lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

dd012.jpg

نیروهای ویژه روسیه وارد مصر شدند

یک گروه از نظامیان نیروهای ویژه هوابرد روسیه برای شرکت در رزمایش ضدتروریستی در مصر وارد این کشور شدند.

به گزارش ایرنا براساس برنامه اعلام شده وزارت دفاع روسیه، این نیروها در قالب رزمایش مدافعان دوستی 2016 همراه نظامیان مصری با جنگ افزارهای سازمانی در عملیات تمرینی نابودی گروههای تروریستی و مسلح در شرایط صحرایی تمرین می کنند.

در این گزارش که امروز (جمعه) انتشار یافت، اصلی ترین عملیات نیروهای ویژه روسیه که برای نخستین بار در مصر حضور یافته اند، انجام عملیات هلی برد و فرود با چتر برای مبارزه با تروریست ها در شرایط سخت صحرایی در کنار نظامیان مصری است.

همچنین روزنامه ایزوستیا نوشته است که شمار نیروهای روسی شرکت کننده در رزمایش محرمانه است و امکان برنامه ریزی با هدف برگزاری دوره های آموزشی برای نظامیان مصری در این زمینه نیز وجود دارد.

دو روز پیش نیز اعلام شد، مسکو در حال مذاکره با قاهره برای بازگشایی پایگاه نظامی مربوط دوران شوروی در مصر است.

روزنامه ایزوستیا در این باره نوشت که روسیه برای اجاره کردن تاسیسات نظامی از جمله پایگاه هوایی شوروی در شهر سیدی که 45 سال پیش در دوران شوروی بسته شد، در حال مذاکره با مصر است.

ایزوستیا به نقل از دو منبع بدون معرفی نام افزوده است: مذاکرات برای بازگشایی پایگاه شوروی در کناره دریای مدیترانه رو به پیشرفت است و با موفقیت ادامه دارد و قاهره نیز با هدف حل مسائل راهبردی با همکاری روسیه در منطقه برای اجاره دادن پایگاه آمادگی دارد.

این مقام ها به ایزوستیا گفته اند: ایجاد پایگاه نظامی روسیه در مصر مرحله جدیدی از همکاری های دو کشور خواهد بود که به حل مسائل ژئوپلیتیک در خاورمیانه و شمال آفریقا کمک می کند و اگر مذاکرات با موفقیت پایان یابد، کار بازسازی پایگاه هوایی سیدی سال 2019 خاتمه می یابد و آماده میزبانی از یگان های نظامیان روسی خواهد شد.

فعالیت شوروی در این پایگاه هوایی که هدف آن نظارت بر فعالیت های نظامی آمریکا در منطقه بود، سال 1972 متوقف شد.

f71e69c8-9f1c-4627-b17f-7f315272a3c5-2.jpgبه بهانه حمایت از سوریه رخ داد؛

پایان ماه عسل عربستان و مصر

یک مقام دولتی مصر گفت که شرکت ملی نفت آرامکوی عربستان اوایل اکتبر شفاها به شرکت نفت مصر اعلام کرده که ارائه مواد نفتی‌ را به این شرکت متوقف کرده است. این در حالی است که مصر گفته به دنبال جایگزین‌هایی به جای عربستان است.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه ماهواره‌ای المسیرة، ظاهرا این دستور شفاهی مجازات مصری‌ها از سوی عربستان به دلیل موضع‌گیری اخیرشان در قبال بحران سوریه تلقی می‌شود چرا که مصر روز شنبه به نفع پیش‌نویس قطعنامه روسیه در شورای امنیت سازمان ملل در خصوص آتش بس در سوریه به ویژه شهر حلب رأی داده بود.

این مقام دولتی که خواست نامش فاش نشود در گفت‌وگو با رویترز بیان کرد که شرکت آرامکو به شرکت ملی نفت مصر اعلام کرد که از ابتدای ماه جاری میلادی امکان عرضه فراورده‌های نفتی به مصر را ندارد.

این مقام مسؤول به جزئیات این مساله و این که برای چه مدت این امر ادامه دارد، اشاره‌ای نکرد اما گفت که مصر به زودی مناقصه‌هایی را برای خرید نیازهای خود از بازهای محلی سوخت برگزار خواهد کرد.

حمدی عبدالعزیز، سخنگوی وزارت نفت مصر اعلام کرد، مصر مناقصه‌هایی را برای جایگزینی شرکت آرامکو عربستان مطرح کرده است.

وی به خبرگزاری فرانسه گفت: شرکت آرامکو عربستان به شرکت ملی نفت مصر توقف کمک‌های نفتی خود را بدون بیان هیچ دلیلی ابلاغ کرد.

شرکت ملی نفت مصر نیز تلاش دارد تا بیش از ۵۰۰ ملیون دلار از بانک مرکزی برای خرید مایحتاج نفتی‌اش دریافت کند.

در واقع ماه عسل قاهره و ریاض به بدترین سناریوی خود رسیده است کمک‌هایی که نظام عبدالفتاح سیسی چه داخلی و خارجی از سوی عربستان دریافت می‌کرد تبدیل به اهرم فشاری بر قاهره شده بود تا مواضعش را تغییر دهد و طبق خواسته آل سعود عمل کند اما دیگر هیچ چیز نمی‌تواند در وسط برنامه‌های ریاضتی عربستان به دلیل سیاست‌ها و جنگ‌هایش در منطقه موضع مصر را برای عربستان مثبت نشان دهد یا ریاض را وادارکند قاهره را از دایره حذفیات خود خارج کند.

بنابر اعلام المسیرة، بعد از آنکه مصر به نفع قطعنامه‌های شورای امنیت در خصوص برقراری آتش بس در سوریه رأی داد، عربستان و قطر به انتقاد از این کشور پرداختند به گونه‌ای که نماینده عربستان در سازمان ملل این اقدام را "دردناک" توصیف کرد که سفیر مصر در پاسخ به این انتقادات گفت که کشورش از هیچ تلاشی برای پایان دادن به درد و رنج‌های ملت سوریه فروگذار نخواهد کرد.

این درحالی است که عربستان موافقت کرده بود تا به مدت پنج سال و به موجب توافقنامه‌ای به ارزش ۲۳ ملیارد دولار ماهیانه ۷۰۰ هزار تن فراورده نفتی را در اختیار مصر قرار دهد. این توافقنامه که میان شرکت آرامکو عربستان و شرکت نفت مصر منعقد شد از سوی ملک سلمان پادشاه عربستان نیز امضا شد.

به موجب این توافق مصر ماهیانه از ماه مه گذشته ۴۰۰ هزار تن نفت گاز، ۲۰۰ هزار تن بنزین و ۱۰۰ هزار تن نفت کوره از عربستان خریداری می‌کرد.

