lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

1450560484-2.jpg

تظاهرات لهستانی ها علیه پیمان بازرگانی اروپا با آمریکا و کانادا

صدها شهروند لهستان در اعتراض به پیمان های بازرگانی آزاد میان اتحادیه اروپا با آمریکا و کانادا، امروز شنبه به خیابان های ورشو آمدند و تظاهرات کردند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، تظاهرات امروز را گروه غیردولتی 'آکیا دموکراسیا' با همکاری شماری از اتحادیه های بازرگانی سازماندهی کرده است. شماری از هواداران حزب های مخالف دولت نیز در تظاهرات امروز مشارکت کردند.

معترضان می گویند پیمان بازرگانی آزاد با کشورهای آمریکای شمالی باعث هجوم کالاهای خارجی و بویژه آسیب به کشاورزان داخلی می شود.

تظاهرکنندگان همچنین می گویند چنین پیمانی به مصرف کنندگان نیز آسیب می رساند و باعث مصرف فرآورده های کشاورزی تغییریافته ژنتیکی و متاثر از مواد شیمیایی خواهد شد.

مخالفان، امروز از دولت لهستان خواستند این پیمان را امضا نکند.

پیمان بازرگانی آزاد اروپا و کانادا (CETA) سال 2014 به سرانجام رسید و پس از تصویب پارلمان اروپا، شورای اروپا و تک تک اعضای اتحادیه رسمیت خواهد یافت.

رایزنی ها برای تنظیم پیمان بازرگانی آزاد اروپا و آمریکا (TTIP) نیز همچنان جریان دارد.

تظاهرکنندگان لهستانی امروز مقابل وزارت کشاورزی اجتماع کردند و قرار است از آنجا به دفتر نخست وزیری بروند.

435542.jpg

هفدمین کنگره کنفدراسیون جهانی کارگران جهان امروز پایان می‌یابد .W.F.T.U

هفدمین کنگره کنفدراسیون جهانی کارگران جهان امروز در شهر دوربان کشور آفریقای جنوبی پایان می‌یابد. مبارزه با فقر، امپریالیسم و سرمایه داری بنیادگرا از محورهای اصلی برگزاری این کنگره بود.

به گزارش ایلنا روز گذشته پس از برگزاری انتخابات دبیرکلی کومرداد جورج ماوریکس به عنوان دبیرکل این کنگره معرفی شد.

در این کنگره 3 روزه در خصوص بحران‌های پیش روی سرمایه داری جهانی و تبعات جنگ افروزی و فقر پرداخته شد و حاضران تاکید کردند که راه مبارزه با سرمایه داری بنیادگرا تقویت اتحادیه گرایی و مبارزه در این چارچوب است.

شعار کنگره امسال مبارزه، اتحاد و جهانی گرایی بود که از 5 تا 8 اکتبر به میزبانی آفریقای جنوبی برگزار می‌شود.

belgium-2.jpg

برگزاری تظاهرات علیه سیاست‌های ریاضت اقتصادی دولت بلژیک

هزاران نفر از شهروندان بلژیک، روز - پنجشنبه - با برپایی تظاهراتی در بروکسل، به سیاست‌های ریاضتی دولت دست‌راستی این کشور اعتراض کردند.

به گزارش ایلنا به نقل از یورونیوز، افزایش سن بازنشستگی از ۶۵ سال به ۶۷ سال و همچنین افزایش و متغیر کردن ساعت کار، از جمله برنامه‌های دولت «شارل میشل» نخست‌وزیر بلژیک است.

یکی از تظاهرکنندگان درباره پیامدهای سیاست‌های دولت گفت: «اکنون مردم باید بیشتر کار کنند، کمتر مزد بگیرند و ساعت‌های کاری متغیری هم داشته باشند. ما مخالف این برنامه هستیم.»

شهروند دیگری درباره مطالبه معترضان گفت: «خواسته امروز ما برقراری عدالت در پرداخت مالیات است. امروزه تنها کارگران هزینه جامعه را به دولت می‌پردازند. در مقابل کسانی که درآمدشان از طریق سرمایه گذاری و فعالیت در بخش املاک تامین می‌شود، هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند. باید از کسانی پول گرفت که درآمد دارند.»

بر اساس این گزارش، سیاست‌های ریاضتی دولت بلژیک تنها عامل خشم تظاهرکنندگان نیست، انتشار خبرهایی درباره سرمایه‌گذاری مقام‌های اروپایی در بهشت‌های مالیاتی نیز موجب ناراحتی آنها شده است.

569545.jpg

تظاهرات کارگران اندونزیایی علیه طرح بخشودگی مالیاتی دولت

هزاران کارگر اندونزیایی علیه طرح‌ها بخشودگی مالیاتی تظاهرات کردند.

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، هزاران کارگر اتحادیه‌های کارگری اندونزی، امروز -پنجشنبه- با راهپیمایی در مرکز جاکارتا،‌ علیه طرح بخشودگی مالیاتی دولت تظاهرات کردند.

این طرح در نظر دارد کمبود بودجه گسترده در این کشور را جبران کند. منتقدان اعلام کرده‌اند که این طرح به طور غیر عادلانه‌ای،‌ مالیات‌دهندگان ثروتمند را معاف می‌کند.

این طرح معافیت مالیاتی که اندونزیایی‌ها را تشویق به بازگرداندن منابع مالی خارجی خود برای جلوگیری از افزایش مجازات‌ها می‌کند،‌ از ماه جولای آغاز شده و یک اولویت اساسی برای «جوکو ویدودو»، رئیس‌جمهوری این کشور محسوب می‌شود.

حدود ۲۰۰ میلیارد دلار از منابع مالی،‌ تا کنون تحت این برنامه قرار گرفته‌اند که قرار است بنیان‌های مالیاتی اندونزیایی‌ها را گسترش دهد.

هرچند،‌ شمار روز‌افزون کارگران عادی که اکثریت نیروی کاری اندونزی را تشکیل می‌دهد، چنین طرح‌هایی را غیرقانونی دانسته و گفته‌اند که این طرح‌ها جرایم گذشته مالیات دهندگان را می‌بخشد.

رئیس اتحادیه کارگران اندونزیایی به خبرنگاران گفت: «‌ما کارگران به دقت مالیات خود را پرداخته‌ایم اما برخی از ثروتمندان تا کنون از پرداخت مالیات خود معاف شده‌اند.»

وی افزود: «‌این وجوه ممکن است برای مواد مخدر، قاچاق و فساد مالی مورد استفاده قرار بگیرد و هنگامی که از طریق طرح‌های معافیت مالی مطرح شود، قانونی می‌شود.»

اقبال همچنین گفت که اگر دولت به این طرح ادامه دهد، ممکن است تظاهرات گسترده‌ای انجام گیرد و ممکن است که اعتصاب‌هایی نیز انجام گیرد.

این اتحادیه به همراه سه گروه دیگر،‌ طرح‌هایی قانونی علیه قوانین معافیت‌های مالی در دادگاه قانونی اندونزی به امضا رسانده‌اند. این طرح‌ها موجب ایجاد عدم قطعیت در رابطه با آینده این طرح‌ها شده است.

مقام‌های دولتی با قطعیت تمام از این برنامه‌ها دفاع کرده‌اند.

«سری مولیانی ایندراواتی» وزیر اقتصاد اندونزی امروز به خبرنگاران گفت: «‌ما خواستار کسانی هستیم که طرح‌های معافیت مالیاتی را برای اندونزی درک کرده و اندونزی را بسازند. ما می‌خواهیم که به مردم اطمینان بدهیم که پول‌هایشان در اندونزی در مکان خوب و معقولی نگهداری می‌شود.»

81945826-70488480-2.jpgدر مخالفت با پیمان تجارت آزاد اروپا و آمریکا؛

تجمع سندیکاهای کارگری اتحادیه اروپا مقابل پارلمان اروپا

با نزدیک شدن به زمان تصمیم گیری در خصوص پیمان تجارت آزاد اروپا و آمریکا موسوم به TTIP روز گذشته بیش از 6 هزار نفر که در میان آنها اعضای سندیکاهای کارگری نیز حضور دارند، مقابل پارلمان اروپا تجمع کردند.

به گزارش ایلنا این دومین تجمع بزرگ در هفته گذشته نسبت به پیمان تجارت آزاد اروپا و آمریکا است. در روزهای گذشته نیز تجمعات گسترده‌ای توسط سندیکاهای کارگری و سایر مخالفان این پیمان فرا قاره‌ای در آلمان برگزار شد.

پیمان تجارت آزاد اروپا و آمریکا با معافیت‌های مالیاتی و گمرگی زمینه تقویت صادرت بین این دو قاره را فراهم می‌کند اما سندیکاهای کارگری کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مخالفت با این پیمان می‌گویند که این پیمان دست دولت را در تنظیم مقرارت کسب و کار باز می‌گذارد.

یک نفر از حاضران در این تجمع به خبرگزاری فرانسه گفت که مخالفت با تنظیم قوانین کسب و کار توسط دولت از این جهت برای سندیکاهای کارگری حائز اهمیت که جایگاه آنان را در مناسبات روابط کار تضعیف می‌کند.

وی همچنین تاکید کرد که این احتمال وجود دارد که با اجرای این پیمان و سرازیر شدن اجناس صادراتی آمریکا تولید همانند گذشته در اتحادیه اروپا به صرفه نباشد که این به خودی موجب کاهش سطح دستمزدها و پایین آمدن قدرت چانه زنی سندیکاهای کارگری خواهد شد.

سندیکاهای کارگری در کشورهای اتحادیه اروپا از قدرت برابر در چانه زنی با دولت برخوردار نیستند اما در کشورهای چون فرانسه، سوئد، بلژیک و آلمان صدای مخالفان دخالت دولت در تنظیم قوانین کسب و کار بلندتر شنیده می‌شود.

GettyImag.jpg

در اعتراض به پیمان تجارت آزاد اروپا و آمریکا؛

تظاهرات سندیکاهای کارگری در آلمان

سندیکاهای کارگری آلمان بار دیگر به خیابان‌ها آمدند تا مخالفت خود را با پیمان تجارت آزاد اروپا و آمریکا (TTIP) اعلام کنند. سندیکاهای کارگری بر این باورند که این پیمان باعث کنترل سطح دستمزد‌ها و ایجاد محدودیت در برگزاری اعتصابات صنفی می‌شود.

به گزارش ایلنا پس از افزایش فشار آمریکا بر اتحادیه اروپا برای اجرای پیمان تجارت آزاد اروپا و آمریکا این بار سندیکاهای کارگری آلمان و سایر نهادهای مدنی به خیابان‌ها آمدند.

اعضا سندیکاها معتقدند اعطای امتیاز تجارت آزاد به آمریکا به نابرابری تجاری می انجامد که بر اثر آن سطح دستمزدهای کارگران کاهش می‌ یابد.

همچنین مخالفان این پیمان تاکید دارند، که این پیمان دست دولت‌ها را در تنظیم مقرارات کسب و کار بیش از گذشته باز خواهد گذاشت که همین به خودی خود بسیاری از آزادی‌های سندیکاهای کارگری از جمله حق اعتصاب برگزاری را محدود می کند.

در مقابل موافقان این پیمان معتقدند با آزاد شدن تجارت خارج و ضوابط بازار کسب و کار حق اعتراضات و برگزار اعتصابات به قوت گذشته ادامه خواهد داشت.

سخنگوی یکی از سندیکاهای کارگری آلمان در این رابطه به رویترز گفت: استدلال موافقان پیمان تجارت آزاد اروپا و آمریکا از این رو غیر قابل پذیرش است که در گذشته آمریکا پیمان‌هایی از این دست با کشورهای آسیای جنوب شرقی داشته است که بر اساس آن حق اعتصاب از کارگران گرفته شده است.

مرداد ماه امسال نیز همزمان با سفر باراک اوباما به آلمان مخالفان این پیمان در چندین شهر تجمعات گسترده ای را برگزار کردند.

باراک اوباما در همان روز در یک کنفرانس خبری گفته بود که تحت هر شرایطی پیمان تجارت آزاد اروپا و آمریکا اجرایی خواهد شد.

afp-3.jpgبه دعوت سندیکاهای کارگری فرانسه اتفاق افتاد؛

تظاهرات ۴۰ هزار نفری در مخالفت با تغییر قانون کار

روز گذشته معترضان به اصلاحات قانون کار فرانسه بار دیگر به خیابان ها آمدند. ۴۰ هزار نفر در اعتراضات روز گذشته حضور داشتند. نیروهای پلیس به وسیله خودروهای آب پاش معترضان را متفرق کردند.

به گزارش ایلنا پس از پایان تعطیلات تابستانی در فرانسه، سندیکاهای کارگری از مخالفان اصلاحات قانون کار خواستند که با حضور گسترده در خیابان ها اعتراضات به اصلاح قانون کار را ادامه دهند.

آنطور که توسط سندیکاهای کارگری گزارش شده است، در اعتراضات روز گذشته که در سه شهر پاریس، مارسی و نانت برگزار شده بود حدود ۴۰ هزار نفر به خیابان ها آمدند.

گزارش شده که نیروهای پلیس در این سه شهر اقدام به متفرق کردن معترضان با خودروهای آب پاش کردند.

سندیکاهای کارگری فرانسه از جمله سندیکای کارگری CGT از قدرت و نفوذ بالایی در جامعه برخوردارند از این رو پس تصویب اصلاحات قانون کار سندیکاهای کارگری توانسته اند اعتصابات سراسری را در این کشور برگزار کنند و در این راه دولت را مجبور به عقب نشینی از مواضع خود کردند.

تغییرات قانون کار فرانسه شامل ۳۵ ساعت کار هفتگی و تسهیل در اخراج کارگران است. دولت فرانسه امیدوار است که با اعطای این امتیازات به کارفرمایان امار بیکار را کاهش دهد تا در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده بر روی کاهش آمار بیکاران در مبارزات انتخاباتی مانور دهد.

Southern-Rail-Train-3.jpgاعتصاب کارگران راه آهن انگلستان – راه آهن جنوب

همبستگی فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری با سندیکایِ کارگران راه‌آهن انگلستان در راه‌آهنِ جنوب

فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری به کارگرانِ راه‌آهن شاغل در راه‌آهن زیرزمینی لندن در مبارزه جهتِ دستیابی به خواسته‌های منصفانۀ خود درود می‌فرستد؛ و به سندیکایِ همراه و پیوسته به خود، اتحادیهِ سراسری کارگرانِ راه‌آهنِ انگلستان، آر- ام- تی، در سازماندهی اعتصابِ پنج روزه راه‌آهن جنوبِ انگلستان شاد باش می‌گوید.

کارگران راه‌آهن در “راه‌آهنِ جنوب” انگلستان برایِ حفاظت از شغل‌های خود و امنیتِ کارگران و مسافران مبارزه می‌کنند. ما تمامِ سازمان‌های پیوسته به خود و دوستان را فرا می‌خوانیم که به هر راه ممکن از مبارزه کارگران راه‌آهن انگلستان حمایت کنند.

در مبارزه خود برای امنیتِ شغلی و دستمزدهای بهتر، فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری در کنار کارگران راه‌آهن و اتحادیه سراسری کارگران راه‌آهن انگلستان ایستاده است. فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری سندیکاهایِ کارگری را فرا می‌خواند که ابتکاراتِ همبستگی با اتحادیه سراسری کارگران راه‌آهن را بکار گرفته و پیام‌های همبستگی خود را به کارگران راه‌آهن انگلستان ارسال دارند.

دبیرخانه

اتحاد کارگر

saudi-arab-indian-workers.jpg

وضعیت فاجعه بار زندگی کارگران در عربستان سعودی

هزاران کارگر هندی در عربستان سعودی منتظر یک وعده غذا هستند! این فاجعه توسط سفارت هندوستان در جده تدارک دیده شده است

هزاران کارگر هندی در عربستان سعودی بدلیل اخراج‌های شرکت‌های ساختمانی در عربستان منتظر یک وعده غذا هستند. در حال حاضر بیش از ۳ میلیون کارگر هندی در عربستان سعودی به «دام» افتاده‌اند و قادر نیستند مایحتاج اولیه خود و یا بلیط برگشت خود را تهیه نمایند. ۸۰۰ نفر آنان اخیرا توسط شرکت ساختمانی «اوگر» اخراج گریده‌اند.

همزمان کارگران عربستانی توسط همان شرکت ۷ ماه است که حقوق دریافت ننموده‌اند و در تاریخ‌های ۳۰ ژوئن و اول ژوئیه (۹ و ۱۰ تیر ماه) در دفتر مرکزی «اوگر» در جده دست به اعتراض زدند. تظاهرات آنان طوری عظیم بود که تمامی خیابان‌های مرکزی مسدود گردیده و پلیس به این تظاهرات کارگران حمله نمود.

فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری اوضاع را با دقت تحت نظر داشته و از تمامی کارگران در عربستان می‌خواهد که بدون توجه به نژاد و ملیت خود و زیر اتحادیه‌های طبقاتی صدای خود را متحد نمایند.

1392022422125100169792.jpg

مخالفت فرماندار نیوجرسی آمریکا با افزایش دستمزد کارگران زیر خط فقر

یویورک تایمز نوشت: اختلاف نظر «کریس کریسی» فرماندار نیوجرسی با فرماندار نیویورک برای افزایش دستمزد کارگران به حداقل 15 دلار در ساعت که اکنون دریافتی آنها زیر خط فقر است، گسترده تر از رودخانه هادسون است.

