lyssna_nu.png
رادیو علمی

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

139402110.jpg

شورش درون گروه تروریستی داعش نافرجام ماند

مقام های امنیتی عراق روز شنبه اعلام کردند که داعش شورش و کودتا در موصل به فرماندهی یکی از سرکردگان این گروه را سرکوب کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از بغداد، داعش 58 نفر را به ظن دست داشتن در این کودتا که با هدف واگذاری شهر موصل به عنوان مرکز خلافت این گروه تروریستی به نیروهای دولتی عراق سازماندهی شده بود، اعدام کرد.

ساکنان محلی نیز گفتند که شورشیان پس از غرق شدن در یک گور جمعی دفن شدند.

گفته شده که یکی از شورشیان، مشاور محلی ابوبکر البغدادی سرکرده داعش بوده است.

داعش ادعا کرده که هدف شورشیان، تضعیف عملیات دفاعی داعش در موصل در جریان نبرد آتی این شهر بوده است که پیش بینی می شود بزرگترین درگیری در عراق از زمان آغاز تهاجم آمریکا به این کشور در سال 2003 باشد.

اما بر خلاف این گفته داعش، به نظر می رسد اختلافات درونی این گروه تروریستی شدت یافته و این موضوع به همراه ترس ناشی از عملیات بزرگ موصل که قرار است به زودی از سوی نیروهای مردمی و ارتش عراق آغاز شود، برخی سرکردگان داعش را وادار کرده تا به فکر جدایی خود و نیروهای تحت امرشان از سایر تروریست ها بیافتند.

به گفته ساکنان محلی، فهرستی از اسامی 58 شورشی اعدامی برای اطلاع رسانی به خانواده هایشان به یک بیمارستان ارائه شد، اما اجساد آنها تحویل داده نشد.

داعش پس از این کودتای نافرجام، کارت های شناسایی صادر شده برای سایر فرماندهان محلی خود را پس گرفت تا از فرار آنها از موصل به همراه خانواده هایشان جلوگیری کند.

عناصر داعش تله های مرگباری را در شهر موصل کار گذاشته و با حفر تونل هایی در این شهر، از کودکان به عنوان جاسوس برای پیش بینی عملیات حمله به موصل استفاده کرده اند.

موصل، آخرین پایگاه اصلی داعش در عراق محسوب می شود و با احتساب جمعیت دو میلیونی این شهر تا قبل از شروع جنگ، وسعت آن در قیاس با دیگر شهرهای تحت کنترل داعش، دستکم پنج برابر تخمین زده می شود.

به گفته مقام های عراقی، تهاجم زمینی گسترده احتمالا ماه جاری با حمایت نیروی هوایی آمریکا، نیروهای امنیتی کرد و نیروهای مردمی آغاز می شود.

حمله موفقیت آمیز در موصل، نیمی از خلافتی را که داعش به طور خودخوانده در زمان تسلط بر عراق در سال 2014 اعلام کرد، از بین می برد.

با این حال، سازمان ملل می گوید این حمله ممکن است بزرگترین بحران انسانی در جهان را رقم زند، به طوری که در بدترین حالت یک میلیون نفر در جریان آن بی خانمان می شوند.

egypttoday-6-3.jpg

العبادی در واکنش به اظهارات اردوغان؛

فقط عراقی‌ها در عملیات موصل شرکت دارند

نخست وزیر عراق با بیان این که دخالت برخی کشورها در امور داخلی عراق "سوال برانگیز و غیرقابل پذیرش" است تاکید کرد که عملیات موصل تنها با مشارکت نیروهای عراقی انجام خواهد شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری الجزیره، حیدر العبادی، نخست وزیر عراق با ابراز تعجب از دخالت برخی کشورها در امور داخلی عراق در آستانه آغاز عملیات آزادسازی موصل تاکید کرد: این دخالت‌ها سوال برانگیز و غیرقابل پذیرش است و ما هرگز اجازه چنین امری را نمی‌دهیم.

وی در ادامه مجددا تاکید کرد: ما می‌خواهیم خاک خود را آزاد کنیم و آنها نباید در امور داخلی ما دخالت کنند. عراق خواهان همزیستی مسالمت آمیز با همسایگانش است و از ترکیه و دیگر همسایگان خود می‌خواهیم به دخالت‌های خود در امور داخلی عراق پایان دهند. عملیات موصل تنها با مشارکت نیروهای عراقی انجام خواهد شد.

العبادی در این اظهارات خطاب به برخی کشورها به ویژه ترکیه گفت: ما طمعی به اراضی شما نداریم و دشمنی با شما نداریم. عراق تنها تلاش می‌کند اراضی خود را از اشغال داعش نجات دهد؛ بلایی که از خارج از عراق آمده و دامنگیر آن شده و باعث آوارگی هزاران عراقی و نابودی زیر ساخت‌های عراق شده است.

نخست وزیر عراق تاکید کرد: مردم عراق از همه گروه‌ها در کنار هم علیه داعش می‌جنگند و ما از دیگر کشورها می‌خواهیم در امور داخلیمان مداخله نکنند.

نخست وزیر عراق همچنین از ساکنان شهر موصل خواست از نیروهای امنیتی عراق که در عملیات آزادسازی موصل شرکت خواهند کرد، استقبال کنند چراکه این نیروها برای حمایت از غیرنظامیان در عملیات حضور خواهند یافت و ما هرگز اجازه نخواهیم داد که آنها معترض هیچ یک از غیرنظامیان شوند.

العبادی پیشتر به استان کرکوک رفته و در آنجا با تعدادی از مسئولان بومی و فرماندهان امنیتی درباره آغاز عملیات آزادسازی موصل دیدار و گفت‌وگو کرد.

2241393.jpg

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

به گزارش مهر به نقل از تاس، «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه قانون مصوبه دوما مبنی بر استقرار پایگاه هوایی روسیه در سوریه را امضا کرد.

بر اساس این گزارش، سرویس خبری کرملین روز جمعه با اعلام این خبر گفت که این قانون پیش از این در تاریخ هفتم ماه جاری میلادی توسط دوما به تصویب رسیده و در تاریخ ۱۲ اکتبر نیز مورد تایید شورای فدرال این کشور قرار گرفته است.

این توافق نخستین بار در تاریخ ۲۶ آگوست ۲۰۱۵ توسط دو کشور روسیه و سوریه به امضا رسید و در تاریخ ۹ آگوست سال جاری میلادی برای تصویب به مجلس دومای روسیه سپرده شد. بر اساس این توافق قرار است گروه اعزامی نیروی هوایی روسیه در سوریه در این کشور مستقر شوند که به همین منظور پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار خواهد گرفت.

به نوشته تاس، درخواست این توافق از سوی «بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه مطرح شده و قرار شده تا کلیه تاسیسات زیربنایی و منطقه مورد نیاز نیروی هوایی روسیه به طور دائم در اختیار مسکو قرار داده شود.

گفتنی است، مبارزه نیروی هوایی روسیه علیه تروریست ها در خاک سوریه از تاریخ ۳۰ سپتامبر سال گذشته میلادی آغاز شد. اما در مارچ سال جاری میلادی، «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه طی فرمانی دستور به بازگشت بخش عمده ای از نیروهای نظامی کشورش از سوریه را صادر کرد.

2241345.jpg

امروز انجام می شود؛

نشست اوباما و مشاوران وی برای بررسی گزینه نظامی در سوریه

رئیس جمهور آمریکا و مشاوران عالی وی در حوزه سیاست خارجی روز جمعه در نشست خود گزینه های نظامی در سوریه را بررسی خواهند کرد.

به گزارش مهر به نقل از رویترز، «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا و مشاوران عالی وی در حوزه سیاست خارجی با برگزاری یک نشست در روز جمعه گزینه های نظامی در سوریه را بررسی خواهند کرد.

برخی از مقامات برجسته آمریکا در گفتگو با رویترز این استدلال را مطرح کردند که آمریکا باید در سوریه با قدرت عمل بیشتری وارد شود وگرنه با خطر از دست دادن نفوذ خود بر معارضان به اصطلاح میانه روی سوری و متحدان عرب، کرد و ترک خود در نبرد علیه داعش مواجه خواهد شد.

طبق اظهارات یکی از مقامات آمریکا که نخواست نامش فاش شود؛ یکی از این گزینه ها اقدام نظامی مستقیم آمریکا همچون حملات هوایی علیه پایگاههای نظامی، انبار مهمات یا پایگاههای رادار و ضدهوایی سوریه است.

این مقام مسئول در ادامه افزود که خطر نهفته در این اقدام نظامی آنست که نیروهای روسیه و سوریه اغلب با یکدیگر مشارکت دارند و اینکه احتمال یک تقابل مستقیم با روسیه افزایش می یابد؛ امری که اوباما همواره به سختی از آن اجتناب کرده است.

مقامات آمریکا صدور دستور حملات هوایی به مواضع دولت سوریه از سوی اوباما را غیرمحتمل می دانند و تأکید می کنند که وی در نشست برنامه ریزی شده خود در شورای امنیت ملی آمریکا تصمیمی اتخاذ نخواهد کرد.

این مقامات می گویند که یک گزینه جایگزین، صدور مجوز برای متحدان آمریکا جهت تأمین تسلیحات پیشرفته برای معارضان تحت حمایت واشنگتن به جز راکتهای ضدهوایی دستی است؛ زیرا آمریکا بیم آن دارد که این راکتها علیه هواپیماهای خطوط هوایی غربی مورد استفاده قرار گیرند.

کاخ سفید تاکنون از هرگونه اظهارنظر در اینباره خودداری کرده است.

نشست برنامه ریزی شده روز جمعه آخرین نشست از مجموعه بحثهای داخلی آمریکا در مورد اقدامات لازم برای پایان بخشیدن به یک جنگ داخلی پنج ساله در سوریه با سیصد هزار تلفات انسانی و آوارگی نیم میلیون نفر بشمار می رود.

گفتنی است که وزرای امور خارجه آمریکا و روسیه روز شنبه در شهر «لوزان» سوئیس با یکدیگر دیدار خواهند کرد و تلاشهای تاکنون نافرجام خود را برای یافتن یک راه حل دیپلماتیک باردیگر آغاز می کنند. در این دیدار وزرای خارجه کشورهای ایران، ترکیه،‌ قطر و عربستان سعودی نیز حضور خواهند داشت؛‌ نشستی که مقامات آمریکا امید چندانی به موفقیت آن ندارند.

«آنتونی کوردزمن» عضو اتاق فکر «مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی واشنگتن» می گوید که شکست آمریکا در اقدام زودهنگام در سوریه- و در حلب به طور خاص-گزینه های اوباما را محدود کرده است.

1740524.jpg

اسد:

روسیه توازن قوا را به ضرر تروریست ها تغییر داده است

بشار اسد، رئیس جمهور سوریه اعلام کرد عملیات ائتلاف آمریکایی در سوریه ناملموس است اما پس از دخالت روسیه، توازن قوا در درگیری تغییر کرده است.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از روزنامه روسی "کومسومولسکایا پراودا"،اسد گفت:"قبل از ورود روسیه، باوجود فعالیت باصطلاح ائتلاف آمر یکایی که عملیات ان ناملموس بود، هیچ کاری انجام نشده بود. داعش و النصره با داشتن تعداد زیادی از شبه نظامیان پیشروی می کردند. علاوه بر این استخدام شبه نظامیان رو به افزایش بود و آنها نفت هرچه بیشتری را برای صادرکردن آن از طریق ترکیه به دست می آوردند".

رئیس جمهور سوریه خاطرنشان کرد پس از دخالت روسیه، وسعت اراضی تحت کنترل تروریست ها کاهش یافت. اسد گفت:"روس ها توازن قوا را به ضرر تروریست ها تغییر دادند".

john-sawers-2.jpg

مدیر سابق ام آی ۶:

زمان تک قطبی بودن و یکه تازی آمریکا متاسفانه کوتاه بود

سائرز در باره راه‌های پیش روی غرب در سوریه گفت: باید واقع بین باشیم. طرح هایی مثل منطقه پرواز ممنوع، منطقه بمباران ممنوع که ناتو ابتکار عمل را در دست داشته باشد، ممکن بود جای کار داشته باشد، در واقع ۳ یا ۴ سال قبل می توانست جای کار داشته باشد. اما الان درشرایطی که هواپیماهای روسیه به همراه متحدانش آنجا هستند دیگر نمی‌توان چنین کاری کرد. اینکه هواپیمای روسیه کنار خواهند ایستاد تا ما جنگنده های سوری را بزنیم واقع بینانه نیست. بنابراین غرب باید توجهش را معطوف به سیاست و دیپلماسی کند؛ تلاش برای پایان درگیری‌ها و کمک‌های انساندوستانه.

مدیر سابق ام آی ۶: صحنه را خالی کردیم، جا برای روسیه باز شد

مدیر سابق آژانس جاسوسی انگلیس معتقد است به دلیل خالی کردن میدان توسط غرب در سوریه و رشد نظامی روسیه، جهان با خطر جنگ سرد روبروست.

به گزارش ایسنا، سر جان سائرز، مدیر سابق آژانس جاسوسی انگلیس، ام آی ۶ ، در گفتگو با شبکه خبری بی بی سی با اشاره به اینکه کنار آمدن با تحرکات نظامی روسیه در اوکراین سخت بود و حالا نوبت به سوریه رسیده است، گفت: هرچند باید بدانیم چیزی که در سوریه اتفاق می‌افتد پیامد تصمیم ۳ سال پیش ماست که در آن مناقشه مداخله نکردیم.

وی گفت: صحنه را خالی کردیم، جا برای روسیه باز شد. حالا هم روسها به شیوه خودشان با این قضیه رفتار می‌کنند. برای همین هم نباید خیلی از آنچه رخ می‌دهد، متعجب باشیم.

سائرز در باره راه‌های پیش روی غرب در سوریه گفت: باید واقع بین باشیم. طرح هایی مثل منطقه پرواز ممنوع، منطقه بمباران ممنوع که ناتو ابتکار عمل را در دست داشته باشد، ممکن بود جای کار داشته باشد، در واقع ۳ یا ۴ سال قبل می توانست جای کار داشته باشد. اما الان در شرایطی که هواپیماهای روسیه به همراه متحدانش آنجا هستند دیگر نمی‌توان چنین کاری کرد. اینکه هواپیمای روسیه کنار خواهند ایستاد تا ما جنگنده های سوری را بزنیم واقع بینانه نیست. بنابراین غرب باید توجهش را معطوف به سیاست و دیپلماسی کند؛ تلاش برای پایان درگیری‌ها و کمک‌های انساندوستانه.

وی در پاسخ به این سوال که تا چد حد می توان گفت که ترس از توان نظامی روسیه سیاست‌ها در مورد سوریه را شکل می‌دهد گفت: فکر نمی‌کنم این نگاه درستی به قضیه باشد. چیزی که در ۱۵ سال گذشته اتفاق افتاده تغییر در توازن قوا در جهان است. غرب درگیر عراق و افغانستان بوده، بعدا به حضور نظامی‌اش در این دو کشور پایان داد. همزمان، چین و روسیه درحال توسعه توان نظامی خود بودند. مثلا روسیه ... تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در اختیار دارد و آماده است برای منافعش و ایجاد حوزه نفوذ ماورای مرزهای خودش از آن استفاده کند. فکر نمی کنم ما برای ایجاد روابطی استراتژیک با روسیه طی ۸ سال پیش، کار خاصی کرده باشیم.

رئیس سابق سازمان جاسوسی انگلیس می گوید که اگر تفاهم مناسبی بین مسکو و واشنگتن بر سر مسائل مشخصی مثل حملات فضای سایبری وجود داشت حل مشکلات منطقه مثل سوریه، اوکراین یا کره شمالی آسانتر می‌بود.

وی در مورد تاثیر انتخابات آمریکا بر این مسائل گفت: فکر می کنم مسئولیت بزرگی بر دوش رئیس جمهوری بعدی آمریکاست و من خیلی امیدوارم که هیلاری کلینتون، رئیس جمهور شود که نوع دیگری از روابط را تعریف کنند. ما دنبال یک روابط گرمتر یا سردتر با روسیه نیستیم. ما دنبال یک روابط استراتژیک با روسیه‌ایم که ضامن ثبات جهانی باشد، ضامن ثبات در کل اروپا بین اروپا و آمریکا، ثبات در اقیانوس آرام بین آمریکا و چین باشد تا پایه‌های ثبات بنیادین جهانی محکمتر شود. زمان تک قطبی بودن و یکه تازی آمریکا متاسفانه کوتاه بود و به سر رسیده و ما حالا داریم در جهانی با ۳ قدرت زندگی می کنیم که می توانند توان نظامی‌شان را فراتر از مرزها به کار بگیرند. برای همین نیاز هست که برای امنیت و ثبات همه، بین این سه کشور فهم استراتژیکی شکل بگیرد.

1861071-2.jpgتلاش امریکا برای انتفال سالم تروریست ها از عراق به سوریه

آمریکا پیش از حمله خود، به شبه نظامیان فرصت خروج از "موصل" را می دهد، زیرا می خواهد آنها را به سوریه انتقال دهد

روز چهارشنبه، خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از یک منبع نظامی-دیپلماتیک از مسکو گفت: طبق توافق نیروهای ویژه ایالت متحده آمریکا و عربستان سعودی، شبه نظامیان "داعش" می بایست پیش از شروع حمله نیروهای ائتلاف بین الملل به طور بی خطر از منطقه موصل عراق خارج شوند.

در عین حال، فرض می گردد که چندین هزار نفر از آنها در شرق سوریه جهت حمله به نیروهای دولتی سوریه در مناطق محاصره شده "پالمیر" و "دیر الزور" باقی بمانند. به گفته ایشان، باراک اوباما، رئیس جمهور ایالت متحده آمریکا در خصوص انجام عملیات آزادسازی موصل در ماه اکتبر تصمیم گیری نموده است.

این منبع اعلام نمود: "در جریان آماده سازی انجام عملیات در موصل، نیروهای ویژه ایالت متحده آمریکا و عربستان سعودی، به این نتیجه رسیدند که، تا پیش از حمله خود، به شبه نظامیان و خانواده های آنها امکان خروج امنیتی از شهر را بدهند. و به هنگام حمله هواپیماهای ائتلاف، تنها ساختمان های از قبل هماهنگ شده با نظامیان که خالی از سکنه می باشد را مورد هدف خود قرار دهند.

به نقل از این منبع، طرح واشنگتن و الریاض، باعث حرکت شورشیان از موصل به سوریه می گردد.

این منبع خبری همچنین افزود: "بیش از نه هزار شبه نظامی از گروه داعش، قصد خروج از موصل به مناطق شرقی سوریه را دارند، تا بتوانند عملیات بزرگ بعدی خود یعنی اشغال دیر الزور و پالمیرا را به سر انجام برسانند".

3F7E623C.jpg

مسکو:

اظهارات اخیر وزیر خارجه انگلیس به دلیل وحشت از روسیه است

وزارت دفاع روسیه در واکنش به اظهارات اخیر وزیر خارجه انگلیس، با انتشار بیانیه‌ای اتهامات جانسون درباره حمله روسیه به کاروان امدادرسانی حلب را نشانه‌ای از "آشفتگی ناشی از وحشت از روسیه" دانست.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، ایگور کوناشنکف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه در ادامه این بیانیه گفت: در منطقه‌ای که کاروان امدادسانی به سمت حلب در حرکت بود هیچ جنگنده‌ای از روسیه وجود نداشت و حقیقت ماجرا این است و تمامی شواهد ادعا شده دیگر از سوی هر کسی هیچ ارزشی برای ما ندارند.

روز گذشته (سه‌شنبه) بوریس جانسون، وزیر خارجه انگلیس طی اظهاراتی ادعا کرده بود که شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهد روسیه مسئول این حمله است.

جانسون هم‌چنین تاکید کرده بود که روسیه باید به دلیل انجام جنایات جنگی در حلب مورد تحقیقات قرار گیرد و در اقدامی غیر معمول از فعالان ضدجنگ نیز خواست تا در مقابل سفارت روسیه در لندن دست به تظاهرات بزنند.

این اظهارات جانسون به خوبی نشان داده است که روابط غرب و روسیه تا چه میزان بی‌سابقه‌ای تضعیف شده است.

کوناشنکف در ادامه طی اظهاراتی خطاب به جانسون از وی خواست تا این شواهد را منتشر کند.

وی این اظهارات مقامات انگلیسی را نوعی آشفتگی ناشی از وحشت از روسیه توصیف کرد که تاکنون هیچ تاثیری نداشته است و سخنرانی جانسون را نیز "طوفانی در اوضاع گل‌آلود لندن" خواند.

سخنگوی وزارت دفاع روسیه هم‌چنین خاطرنشان کرد که کشورش علاوه بر اینکه اطلاعات کاملی از شرایطی دارد که در آن کاروان امدادرسانی حلب مورد حمله قرار گرفت به خوبی علت دقیق از بین رفتن تمایل "همکاران آمریکایی‌اش" در این مسئله را می‌داند.

در این ارتباط ایرنا نیز گزارش داد؛ «املی ثورنبری» وزیر خارجه کابینه در سایه حزب کارگر در سخنانی دولت «ترزا می» را به استاندارد دوگانه در حمایت از جنایت های رژیم آل سعود در یمن و محکوم کردن مسکو به ارتکاب جنایت جنگی در سوریه متهم کرد.

وزیر خارجه کابینه در سایه تصریح کرد: ما نمی توانیم یک طرف را محکوم و به طرف دیگر اسلحه بفروشیم. ما نمی توانیم خواستار انجام تحقیقات بین المللی در یک طرف و برای طرف دیگر امتیاز قائل شویم و بگوییم که آنها خودشان تحقیق کنند و به اظهارات شان در خصوص اینکه به مواضع غیر نظامی حمله نکرده اند اطمینان کنیم.

ثورنبری گفت: ما نمی توانیم برای مردم حلب اشک بریزیم اما چشم مان را بر روی میلیون ها کودک یمنی که بر اثر سوء تغذیه جان خود را از دست می دهند ببندیم.

وی همچنین از دولت انگلیس خواست تا به منظور حل بحران انسانی در حلب، با دولت روسیه همکاری کند.

ثورنبری گفت: ما بایستی با دولت روسیه برای احیای توافق روند صلح کری-لاوروف در خصوص سوریه همکاری کنیم تا بر اساس آن بتوانیم آتش بس را جاری، تروریست ها را منزوی و مسیر ارسال محموله های بشردوستانه را باز کنیم.

2184174-2.jpg

در پاسخ به تهمت های «اولاند»؛

«پوتین» سفر خود به فرانسه را لغو کرد

رئیس جمهوری روسیه در واکنش به تهمت های همتای فرانسوی خود که برای دیدار با وی شرط تعیین کرده بود، از سفر به پاریس امتناع کرد.

به گزارش مهر به نقل از رویترز، منابع آگاه از لغو سفر هفته آتی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه به پاریس خبر دادند.

گفته می شود که این تصمیم واکنشی است به اظهارات «فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری فرانسه که روسیه را به ارتکاب جنایت جنگی در شهر «حلب» سوریه متهم کرده و خواهان تحقیق پیرامون این موضوع در دیوان کیفری بین المللی شده است.

ناگفته نماند که ادعای اولاند پس از آن مطرح می شود که روسیه قطعنامه پیشنهادی فرانسه مبنی بر ایجاد منطقه پرواز ممنوع در حلب را در شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد.

از سوی دیگر، یک مقام وابسته به کاخ الیزه مدعی است که تماس های مکرری با کاخ کرملین برقرار شده مبنی بر اینکه شرط دیدار اولاند با پوتین مذاکره انحصاری پیرامون موضوع سوریه است و وی تمامی دیدارهایی را که پیرامون موضوعات دیگر باشد لغو می کند.

گفته می شود که کاخ کرملین در پاسخ به این پیشنهاد از تصمیم پوتین برای به تعویق انداختن سفر خود به فرانسه خبر داد که قرار بود در تاریخ 19 ماه میلادی جاری (اکتبر) انجام شود.

لازم به یادآوری است که در هفته های اخیر فرانسه، انگلستان و آمریکا که با کارشکنی های خود طرح آتش بس سوریه را به بن بست کشاندند، نیروی هوایی روسیه را به بمباران غیر نظامیان در شرق حلب متهم می کنند حال آنکه دولت مسکو به دفعات تاکید کرده است که جنگنده های روس تنها گروه های تروریستی شناخته شده را هدف حملات خود قرار می دهند.

2052429.jpg

پارلمان عربی خروج نظامیان ترکیه از اراضی عراق را خواستار شد

پارلمان عربی ضمن محکومیت حضور نظامیان ترکیه در اراضی عراق، خروج فوری آنها از این کشور را خواستار شد.

به گزارش مهر به نقل از الفرات نیوز، پارلمان عربی خروج نظامیان ترکیه از اراضی عراق را در سریع ترین زمان خواستار شد.

بر اساس این گزارش «احلام الحسینی» یکی از اعضای پارلمان عربی در سخنانی گفت: پارلمان عربی امروز(سه شنبه) بیانیه خود را صادر و در آن تاکید کرده که بغداد حق دارد از تمامی راه ها برای وادار کردن نظامیان ترکیه به خروج فوری از عراق استفاده کند.

وی افزود: پارلمان عربی همچنین از آنکارا درخواست کرده است که در روابط خود با بغداد، حسن همجواری و پایبندی به قوانین بین المللی را لحاظ کند.

پیش از این نیز ائتلاف ملی عراق که «عمار حکیم» ریاست آن را برعهده دارد، خطاب به اظهارات «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه تاکید کرد: بهترین واکنش به اظهارات اردوغان در قبال عراق، تعلیق روابط بغداد با آنکارا است.

کمی قبلتر رئیس جمهوری ترکیه با لحنی توهین آمیز، در پاسخ به درخواست مشروع نخست وزیری عراق مبنی بر لزوم خروج نظامیان ترک از این کشور، به وی هشدار داد که تصمیم گیری در این مورد را به دولت آنکارا بسپارد.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه در واکنش به درخواست مشروع «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق که خروج نظامیان ترک از پایگاه «بعشیقه» را خواستار شده بود، گفت: حد و مرز خودت را بشناس، نظامیان ترکیه از دولت بغداد دستور نمی گیرند!

اردوغان در ادامه مدعی شد: عراق در رابطه با پایگاه بعشیقه خواسته های مشخصی مطرح می کند و حالا هم از ما می خواهد که این محل را ترک کنیم حال آنکه کار ارتش ترکیه هنوز به آنجا نرسیده که از بغداد کسب تکلیف کند.

وی ادامه داد: رفتار نخست وزیر عراق به مثابه توهین به من است و به او می گویم که بهتر است اول حد و حدود خودت را بشناسی.

