lyssna_nu.png
رادیو علمی

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

Ketegangan-China-Amerika-Di-Laut-China-Selatan-Berhampiran-Perairan-Malaysia-1.jpeg

فیلیپین گشت‌های دریایی مشترک با آمریکا را معلق کرد

وزیر دفاع فیلیپین گفته است که دیگر به دنبال گشت‌های دریایی مشترک با آمریکا در دریای چین جنوبی نیست.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری ورلد بولتن نیوز، دولت مانیل امروز (جمعه) اعلام کرد رسما به آمریکا اعلام کرده که گشت‌های دریایی مشترک در منطقه چین جنوبی را به حالت تعلیق در آورده است و این اقدام پس از دستور صادر شده از سوی رودریگو دوترته، رییس جمهوری فیلیپین انجام شده است.

دلفین لورنزانا، وزیر دفاع فیلیپین به خبرنگاران گفته است: این گشت‌های دریایی مشترک با آمریکا به حالت تعلیق در آمده است. ما این مساله را به واشنگتن گفته‌ایم. البته هنوز از تصمیم نهایی دوترته اطلاعی در دست نیست. تا زمانیکه رییس جمهوری تصمیم نهایی را اتخاذ کند، ما این گشت‌های دریایی را به حالت تعلیق در می‌آوریم.

دولتهای فیلیپین و آمریکا در دولت قبلی مانیل تصمیم گرفتند تا گشت‌های دریایی مشترک در دریای چین جنوبی داشته باشند تا با نظامی‌گری و فعالیت‌های چین که مدعی مالکیت این منطقه است، مقابله کنند اما به دلیل بروز تنش‌های اخیر میان آمریکا و مانیل دولت فیلیپین تصمیم گرفته تا برخی از همکاری‌های نظامی خود را با واشنگتن متوقف کند.

دوترته روز سه شنبه در حالیکه تهدید کرد می‌تواند تمامی همکاری‌هایش را با آمریکا متوقف کند، گفت: من دیگر هیچ احترامی برای آمریکا قائل نیستم.

به گزارش دیگر ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، دلفین لورنزانا، وزیر دفاع فیلیپین گفت، مانیل به دنبال خرید سلاح از چین و روسیه است و در ارتش این کشور هیچ اختلاف نظری با رودریگو دوترته، رییس جمهوری فیلیپین در حذف توافق‌های نظامی و دفاعی با آمریکا وجود ندارد.

اظهارات وزیر دفاع فیلیپین نشان دهنده پشتیبانی مقام‌های ارشد این کشور از دوترته در رویکرد انتقادی و شدیداللحن وی از آمریکاست.

لورنزانا روز چهارشنبه گفته بود دوترته با بیان این مساله که رزمایش‌های نظامی میان آمریکا و مانیل به نفع فیلیپین نیست، ممکن است دچار اشتباه شود اما امروز (جمعه) اعلام کرد که ارزش کمک‌های نظامی آمریکا به فیلیپین آنقدرها هم زیاد نیست و ارتش می‌تواند از کنگره بخواهد تا برای این کمبود مالی فکری کند.

وی در جریان یک نشست خبری خارجی گفت: ما بدون کمک‌های نظامی آمریکا هم می‌توانیم از عهده کارهایمان برآییم.

دوترته که در انتخابات می سال جاری میلادی پیروز شده است روز پنجشنبه گفت که اگر آمریکا و اتحادیه اروپا با کمپین مقابله با مجرمان و خلافکاران مواد مخدر در فیلیپین موافق نیستند و می‌خواهند دیگر به کشور کمک نکنند، باید این کار را انجام دهند و فیلیپین به آنها التماس نمی‌کند.

این درحالیست که جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به اظهارات دوترته گفت که مجموع کمک‌های آمریکا به فیلیپین در سال مالی که از اول اکتبر سال جاری میلادی آغاز می‌شود 180 میلیون دلار است و آمریکا به قولش متعهد است.

وزیر دفاع فیلیپین همچنین گفته است که تصمیم دوترته در عدم گرفتن کمک‌های خارجی قطع وابستگی به آمریکاست.