7L7AtT7bwQb2.jpg

بازگشت نظامیان روسی به پایگاه شوروی در مصر

پس از اعلام روسیه درباره بررسی جزئیات طرح بازگشایی پایگاههای شوروی در ویتنام و کوبا، خبر مذاکره مسکو و قاهره برای حضور نظامیان روسی در پایگاه برجای مانده از این دوران در مصر نیز انتشار یافت.

به گزارش ایرنا، این خبر همزمان با برنامه اعزام نیروهای هوابرد روسیه به مصر برای شرکت در یک رزمایش بین المللی ضدتروریستی که قرار است ماه جاری میلادی (اکتبر) برگزار شود، اعلام شده است.

روزنامه ایزوستیا روز دوشنبه درباره مذاکرات بازگشایی پایگاه نظامی شوروی در مصر نوشته است: اکنون روسیه برای اجاره کردن تاسیسات نظامی از جمله پایگاه هوایی شوروی در شهر سیدی ۴۵ سال پس از بسته شدن آن مذاکره می کند.

رسانه روسی به نقل از دو منبع بدون معرفی نام افزوده است: مذاکرات برای پایگاه شوروی در کناره دریای مدیترانه رو به پیشرفت است که با موفقیت ادامه دارد و قاهره نیز با هدف حل مسائل راهبردی با همکاری روسیه در منطقه برای اجاره دادن این پایگاه آمادگی دارد.

این مقام ها به ایزوستیا گفته اند: ایجاد پایگاه نظامی روسیه در مصر مرحله جدیدی از همکاری های دو کشور خواهد بود که به حل مسائل ژئوپلیتیک در خاورمیانه و شمال آفریقا کمک می کند و اگر مذاکرات با موفقیت پایان یابد، کار بازسازی پایگاه هوایی سیدی سال ۲۰۱۹ خاتمه می یابد و آماده میزبانی از یگان های نظامیان روسی خواهد شد.

فعالیت شوروی در این پایگاه هوایی که هدف آن نظارت بر فعالیت های نظامی آمریکا در منطقه بود، سال ۱۹۷۲ متوقف شد.

نیکلای پانکوف معاون وزیر دفاع روسیه نیز روز جمعه گفت: مسئولان امور نظامی در زمان حاضر امکان بازگشایی پایگاههای نیروهای مسلح را در کوبا و ویتنام بررسی می کند ولی اکنون لزومی وجود ندارد که در باره ریز این مساله سخن بگویم.

پایگاه دریایی کامرون در ویتنام و ایستگاه ردیابی لوردس در کوبا که میراث شوروی بود سال ۲۰۰۲ بنا به تصمیم دولت وقت روسیه برچیده شد.

15442-2.jpgسیسی پای ارتش را به عرصه اقتصاد مصر باز کرده است

جهت تکمیل سریع پاره‌ای از طرح‌های بزرگ، سیسی به تیم مهندسی نیروهای مسلح، یکی از شاخه‌های ارتش متوسل شد و آن را مامور نظارت بر انشعاب جدید کانال سوئز و ساخت صدها واحد مسکونی برای افراد کم درآمد و ایجاد زیر ساخت در شرق قاهره کرد.

رئیس جمهوری مصر به شکل روزافزونی برای حل بحران‌های اقتصادی کشور متوسل به ارتش مصر شده است که این مساله به گسترش دامنه نفوذ و فعالیت اقتصادی نیروهای مسلح و افزایش نقش سیاسی آنها از زمان سرنگونی حسنی مبارک از سال ۲۰۱۱ انجامیده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، برآورد حجم فعالیت اقتصادی ارتش در بخش‌های غیرنظامی دشوار است، چراکه قانون مصر انتشار هرگونه آمار در خصوص بودجه آن را ممنوع کرده است.

کارشناسان می‌گویند که ارتش اقتصاد مصر را تحت سلطه خود ندارد، اما سهم ارتش در اقتصاد از زمان به قدرت رسیدن عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر پس از گذشت حدود یک سال از براندازی محمد مرسی، رئیس جمهور برکنار شده مصر در ژوئیه ۲۰۱۳ و با ورود نیروهای مسلح مصر به فعالیت‌های اقتصادی جدید همچون واردات شیر خشک و تولید دارو افزایش یافته است.

پس از اینکه بحرانی در شیر خشک رخ داد که به افزایش بسیار قیمت آن در اواخر اوت گذشته انجامید، ارتش با همکاری وزارت بهداشت اقدام به واردات شیر خشک کرد و در ماه میلادی گذشته آن را در بازارها با قیمتی بسیار ارزان‌تر عرضه کرد.

در اوت گذشته، توافقی میان وزارت بهداشت و وزارت تولیدات جنگی جهت ساخت نخستین کارخانه تولید داروی سرطان در مصر امضا شد.

طبق گفته تحلیلگران، فعالیت اقتصادی گسترده‌تر ارتش بر زیر ساخت‌ها متمرکز بوده است.

جهت تکمیل سریع پاره‌ای از طرح‌های بزرگ، سیسی به تیم مهندسی نیروهای مسلح، یکی از شاخه‌های ارتش متوسل شد و آن را مامور نظارت بر انشعاب جدید کانال سوئز و ساخت صدها واحد مسکونی برای افراد کم درآمد و ایجاد زیر ساخت در شرق قاهره کرد.

کسی که از مسیر اصلی میان قاهره و اسکندریه عبور می‌کند، می‌تواند نشان تجاری دستگاه خدمت ملی نیروهای مسلح را ببیند. آن تشکیلاتی دیگر وابسته به ارتش بوده و برای تعمیر مسیر و توسعه آنها مامور شده است.

این تشکیلات از چند سال قبل شرکت‌هایی در اختیار دارد که در زمینه‌های متعدد و در راس آنها تولید ماکارونی و آب معدنی و ساخت پمپ‌های بنزین خودروها فعالیت می‌کنند.

به گفته یزید صایغ، یک تحلیلگر، علت گسترش نقش نیروهای مسلح در فعالیت‌های اقتصادی نابسامان شدن وضعیت نهادهای مدنی کشور است که نمی‌توانند ماموریت خود را انجام دهند بنابراین ارتش خلأ را پر می‌کند.

گسترش نقش اقتصادی نیروهای مسلح مصر اخیرا انتقادهای بسیاری را برانگیخت که سیسی را واداشت تا از نقش ارتش و سلامت عملکرد آن دفاع کند.

رئیس جمهوری مصر گفت: هیچ پولی در داخل نیروهای مسلح صرف نمی‌شود مگر آنکه به دستور ما و دستور وزیر دفاع باشد.

وی خطاب به مردم مصر گفت: "کسانی هستند که می‌خواهند شما به همه چیز شک کنید." سیسی این سخنان را در اشاره به مخالفان از جمله اخوان المسلمین مطرح ساخت.

