lyssna_nu.png
رادیو علمی

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

8223-3.jpgمخالفت فرزند ارشد جلال طالبانی با استقلال اقلیم کردستان عراق

فرزند ارشد جلال طالبانی رییس جمهور سابق و رهبر اتحادیه میهنی کردستان عراق روز پنجشنبه دلایل مخالفت خود را برای اعلام استقلال کردستان عراق تشریح کرد.

به گزارش ایرنا، 'قباد طالبانی' که سمت معاون نخست وزیر دولت اقلیم کردستان عراق را در اختیار دارد، در یادداشتی در صفحه شخصی اش در فیسبوک اعلام کرد، در برهه ای که بوی تشتت اداری در بین نخبگان سیاسی در اقلیم کردستان عراق شنیده می شود و اختلاف بین اربیل و سلیمانیه وجود دارد، نباید از استقلال اقلیم سخن گفت.

این شخصیت برجسته اتحادیه میهنی کردستان عراق در این یادداشت که تحت عنوان 'حقایق تلخ خودداری از اعلام استقلال کردستان عراق' افزوده است که کردهای عراق قادر به حل مشکلات سیاسی و اداری داخلی خود نیستند، بنابراین چگونه می خواهند در خصوص مسئله سرنوشت سازی مانند استقلال به اتفاق نظر برسند.

قباد طالبانی تاکید کرده است: اقلیم کردستان عراق در کسب دوستان و دریافت حمایت مالی به منظور استقلال هنوز در آغاز راه است و نباید این برگه پیروزی را به سادگی در صحنه جهانی از دست بدهد.

وی ادامه داده است که باید اعلام استقلال و تشکیل یک دولت جدید در سطح بین المللی فرصتی برای جشن بزرگی باشد، نه اینکه عاملی برای ایجاد مشکلات و تنش آفرینی در خاورمیانه شود که اصولا از بحران ها رنج می برد.

وی با اشاره به اینکه نباید در این خصوص شتاب زدگی کرد افزود: اقلیم کردستان عراق هنوز از حیث داخلی و خارجی آماده اعلام استقلال نیست و نیازمند کار و زمان بیشتر است.

یادداشت قباد طالبانی که امروز (پنجشنبه) در رسانه های عراق بازتاب داشته است، به اعتقاد این رسانه ها در مقابل شتابزدگی طیف مسعود بارزانی برای اعلام استقلال کردستان عراق عنوان شده است.

این درحالیست که برخی کارشناسان معتقدند که اختلافات اخیر در داخل اتحادیه میهنی کردستان عراق ناشی از تمایل بخشی از اعضای اتحادیه میهنی به سمت اعلام سریع استقلال کردستان عراق است که اعضای برجسته این اتحادیه مخالف این شتابزدگی بوده و تبعات آن را مخرب بر آینده کردستان عراق می دانند.

دیگر جریان های سیاسی کردستان عراق از جمله جنبش تغییر، جماعت اسلامی و اتحاد اسلامی کردستان عراق نیز مخالف هرگونه شتابزدگی در اعلام استقلال کردستان عراق هستند.

1849127.jpg

آمریکا اعتراف کرد که اپوزیسیون سوریه نمی تواند اسد را سرنگون کند

سوزان رایس ،دستیار رئیس جمهور امریکا در امور امنیت ملی در سخنرانی روز چهارشنبه خود در دانشگاه جرج تاون واشینگتن اعتراف کرد که بنا به شواهد موجود نیروهای اپوزیسیون سوریه نمی توانند تا آن حد قوی شوند که بتوانند رژیم حاکم در دمشق به رهبری بشار اسد را سرنگون کنند.

به عقیده وی "اسد هیچگاه نخواهد توانست مشروعیت خود را در ابعاد سراسر کشور احیا کند اما اپوزیسیون سوریه نیز تا آن حد قوی نخواهد شد که بتواند اسد را سرنگون کند".

خانم رایس افزود نیروهای اپوزیسیون سوریه فوق العاده متفرق هستند. سوزان رایس خاطرنشان کرد دولت آمریکا خواستار حل و فصل سیاسی ـ دیپلماتیک درگیری در سوریه است.

به گفته دستیار رئیس جمهور امریکا جنگ داخلی در سوریه "همچون عملا هر درگیری از این نوع در نهایت باید در پشت میز مذاکرات متوقف شود". رایش در پایان خاطرنشان کرد درگیری سوریه راه حل نظامی ندارد.

اسپوتنیک

433569_280.jpg

لاوروف:

ائتلاف آمریکایی در مبارزه با جبهه النصره جدی نیست

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا با گروه تروریستی جبهه النصره در سوریه مقابله و مبارزه جدی نمی کند.

به گزارش ایرنا، لاوروف تاکید کرد: رویکرد آمریکا در قبال جبهه النصره موضوع مذاکراتی بسیار جدی است و باید در این باره گفت وگوهای اساسی انجام گیرد.

پایگاه وزارت خارجه روسیه روز سه شنبه به نقل از سخنان لاوروف در جمع خبرنگاران نوشت:

آمریکا هنوز هیچ اقدامی برای جدا کردن معارضان از تروریست ها انجام نداده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا مسکو واشنگتن را برای گسترش فهرست گروههای تروریستی متقاعد کرده است؟ نیز اظهار کرد: اکنون این وظیفه مهم تر برای من وجود دارد تا فهرست گروه های تروریستی ضد سوری کاهش نیابد.

لاوروف در پایان همچنین گفت: جان کری وزیر خارجه آمریکا این دیدگاه مطرح شده را رد کرد که واشنگتن حامی جبهه النصره است تا در آینده از آن برای تغییر حکومت سوریه استفاده کند یا اینکه از انجام حمله های هوایی علیه این گروه تروریستی پرهیز می کند.

با توافق جدید روسیه و آمریکا از شامگاه دوشنبه آتش بس فراگیر 48 ساعته در سوریه برقرار شده و با گذشت یک دوره پنج روزه گذار به آرامش، دو کشور مواضع گروه های تروریستی خارج از پیمان آتش بس به ویژه داعش و جبهه النصره را هماهنگ و مشترک بمباران می کنند و واشنگتن نیز باید گروه های مسلح موسوم به معارضان میانه رو تحت حمایت خود را از مناطق تحت سلطه تروریست ها خارج کند.

kobani4.jpg

کردهای سوریه طرح مخالفان را برای تشکیل دولت انتقالی رد کردند

کردهای سوریه طرح جدید کمیته عالی مخالفان برای گذار سیاسی در این کشور را شدیدا مورد انتقاد قرار داده و اعلام کردند که این طرح را نخواهند پذیرفت.

کمیته عالی مخالفان که متشکل از 30 گروه مخالفان میانه رو است و با حمایت کشورهای غربی و عربی در مذاکرات صلح با دولت سوریه شرکت داشته است، طرح جدید خود برای گذار سیاسی را رونمایی کرده است که یکی از مهم ترین بند های آن تشکیل هیئت دولت انتقالی بعد از برکناری بشار اسد است.

بدر مصطفی، رهبر جنبش جوانان کرد ضمن انتقاد از طرح ارائه شده توسط مخالفان اظهار داشت: "اندیشه های سیاسی آنها شباهت زیادی به ایدئولوژی و عملکرد همان حزب بعث دارد. آنها می خواهند رژیم حکومت متمرکز خود را در سوریه ایجاد کنند".

بعضی نمایندگان اقلیم کردستان سوریه با بیان اینکه در آینده هم بر طرح تشکیل دولت فدرالی اصرار خواهند داشت، از شورای ملی کردها خواستند تا روابط خود را با کمیته عالی مخالفان قطع کند.

2015-635747455770815618-81_main.jpg

آشتی صدها شورشی در معضمیه دمشق با نظام سوریه

حدود ۳۰۰ تن از مخالفان مسلح سوری در شهر "معضمیه" دمشق که وابسته به حزب کمونیست سوریه و جریان ناصری بودند، با تحویل سلاح‌هایشان با دولت سوریه صلح کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، این مخالفان پس از تحویل سلاح‌هایشان اختلافات خود را با نظام سوریه به صورت کلی و با لشکر چهارم که توسط ماهر اسد، برادر بشار اسد، رئیس جمهور سوریه اداره می‌شود، حل و فصل کردند و قرار است در لشکر چهارم در ماه‌های آتی به کار گرفته شوند.

رسانه‌های رسمی وابسته به نظام سوریه نیز تصاویری از نیروهای مخالف را منتشر کردند که برای تحویل سلاح‌هایشان در صف ایستاده بودند و به بشار اسد و برادرش ماهر درود می‌فرستادند و تاکید می‌کردند که آماده‌اند به آغوش کشور بازگردند و در کنار لشکر چهارم بجنگند.

فرماندهی لشکر چهارم به این افراد مرخصی نظامی شش ماهه داده و تا تاریخ پایان مرخصی، یعنی زمان رسمی آغاز کار آنها در این لشکر به آنها حقوق داده می‌شود.

پیش از این روند آشتی نیز نزدیک 117 عضو مخالف در شهر معضمیه الشام اوضاع خود را با نظام حل و فصل کردند.

2194187.jpg

سرگئی لاوروف:

آمریکا مانع علنی کردن توافقات در خصوص سوریه می‌شود

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که روسیه قصد دارد توافقات با آمریکا در رابطه با سوریه را منتشر کند اما واشنگتن همچنان ترجیح می دهد که این توافق مخفیانه بماند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در کنفرانسی مطبوعاتی به بیان سخنانی درباره توافق آتش بس مسکو- واشنگتن در خصوص سوریه پرداخت.

بر اساس این گزارش سرگئی لاوروف در سخنانی اظهار داشت: تعلل برای مذاکرات مستقیم گروه های سوریه بیش از این جایز نیست. همچنین تروریست ها مشمول توافق آتش بس سوریه نمی شوند.

وزیر خارجه روسیه در رابطه با تجاوز صهیونیست ها به بلندی های اشغالی جولان در شمال سوریه نیز گفت: ما با سوری ها و اسرائیلی ها در ارتباط هستیم و آنها را به خویشتنداری و خودداری از اقدامات تحریک کننده تشویق می کنیم.

لاوروف افزود: تروریست هایی در جولان حضور دارند که باید با آنها مبارزه کرد اما مبارزه با این عناصر تروریستی باید بر اساس تعهد و التزام به قطعنامه های شورای امنیت صورت گیرد.

وی همچنین تاکید کرد: امکان کاهش لیست گروه های تروریستی در سوریه وجود ندارد. ارتباط آمریکا با جبهه النصره نیازمند رایزنی و گفتگوی جدی است. ما نسبت به مواضع آمریکا مبنی بر عدم اطمینان از پایبندی مسکو به توافق سوریه غافلگیر شدیم.

وزیر خارجه روسیه تصریح کرد: ما پیشنهاد می دهیم که با صدور قطعنامه ای بین المللی از توافق مسکو و واشنگتن در خصوص برقراری آتش بس در سوریه بدون اعمال هیچ تغییری حمایت شود.

وی در ادامه عنوان کرد: روسیه قصد دارد که توافقات با آمریکا در رابطه با سوریه را منتشر کند اما واشنگتن همچنان ترجیح می دهد که این توافق مخفیانه بماند. ما نسبت به اهتمام برخی طرف ها برای خط زدن نام گروه جبهه النصره که به جبهه فتح الشام تغییر نام داده، از لیست تروریسم بین المللی نگران هستیم. قصد این گروه ها نجات جبهه النصره از حملات علیه این گروه تروریستی در چارچوب توافق صورت گرفته است.

57350321.jpg

اذعان نماینده اسرائیلی به حمایت تل‌آویو از "فتح‌ الشام" در سوریه

یکی از نمایندگان پارلمان اسرائیل از وزیر جنگ این رژیم به دلیل حمایت از گروه تروریستی جبهه فتح‌ الشام در درگیری‌های سوریه انتقاد کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه هاآرتص، روز شنبه، جنگنده‌های هوایی رژیم صهیونیستی اسرائیل در واکنش به حمله ارتش سوریه به شورشیان جبهه فتح‌الشام یا النصره سابق، مواضع ارتش سوریه در بلندی‌های جولان را بمباران کردند.

در همین حال اکرم حسون، نماینده کنست (پارلمان اسرائیل) با اشاره به استراتژی فعلی آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ اسرائیل اظهار کرد: این استراتژی جدید لیبرمن از زمان روی کار آمدنش، جبهه النصره را تقویت کرده است در حالی که این گروه برای حمله به برادان ما سرش را بالا می‌گیرد.

به گفته حسون، حملات نیروی هوایی اسرائیل علیه مواضعی در دمشق به نفع گروه‌های تروریستی است که در حال پیشروی در نزدیکی روستای حضر، محل اقامت اقلیت دروزی هستند.

وی توضح داد: جبهه النصره با حمیات بی‌سابقه اسرائیل به فعالیت خود ادامه می‌دهد چرا که اعضای این گروه تروریستی در مناطقی پیشروی می‌کنند که نیروهای هوایی ما پیشتر مواضع دولت سوریه را در آن بمباران کرده‌اند و به این ترتیب این گروه توانسته کنترل این مناطق را در دست گیرد.

حسون ادامه داد: علاوه بر این این گروه تروریستی حمایت‌های پزشکی و پشتیبانی خود را از اسرائیل دریافت می‌کند.

در ماه ژوئن لیبرمن اعلام کرده بود که دولت اسرائیل از اقلیت دروزی که مورد حمله همه جانبه گروه‌های تروریستی در سوریه هستند، حمایت می‌کند.

در این راستا شبکه ۱۰ اسرائیل نیز فاش کرد که اسرائیل طی روز و شب گذشته زخمی‌های سوری را که در نتیجه درگیری‌ها در جولان زخمی شده بودند تحت مداوا قرار داده است.

bigstock-syria-2.jpgدولت سوریه با آتش بس موافقت کرده است

منابع آگاه از موافقت دولت سوریه با توافق آتش بس مورد امضای روسیه و آمریکا که قرار است از روز دوشنبه اجرایی گردد، خبر دادند.

به گزارش مهر به نقل از سانا، منابع آگاه تاکید کردند که هدف توافق روسیه و آمریکا در خصوص سوریه دستیابی به راهکارهای سیاسی برای بحران سوریه است.

بر اساس این گزارش منابع آگاه در این زمینه اعلام کردند که در توافق آتش بس اجازه داده شده است که کمک های بشردوستانه از طریق جاده کاستیلو به شهر حلب وارد شود و تصریح کردند: دولت سوریه با توافق آتش بس موافقت کرده است و این آتش بس به دلایل بشردوستانه انجام خواهد شد.

این منابع در ادامه عنوان کردند: آمریکا از گروه های مسلح درخواست کرده است که خود را از گروه تروریستی جبهه النصره جدا کنند و یک مرکزی برای هماهنگی میان روس ها و آمریکایی ها ایجاد گردد تا از طریق آن گروه های تروریستی جبهه النصره و داعش به وسیله جنگنده ها و تجهیزات با دقت بالا مورد حمله قرار گیرند.

منابع آگاه همچنین افزودند: تغییر نام جبهه النصره، ماهیت تروریستی بودن آن را عوض نمی کند و روسیه برخی از طرف های معارض را به عدم همکاری متهم کرده است. این توافق با اطلاع دقیق سوریه انجام شد و دولت سوریه با آن موافقت کرده است.

گفتنی است رسانه ها پیشتر از توافق وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه در این رابطه خبر داده و اعلام کرده بودند که آتش بس جدید و سراسری سوریه از روز دوشنبه برقرار خواهد شد.

13940.jpg

ایندیپندنت:

داعش خود را برای شکست در سوریه و عراق آماده کرده است

یک عضو سابق داعش در گفت وگو با نشریه انگلیسی ایندیپندنت که روز شنبه منتشر شد، ضمن افشای همکاری های پنهانی این گروه تروریستی با ترکیه می گوید، داعش خود را برای روزهای پس از شکست در سوریه و عراق آماده کرده و به دنبال تقویت قدرتش در شمال آفریقا است.

به گزارش ایرنا، این نشریه در گزارشی عنوان کرد: فرج، 30 ساله، یکی از اعضای سابق داعش که در شمال شرق سوریه مبارزه می کرده است، در گفت وگویی اختصاصی با ایندیپندنت می گوید: «وقتی می گوییم داعش در حال گسترش است شعر نمی گوییم یا یک عبارت تبلیغاتی نیست.»

این روزنامه افزود: فرج با بیان اینکه داعش قصد دارد قدرت خود را در عربستان سعودی، مصر، لیبی و تونس احیا کند، می گوید عاملان داعش در اقصی نقاط دنیا حضور دارند و تعدادشان همچنان در حال افزایش است.

ایندیپندنت افزود: او که از طریق «واتس آپ» و جایی در خارج از سوریه صحبت می کند، بدون اعلام نام واقعی خود می گوید: «زمانی که برای اولین بار از فرمانده خود شنیدم که داعش در صورت شکست در سوریه و عراق نیز به حیات خود ادامه می دهد تصور کردم این سخنان تبلیغاتی و هدفش روحیه دادن به اعضای گروه است یا اینکه آن ها با این سخنان تلاش دارند تا شکست های داعش را پنهان کنند. اما خیلی زود متوجه شدم که فرماندهان داعش برای ایجاد پایگاه هایی در مناطق دیگری از جهان کاملاً برنامه عملی دارند.»

این روزنامه انگلیسی افزود: یکی از فرماندهان داعش در لیبی یک سال پیش به فرج گفته بود که 'برای یک عملیات خاص به لیبی می رود و دو ماه دیگر بازمی گردد.'

ایندیپندنت بابیان اینکه «داعش خود را برای روزهای پس از شکست در سوریه و عراق آماده کرده است»، افزود: فرج می گوید ازآنجایی که قدرت های جهانی جذابیت داعش و ایدئولوژی این گروه را درک نمی کنند، قدرت انعطاف پذیری آن را دستکم می گیرند.

این نشریه نوشت: فرج می گوید اصالتاً اهل روستایی سنی نشین در شمال شرق کردنشین سوریه، جایی میان دو شهر 'حسکه' و 'قامیشلی' است و از دانشگاه حسکه فارغ التحصیل شده است و به دلیل اختلافاتی که با داعش پیدا کرد ـ اختلافاتی که تمایلی برای صحبت کردن درباره آن ها ندارد ـ دیگر عضو این گروه نیست «اما همچنان یکی از حامیان داعش است چراکه عمیقاً هدف این گروه را باور دارد.»

ایندیپندنت افزود: «فرج در این گفت وگو به جزییات رابطه پنهانی داعش و آنکارا اشاره کرد» و بیان داشت: زمانی که تانک ها و خودروهای زرهی ترکیه اخیر وارد شمال سوریه شدند، به نظر می رسید که داعش به طور دقیق از برنامه ارتش ترکیه اطلاع دارد و با این حال هیچ مقاومتی در برابر این پیشروی نداشت. این در حالی است که داعشی ها پیشتر در برابر پیشروی کردهای سوریه (نیروهای دموکراتیک سوریه و یگان های مدافع خلق) در شهر منبج به شدت مقاومت کردند؛ به طوری که در این درگیری بیش از یک هزار تن از این گروه ترویستی کشته شدند.

این نشریه انگلیسی افزود: با حمله ارتش ترکیه به شمال سوریه اعلام شد که جنگجویان داعش از شهر جرابلس به سوی یکی دیگر از پایگاه های خود در منطقه الباب عقب نشینی کرده اند، اما فرج داستان دیگری برای روایت کردن دارد. او می گوید: «زمانی که تانک های ترکی وارد جرابلس شدند، من با دوستانم که در این شهر بودند صحبت کردم. در واقع داعشی ها جرابلس را ترک نکرده بودند؛ آن ها فقط ریش های خود را تراشیده بودند».

ایندیپندنت نوشت: فرج همچنین درباره درگیری های شهر «تل ابیض» در یک سال گذشته نیز ادعای قانع کننده ای مبنی بر همدستی داعش و ترکیه دارد.

این روزنامه انگلیسی افزود: «تل ابیض» یکی از گذرگاه های میان ترکیه و داعش بود که برای تروریست ها اهمیت بسیاری داشت. در تابستان سال 2015 کردهای سوریه با حمایت هوایی آمریکا از شرق به سمت غرب در حال پیشروی بودند و این شرایط ، دفاع از شهر را برای داعش دشوار کرده بود. فرج یکی از 150 عضو داعش بود که در برابر حملات کردها مقاومت می کرد. او می گوید: «در آن دوره ترکیه حمایت های زیادی از داعش کرد. وقتی من در ماه 'می' 2015 در تل ابیض بودم، تسلیحات و مهمات زیادی را بدون هیچ مانعی از ماموران مرزی دریافت می کردیم.»

ایندیپندنت نوشت: کردهای سوریه مدتها است که ترکیه را به حمایت از داعش متهم می کنند، اما این نخستین بار است که یکی از اعضای داعش به صراحت این مساله را تایید می کند.

این روزنامه افزود: این در حالی است که دولت ترکیه بارها این اتهامات را رد کرده است. فرج که به عنوان یک عرب سنی از منتقدان ترکیه و کردهای سوریه است، تاکید می کند «رجب طیب اردوغان» را دوست ندارد اما به اعتقادش او هرچه که هست بهتر از دیکتاتورهای عرب است.

ایندیپندنت نوشت: فرج می گوید که اردوغان با ترغیب کردها به جنگ در ترکیه و کشاندن این جنگ به مرزهای سوریه و همچنین با حمایت داعش و روانه کردن آنان به سوریه مسئول ویرانی سوریه است.

این روزنامه انگلیسی افزود: هرچند فرج نسبت به گسترش داعش و عقاید این گروه تروریستی به سایر کشورهای جهان راغب است اما نسبت به داوطلبانی که به این گروه می پیوندد منتقد است. او می گوید که آنها مسلمان نیستند و به صورت کلامی خلافت رهبر داعش را پذیرفته اند.

147137230144612.jpg

اسپوتنیک مدعی شد؛

آماده سازی پایگاه هوائی همدان برای استقرار دوباره هواپیماهای روسی

یک رسانه روسی مدعی برنامه ریزی برای آماده سازی پایگاه هوایی همدان جهت استقرار مجدد بمب افکن های روسیه در راستای مبارزه با تروریسم در منطقه شد.

به گزارش مهر، اسپوتنیک به نقل از یک روزنامه چاپ روسیه مدعی شد که مسکو و تهران هم اکنون در حال رایزنی با هدف استقرار دوباره بمب افکن های روس در پایگاه هوایی همدان هستند.

خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد، روزنامه «ایزوستیا» (Izvestiya) به نقل از یک منبع نظامی و دیپلماتیک که خواست نامش فاش نشود در این باره نوشت: گفته می شود که هر دو کشور ایران و روسیه در حال برنامه ریزی برای آماده سازی پایگاه (هوائی نوژه همدان) برای استقرار احتمالی جنگنده های روسی هستند. یگان هوایی راهبردی آنتونوف An-۱۲۴ و ایلیوشین Il-۷۶ با بیش از بیست پرواز همدان را برای میزبانی بمب افکن های روسی سوخو- ۲۴ و توپولوف Tu-۲۲M۳ آماده می کنند.

مهم ترین گام در این مسیر استقرار تسلیحات کافی هواپرتاب و جابجاسازهایی است که برای تجهیز تسلیحات هوایی بر هواپیماها لازم است.

«ایگور زُتوف» عضو کمیته دفاعی دومای روسیه نیز در این باره به روزنامه «ایزوستیا» اعلام کرد: هر گونه اقدام شامل استقرار مجدد نیروی هوایی روسیه در پایگاه هوایی همدان در راستای مبارزه با تروریسم مطلوب خواهد بود.

عضو کمیته دفاعی دومای روسیه به این روزنامه گفت: ما به تشریک مساعی سایر کشورها در مبارزه با تروریسم نیاز داریم. اگر روسیه به این پایگاه هوایی بازگردد، بهترین انتخاب خواهد بود. همدان پایگاه هوایی است که مستقیماً بر این تلاش ها تأثیرگذار خواهد بود.

6352.jpg

لاوروف از توافق روسیه و آمریکا درباره عملیات مشترک در سوریه خبر داد

وزیر خارجه روسیه اعلام کرد، مسکو و واشنگتن به توافق رسیدند در صورت دوام آتش‌بس پیشنهادی در سوریه، طرفین عملیات هوایی مشترک در این کشور جنگ‌زده انجام دهند.

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه، جمعه شب در پایان مذاکراتش با همتای آمریکایی خود «جان کری» در ژنو، اعلام کرد، مسکو و واشنگتن توافق کرده‌اند اگر آتش‌بس پیشنهادی درباره سوریه یک هفته دوام داشته باشد، هر دو طرف عملیات هوایی مشترک در سوریه انجام دهند.

لاوروف افزود: با آمریکا در مورد اجرای حملات مشترک علیه مواضع تروریست‌ها در سوریه و نیز در مورد مناطقی که این حملات را باید در آنجا اجرا کنیم به توافق رسیده‌ایم.

براین اساس، آمریکا و روسیه، شب گذشته بر سر طرحی برای آتش بس در جنگ داخلی سوریه و همچنین آغاز روند صلح در این کشور جنگ‌زده به توافق رسیدند.

جان کری تصریح کرده است که براساس این طرح تازه، آتش‌بس از عصر روز دوشنبه ۱۲ سپتامبر که با عید قربان مصادف است، آغاز خواهد شد و چنانچه این آتش بس توسط همه طرف های درگیری به مدت یک هفته رعایت شود، آنگاه آمریکا همکاری مشترک با روسیه برای هدف قرار دادن «جبهه النصره» و «داعش» را آغاز خواهد کرد.

2202396.jpg

رایزنی های مقامات قطر و عربستان با «رجب طیب اردوغان»

نخست وزیر قطر و وزیر خارجه عربستان سعودی با رئیس جمهوری ترکیه و دیگر مقامات این کشور در آنکارا دیدار کردند.

به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری قطر، عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان سعودی با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در آنکارا دیدار کرد.

وی همچنین با «بنعلی ایلدریم» نخست وزیر ترکیه نیز دیدار و گفتگو کرد. در جریان دیدارهای وزیر سعودی با مقامات ترکیه، روابط دوجانبه و تحولات منطقه و جهان و مسائل مورد اهتمام طرفین مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

از سوی دیگر «عبدالله بن ناصر آل ثانی» نخست وزیر قطر نیز روز گذشته با همتای ترک خود دیدار کرد. این دیدارها مورد توجه محافل خبری و سیاسی قرار گرفته است اما به جزئیات زیادی درباره آنها اشاره ای نشده است.

ترکیه و قطر طی سال های اخیر روابط خود را در تمامی زمینه های سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی توسعه داده اند. این دو کشور علاوه بر همکاری های دوجانبه در رابطه با بسیاری از مسائل منطقه ای با یکدیگر رایزنی می کنند. اخیرا در پی رویکردهای جدید ترکیه در قبال بحران سوریه، گمانه زنی هایی در رابطه با تلاش های آنکارا برای نزدیک سازی قطر به دیدگاه های ترکیه در محافل مختلف مطرح می شود.

20a90f-2.jpg

روسیه درخواست ترکیه برای اعزام نیروی زمینی به سوریه را نپذیرفت

مسکو با درخواست آنکارا مبنی بر اعزام نیروی نظامی روسیه برای حمایت از عملیات ارتش ترکیه در خاک سوریه موسوم به عملیات سپر فرات مخالفت کرد.

به گزارش مهر به نقل از روسیا الیوم، روسیه با درخواست ترکیه مبنی بر اعزام نیروهای نظامی زمینی به سوریه برای حمایت از عملیات سپر فرات مخالفت کرد.

بر اساس این گزارش روسیه اعلام کرد با وجود اینکه امکان قانونی برای انجام این اقدام را داریم اما با درخواست ترکیه برای اعزام نیروی نظامی به منظور حمایت از عملیات سپر فرات در سوریه مخالف هستیم.

پیش از این نیز ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در سخنانی تاکید کرده بود که در هیچ عملیات زمینی شرکت نخواهد کرد.

اخیرا هم«ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه ضمن درخواست از ترکیه برای کسب اجازه رسمی از دمشق در جریان عملیات نظامی در خاک سوریه، از ترکیه خواست تا از حمله به مخالفین و گروه های قومی- نژادی بپرهیزد.

گفتنی است روز چهارشنبه «مولود چاوش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه، اعزام نیروی زمینی برای حمایت از ارتش ترکیه را از روسیه و دیگر کشورهای خواستار شده بود.

201605-2.jpgمخالفت مصر با مهندسی نقشه جغرافیایی سیاسی منطقه

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

مصر بر لزوم احترام به حاکمیت سوریه تأکید کرد

وزیر خارجه مصر در گفت‌وگویی تلفنی با نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه، تأکید کرد به‌رغم تلاش‌های جامعه جهانی برای حل بحران این کشور، بایستی تمامی طرف‌ها به حاکمیت سوریه احترام بگذارند.

به گزارش ایلنا به نقل از رای‌الیوم، «سامح شکری» وزیر خارجه مصر، روز چهارشنبه در گفت‌وگویی تلفنی با «استفان دی‌میستورا» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه گسترش تلاش‌ها به منظور راه‌اندازی مجدد توافق آتش‌بس در سوریه را خواستار شد.

«احمد ابوزید» سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد: شکری خطاب به دی‌میستورا تأکید کرد که «به رغم حمایت مصر از همه تلاش‌هایی که مبارزه با تروریسم در سوریه را هدف قرار می‌دهد، ولی همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد.»

این بیانیه تصریح کرد: شکری همچنین به ضرورت افزایش تلاش‌های برای احیای فرآیند عملیات سیاسی در سوریه در سریع‌ترین زمان ممکن به‌عنوان هدف نهایی تأکید کرد که تحقق آن هدف، مشارکت تمامی گروه‌های «معارض سوری» را به شکلی مساوی تضمین می‌کند.

گفتنی است ترکیه از حدود 3 هفته پیش با اعزام صدها تن از نظامیان این کشور به شمال سوریه، عملیات نظامی موسوم به «سپر جزیره» را با همکاری 1500 تن از اعضای گروه شورشی «ارتش آزاد سوریه» آغاز کرده است.

مقام‌های سوریه این اقدام ترکیه را محکوم کرده و بر لزوم هماهنگی با دمشق برای هرگونه عملیات در خاک این کشور تاکید کردند.

firma73-2.jpg

روسیه:

هجوم نظامی ترکیه ناقض مقررات بین المللی و حق حاکمیت سوریه است

وزارت امور خارجه روسیه با ابراز نگرانی شدید از پیشروی نیروهای ترکیه در عمق خاک سوریه، اعلام کرد: عملیات نظامی آنکارا بدون موافقت دولت قانونی سوریه و تایید شورای امنیت سازمان ملل انجام می گیرد و با این وسیله حق حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور زیر سوال می رود.

به گزارش ایرنا، در بیانیه روز چهارشنبه وزارت خارجه روسیه آمده است: پیشروی نیروهای ترکیه و گروه های معارض مسلح همپیمان آنکارا در عمق خاک سوریه به شدت نگران کننده است.

در بیانیه افزوده شده است: با توجه به این وضعیت، موضع دمشق (در اعتراض به اقدام نظامی آنکارا) عادلانه و مبتنی بر معیارهای حقوقی بین المللی است.

«بر این باوریم که اقدام های ترکیه می تواند اوضاع سیاسی-نظامی را پیچیده تر کرده و بر تلاش های بین المللی برای یافتن راه حلی برای حل و فصل مسائل سوریه، پایدارتر کردن آتش بس در این کشور و ارائه کمک های انسانی تاثیر منفی می گذارد.»

روسیه در پایان از دولت ترکیه خواسته است تا راهکارهای رسیدن به هدف بهبودی اوضاع سوریه را بالاتر از مقاصد نظامی و تاکتیکی خود قرار داده و از برداشتن گام هایی که موجب بی ثباتی اوضاع این کشور می شود، بپرهیزد.

ترکیه حدود دو هفته پیش با طرح موضوع لزوم مقابله با تروریست ها در منطقه مرزی سوریه، هجوم ناگهانی زمینی و هوایی به محدوده جرابلس در این کشور را شروع کرد، مناطق زیادی را زیر بمباران قرار داد و همزمان از گروه های مسلح ضد سوری وابسته به آنکارا پشتیبانی می کند که براساس گزارش ها، همچنان به پیشروی های خود ادامه می دهد.

img.jpg

روسیه اجرای وعده ضدتروریستی آمریکا در سوریه را الزامی اعلام کرد

وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به نتایج چند دور مذاکره با همتای آمریکایی خود در باره سوریه گفت که اگر واشنگتن وعده خارج کردن معارضان تحت حمایت و کنترل خود را از مناطق زیر سلطه گروه های تروریستی به ویژه جبهه النصره عملی نکند، توافق های دو جانبه برای مبارزه با تروریسم در سوریه اجرا نمی شود.

سرگئی لاوروف با اشاره به مذاکرات اخیر خود با جان کری در ژنو اظهار کرد: روسیه و آمریکا از مدت ها پیش برای تنظیم نقشه راه مبارزه با تروریسم در سوریه رایزنی خود را آغاز کرده بودند و عملا اکنون نیز تمامی جزئیات آن تعیین شده است.

بنا به اعلام روز شنبه وزارت خارجه روسیه، لاوروف ادامه داد: مسکو و واشنگتن در راس گروه بین المللی حامیان سوریه که با تروریسم در این کشور مبارزه می کنند، برای تنظیم نقشه راه واحد همکاری های ضد تروریستی رایزنی های فشرده ای دارند که دیدار اخیر (پنجم) شهریور ماه در ژنو نیز به این موضوع اختصاص داشت.

وزیر خارجه روسیه ادامه داد: امیدوارم کار در زمینه نقشه راه همکاری دو کشور علیه تروریسم در آینده ای نزدیک پایان یابد، زیرا عملا تمام اجزای آن تکمیل و در مورد بسیاری از مسائل توافق شده است.

وی در همین حال اظهار کرد که اگر واشنگتن وعده خارج کردن معارضان سوری تحت حمایت خود را از مناطق زیر سلطه تروریست ها به ویژه جبهه النصره عملی نکند، توافق برای انجام اقدام های عملی دو کشور علیه تروریسم و همکاری نیروی هوافضای روسیه با نیروی هوایی آمریکا تحقق نخواهد یافت.

وزیر خارجه روسیه در پایان گفت: بسیاری از گروههایی که واشنگتن آنها را معارض می خواند به جبهه النصره پیوسته اند و این گروه تروریستی نیز از همین پوشش برای فرار از سرکوب ها استفاده می کند.

اسپوتنیک

4716-3.jpg

روزنامه‌نگار بریتانیایی:

آمریکا از رباینده‌های من حمایت می‌کند

روزنامه‌نگار بریتانیایی گروگان گرفته شده و تیرخورده در سوریه از همکاری آمریکا با رباینده‌های خود خبر داد.

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «آنتونی لوید» روزنامه‌نگار بریتانیایی که در سال 2014 در سوریه اسیر شده بود، اعلام کرد کسی که به وی شلیک کرده بود، اکنون در میان نیروهای تحت حمایت آمریکا حضور دارد.

لوید گفت شخصی که در سوریه دو بار از فاصله نزدیک به زانوی وی شلیک کرده را در فیس‌بوک مشاهده کرده است.

روزنامه‌نگار انگلیسی اضافه کرد شخصی که به وی تیراندازی کرده بود را در ویدئویی در فیس‌بوک مشاهده کرده که سلاح کلاشینکف به دست داشته و در جشن پیروزی یک گروه تحت حمایت آمریکا حضور دارد.

آنتونی لوید اضافه کرد : «از دیدن تصاویر شادی فردی که به من شلیک کرده بود در میان نیروهای تحت حمایت آمریکا، شوکه شدم. در این تصاویر چهره فردی را دیدم که در سال 2014 در حالی که دستانم بسته بود، دو بار به زانوی من شلیک کرد. وی در میان جمعی از مردم به من تیراندازی کرد و من را جاسوس سی‌آی‌ای خطاب کرد. اکنون به نظر می‌رسد این شخص با سی‌آی‌ای همکاری می‌کند.»

assaderdogan2.jpg

اخباری از دیدار تاریخی قریب‌الوقوع بین اردوغان و اسد تحت نظارت پوتین

روزنامه السفیر لبنان در مقاله‌ای از نشست قریب‌الوقوع بین بشار اسد و رجب طیب اردوغان تحت نظارت ولادیمیر پوتین در پایان ماه سپتامبر جاری خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمد بلوط، مقاله‌نویس روزنامه لبنانی السفیر در مقاله‌ای تحت عنوان "‌پوتین اسد و اردوغان را جمع می‌کند" به اطلاعاتی در زمینه آغاز مقدمات دیدار سه جانبه بین بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، رجب طیب اردوغان، همتای ترکیه‌ایش و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اشاره کرد که مقدمات آن از زمان سفر اردوغان به سن پترزبوگ در ۹ اوت آغاز شد.

نویسنده مقاله این دیدار احتمالی را با سفر رسمی علی مملوک، رئیس امنیت ملی سوریه به مسکو مرتبط دانسته است. این مقاله نویس به نقل از منابع دیپلماتیک غربی و روس تاکید کرده است که مملوک احتمالا زمان دیدار اردوغان و اسد را روز سه شنبه جاری اعلام کند.

این نویسنده خاطرنشان کرده است که دستورکار دیدار بعد از سفر هاکان هیدان، رئیس سازمان اطلاعات ترکیه به دمشق تعیین خواهد شد.

این در حالی است که مقامات رسمی ترکیه هیچ چیزی درباره سفر هیدان به دمشق نگفته و همچنین از تصمیم اردوغان و اسد برای دیدار با یکدیگر چیزی اعلام نکرده‌اند.

همچنین مقامات رسمی سوریه، روسیه هیچ اظهار نظری در این باره نکرده‌اند.

2192610-2.jpg

توافقات نفتی اقلیم کردستان عراق و بغداد

رسانه‌های عراقی با اشاره به دیدار نخست وزیر عراق و اقلیم کردستان عراق از توافق مابین بغداد و اربیل پیرامون اختلافات نفتی خبر دادند.

به‌ گزارش مهر نه‌ نقل از باسنیوز، نچیروان بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان عراق دیروز عصر در راس هیئتی سیاسی وارد بغداد شد.

بر اساس این گزارش، محور اصلی این سفر، گفتگو پیرامون اختلافات نفتی اربیل و بغداد است.

نچیروان بارزانی در اولین دیدار خویش دیشب با حیدر العبادی نخست وزیر عراق دیدار کرد.

بر اساس خبرهای درز کرده‌، هر دو حکومت اقلیم کردستان و عراق پیرامون اختلافات نفتی مابین بغداد  و اربیل به‌ توافقات مهمی دست یافتند.

بر این اساس، حکومت اقلیم کردستان عراق راضی شده‌ است تا در مقابل صادرات نفت از بغداد تمامی بودجه‌ خویش را دریافت کند.

گفتنی است که‌ مشکلات مابین بغداد و اربیل تنها به‌ بحث اختلافات نفتی باز نمی گردد و در این میان چگونگی پرداخت حقوق پیشمرگان کرد نیز یکی دیگر از مشکلات مابین دو طرف است.

در این دیدار درباره‌ چگونگی تولید نفت در کرکوک و سهم هر دو طرف گفتگوهایی انجام شده‌ است و قرار شده‌ است وزارت نفت بغداد و اربیل دیدارهای بیشتری در این راستا انجام دهند.

tareghahmad00.jpg

گروه معارض سوری:

ادعای آمریکا در باره استفاده سوریه از سلاح شیمیایی دروغ است

رئیس یک تشکل معارضان سوری اعلام کرد: ادعای آمریکا مبنی بر استفاده نیروهای سوریه از سلاح شیمیایی بی اساس می باشد که با هدف بی اعتبار کردن دمشق مطرح شده و اکنون واشنگتن را در مخمصه قرار داده است.

به گزارش ایرنا، طارق احمد نماینده گروه حمیمم متشکل از چند گروه معارض سوری گفت: آمریکا تلاش می کند با متهم کردن دولت سوریه مبنی بر کاربرد سلاح شیمیایی در آستانه برگزاری مذاکرات ژنو، دمشق را بی اعتبار کند.

وی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرگزاری روسی اسپوتنیک با اشاره به گزارش اخیر سازمان ملل در باره بکارگیری سلاح شیمیایی در سوریه که دولت این کشور نیز در کنار تروریست ها به کاربرد آن متهم شده است را جعلی خواند.