به گزارش ایرنا، رودخانه هادسون (Hudson River) به طول حدود 500 کیلومتر از دامنه کوه مارسی سرازیر شده و با گذر از آلبانی و نیویورک به اقیانوس اطلس می ریزد و نیروگاه هسته ای 'ایندین پوینت' در مسیر این رودخانه قرار دارد.

این روزنامه آمریکایی نوشت: سه شنبه گذشته 'کریس، کریسی' فرماندار ایالت نیوجرسی با یاد آوری پایین بودن دستمزد کارگران، مخالفت خود را با لایحه ای که بر اساس آن تا پنج سال آینده دستمزد کارگران در این ایالت حداقل 15 دلار در ساعت برسد، اعلام کرد.

' اگر این قانون ایالتی در نیوجرسی تصویب شود، نیوجرسی به ایالت های نیویورک و کالیفرنیا می پیوندد که بر اساس قانون ایالتی، دستمزد کارگران در هر ساعت تا سال 2018حداقل به 15 دلار خواهد رسید.'

کریسی که به صورت سر زده به یک فروشگاه میوه فروشی رفته بود، ضمن مخالفت خود با این طرح، گفت: تصویب چنین قانونی در فضای کسب و کار در نیوجرسی غیر قابل تحمل است.

بیش از سه میلیون مهاجرغیر قانونی در آمریکا زندگی می کنند که به دلیل نداشتن ویزای کار مجبورند، روزانه یا شبانه با ساعتی حداکثر سه الی 4 دلار در ساعت دستمزد، سخت ترین کارها را انجام دهند.

کارشناسان مسایل اجتماعی و حقوقی با انتقاد از تداوم چنین رویه ای در آمریکا، آن را نوعی برده داری مدرن در نقاط مختلف این کشور به ویژه ایالت های مانند، نیویورک و نیوجرسی و کالیفرنیا می دانند که به دلیل وجود بازار کار گسترده، مهاجران غیر قانونی زیادی در این ایالت ها، مشغول به کار هستند.

به گزارش ایرنا، نتایج یک تحقیق در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی نشان می دهد بیش از یک چهارم مهاجران به آمریکا به ایالت کالیفرنیا می آیند و از هر 10 نفر ساکن در شهر لس آنجلس یک نفر مهاجر غیر قانونی است.

مخالفت کریسی با تصویب قانون افزایش دستمزد کارگران باعث می شود تا نیوجرسی همچنان از نیویورک عقب بماند.

این تصمیم کریس کریسی به عنوان یک محافظه کار حتی با اعتراض برخی از هم حزبی های خود و انجمن های مربوط به فضای کسب و کار روبرو شده است.

در نیویورک، دمکرات ها که به لحاظ مسافت، فاصله چندانی با نیوجرسی ندارد، در سال 2013 با چنین وضعیتی روبرو بودند، بعد از انجام یک همه پرسی تصمیم به افزایش دستمزد کارگران گرفتند.

کومو فرماندار ایالت نیویورک در ابتدا با ایده افزایش دستمزد کارگران به ساعتی 15 دلار مخالفت کرد اما در نهایت ضمن استقبال از آن کمیته ای برای اجرا در آلبانی مرکز ایالت نیویورک تشکیل داد.

در سال 2015 میزان دستمزدها در ایالت نیوجرسی از ساعتی هشت دلار و 25 سنت به 8 دلار و 38 سنت رسید، این افزایش 12 سنتی با میزان تورم واقعی در این ایالت همخوانی نداشت و مورد اعتراض جامعه کارگری و صنفی قرار گرفت.

دستمزدی که کارشناسان مسایل اقتصادی آن را زیر خط فقر می دانند.

یکی از بزرگترین مشکلات جامعه کارگری میزان دستمزدها است که با تورم و میزان کاری که کارگران در شرکت ها و فروشگاه های بزرگ انجام می دهند، مطابقت ندارد.

در جریان جنبش وال استریت، یکی از اعتراض ها و خواسته های اصلی تظاهر کنندگان بعد از مسایل تبعیض نژادی، میزان کم دستمزدها در جامعه کارگری آمریکا بود که مورد تاکید قرار گرفت.

28.jpg

                   پستچی‌های آمریکا تجمع کردند؛

                           خطر خصوصی سازی جدی است

روز گذشته هزاران کارگر پستچی آمریکایی در اعتراض به اعمال سیاست‌های خصوصی‌سازی، در خیابان های این کشور تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، روز گذشته (دوم شهریور ماه)، هزاران نفر از کارگران پستچی آمریکا دست از کار کشیدند و در خیابان‌های شهرهای بزرگ این کشور تجمع کردند.

این اعتصاب، به دعوت اتحادیه سراسری کارگران پستچی آمریکا، سازماندهی شده بود.

این اتحادیه نگران است که سرویس‌های پستی به بخش خصوصی واگذار شود و شرکت‌های غول‌پیکر چندملیتی اختیار قراردادهای شغلی کارگران را در دست بگیرند.

این کارگران می‌گویند: کسب سود سرشار برای کمپانی‌های بین‌المللی نباید به خرج کارگران انجام شود.

اتحادیه می‌گوید: همه توافقات دولت، حرکت به سمت افزایش سرمایه بخش خصوصی آنهم از کیسه کارگران است.

این اتحادیه که دویست هزار عضو در سراسر آمریکا دارد، معتقد است افول شرایط شغلی کارگران محصول بدسیاستی دولت‌هاست.

57a9960b4482d.jpg

کارگران شبکه حمل و نقل ریلی انگلستان اعتصاب کردند

کارگران شبکه حمل و نقل ریلی انگلستان به درخواست اتحادیه راه‌آهن این کشور یک اعتصاب پنج روزه را آغاز کردند.

به گزارش ایلنا، اعتصاب پنج روزه کارگران شبکه حمل و نقل ریلی بریتانیا به درخواست اتحادیه راه آهن بریتانیا از دیروز دوشنبه در لندن، پایتخت و جنوب کشور آغاز شده و تا روز جمعه ادامه دارد.

اتحادیه راه‌آهن بریتانیا هدف از این اعتصاب را درخواست ایمنی مسافران اعلام کرده‌است.

بحث اصلی آنطور که در رسانه‌ها منتشر شده این است که این اتحادیه به تمهیدات جدید وزارت حمل و نقل بریتانیا اعتراض دارد و معتقد است سازوکارهای جدید، امنیت مسافران را به خطر می‌اندازد.

اتحادیه راه‌آهن خواستار لغو مصوبات جدید تردد ریلی است.

اعتصاب کارکنان خطوط ریلی در انگلیس منجر به سرگردانی صدها هزار نفر از مردم این کشور شده است.

به گزارش تسنیم به نقل از پرس تی وی، اعتصاب کارکنان راه آهن در پی شکست مذاکرات مسئولان خط آهن انگلیس و مقامات اتحادیه حمل و نقل ریلی و دریایی انگلیس آغاز شد.

کارکنان راه آهن به تصمیم شبکه خط آهن مبنی بر حذف برخی مشاغل اعتراض دارند.

شرکت خطوط ریلی ساترن انگلیس اعلام کرد در خلال این اعتصاب ۵ روزه که از روز دوشنبه آغاز شده است، تنها ۶۰ درصد از خدمات خود را ارائه خواهد داد.

اتحادیه کارگری آرام‌تی که یکی از مهمترین اتحادیه‌های کارگری انگلیس است، اعلام کرد از مجموع ۲ هزار و ۲۴۲ حرکت روزانه قطارها، ۹۴۶ مورد لغو شده است.

ترزا می نخست وزیر کشور انگلیس نیز از این اعتصاب به شدت انتقاد کرده است.

file-98.jpg

اعتراضات گسترده کارگران فلزکار کره جنوبی

در روزهای گذشته کارگران فلزکار کره جنوبی به دعوت اتحادیه کارگران فلزکار این کشور تجمعات و اعتراضات مختلفی برگزار کردند.

به گزارش ایلنا، در هفته های گذشته هزاران کارگر و فعال صنفی کره جنوبی تجمعات اعتراضی ترتیب دادند.

در جریان این اعتراضات، در روزهای بیست و دوم و بیست و ششم ماه جاری (ژوئیه)، بخش های زیادی از کارخانه ماشین سازی هیوندا تعطیل بوده است.

این اعتصابات و تجمعات گسترده در سئول و دیگر شهرهای کره، در اعتراض به کاهش مزایای مزدی و بدتر شدن شرایط شغلی در گروه تولیدی هیوندا انجام شده است.

تجمعات هفته گذشته توسط اتحادیه کارگران فلزکار کره جنوبی (KMWV) سازماندهی شده بود.

هرساله کارگران شرکت هیوندا در کره، اعتراضات و اعتصابات متعددی برپا می کنند که هدف اصلی آن، بالابردن قدرت چانه زنی کارگران و افزایش عادلانه دستمزد آنهاست.

کارخانه هیوندا بزرگترین شرکت چندملیتی صنایع فلز در کره است که کارگران آن از شرایط شغلی خود نارضایتی دارند.

82151345-70868707.jpg

تظاهرات مردم انگلیس علیه ریاضت اقتصادی، نژادپرستی در لندن

هزاران تن از مردم انگلیس روز شنبه و تنها دو روز بعد از تشکیل دولت محافظه کار'ترزا می'، در اعتراض به سیاست های ریاضت اقتصادی و نفی نژادپرستی به خیابان های مرکزی شهر لندن سرازیر شدند.

شرکت کنندگان در این تظاهرات گسترده، پلاکاردهایی را در دست دارند که بر روی آنها مواردی چون 'نه به جنگ'، ' نه به سیاسی های ریاضتی و 'با محافظه کاران مقابله می کنیم' نوشته شده بود.

شماری از تظاهر کنندگان همچنین پارچه نوشته ای را در دست داشتند که بر روی آن'تنها راه حل انقلاب 'نوشته شده بود.

آنها در جریان این تظاهرات که از سوی دو گروه مدنی به نام 'انجمن مردم علیه ریاضت اقتصادی ' و 'مقابله با نژاد پرستی' برنامه ریزی شده بود، شعارهایی علیه ریاضت اقتصادی و نژاد پرستی دولت انگلیس سر می دادند.

تظاهر کنندگان در جریان حرکت شان به سمت پارلمان ،در مقابل دفتر نخست وزیری تجمع کرده و شعار: 'ترزا بیرون، مهاجران داخل' را سر می دادند.

'خانم 'مشیلین' عضو انجمن شهرداری منطقه ایزلینگتون در سخنانی در این تظاهرات اظهار داشت: 'جرمی کوربین رهبر حزب کارگر گفت به شما بگویم که او طرف شماست و قلبش برای شما می تپد.'

وی به نقل از جرمی کوربین تصریح کرد: 'من با پشتیبانی شما دست از مقابله با دولت برنخواهم داشت.'

خانم مشیلین با اشاره به بیانیه ای که کوربین روز شنبه دراین خصوص منتشر کرد، گفت: در این بیانیه گفته است: تظاهرات گسترده ضد ریاضت اقتصادی در سال گذشته نشان داد مردم خواهان تغییر در سیاست هستند. ریاضت اقتصادی یک گزینه سیاسی است و نه یک ضرورت اقتصادی؛ این بدین معناست که ما می توانیم سیاست کشورمان را به گونه دیگری اداره کنیم، ما می توایم با همبستگی و اتحاد یکدیگر کشور را به گونه ای دلخواه که در آن برابری و عدالت جاری باشد، اداره کنیم.

وی افزود: کوربین همچنین در این بیانیه با اشاره به رقابت برای انتخاب رهبری حزب کارگر که قرار است چند ماه آتی برگزار شود، گفته است:' من امیدوارم که شاهد استمرار حمایت های شما باشم. ما با همبستگی هم می توانیم پیروز شویم.'

این تظاهرات که از سوی گروه های ضد جنگ و طرفدار صلح مورد حمایت قرار گرفته بود، از برابر ساختمان مرکزی 'بی بی سی' شروع و در میدان پارلمان و در مجاور ساختمان نخست وزیری انگلیس به پایان رسید.

turkey_miners_4.jpg

ادامه اعتراض کارگران معادن ترکیه به خصوصی‌سازی معادن

در روزهای گذشته هزاران نفر از کارگران و فعالان مدنی ترکیه علیه خصوصی سازی معادن این کشور تظاهرات اعتراضی برپا کردند.

به گزارش ایلنا، روز گذشته هزاران کارگر معدن، فعالین مدنی و اعضای سازمان های مردم نهاد ترکیه علیه تلاش‌های دولت برای خصوصی سازی معادن در ترکیه تظاهرات کردند.

قرار است یک تجمع اعتراضی بزرگ دیگر نیز در اواخر ماه جاری میلادی در ترکیه برگزار شود.

دولت ترکیه سعی دارد روند خصوصی سازی معادن این کشور را با سرعت هرچه تمامتر ادامه دهد و فعالان کارگری معتقدند این خصوصی سازی‌های بی رویه، امنیت شغلی کارگران معادن را به خطر خواهد انداخت و از طرف دیگر سطح ایمنی و امنیت جانی کارگران معادن خصوصی به شدت پایین است.

فعالان کارگری ترکیه با اشاره به حوادث مرگبار معادن این کشور به خصوص در بخش خصوصی، به شدت با واگذاری معادن به شرکت‌های خصوصی مخالفت می‌کنند.

در حال حاضر نیز کارگران معدن در ترکیه از سطح بالای رضایت شغلی برخوردار نیستند. به تازگی، کارگران دو معدن ذغال‌سنگ این کشور در اعتراض به تاخیر در پرداخت دستمزدها دست به اعتصاب غذا زدند.

1-8.jpg

دوازدهمین تظاهرات خیابانی در فرانسه علیه اصلاحات قانون کار

روز گذشته هزاران نفر در پاریس و دیگر شهرهای فرانسه در اعتراض به اصلاحات قانون کار به خیابانها آمدند.

به گزارش ایلنا، روز گذشته (5 ژوئیه)، دوازدهمین تظاهرات خیابانی گسترده علیه اصلاحات قانون کار، در شهرهای فرانسه برگزار شد.

به گزارش سندیکاهای کارگری فرانسه در تظاهرات روز گذشته فقط در پاریس چهل و پنج هزار نفر به خیابان ها آمدند و کارکنان برج ایفل نیز به این تظاهرات پیوستند.

امروز نیز با حضور سندیکاهای کارگری این کشور قرار است متینگی در سالن ورزشی ژاپی پاریس برگزارشود.

همچنین روزهشتم ژوئیه سندیکاهای فرانسه با برگزاری جلسه ای در رابطه با چگونگی ادامه اعتراضات تصمیم خواهند گرفت.

دولت سوسیالیستی فرانسه قصد دارد علیرغم همه این اعتراضات، هر طور شده تغییرات قانون کار را به تصویب رسانده و به مرحله اجرا دربیاورد ولی فعالان کارگری و تمامی نهادهای مدنی این کشور شدیدا با این تغییرات مخالف هستند.

petition-img-20054jpg.jpeg

فراخوان اتحادیه های کارگری فرانسه برای برگزاری تظاهرات جدید

به گزارش روز دوشنبه تارنمای روزنامه فرانسوی «لو فیگارو»، رئیسان «کنفدراسیون عمومی کار

(CGT) و «نیروی کارگری» (FO) دو اتحادیه بزرگ کارگری فرانسه، برای برگزاری تجمع و تظاهرات علیه لایحه جنجالی اصلاح قانون کار برای روزهای 23 و 28 ژوئن (3 و 8 تیر) فراخوان دادند.

این در حالیست که دیروز (یکشنبه)، «مانوئل والس» نخست وزیر فرانسه از اتحادیه های معترض به اصلاحات، خواست با توجه به فضای امنیتی فعلی کشور، خشونت ها، قتل یک زوج پلیس و برگزاری مسابقات فوتبال «یورو 2016»، اعترض به اصلاحات قانون کار را لغو کنند.

وی افزود: با توجه به شرایط فعلی اتحادیه ها باید خود به لغو تجمع و تظاهرات اعتراض آمیز اقدام کنند.

نخست وزیر فرانسه با اشاره به تخریب اموال عمومی در آخرین تجمع معترضان به اصلاح قانون کار در سه شنبه گذشته، تلویحا به این مساله اشاره کرد که ممکن است دولت در هفته جاری برگزاری تجمع و تظاهرات را ممنوع اعلام کند.

روز سه شنبه تظاهرات معترضان فرانسوی در نهمین روز ملی اعتصاب و اعتراض سراسری به لایحه اصلاح قانون کار به خشونت و درگیری با پلیس ضدشورش انجامید.

معترضان به لایحه اصلاح قانون کار دولت سوسیالیست فرانسه به دعوت هفت اتحادیه کارگری (CGT, FSU, FO, Solidaires, Unef, UNL, Fidl) به خیابان ها آمده بودند.

در جریان خشونت و درگیری این تظاهرات 40 نفر از جمله 29 تن از نیروهای پلیس مجروح شدند. همچنین 73 نفر بازداشت شدند.