این اظهارات توهین آمیز اردوغان خطاب به العبادی در حالی مطرح می شود که ارتش ترکیه بدون مجوز دولت مرکزی بغداد وارد خاک عراق شده است؛ اقدامی که در چارچوب قوانین بین المللی نوعی اشغالگری محسوب می شود.

454121.jpg

داعش جنایتکاران را به خدمت می‌گیرد

بیش از نیمی از شبه‌نظامیان اروپایی که به داعش پیوسته‌اند، دارای سوابق جنایتکارانه هستند چون این گروه تروریستی به آنها وعده داده در صورتی که به این گروه بپیوندند می‌توانند از سوابق جنایتکارانه خود رها شوند.

به گزارش ایسنا به نوشته روزنامه ایندیپندنت، در گزارش مرکز بین‌المللی برای مطالعات افراط‌گرایانه آمده است که شبکه‌های تروریستی و جنایتکار در سراسر اروپا در ایجاد یک برند خطرناک افراط‌گری برای افرادی که سوابق جنایتکارانه دارند، با یکدیگر به همکاری می‌پردازند و در سایت‌های خود افرادی را به خدمت می‌گیرند که سوابق خشن و مجرمانه دارند.

رأیة التوحید، یک گروه افراط‌گرایانه داعش در انگلیس از لندن هستند که خودشان را « پلاکارد خدا» می‌نامند و در فیسبوک به انتشار مطالبی دست زده‌اند که هدفشان مردان جوانی است که به دنبال رهایی از سابقه جرم و جنایت، قاچاق مواد مخدر و یا دست کشیدن از گروه‌های خلافکار هستند و این گروه افراط‌گر به آنها وعده داده تا با پیوستن به داعش روح خود را از سوابق جنایتکارانه پاک کنند.

پروفسور پیتر نیومان، مدیر مرکز بین‌المللی تحقیقات افراط‌گرایانه کالج لندن، گفت: ارتباط میان جنایت و ترور ، افراط‌گرایی را در اروپا به شدت گسترش داده و سرویس‌های امنیتی اروپا به سختی می‌توانند این افراد را شناسایی و دستگیر کنند.

وی ادامه داد: بسیاری از تحلیل‌ها می‌گویند تروریست‌ها از افراد متوسط یا غنی جامعه هستند همانطور که اسامه بن لادن رهبر القاعده پسر یک میلیونر بود یا مهاجمان 11 سپتامبر در آمریکا دانشجویان اقتصاد بودند. اما اکنون ما با گروه تروریستی جدیدی به نام داعش مواجه هستیم که اعضایش از تمامی طبقات اجتماع هستند. آنها استراتژی جدیدی در به خدمت گرفتن نیروهای خود دارند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: بسیاری از سرویس‌های امنیتی همچنان انتظار دارند جوانان افراطی رفتار خود را تغییر داده و بهتر عمل کنند. براساس گزارش‌های موجود دوسوم از افرادی که به داعش پیوسته‌اند، سوابق جنایی ندارند اما از نظر اقدامات خشونت‌آمیز پرونده در دادگاه‌های اروپایی دارند. القاعده برای توجیه از هرکدام از حملات تروریستی خود دلیلی منتشر می‌کرد اما داعش دست به چنین کاری نمی‌زند و تبلیغات بسیار کمی نسبت به القاعده دارد و بیشتر از طریق مجلات پر زرق و برق و فیلم‌های ویدیویی کوتاه افراد را به خود جذب می‌کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر روش‌های به خدمت گرفتن افراد در داعش تغییر کرده و سرعت یافته است و این افراد ظرف چند هفته یا چند ماه به صورت گسترده به داعش می‌پیوندند در حالی که سال‌ها طول می‌کشید القاعده و طالبان بتوانند افرادی را به خود جذب کنند. بسیاری از جنایتکاران برای انجام اقدامات خشونت‌آمیز مورد استفاده قرار می‌گیرند و حالا ما با افراط‌گرایانی روبه‌رو هستیم که دست به فعالیت‌های خشن می‌زنند. نمونه واضح آن عمر الحسین تیراندازی است که در کپنهاگ دانمارک دو تن را به ضرب گلوله کشت و اعلام کرد که در فوریه 2015 به داعش پیوسته است.

این مرد جوان پیش‌تر سوابق سرقت مسلحانه و قاچاق موادمخدر در کارنامه خود داشته است و در 2013 به خاطر ضرب و شتم دستگیر و زندانی شده بود. او در دوران زندان به شدت افراطی شده و گفته بود دوست دارد به سوریه برود تا در کنار داعش بجنگد و پس از آزادی نیز چون بی‌خانمان و بیکار بود دست به این حمله مسلحانه زد.

آلن گریگ‌نارد یکی از اعضای ارشد آژانس مقابله تروریسم بلژیک گفت: داعش را می‌توان شهری مجرمانه و گسترده در بسیاری از کشورهای اروپایی دانست. بسیاری از مردان جوان که دارای سوابق ناخوشایند جنایی و اجتماعی هستند به داعش می‌پیوندند.

هری سارفو یکی از شبه‌نظامیان داعش که آلمانی‌الاصل است اما در انگلیس بزرگ شده گفت که چگونه بعد از زندانی شدن به خاطر سرقت مسلحانه از یک سوپر مارکت ایدئولوژی شبه‌نظامیان را یاد گرفته است. او در زندان با رنه مارک سپاک یکی از افراد مرتبط با القاعده آشنا شد و از او این اطلاعات افراطی را یاد گرفت.

سارفو پس از آن به سوریه رفت تا در کنار داعش بجنگد.

مدیر مرکز بین‌المللی تحقیقات افراط‌گرایانه کالج لندن ادامه داد: پرونده‌های بسیاری درباره این مساله وجود دارد که مقام‌های زندان هیچ اطلاعاتی درباره افراط‌گری ندارند و بسیاری از هشدارهایشان درباره این مساله از سوی آژانس‌های مقابله با تروریسم به بهانه‌های مختلف کنار گذاشته می‌شود. یکی از این موارد حملات اخیر در بروکسل و پاریس است. عبدالحمید عباود، ابراهیم عبدالسلام از افرادی بودند که در بمب‌گذاری‌ها و حملات در بروکسل دست داشتند.

عامدی کولی بالی نیز که در جریان تیراندازی به یک سوپرمارکت در پاریس 4 نفر را کشت چندین بار به اتهام سرقت و قاچاق مواد مخدر در زندان به سر می‌برد.

در همین حال یکی از سخنگوهای دولت انگلیس گفته است که پلیس و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی این کشور باید برای مقابله با حملات تروریستی همکاری جدی داشته باشند. هرکسی که از سوریه و عراق بازمی‌گردد باید برای اینکه مشخص شود تهدیدی علیه امنیت ملی انگلیس محسوب می‌شود یا خیر، مورد بازجویی قرار بگیرد.

32536572038.jpg

پکن:

چین از مواضع روسیه در قبال سوریه و افغانستان حمایت می‌کند

وزارت خارجه چین آشکارا حمایت پکن را از موضع گیریهای روسیه در مهمترین موضوعات جهانی (جنگهای سوریه و افغانستان) اعلام و تاکید کرد دو کشور روابط نزدیک خود را حفظ خواهند کرد.

به مهر به نقل از راشا نیوز، «لی با او دونگ» معاون وزیر خارجه چین در گفتگوی خبری گفت: پکن و مسکو با اتخاذ دیدگاه های مشترک، هم در سطوح بین المللی و هم در سطح منطقه ای، در شورای امنیت سازمان ملل بصورت بسیار نزدیک با یکدیگر همکاری کرده اند.

وی در ادامه افزود: چین و روسیه به عنوان دو عضو دائمی شورای امنیت، دارای دیدگاه های همگون در مهمترین موضوعات بین المللی و منطقه ای، بخصوص سوریه و افغانستان بوده و به این همکاری مشترک ادامه خواهند داد.

265138-2.jpg

لاوروف:

آمریکا بزرگ ترین عامل منفی بر ثبات جهان است

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت بعد از اقدامات ایالات محده برای سرنگونی رژیم معمر قذافی در لیبی، بسیاری از کشورهای منطقه به فکر دستیابی به سلاح هسته ای افتادند.

لاوروف گفت: "در سال های اخیر در بسیاری از مناطق جهان از جمله مناطقی که قدرت های هسته ای غیر رسمی در آنجا قرار دارند، اوضاع دگرگون و به شدت ناآرام شده است.

بعد از آنکه قذافی از برنامه هسته ای در کشورش صرفنظر کرده، برای وی حوادثی اتفاق افتاد که شاید هیچکس در جهان علاقه ای به مواجه شدن با سرنوشت او نداشته باشد".

وی ادامه داد: "قذافی با داشتن همکاری داوطلبانه و به دلیل نداشتن سلاح هسته ای به این سرنوشت دچار شد و این در حالی است که کره شمالی دارنده سلاح هسته ای بوده اما هیچکس آن را رسما قدرت هسته ای نمی شناسد و هیچ کس به آن تجاوز نمی کند".

وزیر خارجه روسیه با اشاره به این که واقعه لیبی تاثیر بسیار منفی و خطرناکی بر ثبات جهان داشته است، افزود: "رهبران بسیاری از کشورهای همسایه لیبی پس از سرنگونی قذافی به طور جدی در این مورد فکر می کنند که چرا مانند کره شمالی از این حق برخوردار نباشیم".

وی گفت: "در حال حاضر هسته داعش را ژنرال ها و کارمندان سرویس های اطلاعاتی و امنیتی سابق صدام حسین تشکیل می دهند، گروهی که اراضی پهناوری از قلمروی عراق و سوریه را تحت تصرف خود در آورده و پس از فروپاشی لیبی، به این کشور هم نفوذ پیدا می کند. این گروه تروریستی در افغانستان نیز شروع به فعالیت کرده و با طالبان رقابت دارد. فکر می کنم که اکنون نوبت سوریه است".

اسپوتنیک

chrkn-3.jpgمسکو:

انگلیس عادت‌های استعمارگرایانه‌اش را کنار بگذارد

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد گفت: انگلیس باید از حمایت خود از تروریست‌ها در سراسر جهان و مداخله در امور داخلی کشورها دست بردارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، اظهارات ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد در پاسخ به انتقادهای برخی از کشورهای غربی و در رأس آن‌ها انگلیس مطرح شد.

در پی اقدام مسکو به وتوی طرح پیشنهادی فرانسه در خصوص حلب، انگلیس خواستار آن شد که روسیه اقدامات خود را در سوریه متوقف کند.

چورکین در واکنش به این موضع‌گیری انگلیس، خواستار آن شد که دولت لندن از حمایت از شبکه‌های تروریستی بپرهیزد و عادت‌های استعمارگرایانه‌ خود را کنار بگذارد.

وی خطاب به انگلیسی‌ها گفت: مداخله در امور داخلی کشورهای مستقل را متوقف کنید. عادت‌های استعمارگرایانه خود را کنار گذاشته و جهان را در صلح رها کنید تا شاید بدین ترتیب وضعیت بهتر شود.

57364651-(1).jpg

تورگوت اوغلو، رئیس بخش منطقه ای روزنامه زمان

"رشوه ۹۹ میلیون دلاری عربستان به اردوغان"

مدیر منطقه‌ای نشریه "زمان" ترکیه فاش کرد که اردوغان در ازای هماهنگی با ریاض درباره پرونده سوریه، مبلغ هنگفتی را از این کشور دریافت کرده است.

به گزارش ایسنا، تورگوت اوغلو،‌ مدیر منطقه خاورمیانه نشریه "زمان" چاپ ترکیه در گفتگو با شبکه ماهواره‌ای "صدی البلد" اظهار داشت: رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه از عربستان در ازای هماهنگی در پرونده سوریه مبالغی را دریافت کرده است.

اوغلو در این گفتگو تاکید کرد: عربستان از طریق یک انجمن خیریه برای بلال اردوغان، پسر رئیس جمهور مبلغ ۹۹ میلیون دلار واریز کرده است.

مدیر منطقه‌ای مجله زمان در ادامه گفت: عربستان در موضعگیری خود نسبت به مساله سوریه دچار خطا شد.

1025166605.jpg

مسکو:

کری احتمالا به خاطر حرف‌هایش با عواقب حقوقی بسیار خطرناکی روبه‌رو شود

سخنگوی وزارت خارجه روسیه تأکید کرد: اظهارات جان کری درباره متهم کردن روسیه به ارتکاب جنایات جنگی در سوریه "عواقب حقوقی بسیار خطرناکی" به دنبال خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه روسی "دوجد" گفت: اظهارات جان کری، وزیر خارجه آمریکا که روسیه را به ارتکاب جنایات جنگی در سوریه متهم کرده تنها تبلیغات است. وی از این اصطلاحات برای وخیم کردن اوضاع استفاده می‌کند.

وی گفت: کری از طریق این اظهارات تلاش می‌کند نگاه جامعه جهانی را از شکست واشنگتن در اجرای تعهداتش منحرف کند. آمریکا نتوانست توافق‌نامه خود با روسیه را اجرا کند و اعتراف کرد که آن‌ها اهرم فشار بر مخالفان را در اختیار ندارند.

زاخارووا گفت: اگر صحبت درباره جنایت جنگی است پس باید مسئولان آمریکایی ابتدا بررسی این موضوع را از عراق و بعد لیبی و بعد یمن شروع کنند. بازی کردن با چنین کلماتی بسیار خطرناک است چرا که مسئولان آمریکایی خود در جنایت‌های جنگی واقعی دست دارند.

اخیرا آمریکا روسیه را به انجام جنایت جنگی در حلب متهم و همکاری‌اش را با این کشور درباره سوریه متوقف کرد.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه تصریح کرد: تصمیم برای استقرار سامانه دفاع هوایی S ۳۰۰ در خاک سوریه تقویت مقرهای نیروهای روسی در سوریه به دلیل درز گزارش‌هایی از سوی کارشناسان نزدیک به نخبگان آمریکایی است که یکی پس از دیگری درباره نیت و تصمیم آمریکا جهت حملات هوایی به فرودگاه‌های سوریه صحبت می‌کردند.

زاخارووا افزود: ما این سامانه را به سوریه منتقل کردیم با علم به اینکه تجهیزات نظامی در دو پایگاه حمیمیم و طرطوس داریم و نیروهای روسیه عملیات هوایی صورت می‌دهند.

این سخنگو ادامه داد: هیچ کس و بعضا خود آمریکایی‌ها متوجه نمی‌شوند که موشک‌های بالدارشان به کدام سمت می‌رود و این همان اشتباهی است که آمریکا در دیرالزور مرتکب شد.

زاخارووا نسبت به جنجال غرب به ویژه آمریکا درباره استقرار سامانه S ۳۰۰ در سوریه ابراز تعجب کرد و افزود: مسکو ازمدت‌ها پیش در پایگاه حمیمیم سامانه S ۴۰۰ را مستقر کرده بود اما در آن زمان هیچ کس آن عملیات را یک نمایش توصیف نکرد.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین در جریان مشارکتش در همایش اروپایی دیپلمات‌های جوان در مسکو گفت: در صورت تکرار سناریوی لیبی در سوریه طبق اصراری که قدرت‌های بزرگ دارند، عواقب آن بسیار بدتر از لیبی خواهد بود.

وی با به تمسخر گرفتن موافقت با تکرار سناریوی لیبی یا عراق در سوریه گفت: در آن صورت تمامی اتفاقاتی که در منطقه آغاز شده ـ تروریسم و موج گسترده مهاجرت ـ از حد و مرز خود خارج خواهند شد.

وی گفت: عواقب این مساله ده‌ها بار بدتر از موقعیت‌های مشابه در گذشته است.

این سخنگو درباره انگیزه‌های تلاش‌ها برای تغییر نظام سوریه تاکید کرد: سناریوهای مشابه در منطقه طی دو دوره گذشته هیچ نتایج مثبت و رضایت بخشی نداشت.

وی درباره حلب با رد هرگونه اظهارنظر درباره درج نام جبهه النصره در لیست ترور تاکید کرد: این مساله دیگر به موضع‌گیری واشنگتن در قبال این گروه بستگی ندارد بلکه در چارچوب قرار داشتن جبهه النصره به عنوان یک گروه تروریستی در لیست بین‌المللی ترور بستگی دارد و اکنون مجالی برای بررسی این موضوع نیست.

6545131.jpg

واکنش آمریکا به سامانه‌های ضد هوایی روسیه در سوریه:

واشنگتن در فکر "راه‌های غیر دیپلماتیک"

پس از آنکه مسکو تاکید کرد سامانه‌های دفاعی اس ۳۰۰ و اس ۴۰۰ تمامی پهپادها و هواپیماها را در مناطق تحت تصرف دولت دشمق هدف قرار خواهد داد، واشنگتن اعلام کرد به تمامی اقدامات لازم جهت حفظ امنیت خلبانان خود در سوریه ادامه خواهد داد. همچنین سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پیش گرفتن راه‌های غیردیپلماتیک برای حل بحران سوریه را بعید ندانست.

به گزارش ایسنا به نوشته روزنامه رای الیوم، پیتر کوک، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در کنفرانس مطبوعاتی در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا اظهارات اخیر مسئولان روسیه مبنی بر مقابله با تمامی پهپادها و هواپیماهایی که در مناطق تحت کنترل دولت دمشق پرواز کنند را تهدید برای خود می‌داند یا نه، گفت: ما همواره اقدامات پیشگیرانه خود در حوزه امنیت کادر پروازیمان را انجام می‌دهیم و این مساله اولویت ماست و به آن ادامه خواهیم داد.

کوک در ادامه با اشاره به توافقنامه روسیه و آمریکا درخصوص حفظ امنیت جنگنده‌های دو کشور در حریم هوایی سوریه، گفت: این توافقنامه راهکاری موثر برای کاهش خطراتی است که جان خلبانان ائتلاف و خلبانان روسی را تهدید می‌کند.

سخنگوی پنتاگون افزود: آمریکا همچنان به استفاده از کانال‌های ارتباطی طبق توافقنامه ادامه خواهد داد.

از سوی دیگر جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این رابطه اعلام کرد که واشنگتن راه‌های مختلف حل بحران سوریه از جمله راهکارهای غیردیپلماتیک را بررسی خواهد کرد.

کربی در کنفرانس مطبوعاتی در پاسخ به این سوال که آیا واشنگتن با هشدار اخیر روسیه، از برنامه‌های نظامی خود در سوریه صرف نظر می‌کند، گفت: ما راهکارها و گزینه‌های مختلف را بررسی خواهیم کرد و این وظیفه ما به عنوان یک دولت است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه گفت: گزینه‌های نظامی چه در مناطق پرواز ممنوع و چه مناطق امن خطراتی را با خود دارد.

وزارت دفاع روسیه روز پنجشنبه با هشدار نسبت به هرگونه اقدام نظامی علیه ارتش سوریه تاکید کرد که هرگونه حمله هوایی در مناطق تحت کنترل دولت دمشق به منزله تهدید نیروهای نظامی روسیه است.

ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت: پس از آنکه در تاریخ ۱۷ سپتامبر نیروهای سوریه در دیرالزور هدف قرار گرفتند ما تدابیر لازم جهت جلوگیری از تکرار این حوادث برای نیروهای روسی را در پیش گرفتیم.

کوناشنکوف درباره استقرار سامانه اس ۳۰۰ در سوریه نیز گفت: واشنگتن باید این موضوع را درک کند که سامانه‌های دفاع هوایی روسیه زمانی برای بررسی و شناسایی و اهداف موشک‌ها و اینکه کدام طرف آنها را شلیک کرده، ندارند.

وی افزود: امروز اکثر افسران مرکز روسیه در راستای ایجاد آشتی میان طرف‌های درگیر در سوریه تلاش می‌کنند و کمک‌های بشر دوستانه را به مناطق نیازمند می‌رسانند. آنها با رهبران گروه‌های مسلح در بیشتر استان‌های سوریه وارد مذاکره شده‌اند و با تلاش‌های آنان ۷۳۲ منطقه مسکونی و صدها هزار سوری به زندگی عادی خود باز گشته‌اند. به همین دلیل نیز هرگونه حملات موشکی و یا هوایی علیه مناطق تحت کنترل دولت دمشق تهدیدی برای نیروهای نظامی روسیه محسوب می‌شود.

654646.jpg

اسد:

اروپا مقلد بی‌چون و چرای آمریکاست

رئیس‌جمهوری سوریه با رد تمامی اتهام‌زنی‌ها گفت که همواره تلاشش در راستای حمایت از مردم کشورش بوده است و دولت‌های اروپایی به پیروی بی‌چون و چرا از آمریکا می‌پردازند.

به گزارش ایسنا، بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در مصاحبه با شبکه دو تلویزیون دانمارک گفت:‌ دولت این کشور به حمایت کورکورانه از سیاست‌های دولت آمریکا می‌پردازد.

اسد گفت: دانمارک کورکورانه از سیاست آمریکا در قبال سوریه پیروی می‌کند البته علاوه بر آنها تمام اروپا پیرو ایالات متحده هستند. کشورهای اروپایی از سال ۲۰۰۳ پس از حمله به عراق از حضور فعال در عرصه سیاسی غیبت دارند. آنها مسیر سیاسی خودشان را دنبال نمی‌کنند.

دولت دانمارک اکنون در ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا مشارکت دارد اما این اولین بار است که مشخص می‌شود دانمارک برای فعالیت در سوریه نیز آماده شده است. دولت این کشور ماه مارس از سوی پارلمان مورد حمایت قرار گرفت تا جنگنده‌های F۱۶ دانمارکی به عملیات‌های سوریه اعزام شوند.

بشار اسد با بیان اینکه ملت‌های اروپایی دشمن سوریه نیستند و بین ملت‌ها و سیاست‌ دولت‌های اروپایی فرق بسیاری است، تصریح کرد: مساله به غیبت کامل اروپا از نقشه سیاسی جهان بازمی‌گردد. دست کم از سال ۲۰۰۳ بعد از جنگ عراق فقط آنها یاد گرفته‌اند از آمریکا تقلید کنند. اروپایی‌ها جرات ندارند مسیری مستقل ویژه خودشان را در سیاست طی کنند.

وی درباره آنچه که رسانه‌ها درباره بخش شرقی حلب منتشر می‌کنند گفت: ما با موجی از تبلیغات دروغین از ابتدای جنگ علیه سوریه روبه‌رو هستیم و مواضع ما در قبال این دروغ‌ها و واقعیت نشان دادن آن از من فردی معتبر و صادق نمی‌سازد درست نیست من بگویم "بله حق با من است" از این رو گفتم بین پذیرش این سیاست یا قبول اینکه همیشه اشتباهاتی وجود دارد فرق است.

اسد ادامه داد:‌ من هیچ اشتباهی را که هر شخص مرتکب شده باشد را انکار نکردم. گفته‌ام در هر جنگی اشتباهات دائما رخ می‌دهند من واقع‌بین هستم اما آیا این هدف ماست به عنوان دولت دستور نابودی بیمارستان‌ها یا مدارس یا کشتار مردم را بدهیم این با منافع ما مغایرت دارد و صحیح نیست.

رئیس جمهوری سوریه افزود: حتی اگر اخلاق را کنار بگذاریم ما این کارها را نمی‌کنیم چون به ما ضرر می‌زند. از این رو چطور مردم می‌گویند ما تنها حقایق را انکار می‌کنیم چه کسی باور می‌کند ما کارهایی بکنیم که به منافع‌مان ضرر بزنیم. اگر ما دست به این کشتارها و تخریب بیمارستان‌ها یا مدارس بزنیم چطور با این همه قدرت بزرگ جهان روبه‌رو شویم؟ من چطور می‌توانم بعد از شش سال رئیس جمهور بمانم. من سوپرمن نیستم اگر تایید و حمایت مردم نبود من هم نبودم. اگر الان اینجا هستم از این حمایت برخوردارم. از این رو ما از سوری‌ها حمایت می‌کنیم و از حمایت مردم به عنوان رئیس جمهور و دولت برخوردارم و این تمامی ادعاها را تکذیب می‌کند و واقعیت خود را نشان می‌دهد.

با این حال وزیر امور خارجه دانمارک در مصاحبه با شبکه دو دانمارک در واکنش به اظهارات اسد مدعی شد که این اظهارات تماما تحریف واقعیت است.

9998504212-5.jpgروسیه تهدید کرد همه اهداف ناشناس در سوریه را هدف گیرد

سرتیپ ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که روسیه هر گونه حمله هوایی و یا موشکی به مناطق تحت کنترل دولت سوریه را خطر مستقیم برای نظامیان خود خواهد دانست.

به گزارش "اسپوتنیک"، کوناشنکوف گفت "پس از حمله به مواضع ارتش سوریه در دیرالزور، روسیه تدابیری لازم را برای جلوگیری از تکرار چنین حملات اشتباهی در آینده انجام داده است".

وی هشدار داد: "شعاع عمل سامانه های اس300 و اس400 که از آنها برای پوشش پایگاه های حمیمیم و طرطوس استفاده می شود، می تواند برای بعضی ها و در صورت پدید آمدن اهداف ناشناس در آسمان سوریه غیر منتظره از آب در آید".

سخنگوی وزارت دفاع روسیه خاطر نشان کرد که به سربازان عضو گردان های پدافندی روسیه دستور داده شد در صورت کشف و رهگیری موشک های تهاجمی یا اهداف دیگر، بدون رسیدگی به مبداء و مسیر پرواز این اهداف برای انهدام آنها عمل کنند.

1899579.jpg

مسکو:

هر گونه حمله به ارتش سوریه را لطمه زدن عمدی به ماموریت ضدتروریستی ما در این کشور خواهیم دانست

ویکتور اوزروف، رییس کمیته دفاعی و امنیتی شورای فدراسیون روسیه گفت روسیه واکنش مناسبی به هر گونه تلاش برای حمله به نیروهای ارتش سوریه نشان خواهد داد.

به گزارش "اسپوتنیک"، اوزروف امروز در مصاحبه با خبرگزاری "اینترفاکس" تصریح کرد: "ما هر گونه حمله به ارتش سوریه را به حساب لطمه زدن به ماموریت ضد تروریستی خود در این کشور خواهد گذاشت و واکنش مناسبی به این عملیات نشان خواهیم داد".

وی افزود: "نیروهای مسلح روسیه در چارچوب ماموریت صد تروریستی خود در سوریه، از عملیات زمینی ارتش این کشور علیه تروریست ها حمایت می کنند و لذا هرگونه حمله به ارتش سوریه، چیزی به جزء لطمه زدن به ماموریت ضد تروریستی ما نیست".

