lyssna_nu.png
رادیو علمی

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

 اسناد خبری

نگاهی به اسناد انتشار یافته توسط رسانه های خبری

جلوگیری از صدور "سرم ویژه اعتراف‌گیری" به ایران

گمرک آلمان در بن از صادرات ۵/ ۲ کیلو داروی اعتراف‌گیری "تیوپنتال" به ایران جلوگیری کرد.

امریکا صدها هدف برای حملات هسته ای را در اتحاد شوروی سابق اعلام کرد

دفتر ملی بایگانی و مدارک امریکا فهرست اهداف بالقوه برای بمباران های اتمی در سال 1959 را منتشر کرد

اعتراف رئیس جمهوراسبق پاکستان به آموزش دادن طالبان برای مبارزه با روسیه

پاکستان از بیش از 13 گروه تروریستی در حال فعالیت علیه هند حمایت می کرد اما طالبان را از جمله به مبارزه با روسیه سوق می داد.

انتشار ایمیل‌های کلینتون و افشای نقش آمریکا در سرنگونی دولت‌ قذافی

مجموعه‌ای از 296 نامه الکترونیکی هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق آمریکا که از سوی وزارت خارجه این کشور منتشر شد نشان داد، مقامات آمریکایی با تلاش‌ها برای سرنگونی یک دولت خارجی همکاری داشته‌اند.

اسناد تازه از برنامه آمریکا برای کودتا در ایران

​یک روزنامه انگلیسی در گزارشی از اسناد جدیدی پرده بر می دارد که بر اساس آن آمریکا در نقشه ای شش مرحله ای قصد کودتا در ایران در سال ۱۳۵۷ را داشته است.

جاسوسی مامور کوبایی برای سیا / 1 پشت پرده اغتشاشات خیابانی از زبان جاسوس دوجانبه کوبایی

"رائول کاپوتی" یک شهروند کوبایی است. وی سالها قبل به سیا پیوست. مقامات سیا با پیشنهاد مقدار قابل توجهی پول از او خواستند تا علیه دولت کوبا دست به اقدامات توطئه آمیز بزند. اما در نهایت با شرایطی مواجه شدند که پیش بینی آن را نکرده بودند. در حقیقت کاپوتی خود برای سازمان امنیت ملی کوبا کار میکرد.

ایران یکی از بزرگترین قاچاقچیان مواد مخدر در دنیاست

بر اساس مدارک محرمانه ای که سایت ویکیلیکس منتشر کرده، جمهوری اسلامی ایران خریدار اصلی تریاک افغانستان، و یکی از نخستین تولیدکنندگان هروئین در سطح جهانی است. به گفتۀ مقامات آذربایجانی، جریان قاچاق در دست سرویسهای امنیتی ایران است و حتی برخی مسئولان نیروهای امنیتی خود در فروش و تبدیل تریاک به هروئین دست دارند.

کودتای انتخاباتی در بیت خامنه‌ای طراحی شده بود

سلمان صفوی برادر یحیی رحیم صفوی فرمانده سابق سپاه گفته که «کودتای سیاسی» در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ از سوی بیت علی خامنه‌ای طراحی شده بود.

"ویکی لیکس مدارک فرار مالیاتی تجار و افراد سرشناس را منتشر می‌کند"

یک بانکدار سابق سوئیسی روز دوشنبه مدارکی در اختیار سایت ویکی‌لیکس قرار داد که به گفته او در آنها روش‌های مورد استفاده بازرگانان ثروتمند و قانونگذاران برای فرار از پرداخت مالیات توضیح داده شده است.

ویکی‌لیکس: استفاده از رزمی‌کاران برای سرکوب معترضان در ایران

بر اساس اسناد تازه‌ای که توسط سایت اینترنتی ویکی‌لیکس منتشر شده است، و برپایه گفته‌های یک فرد «مطلع»، دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی ایران باشگاه‌های ورزش‌های رزمی در این کشور را مجبور می‌کنند، در سرکوب معترضان سیاسی، قتل‌های سیاسی و نیز آموزش اعضای بسیج و نیروهای امنیتی با آنها همکاری کنند.

جولین آسانژ: فیس‌بوک مخوف‌ترین شبکه‌ی جاسوسی تاریخ است

جولین آسانژ در گفت‌وگویی جنجال‌برانگیز با نشریه «راشیا تودی» به «فیس‌بوک» حمله کرده و این شبکه‌ را شبکه‌ای جاسوسی نامیده است. خبر امکان خرید در فیس‌بوک و بازرسی ایمنی تولیدات سونی از دیگر موضوع‌های این مقاله‌اند.

ويکی ليکس: پيشنهاد يک نهاد پژوهشی آلمانی برای خرابکاری در فعاليت اتمی ايران

بخشی از اسناد ويکی ليکس که در روزنامه گاردين چاپ شده، می گويد پيشنهاد تخريب فعاليت های اتمی جمهوری اسلامی ايران و ايجاد اخلال و نقص فنی در آن از سوی يک مرکز پژوهشی سياست خارجی در آلمان مطرح و به آمريکا پيشنهاد شده است.

ناخرسندی ایسلند از حکم دادگاه آمریکایی برای استفاده از داده‌های تویتر

ایسلند نگرانی‌اش را از یک حکم قضایی به سفیر ایالات متحده در این کشور ابراز کرد. دادگاهی در آمریکا از تویتر خواسته جزییات کاربری یکی از نمایندگان پارلمان ایسلند را که با ویکی‌لیکس همکاری داشته، در اختیار دادگاه قرار دهد.

افشاگری‌های ویکی‌لیکس برای دیپلماسی آمریکا فاجعه بار است

ایلنا: وزیر خارجه سنگاپور اعلام کرد از این پس دیپلمات‌های کشورش در گفت‌وگو با مقام‌های آمریکایی به دلیل وجود وب‌سایت «ویکی‌لیکس» با احتیاط بیشتری سخن خواهند گفت.

ویکی‌لیکس: اسرائیل در صورت حمله موشکی ایران ۱۲ دقیقه فرصت دارد

برپایه اسناد دیپلماتیک تاز‌ه‌ای که وبسایت ویکی‌لیکس منتشر کرده است، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل به یک هیات آمریکایی در سال ۲۰۰۹ گفته است اسرائیل خود را برای یک جنگ گسترده آماده می‌کند.

سفارت امریکا در باکو: حزب توده دوباره خود را سازماندهی می کند

بنا به اسناد منتشره ویکیلیکس، آمریکا گروه ویژه ای را مامور بررسی اوضاع سیاسی ایران کرده است. این گروه که در این اسناد همواره از آن بنام "ناظران ایران" یاد می شود، در سفارت خانه های آمریکا در باکو، عشق آباد، بغداد، لندن و کنسولگری های آمریکا در استانبول و دوبی مستقر هستند.

ويكي‌ليكس: كمك ايران به حماس، ماهانه ۲۵ ميليون دلار

سند ديگري از مجموعه اسناد افشاشده توسط وب‌سايت ويكي‌ليكس ضمن اشاره به اين كه ايران ماهانه ۲۵ ميليون دلار به گروه حماس كمك مي‌كند حاكي از اين است كه جمهوري اسلامي تلاش كرده است از بيابان‌نشين‌هاي شبه‌جزيره سينا براي قاچاق اسلحه به نوار غزه استفاده كند.

ویکی لیکس : ایران برای نفوذ درعراق زنان صیغه ای را بکار می گیرد

يكى از اسناد افشا شده توسط سایت ويكيليكس كه امروز دوشنبه 13-12-2010 منتشرشد، حاکی است كه دولت ايران براى تاثيرگذارى و اعمال نفوذ بر شيوخ قبايل و عشايرعراقى، زنان صيغه اى در اختيار آنان قرار مى دهد.

015840755300.jpg

جلوگیری از صدور "سرم ویژه اعتراف‌گیری" به ایران

گمرک آلمان در بن از صادرات ۵/ ۲ کیلو داروی اعتراف‌گیری "تیوپنتال" به ایران جلوگیری کرد. این محموله که تحت عنوان دارو راهی ایران می‌شد، از جمله می‌تواند در بازجویی و اعتراف‌گیری مورد استفاده قرار گیرد.

اداره‌ی مرکزی گمرک در شهر کلن اعلام کرد که محموله‌ی تیوپنتال (Thiopental) در قالب ۵ هزار شیشه کوچک دارویی آماده‌ی ارسال به ایران شده بود. این ماده‌ی دارویی مشمول بخشنامه "مقابله با شکنجه" در آلمان می‌شود و فروش آن به کشورهای خارجی به مجوز ویژه‌ی اداره‌ی فدرال آلمان در امور اقتصاد و کنترل صادرات نیاز دارد. این مجوز برای محموله‌ی مورد نظر صادر نشده بوده است.

Tabari.jpg

بخشنامه‌ی مقابله با شکنجه در آلمان صادرات کالاهایی را ممنوع یا مشروط به صدور مجوزهای ویژه می‌کند که برای اجرای حکم اعدام، شکنجه یا دیگر صورت‌های رفتار یا مجازات غیرانسانی، تحقیرآمیز یا وحشیانه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تیوپنتال چیست؟

داروی حقیقت‌گویی یا "سرم اعتراف‌گیری" به ماده مخدری اطلاق می‌شود که به منظور گرفتن اطلاعات از فردی به کار گرفته می‌شود که حاضر به اعتراف بدان نیست.

گمان می‌رود که سرویس‌های مخفی و اطلاعاتی یکی از استفاده‌کنندگان از این دارو باشند. در آلمان و اتریش کاربرد این ماده در بازجویی ممنوع است.

از جمله تأثیرات تیوپنتال این است که به محض تزریق این سرم، فرد به طور معمول بسیار اهل گفت‌وگو و مراوده می‌شود و بدون تأمل افکارش را بیان می‌کند. این ماده در واقع توان داوری و قدرت تمرکز فرد قربانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و کارشناس بازجویی را قادر می‌کند تا فرد قربانی را به سوی اعتراف در زمینه‌ی اطلاعات مطلوب بازجو هدایت کند.

یک برداشت گمراه‌کننده‌ی رایج این است که کاربرد "سرم حقیقت‌گویی" به طور خودکار قربانی را به سمت بیان حقیقت هدایت می‌کند. در حالی که فردی که تحت تأثیر این ماده‌ی مخدر قرار گرفته، قادر است همچون قبل دروغ بگوید، ولی نسبت به تلقین‌هایی که به او می‌شود آسیب‌پذیرتر است.

از تیوپنتال برای آماده‌کردن محکومان به اعدام با تزریق سم نیز استفاده می‌شود.

قرص آرام‌بخش ابطحی

حاکمیت ایران در طول ۳۳ سال حیات خود بارها به استفاده از مواد و داروهای روان‌گردان در بازجویی از زندانیان سیاسی متهم شده است. این اتهام‌ها و بحث "شکنجه سفید" به ویژه از سال ۱۳۸۰ و از زمان بازداشت دسته‌جمعی چهره‌های ملی‌مذهبی و افراد نزدیک به نهضت آزادی ایران بالا گرفت.

04599690300.jpgمحسن صفایی فراهانی در دادگاه‌های دسته‌جمعی زندانیان سیاسی اصلاح‌طلب پس از انتخابات ۱۳۸۸ در ایران

در بازداشت‌های گسترده فعالان سیاسی در تابستان سال ۱۳۸۸ نیز خبرهای مربوط به احتمال استفاده از داروهای ویژه در زندان‌ها بار دیگر به نگرانی‌ها افزود.

در ۲۴ مرداد ۱۳۸۸ جمعی از خانواده‌های بازداشت شدگان پس از انتخابات ریاست جمهوری در بیانیه‌ای که در بسیاری از وبسایت‌های خبری فارسی‌زبان منتشر شد به «استفاده از دارو برای درهم‌شکستن و اعتراف‌گیری از بازداشت‌شدگان اشاره کرده‌اند.»