وی همچنین گفته است که به دنبال بررسی مجدد توافق همکاری نظامی و دفاعی با آمریکاست. در حال حاضر چین و روسیه به دنبال فروش سلاح به فیلیپین هستند. البته تنش میان پکن و مانیل بر سر دریای چین جنوبی مانع از این قراردادهای دفاعی و نظامی نمی‌شود.

2216732.jpg

معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرد؛

تمایل روسیه و ویتنام برای مراودات تجاری با ارزهای ملی دو کشور

معاون نخست وزیر روسیه از تمایل مسکو و هانوی برای استفاده از ارزهای ملی کشورهای متبوع خود در مراودات تجاری فیمابین خبر داد.

به گزارش مهر به نقل از تاس، روسیه و ویتنام به دنبال استفاده از واحد پولی خود در مبادلات تجاری فیمابین به جای دلار هستند.

بر این اساس، معاون نخست وزیر روسیه امروز در اظهاراتی در این خصوص گفت: روسیه و ویتنام به دنبال استفاده گسترده تر از واحد ارزی کشورهای متبوع خود به جای سایر ارزها در ارتباطات مالی و تجاری فیمابین هستند.

«ایگور شوالوف» (Igor Shuvalov) معاون نخست وزیر روسیه در این باره اعلام کرد: مایلیم در راستای استفاده از واحد پولی ملی دو کشور در مراودات تجاری فیمابین بدون هرگونه ارز دیگری حرکت کنیم.

وی ادامه داد: این امر به حمایت از پروژه های دوجانبه کمک کرده و سرمایه گذاری در دو کشور را افزایش خواهد داد.

«ایگور شوالوف» که در نشست کمیسیون مشترک دو کشور سخن می گفت، تأکید کرد: توافق تجارت آزاد میان اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ویتنام از ۵ اکتبر سال جاری میلادی عملیاتی خواهد شد.

82228966.jpg

توافق چین و ویتنام برای پایان مناقشات دریایی

« لی کچیانگ» نخست وزیر چین و «نگویان شوان پوک» همتای ویتنامی وی در جریان دیدار در پکن در خصوص حل اختلافات در دریای جنوبی به توافق رسیدند.

به گزارش ایرنا، ویتنام یکی از مهمترین طرف های منازعه در دریای جنوبی با چین محسوب می شود و این توافق حاصل تلاش های مستمر دو کشور برای کاستن از مناقشات بوده است.

بسیاری بر این باورند که بهبود روابط چین و ویتنام؛ آمریکا و متحدانش را در منازعات دریای جنوبی در موضع ضعیف تری قرار خواهد داد.

در ماه های گذشته آمریکایی ها تلاش زیادی کردند تا در ساختار حکومتی ویتنام نفوذ کرده و با دادن مزایای اقتصادی و وعده فروش های تسلیحاتی مانع بهبود روابط این کشور با چین شوند.

با این وصف ویتنام به دلیل مشکلات اقتصادی که دارد و به دلیل همجوار بودن با چین به بازار بزرگ این کشور برای صادرات نیاز دارد.

چین هم قول داده است که در روند بهبود روابط دو کشور و با کاسته شدن از اختلافات، بازار خود را به روی شرکت های ویتنامی بازتر کرده و از کسری تجاری آن کشور در برابر پکن بکاهد.

دو طرف در باره مسائل دریای جنوبی و منازعات دریایی نیز بحث و تبادل نظر کرده و برای حل و فصل آنها بر اساس رایزنی های دوجانبه و دوستانه و با حراست از منافع متقابل تاکید کردند.

گزارش تارنمای «یی سی» چین نیز حاکی است که ۳۲ نفر از مقام های سطوح وزارتی، نخست وزیر ویتنام را در چین همراهی می کنند و او در اجلاس سرمایه گذاری و تجارت «آ.سه. آن» در شهر «نن نینگ» در جنوب شرق چین نیز که در جریان است، شرکت خواهد کرد.

همزمان اعلام شده است که طرفین برای توسعه روابط فرهنگی، اقتصادی، سرمایه گذاری و اجرای طرح های زیربنایی مشترک به توافق رسیده و چند سند همکاری امضا کرده اند.