طارق احمد گفت: آمریکا در مساله سوریه در وضعیت دشواری قرار گرفته و به همین دلیل چنین ادعایی را مطرح کرده است.

وی ادامه داد: متحدان آمریکا در منطقه از جمله کردها و ترک ها رقابت و درگیری دارند و به همین دلیل آمریکا و گروه موسوم به کمیته عالی مذاکرات (تحت الحمایه تسلیحاتی و مالی ریاض) نمی توانند هیاتی را برای شرکت در مذاکرات سوریه تشکیل دهند.

طارق احمد یادآوری کرد: آمریکا در حالی ادعای استفاده دمشق از جنگ افزار شیمیایی را مطرح کرده که براساس گزارش های رسمی و تائید شده در سال 2014 تمامی موجودی این سلاح ها از سوریه خارج و نابود شد و متهم کردن دمشق به استفاده از چنین تسلیحاتی عجیب و غیرمنطقی است.

روز سه شنبه گزارشی از نتایج تحقیقات سازمان ملل درباره سوریه به شورای امنیت ارائه شد که در آن تروریست های داعش به استفاده از تسلیحات شیمیایی متهم شده بود. در این گزارش همچنین ادعا شده حکومت سوریه در مواردی از سلاح شیمیایی استفاده کرده است.

در این نشست، نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که مسکو یافته های تحقیقات این سازمان در رابطه با استفاده حکومت سوریه از تسلیحات شیمیایی را نمی پذیرد.

ویتالی چورکین گفت که روسیه پرسش های جدی درباره تحقیقات سازمان ملل مبنی بر استفاده حکومت سوریه از تسلیحات شیمیایی دارد و حاضر به قبول این یافته ها نیست.

793367.jpg

سخنگوی وزارت خارجه روسیه:

عملیات نظامی در خاک سوریه باید با موافقت دمشق همراه باشد

سخنگوی وزارت خارجه روسیه ضمن درخواست از ترکیه برای کسب اجازه رسمی از دمشق در جریان عملیات نظامی در خاک سوریه، از ترکیه خواست تا از حمله به مخالفین و گروه های قومی- نژادی بپرهیزد.

به گزارش مهر به نقل از اسپوتنیک، سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز در سخنانی خواستار اجازه رسمی آنکارا از دمشق در جریان عملیات نظامی ترکیه در خاک سوریه شد.

به گزارش اسپوتنیک، «ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه از ترکیه خواست تا از حمله به مخالفین و گروه های قومی- نژادی بپرهیزد.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در این باره اعلام کرد: هرگونه اقدام نظامی در قلمرو یک حاکمیت مستقل باید با موافقت دولت آن کشور به انجام برسد.

«ماریا زاخاروا» ادامه داد: ما از ترکیه می خواهیم تا گزینش های لازم را در انتخاب اهداف رعایت کرده و از تهاجم به مواضع مخالفان و اقوام از قبیل کردهای سوریه خودداری کند.

وی که در یک کنفرانس خبری سخن می گفت، تأکید کرد: ترکیه برای عملیات نظامی خود در سوریه باید موافقت حکومت دمشق را جلب نماید.

گفتنی است، آنکارا از ۲۴ آگوست سال جاری میلادی و بدون توجه به قوانین بین المللی در حالی عملیات نظامی موسوم به «سپر فرات» را در خاک سوریه آغاز کرده که موافقت های لازم از سوی دولت سوریه را نیز در اختیار ندارد.

019065425_40300-3.jpg

ایران از ترکیه خواست عملیات نظامی در سوریه را متوقف کند

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی می‌گوید حضور ارتش ترکیه در سوریه وضعیت جنگ داخلی این کشور را پیچیده‌تر می‌کند. دولت ایران خواستار آن شده تا ترکیه هر چه زودتر عملیات نظامی ‌در سوریه را پایان دهد.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، چهارشنبه (۳۱ اوت/ ۱۰ شهریور) با ابراز نگرانی از تداوم عملیات نظامی ترکیه در سوریه گفت: «در روند مبارزه با تروریسم هرگونه توسل به شیوه‌هایی که بر حاکمیت سیاسی و اقتدار مشروع دولت مرکزی سایه افکند، غیر قابل قبول خواهد بود.»

خبرگزاری ایرنا به نقل از قاسمی نوشت حق حاکمیت سیاسی و تمامیت ارضی و مشروعیت دولت سوریه باید از سوی همه کشورها مورد احترام باشد و دولت قانونی این کشور نباید در مقابله با تروریسم تضعیف شود.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: «اگرچه مبارزه با تروریسم و تلاش برای حفظ ثبات و امنیت منطقه یک اصل غیر قابل تغییر و مهم در سیاست خارجی کشورهای صلح‌طلب منطقه است، اما این موضوع نمی‌تواند و نباید توجیهی بر نقض تمامیت ارضی و انجام عملیات نظامی در قلمرو کشوری دیگر بدون هماهنگی با دولت مرکزی و بی‌اعتنایی به حق حاکمیت ملی آن کشور باشد.»

ایران یکی از نزدیک‌ترین متحدان بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه است و از بقای رژیم او، با پول، اسلحه و اعزام شمار زیادی سپاهی و بسیجی حمایت می‌کند. این نیروها تحت عنوان "مستشار نظامی" در صحنه جنگ داخلی سوریه و در جبهه نیروهای وفادار به اسد حضور دارند.

افزون بر نیروهای ایرانی که با نام "مدافعان حرم" شناخته می‌شوند، شبه نظامیان شیعی حزب‌الله لبنان نیز در صفوف حامیان اسد می‌جنگند.

ترکیه از یک هفته قبل عملیاتی نظامی را در شمال سوریه آغاز کرده است. این حملات علاوه بر هدف گرفتن نیروهای "دولت اسلامی" (داعش)، متوجه مواضع کردهای سوری نیز هست. آنکارا می‌خواهد با این عملیات جلوی ایجاد منطقه خودگردان کردها در مرز سوریه و ترکیه را بگیرد.

به گفته‌ فعالان حقوق بشری، در پی حملات توپخانه‌ای و هوایی روزهای اخیر ترکیه به مناطق شمالی سوریه دست‌کم ۳۵ غیرنظامی کشته و بیش از ۵۰ تن زخمی شدند.

نیروهای کرد "یگان‌های مدافع خلق" (YPG)، هم‌پیمان آمریکا در مبارزه با داعش در سوریه هستند. این نیروها در عین حال از "حزب کارگران کردستان" (پ‌ک‌ک) حمایت می‌کنند؛ حزبی که از سوی ترکیه تشکیلاتی تروریستی شناخته می‌شود.

صدای آلمان

82211832-70982723.jpg

نماینده مجلس سوریه:

آمریکا به کردها خیانت کرد

نماینده مجلس سوریه گفت: آمریکا مانند همیشه بار دیگر به کردها خیانت کرد و نباید به آن اعتماد کنیم.

به گزارش ایرنا، عمر اوسی در گفت و گو با روزنامه الوطن افزود: جایگاه اصلی و طبیعی یگان های مدافع خلق و کردهای سوریه در سنگر ارتش قهرمان سوریه است.

وی اضافه کرد: کردهای سوریه باید درکنار ارتش سوریه و هم پیمان های آن در محور مقاومت که از تهران تا بغداد، دمشق، جنوب لبنان و مسکو گسترده است قرار بگیرند زیرا جایگاه اصلی آن ها اینجاست.

اوسی گفت: ترکیه از تجاوز به خاک سوریه و تشکیل منطقه امن، چند هدف دارد که یکی از آن ها سرکوب و جلوگیری از اداره های خودمختاری کردها در قامشلی، عین العرب و عفرین است.

وی استفاده از این منطقه امن برای رویارویی با دولت و ارتش سوریه و فرافکنی مشکلات داخلی ایجاد شده برای ترکیه پس از کودتای ناکام، فرار به جلو، تحمیل نفوذ خود بر مناطقی از سوریه برای تضمین سهم خود در مذاکرات سیاسی آینده از دیگر اهداف تجاوز ترکیه به خاک سوریه دانست.

عمر اوسی در سال 1958 در منطقه الدرباسیه به دنیا آمد.

وی یکی از فعالان سیاسی کرد است و بیش از 30 سال است که در دمشق زندگی می کند.

اوسی در زمان عبدالله اوجلان یکی از اعضای حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) و بیش از 15 سال مشاور وی در دمشق بود.

برادر وی در سال 1995 در درگیری با نیروهای ترکیه کشته شد و خواهر وی نیز بیش از 15 سال با نیروهای ترکیه جنگید.

اوسی در انتخابات اخیر مجلس سوریه به عنوان یکی از نامزدهای لیست دولت سوریه به مجلس راه یافت.

1_22563.jpg

روسیه:

گزارش سازمان ملل درباره سلاح‌های شیمیایی برای متهم کردن سوریه کافی نیست

سفیر روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که کشورش آماده پذیرش نتایج تحقیقات سازمان ملل درباره حملات شیمیایی در سوریه نیست.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل به خبرنگاران گفت که محققان تیم سازمان ملل سلاح‌های ممنوعه را در محل حملات پیدا کردند اما روی

این سلاح‌ها آثار انگشت وجود ندارد و هنوز مسائلی وجود دارد که حل نشده است.

وی تاکید کرد که گزارش سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی درباره حملات شیمیایی سوریه برای متهم کردن دمشق کافی نیست و شورای امنیت نمی‌تواند از این نتایج برای تحریم سوریه استفاده کند.

چورکین درخصوص سوالی درباره اینکه آیا اطلاعات وارده در گزارش سازمان ملل برای تحریم نظام سوریه کافی است یا خیر گفت: صراحتا اعلام می‌کنم که به نظر من این طور نیست البته ما به بررسی گزارش و تحلیل آن بیشتر می‌پردازیم. دو حالت وجود دارد که نظام سوریه در آنها مسئول شناخته شده اما ما سوال‌های بسیار جدی را در این باره داریم.

چورکین خاطرنشان کرد: در گزارش سازمان ملل هیچ کس مشخصا تعیین نشده که بتوان بر علیه‌اش اعمال تحریم کرد و این گزارش در بردارنده اسامی یا ویژگی‌های فرد خاص یا اثرات انگشت نیست.

یک تیم وابسته به سازمان ملل و سازمان منع تسلیحات شیمیایی هفته گذشته پس از ماه‌ها تحقیق گزارشی را در خصوص 9 حمله با سلاح‌های شیمیایی در سوریه منتشر کرد و مدعی شد که دولت سوریه مسئول دو حمله در ادلب بوده است.

همچنین در این گزارش گروه تروریستی داعش نیز به انجام یک حمله متهم شده است.

کشورهای عضو شورای امنیت از جمله فرانسه و انگلیس شورای امنیت را برای اعمال تحریم‌ علیه دمشق تحت فشار قرارداده‌اند.

در مقابل بشار جعفری، سفیر سوریه در سازمان ملل روز سه شنبه محققان این سازمان را عاری از ادله واقعی دانست و اعلام کرد که این تحقیقات براساس اظهارات شاهدان از گروههای تروریستی مسلح بوده است.

10_5-2.jpgتوافق در مورد خروج بیش از 200 فرد مسلح از «المعضمیه» سوریه

شبکه خبری روسیا الیوم در خبری فوری اعلام کرد که در مورد خروج 213 فرد مسلح از شهر المعضمیه سوریه توافق شده است.

به گزارش روسیا الیوم، طبق این توافق قرار است افراد مسلح از المعضمیه واقع در غوطه غربی دمشق به سمت ادلب روانه شوند.

پیش از این شهرک داریا در غرب دمشق نیز که نزدیک به یک هزار فرد مسلح در آن مستقر بودند، با تسلیم شدن این افراد و انتقال به ادلب، آزاد شد.

بر همین اساس علاء ابراهیم استاندار ریف دمشق گفت که تلاش ها برای تسلیم شدن تروریست های شهرک معظمیه ادامه دارد و در دو روز آینده امنیت به این شهرک باز می گردد.

وی روز دوشنبه در گفت وگو با روزنامه الوطن عنوان کرد که مذاکرات برای تسلیم شدن تروریست های حاضر در شهرک معظمیه در غوطه غربی دمشق ادامه دارد.

وی درباره بازسازی شهرک داریا نیز گفت: هدف دولت سوریه بازگشت ساکنان داریا پس از بازسازی کامل محل زندگی آنها است.

برخی از رسانه های مخالفان و نزدیک به تروریست ها، در چند روز گذشته ادعا کرده بودند که هدف از توافق و آتش بس در شهرک داریا آواره کردن ساکنان و تغییر ساختار جمعتی آن است.

روز شنبه پس از توافق دولت سوریه و تروریست های موجود در شهرک داریا در غرب دمشق، تروریست ها و غیر نظامیان از این شهرک خارج و کنترل آن را به ارتش سوریه سپردند.

میان تروریست های موجود در شهرک معظمیه در غرب دمشق و ارتش سوریه، پیشتر آتش بس اعلام شده است ولی این شهرک در محاصره ارتش و تحت تسلط تروریست ها قرار دارد.

egypttoday-6.jpg

العبادی:

            شش ماه پیش با روسها توافق کردیم

                                                     عملیات موصل ربطی به انتخابات آمریکا ندارد

نخست وزیر عراق سه شنبه شب، درباره استفاده روسیه از فضای عراق برای هدف قرار دادن داعش، گفت، استفاده روسیه از آسمان عراق، براساس توافقی است که شش ماه قبل میان دو کشور حاصل شده است. وی در عین حال تاکید کرد که عملیات آتی موصل هیچ ارتباطی با انتخابات آمریکا ندارد.

به گزارش ایرنا، حیدرالعبادی که در جمع خبرنگاران رسانه های عراقی سخن می گفت، افزود: هنگامی که شش ماه پیش با روس ها توافق کردیم، برخی کشورهای منطقه مخالفت کردند، اما ما جنگ با داعش را در عراق و سوریه از هم جدا نمی دانیم.

وی اضافه کرد، عراق دو توافق با نیروهای بین المللی دارد که یکی مربوط به ائتلاف بین المللی است که قرار شد داعش را در داخل مرزهای عراق و نقاط مرزی عراق با سوریه هدف قرار دهد و دیگری با روس هاست که توافق کردیم، تروریست های داعش را در نوار مرزی سوریه با عراق هدف قرار دهند.

العبادی در خصوص عملیات آتی موصل و برخی تحلیل ها مبنی بر اینکه این عملیات با انتخابات آمریکا گره خورده است، تاکید کرد که عملیات آتی موصل هیچ ارتباطی با انتخابات آمریکا ندارد.

وی، در خصوص وعده اش مبنی بر پایان دادن به کار داعش در سال 2016 میلادی نیز گفت که هنوز به وعده اش پایببند است.

العبادی ضمن بیان اینکه هیچ نیروی نظامی بیگانه ای در عراق وجود ندارد و آمریکایی ها نیز تنها برای آماده سازی پایگاه القیاره که برای عملیات موصل بسیار نقش حیاتی خواهد داشت، حضور دارند، گفت نیروهای عراقی اکنون صاحب تجربه بزرگی در جنگ علیه تروریسم هستند و قادرند همزمان در چند جبهه وارد عمل شوند بطوری که بسیاری کشورها از عملیات فلوجه شگفت زده شدند.

العبادی در پاسخ به سوالی در خصوص تغییرات در کابینه، وعده کرد که بعد از عید قربان، تغییرات را ادامه خواهد داد که شامل دو وزارت خانه کشور و دفاع می شود.

وی در عین حال بر عزمش جهت گفت وگو و رایزنی با جریان های سیاسی و ادامه مذاکرات درخصوص تغییرات کابینه تاکید کرد.

نخست وزیر عراق در پاسخ به سوالی درباره مبارزه با فساد در دولتش، با بیان اینکه از تجربه های بین المللی در این زمینه بهره گرفته است، در عین حال از دستگاه قضایی و دادستان عمومی کشورش نیز خواست در امر مبارزه با فساد مصمم باشند.

العبادی، درباره قانون بحث انگیز عفو عمومی که پس از گذشت پنج روز همچنان در صدر مجادله های سیاسی این کشور قرار دارد، گفت دولت مصمم است که در دو بند از این قانون که به آدم ربایی و تروریسم مربوط می شود، اصلاحاتی انجام دهد.

وی با سرزنش کسانی که دولت را در قضیه دو بند آدم ربایی و تروریسم در این قانون مقصر معرفی می کنند، گفت که این دو بند در پارلمان به قانون یاد شده اضافه شده است.

نخست وزیر عراق در بخش دیگری از این گفت وگو به موضوع بودجه و نفت پرداخت و گفت: ما بودجه 2017 را دو ماه زودتر از موعد مقرر آماده کردیم که در آن سهم الحشدالشعبی را افزایش داده ایم اما در عین حال به دلیل کاهش 25 درصدی قیمت جهانی نفت بودجه سال آینده را حدود 30 درصد کاهش دادیم.

العبادی در بیان دیدگاه دولتش در خصوص قیمت جهانی نفت، با توجه به نشست آتی کشورهای تولید کننده در ماه سپتامبر نیز گفت، ما به کاهش تولید کشورهای تولید کننده جهت تعدیل قیمت ها اعتقاد داریم چرا که کشورهای ضعیف تر این حلقه که اقتصادشان تحت تاثیر درآمدهای نفتی است، به شدت آسیب دیده و در معرض فروپاشی اقتصادی قرار می گیرند.

نخست وزیر عراق با بیان اینکه کشورش در 50 سال گذشته بر پایه درآمدهای نفتی اداره شده، گفت که در جریان کاهش قیمت های اخیر اقتصاد عراق به شدت آسیب دیده است.

وی از وجود هفت میلیون عراقی که بطور مستقیم از دولت حقوق دریافت می کنند، اشاره و تاکید کرد که کشورش نیازمند حرکت به سمت اقتصاد غیر وابسته به نفت در یک برنامه بلند مدت است.

العبادی در خصوص مذاکرات با هیات کردی به سرپرستی نیچروان بارزانی رئیس دولت اقلیم کردستان عراق در دو روز گذشته نیز گفت که در این دیدار در دو سطح دولتی و سیاسی بحث کردیم و خوشبختانه در مساله عملیات موصل اختلافی نداریم.

و افزود: براساس توافق اربیل و بغداد، هیچ تغییری در مرزهای استانی رخ نخواهد داد و توافق شده که مدیریت نینوا بعد از آزادی از چنگال داعش به دست دولت محلی (شورای استان و استانداری) سپرده شود.

نخست وزیر عراق در عین حال از برخی اظهارات و سخنان آتشین که به گفته وی در روابط عراق با همسایگانش تاثیر می گذارد و حاشیه سازی می کند، انتقاد کرد و گفت که این حرف ها تاثیری در حرکت دولت نخواهد داشت و هدف ما عملیات آتی موصل است و اجازه نخواهیم داد که آن را منحرف کنند.

وی در خصوص بحث استیضاح ها در پارلمان نیز تاکید کرد، ما استیضاح و سوال نمایندگان از وزرا را حق قانونی آنان می دانیم، اما معتقدیم که این امر نباید به تعطیلی دولت منجر شود.

العبادی همچنین از آغاز عملیات بازگشت اهالی آواره مخمور و القیاره در نینوا به خانه هایشان خبر داد و گفت که برای این منظور یک جدول زمانبندی جهت سه شهر نینوا آماده شده است و همچنین کار طراحی بازگشت آوارگان به شهرهای فلوجه، کرمه و صقلاویه را نیز شروع کرده ایم.

Two_F-22A_Raptor_in_column_flight_-_Noise_reduced.jpg

هشدار جنگنده‌های آمریکایی به دو جنگنده سوری بر فراز حسکه

یک منبع نظامی در وزارت دفاع آمریکا فاش کرد که جنگنده‌های این کشور به تازگی به دو جنگنده‌ سوری در حریم هوایی حسکه هشدار داده‌اند تا از منطقه دور شوند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت اینترنتی النشره، رسانه‌های آمریکایی از یک منبع نظامی در وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نقل کردند که دو جنگنده آمریکایی از نوع f-22 به دو جنگنده از نوع سوخو - 24 وابسته به نیروی هوایی سوریه هشدار دادند که از حریم هوایی حسکه، در شمال شرق سوریه دور شوند.

این منبع فاش کرد که جنگنده‌های آمریکایی و سوری به یکدیگر در فاصه یک مایلی نزدیک شدند و دو خلبان آمریکایی تلاش کردند تا با خلبانان سوری تماس بگیرند، اما پاسخی دریافت نکردند.

این دو خلبان آمریکایی در گفتگویی مطبوعاتی تصریح کردند که آمادگی برای صدور دستور جهت شلیک گلوله به سمت این دو جنگنده سوری وجود داشت، اما در پایان این دو جنگنده سوری فاصله گرفتند.

آمریکا پیشتر هشدار داده بود که اگر احساس کند جنگنده‌های سوری خطری برای نیروهای آمریکایی مستقر در اطراف حسکه ایجاد می‌کنند، آنها را هدف می‌گیرد.

2188175-2.jpg

اختلافات نفتی بغداد-اربیل بالا گرفت؛

عراق: نفت به ایران سوآپ می‌کنیم

اقلیم کردستان: اجازه نمی‌دهیم

دولت عراق در نظر دارد به دلیل شکست خود در مذاکرات فروش نفت و شرایط تقسیم درآمدهای نفتی با منطقه خودمختار کردستان این کشور، فروش نفت خود را از طریق ایران انجام دهد.

به گزارش مهر، همزمان با بالا گرفتن اختلافات نفتی بین دولت مرکزی و اقلیم کردستان عراق، وزارت نفت عراق به دنبال سوآپ بخشی از نفت تولیدی خود از میادین منطقه کرکوک و شمال عراق از مسیر ایران است.

یک مقام ارشد وزارت نفت عراق با بیان این مطلب به رویترز گفت: «سازمان دولتی بازاریابی نفت عراق (SOMO) قصد دارد در هفته آینده مذاکره خود با دولت منطقه‌کردستان (KRG)عراق را در مورد صادرات نفت عراق از طریق ترکیه از سر بگیرد. فیاض النعمه، معاون وزیر نفت عراق در گفت‌وگوی خود با این خبرگزاری همچنین تأکید کرد: «اگر این مذاکرات بدون نتیجه نهایی به پایان برسد ما هم راهی برای فروش نفتمان پیدا می‌کنیم. ما به پول نیاز داریم به همین دلیل یا از طریق ایران یا از طریق کشورهای دیگر این اقدام را انجام خواهیم داد.»

به گزارش مهر، این موضوع هنوز از سوی مسوولان شرکت ملی نفت ایران تایید یا رد نشده است.

عراق، دومین تولیدکننده نفت اوپک پس از عربستان سعودی برای ۹۵ درصد از درآمد عمومی خود به فروش نفت اتکا دارد. اقتصاد این کشور که تحت تأثیر قیمت‌های پایین نفت و همچنین جنگ علیه نظامیان داعش قرارگرفته در وضعیت وخیمی قرار دارد. منطقه کردستان عراق در حدود ۵۰۰ هزار بشکه نفت در روز تولید می‌کند و صادرات آن را از طریق ترکیه انجام می‌دهد.

بغداد نمی‌تواند این حجم از نفت تولیدی خود را از طریق ایران به فروش برساند اما می‌تواند ۱۵۰ هزار بشکه تولیدات خود در استان کرکوک را که در نزدیکی ایران قرار دارد از طریق این کشور به فروش برساند.

توافق بین ایران و عراق می‌تواند مانند قرارداد سوآپ نفتی ایران با کشورهای حوزه دریای خزر عمل کند. ایران نفت عراق را به پالایشگاه‌های کشورش وارد می‌کند و به همان میزان نفت خود را به نمایندگی از عراق به فروش رسانده و پول آن را در اختیار این کشور قرار می‌دهد. عراق دارای بندرگاه‌هایی در خلیج‌فارس است اما این بندرگاه‌ها به خط لوله نفتی شمال کرکوک متصل نیستند.

النعمه در این خصوص گفت: «شرکت دولتی «نفت شمال» عراق هفته گذشته استخراج نفت از طریق خط لوله تحت کنترل کردها به سمت ترکیه را به‌عنوان نشانه‌ای از حسن نیت خود برای مذاکره با کردها، از سر گرفت.» وی گفت این پمپاژ نفتی به دستور نخست‌وزیر عراق، حیدر العبادی صورت گرفت که تلاش داشت درک مشترکی از این وضعیت را بین اربیل و بغداد به وجود بیاورد. عبادی گفته است که این کار به دلیل جلوگیری از آسیب به مخازن نفتی صورت گرفته است.

النعمه دراین‌باره افزود: «جریان نفت خام توسط شرکت «نفت شمال» از کرکوک استخراج‌ شده و در حدود ۷۵ هزار بشکه از آن – معادل نیمی از میزان قبلی آن در ماه مارس – توسط منطقه کردستان عراق صادر می‌شود.»

اگر توافق با کردها صورت بگیرد، استخراج و صادرات از طریق این خط لوله تا بیش از ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد و به بیش از سطح قبلی آن یعنی ۱۵۰ هزار بشکه در روز می‌رسد.

النعمه گفت: «حدود ۲۰ هزار بشکه از این نفت به پالایشگاه سلیمانیه در منطقه کردستان عراق عرضه خواهد شد و ۳۰ هزار بشکه نیز به‌صورت محلی در کرکوک تصفیه خواهد شد.»

به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، این خط لوله، نفت را به بندر جیهان ترکیه می‌رساند؛ جایی که کردها این میزان نفت را به‌صورت مستقل همراه با نفتی که خود در شمال عراق تولید می‌کنند، در بازارهای بین‌المللی به فروش می‌رسانند. دولت کردستان عراق از ماه مارس از بغداد خواسته است پمپاژ نفت خام کرکوک را برای کمک به اربیل جهت مبارزه با داعش از سر بگیرد.

منابع نفتی در اربیل گفته‌اند که تقسیم کردن نفت کرکوک و فروش آن توسط کشورهای دیگر به اختلافات و مبارزه با داعش لطمه خواهد زد. سخنگوی دولت کردستان عراق در ماه ژوئن به رویترز گفته بود که «مقامات کرد در صورت دریافت ماهانه یک میلیارد دلار از بودجه دولت مرکزی عراق، آماده فروش نفت از طریق کردستان هستند.» کردها در شرایطی خواهان دریافت ماهانه یک میلیارد دلار شده‌اند که دولت عراق از محل صادرات نفت خود از طریق منطقه کردستان نیمی از این مبلغ را نیز به دست نمی‌آورد.

واکنش کردها

بنا به گزارش سایت خبری کردستان ۲۴ عراق، استاندار کرکوک در واکنش به خبر احتمال سوآپ نفتی تهران – بغداد گفت: «ما اجازه نمی دهیم که دولت فدرال عراق نفت کرکوک را با تانکر به ایران بفرستد چراکه آن‌ها باید هزینه‌های بیشتری را برای آلودگی محیط‌زیست از این طریق بپردازند.»

نجم الدین کریم اضافه کرد: «دولت مرکزی بغداد میلیون‌ها دلار به کردستان عراق بر سر انتقال نفت بدهکار است و امیدواریم که بغداد به تعهدات خود در قبال منطقه کردستان عمل کند.»

وی افزود: «مشکل اینجاست که دولت عراق می‌خواهد نفت کرکوک را از طریق تانکر به ایران منتقل کند و نه خط لوله نفتی و ما اجازه این کار را نخواهیم داد.»

973522_824.jpg

ترکیه برای پس راندن کُردها به روی آنان آتش گشود

ترکیه که اصرار دارد نیروهای کرد سوری را هر چه زودتر از مناطق مرزی استان حلب دور کند، روز گذشته (پنجشنبه) به روی آنان آتش گشود. ترکیه هشدار داده است که نیروهای کرد که در مرز سوریه و ترکیه با داعش می‌جنگند، باید هرچه زودتر از رود فرات بگذرند و به سوی سرزمین‌های اصلی خود، واقع در شمال شرقی سوریه بازگردند. ترکیه در عین حال با اعزام نیروهای بیشتر به داخل خاک سوریه، مشغول امن‌سازی منطقه است.

حوالی غروب روز پنجشنبه ٢٥ اوت/٤ شهریور، خمپاره‌ها و توپخانۀ ترکیه نیروهای کرد را در شمال سوریه – پشت مرز ترکیه- هدف گرفت.

آنکارا نگران است که کردها، مطابق قراری که آمریکا نیز آن را تأیید کرده، به سمت شرق بازنگردند و تلاش خود را برای ایجاد یک منطقۀ خود مختار کرد در طول مرز ترکیه-سوریه ادامه دهند. به همین دلیل ترکیه اصرار دارد که نیروهای متعلق به حزب اتحاد دموکراتیک، هرچه زودتر از منطقۀ مرزی استان حلب (شهرهای منبج، جرابلس، کوبانی...) دور شوند و به استان حسکه باز گردند. حسکه هم البته با ترکیه ‌هم‌مرز است اما سرزمین اصلی کردهای سوریه به شمار می‌آید. ترک‌ها نگرانند که کردها با استفاده از فرصتِ مبارزه با داعش، رفته رفته به سوی غرب بیایند و به این ترتیب، جای پای خود را در طول نوار مرزی محکم کنند.

حزب اتحاد دموکراتیک، یک تشکل سیاسی کرد است که در سال ٢٠٠٣ در سوریه ایجاد شد. این حزب یک شاخۀ نظامی دارد که به «یگان‌های مدافع خلق» (YPG) معروف است.

حزب اتحاد دموکراتیک سوریه از آغاز به حزب کارگران کردستان ترکیه -پ‌ک‌ک - نزدیک بوده است. دولت ترکیه معتقد است که این دو حزب تفاوتی با یکدیگر ندارند و هر دو را تروریست می‌داند. اما آمریکا فقط پ‌ک‌ک را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار می‌دهد و حساب حزب اتحاد دموکراتیک و شاخۀ نظامی‌اش YPG را جدا می‌داند.

به نوشتۀ رسانه‌های ترک، هواپیماهای بدون سرنشین تجسسی ترکیه توانسته‌اند نیروهای کرد سوری (YPG) را در ده کیلومتری شهر منبج (داخل خاک سوریه – بیست کیلومتری مرز ترکیه) شناسایی کنند. بلافاصله بعد از شناسایی، خمپاره‌های ارتش ترکیه آنها را هدف گرفته‌اند. تعداد افراد کُرد اعلام نشده اما روزنامۀ ترک حریت می‌نویسد که این گروه مسلح «نابود شده است».

در همان روز (پنجشنبه)، وزیر دفاع ترکیه گفت «ما کاری خواهیم کرد که حزب اتحاد دموکراتیک سوریه نتواند جای داعش را در این منطقه بگیرد».

یک روز قبل، جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا که به ترکیه رفته بود نیز از کردها خواست که «به شرق رود فرات بازگردند».

ترکیه روز چهارشنبۀ گذشته (٢٤ اوت) طی عملیاتی سریع وارد خاک سوریه شد و شهر جرابلس را از وجود نیروهای داعش را از شهر جرابلس بیرون راند. ترکیه با این عملیات در عین حال کردها را از منطقه دور می‌کند.

روز جمعه ٢٦ اوت، عکاسان خبرگزاری فرانسه عبور چهار تانک ترک از مرز و حرکت آنها را به سوی جرابلس مشاهده کردند. به نظر می‌رسد که ترکیه قصد دارد با افزایش نیروهای مستقر در جرابلس، خطر فعالیت دوبارۀ داعش و همچنین احتمال مستقر شدن کردها را در این منطقه از میان بردارد.

رادیوفرانسه

2186666-2.jpg

پ. ک. ک مسئولیت انفجار روز جمعه ترکیه را برعهده گرفت

گروه «پ‌.ک‌.ک» مسئولیت انفجار روز جمعه در ایستگاه پلیس «جیزره» ترکیه را که نزدیک به ۱۰۰ کشته و زخمی برجا گذاشت، برعهده گرفت.

به گزارش مهر به نقل از اسکای نیوز، گروه «پ.ک.ک» مسئولیت انفجار روز جمعه در جنوب شرقی ترکیه را که یک مقر پلیس را هدف قرار داده بود برعهده گرفت.

در این حادثه که با انفجار خودروی بمبگذاری شده یک مقر پلیس در شهر «جیزره» در استان «شرناک» را هدف قرار داده بود نزدیک به ۱۰۰ نفر کشته و زخمی شدند. بر اساس آخرین آمارها این انفجار تروریستی ۱۱ کشته و ۷۸ زخمی برجای گذاشته است.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور و «بنعلی ایلدریم» نخست وزیر ترکیه نیز پیش از این پ.ک.ک را به عنوان مسئول این انفجار معرفی کرده بودند.

لازم به ذکر است که رسانه های ترکیه صبح جمعه (۵ شهریور) از وقوع انفجاری در یک ایستگاه پلیس در «جیزره» ترکیه در نزدیکی مرز سوریه خبر دادند.

1813218.jpg

وزیر دفاع ترکیه:

حضور نظامی ما در شمال سوریه تا زمان تسلط ارتش آزاد سوریه بر این منطقه ادامه خواهد یافت

فکری ایشیک، وزیر دفاع ترکیه اعلام کرد که نیروهای نظامی این کشور تا زمان تسلط کامل گروه موسوم به "ارتش ازاد سوریه" بر شمال سوریه، در این منطقه باقی خواهند ماند.

ایشیک در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی NTV با اشاره به عملیات نیروهای ارتش ترکیه در سوریه که تحت عنوان "سپر فرات" صورت گرفته، تاکید کرد: "هدف از این عملیات تامین امنیت مرزهای ترکیه و جلوگیری از نزدیک شدن شبه نظامیان کرد سوری به آن می باشد و تا زمان تسلط آرتش ازاد سوریه بر این منطقه ادامه خواهد یافت".

وزیر دفاع ترکیه از عملیات آزادسازی و کنترل شهر جرابلس واقع در شمال شرق استان حلب خبر داد و افزود: "تا زمان تسلط کامل ارتش آزاد سوریه بر منطقه جرابلس و حومه آن، نیروهای ارتش ترکیه شمال سوریه را ترک نمی کنند و به پشتیبانی از این گروه ادامه می دهند".

019501637_40300-2.jpg

توافق ترکیه و آمریکا برای عقب‌نشینی کردها از شمال سوریه

نخست‌وزیر ترکیه گفته تا عقب‌نشینی نیروهای کرد به شرق رود فرات عملیات ارتش این کشور در شمال سوریه ادامه خواهد داشت. آمریکا نیز گفته از هر آنچه ترکیه در شمال سوریه انجام دهد پشتیبانی خواهد کرد.

در ادامه حمله گسترده نیروهای ارتش ترکیه به شمال سوریه برای بازپس‌گیری شهر جرابلس از تصرف نیروهای داعش، ۲۰ تانک ترکیه وارد شمال سوریه شدند.

تنها در روز پنج‌شنبه (۲۵ اوت/ ۴ شهریور) حداقل ۹ تانک از مرز ترکیه عبور کرده و وارد خاک سوریه شده‌اند. یک مقام بلندپایه دولت ترکیه گفته اگر لازم باشد، آنکارا خودروهای نظامی دیگر هم به سوریه خواهد فرستاد.

نیروهای ائتلاف به سرکردگی آمریکا، در این عملیات با حملات هوایی از ارتش ترکیه پشتیبانی می‌کنند. نیروی هوایی ترکیه نیز در بمباران مواضع داعش مشارکت می‌کند.

عملیات ارتش ترکیه با این هدف صورت گرفته که پس از بیرون راندن نیروهای "دولت اسلامی" از جرابلس، این شهر به دست نیروهای کرد نیفتد.

بیناری ایلدیریم، نخست‌وزیر ترکیه چهارشنبه شب در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که عملیات ارتش این کشور تا عقب‌نشینی نیروهای YPG حزب کردی سوریه به آن سوی رود فرات ادامه خواهد داشت.

به گفته نخست‌وزیر ترکیه، طبق قراری که این کشور با آمریکا گذاشته است، نیروهای کرد باید از منبج در غرب فرات به سمت مناطق شرقی رود فرات عقب‌نشینی کنند. به گفته ایلدیریم این "ضمانتی" است که آمریکا به ترکیه داده است.

ساحل غربی فرات که منبیج در آن قرار دارد در چند روز گذشته توسط ائتلافی که نیروهای کرد سوریه آن را رهبری می‌کردند از تصرف نیروهای داعش در آمد.

جو بایدن، معاون رئيس جمهور آمریکا روز چهارشنبه در یک دیدار رسمی با رجب طیب اردوغان در آنکارا به ترکیه قول داد که از عملیات این کشور در شمال سوریه پشتیبانی کند. او به خبرنگاران گفت: «ما قطعا از هرآنچه ارتش ترکیه انجام دهد حمایت می‌کنیم.»

رادیو آلمان

در تماس تلفنی با وزیر خارجه ترکیه:

«جان کری»: کردهای سوریه عقب نشینی به شرق فرات را آغاز کرده اند

وزیر خارجه آمریکا در گفت‌ و گوی تلفنی با همتای ترکیه‌ای خود، آغاز عقب‌ نشینی کردهای سوریه به سمت شرق فرات را اعلام کرد.

به گزارش مهر به نقل از اسپوتنیک، وزیر خارجه آمریکا در تماس تلفنی با همتای ترکیه ای خود از آغاز عقب نشینی کردهای سوریه به طرف شرق نهر فرات خبر داد.

«جان کری» وزیر خارجه آمریکا در تماس تلفنی خود با «مولود چاوش اوغلو» همتای ترکیه ای خود به وی اطمینان داد که کردهای سوریه در حال عقب نشینی به طرف شرق رود فرات هستند.

یک مقام مسئول در وزارت خارجه ترکیه در این باره به خبرگزاری ریانوستی اعلام کرد: در تماس تلفنی که اوایل صبح امروز انجام شده است، دو طرف بر ادامه مبارزه علیه داعش در عراق و سوریه به کمک یکدیگر نیز تأکید کردند.

این در حالیست که «جو بایدن» معاون رئیس جمهور آمریکا شب گذشته و پس از دیدار امروز با «بنعلی ایلدریم» نخست وزیر ترکیه در نشست خبری کاخ «چانکایا» به خبرنگاران گفته بود: نیروهای کرد سوریه به هیچ وجه حق عبور از نهر فرات را ندارند؛ زیرا در این صورت آمریکا از آن ها به هیچ وجه حمایت نخواهد کرد.

NEWS_157074.jpg

در جریان نشست شورای امنیت؛

سوریه: فرانسه مسئول حمله شیمیایی در غوطه دمشق است

نماینده سوریه در سازمان ملل اعلام کرد حمله شیمیایی در غوطه دمشق که جان صدها غیرنظامی را گرفت، توسط آژانس‌های اطلاعاتی فرانسه رهبری شده بود.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه ایندیپندنت، بشار جعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در جریان نشست داغ شورای امنیت سازمان ملل حول محور جنگ داخلی سوریه از چندین عضو ائتلاف ضدداعش تحت رهبری آمریکا به شدت انتقاد کرد.

وی در جریان صحبت‌هایش درباره حمله با گاز اعصاب "سارین" که 21 اوت سال 2013 میلادی در شهر غوطه واقع در حومه دمشق رخ داد و جان صدها تن را گرفت، گفت: این اقدام وحشیانه بخشی از نقشه‌ای بود که برای منحرف کردن توجه بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل از رویداد دیگری که مخالفان سوری مقصر آن بودند، طراحی شده بود.

بشار جعفری افزود: استفاده از تسلیحات شیمیایی در منطقه دمشق با هدف جلوگیری از سفر دکتر آکه سلستروم، رئیس گروه بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل به حلب صورت گرفت چراکه فرانسه می‌دانست چه کسی از تسلیحات شیمیایی در حلب استفاده کرده است.

وی افزود: آنها خواستند به هر شکلی که شده از رسیدن دکتر سلستروم به حلب جلوگیری کنند و در نتیجه با مشارکت آژانس‌های اطلاعاتی فرانسه از تسلیحات شیمیایی در دمشق استفاده کردند.

این حمله درخواست‌های جهانی برای انجام اقدامی علیه دولت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه را افزایش داد در حالی که مجلس عوام انگلیس علیه مداخله نظامی در سوریه رای داد.

در مقابل فرانسوا دلاتر، نماینده فرانسه در شورای امنیت این اظهارات را "پوچ و بی‌معنی" خواند!

وی گفت: من وارد این "ادعاهای عجیب و بی‌معنی" که نماینده سوریه مطرح کرده، نمی‌شوم اما مجددا خواستار آتش‌بس با هدف دسترسی‌های بشر دوستانه هستم.