6470407.jpg

رزمایش سربازان نیروی هوابرد روسیه در مصر برای نابودی تروریسم

سربازان نیروی هوابرد روسیه در اکتبر به مصر اعزام می شوند ، تا در مانورهای مشترک برای از بین بردن تشکل های مسلح در بیابان ها شرکت کنند.

اسپوتنیک به نقل از وزارت دفاع روسیه روز دوشنبه این خبر را منتشر کرد. در این اطلاعیه آمده است: برای اولین بار در تاریخ ، سربازان نیروی هوابرد روسیه با تسلیحات و فن آوری خود به آفریقا رفته و در مانور بین المللی مشترک شرکت می کنند.

حضور سربازان روسیه در محدوده ی جمهوری عربی مصر برای رفتن به منطقه ی اجرای مانور در اکتبر سال 2016 برنامه ریزی شده است.

قرار است که در زمان رزمایش مشترک روسیه و مصر ، سربازان نیروی هوابرد ، روش های مشترک برای تعامل طی نابودی و مهار تشکل های مسلح غیر قانونی در بیابان ها را بررسی کنند.

به نظر می رسد که نمایندگان بیش از سی کشور بر این رزمایش نظارت کنند.

1875275.jpg

رسانه:

لیبی از روسیه درخواست کرده در مبارزه با تروریسم کمک کند

مارشال خلیفه حفتار، فرمانده کل ارتش لیبی برای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور و سرگئی شایگو، وزیر دفاع روسیه پیام هایی را ارسال و در آنها درخواست کرده برای نیروهای مسلح این کشور اسلحه و تجهیزات ارسال شود.

به گزارش "اسپوتنیک" این مطلب را روزنامه "ایزوستیا" با استناد به منابع خود اطلاع داده است.

به گفته این منابع عبداباسط البدری، سفیر لیبی در عربستان سعودی از مسکو بازدید کرده و روسیه را به آغاز عملیات ضد تروریستی در لیبی فرا خوانده است. منبع روزنامه "ایزوستیا" گفت:"لیبیایی ها درخواست کرده اند نه فقط سلاح های سبک بلکه ماشین های نظامی از جمله هواپیما برایشان ارسال شود. علاوه بر این آنها مسکو را به آغاز عملیات نظامی در لیبی علیه اسلام گرایان از نوع عملیات فعلی در سوریه فرا خوانده اند".

اسپوتنیک

645906.jpg

سیسی، اسرائیل را به گام برداشتن در مسیر صلح با فلسطین فراخواند

رئیس جمهوری مصر در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل خطاب به مردم و رهبران اسرائیل گفت: ما در برابر فرصتی واقعی برای حرکت به سمت صلح قرار داریم.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت خبری سازمان ملل، عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر در سخنرانی خود در هفتاد و یکمین دوره نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: مصر توانست در این وضعیت پرآشوب منطقه با حفظ نهادهای خود و آگاهی مردمش ثبات خود را حفظ کند.

وی در این سخنرانی خطاب به شهروندان اسرائیلی گفت: می‌خواهم از این تریبون جهانی مردم اسرائیل و رهبران آن را به اهمیت دستیابی به راه حلی برای حل بحران دعوت کنم. ما در برابر فرصتی واقعی برای نگارش برگی درخشان در کتاب تاریخ منطقه و حرکت به سوی تحقق صلح هستیم. تجربه مصر در این زمینه منحصر به فرد و جالب است و می‌تواند یک بار دیگر با حل مساله فلسطین و تشکیل دو کشور در کنار یکدیگر تکرار شود و امنیت و آرامش را برای مردم فلسطین و اسرائیل محقق سازد.

رئیس جمهوری مصر در ادامه به شرایط بسیار دشوار لیبی که در غرب این کشور قرار دارد، پرداخت و گفت: مصر تلاش بسیاری برای گردآوری گروه‌های لیبیایی در کنار یکدیگر و حمایت از اجرای توافقنامه صخیرات به عنوان راهی برای بازگرداندن وحدت و ثبات به لیبی انجام داده است.

سیسی درباره مساله سوریه نیز توقف فوری همه جانبه تمامی درگیری‌ها در این کشور و همکاری با نهادهای بین‌المللی جهت از سرگیری مذاکرات را به عنوان راه حلی ایده آل برای این کشور خواستار شد.

وی در ادامه درگیری‌ها و اختلافات کشورهای عربی با اسرائیل را عامل اصلی نبود ثبات در خاورمیانه دانست و "دستیابی فوری به راه حلی برای پایان اشغالگری" را خواستار شد.

وی درباره بحران سوریه افزود: منطقه خاورمیانه با درگیری‌های بزرگی مواجه است که در راس آن وضعیت دردناک سوریه و کشته شدن صدها هزار تن در این کشور و آوارگی میلیون‌ها تن از جمله نیم میلیون سوری در مصر قرار دارد.

sarkozy-kadhafi-2.jpg

ادعانامۀ مجلس انگلستان علیه نیکلا سارکوزی در ماجرای حملۀ نظامی به لیبی

کمیسیون امور خارجۀ پارلمان انگلستان با انتشار یک گزارش ٤٩ صفحه ای رییس جمهوری پیشین فرانسه، نیکلا سارکوزی، را متهم می کند که برای پیشبرد منافع شخصی خود و تحکیم موقعیت فرانسه در شمال آفریقا فرمان حملۀ نظامی علیه رژیم معمر قذافی در لیبی را در سال ٢٠١١ صادر کرد.

گزارش کمیسیون امور خارجۀ مجلس انگلستان تصریح می کند که دولت وقت فرانسه به بهانۀ نجات جان غیرنظامیان شهر بنغازی دخالت نظامی در لیبی را به اقدام نظامی علیه رژیم معمر قذافی تبدیل کرد. این گزارش همچنین نخست وزیر وقت انگلستان، دیوید کامرون، را "مسئول نهایی" شکست حملۀ هوایی این کشور در لیبی معرفی کرده است. گزارش تأکید می کند که حملات هوایی انگلستان به سقوط معمر قذافی و جنگ داخلی در لیبی منجر شد و بیشترین بهره را به اسلامگرایان در کل شمال آفریقا رساند.

اقدام نظامی علیه لیبی با تأئید شورای امنیت سازمان ملل و با پشتیبانی دولت وقت فرانسه صورت گرفت. گزارش پارلمان انگلستان به گفتگوهای مسئولان سرویس های اطلاعاتی فرانسه و وزیر امور خارجۀ وقت آمریکا، هیلاری کلینتون، و همچنین اظهارات "سیدنی بلومانتل"، مشاور وقت وزیر امور خارجۀ آمریکا، استناد می کند که در خصوص تصمیم رییس جمهوری وقت فرانسه گفته است : "اهداف رییس جمهوری فرانسه در حملۀ نظامی به لیبی دستیابی به سهم بیشتری از تولید نفت این کشور، افزایش نفوذ فرانسه در شمال آفریقا، تحکیم موقعیت ارتش فرانسه در جهان، مقابله با طرح های قذافی برای جایگزین کردن فرانسه در کشورهای فرانسوی زبان آفریقا و بالاخره بهبود وضعیت سیاسی در خود فرانسه هستند."