در این بیانیه نوشته شده بود: «اجبار زندانیان به استعمال داروهایی که اثرات جسمی و روانی فراوان بر روی مصرف کننده آن دارد، همه خانواده‌ها را نگران کرده و با توجه به این که اعتراف‌گیری تحت فشار و آزار و در شرایط غیرعادی، از جمله استعمال داروهای خاص، برای تدارک‌دیدگان سناریوی انقلاب مخملی واجد اهمیت فراوان است و هرگونه افشای حقیقت در این زمینه برای آنان هزینه‌های گزاف دارد، تلاش زیادی برای مستور ماندن این اقدامات غیرانسانی در زندان‌ها می‌شود.»

05339117300.jpg

وبسایت «پارلمان نیوز» که زیرنظر فراکسیون اقلیت مجلس هشتم فعالیت می‌کند، روز ۱۰ مرداد ۱۳۸۸ به نقل از همسر محمدعلی ابطحی نوشت: «بعد از ۴۳ روز که همسرم را دیدم حدود ۱۸ کیلو وزن کم کرده ‌بود و آقای ابطحی می‌گفت که چند روزی است که قرصی را به من می‌دهند که من را از جار و جنجال و هیاهوی این دنیا فارغ کرده است.»

ابطحی به همسرش گفته بود «این قرص من را بسیار آرام می‌کند.»

بسیاری از زندانیان سیاسی به خاطر اعتراف‌هایی که به همین شیوه در زندان‌های ایران اخذ شده حکم حبس گرفته‌اند و برخی از آنها هم‌چنان در زندان به‌سر می‌برند.

رادیو آلمان

1058311300.jpg

امریکا صدها هدف برای حملات هسته ای را در اتحاد شوروی سابق اعلام کرد

دفتر ملی بایگانی و مدارک امریکا فهرست اهداف بالقوه برای بمباران های اتمی در سال 1959 را منتشر کرد.

به گزارش روزنامه "نیویورک تایمز"، صدها هدف در اتحاد شوروی سابق ، اروپا و چین از جمله این اداف هستند که از بین انها 179 هدف در مسکو و 145 هدف در لنین گراد سابق قرار داشت.

به گزارش خبرگزاری "ریانووستی" ، این سند در سال 1956 توسط فرماندهی نیروی هوایی استراتژیک تهیه شده بود. نه فقط تاسیسات تولیدی و نظامی و ساختمان های دولتی بلکه همچنین ساکنان شهرها اهداف بمباران ها اعلام شده بودند. یکی از موریت های اصلی اندام بمب افکن هاسی شوروی قبل از پرواز آنها بود.

به گزارش کارشناسان امریکایی، در سال 1959 زرادخانه هسته ای آمریکا ده برابر زرادخانه شوروی بود و ایالات متحده تلاش می کرد اتحاد شوروی را با پایگاه های محل استقرا بمب افکن های خود محاصره کند.

اسپوتنیک

n00433353300.jpg

اعتراف رئیس جمهوراسبق پاکستان به آموزش دادن طالبان برای مبارزه با روسیه

پاکستان از بیش از 13 گروه تروریستی در حال فعالیت علیه هند حمایت می کرد اما طالبان را از جمله به مبارزه با روسیه سوق می داد.

به گزارش خبرگزاری"تاس پرویز مشرف، رئیس جمهور پاکستان ضمن اعلام این مطلب افزود:" در آن زمان طالبان، خاقانی، اوسامه بن لادن و الظواهری قهرمان ما بودند و فقط دیرتر شرور شدند".

مشرف گفت پاکستان در سال 1979 حمایت از عناصر ستیزه جوی دینی را آغاز کرد..ی خاطرنشان کرد:" در سال های 90 قرن بیستم مبارزه به خاطر آزادی کشمیر آغاز شد. در آن زمان "لشکر طیبه" و 12 ـ 11 گروه دیگر ظاهر شدند. ما از آنها حمایت کرده و اعضای آنها را آموزش می دادیم چون آنها با فداکاری برای کشمیر مبارزه می کردند". رئیس جمهور سابق پاکستان اظهار داشت:"حالا این شبه نظامیان در پاکستان علیه ملت خود می جنگند و این باید متوقف شود".

اسپوتنیک

300-.jpgبر اساس اسناد افشا شده؛ دولت تاچر با برنامه ساخت تسلیحات شیمیایی صدام مخالفت نکرده بود

براساس اسناد و مدارک افشا شده، زمانی که صدام، دیکتاتور سابق عراق با کمک یک شرکت انگلیسی در حال انباشتن زرادخانه تسلیحات شیمیایی‌اش بود، دولت مارگارت تاچر، نخست وزیر وقت انگلیس تصمیم گرفت با این مساله مخالفت نکند و چشم خود را بر روی آن ببندد.

به گزارش خبرگزاری راشاتودی، بر اساس اسناد و مدارک وزارت امور خارجه انگلیس که اخیراً افشا شده و در چند روز اخیر در «آرشیوهای ملی» در «کیو» واقع در غرب لندن منتشر شده، عراق که در دهه 1980 میلادی درگیر جنگ خصمانه‌اش علیه ایران بود، تلاش می‌کرد تا ساخت تسلیحات شیمیایی‌اش را تقویت کند.

عراق موفق شد و حملات متعددش منجر به کشته شدن 50 هزار ایرانی و عراقی در جریان جنگ و 50 هزار تن دیگر بر اثر تاثیرات طولانی‌مدت این تسلیحات شد.

این در حالی است که ایران هرگز در جنگ از تسلیحات شیمیایی استفاده نکرد و همین امر یکی از عوامل موثر در تغییر نظر عمومی علیه بغداد بود.

بر اساس این اسناد منتشر شده، دولت مارگارت تاچر، نخست‌وزیر وقت انگلیس در سال 1983 میلادی متوجه تلاش صدام، دیکتاتور سابق عراق برای تولید گاز خردل شد اما تصمیم گرفت تا مانع آن نشود به ویژه آنکه یک شرکت انگلیسی نیز در این مساله شرکت داشت.

کمپانی انگلیسی «ویر پامپز» تعدادی پمپ را برای یک مقاطعه‌کار هندی که یک کارخانه تولید مواد شیمیایی را در سامرا، عراق ساخته بود، ارسال کرد. از این کارخانه برای تولید گاز خردل استفاده شد اگرچه این تامین‌کننده ظاهراً معتقد بود که این پمپ‌ها برای ساخت حشره‌کش‌ها استفاده شده است.

وزارت امور خارجه انگلیس بررسی کرد که آیا وارد عمل شدن براساس این اطلاعات و مانع برنامه تسلیحات شیمیایی عراق شدن معقول یا پسندیده است یا خیر. اما تصمیم گرفت تا کاری انجام ندهد. این سند منتشر شده در بین دلایل بر عدم ممنوعیت بین‌المللی برای تولید و ذخیره تسلیحات شیمیایی و پیشرفت عراق نسبت به داشتن صنعت تسلیحات شیمیایی توسعه‌یافته اشاره کرد.

در این سند آمده است: انگلیس به تنهایی می‌توانست اقدامات محدودی را برای کنترل صادرات انجام دهد و تاثیر اندکی نیز به همراه داشت. نهایتاً اقدامات بین‌المللی می‌توانست موثر باشد اما آن نیز احتمالاً نیازمند ارائه اسناد و مدارک ما است و روند آن بسیار کند خواهد بود. با توجه به اینکه برنامه عراق در حال حاضر پیشرفت بسیاری داشته، درباره این اقدام شک و تردید وجود دارد.

در ادامه این نامه آمده است: اقدامی در راستای ممنوعیت فروش تسلیحات شیمیایی به عراق بسیار تبعیض آمیز به نظر می‌رسد مگر آنکه بتوانیم نشان دهیم که عراق پروتکل ژنو را نقض کرده یا قصد نقض آن را دارد. ایران خیلی راحت‌تر از ما می‌تواند این کار را انجام دهد.

کنوانسیون تسلیحات شیمیایی که تولید، ذخیره و استفاده از تسلیحات شیمیایی را ممنوع می‌کند تا سال 1997 میلادی به اجرا درنیامد. پروتکل سال 1925 میلادی ژنو با در نظر گرفتن احتمال واکنش نشان دادن به یک حمله شیمیایی با استفاده از تسلیحات شیمیایی، استفاده از این تسلیحات را در درگیری‌های بین‌المللی ممنوع کرد.

تصویر کلی انگلیس نیز هنگامی که این تصمیم را گرفت به خاطر دست داشتن کمپانی «ویر پامپز» و گزارشات وسیع در خطر بود.

دولت تاچر در سال 1985 میلادی ضمانت‌نامه‌ای را برای یک شرکت انگلیسی تابع یک شرکت آلمانی که یک کارخانه ساخت مواد شیمیایی را در فلوجه ساخته، فراهم کرد. دولت انگلیس گمان می‌کرد که از این کارخانه برای تولید گاز خردل استفاده شده است.

ایسنا

ap-329-333333.jpg

انتشار ایمیل‌های کلینتون و افشای نقش آمریکا در سرنگونی دولت‌ قذافی

مجموعه‌ای از 296 نامه الکترونیکی هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق آمریکا که از سوی وزارت خارجه این کشور منتشر شد نشان داد، مقامات آمریکایی با تلاش‌ها برای سرنگونی یک دولت خارجی همکاری داشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، 27مارس 2011، سیدنی بلومنتال، مشاور نزدیک کلینتون به او درباره فعالیت‌های نیروهای ویژه متحد برای سرنگونی معمر قذافی، دیکتاتور وقت لیبی گزارش می‌دهد.

بلومنتال در یکی از این نامه‌های الکترونیکی می‌نویسد: یک منبع ویژه گفت، شورشیان از سوی گروه کوچکی از واحدهای نیروهای ویژه مصری حمایت شده و آموزش می‌بینند. همزمان نیروهای عملیات ویژه فرانسه و انگلس در مصر و در نزدیکی مرز لیبی پایگاه‌هایی را ایجاد می‌کنند.

این در حالی است که بلومنتال هرگز رسما از سوی وزارت خارجه آمریکا استخدام نشده بود اما این نامه‌ها نشان می‌دهد که او یکی از نزدیک‌ترین و تاثیرگذارترین مشاوران کلینتون محسوب می‌شود.

وی در ادامه نامه خود خطاب به کلینتون می‌گوید: این گروه‌ها مسئول انتقال تسلیحات و منابع به شورشیان هستند.

بلومنتال پیش از این هیچ تخصص ویژه‌ یا حتی تجربه‌ای در خصوص مسائل خاورمیانه نداشت اما با این وجود گزارش‌های متعدد و بسیاری از وضعیت لیبی، مشاوره‌های امنیتی و تحلیل‌های سیاسی برای کلینتون می‌فرستاده است.

تحلیل‌گران در نمونه‌ای یگر از این دست اقدامات آمریکا به تلاش این کشور برای سرنگونی دولت ویکوریانوکوویچ در اوکراین اشاره می‌کنند.

وزارت خارجه آمریکا روز جمعه بخشی از 3000 ایمیلی را که کلینتون دریافت یا فرستاده بود را منتشر کرد.

ایسنا

260px-GEN_Huyser_Robert_E_(LGEN)_cropped.jpg

اسناد تازه از برنامه آمریکا برای کودتا در ایران

​یک روزنامه انگلیسی در گزارشی از اسناد جدیدی پرده بر می دارد که بر اساس آن آمریکا در نقشه ای شش مرحله ای قصد کودتا در ایران در سال ۱۳۵۷ را داشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، گاردین در این گزارش در مورد نقش ژنرال هایرز، معاون وقت نیروی هوایی آمریکا، نوشته است: قرار بود وی در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی در جریان سفر به ایران، امکان تشکیل دولت بختیار و کودتا در ایران را بررسی کند.

ژنرال هایزر، معاون نیروی هوایی آمریکا در سفر به ایران قصد داشته است تا امکان تشکیل دولت بختیار را بررسی و در صورت لزوم طرح کودتا را اعلام نماید. وی در کتاب خاطرات خود نوشته است که قرار بود ابتدا دولتی قوی به ریاست بختیار تشکیل شود ، سپس در صورت شکست بختیار کودتا صورت گیرد.