یکی از گروه‌های بازرسی سازمان ملل متوجه شد که راکت‌های حامل گاز اعصاب سارین صبح 21 اوت 2013 به مناطق تحت کنترل مخالفان سوری در شهر غوطه شلیک شد و که از زمان تایید استفاده از گاز اعصاب سارین در سال 1988 میلادی در حلبچه توسط صدام، دیکتاتور سابق عراق، حمله شیمیایی به غوطه یکی از موثرترین حملات با استفاده از تسلیحات شیمیایی علیه غیرنظامیان است.

در همین حال، بشار جعفری با انتقاد تند از دیگر طرفین حاضر در این مشاجره در نشست شورای امنیت به نگرانی‌ها نسبت به تلفات غیرنظامی و وضعیت انسانی در مناطق محاصره شده، پاسخ داد.

وی پس از متهم کردن ائتلاف ضد داعش تحت رهبری آمریکا به کشتار صدها غیرنظامی در کمپین حملات هوایی اش گفت: یک جنگ تروریستی به سوریه تحمیل شده است. هیچ کس در جهان بیشتر از ما برای جان این غیرنظامیان اهمیت قائل نمی‌شود و درد و رنج آنها را درک نمی‌کند.

بشار جعفری همچنین این مساله را که نیروهای سوری مسئول حمله هوایی به حلب بودند که در آن "عمران دقنیش" زخمی و برادر بزرگترش به همراه پنج کودک دیگر کشته شدند، رد کرد.

وی گفت: با گذشت شش ماه پس از امحای زرادخانه تسلیحات شیمیایی اعلام شده سوریه، در حال حاضر گزارشات نشان دهنده از سرگیری حملات گاز کلر در اداب و حلب هستند.

(تصویر مربوط به قربانیان حملات شیمیایی در سوریه است)

019496689_30300.jpg

دمشق ورود نیروهای ترکیه به خاک سوریه را محکوم کرد

یک منبع مسئول در وزارت خارجه سوریه تصریح کرد که تانک‌ها و خودروهای زرهی ترکیه با پشتیبانی هوایی جنگنده‌های ائتلاف تحت امر آمریکا از مرزهای سوریه و ترکیه به شهر جرابلس سوریه وارد شدند که نقض آشکار حاکمیت سوریه است.

این منبع در مصاحبه با خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) افزود، جمهوری عربی سوریه تاکید دارد که مبارزه با تروریسم در اراضی سوریه از سوی هر طرفی که باشد باید از طریق هماهنگی با دولت سوریه و ارتش عربی سوریه صورت بگیرد که از پنج سال قبل وارد این نبردها شده است و دمشق در عین حال نقض آشکار حاکمیت خود را محکوم می‌کند و تاکید دارد که مبارزه با تروریسم این نیست که داعش بیرون رانده شود و گروه‌های تروریستی دیگری که از حمایت مستقیم ترکیه برخوردارند، جای آن را بگیرند.

این منبع گفت: آنچه که در حال حاضر در جرابلس صورت می‌گیرد آن طور که ترکیه ادعا می‌کند مبارزه با تروریسم نیست بلکه جایگزین کردن یک تروریسم به جای تروریسم دیگر است و در این خصوص سوریه خواهان توقف این تجاوز است و از سازمان ملل می‌خواهد تا قطعنامه‌های مربوطه را اجرا کند و به حاکمیت کشورها و تمامیت ارضی آنها احترام بگذارد و همچنین بر این مساله تاکید دارد که باید طرف ترکیه‌ای و ائتلاف آمریکایی به قطعنامه‌های بین‌المللی به ویژه آنچه که در مورد بستن مرزها و خشکاندن منابع تروریسم است، احترام بگذارند.

این مقام سوری افزود: در پی این عملیات حدود ۳۰۰۰ شهروند ناگزیر از جرابلس به منبج رفته‌اند.

روسیه: آنکارا باید با دمشق هماهنگ کند

وزارت خارجه روسیه در واکنش به ورود تانک‌های ترکیه‌ای به سوریه و حملات جنگنده‌های ترکیه‌ای در سوریه اعلام کرد که آنکارا باید با دمشق همانگ کند.

به گزارش شبکه المیادین، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد: مبارزه با تروریسم در مرزهای سوریه و ترکیه امری بسیار مهم است.

یک منبع در وزارت خارجه روسیه گفت: تلاش‌های مبارزه با تروریسم در مرزهای سوریه و ترکیه در حال حاضر اهمیت بیشتری نسبت به هر زمان دیگری یافته است اما آنکارا باید در زمینه این تلاش‌ها با دمشق هماهنگ کند.

ترکیه علاوه بر جنگنده‌ها، تانک‌های خود را نیز در جنگ سوریه شرکت داده است.

ایسنا،

454400.jpg

پیشنهاد عربستان به کردها برای جنگ با ارتش سوریه!

یک هفته درگیری در شهر حسکه تنها از شکننده بودن روابط میان دولت سوریه و کردها پرده برنداشت بلکه بیانگر تمایل طرف‌های منطقه‌ای و بین المللی برای بهره‌برداری از این درگیری‌ها و تلاش برای افزایش شکاف میان دو طرف جهت تحقق اهداف خود نیز بود.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه لبنانی السفیر، درگیری در حسکه به تحولات منطقه استراتژیک الشهباء مرتبط است. این منطقه در 102 کیلومتری غرب رود فرات تا سلسله کوه‌های لیلون در عفرین واقع است. این منطقه با عرض 55 کیلومتر شامل تمامی شهرهای جرابلس، منبج، الباب، تادف، اعزاز، مارع و تل رفعت است و حتی به مناطق شمال شهر السفیره می‌رسد که نیروهای ارتش سوریه کنترل آن را در دست دارند و مقر اساسی برای آن‌ها و نیروهای هم‌پیمانشان است.

منطقه الشهباء مرکزی است که بسیاری از طرح‌های متناقض را در خود گردهم آورده و ورودی اصلی برای کشورهای مرتبط با بحران سوریه جهت تأثیر گذاشتن بر روند حوادث در عمق این کشور است. برای همین طبیعی است که تحولات این منطقه بر بقیه استان‌ها نیز تأثیر بگذارد به ویژه‌ای استانی مثل حسکه که با طرح نظام فدرالی کردها مرتبط است.

با کنترل کردها بر شهر منبج و تلاششان برای آزادسازی شهر الباب و سیطره شورشیان سوری بر شهرک الراعی به نظر می‌رسد که اعتماد میان طرف‌ها از بین رفته و تردید هر طرف درباره نیت و اهداف طرف مقابل بیشتر شده است. جبهه حسکه شعله‌ور شد تا این پیام را برساند که اوضاع به اوج وخامت رسیده است و هر گام جدیدی در منطقه الشهباء باید همراه با حل و فصلی باشد که همگان با آن توافق کرده باشند وگرنه اوضاع هر لحظه وخیم‌تر خواهد شد.

برخلاف ظاهر که کردها به موفقیت‌های زیادی علیه داعش دست یافته‌اند طرف کرد یعنی حزب اتحاد دموکراتیک و شاخه امنیتی-نظامی آن یعنی نیروهای "آسایش" و یگان‌های مدافع خلق ضعیف‌ترین طرف در این درگیری هستند و بیشتر در معرض فشارهای داخلی و خارجی قرار می‌گیرند چراکه توانایی بی‌نیاز شدن از دولت دمشق را ندارند یا این ضعیف بودن نتیجه وخامت روابطشان با دیگر کردها از جمله شورای ملی کرد در داخل سوریه و اقلیم کردستان عراق در خارج از آن است و یا به دلیل قرار گرفتن بین گزینه‌های سخت یعنی دشمنی با دمشق و شرکایش به دلیل طرح نظام فدرالی براساس ساختار و شروط آمریکاست.

اینها شاید این مسئله این را تفسیر کند که به رغم درگیری نظام سوریه با نیروهای کرد لحظه جدایی میان کردها و دمشق هنوز فرا نرسیده است.

اما به نظر می‌رسد که اوضاع به دلیل حساس بودن شرایط در منطقه الشهباء و شهر حسکه هر لحظه در حال تغییر است. بعید نیست که در سایه این تحولات کردها آخرین برگ برنده‌های خود را به واشنگتن و برخی کشورهای دیگری که کمک خود را ارائه می‌کنند، بفروشند.

به گفته منابع نزدیک به یگان‌های مدافع خلق کرد، عربستان طی روزهای گذشته به کردها پیشنهاد داده که اگر همچنان به جنگ با ارتش سوریه در حسکه ادامه بدهند از آن‌ها حمایت مالی و تسلیحاتی به عمل می‌آورد. به گفته این منابع این پیشنهاد از طریق کانال‌های رسمی طی نشست میان نمایندگان دو طرف مطرح شده است.

به گفته منابع مذکور، این نخستین بار نیست که عربستان برای نزدیک شدن به یگان‌های مدافع خلق کرد سوری و کشاندن آن‌ها به سمت خود تلاش می‌کند و ریاض پیشتر نیز پیشنهاداتی را برای کمک به کردها به شرط پایان دادن به توافقاتش با ارتش سوریه مطرح کرده بود.

اما از آنجا که گروه‌های موجود در سوریه بین آنکارا و واشنگتن تقسیم شده‌اند این پیشنهادات عربستان هیچ تأثیری نخواهد داشت اما این مسائل نشان دهنده پیچیده بودن نقشه درگیری در منطقه است به ویژه اینکه پیشنهاد عربستان با ائتلاف میان ریاض و آنکارا در تضاد است اما به نظر می‌رسد عربستان همچنین نگران احتمال نزدیک شدن روسیه و ترکیه است چرا که به عقیده عربستان دشمن اولش یعنی نظام سوریه از این نزدیکی بهره می‌برد برای همین است که جهت دوستی با کردها تلاش می‌کند.

از سوی دیگر به تدریج ابعاد دیگری از ائتلاف میان آمریکا و کردها در حال فاش شدن است. ائتلافی که با حمایت آمریکا از کردها در جنگ کوبانی آغاز شد و به سطح پیشرفته‌تری رسید بدون اینکه حقیقت و اهداف آن فاش شود.

در همین راستا برخی منابع می‌گویند، روابط میان واشنگتن و کردهای سوریه شامل تناقض‌ها و تفاهم‌هایی است که دو طرف نمی‌خواهند آن را فاش کنند.

به گفته این منابع، روابط میان دو طرف تا به این لحظه بر نزدیک بودن منافع درباره جنگ با داعش مبتنی بوده است اما آمریکا برای مستحکم کردن این روابط با توافق‌نامه‌های رسمی میان دو طرف تلاش کرد. با این حال طرف کُرد با بسیاری از شروط آمریکا مخالفت کرد و همین مسئله امضای توافق‌نامه میان دو طرف را به تأخیر انداخت.

شهر جرابلس نمونه‌ای از تلاش واشنگتن برای باج خواهی غیرمستقیم از کردهاست. واشنگتن همچنان درباره تلاش شورشیان سوری تحت عنوان ارتش آزاد سوریه با کمک ترکیه برای سیطره بر این شهر سکوت اختیار کرده است.

به گفته منابع، واشنگتن به نیروهای کرد برای حمله به جرابلس چراغ سبز نشان نداده است. این نشان دهنده بازی آمریکا با حساس بودن مواضع و تلاشش برای بهره‌برداری سیاسی و نظامی از این اوضاع است. همچنین منابع فاش کرده‌اند که جرابلس، الباب و تادف بر روی میز مذاکرات جو بایدن، معاون رئیس‌جمهور آمریکا با مسئولان ترکیه در آنکارا خواهد بود. این نشان می‌دهد که واشنگتن همچنان می‌خواهد توازن میان کردها و ترکیه را حفظ کند.

منابع مذکور درباره شروطی که واشنگتن برای کردها گذاشته می‌گویند، تنها فرماندهان ارشد از این شروط خبر دارند اما برخی از این شروط درباره میزان و نوع حضور نظامی آمریکا در پایگاه‌هایی است که در مناطق خودگردان کردها تأسیس شده است. برخی نیز درباره تأکید آمریکا بر لزوم مشارکت نیروهای کرد سوری وابسته به اقلیم کردستان عراق در برخی جنگ‌ها به ویژه در جنگ رقه است اما کردهای سوریه همچنان با این شروط مخالفند.

این منابع می‌گویند کردهای سوریه با پیشنهادات آمریکا و همچنین پیشنهاد عربستان مخالفت کرده‌اند اما این منابع به این مسئله اشاره کردند که در سایه تحولات اخیر و مبهم بودن سرنوشت جرابلس و بقیه منطقه الشهباء احتمالا کردها مجبور به امتیازدهی و قبول شروط آمریکا می‌شوند تا مانع سناریوی ناکام ماندن طرح فدرالیسم خود شوند.

753165.jpg

شورای فدراسیون روسیه:

احتمال دخالت آمریکا در موضوع استفاده پایگاه نظامی ایران توسط روسیه وجود دارد

معاون اول رئیس کمیته دفاع و امنیت شورای فدراسیون روسیه "فرانتس کلینتسویچ" اعلام کرد که احتمالا آمریکا در رابطه با موضوع استفاده روسیه از پایگاه نظامی همدان، بر روی ایران فشار آورده است.

سرویس مطبوعاتی کلینتسویچ در این رابطه از زبان وی می نویسد:

"اوضاع در پایگاه نظامی همدان، جایی که جنگنده های روسیه برای وارد ساختن ضربات به مواضع داعش به پرواز درآمده بودند، به شدت تغییر کرده است. همین چند روز پیش در 20 اوت، وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران "حسین دهقان" اعلام کرده بود که مسکو می تواند از این پایگاه هر چقدر که صلاح می داند استفاده کند. ولی امروز ایران از اتمام فعالیت روسیه در این پایگاه نظامی خبر می دهد."

این مقام بلند پایه در ادامه افزود:

"ماجرا از چه قرار است؟ شاید هم این موضوع یک سوءتفاهم باشد که به زودی رفع می شود. شاید کسی (طرف سومی) که ایران به دلایلی نمی تواند حرفش را قبول نکند، با پافشاری از ایران خواسته است تا چنین تصمیمی را اتخاذ کند. به نظر من، این طرف سوم تنها می تواند ایالات متحده آمریکا باشد که به طور علنی و آشکارا عدم رضایت خود در رابطه با موضوع استفاده روسیه از پایگاه نظامی ایران را اعلام کرده بود."

به عقیده کلینتسویچ، هیچ دلیل منطقی نمی شود برای موقعیت کنونی پیدا کرد. در طول این 2 روز باید رخدادی جدی صورت گرفته باشد که توانسته است این چنین موضع ایران را تغییر دهد.

وی در این رابطه افزود:

"راستش را بخواهید، موضوع "رفتار غیر حرفه ای مسکو" و انتشار اخبار استفاده از پایگاه ایران توسط روسیه، من را قانع نمی کند. روسیه در این موقعیت، طوری رفتار کرد که می بایستی رفتار می کرد. پوشش این موضوع و پنهان سازی خبر پرواز جنگنده های روسیه از پایگاه های نظامی ایران، عجیب و غیر عادی می بود. و این در حالی است که پنهان سازی چنین اخباری در جهان امروز، غیر ممکن است. ایالات متحده چنان بر روی خاورمیانه متمرکز است که هر قدم را در این منطقه به ثبت می رساند."

اسپوتنیک

این در حالی است که واشنگتن روابط تهران - مسکو را زیر نظر دارد

سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در سخنانی گفت که واشنگتن مناسبات دو کشور ایران و روسیه را زیر نظر دارد.

به گزارش مهر به نقل از رادیو آلمان، «مارک تونر» سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در سخنانی در واکنش به مناسبات ایران -روسیه اظهار داشت: واشنگتن از استفاده روسیه از پایگاه هوایی ایران به منظور انجام حملاتی در سوریه آگاه است.

وی گفت: واشنگتن مناسبات تهران - مسکو را از نزدیک رصد می کند

تونر همچنین مدعی شد: استقاده روسیه از پایگاه هوایی ایران ناقض قطعنامه۲۲۳۱ سازمان ملل است که انتقال هواپیماهای جنگی به ایران را ممنوع اعلام می کند.

16-8-16-141532russian-jets-in-iran-774x516-(1).jpg

وزارت دفاع روسیه:

همه جنگنده‌های روس پایگاه همدان را ترک کرده‌اند

سخنگوی وزارت دفاع روسیه ضمن تاکید بر موفقیت‌آمیز بودن حملات جنگنده‌های روسی از خاک ایران به داعش اعلام کرد که همه این جنگنده‌ها اکنون در روسیه هستند.

به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک ، ایگور کوناشنکوف ، سخنگوی وزارت دفاع روسیه در این باره به خبرنگاران گفت:‌ هواپیماهای نظامی روسیه پس از انجام عملیات‌های موفقیت‌آمیز علیه مواضع داعش از پایگاه هوایی همدان این پایگاه هوایی را ترک کرده‌اند و به روسیه بازگشته‌اند.

او گفت:‌ هرگونه استفاده دیگر از پایگاه هوایی نوژه همدان برای انجام عملیات ضدتروریستی از سوی روسیه در راستای توافقات دو جانبه با ایران و نیز با توجه به وضعیت سوریه انجام خواهد شد.

کوناشنکوف در 16 آگوست اعلام کرد که روسیه برای نخستین بار از پایگاه هوایی نوژه همدان برای عملیات هوایی ضدتروریستی در سوریه استفاده کرده است.

در این حملات بمب‌افکن‌های دوربرد Tu-22M3 و جنگنده‌های سوخو Su-34 حملاتی را علیه داعش و گروه تروریستی النصره انجام داده بودند.

tin-tuc-thoi-su-quoc-te-trong-ngay-65-tuong-nga-ra-lenh-tap-tran-quy-mo-lon5.jpg

وساطت روسیه برای بازگرداندن آرامش به حسکه سوریه

منابع سوری می‌گویند، هیاتی از ارتش روسیه وارد شهر قامشلی شده و نشستی اختصاصی با فرماندهان کرد داشته است. این در حالی است که رسانه‌ها از آرامش شکننده در این شهر خبر می‌دهند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آلمان، یک منبع عالی رتبه دولت سوریه در استان حسکه فاش کرد، هیاتی از ارتش روسیه از پایگاه نظامی حمیمیم در استان لاذقیه وارد فرودگاه شهر کردنشین قامشلی واقع در شمال شرق سوریه شده است.

به گفته این منبع، هیات روسی در حال حاضر نشستی اختصاصی با فرماندهان کرد شامل فرماندهان یگان‌های مدافع خلق کرد و نیروهای امنیت داخلی کردها (آسایش) دارد.

این مقام دولتی سوری گفت: نظامیان روس در قامشلی حاضر شدند و در حال حاضر نشست‌هایی جداگانه بین دو طرف با هدف دستیابی به آتش‌بس در جریان است.

شبکه خبری المیادین نیز گزارش داد، پس از بمباران متقابل میان ارتش سوریه و نیروهای کرد علیه محورهای یکدیگر در حسکه، آرامش شکننده به این شهر بازگشته است، این در حالی است که جنگنده‌های سوریه روز گذشته به رغم هشدار ائتلاف آمریکایی ضد داعش مبنی بر هر گونه برخوردی با نیروهای این ائتلاف برای سومین بار به این شهر بازگشتند.

ارتش سوریه اعلام کرده بود که حملات هوایی‌اش در حسکه در پاسخ به تلاش کردها برای کنترل شهر بوده است. برخی منابع محلی در شهر دیرالزور اظهار داشتند، چهار هلی‌کوپتر جنگی حامل نیروهای مسلح از لشکر ۱۳۷ وابسته به ارتش سوریه برای تقویت نیروهای دولتی در حسکه به سمت این شهر به پرواز درآمدند.

در پی درگیری‌های شدید که طی جمعه و شنبه ادامه داشت، منابع محلی از آرامش شکننده طی بعد از ظهر شنبه در شهر خبر می‌دهند همزمان نشست‌هایی تحت نظارت روسیه برای حل بحران در حال برگزاری است.

این در حالی است که یگان‌های مدافع خلق کرد در بیانیه‌ای روز شنبه اعلام کردند که هدف‌شان حمایت از شهر مقابل نیروهای نظام سوریه است.

این نیروها افزودند که نظام از مشغول بودن یگان‌های مدافع خلق در جبهه‌های منبج و الشدادی در جنوب حسکه سوء‌استفاده کرد.

در این بیانیه آمده است که یگان‌های مدافع خلق همانطور که منطقه را از دست داعش و جبهه النصره آزاد و آن را حفظ کردند در برابر نظام سوریه نیز آن را حفظ خواهند کرد.

این در حالی است که ارتش سوریه نیروهای آسایش، شاخه نظامی حزب کارگران کردستان را مسئول تلاش‌ها برای تسلط بر شهر حسکه اعلام کرده بود.

برخی منابع رسانه‌ای کرد نزدیک به یگان‌های مدافع خلق کرد در شهر قامشلی ادعا کردند که این یگان‌ها در درگیری‌های شب گذشته در اطراف ساختمان اداره پست و موسسه ناظران و نیز محله الزهور پیشروی کرده و کنترل برخی ادارات دولتی که محل استقرار ارتش سوریه و دفاع ملی بود را به دست گرفتند.

به گفته منبع یاد شده، در درگیری های شب گذشته نیروهای ارتش سوریه با کردها در ساختمان اداره پست، موسسه ناظران و اطراف محله الزهور، ده‌ها تن از نیروهای یگان‌های مدافع خلق کرد کشته و زخمی شدند.

اما به رغم ادعاهای نیروهای کرد اقدامات ارتش سوریه و حملات جنگنده‌های این کشور به مواضع کردها نقش تعیین کننده‌ای در جریان نبردها ظرف ۴۸ ساعت گذشته داشته و نیروهای ارتش سوریه پیشروی خوبی داشته‌اند. ارتش کنترل پایگاه‌های متعددی را از کنترل کردها خارج کرده است.

به گفته منابع مذکور، درگیری‌ها موجب آوارگی هزاران غیرنظامی از مناطق کردنشین حسکه به سمت شهرهای قامشلی، عامولا و راس العین شد.

منابع یاد شده فاش کردند، یگان‌های مدافع خلق کرد به شرط انحلال شبه نظامیان وابسته به دولت و اخراج آنها و به کنترل درآمدن تمامی مراکز شهر توسط نیروهای آسایش به جز مربع امنیتی (که منطقه واقع در اطراف پل‌های غویران و النشوه است) با توقف درگیری‌ها موافقت کرده‌اند.

در اولین واکنش به حملات سوریه در حسکه بنعالی‌ ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه نیز گفت:‌ روشن است که نظام سوریه دریافته است که زیرساخت‌هایی که کردها در حال بنای آن هستند، سوریه را هم تهدید می‌کند.

image_96814_ar.jpg

اولین تنش بین نظام سوریه و ائتلاف آمریکایی؛

بیانیه ارتش سوریه درباره عملیات در حسکه / اعزام جنگنده‌های ائتلاف ضد داعش به این شهر

فرماندهی ارتش سوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد که اقدامات آسایش (شاخه نظامی پ.ک.ک) در شهر حسکه ارتش را وادار به واکنش و هدف قرار دادن منابع تیراندازی کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، فرماندهی کل ارتش سوریه در بیانیه‌ خود آورده است که اخیرا شاخه نظامی حزب کارگران کردستان ترکیه،‌ آسایش، دست به اقدامات تحریک‌آمیز در شهر حسکه نظیر حمله به موسسات دولتی، قاچاق نفت، تعطیلی امتحانات مدارس، ربودن شهروندان و اشاعه آشوب و بی‌ثباتی زده است.

در این بیانیه آمده است که این اقدامات کم کم خطرناک شده به طوریکه شهر تحت محاصره آنها قرار گرفت و آنها مواضع ارتش سوریه را هدف حملات توپخانه‌ای قرار دادند و این مساله موجب افزایش کشته‌های غیرنظامیان و ارتش سوریه شد.

در این بیانیه آمده است که به رغم تمامی تلاش‌ها برای خاموش کردن شدت بحران و بازگرداندن آرامش به شهر، آسایش هیچ پاسخی نداد و به جنایت‌های خود ادامه داد و این مساله منجر به پاسخ ارتش سوریه شد.

در این بیانیه عنوان شده است که فرماندهی کل ارتش و نیروهای مسلح تصریح می‌کند که پاسخ به تجاوزات مکرر آسایش علیه شهروندان و ارتش سوریه هیچ ارتباطی به هیچ گروهی ندارد و ارتش سوریه تصمیم به مبارزه با این تجاوزات از سوی هر گروه و جناحی دارد و تمام تلاش خود را برای ممانعت از انفجار اوضاع می‌کند تا حاکمیت و وحدت سوریه حفظ شود.

این در حالی است که منابع به الجزیره اعلام کردند که حدود ۵۰ عنصر آمریکایی بین مشاور و نیروی نظامی چند روز پیش وارد مناطق تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه در حومه حسکه شدند.

پرواز جنگنده‌های ائتلاف ضد داعش به حسکه

این در حالی است که وزارت دفاع آمریکا روز جمعه اعلام کرد که نیروهای ائتلاف جنگنده‌های خود را برای حمایت از مشاوران نظامی فعال خود که با کردهای سوریه همکاری دارند به حسکه فرستاده‌اند. این در پی بمباران مواضع کردها توسط جنگنده‌های سوری بود.

--128.jpg

این اقدام ائتلاف ضد داعش در حالی است که جنگنده‌های سوری قبل از رسیدن آنها منطقه را ترک کرده بودند.

جف دیویس، سخنگوی پنتاگون گفت: اعزام جنگنده‌ها برای حمایت از نیروهای ائتلاف است. ما سلامت آنها را تضمین خواهیم کرد و در قبال هرگونه حوادثی از این دست بسیار با دقت عمل خواهیم کرد و آن را تحت نظر خواهیم گرفت. ما حق ثابت دفاع از خود را داریم. این در حالی است که جنگنده‌های سوری بار دیگر روز جمعه به حسکه بازگشتند.

دیویس گفت:‌ این اقدامی غیرعادی است و ما تاکنون از سوی ارتش سوریه چنین اتفاقی را مشاهده نکرده بودیم.

این سخنگو افزود:‌ هیچ کس زخمی نشده و نیروهای آمریکایی به مکانی خارج از منطقه منتقل شده‌اند.

در واقع وزارت دفاع آمریکا به نیروهای سوری نسبت به هر گونه برخورد یا هدف قرار دادن نیروهای آمریکایی و ائتلاف بین‌المللی ضد داعش هشدار داد.

این هشدار یک روز بعد از اجرای حملات ارتش سوریه در نزدیکی مقر نیروهای آمریکایی بود که از نیروهای کرد حمایت می‌کنند.

جف دیویس تصریح کرد که این حادثه اولین بار است که بین نیروهای ائتلاف ضد داعش در سوریه و نیروهای نظام سوریه صورت می‌گیرد.

وی اظهار داشت که نیروهای نظام سوریه باید متعهد به اجتناب از هر گونه برخورد با نیروهای آمریکایی و نیروهای ائتلاف ضد داعش باشند.

دیویس تاکید کرد که پنتاگون فورا با وزارت دفاع روسیه در پی عملیات روز پنجشنبه تماس گرفت و مطمئن شد که جنگنده‌های روسی در این حلمه هوایی دست نداشتند.

این مقام آمریکایی افزود: از طریق طرف روس پیامی را به دولت سوریه داده که در آن بر تصمیم آمریکا برای اتخاد تمامی تدابیر لازم جهت حمایت از نیروهای ائتلاف ضد داعش تاکید کرده است.

او ادامه داد که ائتلاف در حال حاصر در حال گشت‌زنی‌های هوایی بیشتر در منطقه است.

واشنگتن یگان‌های مدافع خلق کرد را نیروهای نظامی فعال در سوریه دانسته، به آنها سلاح داده و مشاورانش را برای آموزش آنها به سوریه فرستاده است.

در این راستا رامی عبدالرحمان، مدیر دیده بان حقوق بشر سوریه به خبرگزاری فرانسه گفت:‌ تجهیزات نظامی به همراه هلی‌کوپترها جمعه به پایگاه‌های آمریکایی در شش کیلومتری شمال شهر حسکه رسیدند.

او افزود: این تجهیزات از داخل و خارج سوریه وارد منطقه شدند.

عبدالرحمان در عین حال حضور نیروهای ویژه آمریکایی را در داخل شهر حسکه تکذیب کرد.

در عین حال ریدور خلیل، سخنگوی یگان‌های مدافع خلق اعلام کرد که مقامات روز جمعه هزاران غیرنظامی را از مناطق کرد در دومین روز حملات هوایی و توپخانه‌ای نظام سوریه خارج کردند.

رویترز به نقل از این سخنگو مدعی شد: ده‌ها غیرنظامی طی ۴۸ ساعت گذشته کشته‌ شده‌اند و حسکه شاهد جنگی واقعی است و این درگیری‌ها شدیدترین درگیری بین یگان‌های مدافع خلق و نیروهای نظام طی پنج سال گذشته است.

او افزود: موضع ما اکنون دفاعی است اما اگر نظام سوریه ادامه دهد اوضاع کاملا تغییر خواهد کرد.

این دومین درگیری بزرگ بین یگان‌های مدافع خلق کرد و نظام سوریه طی سال جاری میلادی است. پیشتر دو طرف در آوریل درگیری‌های شدید چند روزه‌ای را در قامشلی در شمال شهر حسکه داشتند.

جنگنده‌های سوریه ظهر جمعه نیز حملاتی را در محله النشوه در غرب حسکه داشند و یک مقام مسئول در استان گفت: جنگنده‌های سوری هشت حمله را به مقرهای آسایش و یگان‌های مدافع خلق در النشوه و محله الشریعه در مرکز حسکه داشتند.

در آخرین تحولات میدانی حسکه نیز خبرنگار المیادین گزارش داد که یگان‌های کرد به ایست بازرسی الجندی المجهول در شرق محله غویران در حسکه حمله کردند و با ارتش سوریه شدیدا درگیر شدند.

1805223_512.jpg

بنا بر ادعای رسانه‌های ترکیه؛

فرمانده گروه ترور اردوغان ۲ ماه پیش از کودتا به آمریکا سفر کرده بود

تازه ترین اطلاعات بدست آمده در رابطه با کودتای نظامی اخیر در ترکیه حاکی از آن است که رهبر گروه ترور رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه ۲ ماه پیش از کودتا به آمریکا سفر کرده است.

به گزارش ایسنا، روزنامه "ستار" ترکیه می‌گوید بر اساس تازه‌ترین اسناد و اطلاعاتی که از کودتای ناکام ترکیه در منزل " قوکهان سونماز آتیش" به دست آمده، نشان می‌دهد، وی که رهبر تیم ترور اردوغان بوده پیش از کودتا به آمریکا رفته است.

روزنامه مذکور تصریح کرد که تیم تحقیق و بازجویی بلیطی را در منزل آتیش پیدا کرده که ثابت می کند او به طور مخفیانه به ایالت میامی در آمریکا سفر کرده است.

این روزنامه به نقل از منابع امنیتی آورده است که از جمله اسناد و مدارک کشف شده در منزل آتیش می‌توان به سندی اشاره کرد که اسامی ۲۲ ژنرال ترک در آن نوشته شده بود که بعدا ثابت شد آن‌ها همان ژنرال‌هایی بوده‌اند که در کودتای نظامی در ترکیه دست داشته‌اند. همچنین برگه ها و لیست اسامی افرادی که قرار بوده بعدا در نهادهای دولتی و مراکز پزشکی وابسته به ارتش بکار گماشته شوند نیز در منزل آتیش کشف شده است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این روزنامه مدعی است که مسائل و اطلاعات کاملا شخصی و محرمانه ژنرال‌های مذکور نیز در اسناد کشف شده ذکر شده است.

این روزنامه در پایان تاکید کرد که گروه "قوکهان سونماز آتیش" همان گروهی است مقدمات ارسال گروهی نظامی به هتل مرمریس، محل اقامت اردوغان را به منظور ترور یا ربودن وی فراهم کرده بود.

--125.jpg

تنش میان دو حزب کُردی عراق و سوریه

تنش میان حزب دمکرات کردستان عراق به رهبری مسعود بارزانی و حزب اتحاد دمکراتیک در مناطق کردنشین سوریه به رهبری صالح مسلم، با دستگیری شماری از وابستگان نزدیک به حزب دمکرات کردستان عراق وارد مرحله جدی تری شده است .

حزب اتحاد دمکراتیک در چند روز گذشته ابراهیم برو یکی از رهبران انجمن ملی کردستان سوریه را به اتهام اخلال در امنیت عمومی مناطق کردنشین سوریه، به همراه شماری از نزدیکان وی دستگیر و از خاک سوریه آنها را بیرون راند و روانه اربیل کرد.

غریب حسو نماینده مناطق کردنشین سوریه در اقلیم کردستان عراق در گفت وگو با خبرنگاران ضمن متهم کردن این افراد به همکاری با حزب دمکرات کردستان عراق، این حزب را متهم کرد که با کمک ترکیه درصدد دشمنی با مردم مناطق کردنشین سوریه می باشد.

وی در ادامه اعلام کرد: افراد دستگیر شده در تلاش برای ایجاد ناامنی و نقض قوانین مناطق کردنشین سوریه بودند و از این رو قانون این اجازه را به آنها نداده است .

به گفته غریب حسو حزب دمکرات کردستان عراق و حزب عدالت و توسعه در یک مسیر درصدد دشمنی با مردم سوریه می باشند.

دو حزب دمکرات کردستان عراق و حزب اتحاد دمکراتیک در طول چند سال گذشته همواره در تنش بسر برده و در سایه این تنش ها تنها مرز غیررسمی اقلیم کردستان عراق با مناطق کردنشین سوریه تعطیل شده است .

حزب دمکرات کردستان عراق حزب اتحاد دمکراتیک را متهم می کند که در تلاش برای کنترل مناطق کردنشین سوریه می باشد و به سایر احزاب کردی اجازه فعالیت نمی دهد.

2016725926379-2.jpg

هلاکت عامل سربریدن کودک فلسطینی در حومه حلب

عامل سر بریدن کودک فلسطینی در حومه حلب به هلاکت رسید.

به گزارش ایسنا، منابع فلسطینی در گفتگو با شبکه المیادین عنوان داشتند که عمر سلخو، یکی از فرماندهان گروه تروریستی نور الدین زنکی که دستور سر بریدن عبدالله عیسی کودک فلسطینی را دو ماه قبل صادر کرده و نوار فیدیویی آن را منتشر کرده بود کشته شد.

این منابع در ادامه افزودند: خودروی حامل سلخو در حومه حلب در واکنش به سر بریدن کودک فلسطینی مورد هدف قرار گرفت.

چندی پیش، عناصر گروهک "نورالدین الزنکی" که دولت آمریکا آن را در فهرست گروه های "میانه رو" در سوریه قرار داده است، یک کودک فلسطینی به نام "عبدالله عیسی" را سر بریدند.

3491722_380.jpg

ادعای آلمان در مورد حمایت ترکیه از گروه‌های "تروریستی" خاورمیانه

انتشار یک گزارش محرمانه افشا کرده است که دولت آلمان، دولت ترکیه را به حمایت از "گروه‌های تروریستی" در خاورمیانه متهم می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه دیلی میل این گزارش که از سوی وزارت کشور آلمان تهیه شده است، می‌گوید: رجب طیب ادوغان، رئیس جمهور ترکیه و دولتش از اخوان المسلمین در مصر و گروه‌های متعددی در سوریه حمایت می‌کند.

در این گزارش آمده است: حمایت و ابراز همبستگی متعدد حزب حاکم عدالت و توسعه و اردوغان از اخوان المسلمین مصر، حماس و گروه‌های افراط گرای مسلح در سوریه نشان دهنده وابستگی عقیدتی این دولت به اخوان‌المسلمین است.

در ادامه این گزارش آمده است، سیاست‌های داخلی و خارجی ترکیه این کشور را برای گروه‌های فعال در خاورمیانه به یک "کانون فعالیت" تبدیل کرده است.

این اولین بار است که دولت آلمان به ارتباط مستقیم مقامات ترکیه با گروه‌هایی چون حماس و اخوان‌المسلمین اشاره می‌کند.

در همین حال، در پی انتشار بخشی از این گزارش محرمانه برخی از نمایندگان مجلس آلمان به دولت این کشور هشدار داده‌اند، برلین نمی‌تواند اردوغان را هم "پدرخوانده تروریسم" و هم شریک خود بداند.

این در حالی است تنش‌ها میان آنکارا و اروپا در پی کودتای نافرجام اخیر 25 تیر ترکیه تشدید شده است.

در همین حال مایکل روت، وزیر امور اروپایی آلمان خاطرنشان کرده است که برلین به ابراز نگرانی نسبت به تداوم وضعیت بازداشت‌های پس از کودتا ادامه می‌دهد.

هم چنین، در اقدامی دیگر که بیانگر تنش‌های عمیق میان آنکارا و غرب است وزیر امور خارجه اتریش اعلام کرده اتحادیه اروپا به هیچ توافقی با آنکارا نیاز ندارد و خود می‌تواند بحران مهاجرت را کنترل کند. پس از آن بود که وزیر خارجه ترکیه، اتریش را پایتخت نژاد پرستی افراطی خواند.

پیش از این بولنت توران، معاون رئیس حزب عدالت و توسعه ترکیه به شدت از موضع برلین در مقابل تظاهرات گسترده مردم این کشور انتقاد و عنوان کرده بود، برلین با چنین اقداماتی ثابت کرده که از شورشیان حمایت می‌کند.

در همین حال وزارت امور خارجه ترکیه در بیانیه ای در واکنش به این گزارش اعلام کرد: این اتهام زنی ها جلوه جدیدی از یک ذهنیت منحرف هستند که از چندی پیش با هدف قرار دادن رئیس جمهور و دولت کشور ما و با هدف تضعیف کردن کشور ما مطرح می‌شوند.

IMG2340478400-2.jpg

پنتاگون:

آمریکا در سوریه علیه جبهه النصره مبارزه نمی‌کند

سخنگوی پنتاگون گفت آمریکا در سوریه تنها با داعش مبارزه می‌کند.

به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، «سرهنگ کریستوفر گارور» سخنگوی پنتاگون امروز-سه‌شنبه- گفت آمریکا در سوریه تنها علیه داعش مبارزه می‌کند و جبهه النصره هدف حمله‌های این کشور نیست.

وی افزود: «ما از فعالیت های جبهه النصره در سوریه مطلع هستیم اما هدف ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش است.»

831196.jpg

پاسخ وزارت دفاع روسیه به بیانیه آمریکا در خصوص استفاده از پایگاه هوایی ایران

نماینده ی رسمی وزارت دفاع روسیه، ژنرال ایگور کوناشنکوف ، ضمن نقد بیانیه ی وزارت امور خارجه آمریکا مبنی بر استفاده ی پایگاه هوایی ایران توسط روسیه ، از طرف آمریکایی خواست آگاهی خود را در زمینه قطع نامه ی شورای امنیت سازمان ملل متحد بیشتر کند.

کوناشنکوف گفت: " حق ما نیست که وزارت امور خارجه آمریکا را نصیحت کنیم. اما به دشواری بتوان توصیه نکرد که وجود منطق و دانش اسناد پایه حقوق بین الملل توسط نمایندگان وزارت امور خارجه بررسی شود. و همچنین کنترل آگاهی بر قطع نامه شورای امنیت سازمان ملل متحد شماره 2231 (2015) را آغاز کنند. در آن ازلزوم دریافت اجازه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای فروش و تحویل و یا استفاده از هواپیماهای جنگی درون ایران گفته شده است. "

این ژنرال افزود: " ضمنا ، به نمایندگان وزارت امور خارجه یک بار دیگر توصیه می کنم که با مداد درنقشه علامت بزنند و برای خودشان مشخص کنند که سوریه کشوری مستقل است."

کوناشنکوف همچنین به نبود قطع نامه ی شورای امنیت سازمان ملل متحد یا توافق آمریکا با مقامات سوریه برای اجازه بمباران این کشور اشاره کرد.

وی گفت: " پیشنهاد می کنیم که به جواب این پرسش خوب فکر کنند. آیا فقط یک منشور سازمان ملل متحد ، قطع نامه شورای امنیت و یا توافق دوجانبه آمریکا با سوریه وجود دارد که اجازه بمباران در محدوده ی این کشور توسط هواپیماها و پهپادهای نیروی هوایی آمریکا از پایگاه اینجیرلیک ترکیه و یا هر پایگاه هوایی خارجی دیگر را تایید کند."