7777777777777777777-(1).jpg

رئیس جمهور فیلیپین خواهان خروج نظامیان آمریکا از جنوب این کشور شد

رئیس جمهور فیلیپین ضمن انتقاد از نقش آمریکا در بروز نا آرامی ها در جنوب این کشور، خواستار خروج نیروهای نظامی آمریکا از فیلیپین شد.

به گزارش مهر به نقل از اِی بی سی نیوز، «رودریگو دوترته» رئیس جمهور فیلیپین روز دوشنبه در نخستین اظهارنظر رسمی خود علیه حضور نیروهای نظامی آمریکا در این کشور اعلام کرد که خواستار خروج نظامیان آمریکا از جنوب فیلیپین است و آمریکا را به دلیل تشدید تنشها و تحریک شورشیان در جنوب این کشور مورد انتقاد قرار داد.

لازم به ذکر است که دوترته از زمان کسب مقام ریاست جمهوری فیلیپین در ماه ژوئن با آمریکا روابط پرفراز و نشیبی را تجربه کرده است و آشکارا از سیاستهای امنیتی آمریکا در منطقه انتقاد می کند. وی در مبارزات انتخاباتی خود وعده داد که سیاست خارجی مستقل و فاقد وابستگی به آمریکا را تعقیب نماید.

این در حالی است که در سال ۲۰۰۲،‌ ارتش آمریکا نیروهای نظامی خود را جهت آموزش، مشاوره و ارائه اطلاعات و تسلیحات به نیروهای نظامی فیلیپین به این کشور اعزام کرد. در آن زمان، نظامیان فیلیپین درگیر مبارزه با شبه نظامیان «ابوسیاف»- یکی از شاخه های القاعده- در جنوب فیلیپین بودند.

اما با خروج نیروهای نظامی آمریکا از فیلیپین در سال گذشته،‌ مقامات آمریکا اعلام کردند که لشگر کوچکتری از مشاوران نظامی آمریکایی در این کشور آسیایی باقی خواهند ماند.

گفتنی است که رئیس جمهور فیلیپین ضرب الاجلی برای خروج نظامیان آمریکایی اعلام نکرد. سفارت آمریکا در مانیل نیز هنوز واکنشی به این اظهارات نشان نداده است.

دوترته در مخالفت خود با حضور نظامیان آمریکا در منطقه جنوبی «میندانائو»، به کشتار مسلمانان این منطقه طی عملیات صلح آمریکا در اوایل دهه ۱۹۰۰ میلادی اشاره کرد که به زعم وی، ریشه ناآرامی های طولانی مدت در میان اقلیت مسلمان ساکن در این منطقه کاتولیک نشین فیلیپین است.

وی پیشتر در سخنرانی خود خطاب به مقامات تازه منتصب دولت فیلیپین گفت: «تا زمانیکه ما با آمریکا [متحد] بمانیم، در این جزیره [فیلیپین] شاهد برقراری صلح نخواهیم بود».

گفتنی است که وی در حین سخنرانی خود تصاویری از زنان و کودکان مسلمانی را نشان داد که در اوایل دهه ۱۹۰۰ میلادی توسط نظامیان آمریکایی قتل عام و سپس در درون گودالی در یک منطقه کوهستانی در جنوب استان «سولو» در فیلیپین مدفون شدند. این تصاویر، نظامیان آمریکایی را ایستاده در اطراف این گور دسته جمعی نشان می داد.

لازم به ذکر است که در هفته گذشته، رئیس جمهور آمریکا در پی سخنان توهین آمیز دوترته نخستین دیدار خود با رئیس جمهور فیلیپین را در حاشیه یک نشست آسیایی در شهر لائوس لغو کرد؛ هرچند اندکی بعد سران دوکشور با یکدیگر گفتگوی کوتاهی داشتند.

انتقادات از سیاستهای آمریکا در حالی از سوی رئیس جمهور فیلیپین مطرح می شود که این کشور در حال برداشتن گامهایی در جهت ترمیم روابط خود با چین است؛ روابطی که با تشدید مناقشات ارضی در دریای چین جنوبی تیره و تار گشته است.