گاردین با استناد به نامه های نوشته شده ژنرال رابرت هایزر به «هارولد براون» وزیر دفاع وقت امریکا در ژانویه سال ۱۹۷۹ میلادی می نویسد: او در نامه های خود به وزیر دفاع وقت و همچنین ژنرال «دیوید جونز» رییس وقت ستاد مشترک نیروهای مسلح امریکا از آنان خواسته تا مشخص کنند که سیاست دقیق امریکا درباره ایران چیست. ژنرال هایزر در بخشی از نامه اشاره کرده که شاپور بختیار نخست وزیر وقت ایران از جوانب مختلف احساس فشار می کند و نیازمند ایجاد اطمینان از سوی امریکا است. او در بخشی از نامه نوشته است:"در مکالماتم با آقای براون در شب ۱۱ ژانویه سال ۱۹۷۹، به نظر می رسید که تردیدهایی در ذهن او درباره سیاستگذاری امریکا در قبال ایران و ابزارهای لازم برای استفاده در آن کشور وجود دارد.

روزنامه گاردین در ادامه اشاره می کند که این جزئیات بخشی از اسناد دولت امریکاست که تحت عنوان «ماموریت هایزر» منتشر شده و به درک بهتر موضع گیری دولت کارتر در قبال شرایط وقت ایران کمک می کند.

​فرارو

cold-war_0009_SOV-B-2222.jpg

دیلی میل: چرچیل خواهان حمله هسته‌ای به اتحاد شوروی بود

جدیدترین اسناد اف بی آی فاش کرد، وینستون چرچیل، رهبر انگلیس در دوران جنگ جهانی دوم تاکید داشته است که آمریکا باید برای پیروزی در جنگ سرد حمله هسته‌ای به شوروی انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نوشته روزنامه دیلی میل، وینستون چرچیل، سیاستمدار و نویسنده انگلیسی بود که بین سال‌های 1940 تا 1945 یعنی در طول جنگ جهانی دوم و بار دیگر بین سال‌های 1951 تا 1955 نخست وزیر انگلیس بود.

اسناد اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف بی آی) نشان می‌دهد که چطور رهبر انگلیس عقایدش را برای یک سیاستمدار آمریکایی در سال 1947 بازگو می‌کند.

چرچیل بر این باور بود که یک حمله پیشگیرانه به روسیه تحت رهبری ژوزف استالین می‌تواند تهدید کمونیسم را برای غرب پایان دهد. استالین رهبر و سیاستمدار کمونیست شوروی بود که از اواسط دهه 20 تا زمان مرگش در 1953 رهبر حزب کمونیست اتحاد شوروی و در نتیجه رهبر دوفاکتوی کل این کشور بود.

در این اسناد که یکی از عوامل اف بی آی ثبت کرده است، گزارش شده است که چرچیل خطاب به استایلز بریجز، سناتور جمهوری خواه راست گرا تاکید کرد که وی باید هری ترومن، رئیس جمهوری دموکرات وقت آمریکا را متقاعد کند که حمله اتمی انجام دهد چرا که در آن صورت کرملین تضعیف می‌شود و شوروی به یک مشکل کوچک و قابل حل تبدیل می‌شود. کشور شوروی در آن دوران در مقابل حملات اتمی آسیب پذیر بود چرا که تا سال 1949 آن‌ها نتوانستند که آزمایش هسته‌ای موفقیت آمیز داشته باشند.

بریتانیا و شوروی در جریان جنگ جهانی دوم تا سال 1945 متحد بودند؛ این درست همان سالی بود که چرچیل خدمتش در پست نخست وزیری به پایان رسید. اسناد اف بی آی نشان می‌دهد که خصومت چرچیل با متحد سابق کشورش تا حدی عمیق بود که حتی حاضر بود مرگ صدها هزار شهروند روسی را در جریان حمله هسته‌ای بپذیرد.

ایسنا

           جاسوسی مامور کوبایی برای سیا/1            پشت پرده اغتشاشات خیابانی از زبان جا568234_598.jpgسوس دوجانبه کوبایی

"رائول کاپوتی" یک شهروند کوبایی است، اما نه یک شهروند معمولی. وی سالها قبل به سیا پیوست. مقامات سیا با پیشنهاد مقدار قابل توجهی پول از او خواستند تا علیه دولت کوبا دست به اقدامات توطئهآمیز بزند. اما در نهایت با شرایطی مواجه شدند که پیشبینی آن را نکرده بودند. در حقیقت کاپوتی خود برای سازمان امنیت ملی کوبا کار میکرد.

ایجاد آشوب انتخاباتی و به خیابان کشاندن گروههای مختلف مردمی در حمایت از نامزدهای خود و به خشونت کشیدن آن، از جمله روشهای مشترک آمریکا در کشورهای مختلف بوده است که با طراحی سازمان سیا در کشورهای مختلف اجرا میشود. دولت آمریکا از روشهای مختلفی برای پیش بردن سناریوهای خود در این کشورها به صورت گام به گام استفاده میکند. مثلاً برای دامن زدن به ناآرامی و تشویق مخالفان در کوبا یک شبکه اجتماعی طراحی و راهاندازی کرده بود که در فاصله سالهای 2009 تا 2012 تعداد مشترکان آن حتی به 40 هزار نفر هم رسید. از سوی دیگر دو ماه پیش بود که در پی دخالت آمریکا در امور ونزوئلا "نیکلاس مادورو" رئیسجمهوری این کشور، واشینگتن را عامل پشت پرده تظاهرات و درگیریها در کشورش معرفی کرد.

"رائول کاپوتی" یک شهروند کوبایی است، اما نه یک شهروند معمولی. وی سالها قبل به سیا پیوست. مقامات سیا با پیشنهاد مقدار قابل توجهی پول از او خواستند تا علیه دولت کوبا دست به اقدامات توطئهآمیز بزند. اما در نهایت با شرایطی مواجه شدند که پیشبینی آن را نکرده بودند. در حقیقت کاپوتی خود برای سازمان امنیت ملی کوبا کار میکرد. به عبارت دیگر او یک جاسوس دو جانبه بود. برای اطلاع از ماجرای ارتباط کاپوتی با سیا مصاحبه اختصاصی او را با روزنامه "چاوز ویو" بخوانید:

چگونه شد که سیا شما را برای هدف خود انتخاب کرد؟

من رهبر یک جنبش دانشجویی به نام انجمن فرهنگی برادارن "سایز" بودم که از عدهای جوان خلاق هنرمند، نویسنده و نقاش تشکیل شده بود. به علاوه در آن زمان در شهر "سینفوئگوس" که در جنوب کوبا قرار دارد مشغول به کار هم بودم. در آن سالها دشمنان کوبا به این شهر توجه ویژهای نشان میدادند چون تنها مرکز توزیع و فروش برق کشور در این شهر در حال ساخت بود. این واقعیت که من جوانی بودم که یک سازمان فرهنگی را مدیریت میکرد باعث شد تا مورد توجه آمریکاییها قرار بگیرم به طوری که آنها مرتباً در جلسات انجمن ما شرکت میکردند. البته آنها هیچ وقت خودشان را به عنوان مأموران سیا به ما معرفی نکردند و یا رفتاری از خود نشان ندادند که ما فکر کنیم با دشمن مواجه هستیم.

میگفتند که میخواهند برای پیشبرد پروژهمان به ما کمک کنند و میتوانند با تأمین منابع مالی مورد نیاز رؤیای ما را به واقعیت مبدل کنند. خب طبیعتاً پیشنهادات آنها برای ما جالب بود. اما به تدریج با ادامه یافتن ارتباط بین ما، مشخص شد که آنها واقعاً به دنبال چه چیزی هستند. در واقع همین که توانستند با ما ارتباط برقرار کنند و در جلساتمان حاضر شوند و به ما قول کمک مالی دادند، شروع به شرط گذاشتن کردند.

درست در همین مرحله گفتند که میتوانند بازار فروش مناسبی در اختیار ما قرار دهند مشروط بر اینکه تمام حقایق و واقعیاتی که در مورد کشورمان وجود دارد را در اختیار آنها قرار دهیم چرا که به گفته آنها، محصول پروژه ما تصویری از کوبا را ارائه میکرد؛ پس این تصویر باید واقعی میبود، تصویری از همه مشکلات و مسائلی که در کشوری مثل کوبا در جریان است. بدیهی است که قصد آنها مخدوش کردن واقعیت کوبا بود. آنها از ما میخواستند که براساس خط مشیی که ارائه کرده بودند و ماهیت آن تبلیغات علیه کوبا بود به انتقاد از انقلاب کوبا بپردازیم.

آیا از طرف آنها بودجهای هم در اختیار شما قرار گرفته بود؟

آنها با یک منبع مالی نامحدود قدم جلو گذاشته بودند. ما به مرور زمان فهمیدیم این پولها از کجا تأمین میشود. مثلاً آژانس توسعه بینالمللی آمریکا یکی از بزرگترین منابع مالی این افراد بود که از طریق سازمانهای غیردولتی پول را وارد کوبا میکرد. نکته جالب توجه این است که برخی از این سازمانها فقط با هدف فعالیت در کوبا تشکیل شده بودند. به عبارت دیگر، این سازمانهای غیردولتی عملاً وجود خارجی نداشتند بلکه صرفاً برای اینگونه اقدامات در کوبا طراحی شده بودند. فراموش نکنید که صحبت از هزاران هزاران دلار پول است. در واقع بودجههای هنگفتی در اختیار آنها قرار داشت. بطوریکه یک زمانی آنها ده هزار دلار به من پیشنهاد کردند تا فقط در رمانی که مشغول نوشتنش بودم از عناصر ضد کوبایی استفاده کنم.

جریانات به همین منوال ادامه یافت تا اینکه در سال 2014 "کلی کیدرلینگ" به عنوان مسئول دفتر امور فرهنگی و مطبوعات به شهر هاوانا پایتخت کوبا آمد. طی جلسات و میهمانی هایی که آنها ترتیب دادند من با 12 نفر از کارگزاران آمریکایی آشنا شدم. بسیاری از آنها افراد باتجربه ای بودند که در آموزش و آماده سازی مردم برای شرکت در انقلاب های رنگی یوگسلاوی نقش داشتند و خیلی مایل بودند تا با من ملاقات کنند. "کلی" رابطه نزدیکی با من برقرار کرد و من را آماده کرد. بطوریکه من از سوی او تحت یک سری آموزش های دشوار و منسجم قرار گرفتم. این آموزش ها شامل مواردی همچون نحوه تشکیل گروه ها و سازمان های جدید و مستقل و همچنین تعلیم جوانانی بود که درفعالیت های انجمن فرهنگی ما شرکت نداشتند. طی سال های 2005 تا 2006 "کلی" عملا از صحنه کنار گذاشته شد. زمانی که کار خود را شروع کردم، به واسطه "کلی" با مقامات سیا به صورت مستقیم در ارتباط بودم. گویا در این هنگام دیگر تعهد من به آنها ثابت شده بود و برای انجام ماموریت بعدی آمادگی لازم را داشتم. بنابراین من را به "رنه گرین والد" معرفی کردند و قرار شد من با او به عنوان یکی از مقامات سیا بطور مستقیم کار کنم.

در آن هنگام پروژه ای با نام "جنسیس" وجود داشت که دانشجویان کوبایی را هدف خود قرار داده بود. ایده اصلی این طرح این بود که به کمک رهبرانی که تربیت شده بودند دانشگاه ها به مراکز مخالفت با دولت تبدیل شود. همین طرح قبلا در ونزوئلا هم پیاده شده بود. آنها با کمک مالی آژانس توسعه بینالمللی آمریکا و مؤسسه آلبرت انیشتین گروه های ده نفرهای از دانشجویان را به همراه اساتیدشان به یوگسلاوی اعزام کردند.