نماینده ی وزارت جنگ روسیه خاطر نشان کرد: متقاعد شده ایم که پس از امتحان پس دادن آقای تونر و نابودی تروریست های داعش و جبهه النصره در سوریه توسط هواپیماهای نیروی هوایی روسیه هیچ جای تاسف و نگرانی نخواهند داشت. "

1794466.jpg

به عقیده آمریکا استقرار نیروی هوایی روسیه در ایران تأسف آور است

مارک تونر، سخنگوی رسمی وزارت خارجه آمریکا دیروز اعلام کرد استفاده نیروی هوا ـ فضای روسیه از پایگاه هوایی در ایران برای بمباران اهدافی در سوریه می تواند به منزله نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد باشد.

تونر گفت:" ما در حال مطالعه این مسئله هستیم" و خاطرنشان ساخت استقرار بمب افکن های روسیه در ایران "تأسف آور است اما غیر منتظره نیست".

به گزارش خبرگزاری "ریا نووستی"، سخنگوی رسمی وزارت خارجه آمریکا اظهار دالشت:" اگر گزارش های منتشره در اینباره درست باشد، این به احتمال زیاد می تواند به منزله نقض قطعنامه شماره 2231 شورا امنیت سازمان ملل متحد باشد که طبق آن فروش یا تحویل هواپیما های جنگی به ایران بدون تأئید شورای امنیت ممنوع است".

به گفته تونر، در حال حاضر حقوقدانان وزارت خارجه آمریکا" در حال مطالعه مسئله هستند و تلاش می کنند از جزئیات هرچه بیشتری آگاه شوند".

4570-660x330-1.jpg

توافق روسیه و ترکیه برای استفاده از پایگاه اینجرلیک

سانا:عضو پارلمان روسیه از توافق مسئولان کشورش با ترکیه برای استفاده از پایگاه هوایی اینجرلیک جهت عملیات علیه گروه های تروریستی تکفیری داعش و القاعده خبر داد.

ایگور موروزوف عضو کمیسیون امنیت ملی پارلمان روسیه (دوما) در مصاحبه با رسانه های این کشور خبر از توافق دو کشور برای استفاده گسترده از پایگاه نظامی اینجرلیک ترکیه برای گسترش حملات هوایی علیه گروه های تروریستی تکفیری داعش و القاعده (احرارالشام، جندالاقصی، جبهه النصره، جیش الاسلام، حزب ترکستان شرقی چین) خبر داده است.

احتمال می رود این توافق محصول دیدار اخیر پوتین با اردوغان باشد.

file-108.jpg

نخست‌وزیر عراق:

حریم هوایی‌مان را به روی روسیه باز گذاشته‌ایم

نخست‌وزیر عراق با اعلام این‌که حریم هوایی‌مان را به روی جنگنده‌های روسیه برای بمباران مواضع گروه تروریستی داعش باز گذاشته‌ایم، تأکید کرد که عراق خواهان بهبود روابط با همسایگان خود بر اساس منافع ملی‌ این کشور است.

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری آلمان، «حیدر العبادی» نخست‌وزیر عراق در جمع خبرنگاران در بغداد گفت، ما برای بهبود روابط دوجانبه با کشورهای همسایه تلاش می‌کنیم و با همه، بر اساس منافع‌مان تعامل می‌کنیم.

العبادی ادامه داد، ما منتظریم عربستان گام‌های مثبتی بردارد و عقیده ما این است که بدون کشورهای منطقه، هیچ توسعه‌ای در عراق صورت نمی‌گیرد.

نخست وزیر عراق تاکید کرد، ما به همکاری با عربستان ایمان داریم اما آنها از ایران می‌ترسند و من معتقدم که ما با عربستان هم می‌توانیم مانند ایران رابطه داشته باشیم چون ما با همه طبق منافع‌مان تعامل داریم و به دنبال بهبود روابط با تمامی کشورهای همجوار هستیم.

وی تصریح کرد، اگر داعش می‌توانست بر مناطق جنوب عراق تسلط یابد، در واقع به تمامی کشورهای خلیج‌فارس می‌رسید.

العبادی گفت، دولت عراق حریم هوایی کشور را به روی موشک‌ها و جنگنده‌های روسیه برای جنگ با داعش در سوریه باز گذاشت چون داعش دشمن ما است.

tu-22m3_4.jpg

ایران پایگاه عملیاتی بمب افکن های غول پیکر روسیه برای حمله به داعش در سوریه

ورود بمب افکن های TU-22M3 روسیه به ایران برای هدف قرار دادن مواضع گروه تروریستی “داعش” در سوریه

به گزارش سانا: تعدادی از بمب افکن های “TU-22M3” به منظور شرکت در حملات هوایی علیه پایگاه های گروه تروریستی “داعش” در سوریه وارد فرودگاه همدان ایران شدند.

شبکه “راشا 24” اعلام کرد استقرار جنگنده های روسیه در ایران فرصت کاهش 60 درصدی زمان پروازها را می دهد. این شبکه همچنین اعلام کرد بمب افکن های TU-22 هم اکنون در فرودگاهی نظامی در اوستیای شمالی، واقع در جنوب روسیه استفاده شده و پایگاه حمیمیم سوریه برای پذیرش این نوع از بمب افکن ها که در نوع خود بسیار بزرگ هستند، مناسب نیست.

پیشتر یک منبع نظامی روسیه اعلام کرده بود این کشور از مقامات عراق و ایران درخواست کرده اجازه دهند موشک های بالدار کالیبر از آسمان این کشورها برای پرواز استفاده کنند.

1004601.jpg

وزارت دفاع روسیه ، استقرار بمب افکن های تو-22 ام 3 و سو-34  را در ایران تایید کرد

وزارت دفاع روسیه استقرار بمب افکن های تو-22 ام 3 و سو-24 را در ایران تایید کرد. روز سه شنبه این هواپیما ها با پرواز از فرودگاه نظامی همدان به مواضع داعش در سوریه حمله کردند.

به گزارش اسپوتنیک: در اطلاعیه وزارت دفاع روسیه آمده است: " شانزدهم آگوست سال 2016 ، بمب افکن های دوربرد تو-22 ام 3 و بمب افکن های تهاجمی سو-34 ، با پرواز از فرودگاه نظامی همدان (جمهوری اسلامی ایران) به تاسیسات گروهک تروریستی داعش و جبهه النصره در استان های حلب ، دیرالزور و ادلب حمله کردند. "

1044205682.jpg

مقام آلمانی:

سقوط نظام اسد به فروپاشی سوریه می انجامد

«گونتر مایر» رئیس مرکز مطالعات عربی دانشگاه ماینس آلمان اعلام کرد که سقوط نظام «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه به قدرت یابی تروریست ها و در نهایت فروپاشی این کشور منتهی می شود.

به گزارش روز شنبه خبرگزاری اسپوتنیک، مایر در مصاحبه ای که شبکه خبری آلمانی «ان دی آر» با وی انجام داد، هشدار داد که برکناری بشار اسد تبعات زیادی در برخواهد داشت به طوری که تروریست ها در سوریه به قدرت می رسند.

این مصاحبه در بحبوحه وخامت اوضاع در شهر حلب در شمال سوریه انجام شد.

درگیری های شدید در شهر حلب بین نیروهای دولتی و تروریست ها هیچ نشانی از فروکش کردن در بر ندارد.

در حالی که غرب خواستار برکناری بشار اسد از قدرت است، مایر گفت که این مساله به روی کار آمدن شورشیان از جمله اعضای گروه های تروریستی در سوریه منجر می شود و این کشور تحت حاکمیت این گروه ها، در نهایت فرو می پاشد، روندی که منافع غرب را تامین نمی کند.

وی اوضاع جاری در حلب را به عنوان یک جنگ نیابتی توصیف کرد و گفت که در نتیجه آتش بس موقت به دست آمده به همت سازمان ملل، هزاران تروریست موفق شدند به این شهر رخنه کنند.

وی یادآور شد که این افراد مسلح به سلاح پیشرفته هستند و ضمن برخورداری از منابع مالی کشورهای حاشیه خلیج فارس، می توانند با هر طریق ممکن با نظام اسد به مبارزه برخیزند، به همین دلیل درگیری در حلب بعید است که در آینده ای نزدیک به پایان رسد.

براساس این گزارش، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل هفته گذشته خواستار رساندن کمک های انسانی به دست صدها هزار غیرنظامی در حلب شد.

این کمیساریا یادآور شد که 275 هزار غیرنظامی در شرق حلب از امکان برخورداری از کمک های انسانی بی بهره اند.

سوریه از سال 2011 درگیر جنگ داخلی است و نیروهای وفادار به بشار اسد در این مدت در گود مبارزه با مخالفان سوری و گروه های تروریستی قرار گرفته اند.

چندی پیش آتش بسی با میانجیگری آمریکا و روسیه در سوریه به اجرا درآمد.

گروه های تروریستی که حضور پررنگی در حلب دارند، مشمول توافق آتش بس نمی شوند.

39a100db-1382-4f0f-8f77-72e2bc785317.jpg

واکنش قانونگذاران روس به درخواست برای ترور روس‌ها و ایرانی‌ها در سوریه

چندین تن از قانونگذاران روس نارضایتی خود را از سخنان مدیر سابق سازمان سیا ابراز کردند.

او گفته بود که باید روس‌ها و ایرانی‌ها را مخفیانه در سوریه کشت تا آنها بهای کارشان را بپردازند!

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشا تودی، مایکل مورل، از مقام‌های ارشد سازمان سیا که دو بار به عنوان معاون این سازمان خدمت کرده و در دورانی که هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه بود، با او کار کرده در برنامه چارلی رز پی بی اس گفته بود، ایران و روسیه باید "بهای سنگینی" در سوریه پرداخت کنند.

مورل مدعی شد: «زمانی که در عراق بودیم، ایرانی‌ها به شبه‌نظامیان (نیروهای مردمی) شیعه که سربازان آمریکایی را می‌کشتند، سلاح می‌دادند. ایرانی‌ها ما را مجبور کردند که بهایی بپردازیم. لازم است که ایرانی‌ها را مجبور کنیم که بهای کارشان را در سوریه بپردازند. باید اطمینان حاصل کنیم که روس‌ها در سوریه بهای کارشان را می‌دهند.»

او در پاسخ به اینکه آیا منظورش کشتن روس‌ها و ایرانی‌هاست، کاملا موافقت کرد و گفت: «مخفیانه. نیازی نیست در پنتاگون بایستید و به جهان بگویید که این کار را کرده‌اید، اما لازم است کاری کنید که در تهران و مسکو این را بدانند.»

مورل با اشاره به شورشیان تحت حمایت آمریکا گفت، واشنگتن در اقدامی تهاجمی‌تر از آنها حمایت کند؛ نه تنها علیه دولت بشار اسد بلکه علیه ایرانی‌ها و روس‌ها. او سخنان تند خود را با بیان اینکه آمریکا چگونه باید اسد را "بترساند" ادامه داد و گفت که باید گارد ملی او را هدف گرفت و دفاتر او را نیمه شب بمباران کرد!

او مدعی شد: «من از ترور او طرفداری نمی‌کنم! من از هدف گرفتن آنچه او گمان می‌کند که پایگاه قدرتش است و آنچه او برای بقا لازم است، حمایت می‌کنم. می‌خواهم او تحت فشار قرار بگیرد؛ می‌خواهم ایرانی‌ها تحت فشار قرار بگیرند؛ می‌خواهم روس‌ها تحت فشار قرار بگیرند تا به آن سازش سیاسی راضی شوند.»

در واکنش به این سخنان همچنین دیمیتری گورتسف، معاون کمیته امنیت دومای روسیه به نووستی گفت، سخنان مورل را می‌توان "افراطگرایی" دانست.

او گفت: در واقع این شبیه ایدئولوژی نازی‌هاست. چنین مقام بازنشسته‌ای که به خود اجازه می‌دهد چنین سخنانی مطرح کند باید دادگاهی شود. به جای اینکه آنها به کشورمان در مبارزه با تروریسم، داعش و سایر گروه‌های ممنوعه کمک کنند، جنگ‌سالاران آمریکایی سخنانی را مطرح می‌کنند که تنها یک هدف دارد و آن وخیم کردن شرایط بین‌المللی است و وخیم کردن روابط میان روسیه و آمریکاست.

ایرینا یارووایا، رئیس کمیته امنیتی دوما هم تاکید کرد که آنچه عوامل فعال سیا در ذهن دارند، عامل بازنشسته آنها با صدای بلند اعلام کرد و در واقع سیا قصد دارد علیه نیروهای روسیه و ایران در سوریه دست به ترور بزند.

فرانتس کلینتسویچ، معاون کمیته مجلس علیای روسیه در امور دفاعی و امنیتی نیز گفت که سخنان مورل "پوچ" است.

1780440.jpg

معاون سابق سازمان سیا خواستار قتل روس ها و ایرانیان در سوریه

مایکل مُرِل، معاون سابق سازمان اطلاعات آمریکا ( سیا) درخواست قتل روس ها و ایرانیان در سوریه را مطرح کرد.

CBS News گزارش می دهد که وی در برنامه CBS ThisMorningاین مطلب را عنوان نمود.

معاون سابق سازمان سیا ، مایکل مرل در برنامه شبکه CBS News بیان داشت که برای حل و فصل درگیری در سوریه باید " مخفیانه " روس ها و ایرانیان را به قتل رساند.

به عقیده مرل ، واشنگتن باید از شبه نظامیان در سوریه بیشتر حمایت کند.

وی بیان داشت: " وقتی ما در عراق بودیم، ایرانیان تسلیحات شبه نظامیان شیعه را فراهم کرده و سربازان آمریکایی را کشتند. ایرانی ها ما را مجبور کردند که هزینه بدهیم. ما باید کاری کنیم که در سوریه ایرانیان هزینه بدهند و ما باید روس ها را نیز به این کار وادار کنیم. "

چارلی روز، مجری برنامه CBS از مرل پرسید: " آیا ما با کشتن روسها و ایرانی ها ، آنها را مجبور می کنیم که هزینه بدهند؟"

معاون سابق سازمان سیا پاسخ داد: " بله ، مخفیانه"

مرل افزود که نباید برای اینکار پنتاگون را درگیر کرد اما باید متقاعد شد که مسکو و تهران در اینباره می دانند. به عقیده ی وی ، سپس آمریکا باید رئیس جمهور سوریه بشار اسد را با نابود کردن گردان ها و انفجار ساختمانش در نیمه های شب بترساند.

مرل تاکید داشت که باید بر دمشق ، مسکو و تهران فشار آورد تا به حل و فصل دیپلماتیک دست یافت.

نماینده ی وزارت امور خارجه از ابراز نظر در خصوص گفته های معاون سابق سازمان سیا امتناع کرده و پیشنهاد کرد که به مصاحبه ها و سیاست آنها در ارتباط با سوریه توجه شود.

13561997_1375937335756604_1700998138_n.jpg

موسسه صلح آمریکا:

هدف آمریکا نابودی سوریه است

موسسه صلح آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد که هدف دولت آمریکا تخریب کشور سوریه است و سیاست واشنگتن در قبال دمشق اشتباه و نقض قوانین بین المللی است.

به گزارش مهر به نقل از العهد، موسسه صلح آمریکا در بیانیه ای از سیاست های دولت آمریکا در برابر کشور سوریه به شدت انتقاد کرد.

بر اساس این گزارش، موسسه صلح آمریکا اعلام کرد: هدف دولت آمریکا نابودی کشور سوریه است. مردم آمریکا حقیقت آنچه که در سوریه در جریان است را نمی دانند.

این موسسه همچنین تصریح کرد: بشار اسد رئیس جمهور سوریه مقبولیت بالایی در میان مردم سوریه دارد. سیاست آمریکا در برابر سوریه اشتباه و نقض قوانین بین المللی است.

لازم به ذکر است که موسسه صلح آمریکا (united states Institute oF peace)، به عنوان یک نهاد ملی در حوزه سیاست خارجی کاخ سفید، نقش فعالی در مدیریت فعال آمریکا در بحران های بین المللی و هدایت نزاع های قومی و مذهبی به سمت پازل منافع ایالات متحده آمریکا در مناطق مختلف جهان بر عهده دارد.

28_20160428211441.jpg

کودتای داعشی‌ها علیه البغدادی و بیعت با رهبر القاعده

جمعی از سرکرده‌های داعش در استان کرکوک عراق علیه ابوبکر البغدادی کودتا کرده و با رهبر القاعده بیعت کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری سومریه نیوز، یک منبع محلی در استان کرکوک عراق گفت: تعدادی از سرکرده‌های داعش روز یکشنبه در مناطق جنوبی این استان گردهم آمده و تصمیم گرفتند علیه ابوبکر البغدادی، رهبر داعش، کودتا و با ایمن الظواهری، رهبر القاعده بیعت کنند.

به گفته این منبع این اقدام یک تحول چشمگیر و ضربه دردناکی به داعش است.

این منبع گزارش داد: کودتای جدید نقشی جدی‌ در ایجاد دودستگی در داعش خواهد داشت. درگیری واقعی میان سرکرده‌های داعش در نینوا وجود دارد که دلیل آن تلاش‌ها برای سرنگون کردن ابوبکر البغدادی به دلیل شکست‌هایش در عراق و از دست دادن استان‌های صلاح الدین و الانبار و بخش‌های گسترده‌ای از القیاره و الشرقاط است.

منبع مذکور اعلام کرد: دودستگی در میان داعشی‌ها تأثیر سریعی بر روند حوادث مربوط به این گروه تروریستی خواهد داشت و بعید نیست که درگیری‌های مسلحانه‌ای میان جناح البغدادی و الظواهری رخ دهد.

داعش از ژوئن 2014 کنترل مناطقی را در عراق از جمله استان نینوا و مناطق جنوب کرکوک و دیگر استان ها در دست گرفت. نیروهای عراقی تعدادی از این مناطق را پس گرفتند اما شهر موصل، مرکز استان نینوا همچنان در اشغال داعش است.

126-2.jpg

بر اساس پژوهشی در آلمان؛

بیش از 360 هزار خارجی تاکنون برای جنگ با دولت اسد به سوریه رفته‌اند

طبق آخرین بررسی مرکز پژوهش‌های ویریل آلمان، بیش از 360 هزار خارجی از آوریل 2011 تا آخر سال 2015 علیه ارتش سوریه در خاک این کشور جنگیده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت خبری ارم نیوز، براساس این پژوهش تعداد کل اتباع کشورهای مختلف که از آوریل 2011 تا آخر 2015 در سوریه علیه ارتش این کشور فعالیت کرده‌اند، به بیش از 360 هزار تن رسیده است.

طبق نتایج این پژوهش، در حال حاضر تعداد اتباع خارجی که علیه ارتش سوریه می‌جنگند 90 هزار تن است و بخش عمده آنها در گروه‌های تروریستی داعش و جبهه النصره فعالیت می‌کنند.

بر اساس این گزارش، تعداد اتباع اروپایی و آمریکا دخیل در جنگ علیه دولت سوریه نیز 21 هزار و 500 تن است که از این تعداد 8500 تن به کشورهایشان بازگشته‌اند.

طبق پژوهش مذکور، بزرگترین تجمع شبه نظامیان بیگانه برای یک جنگ، در طول تاریخ در سوریه رخ داده و آنها از 93 کشور جهان و از تمامی قاره‌ها به این کشور سرازیر شده‌اند.

این مرکز هزینه‌ای که تاکنون برای اجرای عملیات‌های نظامی علیه ارتش سوریه شده را حدود 45 میلیارد دلار برآورد کرده و این در حالی است که داعش در زمینه پرداخت حقوق به نیروهای خود در رتبه اول و ارتش آزاد سوریه، وابسته به مخالفان در پایین‌ترین رتبه قرار دارد. حقوقی که ارتش آزاد به اعضایش پرداخت می‌کرد بعد از دو سال به دلیل قطع حمایت‌های خارجی متوقف شد.

طبق این پژوهش، ترکیه در میان کشورهای جهان بیشترین تعداد شبه‌نظامی و نیرو را در سوریه دارد که این افراد شامل نیروها و افسران ارتش این کشور و نیز سازمان اطلاعات ترکیه، و گروه موسوم به "گرگ‌های خاکستری" است که از ترکمان‌های سوری و ترک‌ها تشکیل شده است و با جبهه النصره مبارزه می‌کنند. برخی از حامیان آنکارا نیز تشکل‌های مستقلی ایجاد کرده‌اند که در قالب آنها در جنگ شرکت دارند.

براساس نتایج حاصل از پژوهش این مرکز آلمانی، عربستان بیشترین تعداد کشته را در میان شبه نظامیان خارجی دارد. تاکنون از مجموع 24 هزار و 500 عربستانی که در جنگ علیه ارتش سوریه شرکت کرده‌اند، 5990 تن کشته شده‌اند.

در پژوهش مرکز ویریل آمده است که تعداد اتباع اردنی که در سوریه به داعش و یا جبهه النصره پیوسته‌اند، 3900 تن است که از این تعداد 1990 تن کشته و از سرنوشت 265 تن نیز اطلاع درستی در دست نیست.

اما در مورد زنان خارجی که تاکنون به گروه‌های تروریستی در سوریه پیوسته‌اند، این مرکز اعلام کرد که تونس هنوز در جایگاه اول قرار دارد و تاکنون 180 زن و دختر جوان تونسی به آنچه "جهاد نکاح" خوانده می‌شود پیوسته و 45 تن از آنها کشته شده‌اند.

alalam_635012301495716269_25f_4x3.jpg

صادرات اسلحه از بالکان به سوریه

کشورهای شرق اروپا مخفیانه به خاورمیانه اسلحه صادر می‌کنند. گفته می‌شود سطح تجارت اسلحه از این کشورها به خاورمیانه تا یک میلیارد یورو می‌رسد و بیشتر این سلاح‌ها ابتدا به عربستان سعودی و سپس به سوریه منتقل می‌شوند.

کشور جنگ‌زده سوریه مملو از سلاح است. سلاح‌هایی چون انواع آک- ۴۷، مسلسل، نارنجک، ضد موشک و ضدتانک. بیشتر این سلاح‌ها از کشورهایی چون بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، کرواسی، جمهوری چک، اسلواکی، مونتنگرو، صربستان و رومانی به سوریه منتقل می‌شوند.

این سلاح‌ها برای رسیدن به مقصد خود در سوریه ابتدا از راه هوایی یا کشتی به عربستان سعودی، اردن، امارات عربی متحده یا ترکیه منتقل می‌شوند و در مرحله بعدی از این کشورها به سوریه ارسال می‌شوند. گفته می‌شود سطح مبادلات اسلحه به خاورمیانه یک میلیارد و ۲۰۰ هزار یورو است.

برای مشخص شدن مسیر انتقال سلاح کارشناسان شبکه خبری (BIRN) و سازمان (OCCRP) سال‌ها تحقیق کردند و گزارش‌های کارشناسان و سازمان ملل متحد را در این باره مطالعه کردند. آنها هزاران ویدئو و عکس در این باره را دیدند و بسیاری از قراردادهای فروش اسلحه را مطالعه کردند و خود به تعقیب کشتی‌ها و هواپیماهای مشکوک پرداختند.

یکی از دلایل این کارشناسان یک گزارش محرمانه است که در آن یک مقام بلندپایه وزارت دفاع صربستان شرح می‌دهد که چگونه سلاح‌های صادراتی این کشور به عربستان سعودی پس از رسیدن به این کشور به سوریه منتقل می‌شوند.

رابرت استفان فورد، سفیر آمریکا در سوریه از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ در گزارشی به کارشناسان این دو موسسه نوشته است که سازمان مخفی سیا، آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) وظیفه هماهنگی انتقال این سلاح‌ها را از کشورهای شرق اروپا به خاک ترکیه و از آنجا به سوریه به عهده داشته است.

گفته می‌شود در همه این موردها کلیه قوانین صدور مجوز برای انتقال سلاح به سوریه در این کشورها نادیده گرفته شده است. در برگه‌های اطلاعاتی راجع به هزاران تن بار بسیاری از هواپیماهای باری از بلغارستان و اسلواکی به خاورمیانه که مورد مطالعه قرار گرفته‌اند، به جزئیات محموله اشاره‌ای نشده و فقط نوشته شده "محموله ناشناخته".

سلاح‌های ارسالی به عربستان سعودی بیشتر بازمانده‌های سلاح‌های جنگ بالکان در دهه ۱۹۹۰ هستند.

این سلاح‌های انتقالی به سوریه در بسیاری موردها به دست گروه‌های افراطی سوریه چون انصار شام یا جبهه اسلام‌گرای نصرت یا جریان تروریستی "دولت اسلامی" رسیده‌اند.

82177464-70917301.jpg

روسیه:

کمر تروریسم بین المللی در سوریه شکست

فرمانده نیروی هوافضای روسیه با اعلام اینکه واحدهای عملیات هوایی نیروهای مسلح این کشور سرکوب تروریست های ضد سوری را ادامه می دهند، گفت: کمر تروریسم بین المللی در سوریه شکسته شده است.

ژنرال ویکتور بوندارف روز شنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: نیروی هوافضای روسیه با تجهیز به سلاح های پیشرفته و به روز رسانی واحدهای آن به قدرتمندترین نیرو تبدیل شده که با موفقیت تروریست ها در سوریه را سرکوب می کند.

بنا به اعلام خبرگزاری ریا نووستی، وی افزود: واحدهای نیروی هوافضای روسیه مستقر در سوریه توانسته اند کمر تروریسم بین المللی را بشکنند.

فرمانده نیروی هوافضای روسیه همچنین به توجه خاص دولت روسیه به مسائل نیروهای مسلح ازجمله این نیرو و تجهیز آن به پیشرفته ترین تسلیحات اشاره کرد.

روسیه از مهرماه سال گذشته با درخواست سوریه بمباران مراکز گروه های تروریستی بویژه داعش و جبهه النصره را انجام می دهد.

گروه گروه کشورهای غربی-عربی ضد سوری پنج سال پیش با جذب تندروترین تروریست های تکفیری و سازماندهی گروه های تروریستی مختلف برای جنگ در سوریه، این کشور و عراق را گرفتار نبردهای داخلی کردند که تاکنون ده ها هزار کشته، میلیون ها آواره و ویرانی های گسترده برجای گذاشته است.

ایرنا،

fistanli-pydnin-lideri-salih-muslim-yine-turkiyeyi-sucladi-h1415266116-2.jpg

رهبر کردهای سوریه:

دنبال تشکیل کشور مستقل نیستیم

رئیس حزب اتحاد دموکراتیک کرد سوریه تشکیل "کشور مستقل کردها" بر روی خاک این کشور را بعید دانست و ابراز امیدواری کرد که روسیه در زمینه سیاسی حمایت بیشتری از کردها به عمل آورد. وی همچنین دولت ترکیه را به بهبود روابط با نظام بشار اسد فراخواند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، صالح مسلم، رئیس حزب اتحاد دموکراتیک سوریه درباره اینکه آیا اعلام نظام فدرالی از سوی کردها گامی به سمت تشکیل کشور جدید است، گفت: "این امر غیرواقعی است."

وی افزود: با تمامی گروه‌ها در سوریه درباره موضوع فدرالی مورد بحث قرار می‌گیرد. اگرچه این یک طرح جداگانه باشد اما ما به بررسی آن می‌پردازیم. نظام غیرمرکزی یا فدرالی تنها راه حفظ وحدت سوریه است. ما می‌خواهیم سوریه متحد بماند. مخالفان فدرالیسم مخالفان وحدت سوریه هستند. معادله دیگری وجود ندارد. یا غیرمرکزی بودن سوریه یا فدرالی بودن. این تنها معادله برای حفظ سوریه متحد است.

کردهای سوریه مارس گذشته در مناطق تحت سیطره خود در شمال این کشور نظام فدرالی اعلام وسپس قانون اساسی را برای این نظام تدوین کردند اما همواره تأکید می‌کنند که قصد تشکیل یک کشور مستقل را ندارند و می‌خواهند سوریه همواره متحد و یکپارچه باقی بماند.

مسلم درباره نقش روسیه در حال و فصل بحران سوریه نیز گفت:‌ کردها امیدوارند در عرصه سیاسی کمک بیشتری از روسیه دریافت کنند. روسیه در حل مشکل سوریه میانجیگری می‌کند و قدرت کارآمدی در این زمینه دارد. می‌تواند برای حل و فصل بحران سوریه کاری کند. ما روابط خوبی با روسیه داریم و این روابط را حفظ می‌کنیم. روسیه دوست ماست و باید در زمینه سیاسی از ما حمایت کند. ما از دوستانمان همبستگی بیشتری می‌خواهیم.

وی همچنین دولت ترکیه را به بهبود روابط با نظام سوریه تشویق کرد و گفت: آنکارا باید روابطش را با سوریه اصلاح کند؛ به ویژه که برای از سرگیری روابط با روسیه و اسرائیل امتیازهایی داده است. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه باید برای بهبود روابطش با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه تلاش کند و بهبود روابط ترکیه و سوریه از طریق صلح با اسد ممکن می‌شود.

82176042-70914556.jpg

1700 تن تسلیحات آکبند آمریکایی برای جبهه النصره

اطلاعات تازه انتشار یافته از کشف یک انبار تسلیحات نو و پیشرفته آمریکایی جبهه النصره نزدیک حلب در سوریه، نشان می دهد یک کشتی آمریکایی 1700 تن تسلیحات ساخت آمریکا و غرب را از طریق بندر عقبه اردن در اختیار این گروه قرار داده است.

تروریست های عضو جبهه النصره هنگام عقب نشینی اخیر خود در برابر حمله های ارتش سوریه، نتوانستند انبار بزرگ تسلیحات پیشرفته نو و مهمات ساخت غرب بویژه آمریکا را تخلیه کنند و با خود همراه ببرند.

شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه امروز (جمعه) ضمن اعلام این خبر، گفت: انبار پر از تسلیحات غربی و آمریکایی شامل مجموعه هایی اعلام شده است که در عملیات مختلف زمینی و هوایی کاربرد دارد و حتی شامل موشک های هدایت شونده فوق پیشرفته برای هدف گیری هوایی است.

بنا به این گزارش، بخشی از این تسلیحات 21 ژوئن (اول تیرماه) با یک کشتی آمریکایی در بندر عقبه اردن تخلیه شد و در اختیار تروریست ها قرار گرفت که شامل 1700 تن تسلیحات نو و مهمات بود.

تروریست ها پس از دریافت جنگ افزارها که بسیاری از آنها فقط ساخت آمریکا است، محموله اهدایی غرب را به مناطق تحت سلطه خود در سوریه منتقل کرده و تمامی این عملیات در جریان مذاکرات روسیه و آمریکا برای گفت وگوهای صلح سوری انجام گرفت.

مجموعه انبوه اعلام شده در این انبار، شامل خمپاره انداز، جنگ افزار ضد تانک، موشک های هدایت شونده دارای سامانه هدف یاب، مجموعه های تاو و همچنین شمار زیادی جعبه های انواع مهمات و نارنجک ساخت غرب و آمریکا می باشد که فهرست برداری شده است.

بنا به این گزارش، تروریست ها با تسلیحات کشف شده توان هدف قرار دادن هواپیماها را داشتند و همچنین تاکنون چند فروند بالگرد سوری و روسی ترابری را که برای حمل کمک های انسانی به مناطق مختلف

سوریه استفاده می شد، هدف قرار دادند.

بنا به اعلام رسانه روسی، همچنین براساس اطلاعات اعلام شده از سوی مرکز پژوهشی کارتر آمریکا، افزون بر گروه جبهه النصره که در فهرست تروریسم جهانی سازمان ملل قرار دارد، در طول دو سال گذشته 23 گروه مسلح ضد سوری به عنوان عضو ارتش آزاد سوریه از آمریکا سلاح ضد تانک تاو دریافت کرده اند.

این گزارش می افزاید: در حالی پیشرفته ترین سلاح های آمریکایی از جمله موشک ضد تانک تاو در اختیار گروه های مسلح مورد حمایت آمریکا با عنوان معارض میانه رو قرار می گیرد که بسیاری از افراد این گروه ها همراه داعش که در فهرست تروریسم سازمان ملل قرار دارد، در فعالیت های تروریستی شرکت می کنند و این تسلیحات به دست تروریستی ترین گروه ها می افتد.

یک کارشناس نظامی نیز به شبکه تلویزیونی روسیه گفت: برخی از سلاح های موجود در انبار جبهه النصره فقط تولید انحصاری آمریکا می باشد که استانداردهای عملیاتی ارتش این کشور و اعضای پیمان ناتو را دارد.

گروه گروه کشورهای غربی-عربی ضد سوری پنج سال پیش با جذب تندروترین تروریست های تکفیری و سازماندهی گروه های تروریستی مختلف برای جنگ در سوریه، این کشور و عراق را گرفتار نبردهای داخلی کردند که تاکنون ده ها هزار کشته، میلیون ها آواره و ویرانی های گسترده برجای گذاشته است.

ایرنا

2CCC923B400-3.jpg

روسیه:

شراکت واقعی میان ما و آمریکا در سوریه وجود ندارد

معاون وزیر خارجه روسیه تأکید کرد که نمی‌توان درباره شراکت واقعی میان روسیه و آمریکا درباره بحران سوریه صحبت کرد چرا که واشنگتن همواره خواسته‌های جدیدی را مطرح می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت سیریانیوز، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه در سخنانی گفت: خواسته‌های اضافی آمریکا مانع پیشرفت می‌شود. شرکای آمریکایی ما همواره دنبال دستیابی به تسهیلات و مزایا هستند و دنبال قطار می‌دوند تا بتوانند خود را به کوپه آخر برسانند و همین مسئله همکاری واقعی میان ما را دشوار می‌سازد.

اظهارات ریابکوف پس از آن ایراد شد که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز دوشنبه هرگونه همکاری نظامی یا تبادل اطلاعات میان واشنگتن و مسکو در سوریه را تکذیب و اعلام کرد که آمریکا در آینده نیز چنین قصدی ندارد.

ریابکوف از آمریکا خواست اظهارات توهین‌آمیز و غیرقابل قبول درباره روسیه را کنار بگذارد و با آرامش به رخدادها نگاه کند و توافق‌هایی را که با مسکو داشته به صورت طبیعی و طوری اجرا کند که مورد قبول دو طرف باشد.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه تأکید کرد: روسیه و نظام سوریه باید از انجام عملیات‌های تهاجمی در سوریه خودداری کنند همانطور که وظیفه ماست که مانع ورود مخالفان سوریه به چنین عملیات‌هایی علیه دمشق شویم.

ریابکوف درباره انتقادات آمریکا از ایجاد گذرگاه‌های امن در حلب از سوی روسیه گفت: صحبت‌ها درباره اقدامی است که بارها در شهر موصل عراق و با مشارکت خود آمریکا انجام شده است.

این دیپلمات روس گفت که دلایل سیاسی پشت آماده نبودن واشنگتن برای جدا کردن تروریست‌ها از یکسو و مخالفان میانه‌رو سوری و غیرنظامیان از سوی دیگر وجود دارد و هیمن مسئله باعث شده که از ایجاد گذرگاه‌های امن از سوی روسیه انتقاد کند.

ریابکوف ادامه داد: وزارت خارجه با وزارت دفاع روسیه برای مشخص کردن اولویت‌های ارائه کمک‌های بشردوستانه به ساکنان حلب و راه‌های بهبود اوضاع در مراکزی که برای استقبال از ساکنان این شهر ایجاد شده، همکاری می‌کند.

اخیرا روسیه و سوریه گذرگاه‌های امنی را برای خروج غیرنظامیان از شهر حلب ایجاد کرده‌اند. منابع سوری نیز روز سه شنبه اعلام کردند که ده‌ها خانواده از محله‌های شرقی این شهر از طریق گذرگاه الشیخ سعید در جنوب حلب خارج شده‌اند.

این درحالی است که واشنگتن در هدف مسکو و فایده این عملیات انسانی در حلب تردید دارد. مخالفان سوری نیز اخیرا عملیات گسترده‌ای را در این شهر آغاز کرده‌اند.

299163.jpg

نیروهای رزمی ایران در سوریه حضور دارند

یک کارشناس روسیه می‌گوید نیروهای رزمی ایران در حال حاضر در سوریه حضور دارند و آماده عملیات در حلب هستند.

طبق گزارش اینترفکس، ویتالی نائومکین، رییس مؤسسه مطالعات شرقی دانشگاه علوم روسیه، روز سه‌شنبه با تاکید بر توافق صورت گرفته میان روسیه، ایران، عراق و سوریه گفت: «پیشتر مقام های ایرانی حضور نیروهای زمینی خود را تکذیب می کردند اما حالا در قالب این ائتلاف چنین چیزی نمی‌گویند.»

ایران انجام عملیاتی قریب الوقوع در سوریه را تکذیب کرده بود.

4RIAN_02324131.LR.ru-3.jpg

اردوغان از مواضع اسد تقدیر کرد

روزنامه صباح ترکیه نوشت که رجب طیب اردوغان از موضع بشار اسد در قبال کودتای نافرجام ترکیه تقدیر کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از این روزنامه ترکیه‌ای، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه از موضع‌گیری بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه در قبال کودتای نافرجام در ترکیه تقدیر کرده و گفته است که به رغم خصومت شدیدی که بین او و همتای سوری‌اش بوده اما اسد کودتا را محکوم کرد در حالی که دیگر هم‌پیمانانش از پشت به او خنجر زدند.

اردوغان از مواضع عربستان، آمریکا و اروپا نسبت به کودتای نافرجام انتقاد کرد و گفت: در حالی که

ما نیازمند حمایت آنها بودیم آنها از پشت به ما خنجر زدند.

به نوشته این روزنامه، او تهدید کرد که دست‌های خارجی را که از کودتا حمایت کردند، رو می‌کند.

این اولین بار است که اردوغان از همتای سوری‌اش تقدیر می‌کند و این شاخصه‌ای برای بازنگری در روابطش با کشورهای هم‌جوار و کاهش دشمنان و بیشتر کردن دوستانش است؛ مساله‌ای که بنعالی ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه اخیرا بارها تاکید کرده است که ترکیه به دنبال بهبود روابط با مصر، روسیه، اسرائیل و سوریه است.

incirlik-afp_NKYE.jpg

هزاران نیروی ترکیه اطراف پایگاه اینجرلیک را محاصره کردند

حدود 7000 پلیس مسلح با خودروهای زرهی اطراف پایگاه هوایی اینجرلیک را که نیروهای ناتو از آن استفاده می‌کنند، محاصره کردند. یک وزیر ترکیه‌ای، این تدابیر را "بررسی امنیتی" توصیف کرد. از آنجایی که هیچ توضیح رسمی داده نشده، گمانه‌زنی‌ها درباره وقوع یک کودتای جدید و یا بازدید یک مقام عالی‌رتبه بالا گرفته است.

به گزارش ایسنا، پایگاه خبری حریت پیشتر گزارش داد که پلیس آدانا نسبت به وقوع کودتای جدیدی هشدار داده است و نیروها به سرعت به حالت آماده‌باش درآمده‌اند. ورودی پایگاه هوایی مذکور هم بسته شده است.

به گزارش پایگاه خبری راشا تودی، نیروهای امنیتی مسلح به مسلسل و خودروی زرهی توما (TOMA) که مورد استفاده پلیس ضد شورش ترکیه است، در محل حضور داشتند. وزیر امور اتحادیه اروپای ترکیه در پیامی توئیتری از آدانا این تحولات را کم‌اهمیت جلوه داده و گفت: «بازرسی امنیتی در دست انجام است. ما داریم بازرسی امنیتی کلی انجام می‌دهیم. هیچ مشکلی وجود ندارد.»

برخی از حامیان رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه ظاهرا در نزدیکی ورودی پایگاه تجمع کرده‌اند. با این حال، تجمع مذکور به نظر پر ازدحام و تنش‌آلود نبود. اخیرا تظاهراتی در آدانا برای تعطیل شدن پایگاه هوایی اینجرلیک صورت گرفت. پنج‌شنبه گذشته راهپیمایی گسترده‌ای علیه این پایگاه ناتو برگزار شد و مردم شعارهای ضد آمریکایی و ضد اسرائیلی سر می‌دادند. معترضان معتقد بودند که آمریکا در کودتای ناکام 15 ژوئیه کشورشان دست داشته است. ده‌ها هزار تن از مردم از جمله اعضای ارتش، پلیس، قوه قضائیه، اصحاب رسانه و کارمندان دولتی در ارتباط با این کودتا بازداشت شده‌اند؛ کودتایی که مقام‌های ترکیه مدعی هستند به دست فتح‌الله گولن، روحانی ترک تبار ساکن آمریکا رهبری شده است.