خشونت ها همچنین خسارت مالی قابل توجهی را بر جا گذاشت. ویترین تعداد زیادی از مغازه ها شکسته شد، آتش سوزی در پایانه های اتوبوسرانی رخ داد؛ سطل های زباله به آتش کشیده شد و تعدادی رستوران تخریب شدند. همچنین تعدادی از معترضان به بیمارستان کودکان «نکر» (Necker) در منطقه 7 پاریس حمله کردند و پنجره های آن را شکستند.

لایحه اصلاح قانون کار فرانسه از هنگام تدوین، مورد اعتراض تعدادی از اتحادیه های کارگری و دانشجویی قرار گرفته است. مهمترین ماده ای که در این قانون مورد اعتراض اتحادیه هاست، اصل تقدم توافق‌های درون هر شرکت بر توافق‌های ملی در شاخه‌های مختلف حرفه ای است.

اعتراض به لایحه اصلاح قانون کار پس از آگاهی مردم از تلاش دولت برای استفاده از حربه ای قانونی به منظور تصویب و اجرای لایحه بدون رای گیری در مجمع ملی (مجلس)، شکل جدیتری به خود گرفت.

در هفته های گذشته، بارها کارکنان پالایشگاه ها و بخش مخازن سوخت، بخش حمل و نقل ریلی، بنادر و بخش حمل و نقل دریایی و نیز بخش حمل و نقل هوایی دست به اعتصاب زده اند و خواستار بازپس گیری لایحه توسط دولت شده اند.

«فرانسوآ اولاند» و مانوئل والس رئیس جمهوری و نخست وزیر فرانسه تا این لحظه عزم راسخی برای تصویب و اجرایی کردن لایحه پیشنهادی خود نشان داده اند و عقب نشینی در برابر اعتراض ها را نپذیرفته اند.

johansburg.jpg

جایگاه سندیکاهای کارگری در مبارزۀ کارگران شرکت‌های فراملی

ژوهانسبورگ - سمینار نقش سندیکاهای کارگری با ماهیت طبقاتی در مبارزات کارگران شرکت‌های فراملی

یک هیأت نمایندگی از طرف فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری متشکل از هاریهاران ماهادوان (معاون دبیر اول فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری)، ببیس وورتلینوس (رئیس اتحادیۀ کارگری مسئولین محلی) و آندا آنستاسکی (هماهنگ کننده دفتر مرکزی فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری)، برای سرکشی به تدارکات جهتِ برگزاری هفدهمین گنگرۀ جهانی اتحادیه‌های کارگری از ژوهانسبورگ و دوربان دیدار کرد.

در چارچوب دیدار آنها، هیأت نمایندگی فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری با رهبری حزب کمونیست آفریقای جنوبی دیدار کرد و در سمیناری که در رابطه با نقش جنبش اتحادیه‌های کارگری با ماهیت طبقاتی در کمپانی‌های بین‌المللی که در ساختمان مرکزی گنگرۀ اتحادیه‌های کارگری آفریقای جنوبی برگزار شده بود شرکت کرد.

اتحاد کارگر

1464778640892.jpg

با اعتصاب کارگران راه آهن؛ فرانسه فلج شد

با تداوم اعتصاب کارگران راه آهن فرانسه برای اعتراض به شرایط کاری و تغییرات جدید در قانون کار، بخش عمده فعالیت شبکه حمل و نقل ریلی این کشور به حال تعلیق در آمده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بر اساس اعلام شرکت راه آهن ملی فرانسه، حدود 40 درصد قطارهای سریع در این کشور و بیش از نیمی از قطارهای منطقه‌ای لغو شده‌اند. همچنین قطارهای یورواستار به مقصد لندن نیز فعالیت عادی داشته اما بیش از نیمی از قطارها به مقصد اسپانیا و ایتالیا نیز تحت تاثیر این اعتصابها قرار گرفته‌اند. قطارهای سرویس دهنده به فرودگاه شارل دو گل پاریس نیز از این اعتصاب ها بی نصیب نبوده‌اند.

سه اتحادیه از چهار اتحادیه‌ای که نماینده کارگران شرکت ملی راه آهن فرانسه را بر عهده دارند خواهان برگزاری اعتصاب با پایان باز طی امروز(چهارشنبه) شدند. آنها تهدید کرده‌اند که در جریان بازی‌های جام ملتهای اروپا در فرانسه نیز که از چند روز دیگر آغاز خواهد شد به اعتصابشان ادامه خواهند داد. خدمات راه آهن فرانسه در نقل و انتقال حدود 2.5 میلیون تماشاچی بازی‌های این رقابتهای یک ماهه نقش مهمی خواهد داشت.

این اعتصابها بخشی از اقدام اعتراضی سراسری کارگران فرانسه است که به منظور ابراز خشم از لایحه جدید قانون کار این کشور که به کارفرمایان آزادی بیشتر برای اخراج کارگران می دهد انجام می شود.

با این حال دولت فرانسه امیدوار است که این قانون باعث تقویت اقتصاد وبازار کار شود اما اتحادیه ها آن را تهدیدی علیه حقوق بنیادین کارگران تلقی می کنند.

ایسنا

779464-(1).jpg

اعتصاب و تظاهرات کارگران بنادر یونان برای ششمین روز متوالی

کارگران بنادر یونان روزسه شنبه برای ششمین روز متوالی دست به اعتصاب زده و در مرکز شهر آتن راهپیمایی کردند تا به فروش بزرگترین بندرهای این کشور با مجوز دولت یعنی بندرهای پیرائوس و تسالونیکی اعتراض کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، مساله خصوصی سازی یکی از شروط مهم اعطای وام‌های بین‌المللی به یونان از سال 2010 تا کنون بوده است اما فشارهای سیاسی و اداری معمولا برای اجرای این وظیفه مشکل درست کرده است.

یونان از هدف اولیه تعیین شده برای کسب در آمد 50 میلیارد یورویی از فروش دارایی‌های دولتی توانسته به زحمت سه میلیارد یورو را از این راه به دست آورد.

کارگران بنادر در یونان به سبب نگرانی از بابت اخراج از کار از چند روز پیش اعتصاب‌های اعتراضی را آغاز کرده و گفته‌اند تا زمانی که درخواست‌هایشان اجابت نشود به سر کار باز نخواهند گشت.

آنتونیس پریستراکیس 49 ساله و پدر دو کودک گفت: همه چیز اعم از مالیات، قبض‌ها، هزینه زندگی در حال افزایش است. هزینه روزانه تغذیه نیز گران تر شده است. خود من اصلا نمی دانم فردا شغلم را همچنان خواهم داشت یا خیر. من نیاز به امنیت دارم. باید غذای کودکانم را تامین کنم. نمیخواهم در سن 49 سالگی دوباره دنبال کار بگردم.

دولت یونان ماه گذشته میلادی از فروش 67 درصد از سهام بندر پیرائوس به یک شرکت بزرگ چینی به نام COSCO به مبلغ 368.5 میلیون یورو خبر داد.

سهامداران بندر پیرائوس امروز نشستی را داشتند تا توافق اعطای امتیاز 36 ساله میان شرکت چینی مذکور و دولت یونان را تصویب کنند. حدود 200 تن از کارگران این بندر در مقابل ساختمان این هتل تجمع کردند تا به فروش آن اعتراض کنند.

1100 نفر در این بندر مشغول به کار هستند و کارگران می خواهند که شرکت COSCO شغل تعداد حداقلی از نیروها را به همراه قراردادهای کاری فعلی آنها در راستای این توافق حفظ کند.

اعتصابها در یونان عمدتا در عملیات های باری اخلال ایجاد کرده اما اتحادیه مالکان کشتی در یونان نیز گفته که این اعتصاب ها ممکن است همچنین بر کشتی‌هایی که در بندر پیرائوس لنگر می اندازند نیز تاثیر بگذارد.

آتن همچنین بر اساس طرح خصوصی سازی خود قصد فروش 67 درصد سهام بندر بزرگ تسالونیکی را نیز دارد. منابع نزدیک به این فرآیند گفته‌اند که انتظار مناقصه‌های الزام آور در پایان ماه سپتامبر برای این بندر وجود دارد.

دولت یونان به دنبال کسب بیش از دو میلیارد یورو از فروش دارایی‌های دولتی در سال جاری میلادی بوده تا بتواند هدف تعیین شده کسب 6 میلیارد یورو از دارایی‌های دولتی تا سال 2018 را برآورده سازد.

ایسنا

50-4.jpg

کارکنان خطوط حمل و نقل یونان اعتصاب کردند

کارکنان خطوط حمل و نقل عمومی درون و برون شهری یونان به نشانه مخالفت با قانون کار و بیمه های تامین اجتماعی از ظهر روز پنجشنبه دست به اعتصاب زدند.

بر اثر این اعتصاب ۴۸ ساعته حرکت اتوبوس های درون و برون شهری، مترو، اتوبوس های برقی (تراموا)، تاکسی ها و حتی کشتی های مسافربری یونان متوقف شده و مردم قادر به تردد و استفاده از این وسایل نقلیه عمومی نیستند.

اتحادیه سراسری کارکنان خطوط حمل و نقل عمومی یونان روز پنجشنبه با انتشار بیانیه ای ضمن انتقاد شدید از سیاست اقتصادی دولت یونان، اعلام کرد: با پذیرش کلیه خواسته های وام دهندگان توسط دولت سی ریزا ، عملاً کلیه کارکنان ادارات دولتی به سوی فقر بی سابقه سوق داده خواهند شد.

کارکنان خطوط حمل و نقل درون و برون شهری به افزایش مالیات ها، کاهش حقوق بازنشستگی، افزایش قیمت اجناس و خدمات اداری معترض هستند.

روز سه شنبه گذشتبه پس از تصویب کلیه خواسته های وام دهندگان، آتن و بروکسل در اجلاس وزیران اقتصاد و دارایی اروپا توافق کردند که در قبال اجرای اصلاحات تصویب شده توسط پارلمان یونان، مبلغ 10 میلیارد و 300 میلیون یورو طی هفت ماه آینده در اختیار آتن قرار داده شود.

براساس قوانین تصویب شده مورد قبول بروکسل دولت یونان مواظف شده اموال مهم دولتی را در صندوقی با عنوان صندوق اعتباری قرار دهد تا چنانچه قادر به باز پرداخت وام های خود نباشد، با فروش این اموال اقدام به پرداخت وام های خود نماید.

اتحادیه کارکنان خطوط حمل و نقل درون و برون شهری با انتقاد از این توافق نیز اعلام کرده است: دولت با امضای این توافق در واقع مبلغ 10 میلیارد و 300 میلیون یورو برای پرداخت بدهی های قبلی خود دریافت کرده و این مبلغ هیچ کمکی به بهبود وضع اقتصادی شهروندان و کارکنان دولتی نخواهد کرد.براساس گزارش رسانه های یونان از مجموع 340 میلیارد بدهی خارجی، مبلغ 158 میلیارد بهره هایی هستند که به وام های یونان تعلق گرفته است.

منبع ایرنا

15-2.jpg

اعتراضات بر علیه سیاست ریاضت اقتصادی دولت بلژیک

پلیس بلژیک با توسل به آب پرفشار صدها تن از معترضانی را که در بروکسل در اعتراض به ریاضت‌های اقتصادی تجمع برگزار کرده‌ بوده و با نیروها درگیر شدند، متفرق کردند و در این میان 10 تن مجروح شدند.

به گزارش پایگاه یورو نیوز، حدود 60 هزار تن در خیابان‌های بروکسل به پروژه‌های اصلاح اجتماعی اعتراض کردند. از جمله موارد اعتراضی این است که کارفرمایان می‌توانند تحت شرایط خاصی 45 ساعت کار در هفته را تحمیل کنند.

در همین حال اتحادیه‌های بلژیک خواستار اعتصاب نامحدود راه‌آهن بر سر شرایط کار شدند که از چهارشنبه شب آغاز شد. این درخواست پس از آن مطرح شد که اعتراضات بلژیک به خشونت کشیده شد.

رئیس اتحادیه کارگران راه‌آهن اعلام کرد، ایستگاه‌های اصلی قطار این کشور تعطیل می‌شوند. این اعتراضات در پی آن انجام می‌شود که مدیران گفته‌اند که 34 هزار کارگر راه‌آهن ساعت کار آنها از 36 ساعت به 45 ساعت در هفته تغییر می‌کند و مبلغ اندکی بابت این اختلاف ساعت پرداخت می‌شود.

765704311836469.jpg

اعتصاب کارمندان نیروگاه‌های اتمی فرانسه

با گسترش اعتراضات در واکنش به اصلاح قوانین کار در فرانسه‌،‌ کارگران نیروگاه‌های اتمی فرانسه نیز از امروز (پنجشنبه) اعتصاب یک روزه کردند و به جمع سایر اعتصاب‌کنندگان پیوستند.

به گزارش پایگاه خبری دویچه وله، اتحادیه بزرگ کارگری سی‌جی‌تی فرانسه گفت که خدمه ۱۶ مورد از ۱۹ نیروگاه اتمی به یک اعتصاب یک روزه رای دادند. اتحادیه‌های کارگری از دولت می‌خواهند اصلاحات جنجالی قانون کار را که پیشتر در ماه جاری تصویب شد، لغو کند.

کابینه فرانسه ۱۱ مه با استفاده از اختیارات ویژه تغییراتی را بدون تایید پارلمان اعمال کرد. آن تغییرات استخدام و اخراج کارمندان را برای صاحبان کسب‌وکارها آسان‌تر می‌کند اما مخالفان نگرانند به شرکت‌ها اجازه دهد حقوق کارمندان در زمینه دستمزد، ساعات کار اضافه و ساعات استراحت را زیر پا بگذارند.

دولت فرانسه چهارشنبه گفت که با مسدود شدن پالایشگاه‌های نفت توسط اعتصاب‌کنندگان، به بهره‌برداری از ذخایر استراتژیک متوسل شده است.

شرکت ملی برق فرانسه از اظهار نظر درباره چگونگی تاثیر اعتصاب پنجشنبه بر میزان تولید برق نیروگاه‌های اتمی خودداری کرد. حدود ۷۵ درصد برق فرانسه از نیروگاه‌های اتمی تامین می‌شود. اعتصاب‌ها و اعتراض‌ها از قبل باعث اختلال در کار شش مورد از هشت پالایشگاه فرانسه شده بود.

روز سه‌شنبه پلیس فرانسه سعی کرد انسداد پالایشگاه فو-سو-مق در مارسی را بشکند که باعث درگیری شد. کارگران در ترمینال بزرگ نفتی بندر لوآق‌و هم قرار است امروز برای مسدود کردن واردات اعتصاب کنند.

الن ویدالی وزیر حمل و نقل فرانسه گفت که ۴۰ درصد پمپ بنزین‌ها در اطراف پاریس برای دریافت سوخت با مشکل روبرو شده‌اند. رانندگان برای پرهیز از بی‌بنزینی به ایستگاه‌های سوختگیری یورش برده‌اند.

فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه روز چهارشنبه در کابینه گفت که "هر کاری لازم باشد برای اطمینان از تامین برق و سوخت مورد نیاز مردم و اقتصاد انجام خواهد شد." تحلیل‌گران می‌گویند که فرانسه برای ۴ ماه ذخیره سوختی دارد.

اعتصابات صنعتی روز چهارشنبه همچنین به خطوط آهن کشیده شد و اعتصاب رانندگان باعث توقف خدمات برخی خطوط سریع‌السیر تی‌جی‌وی شد. انتظار اختلال بیشتر در حرکت قطارها در روز پنجشنبه می رود. اتحادیه کارگری ‌سی‌جی‌تی همچنین خواستار تظاهرات در شهرهای فرانسه شده است.

اعتصاب‌ها باعث نگرانی در مورد برگزاری مسابقات جام ملت‌های اروپا شده که قرار است دو هفته دیگر در فرانسه شروع شود.

ایسنا

444.jpg

تظاهرات کارگران «مک دونالد» در آمریکا

عده کثیری از کارگران آمریکایی در اعتراض به دستمزد دریافتی ناچیز خود به همراه کارگران شرکت مک دونالد دست به تظاهرات می زنند.

به گزارش دیلی صباح، کارگران شرکت چند ملیتی و بزرگ مک دونالد آمریکا قرار است چهارشنبه شب به وقت ایران، در اعتراض به کم بودن حداقل حقوق دریافتی خود، همزمان با برگزاری جلسه سالانه سهامداران آن، در مقابل دفتر مرکزی این شرکت در شیکاگو تجمع کنند.

به گفته رهبران این تظاهرات، تجمع اعتراض آمیز آنها قرار است تا پنجشنبه نیز به طول بینجامد.

اما ظاهرا تظاهرات مردمی در آمریکا به همین جا ختم نشده و با پیچیدن خبر تظاهرات کارگران مک دونالد، بسیاری از کارگران دیگر در بخش های مختلف از جمله نظافت کاران منازل، پرستاران کودک و سالمندان و سایر کارگرانی که به میزان حقوق دریافتی خود معترض هستند، قرار است به این تظاهرات بپیوندند.

گفته می شود اعتراض این کارگران به عدم افزایش حداقل دستمزد کف 15 دلار در ساعت است که خواسته آنها در سال 2012 میلادی بوده ولی هنوز محقق نشده است.

مهر

44450.jpg

اعتصاب سراسری در مراکز آموزشی ایتالیا

دانش آموزان و پرسنل بیش از 8600 موسسه آموزشی و مدرسه در سراسر ایتالیا در اعتراض به شرایط کاری خود اقدام به اعتصاب کردند.