1459314.jpg

العبادی:

می‌ترسم ماجراجویی‌ ترکیه در عراق به درگیری منطقه‌ای بینجامد

نخست وزیر عراق نسبت به تبدیل "ماجراجویی‌های ترکیه" در عراق به درگیری‌های منطقه‌ای هشدار داد و مخالفت خود را با متوسل شدن به راهکار نظامی برای بیرون کردن نیروهای ترکیه از شمال عراق اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری سومریه نیوز، حیدر العبادی، نخست وزیر عراق در کنفرانس مطبوعاتی در بغداد گفت: ورود نیروهای خارجی به عراق برای مشخص کردن اوضاع اقدامی "غیرقابل قبول" است و ما با حضور هرگونه نیروی خارجی بر روی خاک کشورمان مخالفیم. ما بارها از ترکیه خواستیم در امور عراق دخالت نکند. من نگرانم که ماجراجویی ترکیه به یک جنگ منطقه‌ای تبدیل شود.

العبادی گفت: حضور نیروهای ترکیه در خاک عراق تجاوز به حاکمیت کشور ماست. ائتلاف ضد داعش آمریکا نیز با حضور این نیروها مخالف است. پافشاری ترکیه بر حضور این نیروها در خاک عراق را نمی‌توان به هیچ طریقی توجیه کرد.

وی گفت: ما طرح‌هایی را آماده کرده‌ایم تا نیروهای ترکیه بعد از پیروزی ما بر داعش در موصل از خلأ به وجود آمده بهره‌برداری نکنند. برخورد رهبران ترکیه به هیچ وجه قابل قبول نیست و نمی‌خواهیم با ترکیه وارد درگیری نظامی شویم.

العبادی همچنین گفت که تصمیم دارد طی هفته جاری نامزدهایی را برای پست‌های خالی شده به پارلمان ارائه کند.

وی بر لزوم یکپارچه کردن موضع‌گیری‌های سیاسی تأکید کرد و گفت: اختلافات به تضعیف اوضاع داخلی و سقوط شهر موصل منجر شد.

العبادی گفت: حل مشکلات میان بغداد و اربیل در یک یا دو جلسه ممکن نیست. می‌توان این مشکلات را از طریق عراقی یکپارچه حل کرد. دولت عراق با دادن اختیارات بیشتر به استان‌ها موافق است.

نخست وزیر عراق همچنین در پیام رادیویی به مردم موصل گفت: ما تمامی شهرهای عراق و استان‌های صلاح الدین و الانبار را از دست داعش آزاد کردیم و پیروزی بزرگ در راه است. ما این پیروزی را در همین جا در موصل جشن خواهیم گرفت و پرچم عراق را در مرکز این شهر به اهتزاز درمی‌آوریم همانطور که آن را در القیاره، الشرقاط، بیجی، تکریت، رمادی، فلوجه و دیگر شهرها به اهتزاز درآوردیم.

العبادی گفت: داعش آثار باستانی و کلیساهای نینوا را از بین برد، اما همان انسانی‌هایی که ما برای آزادی‌شان به موصل خواهیم آمد می‌توانند نینوای جدیدی بسازند. من به شمار بشارت می‌دهم که پیروزی نزدیک است و شما بیش از هر زمان دیگری به رهایی از ظلم و ستم نزدیک‌ترید. ما از شما می‌خواهیم در این جنگ با نیروهای امنیتی و ارتش همکاری کنید.

6d634edcb4fd2fe1c2c1d90008ab722bb51dbc2e_0-2.jpgعراق پرونده ترکیه را به شورای امنیت برد

وزارت خارجه عراق از شورای امنیت خواست جلسه‌ای فوق‌العاده برای بررسی "تجاوز" و مداخله‌های ترکیه برگزار کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت النشره، در پی اینکه پارلمان عراق از دولت خواست مصوبه پارلمان ترکیه که به دولتش اجازه اعزام نیرو به خارج از کشور را داد، رد کند، وزارت خارجه عراق طی درخواستی از شورای امنیت خواست جلسه‌ای فوق‌العاده برگزار کند.

احمد جمال، سخنگوی وزارت خارجه عراق اعلام کرد:‌ عراق رسما از شورای امنیت خواسته جلسه فوق‌العاده برای بررسی "تجاور" ترکیه علیه خاک عراق و مداخله در امور داخلی کشور برگزار کند.

وی تصریح کرد: در این پیام از شورای امنیت خواستیم به وظیفه خود در قبال عراق عمل کرده و تصمیمی در زمینه پایان دادن به نقض حاکمیت عراق توسط نیروهای ترکیه بگیرد.

این سخنگو ادامه داد: محمد علی حکیم، سفیر دائم عراق در سازمان ملل این درخواست را رسما از ویتالی چورکین، رئیس دوره‌ای شورای امنیت کرده تا در این جلسه علاوه بر مداخله‌های ترکیه مصوبه اخیر پارلمان ترکیه در زمینه تمدید حضور نیروهای ترکیه در عراق بررسی شود.

وی بر لزوم حمایت بیشتر جامعه جهانی از عراق در جنگ علیه داعش به ویژه همزمان با شروع عملیات موصل تاکید کرد.

پارلمان عراق اخیرا اظهارات رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه را در زمینه عملیات موصل رد کرد و خواهان بازنگری در روابط تجاری و اقتصادی با آنکارا شد.

همچنین بغداد سفیر ترکیه را در بغداد احضار کرد و به او درباره اظهارات تحریک آمیز مقامات ترکیه هشدار داد.

82257861-3.jpgپارلمان اقلیم کردستان عراق مخالف مشارکت ترکیه در جنگ موصل است

یک عضو پارلمان اقلیم کردستان عراق در واکنش به تحرکات اخیر ارتش ترکیه در عراق خواهان عدم صدور مجوز برای مشارکت ارتش ترکیه در عملیات موصل شد و تاکید کرد که پارلمان اقلیم کردستان عراق مخالف مشارکت ترکیه در جنگ موصل است.

'سالار محمود' روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: نباید اجازه داد ارتش ترکیه وارد اقلیم کردستان عراق شده و بر تعداد سربازانش در منطقه بیافزاید چون این اقدام نقض خاک عراق و اشغال آن است و اینگونه تجاوزها قابل پذیرش نیست.

وی افزود: پارلمان اقلیم کردستان عراق به هیچ وجه نمی پذیرد ترکیه به نقض حاکمیت سیاسی خاک عراق ادامه دهد و جلوی این اقدام ارتش ترکیه می ایستد.

این عضو پارلمان اقلیم کردستان عراق گفت که دولت ترکیه تنها به حمایت از اعراب سنی بسنده نمی کند و قصد دارد با ورود به اقلیم کردستان عراق از طریق دروازه مرزی 'ابراهیم خلیل' در شمال عراق، جنگ مذهبی و قومیتی در منطقه راه بیاندازد.

وی در ادامه از حکومت اقلیم کردستان عراق خواست راه های ورودی را به روی ارتش ترکیه ببندد و مانع از ادامه اشغال خاک عراق شود.

در واکنش به نقض حاکمیت سیاسی عراق، پارلمان این کشور دیروز سه شنبه با اکثریت آراء نقض خاک عراق از سوی ارتش ترکیه را محکوم و خواهان خروج سریع این نیروها از اراضی عراق شد.

در همین راستا وزارت خارجه عراق در اعتراض به اظهارات دولتمردان ترکیه درقبال جنگ موصل امروز چهارشنبه سفیر ترکیه را در بغداد به این وزارتخانه فراخواند و 'حیدر العبادی' نخست وزیر عراق نیز به نوبه خود، نسبت به جنگ منطقه ای در نتیجه ماجراجویی های ترکیه هشدار داد.

82257276-71072044-2.jpgمقام عراقی نسبت به استراتژی ترکیه برای گسترش نفوذ خود از موصل تا رقه هشدار داد

مشاور اقتصادی نخست وزیر عراق در واکنش به باقی ماندن نیروهای ترکیه در خاک عراق نسبت به نیت آنکارا برای گسترش نفوذ خود از شهر موصل تا رقه سوریه هشدار داد.

به نوشته پایگاه خبر عراقی المعلومه، 'مظهر محمد صالح' امروز (چهارشنبه) در مقاله خود با عنوان 'از مهاجمان جدید برحذر باشید' نوشت: راهبرد ترکیه براساس تهدید به جنگ آبی از طریق سلطه بر سد 'موصل' و آب های ذخیره شده در رود دجله و سد 'الطبقه' در سوریه و سلطه بر آب های فرات است.

وی می افزاید، ترکیه قصد دارد به دنبال داعش به سرعت جایگزین آن در عراق شده و موجودیتی را از موصل تا شهر رقه سوریه گسترش دهد و از طریق تحکم بر آب های دجله و فرات ابتدا در تلاش برای مبارزه با داعش و سپس حزب کارگران کردستان (پ ک ک) است.

به اعتقاد صالح، ترکیه براساس راهبرد جدید خود و تهدید از طریق سد موصل در عراق و الطبقه در سوریه سعی دارد همه را در عمل انجام شده قرار دهد و یک کیانی جدید مانند رژیم شمال قبرس ایجاد کند.

صالح می افزاید، تهدید با آب ها بازی جدیدی است که ترکیه در تلاش است براساس آن یک هژمونی عراقی - سوری که با راهبرد جدید آنها مبنی بر تعریف مرزهای جدید خاورمیانه نیز متناسب است، تشکیل دهد.

'سرقت فرآورده های نفتی، معدنی، انسانی و کشاورزی انگیزه دیگر ترکیه از تشکیل یک موجودیت از موصل تا رقه است تا از طریق سد موصل بروی دجله و سدالطبقه در رود فرات در رقه سوریه یک منطقه جدید به عنوان بین النهرین ایجاد کند.'

ترکیه از اواخر سال 2015 صدها نفر از نیروهای ارتش خود را بدون هماهنگی و اطلاع دولت مرکزی عراق، در پادگان 'بعشیقه' در شمال موصل در عمق 100 کیلومتری اراضی عراق مستقر کرد و این حضور به رغم گذشت حدود یکسال همچنان در این منطقه از شمال عراق ادامه دارد.

رییس جمهور ترکیه در پی مصوبه شنبه گذشته پارلمان این کشور مبنی بر تمدید حضور یکساله نظامیان ترک در شمال عراق، اعلام کرد که در عملیات آزاد سازی موصل شرکت می کند و این در حالیست که دولت عراق در پاسخ به این اظهارات 'رجب طیب اردوغان' گفت که عملیات آزادسازی موصل بدون حضور نیروهای ترکیه خواهد بود.

عراق در طول ماه های گذشته بارها خواستار خروج نظامیان ترکیه از اراضی اش شده اما آنکارا تاکنون به این خواسته بغداد عمل نکرده است.

جالب اینکه به رغم صدور بیانیه هایی از سوی شورای امنیت سازمان ملل و اتحادیه عرب، ترکیه به هیچ یک از این درخواست های نهادهای منطقه ای و بین المللی توجهی نکرده است.

دولت آمریکا به رغم داشتن توافقنامه امنیتی راهبردی با بغداد، اما آنکارا تاکنون در اقدامی برای خروج نیروهای خود از شمال عراق نکرده است.

وزارت خارجه عراق در اعتراض به تصمیم ترکیه برای ادامه تجاوز نیروهایش به خاک عراق، سفیر آنکارا در بغداد را احضار کرد.

همزمان با احضار سفیر ترکیه در بغداد، نخست وزیر عراق به آنکارا هشدار داد که نگران است، ماجراجویی ترکیه در شمال عراق منجر به جنگ منطقه ای شود.

فؤاد معصوم رئیس جمهور عراق در واکنش به ورود نیروهای ترکیه به عراق تأکید کرد که این اقدام ترکیه نقض قوانین بین المللی است.

در ادامه واکنش ها به حضور نظامیان ترکیه در شمال عراق، مجلس نمایندگان عراق روز سه شنبه در مصوبه ای این اقدام ترکیه را محکوم کرد.

6119529_crop1431381066978.jpg_1718483346-3.jpg

طرح "ب" روسیه در برابر طرح "ب" آمریکا در سوریه

روزنامه ایزوستیا نوشت: وزارت دفاع روسیه طرحی را برای اتخاذ اقدامات نظامی و سیاسی در صورت عقب‌نشینی آمریکا از مذاکرات درباره سوریه در نظر گرفته است.

به گزارش ایسنا، این روزنامه روسی به نقل از یک منبع عالیرتبه دیپلماتیک روس نوشت: این طرح برای مقابله با طرح "ب" آمریکا در نظر گرفته شده و از جمله اقداماتی که در راستای این طرح اتخاذ خواهد شد امکان افزایش حمایت از نیروهای دولتی سوریه است.

این منبع جزئیات طرح ذخیره روسیه را اعلام نکرد.

از سوی دیگر، معاون اول رئیس کمیته دفاع و امنیت در شورای فدرال (مجلس علیای پارلمان روسیه) گفت: ما می‌توانیم حمایت نظامی خود را از نیروهای سوری تا حد لازم افزایش دهیم.

اخیرا واشنگتن با متهم کردن مسکو به هدف قرار دادن غیرنظامیان در حلب، هماهنگی مستقیم با روسیه درباره سوریه را تعلیق کرد.

1051626-2.jpg

آمریکا بیانیه محکومیت حمله به سفارت روسیه در سوریه را در شورای امنیت وتو کرد

هیئت نمایندگی آمریکا بیانیه پیشنهادی درباره محکومیت حمله به سفارت روسیه در دمشق را در شورای امنیت سازمان ملل متحد وتو کرد.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری "ریا نووستی"، سخنگوی نمایندگی دائم روسیه در سازمان ملل گفت مسکو بیانیه استانداردی را به بررسی شورا امنیت گذاشته بود که معمولا هنگام حمله به نمایندگی های دیپلماتیک صادر می شود اما هیئت نمایندگی آمریکا با حمایت بریتانیا و اوکراین مانع تصویب آن شد.

در بیانیه نمایندگی دائم روسیه در سازمان ملل در اینباره گفته می شود:" این حاکی از بی احترامی ناهنجار کشورهای فوق الذکر به کنوانسیون وین درباره رابط دیپلماتیک است".

دیپلمات های روسی یادآور شدند مسکو بر خلاف اقدام غیر اخلاقی اخیر آمریکا همواره از چنین بیاناتی درباره محکومیت حمله به نمایندگی های دیپلماتیک حمایت کرده است. حمله خمپاره ای به سفارت روسیه در دمشق روز 3 اکتبر رخ داد.

سه گلوله خمپاره به سوی ساختمان سفارت روسیه شلیک شد که یکی از انها در نزدیکی مجتمع مسکونی دیپلمات ها منفجر گردید.

82256261-71069956.jpgرسانه روسی اعلام کرد:

داعشی ها از موصل به رقه فرار می کنند

یک مقام حزبی در اقلیم کردستان عراق گفت: تروریست های داعش در حال فرار از موصل به رقه در سوریه هستند و اکنون نیروهای باقی مانده این گروه تله های انفجاری در شهر کار می گذارند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری روسی اسپوتنیک روز سه شنبه در این باره نوشت: برپایه گزارش های دریافتی، سربازان عراقی و نیروهای همراه در حال آماده شدن برای اجرای عملیات بازپس گرفتن شهر موصل از گروه تروریستی داعش هستند.

سعید ماموزینی سخنگوی حزب دموکرات کردستان عراق در موصل در گفت وگو با رسانه روسی اعلام کرد: داعشی ها در شرایط تدارک ارتش عراق و نیروهای پیشمرگ برای آغاز عملیات آزاد سازی موصل با عجله این شهر ار ترک کرده و به رقه در سوریه می گریزند.

وی افزود: داعشی ها اطراف موصل خندق هایی را حفر کرده اند و افزون بر اینکه با بمب ها و مین ها تله های انفجاری می سازند، وسایل نقلیه بمب گذاری شده را نیز مستقر کرده و خانه های خالی را مین گذاری می کنند.

ماموزینی گفته است: در آستانه عملیات آزادسازی موصل حالت ترس و وحشت بر داعش غلبه کرده است. برپایه اطلاعات دریافتی داعشی ها از موصل فرار می کنند و در مجموع شمار قابل توجهی در شهر باقی نمانده اند که این امید را به وجود آورده، موصل زودتر از زمان پیش بینی شده آزاد شود.

اسپوتنیک در پایان نوشته است: بر پایه شایعه ها، ابوبکر البغدادی سرکرده داعش در رابطه با موصل اعلام کرده که اگر داعشی ها توان جنگیدن در برابر نیروهای دولتی را ندارند با بمب، مین و کارگذاری تله های انفجاری این شهر را ویران کنند.

82049844-70678176-4.jpgگردهمایی مقامات فرانسه، آمریکا، ایتالیا، انگلیس و آلمان درباره سوریه

مقامات برجسته فرانسه، آمریکا، ایتالیا، انگلیس و آلمان فردا (چهارشنبه) برای بررسی اوضاع سوریه گرد هم می‌آیند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، وزارت خارجه آلمان امروز اعلام کرد که مسئولان برجسته‌ای از فرانسه، آمریکا، ایتالیا، انگلیس و آلمان فردا با هدف بررسی امکان ایجاد راه حل سیاسی در سوریه گرد هم می‌آیند.

این در حالی است که اتحادیه عرب نیز امروز نشستی فوق العاده درباره حلب برگزار کرد. این نشست و نشست هفته آینده سازمان همکاری اسلامی به درخواست کویت برای بررسی وضعیت فاجعه بار حلب برگزار می‌شوند.

روسیه و آمریکا اخیرا به آتش بسی شکننده درباره سوریه دست یافتند که این آتش‌بس پس از یک هفته شکست خورد. آمریکا و روسیه هریک دیگری را به نقض توافق آتش بس متهم می‌کنند و دولت واشنگتن اعلام کرده همکاری با مسکو درباره سوریه را به تعلیق درآورده است.

\2231037-2.jpg

فاکس نیوز:

روسیه برای اولین بار سامانه ضد موشکی پیشرفته در سوریه مستقر کرد

رسانه‌های آمریکایی ادعا کردند: روسیه برای اولین بار از زمان حضور نظامی مستقیم خود در سوریه سامانه‌ ضد موشکی در خاک این کشور را مستقر کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه اسکای نیوز عربی، مقامات آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، در اظهاراتی به فاکس نیوز گفتند: هدف از استقرار این سامانه رویارویی با هرگونه حمله موشکی احتمالی آمریکا در سوریه است.

یک مسئول آمریکایی گفت: گروه‌های تندرو در سوریه نظیر جبهه النصره و داعش موشک دور برد در اختیار ندارند و علت استقرار این سامانه‌ توسط روسیه احتمالا به علت نگرانی‌های این کشور از حمله‌ای آمریکایی و یا حمله یکی از هم‌پیمانان واشنگتن در منطقه باشد.

شبکه فاکس نیوز در ادامه گزارش خود به نقل از منابع دولتی آمریکا اعلام کرد، مسکو سامانه‌ اس ۳۰۰ جدید و پیشرفته خود را به سوریه فرستاده تا همانند سامانه اس ۴۰۰ که در پایگاه حمیمیم است در عملیات نظامی استفاده شود.

این شبکه افزود: صحبت‌ها درباره سامانه‌ "اس۳۰۰ VM " یا ” SA- ۲۳ Gladiator” است که جدیدترین ورژن تغییر یافته سامانه اس ۳۰۰ است.

به گفته منابع، همچنان سامانه‌ اس ۳۰۰ مستقر نشده و در حال حاضر در پایگاه دریایی روسیه در بندر طرطوس هستند.

منابع اطلاعاتی آمریکا تاکید کردند: این سامانه‌ دو روز پیش از طریق دریا وارد سوریه شده و در پایگاه روسیه در بندر طرطوس در غرب سوریه مستقر شده‌ است.

روسیه اس ۴۰۰ را در پی اصابت جنگنده بمب افکن سوخوی ۲۴ توسط موشک ترکیه‌ای در حریم هوایی سوریه در ۲۴ نوامبر در پایگاه حمیمیم مستقر کرد.

2231028.jpg

در واکنش به اقدام آمریکا در تعلیق همکاری های دو جانبه؛

«دوما» توافق اعزام نیرو به پایگاه «حمیمیم» سوریه را تصویب می‌کند

پارلمان روسیه ممکن است تا پایان هفته جاری، توافق اعزام نیروی هوایی به پایگاه «حمیمیم» برای یک بازه زمانی نامشخص را تصویب کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ریانووستی، پارلمان روسیه از امکان تصویب توافقی جدید مبنی بر اعزام یک گروه از نیروهای هوایی روسیه به پایگاه «حمیمیم» کشور سوریه تا پایان هفته جاری خبر داد.

یک منبع آگاه در این باره گفت که مجلس دومای روسیه ممکن است در واکنش به اقدامات آمریکا، توافق اعزام نیروی هوایی به سوریه را تصویب کند.

اجرای این توافق به منزله اعزام گروهی از نیروهای هوایی روسیه به پایگاه حمیمیم برای یک بازه زمانی نامشخص است.

گفتنی است که دیروز دوشنبه، آمریکا تمامی مذاکرات دو جانبه خود با روسیه را به حال تعلیق درآورد. به ادعای واشنگتن، مسکو در تضمین پایبندی دولت سوریه به توافق آتش بس بی میل یا ناتوان است و در همراهی با دمشق گزینه پیگیری یک رویکرد نظامی را برگزیده است.

توافق پایگاه هوایی حمیمیم که انتظار می رود تا پایان این هفته به تصویب دومای روسیه برسد، در آگوست سال میلادی جاری (۲۰۱۶) منعقد شد.

روسیه حملات هوایی خود علیه مواضع داعش در سوریه را در ۳۰ سپتامبر سال میلادی ۲۰۱۵، به دعوت دولت مشروع دمشق آغاز کرد.

CCF37D400-2.jpgلاوروف‌:

فریبکاری بس است، واشنگتن موضع خود را درقبال مخالفان سوری روشن کند

وزیر خارجه روسیه با انتفاد از سخنان و اقدامات متنقاض مسئولان آمریکا درباره سوریه، از آنها خواست به "فریبکاری‌ و زبان‌بازی‌" پایان داده و موضعی روشن نسبت به گروه‌های مخالف سوری در پیش گیرند.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری روسیا الیوم، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی گفت: هیچ دلیلی برای اظهارنظر رسمی درخصوص آنچه از سوی روزنامه نیویورک تایمز درباره دیدار جان کری، وزیر خارجه آمریکا با نمایندگان مخالفان سوریه منتشر شده، وجود ندارد.

لاوروف هشدار داد: توافقنامه‌هایی که مسکو و واشنگتن در تاریخ نهم سپتامبر به آن رسیدند به دلیل موضعگیری مبهم آمریکا نسبت به مخالفان سوری که این توافقنامه را رد کردند، بی‌تکلیف مانده است.

وزیر خارجه روسیه در ادامه اظهارات اخیر مسئولان کاخ سفید و اقدامات آنان در مورد سوریه را متناقض خوانده و از آنها خواست به فریبکاری‌ها و زبان‌بازی‌ها پایان دهند.

لاوروف در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر جان کری که دیپلمات‌های روس را متهم به فریب‌کاری کرد، گفت: مسکو امیدوار است که واشنگتن موضعگیری خود نسبت به مخالفان سوری را روشن سازد. اظهارات و اقدامات شرکای آمریکایی ما درباره سوریه در واقع به شدت متنناقض است و ما امیدواریم که طرف آمریکایی موضعگیری‌های مبهم خود در مورد گروه‌های مخالف سوری را روشن سازد به ویژه که این مساله به شکل مستقیم بر همکاری‌هایمان در زمینه اجرای توافقنامه‌های مشترک تاثیر می‌گذارد.

وزیر خارجه روسیه ادامه داد: مسکو از تحولات سوریه، روند اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت در این مورد، تلاش برخی از طرف‌ها در عملیات داخلی و خارجی سوریه بر خلاف قطعنامه‌های بین المللی به شدت نگران است.

لاوروف با اشاره به اینکه هر روز با همتای آمریکایی خود درباره سوریه گفتگو می‌کند و تنها در روز شنبه سه تماس تلفنی با وی داشته تاکید کرد: ما برای برطرف کردن موانع در مسیر اجرای توافقاتمان درباره سوریه تلاش می کنیم.

وی در پایان درباره آنچه در مجله نیویورک تایمز آمده گفت: روزنامه‌نگاران و تحلیلگران سیاسی کشورهای مختلف از جمله روسیه واکنش‌هایی نسبت به این سخنان داشتند و فکر نمی کنم که هیچ دلیلی برای اظهارنظر رسمی در این خصوص وجود داشته باشد.‌

1394112.jpg

آمریکا تماس‌های دوجانبه با روسیه درباره سوریه را تعلیق کرد

وزارت خارجه آمریکا از تعلیق تماس‌های دوجانبه واشنگتن با مسکو درباره مسئله سوریه خبر داد.

به گزارش تسنیم و به نقل از رویترز، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن تماس‌های دوجانبه با مسکو درباره حل بحران سوریه را به حالت تعلیق در آورده است.

اخیرا اختلافات آمریکا و روسیه بر سر حل بحران سوریه بالا گرفته است بطوریکه آمریکا روسیه را متهم کرده است که نتوانسته جلوی عملیات جدید ارتش سوریه در حلب را بگیرد، روسیه نیز اعلام کرده است که آمریکا نتوانسته به مفاد قرارداد آتش بس ماه گذشته پایبند بماند.

در همین حال سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که روسیه و آمریکا اختلافات مفهومی گسترده‌ای بر سر رویکرد لازم برای حل و فصل جنگ سوریه دارند.

وی در ادامه تصریح کرد: ما هم اکنون در مرحله اختلافات بسیار عمیق مفهومی با آمریکا قرار گرفته‌ایم. در شورای امنیت، آمریکا به طور معمول برای تشدید تراژدی سوریه با دنبال کردن اهداف خاص خودش تلاش می‌کند. شرایط دیپلماتیک سخت و دشوار نیز به خاطر مخالفت جهانی با اهداف آمریکا است.

معاون وزیر خارجه روسیه گفت: این یک ترومای بزرگ و یک مشکل اساسی برای نظام سیاسی آمریکا است. آنها قادر به حل و فصل مشکلات داخلی خود نیستند و خوشبختانه قادر به تسلط و حکمرانی بر کل جهان نیستند.

2228244.jpg

«اینترسپت» فاش کرد:

اعتراض سازمان ملل به تحریم های آمریکا و اروپا علیه مردم سوریه

بررسی «اینترسپت» از محتویات یکی از گزارش های سازمان ملل نشان دهنده اذعان این نهاد به ظالمانه بودن رژیم تحریم های اعمال شده از سوی آمریکا و اروپا علیه سوریه است.

به گزارش مهر، بررسی محتویات یکی از گزارش های سازمان ملل متحد از سوی سایت خبری «اینترسپت» نشان می دهد که تحریم های اعمال شده از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه دولت سوریه، در جهت زیان رساندن به مردم این کشور عمل کرده و امدادرسانی به ملت سوریه را غیر ممکن می سازد.