پایگاه اینجرلیک از سوی ارتش‌های آمریکا و ترکیه استفاده می‌شود و نقش مهمی در کمپین بمباران ضد داعش به رهبری آمریکا در سوریه و عراق ایفا می‌کند. این پایگاه همچنین یکی از شش سایت ذخیره‌سازی ناتو برای تسلیحات هسته‌ای غیر استراتژیک آمریکا در اروپا محسوب می‌شود. میزان دقیق بمب‌های هسته‌ای که در این پایگاه نگهداری می‌شوند، مشخص نیست اما طبق گفته شاهدان عینی، حدود 90 کلاهک در آن وجود دارد.

armenia.jpg

درگیری پلیس ضدشورش ارمنستان با تظاهرکنندگان مخالف دولت

گزارش‌ها حاکی از درگیری پلیس ضد شورش ارمنستان با هواداران یک گروه مسلح در پایتخت این کشور است.

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، در جریان این درگیری‌ها که در شهر «یروان» صورت گرفت، ده‌ها نفر از تظاهرکنندگان زخمی شدند.

این گروه مسلح حدود دو هفته پیش با هدف آزادی «زندانیان سیاسی» از جمله «جرایر سفیلیان» رهبر اپوزیسیون ارمنستان به یک ساختمان پلیس حمله کرد.

سفیلیان از نحوه عملکرد دولت ارمنستان در مدیریت مناقشه ناگورنو – قره‌باغ به شدت انتقاد کرده است.

بر اساس این گزارش، معترضان با سر دادن شعارهای ضددولتی خواستار کناره‌گیری رئیس‌جمهوری ارمنستان شدند.

خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داده است که در جریان این درگیری‌ها حدود ۶۰ نفر زخمی شدند که نزدیک ۴۰ نفر هنوز در بیمارستان تحت درمان قرار دارند.

بر اساس این گزارش، بیش از ۱۰۰ نفر نیز در جریان این خشونت‌ها بازداشت شدند.

55a9ec53054b140fa3784d6b9508fcf5_XL.jpg

کودتای دولت ترکیه علیه رسانه ها

مقام‌های ترکیه اعلام کردند که بیش از ۲۴۰۰ نظامی از کار اخراج و بیش از ۱۳۰ رسانه چاپی، دیداری و شنیداری تعطیل شده‌اند. این اقدام در ادامه سرکوب گسترده پس از کودتای نافرجام ده روز پیش صورت می‌گیرد.

شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌ان ترک» خبر داد که ۷۲۶ افسر نظامی و ۱۶۸۴ سرباز از خدمت نظامی مرخص شده‌اند. علاوه بر این، سه خبرگزاری، ۱۶ کانال تلویزیونی، ۲۳ ایستگاه رادیویی و ۴۵ روزنامه نیز بسته شده‌اند. sfsefesf

این شبکه تلویزیونی پیشتر خبر داده بود که مقام‌های ترکیه برای ۴۷ روزنامه‌‌نگار دیگر این کشور حکم بازداشت صادر کرده‌اند. این روزنامه‌نگاران برای روزنامه «زمان» که در ماه مارس تعطیل شده بود، کار می کرده‌اند.

پیش از این برای ۴۲ روزنامه‌نگار ترکیه قرار بازداشت صادر شده بود.

اقدامات تازه حکومت ترکیه در پاکسازی و سرکوب رسانه‌ها احتمالا باعث نگرانی بیشتر گروه‌های حامی حقوق بشر و متحدان غربی آنکارا خواهد شد.

در کودتای نافرجام روزهای ۱۵ و ۱۶ ژوئیه در ترکیه ۲۹۰ نفر کشته شدند. از آن زمان، هزاران نفر در این کشور به اتهام دست داشتن در کودتا بازداشت شده‌اند. دهها هزار نفر دیگر نیز در جریان پاکسازی‌ها، از مراکز دولتی، نظامی و آموزشی تصفیه شده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید شواهد موثقی وجود دارد که نشان می‌دهد صدها تن از بازداشت‌شدگان اخیر در ترکیه شکنجه شده‌اند.

این نهاد مدافع حقوق بشر روز سوم مرداد اعلام کرد در پی موج دستگیری‌های اخیر در ترکیه، شماری از بازداشت‌شدگان در مراکز رسمی یا غیررسمی کتک‌خورده یا شکنجه شده‌اند.

دولت ترکیه از زمان شکست کودتا مرتبا تکرار کرده که فتح‌الله گولن، واعظ مذهبی، که مقیم آمریکا است و تشکیلات وی پشت سر کودتاگران بوده است.

بن علی ییلدریم، نخست‌وزیر ترکیه، روز چهارشنبه گفته بود که اتحاد آمریکا و ترکیه باید فراتر از ضوابط قانونی باشد و ایالات متحده باید فتح‌الله گولن را به آن کشور مسترد کند. ییلدریم می‌گوید واکنش آمریکا به این موضوع «قلب ما را شکست.»

آمریکا می‌گوید که استرداد گولن باید روند قانونی خود را طی کند. این موضوع باعث تنش در روابط آنکارا و واشینگتن شده است.

​زیتون

resized.jpg

وزیر کشور ترکیه:

هجده هزار نفر پس از کودتا بازداشت شدند

وزیر کشور ترکیه خبر داد که تاکنون ۱۸هزار نفر در ارتباط با کودتای دو هفته پیش این کشور بازداشت شده اند.

به گزارش رویترز، افکان آلا با اعلام این خبر افزود: این بازداشت ها در ادامه اقدامات برای پاکسازی ساختار دولت و نهاهای دولتی از خائنان صورت گرفته است.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، وی پیشتر گفته بود که مقامات ترکیه تاکنون دست کم ۱۵هزار نفر از جمله بیش از ۱۰هزار نظامی را بازداشت کرده اند.

وی افزود: هشت هزار و ۱۱۳نفر در حال حاضر منتظر محاکمه هستند.

بامداد شنبه ۲۶ تیرماه شماری از نظامیان ارتش ترکیه با استقرار در ورودی پل های موسوم به «بوغاز ایچی» و«سلطان محمد فاتح» استانبول، سعی در اشغال نقاط راهبردی زیادی مانند مرکز فرماندهی ستاد ارتش ترکیه، فرودگاه ها و ایستگاه های تلویزیونی درشهرهای مختلف این کشور و اجرای یک کودتای تمام عیار را داشتند که با حضور مردم در سطح شهرها به سرانجام نرسید و این کودتا پس از چند ساعت به شکست انجامید.

1400-8.jpg

رسانه های روسی:

آمریکا در صدد نجات احرارالشام و جیش الاسلام از نابودی است

شبکه تلویزیونی زویوزدا وابسته به وزارت دفاع روسیه با اشاره به درخواست آمریکا برای برقراری یک هفته سکوت نظامی در سوریه، اعلام کرد که آمریکا از این طریق می خواهد گروه های موسوم به جیش الاسلام و احرارالشام را که از نظر واشنگتن معارض میانه رو محسوب می شوند، از نابودی نجات دهد.

به گزارش ایرنا، همزمان با گسترش عملیات ارتش سوریه نزدیک حلب و محاصره شمار زیادی از تروریست های داعشی و جبهه النصره، آمریکا خواستار توقف درگیری ها شده است، در حالیکه این دو گروه خارج از توافق آتش بس هستند.

رسانه های روسی امروز (پنجشنبه) نوشتند: ارتش سوریه حلقه محاصره شهر حلب را برای نابودی تروریست ها تنگ تر کرده و این پیروزی ها آمریکا را بشدت نگران کرده است.

خبرگزاری روسی اینترفاکس امروز (پنجشنبه) نوشت: جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار دو هفته پیش خود با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، خواستار برقراری یک هفته سکوت جنگی در سوریه برای جداسازی منطقه ای گروه های مسلح مورد حمایت واشنگتن و گروه های تروریستی شد.

در گزارش رسانه روسی آمده است: درخواست واشنگتن شامل توقف عملیات هوافضای روسیه برای یک هفته است و بنا به گفته وی نیروهای ائتلاف آمریکایی نیز همین گونه رفتار خواهند کرد.

در همین حال یک مقام روس بدون ذکر نام در گفت وگو با روزنامه ایزوستیا چاپ مسکو ضمن اشاره به پیشنهاد وزیر امور خارجه آمریکا گفت: طرف روسی در این دیدار اعلام کرد، گروه هایی که برای کنار گذاشتن سلاح و پذیرفتن آتش بس در سوریه تصمیم گرفتند، فرصت کافی داشتند.

وی افزود: آتش بس سوریه که از چندین ماه پیش برقرار شده، تصویر روشنی از دورنمای اقدام های جنگی در این کشور و گروه های طرفدار صلح و آرامش ایجاد کرده است.

این روزنامه ادامه داده است: وزیر امور خارجه روسیه به طرف آمریکایی اعلام کرد که قطع بمباران مناطقی که تروریست های ضدسوری در آن هستند، موجب شده گروه جبهه النصره تجدید قوا کرده و بخشی از توانمندی از دست رفته خود را باز یابد.

طرف روسی هشدار داده است که تداوم توقف بمباران مراکز تحت کنترل تروریست ها، منجر به تقویت دوباره گروه های تروریستی در سوریه خواهد شد.

به نوشته ایزوستیا در زمان حاضر موضوع توقف بمباران ها در منطقه حلب مطرح است که ارتش سوریه گروه های بزرگی از جنگجویان مسلح را محاصره کرده و در حال سرکوبی تروریست ها است.

بر پایه این گزارش، نظامیان سوری در شرایط کنونی حلقه محاصره حلب را تنگ تر کرده و واحدهای بزرگی از گروه های تروریستی در محاصره قرار گرفته اند.

روسیه امروز نیز با انتقاد از ادامه خودداری آمریکا برای خارج کردن گروه های مسلح تحت حمایت واشنگتن از مناطق زیر سلطه تروریست ها در سوریه، اعلام کرد که در نتیجه این رویکرد، برخی معارضان می خواهند بدون امکان آسیب رسیدن به گروه های تروریستی مانند داعش و جبهه النصره شامل آتش بس شوند.

سرگئی لاوروف امروز (پنجشنبه) با اعلام این موضوع، گفت: آمریکا هنوز برای جداسازی تروریست ها و معارضان پس از برقراری آتش بس در سوریه (از اسفند ماه 94) اقدامی نکرده است.

در همین حال ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه امروز (پنجشنبه) به نیروهای این کشور در سوریه دستور داد ساکنان مناطق درگیری و نزدیک به آن در استان حلب را تخلیه و به مکان های امن انتقال دهند که پیش بینی احتمال وقوع عملیات آزادسازی این شهر را تقویت کرده است.

تروریست های داعشی و جبهه النصره محاصره شده در منطقه حلب از امکان هر گونه ارتباط با دیگر واحدهای تروریستی محروم شده اند و انتظار می رود عملیات بزرگ برای آزادی دومین شهر بزرگ سوریه به زودی آغاز شود.

گروه گروه کشورهای غربی-عربی ضد سوری پنج سال پیش با جذب تندروترین تروریست های تکفیری و سازماندهی گروه های تروریستی مختلف از جمله داعش، جبهه النصره، احرارالشام و جیش الاسلام برای جنگ در سوریه، این کشور و عراق را گرفتار نبردهای داخلی کردند که تاکنون ده ها هزار کشته، میلیون ها آواره و ویرانی های گسترده برجای گذاشته است.

2153487.jpg

بیانیه مهم ارتش سوریه خطاب به افراد مسلح در شرق حلب

راه‌های انتقال سلاح و امکانات تروریست‌ها به مناطق شرقی مسدود شد

ارتش سوریه با اشاره به قطع خطوط امداد رسانی گروه‌های مسلح در مناطق شرقی حلب بیانیه مهمی در این باره صادر کرد.

به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری سوریه، ارتش سوریه با صدور بیانیه ای اعلام کرد: نیروهای مسلح ما با همکاری نیروهای همپیمان، ماموریت نظامی خود را با موفقیت در مناطق شمال حلب انجام داد و همه راه‌های امداد رسانی و گذرگاه‌های که تروریستهای از آن برای ورود مزدوران و سلاح و مهمات به مناطق شرقی استفاده می کردند را قطع کرد. این در راستای طرح بازگشت امنیت و ثبات به شهر حلب است.

در بیانیه ارتش سوریه آمده ضمن تاکید بر امنیت و سلامت همه شهروندان از آنها خواسته که با ارتش سوریه برای توقف جنگ و بازگشت آرامش به حلب و نیز بازگشایی مدارس و برقراری جریان برق، بازگشایی بیمارستانها و بازگشت روند عادی زندگی همکاری کنند.

ارتش سوریه بیان کرد: در راستای ممانعت از خونریزی، همه کسانی که در مناطق شرقی حلب سلاح در اختیار دارند خواسته می شود که از فرصت به دست آمده استفاده کنند و ضمن تحویل سلاح در حلب بمانند یا آن را ترک کنند. از همه می خواهیم که به عقلانیت روی آورند و منافع ملی را برای بازگشت امنیت و ثبات به حلب مورد توجه قرار دهند و به آن ارجحیت دهند.

Rojava.jpg

آمریکا یک پایگاه هوایی جدید در شمال سوریه ساخته است

منابع سوری می‌گویند که آمریکا عملیات ساخت یک پایگاه نظامی در ۳۵ کیلومتری جنوب شهر کوبانی را به پایان رسانده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری الجزیره، این منابع اعلام کردند: تأسیساتی که آمریکا از چند ماه پیش برای ساخت آن کار خود را شروع کرده بود شامل فرودگاه و پایگاه نظامی برای حمایت لجستیکی است .

همچنین به گفته منابع دیگری در شمال سوریه، نیروهای ائتلاف بکارگیری فرودگاه رمیلان در شمال حسکه و در نزدیکی شهر کردنشین قامشلی را به عنوان پایگاهی هوایی برای جنگنده‌های خود آغاز کرده‌اند.

مسئولان آمریکایی از جمله سخنگوی فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا بارها اخبار مربوط به ساخت فرودگاه یا سیطره بر فرودگاه‌های نظامی سوریه را تکذیب کرده‌اند.

1469022104137367500.jpg

به دستور العبادی؛

"حشد شعبی" یک نیروی رسمی وابسته به نخست‌وزیری عراق شد

نخست وزیر عراق دستوری را صادر کرد که براساس آن نیروهای حشد شعبی به عنوان یک نیروی رسمی وابسته به نخست‌وزیری فعالیت خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری المیادین، براساس دستور حیدر العبادی، نخست وزیر عراق حشد شعبی یک نیروی رسمی وابسته به نخست وزیری خواهد بود و فرمانده، معاون فرمانده، گردان و اداره خواهد داشت.

براساس این دستور، حشد شعبی (نیروهای داوطلب مردمی) مشابه نیروهای مبارزه با تروریسم خواهد بود و به سلاح مجهز شده و آموزش خواهد دید.

حشد شعبی سال ۲۰۱۴ تأسیس شد و شامل بیش از ۴۲ تیپ است که با ارتش عراق در جنگ علیه تروریسم شرکت می‌کنند.

مهم‌ترین گروه‌های حشد شعبی، سرایا السلام، سازمان بدر، گردان‌های حزب الله عراق و عصائب اهل الحق هستند.

احمد الاسدی، نماینده رسمی حشد شعبی اعلام کرد که تشکل نظامی حشد شعبی نه فقط از نظر ساختار بلکه از نظر برنامه آموزشی و تجهیزات با یگان‌های مبارزه با تروریسم مرتبط خواهد بود.

یوسف الکلابی، سخنگوی امنیتی حشد الشعبی نیز گفت: این نیروها در عملیات بازپس‌گیری موصل شرکت خواهند کرد و این دستور شخص نخست وزیر است.

وی افزود: عراق نیاز به نیروی زمینی هیچ کشوری ندارد و نیروهای عراقی و داوطلب مردمی به نابودی تروریسم خواهند پرداخت.

الکلابی ادامه داد که این دستور نخست وزیر تکمیل کننده اوامر قبلی است که حشد شعبی را سازمانی نظامی تحت امر فرمانده کل نیروهای مسلح عراق قرار می‌دهد.

این سخنگوی امنیتی افزود:‌ نیروهای داوطلب مردمی در بازگرداندن هیبت و جایگاه ارتش عراق به ویژه در زمینه مبارزه با تروریسم موثر بودند. حشد شعبی جزو دولت است و هماهنگی با نخست وزیر داشته و نخست وزیر هم همیشه از آن دفاع کرده است.

eyespy2222-2.jpg

سازمان اطلاعات انگلیس:‌ کودتای ترکیه "ساختگی" بود

یک روزنامه ترکیه‌ای نوشت، مرکز اطلاعات انگلیس به اطلاعاتی دست یافته که نشان می‌دهد، کودتای اخیر در این کشور ساختگی بوده است.

به گزارش ایسنا، روزنامه "زمان"‌ چاپ ترکیه در نسخه عربی خود نوشت، مرکز اطلاعات انگلیس به مکالمه‌های تلفنی و ایمیل‌های رمزگذاری‌شده برخی از مسئولان آنکارا در جریان کودتای اخیر دست یافته است.

این روزنامه به نقل از مرکز اطلاعات انگلیس نوشت،‌ مسئولان برجسته ترکیه برنامه‌ریزی‌ کردند که این کودتای ناکام را به ارتش نسبت دهند تا بهانه‌ای برای آغاز پاکسازی گسترده در دستگاه‌های دولتی بیابند.

مجله فوکوس آلمان نیز نوشت، مرکز اطلاعات انگلیس از همان ابتدای کودتا مکالمات رمزگذاری‌شده دولت ترکیه و درخواستش برای تحویل فتح‌الله گولن را دنبال کرد و معتقد است در واقع هدف از اینها آغاز عملیات پاکسازی علیه برخی اشخاص در ارتش بود.

111207101325_free-syria-army.jpg

گروهک تروریستی" جبهه النصره" توسط امریکا ایجاد شده است

"اسامه الماغوط" عضو كميته مركزي حزب كمونيست سوريه اظهار داشت: گروهک تروریسی "جبهه النصره" به وسیله امریکا و هم پيمانان آن در منطقه براي تحقق اهداف خود و ضربه زدن به مقاومت مدتها پیش ایجاد کرده بود.

سياستمدار سوري تأکید کرد، گسترش فعالیتهای جبهه النصره در منطقه و دستیابی آن به سلاح بدون هماهنگی و خواست امریکا امکان پذیر نیست.

وی اقدام واشنگتن در قرار دادن این گروهک در فهرست گروه هاي تروريستي را به هدف فریب افکار عمومی دانست و گفت: امریکا این گروهک را به وجود آورده است، زیرا امکان ندارد که مهره های امریکا در منطقه یعنی عربستان، قطر و تركيه بتوانند بدون چراغ سبز کاخ سفید از اين گروه حمايت مالي و تسلیحاتی كنند.

وی افزود: در ابتداي بحران سوريه، فاش شد كه كاترين استلي از وابستگان سفارت امريكا و نماينده سازمان جاسوسي اين كشور(سي آي اي) در خاورميانه، در منطقه رنكوص سوريه حضور دارد و از برخي گروهک هاي تروريستي حمايت مالي می کند .. مدتی پس از افشای این موضوع تروریست ها با نام "جبهه النصره" به فعالیت خود ادامه دادند.

اين عضو كميته مركزي حزب كمونيست سوريه در ادامه گفتگو با العالم، اظهار داشت: اكنون به دليل بروز برخي مشكلات داخلي برای امریکا، کاخ سفید به دنبال آن است که خود را از ارتباط با این گروهک تبرئه کند، چرا كه عناصر این گروهک در نقاط مختلف سوريه دست به جنایتهای وحشیانه ای زده اند.

الماغوط با بیان اینکه جبهه النصره به عنوان ابزاري در دست امپرياليسم به دنبال آن است که ملت های منطقه را قرنها به عقب بازگرداند، تصریح کرد: هدف از اين امر ضربه زدن به جنبش هاي آزاديبخش ملي در منطقه و دور كردن آنها از اهداف خود است.

گفتنی است، "ابومحمد الجولاني" سرکرده گروهک تروریستی النصره به تازگي اعلام كرده است كه اين جبهه قصد دارد طالبان را در سوریه حاکم کند.

صدای افغان

441-410-500x295.jpg

سرگئی ریابکوف:

مسکو از واشنگتن ناامید شده است

معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو از رفتارهای واشنگتن در زمینه روابط دوجانبه احساس نا امیدی می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه تصریح کرد: نسبت به نحوه رفتار دولت آمریکا در قبال روند دوجانبه احساس ناامیدی شدیدی می‌کنیم.

پس از مقطع کوتاهی از سفر جان کری، وزیر خارجه آمریکا به مسکو، تصمیم جدیدی در زمینه تحریم‌ها گرفته شد. بر اساس قانون داخلی آمریکا، تحریم‌هایی علیه دو تن از شهروندان روس که به صورت قانونی فعالیت داشتند و به صورت کاملا قانونی با شریکان در سوریه فعالیت می‌کردند، اعمال شد.

ریابکوف افزود: طبیعتا ما به این اقدامات از سوی آمریکا عادت کرده‌ایم اما این اقدامات می‌تواند تا حد زیادی اعتبار و ارزش تاکیدهای آمریکا مبنی بر نیتش برای بهبود روابط دوجانبه را کاهش دهد و این مساله‌ای است که ما از نمایندگان نظام آمریکا می‌شنویم.

ریابکوف عنوان داشت که مسکو از واشنگتن انتظار دارد که اقدامات کارآمدتری را برای فعالسازی تلاش‌ها علیه داعش و جبهه النصره ببیند.

1415687943_g_image.jpg

وال استریت ژورنال؛

وجود پایگاه مشترک نظامیان آمریکا، انگلیس و یک گروه مسلح در سوریه

سخنگوی کاخ کرملین در باره خبر رسانه های غربی از جمله روزنامه وال استریت ژورنال مبنی بر اقدام هواپیماهای جنگی روسیه در بمباران پایگاه سری نظامیان آمریکا در سوریه، اعلام کرد که هیچ اطلاعاتی در این باره وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال امروز (جمعه) اعلام کرد که هواپیماهای روسیه ماه گذشته میلادی (ژوئن) یک پایگاه نظامی سری مورد استفاده نیروهای آمریکایی در سوریه را بمباران کردند.

خبرگزاری ریا نووستی در این باره به نقل از دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین نوشت: با توجه به اینکه اطلاعات مستندی در این زمینه وجود ندارد و اعلام نشده است، امکان اظهار نظر نیست و وزارت دفاع روسیه می تواند در این باره اظهار نظر کند.

روزنامه ایزوستیا نیز به نقل از وال استریت ژورنال نوشته است: نیروی هوای فضای سوریه یک پایگاه را در منطقه الطنف که به صورت مشترک از سوی نظامیان آمریکا، انگلیس و یک گروه مسلح استفاده می شد، بمباران کرده که چهار شورشی در جریان آن کشته شدند.

بنا به این گزارش، نیروهای انگلیسی و آمریکایی به صورت سری از پایگاه منطقه الطنف نزدیک مرز اردن و سوریه در اوضاع این کشور دخالت می کردند که س از بمباران مجبور به ترک آن شدند.

آمریکا به عنوان کشور پیشگام گروه عربی ضد سوری حامی گروه های مسلح و تروریستی، از پایگاه های مختلف در سوریه برای حمایت و پشتیبانی از آنها استفاده می کند.

روسیه از مهرماه سال گذشته پس از درخواست رسمی دولت سوریه، با استفاده از مجموعه یگان های هوافضای خود مستقر در پایگاه حمیمیم از جمله ده ها فروند بمب افکن و بالگرد، هواپیماهای تجسسی، موشکباری ناوها و زیر دریایی همراه با بمب افکن های قاره پیما، هزاران موضع تروریست ها بویژه داعش و جبهه النصره را بمباران کرد و با پشتیبانی از عملیات زمینی نظامیان سوری نیز بسیاری از مناطق اشغال شده آزاد شد.

با وجود برقراری آتش بس از اسفند ماه گذشته و خروج بخش اصلی نیروهای روسی از سوریه، اکنون نیز سرکوب تروریست ها خارج از پیمان ترک مخاصمه با استفاده از یگان مستقر در حمیمیم و پرواز رفت و برگشت هواپیمای دورپرواز از خاک روسیه ادامه دارد.

گروه گروه کشورهای غربی-عربی ضد سوری پنج سال پیش با جذب تندروترین تروریست های تکفیری و سازماندهی گروه های تروریستی مختلف از جمله داعش، جبهه النصره، احرارالشام و جیش الاسلام برای جنگ در سوریه، این کشور و عراق را گرفتار نبردهای داخلی کردند که تاکنون ده ها هزار کشته، میلیون ها آواره و ویرانی های گسترده برجای گذاشته است.

kt_syria_tow_m220_pjlt.jpg

روزنامه روسی:

موشک های تاو در دست شبه نظامیان سوری یعنی رویارویی مستقیم آمریکا و روسیه؟

روزنامه نزاویسیمایا به نقل از یک کارشناس مسائل نظامی روسیه گفت: آمریکا مانند همیشه تازه ترین انواع سلاح ها را برای ضربه زدن به نیروی هوایی روسیه به سوریه ارسال می کند.

به گزارش خبرآنلاین، این روزنامه در تحلیلی به قلم ولادیمیر موخین مفسر مسایل سیاسی به بررسی وضعیت اخیر شبه نظامیان ضد اسد در سوریه پرداخته و بیان کرده است که موشک های تاو در دست آنها می تواند نشانه خطرناکی از رویارویی مستقیم آمریکا و روسیه باشد.

این روزنامه با بیان اینکه آتش بس اعلام شده در سوریه اثر مشخصی نداشت نوشت: نبردها فقط شدت یافته است و حالا به مرحله تازه ای رسیده ایم و آن تحویل تسلیحات مؤثر به شبه‌نظامیان، بطور اخص تسلیحات آمریکایی، از طریق ترکیه و همچنین اردن و دیگر کشورهای عربی است که می تواند تفاسیر جدیدی در بر داشته باشد.

این روزنامه به نقل از ادوارد رودیوکوف یک کارشناس برجسته مسایل نظامی نوشت: یکی از ویژگی‌های اوضاع کنونی در اختیار قرار دادن این تسلیحات از سوی امریکا به شبه نظامیان سوری است. امکان دارد این اوضاع نتیجه آغاز اجرای مقاصد آمریکا در جهت نابودی رژیم بشار اسد باشد. نابودی بالگرد دارای خدمه روسی در نزدیکی پالمیرا با موشک ضد تانک "تاو" آمریکایی یکی از نشانه‌های این است.

یوری نتکاچف کارشناس نظامی دیگر روسی خاطر نشان می‌کند پس از آغاز عملیات روسيه در سوریه، موارد عکس برداشتن از کاربرد این سامانه‌های ضد تانک بطور محسوس افزایش یافت. انواع جدید موشک‌های این سامانه با سرعت تا 1000 کیلومتر در ثانیه می‌تواند همچنین علیه بالگردها بکار گرفته شود.

ادوارد رودیوکوف عضو وابسته آکادمی علوم نظامی می‌گوید آمریکا طبق معمول تازه‌ترین انواع اسلحه را به سوریه می‌فرستد تا از آنها علیه ارتش سوریه و تجهیزات و نیروی هوایی روسيه استفاده کند.

19752400-2.jpg

داعش کمتر از ۱۰ درصد عراق را کنترل می‌کند

وزیر دفاع عراق گفت زمین‌های تحت کنترل داعش به ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، «خالد العبیدی» وزیر دفاع عراق اعلام کرد مناطق تحت کنترل داعش در این کشور به ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

خالد العبیدی اضافه کرد پیشتر کنترل ۴۰ درصد از زمین‌های عراق در دست داعش بوده است که این میزان با وجود تلاش‌های نیروهای دولتی و خارجی به ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

وی همچنین از کمک های مالی و نظامی بین‌المللی در مبارزه علیه گروه تروریستی داعش تشکر کرد.

5791d16761fba.jpg

ژنرال کارکشتۀ روسی، مسئول هدایت جنگ در سوریه شد

ژنرال الکساندر ژوراولوف یکی از فرماندهان ارشد نیروهای مسلح روسیه و فرمانده جنگ پنج روزه سال ۲۰۰۸ با گرجستان در اوستیای جنوبی، مسئولیت هدایت نظامیان روسی در سوریه را برعهده گرفت.

ایرنا نوشت: سرتیپ ژوراولوف جایگزین ژنرال الکساندر دورنیکوف شده که از مهرماه سال گذشته به عنوان فرمانده یگان های روسی در سوریه، عملیات موفق بمباران هوایی مواضع تروریست ها بویژه داعش و جبهه النصره را با همکاری نظامیان سوری فرماندهی و هدایت کرده است.

فرمانده جدید نیروهای روسی در سوریه پیش از این نیز ریاست ستاد این نیروها را برعهده داشته که با مسئولیت جدید، فرماندهی مستقیم عملیات را برعهده گرفت.

ژوراولوف دانش آموخته آکادمی رزمی روسیه که تنها فرمانده نظامی این کشور دارای تجربه فرماندهی جنگ فراگیر با یک کشور دیگر بشمار می رود، سال 2008 به عنوان فرمانده کل ارتش 58 روسیه مستقر در ولادی قفقاز در پنج روز عملیات پیامد بروز مناقشه با گرجستان بر سر اوستیای جنوبی توانست نیروهای گرجی را از منطقه بیرون براند و حتی تا 60 کیلومتری تفلیس پایتخت این کشور پیشروی کند.

روزنامه کامرسانت امروز (جمعه) با مهم خواندن این انتصاب، نوشته است: در شرایطی که تروریست های ضد سوری تحرکات خود را در برخی مناطق از جمله تدمر آغاز کرده اند، انتصاب یک فرمانده جنگ دیده و تازه نفس برای ادامه همکاری های میدانی نظامی در سوریه مهم است، زیرا تجربیات جنگی فراوانی دارد و مسکو با این اقدام نشان می دهد، که همکاری با نظامیان سوری علیه تروریست ها ادامه خواهد یافت.

روسیه از مهرماه سال گذشته پس از درخواست رسمی دولت سوریه، با استفاده از مجموعه یگان های هوافضای خود مستقر در پایگاه حمیمیم از جمله ده ها فروند بمب افکن و بالگرد، هواپیماهای تجسسی، موشکباری ناوها و زیر دریایی همراه با بمب افکن های قاره پیما، هزاران موضع تروریست ها بویژه داعش و جبهه النصره را بمباران کرد و با پشتیبانی از عملیات زمینی نظامیان سوری نیز بسیاری از مناطق اشغال شده آزاد شد.

با وجود برقراری آتش بس از اسفند ماه گذشته و خروج بخش اصلی نیروهای روسی از سوریه، اکنون نیز سرکوب تروریست ها خارج از پیمان ترک مخاصمه با استفاده از یگان مستقر در حمیمیم و پرواز رفت و برگشت هواپیمای دورپرواز از خاک روسیه ادامه دارد.

گروه گروه کشورهای غربی-عربی ضد سوری پنج سال پیش با جذب تندروترین تروریست های تکفیری و سازماندهی گروه های تروریستی مختلف از جمله داعش، جبهه النصره، احرارالشام و جیش الاسلام برای جنگ در سوریه، این کشور و عراق را گرفتار نبردهای داخلی کردند که تاکنون ده ها هزار کشته، میلیون ها آواره و ویرانی های گسترده برجای گذاشته است.

973400.jpg

آمریکا 5 پایگاه نظامی در کردستان عراق می‌سازد

دولت آمریکا به موجب پروتکل نظامی اخیر با کردستان عراق پنج پایگاه نظامی در این اقلیم می‌سازد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری شفق نیوز، دولت آمریکا در چارچوب اجرای پروتکل نظامی که اخیرا با کردستان عراق امضا کرد پنج پایگاه نظامی را می سازد.

براساس این پروتکل آمریکا متعهد شده نیروهای پیشمرگ کرد را به مدت 10 سال آموزش داده و حقوق آن‌ها را پرداخت کند.

اربیل و واشنگتن 12 ژوئیه پروتکل نظامی را با حضور مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق امضا کردند.

یک منبع آمریکایی اعلام کرد که پنج پایگاه نظامی مذکور در استان‌های اربیل، دهوک ایجاد خواهند شد.

دادگاه آمریکا حکم مصادره دارایی‌های بنیاد علوی را لغو کرد

670560400.jpg

در پی کودتا دست‌کم ۴۷ هزار تن در ترکیه بازداشت یا برکنار شده‌اند

                                                                               ممنوع‌الخروجی اساتید دانشگاه

رهبران ترکیه پس از کودتای نافرجام این کشور دست به بازداشت، برکناری و تسویه حساب گسترده‌ای در بین مخالفان خود زده‌اند که گفته می‌شود یکی از بی‌سابقه‌ترین موج دستگیری‌ها در این کشور است.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، در روزهای پس از کودتای ترکیه در مجموع مسئولان این کشور بیش از ۴۷ هزار نظامی و کارمند غیرنظامی در بخش‌های مختلف را بازداشت یا از کار برکنار کرده‌اند.

در همین راستا ۲۸۳۹ نظامی ارتش از جمله پنجاه ژنرال و افسر ارشد نظامی دستگیر شدند.

هم‌چنین ۲۷۴۵ قاضی، دادستان و کارمند سیستم قضایی ترکیه نیز بازداشت یا از کار برکنار شدند که در بین آنها دو قاضی دادگاه قانون اساسی ترکیه، ۱۴۰ قاضی دادگاه‌های استیناف، ۴۸ قاضی در دادگاه اداری و پنج تن از هیات عالی قضات و دادستان‌های ترکیه هستند.

در وزارت کشور ترکیه نیز ۸۸۷۷ کارمند بازداشت یا از کار برکنار شدند که از این میان ۷۸۹۹ تن پلیس و نیروی امنیتی، ۶۱۴ تن نیروی ژاندارمری، ۳۰ استاندار یا رئیس ایالت و ۴۷ فرماندار هستند.

وزارت آموزش و پرورش و آموزش عالی نیز شاهد یکی از بزرگترین پاکسازی‌ها در ترکیه بوده که در مجموع ۳۱ هزار و ۲۲۰ تن بازداشت یا برکنار شدند که در این میان ۱۵۲۰۰ کارمند در موسسه‌های آموزشی و ۱۵۷۷۰ تن در دانشگاه‌ها هستند.

علاوه بر این مقامات آنکارا چهره‌های آکادمیک را از سفر به خارج از این کشور ممنوع کردند.

در وزارت دارایی ترکیه نیز در مجموع ۱۵۰۰ کارمند این وزارتخانه دستگیر یا برکنار شدند که بیشتر آنها مورد پیگرد قضایی قرار گرفته‌اند.

در آمار تلفات کودتای نافرجام ترکیه نیز بنا بر اعلام مقامات ترکیه در مجموع ۲۶۵ تن کشته شده‌اند که در این میان ۱۰۴ تن کودتاچی، ۷۱ نیروی امنیتی هوادار دولت و ۹۰ غیرنظامی هستند.

هم‌چنین سازمان نظارت بر رسانه‌های ترکیه روز سه شنبه مجوز ۲۴ کانال رادیویی و تلویزیونی که متهم به تماس با فتح‌الله گولن هستند را لغو کرد.

برکناری هزاران مقام زنگ خطر را برای ناظران بین‌المللی به صدا در آورده است. سازمان ملل دولت ترکیه را ترغیب کرده به حاکمیت قانون احترام بگذارد و حقوق بشر را پاس بدارد.

همچنین شبکه اسکای نیوز اعلام کرد مقامات ترکیه فرمانده نیروهای ژاندارمری در قونیه را بازداشت کردند.

روز سه‌شنبه یک مقام ارشد آلمانی گفت که "یک شکاف عمیق" در ترکیه سر باز کرده است و او می‌ترسد این شکاف‌ها باعث ناآرامی در میان جامعه بزرگ ترک‌های آلمان شود.

مارتین شولتس، رئیس پارلمان اروپا نیز ترکیه را به "انتقام گرفتن" از مخالفان و منتقدان متهم کرده است.

او همچنین گفت که بحث پیرامون احیای مجازات اعدام "عمیقا نگران کننده" است. اتحادیه اروپا هشدار داده که چنین اقدامی به معنی پایان گفت‌وگو برای پیوستن ترکیه به این اتحادیه خواهد بود.

13950426000213_PhotoL.jpg

افشاگری وبلاگ‌نویس ترک درباره شرکت مشاوره نظامی و دفاعی

نیروهای ارتش موازی اردوغان رو شده‌اند

در حالی که ترکیه با تحولات حاصل از کودتای نافرجام روبه‌رو است، یک وبلاگ‌نویس ترک از فعالیت یک شرکت مشاوره‌ای نظامی و دفاعی؛ و آموزش نیروهای ارتش موازی رئیس‌جمهور ترکیه در این شرکت؛ پرده برداشت.

به گزارش روزنامه الاخبار، در حالی که ترکیه هنوز در شرایط و تحولات حاصل از کودتای نافرجام به سر می‌برد، یک وبلاگ‌نویس ترک از فعالیت یک شرکت مشاوره‌ای نظامی و دفاعی و آموزش نیروهای ارتش موازی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه به دست این شرکت خبر داد.

اعتقاد اردوغان به ضرورت تشکیل یک ارتش موازی

اردوغان از زمانی که به‌نمایندگی حزب عدالت و توسعه در ترکیه قدرت را در دست گرفته است، به‌خوبی می‌داند که در یک کشور لائیک یک حزب اسلامی برای او تسلط بر تمام امور را به ارمغان نمی‌آورد، زیرا ارتش حاضر است در صورت نیاز برای نابودی هرگونه خطر علیه مفاهیم سکولار از پادگانها خارج شود، از همین رو متقاعد شد که چاره‌ای ندارد جز اینکه یک قدرت موازی با ارتش در داخل ایجاد کند تا دوام قدرت خود را تقویت کند.

پیگیری نتایح و تحولات حاصل از کودتا در ترکیه از سوی رسانه‌های مختلف

در این میان پس از کودتای نافرجام شنبه‌شب گذشته در ترکیه، رسانه‌های جهان عرب و نیز سراسر جهان این روزها مشغول پیگیری کودتای مزبور هستند تا دلایل و انگیزه برخی نیروهای ارتش ترکیه از تلاش برای کودتا علیه اردوغان و دولت او و نیز عواقب عملی کودتا و نتایج حاصل از آن را مورد بررسی قرار داده و روشن کنند.

روشن است که عوامل متعددی موجب شد یک گروه از نظامیان دست به اقدامی بزنند که برخی آن را سست و بی‌اساس و برخی دیگر آن را شتابزده برشمرده‌اند.

در این میان بسیاری از کارشناسان و ناظران نیز به اقدامات اردوغان و حزب او در جامعه ترکیه در 13 سال گذشته در دو بعد اجتماعی و سیاسی اشاره کرده از آزادی‌های سرکوب شده و کودتا علیه پدیده کمالی (کمال آتاتورک) و تلاش برای ریشه‌کن کردن آن به‌منظور بازگشت به دوران عثمانی سخن گفتند.

افشاگری نسخه ترکیه‌ای مجتهد سعودی از یک شرکت نظامی

به هر حال برخی نکات ریز که چند روز پیش از کودتای نافرجام رخ داد، قابل توجه است از جمله اینکه در آغاز ماه جاری میلادی گروهی از نمایندگان حزب «جمهوری» در پی گزارش‌های مطبوعاتی برگرفته از افشاگری‌های «فؤاد عونی» وبلاگ‌نویس ترک، رئیس پارلمان را به توضیح خواستن از دولت فراخواندند.

مضمون افشاگری فؤاد عونی که نسخه ترکیه‌ای از مجتهد سعودی است، مربوط به یک شرکت مشاوره‌ای نظامی و امنیتی به‌نام صادات است.

بر این اساس «مرسین فکری» نماینده پارلمان ترکیه با ارسال نامه‌ای به «بن علی یلدریم» نخست وزیر این کشور در خصوص این شرکت نوشت: پس از اینکه فؤاد عونی در صفحه توییتر خود ادعاهای جنجال برانگیزی در مورد شرکت صادات منتشر کرد، این شرکت این اواخر موجب بحث و جدل در جامعه ترکیه شد.