در پی فراخوان اتحادیه های کاری 'Flc-Cgil', 'Cisl scuola', 'Uil scuola' و 'Snals' امروز جمعه دانش آموزان، محققان ، معلمان و پرسنل مدارس در سراسر ایتالیا بار دیگر وارد میدان شده و با برگزاری تظاهرات و اعتصاب خواستار بهبود شرایط کاری شدند.

معترضین در تظاهرات امروز از دولت ایتالیا خواستار تمدید قراردادهای کاری خود شدند که به گفته اتحادیه های کاری از سالها قبل به حال تعلیق درآمده است.

به گزارش خبرگزاری آنسا ، اتحادیه های صنفی این بخش از دولت ایتالیا خواستند تا ارزش کار کارکنان مدارس که یک بخش مهم برای کشور بشمار می رود را برسمیت شناخته و حقوق آنان را افزایش دهد و سطح این حقوق را به حقوق سایر بخش های دولتی و کشورهای اروپایی نزدیک کند.

تظاهرات امروز مدارس به همراه اعتصاب چهار ساعته حمل و نقل عمومی ، پایتخت ایتالیا را با ترافیک های سنگین مواجه کرد.

روزانه از شمال تا جنوب ایتالیا، حداقل چهار تظاهرات و یا اعتصاب از کارکنان آموزشی مدارس تا کارمندان ادارات دولتی و خصوصی تا شهرداری ها و حمل و نقل عمومی تا خلبانان و پزشکان برگزار می شود.

پایتخت نشینان ایتالیا نیز همواره شاهد اعتصاب ها و تظاهرات مختلف هستند.

ایرنا

14635663073400-2.jpg

اعتصاب بخش حمل و نقل فرانسه را فلج کرده است

همزمان با تشدید تلاش‌های اتحادیه‌های کارگری در فرانسه برای مجبور کردن دولت فرانسوا اولاند برای عقب نشینی از اصلاحات مناقشه برانگیز قانون کار، امروز (چهارشنبه) اعتصاب گسترده کارکنان بخش راه‌آهن و کشتی‌رانی این کشور سبب کاهش نیمی از خدمات حمل‌ونقل قطارها و کشتی‌ها از جمله لغو سفر کشتی‌ها به انگلیس شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این در حالی است که همزمان با این اعتصابات امروز، نیروهای پلیس فرانسه نیز در پی دست و پنجه نرم کردن با اعتراضات چندین هفته‌ای علیه اصلاحات قانون کار که مجروحیت تعدادی از آنها را در پی داشت، تظاهراتی را به منظور ابراز خشم خود از بابت تحمل استرس درگیری روزمره با جوانان خشونت طلب در حاشیه اعتراضات برگزار کردند.

قرار است اعتصاب امروز کارکنان بخش راه آهن فرانسه تا جمعه صبح ادامه یابد و طی آن به میزان 40 تا 50 درصد خدمات قطارهای پرسرعت و بین شهری کاهش یافته و در خدمات رسانی متروهای داخلی و حومه شهرها نیز اخلال ایجاد شود.

همچنین شرکت قایقرانی "بریتانی فریز" نیز از لغو گسترده سفر کشتی‌ها در خطوط میان انگلیس و شمال فرانسه خبر داد که علت آن پیوستن کارگران بخش کشتی‌رانی به اعتصابات است.

همچنین روز سه شنبه رانندگان کامیون نیز با ایجاد موانع گسترده تلاش کردند جلوی توزیع سوخت و مواد غذایی از انبارها را بگیرند.

انگیزه برگزاری این اعتصاب‌ها و اقدامات اعتراضی مخالفت با اصلاحات دولت فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه در قانون کار این کشور آن هم در فاصله یک سال مانده تا انتخابات ریاست جمهوری بعدی است. این اصلاحات شرایط کارفرمایان برای اخراج و انتصاب نیرو را تسهیل کرده و یک سری امتیازات را برای آنها در نظر گرفته است.

رئیس جمهور فرانسه عنوان کرده تا زمانی که دستاوردهایی برای مقابله با بی کاری کسب نکند برای انتخابات سال آینده مجددا کاندید نخواهد شد اما منتقدان می‌گویند که این اصلاحات به طور کلی استانداردهای حمایتی در قوانین کار را که چندین دهه برقرار بودند، تضعیف خواهند کرد.

نظرسنجی‌ها حاکی از آن هستند که از هر چهار فرانسوی سه نفر با این اصلاحات مخالف هستند. در عین حال چندین هفته است که جنبش اعتراضی "ایستادگی در شب" به بهانه مخالفت با این اصلاحات در فرانسه به راه افتاده است. اعتراضات این جنبش صدای نیروهای پلیس فرانسه که را که تا پیش از این متحمل فشارهای کاری زیاد به دلیل وقوع حملات تروریستی سال گذشته و برقراری وضعیت اضطراری شده بودند، در آورده است.

اتحادیه نیروهای پلیس فرانسه در بیانیه‌ای آن چه را که "نفرت ضد پلیس" در این کشور خوانده محکوم کرده و امروز تجمعی اعتراضی را در میدان جمهوری شهر پاریس برگزار کرد. این میدان، میدانی است که در هفته‌های اخیر موارد زیادی از درگیری میان نیروهای پلیس و جوانان معترض به قانون کار در آن رخ داد.

در عین حال میشل کادو، رئیس پلیس شهر پاریس برگزاری تظاهرات گروهی دیگر را که نیروهای پلیس فرانسه را به بی رحمی متهم کرده ممنوع کرد.

قرار است طی چند روز آینده نیز اعتراضات و اعتصابات به منظور اعلام مخالفت با اصلاحات قانون کار در فرانسه ادامه یابد.

ایسنا

768665400.jpg

با وجود افزایش مخالفت‌ها سندیکاهای کارگری؛

دولت فرانسه اصلاحات قانون کار را تصویب کرد

دولت فرانسه اصلاحات مد نظر خود در قانون کار را با کمک نمایندگان جناح راست حزب سوسیالیست تصویب کرد.

مانوئل والس نخست وزیر فرانسه در روزهای گذشته با حضور در پارلمان به نمایندگان مخالف تصویب اصلاحات قانون کار اعلام کرد که این طرح را بدون رای‌گیری در پارلمان و با استناد به تبصره 3 بند 49 قانون اساسی تصویب می‌کند.

شمار مخالفان اصلاحات قانون کار در پارلمان این کشور پس از برگزاری اعتصابات گسترده در روز جهانی کارگر و روزهای قبل از آن افزایش یافت و نمایندگان حزب کمونیست و حزب محافظه کار به مخالفت با تصویب این قانون پرداختند.

مخالفان اصلاحات قانون کار در جناح چپ و راست تا پیش از این به گونه‌ای صف بندی‌های خو را تعیین می کردند که دولت نتواند این اصلاحات را تصویب کند و حتی تهدید کرده بودند که نخست وزیر را استیضاح می‌کنند.

مخالفان اصلاحات قانون کار اعتقاد دارند که این اصلاحات دست کارفرمایان را برای افزایش ساعت های کاری و کاهش دستمزد باز می‌گذارد ضمن اینکه قوانین حمایتی از بازنشستگان و کارگران را تضعیف می‌کند.

در مقابل نخست وزیر این کشور این استدلال را دارد که اصلاحات قانون کار به گسترش بازار کار کمک می‌کند و بنگاه های کوچک می‌توانند افراد بیشتر را استخدام کنند.

ایلنا

26400.jpg

پس از برگزاری تجمعات گسترده در روز کارگر

نمایندگان پارلمان فرانسه با اصلاحات قانون کار مخالفت کردند

شمار مخالفان اصلاحات قانون کار فرانسه در پارلمان این کشور افزایش یافته است، از این رو دولت سوسیالیست فرانسه با چالش جدیدی در تصویب اصلاحت «لیبرالی» ‌مد نظرش رو به رو شده است.

پس از آنکه سندیکاهای کارگری و احزاب مخلف دولت راهپیمایی روز جهانی کارگر را به دلیل اصلاحات مد نظر دولت در قانون کار پرشمارتر از سال های قبل برگزار کردند، شمار نمایندگان مخالف اصلاحات قانون کار در پارلمان این کشور افزایش یافته است.

رادیو بین المللی فرانسه از پارلمان این کشور گزارش داد که طرفداران تصویب این قانون برای تصویب اصلاحات جدید قانون کار 40 رای کم دارند. علاوه بر این مخالفان تصویب این قانون به منظور خارج آن از دستور کار مجلس 5 هزار پیشنهاد تغییر دیگر را هم افزوده‌اند که در نتیجه متن این قانون بازهم تغییر می‌کند.

بنابر این گزارش ده ها نفر از نمایندگان حزب سوسیالیست و تمامی نمایندگان حزب سبزها با این قانون مخالفت کرده اند.

رادیو بین المللی فرانسه در گزارش خود آورده که 9 نفر از نمایندگان سوسیالیست عضو مجلس در مقاله‌ای در روزنامه "لیبراسیون" که داری جهت گیری‌های چپ گرایانه و سوسیالیستی است بعضی از جوانب این قانون از جمله معیارهای اخراج کارگران به دلایل اقتصادی را رد کرده‌اند.

مخالفان تغییر قانون کار معتقدند که اصلاحات مد نظر دولت سوسیالیستی این کشور بیش از حد لیبرال و به ضرر کارگران و حقوق بگیران است.

در راهپیمایی امسال روز جهانی کارگر در فرانسه علاوه بر نمایندگان سندیکاهای کارگری ‌اتحادیه های دانشجویان و دانش آموزان نیز حضور داشتند.

ایلنا

n001257555400.jpg

طی راهپمایی و اعتراض به حکومت از روز جهانی کارگر تجلیل شد

همزمان با اول می - روزجهانی کارگر - صدها تن از شهروندان کابل، کارگران افغانستانی و فعالان مدنی، در یک راهپیمایی مدنی با سردادن شعارهای "ما کار می‌خواهیم"؛ "کار حق ماست"؛ "کار، کار" از این روز گرامی داشت به عمل آوردند.

اشتراک کنندگان در این راهپیمایی از حکومت خواستار ایجاد زمینه کار شدند و تاکید کردند که حکومت نباید از این بیشتر در برابر معضل بیکاری بی تفاوت باشد.

معروف قادری رییس اتحادیه ملی کارگران و کارکنان افغانستان "امکا" در این راهپیمایی علت راه پیمایی شان را نبود کار و نبود مصوونیت شغلی برای کارگران عنوان کرد.

رییس اتحادیه ملی کارگران و کارکنان افغانستان از رهبران حکومت وحدت ملی خواست تا زمینه کار را برای شهروندان فراهم کرده و از رفتن آنان به بیرون از کشور جلوگیری کنند.

قادری خاطر نشان کرد؛ تا زمانیکه برای تمامی شهروندان کشور زمینه کار فراهم نشود از این روز با حرکت مدنی به راهپیمایی شان ادامه خواهند داد.

n0012575555400-2.jpgقادری دولت و سکتورهای خصوصی را در ایجاد زمینه کار برای کارگران مکلف دانست و افزود که کارگران باید از حقوق و امتیازاتی که در قانون کار و کنوانسیون‌های بین‌المللی برای شان داده شده است، برخوردار باشند.

همچنان، ایجاد محکمه اختصاصی کارگری، پرداخت خون‌بها برای خانواده‌های کارگران، کار بنیادی بالای زیر ساخت‌ها و معادن و جا دادن روز کارگران در تقویم به عنوان روز رخصتی عمومی، از خواست‌های دیگر اتحادیه ملی کارگران است.

شماری از فعالان مدنی نیز در این راهپیمایی حضور داشتند و در کنار کارگران ایستاده شده و برای آنان داد خواهی کردند.

باقی سمندر از فعالان مدنی در این راهپیمایی تاکید کرد که دولت در قسمت کارگران هیچ‌گونه توجهی نکرده و باید در آینده شرکت‌هایی ساخته شود و همه مصروف کار شوند.

از این روز در کشور در حالی گرامی داشت می‌شود که شمار زیادی از شهروندان و به ویژه جوان به دلیل بی کاری و نبود فضای مناسب کاری، نداشتن بیمه و سایر خدمات، کشور را ترک و راهی کشورهای اروپایی شده اند.

n0012575400.jpg

کارگران هم در این راه پیمایی از حکومت خواستار ایجاد زمینه کار شدند و تاکید کردند که حکومت نباید از این بیشتر در برابر آنان بی تفاوت باشد.

سکندر یکتن از باشندگان کابل که در این راهپیمایی شرکت کرده بود گفت: نرخ بیکاری به شدت افزایش یافته است، صدها هزار جوان افغان به شدت از بیکاری رنج میبرند و روزانه صدها تن از آنان مجبور به مهاجرت به کشورهای دیگر می شوند.

او افزود: کارگران هر روز در چهارراهی ها شهر صفهای طولانی را جهت کاریابی تشکیل میدهد، اما اکثریت آنها از صبح تا شب نمی‌توانند کار پیدا کنند و شب با دست خالی به خانه برمیگردند.

کارگران همچنان از ساعات زیاد کار شکایت کردند و افزودند که در روز بیش از ۱۲ ساعت کار می کنند اما پول کافی برای آنان پرداخت نمی شود.

قابل یاد آوری است که براساس آمارهای ارایه شده در حال حاضر، حدود ۴۰ درصد از جمعیت کشور را بیکاران تشکیل می دهد.

آوا

14619103491400.jpg

دستگیر شدن بیش از 100 تن در اعتراضات در شهرهای سراسر فرانسه

در حالی که چند روز دیگر قرار است قانونگذاران فرانسوی مناظره در پارلمان درباره اصلاحات پیشنهادی در قوانین کار را آغاز کنند، اعتراضات در چندین شهر در سراسر فرانسه علیه این اصلاحات به درگیری میان پلیس و تظاهرکنندگان و دستگیری بیش از 100 تن منجر شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، برنارد کازنُو، وزیر کشور فرانسه گفت، در جریان تظاهراتی که روز پنجشنبه علیه اصلاحات پیشنهادی در قوانین کار در این کشور برگزار شد بیش از 100 معترض در سراسر کشور دستگیر شده و 24 تن از افسران پلیس و نیروهای امنیتی نیز زخمی شدند. این اعتراضات سراسر فرانسه اعم از شهر رن در شمال تا مارسی در سواحل دریای مدیترانه را فرا گرفت.

بدترین درگیری ها مربوط تظاهرات شهر پاریس بود که در آن هشت افسر پلیس مجروح شدند و به گفته وزیر کشور فرانسه حال یکی از این افسران وخیم است. وزیر کشور فرانسه در سخنانی در شهر لیون گفت: من از سازمان‌دهندگان این تظاهرات می خواهم همچون من با قاطعیت ناآرامی‌هایی که توسط یک مشت تبهکار رخ دادند را محکوم کنند.

روز پنجشنبه چهارمین روز در حدود دو ماه گذشته بود که اتحادیه‌ (کارگران) تجاری فرانسه دست به برگزاری تظاهرات علیه پیش نویش قوانین جدید کار زدند. همچنین در ماه آوریل نیز یک جنبش معترضان جوان فرانسوای نیز به این بهانه اعتراضات شبانه در مرکز پاریس برگزار کردند.

اتحادیه های تجاری و کارگری فرانسه می گویند، قوانین جدید کار که قرار است چند روز دیگر در پارلمان فرانسه به بحث گذاشته شوند با دادن آزادی های بیشتر به روسا برای تعیین نرخ حقوق و شرایط کاری به کارفرمایان اجازه خواهند داد تا قطعنامه های مربوط به حقوق اساسی کارکنان را دور بزنند.

به گفته اتحادیه ها قوانین پیشنهادی جدید راه مقابله با افزایش بی‌کاری که فرانسوا اولاند،‌ رئیس جمهور فرانسه وعده برطرف کردنش را داده نیست.

اولاند که در حال حاضر با نرخ بسیار پایین محبوبیت مواجه است،‌ با توجه به پیش زمینه اعتراضات در فرانسه و کندی رشد اقتصادی کار سختی در اعلام کاندیداتوری خود برای انتخابات ریاست جمهوری آتی این کشور دارد.

قرار است روز یکشنبه آینده همزمان با روز جهانی کارگر تجمع های سالانه مربوط به این روز نیز در فرانسه برگزار شوند و اولاند با تهدید به راه افتادن یک جنبش اعتراضی گسترده تر با استفاده از این مناسبت روبه رو است.

یک نظرسنجی که از سوی شبکه تلویزیونی BFM فرانسه انجام شده نشان داد که 80 درصد از فرانسوی ها نگران تشدید تظاهرات در این کشور به رغم اخبار جدید درباره کاهش چشمگیر نرخ ماهانه بی کاری هستند.

ایسنا

7400-2.jpg

آسوشیتدپرس پرده از رازی مخوف برداشت؛

بیش از ۴ هزار کارگر در کره جنوبی مورد شکنجه قرار گرفته‌اند

آسوشیتدپرس در یک گزارش تحقیقی از یک کارخانه کار اجباری در کره جنوبی؛ پرده از رازی مخوف برداشت.

به گزارش آسوشیتدپرس؛ در این کارخانه کار اجباری که به «خانه برادران» معروف بود در فاصله سال‌های ۱۹۷۵ تا ۱۹۸۶ تعداد زیادی از کارگران جان خود را از دست داده‌اند.