گزارش ۴۰ صفحه ای سازمان ملل با عنوان «تاثیرات انسانی اقدامات یک طرفه برای بازدارندگی دولت سوریه» در ماه می میلادی افشا شد، اما نتیجه بررسی های اینترسپت به تازگی منتشر شده و نشان می دهد که اقدامات اتخاذ شده از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا عملا موجب بی ثباتی همه ارکان اقتصادی سوریه و احساس نیاز شدید به کالاهای اساسی شده است حال آنکه تحریم های موجود ارسال غذا، سوخت و دیگر اقلام مورد نیاز را عملا غیر ممکن می کند.

این گزارش همچنین تدابیر بازدارنده آمریکا و اتحادیه اروپا را در شمار پیچیده ترین رژیم های تحریم معرفی می کند. به گفته سازمان ملل، با این تحریم ها، تراکنش های مالی به سوریه غیر ممکن است و همین امر تامین هزینه اقلام مورد نیاز و پرداخت حقوق گروه های امداد را در همه مناطق سوریه با دشواری های زیادی همراه می کند.

این گزارش همچنین به ایجاد یک سیستم غیر قانونی مالی اشاره می کند که از سوی اعضای داعش و جبهه النصره مورد استفاده قرار می گیرد.

اینترسپت علاوه بر گزارش سازمان ملل به یکی از ایمیل های داخلی این نهاد نیز دسترسی یافته که در آن از تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان دلیل اصلی کمبود غذا در سوریه یاد می شود.

جالب آنکه در پاسخ به اینترسپت، وزارت خارجه آمریکا با رد تمام اتهامات مطرح شده مسئولیت همه کاستی های موجود را متوجه دولت دمشق کرده و مدعی شد که رژیم تحریم ها با هدف ممانعت از دستیابی نیروهای دولتی سوریه به منابع مورد نیاز اعمال می شود.

676-9.jpgضرب‌الاجل ارتش سوریه به شورشیان در حلب

فرمانده ارتش سوریه از عناصر معارض مسلح خواسته است که مناطق شرقی حلب را ترک کنند.

به گزارش ایلنا به نقل از سانا، فرمانده کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه، عصر یکشنبه با صدور بیانیه‌ای، از همه عناصر مسلح خواست که مناطق شرقی حلب را ترک کنند و اجازه دهند که غیرنظامیان به زندگی طبیعی و مسالمت‌آمیز خود بازگردند.

در این بیانیه آمده است: فرماندهی ارتش سوریه و ارتش روسیه خروج امن افراد مسلح و ارائه کمک‌های لازم به آنها را تضمین می‌کنند.

ارتش سوریه در ادامه پیشروی‌های خود در حلب، که با حمایت قوی روسیه انجام می‌گیرد، مناطق شرقی این شهر را به محاصره خود در آورده است.

81791440-70218650.jpg

به بهانه یک سالگی مشارکت روسیه در جنگ علیه داعش؛

دمشق:

حضور جنگنده‌های روسیه در سوریه بنا به درخواست ما بود

یک منبع در وزارت خارجه سوریه تاکید کرد، عملیات نیروی هوایی روسیه در این کشور جدیت و اعتبار روسیه در مبارزه با تروریسم را ثابت کرد.

به گزارش ایسنا، این منبع در گفتگو با خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به مناسبت یک ساله شدن مشارکت جنگنده‌های روسی در عملیات ضد داعش در سوریه اعلام کرد: حمایت نظامی روسیه در عملیات مبارزه با تروریسم در سوریه شرایط را برای تروریست‌ها سخت کرده و آنها را در تنگنا قرار داده و تا حد امکان اجازه گسترش تروریسم در دیگر کشورها را نداده است.

منبع مذکور در ادامه اظهار داشت: حمایت نظامی روسیه در این عملیات منجر به مبارزه فعال‌تر و موثرتر با گروه‌های تروریستی همچون النصره، داعش و دیگر گروه‌های تکفیری شد.

وی افزود: مشارکت نیروی هوایی روسیه در عملیات مبارزه با تروریسم در سوریه با درخواست دمشق انجام شد و به این ترتیب این مشارکت مشروعیت قانونی داشته و مطابق قوانین بین‌المللی است.

منبع یادشده گفت: این عملیات که با همکاری نیروی هوایی روسیه در کنار جنگنده‌های سوری انجام شد، جدیت و اعتبار روسیه در مبارزه با تروریسم را ثابت کرد.

این منبع ادامه داد: مشارکت روسیه در این عملیات سرقت نفت سوریه توسط داعش را متوقف و داعش را از این منبع درآمدی بزرگ محروم کرد.

وی افزود: اقدامات نظامی روسیه در سوریه نشان‌دهنده روابط استراتژیک میان دو کشور روسیه و سوریه است و اینکه این روابط به حمایت نظامی محدود نشده و شامل فعالیت‌های سیاسی و هماهنگی عالی دو طرف جهت دستیابی به راه‌حلی سیاسی برای سوریه است.

منبع یادشده در پایان گفت: سوریه دوباره از مردم و رهبری روسیه در حمایت نظامی، سیاسی و اقتصادی از سوریه برای نابودی تروریسم و بازگشت امنیت و ثبات به سوریه قدردانی می‌کند.

2228216-5.jpgرئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا:

اجرای منطقه پرواز ممنوع در سوریه آغازگر جنگ جهانی سوم است

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به کنگره این کشور هشدار داد که اجرای منطقه پرواز ممنوع در سوریه آغازگر جنگ جهانی سوم است.

به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به کنگره این کشور هشدار داد که اجرای استراتژی منطقه پرواز ممنوع در سوریه - محور استراتژی سیاست خارجی هیلاری کلینتون- مستلزم «جنگ با روسیه» است و به بروز جنگ جهانی سوم می انجامد.

وی در نشستی با حضور اعضای کمیته خدمات مسلح مجلس سنا با هشدار در مورد هرگونه تغییر سیاست سردمداران کاخ سفید در پی شکست آتش بس در سوریه اظهار داشت که این امر می تواند به بروز یک جنگ بزرگ بین المللی بیانجامد.

جوزف دانفورد در پاسخ به پرسشی پیرامون طرح پیشنهادی هیلاری کلینتون برای ایجاد یک منطقه پرواز ممنوع در سوریه در واکنش به ادعاهایی مبنی بر تشدید بمباران مناطق تحت کنترل معارضان سوری در شرق حلب توسط مسکو و دمشق گفت که «کنترل حریم هوایی سوریه مستلزم شروع یک جنگ علیه سوریه و روسیه است». وی در ادامه افزود که «این یک تصمیم کاملاً بنیادی است که مطمئناً من اتخاذ نخواهم کرد».

دانفورد همچنین تصریح کرد که این سیاست حتی برای رهبران نظامی بسیار جنگ طلبانه است.

گفتنی است که وزیر خارجه سابق آمریکا- هیلاری کلینتون- که به داشتن مواضعی جنگ طلبانه نسبت به تغییر رژیم و موضوعات مرتبط با سوریه شهره است، به جانبداری از سیاست مزبور که طی هفته های اخیر در میان دیپلماتهای عالیرتبه آمریکایی از مقبولیت برخوردار شده، ادامه می دهد.

این در حالی است که در ماه ژوئن بیش از ۵۰ دیپلمات آمریکایی در یادداشتی به دولت اوباما خواستار بکارگیری گزینه های نظامی علیه دولت بشار اسد همچون اجرای منطقه پرواز ممنوع شدند.

مقامات روسیه نیز معتقد هستند که در صورت سقوط دولت بشار اسد، گروههای تروریستی از جمله داعش و جبهه النصره (شاخه وابسته به القاعده) احتمالاً خلاء قدرت بوجود آمده را پر خواهند کرد که این امر سوریه را به پناهگاهی بزرگ برای تروریسم بین المللی تبدیل خواهد کرد.

esmaeeli20130122162501653-2.jpg

اردوغان: در عملیات موصل شرکت می‌کنیم کسی هم نمی‌تواند مانع ما شود

به رغم تأکید مسئولان عراقی بر عدم مشارکت هیچ نیروی زمینی خارجی در عملیات موصل، رئیس‌جمهور ترکیه تأکید کرد که کسی نمی‌تواند مانع شرکت کشورش در عملیات آزادسازی موصل عراق شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه شفق نیوز، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در سخنانی در جلسه پارلمان گفت: نیروهای ما در عملیات آزادسازی شهر موصل شرکت خواهند کرد و هیچ کسی نمی‌تواند مانع مشارکت نیروهای ما در این عملیات شود.

وی حتی پا را از این فراتر گذاشت و مخالفت خود را با مشارکت حشد شعبی(بسیج مردمی نیروهای شیعی عراق) و نیروهای حزب کارگران کردستان ترکیه (پ‌ک‌ک) در این عملیات اعلام کرد.

این در حالی است که حیدر العبادی، نخست وزیر عراق و دیگر مسئولان این کشور بارها تأکید کرده‌اند که نیروهای ترکیه در عملیات موصل هیچ نقشی نخواهند داشت و نه تنها ترکیه که هیچ نیروی زمینی خارجی در این عملیات شرکت نخواهد کرد.

5451-2.jpgموافقت پارلمان ترکیه با ادامه حضور نظامی در سوریه و عراق

پارلمان ترکیه زمان حضور نیروهای نظامی این کشور در خاک سوریه و عراق را برای یک سال دیگر تمدید کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزای فرانسه، پیش از این پارلمان ترکیه در اکتبر ۲۰۱۴ مجوزی را برای اقدام نظامی این کشور در سوریه و عراق صادر کرده بود که این مجوز در سپتامبر ۲۰۱۵ برای یک سال دیگر تمدید شد.

بر اساس مجوز موجود پارلمان، ترکیه ۲۴ اوت عملیاتی را در خاک سوریه آغاز کرد که هدف آن طبق ادعای آنکارا حمایت از شبه‌نظامیانی بود که با اعضای گروه تروریستی داعش و پ.ک.ک در نبرد بوده‌اند.

در حالی پارلمان ترکیه مهلت حضور نظامیان این کشور را در خاک سوریه و عراق یک سال دیگر تمدید کرد که ورود این نیروها بدون اجازه دولت عراق و سوریه به خاک این کشورها غیرقانونی و مغایر با قوانین بین‌المللی و منجر به اعتراض بغداد و دمشق شده است.

به گفته منابع خبری آگاه، دولت ترکیه درخواست تمدید یک ساله برای اجرای عملیات در خارج از مرزهایش در عراق و سوریه را تقدیم پارلمان کرد و نمایندگان پارلمان نیز با آن موافقت کردند.

دخالت نظامی ارتش ترکیه در عراق و سوریه در حالی صورت می‌گیرد که دمشق و بغداد خواستار خروج ترکیه از اراضی کشورشان هستند.

حیدر العبادی، نخست عراق پیش‌تر حضور نظامیان ترکیه در شمال عراق را مانعی بر سر راه نابودی تروریست‌های داعش توصیف کرد و باقی ماندن این نیروها در خاک کشورش را غیرقانونی دانست.

دولت سوریه نیز دخالت نظامی ترکیه در خاک این کشور را نقض حاکمیت سوریه و حمایت از تروریسم قلمداد کرده است.

2552-2.jpg

بمب افکن های روسی در سوریه افزایش یافت

همزمان با خودداری واشنگتن از اجرای تعهد جدا کردن گروههای مسلح تحت حمایت خود از تروریست های ضد سوری، روسیه شمار بمب افکن های مستقر در پایگاه حمیمیم سوریه را افزایش داد.

به گزارش ایرنا، افزایش شمار بمب افکن ها پس از خروج بخشی از جنگ افزارها و هواپیماهای نظامی روسی در اسفند ماه سال گذشته صورت می گیرد که آن زمان با توافق مسکو و واشنگتن در سوریه آتش بس برقرار شد.

روزنامه روسی ایزوستیا روز جمعه در این باره نوشت: در روزهای اخیر چندین فروند بمب افکن سوخو ۲۴ و ۳۴ از روسیه به سوریه رفته و به یگان عملیاتی مستقر در حمیمیم پیوسته اند.

از سوی دیگر بنا به این گزارش، چندین فروند هواپیمای شکاری بمب افکن سوخو ۲۵ نیز منتظر صدور دستور برای رفتن به سوریه و تقویت واحد نیروی هوافضای روسیه هستند.

همچنین اعلام شده است که در صورت احساس نیاز فرماندهی نیروهای مسلح روسیه، در سه روز آینده نیز شمار بیشتری از هواپیماهای رزمی این کشور به سوریه اعزام خواهند شد.

این اقدام در حالی صورت می گیرد که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، آلمان و انگلیس که عضو اردوگاه ضد سوری و حامی گروههای مسلح هستند، روسیه را تحت فشار قرار داده اند تا حمله های خود به تروریست های جبهه النصره در حلب را متوقف کند.

همزمان واشنگتن هشدار داده است در ادامه دخالت های خود در سوریه طرح ب را اجرا می کند و براساس آن شمار حمله های ائتلاف هوایی آمریکا، اعزام بیشتر نیروهای ویژه این کشور و همچنین تحویل جنگ افزار به گروههای مسلح تحت حمایت خود موسوم به معارضان را افزایش می دهد که بنا به اعلام روسیه بسیاری از آنان حاضر نیستند همکاری مستقیم و میدانی خود را با جبهه النصره قطع کنند در حالیکه این گروه در فهرست تروریسم سازمان ملل قرار دارد.

روسیه در ماههای اخیر بارها از آمریکا برای تعلل و خودداری از جدا کردن گروههای مسلح موسوم به معارضان میانه رو از گروههای تروریستی ضدسوری انتقاد کرده است.

آمریکا از اسفند ماه سال گذشته و به ویژه در چارچوب توافق 19 شهریورماه با روسیه در ژنو متعهد به جدا کردن گروههای مسلح موسوم به معارضان تحت الحمایه واشنگتن از تروریست ها به ویژه جبهه النصره، مبارزه مشترک با گروههای تروریستی، همکاری در کمک رسانی به ساکنان حلب و تسهیل در روند مذاکرات حل سیاسی بحران سوریه شده، ولی تاکنون اقدامی انجام نداده است.

رئیس جمهوری روسیه پیشتر نیز گفته بود: آمریکا با مشکلاتی (در سوریه) برخورد کرده است و بخش اصلی آن هم مربوط به این موضوع می شود که نمی تواند معارضان سوری را از عناصر تروریستی و نیمه تبهکار جدا کند.

لاوروف نیز در گفت وگوی تلفنی با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا از فهرست این کشور در مورد گروه های مسلح معارض تحت کنترل واشنگتن انتقاد و اعلام کرد که شماری از گروههای اعلام شده همکار گروه تروریستی جبهه النصره هستند.

13940921.jpg

هشدار عربستان به آمریکا درباره قانون "تعقیب قضایی حامیان تروریسم"

عربستان سعودی در پی لغو وتوی رئیس جمهور آمریکا درباره قانون موسوم به "تعقیب قضایی حامیان تروریسم" هشدا ر داد و ولیعهد این کشور گفت عربستان از خود در برابر هرگونه اقدامی حفاظت می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، محمد بن نایف، ولیعهد و وزیر کشور عربستان که در هرم قدرت شخص دوم این کشور محسوب می‌شود گفت: کشور ما هدف قرار گرفته و ما باید خود را برای این امر قوی کرده و از خود محافظت کنیم.

محمد بن نایف که در ترکیه به سر می برد به روزنامه شرق الاوسط عربستان گفت: اینکه عربستان هدف قرار گرفته کاملا واضح است. ما نمی‌توانیم به آنها بگوییم که ما را هدف قرار ندهید ولی تا حد امکان خود را در برابر این اقدامات محافظت می‌کنیم.

مقامات عربستانی نسبت به "عواقب وخیمی که می‌تواند قانون آمریکایی به دنبال داشته باشد" هشدار داده‌اند. یک منبع در وزارت خارجه عربستان گفت: این قانون می‌تواند به همه ما از جمله خود آمریکا آسیب بزند.

روز چهارشنبه مجلس سنا و کنگره آمریکا وتوی باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور که علیه لایحه تعقیب قضایی حامیان تروریسم استفاده کرده بود را شکست تا با این کار این لایحه به قانونی لازم الاجرا در آمریکا درآید و بر اساس آن هرکسی می‌تواند از کشورهایی که اصطلاحا از ‌آنها به عنوان حامیان تروریسم یاد می‌شود، شکایت دارند.

عربستان سعودی که چندین شهروندش در حملات یازده سپتامبر مشارکت داشتند و گفته می‌شود اقدامات دیگری توسط اتباع این کشور در دیگر نقاط جهان علیه منافع آمریکا انجام شده، بیش از هر کشوری در چهارچوب این قانون احتمال دارد با محکومیت‌های مختلف و در نتیجه مصادره اموال دولتی مواجه شود.

2225926-2.jpg

مسکو؛ در واکنش به اظهارات جان کربی:

تهدیدات علیه ارتش روسیه غیرقابل قبول است

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد مسکو تنها در صورتی آماده ادامه گفتگوها برای اقدامات مشترک علیه تروریستها در سوریه است که واشنگتن از هرگونه اشاره به تهدیدات علیه ارتش و شهروندان روسی اجتناب کند.

به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک،‌ وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که مسکو تنها در صورتی آماده گفتگو با آمریکا پیرامون اقدامات مشترک علیه تروریستها در سوریه است که واشنگتن از هرگونه اشاره به تهدیدات بالقوه علیه ارتش و شهروندان روسیه خودداری کند.

این بیانیه وزارت دفاع روسیه در واکنش به اظهارات «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در روز چهارشنبه صادر شد.

جان کربی اظهار داشت که چنانچه جنگ در سوریه ادامه یابد، «تعداد بیشتری از روسها کشته و هواپیماهای روسی بیشتری سرنگون خواهند شد» زیرا «گروههای افراط گرا از خلائی که در سوریه بوجود آمده است برای گسترش عملیاتهای خود بهره برداری می کنند که می تواند شامل حملاتی علیه منافع روسیه و شاید حتی شهرهای این کشور باشد».

«ایگور کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت: «یکبار دیگر اعلام می کنیم که بطور کامل برای ادامه گفتگو با طرف آمریکایی و اجرای اقدامات مشترک علیه تروریستها در سوریه آمادگی داریم».

این سخنگوی وزارت دفاع روسیه در ادامه تأ‌کید کرد: «با این حال، حتی کوچکترین اشارات به یک تهدید علیه نیروهای نظامی ما و شهروندان روسیه باید از این گفتگوها کنار گذاشته شود. امنیت شهروندان روسیه موضوع چانه زنی نخواهد بود. این مهمترین و در عین حال بی قید و شرط ترین اولویت ماست».

گفتنی است واشنگتن که از معارضان به اصطلاح میانه روی سوری حمایت می کند، پیش از این وعده داده بود تا میان این معارضان سوری و سایر شورشیان وابسته به گروه تروریستی جبهه النصره تمایز قائل شود؛ وعده ای که تاکنون تحقق نیافته است.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین نیز در گفتگو با خبرنگاران اذعان کرد که روسیه جهت کمک به نیروهای دولتی سوریه در نبرد علیه تروریستها به عملیات نظامی خود در این کشور ادامه خواهد داد.

2015-2.jpgمحروم شدن داعشی ها از نفت عراق

آخرین چاه نفتی در عراق که تا به حال در دست گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی (داعش) بود، باز پس گرفته شد.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از "رویترز"، ارتش عراق در جریان نبردها بر سر شهر کرکوک، آخرین چاه نفتی را که به حال در دست داعش بود، تحت کنترل خود قرار داده است.

اگرچه بخشی از معدن نفتی "نجم" هنوز در دست تروریست ها است، آنها به دلیل حملات هوایی منظم و ادامه پیشروی ارتش دولتی نمی توانند از آن بهره برداری کنند. ع

اصم جهاد، سخنگوی رسمی وزارت نفت عراق گفت:" هنوز تمام معدن نفتی نجم آزاد نشده و نبردها در بخشی از آن ادامه دارد اما استخراج و حمل و نقل نفت در آنجا برای داعشی ها فوق العاده دشوار است چون سربازان ما در این منطقه مشغول پیشروی به سوی موصل هستند".

اسپوتنیک

alalam_636094211459209188_25f_4x3-6.jpgدمشق تخریب زیرساخت های سوریه توسط ائتلاف آمریکایی را محکوم کرد

وزارت امور خارجه سوریه با ارسال نامه به دبیرکل و رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد، تخریب تاسیسات زیربنایی این کشور از سوی ائتلاف آمریکایی را محکوم کرد.

به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه سوریه روز پنجشنبه در دو نامه جداگانه به دبیرکل و رئیس شورای امنیت سازمان ملل افزود: تخریب دو پل بر روی رودخانه فرات در دیرالزور در ادامه سیاست ویران کردن نهادهای خدماتی و زیرساخت های سوریه به بهانه مبارزه با داعش انجام شده است.

دراین نامه آمده است: بمباران و تخریب عمدی دو پل العشاره و المیادین درچارچوب تجاوز آشکار آمریکا به خاک سوریه انجام شده است که نمونه ای از آن کشتار ده ها نیروی ارتش سوریه در تاریخ 17 سپتامبر در دیرالزور بود.

وزارت امورخارجه سوریه اضافه کرد: تخریب این دو پل با هدف قطع کردن ارتباط دو حومه دیرالزور در دو سوی ساحل فرات انجام شده است و دولت سوریه همه این تجاوزها را با ارسال ده ها نامه رسمی به اطلاع دبیرکل و مقام های شورای امنیت رسانده است.

دولت سوریه اقدامات ائتلاف موسوم به بین المللی را غیر قانونی می داند زیرا این ائتلاف در خارج از چارچوب قوانین بین المللی و برخلاف اصول و اهداف منشور سازمان ملل متحد تشکیل شده است و بدون هماهنگی با حکومت سوریه عمل می کند.

سوریه دراین دو نامه تاکید می کند که تلاش برای قانونی نشان دادن تشکیل و اقدامات این ائتلاف براساس ماده 51 منشور سازمان ملل، تفسیری انحرافی از منشور و سوء استفاده از آن برای دستیابی به اهداف سیاسی از سوی این کشورها است.

وزارت امور خارجه سوریه افزود: دولت سوریه خواستار محکوم کردن این اقدامات جنایتکارانه است و تاکید می کند که تنها طرفی که از تجاوزهای ائتلاف آمریکایی سود می برد گروه های تروریستی جبهه النصره و داعش است که برای گسترش ویرانی و هرج و مرج در سراسر سوریه تلاش می کنند و به جدی نبودن آمریکا و هم پیمانانش برای مبارزه با آن ها به اثبات رسیده است.

جمهوری عربی سوریه از شورای امنیت می خواهد که این تجاوزها را محکوم و کشورهای عضو این ائتلاف را وادار کند از تخریب عمدی زیرساخت های سوریه خودداری کنند و به قوانین بین المللی و قطعنامه های سازمان ملل درباره مبارزه با تروریسم احترام بگذارند.

ائتلاف آمریکایی موسوم به مبارزه با تروریسم صبح چهارشنبه پل العشاره بر رودخانه فرات در دیرالزور را چند ساعت پس از بمباران پل المیادین در همین شهر، ویران کرد.

JamNewsI.jpg

وال‌ استریت ژورنال نوشت؛

آمریکا به دنبال تجهیز مخالفان سوری به سلاح‌های سنگین

یک روزنامه آمریکایی از تلاش برخی مسئولان آمریکایی برای مجهز کردن گروه‌های مسلح در سوریه به تسلیحات قدرتمند برای رویارویی با نیروهای سوری و روسی خبر داد.

به گزارش ایسنا، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت: دولت آمریکا مجددا بحث و جدل‌های داخلی را در خصوص مسلح کردن مخالفان مسلح سوریه به سلاح‌هایی که بتواند مانع حملات نیروهای سوری و روسی به مواضع آنها در حلب شود، آغاز کرده است.

مسئولان آمریکایی عنوان داشتند که این اقدام تحت عنوان طرح "ب" بر امکان دریافت مجوز از آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا و شریکانش در منطقه در خصوص مسلح کردن گروه‌های مخالف تحت حمایت سیا به سلاح‌هایی برای مبارزه با حملات توپخانه‌ای نیروهای سوری و روسی از مسافت دور صورت می‌گیرد.

آنها قصد دارند گروه‌های مسلح را به سیستم‌های ضد هوایی مجهز کنند.

روزنامه مذکور همچنین نوشت: آمریکا قصد دارد چراغ سبز به هم‌پیمانان منطقه‌ای خود از جمله ترکیه و عربستان برای مجهز کردن شورشیان به سلاح های قدرتمند بدهد.

برخی مسئولان معتقدند که این اقدام دیر هنگام است و نمی‌تواند تاثیری بر درگیری‌ها داشته باشد اما برخی مسئولان معتقدند که عده‌ای در کاخ سفید با هرگونه اقدام نظامی مستقیم آمریکا علیه نظام بشار اسد مخالف هستند.

2194187-(1).jpg

لاوروف:

تسلیحات جبهه النصره از طریق آمریکا تامین می شود

وزیر خارجه روسیه در گفتگوی تلفنی امروز خود به جان کری، آمریکا را به رساندن کمک های تسلیحاتی به تروریست های جبهه النصره متهم کرد.

به گزارش مهر به نقل از تاس، «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه امروز طی مکالمه تلفنی با «جان کری»، همتای آمریکایی خود گفت که فرماندهان گروه جبهه النصره تایید کرده اند که تسلیحات خود را از آمریکا دریافت کرده اند.

وزارت خارجه روسیه در بیانیه امروز خود اعلام کرد: «لاوروف» خواستار توجه «کری» به افشا گری های رسانه ای جبهه النصره در خصوص دریافت تسلیحات از آمریکا و اظهارات اخیر «ریاض حجاب»، سرکرده گروه های مخالف دولت سوریه که در خارج از این کشور زندگی می کند و اعلام کرده که گروه مذکور (النصره) تروریست نیستند، جلب کرده است.

وزارت خارجه روسیه در ادامه آورده است: «لاوروف» بار دیگر خواستار توجه به این نکته شد که واقعیت این است که واحدهای مخالف دولت که واشنگتن آنها را میانه رو می خواند، نه تنها از پایبندی به توافق میان روسیه و آمریکا بر سر تقویت آتش بس و آماده سازی شرایط برای دسترسی به کمک های بشر دوستانه سرپیچی کرده، بلکه به جای آن، به گروه جبهه النصره پیوسته و به انجام عملیات نظامی خود علیه ارتش سوریه در کنار واحدهای متعلق به القاعده ادامه می دهند.