تأخیر در جلسه توضیح خواستن از دولت در پارلمان

بر اساس درخواست نمایندگان مبنی بر توضیح خواستن از دولت قرار بود جلسه توضیح‌خواهی از دولت برگزار شود اما کودتا موجب به تعلیق افتادن این جلسه تا زمان نامعلوم شد.

شرکت صادات چیست؟

صادات در سایت شرکت در معرفی خود آورده است:

این شرکت با حمایت 64 افسر که در نیروهای مسلح ترکیه خدمت کردند، تأسیس شد.

اما «عدنان تنریویردی» رئیس این شرکت که یک ژنرال بازنشسته است می‌گوید که وی تحت تأثیر شرکت‌های مشاوره دفاعی در غرب قرار گرفته و در صدد برآمد که شرکت او یک نمونه اسلامی از این شرکت‌ها باشد که در زمینه ارائه کمک به تمام کشورهای اسلامی فعالیت کند.

این ژنرال اسلامگرا سال گذشته در پی طرح اتهاماتی علیه اردوغان و اطرافیانش مبنی بر دفاع از داعش به محور مطالب روزنامه‌های مخالف ترکیه تبدیل شد.

اطلاعیه استخدامی شرکت صادات

جالب اینکه شرکت صادات در سایت اینترنتی خود با انتشار اطلاعیه‌ای به‌زبان عربی برای استخدام دهها مکانیک مسلط به زبان عربی برای نگهداری و حفظ ماشین‌های دودیفرانسیل هاموی فراخوان داد.

این اقدام موجب شد روزنامه‌های ترکیه این شرکت را به نگهداری از ماشین‌های داعش در رقه و ارائه خدمات به اتباع لیبی وابسته به نیروهای «فجر لیبی» متهم کنند.

جنجال بر سر فراخوان استخدامی و حذف آن از صفحه شرکت صادات

پس از بالاگرفتن سروصدای رسانه‌ای در مورد فراخوان شرکت صادات این اطلاعیه از صفحه شرکت مزبور حذف شد.

اما نکته مهم اینکه این اطلاعات که سال گذشته بر سر زبان‌ها بود بار دیگر در اواخر ژوئن کنار اطلاعات جدیدی که فؤاد عونی در صفحه توییتر خود منتشر کرده بود، مطرح شد.

اطلاعات عونی حاکی از این بود که سازمان اطلاعات آمریکا و آلمان در صدد انتشار گزارش‌های اطلاعاتی هستند که در آن دست داشتن اشخاص نزدیک به اردوغان در انفجارهای اروپا به‌دست داعش اثبات شده است، حال آنکه روسیه نیز در سال 2015 اطلاعاتی را مبنی بر رابطه اردوغان و اطرافیانش با داعش در ارتباط با تجارت نفت و کمک‌های لجستیکی به این گروه تروریستی منتشر کرد.

عونی در صفحه خود در این باره نوشت، اردوغان از این اطلاعات به وحشت افتاده احساس کرد که در تنگنا قرار گرفته است، در نتیجه به یکی از معاونان خود به‌نام «عبدالله تونکلی» دستور داد که به عدنان تنریویردی رئیس شرکت مزبور دستور دهد که در ترکیه بماند و از سفر به خارج خودداری کند، زیرا نمی‌خواهد وی رسوا شده و سخن‌چینان در غرب بیش از این دراین‌باره سخن پراکنی کنند.

اما «فکری ساغلار» نماینده پارلمان ترکیه در مورد صادات گفت که یکی از مواردی که نخست وزیر باید به آن پاسخ دهد مربوط به آموزش‌های صادات می‌شود.

توقف ظاهری آموزش داعشی‌ها از سوی شرکت صادات

به‌گفته فکری ساغلار اخیراً پس از آنکه سرویس‌های اطلاعاتی غرب اطلاعاتی را در مورد آموزش اعضای داعش از سوی افسران این شرکت منتشر کردند، این آموزش‌ها اخیراً متوقف شد در حالی که تأسیسات پنهانی این شرکت در داخل ترکیه عملیات آموزش را ادامه داد.

همچنین وی می‌گوید که برخی از جوانان که به این آموزش‌ها پیوستند وابسته به گروههای نزدیک به حزب عدالت و توسعه هستند.

سابقه هشدار در مورد فعالیت شرکت صادات

ساغلار پیش از کودتای اخیر در ترکیه در مورد خطر فعالیت صادات در آینده هشدار داده بود و فعالیت آن را به‌مثابه زمینه‌ای برای جنگ داخلی احتمالی دانسته و همچنین هشدار داده بود که حتی این احتمال وجود دارد که در برخی نقاط در داخل و خارج کشور به‌منظور تحقیق اهداف مشکوک عملیات ترور و تخریب صورت بگیرد و این چیزی است که عملاً در دو روز گذشته در برخی شهرهای انطاکیه و برخی محله‌های استانبول رخ داده است و ابعاد طایفه‌ای و قومیتی پیدا کرده است.

به هر حال بی‌تردید این شرکت هیچ مجوز رسمی برای کار در زمینه آموزش و مشاوره نظامی دریافت نکرد اما به‌عقیده ساغلار، حزب عدالت و توسعه مجوز ویژه و غیرعلنی کار را به این شرکت اعطا کرد تا جایگزین نیروهای مسلح شود و این موضوعی است که این نماینده پارلمان ترکیه پیش از کودتای نافرجام در مورد آن صحبت کرد.

نکته قابل ملاحظه اینکه پس از کودتا در همان شب تصاویری به‌طور مستقیم از تلویزیون‌های ترکیه پخش شد که در آن برای چند لحظه جوانانی با لباس شخصی دیده شدند که تفنگ‌های خودکار به دست داشته در خیابان‌های استانبول حضور داشتند.

در همین ارتباط یک منبع مخالف ترکیه بعید نمی‌داند که این افراد سربازانی باشند که شرکت صادات آموزش داده است.

همچنین «الهان تنیر» روزنامه‌نگار و کارشناس ترک مقیم واشنگتن می‌گوید که اردوغان از جمعه گذشته از مجموع 358 ژنرالی که در سراسر ترکیه خدمت کرده‌اند، 103 افسر با درجه ژنرال و دریادار را بازداشت کرده است که این تعداد 30 درصد ژنرال‌های نیروهای مسلح به شمار می‌آیند و اردوغان 72 ساعت پس از کودتا آنان را برکنار کرد.

افسران ارتش موازی جایگزین نیروهای برکنارشده

تنیر یادآور شد که بعید نیست اردوغان افسران و مردان خود را که در ارتش موازی آموزش دیده‌اند، جایگزین افراد برکنار شده کند آن هم در شرایطی که برخی گفته‌ها حاکی از این است که موجی از برکناری‌ها تمام مخالفان در بخش آموزش و رسانه‌ها و نیز مطبوعات را در بر خواهد گرفت همان‌طور که چند ساعت پس از کودتا حدود سه هزار قاضی از دستگاه قضاوت برکنار شدند.

سکوت مصلحتی افسران مخالف اردوغان

دلیل شکست کودتا و نیز دلایلی که گروهی از افسران را به عملی کردن آن سوق داد، هرچه باشد جزییات واقعی را افسرانی که شورش کرده‌اند می‌دانند و البته پرواضح است که با توجه به شرایط کنونی ترکیه احزاب مخالف ترجیح دادند که سر خود را پایین بگیرند تا توفان کودتای معکوس اردوغان تمام شود زیرا اکنون زمان برای پافشاری مخالفان برای تکمیل روند رو کردن پرونده‌های فساد اردوغان مناسب نیست چرا که وی در اوج انتقام و تسویه حساب مخالفان خود به سر می‌برد در نتیجه احتمال دستگیری و یا اعدام وجود دارد آن هم در شرایطی که محافل وابسته به اردوغان از احتمال اصلاح قریب الوقوع قانون اساسی برای اعمال مجدد مجازات اعدام سخن می‌گویند.

تسنیم

42318400-2.jpg

ابراهیم الجعفری: عراقی‌ها نیازی به حضور نظامیان خارجی ندارند

وزیر خارجه عراق از بی نیازی کشورش به حضور نظامیان دیگر کشورها برای جنگ علیه داعش خبر داد.

به گزارش مهر به نقل از النهرین، ابراهیم الجعفری وزیر خارجه عراق گفت: عراق به اطلاع همه کشورهای دنیا رسانده است که نیازی به حضور نظامی آنها ندارد.

وی افزود: عراقی ها خودشان توان دفاع از کشورشان را دارند. ملت عراق ثابت کرده که یکپارچه است و جبهه واحدی را در برابر تروریستهای داعش تشکیل داده است. عراقی ها با هر دین و مذهب و قومیتی علیه تروریست ایستاده اند.

وزیر خارجه عراق بیان کرد: ما به اطلاع کشورهای دنیا رسانده ایم که عراق به فرزندان شما برای جنگ در خاک عراق نیازی ندارد و عراقی ها خودشان توان دفاع از کشورشان را دارند. عراقی ها به نیابت از کشورهای دیگر می جنگند فقط خواستار کمک بشردوستانه، خدماتی و نظامی برای غلبه بر داعش هستند.

455.jpg

روایتی ناگفته از کودتای ترکیه؛

نقش آمریکا در کودتا

این روزها درباره کودتای ترکیه برداشت و تفسیرها مختلفی می شود اما روایتی که «هدی جنات» بیان کرده، روایت جدیدی است.

به گزارش مهر، «هدی جنات» تحلیلگر سیاسی در شبکه اجتماعی روایت کودتای ترکیه و شکست آن را به گونه ای دیگر بیان کرده و نوشته است: قبلا به شما گفته بودم که در ترکیه در تابستان کودتا رخ داده خواهد شد و پیش بینی مرا باور کردید حالا می خواهم چگونگی شکست کودتا را شرح دهم.

همانطور که دنیا شاهد بود در جمعه شب گذشته کودتای نظامی در ترکیه رخ داد. کودتایی که تحلیلگران سیاسی خبره نیز نتوانستند آنرا پیش بینی کنند. این کودتا از سوی ۶۰ درصد از ارتش ترکیه رقم خورد. نیروی هوایی و پیاده و حتی نظامیان احتیاط به خیابان آمدند تا از همکاران خود حمایت کنند.

تانکها به خیابانهای آنکارا و استانبول بزرگترین شهرهای ترکیه آمدند و بالگردهای ارتش در حالی که حامل سربازان برای پیاده کردن آنها در مراکز حساس و تسلط بر این مراکز بودند به پرواز درآمدند. این ماموریت با موفقیت انجام شد و بر ساختمان تلویزیون و فرودگاه بین المللی آتاتورک و ساختمان پارلمان و کاخ ریاست جمهوری مسلط شدند. اردوغان با بالگرد نظامی به فرودگاه بین المللی آنکارا منتقل شد و از وی خواسته شد که سریعا کشور را ترک کند.

هدی جنات می نویسد: اردوغان با خواسته سران کودتا موافقت کرد به شرط اینکه جان وی و خانواده اش حفظ شود. پس از آن از طریق اسکایپ پیام صوتی از متن هواپیما داد و از طرفداران خود خواست که به خیابانهای بیایند و این کودتا را متوقف کنند. در ساعات اولیه از کودتا احدی به خیابان نیامد و اوضاع مبهم بود.

وی نوشت: پس از آن چه شد؟؟ هواپیمای اردوغان از فرودگاه آنکارا به خارج از کشور رفت و اردوغان درخواست پناهندگی به آلمان کرد که با مخالفت روبرو شد. آذربایجان و ایران نیز مرزهای خود را به روی اردوغان بستند. اردوغان چاره ای جز بازگشت نداشت. اینجا نقطه تحولی بزرگی است. هواپیمای اردوغان در پایگاه اینجرلیک در جنوب ترکیه بر زمین نشست. قبل از آن اردوغان از داخل هواپیما با اوباما به شکل تلفنی با یکدیگر گفتگو کرده بودند(آنگونه که واشنگتن پست نوشته است). اردوغان از اوباما خواست که اجازه دهد هواپیمایش در پایگاه آمریکایی بر زمین بنشیند. در ادامه ۱۲ جنگنده اف۱۶ ناشناس در آسمان آنکارا و استانبول به پرواز در آمد و بالگرد های ارتش ترکیه که تعداد آنها ۲۵ عدد بود را سرنگون کرد. این بالگردها حامل سربازان و برخی فرماندهانی بود که عازم تسلط بر مناطق حساس دیگر در کشور بودند. جنگ واقعی در هوا میان نیروی هوایی آمریکا و بالگردهای ارتش ترکیه درگرفت. بالگردهای ترکیه سرنگون شدند و همه سرنشینان آن جان باختند. تعداد سربازان و افسرانی که در این بالگردها بودند ۸۰۰ سرباز و ۵۰ افسر بود.

وی در ادامه می نویسد: فرمانده نیروی هوایی ترکیه تماس از سیا درباره تسلیم شدن و توقف کودتا دریافت می کند و اینکه در غیر این صورت همه نظامیان ترک در مرزها و در خیابانها از هوا هدف قرار می دهند. سران کودتا گزینه ای غیر از توقف کودتا و دستور به سربازان برای عقب نشینی از خیابان و پایان کودتا نداشتند.

هدی جنات در ادامه نوشت: حالا فهمیدید که علت وجود پایگاه آمریکایی در هر کشوری چیست؟ هدف ممانعت از اجرای حادثه ای که در ترکیه رخ داد. این در کشورهای قطر، عربستان، بحرین، کویت و امارات نیز صادق است. همه آنها پایگاه های نظامی آمریکایی برای ممانعت از کودتا و حرکت مردمی ضد رژیمهای حافظ منافع آمریکاست.

وی می نویسد: آری کودتایی که فرماندهان نیروی هوایی ارتش ترکیه دست به آن زدند پس از دخالت ابرقدرت دنیا شکست خورد. ۲۴ بالگرد حامل نظامیان در فرصت کوتاهی سرنگون شد چه کسی از هوا آنها را ساقط کرد؟؟ مگر رهبران کودتا فرماندهان نیروی هوایی نبودند. به نظر من تنها اشتباه فرماندهان ارتش ترکیه و شکست کودتای آنها در این بود که دست به اقدام شتابزده در خروج نیروهای ترکیه از عراق و هدف قرار دادن مراکز داعش در مرزهای ترکیه بود. این اقدام از نگاه آمریکا ضد منافع واشنگتن بود و این برداشت را گرفتند که کودتاچیان به طور حتم در ضدیت با آنها حرکت خواهند کرد و حضورنظامی آنها در ترکیه را در معرض خطر قرار خواهند داد. آمریکا در کنار اردوغان ایستاد چون منافع آن در عراق و سوریه با آن یکی بود. اوباما تصمیم به شکست کودتا گرفت. در هنگام صبح اردوغان از پایگاه اینجرلیک آمریکا به آنکارا بازگشت.

هدی جنات نوشت: اردوغان از نظر سیاسی و امنیتی ساقط شده است و بیش از سه درصد از ملت ترکیه با وی نیستند. اکثریت دربها را بستند و به دستورات ارتش در همسویی با کودتا توجه کردند. اگر آمریکا و تفنگنداران و هواپیماهای آمریکایی نبود هم اکنون اردوغان در یکی از کشورها پناهنده بود البته اگر کشوری با پناهندگی وی موافقت می کرد. اردوغان می رفت تا آوارگی ملتها و غرق شدن آنها در دریا تمام شود تا تجارت اعضای بدن انسان کاهش یابد و سرکرده های داعش در ترکیه بازداشت شوند. اگر کودتا موفق می شد همه اینها محقق می شد. اما کودتا به نفع آمریکا و سیاست های آن در منطقه نیست از همین رو در راستای شکست این کودتا حرکت کرد.

1972492.jpg

«محمد بن سلمان» از کودتا در ترکیه مطلع بود

فعال توییتری عربستانی فاش کرد که «محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد سعودی از کودتای نظامی در ترکیه باخبر بوده است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه لبنانی النشره، «مجتهد» فعال توییتری عربستانی که به افشاگری اسرار درونی خاندان رژیم سعودی شهرت دارد، اخیرا مطالبی را در خصوص نقش این رژیم در کودتای اخیر ترکیه مطرح کرده است.

بر اساس این گزارش، وی در این خصوص می گوید: «محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد سعودی از کودتای نظامی در ترکیه مطلع بوده است.

این فعال توییتری ادامه می دهد: البته عربستان سعودی در این زمینه با دولت امارات به صورت مشترک عمل کرده است.

وی می افزاید: از آنجایی که «محمد بن سلمان» رابطه نزدیک و صمیمانه ای را با «محمد بن زاید آل نهیان» ولیعهد پادشاه امارات دارد، تمام تلاش خود را بکار بسته تا نقش امارات در این کودتا برملا نشود.

taksim2.jpg

جایگزینی جز مردم وجود ندارد

حزب کمونیست ترکیه در ارتباط با کودتا اخیر ترکیه و شکست آن بیانیه ای به این شرح صادر کرد

جایگزینی جز مردم وجود ندارد

حزب کمونیست ترکیه مردم را به سازمان دادن صفوف حزب علیه دشمنان مردم و انسانیت فرا می خواند. آزادی در دستان خود ماست.

ما همه جزئیات ان چه را که در طی تلاش کودتا که در ساعات بین روزهای 15 و 16 جولای در ترکیه رخ داد در دست نداریم. اما ، به خوبی می دانیم که هواپیماهایی که از سوی نیروهای خارجی حمایت می شدند ، که قدرت خود را از طبقه کارگر کسب نمی کنند نمی توانند تیرگی حزب عدالت و توسعه راشکست و مشکلات ترکیه را حل نمایند .

رخ داد های امروز واقعیت های زیر را به ما یاد آوری می کند: یا مردم ترکیه سازمان یافته و از حزب عدالت وتوسعه رهایی خواهند یافت یا سیاست های ارتجاعی حزب عدالت وتوسعه تشدید خواهد شد ، سرکوب افزایش خواهد یافت ، کشتارها ، غارت و دزدی ادامه خواهد یافت .

تنها قدرتی که می تواند حزب عدالت وتوسعه را سرنگون سازد قدرت مردم است ،و هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد .

حزب عدالت وتوسعه مسئول همه آن چیزی است که امشب رخ داد . تمام عامل هایی که به وضعیت و شرایط کنونی ختم شد محصول حکومت حزب عدالت وتوسعه و ارباب های کشوری وخارجی آن است که از حزب عدالت وتوسعه حمایت می کنند.

اما ، این واقعیت که حزب عدالت وتوسعه مسئول اصلی است به معنای آن نیست که تلاش کودتا تلاشی بود که از سوی خود اردوغان در راستای رسیدن به هدف های خود مانند باز کردن راه برای مدیریت اجرایی ریاست جمهوری یا پاک کردن مانع های پیش روی قانون اساسی جدید سازمان داده شد .

تنش و رقابت بین گروه های مختلف در داخل نظام و نیروهای مسلح که معروف شده بود مدتی برکنار باشند به ستیزه های نظامی بازگشته اند جریان دارد. در حالی که تنش بین این نیروها واقعی است ، اما این که هر یک از طرفین ستیزه بیانگر منافع مردم است یک دروغ است. متعاقب این باور ، جستجوی راه حلی علیه حکومت حزب عدالت وتوسعه در یک کودتای نظامی به اندازه توجه و حمایت از عدالت وتوسعه به تصور اتخاذ موضع مخالف علیه کودتای نظامی به هر دلیلی غلط است . آخرین کاری که باید بنام حمایت از آزادی و حقوق بشر در ترکیه انجام داد اختصاص حمایت از حزب عدالت وتوسعه است که بارها ثابت کرده است دشمن بشریت است .

اگر چه آن ها کودتا را سازمان نداده اند ، اما اردوغان و حزب عدالت وتوسعه برای استفاده از شرایط به دست آمده و حمایتی که دریافت کردند بعنوان ابزاری برای افزایش مشروعیت خود تلاش خواهند کرد . مردم ما باید در برابرگام هایی که حزب عدالت وتوسعه مسلما در روز های آینده بر خواهد داشت آماده باشند. بالا بردن مبارزه علیه حزب عدالت وتوسعه و تیرگی آن تنها راه متوقف کردن نتیجه این تلاش کودتای شکست خورده در تحکیم حکومت حزب عدالت وتوسعه و تبدیل آن به ابزاری برای تبدیل ترکیه بی ثبات حزب عدالت وتوسعه به ترکیه ای با ثبات است . این واقعیت که همه مسجد های ترکیه در تمام طول شب پیوسته تبلیغات اردوغان را منتشر کرده اند دلالت مشخصی بر فوریت وظیفه نزدیک ماست .

حزب کمونیست ترکیه مردم را به سازمان دادن صفوف حزب علیه دشمنان مردم و انسانیت فرا می خواند .

آزادی در دستان خود ماست .

حزب کمونیست ، ترکیه

نوید نو:

CVLc8T2XIAA6yxO.jpg

امیر سابق قطر عادل الجبیر و آمریکا را به تبانی در کودتای ترکیه متهم کرد

امیر سابق قطر به شدت تلاش برای کودتای نظامی در ترکیه را محکوم و تاکید کرد که کشورش با ترکیه در تمامی تدابیر قانونی که دولت قانونی ترکیه اتخاذ می‌کند، اعلام همبستگی می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل سایت پانوراما الشرق الاوسط، حمد بن خلیفه آل ثانی، امیر سابق قطر در سخنانی با بیان این مطلب، «‌نقش مثبت» رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در منطقه به ویژه موضع‌اش در حمایت از مخالفان سوریه‌ای را ستود و گفت که علت پایداری مخالفان سوریه حمایت نامحدود اردوغان بوده است.

امیر سابق قطر خاطر نشان کرد: آمریکا و یکی از کشورهای غربی در پشت این کودتا قرار دارند .

حمد بن خلیفه آل ثانی هم‌چنین تبانی عادل الجبیر، وزیر خارجه سعودی و همکاری‌اش با این کشورها و سکوتش در قبال رخدادها در ترکیه را محکوم کرد و گفت:‌ وی از آنچه که علیه دولت ترکیه و امنیت و ثبات آن چیده می‌شد، آگاه بود.

امیر سابق قطر هم‌چنین خشم خود را نسبت به رسانه‌های وابسته و تبلیغ کننده سیاست‌های عربستان و امارات که از کودتای نظامی نافرجام در ترکیه استقبال کرده‌اند، ابراز کرد.

از سوی دیگر ناظران سوال‌هایی را درباره این مسأله مطرح کردند که چرا عربستان به سرعت موضع مشخص خود را در قبال کودتا در ترکیه نشان نداد و چه دلایلی باعث شد که عربستان این موضع را اتخاذ کند.

یک خبرنگار عربستانی در مصاحبه با سایت عربی 21 گفت:‌ عربستان منتظر بود تا نتیجه کاملا قطعی شود و سپس موضع خود را نشان دهد.

این خبرنگار عربستانی افزود:‌ رسانه‌های اماراتی گویی آرزو می‌کردند که کودتا به موفقیت بیانجامد چرا که «روابط متشنجی میان آنکارا و ابوظبی در جریان است و علت این امر متناقض بودن مواضع دو طرف در مورد پرونده‌های سیاسی مهم در منطقه است».

وی تعجب خود را نسبت به موضع با تردید ریاض برای اعلام ایستادگی در کنار ترکیه ابراز کرد چرا که ترکیه در مسائل سرنوشت سازی همچون بحران سوریه و جنگ در یمن در کنار عربستان ایستاده است.

1710001.jpg

مدودیف:

وقوع کودتا نشانه اختلاف های عمیق در ترکیه است

دیمیتری مدودیف نخست وزیر روسیه در نخستین واکنش این کشور نسبت به وقوع کوتای نافرجام علیه دولت رجب طیب اردوغان اعلام کرد که رویدادهای نظامی صورت گرفته «حاکی از وجود اختلاف های عمیق» در جامعه ترکیه است.

به گزارش ایرنا، وی امروز (شنبه) خواستار تجزیه و تحلیل و بررسی دقیق اوضاع در ترکیه و برقراری نظم و قانون در این کشور شد.

به گزارش شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه، مدودیف همچنین خواستار حمایت از شهروندان و شرکت های فعال روسیه در ترکیه شد.

وی همچنین وزارت حمل و نقل روسیه را موظف با اتخاذ تدابیر فوری نسبت به بازگرداندن شهروندان روسی از ترکیه که شمار آنان پنج هزار نفر برآورد می شود، اقدام کند.

وقایع ترکیه و نا آرامی های نظامی همراه حضور مردمی در شهرهای مختلف این کشور بویژه آنکارا و استانبول در رسانه های روسیه بازتاب گسترده ای داشته است و همزمان انتظارها برای اعلام موضع رسمی این کشور ادامه دارد.

مسکو و آنکارا که از آذر ماه سال گذشته به دلیل ساقط شدن یک فروند جنگنده سوخو 24 روسی توسط ترکیه بر فراز سوریه، روابط پرتنشی داشتند، ماه جاری با عذرخواهی رجب طیب اردوغان، مذاکرات تلفنی سران و نشست وزیران خارجه در حال بازسازی روابط متوقف مانده بر اثر تحریم ها و محدودیت های روسیه علیه ترکیه هستند.

2141642.jpg

لحظه لحظه با آخرین تحولات ترکیه:

90 کشته و 1154زخمی در کودتای نافرجام

شب گذشته شماری از نظامیان ارتش ترکیه بااستقرار در ورودی پل های موسوم به«بوغاز ایچی» و «سلطان محمد فاتح»سعی در اشغال نقاط راهبردی زیادی مانند مرکز فرماندهی ستاد ارتش ترکیه، فرودگاه ها، ایستگاه های تلویزیونی درشهرهای مختلف این کشور واجرای یک کودتای تمام عیار داشتند که به سرانجام نرسید.

** منابع مطلع ترکیه درآخرین گزارش ها از کشته شدن دست کم 90 نفر و زخمی شدن یک هزار و 154 نفر دیگر در جریان حوادث مربوط به کودتای نافرجام این کشور خبر دادند.

**حمله جنگنده های ارتش ترکیه به تانک های کودتاچیان اطراف کاخ ریاست جمهوری

چند فروند جت جنگنده اف 16 ترکیه بامداد امروز (شنبه) مواضع نیروهای کودتا در اطراف کاخ ریاست جمهوری این کشور را هدف قرار دادند.در نتیجه این حملات، ستون های عظیمی از دود بر فراز محله بستپه که کاخ ریاست جمهوری در آن واقع است ٬مشاهده شد.

**در جریان کودتای نافرجام شب گذشته٬ 60 نفر کشته و 336 نفر بازداشت شدند

بکیر بوزداغ وزیر دادگستری ترکیه اعلام کرد که در جریان مهار کودتای نافرجام این کشور، دست کم 60 نفر کشته و 336 نفر بازداشت شدند.

** کودتاگران ترک: مصمم به ادامه نبرد هستیم

نظامیان و افسران حامی کودتا در ترکیه دقایقی پیش در بیانیه ای اعلام کردند همچنان مصمم به ادامه نبرد هستند.

نظامیان حامی کودتا در بیانیه ای که دقایقی پیش منتشر شد، اعلام کردند که همچنان مصمم به پیشبرد اهداف خود هستند و قاطعانه با هرکس که در مقابلشان بایستند ٬مبارزه خواهند کرد.

در این بیانیه همچنین از مردم ترکیه خواسته شده است که در خانه هایشان بمانند؛ این در حالی است که مقام های دولت ترکیه از جمله رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری و بینالی ییلدریم نخست وزیر مردم را به حضور در خیابان ها و میدان های مهم فراخوانده اند.

** 754 نفر در ارتباط با کودتای نظامی نافرجام ترکیه بازداشت شدند

خبرگزاری دولتی ترکیه از بازداشت شدن بیش از 754 نفر در ارتباط با کودتای نظامی نافرجام این کشور خبر داد.

خبرگزاری آناتولی به نقل از یک مقام مطلع دولت اعلام و اضافه کرد که این شمار در شهرهای مختلف ترکیه بازداشت شده اند.

بر اساس این گزارش ، 29 سرهنگ و پنچ ژنرال از سمت هایشان عزل شده اند.

** مخالف سرشناس اردوغان کودتای نافرجام ترکیه را محکوم کرد

فتح الله گولن واعظ و مخالف رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه ٬دخالت در کودتای نافرجام را تکذیب و آن را 'به شدیدترین وجه ممکن' محکوم کرد.

گولن که در شهرک پوکونو ایالت پنسیلوانیا زندگی می کند ٬در بیانیه کوتاهی که نیمه شب جمعه به وقت محلی منتشر شد ٬ضمن تکذیب این اتهام ها نوشت: 'من یکی از قربانیان کودتاهای نظامی پنج دهه گذشته هستم و متهم شدن به ارتباط با کودتا را توهین آمیز می دانم.'

**منابع مطلع: رئیس ستاد ارتش به مکانی امن منتقل شد

منابع مطلع ترکیه از نجات رئیس ستاد ارتش این کشور که گفته می شد توسط کودتاگران گروگان گرفته شده بود، خبر دادند.

نیروهای امنیتی ترکیه امروز (شنبه) طی عملیاتی خلوصی آکار رئیس ستاد ارتش را نجات داده و به مکانی امن منتقل کردند.

بر اساس این گزارش، ژنرال آکار پس از عملیاتی که در پایگاه هوایی آکینیچی در شمال غربی آنکارا (پایتخت) انجام شد، نجات یافت.

پیشتر، گزارش هایی مبنی بر به گروگان گرفته شدن وی توسط نظامیان حامی کودتا در ترکیه منتشر شده بود.

**حمله به مقر دستگاه اطلاعاتی ترکیه

یک مقام تشکیلات اطلاعاتی ترکیه اعلام کرد که در جریان کودتای نافرجام امروز، مقر دستگاه اطلاعاتی این کشور هدف بالگردهای نظامی و گلوله باران سنگین نیروهای حامی کودتا قرار گرفت. در این حمله دست کم سه نفر زخمی شدند.

این مقام مطلع اضافه کرد که هاکان فیدان رئیس دستگاه اطلاعاتی ترکیه طی حوادث کودتای نافرجام در مکانی امن قرار دارد و در ارتباط مستمر با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری و بینالی ییلدریم نخست وزیر قرار دارد.

این مقام ترک افزود: آژانس اطلاعاتی ترکیه همچنان با نیروهای مسلح، پلیس و دولت در عملیات های جاری به ویژه در استانبول و آنکارا علیه کودتاگران همکاری می کند.

**آسیب جدی به ساختمان مجلس ترکیه

مجلس ترکیه که سه بار مورد بمباران جنگنده های کودتاگران قرار گرفت از آخرین ساعات دیشب تا بامداد روز شنبه، دچار خرابی جدی شده ولی نمایندگان مجلس اعم از حزب حاکم و حزب مخالف جمهوریخواه خلق و حرکت ملی ٬خود را در میان خرابی های مجلس برای نشست فوق العاده که ساعت 14 ( برابر 15:30 به وقت تهران برگزار خواهد شد، آماده می کنند.

عوامل امنیتی مجلس در خصوص وضعیت ناپایدار سالن ها و احتمال ریزش سقف و لوستر ها هشدار می دهند.

درب پروتکل مجلس که محل ورود رئیس مجلس و اعضای هیات دولت است٬ بیش از سایر نقاط مورد اصابت بمب ها قرار گرفته است.

رئیس اداری مجلس و از مسئولان بلندپایه حزب آک به سی ان ان ترک گفت: از بمباران سوم به بعد ٬نمایندگان مجبور شدند به پناهنگاه رفته و تا صبح را در این مکان ها بگذرانند.

**بازگشایی پل بسفر به صورت محدود

پل بسفر بعداز تسلیم شدن نظامیان به طور محدود برای عبور و مرور باز شده است.

**دستگیری فرمانده پادگان شهر مرسین

دادستان شهر مرسین حکم دستگیری فرمانده پادگان این شهر که یک ژنرال است را صادر کرد.

وی به همکاری با عاملان کودتا متهم شده است .

**شمار کودتا گران دستگیر شده به 1563 نفر رسید

یک مقام ترکیه اعلام کرد که شمار افراد دستگیر شده در رابطه با کودتای شب گذشته ترکیه به 1563 نفر رسید.

**جلسه فوق العاده پارلمان ترکیه

خبرگزاری فرانسه از برگزاری جلسه فوق العاده پارلمان ترکیه در کشاکش حوادث مربوط به کودتای نافرجام این کشور خبر داد.

بر اساس گزارش مذکور، این جلسه به صورت زنده از تلویزیون ترکیه پخش می شود.

ساختمان پارلمان ترکیه در جریان کودتای نافرجام این کشور هدف حمله قرار گرفته و آسیب دیده بود.

**پلیس ترکیه به مقر شبکه خبری سی ان ان ترکیه حمله کرد

پلیس ترکیه امروز شنبه به مقر شبکه خبری سی ان ان ترکیه حمله وپس از دستگیری نیروهای نظامی حاکم بر آن کنترل آن را به دست گرفت.

** 200 نظامی تسلیم شد

به گزارش خبرگزاری آناتولی ،200 نفر از نظامیان اعم از سرباز و درجه دار تسلیم شدند

** 90 نفر از نیروهای امنیتی ترکیه کشته شدند

در جریان کودتای نافرجام شب گذشته ،دست کم 90 تن از نیروهای امنیتی ترکیه کشته شدند

فقط 40 تن از این نیروها در اولین حمله کودتاگران به مرکز پلیس ویژه در 'گول باشی' آنکارا کشته شده اند

این مرکز مهمترین مرکز آموزشی نیروهای ویژه پلیس ترکیه در دوره اخیر بوده است

** شمار زخمی ها از دیشب تا کنون 1154 نفر اعلام شد

** منابع امنیتی می گویند تا 99 درصد کنترل اوضاع را در دست گرفته و کودتا را نافرجام گذاشته اند.

**رئیس ستاد سوم ارتش ترکیه دستگیر شد

شبکه خبری العربیه به نقل از خبرگزاری آناتولی اعلام کرد سر لشگر اکرم جاجلو رئیس ستاد سوم ارتش ترکیه دستگیر شد.

به گزارش شبکه خبری العربیه ساعتی قبل سرلشگر اکرم جاجلو رئیس ستاد سوم ارتش ترکیه به جرم عضویت در فرماندهی کودتای نظامی دستگیر شد.

34 تن از فرماندهان ارتش ترکیه پس از ماجرای دیشب عزل شدند.

تاکنون 1563 افسر نظامی در ارتباط با کودتای نظامی دیشب در ترکیه عزل شده اند.

** فرماندهی کل ژاندارمری ترکیه به تصرف نیروهای دولت درآمد

فرماندهی کل ژاندارمری کل ترکیه که یکی از مقر فرماندهی کودتاگران بود به تصرف نیروهای دولتی در آمد

این مرکز در روبروی ساختمان ستاد کل ارتش ترکیه در آنکارا فرار دارد

مردم ترکیه در مقابل ساختمان ستاد فرماندهی ارتش و نزدیک مجلس و مقر فرماندهی ژاندارمری ترکیه حضور دارند و با پرچم های خود در مقابل کودتاگران ایستاده اند

**پل های تنگه بسفر به روی خودروها باز شد

پل های بوغاز ایچی و سلطان محمد فاتح که توسط کودتاگران بسته شده بود به دنبال تسلیم شدن کودتاگران برای رفت و آمد خودروها باز شده است.

این دو پل استراتژیک وصل کننده بخش آسیایی به اروپایی استانبول از طریق تنگه بسفر می باشد. این تنگه از مهمترین آبراه های بین المللی است که دریای سیاه را از طریق دریای مرمره وصل می کند

**250 نفر در ستاد فرماندهی ارتش ترکیه بازداشت شدند.

**شمار دستگیر شدگان شورشی 1563 نفر رسید

**رئیس ستاد فرماندهی ارتش ترکیه آزاد شد

ژنرال حلوصی آکار رئیس ستاد فرماندهی ارتش ترکیه که طی عملیاتی از پایگاه آکینجیلار در نزدیکی آنکارا آزاد شد اکنون در کاخ چانکایا در جلسه ای با بینالی ییلدریم است.

انتظار می رود دقایقی دیگر هر دو در مقابل دوربین ها قرار گیرند

هم اکنون بالگردی در کاخ چانکایا بر زمین نشست رئیس ستاد فرماندهی ارتش ترکیه وارد چانکایا شد.

​ایرنا

turkey2.jpg

ارتش ترکیه مدعی به دست گرفتن قدرت شد

                                     تمامی فرودگاه‌های ترکیه بسته شد

                                                                    اعلام مقررات منع آمد و شد در سراسر کشور

گزارش‌ها حاکی از آن است که ارتش ترکیه پل‌های اصلی استانبول را بسته است.

به گزارش ایلنا به نقل از تلگراف، نیروهای ارتش ترکیه پل‌های اصلی استانبول را بستند.

-همچنین گزارش‌هایی از پرواز هواپیماهای جنگی در ارتفاع کم بر فراز استانبول منتشر شده است.

-برخی منابع نیز از شنیده شدن صدای شلیک گلوله و پرواز جنگنده‌ها و بالگردها بر فراز آنکارا خبر می‌دهند.

-شبکه «ان‌‌تی‌وی» ترکیه گزارش داد که تانک‌هایی در نزدیکی فرودگاه «آتاتورک» مستقر شده‌اند.

-خبرگزاری رویترز از لغو تمامی پروازهای فرودگاه آتاتورک خبر داده است.

-شبکه‌های اجتماعی توییتر و فیس‌بوک در ترکیه از دسترس خارج شده است و برخی منابع از قطع شدن تلویزیون این کشور خبر می‌دهند.

-شبکه تلویزیونی «المیادین» گزارش داد که افسران وابسته به «فتح الله گولن» قصد کودتا در آنکارا را داشته‌اند.

-«بینالی ییلدیریم» نخست وزیر ترکیه گفته است حضور نیروهای نظامی در خیابان‌های استانبول بدون مجوز بوده است.

وی با تاکید بر این‌که اجازه نمی‌دهد «تلاش‌های غیرقانونی گروهی در ارتش» به نتیجه برسد، اعلام کرد که آن دسته‌ای که در ارتش اقدام‌های امشب را انجام داده‌اند، بهای آن را خواهند پرداخت.

604990_570.jpg

ییلدیریم همچنین گفت که هیچ چیز به دموکراسی ترکیه آسیب نمی‌زند.

وی تاکید کرد که نمی‌توان این اقدام را یک کودتا دانست، این تلاشی است که تنها توسط بخشی از ارتش انجام شده است.

-ارتش ترکیه اعلام کرد که قدرت را در این کشور به دست گرفته است.

ارتش ترکیه در بیانیه‌ای تاکید کرد که حاکمیت قانون باید اولویت نخست باقی بماند.

-برخی منابع از درگیری بین نیروهای ارتش و پلیس خبر می‌دهند.

-برخی رسانه‌های داخلی ترکیه نیز گزارش داده‌اند که یک ژنرال ارشد کشور، در مقر ارتش گروگان گرفته شده است.

-شبکه خبری «اسکای نیوز» گزارش داد که نیروهای پلیس محافظت از مقر ریاست‌جمهوری ترکیه، خلع سلاح شده‌اند.

-برخی گزارش‌ها حاکی از تیراندازی بالگردهای ارتش به ساختمان‌های امنیتی در آنکارا است و برخی منابع از فرار «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهوری ترکیه از کاخ ریاست‌جمهوری خبر می‌دهند.

604994_966.jpg

-برخی رسانه‌ها از وقوع انفجار در مرکز آموزشی نیروهای ویژه پلیس در آنکارا خبر می‌دهند.

-یک منبع در دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه به خبرگزاری رویترز گفت که وضعیت اردوغان، امن است.

-خبرگزاری آناتولی از انفجار در مرکز آموزشی نیروهای ویژه پلیس در آنکارا خبر داد.

- «جان کری» وزیر خارجه آمریکا که برای دیدار با مقام‌های روس به این کشور سفر کرده است، ابراز امیدواری کرد که ترکیه ثبات و امنیت برقرار شود.

- شبکه خبری «تی‌آرتی» گزارش داد که تمامی فرودگاه‌های ترکیه در حال حاضر بسته شده است.

-شبکه خبری «بلومبرگ» از کاهش قابل توجه ارزش لیر ترکیه خبر داد.

-شبکه تلویزیونی دولتی ترکیه اعلام کرد که کشور در حال حاضر تحت کنترل «شورای صلح» است که امنیت ملت را تضمین می‌کند.

- ارتش ترکیه در سراسر این کشور مقررات منع آمد و شد اعلام کرد.

-شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا از طریق مشاوران خود در جریان اخبار ترکیه قرار گرفته و به رصد تحولات این کشور ادامه می‌دهد.

2136601.jpg

بیمارستان‌های ترکیه؛ آماده خدمت‌رسانی به مجروحان داعش

یک روزنامه ترکیه ای اعلام کرد که بیمارستان های این کشور رسیدگی به وضعیت مجروحان گروه تروریستی ـ تکفیری داعش را در اولویت کاری خود قرار داده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از العهد، روزنامه «بیرگون» ترکیه در گزارشی اعلام کرد: با وجود اظهارت مقامات ترکیه در مورد عدم کمک و معالجه به مجروحان داعش در بیمارستان های این کشور، شواهد و مستندات و همچنین اظهارات شاهدان عینی حاکی از آن است که مجروحان داعش در اولویت درمان در بیمارستان های دولتی ترکیه قرار دارند.

در همین ارتباط، روزنامه «بیرگون» با انتشار تصویری از یکی از تروریست های داعش به نام «مازن ابو محمد» در بیمارستان مصطفی کمال، اعلام کرد که بیمارستان های دولتی ترکیه به ارائه خدمات درمانی به تروریست ها مشغول هستند.

این روزنامه در ادامه می افزاید: مراجعه کنندگان به بیمارستان های ترکیه به صراحت اعلام کرده اند

که این بیمارستان ها از ارائه خدمات به اتباع ترکیه این کشور خودداری کرده و معالجه آن دسته از تروریست های داعش که در سوریه آسیب دیده اند را در اولویت قرار می دهند.

دولت ترکیه به ریاست جمهوری «رجب طیب اردوغان» طی حدود شش سال گذشته از هیچ کوششی برای حمایت از تروریست های تکفیری در سوریه دریغ نکرده و ارائه خدمات درمانی به تکفیریهای داعش تنها بخش کوچکی از حمایت های آنکارا از این گروه تروریستی محسوب می شود.

alalam_635858944424662719_25f_4x3.jpg

تَجاوز وحشیانه به زنان در سلول های زیر زمینی داعش

گروه تروریستی داعش درحملات وحشیانه خود زنان و دختران ایزدی را در سلولهای زیر زمینی مورد تجاوز قرار می دهند.

به گزارش خبرگزاری آوا، عکس سلول های زیرزمینی مخصوص تجاوز داعش به زنان ایزدی اوج وحشی بودن این گروه را نشان می دهد.

روی دیوارهای این سلول ها زنان از زندگی سیاه و سخت ترین لحظات زندگی یک انسان تصاویری

کشیده اند.

در میان جنایتهای وحشیانه گروهک تروریستی داعش خوش گذرانی های کثیفی هم رخ می دهد .

تجاوز داعش به دختران و زنان بیگناه در اتاق هایی که ورودی آن دری دارد مانند قبر و در زیر زمین قرار گرفته است.

خبرگزاری ها، از کشف اتاق های زیر زمینی داعش که به منظور تجاوز به زنان ایزدی اسیر در دست این گروه مورد استفاده قرار گرفته است، خبر داده اند.

در این اتاق های زیر زمینی صدها زن ایزدی اسیر که به عنوان کنیز و برده جنسی در دست اعضای گروه تروریستی داعش بودند، مورد تجاوز قرار گرفته اند.

این حفره های زیر زمینی دارای درهای آهنی است، روی دیوار های برخی از این اتاق های زیر زمینی نقاشی هایی از خانه و طبیعت کشیده است که گمان می رود از سوی زنان اسیرایزدی ترسیم شده اند.

631.jpg

معاون تونی بلر در دوران نخست وزیری: جنگ عراق غیرقانونی بود

جان پریسکات، معاون سابق نخست وزیر انگلیس می‌گوید جنگ عراق یک "تصمیم غیر قانونی و فاجعه‌بار" بوده و او از کهنه سربازان انگلیسی و به ویژه بازماندگان سربازان کشته شده در عراق عمیقا عذرخواهی می‌کند.

به گزارش ایسنا، پریسکات همچنین حمایت بی‌چون و چرای تونی بلر از جورج دبلیو بوش را "ویرانگر" خوانده است.

جان پریسکات که در حد فاصل سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۷ معاون تونی بلر، نخست وزیر انگلیس بود، در یادداشتی نوشته "با نهایت تاسف و خشم" باید با کوفی عنان، دبیرکل سابق سازمان ملل متحد همراه شود که معتقد بود جنگ عراق یک جنگ غیرقانونی بود.

او که امروز یکشنبه در ساندی میرر یادداشت خود را منتشر کرده همچنین از جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر به علت عذرخواهی‌اش تقدیر کرده است.

کوربن پس از انتشار نتایج تحقیق و تفحص از پرونده جنگ عراق که هفته پیش منتشر شد، رسما به عنوان رهبر حزب کارگر (که قدرت را در آن زمان در دست داشت) از مردم کشورش عذرخواهی کرد.

به گزارش بی.بی.سی پریسکات همچنین فاش شدن اظهارات تونی بلر خطاب به جورج دبلیو بوش در سال ۲۰۰۳ را "ویرانگر" توصیف کرده است.

تونی بلر، نخست وزیر وقت در آن سال طی نامه‌ای به بوش نوشته بود: "هرچه شود با تو هستم".

گزارش هیئت تحقیق درباره نقش انگلیس در جنگ عراق چهارشنبه گذشته هفت سال پس از آغاز تحقیق منتشر شد.

جان چیلکات، رئیس هیئت تحقیق، پیش از انتشار گزارش در نشستی مطبوعاتی گفت آغاز جنگ عراق آخرین انتخاب ممکن نبود اما دولت وقت انگلیس قبل از آن که راه‌های مسالمت‌آمیز و دیپلماتیک برای خلع سلاح عراق به بن‌بست برسد، تصمیم گرفت که به جنگ برود.

1690945_377.jpg

بعد از یک ماه درگیری؛

نیروهای عراقی وارد فرودگاه و پایگاه استراتژیک القیاره در جنوب موصل شدند

نیروهای عراقی امروز (شنبه) پس از حدود یک ماه درگیری‌ با گروه تروریستی داعش توانستند وارد پایگاه نظامی القیاره در جنوب شهر موصل شوند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، نوفل حمادی السلطان، استاندار نینوا که مرکز آن موصل است، اعلام کرد، نیروهای امنیتی از بامداد امروز پایگاه القیاره و فرودگاه آن را محاصره کرده بودند و بالاخره وارد این پایگاه و فرودگاهش شدند.

وی در مصاحبه با خبرگزاری آلمان گفت که دستگاه‌های امنیتی و نظامی و بسیج عشایر و هنگ مبارزه با تروریسم توانستند پس از فرار تمامی اعضای داعش به سمت منطقه القیاره، پایگاه القیاره را کاملا تحت کنترل خود درآورند این در حالی است که داعشی‌ها بیشتر تجهیزات و سلاح‌های خود را نیز در این پایگاه رها کرده‌اند.

السلطان به این امر اشاره کرد که دستگاه‌های امنیتی در حال حاضر در داخل پایگاه متمرکز هستند و این پایگاه مکان آغاز عملیات آزادسازی شهر موصل و بیرون راندن داعش از این شهر به دست دستگاه‌های امنیتی و نظامی و بسیج عشایر خواهد بود.

نوفل العاکوب، استاندار نینوا نیز اعلام کرد که پایگاه القیاره در جنوب موصل از دست داعش خارج شده و نیروهای امنیتی وارد پایگاه شده‌اند.

العاکوب به سومریه نیوز گفت: این اتفاق مژده آزادی شهر نینوا را می‌دهد و نیروهای عراقی ساعت 10 صبح توانستند پایگاه القیاره را پاکسازی کنند.

helikopter3.jpg

عراق، جدیدترین هلی‌کوپتر جنگی جهان را از روسیه تحویل گرفت

ایسنا نوشت: وزارت دفاع عراق اعلام کرد که سری جدید هلی‌کوپترهای جنگی روسیه را تحویل گرفته است.

به گزارش شبکه خبری سومریه نیوز عراق، وزارت دفاع عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد، فرماندهی نیروی هوایی ارتش سری جدید هلی‌کوپترهای جنگی روسیه مدل MI۲۸ (شکارچی شب) را دریافت کرده است. این هلی‌کوپترها از جدیدترین هلی‌کوپترهای جنگی جهان هستند که از امکانات بسیار بالایی از جمله تیراندازی شدید و مانور نظامی برخوردار هستند. همچنین توان حمایت جنگی از نیروهای زمینی را دارند.

وزارت دفاع عراق در ادامه تاکید کرد: جنگنده‌های شکارچی شب نقش مهم و ویژه‌ای در مبارزه نیروهای زمینی با داعش و عملیات‌ها برای بیرون راندن آنها و در نهایت شکست این گروه تروریستی در عملیات‌های مختلف ایفا می‌کنند.

این وزارتخانه افزود: در پی تحویل هلی‌کوپترهای مذکور کادر متخصص ما شروع به نصب اجزای مختلف آن و راه اندازی آنها با هدف آمادگی برای آغاز کار در روزهای آتی کردند.

وزارتخانه مذکور در ۲۸ ژوئن ۲۰۱۶ از تحویل هلی‌کوپترهای "شکارچی شب" از روسیه خبر داد و این جنگنده‌ها را قدرت مضاعفی برای نیروی هوایی عراق دانست.

بغداد در ۲۰ مه سال ۲۰۱۵ با مسکو توافقنامه‌ای برای خرید ۴۳ فروند هلی‌کوپتر جنگی تا پایان سال ۲۰۱۶ امضا کرد که تاکنون ۲۷ فروند هواپیما از جمله ۱۶ جنگنده مدل Mi۳۵M و ۱۱ فروند جنگنده مدل Mi۲۸N را دریافت کرده است.

getImage.jpg

بازتاب یک افشاگری در رسانه های ترکیه:

داعش برای ورود به سوریه از نقاط مرزی ترکیه استفاده کرده است

رسانه های مخالف دولت آنکارا، افشاگری خبرگزاری آسوشیتدپرس در مورد اینکه گروه تروریستی داعش از 19 منطقه مرزی ترکیه و بدون ممانعت دولت برای ورود به سوریه استفاده کرده اند را بازتاب داده اند.

به گزارش ایرنا، این رسانه ها روز پنجشنبه با بازتاب گسترده گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته اند، پیکارجویان خارجی عضو داعش بین سالهای 2013 و 2014 میلادی از گلوگاه های مرزی «آکچاقلعه»، «قارقامیش» و «اونجوپنار» در ترکیه به عنوان گذرگاه اصلی برای ورود به سوریه استفاده کردند.

این رسانه ها نوشته اند، اسناد مربوط به عبور جنایتکاران داعش از قلمروی ترکیه به خاک سوریه، از تارنمای خبری سوریه موسوم به زمان الوصل درز داده شده و آسوشیتدپرس نیز در تهیه گزارش خود از این اسناد استفاده کرده است.

این خبرگزاری اعلام کرده است که چهار هزار و 37 سند در خصوص عبور پیکارجویان داعشی از خاک ترکیه به سوریه در بین سالهای 2013 تا 2014 را در اختیار دارد.

در سه هزار و 900 سند، نقطه عبور عوامل تروریستی داعش از مرز ترکیه مشخص شده است .بر اساس این اسناد داعش اگر چه از 19 نقطه مرزی ترکیه استفاده می کرده است ولی سه نقطه را به صورت گذرگاه اصلی مورد استفاده قرار داده است.

این خبرگزاری آمریکایی گزارش داده است که اکثر پیکارجویان که از خاک ترکیه برای عبور به قلمروی سوریه استفاده کرده اند، از اروپا، شمال آفریقا، کشورهای خاورمیانه، قفقاز و کشورهای آسیای جنوبی بوده اند.

در این گزارش آمده است: شمار پیکارجویان خارجی داعش که از مسیر ترکیه برای ورود به سوریه استفاده کرده اند، حدود 25 الی 40 درصد کل تروریستهای داعش را تشکیل می دهند.

رسانه های ترکیه در ادامه با اشاره به اینکه بر اساس برآورد سازمان سیا در اواخر سال 2014 میلادی، داعش بین 20 تا 35 هزار پیکارجو داشته که نیمی از آنها پیکارجوی خارجی بوده اند، نوشتند: بر اساس گزارش آسوشیتدپرس ترکیه مدت طولانی به موضوع عبور پیکارجویان خارج از خاک این کشور به سوریه، چشم پوشی کرده است.

در عین حال، مقامات ترکیه ادعای چشم پوشی این کشور را رد کرده و با دادن آمار و ارقام مربوط به دستگیری و اخراج پیکارجویان خارجی از این کشور می گویند در واقع این کشورهای اروپایی هستند که باید توضیح دهند چرا در مورد چنین افرادی هیچ اقدام بازدارنده ای نکرده اند.

با این وجود ترکیه آشکارا بر حمایت های خود از معارضان سوری تاکید دارد.

grs4564453.jpg

سازمان عفو بین الملل:

«احرارالشام» و «جبهه النصره» در سوریه مرتکب جنایات جنگی شده اند

سازمان عفو بین الملل در گزارشی از ارتکاب جنایات جنگی توسط گروه های تروریستی در سوریه از جمله «جبهه النصره» و «احرارالشام» خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المسیره، سازمان عفو بین الملل اعلام کرد که گروه های تروریستی در استان های حلب و ادلب سوریه مرتکب جرائم جنگی شامل آدم ربایی، شکنجه و قتل و کشتار شده اند.

عفو بین الملل با اعلام این موضوع از کشورهای آمریکا، عربستان، قطر و ترکیه خواست از تسلیح این گروه های تروریستی خودداری کنند.

این سازمان تصریح کرد که گروه های سوری مورد حمایت آمریکا، عربستان، قطر و ترکیه مسئول آدم ربایی، شکنجه و اجرای احکام اعدام در شمال و شمال غربی سوریه هستند.

عفو بین الملل در گزارش خود تصریح کرد که اقدامات شکنجه، آدم ربایی و قتل و کشتار، در مناطق تحت سیطره گروه های مسلح در حلب و ادلب سوریه واقع در شمال و شمال غربی این کشور صورت می گیرد.

در این گزارش به تجاوزات ارتکابی پنچ گروه تروریستی «نورالدین زنکی»، «الجبهه الشامیه» و «تیپ ۱۶» در حلب و «جبهه النصره» و «احرارالشام» در ادلب اشاره شده است.

در این گزارش همچنین به ۲۴ مورد آدم ربایی که گروه های تروریستی بین سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ در استان های حلب و ادلب مرتکب شده اند، اشاره شده است که در بین قربانیان، شهروندان مسالمت جو و برخی کودکان و همچنین اقلیت هایی که تنها به خاطر دین خود مورد هدف قرار گرفته اند مشاهده می شوند.

در گزارش مذکور همچنین به ادله ای در خصوص عملیات قتل و کشتار توسط عناصر «جبهه النصره» و «احرارالشام» از جمله قتل دو غیرنظامی شامل یک جوان ۱۷ ساله و یک زن اشاره شده و گروه های تروریستی برخی از این جنایات را در مقابل دیدگان مردم مرتکب شده اند.

سازمان عفو بین الملل همچنین اسنادی را در خصوص ربودن سه پسر چهارده، پانزده و شانزده ساله توسط عناصر «جبهه النصره» و «احرارالشام» بین سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵ در ادلب و حلب در اختیار داشته و اعلام کرد که دو نفر از آنها همچنان جزو مفقودین هستند.

در همین حال «فیلیپ لوتر» مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بین الملل اعلام کرد که بسیاری از شهروندان سوری همواره ترس دارند که در صورت انتقاد از اقدامات گروه های مسلح یا عدم پایبندی به قوانین سخت گیرانه آنها که از سوی برخی از این گروه ها در مناطق تحت سیطره خود اعمال می شود در معرض ربایش قرار بگیرند.

وی همچنین افزود که گروه های مسلح در حلب و ادلب در حال حاضر برای ارتکاب جنایات جنگی و دیگر تجاوزات انسانی از آزادی مطلق برخوردار هستند و در عین حال می توانند از مجازات و پیگرد فرار کنند.

لوتر در عین حال از کشورهای حامی گروه های مذکور خواست تا از تجهیز این گروه ها به هرگونه سلاح و همچنین تمام اشکال حمایت از گروه هایی که در ارتکاب جرائم جنگی و دیگر تجاوزات نقش دارند، خودداری کنند.

1576720.jpg

نیروی هوایی ایالات متحده محل درگیری با نیروهای داعش را ترک کرده و متحدان خود را درنبرد تنها گذاشتند

به نوشته ی سایت خبرگزاری "The Washington Post"، جنگنده های نیروی هوایی ایالات متحده درحالی میدان نبرد را ترک کردند که باید شورشیان را از هوا حمایت می کردند.

اسپوتنیک: این اقدام در لحظه ای اتفاق افتاد که امکان برخورد بحرانی با نیروهای داعش وجود داشت که در این صورت شکست قطعی نیروی هوایی آمریکا را در بر داشت. به نوشته ی منبع خبر، جنگنده های آمریکایی بلافاصله به سمت عراق تغییر جهت دادند.

نویسنده ی این مقاله در رابطه با این موضوع می نویسد:

"شکست این عملیات، ضربه ی سنگینی به سیاست های استراتژیکی پنتاگون در جهت برنامه ریزی تفکیک نیروهای ارتش برای غلبه بر نیروهای داعش وارد کرد. در حال حاضر، درگیری با گروهک داعش از چند جهبه ی مختلف در کشورهای عراق و سوریه در حال انجام است. اینجا یک سوال پیش می آید که آیا تغییر مسیر جنگنده های آمریکایی، به این خاطر بوده است که آمریکا و متهدانش از ارتش بین المللی ضدتروریسم برای مداخله نظامی علیه داعش، توان کافی برای برای مقابله با نیروهای این گروهک تروریستی را نداشته اند؟"

سرهنگ کریستوفر کارور، سخنگوی رسمی ائتلاف ضد داعش و نماینده نیروی هوایی آمریکا در درگیری های عراق و سوریه، با توجیه این اقدام گفت:

"توان نظامی ایالات متحده محدود است و به همین دلیل نیز نیروها باید دقیق و بر اساس اصول، توضیع و متمرکز شوند. در رابطه با موقعیت اخیر نیز، هدف دیگری در اولویت قراد داده شده بود."

5453.jpg

افسر سابق اطلاعاتی استرالیا:

دست رهبران سیاسی کانبرا به خون آغشته است

عضو مستقل پارلمان و افسر سابق اطلاعات استرالیا روز پنجشنبه در واکنش به گزارش گروه تحقیقات انگلیس درباره تجاوز سال 2003 به عراق و مشارکت مقامات وقت کانبرا در این تجاوز، گفت که دست رهبران سیاسی استرالیا آغشته به خون است.

به گزارش ایرنا، 'اندور ویلکی' عضو مستقل پارلمان و افسر سابق اطلاعات استرالیا گفت که بمب گذاری بالی و حادثه گروگانگیری استرالیا می تواند ناشی از قصور کانبرا و نقشش در جنگ عراق باشد. این جنگ نیروی محرکه موثری برای القاعده بود و محیط مناسبی به منظور پیدایش گروه تروریستی داعش فراهم کرد.

'جان چیلکات' که نظارت بر انجام تحقیقی هفت ساله با هدف شناخت نقش انگلیس در جنگ ائتلاف به رهبری آمریکا علیه عراق را بر عهده داشته است، در گزارشی که روز چهارشنبه منتشر شد، اعلام کرد تصمیم انگلستان در همراهی با آمریکا برای حمله به عراق پیش از بررسی گزینه های مسالمت آمیز اتخاذ شده بود.

'اندور ویلکی' عضو مستقل پارلمان استرالیا، گفت که تهدید ترور که اکنون در این کشور وجود دارد، نتیجه مستقیم تصمیم دولت استرالیا به رهبری 'جان هاوارد' برای حضور در جنگ عراق در سال 2003 بود.

به نوشته تارنمای شبکه خبری 'ای.بی.سی' استرالیا، افسر سابق اطلاعات استرالیا تصریح کرد: به صراحت می گویم، شماری از رهبران سیاسی به عقیده من در خونریزی دست داشته اند.

به گفته وی، اگر استرالیا در حمله عراق شرکت نکرده بود، انفجار سال 2005 در جزیره بالی رخ نمی داد.

در این انفجار 202 نفر کشته شدند که 88 استرالیایی در میان آنها دیده می شدند.

وی همچنین تصریح کرد: اگر ما به ساخت محیطی که در آن امکان تشکیل گروه تروریستی داعش وجود دارد، کمک نکرده بودیم، احتمال داشت حادثه گروگانگیری سال 2014 نیز در استرالیا رخ نمی داد.

این افسر سابق اطلاعات استرالیا با بیان این نکته که 'جان هاوارد' براساس یک دروغ استرلیا را وارد جنگ کرده است، تصریح کرد: جای تعجب نیست که 'جرج دبیلو بوش'، 'تونی بلر' و 'جان هاوارد' متهم به جنایت جنگی شده اند.

وی همچنین گفت: متمایل هستم این افراد در یک دادگاه بین المللی از موضع خود دفاع و بی گناهی خود را ثابت کنند، زیرا همه کسانی که این افراد را متهم به جنایت جنگی کرده اند، مستندات اقناع کننده ای دارند.

وی با تاکید بر اینکه تحقیقات پیشین کافی نبوده و به طور اشتباه همه تقصیرها را به گردن سازمان های اطلاعاتی نسبت می دهند، گفت که استرالیا باید نقش خود را در جنگ مورد بررسی قرار دهد و این مساله را با نخست وزیر بعدی مطرح می کند.

'ویکلی' خاطرنشان کرد تا زمانی که یک تحقیق موثر در مورد حمله به عراق انجام نشود، نقش و مسئولیت افرادی همچون 'جان هاوارد' و 'الکساندر دونر' و دیگران نامشخص باقی می ماند و از سوی دیگر ما درس هایی از این جنگ برای جلوگیری از وقوع چنین بلایایی در آینده کسب نمی کنیم.

در حالی که عضو سابق سازمان اطلاعات استرالیا خواستار انجام تحقیقی در مورد نقش استرالیا در جنگ عراق شده، اما از سوی دیگر 'پیتر لیهی' وزیر دفاع استرالیا در زمان جنگ عراق اعلام کرد که کشورش به چنین تحقیقی نیاز ندارد.

در مقابل وی مدعی شده است که استرالیا نیازمند بحث و گفت وگو در مورد چگونگی تصمیم برای ورود به جنگ و روابط آن با متحدان قدرتمند خود از جمله آمریکا است.

وزیر دفاع استرالیا در دوران جنگ با عراق اعلام کرد: نیاز است در مورد همراهی کورکورانه با شرکای استراتژیک خود دقت کنیم و بدانیم که در مورد برخی موضوعات مهم چگونه تصمیم گیری می کنیم.

'جیم مولان' رئیس عملیات استرالیا برای نیروهای چند ملیتی در سال های 2004 و 2005 نیز اعلام کرد که در مورد تصمیم برای ورود به جنگ پشیمان نیست و نباید برای مشکلاتی که اکنون در منطقه وجود دارد، مقصر شناخته شوند.

وی با بیان اینکه تقصیرهای زیادی وجود دارد که می تواند به افراد زیادی نسبت داده شود، گفت: ما دوره القاعده و موارد دیگر را تجربه کردیم، اما ما بیداری اسلامی، بحران سوریه، تخلیه ارتش آمریکا در سال 2011 و نخست وزیری المالکی را نیز تجربه کردیم.

57314966-2.jpg

نتایج تحقیقات کمیته چیلکات سرانجام منتشر شد

نتایج تحقیقات کمیته چیلکات درخصوص چگونگی ورود انگلیس به جنگ عراق که نتیجه هفت سال بررسی و تحقیق است سرانجام امروز(چهارشنبه) منتشر شده و ضمن انتقاد از دولت وقت انگلیس به دلیل عدم امتحان همه راه‌های مسالمت آمیز برای اجتناب از جنگ عراق، مبانی قانونی ورود انگلیس به این جنگ را زیر سوال برده است.

به گزارش ایسنا، این گزارش نتیجه هفت سال بررسی از جمله تحقیق از شماری از مسئولان و مقامات دولتی به ویژه در این مورد بوده است که تصمیم به مشارکت نظامی انگلیس در حمله به عراق در آوریل سال ٢٠٠٣ چگونه و با توجه به چه عواملی اتخاذ شد. گوردون براون، نخست وزیر سابق انگیلس این هیات را در ژوئن سال ٢٠٠٩ میلادی و پس از خروج نیروهای انگلیسی از عراق تشکیل داد و ریاست آن را سر جان چیلکات، از کارمندان ارشد و بازنشسته دولت برعهده داشته است.

جان چیلکات در جریان سخنرانی خود به منظور ارائه گزارش تحقیقات کمیته تحت امرش گفت: انگلیس پیش از آن که راه‌های مسالمت آمیز برای خلع سلاح عراق به بن بست برسند تصمیم گرفت که به جنگ برود.

چیلکات خاطر نشان کرد، کمیته اطلاعاتی ذیربط باید برای تونی بلر روشن می‌‎کند که یافته‌های اطلاعاتی درباره ادامه تولید سلاح‌های شیمیایی و میکروبی در عراق مسلم و غیرقابل تردید نبوده‌اند.

وی تاکید کرد: با وجود هشدارهای صریح، پیامدهای اشغال عراق نادیده گرفته شد. آمادگی و برنامه‌ریزی برای عراق پس از برکناری صدام به کلی ناکافی بود.

جان چیلکات گفت، نتیجه تحقیقات این بوده است که مبانی قانونی ورود انگلیس به جنگ عراق به هیچ وجه رضایتخبش نبوده است.

وی تاکید کرد: شدت تهدیدی که به سلاح‌های کشتار جمعی ادعایی عراق نسبت داده می‌شد اطمینان و یقین بیش از حد بالایی داشت.

جان چیلکات خاطر نشان کرد: اکنون روشن است که تصمیم‌گیری درباره عراق بر مبنای اطلاعات و ارزیابی‌های معیوب گرفته شد. این اطلاعات و ارزیابی‌های ناقص باید به چالش گرفته می‌شد، اما نشد.

وی گفت: کابینه انگلیس می‌دانست که برنامه‌ریزی آمریکا برای عراق پس از صدام ناکافی بوده است.

جان چیلکات گفت تونی بلر در نامه‌ای به جورج بوش نوشته بود: هر چه شود من همراه شما خواهم بود.

چیلکات همچنین تاکید کرد: به تونی بلر هشدار داده شده بود که حمله نظامی به عراق تهدید القاعده علیه انگلیس و منافع انگلیس را تشدید می‌کند. همچنین به او هشدار داده شده بود که اشغال عراق می‌تواند باعث شود که تسلیحات این کشور به دست تروریست‌ها بیفتد.

در بخشی از گزارش هیات تحقیق تایید شده است: "براساس منشور سازمان ملل متحد، مسئولیت حفظ صلح و امنیت جهانی بر عهده شورای امنیت سازمان ملل است. دولت بریتانیا ادعا می کرد که به نیابت از سوی جامعه بین المللی در صدد حفظ اقتدار شورای امنیت است در حالی که می دانست که اقدام به جنگ علیه عراق از آرای اکثریت اعضای شورا برخوردار نیست. در چنین شرایطی، اقدامات بریتانیا عملا باعث تضعیف موقعیت شورای امنیت شد."

گفته می شود گزارش تحقیقات کمیته چیلکات بالغ بر 12 جلد و 2.6 میلیون کلمه است و برآورد شده که خواندن آن دست کم 9 روز به طول می‌انجامد.

حدود دویست نفر از فعالان صلح و اعضای گروه "جنگ بس است" بیرون سالن ارائه گزارش تحقیقات کمیته چیلکات یک تجمع اعتراضی برگزار کردند.

یکی از این فعالان گفت: گزارش چیلکات قابل پذیرش نیست مگر آنکه صراحتا بگوید تونی بلر برای آغاز جنگ عراق دروغ گفته است.

به گزارش بی.بی.سی، گزارش نهایی هیات تحقیق پیشتر تکمیل شده بود اما انتشار عمومی و دسترسی همگانی به آن به دلیل اختلاف نظر در مورد افشای اسناد محرمانه مورد استناد آن تا کنون به تعویق افتاده بود. جان چیلکات پیشتر گفته بود که این گزارش از انتقاد از افراد و نهادهای مرتبط با تصمیم به مشارکت در جنگ عراق ابایی نداشته است.

در جریان تدوین این گزارش، بیش از یکصد و بیست تن از مقامات انگلیسی از جمله تونی بلر، نخست وزیر زمان جنگ عراق، و جانشین او، گوردون براون، کارشناسان ارشد، حقوقدانان، نظامیان بلند پایه و مسئولان ارشد نهادهای اطلاعاتی برای ادای شهات احضار شدند و از آنان تحقیقات به عمل آمد.

این هیات بیش از یکصد و پنجاه هزار برگ اسناد و مدارک دولتی، از جمله شامل مکاتبات دیپلماتیک، صورتجلسه نشست های کابینه، اظهارات کارشناسان در زمینه های مختلف و همچنین ٢٩ نامه ارسالی تونی بلر برای جورج بوش، رئیس جمهوری وقت آمریکا در مورد این جنگ را بررسی کرد.

تشکیل هیات تحقیق تا حدود زیادی حاصل فشار خانواده های قربانیان جنگ درباره مشروعیت تصمیم دولت وقت انگلیس برای همکاری با آمریکا در حمله به عراق بود. احتمالا وکلای برخی از آنان این گزارش را با دقت مطالعه خواهند کرد تا امکان استفاده از آن برای پیگیری حقوقی شکایت های احتمالی علیه دولت را بررسی کنند.

برخی از مخالفان جنگ عراق در برابر سالن کنفرانس الیزابت دوم، محل برگزاری جلسات هیات تحقیق، تجمع کردند و با حمل عروسک هایی از تونی بلر و جورج بوش، آنان را به خاطر ورود به جنگ عراق محکوم کردند.

زمینه جنگ عراق را جورج بوش، رئیس جمهوری وقت آمریکا فراهم آورد. او در پائیز سال ٢٠٠٢ این نظر را مطرح کرد که دولت صدام، دیکتاتور سرنگون شده عراق، از مصوبات شورای امنیت تخلف کرده و به طور مخفیانه به ساخت تسلیحات شیمیایی مشغول است. او خواستار مجازات دولت عراق و در صورت لزوم، حمله به آن کشور برای جلوگیری از ادامه برنامه تسلیحاتی آن کشور شد.

درخواست آمریکا برای قطعنامه شورای امنیت حاوی مجوز حمله نظامی به عراق با مخالفت فرانسه، روسیه و چین، از اعضای دایم شورا مواجه شد که به جای آن، قطعنامه دیگری شامل بازرسی سختگیرانه تر از عراق را تصویب کردند اما صدور این قطعنامه رضایت آمریکا را جلب نکرد.

سرانجام آمریکا ادعا کرد که شواهدی از ادامه برنامه تسلیحاتی عراق در دست دارد و برای حفظ امنیت و صلح جهانی و جلوگیری از اقدام دولت عراق علیه کشورهای منطقه و منافع ایالات متحده، اقدام نظامی پیشگیرانه را حق خود می داند. شورای امنیت با استناد به اینکه بازرسان سازمان ملل شواهدی از برنامه تسلیحات کشتار جمعی عراق به دست نیاورده اند، این استدلال را نپذیرفت. فرانسه و آلمان، دو عضو مهم ناتو نیز با جنگ علیه عراق مخالفت کردند اما دولت انگلیس حمایت خود را از موضع آمریکا اعلام داشت.

طبق قوانین انگلیس، دولت این کشور برای ورود به جنگ خارجی ملزم به کسب موافقت پارلمان نیست، اما تونی بلر، نخست وزیر وقت، به منظور کسب مشروعیت سیاسی برای اقدام خود، خواستار مذاکره و رای گیری پارلمان شد. روز ١٨ مارس سال ٢٠٠٣، مجلس عوام این کشور با ٤١٢ رای در برابر ٢١٧ رای به مشارکت انگلیس در جنگ علیه حکومت وقت عراق رای داد.

1c845d36dd6a17a555ba2c4815b8efb6-2.jpg

خانواده خلبان جنگنده سرنگون شده روسیه، غرامت ترکیه را نپذیرفت

برادر خلبان روسی کشته شده در حادثه اسقاط جنگنده این کشور توسط نیروی هوایی ترکیه اعلام کرد که هرگونه پیشنهاد غرامت از سوی ترکیه را رد خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه سوزجو، پاول پشکوف، برادر خلبان روس کشته شده اعلام کرد، خانواده وی هرگونه پیشنهاد پرداخت غرامت از سوی ترکیه را رد خواهند کرد.

وی گفت: هیچ کس نمی‌خواست از ترکیه به عنوان غرامت پول دریافت کند. قبول هرگونه غرامت از ترکیه اقدامی "تحقیر کننده " و حتی "وحشتناک" است.

چند روز گذشته پس از گفت‌وگوی تلفنی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و از سرگیری روابط میان دو کشور، شهردار منطقه ساحلی "کمر" در آنتالیا با حضور در کنسولگری روسیه در آنتالیا، پیشنهاد اعطای یک دستگاه ویلا در این منطقه ساحلی به خانواده پشکوف را داده بود.

1018549400-2.jpg

وزارت دفاع روسیه:

ائتلاف تحت فرماندهی آمریکا در سوریه شکست خورده است

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که ائتلاف بین المللی تحت فرماندهی آمریکا در زمینه متوقف کردن تروریسم در سوریه شکست خورده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیا الیوم، "ایگور کوناشینکوف" سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز جمعه خاطر نشان کرد که نقض آتش بس در سوریه در مناطقی صورت می گیرد که گروه های مخالف تحت حمایت آمریکا در آنجا فعالیت می کنند.

کوناشینکوف خاطر نشان کرد که « موارد نقض آتش بس دقیقا در مناطقی صورت می گیرد که جنگنده های روسی به خاطر درخواست های مکرر شرکای آمریکایی ما در آنجا پرواز نمی کنند؛ هر چند که ما دلایل روشنی ارائه دادیم که گروه های موجود در این مناطق "مخالفان" نیستند، بلکه گروه های تروریستی خارجی هستند».

گفتنی است که قبلا اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا روز پنجشنبه مدعی شده بود که «روسیه موضع نادرستی در سوریه اتخاذ کرده است و در حالی که برای جنگ با گروه تروریستی داعش و کمک به روند انتقال سیاسی قدرت در سوریه حضور دارد، اما هیچ یک از این دو کار را نمی کند».

islah-der-uyeleri-piknikte-bulustu0a8119438f0edcb0cd26.jpg

پلیس فعالیت آزاد داعش درترکیه را لو داد

گزارش پلیس ترکیه به دادستان این کشور درباره پرونده عملیات تروریستی عناصر داعش در ترکیه ، فعالیت آزاد تروریست ها در خاک ترکیه را لو داد.

ایرنا؛به گزارش خبرگزاری دوغان ، دادستان ترکیه در باره پرونده کشته شدن هفت تن از اهالی شهر کرد نشین « بین گل » در جنوب شرقی ترکیه در اواخر سال گذشته میلادی (2015) ، از پلیس منطقه در باره فعالیت ها و حضور عناصر تروریستی داعش اطلاعات خواست.

بر پایه این گزارش ، در گزارشی که پلیس ترکیه در فروردین ماه سالجاری (1395) در اختیار دادستان قرار داد از حضور عناصر تروریستی داعش در این منظقه ، فعالیت آزاد برای جذب نیرو برای داعش زیر پوشش انجمنی به نام «انجمن اصلاح» و حتی برگزاری پیک نیک در حومه شهر« بین گل» سخن گفته شد.

در گزارش پلیس آمده است ، عناصر داعش برای جذب نیرو و اعزام آنان به سوریه برای پیوستن به داعش اول با آنان در انجمن اصلاح قرار ملاقات می گذاشتند ، سپس پیک نیک هایی برای آشنایی و صحبت برگزار می شد.

این در حالیست که رهبر حزب کردی دموکراتیک خلق های ترکیه، نیز روز گذشته (پنجشنبه) مدعی شده بود که در سایه چشم پوشی های حزب حاکم ترکیه ، گروه ترویستی داعش به درون بدنه دولت ترکیه نفوذ کرده و هواداران آن وارد نهادهای دولتی شده اند.

پایگاه خبری «یورت» نوشت : صلاح الدین دمیرتاش، رهبر حزب دموکراتیک خلق ها در باره حمله تروریستی به فرودگاه استانبول گفت: گروه تروریستی داعش در یک سال گذشته همواره مخالفان حزب حاکم عدالت و توسعه را هدف قرار داده بود و در این مدت عملیاتهای انتحاری در سوروچ و در نزدیکی ایستگاه راه آهن آنکارا علیه تجمع های مخالفان کرد صورت گرفت.

دمیرتاش گفـت : در سایه چشم پوشی ها و حمایت ها ، گروه تروریستی داعش عناصر خود را وارد مراکز بهداشتی ، بیمارستانها ، وزارت آموزش و پروش ، فرودگاهها ، مراکز پلیس و دیگر نهادهای دولتی کرد و اکنون در هر جا که می خواهد دست به عملیات تروریستی می زند.

832047.jpg

ائتلاف ترکیه، اسرائیل، قطر و عربستان سعودی علیه ایران

روزنامه صباح ترکیه در مقاله ای به عادی شدن روابط میان آنکارا و تل آویو پرداخت است.

به گزارش «انتخاب»، همکاری های میان ترکیه با قطر، عربستان و اسرائیل، می تواند محور توازن تازه ای در خاورمیانه باشد.

خلا قدرت و جنگ داخلی بی پایان سوریه امنیت ملی کشورهای منطقه از جمله ترکیه را در خطر قرار داده است. در حال حاضر ۳ میلیون پناهجو در ترکیه به سر می برند و علاوه بر این قدرت گرفتن شبه نظامیان پ ک ک باعث نگرانی مسئولان ترکیه شده است. در همین حال داعش نیز از بی ثباتی در عراق و سوریه و دیگر کشورها برای ایجاد آشوب استفاده می کند. حضور ایران در عراق و سوریه و یمن و همچنین عملیات نظامی کرملین در سوریه از دیگر نگرانی های ترکیه است.

با عقب کشیدن آمریکا از منطقه، دولت هایی مانند ترکیه، قطر، عربستان و اسرائیل که متحدان قدیمی آمریکا بوده و هنگام مواجهه با مشکلات به این کشور پناه می بردند، حالا مجبورند خودشان درگیر مسائل شوند. این کشورها برای مواجهه با افزایش نفوذ ایران در منطقه و محدود کردن آثار بحران سوریه تصمیم به همکاری با یکدیگر گرفته اند.

ترکیه و قطر در طول دهه گذشته متحدان نزدیکی بوده اند. هر دو این کشورها درباره کودتای نظامی در مصر، وضعیت سوریه و افزایش نفوذ ایران موضع مشترک دارند. رابطه ترکیه با سوریه که پس از کودتای نظامی ۲۰۱۳ در مصر رو به وخامت رفته بود در دوره شاه جدید عربستان، سلمان دوباره احیا شده است. در همین حال روابط دیپلماتیک ترکیه و امارات هم دراوایل امسال با تعیین سفیر دور تازه ای را آغاز کرده است.

اما عادی شدن روابط ترکیه با اسرائیل می تواند مهم ترین تغییر تاثیرگذار بر منطقه باشد. پس از حمله اسرائیل به کشتی مرمر روابط دو طرف به شدت آسیب دید. روز یکشنبه فرستادگان ترکیه و اسرائیل در رم ملاقات کردند تا غرامتی را برای خانواده کشتی شدگان در حمله به کشتی ماوی مرمر تعیین کنند. همچنین دو طرف موافقت کردند ترکیه کمک های انسان دوستانه به نوار غزه ارسال کند.

عادی شدن روابط میان ترکیه و اسرائیل، در کنار همکاری نزدیک آنکارا با قطر و عربستان نشان از ایجاد ائتلاف جدیدی در منطقه دارد. طبق گزارش های تایید نشده از مصر نیز دعوت شده به این این ائتلاف ملحق شود که تا کنون چیزی از آن مشخص نیست.