عمده این کارگران که بیش از ۴ هزار نفر می‌شدند در قالب طرح جمع آوری افراد ولگرد در زمان حکومت دیکتاتور سابق این کشور، پارک جونگ هی به این کارخانه آورده شده بودند.

آسوشیتدپرس در این گزارش تحقیقی گفته که اکثر کارگران این کارخانه علاوه بر اینکه هیچ دستمزدی دریافت نمی‌کرده‌اند، توسط نگهبانان مورد تجاوز و شکنجه قرار می‌گرفتند.

بسیاری از این کارگران که در این گزارش به گفته‌های آن‌ها استناد شده از روشنفکران مخالف دولت و افراد معلول ذهنی و کم توان جسمی بوده‌اند.

به گفته کیم یونگ وون، دادستان پیشین کره جنوبی دست‌کم ۹۰ درصد از بازداشتی‌ها در آن سال‌ها حتی با تعریف خود دولت مصداق فرد ولگرد محسوب نمی‌شدند.

بررسی‌های آسوشیتدپرس نشان می‌دهد که «خانه برادران» با این بازداشت‌ها عملا تجارت پرسودی را از بیگاری کشاندن این کارگران در کارخانه‌های متعدد تحت نظارت خود داشته‌اند و محصولات خود را به کشورهای اروپایی، آمریکایی و آسیایی صادر می‌کردند.

اسناد و مدارک دولتی نشان می‌دهد بیشتر افراد در زمان ورود به این بازداشتگاه سلامت جسمی خوبی داشتند و از این مکان با انواع بیماری‌های جسمی و روانی و شریط ناگوار و سوء تغذیه آزاد شد‌ه‌اند.

آسوشیتدپرس در این گزارش تحقیقی آورده است دولت کره جنوبی از بابت رسوایی‌های بین المللی و با اعمال نفوذ مقامات دولتی از پیگیری شکایت ها خودداری کرده است.

در این گزارش تحقیقی تاکید شده که پارک لی، وزیر پیشین دادگستری کره جنوبی یکی از افرادی است که اجازه پیگیری این پرونده را به داستان نداده است.

هم اکنون رئیس این کارخانه یکی از ثروتمندان کره جنوبی است و از محل فروش کارخانه و بازداشتگاه میلیون‌ها دلار سوده کرده است ضمن اینکه توانسته در سال‌های اخیر میلیون‌ها دلار از دولت بودجه و کمک مالی دریافت کند.

آسوشیتدپرس گزارش داد که در هنگام کارهای ساختمانی، که پس از فروش این کارخانه در سال 1990 انجام می‌شده استخوان صدها نفر از زیر خاک بیرون آمد.

دادستان کره جنوبی به آسوشیتدپرس گفته که احتمالا استخوان‌ها و جنازه های صدها تن دیگر زیر خاک باقی بماند و سرنوشت آنها هرگز روشن نشود.

ایلنا

400x225400-2.jpgبا هدف جلب توجه دولت به مشکلات معیشتی

معدنچیان و کارگران رومانیانی ۳۲۰ کیلومتر راهپیمایی کردند

۳۰۰ نفر از معدنچیان و کارگران رومانیایی مجتمع صنعتی «اولتنی» با هدف جلب توجه دولت به مشکلات معیشتی شان به سمت پایتخت راهپیمایی کردند.

این کارگران و معدنچیان بعد از هفت روز پیاده روی و پیمودن یک مسافت۳۲۰ کیلیومتری خو را به پایتخت این کشور رساندند.

معدنچیان و کارگران این مجتمع صنعتی هدف خود از این راهپیمایی را توجه به مشکلات مالی و رفاهی کارگران حوزه انرژی اعلام کرده‌‌اند.

مجتمع انرژی اولتنی تولید کننده ۴۰ درصد از انرژی مورد نیاز در رومانی است.

ایلنا

92fe9c39d4eea5d947068400.jpg

ادامه اعتصاب کارگران نفتی کویت

کارگران نفتی کویت امروز- دوشنبه - برای دومین روز متوالی اعتصاب کردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اعتصاب هزاران تن از کارگران نفتی کویت امروز-دوشنبه- وارد روز دوم خود شد.

اتحادیه کارگران نفتی کویت اعلام کرد: «خطاب به تمامی کارگرانی که در بخش نفت فعالیت می‌کنند، اعتصاب ادامه دارد.»

اعتصاب کارگران نفتی کویت موجب شد تولید نفت خام این کشور از سه میلیون بشکه در روز به ۱. ۱ میلیون بشکه کاهش پیدا کند.

ایلنا

82037832400-2.jpg

ضمن اعتراض به سیاست های ریاضت اقتصادی دولت انگلیس؛

دهها هزار تظاهركننده در لندن خواستار استعفای كامرون شدند

ده‌ها هزار تظاهركننده روز شنبه در جریان تظاهراتی در قلب لندن، ضمن مخالفت باسیاست‌های ریاضتی دولت انگلیس خواستار استعفای دیوید كامرون نخست‌وزیر این كشور شدند.

این تظاهرات تحت عنوان، 'راهپیمایی برای بهداشت، مسكن، شغل و آموزش ' از سوی گروه مدنی ' اجتماع مردم ' سازمان‌دهی شده و از سوی احزاب كارگر و سبز، تشكل‌های كارگری و گروه‌های ضد جنگ و ضد ریاضت اقتصادی مورد حمایت قرار گفته بود.

تظاهركنندگان كه شمار آنها بیش از 50 هزار نفر تخمین زده می‌شد، در شعارهایشان خواستار پایان دادن به سیاست ریاضت اقتصادی و استعفای كامرون به دنبال افشای ارتباطش با صندوق سرمایه‌گذاری برون‌مرزی پدرش، شدند.

آنها همچنین پلاكاردهایی را در دست داشتند كه بر روی آنها مطالبی چون 'كامرون باید برود'، 'اخراج محافظه‌كاران' و ' كامرون باید استعفا دهد'، ' هزینه‌های نظامی كاهش دهید نه هزینه‌های اجتماعی'، نوشته‌شده بود.

در جریان اجتماع تظاهركنندگان در میدان ترافالگار، در نزدیكی ساختمان نخست‌وزیری انگلیس و مجلس این كشور، 'دیانه آبوت' نماینده مجلس عوام و وزیر توسعه بین‌الملل كابینه در سایه حزب كارگر گفت: جرمی كوربین رهبر این حزب قویا از این حزب تظاهرات حمایت به عمل‌آورده است.

وی افزود: 'ریاضت اقتصادی یك تهدید علیه خدمات بهداشت ملی و خدمات عمومی انگلیس شمرده می‌شود و بایستی همگی علیه این سیاست و شكست داده آن متحد شویم.'

'جان مك دونل ' وزیر دارایی كابینه در سایه حزب كارگر، 'لن مك كلوسكی ' رییس تشكل قدرتمند كارگری 'یونیون ' و 'ناتالی بنت ' رهبر حزب سبز انگلیس از جمله شخصیت های سیاسی بودند كه در این تظاهرات گسترده شركت داشتند.

تشكل مدنی 'اجتماع مردم ' در بیانیه‌ای كه در این تظاهرات خوانده شد، خواستار چهار تقاضا شد كه ازجمله آنها پایان بخشیدن به سیاست خصوصی‌سازی بخش بهداشت عمومی انگلیس و پایان دادن به سیاست‌های ریاضت اقتصادی بود.

این تشكل مدنی همچنین خواستار این شد كه اجاره‌ بهای مسكن در انگلیس تحت كنترل درآمده و از تداوم سیاست ساخت ساختمان ‌های اجتماعی كه مخصوص طبقات كم‌درآمد است، حمایت به عمل آید.

گفته می‌شود كه از زمان روی كار آمدن دولت محافظه‌كار كامرون در سال 2010 میلادی تاكنون، میزان اجاره مسكن در انگلیس بیش از 56 درصد افزایش ‌یافته است كه بسیار بیشتر از میزان افزایش سالانه حقوق‌بگیران در این كشور است.

در جریان این تظاهرات كه پس از چند ساعت، در پنج بعد از ظهر امروز ( شنبه ) در میدان ترافالگار خاتمه یافت، معترضین همچنین خواستار لغو شهریه دانشگاه‌ها و نیز یكسان‌سازی سیستم آموزشی در انگلیس شدند.

هزاران تظاهركننده روز شنبه هفته گذشته نیز در جریان تظاهراتی در قلب لندن خواستار استعفای دیوید كامرون نخست‌وزیر انگلیس به دنبال افشای مسایل مالی وی و خانواده‌اش، شده بودند.

دیوید كامرون، هفته گذشته اعتراف كرد كه همراه همسرش در یك صندوق سرمایه‌گذاری كه پدرش تحت عنوان 'شركت بلیرمور ' در باهاماس تأسیس كرده بود، سهام داشته‌اند، ولی این سهام را در سال 2010 میلادی قبل از رسیدن به مقام نخست‌وزیری به قیمت 30 هزار پوند فروخته‌اند.

اسناد شركت حقوقی پانامایی موساك فونسكا كه به ' اوراق پاناما' مشهور شده‌اند نشان می‌دهد كه 'یان كامرون' پدر نخست‌وزیر انگلیس ضمن ارتباط با شركت موساك فونسكا، با ایجاد یك صندوق سرمایه‌گذاری در باهاماس تحت عنوان شركت 'هلدینگ بلیرمور'، یكی از مخفیانه‌ترین روش‌های تجارت برون‌مرزی را به‌منظور فرار مالیاتی به كار گرفته بود.

ایلنا

strike.jpg

تظاهرات سراسری كارگران آمریكایی در اعتراض به دستمزد های پایین و تبعیض های حقوقی

ده ها هزار نفر از كارگران كم در آمد آمریكایی در اعتراض به دستمزدهای پایین و افزایش این دستمزد ها به ساعتی 15 دلار در شهر های نیویورك، لوس آنجلس و شهرهای دیگر این كشور دست به تظاهرات زدند.

كارگران كم در امد آمریكایی پنجشنبه شب ( به وقت محلی ) همزمان با مناظره نامزد های حزب دموكرات آمریكا در شهر نیویورك با برگزاری تظاهراتی در چند شهر عمده آمریكا از جمله نیویورك، شیكاگو و لوس آنجلس و كالیفرنیا خواستار افزایش دستمزدهای خود به حد اقل 15 دلار در ساعت شدند.

معترضین دراین اجتماعات با حمایت از تلاش هایی كه تحت عنوان 'نبرد برای 15 دلار' و در پی تصویب لوایحی مبنی بر افزایش دستمزد ها در ایالت ها نیویورك وكالیفرینای آمریكا جریان داشته، خواستار تعمیم این قوانین در مورد همه كار گران آمریكایی شدند.

به گزارش رسانه های آمریكایی، دراین تظاهرات كارگران با اشاره به این كه افزایش دستمزد ها تا كنون فقط شامل كارگران دو ایالت كالیفرینا و محدود به آن دسته از كاركنانی بوده كه به كار در فروشگاه های تغذیه مشغولند خواستار تعمیم این افزایش در مورد تمام مشاغل كارگری درآمریكا شدند.

طبق قوانین فدرال آمریكا درحال حاضر حداقل دستمزد كارگران آمریكایی 7 دلار و 25 سنت تعیین شده و بسیاری از سیاستمداران آمریكایی از جمله هیلاری كلینتون وزیر خارجه سابق آمریكا و نامزد حزب دموكرات این كشور در انتخابات ریاست جمهوری از سال گذشته تا كنون درتلاش بوده اند تا این دستمزد ها را به 12 دلار در ساعت افزایش دهند.

برنی سندرز یكی دیگر از نامزد های انتخاباتی دموكرات ها تنها نامزدی است كه بر ضرورت رسیدن حداقل دستمزد كارگران آمریكایی به 15 دلار اصرار دارد.

ایرنا

13950121211648240748085400.jpg

                 در ادامه اعتراضات مردم پاریس به اصلاحات قانون کار

                                                             ۲ پلیس زخمی شدند

پلیس پاریس اعلام کرد که معترضان در ادامه مخالفت با اصلاحات قانون کار، به فروشگاه‌ها و رستوران‌های خساراتی را وارد کردند و دو مامور پلیس نیز در درگیری با معترضان زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، پلیس پاریس اعلام کرد که معترضان خشمگین که مخالف اجرای اصلاحات قانون کار بودند، شب گذشته به رستوران ها و فروشگاه ها خساراتی وارد کردند و 2 مامور پلیس نیز در درگیری با تظاهرات کنندگان، زخمی شدند.

هزاران معترض در 11 شب گذشته با تجمع در پاریس نارضایتی خود را از اصلاحات پیشنهادی دولت فرانسه برای تغییر قانون کار اعلام کرده اند.

پلیس پاریس امروز سه شنبه اعلام کرد که چند صد نفر از معترضان با آتش زدن سطل های زباله، اقدام به شکستن شیشه های چند فروشگاه و رستوران کردند.

ادامه اعتراضات در پاریس در شرایطی است که مانوئل والس نخست وزیر روز گذشته در دیدار با نمایندگان 8 سازمان جوانان که مخالف اصلاح قانون کار بودند، قول داده است تا برای اشتغال و یافتن شغل به جوانان کمک نماید.

تدابیر جدید دولت فرانسه به ارزش بیش از 500 میلیون یورو شامل طرحی ابتکاری برای تشویق کارفرمایان است تا جوانان را به صورت تمام وقت استخدام کنند.

نرخ بیکاری در بین جوانان فرانسوی به بیش از 25 درصد رسیده است و این مساله به یکی از بزرگترین چالش های فرانسوا اولاند رئیس جمهور سوسیالیست این کشور تبدیل شده است.

دولت فرانسه اعلام کرده است که با اجرای این اصلاحات قصد دارد بازار کار را انعطاف پذیرتر کند ولی کارگران نگران از دست رفتن مزایای اجتماعی و شغلی هستند.

روز شنبه نیز بیش از 120 هزار نفر در سراسر فرانسه به اعتراضات علیه اصلاح قانون کار پیوستند. ادامه اعتراضات نسبت به اصلاح قانون کار می تواند فشار بر دولت سوسیالیست فرانسه را افزایش دهد. دولت فرانسه پیش از این نیز مجبور شده بود تا در برابر طرح های امنیتی که شامل لغو شهروندی اتباع دوگانه مظنون به دست داشتن در فعالیت های تروریستی است، عقب نشینی کند.

تسنیم

1459920242162400.jpg

تظاهرات گسترده سراسری در فرانسه در اعتراض به اصلاحات جدید قوانین کارگری

در تازه‌ترین دور از اعتراضات علیه اصلاحات جدید قوانین کارگری دولت فرانسه، دانشجویان و دانش آموزان دبیرستانی در چندین شهر این کشور با پلیس ضد شورش درگیر شدند و در این جریان 130 تن تنها در پاریس بازداشت شدند.

به گزارش پایگاه اینترنتی راشاتودی، معترضان در شهر رن، واقع در غرب فرانسه خطوط راه آهن را مسدود کرده و به طرف ماموران پلیس سنگ پرتاب کردند و پلیس نیز در واکنش به این معترضان به استفاده از گاز اشک آور متوسل شد.

در پاریس دانشجویان و دانش آموزان معترض به طرف ماموران پلیس رنگ و تخم مرغ پرتاب کردند. در این جریان دست کم یک افسر پلیس زخمی شده و 130 تن برای "اهراز هویت" بازداشت شدند.

منابع پلیس می‌گویند، گروه مهاجمی از جوانان در بین این جمعیت معترضان وجود داشتند که با دستمال سر صورت‌های‌ خود را پوشانده بودند. آن‌ها به طرف پلیس سنگ، تخم مرغ و شیشه پرتاب کردند و نیروهای امنیتی نیز در واکنش متوسل به استفاده از گاز اشک آور شد.

در پاریس دانشجویان و اتحادیه‌های تجاری در نزدیکی منطقه باستیل راهپیمایی کرده و آهنگ فرانسوی "همه اینها مال ماست" را سر دادند.

اصلاحات جدید قوانین کارگری توسط میریام الخومری، وزیر کار فرانسه در اوایل مارس سال جاری میلادی پیشنهاد شد. دولت فرانسه تلاش می‌کند تا با نرخ بالای بیکاری مبارزه کند و پیشنهاد کرده که پرداخت اضافه کاری‌های بالای 35 ساعت در هفته قطع شود.

براساس اصلاحات پیشنهاد شده به کارمندان تنها 10 درصد از حقوق اضافه کاری آنها به جای 25 درصد کنونی پرداخت خواهد شد.

اعتراضات مشابهی نیز در شهرهای مارسی، لیل و دیگر شهرهای فرانسه برگزار شد.

فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه و وزرایش می‌گویند، این اصلاحات کمپانی‌ها را به استخدام نیروی کار ترغیب و نرخ بالای بیکاری در فرانسه را کاهش می‌دهد اما مخالفان می‌گویند، این حمله خطرناکی به ضمانت‌هایی که از حقوق کارگران محافظت می‌کند، محسوب می‌شود.

اعتراضات قبلی عمدتا توسط یک انجمن فیس بوکی موسوم به "اصلاحات کارگری نه، مرسی" برگزار می‌شد. این گروه با اشاره به اینکه این اصلاحات تمام شهروندان فرانسوی را نگران کرده طوماری را تهیه کردندن که تاکنون بیش از 2 / 1 میلیون تن آن را امضا کرده‌اند.