وزارت خارجه روسیه در بخش دیگری از بیانیه خود در مورد گفتگوی «کری» و «لاوروف» آورده است: دو دیپلمات در مورد امکان تاثیرگذاری بر شرایط موجود در حلب و عادی سازی آن با استفاده از بازگشت به اصول مورد توافق آمریکا و روسیه در خصوص بحران سوریه گفتگو کردند.

579057.jpg

العبادی:

ترکیه نقشی در عملیات موصل ندارد

نخست‌وزیر عراق با اظهار تعجب از سخنان اخیر رئیس‌جمهور ترکیه درباره موعد عملیات آزادسازی شهر موصل، تأکید کرد که ترکیه هیچ نقشی در این عملیات نخواهد داشت.

به گزارش ایلنا به نقل از السومریه‌نیوز، «حیدر العبادی» نخست‌وزیر عراق، روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران تأکید کرد: ترکیه هیچ نقشی در عملیات آزادسازی موصل ندارد.

العبادی گفت: «از وجود نیروهای ترکیه (در خاک عراق) استقبال نمی‌شود و ما نمی‌خواهیم که با این نیروها درگیر شویم.»

العبادی ضمن درخواست از ترکیه برای خارج کردن نیروهای خود از عراق، اظهار داشت، حضور نیروهای ترکیه، تلاش‌های ما برای نبرد با داعش را با مشکل مواجه کرد.

این اظهارات العبادی در واکنش به سخنان چند روز پیش «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهوری ترکیه است که در آن گفته بود: «ما اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهد ارتش عراق احتمالا نوزدهم اکتبر عملیات آزادسازی شهر موصل آغاز خواهد کرد. ما باید برای این عملیات آماده شویم.»

1131.jpg

لوپن:

دولت فرانسه تروریست های “جبهه النصره” در سوریه را در معرض حمایت خود قرار داد

رهبر جبهه ملی فرانسه مارین لوپن تاکید کرد: دولت فرانسه به جای اینکه از تلاش های سیاسی برای حل بحران سوریه پشتیبانی کند، تروریست های “جبهه النصره” در سوریه را حمایت می کند.

وی در مصاحبه خصوصی با خبرگزاری روسیه اسپوتنیک گفت: دولت فرانسه یک موضع منفی نسبت به مساله سوریه گرفته است و بجای اینکه گفتگو های حل بحران سوریه حمایت کند بر عکس طبیعت رفتار می کند و از “جبهه النصره” که وابسته به گروهک القاعده است،حمایت می کند.

سانا

57e98.jpg

فرمانده النصره: آمریکا طرف ماست/

                                   آمریکا: ما از النصره حمایت نمی‌کنیم اما متحدانمان شاید بکنند

یکی از فرماندهان گروه تروریستی النصره گفته است، تسلیحات آمریکایی از سوی دولت واشنگتن که به عنوان حامی این گروه عمل می‌کند به این گروه داده می‌شود و مربیان آمریکایی برای آموزش چگونگی استفاده از این تجهیزات جدید در سوریه حضور دارند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، ابوالعز، فرمانده یگان گروه تروریستی جبهه النصره در مصاحبه‌ای با یک روزنامه آلمانی از شهر ویران حلب در این باره توضیح داد: بله، آمریکا از مخالفان در سوریه حمایت می‌کند اما نه به صورت مستقیم. آنها از کشورهایی که از ما حمایت می‌کنند حمایت می‌کنند اما ما هنوز هم از این حمایت راضی نیستیم.

به گفته این فرمانده، شبه نظامیان این گروه مرتبط با القاعده باید "تسلیحات پیچیده‌تری" را از حامیان خود دریافت کنند تا بتوانند علیه دولت سوریه به پیروزی برسند.

وی توضیح داد: این جنگ بسیار سخت است. دولت قوی است و از سوی روسیه حمایت می‌شود.

عبدالعز همچنین اظهار کرد: جبهه النصره با استفاده از راکت‌های "تاو" توانسته در برخی جبهه‌ها پیروز شود. با استفاده از این راکت‌ها ما با دولت به یک تعادلی رسیده‌ایم. تانک‌های ما از لیبی و از مسیر ترکیه می‌آیند و گاهی هم پرتاب‌کننده‌های موشک چندگانه همراه آنهاست.

عبدالعز افزود: نیروهای دولت به دلیل داشتن پرتاب کننده‌های موشکی و جنگنده‌هایشان به پیشروی‌هایی دست یافته‌اند اما ما موشک‌های آمریکایی تاو را داریم و شرایط در برخی مناطق تحت کنترل ماست.

این فرمانده تروریستی در پاسخ به این مساله که موشک‌های تاو از ابتدا برای جبهه النصره ارسال می‌شوند یا که این گروه این موشک‌ها را از "ارتش آزاد" می‌گیرد عنوان کرد: نه این موشک‌ها مستقیما به ما داده می‌شوند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: زمانی که جبهه النصره تحت محاصره بود در میان ما از ترکیه، قطر، عربستان سعودی، اسرائیل و آمریکا عواملی حضور داشتند که در زمینه‌های استفاده از ماهواره، راکت، دوربین‌های شناسایی و امنیتی متخصص بودند.

زمانی که خبرنگار آلمانی از عبدالعز صراحتا پرسیده که آیا مربیان آمریکایی واقعا در میان "جهادیون" حضور دارند، وی به روشنی پاسخ داد: آمریکایی‌ها طرف ما هستند.

وی همچنین عنوان کرده، جبهه النصره برای رسیدن به برخی اهداف نظامی طی جنگ سوریه مبالغی هم دریافت کرده است.

عبدالعز این موضوع را این چنین شرح داده است: ما 500 میلیون پوند سوری (حدود 3 / 2 میلیون دلار) از عربستان سعودی گرفتیم. برای اشغال یک مدرسه ارتش در المسلمیه چند سال پیش ما 5 / 1 میلیون دینار کویتی (حدود 500 هزار دلار) و 5 میلیون دلار از سوی عربستان سعودی دریافت کردیم!

وی تاکید می‌کند، این مبلغ از "دولت‌های" این کشورها و نه افراد مستقل به آنها داده شده است.

این عضو گروه تروریستی جبهه النصره سپس به کمک‌های اسرائیل اشاره و عنوان کرد: اسرائیل اکنون از ما حمایت‌هایی می‌کند چرا که در جنگ با سوریه و حزب‌الله است.

این فرمانده توضیح می‌دهد که غرب همچنین "راه را برای جهادیون" جهت رسیدن به سوریه هموار می‌کند: ما مبارزان بسیاری از آلمان، فرانسه، انگلیس، آمریکا و تمامی کشورهای غربی داریم.

در ادامه این مصاحبه عبدالعز این ادعاهای دولت سوریه و روسیه را تایید کرده است که این شبه نظامیان از آتش بس سوریه که 9 سپتامبر مورد توافق مسکو و واشنگتن قرار گرفت، برای آمادگی جهت انجام عملیات جدید استفاده می‌کنند.

وی تشریح کرد: ما آتش بس را به رسمیت نمی‌شناسیم. ما گروه‌های خودمان را بازساماندهی می‌کنیم. ما طی چند روز آتی به حملات شدید خود علیه دولت ادامه خواهیم داد. ما نیروهای خود را در تمام استان‌ها از جمله حمص، حلب، ادلب و حماة ساماندهی کرده‌ایم.

این عضو جبهه النصره که از حلب به مصاحبه خود ادامه می‌داد، در بخش دیگری از اظهاراتش عنوان کرد، این گروه تروریستی تا زمانی که نیروهای دولتی در جاده کاستیلو حضور دارند اجازه نخواهد داد کامیون‌های حاوی کمک‌های بشردوستانه وارد حلب شوند.

وی ادامه داد: رژیم باید از تمامی این مناطق خارج شود و در آن صورت ما اجازه خواهیم داد کمک‌های بشردوستانه وارد حلب شوند. اگر کامیونی به هر نحوی وارد حلب شود ما راننده آن را خواهیم گرفت.

این فرمانده تروریستی همچنین اذعان کرده است که ایده یک دولت انتقالی از سوی جبهه النصره حمایت نمی‌شود: ما هیچ شکلی از رژیم اسد یا ارتش آزاد را که به عنوان میانه رو معرفی می‌شوند، قبول نداریم. هدف ما سرنگونی دولت و ایجاد یک "دولت اسلامی" براساس شریعت اسلام است.

عبدالعز در ادامه درباره افرادی که به عنوان نمایندگان مخالفان سوری در مذاکرات ژنو حضور دارند، اظهار کرد: این افراد ضعیف هستند در حالی که پول زیادی دارند. آنها خودشان را فروخته‌اند.

وی سپس به محمد علوش، یکی از فرماندهان جیش‌الاسلام که عضوی از کمیته عالی مذاکرات مخالفان سوری است، اشاره و عنوان کرد: این گروه که در ترکیه بود و بعدا به مخالفان آزاد پیوست، زمانی بخشی از النصره بود.

این فرمانده صراحتا تایید کرد که جبهه النصره "بخشی از القاعده" است؛ شبکه‌ای تروریستی که مسئولیت حملات یازده سپتامبر آمریکا را بر روی شانه‌های خود دارد.

عبدالعز درباره این عضویت شرح می‌دهد: در حقیقت ما با داعش یک گروه بودیم اما از داعش برای رسیدن به منافع و اهداف سیاسی قدرت‌های بزرگی چون آمریکا استفاده شده و این گروه از اصول ما فاصله گرفته است. اکثر رهبران داعش با سرویس‌های اطلاعاتی همکاری می‌کنند و اکنون این مساله برای ما روشن است. ما به عنوان جبهه النصره راه خودمان را داریم.

این مصاحبه 17 سپتامبر توسط خبرنگار روزنامه "کوئلر" آلمان "یورگن تودنهوفر" در هفتمین سفرش به سوریه گرفته شده است. تودنهوفر نویسنده کتاب "10 روز زندگی با داعش در خلافت اسلامی" است.

در واکنش به این مصاحبه اما وزارت خارجه آمریکا ضمن تاکید بر تروریستی بودن جبهه النصره و عدم حمایت آمریکا از این گروه اذعان کرد، ممکن است برخی از متحدان آمریکا از این شبه نظامیان افراط‌گرا در سوریه حمایت کنند.

مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا طی کنفرانسی خبری روز گذشته خود در واکنش به اظهارات عبدالعز مبنی بر حمایت آمریکا از جبهه النصره گفت: این اظهارات مهمل است. هر چیزی که می‌خواهد بگوید اما این اظهارات صحت ندارند.

تونر ضمن تاکید بر اینکه "ما هرگز هیچ گونه کمکی به النصره ارائه نداده‌ایم" توضیح داد این گروه از سوی آمریکا یک گروه تروریستی خارجی محسوب می‌شود.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا آمریکا نمی‌تواند مخالفان میانه‌روی سوری را برای جدا شدن از جبهه النصره متقاعد کند، عنوان کرد: این مسئولیت شورشیان است و آنها برای این کار (متقاعد کردن) به یک آتش بس یک هفته‌ای نیاز دارند.

این مقام آمریکایی همچنین دولت سوریه را مسئول حملات به شرق حلب دانست؛ حملاتی که به گفته تونر "برخی از نیروهای میانه‌رو و نه تمامی آنها را" به سمت النصره سوق می‌دهد.

وی تاکید کرد: اگر دولت سوریه به پافشاری خود بر راه حل نظامی ادامه دهد کسانی هستند ـ‌نه آمریکا ـ که از گروه‌های مختلف مخالف در سوریه حمایت می‌کنند، کسانی که ممکن است به دنبال مسلح کردن آنها هم باشند. در این صورت به طور قطع شرایط تشدید خواهد شد."

در پاسخ به سوالی درباره این که آیا اظهارات این مقام آمریکایی به این معنی است که برخی از متحدان واشنگتن النصره را مسلح می‌کنند، تونر اظهار کرد: کشورهایی که از مخالفان حمایت می‌کنند ممکن است که بخواهند به آنها کمک تسلیحاتی نیز بکنند.

مساله ارائه کمک‌های خارجی به گروه تروریستی النصره روز یکشنبه از سوی نماینده روسیه در سازمان ملل، ویتالی چورکین، در جلسه ویژه شورای امنیت این سازمان مطرح شد.

در واکنش به اظهارات روز گذشته چورکین نیز تونر بر انتظار وزارت خارجه از روسیه و سوریه برای ابراز "ژستی معنادار" برای "بازیابی اعتبارشان" جهت ادامه مذاکرات تاکید و اظهار کرد، دولت سوریه باید نیروهای هوایی خود را آرام و حملات خود به شرق حلب را متوقف کند.

تونر ضمن تاکید بر عدم آمادگی‌ آمریکا برای ترک مذاکرات ادامه داد: توپ به نوعی اکنون در زمین روسیه است. اگر از ما درباره برنامه‌ جایگزین می‌پرسید باید بگویم که ما هنوز به آنجا نرسیده‌ایم که این برنامه را اجرا کنیم.

13950-2.jpgدمشق:

عذرخواهی آمریکا باید رسمی باشد

مشاور رسانه‌ای و سیاسی رئیس‌جمهوری سوریه با اعلام این‌که عذرخواهی آمریکا از سوریه از طریق کانال‌های غیر رسمی بود، خواستار عذرخواهی رسمی این کشور شد.

به گزارش ایلنا، «بثینه شعبان» مشاور رسانه‌ای و سیاسی «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه، روز دوشنبه در گفت‌وگو با «المیادین» اظهار داشت، دولت آمریکا از ضعف، چند دستگی و اختلاف در مواضع میان کاخ سفید و پنتاگون رنج می‌برد.

بثینه شعبان خاطرنشان کرد، سوریه به عذرخواهی آمریکا، که از کانال‌های غیررسمی انجام شد، پاسخی نداده است و هرگز نخواهد داد مگر اینکه این عذرخواهی رسمی و علنی باشد و طرف آمریکایی تعهد دهد که دیگر به پایگاه‌های ارتش سوریه را هدف قرار نخواهد داد.

وی عنوان کرد، آمریکایی‌ها حتی نمی‌توانند آنهایی را که معارضان «میانه‌رو» می‌نامند از گروه تروریستی «جبهه النصره» تفکیک کنند و یا حتی معارضان را در یک هیات واحد برای مذاکرات جمع کنند.

به گزارش سانا؛ بثینه شعبان، مشاور سیاسی و اطلاع رسانی رئیس جمهور عربی سوریه تاکید کرد ارتش سوریه هر جا که تروریست باشد آن را هدف قرار خواهند داد

بثینه شعبان، مشاور سیاسی و اطلاع رسانی رئیس جمهور عربی سوریه در گفت‌وگو با شبکه المیادین توضیح داد که دولت آمریکا از انحطاط اخلاقی حتی درتعامل با توافق هائی که امضا کرده است، رنج می برد وپنتاگون به مواضع باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در خصوص توافق با روسیه اعتنائی نمی کند و حتی به صحبت های او گوش نمی دهد.

شعبان اشاره کرد که توافق نامه روسیه و آمریکا درباره سوریه تنها در صورت حل اختلافات در این زمینه در داخل کنگره قابل اجرا خواهد بود. توافق آمریکا و روسیه درباره سوریه شامل پنج سندی که در حال حاضر درباره آن صحبت می‌شود، نیست و روسیه با هیچ یک از جزئیات این توافق قبل از موافقت رهبری سوریه با آن، موافقت نکرده است

مشاور رئیس جمهوری صحبت درباره هماهنگی قبلی بین روسیه، ترکیه و ایران قبل از ورود نیروهای زمینی ترکیه به سوریه را تکذیب کرد و گفت: اردوغان، طرف اولی است که جنگ علیه سوریه را آغاز کرد

شعبان درباره روابط مصر و سوریه نیز خاطرنشان کرد: دمشق وضعیت مصر را درک می‌کند و روابط با مصر قطع نشد و ما همیشه آماده روابط خوب با دولت مصر هستیم.

مشاور رئیس جمهوری سوریه با بیان اینکه«اسرائیل رویکرد خود برای همکاری راهبردی با کشورهای عرب حوزه خلیج را نفی نمی کند»، گفت: رژیم اسرائیل در صدد تغییر روش های آموزشی در سودان ، مصر و یمن است تا در این کشورها « کشور اسرائیل» گفته شود.

بثینه شعبان تاکید کرد: آنچه در کشورهای ما رخ می دهد، صددرصد یک هدف صهیونیستی است و اسرائیل تصمیم گرفته است تا از بهار عربی برای ایجاد درگیری های نژادی سوء استفاده کند.

مشاور رئیس جمهوری اضافه کرد: سعودی و قطر همچنان از تروریست ها حمایت مالی و تسلیحاتی و عناصر تروریست را از طریق ترکیه وارد خاک سوریه می کنند.

وی درباره ترور ناههض حتر، روزنامه نگار اردنی نیز گفت: این اتفاق بخشی از آن چیزی است که در منطقه در جهت بستن دهان‌ها صورت می‌گیرد، در حالی که سیاست‌ خریدن وجدان‌ها هرگز موفق نبوده است.

1870646.jpg

شنود مکالمات آمریکایی ها با داعش توسط ارتش سوریه قبل از حمله به دیر الزور

هدیه عباس، رییس پارلمان سوریه از شنود مکالمات میان آمریکایی ها و داعش قبل از حمله هوایی به مواضع ارتش سوریه در دیرالزور خبر داد.

به گزارش شبکه تلویزیونی "المیادین"، هدیه عباس با بیان اینکه ارتش سوریه مکالمات میان آمریکایی ها و داعش را شنود کرده است، گفت: "ارتش سوریه فایل صوتی مکالمات ضبط شده میان نیروهای آمریکایی و تروریست های داعش را در اختیار دارد، این مکالمات دقیقا چندی قبل از حمله هوایی آمریکا به مواضع ارتش سوریه در دیرالزور انجام شده بود".

این اظهارات در حالی مطرح شده که پنتاگون پیش از این ادعا کرده بود حمله به مواضع ارتش سوریه در دیرالزور در پی اشتباه در شناسایی مواضع داعش در این منطقه صورت گرفت. پیش از این ولید معلم، وزیر خارجه سوریه نیز در اظهاراتی اعلام کرد حمله هوایی آمریکا به دیرالزور "اقدامی رعدآسا و یک باره نبود بلکه ظرف مدت 50 دقیقه و با هماهنگی گروه داعش انجام شده بود".

اسپوتنیک

5474-2.jpgبشار الجعفری در پاسخ به امریکا؛ انگلیس و فرانسه:

حتی از یک وجب خاک سوریه نمی گذریم!

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد گفت: سوریه به مبارزه با تروریسم پایبند است و حتی از یک وجب خاک خود نمی گذرد.

به گزارش ایرنا به نقل از رسانه های سوری، بشار الجعفری روز یکشنبه در نشست ویژه شورای امنیت، افزود: برخورد سیاسی با بحران انسانی آن را طولانی تر و رنج های ملت سوریه را بیشتر می کند و به گسترش بیشتر تروریسم دامن می زند.

وی اضافه کرد: نماینده انگلیس که یکی از سه درخواست کننده تشکیل این نشست است، ادعا کرد که سوریه در آستانه فروپاشی و مرگ است و من به او اطمینان می دهم که کشور فرونمی پاشد و سخنان او درحد و اندازه نماینده یک کشور عضو دائم شورای امنیت نیست.

الجعفری اظهارداشت: نمایندگان این سه کشور گویا کشف بزرگی کرده اند که می گویند دولت سوریه برای بازپس گیری شهر حلب تلاش می کند.

وی گفت: ببینید نمایندگان سه کشور عضو دائم شورای امنیت چه کشف بزرگی کرده اند و چنان سخن می گویند که شخص گمان می کند شهر حلب جایی در جیبوتی، افغانستان یا برزیل است که دولت سوریه برای دستیابی به آن تلاش می کند.

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل افزود: من به این سه نماینده اطمینان می دهم که دولت سوریه حلب را به صورت کامل بازپس خواهد گرفت و اگر اعضای این سازمان بین المللی فقط یک پایتخت دارند، سوریه دو پایتخت دارد و آن دمشق و حلب است.

الجعفری گفت: این سه کشور که خواستار تشکیل این نشست شده اند تاکنون 13 بار تلاش شورای امنیت برای محکوم کردن انفجارهای ناشی از خودروهای بمب گذاری شده، انتحاری و بمباران را به شکست کشانده اند.

وی افزود: همین کشورها، تلاش دوستان ما در شورای امنیت را برای محکوم کردن تروریست ها ناکام گذاشته اند.

الجعفری بیان کرد: عجیب تر اینکه این نشست به درخواست برخی از اعضای شورای امنیت و با هدف نجات گروه های تروریستی که این کشورها به دروغ آن ها را 'مخالفان مسلح میانه رو' می نامند برگزار شده و این اقدامی است که هربار پس از شکست تروریست ها در برابر ارتش سوریه تکرار می شود.

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل گفت: برخی از اعضای شورای امنیت تصویر 'عبدالله عیسی' کودک فلسطینی که توسط گروه تروریستی 'نورالدین الزنکی' که به همراه جبهه النصره بر اردوگاه فلسطینی نشین حندرات در شمال شرق حلب مسلط شده بودند، سربریده شد را به فراموشی سپرده اند.

الجعفری افزود: ما معتقدیم که درخواست برخی از اعضای دائم شورای امنیت برای تشکیل چنین جلسه ای، پیامی برای گروه تروریستی جبهه النصره و دیگر تروریست هاست که پشتیبانی نظامی و حمایت سیاسی از شما همچنان ادامه دارد.

وی اضافه کرد: دیگر پیام این نشست این است که سلاح تروریسم ابزاری برای فشار سیاسی بر فشار بر حکومت سوریه و هم پیمانان آن است.

2190567-5.jpg

وزیر خارجه ترکیه:

نیروهای ترکیه به سمت شهر «منبج» در حال پیشروی هستند

وزیر خارجه ترکیه به بهانه ایجاد منقطه امن و بدون توجه به نقض حاکمیت دولت دمشق اعلام کرد که نیروهای این کشور در حال پیشروی به شهر «منبج» در خاک سوریه هستند.

به گزارش مهر به نقل از اسپوتنیک، وزیر خارجه ترکیه دراظهاراتی از پیشروی بیشتر ارتش این کشور در خاک سوریه خبر داد.

«مولود چاوش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه در این باره مدعی شد: با هدف ایجاد یک منطقه امن به مساحت نزدیک به ۵ هزار کیلومتر مربع، نیروهای ارتش ترکیه به پیشروی بیشتری در خاک سوریه خواهند پرداخت.

وزیر خارجه ترکیه بدون توجه به قوانین بین المللی پیرامون تعرض به قلمرو سرزمینی یک دولت مستقل، ادامه داد: ابتدا باید دست کم تا عمق ۴۵ کیلومتری خاک سوریه به سمت شهر «منبیج» حرکت کنیم.

وی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ ادامه داد: پس از این مرحله قرار است منطقه امنی به مساحت نزدیک به ۵ هزار کیلومتر مربع در شمال سوریه ایجاد شود.

لازم به ذکراست، ترکیه به بهانه مبارزه با تروریست های داعش و با هدف سرکوب شدید کردها و عقب نشاندن آن ها به شرق فرات، از ۲۴ اگوست سال جاری میلادی عملیات «سپر فرات» را آغاز و به خاک سوریه تجاوز کرده است.

1866000.jpg

روسیه از برنامه غربی نجات جبهه النصره خبر داد

وزیر امور خارجه و رئیس هیات روسیه در نیویورک، خودداری ائتلاف آمریکایی از اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در سوریه را نشانه این احتمال قوی دانست که برنامه ای برای نجات گروه تروریستی جبهه النصره وجود دارد.

به گزارش ایرنا، سرگئی لاوروف در سخنان خود در هفتاد ویکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، اظهار کرد: اجرای خواسته شورای امنیت برای جدا کردن گروههای به اصطلاح سوری از تروریست ها اهمیت اصولی دارد و اعضای ائتلاف آمریکایی در این موضوع مسئولیت ویژه ای دارند.

وزارت خارجه روسیه به نقل از سخنان جمعه شب لاوروف به وقت محلی نیویورک در سازمان ملل نوشت: خودداری یا ناتوانی از اجرای خواسته شورای امنیت در شرایط کنونی این بدگمانی را تقویت می کند که در صدد هستند، جبهه النصره را از زیر ضربه ها نجات دهند و همچنین طرح سرنگونی حکومت بشار اسد از میان برداشته نشده است که این موارد نقض آشکار قطعنامه های سازمان ملل به شمار می رود.

آمریکا از زمان برقراری آتش بس سوریه در اسفندماه سال گذشته و همچنین توافق 19 شهریورماه در ژنو با روسیه به جدا کردن گروههای مسلح موسوم به معارضان تحت الحمایه واشنگتن از گروه های تروریستی به ویژه جبهه النصره متعهد شده که تاکنون اجرا نکرده است.

جبهه النصره همراه داعش در فهرست سیاه تروریسم سازمان ملل قرار دارد.

همچنین وزارت خارجه روسیه اعلام کرده است که فهرست آمریکا با عنوان گروه های مسلح معارض تحت کنترل واشنگتن دربر گیرنده شماری از گروههای همکار گروه تروریستی جبهه النصره است.

لاوروف همچنین در ادامه سخنان خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل ضمن تاکید بر تداوم مبارزه بی امان با تروریسم در سوریه، اظهار کرد: کارشکنی در ازسر گیری مذاکرات سوریه که باید بدون پیش شرط قبلی باشد، پذیرفتنی نیست، زیرا مورد تاکید قطعنامه 2254 شورای امنیت قرار دارد.

وزیر خارجه روسیه همچنین با اشاره به موارد مکرر نقض آتش بس در سوریه از سوی گروههای مسلح موسوم به معارض گفت که با چشم پوشی (کشورهای) حامیان این گروه ها از تخلف های صورت گرفته، این تصور شکل می گیرد که علت اصلی این تلاش ها برای سرنگونی حکومت سوریه است.

798-3.jpgوزیر خارجه مصر:

با سعودی ها اختلاف نظر داریم

« سامح شکری» وزیر خارجه مصر دیروز(جمعه)اعتراف کرد که بین کشورش وسعودی در باره سوریه به ویژه در باره « ضرورت تغییر نظام و یا رهبری سوریه» اختلاف نظر وجود دارد.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه السفیر، شکری دریک نشست خبری در نیویورک درحاشیه مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد: اوضاع در سوریه به دلیل ادغام شدن برخی مخالفان نظام سوریه با گروه های مسلح تروریستی مانند جبهه النصره مبهم و پیچیده شده است.

وی خاطرنشان کرد: سعودی بر ضرورت تغییر نظام و یا رهبری سوریه متمرکز است اما مصر این شیوه و مشی را انتخاب نکرده است.

وزیر خارجه مصر تصریح کرد:قاهره همه تحولات را ارزیابی می کند اما چاره ای نیست باید یک سوریه جدید که همه طرف های سوری با آن موافقت کنند، ایجاد شود.