مشابه این برنامه علیه کوبا هم اجرا شد. در سال 2003 دوره ای با عنوان "براندازی رهبر، براندازی دیکتاتور" در محل دفتر حافظ منافع آمریکا در هاوانا برگزار شد که دانشگاه های کوبا را نشانه رفته بود. طرحی که قبل در ونزوئلا اجرا شده بود. به عقیده من، اجرای این طرح از سوی آمریکایی ها در این کشور به پیش از روی کار آمدن دولت چاوز برمی گردد چرا که طرح تغییر ساختار دانشگاه های آمریکای لاتین از روند تحولات ونزوئلا قدیمی تر است.

در طرح "جنسیس" یک بورسیه تحصیلی هم در نظر گرفته شده بود که به دانشجویان کوبایی اعطا می شد. این دانشجویان به دانشگاه های بزرگ آمریکا اعزام می شدند تا برای رهبری جنبش های ضد دولتی آموزش ببینند. این در حالی بود که تمام هزینه های آنها نیز از قبل پرداخت شده بود. این افراد پس از مدتی به دانشگاه های خود باز می گشتند و ماموریت آنها هدایت انجمن ها و سازمان های دانشجویی مطرح بود. در کوبا، به این افراد ماموریت داده شده بود تا از تشکیل گروه های موازی خودداری کرده و صرفا رهبری گروه هایی را به عهده بگیرند که از قبل فعال بوده اند. به علاوه در راستای اجرای استراتژی "کودتای نرم" یک گروه از رهبران نیز تشکیل شده بود که وظیفه آن آموزش افراد به منظور پی ریزی "انقلاب های رنگی" و یا "جنگ های غیرخشونت آمیز" بود که البته خشونت در آنها حرف اول را می زد.آنهآ

این ماموریت ها تا چه اندازه در کوبا تاثیرگذار بود؟

باید گفت که طرح آنها در کوبا نتایج خوبی به دنبال نداشت. چرا که مسئولیت هدایت این طرح ها با شخص من بود. من هم عملا مامور سیا نبودم بلکه برای سازمان امنیت کوبا کار می کردم. بنابراین تمام پروژه تحت نظارت من بود و آمریکایی ها تصور می کردند که من مجری طرح های آنها هستم. آنها یک برنامه پنج یا ده ساله داشتند که طی آن به تدریج عناصر انقلابی چون فیدل کاسترو از صحنه سیاست کنار گذاشته میشدند. آنها در انتظار لحظه ای بودند که در نتیجه این فعالیت ها سازمانی ظهور کند که جایگزین تمام نهادهای انقلابی شود. در این هنگام من به همراه مطبوعات و سازمانهای غیردولتی و عوامل آژانس توسعه بینالمللی آمریکا و همه کسانی که وابسته به پول سیا بودند باید دانشگاه را ترک می کردیم.

"بنیاد آزادی جنسیس" چه بود؟

بنیاد آزادی جنسیس یک گفتمان به ظاهر انقلابی داشت در حالیکه هدف اصلی آن گمراه ساختن مردم بود. در ظاهر آنها انقلابیونی بودند که هدف شان ایجاد تغییر در دولت بود اما در عمل قصد آنها دقیقا اجرای همان ایده های سنتی جناح راست بود.

البته واقعیت این است که آنها با توجه به معیارهایی که برای خود در نظر گرفته بودند فرصت های خوبی هم به دست آوردند. در سال 2006 با انتشار اخباری مبنی بر اینکه فیدل کاسترو به دلیل بیماری دیگر نمی تواند برخی از مسئولیت های دولتی را عهده دار شود، این بنیاد مدعی بود که با مرگ فیدل، انقلاب کوبا نیز رو به زوال خواهد گذاشت. براساس محاسبات آنها مرگ فیدل کاسترو درگیری های داخلی را به دنبال خواهد داشت. من واقعا نمی دانم آنها چگونه به این نتیجه گیری رسیده بودند ولی بهرحال شدیدا به درستی آن باور داشتند و معتقد بودند به زودی زمان واکنش فرا می رسد.

درست در همین مقطع زمانی آنها از من دعوت کردند. من و رئیس دفتر سیا در همین جا، هاوانا، با یکدیگر ملاقات کردیم. البته در این جلسه عده ای از کارگزاران دیپلماتیک نیز حضور داشتند و یکی از آنها به من گفت که درصدد سازماندهی یک اقدام تحریک آمیز هستند و می خواهند در مناطق مرکزی هاوانا یک شورش مردمی به پا کنند. به گفته او قرار بوده طی این طرح ابتدا یک نفر به بهانه مطالبه دموکراسی شروع به اعتراض کرده و بعد کم کم مردم به او بپیوندند و در نهایت در چند نقطه از شهر شورش به پا شود بطوریکه نیروهای امنیتی مجبور به مقابله با آنها شوند. بعد از آن هم آمریکایی ها می خواستند با راه انداختن یک کمپین مطبوعاتی بزرگ به شرح ماوقع بپردازند. در این میان نکته ای که نظر من را جلب کرد این بود که چطور کارگزار دفتر حافظ منافع آمریکا می تواند این قدرت را داشته باشد که از رسانه های بزرگ بخواهد چنین خبری را پوشش دهند و چطور مردم تا این اندازه خاشعانه از او اطاعت می کنند. من در پاسخ به آنها گفتم که طرح آنها مسخره است و آلسی فرر که به عنوان سردسته شورشیان انتخاب شده و خود یک پزشک جوان است به هیچ وجه نمی تواند کاری از پیش ببرد. بعلاوه من صراحتا تاکید کردم که در روز موعود یعنی روز تولد فیدل کاسترو، کسی برای شورش به خیابان های هاوانا نخواهد آمد. بنابراین اگر فرر شروع به اعتراض کند مردم به شدت با او برخورد خواهند کرد و حتی ممکن است او را بکشند. او در پاسخ به من گفت "در این صورت همه چیز تسریع میشود. اتفاقا بهترین اتفاق این است که او به دست مردم کشته شود." در واقع تمام گفته های او رنگ و بوی شورش داشت. آنها می خواستند به خیابان ها بیایند و نزاع و درگیری به پا کنند. اگر ماجرا درست به همین ترتیب پیش می رفت، مطبوعات می توانستند ادامه ماجرا را در دست بگیرند و نشان دهند که وضعیت در کوبا از کنترل دولت خارج شده و هرج و مرج همه جای آن را فراگرفته است، افراد غیرنظامی کشته می شوند و دانشجویان سرکوب می گردند و پلیس نیز مشغول انجام جنایاتی از این قبیل است. شباهت این سناریو با آنچه در ونزوئلا روی داد نمی تواند تصادفی باشد.

اقدام نهایی آنها چه بود؟

آنها در پایان می خواستند توجه رسانه های بین المللی را به این ماجرا جلب کنند. بعد از همه این جریانات قرار بود من از دولت آمریکا بخواهم تا برای نجات جان شهروندان کوبایی و بازگرداندن صلح و آرامش به این مردم، وارد صحنه شده و از شهروندان کوبا حمایت کند.

این طرح موفقیت آمیز نبود و نتیجه ای برای آنها در بر نداشت. اما همانطور که دیدید جنگ داخلی لیبی دقیقا به همین صورت شکل گرفت. بطوریکه بیش از 80 درصد از اخباری که منتشر شد جعلی و ساختگی بود. آنها همین کار را در سوریه هم انجام دادند و در حال حاضر هم دارند آن را در اوکراین اجرا می کنند. من این فرصت را داشتم تا با بسیاری از شهروندان اوکراینی صحبت کنم، مردمی که خواستار پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا هستند. این روزها تمام تلاش من این بوده تا با آنها صحبت کنم و به رابطه بین جریانات مشابه در کشورهای مختلف پی ببرم. مردم اوکراین هم از تصویری که در سراسر دنیا از آنها در حال پخش است شگفت زده هستند. آنها می گویند درست است که ما اعتراضاتی داشته ایم اما آنچه در رسانه ها نشان داده میشود و حوادثی که مخابره میشود و اموالی که به آتش کشیده میشود تنها نتیجه اقدامات گروهی افراطی از راست گراها است. اغلب معترضان به هیچ وجه چنین اقداماتی انجام نمی دهند.

ارتباط میان سفارتخانه های آمریکا و سازمان سیا چگونه است؟ آیا این سفارتخانه ها در کشورهایی که از آنها صحبت کردیم تحت نظارت سیا فعالیت می کنند؟

بله، کاملا. در تمامی سفارتخانه های این کشور در آمریکای لاتین ماموران سیا مستقر هستند که در قالب کارگزران دیپلماتیک فعالیت می کنند.

با توجه به اطلاعاتی که در اختیار دارید آیا سیا در منطقه نفوذ گسترده ای دارد؟

البته، در سال 2012 که برای شرکت در نمایشگاه کتاب به کاراکاس رفته بودم دیدم همه کسانی که در کوبا علیه دولت فعالیت می کردند در ونزوئلا حضور دارند. بطوریکه تعدادی از مقامات سیا به همراه کلی کیدرلینگ در کاراکاس بودند. در همین رابطه کیدرلینگ به طور پیوسته سفرهایی به برخی کشورها داشته و تلاش کرده تا سناریو مشابه ونزوئلا را در این کشورها نیز اجرا کند. با تجزیه و تحلیل آنچه در ونزوئلا اتفاق افتاد و آنچه هم اکنون در جریان است و همچنین با بررسی نحوه عملکرد کیدرلینگ در میابیم که آنها در انتشار اخبار و بهره گیری از آنها در ونزوئلا قدری شتابزده عمل کردند و اشتباهاتی مرتکب شدند. در اخبار مربوط به ونزوئلا تصاویری دیده میشود که به وضوح متعلق به این کشور نیست. در یکی از آنها سربازی را می بینیم که در کنار یک خبرنگار و دوربینش ایستاده است. این تصویر مربوط به کره است و کسانی که در عکس می بینیم آسیایی هستند و کوچکترین شباهتی به ونزوئلایی ها ندارند.

گفتید که رسانه ها تحت سلطه آمریکایی ها هستند. آیا خودتان روزنامه نگاری را می شناسید که صرفا در راستای اهداف آنها آموزش دیده باشد؟

سی ان ان همیشه با این قبیل مسائل ارتباط نزدیکی داشته است. سی ان ان و یا بهتر است بگوییم سی ان ان اسپانیولی، از همان روز اول شروع کارش تا به امروز به عنوان ابزاری ضروری در خدمت آنها بوده است. اما مسئله مهم تر این است که برای داشتن درک درستی از آنچه در جریان است و راه انداختن یک کمپین نباید فراموش کنید که امروزه هیچ رسانه مستقلی وجود ندارد. در حال حاضر مجموعه عظیمی از شرکت های ارتباطی وجود دارد. چه کسی آنها را هدایت میکند؟ مدیریت آنها با چه کسی است و هدف آنها چیست؟ یکی از این شرکت ها جنرال الکتریک است. شرکتی که ساخت هواپیماهای جنگی و تجهیزات نظامی آمریکا را بر عهده دارد و بطور همزمان مالک بسیاری از شبکه های تلویزیونی، استودیوهای فیلمبرداری و انتشارات است. بنابراین افرادی که دست به تولید هواپیماهای جنگی می زنند و هنرپیشه ها را روی صفحه تلویزیون می آورند همان کسانی هستند که خط مشی روزنامه های دنیا را تعیین می کنند.

مشرق

ایران یکی از بزرگترین قاچاقچیان مواد مخدر در دنیاست

بر اساس مدارک محرمانه ای که سایت ویکیلیکس منتشر کرده، جمهوری اسلامی ایران خریدار اصلی تریاک افغانستان، و یکی از نخستین تولیدکنندگان هروئین در سطح جهانی است. به گفتۀ مقامات آذربایجانی، جریان قاچاق در دست سرویسهای امنیتی ایران است و حتی برخی مسئولان نیروهای امنیتی خود در فروش و تبدیل تریاک به هروئین دست دارند.