براساس نظرسنجی صورت گرفته توسط سازمان "اودوکسا" 71 درصد از مردم فرانسه با این اصلاحات مخالف هستند.

ایسنا

12Milano350.jpg

گسترش فعالیت اتحادیۀ عمومی کارگران فلسطین

فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری در کنار خلق قهرمان فلسطین

با همکاری و حضور اتحادیه عمومی کارگران فلسطین، تشکل‌های پیوسته با فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری در اروپا ابتکارهای همبستگی سازمان داند. یکی از این ابتکارهای همبستگی، روز ۱۲ مارس (۲۲ اسفند، در شهر میلان ایتالیا انجام گرفت؛ و فعالین سندیکایی از اروپا نیز در آن شرکت کردند.

از جانب اتحادیه عمومی کارگران فلسطین، … محمد یحیی در این مراسم شرکت کرد؛ و رهبری فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری توسط «پیرپالو لئوناردی» نمایندگی شد.

در روزهای آینده، ابتکارات مشابهی توسط سازمان‌های پیوسته با فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری در فرانسه نیز برگزار خواهد شد.

علی‌رغم اینکه دشمنان مردم فلسطین، که تلاش به تخریب روابط برادرانه فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری و مردم فلسطین را می‌کنند، همبستگی جهانی فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری، جنبش سندیکایی با ماهیت طبقاتی، با خلق فلسطین از سال ۱۹۴۵ میلادی پایدار بوده است و خواهد بود.

فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری، تا پیروزی نهایی خلق فلسطین و تشکیل دولت و کشور مستقل فلسطین، با اورشلیم شرقی به‌عنوان پایتخت آن، در کنار مردم زحمتکش فلسطین خواهد بود.

اتحاد کارگر

2016-400.jpg

فرانسه:

اعتصابات و تظاهرات گسترده برای وادار ساختن دولت به بازپس گرفتن لایحۀ اصلاح قانون کار

یک میلیون و٢٠٠ هزار تن از شهروندان فرانسه، بر اساس آمار ارائه شده توسط برگزار کنندگان، برای اعتراض به لایحۀ جدید اصلاح قانون کار، روز پنجشنبه ٣١ مارس/ ١٢ فروردین، در ٢٥٠ شهر مختلف این کشور دست به تظاهرات زدند. مقامات کشور از حضور ۳۹۰۰۰۰ نفر یاد می کنند. شمار شرکت کنندگان در تظاهرات از آنرو این بار اهمیّت بیشتر دارد که از روند فزاینده ناخرسندی حقوق بگیران از لایحۀ جدید حکایت می کند.

بسیج گستردۀ روز پنجشنبه نشان می دهد که تلاش های دولت در اصلاح متن اولیّه تغییری در نظر تظاهر کنندگان ایجاد نکرده است. هدف سندیکاها برای وادار ساختن دولت به باز پس گرفتن این لایحه، بسیج شمار بیشتری نسبت به نخستین روز اعتراضات در ٩ مارس گذشته بود. در آن روز بر اساس ارزیابی وزارت کشور، ٢٢٤٠٠٠ نفر و بگفتۀ سندیکاها ٤٠٠٠٠٠ تن در سراسر فرانسه به خیابانها آمدند.

اعتصابات و تظاهرات این پنجشنبه به دعوت چهار سندیکای کارگری و از جمله «کنفدراسیون عمومی کار» و «نیروی کارگری» و نیز سه سازمان جوانان و دانشجوئی صورت گرفت.

اصلاحات بعمل آمده در لایحۀ قانونی بدنبال نخستین تظاهرات و عقب نشینی دولت در برخی زمینه ها، ناخرسندی احزاب راست گرا و نیز سندیکای کارفرمایان را بدنبال آورد. این چنین دولت در میان چکش و سندان نیروهای اجتماعی و اقتصادی مختلف که منافع واحدی ندارند سرگردان مانده است.

در برخی شهرها زد و خورد‌هائی میان برخی «ماجراجویان» و نیروهای پلیس در گرفت و منجر به بازداشت شماری از آنان شد.

این روز همچنین با اعتصابات بویژه در بخش حمل و نقل عمومی، رفت و آمدهای شهری و میان شهری در بسیاری مناطق همراه بود.

رادیو فرانسه

1545698875.jpg

در اعتراض به اصلاحات قانون کار در فرانسه

کارگران معترض به خیابان‌ها آمدند

هزاران معترض خشمگین روز چهارشنبه در فرانسه به نشانه اعتراض به طرح اصلاحات قانون کار به خیابان‌ها آمدند. آن‌ها اعتقاد دارند این طرح در جهت منافع کارفرمایان است و حقوق کارگران را تامین نمی‌کند.

به گزارش یرونیوز این اعتراضات در 140 شهر به دعوت اتحادیه هایی نظیر «قدرت کارگران» و «کنفدراسیون عمومی کار» برگزار شد.

این طرح که به الخومری معروف از سوی وزیر کار فرانسه ارائه شده و قرار بود روز چهارشنبه در شورای وزرا بررسی شود اما در پی اعتراض ها از سوی اتحادیه‌های صنفی و احزاب مخالف دولت به روز بیست و چهارم مارس موکول شد.

رهبر حزب سوسیالیست، مارتین اوبری این طرح خطرناک خوانده و خواستار تغییرات اساسی در بندهای مختلف آن شده است. بندهای مربوط به ساعات کاری و تعیین سقف مستمری در صورت اخراج غیرقانونی بیش از دیگر بخش های این طرح با اعتراض روبرو شده است.

ایلنا

wftu.jpg

بیانیه فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری به مناسبت روز جهانی زن

«حق مادری را به رسمیت بشناسید! مزایای عمومی زایمان برای همه زنان کارگر»/ کارگران زن ومرد باید بطور مشترک علیه نابرابری، تبعیض جنسیتی و امنیت مادر شدن مبارزه نمایند!

به مناسبت روز جهانی زن- زنان کارگر- فدراسیون جهانی سندیکاههای کارگری به مبارزات قهرمانانه و تاریخی جنبش زنان کارگر افتخار کرده و به زنان زحمتکش و سندیکالیست های مبارزه جنبش زنان در تمامی جهان درود فرستاده و با مبارزات روزانه آنان برای بهبود شرایط کار و زندگی شان اعلام همبستگی می کند.

دبیر کل فدراسیون، بنا به رهنمودهای کنفرانس بین الملی زنان کارگر- که اول و دوم نوامبر ۲۰۱۵ در قبرس تشکیل گردید ه بود؛ یکبار دیگر بر این امر حساس تاکید می کند که امروزه زنان کارگر و زحمتکش و زوجهای جوان را تهدید می نماید. موضوع اجتماعی که با تمام ابعاد خود سیاست های بیرحم سرمایه داری جهان را نمایان میسازد؛ تعرض به حق حافظت از مادران و زنان طبقه کارگر. حقی که زن و مرد کارگر باید از آن دفاع نمایند و آن مبارزه علیه استثمار انسان از انسان و از طریق سازمانهای سندیکایی طبقاتی خود است.

فدراسیون از حق حفاظت از حق مادری دفاع نموده و خواستار «به رسمیت شناختن مادر شدن و مزایای عمومی زایمان برای زنان کارگر »است.

ما اکیدا خواستاریم:

* پرداخت حقوق مناسب قبل و بعد از دوره زایمان؛ قدغن کردن اخراج مادران باردار؛ مرخصی زایمان با بیمه درمانی و تامین اجتماعی کامل؛ ممنوع نمودن انجام کارهای خطرناک و کار شیفتی برای مادران باردار قبل و بعد ازدورهٔ زایمان.

* برخورد قاطع با رشد بیکاری با به کارگیری روش های توسعه ای مناسب و با استفاده از منابع طبیعی ثروت ساز، زمین و صنایع که بتواند نیازهای مردم را تامین نماید نه منافع شرکتهای چند ملیتی؛

* سیستم بهداشت عمومی و مناسب که بتواند پاسخ گوی نیازهای عموم مردم، درهر سنی و درهر عرصه ای که نیاز مند آن هستند ؛ مانند : واکسیناسیون، آزمایشات مرتب بیماری های مهلک همچون ایدز و داروی مطلوب درهر مورد ضرور؛

* آموزش عمومی، رایگان و مناسب از دوره مهد کودک تا دانشگاه. سیستم آموزشی که بتواند آموزش عمومی و تخصصی برای عموم مهیا نماید، تا فرد بتواند رشد نموده و بتواند با بکارگیری تواناییهای خود در جامعه ادغام شده و جامعه از تخصص آنان بهره مند گردد؛

* شغل دائمی، با حقوق مکفی و پایدار. ۷ ساعت کار٬ ۵ روز درهفته و ۳۵ ساعت درهفته؛

* کمک هزینه مناسب یا وام های بدون بهره برای زوجهای جوان؛

* شبکه های ارتباطی عمومی و واقعا مجانی که بتواند به خانواده ها، جوانان ، سالمندان، افراد نیازمند به خدمات ویژه، برای بهبود زندگی زنان؛ مهدکودک های مجانی، عمومی وبا کیفیت، سرای سالمندان، امکانات استراحتی- تفریحی، غذاخوری در محل های کار.

حق حفاظت از زایمان برای زنان کارگر و زحمتکش نه تنها یک امر مبارزاتی برای زنان کارگر بلکه برای کل طبقه کارگر است. کارگران زن ومرد باید بطور مشترک علیه نابرابری، تبعیض جنسیتی و امنیت مادر شدن مبارزه نمایند.

فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری- دبیر کل

۸ مارس ۲۰۱۶

اتحاد کارگر

eteraz400.jpg

در اعتراض به پایین بودن دستمزدها:

کارگران حمل و نقل نیوجرسی تجمع کردند

کارگران حمل و نقل ایالت نیوجرسی در آمریکا روز گذشته یک راهپیمایی اعتراضی ترتیب دادند. این تجمع، مقدمه اعتصابی است که اتحادیه های حمل و نقل برای سیزدهم ماه مارس سازماندهی کرده اند.

روزگذشته هزاران کارگر حمل و نقل در ایالت نیوجرسی آمریکا یک راهپیمایی اعتراضی ترتیب دادند.

این راهپیمایی پیش درآمدی است بر اعتصابی که برای سیزدهم ماه مارس توسط اتحادیه های حمل و نقل این ایالت سازماندهی شده است.

خواسته های اصلی کارگران حمل و نقل این ایالت، افزایش دستمزدها و ارتقاء خدمات بیمه درمانی است.

روز جمعه فدراسیون های کارگری و اتحادیه های حمل و نقل این ایالت در نشستی به مذاکره و رایزنی برای هماهنگی اعتراضات پرداختند.

ایلنا

81882980-70382989.jpg

اعتصاب کارکنان بخش دولتی و عمومی آرژانتین در اعتراض به سیاست های دولت جدید

سیاست های اقتصادی 'مائوریسو ماکری' رییس جمهوری جدید آرژانتین که دو ماه پیش به این مقام انتخاب شد باعث نارضایتی مردم و کارکنان دولت و بخش عمومی آن کشور شده است.

خبرگزاری رویترز چهارشنبه از بوئنوس آیرس گزارش داد که اتحادیه های آرژانتین متشکل از کارکنان بیمارستان ها، ادارات دولتی و همچنین دیگر مستخدمان بخش عمومی قرار است تا ساعاتی دیگر دست از کار کشیده و اعتراض خود را به سیاست های دولت جدید اعلام کنند.

این اولین اعتصاب دوران 'ماکری' رییس جمهوری ملی گرای آرژانتین است که به مردم وعده داده بود اقتصاد بیمار آن کشور را احیاء کند و به سیاست های چپ گرایانه پایان دهد.

یکی از اولین اقدامات ماکری کاهش هزینه های پرداختی دولت با اخراج هزاران کارمند و کارگر دولتی بود. دولت وی همچین در روزهای اول پس از روی کار آمدن ارزش پزوی آرژانتین را کاهش داد و یارانه های مردمی دولت 'کریستینا فرناندز' را قطع کرد.

تورم که به 30 درصد می رسید افزایش یافت و نارضایتی هر روز به صورت اعتراض های مردمی در نقاط مختلف کشور روی می داد.

یک موسسه نظرسنجی اعلام کرد که محبوبیت دولت ماکری با وجود میزان 60 درصد از دو ماه پیش 11 درصد کاهش یافته و حدود 12 درصد از کسانی که در انتخابات ماه نوامبر (آذرماه) به وی رای دادند اکنون اظهار می دارند که نظر خود را تغییر داده اند.

'مارسلو گارسیا' که 40 سال دارد و به ماکری رای داده است، گفت که اکنون احساس ناامیدی می کند و کار دولت در اجرای وعده های انتخاباتی 'بدون تحلیل مناسب و شتابزده' است.

اتحادیه های قدرتمند معلمان آرژانتین که گفته می شود وعده 32 درصدی افزایش حقوق را دریافت کرده بودند اکنون که چند روزی از آغاز سال تحصیلی می گذرد تهدید کرده اند که دست به اقدام اعتراضی خواهند زد.

از زمان روی کار آمدن ماکری بیش از 21 هزار نفر از کارمندان و کارگران بخش عمومی به منظور کاهش هزینه ها اخراج شده اند.

ایرنا

afp-irish-400.jpg

در آستانه انتخابات پارلمانی برگزار شد؛

تظاهرات هزاران ایرلندی علیه ریاضت اقتصادی

هزاران تن از معترضان در دوبلین،‌ جمهوری ایرلند عصر شنبه با برگزاری تظاهراتی، پایان ریاضت اقتصادی پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی آتی را خواستار شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه،‌ این تظاهرات با نام "به سوی تغییر" با حضور گسترده گروه‌های مخالف ریاضت اقتصادی در دوبلین برگزار شد و مخالفان خواستار توقف ریاضت اقتصادی در کشور پیش از انتخابات پارلمانی شدند.

یکی از شبکه‌های خبری جمهوری ایرلند تخمین زده که 20 هزار تن در این راهپیمایی اعتراضی شرکت داشتند.

یکی از شرکت کنندگان در این راهپیمایی گفت: ما برای توقف و پایان ریاضت اقتصادی به اینجا آمده‌ایم و برایش می‌جنگیم. ما قدرت این را نداریم که از دولت بخواهیم تا این روند را پایان دهد اما به کمک خداوند این کار را انجام می‌دهیم.

نظرسنجی پیش از انتخابات 26 فوریه سال جاری میلادی(7 اسفند) نشان می‌دهد که ممکن است جمهوری ایرلند آخرین کشور ناحیه یورو باشد که با بی ثباتی سیاسی روبرو شده چون "اندا کنی"، نخست وزیری این کشور و دولت ائتلافی کنونی ممکن است برای تشکیل یک دولت ائتلافی دیگر برای بار دوم به مشکل بر بخورد.

معترضان که از سراسر جمهوری ایرلند به دوبلین آمده بودند پرچم‌ها و دست نوشته‌هایی را به دست داشتند که برویشان نوشته شده بود:"نمی‌توانید بپردازید نخواهید پرداخت".

معترضان همچنین شعارهایی چون "بانک ها مقروض هستند، ما را فروخته‌اند" سر دادند.

در جمع معترضان رهبران حزب جمهوری خواه جناح چپ "شین فن" نیز حضور داشتند. رهبری این حزب نیز پیش از برگزاری این تظاهرات گفت که 100 کاندیدا از گروه‌های چپ‌گرا و سیاستمداران مستقل به دنبال یک اقدام جایگزین برای این ریاضت اقتصادی هستند.

سازمان دهندگان این تظاهرات همچنین اعلام کردند که این راهپیمای برای برقراری عدالت،‌ دموکراسی و عدالت اجتماعی است.

ایسنا

765x510400.jpg

اتحادیه جهانی کارگران صنعتی خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط کارگران بازداشتی مجتمع مس خاتون آباد

بدنبال کارزار آزادی کارگران بازداشتی مجتمع مس خاتون آباد، از هفته پیش شاهد انعکاس و اعتراض در سطح بین المللی توسط تشکلات کارگری در این خصوص بوده ایم. اتحادیه جهانی کارگران صنعتی (اینداستریال)، که ۵۰ میلیون کارگر در صنایع انرژی، معادن و تولیدی را در ۱۴۰ کشور جهان نمایندگی می کند، در حمایت از کارگران بازداشتی بیانیه ای صادر کرده و همچنین نامه ای جدگانه به رئیس جمهوری اسلامی ایران ارسال نموده است.

در این نامه اعتراضی، با امضای دبیر کل اینداستریال، آماده است: “اینجانب به نمایندگی از اتحادیه جهانی کارگران صنعتی (اینداستریال)، که ۵۰ میلیون کارگر در صنایع انرژی، معادن و تولیدی را در ۱۴۰ کشور جهان نمایندگی می کند، از دولت ایران می خواهم که فورا جهت تضمین آزادی ۲۸ کارگر معدن مس خاتون آباد، که هنگام برگزاری تظاهراتی مسالمت آمیز جهت بازگشت به کار ۱۷۰ نفر از کارگران قراردادی بازداشت شدند، مداخله نماید.