سامح شکری در پاسخ به سوالی درباره آینده بشار اسد رئیس جمهوری سوریه گفت: این موضوع به اراده ملت سوریه باز می گردد، نباید فرصت ها را از دست داد باید همه تلاش ها بر روی توافق در خصوص نقشه ای خاص برای حل سیاسی بحران سوریه متمرکز شود.

وی در باره تفاهم روسی – آمریکائی در باره سوریه هم گفت: بعداز تفاهم روسی – آمریکائی که مصر هم از آن حمایت می کند، بارقه امیدی برای توقف درگیری ها در سوریه ایجاد شد اما اوضاع و گسترش اقدات نظامی و گسترش تروریسم و ادغام عناصر مخالف و تروریست ها مانند جبهه النصره، حمله به پایگاه ارتش سوریه و سپس کاروان حامل کمک های انسان دوستانه، این تفاهم را در معرض تهدید قرار داد و ما را وارد یک دور باطل کرد.

57355028-2.jpgلاوروف:

شرایط کنونی منطقه به دلیل مداخله در کشورهای مستقل و تلاش برای تغییر حکومت‌هاست

وزیر خارجه روسیه خواستار انجام تحقیقات "کامل و بی طرفانه" در خصوص حمله به کاروان کمک‌های بشردوستانه در سوریه شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه المنار ، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در نشست شورای امنیت گفت: توافق آتش بس که با وساطت مشترک آمریکا در 9 سپتامبر حاصل شد قابل اجرا نخواهد بود مگر به روشی فراگیر که شامل گام‌های همزمان از سوی تمامی گروه‌های درگیر در جنگ می‌شود.در غیر اینصورت هیچ اتفاقی حاصل نمی‌شود و توقف درگیری نیز از جانب یک طرف حاصل نمی‌شود.

وی هرگونه بمباران کاروان حامل کمک‌های بشرودستانه از سوی هواپیماهای روسی و سوری را رد کرده و کشورهای عضو سازمان ملل را به بازنگری در لیست گروه‌های تروریستی فراخواند .

لاوروف گفت: اگر بتوانیم که در خصوص این رویکرد چند جانبه به توافق برسیم فرصت‌های نجات آتش بس بهتر خواهد بود.

وی همچنین تاکید کرد، نیروهای سوریه طبق توافقات روسیه و آمریکا آغاز به عقب نشینی کردند و تنها مخالفان هستند که اقدام به مثل نکرده و حتی درگیری را آغاز کردند.

لاوروف گفت: کاملا روشن است که خاورمیانه و شمال آفریقا به علت تفرقه‌ها و درگیری‌های قومی و تروریسم و خشونت گروههای افراطی و تندرو با مشکلات زیادی روبروست. عراق، یمن، لیبی، سوریه دچار بحران هستند. البته کشورهای دیگری هم هستند که وضعیت دشوار و پیچیده‌ای دارند که از جمله آنها قاره آفریقاست. بدتر شدن اوضاع می‌تواند تهدیدی جدی برای ثبات و صلح جهانی باشد. بارها گفته شده است که این وضعیت، نتیجه مستقیم مهندسی ژئوپلیتیک غلط و مداخله در امور داخلی کشورهای مستقل و تلاش برای تغییر حکومت‌ها از جمله از طریق نظامی و به زور است. اکنون اوضاع در سوریه به طور خاص نگران کننده است. از همان ابتدای بحران سوریه، روسیه همیشه طرفدار حل مسالمت آمیز این بحران بوده است و در عین حال بر حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی و استقلال این کشور تاکید داشته است.

وزیر امور خارجه روسیه ادامه داد: روسیه همچنان بر این باور است که هیچ جایگزینی برای فرایند سیاسی وجود ندارد و این فرایند باید مبتنی بر گفتگوهای جامع و فراگیر و با احترام متقابل و بدون پیش شرط میان خود سوری ها باشد. همچنین باید توقف حملات و خصومت ها، گسترش دسترسی به کمکهای بشردوستانه و افزایش کارآمدی نبرد علیه تروریسم باید تضمین شود. این موضع جامع در تصمیمات گروه بین ‌المللی تماس سوریه و در قطعنامه‌های شورای امنیت به ویژه قطعنامه لحاظ شده است.

وی افزود: برای اجرای این قطعنامه و الزامات آن، روسیه و آمریکا به عنوان رؤسای گروه بین المللی تماس سوریه، روی برخی مسائل توافق کردند و مدت شش ماه روی آنها کار کردند و کار روی آن مسائل ششم سپتامبر کامل شد. سه روز قبل از حصول توافق نهایی، چین و رؤسای جمهور روسیه و آمریکا درباره آخرین مسائلی که می بایست حل می شد، توافق کردند. البته عذرخواهی می کنم که به سندی اشاره می کنم که در واقع هیچ کسی در این جا آن را ندیده است اما روسیه هنوز آماده است که آن را علنی کند و آن را در سازمان ملل متحد منتشر کند.

لاوروف گفت: من می خواهم به طور خاص خاطر نشان کنم بخشی از این توافقنامه میان روسیه و آمریکا تاکید می کند اولویت کلیدی، جدا کردن نیروهای مخالف از تروریست‌های داعش و جبهه النصره است تا به طور موثری ترک مخاصمه تضمین شود، تا مسائل بشردوستانه حل شود و مهمتر از همه به تلاش‌های تروریست‌ها برای فرار از مجازات و عدالت با استفاده از پوشش همکاری با به اصطلاح میانه‌روهای شرکت کننده در توقف حملات و درگیری ها، پایان داده شود.

وی افزود: این توافقنامه دوازدهم سپتامبر اجرایی شد در این توافق تاکید شد باید ارسال کمکها به جاده کاستلو تضمین شود و برای این منظور خاطرنشان شده است دولت و مخالفانی که بخشهای مختلف آن جاده را در کنترل خود دارند، باید به فاصله مساوی از آن جاده عقب بروند و واژه فاصله در آن توافقنامه به روشنی آورده شده است. نیروهای دولتی طبق توافقنامه حاصل شده میان آمریکا و روسیه ، عقب نشینی نیروهایشان را آغاز کردند اما دیدند که مخالفان همین کار را نمی کنند و در عوض مواضع نیروهای دولتی را گلوله باران می کنند و این اتفاق بیش از یک بار رخ داد و نیروهای مخالف هنوز واحدهای خود را بر اساس توافقنامه نهم سپتامبر، از جاده کاستلو عقب نکشیده‌اند.

لاوروف تصریح کرد: ما اطلاعاتی به شرکای آمریکایی اطلاعاتی درباره 300 مورد نقض توافق توقف حملات و درگیریها دادیم که از طرف احرار الشام و تعداد زیادی از گروههای مخالف از جمله آنهایی که اسامیشان در فهرست شرکت کنندگان در ترک مخاصمه قرار داشت، انجام شده بود. ما بر تحقیقات بسیار جامع و مستقل درباره حملات به کاروان بشردوستانه تاکید می کنیم. روسیه همه اطلاعاتی را که درباره حمله به آن کاروان داشت ارائه کرده است که از جمله آنها فیلم های ضبط شده به طور زنده از زمان وقوع آن حادثه بوده است.

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: باید در فهرست سازمان های تروریستی تجدید نظر کنیم و همه باید حمایت از کسانی را که با صلح مخالفند و قطعنامه شورای امنیت را اجرا نمی‌کنند، متوقف کنند و باید نام آنها را در فهرست تروریستها قرار داد.

لاوروف گفت: همیشه روی از سرگیری گفتگوهای میان سوری ها تاکید کرده و گفته‌ایم که این گفتگوها باید بدون هیچ پیش شرطی همانطور که در قطعنامه 2254 تاکید شده ، انجام شود و نمایندگان همه گروههای قومی و مذهبی سوریه در آن حضور داشته باشند تا نقشه راهی که در قطعنامه آمده است، اجرا شود تا در نهایت بحران سوریه در مدت 18 ماه حل و فصل شود در غیر این صورت نمی‌توانیم به راه حلی پایدار دست پیدا کنیم و سوریه را به عنوان کشوری متحد و یکپارچه حفظ، اقتصاد آن را احیا و بازگشت آوارگان را تضمین کنیم.

48f66.jpg

بشار اسد واشنگتن را مقصر فروپاشی آتش‌بس دانست

رئیس جمهوری سوریه اتهامات مطرح شده علیه سوریه و روسیه مبنی بر بمباران کاروان حامل کمک‌های امدادی به شهر حلب را رد کرد.

به گزارش ایسنا، بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس تاکید کرد:

ما متعهد به هرگونه توقف در عملیات‌ها هستیم؛ حال می‌خواهید شما آن را آتش‌بس بنامید یا خیر اما این امر به سوریه یا روسیه مربوط نمی‌شود بلکه این به آمریکا و گروه‌های تروریستی وابسته به داعش و جبهه النصره و القاعده، آمریکا، ترکیه و عربستان سعودی مربوط می‌شود. آنها رسما اعلام کردند که به آتش بس پایبند نیستند. این اولین تلاش برای متوقف کردن عملیات‌ها در سوریه نبود. اولین تلاش در فوریه گذشته انجام شد که موثر واقع نشد و فکر می‌کنم دلیل آن هم آمریکا بود. معتقدم که آمریکا نمی‌خواهد خشونت‌ها در سوریه متوقف شود.

وی درباره مشارکت نظامی آمریکا و روسیه علیه شبه نظامیان گفت: فکر می‌کنم که آمریکا نمی‌خواهد علیه جبهه النصره یا حتی داعش وارد عمل شود چرا که آنها فکر می‌کنند این یک کارتی است که آنها می‌توانند از آن برای اجرای دستورالعمل‌ها و دستور کارهای خود استفاده کنند. اگر آنها به النصره یا داعش حمله کنند تمامی کارت‌های مهم خود را در سوریه از دست می‌دهند بنابراین فکر نمی‌کنم آمریکا آمادگی پیوستن به روسیه برای جنگ با تروریست‌ها در سوریه را داشته باشد.

رییس جمهوری سوریه درباره حمله به نیروهای ارتش سوریه که آمریکا اعلام کرده این کار عمدی نبوده بلکه به صورت تصادفی انجام شده، گفت: من هرگز این امر را نمی‌پذیرم. این حمله یک تصادف نبود که توسط یک هواپیما یا برای یک بار انجام شده باشد. چهار هواپیما مواضع ارتش سوریه را برای نزدیک به یک ساعت یا بیشتر بمباران کردند. نمی شود شما یک اشتباه را برای بیش از یک ساعت تکرار کنید. دوما آنها به یک ساختمان در یک منطقه کوچک حمله نکردند آنها به یک مکان خیلی بزرگی که شامل تپه‌ها می‌شد و هیچ گروه تروریستی اطراف نیروهای سوریه در آنجا نبود حمله کردند. همزمان با این حمله نیروهای داعش درست حملات خود را آغاز کردند. آنها چطور می‌دانستند که نیروهای آمریکایی مواضع ما را بمباران کرده‌اند و همزمان مهاجمان خود را در یک ساعت معین جمع کرده و حمله خود را انجام دادند. پس بنابراین نتیجه می‌گیریم که این حمله عمدی بوده و همانطور که آنها ادعا می‌کنند به هیچ عنوان تصادفی نبوده است.

بشار اسد درباره حمله به کاروان صلیب سرخ و سازمان ملل که کاخ سفید روسیه را مسئول آن دانسته گفت: این را نمی‌پذیرم چرا که کاروان‌های زیادی از سازمان های مختلف از سراسر جهان به مناطق مختلفی در سوریه طی سال‌های گذشته آمده‌اند. چنین رخدادی هرگز به وقوع نپیوسته چرا باید در این زمان خاص روی دهد حالا توسط روسیه یا سوری‌ها. نه این فقط یک ادعاست. من باید درباره ادعای کاخ سفید که سوری‌ها یا روس‌ها را مقصر دانسته‌اند بگویم هر آنچه که مقام های آمریکایی در مورد درگیری‌های سوریه در کل می‌گویند هیچ اعتباری ندارد. هر چه آنها می‌گویند دروغ است هیچ پایه و اساسی ندارد.

وی افزود: این کاروان‌ها در منطقه تحت کنترل شبه نظامیان و تروریست‌ها بودند بنابراین باید اول آنها را متهم کرد. تروریست‌هایی که مسئول امنیت این کاروان بودند. بنابراین من نمی توانم در مورد مسئول این حمله چیزی بگویم تنها چیزی که ما شاهد بودیم یک ویدئو از سوختن یک خودرو، نابود شدن کامیون‌ها بوده است.

اسد در پاسخ به این سوال که شاهدان گفتند 20 موشک به این کاروان شلیک شده گفت: بگذارید ابتدا بگویم حتی خود سازمان ملل گفته است هیچ حمله هوایی به این کاروان صورت نگرفته؛ دوم اینکه در زمان وقوع این حادثه تروریست‌ها با موشک به سربازان سوری حمله کردند که ما پاسخ آنها را ندادیم. سوما شما نمی توانید بر اساس گفته شاهدان قضاوت کنید یا اتهام زنی کنید. اعتبار این شاهدان چقدر است؟ آنها چه کسانی هستند؟ هیچکس نمی داند. این شاهدان همیشه زمانی حاضر می شوند که قرار است اتهام زنی علیه ارتش سوریه یا نیروهای روسی وارد شود ولی وقتی که تروریست ها جنایت، قتل عام یا هر کاری انجام می دهند هیچ شاهدی وجود ندارد و هیچ چیزی از کلاه سفیدها شنیده نمی شود. این کار برای ما هیچ نفعی نداشته و هیچ دلیلی برای این کار نداشتیم چرا که اگر ما کاروانی را که برای غیرنظامیان مواد ضروری حمل می کرده هدف قرار می دادیم در واقع به نفع تروریست‌ها عمل کرده بودیم و در این صورت ما با دست خودمان غیرنظامیان را به سمت تروریست‌ها سوق داده بودیم و ثابت می کردیم که تروریست‌ها بهتر از ما هستند چیزی که ما هرگز نمی خواهیم؛ علاوه بر این، ما به عنوان یک دولت و به عنوان مقامهای یک کشور به مردم سوریه متعهد هستیم؛ اخلاقا، بر اساس قانون اساسی، حقوقی و انسانی. ما به مردم از تمامی جنبه‌هایی که مربوط به نیازهای انسانی و اولیه آنها باشد متعهدیم و به کمک به آنها ادامه می دهیم.

رئیس جمهوری سوریه در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس واشنگتن را به حمله "عامدانه" به نیروهایش طی هفته گذشته متهم کرد. اسد با مقصر دانستن آمریکا برای فروپاشی آتش بس گفت: حمله هوایی آمریکا به نیروهای سوری به طور قطع عامدانه بوده و برای یک ساعت طول کشیده است. جنگ که اکنون در ششمین سال است به احتمال زیاد ادامه خواهد یافت چرا که حمایت‌های خارجی از مخالفان ادامه دارد. آمریکا نمی‌خواهد در جنگ با شبه‌نظامیان در سوریه به روسیه بپیوندد.

وی با رد اتهامات مبنی بر اینکه جنگنده‌های روسی و سوری کاروان امدادگران را در حلب هدف قرار داده‌اند گفت: نیروهای سوری هرگز مانع ورود امدادگران و غذا به شهر نشدند.

اسد در مورد استفاده از سلاح های شیمیایی، بمب های بشکه‌ای در جنگ سوریه گفت: اولین مورد استفاده از گازهای سمی در سوریه در حلب سه سال قبل اتفاق افتاد و ما خودمان کسانی بودیم که از سازمان ملل خواستیم هیات حقیقت یاب برای استفاده از سلاح های شیمیایی به منطقه اعزام شود اما آمریکایی ها مخالفت کردند؛ فقط به یک دلیل چرا که اگر تحقیقاتی انجام می شد کشف می شد که تروریست ها از این گازها استفاده کردند نه ارتش سوریه. در این مورد آمریکا نمی تواند سوریه را متهم کند چرا که خود آنها با حضور هیات نمایندگی سازمان ملل مخالفت کردند. در هر کدام از حمله‌ها، ما از سازمان ملل خواستیم هیات نمایندگی بفرستد اما آمریکا مخالفت کرده است. اگر ما از این سلاح استفاده کرده بودیم هرگز خواستار تحقیقات در این باره نمی شدیم.

وی در ادامه درباره اتهامات مربوط به نقض حقوق بشر و استفاده از بمب های بشکه ای گفت: اگر شما می خواهید در مورد اشتباهات صحبت کنید هر کشوری، هر دولتی، هر شخصی اشتباهاتی دارد. وقتی درگیر جنگ هستید این اشتباهات بیشتر می شود این طبیعی است اما این اتهامات علیه دولت سوریه هیچ پایه و اساسی ندارد. وقتی درباره بمب های بشکه ای صحبت می کنید اصلا بگویید بمب بشکه ای چیست؟ این یک عنوانی است که برای نشان دادن چیزی که بسیار وحشتناک و شیطانی است و می تواند مردم زیادی را به کشتن بدهد حرف می زنید و همان طور که من گفتم از آنجایی که در رسانه ها زمانی که درباره خون و خونریزی صحبت می شود توجه زیادی جلب می شود از بمب حرف نمی زنند، از بمب های بشکه ای می گویند. بمب بمب است چه فرقی بین انواع بمب وجود دارد. همه بمب ها می کشند چه فرقی می کند که چطور از آن استفاده شود؟ استفاده از سلاح باید برای دفاع از غیرنظامیان باشد. شما تروریست ها را برای دفاع از غیرنظامیان می کشید. این یک نقش طبیعی برای هر ارتشی در هر کجای جهان است. انتظار دارید برای آنها بادکنک یا برچسب فانتزی بفرستیم؟ باید از سلاح استفاده کنید. در این راستا در مورد نوع سلاح صحبت نمی شود بلکه در مورد نحوه استفاده از آن حرف می زنیم. آنها می خواهند از این مساله برای متهم کردن ارتش سوریه به کشتار غیرنظامیان استفاده کنند اما من تاکید دارم ما هرگز غیرنظامیان را نمی کشیم. کشتار غیرنظامیان هیچ نفعی برای ما ندارد. آنها مردم ما هستند کسانی که از ما حمایت می کنند اگر قرار باشد آنها را بکشیم چه کسی دیگر از دولت حمایت کند. اگر حمایت مردمی نبود چطور می شد برای پنج سال ما بتوانیم علیه تمامی کشورهای متخاصم، غرب، کشورهای حوزه خلیج فارس و تمامی تبلیغات پرقدرت رسانه ای در سراسر جهان علیه دولت بایستیم.

رئیس جمهوری سوریه تاکید کرد:‌من نمی گویم اشتباهی نبوده اما بار دیگر تاکید می کنم که اشتباهات فردی وجود داشته و میان اشتباهات یا حتی یک جنایت توسط یک فرد با سیاست جنایتکارانه‌ای که توسط یک دولت به اجرا گذاشته می شود تفاوت هایی وجود دارد. ما هرگز چنین سیاستی نداشتیم.

اسد درباره آوارگان سوری هم گفت: ما هر وقت که هر گاه شهر یا دهکده ای را از دست تروریست ها آزاد کردیم مردم آنجا باز گشتند. مردم از شرایط سخت از تحریم های غرب علیه سوریه و از تروریست ها گریختند. بسیاری از مردم از خود جنگ فرار نکردند بلکه پیامدهای جنگ آنها را وادار به فرار کرده است. آنها می خواهند زندگی کنند؛ می خواهند به حقوق اولیه شان برای زندگی دسترسی داشته باشند. بسیاری از مردمی که گریختند همچنان حامی دولت بوده اند و این در انتخابات اخیر نشان داده شد. بنابراین درست نیست که بگوییم سوری ها کشور را به خاطر دولت ترک می کنند. اما درباره مردمی که هنوز در سوریه زندگی می کنند باید بگویم دولت هرگز مانع از اعزام هیچ کاروان امداد رسانی به حلب یا دیگر مناطق کشور نشده است. ما حتی به مناطق تحت کنترل تروریست ها از بودجه دولتی واکسن فرستادیم. هنوز برای کارمندان دولتی این مناطق از بودجه دولتی حقوق می فرستیم و جالب اینکه حتی برخی از این تروریست ها حتی خانواده های خود را برای زندگی به مناطق تحت نظارت دولت می فرستند.

اسد با ذکر این نکته که از شهر حلب بازدید خواهد کرد، گفت: دیدن خرابی ها و ویرانی ها بسیار دردناک است اما به محض اینکه جنگ تمام شود ما کشورمان را می سازیم. دردناک تر از همه نابودی یک جامعه است؛ کشته شدن انسان ها چیزی که ما هر روز و هر ساعت شاهد آن هستیم.

وی گفت: به اعتقاد وی اردوغان و دولت آمریکا و کشورهای غربی در کل و عربستان سعودی و قطر ظرف چند ماه آینده حمایت های خود از تروریست ها را بر نخواهند داشت و به همین دلیل نمی توان انتظار داشت که اوضاع در سوریه به طور کل ظرف چند ماه آینده آرام شود.

اسد گفت: اگر فاکتورهای خارجی نباشد پرونده سوریه ظرف چند ماه بسته می شود اما ما درباره اوضاعی صحبت می کنیم که بخشی از یک عرصه بین المللی و منطقه ای است و یک پرونده فردی نیست. به همین دلیل می گویم هیچ کس نمی تواند بگوید که جنگ در سوریه چه زمان خاتمه خواهد یافت.

اسد با اشاره به مداخله روسیه در جنگ سوریه گفت: پس از مداخله روس ها و حمایت آنها از ارتش سوریه که البته به طور قانونی انجام شد اوضاع ما بسیار بهتر شد و ما توانستیم بسیاری از شهر ها و مواضع مان را از تروریست ها پس بگیریم.

وی درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم گفت: مشکل هر یک از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این است که آنها در کمپین های خود یک چیز را می گویند و پس از انتخاب عکس آن را عمل می کنند. همان طور که ما شاهدش هستیم مقام های آمریکایی صبح یک چیز می گویند بعدازظهر خلاف آن را عمل می کنند. بنابراین نمی توان بر اساس گفته های مقام های آمریکایی قضاوت کرد. صادقانه بگویم ما هرگز به سخنان آنها گوش نمی کنیم؛ به آنها اهمیتی نمی دهیم و هرگز باور نمی کنیم. باید منتظر بمانیم تا رییس جمهور شوند بعد ببینیم چه سیاستی اتخاذ می کنند و چطور عمل می کنند. ما انتظار زیادی نداشته و نداریم فقط امیدواریم که شاهد یک رییس جمهور منطقی آمریکایی باشیم که صادق باشد، از قوانین بین المللی اطاعت کند، بر اساس احترام متقابل با دیگر کشورها برخورد کند؛ اما همه ما می دانیم که این فقط یک آرزوست.

IMG21165406-2.jpgنماینده دائم سوریه در سازمان ملل:

دشمنان از جنگ نیابتی به مستقیم روی آورده‌اند

بشار الجعفری ضمن تقبیح عدم واکنش جامعه جهانی به حمله آمریکا به مواضع ارتش سوریه در دیرالزور به روی آوردن آمریکا و صهیونیستها از جنگ نیابتی به مستقیم خبر داد.

به گزارش مهر به نقل از سانا، بشار الجعفری نماینده دائم سوریه در سازمان ملل گفت: تجاوز آمریکا-ترکیه-اسرائیل به مفهوم تغییر از جنگ نیابتی به جنگ مستقیم است.

وی افزود: تروریستها از طریق مرزهای ترکیه و عراق به سوریه وارد می شوند و عجیب است که هواپیماهای آمریکایی در رصد آنها ناکام مانده اند همانطور که در رصد تانکرهای قاچاق نفت شکست خورده اند.

بشار الجعفری در ادامه درباره برخی تلاشها برای شکست توافق روسیه و آمریکا درباره سوریه هشدار داد.

وی تاکید کرد: جامعه بین المللی از محکوم کردن تجاوز غیرقابل توجیه آمریکا به مواضع ارتش سوریه عاجز است. این حمله ۸۳ کشته و بیش از ۱۰۰ زخمی برجای گذاشت. سربازان سوری در جریان انتقال زخمی شدگان هدف حمله دوم در کوه الثرده در دیرالزور قرار گرفتند.

نماینده سوریه در سازمان ملل اعلام کرد: جان کری به شهادت یک شاهد که فردی مسلح است برای وجود پهپاد بر بالای کاروان کمک رسانی استناد کرده است. اتهام ضد سوریه درباره هدف قرار دادن کاروان کمک رسانی در حلب باطل و در راستای تبلیغات بی اساس است.

وی افزود: حملات اسرائیل از زمان توافق روسیه و آمریکا درباره سوریه افزایش یافت.

الجعفری خاطرنشان کرد: سوریه آماده از سرگیری مذاکرات سوری-سوری بدون پیش شرط برای دست یابی به راهکار بدون دخالت خارجی است. به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد که سوریه به لیبی و عراق دیگر تبدیل شود.

gallery.jpg

مذاکرات میان دولت سوریه و کردها با میانجی‌گری روسیه

منابع سوری می‌گویند، دیداری از دو روز قبل میان نمایندگانی برخی از احزاب کرد و دولت سوریه با نظارت روسیه در پایگاه حمیمیم انجام شده که این دیدار در رسانه‌ها علنی نشد.

به گزارش ایسنا، یکی از شرکت کنندگان از هیات کرد در مصاحبه با روسیا الیوم گفت، این دیدار با محوریت حل و فصل سیاسی بحران سوریه بود و به مساله حقوق کردها و خواسته‌هایشان پرداخت. وی در عین حال اظهار تاسف کرد که نتیجه‌ای حاصل نشد.

این مسئول کردهای سوریه با این وجود نسبت به آینده ابراز خوش بینی کرد و گفت که گفت‌وگو در حد خود مساله‌ای مثبت است.

وی گفت: ما منتظر آن زمانی هستیم که همگان درک کنند که ما در مرحله سرنوشت سازی هستیم که ایجاب می‌کند همگان برای موفقیت آمیز بودن گفت‌وگو امتیازدهی کنند.

وی که نخواست نامش فاش شود اظهار امیدواری کرد که وضعیتی باقی نماند که در آن سوری سوری دیگر را به رسمیت نشناسد. او گفت: زمان آن فرا رسیده است که ساختاری فراگیر تدوین شود که تمامی سوری‌ها را یکپارچه سازد.

این مسئول کردهای سوریه افزود: ما امیدواریم که میانجی‌گر روسیه به فعالیت خود ادامه دهد. همگان برسر این مساله توافق نظر دارند که راه حل سیاسی همان تنها راه حل قانونی برای حل بحران سوریه است.