در شمارۀ روز جمعه، ۲۱ ژانویه، نشریۀ آلمانی دیولت با تکیه بر برخی مدارک دیپلماتیک که اخیراً توسط سایت ویکیلیکس فاش شد، مطلبی در بارۀ قاچاق مواد مخدر و نقش کلیدی جمهوری اسلامی ایران در آن تهیه کرده است.

دیولت مینویسد که بر اساس یک تلگرام محرمانه به تاریخ ۱۲ ژوئن سال ۲۰۰۹ که سفارت آمریکا در باکو مخابره کرده است، در سال ۲۰۰۶، نزدیک به ۲۰ کیلوگرم هروئین که از ایران به آذربایجان رفته بوده، توقیفشده است. اما سه سال بعد، مقدار این هروئین

به شکلی باورنکردنی افزایش داشته، به طوری که فقط در سهماه نخست سال ۲۰۰۹، نزدیک به ۵۹۰۰۰ کیلوگرم هروئین در آذربایجان توقیف شده است!

این تلگرام که از گزارشهای محرمانۀ بازرسان سازمان ملل نقل قول میکند، مینویسد آذربایجان یکی از راههای اصلی صدور هروئینی است که از تریاک افغانستان به دست میآید. این هروئین از آذربایجان به اروپای غربی میرود.

دیپلماتهای آمریکایی در مدارک فوق توضیح میدهند که ایران خریدار اصلی تریاک افغانستان، و یکی از نخستین تولیدکنندگان هروئین در سطح جهانی است.

نشریۀ دیولت میافزاید که بر اساس یک تلگرام دیپلماتیک دیگر به تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۰۹، نزدیک به ۹۵% هروئین موجود در آذربایجان از ایران وارد میشود و تقریباً همین مقدار از این هروئین، به نوبۀ خود به طرف بازارهای اروپای غربی میرود.

و یک تلگرام محرمانۀ دیگر به تاریخ ۱۵ اکتبر ۲۰۰۹، از قول معاون وزیرخارجۀ وقت آذربایجان، خلف خلفاف، نقل میکند که جریان قاچاق در دست سرویسهای امنیتی ایران است. به گفتۀ آقای خلفاف، هر بار که مقامات آذربایجانی قاچاقچیهای ایرانی را دستگیر میکنند و به کشور خود باز میگردانند تا مجازات شوند، آنان خیلی زود آزادی خود را دوباره به دست میآورند.

معاون پیشین وزارت خارجۀ آذربایجان میافزاید: "حتی گاهی اوقات آدمهایی را که به تازگی بازداشت و به ایران مسترد کردهایم، دوباره دستگیر میکنیم"!

بر اساس مدارک مذکور، مقامات افغان نیز به همتایان آذربایجانی خود اطلاع دادهاند که نیروهای امنیتی ایران با قاچاقچی های افغان همکاری میکنند.

تلگرامهای دیپلماتیک دیگری که توسط ویکی لیکس منتشر شده، حکایت میکنند که مأموران آذربایجانی با توسل به شنودهای پنهانی، متوجه شدهاند که برخی مسئولان نیروهای امنیتی ایران مستقیماً در فروش و تبدیل تریاک به هروئین دست دارند.

حدود پنج ماه قبل، سفیر ایران در سازمان ملل ، محمد خزایی، تأیید کرد که ۸۹% تولید جهانی تریاک در افغانستان به دست میآید و "بزرگترین بخش این تولید از طریق مرزهای ایران عبور میکند".

"برلینر مورگنپست" مینویسد، بسیاری از اسناد مخفی وزارت امور خارجه آمریکا در باره ایران نشان میدهند که جنگ قدرتی شدید بخصوص بین رهبران پرقدرت سپاه پاسداران و نیروهای امنیتی در عرصه معاملات مواد مخدر وجود دارد.

در پایان گزارش این روزنامه میخوانیم: «اگر واقعا این گونه باشد که قاچاق مواد مخدر به دست سپاه پاسداران یا حکومت ایران سازماندهی شود، این به معنای ان است که معتادان به مواد مخدر در اروپا میلیاردها یورو به جیب رژیم ایران میریزند.»

FR

ویکی‌لیکس به نقل از سلمان صفو برادر رحیم‌صفوی:

کودتای انتخاباتی در بیت خامنه‌ای طراحی شده بود

سلمان صفوی برادر یحیی رحیم صفوی فرمانده سابق سپاه گفته که «کودتای سیاسی» در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ از سوی بیت علی خامنه‌ای طراحی شده بود.

براساس یکی از اسناد تازه منتشر شده «ویکی‌لیکس» درباره ایران، آقای رحیم صفوی این مطلب را در نشستی محرمانه در لندن (۱۶ ژوئن سال ۲۰۰۹) مطرح کرده که گزارش آن به وزارت خارجه و دفاع آمریکا فرستاده شده است.

این سند نشان می‌دهد که برادر مشاور عالی علی خامنه‌ای در دیدار با ناظران و دیپلمات‌های غربی به صراحت از وقوع کودتایی سیاسی در ایران با هدایت یکی از «نزدیکان» رهبر جمهوری اسلامی خبر داده است.

رئیس مرکز بین‌المللی مطالعات صلح که دفتر مرکزی آن در لندن است٬ در این دیدار اعلام کرده است نمی‌تواند نام فردی که در بیت علی خامنه‌ای «کودتای سیاسی» و سرکوب‌های خشونت‌بار در سال ۸۸ را طراحی کرده٬ فاش کند.

صفوی در عین حال از محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران با عنوان طراح اصلی و هدایت کننده تقلب در انتخابات سال ۱۳۸۸ نام برده است.

وی همچنین اظهار داشته که بیشتر اعضای سپاه پاسداران با تقلب در انتخابات موافق نبودند و پس از دست‌کاری در نتیجه انتخابات به نفع احمدی‌نژاد٬ صف خود را از سپاه و بسیج جدا کرده‌اند.

صفوی در این دیدار که بر اساس سند یادشده، سفرای نروژ، اسپانیا و ژاپن نیز حضور داشته‌اند٬ گفته که وقایع انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ «کودتای نظامی» نبوده، چراکه بیشتر فرماندهان سپاه در این انتخابات و وقایع پس از انتخابات حضور نداشتد.

برادر مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی در عین حال اعتراف کرده که نیرو‌های بسیج در سرکوب خشونت‌بار مردم پس از اعلام نتیجه انتخابات دست داشته‌اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفته که بیشتر مقام‌های دولتی و اعضای سپاه در ایران تمایل دارند آمریکا با تاکید بر موضوع حقوق بشر از اعتراض‌های مردمی حمایت کرده و از تثبیت «پیروزی» انتخاباتی احمدی‌نژاد جلوگیری کند.

دیگربان

"ویکی لیکس مدارک فرار مالیاتی تجار و افراد سرشناس را منتشر می‌کند"

یک بانکدار سابق سوئیسی روز دوشنبه مدارکی در اختیار سایت ویکی‌لیکس قرار داد که به گفته او در آنها روش‌های مورد استفاده بازرگانان ثروتمند و قانونگذاران برای فرار از پرداخت مالیات توضیح داده شده است.

به گفته رودولف المر، کارمند سابق بانک سوئیسی «ژولیوس بائر»، افراد سرشناس، مدیران امور تجاری و قانونگذاران آمریکا، بریتانیا و کشورهای آسیایی با توسل به این روش‌ها از پرداخت مالیات طفره می‌روند.

جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکی‌لیکس، ضمن تمجید از تلاش آقای المر در افشای این اعمال نادرست گفت که اطلاعات ارائه شده پس از بررسی در سایت ویکی‌لیکس منتشر خواهد شد.

مدیران این بانک سوئیسی هنوز واکنشی به این خبر ابراز نکرده‌اند.

فردا

ویکی‌لیکس: استفاده از رزمی‌کاران برای سرکوب معترضان در ایران

بر اساس اسناد تازه‌ای که توسط سایت اینترنتی ویکی‌لیکس منتشر شده است، و برپایه گفته‌های یک فرد «مطلع»، دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی ایران باشگاه‌های ورزش‌های رزمی در این کشور را مجبور می‌کنند، در سرکوب معترضان سیاسی، قتل‌های سیاسی و نیز آموزش اعضای بسیج و نیروهای امنیتی با آنها همکاری کنند.

بر اساس گزارشی که در اوایل سپتامبر سال ۲۰۰۹ میلادی توسط سفارت ایالات متحده آمریکا در باکو برای وزارت امور خارجه این کشور ارسال شده است، به نقل از یک فرد «مطلع» آمده است دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی از باشگاه‌های رزمی برای سرکوب مخالفان سیاسی استفاده می‌کنند.

در گزارشی که به تازگی توسط سایت اینترنتی ویکی‌لیکس منتشر شده، به نقل از یک مربی ورزش‌های رزمی در ایران آمده است: «باشگاه‌های خصوصی ورزش‌های رزمی و مدیران آنها به شدت تحت فشار قرار دارند، تا با دستگاه‌های اطلاعاتی و سپاه پاسداران در زمینه آموزش اعضای آنها همکاری کرده و همچنین به عنوان مجری سرکوب اعتراض‌ها و قتل‌های سیاسی عمل کنند.»

بر اساس این گزارش مربیان و مدیران باشگاه‌های ورزش‌های رزمی در ایران «به سختی»‌ می‌توانند، استقلال خود را از سپاه پاسداران و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی حفظ کنند.

در گزارش سفارت آمریکا در باکو به وزارت امور خارجه آمریکا در این باره آمده است، مقام‌های امنیتی جمهوری اسلامی نسبت به فعالیت باشگاه‌های ورزش‌های رزمی در ایران بدبین هستند و آنها را «عامل بالقوه سازماندهی و آموزش اعتراض‌های بعدی» ارزیابی می‌کنند.

در بخش دیگری از این گزارش در عین حال آمده است، کنترل باشگاه‌های رزمی بیشتر از آن که به دلیل هراس دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی از آنان باشد، به دلیل تمایل دستگاه‌های امنیتی برای استفاده از اعضای آموزش دیده آنها برای انجام «عملیات ویژه» است.

بر اساس این گزارش دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی از این باشگاه‌ها انتظار دارند، علاوه بر آموزش اعضای بسیج و سپاه، ترساندن مردم و سرکوب تظاهرات در انجام قتل‌های سیاسی نیز همکاری کنند.

به گفته منبع مورد استناد سفارت آمریکا در باکو، استفاده از اعضای باشگاه‌های ورزش‌های رزمی برای انجام این گونه عملیات، به نیروهای امنیتی این امکان را می‌دهد که خود را از انجام «کارهای کثیف» کنار بکشند.

در گزارش سفارت آمریکا در باکو، این فرد «مطلع» به موردی اشاره کرده است که در آن یکی از استادان ورزش‌های رزمی دست کم شش نفر را به سفارش دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی در کمتر از چند ماه کشته است؛ به گفته این فرد «مطلع» این شخص خود نیز به دست نیروهای امنیتی کشته شده، اما صحنه‌سازی قتل طوری بوده است که علت مرگ «خودکشی» جلوه کند.

به گفته این فرد «مطلع» قربانیان از جمله شامل روشنفکران و فعالان جوان طرفدار دموکراسی در ایران بوده‌اند.

فردا

جولین آسانژ: فیس‌بوک مخوف‌ترین شبکه‌ی جاسوسی تاریخ است

جولین آسانژ در گفت‌وگویی جنجال‌برانگیز با نشریه «راشیا تودی» به «فیس‌بوک» حمله کرده و این شبکه‌ را شبکه‌ای جاسوسی نامیده است. خبر امکان خرید در فیس‌بوک و بازرسی ایمنی تولیدات سونی از دیگر موضوع‌های این مقاله‌اند.

جولین آسانژ، بنیان‌گذار «ویکی‌لیکس» در گفت‌وگویی با نشریه‌ی «راشیا تودی»، شبکه‌ی اجتماعی «فیس‌بوک» را «مخوف‌ترین شبکه‌ی جاسوسی که تا به‌حال ساخته شده است» نامید.