122463114.jpg

تلاش ویتنام برای کاهش منازعات با چین

سفر «نگویان شوان پوک» نخست وزیر ویتنام به چین که از امروز شنبه آغاز شده در واقع گامی برای بهبود روابط دو کشور است که به شدت بر سر منازعات دریای جنوبی تیره به نظر می رسد.

به گزارش ایرنا، وی اردیبهشت ماه سالجاری به این منصب رسید و حالا امیدوار است که کشورش بتواند به بازار بزرگ چین دسترسی بیشتری داشته باشد.

با این حال قبل از هر چیز او باید در باره منازعاتی که بر سر تملک بر برخی جزایر دریای جنوبی با چین وجود دارد بحث و مجادله کند و البته وقتی هم به کشورش باز می گردد باید به نگرانی های عمومی از نفوذ همسایه بزرگ در مسائل ملی و منطقه ای ویتنام پاسخ دهد.

هر دو کشور بر سر مالکیت برخی از جزایر بخصوص مجمع الجزایر اسپراتلی که منابع انرژی در دریای جنوبی دارد دارای اختلاف هستند و گهگاه میان گروه های گشتی دریایی آنها رویارویی هایی پیش آمده است.

این سفر شش روزه دقیقا به دنبال سفر اخیر «نگو شوان لیچ» وزیر دفاع ویتنام به چین انجام می شود و بسیاری بر این باورند تلاشی از سوی طرفین برای بهبود مناسبات و برون رفت از مناقشات در حال شکل گیری است.

برنامه سفر او شامل دیدار با «لی کچیانگ» نخست وزیر چین است و همچنین قصد دارد در اجلاس تجارت و سرمایه گذاری چین و کشورهای آسیای جنوب شرقی (آ.سه.آن) در شهر «نن نینگ» در منطقه خودمختار «گوانگ شی» در جنوب شرق نیز شرکت کند.

روزنامه ساوت چاینا از هنگ کنگ می نویسد که پس از افزایش منازعات، این ویتنام بوده که به نوعی در انزوا قرار گرفته و دولت جدید کوشش کرده است به این شرایط پایان داده و اجازه ندهد مناقشات در آبها مانع گسترش روابط با چین و دستیابی به بازار بزرگ این کشور شود.

چین و ویتنام دو شریک راهبردی اقتصادی و سرمایه گذاری هستند و حالا به توافق رسیده اند که به منازعات خاتمه داده و مشکلات را کنار گذاشته و بر توسعه روابط متمرکز شوند.

بزرگترین مشکلی که در روابط تجاری دو طرف وجود دارد کسری تجاری شدید ویتنام در برابر چین است و قرار است نخست وزیر ویتنام در این باره با مقام های پکن گفت و گو کند.

ارزش تبادلات تجاری دو کشور در شش ماه اول سال جاری میلادی (2016) با یک رشد 2 درصدی به ۳۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید که از این میان سهم واردات ویتنام ۲۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون و صادرات ۹ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بوده که البته صادرات حدود ۱۳ ممیز ۷ درصد رشد کرده و واردات 3 درصد کمتر شده است.

با این وصف به دلیل شرایط بهتر بازار سرمایه گذاری چین برای ویتنامی ها بعید است مشکل کسری تجاری این کشور در برابر پکن در کوتاه مدت حل شود.

چین و ویتنام قبل از سال ۲۰۱۴ به شدت درگیر منازعاتی بر سر استخراج نفت در چاه هایی در دریای جنوبی بودند که روابط آنها را تیره کرد.

آنها در سال ۱۹۷۰ در جزایر پاراسل دریای جنوبی دچار منازعه شدند و در سال ۱۹۷۹ میلادی یک بار منازعه آنها در همین زمینه به درگیری هایی خونبار کشیده شد.

هند، آمریکا، ژاپن و حتی روسیه تلاش زیادی دارند تا ویتنام به دنبال بهبود روابط با چین نباشد تا نفوذ پکن در این کشور کاهش یابد و حتی نارندرا مودی نخست وزیر هند قبل از سفرش به چین برای شرکت در اجلاس «جی 20» در هانوی ویتنام گفت که کشورش آماده است برای همکاری های دفاعی و نظامی میان دو کشور وام ۵۰۰ میلیون دلاری در اختیار هانوی قرار دهد.

