lyssna_nu.png
رادیو علمی

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

266359422222jpg-2.jpg

طبق نتایج تازه ترین نظرسنجی؛

کاهش اقبال عمومی از پیوستن سوئد به ناتو

نتایج تازه ترین نظرسنجی نشان می دهد که حمایت شهروندان سوئدی از ایده پیوستن کشورشان به ناتو ظرف مدت زمان کمتر از یکسال کاهش چشمگیری یافته است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری راشا تودی، نتایج تازه ترین نظرسنجی نشان می دهد که حمایت شهروندان سوئد از ایده پیوستن این کشور به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ظرف مدت زمانی کمتر از یکسال از ۴۱ درصد به ۳۳ درصد کاهش یافته است.

۴۹ درصد از شهروندان سوئدی که در این نظرسنجی شرکت کرده اند،‌ مخالف پیوستن کشورشان به این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا هستند و در مقابل تنها ۳۳ درصد از این پیوستن احتمالی به ناتو حمایت می کنند. حدود ۱۸ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی نیز گفتند که نظرخاصی در این باره ندارند.

حدود یکهزار شهروند سوئدی در این نظرسنجی که در ماه ژوئن توسط یک مؤسسه تحقیقاتی با نام «سیفو» انجام شد، شرکت کردند.

این مؤسسه تحقیقاتی در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۵ پرسش مشابهی را برای شهروندان سوئدی مطرح کرد و نتایج آن کاملاً متفاوت بود.

در نظرسنجی مذکور حدود ۴۱ درصد از پاسخ دهندگان موافق درخواست عضویت سوئد در ناتو بودند؛ در حالیکه ۳۹ درصد مخالف این اقدام بودند و ۲۰ درصد نیز نظری نداشتند.

مقایسه نتایج این دو نظرسنجی نشاندهنده تغییر در افکار عمومی است که این امر تا حدودی متأثر از مواضع ضد ناتو حزب حاکم بر سوئد- حزب دموکرات سوسیال- است.

گفتنی است که طبق نتایج این نظرسنجی، طبقه متوسط سوئد بیشتر از سایر گروهها خواهان پیوستن به این ائتلاف نظامی است.

شایان ذکر است که پارلمان سوئد در ماه مه «توافقنامه حمایت از کشور میزبان» را با ناتو به تصویب رساند که به موجب این توافقنامه، ناتو مجوز حمل و نقل سخت افزار مشتمل بر هواپیما و کشتی های نظامی را از داخل خاک سوئد خواهد داشت.

finland_nato_large.jpg

احتمال برگزاری همه پرسی در مورد عضویت فنلاند در ناتو

رئیس کمیته دفاعی پارلمان فنلاند از احتمال برگزاری همه پرسی در مورد عضویت کشورش در ناتو خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، رئیس کمیته دفاعی پارلمان فنلاند گفت که تصمیم گیری راجع به اینکه فنلاند عضو ناتو بشود یا نشود کاملا بستگی به شرایط دارد.

«ایلکا کنروا» افزود: دو همه پرسی بین کشورهای عضو ناتو وجود دارد.

به گفته این نماینده پارلمان فنلاند، امکان برگزاری همه پرسی ملی در مورد عضویت در ناتو بستگی به تصمیم دولت در اینباره دارد.

وی پیشتر گفته بود که عضویت فنلاند در ناتو بستگی به این دارد که آیا این کشور احساس نیاز به افزایش تمهیدات دفاعی خواهد داشت یا خیر.

گفتنی است، مقام های روسیه روز گذشته صراحتا هشدار داده بودند که اگر فنلاند عضویت در ناتو را بپذیرد، مسکو این اقدام را بی جواب نخواهد گذاشت.

21250-3.jpgفنلاندی ها برای برگزاری همه پرسی امضا جمع می کنند

تعدادی از شهروندان فنلاند برای برگزاری یک همه پرسی سراسری در این کشور جهت خروج از اتحادیه اروپا شروع به جمع آوری امضا کرده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، گزارش ها حاکی از به راه افتادن کمپین هایی در فنلاند برای برگزاری همه پرسی به سبک بریتانیا به منظور جدایی از اتحادیه اروپا است.

این کمپین که «سباستین تینکینن»، رئیس سازمان جوانان حزب «ترو فینس» در فنلاند، رهبری آن را بر عهده دارد، در همان ساعات راه اندازی نخست موفق به جمع آوری بیش از ۱۰ هزار امضا شد.

گفتنی است وی از جمله اشخاص سیاسی این کشور است که به بدبینی به اتحادیه اروپا در فنلاند معروف است.

بر اساس گزارش ها، تنها حدود ۳۵۰۰ نفر از شهروندان فنلاند در زمان اعلام نتایج برگزیت در روز جمعه به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای مثبت دادند.

«تینکینن» معتقد است فنلاند نیازمند یک همه پرسی مشابه (بریتانیا) برای رهایی از اتحادیه اروپا است.

گفتنی است فنلاند در سال ۲۰۱۳ و پیش از بریتانیا کمپین مشابهی تشکیل داد و در آن زمان حدود ۳۰ هزار نفر به آن رای مثبت داده و آن را امضا کردند. در صورتیکه طبق قوانین این کشور، برای چنین طرحی به پارلمان، دست کم ۵۰ هزار امضا مورد نیاز است.

برگزیت منجر به ایجاد بی ثباتی نسبی بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا شده و از روز جمعه تا کنون خبرهایی مبنی بر میل دیگر اعضای اتحادیه اروپا برای جدایی از این اتحادیه به گوش می رسد.