آسانژ در گفت‌وگو با این نشریه‌ی روسی گفته است به عقیده‌ی او «فیس‌بوک» بانک اطلاعاتی از نام و احوال و سابقه‌ی افراد است که کاربران به شکل داوطلب این داده‌ها را تکمیل می‌کنند و به دست خود در اختیار سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی و در راس اش سرویس امنیتی آمریکا یعنی «سیا» قرار می‌دهند.

جولین آسانژ گفته است:« هرکس که دوستی را به صفحه‌ی خود در فیس‌بوک اضافه می‌کند، باید بداند که به شکل مجانی دارد به سرویس امنیتی و اطلاعاتی آمریکا سرویس می‌دهد و بانک اطلاعاتی آن‌ها را تکمیل می‌کند.» اوالبته تاکید می‌کند که به هیچ‌وجه فکر نمی‌کند مالک اصلی «فیس‌بوک» دولت آمریکاست، اما این حقیقت که سرویس اطلاعاتی امنیتی آمریکا به داده‌های ثبت‌شده در «فیس‌بوک» دسترسی دارد، به اندازه کافی خطرناک و نگران‌کننده است.

آسانژ معتقد است:« آمریکا هر زمان بخواهد می‌تواند فشار سیاسی و حقوقی لازم را به فیس‌بوک وارد کند تا این داده‌ها در اختیارش قرار گیرد. »

بنیان‌گذار «ویکی‌لیکس» همچنین ادعا کرده است که «ویکی‌‌لیکس» هنوز اسناد بسیار مهم و محرمانه‌ای را که در اختیار دارد منتشر نکرده و گفته است برخی از این اسرار «شرم‌آور» هستند. آسانژ در گفت‌وگو با «راشیا تودی» از صنعت رسانه‌های جهانی و به‌ویژه رسانه‌های جریان اصلی نیز انتقاد کرده و گفته است این رسانه‌ها حقیقت را دست‌کاری شده در اختیار افکار عمومی قرار می‌دهند و کار چندانی برای جلوگیری از وقوع جنگ یا مقابله با نظام‌های فاسد انجام نمی‌دهند.

بازرسان امنیت سایبر، ایمنی تولیدات «سونی» را بازبینی می‌کنند

در پی حمله‌ی هکرها به پلی‌استیشن‌های تولید «سونی»، اطلاعات‌ کارت‌های اعتباری میلیون‌ها کاربر به سرقت رفته و یکی از بزرگ‌ترین فاجعه‌های امنیت فن‌آوری و سایبر سال‌های اخیر رقم خورده است.

هفته‌ی گذشته کمپانی بزرگ «سونی» اعلام کرد که هکرها به شبکه‌ی دستگاه‌های پلی استیشن تولید این کمپانی حمله کرده‌اند. در پی این حمله، دستگاه‌های پلی استیشن بیش از ۲۵ میلیون نفر از کاربران آلوده و اطلاعات شخصی بسیاری از آن‌ها از جمله نام، نشانی و حتا شماره‌های کارت‌های اعتباری آن‌ها به سرقت رفته است. «سونی» بعدتر اعلام کرد که رقم دستگاه‌هایی که آلوده به این ویروس شده‌اند به ۷۷ میلیون رسیده است.

«سونی» اعتراف کرده است که اطلاعات ۱۰۷۰۰ کارت بانکی حساب جاری کاربران در کشورهایی مثل هلند، آلمان، اتریش و اسپانیا نیز در پی این حملات، مورد دستبرد هکرها قرار گرفته است. این حمله‌ی هکرها نه فقط دستگاه‌های پلی استیشن، که در موارد متعددی کامپیوترهای شخصی و افزونه‌های بازی‌های اینترنتی در «فیس‌بوک» کاربران را هم مورد حمله قرار داد.

در پی جنجال‌های ناشی از این حمله‌ی هکرها و رخنه‌ی امنیتی که در نوع خود از بزرگ‌ترین فاجعه‌های امنیت فن‌آوری است، «سونی» اعلام کرده که گروهی از بازرسان امنیت سایبر را استخدام کرده است تا ایمنی تولیدات و شبکه‌های «سونی» را مورد بازبینی قرار دهند.

پلیس فدرال آمریکا – اف بی آی- نیز وارد عمل شده و اعلام کرده‌اند که رخنه‌ی امنیتی ناشی از این حمله‌ی هکری و به‌ویژه اطلاعات کارت‌های اعتباری که مورد سرقت قرار گرفته‌‌اند را بررسی می‌کند. کمپانی «سونی» اعلام کرده است که برای همه‌ی کاربرانی که مورد حمله قرار گرفته‌اند ایمیل عذرخواهی خواهد فرستاد و عضویت آن‌ها را برای ۳۰ روز بدون دریافت هزینه تمدید خواهد کرد.

حالا دیگر می‌توان در «فیس‌بوک» خرید کرد

«فیس‌بوک» هر روز امکانات تازه‌ای را در اختبار کاربران خود قرار می‌دهد. یکی از این آخرین تحولات و امکانات/ امکان خرید آنلاین پوشاک در این شبکه‌ی اجتماعی است.

شرکت «شاپ اکسپرس» که یک مارک زنجیره‌ای آمریکایی است، همه مجموعه‌ی لباس‌های زنانه، مردانه و زیورآلات تولید خود را در صفحه‌ی «فیس‌بوک» قرار داده و مشتری‌ان می‌توانند از طریق «فیس‌بوک» کالای موردعلاقه‌ی خود را خریداری کنند.

«شاپ اکسپرس» هرچند از اولین شرکت‌هایی است که خرید «فیس‌بوکی» برای محصولات خود را به‌راه انداخته است، اما کمی قبل‌تر «اتحادیه خرده‌فروشان پوشاک انگلستان» مجموعه‌ی ۱۵۰ هزار محصول این اتحادیه را در «فیس‌بوک»، با عنوان «قابل خریداری در فیس‌بوک» عرضه کرده بود.

جیم رایت، معاون «شاپ اکسپرس» درباره‌ی افتتاح اخرید فیس‌بوکی گفته است:«ما به دنبال راه‌های تازه‌ای برای مشتری هستیم تا با ما بیشتر در تماس مستقیم قرار بگیرد و خریدش را هرجور که راحت‌تر است و به آسان‌ترین شیوه‌ها انجام دهد.»

در صفحه‌های «فیس‌بوک» هردو کمپانی «شاپ اکسپرس» و «اتحادیه خرده‌فروشان پوشاک انگلستان» کاربران می‌توانند مجموعه‌ی کامل عکس‌های لباس‌های تازه این دو کمپانی را لایک بزنند، نظر دهند، هم‌خوان کنند و هرمحصولی را که خریداری کرده‌اند روی دیوار «فیس‌بوک» خود به اشتراک گذارند.

کارشناسان آنلاین پیش‌بینی می‌کنند که در ماه‌های آتی طراحان و مارک‌های بزرگ دیگری نیز امکان خرید فیس‌بوکی محصولات خود را افتتاح کنند و این بزرگ‌ترین شبکه‌ی اجتماعی، به یکی از پلات‌فرم‌های خرید اینترنتی محبوب نیز تبدیل شود.

DW

ويکی ليکس: پيشنهاد يک نهاد پژوهشی آلمانی برای خرابکاری در فعاليت اتمی ايران

بخشی از اسناد ويکی ليکس که در روزنامه گاردين چاپ شده، می گويد پيشنهاد تخريب فعاليت های اتمی جمهوری اسلامی ايران و ايجاد اخلال و نقص فنی در آن از سوی يک مرکز پژوهشی سياست خارجی در آلمان مطرح و به آمريکا پيشنهاد شده است.

بخشی از اسناد ويکی ليکس که در روزنامه گاردين چاپ شده، می گويد پيشنهاد تخريب فعاليت های اتمی جمهوری اسلامی ايران و ايجاد اخلال و نقص فنی در آن از سوی يک مرکز پژوهشی سياست خارجی در آلمان مطرح و به آمريکا پيشنهاد شده است. اين گزارش می گويد «ولکر پرتس»، مدير «انستيتو امنيت و امور بين المللی» که يک مرکز پژوهشی در حوزه سياست خارجی در برلين است که از دولت آلمان بودجه می گيرد، به مقامات آمريکايی در برلين پيشنهاد کرده بود که «عمليات مخفيانه برای توقف برنامه اتمی، موثرتر از حمله نظامی به تاسيسات هسته ای ايران خواهد بود.» پيشتر گزارش شده بود که ويروسی به نام استاکس نت باعث شده در فعاليت سانتريفوژهای نطنز، اخلال ايجاد شود.

روزنامه نيويورک تايمز در آخرين گزارش خود اعلام کرد ويروس استاکس نت، طراحی مشترک آمريکا و اسرائيل بوده است.

سند ديپلماتيک مزبور از سوی «فيليپ مورفی»، سفير آمريکا در آلمان که در ژانويه ۲۰۱۰، حدود يک سال پيش، ارسال شده و طبق اسناد ويکی ليکس فاش شده است، می گويد: «روش های مخفی مانند انفجارهای غيرقابل پيش بينی، حوادث، هک کردن کامپيوتر و ديگر موارد از هرگونه حمله نظامی موثرتر است چرا که اقدام نظامی برای منطقه نتايج به مراتب خطرناک تری به همراه دارد.» آقای پرتس، از کارشناسان شاخص غرب در امور ايران است.

يک سند ديپلماتيک ديگر که در ۱۴ دسامبر ۲۰۰۹ ارسال شده، نشان می دهد که اين پيشنهاد از سوی مقامات رسمی آمريکا مانند کاندوليزا رايس، وزير وقت خارجه آمريکا مورد استقبال قرار گرفته و از آن حمايت شده است.        آقای پرتس در گفت وگويی با روزنامه گاردين گفته هايی که طبق اسناد ويکی ليکس از قول سفير آمريکا در برلين فاش شده را تاييد کرده و هنوز هم بر اين باور است که تخريب و يا حوادث پيش بينی نشده، بهتر از اقدام نظامی عليه تاسيسات اتمی ايران است و به دليل عواقب چنين کاری، بايد از رويارويی نظامی با ايران پرهيز کرد. وی گفته است: «اگر اقدامات تخريبی را با حمله نظامی مقايسه کنيد، به مراتب انتخاب اول بهتر است. چرا که هيچ يک از رهبران ايران نمی توانند در مورد يک حادثه و يا مشکل فنی، انگشت روی کسی بگذارند و هيچ نيازی هم به اين نيست که موشک شليک شود و يا بمبی انداخته شود. ضمن اين که همه هم اين پيام را درست می فهمند و مقامات ايران متوجه می شوند که طرف مقابل هرگونه پيشرفت اتمی نظامی را غيرقابل قبول می داند و به آن واکنش نشان می دهد.»  ولکر پرتس گفته است: «اوايل سال گذشته ميلادی، سال ۲۰۱۰ بدون اين که اطلاع دقيقی داشته باشم، ولی حس   می کردم طرف ها و کشورهای بيشتری به سمت فعاليت های تخريبی و يا هک کامپيوتری در برنامه اتمی ايران حرکت می کند.» مقامات آمريکا و اسرائيل به اين گزارش که استاکس نت طراحی آن ها بوده، واکنش نشان نداده اند.