کمیسیون امور خارجۀ پارلمان انگلستان سپس تصریح می کند : اگر چه چهار هدف اول برای حملۀ نظامی به لیبی منافع ملی فرانسه را تأمین می کنند، در عوض هدف پنجم، یعنی "بهبود وضعیت سیاسی در فرانسه"، به منظور تأمین منافع سیاسی خود رییس جمهوری وقت فرانسه، نیکلا سارکوزی، دنبال شده است. گزارش تأکید می کند که هدف رییس جمهوری فرانسه مشخصاً به دست آوردن آرای بیشتر در انتخابات ریاست جمهوری سال ٢٠١٢ بوده است و به این منظور او قصد داشته با حملۀ نظامی به لیبی به نگرانی افکار عمومی در خصوص مهاجرت جمعیت های منطقۀ مدیترانه به فرانسه پاسخ بدهد.

گزارش کمیسیون پارلمان انگلستان "آلن ژوپه"، وزیر امور خارجۀ وقت فرانسه، را از یاد نبرده که در سخنرانی اش در شورای امنیت سازمان ملل و در پشتیبانی از حملۀ نظامی به لیبی تصویر مبالغه آمیزی از اوضاع امنیتی و غیرنظامیان این کشور ارایه داد و گفت : "زمان زیادی و شاید تنها چند ساعت" برای دخالت نظامی در لیبی "باقی نمانده است."

نمایندگان مجلس انگلستان سپس به نقش مخالفان تبعیدی رژیم قذافی در فرانسه اشاره کرده اند که ارتباطات مهمی با برخی محافل بانفوذ روشنفکری فرانسه داشتند و قویاً خواستار اقدام نظامی فرانسه علیه رژیم معمر قذافی بودند. نمایندگان کمیسیون امور خارجۀ مجلس انگلستان تأکید می کنند که در حملۀ نظامی به لیبی عملاً درس های اشغال عراق در سال ٢٠٠٣ نادیده گرفته شد و دولت بریتانیا توسط فرانسه درگیر اقدام نظامی شد که حاصلش جنگ داخلی در لیبی و پیشروی اسلامگرایان در منطقه بوده است. آنان گفته اند که جستجوی راه حل سیاسی برای نجات جان غیرنظامیان بنغازی در سال ٢٠١١ امکانپذیر بود و تونی بلر، نخست وزیر پیشین انگلستان، گفتگوهایی را در این جهت با معمر قذافی آغاز کرده بود، اما، نخست وزیر وقت انگلستان، دیوید کامرون، و دولت او عزم خود را برای حملۀ نظامی علیه رژیم قذافی جزم کرده بودند.

رادیو فرانسه

74913a30-b0ee-4be8-b3df-889733bb3b3d-2.jpgپارلمان انگلیس:

دخالت نظامی لندن در لیبی با استناد به اطلاعات نادرست بود

پارلمان انگلیس در گزارشی فاش کرد که دخالت نظامی انگلیس در لیبی در سال 2011 که به دستور دیوید کامرون انجام شد، با استناد به اطلاعات اشتباه بوده است؛ مداخله‌ای که در نهایت به فروپاشی سریع سیاسی و اقتصادی این کشور آفریقایی منجر شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این گزارش که امروز چهارشنبه به استناد مدارک محکمی از سوی کمیته روابط خارجه پارلمان انگلیسی منتشر شده تاکید می‌کند، دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس که از سال 2010 قدرت را به دست گرفته بود در این تصمیم‌گیری نقش مستقیم داشته و باید مسئولیت این اقدام را پذیرا باشد.

انگلیس و فرانسه در آغاز سال 2011 دخالت نظامی در لیبی را آغاز کردند. جنگنده‌های این دو کشور تلاش بسیاری برای سرکوب معمر قذافی، دیکتاتور مخلوع لیبی انجام دادند که سرانجام به سرنگونی وی منجر شد. لیبی پس از قذافی دچار ناآرامی شد و گروه تروریستی داعش بخش‌هایی از این کشور را اشغال کرد.

علاوه بر این سالانه ده‌ها هزار مهاجر غیرقانونی نیز با استفاده از اوضاع آشفته لیبی توسط قاچاقچیان انسان از راه این کشور به اروپا فرستاده می‌شوند.

رئیس کمیسیون روابط خارجه پارلمان انگلیس و عضو حزب محافظه کار این کشور گفت: اقدامات انگلیس در لیبی و دخالت نظامی در این کشور نتیجه اندیشه‌ای درست نبود و نتایج و پیامدهای آن تا به امروز ادامه داشته است. سیاست انگلیس در لیبی قبل و بعد از مداخله نظامی در مارس 2011 بر پایه فرضیاتی نادرست وفهم ناقص از اوضاع این کشور بود.

در گزارش کمیسیون مذکور آمده که مسئولیت اصلی این مساله بر عهده دیوید کامرون است.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا نیز پیشتر اعلام کرده بود که همپیمانان اروپایی‌اش پس از دخالت نظامی در بحران لیبی حالا خود را از موضوع این کشور کنار کشیده‌اند.

دیوید کامرون پس از شکست در همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا از نخست وزیری این کشور استعفا داد و روز دوشنبه نیز به عضویت خود در پارلمان این کشور پایان داد.

4-1pvzvt4v6q1b6i3mcb6turq2aezfwsje8hqjtwb2jmjg.jpg

سیسی:‌

برای حل‌ بحرانهای یمن، سوریه و لیبی باید تمامیت ارضی آنها حفظ شود

رییس‌جمهور مصر تاکید کرد، حل‌وفصل سیاسی بحران در کشورهایی نظیر یمن، سوریه و لیبی نیازمند حفظ وحدت و تمامیت ارضی در این کشورها است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک،‌ عبدالفتاح سیسی، ریییس‌جمهوری مصر در مصاحبه‌ای با روزنامه "هندو" تایید کرد، حل‌وفصل سیاسی بحران‌های سوریه، لیبی و یمن نیازمند وحدت در این کشورها و حفظ تمامیت ارضی آن‌ها است. وی گفت: ما شاهد درد و رنج انسانی عظیمی که در پی درگیری‌ها و بحران‌های کنونی در سوریه، لیبی و یمن رخ داده بوده‌ایم.

وی افزود، مصر بر این باور است که فرآیند حل‌وفصل سیاسی بحران‌ در کشورها باید به نحوی باشد که اتحاد، تمامیت ارضی و منابع و نهادهای ملی آنها را حفاظت کند.