R00-2.jpg

هانس بلیکس:

بلر برای آغاز جنگ عراق، حقایق را سیاه‌نمایی کرد

بازرس سابق سازمان ملل گفت، نخست‌وزیر سابق انگلیس زمانی که به قانونگذاران درباره تسلیحات شیمیایی عراق اطلاعات می‌داد، در حال وارونه جلوه دادن حقایق و سیاه نمایی بود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری دیلی تلگراف، تونی بلر، نخست‌وزیر سابق انگلیس همچنین به "عدم صداقت" در جریانی که نهایتا به حمله سال 2003 به عراق ختم شد، متهم است. گفت‌وگوی هانس بلیکس با برنامه بی بی سی پانوراما چهارشنبه شب پخش می‌شود.

در این برنامه با هانس بلیکس، بازرس تسلیحاتی سابق و کلر شورت، وزیر سابق انگلیسی از حزب کارگر مصاحبه شد. این مقام‌ که وزیر توسعه بین‌الملل بود، بعدا در اعتراض به جنگ سال 2003 از مقام خود کناره‌گیری کرد. برنامه مذکور همچنین یک هفته پیش از انتشار گزارش جنجالی چیلکات درباره جنگ عراق منتشر می‌شود.

هانس بلیکس که بین سال‌های ۱۹۷۸–۱۹۷۹ وزیر امور خارجه سوئد و همچنین در بین سال‌های ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۷ سومین دبیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود، به این برنامه گفت: آنچه بلر به قانونگذاران گفت، بازتاب حقیقت نبود. بسیاری از مردم حرف آنها را باور کردند.

این سیاستمدار تاکید کرد: گمان می‌کنم که بلر فکر کرده یک رژیم اهریمنی وجود دارد و باید کاری درباره آن انجام می‌شد. گمان نمی‌کنم که فکر اهریمنی‌ داشته اما معتقدم که یک تفکر وقیحانه وجود داشت که انگلیس و آمریکا باید آن را به تنهایی انجام دهند.

تحقیقات جان چیلکات در سال 2009 به دستور گوردن براون، نخست‌وزیر وقت انگلیس آغاز شد؛ آن هم پس از آنکه اجساد تعدادی از سربازان انگلیسی اوایل همان سال به این کشور منتقل شد. حضور انگلیس در عراق به نام عملیات نهایی جان 179 پرسنل ارتش انگلیس را گرفت. این تحقیقات جریان منتهی به حمله سال 2003 و زمان خروج نیروها را مورد بررسی قرار داده است. این گزارش باید مدت‌ها پیش منتشر می‌شد اما انتشار آن به تعویق افتاد. تحقیقات مذکور بیش از 150 هزار سند دولتی و نیز اسناد مرتبط با حمله سال 2003 را بررسی کرده است.

کلر شورت وزیر سابق انگلیسی هم به برنامه پانوراما گفت که این حمله "میراث" بلر است. او تاکید کرد: آنچه مشخص بود، و در واقع میزان اندکی اطلاعات محسوب می‌شد، به صورت بزرگنمایی شد که آن را تهدیدی قریب‌الوقوع نشان دهد. این بی صداقتی محض بود و هیچ تردیدی در این رابطه وجود ندارد. فکر می‌کنم بلر تصمیم خودش را گرفته بود تا با بوش باشد. بنابراین افکار ما را تحریف کردند، فریبمان دادند و ما را به سمتی بردند که می‌خواستند. پارلمان، کابینه، افکار عمومی انگلیس و افکار عمومی آمریکا به دست کسانی که از همان ابتدا مصمم به حمله نظامی بودند، دستکاری شد.

ISIS-Threaten-Turkey.jpg

اردوغان در معرض اتهام در پی عملیات تروریستی فرودگاه استانبول

رؤسای جمهوری فرانسه و آمریکا و همچنین دبیرکل سازمان ملل عملیات خونین تروریستی در فرودگاه بین المللی استانبول را محکوم و بر همبستگی خود با دولت و مردم ترکیه در مبارزه با تروریسم تأکید کردند. علاوه بر وزارت امور خارجۀ آمریکا، دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری این کشور، دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون، عملیات تروریستی در فرودگاه بین المللی "آتاتورک" را شدیداً محکوم کردند.

در بیانیه ای که هیلاری کلینتون به همین مناسبت منتشر نمود از جمله آمده است : آمریکا نمی تواند در مقابل تهدید تروریسم عقب نشینی کند و عملیات تروریستی استانبول ارادۀ این کشور را در نابود کردن تروریسم و جهادیون رادیکال در جهان تقویت می کند. دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز گفت که این کشور برای دفاع از خود در مقابل تروریسم باید تدابیر لازم را اتخاذ کند.

مانوئل والس، نخست وزیر فرانسه، نیز در اظهاراتی جداگانه ضمن محکوم کردن عملیات تروریستی فرودگاه بین المللی استانبول گفت که هنوز هیچ گزارشی در مورد قربانیان احتمالی فرانسوی در این عملیات گزارش نشده است. شش شهروند ایرانی از جملۀ کشته و زخمی شدگان عملیات تروریستی فرودگاه "آتاتورک" استانبول هستند. ایرانی کشته شده در این عملیات "سالار داودی کهنه شهری" نام دارد.

شهردار پاریس، خانم "آن ایدآلگو"، رییس مجلس ملی فرانسه، "کلود بارتلون"، نخست وزیر پیشین این کشور، "ژان-پی یر رافرن"، و همچنین احزاب کمونیست و سوسیالیست فرانسه از جمله شخصیت ها و نهادهای سیاسی فرانسوی هستند که عملیات تروریستی فرودگاه استانبول را محکوم کرده اند.

در این بین حزب کمونیست فرانسه و "مارین لوپن"، رهبر حزب راست افراطی این کشور، موسوم به "جبهۀ ملی"، عملیات تروریستی فرودگاه استانبول را نتیجۀ سیاست های مبهم و دوگانۀ رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه، در قبال گروه تروریستی داعش دانسته اند.

در بیانیه ای که حزب کمونیست فرانسه منتشر کرده از جمله می خوانیم که مردم ترکیه امروز تاوان تبانی و همدستی رجب طیب اردوغان با گروه داعش را در نبرد با سازمان های کرد و دموکرات های ترکیه می پردازند.

"مارین لوپن" رهبر حزب راست افراطی "جبهۀ ملی" گفته است که سیاست دولت ترکیه در قبال دولت اسلامی دست کم مبهم بوده است. به این معنا که دولت آنکارا طی ماهها و در چارچوب نبرد علیه کردها عملیات گروه داعش را در سوریه تسهیل کرد.

مانوئل والس، نخست وزیر فرانسه، در اظهارات امروزش در واکنش به عملیات تروریستی فرودگاه استانبول، بار دیگر تأکید کرد که مبارزه با تروریسم در صدر اولویت های دولت فرانسه قرار دارد که به گفتۀ او مبارزه ای درازمدت خواهد بود. او به همین مناسبت بار دیگر خواستار تقویت همکاری بین المللی و اروپایی در مبارزه با تروریسم شد.

ساعاتی پس از عملیات تروریستی فرودگاه آتاتورک، رجب طیب اردوغان از آنکارا عازم استانبول شد و در محل حادثه حضور یافت. تصاویر هولناک عملیات تروریستی فرودگاه آتاتورک وسیعاً از طریق شبکه های اجتماعی اینترنتی منتشر شده اند. کاربران اینترنتی وسیعاً انگشت اتهام را به سوی رجب طیب اردوغان نشانه گرفته اند که، به گفتۀ آنان، طی مدت طولانی فعالیت گروه داعش را در سوریه تسهیل ساخت و چشم بر جنایت های آن بست.

201jpg.jpg

مسکو:

ترکیه النصره را به تانک و موشک‌های ضد هوایی مجهز کرده است

یک دیپلمات روس که در کمیته گروه بین‌المللی نظارت بر آتش‌بس در سوریه حضور دارد، اعلام کرد: صدها موشک ضد هوایی و ضد تانک و تعداد نامعلومی تانک ظرف سه ماه گذشته یعنی در طول دوره برقراری آتش‌بس به دست گروه تروریستی جبهه النصره رسیده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری العهد، این دیپلمات روس تاکید کرد: الکساندر زورین، نماینده روسیه در نشست گروه بین‌المللی نظارت بر آتش‌بس در سوریه اطلاعات دقیقی از ورود تانک‌های جدید و موشک‌های ضد تانک و نیز صدها موشک ضد هوایی به مناطق تحت نفوذ جبهه النصره ارائه کرد و با عبارت "کشور بزرگ واقع در مرزهای شمالی سوریه" (ترکیه) را منبع ارسال این سلاح‌ها دانسته است.

این منبع افزود:‌ زورین در این نشست درخواست‌های سازمان ملل مبنی بر توقف حمایت مالی و تسلیحاتی از گروه‌های تروریستی را یادآور شده و گفت:‌ ترکیه به فراخوان‌های جهانی بی‌اعتنا بوده و به قطعنامه‌های بین‌المللی پایبند نیست.

یک منبع روس حاضر در ژنو نیز با اشاره به اینکه این سلاح‌های پیشرفته در حقیقت وارد مناطق شمالی روسیه شده‌اند، گفت: اطلاعاتی مبنی بر حضور نیروهای فرانسوی در سوریه در اختیار ندارم اما روسیه از فرانسوی‌ها خواسته در زمینه جنگ در سوریه با یکدیگر هماهنگی بالایی داشته باشند.

دیپلماتی که در جلسات گروه بین المللی حمایت از سوریه حضور داشت نیز گفت: زورین در نشست روز سه‌شنبه گذشته از سفیر فرانسه خواست با نیروهای روسی هماهنگ بوده و پایگاه‌های نیروهای فرانسوی که به تازگی وارد سوریه شده‌اند را جهت ممانعت از هدف‌گیری غیرعامدانه از سوی نیروهای روسی مشخص کنند اما نماینده فرانسه از حضور در جلسه روز پنج‌شنبه خودداری کرده و یکی از دیپلمات‌ها را به جای خود فرستاد که این امر فرار وی از پاسخگویی به طرف روسی تفسیر شده است.

به گفته این منبع، زورین در این جلسه اظهار داشت: برق و تلفن در برخی مناطق شمالی قطع شده اما اینترنت همچنان وجود دارد و تلفن‌های همراه با ماهواره کار می‌کنند. یک کشور بزرگ در شمال سوریه تمامی مختصات و اطلاعات را در اختیار گروه تروریستی جبهه النصره قرار می‌دهد و به شکل مستمر با آنها در ارتباط است.

2122089.jpg

رئیس شورای فدراسیون روسیه؛

عذرخواهی اردوغان دیر هنگام بود

رئیس شورای فدراسیون روسیه اقدام رئیس جمهور ترکیه در ارسال نامه به پوتین را دیر هنگام دانست اما عنوان داشت این کار می تواند آغازی بر بهبود روابط مسکو با آنکارا باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «والنتینا ماتووینکو» در اظهاراتی عذرخواهی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه، را دیر هنگام دانست ولی گفت نامه اردوغان به پوتین می تواند  پایه ای برای احیای مرحله به مرحله روابط بین روسیه و ترکیه تشکیل دهد.

ماتووینکو گفت: افسوس که این عذرخواهی با تاخیر رسیده است. روابط ما در این مدت شاهد افت هایی در بسیاری از عرصه ها شده و اعتماد سابق نیز از دست رفته است. با این وجود پیام اردغان می تواند باعث آغاز روند احیای مرحله به مرحله روابط بین روسیه و ترکیه شود.

پیش از این «دیمیتری پسکوف» دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه از دریافت نامه رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه خبر داد و گفت اردوغان در این نامه به خاطر کشته شدن خلبان روس بر اثر سرنگونی هواپیمای سوخو-۲۴ عذرخواهی کرده و بر آمادگی خود برای انجام اقداماتی در راستای برقراری مجدد روابط دوستانه میان دو کشور تاکید نموده است.

577.jpg

اپوزیسیون داخلی سوریه:

امکان آغاز مرحله انتقالی بدون اسد وجود ندارد

هماهنگ کننده هیات اپوزیسیون سوریه با اشاره به وفاداری ارتش سوریه و دستگاه امنیتی این کشور به اسد تاکید کرد که مرحله انتقال سیاسی در سوریه بدون اسد ممکن نیست.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه الیوم السابع مصر، حسن عبدالعظیم، از اعضای هیات هماهنگی اپوزیسیون سوریه تاکید کرد علاوه بر دستگاه امنیتی و نیروهای مسلح سوریه که به بشار اسد وفادار هستند، نهادهای قانون‌گذاری و اجرایی در این کشور نیز در حال حاضر در دست اسد هستند.

عبدالعظیم افزود: بدون حضور اسد امکان آغاز مرحله انتقالی وجود ندارد و او دستکم باید شش ماه پیش از اجرای مرحله انتقالی سیاسی در قدرت باشد.

این اظهارات عبدالعظیم پس از آن مطرح شد که 51 تن از دیپلمات‌های وزارت خارجه آمریکا در یادداشتی از رئیس جمهور این کشور خواستند ارتش سوریه را در حملات خود هدف قرار دهد و همزمان تماس‌ها و رایزنی‌های خود با مخالفان "میانه‌روی" سوریه را افزایش دهد.

1075274.jpg

اردوغان از روسیه عذرخواهی کرد

رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه در نامه ای به ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه نوشت که به خاطر سرنگونی هواپیمای سوخو-24 عذرخواهی می کند.

این مطلب را دمیتیری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رییس جمهور روسیه گزارش داده است.

پسکوف با اعلام خبر دریافت نامه رجب طیب اردوغان برای ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه تصریح کرد: "رییس جمهور ترکیه در این نامه مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده خلبان کشته شده بر اثر سرنگونی هواپیمای سوخو-24 اعلام نمود و نوشت که از آن ها عذرخواهی می کند".

به گفته پسکوف، اردوغان همچنین با ابراز تاسف از سرنگونی هواپیمای روسیه، بر آمادگی خود برای انجام اقداماتی در راستای احیای روابط سنتی و دوستانه میان دو کشور تاکید نمود.

اسوپوتنیک

141.jpg

تسلیحات سیا برای مخالفان سوری در بازار سیاه فروخته شد

روزنامه نیویورک تایمز از قول مقام‌های آمریکایی و اردنی نوشت، تسلیحاتی که سیا و عربستان برای مخالفان سوری به اردن فرستاده بودند توسط ماموران اطلاعاتی اردن به سرقت رفته و در بازار سیاه به تجار سلاح فروخته شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، به نوشته روزنامه نیویورک تایمز و براساس تحقیقات مشترک از سوی این روزنامه و الجزیره مشخص شد برخی از این تسلیحات به سرقت رفته در تیراندازی مرگبار ماه نوامبر 2015 که باعث کشته شدن دو آمریکایی و سه تن دیگر در یک تاسیسات آموزش پلیس در پایتخت اردن شد، مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

یک افسر پلیس اردن دو تن از مقاطعه کاران امنیتی دولت آمریکا، یک مامور آموزش اهل آفریقای جنوبی و دو اردنی را در این تاسیسات به ضرب گلوله از پای درآورد و خودش نیز کشته شد.

این تاسیسات آموزشی در حومه امان، پایتخت اردن پس از حمله آمریکا در سال 2003 به عراق برقرار شد تا در امر آموزش نیروهای امنیتی عراق پس از جنگ و آموزش پلیس تشکیلات خودگردان فلسطین مورد استفاده قرار گیرد.

این روزنامه به نقل از مقام‌های اردنی و آمریکایی نوشت، این تسلیحات مورد استفاده در این تیراندازی در اصل برای مخالفان سوری فرستاده شده بود که در این برنامه آموزشی نیروها در اردن آموزش می‌دیدند.

سرقت سلاح که ماه گذشته میلادی و پس از شکایت آمریکا و عربستان پایان یافت، باعث شده تا حجم زیادی از سلاح در بازار سیاه سلاح روانه شود.

افسران اردنی که در بخشی از سرقت سلاح دست داشته‌اند، از پول به دست آمده برای خرید تلفن‌های آی‌فون، خودروهای گرانقیمت و سایر وسایل لوکس استفاده کردند.

160.jpg

ورود ارتش عراق به آخرین پایگاه تروریست‌های داعش در مرکز فلوجه

نیروهای ارتش عراق در ادامه پیش‌روی‌های خود در مواجهه با گروه تروریستی داعش، موفق شدند وارد آخرین پایگاه این گروه تروریستی در مرکز فلوجه شوند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری اسکای‌نیوز، منابع نظامی عراقی اعلام کردند که ارتش موفق شده به دو منطقه الحصی و الجولان در مرکز فلوجه وارد شود. این دو منطقه آخرین مناطق باقی مانده در فلوجه هستند که هنوز عناصر داعش در آنجا حضور گسترده دارند.

ارتش عراق اعلام کرد که پرچم این کشور را بر فراز برخی ساختمان‌های دولتی در منطقه الجولان، به عنوان بزرگترین منطقه مسکونی فلوجه نصب کرد.

منطقه الجولان مهمترین منطقه تحت سلطه داعش در فلوجه به شمار می‌رود و ورود ارتش عراق به آن در حقیقت شکستی بزرگ برای تروریست‌ها محسوب می‌شود.

گرچه این منطقه از همه جهات محاصره شده اما به دلیل مساحت گسترده، ارتش عراق به زمانی طولانی برای آزادسازی آن نیاز دارد و پیش‌بینی می‌شود عملیات آزادسازی آن دو روز به طول بیانجامد.

این درحالی است که برخی سایت‌ها از جمله سایت العهد لبنان اعلام کرده‌اند که منطقه الجولان پاکسازی شده است.

یکی از مسوولان ارتش عراق نیز اعلام کرد که تاکنون در جریان درگیری‌ها میان ارتش و تروریست‌ها در فلوجه حدود 1500 داعشی که اکثرا تابعیت عربی و خارجی دارند، کشته شدند.

از سوی دیگر نیروهای داوطلب مردمی و ارتش عراق موفق شدند به پیش‌روی‌های چشمگیری در اطراف موصل در شمال این کشور دست یافته و جاده بین‌المللی استان نینوا به استان صلاح‌الدین را تحت کنترل خود درآوردند.

احمد الجبوری، استاندار صلاح‌الدین در این باره گفت: نیروهای عراقی موفق شدند منطقه مکحول در جاده بین‌المللی تکریت-موصل را به کنترل خود در آورند.

وزیر دفاع عراق نیز اعلام کرد درگیری‌های موصل ادامه دارد و ارتش عراق به پیش‌روی‌های چشمگیری در این درگیری‌ها دست یافته است.

-(1)-12.jpg

یک مقام آمریکایی:

قدرت داعش در عراق در حال افول است

دستیار معاون وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به کشته شدن شمار زیادی از سران گروه تروریستی داعش در عملیات فلوجه عراق و جداشدن عشایر از این گروه تروریستی را عوامل افول این گروه در عراق دانست.

ایرنا: 'جو کایرون' روز شنبه در گفت و گو با شبکه تلویزیونی فرانس انفو گفت: همگی به خاطر داریم زمانی که 'باراک اوباما' رئیس جمهوری آمریکا در نشست گروه 20 هشدار داد که اگر داعش به سلاح هسته ای دست یابد همه معادلات جهانی به هم می ریزد، کسی تصور نمی کرد که توافقی جهانی برای نبرد با این گروه تروریستی در شرف آغاز است. البته این فرض بسیار بعید و وحشتناکی است، اما به باور اوباما باید همه گزینه ها روی میز باشد.

این مقام آمریکایی گفت: در ماه های اخیر تغییرات عمده ای در سیاست واشنگتن در مقابله با گروه تروریستی داعش مشاهده می شود. عربستان به همراه برخی کشورهای عربی و همچنین ترکیه، طی ماههای اخیر به دلیل حمایت های مالی، تسلیحاتی و سیاسی خود از تروریست ها در سوریه و عراق از جمله گروه تروریستی داعش، تحت شدیدترین انتقادها بوده اند.

این مقام آمریکا در تلاش برای مصادره نتایج مقابله ملت و ارتش عراق با تروریست های داعش در شهر فلوجه و سایر نقاط این کشور در چند هفته اخیر به نفع کشورش، یکی از این تغییرات را به اعزام مستشاران نظامی آمریکایی به عراق نسبت داد و افزود: داعش در عراق به یُمن سیاست های ائتلاف افول کرده است.

دستیار معاون وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش که چه شواهدی وجود دارد که نشان بدهد داعش در حال شکست خوردن است، گفت: همان طور که گفتم، پیشرفت هایی در عراق به دست آمده است. اگر به بازپس گیری مناطق غربی عراق نگاه کنید، اگر به عملیات فلوجه نگاه کنید به خوبی مشاهده می کنید که برخی از عشایر نیز در حال جدا شدن از این گروه هستند. این امر سبب شده است که پیشرفت های داعش کم تر شوند و خوش بینی ها از این امر ناشی می شوند.

وی درعین حال گفت: البته شکی در این نیست که در عراق، اوضاع خیلی به هم ریخته است. خشونت ها ادامه دارد و بمب گذاری های انتحاری صورت می گیرد. برخی گروه ها دنبال افزایش شکاف های مذهبی هستند. از دیگر سو کُردها نیز خواستار استقلال بیشتر هستند و دولت بغداد نیز این نگرانی را دارد که در صورت تجهیز کُردها به سلاح های بیشتر، آنها به سمت استقلال بیشتر متمایل شوند.

-600x346-3.jpg

تداوم پیشروی در محور شمال صلاح‌الدین و جنوب موصل؛

نیروهای عراقی به ورودی‌های شرقاط رسیدند

نیروهای عراقی پیشروی قابل ملاحظه‌ای به سمت موصل داشته و علاوه بر تسلط بر مهمترین نقاط مسیر بین‌المللی که استان نینوا را به استان صلاح الدین متصل می‌کند، به ورودی‌های شرقاط رسیده‌اند.

به گزارش ایسنا، خبرنگار المیادین گزارش داد که نیروهای عراقی دو روستای البوعمیره و العین البیضاء در شمال صلاح الدین را از داعش پس گرفته و به ورودی شرقاط رسیدند.

خبرنگار المیادین در عراق گزارش داد که نیروهای عراقی امروز (شنبه) به اطراف روستاهای مجتمعات مسکونی در ورودی‌های شهرستان شرقاط رسیدند.

المیادین همچنین در خبری دیگر گزارش داد که نیروهای عراقی حمله داعش را در منطقه زرکه در  صلاح الدین دفع کردند.

در این راستا سلیم جبوری، رئیس پارلمان عراق امروز برای اطلاع از مقدمات عملیات آزادسازی موصل به شهرستان المخمور در جنوب نینوا رفت.

همچنین پیشتر روزنامه مستقل رای الیوم به نقل از احمد جبوری، استاندار صلاح‌الدین نوشته بود: نیروهای عراقی توانستند ظهر جمعه بر شهر مکحول در ۳۵ متری شمال بیجی تسلط یافته و منطقه را از وجود بمب‌ها و منازل بمب‌گذاری شده پاکسازی کنند.

شهر مکحول از شهرهای بسیار کوچکی است که شامل ده‌ها خانه مسکونی و ساختمان دولتی است و در مسیر بین‌المللی قرار دارد که آن را مهم ساخته است. این منطقه در پی اینکه ساکنانش اختیاری یا اجباری تحت فشار اعضای داعش این منطقه را ترک‌ کردند،‌ تقریبا خالی از سکنه است.

از سوی دیگر، علی دحدوح، فرماندار شهرستان شرقاط در ۱۱۰ کیلومتری شمال تکریت به خبرگزاری آلمان گفت:‌ نیروهای عراقی توانستند بر تقاطع شرقاط - موصل- تکریت تسلط یافتند که مهمترین راه ارتباطی در منطقه است و بر تمامی مسیرهای مواصلاتی که منتهی به سه شهر و روستاهای اطراف آن می‌شود احاطه دارد.

او افزود: تقاطع شرقاط شامل برخی ساختمان‌های نظامی است و ۹۰ کیلومتر از تکریت فاصله دارد و نیروهای عراقی اکنون در منطقه مستقر هستند تا آن را در برابر حملات احتمالی شبانه محافظت کنند.

یک استوار ارتش عراق نیز اعلام کرد که تسلط بر تقاطع شرقاط و قبل از آن الزویه اتفاق مهمی است که مسیر گسترده‌ای را به سمت آزادسازی شرقاط باز می‌کند.

عبدالغنی الاسدی‌، فرمانده سازمان مبارزه با تروریسم عراق اعلام کرد که نیروهای این سازمان تنها یک کیلومتر با تقاطع شرقاط فاصله دارند و بیش از ۱۰۰۰ غیرنظامی در جریان آزادسازی مکحول و مناطق اطراف آن از این منطقه تخلیه شدند.

الاسدی به سومریه نیوز گفت: نیروهای ما توانستند امروز شهر مکحول را پاکسازی کنند که یک کلیومتر از تقاطع شرقاط فاصله دارد و مکحول و مناطق بعد از آن تا تقاطع الزویه کاملا از داعش خالیه شده است.

1-93.jpg

سازمان همکاری شانگهای بر ضرورت محافظت از وحدت سرزمینی سوریه تأکید کرد

کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای بر ضرورت محافظت از وحدت سرزمینی سوریه و ایجاد راه حل سیاسی برذای بحران تأکید کردند.

در بیانیه پایانی نشست اعضای سازمان همکاری شانگهای در تاشنکند پایتخت ازبکستان، آمده است: “در نشست اعضا بر ضرورت محافظت از وحدت سرزمینی سوریه و امنیت و حاکمیت زمینی آن و ایجاد راه حل سیاسی برای بحران این کشور تأکید شده است”.

3-21.jpg

كوبا خواستار پایان دادن به دخالت خارجی در امور داخلی سوریه شد

كوبا خواستار به پایان دادن دخالت خارجی در امور داخلی سوریه شد وبار دیگر بر حمایت خود از رسیدن به راه حل مسالمت أميز برای بحران سوریه تاکید کرد.

نماينده دایم کوبا در سازمان ملل متحده انايانسي رودريغيز طی سی و دومین اجلاس شورای حقوق‌بشر سازمان ملل متحد گفت :”باید برای تحقق صلح و مقابله با افراط گرایی و دخالت خارجی در سوریه به هدف حفظ فرهنگ و تاریخ آن ،تلاش کنیم “

سانا

9T142456Z400-5.jpg

العبادی نخست وزیر عراق:

داعش یک پروژه خارجی بود که خنثی شد

نخست وزیر عراق تاکید کرد که دولت این کشور از اجرای اصلاحات دست برنمی دارد و داعش یک طرح و پروژه خارجی بود که خنثی شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت خبری شفق نیوز، حیدر العبادی،نخست وزیر عراق در دیدار با سران عشایر نجف تاکید کرد که داعش یک برنامه ریزی خارجی است اما قهرمانان ما با جان فشانی های خود این نقشه و طرح را ناکام گذاشتند.

وی در ادامه به حضور افرادی که منش داعش را پیروی می کنند در سیاست و رسانه اشاره کرد.

العبادی تاکید کرد: دولت عراق به اقدامات خود در اجرای اصلاحات و مبارزه با فساد مالی در نهادهای دولتی ادامه می دهد.

وی عنوان داشت: من تعجب می کنم که هر زمان به پیروزی نزدیک می شویم برخی شبکه ها دست و پایشان را گم می کنند و این مساله در خصوص آزاد سازی فلوجه کاملا مشهود بود.

العبادی تاکید کرد: ما تمام کسانی را که دست کشتار عراقی ها و ریختن خون آنها دست داشتند محاکمه می کنیم.

2211.jpg

پیشنهاد  کارکنان وزارت خارجه آمریکا:

بمباران سوریه طبق سناریوی یوگسلاوی

کارکنان وزارت خارجه آمریکا در نامه ای برای مقامات این وزارتخانه پیشنهاد کردند ارتش دولتی سوریه طبق "سناریوی یوگسلاوی" بمباران شود. این مطلب را روزنامه "نیویورک تایمز" نوشته که از متن سند مربوطه آگاه شده است.

هفته گذشته اطلاع حاصل شد که 50 نفر از کارکنان وزارت خارجه آمریکا نامه ای برای استفاده داخلی را امضا کرده و در آن به بمباران نیرویهای دولتی سوریه فرا خوانده اند. آن ها چنین کاری را یگانه روش برای مبارزه با گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی (داعش) و رسیدن به صلح در سوریه فرا خوانده اند.

جان کیربی، سخنگوی رسمی وزارت خارجه آمریکا دریافت چنین نامه ای را تأئید کرد اما جزئیات آنرا افشا نساخته و فقط خاطرنشان نمود که مقامات وزارت خارجه در حال مطالعه این نامه هستند.

اسپوتنیک

2116427-(1).jpg

لوموند از ردپای شرکت فرانسوی در حمایت از داعش گزارش داد

روزنامه فرانسوی لوموند از کمک غیر مستقیم شرکت سیمان سازی فرانسوی در سوریه به داعش پرده برداشت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، نشریه لوموند از حمایت غیر مستقیم مالی یک شرکت تولید سیمان فرانسوی در سوریه از گروه تروریستی داعش خبر داد.

بر اساس این گزارش این نشریه، شرکت تولید سیمان «جبلیا» واقع در شمال شرق سوریه بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ مبلغ هنگقتی پول را جهت ساخت کارخانه در اختیار اعضای گروه تروریستی داعش قرار داده است.

لوموند نوشت: گفته می شود شرکت مذکور این پول را در ازای تخلیه مناطق اطراف این کارخانه که محل نگهداری تولیدات آن به حساب می آمده و در اشغال تروریستهای داعش قرار داشته پرداخت کرده است. کارخانه تولید سیمان «جلبیا» در سال ۲۰۰۷، توسط شرکت فرانسوی «لافارژ» به ارزش ۶۰۰ میلیون یورو خریداری و بازسازی شد.

این شرکت سیمان سازی سوری - فرانسوی پس از اتمام تعمیرات و بازسازی ها در سال ۲۰۱۰ راه اندازی شد. اما در سپتامبر ۲۰۱۴ و در پی یورش داعش به سوریه و اشغال منطقه اطراف این کارخانه تعطیل شد.

101.jpg

هشدار پوتین به غرب:

روسیه پاسخ لازم را به ستیزه جویی های ناتو می دهد

ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه با تکرار هشدارهای قبلی درباره نفوذ نظامی غرب نزدیک مرزهای این کشور گفت: ناتو اظهارات و مواضع ستیزه جویانه تری را در برابر مسکو اعلام می کند و روسیه نیز مجبور به اتخاذ تدابیر لازم است.

به گزارش ایرنا، پوتین امروز (چهارشنبه) در سخنان خود خطاب به نمایندگان دوما در پایان کار دوره ششم این مجلس تاکید کرد: ناتو اکنون اظهارات (مواضع) ضد روسی خود را ستیزه جویانه تر کرده و عملیات خود را نزدیک مرزهای روسیه افزایش داده است که موظفیم توجهی ویژه ای به توان دفاعی خود داشته باشیم.

بنا به اعلام پایگاه کاخ کرملین، پوتین همچنین با انتقاد از سکوت غرب در برابر پدیده شکل گیری نازیسم و اجرای سیاست منزوی کردن اتحاد جماهیر شوروی، گفت: هوشیاری و اراده سیاسی (در غرب) برای پیشگیری از وقوع جنگ جهانی دوم شکل نگرفت تا جان میلیون ها انسان حفظ شود.

وی افزود: چه درس های دیگری لازم است بیاموزیم تا اکنون اختلاف های کهنه و بازی های ژئو پلتیک را کنار گذاشته و برای مبارزه با تروریسم بین المللی متحد شویم. خطر گسترش این تهدید مشترک در برابر دیدگان همه زیاد شده است و اکنون باید نظام امنیت جمعی غیربلوک بندی شده شکل گیرد و روسیه برای مشارکت و گفت وگو در این زمینه آمادگی دارد.

رییس جمهوری روسیه ادامه داد: اما اکنون مانند دوره پیش از جنگ دوم جهانی شاهد هیچ واکنش مناسبی نیستیم و حتی ناتو مواضع خصمانه خود را تشدید می کند و اقدام های ضد روسی نزدیک مرزهای روسیه انجام می دهد.

پوتین همچنین پیوستن شبه جزیره کریمه به روسیه را نتیجه تاریخی کار دوره ششم دوما خواند که سال 2014 براساس نتایج برگزاری یک همه پرسی از اوکراین جدا و به روسیه منضم شد.

نظامیان ناتو و آمریکا از سال 2013 تاکنون در حال کامل کردن حضور خود در شرق اروپا و کشورهای ساحل دریای بالتیک هستند و رزمایش های گروهی یا دوجانبه جنگ با دشمن فرضی را تمرین می کنند که در این منطقه فقط می تواند روسیه باشد.

افزون بر حضور مستقل نظامیان آمریکایی در این منطقه، نیروهای این کشور که ستون فقرات اصلی ناتو هستند، در رومانی، لهستان، جمهوری چک، لتونی و استونی هم مرز روسیه و لیتوانی، مولداوی و کمی دورتر گرجستان پنج جمهوری شوروی سابق به عنوان همکاری یا برگزاری رزمایش به صورت دائمی یا موقت حضور دارند.

پوتین روز جمعه نیز با بیان اینکه شوروی و پیمان ورشو از مدت ها پیش از صحنه روزگار حدف شده اند، ولی ناتو در حال پیشروی حیرت آور بسوی مرزهای روسیه است، گفت: هیچ مقامی در نظام حکومت روسیه خواهان ورود به جنگ سرد نیست و برغم تنش ها در روابط بین المللی و رویارویی کنونی، نیازی به آن وجود ندارد.

مسکو با هشدار های مکرر خواستار توقف راهبرد توسعه نفوذ نظامی غرب به مجاورت روسیه شده و اعلام کرده که از توانمندی های دفاعی خود برای نشان دادن واکنش لازم بهره خواهد گرفت، ولی ناتو و آمریکا همچنان به این اقدام ها ادامه می دهند.

800.jpg

اقتصاد سوریه پیش و پس از جنگ

خانم امل با شنیدن این سؤال که «با حقوق کمتر از ٥٠ دلار در ماه چطور زندگی می‌کنید؟» می‌خندد و می‌گوید: «الله اعلم!» او از دانش آمار هیچ سر درنمی‌آورد، اما با همین دو کلمه، واقعیتی را خلاصه‌وار بیان می‌کند که مردم سوریه این‌روزها در حال تجربه آن هستند. پنج سال جنگی که همچنان ادامه دارد، چیزی برای یک کشور باقی نگذاشته است. امل که در دمشق زندگی می‌کند و مادر یک خانواده شش‌نفری است، می‌گوید: «همه چیز دلاری شده، حتی ساندویچ فلافل قیمتش ١٠ برابر بیشتر شده، تا جایی که نمی‌توانیم حتی فقط با خوردن فلافل زندگی کنیم».

تاکنون مطالعات زیادی برای مقایسه وضعیت کنونی سوریه با آن چیزی که پیش از سال ٢٠١١ و شروع جنگ داشت، صورت گرفته است. هرچند بیشتر این مطالعات با اهداف سیاسی بوده، اما درعین‌حال تصویر کلی‌ای را ارائه می‌دهد که نشان می‌دهد وضعیت سوریه تا چه حد فاجعه‌بار است. یکی از مطالعات جدید از سوی مرکز «ویریل» ‌صورت گرفت که در شهر برلین آلمان فعالیت می‌کند. در گزارش این مرکز آمارهایی آمده است که نتایج هولناک جنگ در سوریه را نشان می‌دهد. این گزارش تأکید دارد سال کنونی میلادی (٢٠١٦) یکی از خطرناک‌ترین سال‌ها برای شهروندان سوری از هر لحاظ به‌ویژه اقتصادی و اجتماعی است. طبق آمارهای ارائه‌شده در این گزارش، «پیش از سال ٢٠١١ طبقه متوسط سوریه تقریبا ٦٠ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می‌داد. این طبقه‌ای بود که هرچند به لحاظ ریشه‌های اجتماعی و دینی تفاوت‌هایی داشت، اما درکل جامعه را رهبری می‌کرد، زیرا شامل اکثر پزشکان، مهندسان، روشنفکران، معلمان، نویسندگان، صاحبان حِرف، بازرگانان و صنعتگران می‌شد. همین طبقه متوسط در سال ٢٠١٦ فقط ٩,٤ درصد از جمعیت سوریه را تشکیل می‌دهد. سوریه ‌هزاران نفر از فرزندان این طبقه را به دلیل مهاجرت، قتل یا بی‌کاری از دست داده است».

اوضاع اقتصادی سوریه در دو سال گذشته بدترین وضعیت را داشت. زیرا بهای دلار در مقایسه با «لیره» سوریه چند برابر شد تا جایی که گاه بهای یک دلار به ٦٥٠ لیره می‌رسید. پیش از شروع جنگ، یک دلار آمریکا در سوریه معادل ٥٠ لیره بود. از این گذشته جنگ، زندگی را در اکثر بخش‌های اقتصادی اعم از کشاورزی، صنعت یا حتی بازرگانی تعطیل کرده است، زیرا یا مواد اولیه نیست یا قیمت‌ها بالاست یا بخش‌های صنعتی در اثر جنگ تا حد زیادی ویران شده است.

مطابق این گزارش، حدود ٨٦,٧ درصد از سوری‌ها زیر خط فقر به سر می‌برند و هزینه‌های زندگی در سال‌های جنگ به‌شدت افزایش پیدا کرده است. این روند در سال جاری در مقایسه با سال ٢٠١١، به هزارو ١٥٥ برابر رسیده است. قدرت خرید مردم به‌شدت کاهش یافته و لیره سوریه بیش از ٩٠ درصد ارزشش را از دست داده است. بانک بین‌المللی خط فقر در جهان را روزی ١.٩ دلار تعیین کرده است. به این معنا که هر فردی کمتر از ٦٠ دلار در ماه یا به تعبیری ٣٦‌هزار لیره سوریه داشته باشد، زیر خطر فقر است. با یک حساب سرانگشتی باید گفت یک خانواده پنج‌نفره در ماه نیازمند ١٨٠هزار لیره است تا زیر خط فقر نباشد. این در حالی است که متوسط حقوق کارگران در سوریه به حدود ٢٤ هزار لیره در ماه می‌رسد؛ یعنی چنین خانواده‌ای دست‌کم به ١٥٦هزار لیره دیگر نیاز دارد تا خودش را به خط فقر برساند. با وجود اینکه خانم امل معنای واژه فقر را نمی‌داند و نمی‌تواند آن را حساب کند، اما می‌گوید: «ما نابود شده‌ایم. درآمد ما فقط حقوق همسرم است که ٣٠‌هزار لیره در ماه می‌شود به اضافه کمک‌های صلیب‌سرخ و بعضی پول‌هایی که از این و آن قرض می‌گیریم و نمی‌دانیم چطوری باید آنها را پس دهیم».

او که خیاطی آموخته تا خودش بتواند لباس بچه‌هایش را بدوزد، اوضاع زندگی‌شان را با دوران پیش از جنگ مقایسه می‌کند و می‌گوید: «آن زمان حقوق شوهرم برای گذران زندگی ما کافی بود. ما آدم پول‌داری نبودیم ولی به کسی هم نیاز نداشتیم».

گزارش ویریل می‌گوید حقوق یک کارگر در شرایط کنونی به حدود ٢٤٠‌هزار لیره رسیده است. ‌سوریه در آستانه یک قحطی واقعی است. گزارشی را که این مرکز تهیه کرده، بر قیمت‌های رایج در مناطق تحت سیطره دولت مبتنی است. حال آنکه آمارهای مربوط به شهرها و روستاهای تحت محاصره «داعش»، نشان می‌دهد اوضاع از اینها خیلی بدتر است. بسیاری از آنها خط فقر را رد کرده و به‌اصطلاح به آستانه خط «گرسنگی» رسیده‌اند.

برای مثال، شهر «دیرالزور» که در کنار رودخانه فرات واقع شده و روزگاری یکی از مناطق زراعی سوریه به شمار می‌رفت، بیش از یک‌و‌نیم سال است تحت محاصره داعش قرار دارد. یکی از اهالی دیرالزور به ما می‌گوید: ‌«بهای یک هندوانه بیش از ٢٥‌هزار لیره (یعنی بیش از حقوق یک ماه یک کارمند) شده است. درهمین‌حال مواد غذایی حتی آب‌خوردن به‌سختی یافت می‌شود. اهالی این شهر برای گرم‌کردن خانه‌شان در زمستان یا برای روشن‌کردن اجاق و پخت غذا، مجبورند اثاثیه‌هایشان را بسوزانند. در این شهر مرگ و زندگی فرقی با هم ندارد.

بقیه در صفحه بعد