8741-2.jpg

ویتنام پیشرو جهان در رشد اقتصادی و جذب سرمایه گذاری خارجی

چشم انداز اقتصادی روشن و جریان قوی سرمایه خارجی، بازار مالی ویتنام را در بین 5 بازاری قرار داده است که بهترین عملکرد جهانی را داشته اند.

شاخص معیار ویتنام از ابتدای سال جاری تاکنون 13.8 درصد رشد داشته است. کل سرمایه بازار این کشور از ابتدای سال جاری میلادی به بیش از 71 میلیارد و 300 میلیون دلار رسیده که معدل 38 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور است و در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته چهار درصد رشد داشته است.

نقدینگی ویتنام در میزان ارزش تجارت روزانه به 278 میلیون دلار رسیده که در مقایسه با سال گذشته 25 درصد رشد داشته که خرید و فروش سهام 16 درصد و اوراق قرضه نیز 34 درصد رشد داشته اند.

به نوشته روز شنبه تارنمای روزنامه 'جاکارتا پست' اندونزی دیگر کشور عضو اتحادیه آ.سه.آن، تنها در ماه اوت سال جاری که روزهای پایانی آن در حال سپری شدن است، سرمایه گذاران خارجی بیش از 772 میلیون دلار سرمایه به ویتنام وارد کردند که در مقایسه با دوره مشابه سال پیش 350 درصد رشد داشته و با این وضعیت مجموع ارزش سرمایه گذاری های خارجی در این کشور امسال به بیش از 16 میلیارد دلار رسیده است.

ویتنام از سال 2008 میلادی تاکنون این رشد قابل توجه را تجربه نکرده بود و آنچه که در سال جاری در عرصه اقتصادی این کشور رخ داده، باعث شده است که در سه ماهه دوم امسال ویتنام از نظر رشد سریع بازار در جایگاه پنجم جهان و دوم منطقه جنوب شرق آسیا قرار گیرد.

'وو بانگ' رئیس کمیسیون اوراق بهادار ویتنام، گفت که دولت جدید از بنگاه های کاری حمایت کرده و محیط تجارت را توسعه داده است.

به گفته وی، مازاد تجاری در 7 ماهه سال جاری به بیش از یک میلیارد و 800 میلیون دلار رسید. اعتبارات بانکی نیز در این دوره 8.54 درصد رشد داشت و سرمایه گذاری مستقیم خارجی ثبت شده نیز با رشد 46.9 درصدی به 12 میلیارد و 900 میلیون دلار افزایش یافت.

با این وضعیت این کشور امیدوار است بتواند در سال جاری رشد اقتصادی 6 درصدی را تجربه کند و خود را به یکی از کارآمدترین قدرت های اقتصادی جنوب شرق آسیا تبدیل نماید.

​ایرنا،

PhilippinesCommunistRebels-0a49c.jpg

دولت فیلیپین رهبران شورشیان کمونیست را آزاد کرد

دو تن از رهبران ارشد شورشیان کمونیست فیلیپین امروز (جمعه) در اقدامی از سوی دولت این کشور به منظور نشان دادن حسن نیت، از زندان آزاد شدند تا در دور جدید مذاکرات صلح میان دولت و این شورشیان که چند روز دیگر در نروژ برگزار خواهد شد شرکت کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، حزب کمونیست فیلیپین از آزادی 22 تن از شورشیان این حزب طی روزهای اخیر توسط دولت فیلیپین برای آن که در مذاکرات تاریخ 22 – 27 اوت در شهر اسلو به عنوان رایزن شرکت کنند، استقبال کرد.

این حزب بیان کرده که این اقدام باعث تقویت اعتماد شورشیان به عزم رودریگو دوترته، رییس جمهور فیلیپین برای دستیابی به صلح خواهد شد.

امروز بنیتو و ویلما تیامزون، رهبران ارشد شورشیان کمونیست فیلیپین به هنگام آزادی از زندان به خبرنگاران لبخند زده و مشت‌هایشان را بالا بردند.

همزمان حامیان آنها به استقبالشان رفتند و این دو نفر در یک کنفرانس خبری از دوترته برای آزاد کردشان و از سرگیری مذاکرات صلح برای پایان دادن به درگیری‌ها تشکر کردند.