سیسی خاطر نشان کرد که مبارزه علیه گروه تروریستی داعش و سایر سازمان‌های تروریستی نیازمند یک رویکرد جامع با هدف قطع حمایت مالی و تسلیحاتی از آن‌ها است.

سیسی روز پنجشنبه برای یک سفر سه روزه وارد هند شده و قرار است با رییس‌جمهوری و نخست‌وزیر این کشور دیدار کند.

 

66a8034a-7903-4eff-ba4f-f9065d1443e8.jpg

لیبی در اعتراض به حملات هوایی آمریکا سفیر این کشور را احضار کرد

پارلمان لیبی در اعتراض به حملات هوایی آمریکا به شهر «سرت» به بهانه مقابله با داعش، روز سه شنبه سفیر این کشور را احضار کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع، کمیته دفاع و امنیت ملی مجلس نمایندگان لیبی با احضار سفیر آمریکا از وی خواسته است در باره موارد نقض حریم هوایی لیبی توسط نیروی هوایی آمریکا که بدون هماهنگی با دستگاه های ذیربط این کشور صورت گرفته است، توضیح دهد.

این کمیته روز سه شنبه با صدور بیانیه ای اقدام آمریکا را محکوم و آن را مغایر با ادعای آن کشور برای مقابله با تروریسم ارزیابی کرد.

در این بیانیه همچنین تاکید شده است که آمریکا با این موضوع برخورد دوگانه داشته و با مسئله سیاسی برخورد می کند.

این بیانیه می افزاید آمریکا در انجام این حملات بدون هماهنگی قبلی با طرف های قانونی و ارتش لیبی اقدام کرده است.

رسانه ها به نقل از وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کردند که ارتش این کشور روز دوشنبه اهداف گروه تروریستی داعش را در شهر سرت لیبی، هدف حملات هوایی قرار داده است.

بیانیه پنتاگون می افزاید: این حملات به درخواست دولت وحدت ملی لیبی و با تایید باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا و در پی توصیه اشتون کارتر وزیر دفاع و ژنرال جوزف دانفورد رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، صورت گرفت.

450x225_uploads20160721b097241657.jpg

عملیات جنگنده‌های خارجی در آسمان بنغازی

                                             کشته شدن سرکرده داعش در لیبی /

                                                                              اعتراض مجدد لیبی به فرانسه

دولت توافق ملی لیبی در اعتراض به حضور نیروهای ویژه فرانسه در شرق این کشور، بار دیگر سفیر فرانسه در این کشور را احضار کرد. در مقابل "شورای انقلابیون بنغازی" حضور نیروهای فرانسوی در لیبی را "تجاوزی آشکار"‌خواند و برای جنگ با این نیروها و دیگر نیروهای خارجی حاضر در این کشور اعلام بسیج عمومی کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، دولت توافق ملی لیبی در بیانیه‌ای ضمن احضار آنتوان سیوان، سفیر فرانسه در این کشور جهت ابلاغ اعتراض خود نسبت به حضور نیروهای ویژه فرانسه در شرق این کشور، حضور این نیروها در لیبی را نقض قوانین بین‌المللی و دخالتی کاملا غیرقابل قبول در لیبی دانست.

در این بیانیه آمده است، فائز السراج، نخست وزیر لیبی در حاشیه کنفرانس سران اتحادیه عرب در نواکشوت با سیوان دیدار کرده و از وی خواست توضیحی رسمی پاریس درباره حقیقت آنچه رخ داده، ارائه کند.

در این دیدار سفیر فرانسه دوباره بر حمایت کشورش از دولت توافق ملی لیبی تاکید کرده و تعهد داد، یادداشت رسمی در شرح آنچه رخ داده، ارائه کند.

در حالی در شهرهای مختلف لیبی تظاهرات در اعتراض به دخالت فرانسه در این کشور برگزار شد، شورای انقلابیون بنغازی نیز دخالت فرانسه را دشمنی آشکار علیه لیبی توصیف کرد و برای جنگ با نیروهای فرانسوی و بیگانه حاضر در این کشور اعلام بسیج عمومی کرد.

رشید السعیطی، یکی از فرماندهان شورای انقلابیون بنغازی اظهار داشت: این فراخوان برای همه مردم لیبی است و با "انقلابیون واقعی" برای ایستادگی در برابر خواسته‌های استعماری فرانسه هماهنگی‌های لازم صورت خواهد گرفت.

السعیطی افزود:‌ اعلام بسیج عمومی از سوی شورا هرگز بر دیگر جبهه‌های داخلی نبرد به ویژه جبهه نبرد با داعش در شهر سرت تاثیر نخواهد گذاشت و هدف همه "انقلابیون"‌ بیرون راندن نیروهای خارجی از کل کشور است.

این فرمانده شورای انقلابیون بنغازی موضع‌گیری دولت توافق ملی لیبی را متناقض توصیف کرد و مدعی شد، دولت توافق ملی لیبی از حضور این نیروها آگاه بوده زیرا با شورا تماسی نداشته و با آنها هماهنگی نکرده است.

در همین راستا برخی منابع لیبیایی گزارش دادند، در درگیری نیروهای خلیفه حفتر، فرمانده ارتش لیبی با نیروهای وابسته به شورای انقلابیون بنغازی در منطقه القوارشه واقع در غرب بنغازی، ۱۷ تن از نیروهای حفتر کشته و بیش از ۲۴ تن دیگر از آنان زخمی شدند، این در حالی است که جنگنده‌های بیگانه به بمباران منطقه مذکور ادامه می‌دهند.

برخی منابع پزشکی در لیبی اظهار داشتند، این درگیری‌ها به دنبال حمله زمینی و هوایی نیروهای خلیفه حفتر با هدف کنترل بر پایگاه‌های نیروهای شورای بنغازی آغاز شد.

به گفته منابع مذکور، نیروهای شورا از سه پایگاه عقب‌نشینی کرده و سپس دوباره در جریان درگیری‌ها به آنجا بازگشتند. در این درگیری‌ها دو تن از نیروهای شورای مذکور کشته و ۹ تن دیگر از آنان زخمی شدند.

برخی منابع در شورای انقلابیون بنغازی تاکید کردند که تعدادی جنگنده بیگانه بیش از هشت بار پایگاه‌های نیروهایشان در منطقه قنفوده واقع در شمال غرب بنغازی را هدف حملات خود قرار دادند.

همین منابع افزودند: این منطقه که محل اسکان ده‌ها خانواده لیبیایی، عربی و آفریقایی ساکن بودند، هدف آتش توپخانه‌ای قرار گرفت.