وی با بیان اینکه زمانی برای دیدار جدید تعیین نشد افزود: ما بر روی میانجی‌گر روسی و توانایی‌اش برای موفقیت آمیز بودن گفت‌وگوها حساب باز می‌کنیم.

این نماینده کرد ورود به جزئیات گفت‌وگوها در این دیدار را رد کرد و فقط گفت: صحبت در مورد حقوق کردها و دیگر اقشار عرب، سریانی و آشوری اما در چارچوب سوریه‌ای یکپارچه بود. همچنین ما مساله تهدیدهای ترکیه و چشم طمع ترکیه به شهرها و روستای سوری را مطرح کردیم.

--141.jpg

                        ۲ روستای دیگر آزاد شد؛

                               قطع کامل ارتباط الشرقاط با موصل

نیروهای عراقی در ادامه عملیات آزاد سازی الشرقاط در شمال این کشور ضد داعش، موفق به آزاد سازی دو روستای دیگر از لوث تکفیری ها شدند.

به گزارش مهر به نقل از السومریه، نیروهای عراقی به وادی جرناف در شمال الشرقاط که جاده نظامی داعش محسوب می شود رسیده اند و ارتباط موصل را با الشرقاط قطع کردند.

علی الحسینی سخنگوی حشدالشعبی عراق اعلام کرد: نیروهای عراقی ۷۰ درصد از الشرقاط را آزاد کرده اند و ارتباط آن را با موصل به طور کامل قطع کرده اند.

اهتزار پرچم عراق در روستای الخضرانیه

منابع وابسته به حشدالشعبی از اهتزاز پرچم عراق بر فراز سیلوی الشرقاط در مرکز روستای الخضرانیه در شمال استان صلاح الدین خبر دادند.

آزادسازی چندین روستا در الشرقاط

یک منبع امنیتی در استان صلاح الدین اعلام کرد: نیروهای لشگر نهم و تیپ ۷۳ ارتش عراق موفق به آزاد سازی روستاهای الصبخه و بعاجه در شمال الشرقاط در استان صلاح الدین شده اند.

این منبع تاکید کرد: این دو روستا در شمال الشرقاط واقع شده اند. نیروهای عراقی پیشروی های قابل ملاحظه ای در محورهای غربی و شمالی داشته اند.

به گفته این منبع نیروها عراقی بر بیش از ۱۴ روستا مسلط شده اند.

شایان ذکر است در روز گذشته منابع عراقی اعلام کردند: مناطقی که در جریان عملیات الشرقاط آزاد شده اند عبارتند از؛ العیثه، المسیحلی، جدعان، الصبخه، السکنیه، عذیه، الحکنه، الخصم، الجمیله، اجسمه و الجمیله الجدیده.

الشرقاط از موقعیت جغرافیایی ممتازی برخوردار است به طوری که میان سه استان واقع شده است و مسافت تقریبا یکسانی با هر سه استان دارد. الشرقاط در ۱۱۵ کیلومتری جنوب استان نینوا، ۱۲۵ کیلومتری شمال تکریت مرکز استان صلاح الدین و ۱۳۵ کیلومتری غرب استان کرکوک واقع شده است.

الشرقاط به مثابه راه عبور نیروهای عراقی برای آزادسازی موصل محسوب می شود. رقم زدن نبرد الشرقاط به مثابه نزدیک شدن نیروهای عراقی به مرزهای موصل است. این بدان مفهوم است که هیچ مانع جغرافیایی زمینی میان نیروهای نظامی و هدف اصلی یعنی موصل نباشد.

در واقع با آزادسازی موصل، عراق وارد مرحله حساس و مهم یعنی تمام کردن کار داعش در مهمترین مرکز آن یعنی در موصل است.

2215142.jpg

حمله به کاروان امدادرسان سازمان ملل توسط گروه موسوم به ارتش آزاد به وقوع پیوسته است

سخنگوی وزارت دفاع روسیه از شواهدی سخن گفت که نشان می دهد حمله دیروز به کاروان امدادرسان سازمان ملل در جنوب غربی حومه حلب توسط گروه موسوم به ارتش آزاد به وقوع پیوسته است.

به گزارش مهر به نقل از اسپوتنیک، سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروی هوایی روسیه و سوریه مرتکب تهاجم هوایی دیروز به کاروان امدادی سازمان ملل در سوریه نشده اند.

ژنرال «ایگور کوناشنکوف» (Igor Konashenkov) سخنگوی وزارت دفاع روسیه در این باره گفت: هیچ حمله هوایی به کاروان امدادرسان سازمان ملل متحد در جنوب غربی حومه حلب توسط جنگنده های نیروی هوایی روسیه و سوریه به انجام نرسیده است.

سخنگوی وزارت دفاع روسیه ادامه داد: اگر با دقت به مسیر حرکت این کاروان نگاه کنیم معلوم می شود که در مناطق تحت اشغال گروه موسوم به ارتش آزاد قرار داشته است. مرکز مصالحه روسیه (مرکز نظارت بر آتش بس) در سوریه این امر را با نظارت های خود توسط پهپادها مورد تأیید قرار داده است.

ژنرال «ایگور کوناشنکوف» تأکید کرد: چون منطقه مورد عبور این کاروان تحت اشغال گروه موسوم به ارتش آزاد قرار داشت، آن ها از ادامه مسیر و موقعیت مکانی امدادرسانان سازمان ملل مطلع بودند.

وی در ادامه افزود: ما تصاویر حادثه دیروز را به دقت بررسی کرده و بر این اساس هیچ نشانه ای از استفاده از تسلیحات برای حمله به این کاروان مشاهده نشده است. هیچ حفره ای که بر اثر گلوله به وجود آمده باشد، مشهود نیست. تمامی نشانه ها از سوزاندن محموله ها حکایت دارد.

2175063.jpg

حمله موشکی ناوهای روسیه به اتاق عملیات تروریستها در حلب

روسیه با شلیک سه موشک کالیبر از ناوهای جنگی خود اتاق عملیات تروریست ها در حلب را که افسرانی از ترکیه، آمریکا، عربستان، قطر و موساد اسرائیل در آن حضور داشتند مورد هدف قرار داد.

به گزارش به نقل از اسپوتنیک، یک منبع میدانی در استان حلب سوریه اعلام کرد که روسیه اخیرا با شلیک سه موشک کالیبر از کشتی های جنگی خود اتاق عملیات تروریست ها در غرب حلب را هدف قرار داده است.

این منبع تصریح کرد که ۳۰ افسر ترکیه ای، آمریکایی، عربستانی، قطری، انگلیسی و موساد اسرائیل در این اتاق عملیات حضور داشته و عملیات تروریستی در حلب و ادلب را مدیریت می کردند.

2214414.jpg

مقام نظامی بلندپایه روسیه فاش کرد:

شورشیان سوری تحت کنترل آمریکا با تروریست های النصره متحد شده اند

مسئول مرکز هماهنگی عملیات روسیه در سوریه از اتحاد میان شورشیان سوری تحت کنترل آمریکا با تروریست های النصره در این کشور و آمادگی آن ها برای تهاجم گسترده خبر داد.

به گزارش مهر به نقل از اسپوتنیک، مقام نظامی بلندپایه روسیه امروز در اظهاراتی از اتحاد میان شورشیان سوری با تروریست های النصره در این کشور و آمادگی آن ها برای تهاجم گسترده خبر داد.

بر این اساس، ژنرال «ولادیمیر ساوچنکو» (Vladimir Savchenko) رئیس «مرکز مصالحه» در سوریه در این باره اعلام کرد: تنها گروه هایی که به مفاد آتش بس در سوریه پایبند هستند، ارتش سوریه و روسیه به شمار می آیند؛ در حالیکه آمریکا و گروه های مخالف تحت کنترل این کشور حتی به یکی از تعهدات آتش بس در سوریه نیز عمل نکرده اند.

ژنرال «ولادیمیر ساوچنکو» که مسئول مرکز هماهنگی عملیات روسیه در سوریه نیز به شمار می آید، در این باره افزود: شورشیان سوری از رعایت آتش بس توسط ارتش سوریه سوء استفاده کرده، تسلیحات بسیاری را تهیه کرده اند و در حال آمادگی برای عملیات نظامی در استان های حلب، حماه با هدف اشغال اراضی بیشتری هستند.

وی ادامه داد: تنها در ۲۴ ساعت گذشته تعداد گلوله باران های خمپاره ای گروه های شورشی به ۵۳ بار نقض آتش بس رسیده است. از زمان آغاز آتش بس در سوریه تا کنون نیز این گروه ۳۰۲ بار این آتش بس را نقض کرده اند. در این مدت ۶۳ غیرنظامی کشته و ۲۵۲ نفر هم مجروح شده اند.

مسئول مرکز هماهنگی عملیات روسیه در سوریه تصریح کرد: آن ها نه تنها مواضع ارتش سوریه را مورد هدف قرار می دهند، بلکه مناطق مسکونی با جمعیت بالا را نیز گلوله باران می کنند.

نقض مکرر آتش بس توسط گروه های تحت کنترل آمریکا در سوریه در حالی تکرار می شود که ائتلاف به اصطلاح مبارزه با داعش به سرکردگی آمریکا دو روز پیش و در میانه آتش بس توافقی، مواضع ارتش سوریه در دیر الزور را بمباران کردند.

گفتنی است، ساعاتی پیش انگلیس، دانمارک و استرالیا از مشارکت جنگنده های خود در این تهاجم خبر داده و حمله به مواضع ارتش سوریه را مورد تأیید قرار دادند.

2183780.jpg

بشار الجعفری مطرح کرد؛

نقش ۷ کشور در بحران داعش

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل تاکید کرد که اردن، سعودی ها، فرانسه، آمریکا، انگلیس، قطر و ترکیه در حمایت از تروریسم موجود در سوریه دست دارند.

به گزارش مهر به نقل از سانا، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد در سخنانی بر حمایت برخی کشورهای عربی از گروه های تروریستی تاکید کرد.

بر اساس این گزارش «بشار الجعفری» نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در سخنانی اظهار داشت: اردن، سعودی ها، فرانسه، آمریکا، انگلیس، قطر و ترکیه در حمایت از تروریسم موجود در سوریه دست دارند. این کشورها به گونه ای اقدام می کنند که به نظر می رسد نسبت به قطعنامه های شورای امنیت در خصوص مبارزه با تروریسم بی توجه هستند؛ درست همانگونه که رژیم صهیونیستی از تروریست های جبهه النصره در جنوب به صورت آشکار حمایت می کند.

وی در ادامه در همین راستا افزود: اسرائیل از عناصر جبهه النصره و تمامی تروریست ها که در اردن، عربستان سعودی، ترکیه و خود اسرائیل آموزش دیده اند، استقبال می کند و با حمایت مالی قطر این تروریست ها را در بیمارستان های خود مداوا می کند.

نماینده سوریه در سازمان ملل تاکید کرد که صدها شکایت نامه را به دلیل اقدامات رژیم صهیونیستی در جولان سوریه و دست داشتن آن در درگیری های محور جنوبی، به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت ارسال کرده ایم.

وی بیان داشت: تا زمانی که آمریکا تمایل دارد گروه های تروریستی را در قالب گروه های معارض بگنجاند و این دو را از یکدیگر تفکیک نکند، این مسأله حل نخواهد شد. آن ها از تروریسم به عنوان حربه ای علیه دولت سوریه استفاده می کنند.

بشار الجعفری تاکید کرد: سیاست های انگلیس و فرانسه بر حیله، کینه و تسویه حساب با سوریه بنا شده است و خروجی جوامع آنها، تروریسم اروپایی است که می خواهند با به کارگیری آنها در سوریه و عراق، از این عناصر رها شوند.

bouthaina-shaaban-2016-2.jpg

تجاوز آمریکا علیه مواضع ارتش سوریه «برنامه‌ریزی شده» بود

مشاور سیاسی و رسانه‌ای رئیس‌جمهوری سوریه تأکید کرد، تجاوز جنگنده‌های آمریکایی علیه مواضع ارتش سوریه در «دیرالزور» از قبل برنامه‌ریزی شده بود.

به گزارش ایلنا، «بثینه شعبان» مشاور سیاسی و رسانه‌ای «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه در گفت‌وگو با «راشا تودی»، تأکید کرد حمله جنگنده‌های ائتلاف آمریکایی علیه مواضع ارتش سوریه در «دیرالزور» از قبل برنامه‌ریزی شده بود.

شعبان گفت: ادعاهای «سامانتا پاور» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در مورد اشتباهی بودن حمله جنگنده‌های آمریکایی علیه مواضع ارتش سوریه کاملا نادرست است؛ زیرا پس از آن‌که گروه تروریستی داعش مواضع بمباران شده ارتش را تحت کنترل خود درآورد، جنگنده‌های آمریکایی هیچ واکنش در مقابل این تسلط نشان ندادند و به عناصر آن حمله نکردند.

وی متذکر شد، شواهد و مدارک نشان می‌دهند که هیچ اشتباهی رخ نداده است بلکه این حمله از قبل برنامه‌ریزی شده بود.

مشاور اسد تصریح کرد، از همان ابتدای مداخله آمریکا، ما گفتیم که این اقدام علیه داعش نیست بلکه پوششی برای گسترش نفوذ این گروه تروریستی است.

براین اساس، جنگنده‌های ائتلاف تحت رهبری آمریکا، شامگاه شنبه با حمله به یک پایگاه ارتش سوریه در نزدیکی دیرالزور ۶۲ سرباز را به قتل رساندند و بیش از یکصد تن دیگر را زخمی کرده‌اند.

Bh1RQdTCMAA8-8Y.jpg

روسیه متن توافق با آمریکا بر سر سوریه را فاش کرد

ویتالی چورکین، نماینده روسیه در شورای امنیت امروز در پی حمله نیروهای ائتلاف به مواضع دولت سوریه در دیر الزور، متن توافق محرمانه میان مسکو و واشنگتن بر سر سوریه را فاش کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، در پی حمله انجام شده گروه ائتلاف به سرکردگی آمریکا به سربازان ارتش سوریه، نماینده روسیه در شورای امنیت سازمان ملل، جزئیات توافق انجام شده میان کشورش و آمریکا بر سر سوریه را فاش کرد.

بر اساس این گزارش، «ویتالی چورکین» در حاشیه جلسه شورای امنیت، با بیان این مطلب که روسیه اسنادی را افشا می کند که مطابق با میل آمریکا نیست، گفت: به جهت برخی از دلایل که ما آن را متوجه نمی شویم، آمریکا قبول نکرد تا متن اسناد (توافق) به شما و حتی نمایندگان سازمان ملل نشان داده شود. اما من محتوای این دو سند را اینجا افشا می کنم تا همه چیز روشن شود.

«چورکین» گفت: روسیه و آمریکا قرار است فعالیتهای مشترکی جهت تثبیت اوضاع در سوریه انجام دهند که شامل انجام برخی فعالیتها در نزدیکی حلب نیز می شود. اولویت ما جداسازی تروریست های تحت کنترل داعش و جبهه النصره از نیروهای مخالفین میانه رو و جدایی شورشیان میانه رو از شبه نظامیان النصره است.

وی همچنین با خواندن بخشی از توافق به امضا رسیده توسط دو طرف در ماه جولای سال جاری میلادی افزود: هدف گروه اجرای مشترک، ایجاد همکاری های وسیع بین آمریکا و فدراسیون روسیه است. طرف ها یعنی روسیه و آمریکا با یکدیگر در چارچوب یک گروه اجرای مشترک و به منظور شکست جبهه النصره و داعش همکاری می کنند. آنها برای حفظ آتش بس و حمایت از روند انتقال سیاسی توضیح داده شده در قطعنامه ۲۲۵۴ مصوب شورای امنیت سازمان ملل با یکدیگر کار می کنند.

«چورکین» همچنین در ادامه سخنانش به توضیح اینکه چرا آمریکایی ها نمی خواهند متن این توافق به کسی نشان داده نشود گفت: دلیل اینکه آنها نمی خواهند ( این متن) عمومی شود به جامعه بین الملل و افکار عمومی در آمریکا و روسیه بازمی گردد. چراکه (در صورت فاش سازی) همه متوجه می شوند که چه کسی توافق را زیر پا می گذارد.

3414.jpg

چورکین:

سخت است باور کنیم که حمله آمریکا در دیرالزور اشتباهی بوده است

سفیر روسیه در سازمان ملل تاکید کرد، اقدام ناگهانی آمریکا برای کمک به ارتش سوریه در مبارزه با داعش در شهر دیر الزور که منجر به حمله‌ای شد که جان ده‌ها سرباز را گرفت و ده‌ها تن دیگر را زخمی کرد، یک اشتباه ساده و صادقانه به نظر نمی‌رسد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اینترنتی راشاتودی، ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل پس از نشست غیرعلنی شورای امنیت به خبرنگاران گفت: به شدت گمان می‌رود که آمریکا از قبل تصمیم گرفته بود که این حمله هوایی ویژه را در این زمان مشخص انجام دهد. چرا آمریکا پس از این همه سال ناگهان تصمیم گرفت تا به ارتش سوریه در دفاع از شهر دیرالزور کمک کند؟ باید خاطرنشان کنم که نیروهای آمریکایی در زمانی که داعش به سمت پالمیرا پیشروی کرد، تنها تحرکات تروریست‌ها را نظاره کرده و هیچ کاری انجام ندادند. در واقع سخت است باور کنیم که این حمله اشتباهی بوده است.

وی افزود: این رویداد تصادفی نبوده بلکه کاملا حساب شده و معنی‌دار بوده چرا که دقیقا دو روز پیش از آنکه برنامه ریزی‌های روسیه ـ آمریکا کاملا اجرا شود، این رویداد رخ داده است.

چورکین که این نشست شورای امنیت را ناتمام گذاشت و کمی پس از آغاز نشست، آن را ترک کرد، پرسید: چرا آمریکا یش از آنکه حتی دو صفحه از این سند را بخواند تصمیم گرفت متن توافق حاصل شده میان واشنگتن ـ مسکو در ژنو را محرمانه نگه دارد و آن را با عموم مردم یا حتی اعضای شورای امنیت در میان نگذارد؟

در مقدمه این سند امضا شده از سوی آمریکا ـ روسیه در ۹ سپتامبر سال جاری میلادی آمده است: واشنگتن و مسکو آماده شده‌اند تا تلاش‌های مشترکی را برای با ثبات وضعیت در سوریه به ویژه در منطقه حلب انجام دهند و مخالفان سوری میانه رو را از جبهه النصره جدا خواهند کرد.

در صفحه دوم این سند که توسط چورکین ارائه شد، آمده است: هدف گروه اقدام مشترک این است که هماهنگی‌ها میان آمریکا و روسیه را برای همکاری در شکست جبهه النصره و داعش توسعه دهد و از روند گذار سیاسی حمایت کند.

چورکین گفت: قرار بود گروه اقدام مشترک کار خود را از ۱۹ سپتامبر (دوشنبه ۲۹ شهریور) آغاز کند. اگر آمریکا قصد داشت حمله موثری را علیه جبهه النصره یا داعش در شهر دیرالزور یا نقاط دیگر انجام دهد، می‌توانست یکی دو روز دیگر صبر کند و با ارتش ما هماهنگ شود و اطمینان حاصل کند که افراد درستی را هدف حملات هوایی خود قرار می‌دهند. اما در عوض آن‌ها تصمیم گرفتند این عملیات غیرمسئولانه را انجام دهند.

وی افزود: آمریکا نسبت به وضعیت بشردوستانه در سوریه ابراز نگرانی کرده و مدعی است به خاطر این وضعیت هیچ شرایط مناسبی برای آغاز اجرای اقدامات گروه اقدام مشترک وجود ندارد. اما دولت دمشق تمامی موانع برای ارسال کمک‌های بشردوستانه را رفع کرده و برای آمریکا هیچ بهانه جدی برای توقف یا تاخیر آغاز عملیات گروه اقدام مشترک باقی نگذاشته است.

سفیر روسیه در سازمان ملل ادامه داد: نهایتا می‌توان به این نتیجه رسید که این حمله هوایی به منظور ایجاد سوء ظن به عملیات گروه اقدام مشترک صورت گرفته تا اجازه ندهد فعالیت خود را عملا آغاز کند. به نظر می‌رسد که آمریکا تلاش می‌کند این حقیقت را که آن‌ها در راستای کنترل وضعیت عمل نمی‌کنند و اجازه داده‌اند وضعیت از کنترل خارج شود، پنهان کند.

این نشست غیرعلنی شورای امنیت توسط مسکو برگزار شده بود تا به واشنگتن فرصت ارائه توضیحات برای اقدامات نظامی‌اش داده شود اما چورکین اواسط جلسه از نشست خارج شد و این مصاحبه را با خبرنگاران انجام داد.

در این نشست سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل به جای صحبت درباره این موضوع فورا اتاق را ترک کرد تا با مطبوعات صحبت و روسیه را به دو رویی متهم کند.

پاور ۳۰ دقیقه نسبت به این حمله هوایی ائتلافی که منجر به کشته شدن تعدادی از سربازان سوری شد ابراز تاسف کرده و تاکید کرد: حتی اگر تحقیقات کنونی ثابت کند که ارتش آمریکا مقصر بوده، اما ما هرگز قصد نداشتیم به ارتش سوریه حمله کنیم.

پس آن پاور به مدت ۱۵ دقیقه تلاش‌های مسکو برای مجبور کردن واشنگتن به توضیح دادن را محکوم کرد.

وی گفت: چرا ما امشب در این نشست گردهم آمدیم؟ این یک انحراف از آن چیزی است که عملا رخ می‌دهد. اگر شما از آنچه رخ می‌دهد راضی نیستید، راه را منحرف کرده و حواس همگان را از موضوع اصلی پرت می‌کنید. این "حقه یک جادوگر" است. ما روسیه را ترغیب کردیم تا نشست‌های فوری با دولت دمشق برگزار کند و آن‌ها را نیز وارد این توافق کند.

سامانتا پاور افزود: اما آنچه روسیه امشب انجام داد با این هدف صورت گرفت که ظاهرا نشان دهد آمریکا مبارزات با داعش را متزلزل می‌کند، نماینده روسیه حتی گفت که آمریکا احتمالا در این حمله همدست بوده است. این یک بازی نیست اسناد و مدارک کاملا ثابت می‌کند که دولت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه مقصر وضعیت وخیم در این کشور است!

2213089.jpg

در دیدار وزرای خارجه عراق و ترکیه مطرح شد؛

ابراهیم الجعفری: با هر نوع عملیات نظامی ترکیه در عراق مخالفیم

وزیر خارجه عراق در دیدار با همتای تُرک خود تاکید کرد که با هرنوع عملیات نظامی ترکیه در مرزهای مشترک طرفین مخالفیم و نظامیان ترکیه باید از اراضی عراق خارج شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المنار، وزرای خارجه عراق و ترکیه در حاشیه هفدهمین نشست سران عدم تعهد در ونزوئلا با یکدیگر دیدار و در خصوص مسائل فی مابین رایزنی کردند.

بر اساس این گزارش «ابراهیم الجعفری» وزیر خارجه عراق در دیدار با «مولود چاوش اوغلو» همتای تُرک خود اظهار داشت: هر نوع عملیات نظامی در مرزهای مشترک طرفین بدون هماهنگی با دولت عراق را رد می کنیم. همچنین مخالفت خود را با حضور نظامیان ترکیه در نزدیکی شهر بعشیقه اعلام می داریم و بر ضرورت خروج آنها از اراضی عراق تاکید می کنیم.

وی همچنین نسبت به سخنان اخیر مقامات ترکیه مبنی بر اقدام نظامی در عراق همانند سوریه ابراز شگفتی و تعجب کرد و افزود: روابط طرفین باید تقویت شود. عراق در رابطه با کودتای اخیر در ترکیه اقدام مثبتی انجام داد.

از سوی دیگر نیز چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه گفت: آنکارا نسبت به وحدت عراق و پیروزی این کشور بر تروریسم حریص است. همچنین تحکیم روابط دوجانبه به نفع مردم ۲ کشور است.

16-3.jpg

وزارت خارجه روسیه:

کاخ سفید از داعش دفاع می‌کند

وزارت خارجه روسیه تأکید کرد کشتار نظامیان ارتش سوریه، ثابت کرد که کاخ سفید از گروه تروریستی داعش دفاع می‌کند.

به گزارش ایلنا به نقل از روسیا الیوم، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به حمله خونین جنگنده‌های آمریکایی به پایگاه ارتش سوریه در نزدیکی «دیر الزور»، گفت: اگر تا پیش از این درخصوص اقدام آمریکایی‌ها در سرپوش گذاشتن بر فعالیت‌های «جبهه النصره» تردید داشتیم، اکنون پس از حمله اخیر به ارتش سوریه به نتیجه‌ای وحشتناک می‌رسیم: کاخ سفید از داعش دفاع می‌کند.

زاخارووا گفت: اگر این‌چنین باشد، شاید همین امر دلیل مخالفت طرف آمریکایی با انتشار متن توافق واشنگتن و مسکو درباره سوریه است.

این سخنگو افزود: ما از واشنگتن می‌‌خواهیم توضیح دهد که آیا این سیاست به عمد و برای حمایت از داعش بوده و یا اشتباهی انجام شده است.

وزارت خارجه روسیه پیش از این اعلام کرده بود، طرف آمریکایی برنامه‌های خود درباره عملیات در دیرالزور را اعلام نمی‌کند.

براین اساس، جنگنده‌های ائتلاف تحت رهبری آمریکا، شامگاه شنبه با حمله به یک پایگاه ارتش سوریه در نزدیکی دیرالزور ۶۲ سرباز را به قتل رساندند و بیش از یکصد تن دیگر را زخمی کرده‌اند.

--137.jpg

ارتش سوریه مواضع خود در اطراف «دیر الزور» را پس گرفت

ایلنا: ارتش سوریه موفق شد کنترل مناطقی را که در پی حمله جنگنده‌های آمریکایی در اطراف فرودگاه نظامی دیرالزور از دست داده بود، به طور کامل به‌دست بگیرد.

به گزارش ایلنا به نقل از سانا، نیروهای ارتش سوریه موفق شده‌اند کنترل مناطقی را که در نتیجه حملات آمریکا در اطراف فرودگاه دیرالزور از دست داده بودند، بار دیگر به دست گیرند.

براین اساس، یگان‌های ارتش سوریه پس از یک عملیات فوری و دقیق، توانستند تروریست‌های داعش را در این مناطق از جمله «جبل الثرده» هدف قرار داده و این مناطق را باز پس بگیرند.

جبل الثرده منطقه‌ای راهبردی و مشرف بر فرودگاه نظامی دیرالزور است که شریان حیاتی برای امدادرسانی به این شهر و نیروهای ارتش است که در آن مستقر هستند.