بنیتو تیامزون گفت: آزادی زندانیان، اقدامی از روی حسن نیت است که باعث ایجاد فضای مثبت و پیشرفت مذاکرات صلح خواهد شد.

تیامزون گفت: جوانان فیلیپینی و هموطنان ما که اکنون مشغول جمع‌آوری هیولاهای بازی "پوکمون گو" هستند باید بدانند هیولاهای واقعی زیادی نیز در کشور ما وجود دارند که آنها باید به سراغشان بروند.

بنیتو تیامزون رئیس حزب کمونیست فیلیپین و شاخه مسلح آن یعنی "ارتش خلق جدید" و ویلما نیز دبیر کل این حزب محسوب می‌شوند.

208152400-4.jpg

رایزنی رؤسای جمهور اندونزی و روسیه در سوچی

رئیس جمهوری اندونزی پس از دیدار با «ولادیمیر پوتین» از توافق دو کشور برای توسعه روابط خود در بخش های مختلف از جمله نفت و نظامی خبر داد.

به گزارش ایتارتاس، رئیس جمهوری اندونزی دیدار با «ولادیمیر پوتین»، خواستار سرمایه گذاری روسیه در صنایع زیر ساختی و نفت این کشور شد.

«جوکو ویدودو» همچنین که روز گذشته برای دیدار با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه وارد شهر سوچی در این کشور شد، در ملاقات خود با رئیس جمهوری روسیه خواستار سرمایه گذاری این کشور در صنایع زیر ساخت، راه آهن و نفت در این کشور شد.

«ویدودو» ضمن اعلام به توافق رسیدن دو کشور برای انجام این طرح ها گفت: ما مایل به سرمایه گذاری روسیه در بخش هایی چون (صنایع) دریایی کشاورزی و زیربنایی هستیم. ما خواستار توسعه و پایه گذاری پروژه های راه آهن، ساخت بندر در کالیمانتان و پالایش نفت هستیم.

وی افزود: با توجه به قوی کردن همکاری های میان دو کشور در بخش های استراتژیک مانند اقتصاد و بخش سرمایه گذاری همکاری نظامی در طول مذاکره بحث کرده ایم. ما مطمئن هستیم که می توانیم همکاری های اقتصادی خود را توسعه بخشیم.

مهر

207895400.jpg

ویتنام: 

به روسیه اعتماد کامل داریم

نخست وزیر ویتنام ضمن ابراز اعتماد کامل کشورش به روسیه خواستار تعمیق روابط همه جانبه میان ویتنام و روسیه شد.

به گزارش ایتارتاس، نخست وزیر تازه انتخاب شده ویتنام در نخستین سفر خارجی خود به مسکو از اعتماد کامل کشورش به روسیه سخن گفت و نسبت به افزایش روابط دوجانبه دو کشور در سطوح مختلف ابراز امیدواری کرد.

«نگویان ژویان» در دیدار با «دیمیتری مدودوف»، نخست وزیر روسیه، گفت: من روسیه را به عنوان نخستین مقصد خارجی خود انتخاب کردم. این به بدان معناست که رهبری ویتنام به دوستان روسی خود اعتماد کامل دارد و نسبت به توسعه روابط دوجانبه امیدوار هستیم.

وی با ابراز امیدواری به رسیدن به توافق همکاری با طرف روسی در حوزه های مختلف گفت: رهبری ویتنام به طور یقین از روابط رو به توسعه با روسیه حمایت خواهد کرد. ما به همه تعهدات خود که در مورد آنها به توافق رسیده ایم پایبند خواهیم بود.

گفتنی است، اعضای «آ سه آن» به خصوص سنگاپور، در اجلاس مشترک اخیر خود با روسیه در سوچی، خواهان گسترش روابط روسیه با اعضای این پیمان به خصوص ویتنام شده بودند.

رئیس جمهوری سنگاپور در اینباره گفت: ما معتقدیم بسط روابط میان روسیه و تک تک اعضای این پیمان منجر به گسترش آن به کل پیمان خواهد شد.