اتحادیه جهانی کارگران صنعتی مصرانه از دولت شما می خواهد که جهت آزادی فوری و بی قید و شرط این ۲۸ کارگر کوشش نماید. علاوه بر این، ما از دولت شما می خواهیم که به شرکت ملی صنایع (مس) ایران، که صاحب صنایع مس خاتون آباد می باشد، دستور دهد که ۱۷۰ کارگر قرار دادی که اخیرا اخراج شده بودند را دوباره استخدام نماید.

همچنین بسیار ضروری است که شرکت ملی صنایع (مس) ایران به قول و قرار خویش مبنی بر اعطای شغلهای دائمی به کارگران قراردادی عمل نماید. کارگران نباید در معرض شرایط شغلی ناامن و بی تامین قرار داشته باشند. از این رو، ما از دولت ایران می خواهیم که حقوق بنیادی کارگری را در شرکت ملی صنایع (مس) ایران مورد اجرا قرار دهد.

در این راستا، اتحادیه جهانی کارگران صنعتی از دولت ایران درخواست می کند که مقاوله نامه ۸۷ سازمان جهانی کار که متضمن آزادی تشکل و حفاظت از حق سازماندهی و مقاوله نامه ۹۸ سازمان جهانی کار در مورد حق تشکل و مذاکره دسته جمعی را به تصویب برساند.”

این نامه اعتراضی با امضای آقای یرکی راینا، دبیر کل اتحادیه جهانی کارگران صنعتی (اینداستریال)، به حسن روحانی در تاریخ دوم فوریه ۲۰۱۶ ارسال شده است. در یک بیانیه جداگانه که بدنبال این نامه اعتراضی صادر شده است، اینداستریال همچنین اعلام کرده است که “بسیاری از کارگران خاتون آباد برای چندین سال با قراردادهای موقت مشغول به کار بوده اند و تلاشهایشان برای دستیابی به امنیت شغلی و دستمزدهای بهتر به نتایج حداقلی منتج شده است”. در پایان بیانیه اینداستریال تاکید شده است که “کارگران ایران مشخصا در خطر حمله قرار دارند چرا که اتحادیه های کارگری در این کشور ممنوع هستند.”

image401572.400.jpg

اعتصاب کارگران گمرک عراق همچنان ادامه دارد

کارگران گمرک عراق در اقلیم کردستان از روز چهارشنبه هفته گذشته در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در اعتصاب به سر می برند.

این کارگران از روز چهارشنبه هفته گذشته در مرز قصر شیرین در اعتراض به معوقات مزدی خود اعتصاب کرده اند.

براساس اطلاعات منتشره، دولت اقلیم کردستان عراق در حال حاضر با کمبود نقدینگی مواجه است و به همین علت در پرداخت مطالبات مزدی کارکنان خود با مشکل روبرو است.

از قرار معلوم این اعتصاب جمعی، روند صادرات کالاهای ایران از طریق بازارچه مرزی پرویزخان قصرشیرین به سلیمانیه عراق را دچار اختلال کرده است.

ایلنا

IMG400-2.jpg

برگزاری گنگرۀ اتحادیه‌های کارگری آفریقای جنوبی

هیات نمایندگی عالی رتبه فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری در دوازدهمین کنگره سندیکاهای کارگری افریقای جنوبی شرکت نمود

هیات عالی رتبه فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری طی روزهای اخیر در دوازدهمین کنگره سندیکاهای کارگری افریقای جنوبی شرکت نمود. این هیات به سرپرستی دبیرکل فدراسیون، جورج ماوریکوس و به همراهی معاون دبیرکل، سوادش دو روی و دبیر روابط بین‌المللی دیوانیلتن پِریرا و دبیر روابط بین‌المللی کنفدراسیون سندیکاهای برزیل و هماهنگ کنندهٔ فدراسیون در امریکای لاتین، جورج بازیونی مسئول ارتباطات و الکساندرا لیمپری روابط عمومی و مطبوعاتی فدراسیون بود.

در مدت کنگره هیات فدارسیون جهانی سندیکاهای کارگری با رهبری سازمان‌های همکار فدراسیون و آقای سدمو دلامینی، رئیس کنگره سندیکاهای کارگری افریقای جنوبی ملاقات‌هایی داشتند.

سخنرانی دبیرکل فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری در گنگرۀ ملی اتحادیه‌های کارگری آفریقای جنوبی

جورج ماوریکوس دبیرکل فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری، در روز ۲۵ نوامبر ۲۰۱۵ در کنگره سی- او- اس- آ- تی- یو سخنرانی نمود. وی در سخنان خود تاکید نمود که: «ما دوستان دیروزی و یا همکاران موقت نیستیم… ما رفقای قدیمی هستیم، ما از لحظهٔ پایه‌گذاری فدراسیون شانه به شانه در کنارهم مبارزه می‌کنیم». وی همچنین از مردم مبارز افریقا جنوبی خواست که به مبارزات خود ادامه داده و سندیکاهای طبقاتی را علیه سرمایه‌داری و شرکت‌های بزرگ تقویت نمایند.

وی در سخنرانی خود تاکید نمود که بدلیل دخالت‌های بیگانگان به منظور فلج کردن جنبش کارگری افریقای جنوبی و غارت منابع و ثروت‌های طبیعی کشور، رسما اعلام نمود که کنگرهٔ ۱۷ فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری در افریقای جنوبی- توسط کنگره سندیکاهای افریقای جنوبی و دیگر سازمان‌های همکار فدراسیون- برگزار خواهد شد.

وی به نمایندگی از طرف رهبری فدراسیون و هیات نمایندگی فدراسیون به رفیق اریک متشالی برای تلاش‌هایشان در گسترش جنبش طبقاتی، جوایزی اهدا نمودند.

همچنین هیات نمایندگی فدراسیون در یک محیط رفیقانه با رهبری حزب کمونیست افریقای جنوبی ملاقات نموده و موضوعات مهم دوجانبه را بحث نمودند.

در خلال کنگره از سومین برنده مسابقات طراحی پوستر فدراسیون، آستین موتسا بخاطر تلاش‌هایش تقدیر گردید.

اتحاد کارگر

12308237400.jpg

سندیکاهای کارگری مصر و برپایی مراسم سالگرد تاسیس فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری

موفقیت بزرگ در بزرگداشت هفتاد سالگی بنیانگذاری فدارسیون جهانی سندیکاهای کارگری در مصر

جشن هفتاد سالگی بنیاد گذاری فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری در مصر با موفقیت برگزار گردید. در سمیناری که توسط فدراسیون اتحادیههای مصر (ای- تی- یو- اف)- سازمان همکار فدراسیون در مصر- تشکیل گردیده بود، تعداد زیادی از سازمانهای بینا لمللی و کادرهای سندیکایی از جهان عرب شرکت نموده بودند.

این یکی از متعدد ابتکار عمل هایی است که در افریقا و دیگر نقاط جهان برای تدارک کنگره ۱۷ فدراسیون در اکتبر ۲۰۱۶ در افریقای جنوبی در جریان است.

اتحاد کارگر

T140602Z400.jpg

اعتصابات عمومی در فرانسه بیش از هشتصد موسسه را با اختلال روبرو کرده است

خیابان‌های پاریس امروز بار دیگر شاهد تظاهرات هزاران تن از شهروندان ناراضی کشور بود.

درپی یک فراخوان عمومی از سوی دو سندیکای قدرتمند کارگری و کارکنان دولت خیابان های مرکزی پاری ازبامداد امروز مملو از پرچم های سرخ سندیکای کارگری "کنفدراسیون عمومی کار" با گرایش چپ و "اف اوُ"، نیروی کارگر فرانسه بود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه ده ها هزار نفر در تظاهرات امروز که در اعتراض به سیاست های اقتصاد ریاضتی دولت ترتیب یافته بود شرکت کردند.

در دو فرودگاه بین المللی پاریس، شارل دو گل و ارولی از دیروز اعتصابات دیدبان ها موجب کاهش پروازها گردیده . گفته می شود که امروز بیش از پنجاه درصد پروازها یا انجام نگرفت و یا با تاخیر روبرو شد.

در ساختمان مرکزی رادیو فرانسه، که شامل شش رادیوی دولتی است، به دعوت سندیکاها از بیست روز پیش اعتصابات ادامه دارد.

برج ایفل پاریس به علت اعتصاب بخشی از کارکنان این بزرگترین نماد جهانگردی فرانسه تا ساعت هجده، شش بعد از ظهربه وقت فرانسه، به روی بازدید کنندگان بسته بود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه علاوه بر ادارات دولتی از جمله باجه های پُست، در مجموع بیش از هشتصد موسسه دولتی و خصوصی براثر اعتصاب با اختلالات کاری در سطوح مختلف رو به رو بوده اند.

رادیو قرانسه

روزنامه فرانسوی «لو فیگارو»، بازداشت معترضان، مجروح شدن یک نفر و دشواری تردد در برخی مسیرهای منتهی به پاریس در نخستین ساعات اعتصاب گسترده امروز سه شنبه در فرانسه، فضای اعتراضات را متشنج کرد.

به گزارش رئیس پلیس پاریس، صبح امروز 20 نفر در جریان اعتراض رانندگان تاکسی در استان «ایل دو فرانس» که پاریس در آن قرار دارد، بازداشت شدند.

روزنامه «لو موند» نیز نوشت: چند صد تاکسی در منطقه «پورت مایو» مسیر غربی دسترسی به پاریس، تجمع کردند. تعدادی از رانندگان اروپایی نیز از کشورهای اسپانیا، ایتالیا و بلژیک به رانندگان فرانسوی معترض به فعالیت شرکت تاکسیرانی آن لاین «اوبر» و دیگر شرکت هایی که فعالیتشان کار تاکسیرانان را تهدید می کند، پیوستند.

لو موند افزود: مسیر پاریس کاملا بسته نشده اما مواردی از به آتش کشیدن لاستیک در مسیر حرکت خودروها مشاهده شده است.

گزارش ها همچنین از زخمی شدن یکی از معترضان حکایت دارد.

پیشتر در ماه ژوئن (خرداد/ تیر) نیز ادامه فعالیت اوبر در فرانسه مدتی پس از ممنوعیت آن، به اعتراض های خشونت بار اتحادیه های تاکسیرانی منجر شده بود.

امروز اعتراض تاکسیرانان با فراخوان اعتصاب کارمندان بخش های خصوصی و دولتی فرانسه، معلمان و کارمندان برج های مراقبت همراه شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، بیش از پنج میلیون کارمند مشاغل دولتی در فرانسه برای اعتراض به کاهش قدرت خرید خود امروز دست به اعتصاب زده اند.

سازمان هوانوردی غیرنظامی فرانسه نیز دیروز (دوشنبه) در اقدامی پیشگیرانه از شرکت های هوایی درخواست کرد 20 درصد پروازهایشان را پیش از اعتصاب ماموران نظارت بر تردد هوایی این کشور، لغو کنند.

اتحادیه های ماموران نظارت بر ترددهای هوایی، مستثنی شدن اعضای خود را از تغییرات پیشنهادی در مورد چگونگی محاسبه دستمزدها که به گفته آنان به قدرت خرید اعضا آسیب می زند، خواستارند.

1777FBF67F4B16B9A817811900F8DB400.jpg

آغاز اعتصاب های گسترده در یونان در مخالفت با سیاست های ریاضت اقتصادی

اعتصابات گسترده ای به نشانه مخالفت با سیاست ریاضت اقتصادی دولت و بخصوص طرح اصلاحات در ساختار بیمه های تامین اجتماعی، از امروز چهارشنبه در یونان آغاز شد.

اتحادیه سراسری کشتیرانی یونان (NP) با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: همه کارکنان شرکت های کشتیرانی دولتی و خصوصی از امروز چهارشنبه به مدت 48 ساعت به نشانه مخالفت با سیاست ریاضت اقتصادی دولت چپگرای یونان و بخصوص طرح انجام اصلاحات در ساختار بیمه های تامین اجتماعی، اعتصاب کرده و دست از کار کشیده اند.

این بیانیه افزود: همه کشتی ها در بنادر کشور متوقف و هیج کشتی برای مدت دو روز حرکت نخواهد کرد.

اتحادیه سراسری کشتیرانان یونان نیز در بیانیه ای برای دعوت به اعتصاب نوشت: حقوق و مزایای بازنشستگان طی 5 سال گذشته بر اثر سیاست ریاضت اقتصادی، 45 درصد کاهش داده شده است و بازنشستگان دیگر قادر به تامین مخارج روزمره خود و خانواده هایشان نیستند.

این اتحادیه با انتقاد شدید از دولت یونان افزود، طرح اصلاحات در ساختار بیمه های تامین اجتماعی در واقع به افزایش سن بازنشستگی، کاهش حقوق و مزایای بازنشستگان و در نهایت باعث فقر اقشار کم درآمد و زحمتکش منجر خواهد شد و از دولت خواسته است این طرح را پس بگیرد.

در همین حال تمامی کارکنان مراکز ارائه خدمات به شهروندان امروز به مدت 24 ساعت به نشانه مخالفت با طرح اصلاحات در ساختار بیمه های تامین اجتماعی، اعتصاب کرده دست از کار کشیدند.

پزشکان، استادان، آموزگاران و داروخانه های سراسر کشور نیز از امروز به مدت 24 ساعت دست به اعتصاب سراسری زدند.

به گزارش رسانه های خبری یونان از شهر 'کموتنی' در شمال یونان، کشاورزان معترض به طرح اصلاحات در ساختار بیمه های تامین اجتماعی خواستار دیدار با 'ونگلیس اوپستولوپلس' وزیر کشاورزی که به این شهر سفر کرده، شدند که با عکس العمل شدید نیروهای امنیتی روبرو گردیدند.

کشاورزان خشمگین با نیروهای امنیتی درگیر شده با شکستن در تالاری که وزیر کشاورزی در آنجا حضور داشت، وارد ساختمان شدند.

پس از این اقدام درگیری شدیدی بین معترضان و نیروهای امنیتی رخ داد که حدود یک ساعت به طول انجامید و نیروهای امنیتی توانستند معترضان را با استفاده از گاز اشک آور از محل حضور وزیر دور کنند.

دولت یونان به خواست وام دهندگان و اتحادیه اروپا، طرح قانونی انجام اصلاحات در ساختار بیمه های اجتماعی را تهیه کرده است و در نظر دارد که بزودی آن را به پارلمان برای تصویب ارایه کند.

بر اساس این طرح حقوق بازنشستگان کاهش، سن بازنشستگی افزایش و مالیات بر تولیدات و درآمد کشاورزان و مشاغل آزاد بشدت افزایش خواهد یافت.

ایرنا

IMG11400.jpg

گنگرۀ جهانی زنان کارگر

گنگرۀ جهانی زنان کارگر عضو فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری در قبرس

گنگرۀ جهانی زنان کارگر فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری در پروولیای لارناکا، به میزبانی فدراسیون اتحادیه‌های کارگری قبرس با موفقیت آغاز شد.

در روز اول گنگره، دبیرکل فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری، جورج ماوریکوس و مدیرکل فدراسیون اتحادیه‌های کارگری قبرس، پامبیاس کیرتسیس، در گنگره سخنرانی کردند. شرکت کنندگان در گنگره، نمایندگان زن از ۲۷ کشور جهان و ۴۵ گنگره پیوسته به فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری حضور داشتند. موضوع اصلی گنگره توسط «نیمکو مکاندا»، معاون دوم فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری از «ان-ای-اج-آ-دابلیو-یو» آفریقای جنوبی ارائه شد.

در عصر همانروز، فدراسیون اتحادیه‌های کارگری قبرس تظاهرات عظیمی را در خیابان‌های لارناکا سازمان داد؛ که تمام نمایندگان از نقاط مختلف جهان در آن شرکت کردند و جشن سیاسی- فرهنگی با موسیقی سنتی زیبایی نیز ترتیب داده شد. در این گردهمایی، خوش‌آمدگویی توسط دبیرکل فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری، دبیرکل فدراسیون اتحادیه‌های کارگری قبرس و پاولا پلمیرا، از «یو-اس-بی» ایتالیا به نمایندگان شرکت کننده از نقاط مختلف جهان ارائه گردید.

اتحاد کارگر

kargran-amrica-400.jpg

اعتصاب کارگران در ۷ فرودگاه آمریکا

کارگران شماری از شلوغ‌ترین فرودگاه‌ها در آمریکا در اعتراض به شرایط کار اعتصاب کردند.

به گزارش واشنگتن‌پست، نزدیک به دو هزار کارگر در هفت فرودگاه آمریکا در اعتراض به آن‌چه شرایط نامناسب کاری توصیف کرده‌اند، دست به اعتصاب زدند.

مسئولان اتحادیه خدمات کارگری در آمریکا اعلام کردند که کارگران در فرودگاه‌های فیلادلفیا، بوستون، نیویورک‌کندی، لاگاردین، فورت‌لادردیل، شیکاگواُهیر و همچنین نووارک‌لیبرتی شب گذشته - چهارشنبه - اعتصاب خود را آغاز کردند.

اعتصاب کارگران در هواداری از کمپین ملی به منظور درخواست ۱۵ دلار در ازای هر ساعت کار به عنوان حداقل دستمزد انجام شد.

برخی از کارگران در فرودگاه‌های آمریکا دستمزدی در حدود هفت دلار به ازای هر ساعت کار دریافت می‌کنند.