اما ديگر اسناد فاش شده نشان می دهد خرابکاری های ديگری از جمله حملات مجازی و سايبری سنگين و گسترده به فعاليت های اتمی ايران در ميان اسناد ديپلماتيک آمريکايی پيشنهاد شده است. اين گزارش می گويد جورج دبليو بوش، رييس جمهوری سابق آمريکا در سال ۲۰۰۹ و پيش از اين که کاخ سفيد را ترک کند، برنامه و بودجه ۳۰۰ ميليون دلاری در مورد ايران را تصويب کرد که ممکن است برنامه ساخت استاکس نت در آن تعريف شده باشد.       بر اساس گزارشی که روزنامه نيويورک تايمز در روز يکشنبه منتشر کرد، تاخير بوجود آمده در برنامه هسته ای ايران، نتيجه آزمايش مشترک اسرائيلی- آمريکايی است، زيرا کرم اينترنتی «استاکس نت»، که به روند غنی سازی اورانيوم در ايران ضربه زده است، ابتدا در کوره هسته ای ديمونای اسرائيل آزمايش شده بود.                             اين روزنامه افزوده است که در جريان حمله اينترنتی ياد شده، يک پنجم از سانتريفوژهای غنی سازی اورانيوم در ايران از کار افتاده اند. روزنامه نيويورک تايمز به نقل از کسانی که آنها را مقامات امنيتی و کارشناسان اطلاعاتی معرفی کرده ولی نام شان را ذکر نکرده است، نوشت: «اسرائيل در تاسيسات ديمونا، سانتريفوژهايی مشابه با دستگاه های گريز از مرکز ايران را که در تاسيسات غنی سازی نطنز نصب شده‌اند، توليد کرده بود.»                    يک «کارشناس اطلاعات هسته ای» آمريکايی نيز به نيويورک تايمز گفته است دليل اين که کرم رايانه ای استاکس نت، موثر واقع شد، نتيجه موفق آزمايش ها بر روی همان نوع سانتريفوژها بود. مقام های ايرانی علاوه بر متهم کردن غرب در ماجرای استاکس نت همچنين عوامل خارجی و به طور مشخص اسرائيل را متهم کرده اند که در ترور سه متخصص هسته ای ايران که طی يکسال گذشته به وقوع پيوسته، دست داشته اند.

فردا

ناخرسندی ایسلند از حکم دادگاه آمریکایی برای استفاده از داده‌های تویتر

ایسلند نگرانی‌اش را از یک حکم قضایی به سفیر ایالات متحده در این کشور ابراز کرد. دادگاهی در آمریکا از تویتر خواسته جزییات کاربری یکی از نمایندگان پارلمان ایسلند را که با ویکی‌لیکس همکاری داشته، در اختیار دادگاه قرار دهد.

بر اساس حکم دادگاه فدرال ایالت ویرجینیا مسئولان شبکه اجتماعی تویتر موظف شده‌اند جزییات کاربری جولیان آسانژ،‌مؤسس وبسایت جنجال برانگیز ویکی‌لیکس و همچنین سه نفر از کسانی را که با این وبسایت همکاری داشته‌اند، به دادگاه ارائه دهند. در میان این افراد نام یکی از نمایندگاه پارلمان ایسلند و همچنین بردلی منینگ، سرباز ارتش آمریکا که متهم به درز اطلاعات سری شده، به چشم می‌خورد.

بر طبق گزارش‌های منتشر شده‌، دادگاه دانستن این جزییات را برای کمک به روند تحقیقات پرونده‌‌ای جنایی مرتبط دانسته است. این اطلاعات شامل آدرس‌های کاربری،‌پیام‌های شخصی، آدرس ایمیل‌، شماره‌های تلفن و کارت‌های اعتباری و همچنین شماره‌ی شناسایی کامپیوتر این افراد از تاریخ ۹ نوامبر سال ۲۰۰۹ تا کنون می‌شود.

مسئولان ویکی‌لیکس در بیانیه‌ای اظهار داشته‌اند، درخواست‌های مشابهی از سوی دادگاه برای شرکت‌های گوگل و فیس‌بوک نیز فرستاده شده است هر چند تا کنون این دو شرکت در مورد این ادعای ویکی‌لیکس اظهار نظری نکرده‌اند.

بریگیتا یونس‌دوتیر، نماینده‌ی پارلمان ایسلند که در انتشار ویدئوی تیراندازی سربازان آمریکایی به غیرنظامیان در عراق با ویکی‌لیکس همکاری داشته‌، گفته است که ایمیلی را از مسئولان تویتر دریافت کرده که در آن به وی ده روز فرصت داده شده و پس از گذشت این فرصت تویتر این جزییات را در اختیار دادگاه قرار خواهد داد.

این نماینده‌ی پارلمان افزوده است که وزیر دادگستری ایسلند در حال پیگیری این قضیه است و وی نیز قصد دارد تا با سفیر آمریکا در این کشور دیدار کند و رسما اعتراض خود را در این زمینه به گوش وی برساند. وزیر امور خارجه ایسلند نیز در گفتگویی رادیویی از "چنین نحوه‌ی رفتاری" با نماینده‌ی پارلمان این کشور ابراز ناخرسندی کرده است.

"حکمی عادی"

بر طبق گزارش‌ها تاریخ صدور این حکم قضایی به ۱۴ دسامبر ۲۰۱۰ باز می‌گردد و در آن قید شده بوده است که مسئولان تویتر مجاز به مطلع کردن کاربران نامبرده در این زمینه نیستند،‌ مگر آنکه دادگاه اجازه چنین کاری را به آنها بدهد. به نظر می‌رسد شکایت مسئولان تویتر در این مدت به سرانجام رسیده و در روز ۵ ژانویه حکم سکوت از سوی دادگاه لغو شده است.

تحلیلگران می‌گویند، صدور چنین احکام قضایی از جمله شنود مکالمات تلفنی یا بررسی نقل و انتقالات حساب‌های بانکی افراد از سوی دادگاه، اقدامی معمولی در روند تحقیقات پرونده‌‌های جنایی تلقی می‌شود.

جولیان آسانژ‌، مؤسس سایت ویکی‌لیکس هم‌اینک به قید وثیقه آزاده شده است و در لندن به سر می‌برد. وی تا زمان برگزاری دادگاهی که درباره تحویل او به سوئد تصمیم می‌گیرد، حق ترک محل سکونت خود در جنوب انگلیس را ندارد و به‌طور دایمی زیر نظارت پلیس قرار گرفته است. قرار است رسیدگی به درخواست استرداد او در ماه ژانویه سال ۲۰۱۱ در دادگاهی در لندن برگزار شود.

DW

افشاگری‌های ویکی‌لیکس برای دیپلماسی آمریکا فاجعه بار است

ایلنا: وزیر خارجه سنگاپور اعلام کرد از این پس دیپلمات‌های کشورش در گفت‌وگو با مقام‌های آمریکایی به دلیل وجود وب‌سایت «ویکی‌لیکس» با احتیاط بیشتری سخن خواهند گفت.

به گزارش ایلنا به نقل آسوشیتدپرس، «جورج یه‌ئو»، وزیر خارجه سنگاپور دوشنبه در پارلمان این کشور گفت: «افشاگری‌های ویکی‌لیکس برای دیپلماسی ایالات متحد آمریکا فاجعه بار است.»

بنا بر این گزارش، وب‌سایت ویکی‌لیکس که در ماه‌های اخیر به افشای گفت‌وگوهای مقام های آمریکایی پرداخته، از برخی از ابراز نظرهای بسیار نامساعد مقام‌های ارشد سنگاپور درمورد کشورهای همسایه خود در منطقه پرده برداشته است.در افشاگری‌های ویکی‌لیکس، از قول «لی کوان یو»، نخست‌وزیر پیشین این کشور نقل شده که وی سران میانمار را «احمق» و رهبران کره‌شمالی را « بیماران روانی» خوانده است.وزیر خارجه سنگاپور بی آن‌که به پرسش‌های نمایندگان درمورد برخی از افشاگری‌های ویکی‌لیکس پاسخ دهد، گفت که وی و کارمندانش از این پس باید در ارتباطات خود با آمریکایی‌ها محتاط‌تر باشند چرا که اگراتفاقی یک بار بیفتد می‌تواند باز هم تکرار شود.در پی افشای مکاتبات محرمانه دیپلمات‌های آمریکایی در ویکی‌لیکس، مقام‌های آمریکایی ابراز نگرانی کرده‌اند که این واقعه ممکن است دیپلمات‌های خارجی را ـ‌ از بیم ویکی‌لیکس ـ‌ وادار کند که از ابراز عقایدشان به آنان خودداری کنند

«غرب به رشد اسلام‌گرایان افغانستان کمک کرده است»

طبق اسناد سال ۱۹۸۰ بریتانیا پس از تهاجم شوروی به افغانستان، آمریکا و غرب تصمیم گرفتند، از گرو‌ه‌های مسلمان افغانستان حمایت کنند. این حمایت به رشد همان گرو‌ه‌هایی انجامیده که امروز غرب با آنها در افغانستان درگیر است.

"آرشیو ملی بریتانیا" در ماه دسامبر هر سال شماری از پرونده‌های سابقا محرمانه‌ی خود در مورد تحولاتی که ۳۰ سال از آن گذشته است را ارائه می‌کند. روز پنج‌شنبه (۳۰ دسامبر / ۹ دی) اسناد مربوط به سال ۱۹۸۰ از سوی این آرشیو منتشر شد.

طبق این اسناد، قدرت‌های غربی، ‌از جمله آمریکا و آلمان در اقدامی مشترک علیه نیروهای شوروی در اوایل دهه‌ی ۸۰ از گرو‌ه‌های اسلام‌گرای افغانستان حمایت کرده و موجب رشد و توسعه‌ی این گرو‌ه‌ها شدند.

نیروهای شوروی در دسامبر ۱۹۷۹ به افغانستان لشکرکشی کردند.

در ۱۵ ژانویه‌ ۱۹۸۰، اندکی بعد از ورود نیروهای شوروی به افغانستان، نمایندگان ارشد آلمان، فرانسه، بریتانیا و آمریکا در پاریس با یکدیگر دیدار کرده و در مورد واکنشی مشترک به این اقدام شوروی به بحث و گفت‌وگو پرداختند.

در این دیدار از جمله زیگنیو برژینسکی، مشاور وقت امنیت ملی آمریکا و رابرت آرمسترانگ، وزیر وقت بریتانیا حضور داشتند.

آرمسترانگ پس از این دیدار به دولت متبوع خود اطلاع داد که نمایندگان حاضر در این نشست «مصلحت غرب» را «حمایت» از مقاومت در افغانستان و تلاش برای «ترغیب» این مقاومت می‌دانند. وی همچنین گفت، «حمایت دوستان ما» از نیروهای اسلا‌م‌گرای افغانستان باید هماهنگ شود.

آرمسترانگ گفت، باید از مقاومت در افغانستان تا زمانی‌که افغان‌ها علیه شوروی مقاومت می‌کنند و پاکستان نیز اجازه‌می‌دهد از خاک این کشور برای پایگاه‌های چریک‌‌های افغان استفاده شود حمایت کرد.

وزیر وقت کابینه‌ی بریتانیا همچنین گفت، این حمایت موجب می‌شود که «برقراری آرامش در افغانستان برای نیروهای شوروی مشکل» شود.

مبارزه‌ی مجاهدین مسلمان افغان علیه اشغال‌گران شوروی باعث تقویت همان نیروهای اسلام‌گرایی شد که اینک گروه بین‌المللی ایساف در افغانستان باید با آنها بجنگد.

این روند همچنین به پدید آمدن شبکه‌ی القاعده نیز کمک کرده است. خبرگزاری فرانسه می‌نویسد، تمامی کشورهایی که در نشست پاریس در سال ۱۹۸۰ شرکت داشتند امروز در افغانستان نیروی نظامی مستقر کرده‌اند.

سال ۲۰۱۰ مرگ‌بارترین سال برای نیروهای خارجی مستقر در افغانستان از آغاز ورود به این کشور در سال ۲۰۰۱ بود.

در این سال بیش از ۷۰۰ نیروی خارجی در افغانستان جان خود را از دست دادند

DW

ویکی‌لیکس: اسرائیل در صورت حمله موشکی ایران ۱۲ دقیقه فرصت دارد

برپایه اسناد دیپلماتیک تاز‌ه‌ای که وبسایت ویکی‌لیکس منتشر کرده است، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل به یک هیات آمریکایی در سال ۲۰۰۹ گفته است اسرائیل خود را برای یک جنگ گسترده آماده می‌کند.

برپایه این گزارش رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل همچنین گفته است که در صورت حمله موشکی ایران، اسرائیل تنها ۱۰ تا ۱۲ دقیقه برای واکنش فرصت خواهد داشت.