از سوی دیگر برخی منابع امنیتی لیبی در گفتگو با شبکه خبری اسکای نیوز عربی از کشته شدن "مرعی صالح حمد الهتاک" ملقب به "ابوحفص الیبی"، یکی از چهره های تحت تعقیب آمریکا در حمله هوایی ارتش لیبی علیه پایگاه‌های داعش و القاعده در مناطق القوارشه و قنفوده واقع در غرب شهر بنغازی خبر دادند.

ابو حفص به دلیل دست داشتن در اقدامات تروریستی متعدد از جمله حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی، تلاش برای ترور سرکنسول ایتالیا در لیبی و نیز حمله به کنسولگری انگلیس در بنغازی یکی از برجسته‌ترین چهره‌های تحت تعقیب مسئولان امنیتی لیبی است.

وی یکی از کسانی است که تصویرش به همراه چند مهاجم دیگر در فیلم دوربین‌های مدار بسته کنسولگری آمریکا در بنغازی دیده شد.

وی پیش از این به گروه تروریستی داعش پیوسته بود.

1973656.jpg

دولت وحدت ملی لیبی:

حضور نظامیان فرانسوی در لیبی نقض تمامیت ارضی کشور است

دولت وحدت ملی لیبی در بیانیه ای در واکنش به اظهارات وزیر خارجه فرانسه مبنی بر حضور نظامیان این کشور در لیبی اعلام کرد: حضور نظامی فرانسوی ها در لیبی نقض تمامیت ارضی کشور است.

به گزارش مهر به نقل از پایگاه لبنانی العهد، دولت وحدت ملی لیبی با صدور بیانیه ای به اظهارات اخیر «ژان مارک آیرو» وزیر امور خارجه فرانسه واکنش نشان داد.

بر اساس این گزارش، وی در پاسخ به وزیر خارجه فرانسه که از حضور نظامیان این کشور در لیبی خبر داده بود، گفت: حضور نظامی فرانسوی ها در لیبی نقض تمامیت ارضی کشور است.

در این بیانیه دولت وحدت ملی لیبی از اظهارات وزیر امور خارجه فرانسه به شدت ابراز ناخشنودی کرده است.

گفتنی است، «ژان مارک آیرو» وزیر امور خارجه فرانسه در مصاحبه روز سه شنبه خود با خبرگزاری «رویترز» از حضور نظامی این کشور در لیبی خبر داده بود.

57305763.jpg

             اعلام بسیج عمومی در لیبی؛

                                                   افشاگری لوفیگارو درباره حمایت ترکیه از داعش لیبی

رئیس پارلمان لیبی و فرمانده کل نیروهای مسلح در کشور "بسیج عمومی" اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، شبکه خبری اسکای نیوز عربی به نقل از منابع گزارش داد که عقیله صالح، رئیس پارلمان لیبی و فرمانده کل نیروهای مسلح در کشور بسیج عمومی اعلام کرد و سرلشگر عبدالرازق الناظوری، رئیس ستاد کل را به عنوان حاکم نظامی منطقه‌ای که از شهر درنه در شرق تا بن جواد در غرب کشیده می‌شود، تعیین کرد.

اعلام این امر در میان تشدید تحرکات ارتش در چند روز گذشته علیه مناطق تحت تصرف القاعده و داعش در دو شهر اجدابیا و بنغازی در شرق کشور صورت گرفته است.

در همین حال، عبدالله بلیحق، سخنگوی پارلمان لیبی با بیان این که تعیین سرلشگر عبدالرازق الناظوری به منزله اعلام جنگ در کشور است و این تصمیم به دلیل حمله گروه گسترده‌ نیروهای داعش به نیروهای ارتش لیبی در اجدابیا و سیطره آنها بر یکی از اردوگاه‌ها صورت گرفته است.

آزادسازی منطقه‌ای در اجدابیا از سیطره القاعده

از سوی دیگر، نیروهای "ارتش ملی لیبی" وابسته به خلیفه حفتر توانستند منطقه صنعتی در جنوب شهر اجدابیا را پس از درگیری‌های شدید با شبه نظامیان "تیپ‌های دفاع از بنغازی" وابسته به القاعده آزاد کنند.

نیروی هوایی لیبی حملاتی به پایگاه‌های شبه نظامیان "تیپ‌های دفاع از بنغازی" ترتیب داد.

پیشتر شورای ریاستی دولت توافق ملی از تشکیل اتاق عملیات نظامی در اجدابیا خبر داده بود.

لوفیگارو: کشتی‌های حامل سلاح برای داعش از یک بندر ترکیه‌ای عازم لیبی شده‌اند

رسانه‌های فرانسوی گزارش دادند که عملیات گسترده‌ای توسط دستگاه‌های امنیتی اروپا در دریای مدیترانه آغاز شده است که هدف از آن شناسایی کشتی‌های حامل سلاح برای تروریست‌های داعش در لیبی است.

روزنامه لوفیگارو به نقل از یک منبع در دستگاه امنیتی در خاورمیانه گزارش داد که عملیات جستجو برای یافتن شش کشتی است که حامل بیش از 10 تن سلاح برای تروریست‌های داعش در لیبی است.

این روزنامه تاکید کرد که سازمان اطلاعات اروپا درصدد است مانع از رسیدن این کشتی‌ها به بندر لیبی شود.

این روزنامه نوشت که غیرممکن است که این کشتی‌ها بتوانند از کانل سوئز یا تنگه جبل طارق عبور کنند به همین دلیل این کشتی‌ها باید در دریای مدیترانه باشند.

در گزارش‌های خبری اعلام شده است که این کشتی‌ها از یک بندر ترکیه‌ای راه افتاده‌اند و دست به اقداماتی زده‌اند تا توسط ماهواره‌ها و کشتی‌های گشت زنی شناسایی نشوند و پیش بینی می‌شود که تعداد این کشتی‌ها بیشتر از شش کشتی باشد.

این در حالی است که سوریه بارها در سازمان ملل اعلام کرده است که ترکیه از تروریست‌های داعش حمایت می‌کند.

حمایت کوبلر از دعوت اتحادیه آفریقا برای تشکیل ارتش یکپارچه

از سوی دیگر، مارتین کوبلر، فرستاده سازمان ملل به لیبی اعلام کرد که از دعوت اتحادیه آفریقا از نمایندگان طرف‌های لیبیایی برای برگزاری نشستی پیرامون آشتی ملی حمایت می‌کند.

کوبلر گفت که وی از درخواست اتحادیه آفریقا برای دعوت از شورای ریاستی و پارلمان و نهادهای لیبایی جهت تشکیل ارتش یکپارچه لیبی برای مبارزه با داعش حمایت می‌کند.

57400.jpg

جنگ خیابانی میان نیروهای لیبیایی و داعش در شهر ساحلی سرت

نیروهای ارتش لیبی که از چند روز پیش عملیاتی گسترده را برای آزادسازی شهر سرت در شمال این کشور آغاز کرده‌اند، اکنون وارد جنگ خیابانی با تروریست‌های داعش در این شهر شمالی لیبی شده‌اند.