مهر

thong-qua-400.jpg

اعضای دولت جدید ویتنام با 21 چهره جدیدمعرفی شدند

انتقال دولت ویتنام روز شنبه پایان یافت و 21 چهره جدید در كابینه این كشور جای گرفتند تا به برنامه ریزی برای اقتصاد رو به رشد این كشور جنوب شرق آسیا بپردازند كه مشكلاتی در راستای خصوصی سازی دارد.

پارلمان ویتنام اعتبار 27 عضو كابینه را در حالی كه 6 چهره مهم اقتصادی و سیاست خارجی از دولت قبلی به یادگار ماندند را تایید كرد.

'نگوین خوان فوك' 61 ساله كه روز پنجشنبه به عنوان نخست وزیر ویتنام انتخاب و جایگزین 'نگوئین تان دانگ' شد امروز چند معاون نخست وزیر، وزیران كابینه و دیگر اعضای دولت را به مجلس قانونگذاری معرفی كرد.

براساس گزارش خبرگزاری رسمی ویتنام (ونا)، 'دین تین دونگ' وزیر اقتصاد، 'وو دوك دام' معاون نخست وزیر و 'فام بین مین' وزیر خارجه ویتنام از دولت قبلی در كابینه جدید باقی ماندند.

در دولت جدید ویتنام 'هوانگ ترانگ های' به عنوان دومین معاون نخست وزیر، 'تران دای كوانگ' به عنوان وزیر امنیت، 'دین لا هانگ' وزیر حمل و نقل، 'فونگ كوانگ تان' وزیر دفاع، 'نگوین تایبین'

وزیر كشور، 'وو هوی هوانگ' وزیر صنعت و تجارت و 'نگوین بك سونگ' به عنوان وزیر اطلاعات و ارتباطات فعالیت خواهند كرد.

'نگوین خوان فوك' نخست وزیر ویتنام به عنوان رئیس عالی ترین ارگان دولت تاكید كرد تلاش می كند دولت قوی و متحد ایحاد كند و قول داد با فساد مبارزه و بصورتی پایدار و محكم برای حفظ حاكمیت ملی، تمامیت ارضی و وحدت ملی بكوشد.

دولت جدید ویتنام انتظار می رود با چالش های زیادی در تجدید ساختار سیستم بخش دولتی و بانكی، بهبود موقعیت مالی این كشور و بحث سرمایه گذاری خارجی مواجه شود.

ویتنام رشد 6.7 درصدی را برای سال جاری میلادی هدف قرار داده است، اگر چه خشكسالی طولانی مدت بخش كشاورزی این كشور را به چالش كشیده و تهدید می كند.

ایرنا،

1460009338833400-2.jpg

انتصاب نخستوزیر جدید ویتنام

پارلمان ویتنام امروز پنجشنبه انتصاب نگوین شوان فوک را به سمت نخست وزیر این کشور تأیید کرد و به این ترتیب هیأت سه نفرهای که در پنج سال آینده کشور را اداره خواهد کرد، تکمیل شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، فوک 61 ساله معاون نگوین تان دونگ بود که قرار است پس از دو دوره نخست وزیری قدرت را واگذار کند.

فوک تنها کاندیدای این پست بود و توانست با 90/26 درصد آرای پارلمان به نخستوزیری برسد

وی پس از اعلام رای پارلمان گفت: من حداکثر تلاش خود را برای خدمت به کشور و مردم به کار میگیرم.

انتصاب نگوین شوان فوک مثلث قدرت را در ویتنام که رسما اداره کشور را برعهده دارد، تکمیل می کند.

دو ضلع دیگر این مثلث نگوین فو ترونگ، دبیر کل حزب کمونیست و تران دای چوانگ، رئیس جمهور ویتنام هستند که هفته گذشته انتخاب شد.

دولت جدید روز شنبه با رأی پارلمان تعیین خواهد شد.

پارلمان ویتنام روز چهارشنبه به برکناری نگوین تان دونگ، سه ماه پیش از پایان دوره مسئولیت وی، رای داد.

کنار رفتن دونگ، تشریفاتی بود زیرا وی در کنگره حزب حاکم کمونیست در ماه ژانویه، در نبرد رهبری حزب شکست خورد و نگوین فو ترونگ به عنوان دبیرکل حزب انتخاب شد.

ایسنا