جنگنده‌های ائتلاف تحت رهبری آمریکا، شامگاه شنبه با حمله به یک پایگاه ارتش سوریه در نزدیکی دیرالزور ۶۲ سرباز را به قتل رساندند و بیش از یکصد تن دیگر را زخمی کرده‌اند. این حمله آمریکا زمینه‌ساز سیطره داعش بر مواضع ارتش بود.

alalam_636094211459209188_25f_4x3.jpgسوریه خواستار موضع‌گیری شورای امنیت درمورد حملات آمریکا شد

وزارت خارجه سوریه در بیانیه‌ای از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته است حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری آمریکا به مواضع ارتش این کشور را محکوم کند.

به گزارش ایلنا به نقل از سانا، در پی حمله جنگنده‌های آمریکایی به پایگاه ارتش سوریه در نزدیک شرق «دیر الزور» که به کشته شدن دست‌کم ۶۲ نظامی و زخمی شدن بیش از یک‌صد تن منجر شد، وزارت خارجه سوریه در بیانیه‌ای از شورای امنیت سازمان ملل خواست این «تجاوز آمریکا را محکوم کند».

وزارت خارجه سوریه با خصمانه خواندن چنین اقدامات طرف آمریکایی، از واشنگتن خواست به حاکمیت دمشق احترام بگذارد.

براین اساس، جنگنده‌های ائتلاف تحت رهبری آمریکا، شامگاه شنبه با حمله به یک پایگاه ارتش سوریه در نزدیکی دیرالزور ۶۲ سرباز را به قتل رساندند و بیش از یکصد تن دیگر را زخمی کرده‌اند.

57352624.jpg

پوتین:

آمریکا نمی‌خواهد جزئیات توافق سوریه فاش شود

رئیس جمهور روسیه امروز (سه شنبه) با بیان اینکه کشورش به تعهدات خود در قبال سوریه پایبند است تاکید کرد آمریکا قادر به مشخص کردن پایگاه‌های مخالفان "میانه‌رو" نیست.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اینترنتی النشره، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در دیدار با خبرنگاران تاکید کرد روسیه به تعهداتش در خصوص بحران سوریه پایبند است.

وی خاطرنشان کرد: آمریکا قادر به تعیین پایگاه‌های مخالفان "میانه‌رو" نیست و به همین خاطر با دشواری‌های زیادی روبرو است.

پوتین گفت: آمریکا نمی‌خواهد که جزئیات توافق سوریه فاش شود؛ چرا که در این صورت مشخص خواهد شد چه کسی به تعهداتش در قبال این توافق پایبند است و چه کسی پایبند نیست.

پوتین در توضیح علت این که واشنگتن نسبت به علنی کردن توافق آتش‌بس حاصل شده با مسکو اکراه دارد گفت: این کار موجب می شود همه بفهمند چه کسانی به آتش‌بس پایبند نیستند.

وی خاطر نشان کرد: تنها دلیلی که آنها(آمریکایی‌ها) نمی خواهند مفاد این توافق علنی شود این است که جامعه بین المللی و همین طور مردم آمریکا و روسیه فورا درخواهند یافت چه کسانی به توافق آتش‌بس پایبند نیستند.

رئیس جمهور روسیه افزود: گروه‌های تروریست - که مسکو خواهان کمک آمریکا به تفکیک آنها از به اصطلاح شورشیان میانه رو در سوریه است تا هدف حملات مشترک روسیه و آمریکا قرار بگیرند - از فرصتی که آتش بس اخیر در سوریه بوجود آورده برای تجدید قوا استفاده می‌کنند. ما توافق کردیم جبهه النصره و امثال آن از نیروهای مخالف به اصطلاح سالم در سوریه تفکیک شوند و در عین حال مواضع آنها برای ما تعیین و مشخص شود. اما چیزی که ما امروز مشاهده می‌کنیم تفکیک بخش سالم مخالفان از تروریست‌ها نیست. ما می‌بینیم که نیروهای تروریستی در حال تلاش برای تجمیع مجدد قوایشان هستند.

این در حالی است که چند روز پیش مسکو و واشنگتن توافق کردند تا از نفوذ خود در دولت سوریه و چیزی که غربی‌ها از آنها به عنوان شورشیان میانه روی سوری یاد می‌کنند استفاده کرده تا در این کشور آتش بس فراهم کند. با وجود آنکه به طور کلی خشونت‌ها با این آتش بس کاهش یافته اما موارد نقض آتش بس باعث تضعیف آن شدند.

پوتین گفت: به رغم یکسری شکست‌ها مسکو امیدوار است که این تلاش برای آشتی در سوریه در نهایت موفق شود. ما بیشتر از آنکه دید منفی داشته باشیم مثبت نگاه می‌کنیم و انتظار داریم وعده‌هایی که دولت آمریکا به ما داده عملی شوند.

دو کشور بر سر یک مساله مهم با یکدیگر نیز اختلاف دارند و مسکو تاکید کرده باید شرایط توافق آمریکا ـ‌روسیه برای سوریه علنی شده با یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل تصویب شود اما واشنگتن گفته که شرایط این توافق باید محرمانه باقی بماند.

رئیس جمهور روسیه همچنین خاطر نشان کرد: مسکو و واشنگتن هدف مشترک دستیابی به صلح و مبارزه با تروریسم در سوریه را دارند. من همچنان فرض می کنم که ما مطالبه مشترکی برای دستیابی به صلح در سوریه و همچنین هدف مشترکی برای مبارزه با تروریسم داریم. این حقیقتاً یک هدف مشترک بوده و بی‌تردید هرکسی در جهان از جمله شرکای آمریکایی ما درک می‌کنند که ما با چالش تفکیک و تفاوت قائل شدن میان مخالفان و تروریست‌ها روبه‌رو هستیم.

وی ادامه داد: نیروهای روسی و همچنین نیروهای دولتی سوریه کاملاً به وظایف‌شان در چارچوب حل و فصل بحران سوریه پایبند هستند. روسیه به طور کامل به وظایفش پایبند است به عبارت دیگر ما با دولت سوریه و بشار اسد، رئیس جمهور این کشور به توافقاتی دست یافته‌ایم و همان‌طور که می‌بینیم نیروهای دولت سوریه این توافق‌ها را اجرائی می‌کنند.

رئیس جمهور روسیه در ادامه مصاحبه کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا را متهم کرد به اینکه در انتخابات این کشور از "کارت روسیه" برای تحت تاثیر قرار دادن رای دهندگان استفاده می‌کنند.

وی در این سخنانش پیش از ترک فرودگاه شهر بیشکک پایتخت قرقیزستان گفت: کاندیداهای ریاست جمهوری در آمریکا تلاش می‌کنند (از روسیه) مجدداً تصویر یک به اصطلاح امپراطوری شیطانی جلوه داده و از آن برای ایجاد ترس میان رای دهندگان استفاده کنند.

پوتین اظهار کرد: من امیدوار هستم این نحوه استفاده از تصویر روسیه و رئیس جمهور آن در کمپین انتخاباتی آمریکا تنها به این دلیل باشد که اهمیت و نفوذ روسیه افزایش می‌یابد اما فکر می‌کنم دلیل آن صرفاً این است که در آرای عمومی در داخل آمریکا دخل و تصرف شود.

پوتین، تصریح کرد: این بسیار غم‌انگیز است که آنها از یک چنین تکنیک‌های زیان باری استفاده کنند.

رئیس جمهور روسیه همچنین از گفتن اینکه کدام کاندیدا را در آمریکا ترجیح می‌دهد، خودداری کرد و گفت: روسیه از هر شخصی در هر کشوری که روابط دوستانه با مسکو داشته باشد، حمایت خواهد کرد.

وی افزود: من پیش از این نیز بارها درباره حمایت از کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا حرف خود را زده‌ام و چیز دیگری برای گفتن ندارم تنها مساله‌ای که می‌خواهم بگویم این است که ما از هر شخصی در هر کشوری که بخواهد روابطی بر پایه شراکت و همسایگی با ما داشته باشد، حمایت می‌کنیم البته ما اتفاقات را در آمریکا پیگیری می‌کنیم و حامی هرکسی هستیم که علناً خواهان روابط با روسیه در موضعی برابر بوده و چنین روابطی را برای کشورش و جامعه بین‌المللی مهم می‌داند.

پوتین همچنین درباره انتخابات مجلس سفلی روسیه که قرار است فردا (یکشنبه) برگزار شود گفت: کمپین مربوط به انتخابات پارلمانی دستخوش برخی تلاش‌ها به منظور گسترش گروه‌ها و تحت تاثیر قرار دادن مردم با راهبردهای پوپولیستی و داستان‌های جعلی شده است. ما در جریان کمپین مربوط به انتخابات مجلس دومای پارلمان روسیه شاهد تلاش‌هایی برای ترویج دروغ، دستکاری کردن آرای عمومی با مطرح کردن مسائلی که فقط برای عده‌ معدودی اهمیت دارد بوده‌ایم.

رئیس جمهور روسیه در عین حال به مساله اوکراین اشاره کرده و گفت: مسکو آماده حفظ هرگونه روابطی با این کشور است تا زمانی که البته نتایج مثبتی به بار بیاورد.

پوتین تاکید کرد: مسکو، آماده ادامه مذاکرات فرمت نرماندی برای توافق صلح در اوکراین است.ما آماده حفظ هرگونه روابطی هستیم البته تا زمانی که نتایج مثبت در پی داشته و باعث حل بحرانی که در اوکراین بروز پیدا کرده، شود.

پوتین عنوان کرد، روسیه می خواهد اوکراین به عنوان یک کشور مستقل و قدرتمند توسعه یابد.

وی ادامه داد: ما می خواهیم اوکراین به عنوان کشوری مستقل و دارای اقتصاد قدرتمند توسعه یابد تا ما اوکراین را به عنوان یک شریک قابل اعتماد و باثبات برای خود داشته باشیم. این کاملا در راستای منافع ملی ما است. وی اطمینان داد، مسکو هر آنچه که بتواند انجام میدهد تا این هدف حاصل شود اما تصمیم درباره مسائل اساسی بر عهده خود کی‌یف است.

پوتین اظهار کرد: ما نمی توانیم برای دستیابی به این هدف یکجانبه تلاش کنیم. به عنوان مثال ما نمی توانیم قانون اساسی اوکراین را اصلاح کنیم بلکه فقط خود اوکراینی ها و رهبران این کشور می توانند این کار را انجام دهند.

وی همچنین گفت: رهبران کشورهای سازمان دولت‌های مستقل هم سود (CIS) می‌خواهند اتحاد این کشورهای عمدتاً به وجود آمده در دوران پس از شوروی سابق حفظ شود.

این سازمان متشکل از 9 کشور از مجموع 15 جمهوری به وجود آمده پس از سقوط شوروی است و امسال بیست و پنجمین سالگرد تشکیلش از سال 1991 تاکنون جشن می‌گیرد.

پوتین که به منظور شرکت در اجلاس رهبران این سازمان به بیشکک رفته بود، گفت: نتیجه اصلی این نشست از نظر من این است که باید سازمان کشورهای مستقل هم سود به عنوان یک سازمان بین‌المللی نوپا حفظ شود. همه این نظر را دارند که ساختارهای موازی به هیچ دردی نخواهند خورد. باید هم مانعی که بر سر راه پیشرفت‌مان باشد، برداشته شده و به نفع وظایف ملموس ما تغییر پیدا کند.

به گفته پوتین، این سازمان نقش تاریخی مهمی در تسهیل دوران گذار جمهوری‌های استقلال یافته از شوروی ایفا کرده است.

57351997.jpg

ورود نیروهای آمریکایی به شهر تل‌ابیض

برافراشته شدن پرچم آمریکا در شمال سوریه

منابع سوری در شمال این کشور می‌گویند تعدادی از تفنگداران دریایی آمریکا با خودروهای زرهی خود وارد غرب شهر کردنشین تل‌ابیض در حومه شمالی رقه شده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت العهد، یک منبع از نیروهای سوریه دموکراتیک گفت که نیروهای آمریکایی یک مرکز دیده‌بانی را در بلندی‌های روستای "المنبطح" در فاصله دو کیلومتری تل ابیض و در نزدیکی مرز سوریه و ترکیه ایجاد کرده‌ و پرچم آمریکا را به روی برج "البرید" برافراشته‌اند.

آنگونه که منابع سوری می‌گویند شمار نیروهای آمریکایی در شمال سوریه به 300 تن می‌رسد.

تحرکات اخیر آمریکا در شمال سوریه همزمان شده با اخباری درباره نزدیک بودن عملیات آزادسازی شهر رقه، پایگاه اصلی داعش در سوریه؛ شهری که فاصله چندانی با مناطق کردنشین شمال سوریه از جمله تل‌ابیض ندارد.

به گفته این منبع نیروهای آمریکایی با همراهی تعدادی از رهبران حزب کردی اتحاد دموکراتیک سوریه با 15 خودروی زرهی که برخی از آنها حامل رهبران و برخی حامل نیروها بودند، وارد منطقه مذکور شدند که همزمان با آن هواپیماهای شناسایی آمریکا و بالگردهای آپاچی‌ بر فراز منطقه به پرواز درآمده بودند.

اخبار رسیده از شمال سوریه حاکی از آن است که آنها احتمالا در شهر تل‌ابیض نشستی را با رهبران حزب اتحاد دموکراتیک سوریه برگزار کنند.

pic-10558-1439696574-2.jpegلاوروف:

محبوبیت اسد روز به روز بیشتر می‌شود

وزیر خارجه روسیه تأکید کرد که محبوبیت بشار اسد روز به روز در بین مردم سوریه بیشتر می‌شود و سوری‌ها او را ضامن دور ماندن کشورشان از دست تروریست‌ها می‌دانند.

به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک در قرقیزستان گفت: اولویت برای غرب تنها برکناری بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه است چرا که آن‌ها در سال 2011 معتقد بودند که اسد به سرعت به سرنوشت معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی دچار خواهد شد و روزهای اندکی از ریاست وی باقی مانده است اما اسد در طول شش سال همچنان پایدار ماند و روز به روز بین شهروندانش محبوبیت بیشتری کسب می‌کند؛ شهروندانی که او را ضمانتی برای ممانعت از افتادن سوریه به دست تروریست‌ها و فروپاشی آن می‌دانند.

وی افزود: متاسفانه اولویت شرکای ما تکرار اشتباهاتی است که درباره عراق و لیبی رخ داد. شرکای غربی ما دنبال افتادن در همین باتلاق هستند. با این حال به نظر می‌رسد که آنها این حقیقت را درک کرده‌اند که اوضاع بسیار وخیم شده است و باید با تکیه کردن بر منافع ملی سوری‌ها و مبارزه با تروریسم دنبال اولویت‌ها رفت.

لاوروف گفت: اخیرا روابط ما با ترکیه بهبود یافته است. ترکیه کم کم دارد درک می‌کند که خطر تروریسم یک خطر جدی است و امنیت ملی این کشور را تهدید می‌کند. ترکیه در دوره اخیر درباره هشدارها درخصوص لزوم برکناری اسد انعطاف به خرج داده است.

وی درباره توافق‌های روسیه و آمریکا درخصوص سوریه نیز گفت: اولویت اصلی در این توافق‌ها این است که آمریکا به تعهدات قبلی خود درباره جدا کردن تروریست‌ها از جمله جبهه النصره از مخالفان میانه‌رو عمل کند.

لاوروف درباره گروه‌های تروریستی سوریه گفت: ما تردیدهای جدی درباره این گروه داریم. ما اخیرا لیستی شامل شرکت کنندگان در آتش‌بس را از آمریکا دریافت کردیم؛ مسئله‌ای که هدف قرار ندادن آن‌ها را حتمی می‌داند اما در صدر این لیست احرار الشام قرار دارد.

وی گفت: آمریکا در علنی کردن محتوای توافق‌نامه‌هایمان درباره سوریه تردید دارد اما ما آماده‌ایم همگان را در جریان آن بگذاریم. ما در زمان کنونی برای اعلام محتوای این توافق‌نامه‌ها تلاش می‌کنیم چرا که نمی‌خواهیم در مسیر دیپلماسی محرمانه پیش برویم.

2174674.jpg

بوگدانف:

توافق ما با آمریکا شامل سرنوشت اسد نمی‌شود

معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که توافق مسکو و واشنگتن پیرامون سوریه شامل بندی در مورد سرنوشت رئیس جمهور سوریه نیست.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجه روسیه امروز (جمعه) اعلام کرد که توافق این کشور با آمریکا در مورد سوریه در بردارنده بندهایی پیرامون سرنوشت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه و مرحله انتقالی در این کشور نیست.

وی در مصاحبه با نووستی به این امر اشاره کرد که گروه حمایت از سوریه اسناد مهمی را در این خصوص با مشارکت کشورهای عضو دائم شورای امنیت و استفان دی میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه تصویب کرد.

بوگدانف تاکید کرد: ما با واشنگتن این مساله را بررسی می‌کنیم که جزئیات توافقمان پیرامون سوریه را در شورای امنیت برملا کنیم.

این مقام روسی با بیان این که مساله اسد یک مساله کاملا سوری است، گفت که روسیه هیچ طرح محرمانه‌ای پیرامون حل و فصل نزاع در سوریه ندارد.

بوگدانف با بیان این که مسکو هیچ طرح محرمانه‌ای در مورد سوریه ندارد، خاطرنشان کرد: برخلاف اظهارات علنی برخی از مسئولان غربی و عربی پیرامون وجود طرح "ب" برای آنها، ما تاکید می‌کنیم که هیچ طرح محرمانه‌ای با نام "ب" یا "ج" نداریم.

file-117.jpg

برافراشته شدن پرچم آمریکا در «تل ابیض» سوریه

یک گروه از معارضان سوری پرچم آمریکا را بر فراز ساختمان‌های اداری شهر تل ابیض واقع در شمال استان الرقه این کشور نصب کرده‌اند.

به گزارش ایلنا به نقل از آناتولی، «پیتر کوک» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، روز جمعه در نشست مطبوعاتی خود در ساختمان این وزارتخانه در پاسخ به سئوال خبرنگاری در مورد استفاده پرچم این کشور و نصب آن بر ساختمان‌هایی متعلق به «حزب اتحاد دموکراتیک» (کُردها) در شهر تل ابیض استان «الرقه»، گفت: «از چنین خبری اطلاعی ندارم. ولی پیش از نیز اعلام کرده بودیم که به متحدانمان خواهیم گفت تا از نصب پرچم آمریکا خودداری کنند. از رویداد آخر مطلع نیستم اگر چنین چیزی وجود داشته باشد این مساله را با هم‌پیمانان‌مان در میان خواهیم گذاشت.»

در این راستا یک منبع در پنتاگون اعلام کرد که مسئولان این وزارت در حال بررسی مورد مذکور هستند.

پرچم‌ آمریکا در سه نقطه مختلف در روستای «منبطح» واقع در شهر تل ابیض، که تحت کنترل کُردهای جدایی‌طلب است؛ از شهر «آقچه قلعه» استان «شانلی‌عرفه» ترکیه قابل رویت است.

گفتنی است در دوم سپتامبر نیز در اطراف روستای «رافی» شهر «منبج» سوریه واقع در غرب رود فرات که بسیاری، از شبه‌نظامیان حرب اتحاد دموکراتیک سوریه در آن جا حضور دارند نیز پرچم‌های آمریکا نصب شده بود. منابع محلی در منطقه مذکور گفته بودند که شورشیان از پرچم‌های آمریکا به عنوان سپر استفاده می‌کنند.

gafari1500x275.jpg

جعفری:

ما به نظامیان خارجی در عراق نیاز نداریم

وزیر خارجه عراق امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که دیدگاه روسیه نسبت به خطر گسترده‌ای که داعش ایجاد می‌کند، به روسیه اجازه نداد که خود را از جنگ علیه داعش کنار بکشد.

به گزارش ایسنا، ابراهیم جعفری، وزیر خارجه عراق در مصاحبه با خبرگزاری نووستی روسیه گفت: ما نمی‌توانیم استراتژی کشورهای دیگر را مورد بررسی قرار دهیم اما روسیه شاهد خطری که داعش ایجاد می‌کند است و درک کرده است که هیچ کس نمی‌تواند از این مسئله شانه خالی کند و به همین دلیل تمامی کشورها باید تلاش‌هایشان را در مبارزه با تروریسم یکپارچه سازند.

وزیر خارجه عراق همکاری ادامه دار میان روسیه و عراق در چهارچوب مرکز اطلاعاتی مشترک روسیه، سوریه، عراق و ایران که مقر آن در بغداد است، ستود و گفت که مبارزه با داعش ایجاب می‌کند تلاش‌های مشترکی در زمینه تبادل اطلاعات صورت بگیرد.

در همین حال، جعفری در کنفرانس خبری در لندن گفت که مهاجرت دسته جمعی داخلی و خارجی بزرگترین چالشی است که عراق پس از خطر تروریسم با آن مواجه است.

وزیر خارجه عراق گفت: مردم عراق توانسته‌اند جبهه‌های خود را علیه تروریسم یکپارچه سازند و عراق در حال حاضر بیشتر از هر زمان دیگری به حمایت نیاز دارد.

این وزیر عراقی خاطرنشان کرد: ما به نظامیان نیاز نداریم چرا که مردم عراق حساسیت خاصی نسبت به این مسئله دارند اما ما به کمک، روی باز نشان می‌دهیم. ما نفت و منابع دیگر و تمدن داریم و کمک را می‌پذیریم. ما در حال حاضر با شرایط فوق العاده‌ای روبرو هستیم و به کمک نیاز داریم و این در حالیست که داعش از حمایت شهروندانی از حدود 100 کشور خارجی برخوردار است که برای جنگ در کنار داعش به عراق می‌آیند.

139503201610032777893094.jpg

مسکو:

آمریکا به تعهداتش در توافق درباره سوریه پایبند نیست

سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت: واشنگتن تلاش می‌کند بر عدم اجرای بخشی از تعهداتش در زمینه توافق آتش‌بس بویژه جداسازی گروه‌های تروریستی و معارضان میانه رو، سرپوش بگذارد.

به گزارش تسنیم به نقل از روسیا‌الیوم، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که مسکو از زمان اجرایی شدن آتش‌بس در سوریه، به تعهدات خود بر اساس توافق با واشنگتن عمل کرده است.

ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه با بیان اینکه کشورش از دقایق نخست به تعهدات خود درباره آتش‌بس در سوریه را عملی کرده است، از اظهارات مختلف نمایندگان وزارت خارجه و دفاع آمریکا درباره چشم‌انداز اجرای توافق توسط روسیه ابراز تعجب کرد.

وی افزود: ارتش سوریه با گذشته سه روز از اجرایی شدن آتش‌بس، به آن پایبند بوده است و این در حالی است که معارضان معتدل وابسته به آمریکا حملات خود به محلات مسکونی را افزایش داده‌اند.

سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت: واشنگتن تلاش می‌کند از طریق این اظهارات، بر عدم اجرای بخشی از تعهداتش در زمینه توافق آتش‌بس بویژه جداسازی گروههای تروریستی و معارضان میانه رو، سرپوش بگذارد.

کوناشنکوف گفت: روسیه از دقایق نخست اجرایی شدن آتش‌بس از طریق ایجاد گذرگاههایی در حلب و نظارت شبانه روزی بر اوضاع در همه مناطقی که آتش‌بس شامل آن می‌شود، به تعهدات خود عمل کرده است. دولت سوریه آماده جدا کردن نیروها از معارضان به صورت همزمان در جاده الکاستیلو به منظور برقراری امنیت ارسال کمکهای بشردوستانه سازمان ملل است.

سخنگوی وزارت دفاع روسیه در ادامه گفت: سؤالی که اینجا مطرح می‌شود این است معارضان معتدلی که واشنگتن بسیار از آمادگی آنها برای پایبندی به آتش‌بس سخن می‌گفت، کجا هستند؟

139506.jpg

روسیه:

فهرست معارضان سوری ارائه شده توسط واشنگتن دقیق نیست

معاون ادارۀ عملیات ستاد کل نیروهای مسلح روسیه گفت عدم دقت داده‌ها درباره معارضان، مبارزه با تروریسم را دشوار می‌کند.

به گزارش تسنیم به نقل از روسیا الیوم، وزارت دفاع روسیه امروز پنجشنبه اعلام کرد که واشنگتن فهرست گروههای معارض هوادار خود را ارائه کرده است، اما آنچه ارائه شده است دقیق نیست.

ویکتور بوزنیخیر، معاون ادارۀ عملیات ستاد کل نیروهای مسلح روسیه گفت عدم دقت داده‌ها درباره معارضان، مبارزه با تروریسم را دشوار می‌کند.

وی افزود: نیروهای سوریه خروج تجهیزات نظامی خود را با هدف تاسیس منطقه خالی از سلاح، آغاز کرده اند. نیروهای دولت سوریه جنگ را متوقف و خروج تانکها، خودروهای زرهی و توپخانه خود را بر اساس توافق و در راستای عمل به شروط ایجاد منطقه خالی از سلاح آغاز کردند.

بوزنیخیر تاکید کرد که توافق بین کشورش و آمریکا مبتنی بر خروج سلاح توسط نیروهای سوری و افرد مسلح به طور همزمان است.

وی درباره نقض آتش‌بس در سوریه گفت: تعداد موارد نقض آتش‌بس طی 24 ساعت گذشته به 45 مورد رسیده است.

وی افزود: در روز اول اجرایی شدن آتش‌بس 23 مورد، در روز دوم 37 مورد و در روز سوم 45 مورد نقض آتش‌بس به ثبت رسیده است و افزایش مستمر نقض آتش‌بس نگران کننده است.

معاون ادارۀ عملیات ستاد کل نیروهای مسلح روسیه گفت افزایش موارد نقض آتش‌بس به طور مستقیم با این موضوع مرتبط است که طرف آمریکایی تاکنون معارضان میانه رو و جبهه النصره را از هم جدا نکرده است.

«مارک تونر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، شامگاه چهارشنبه اعلام کرد، «جان کری» وزیر خارجه ایالات متحده و «سرگئی لاوروف» همتای روسی وی، بر سر تمدید 48ساعته آتش‌بس در سوریه توافق کرده‌اند.

تونر در گفت‌وگو با خبرنگاران تصریح کرد: یک توافق کلی حاصل شده است به‌رغم گزارش‌های پراکنده درباره خشونت، ولی اوضاع در سوریه پایدار و خشونت تا حد زیادی کاهش یافته است.

آتش‌بس در سوریه در پی توافق وزیران خارجه آمریکا و روسیه از عصر روز دوشنبه، همزمان با عید قربان، آغاز شده ‌است. طبق این طرح ابتدا به‌مدت یک هفته از عصر دوشنبه، آتش‌بس در سوریه برقرار می‌شود و در صورتی که طرف‌های درگیری این آتش‌بس را رعایت کنند، آن‌گاه مراحل بعدی این طرح عملیاتی خواهند شد.

ادامه خبرها