به نوشته این سند که منتسب به سفارت آمریکا در تل‌آویو است، ژنرال گابی اشکنازی، در سال ۲۰۰۹ به یک هیات از کنگره آمریکا می گوید: «من ارتش اسرائیل را برای یک جنگ گسترده آماده می‌کنم؛ چراکه در این صورت ساده‌تر است که آن را به یک عملیات کوچک‌تر تبدیل کرد تا اینکه راه برعکس را رفت.»

برپایه این گزارش، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل به هیاتی از کنگره آمریکا به سرپرستی آیک اسکلتون، گفته است: «تهدید حمله‌های موشکی به اسرائیل از هر زمان دیگری جدی‌تر است. به خاطر همین است که اسرائیل چنین تمرکزی بر روی دفاع در مقابل حمله موشکی دارد.»

در ادامه این گزارش همچنین از ژنرال اشکنازی نقل شده که وی به هیات آمریکایی می‌گوید در صورت پرتاب موشک‌های شهاب – ۳ از سوی ایران، اسرائیل تنها ۱۰ تا ۱۲ دقیقه برای واکنش فرصت خواهد داشت.

این گزارش می‌افزاید که گابی اشکنازی شمار موشک‌های شهاب - ۳ ایران را ۳۰۰ فروند تخمین زده است.

برپایه این گزارش رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل شمار موشک‌های حزب الله را نیز ۴۰ هزار فروند برآورد کرده است که به گفته وی بسیاری از آنها می‌تواند به عمق خاک اسرائیل نفوذ کند.

برپایه این سند، ژنرال اشکنازی همچنین گفته است که حماس نیز امکان شلیک به سوی تل‌آویو را دارد.

مطابق با این سند منتسب به سفارت آمریکا، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل که یک سال پس از حمله به غزه سخن می‌گفته، هشدار داده است که حمله بعدی به غزه هزینه انسانی بیشتری برای فلسطینی‌ها خواهد داشت. وی در عین حال تاکید کرده است که حمله به اهداف غیرنظامی در سال ۲۰۰۸ در غزه، از روی عمد نبوده است

در جریان حمله نیروهای اسرائیلی به نوار غزه در سال ۲۰۰۸ نزدیک به ۱۴۰۰ نفر که بیشتر آنها غیرنظامی بودند، کشته شدند

فردا

سفارت امریکا در باکو: حزب توده دوباره خود را سازماندهی می کند

بنا به اسناد منتشره ویکیلیکس، آمریکا گروه ویژه ای را مامور بررسی اوضاع سیاسی ایران کرده است. این گروه که در این اسناد همواره از آن بنام "ناظران ایران" یاد می شود، در سفارت خانه های آمریکا در باکو، عشق آباد، بغداد، لندن و کنسولگری های آمریکا در استانبول و دوبی مستقر هستند.

وظیفه این گروه جمع آوری و تحلیل اخبار مربوط به تحولات سیاسی ایران و ارسال آن به واشنگتن است.

در یکی از این اسناد که از سفارت باکو به واشنگتن ارسال شده، در مورد فعالیت های تازه حزب توده ایران و تلاش این حزب برای سازماندهی مجدد در سطوح مختلف، گزارش شده است. در این سند به نقل از یکی از "فعالین انقلابی سابق" که "غیر مارکسیست " است، گفته می شود که حزب توده "دست به سازماندهی مجدد خود زده است". نام این فرد و دیگر افراد در سند مزبور بدلایل امنیتی از طرف خبرنگاران اشپیگل که وظیفه مطالعه این اسناد را به عهده دارند، محوشده و بجای آن علامت x نشانده شده است.

حذف بعضی نام های مندرج در این اسناد توافقی ست که میان اشپیگل، گاردین، نیویورک تایمز، لوموند و ال پیس، قبل از انتشار این اسناد و با موافقت مسولین ویکیلیکس اتخاذ شده است. این پنج رسانه تنها رسانه هایی هستند که به متون کامل اسناد دست رسی دارند.

در جلسه ای که در دانشگاه برلین میان نماینده سفارت آمریکا در المان و نماینده اشپیگل برگذار شد، نماینده اشپیگل گفت که حفظ امنیت افراد وظیفه ای ست که ما از همان روز اول در دستور خود قرار داده ایم. اضافه برآن در این اسناد مسایلی مطرح شده که می تواند بعدها در اختیار افکارعمومی گذاشته شود.

در سند مربوط به حزب توده به نقل از فرد مزبور هم چنین آمده است: "اعضای سابق حزب توده در دستگاه سیاسی و بعضی جاهای دیگر" دارای سمت هایی هستند و بطور غیر علنی به جنبش سیاسی ایران کمک می کنند.

اخبار روز

ويكي‌ليكس: كمك ايران به حماس، ماهانه ۲۵ ميليون دلار

سند ديگري از مجموعه اسناد افشاشده توسط وب‌سايت ويكي‌ليكس ضمن اشاره به اين كه ايران ماهانه ۲۵ ميليون دلار به گروه حماس كمك مي‌كند حاكي از اين است كه جمهوري اسلامي تلاش كرده است از بيابان‌نشين‌هاي شبه‌جزيره سينا براي قاچاق اسلحه به نوار غزه استفاده كند.

خبرگزاري رويترز به نقل از اين سند متعلق به سال گذشته مي‌گويد رئيس سازمان اطلاعات مصر به مقامات آمريكايي اطلاع داده است كه حمايت مالي جمهوري اسلامي از گروه حماس «به ماهانه ۲۵ ميليون دلار مي‌رسد، اما مصر موفق شده جلو ورود اين كمك‌ها از خاك خود به غزه را بگيرد».

در اين سند همچنين آمده است كه ايران براي شكستن حصر نوار غزه و رساندن سلاح به اعضاي گروه حماس تلاش كرده است بيابان‌نشين‌هاي مصري را به استخدام خود درآورد.

اين سند متعلق به آوريل سال ۲۰۰۹ همچنين حكايت از آن دارد كه مصر از گسترش نفوذ ايران در خاورميانه و دستيابي تهران به سلاح‌هاي اتمي واهمه دارد.

پيشتر نيز خبرگزاري‌ها از وجود سندي در ميان اسناد ويكي‌ليكس خبر داده بودند حاكي از تهديد مصر به اين كه در صورت اتمي شدن ايران، اين كشور هم به سمت بمب اتم و دستيابي به آن، خواهد رفت.

طبق اين سند، حسني مبارك، رئيس جمهور مصر، در حاشيه اجلاس اقتصاد جهاني در شرم‌الشيخ در سال ۲۰۰۸ به مقامات آمريكايي گفته بود كه «اگر ايران به بمب اتمي دست يابد، مصر هم مجبور است همين راه را طي كند».

با اين حال در سند تازه‌تر كه خبرگزاري رويترز روز جمعه منتشر كرده اشاره شده است كه آقاي مبارك خطر ايران اتمي را «تهديدي درازمدت» مي‌داند.

در اين سند آمده است: «او (حسني مبارك) مي‌پذيرد كه برنامه هسته‌اي ايران تهديدي استراتژيك براي موجوديت مصر و منطقه (خاورميانه) است، اما آن را تهديدي نسبتا درازمدت مي‌داند.»

نگراني از برنامه‌ هسته‌اي جمهوري اسلامي و پافشاري مقامات تهران بر آن تنها به مصر محدود نمي‌شود، بلكه آن طور كه در باقي اسناد ويكي‌ليكس آمده ديگر كشورهاي عرب منطقه، به‌ويژه عربستان سعودي، نيز بارها در گفت‌وگو با مقامات ايالات متحده نگراني خود را از آن ابراز كرده‌اند.

كاهش كمك ايران به حزب‌الله لبنان

در همين حال روزنامه انگليسي‌زبان جروزالم پست روز پنج‌شنبه گزارش داد كه تهران به دليل فشار تحريم‌هاي جهاني عليه خود مجبور شده است از ميزان كمك مالي‌اش به حزب‌الله لبنان بكاهد.

اين روزنامه اسرائيلي با تكيه بر «ارزيابي‌هاي سازمان اطلاعات اسرائيل» مي‌گويد كه جمهوري اسلامي بيش از ۴۰ درصد از كمك‌هاي مالي خود به حزب‌الله را كاهش داده است، «اقدامي كه به بروز بحران در اين گروه شبه‌نظامي انجاميده است».

به گفته جروزالم پست، جمهوري اسلامي به عنوان حامي مالي و ايدئولوژيكي حزب‌الله لبنان در سال‌هاي اخير سالي يك ميليارد دلار به اين گروه كمك نظامي مستقيم كرده است.

جمهوري اسلامي در حال حاضر به دليل پافشاري بر غني‌سازي اورانيوم در برنامه هسته‌اي خود مشمول چهار دور تحريم مالي و سياسي از سوي شوراي امنيت سازمان ملل قرار دارد كه به گفته مقامات عالي‌رتبه غربي فشار فراواني را به تهران وارد كرده است.

از سوي ديگر مقامات ايران بارها وجود اين فشار را انكار كرده و گفته‌اند كه تحريم‌ها تاكنون هيچ اثري بر وضعيت اقتصادي و سياسي كشور نداشته است.

iranianuk

ویکی لیکس : ایران برای نفوذ درعراق زنان صیغه ای را بکار می گیرد

يكى از اسناد افشا شده توسط سایت ويكيليكس كه امروز دوشنبه 13-12-2010 منتشرشد، حاکی است كه دولت ايران براى تاثيرگذارى و اعمال نفوذ بر شيوخ قبايل و عشايرعراقى، زنان صيغه اى در اختيار آنان قرار مى دهد.

بر اساس يك سند درز كرده از سفارت امريكا در بغداد، يكى از راههاى تقويت نفوذ تهران در عراق، استفاده از زنانى اعلام شد که با عقد شرعى موقت به شيوخى سپرده مى شدند كه به هر دليل يا بهانه اى به ايران سفر مى كنند.

در اين سند ويكيليكس كه در آغاز سال جديد ميلادى تهيه شده ولى اخيراً از سوى افشاكنندگان به بيرون راه يافته، از زبان يكى از شيوخ عراق نقل شده است كه به يك كارمند سفارت امريكا در بغداد گفته است: " دولت ايران بخاطر تقويت نفوذش در عراق، در هر ديدار كوتاهى كه از ايران داشته ايم، زنانى را به صيغه موقت ما درآورده است ."

اين شيخ عشيره مى افزايد: " بعد از نخستين ديدارم از ايران دريافتم كه همه شيوخى كه از اين كشور ديدن كرده اند، از ازدواج موقت بهره مند شده اند."

او توضيح مى دهد: " هربار كه به ايران مى رويم به بستگان خود مى گوييم كه براى درمان عازم ايرانيم . ليكن راستش را بخواهيد از فرصتهايى كه مسئولان ايرانى براى ما در بهره مندى از زنان صيغه اى فراهم مى كنند، استفاده مى كنيم و اين موضوع به هدف اصلى ما تبديل شده است."

دیپلماسی دولت

از سوى ديگر ميرحسين موسوى از رهبران مخالفان دولت ايران كه معتقد است رياست جمهورى با تقلب به رقيبش احمدى نژاد واگذارشده است، در مورد مدارك منتشرشده از سوى ويكيليكس تاکید کرده است این اسناد " شکنندگی ایران را در منطقه نشان می دهد."

او در گفتگو با روزنامه اینترنتی " قلم سبز " دولت احمدی نژاد را به بکارگیری سیاست ترس درمنطقه متهم کرده و تاکید کرد دولت با " پیروی از یک دیپلماسی ضعیف نمایش افراطی از قدرت نظامی ایران عرضه می دارد."

بر اساس اظهارات وی این کشور ساختن مناسبات سازنده با کشورهای منطقه را فراموش کرده و ایران در میان کشورهای همسایه اش متحدی واقعی ندارد.

در اسناد ويكيليكس آمده است که بعضى از سران كشورهاى اسلامى و عربى مسئولان امريكايى را به حمله نظامى به ايران تشويق كرده اند.

العربیه