ایلنا

986400-3.jpg

بیانیهٔ همبستگی احزاب کارگری و کمونیستی،

دربارهٔ وضعیت خطرناک منطقه خاورمیانه (مدیترانهٔ شرقی)

ما حزب‌های کمونیست و کارگری [امضاء کننده این بیانیه مشترک] شاهد شدّت یافتن تجاوزگری امپریالیستی، و رقابت و رودررویی‌های میان قدرت‌های سرمایه‌داری جهانی و منطقه‌یی در منطقهٔ مدیترانهٔ شرقی (خاورمیانه) هستیم.

از سال ۲۰۰۳ [آخر اسفند ۱۳۸۱] و تجاوز امپریالیستی به عراق، و پس از نشستِ سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ”ناتو“ در سال ۲۰۰۴ [۱۳۸۳ش] در استانبول که تصمیم به اجرای طرح ”خاورمیانهٔ جدید“ گرفته شد، تا امروز ما شاهد قربانیان بی‌شمار مداخله‌ها و جنگ‌های امپریالیستی بوده‌ایم؛ [از جمله] هزاران کشته و زخمی، و میلیون‌ها پناهنده و مهاجر که مجبور به ترک خانه و کاشانه‌شان شده‌اند. مداخله‌گری امپریالیستی در سوریه خطر یک آتش‌افروزی گسترده‌تر را چندبرابر کرده است.

پس از مداخلهٔ آمریکا، اتحادیهٔ اروپا، ترکیه، و سلطان‌نشین‌های خلیج فارس که به نام مقابله با ”دولت اسلامی“ [داعش] بالا گرفت- [داعشی] که خودشان قبلاً از راه‌های بسیاری از شکل‌گیری آن حمایت کرده بودند- و نیز شدّت گرفتن تجاوز اسرائیل، مداخلهٔ نظامی روسیه صورت گرفت. هم‌زمان، ماشین نظامی ”ناتو“ در مدیترانه نیز در حال تقویت شدن است.

روشن است که رقابت بر سر کنترل منابع هیدروکربنی [نفت و گاز]، مسیرهای انتقال این مواد، و سهم‌خواهی در بازار شدّت یافته است، و قربانیان این رقابت، ملّت‌های منطقه‌اند.

ما حزب‌های کمونیست و کارگری این تجاوزگری امپریالیستی را محکوم می‌کنیم. ما با شرکت دولت‌های کشورهایمان در طرح‌های امپریالیستی در منطقه، گذاشتن هرگونه امکانی در اختیار ”ناتو“ و اتحادیهٔ اروپا، و هرگونه استفاده از کشورهایمان به مثابه تخته‌پرش امپریالیست‌ها مخالفیم. ما خواستار برچیده شدن همهٔ پایگاه‌های نظامی خارجی و پایان دادن به هر توافق همکاری نظامی با اسرائیل هستیم که همچنان به اشغال و حمله به ملّت فلسطین ادامه می‌دهد.

ما خواهان کمک‌رسانی فوری به پناهندگان و مهاجران هستیم. ما همبستگی خود را با ملّت‌های فلسطین و سوریه، با مردم منطقه، و به‌ویژه با همهٔ آنهایی که در حال مبارزه با مداخله و اشغال نظامی خارجی‌اند اعلام می‌کنیم.

ما بر تلاش‌هایمان به منظور تقویت همبستگی انترناسیونالیستی کارگران کشورهایمان خواهیم افزود، زیرا فقط پیکار مشترک آنها با سرمایه و سرمایه‌داری است که می‌تواند به استثمار انسان از انسان و وحشیگری امپریالیستی پایان دهد.

حزب دموکراسی و سوسیالیسم الجزایر، حزب کمونیست آذربایجان، حزب کارگر بنگلادش، حزب کمونیست برزیل، حزب کمونیست کانادا، حزب مترقی زحمتکشان قبرس ”آکِل“ ،

حزب کمونیست در دانمارک، حزب کمونیست دانمارک، حزب کمونیست آلمان، حزب کمونیست یونان، حزب کارگران مجارستان، حزب کمونیست هندوستان، حزب کمونیست هندوستان (مارکسیست)، حزب تودهٔ ایران، حزب کمونیست عراق، حزب کمونیست کردستان – عراق، حزب کمونیست ایرلند، حزب کمونیست اسرائیل، حزب کمونیست لبنان، حزب کمونیست مکزیک، حزب کمونیست فلسطین، حزب مردم فلسطین، حزب کمونیست فدراسیون روسیه، حزب کارگران کمونیست روسیه، حزب کمونیست اتحاد شوروی، حزب کمونیست صربستان

حزب کمونیست خلق‌های اسپانیا، حزب کمونیست سریلانکا، حزب کمونیست سودان، حزب کمونیست ترکیه، حزب کمونیست ویتنام

نامه مردم

3543400.jpg

اعتصاب کارگران یونان علیه سیاست‌ها ریاضت اقتصادی

اتحادیه‌های کارگری یونان در اعتراض به سیاست‌های ریاضت اقتصادی امروز - پنجشنبه - اعتصاب کردند.

به گزارش وال‌استریت ژورنال، اتحادیه‌های کارگری یونان در اعتراض به سیاست‌های ریاضت اقتصادی دولت این کشور، امروز به مدت ۲۴ ساعت اعتصاب کردند.

اعتصاب امروز اتحادیه‌های کارگری یونان در فعالیت بیمارستان‌ها، حمل و نقل عمومی، سفر‌های هوایی، ادارات مالیات و دیگر بخش‌های این کشور اختلال ایجاد خواهد کرد.

یونان به علت بدهی سنگینی که به وام دهندگان بین‌الملل دارد، برای فرار از فروپاشی اقتصادی و کمک گرفتن از اتحادیه اروپا، مجبور است سیاست‌های ریاضت اقتصادی را در پیش بگیرد.

ایلنا

0dd7b56400-2.jpg

اعتصاب گسترده کارگران کم درآمد آمریکا در ۲۷۰ شهر این کشور

امروز سه شنبه، کارگران کم درآمد آمریکا به فراخوان اتحادیه‌های صنفی؛ در ۲۷۰ شهر این کشور اعتصاب کردند.

اعتصاب گسترده کارگران کم درآمد آمریکا در ۲۷۰ شهر این کشور خواسته‌های اصلی این اعتصاب افزایش حداقل دستمزد ساعتی و ایجاد نهادهای کارگری برای کارگران شاغل در واحدهای خدماتی همچون رستوران‌ها است.

این کارگران که اکثرا متعلق به رستوران‌های زنجیره‌ای فست فود می‌باشند، خواستار ۱۵ دلار دستمزد ساعتی هستند و این درحالیست که دستمزد کارگران فست فود در حال حاضر، ۲۵/ ۷ دلار در هر ساعت است.

این اعتصاب قرار است در چند روز آینده در بیش از ۵۰۰ شهر این کشور گسترش یابد و کارگران رده‌های شغلی دیگر نظیر کارگران خدماتی و کارگران مهدکودک‌ها نیز به این اعتراض بپیوندند

ایلنا،

Jermi400-3.jpg

اولین رویارویی حزب کارگر تحت رهبری کوربین با دولت کامرون بر سر لایحه اعتصاب

مجلس عوام انگلیس عصر روز دوشنبه صحنه اولین رویارویی حزب کارگر تحت رهبری جرمی کوربین با دولت محافظه کار دیوید کامرون بر سر تصویب لایحه بحث برانگیز مربوط به حق اعتصاب کارکنان اتحادیه های کارگری در انگلیس بود.

به گفته تحلیل گران لایحه 'اتحادیه کارگری ' که به احتمال قوی با توجه اینکه حزب محافظه کار اکثریت کرسی های مجلس عوام را در اختیار دارد ، به تصویب نهایی خواهد رسید، یکی از جدی ترین اقدامات قانونی صورت گرفته برای درهم شکستن قدرت اتحادیه های صنفی و کارگری در انگلیس در طی 30 سال گذشته محسوب می شود .

در نشست مجلس عوام انگلیس که از ساعت 2.30 بعدازظهر شروع و تا ده شب روز دوشنبه ادامه داشت، نمایندگان پارلمانی حزب کارگر در حضور 'جرمی کوربین'، لایحه محافظه کاران را به شدت مورد انتقاد قراردادند اما نتوانستند مانع از تصویب آن در شور دوم شوند.

این لایحه در شور دوم با 317 رای موافق در برابر 284 رای مخالف و با اختلاف تنها 33 رای به تصویب مجلس عوام رسید.

این لایحه پس از این مرحله به کمیته مربوط رفته و پس از بررسی مجددا به بحث گذاشته می شود که در صورت تصویب نهایی به مجلس اعیان خواهد رفت.

این برای اولین بار طی 32 سال حضور کوربین در مجلس عوام انگلیس بود که وی در صندلی های ردیف جلو ( front bench) این مجلس که برای حزب مخالف اختصاص به رهبر و اعضای کابینه در سایه و برای حزب حاکم اختصاص به نخست وزیر و وزیران دارد، حضور می یافت.

'انگلا ایگل' وزیر جدید تجارت در کابینه در سایه، در سخنانی در این نشست دولت انگلیس را متهم کرد که در حال تدارک حمله به اتحادیه های کارگری به رغم کاهش 90 درصدی اعتصابات کارگری در طی دو دهه گذشته است.

وی افزود: من ناراحت هستم چرا که دارای دولتی هستم که به جای همکاری با اتحادیه های کارگری و تقویت روح همکاری اجتماعی به منظور افزایش بهره وری های اقتصادی و تولیدی، ترجیح می دهد که به رویارویی با این اتحادیه ها بپردازد.

'انگلا ویگل' افزود: ناراحتی من فراتر از کلمات است که امروز در حال رویارویی با مهم ترین حمله مهم، پایدار و حزبی به شش میلیون عضو اتحادیه های کارگری و سازمان های آنها، در طی 30 سال گذشته هستیم.

وی تصریح کرد: این درحالی است که در طی حداقل 20 سال گذشته تعداد اعتصابات کارگری در انگلیس 90 درصد کاهش داشته است و بنابراین مطلقاً ضرورتی برای بکارگیری قانون در این مسیر بی رحمانه وجود ندارد.

انگلا ویگل همچنین در واکنش به اظهارات 'ساجد جواد ' وزیر تجارت دولت انگلیس که در غیاب دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس، کار دفاع از لایحه اتحادیه کارگری را برعهده داشت، عنوان داشت: من با افتخار در تمام عمرم یک فعال اتحادیه کارگری بوده ام.

بر طبق لایحه اتحادیه کارگری، برای داشتن حق اعتصاب، بیش از پنجاه درصد از حقوق بگیران یک شرکت باید در رأی گیری برای برگزاری اعتصاب شرکت کنند و از مجموع شرکت کنندگان در رأی گیری نیز حداقل 40 درصد از آنها باید حمایت خود را از برگزاری اعتصاب اعلام کنند تا اینکه این اقدام اعتراض آمیز جنبه قانونی پیدا کند درحالی که در این شرایط کنونی هیچ حدنصاب و هیچ محدودیت قانونی برای این کار وجود ندارد.

این لایحه همچنین اتحادیه های کارگری را ملزم می سازد که 14 روز قبل از شروع اعتصاب ، اطلاعات و جزئیات مربوط به اعتصاب از جمله استفاده از پلاکارد و یا بلندگو و یا شبکه های اجتماعی را در اختیار پلیس و نیز کارفرمایان خود قرار دهند.

براساس یکی از بندهای این لایحه در زمان برگزاری اعتصاب، شرکت های انگلیس دیگر منع قانونی برای استفاده از نیروهای سایر آژانس ها به جای کارکنان اعتصابی ندارند که این مساله به معنای استفاده از نیروهای اعتصاب شکن و عملا بی اهمیت ساختن تهدید اعتصاب از سوی اتحادیه های کارگری است.

ساجد جواد وزیر تجارت انگلیس در دفاع از این لایحه گفت که این 'یک اعلام جنگ ' علیه اتحادیه کارگری نیست و تنها یک گام ضروری برای پایان بخشیدن به تهدیدات بی پایان در بخش صنعتی شمرده می شود.

هرچند یکی از نمایندگان حزب محافظه کار در اظهاراتی در این نشست با بیان اینکه بخش هایی از این لایحه ناقض آزادی و حقوق افراد است، به ساجد جواد هشدار داد که این لایحه درصورت عدم اصلاح در مرحله بعدی با رای منفی برخی از هم حزبی هایش مواجه خواهد شود.

جرمی کوربین، رهبر جدید حزب کارگر انگلیس در مطلبی که روز دوشنبه در نشریه دیلی میرور منتشر شد، نیز از لایحه دولت محافظه کار دیوید کامرون که باهدف محدود کردن هر چه بیشتر شرایط اعتصاب در این کشور تهیه شده است، به شدت انتقاد کرده بود.

وی در این مطلب، لایحه بحث برانگیز دولت محافظه کار انگلیس برای محدود کردن حق اعتصاب، را یک حمله آشکار به کارگران و اتحادیه های کارگری دانست و آن را محکوم کرد.

کوربین تصریح کرد دولت محافظه کار با لایحه ای قانونی که شرایط تشکیل یک اتحادیه توسط کارمندان و همچنین شرایط برگزاری اعتصاب برای دفاع از حقوق اشتغال، درآمد و بازنشستگی آنها را دشوارتر می کند، در واقع کارگران را هدف حمله قرار داده است.

وی عنوان کرد حتی برخی از محافظه کاران انگلیس لایحه یاد شده را ناشی از یک رویکرد دیکتاتوری فاشیستی توصیف کرده اند.

'دیوید دیویس'، رئیس پیشین حزب محافظه کار انگلیس، پیشتر گفته بود که برخی از بخش های لایحه بحث برانگیز مربوط به شرایط برگزاری اعتصاب، یادآوری دیکتاتوری فرانکو در اسپانیا است.

حزب محافظه کار به رهبری دیوید کامرون در جریان انتخابات پارلمانی انگلیس که در ماه 'می ' گذشته برگزار شد، وعده داده بود که در صورت پیروزی در این انتخابات، شرایط را برای برگزاری اعتصاب در بخش های عمومی این کشور سخت تر خواهد کرد و همین نکته بار دیگر از سوی ساجد جواد در نشست امروز ( دوشنبه ) مجلس عوام مطرح شد.

براساس تصمیم یک کمیته حزب محافظه کار، این بخش های عمومی شامل کارکنان حوزه های بهداشت، آموزش، حمل ونقل عمومی و سرویس های آتش نشانی و اورژانس خواهند بود.

حزب محافظه کار مدعی هست که در حال حاضر حرکت های اعتصابی در بخش های عمومی این کشور با حمایت اکثریت کارکنان این بخش ها صورت نمی گیرند و برخی اوقات از هر ده نفر عضو این بخش ها، یک نفر خواهان اعتصاب است.

این محافظه کاران می گویند که نزدیک به سه چهارم از اعتصابات صورت گرفته از آگوست سال 2010 میلادی تا دسامبر سال 2014 میلادی در انگلیس، (89 مورد از 119 اعتصاب) زیر سقف حمایت لازم از سوی کارکنان آن بخش ها بوده است.

به گفته آنان در جریان اعتصاب کارکنان مترو لندن در سال گذشته میلادی، کمتر از یک سوم از اعضای اتحادیه کارگری 'آر ام تی ' از این اعتصاب حمایت کرده بودند.

در همین حال شماری از رهبران اتحادیه کارگری انگلیس پیش ازاین به دولت محافظه کار دیوید کامرون در ارتباط با این لایحه هشدار داده اند.

آنان معتقدند با توجه به اینکه کارکنان بخش های عمومی در انگلیس ممکن است عضو اتحادیه های مختلف کارگری و صنفی باشند، کسب حمایت 40 درصدی برای اعتصاب در این بخش ها که نیازمند همکاری نزدیک اتحادیه های یادشده است، بسیار مشکل به نظر می رسد.

کنگره ملی صنفی انگلیس ( تی یو سی ) پیشتر از این طرح حزب محافظه کار به عنوان 'هتک حرمت دمکراسی ' یادکرده و گفته است در صورت تصویب این طرح احتمال اعتصاب برای افراد شاغل در بخش های عمومی تقریبا غیر ممکن خواهد شد.

'دیوید پرنتس' دبیر کل اتحادیه صنفی 'یونیسون ' نیز گفته است این پیشنهاد حزب محافظه کار شرایط را کاملا به نفع دولت و نیز کارفرمایان تغییر خواهد داد.

به گفته تحلیل گران به نظر می رسد میان طرح محافظه کاران برای محدود کردن اعتصابات کارگری در انگلیس و برنامه ریاضت اقتصادی دولت کامرون که به احتمال زیاد سبب اعتراضات شدید اجتماعی در آینده خواهد شد ، ارتباط نزدیکی وجود دارد.

انگلیس در طی یک سال گذشته مواجه با اعتصابات گسترده کارکنان بخش های مختلف ازجمله بخش های درمانی، آموزشی، حمل ونقل و نیز نیروهای آتش نشانی و اورژانس بوده است.

بیشتر این اعتصابات در اعتراض به سیاست های ریاضتی دولت ائتلافی انگلیس و بدتر شدن وضعیت درآمدی کارکنان بخش های یادشده ، صورت گرفته است.

ایرنا