به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، نیروهای وابسته به دولت توافق ملی لیبی هفته گذشته پیشروی خود به سمت شهر ساحلی سرت، مقر داعش در شمال لیبی را آغاز کردند. آنها روز جمعه کنترل بندر و اسکله‌های این شهر و شهرک أسواوة یکی از مناطق حومه آن را که محل اسکان خانواده‌های افراد مسلح داعش بود، در دست گرفتند و تروریست‌ها را مجبور کردند که به سمت مسیر ساحلی میان دو شهر مصراته و سرت فرار کنند.

به گفته منابع محلی، نیروهای موسوم به "البنیان المرصوص" که از دولت دستور می‌گیرند اکنون وارد جنگ خیابانی با داعش و درگیری خانه به خانه با تروریست‌ها شده‌اند. جنگنده‌های ارتش لیبی نیز به طور مداوم پایگاه‌های داعش در شهر را هدف قرار می‌دهند.

اکنون کانون درگیری‌ها در اطراف هتل المهاری است؛ همان هتلی که به گفته برخی منابع تروریست‌های داعش در ساحل پشت آن قبطی‌های مصری را سر بریدند و فیلم مربوط به آن را پخش کردند. این فیلم برای اولین بار نشان داد که خطر داعش در لیبی تا چه اندازه جدی است.

از سوی دیگر سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در گفتگوی تلفنی با ژان مارک آیرو، وزیر خارجه فرانسه درباره حل بحران لیبی بحث و گفتگو کرد.

لاوروف در این تماس تلفنی بر آمادگی روسیه برای "ایفای نقش فعال در حل و فصل بحران لیبی" تأکید کرد. وی در تماس تلفنی با فرانک ولتر، اشتاین مایر، همتای آلمانی خود نیز درباره بحران‌های کنونی در سوریه، لیبی و اوکراین صحبت کرد.

در همین حال منابع پزشکی لیبیایی اعلام کردند که یک خودروی بمبگذاری شده در مرکز شهر بنغازی در شمال شرق لیبی منفجر شد که به دنبال آن سه تن کشته و دو تن دیگر زخمی شدند.

نیروهای ارتش لیبی کنترل بخش اعظم شهر بنغازی را در دست دارند و برای پاکسازی کامل شهر از گروه‌های تندرو تلاش می‌کنند.

ایسنا

2097889-(1).jpg

نخست وزیر لیبی:

اروپا زمینه های نگهداری پناهجویان را فراهم کند

نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی خواستار ماندن پناهجویان در کشورهای اروپایی شد.

«فائز السراج» در گفتگو با روزنامه آلمانی ولت ام زونتاگ همچنین اظهار داشت: اروپا باید راهی را پیدا کند تا ضمن آن بتواند به راحتی میزبان پناهجویان بوده تا آنها به کشورهای مبدا برنگردند.

نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی در ادامه افزود: مهاجران لیبیایی شرایط مناسبی در برگشت به لیبی نخواهند داشت.

وی در گفتگوی دیگری با روزنامه فرانسوی ژورنال دیمانژ تصریح کرد: هرگونه اعزام نیرو در قالب مبارزه با داعش یا تروریسم به لیبی را رد کرده و در حال حاضر با آن مخالف هستیم .

این در حالی است که «فیلیپ هاموند» وزیر امور خارجه انگلیس در این باره گفته است که اگر لازم باشد حتی بدون دعوت لیبی، به این کشور نیرو اعزام می کنیم.

هاموند هدف از این اقدام را مقابله با گروه تروریستی داعش در لیبی عنوان کرد.

وزیر خارجه انگلیس مدعی شد داعش ممکن است از سواحل لیبی برای حمله به اروپا یا کشتی های اروپایی استفاده کند.

مهر

49-e1437483191221.jpg

پروژه عظیم آبرسانی قذافی

طرح عظیم احداث روخانه - عظیم ترین پروژه بلندپروازانه جماهیری لیبی - شبکه آبرسانی، تأمین آب آشامیدنی مناطق بی آب و بخش صنعتی شمال لیبی با آبهای منابع زیرزمینی در جنوب این کشور بشمار می رود. بر اساس ارزیابی های کارشناسان مستقل، این پروژه عظیم ترین طرح مهندسی تا کنونی در جهان است. علت عدم شهرت پروژه این است که رسانه های غربی عملا در باره آن سکوت اختیار کردند و برای اجرای آن ٢۵ میلیارد دلار هزینه شد که به جای خود، بزرگترین سرمایه هزینه شده برای سازندگی در تاریخ جهان بود.

قذافی کار روی طرح خود را در سال ٨٠ آغاز کرد و این طرح تا شروع جنگهای کنونی عملا اجرا شده بود. مخصوصاَ تاکید می کنیم که برای اجرای این طرح حتی یک سنت پول خارجی صرف نشد. تحقق این پروژه نشاندهنده این واقعیت است که سلطه برمنابع یکی از فاکتور مؤثر در تنظیم سیاست جهانی می باشد. آیا جنگ کنونی برعلیه لیبی، اولین جنگ برای سلطه بر آب آشامیدنی نیست؟ جنگ افروزان حتماَ می دانند بخاطر چه می جنگند! آب جاری در رودخانه های مصنوعی، از چهار منبع عظیم آب زیرزمینی واقع در مناطق حمدا، کوفرا، مرزوق و سیرت که ذخیره آب آنها ٣۵ هزار کیلومترمکعب تخمین زده می شود، تأمین می گردد! این میزان آب می تواند تمام خاک کشوری مثل را آلمان به ارتفاع ١٠٠ متر بپوشاند و بر اساس آخرین مطالعات انجام شده، آب چاههای لیبی تقریبا تا ۵٠٠٠ سال کفایت می کند.

علاوه بر این، این پروژه آبرسانی را بجای خود می توان «هشتمین معجزه جهان» نامید، زیرا، اگر انتقال روزانه ۶ و نیم میلیون مترمکعب آب از کویر را هم به آن اضافه کنیم و در نظر بگیریم که بطور حیرت انگیزی چه صحرای وسیعی را به اراضی زیر کشت جهان می افزاید، صحت این نامگذاری ثابت می شود. طرح احداث رودخانه های مصنوعی به هیچوجه قابل مقایسه با پروژه آبیاری مزارع پنبه آسیای میانه اتحاد شوروی که باعث تخریب آب و هوای اورال گردید، نبود. تفاوت جدی پروژه آبرسانی لیبی در این است که برای آبیاری مزارع کشاورزی از منابع آبها زیرزمینی استفاده می شود نه از آبهای موجود در سطح که گاهی نیز خساراتی ببار می آورند. انتقال آب بواسطه ۴ هزار کیلومتر لوله فولادی تعبیه شده در عمق زمین انجام می گیرد. با پمپاژ آب از چند صد متر از آبهای ٢٧٠ معدن زیرزمینی، در حوضهای آرتیزان ذخیره می شود. یک مترمکعب آب زلال مثل کریستال، با احتساب تمام مخارج استخراخ ازمعادن زیرزمینی و انتقال آن برای دولت لیبی تقریباَ 35 سنت هزینه برمی دارد که معادل قیمت یک مترمکعب آب سرد در شهرهای بزرگ روسیه، مثل مسکو می باشد. اگر این را با بهای یک مترمکعب در کشورهای اروپایی (تقریبا ٢ یورو) مقایسه کنیم، در اینصورت ذخیره آبهای زیرزمینی لیبی، طبق برآوردهای تخمینی، تقریبا ۶٠ میلیارد یورو خواهد بود (در ذکر این رقم، مثل اینکه نویسنده محترم، مرتکب اشتباه ریاضی شده است. زیرا، ٣۵ هزار کیلومترمکعب، با قیمت ٢ یورو برای هر متر مکعب، ٧٠ تریلیون یورو خواهد بود، نه تقریبا ۶٠ میلیارد یورو). تردید نداشته باشید که چنین حجم آب با توجه به افزایش دائمی بهای هر متر مکعب آن، بسیار بیشتر از نفت اهمیت دارد.

000.jpg

تا جنگ در حدود ١۶٠ هزار هکتار اراضی کشاورزی با آب رودخانه های مصنوعی آبیاری می شد و در جنوب در مناطق کویری، آبهای زیرزمینی برای تأمین آب شرب حیوانات به نهرها جاری شده بود. و اما مسئله مهم این بود که شهرهای بزرگ کشور، از جمله طرابلس، با آب آشامیدنی تأمین شده بود.

در اینجا تاریخ های مرتبط با اجرای پروژه آبیاری لیبی را ذکر می کنم که در سال ٢٠٠٨، تحت عنوان «طرح عظیم رودخانه های مصنوعی» در کتاب رکوردهای گینس ثبت شد:

٣ اکتبر سال ١٩٨٣– کنگره خلقی جماهیری لیبی تشکیل گردید و جسله فوق العاده ای بمنظور تشریح منابع تأمین مالی آغاز عملیات اجرایی پروژه برگزار کرد.

٢٨ اوت سال ١٩٨۴– رهبر لیبی سنگ بنای اجرایی طرح را گذاشت.

٢۶ اوت سال ١٩٨٩– مرحله دوم ساخت پروژه آبیاری آغاز شد.

١١ سپتامبر سال ١٩٨٩– سد اجدابیه آبگیری شد.

٢٨ سپتامبر سال ١٩٨٩– سد عمر مختار آبگیری شد.

۴ سپتامبر سال ١٩٩١– سد القردابیه آبگیری شد.

٢٨ اوت سال ١٩٩۶– تأمین طرابلس با آب دائم آغاز شد.

٢٨ سپتامبر سال ٢٠٠٧– کار آبرسانی به شهر قاریان پایان یافت.

با در نظر گرفتن اینکه کشورهای همسایه لیبی، از جمله مصر از کمبود منابع آب رنج می برد، این مدعا کاملا منطقی بنظر می رسد که جماهیری لیبی با اجرای این پروژه آبرسانی ، کاملا قادر به گسترش حوزه نفوذ خود در منطقه و بر انگیختن انقلاب سبز، هم بمعنی مجازی و هم بمعنی واقعی کلمه در آنها بود. بویژه اینکه ب001.jpgحساب آبیاری اراضی شمال آفریقا، اکثر مشکلات ناشی از کم آبی در آفریقا سریعا حل می شد و استقلال اقتصادی منطقه تأمین می گردید.

شاید در همین رابطه بود که قذافی مرتباَ روستائیان مصر را برای کار در لیبی دعوت می کرد.

اجرای این پروژه یک سیلی واقعی بر صورت همه غرب بود، بخصوص اگر فراموش نکنیم که هم بانک جهانی و هم وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا طرحی را برای شیرین کردن آب دریا به عربستان سعودی پیشنهاد می کنند که هر مترمکعب آن به قیمت ۴ دلار و البته فقط به نفع خود آنها تمام می شود.

نکته بسیار شایسته تعمق این است که اول سپتامبر سال گذشته، سرهنگ قذافی ضمن سخنرانی خود در مراسم سالگرد آغاز اجرای این پروژه گفت: «با اجرای این طرح، تهدیدهای آمریکا برعلیه لیبی دوچندان خواهد شد». علاوه بر این، قذافی چند سال قبل نیز اعلام کرد که پروژه آبیاری لیبی، جدی ترین پاسخ به آمریکا ست که لیبی را همواره به حمایت از تروریسم متهم کرده و حیات کشور ما را وابسته به دلارهای نفتی می داند. پشتبانی صریح حسنی مبارک، رئیس جمهور سابق مصر از این پروژه نیز که احتمالا یک اتفاق ساده نبود، بسیار حیرت انگیز است.

*- پانوشت مترجم:

درست دقایقی که مشغول نوشتن برگردان آخرین جملات مقاله فوق بودم، انتشار خبر ترور معمر قذافی از تلویزیون یورونیوز افکارم را آشفته کرد. بگفته این کانال امپریالیستی، بمب افکن های سازمان تروریستی ناتو وی را هدف قرار دادند. طبیعی بود نمی توانستم از کنار مسئله ترور قذافی مثل کشتن هر انسان دیگر بی تفاوت بگذرم. چرا که قتل انسان، صرفنظر از کیستی او، به هر شیوه و روشی، خواه در زندان، در زیر شکنجه و یا اعدام، خواه در زیر بمباران یا به شکل ترور، بخصوص قذافی که سه نسل بلافصل این خانواده(پدر بزرگ قذافی تا فرزندان و خودش) قربانی تروریسم استعمار می شوند، غیرقابل توجیه است.

Vol10_No3_Surv_Moh_Fig51.jpgالبته ترور قذافی اولین ترور رهبر یک مملکت نیست و احتمال نمی رود حتی در کوتاه مدت هم آخرین نخواهد باشد. قبل از وی نیز بسیاری از رهبران ملی، مترقی و یا حتی اندک مخالف سیاستهای دولت های امپریالیستی- تروریستی، برغم تفاوت های شخصیتی، جهان بینی و مواضع سیاسی خود، قربانی تروریسم دولتی امپریالیسم غرب شدند. از میان آنها می توان احمد سوکارنو، عمر توریخوس، سالوادور آلنده، پاتریس لومومبا، موریس بیشاب، آلدو مورو، ضیاءالحق، دکتر نجیب، میلوشوویچ، صدام حسین و پسرانش را نام برد.

با این وجود، گمان نمی کنم با توجه به اوضاع مالی - اقتصادی کنونی امپریالیسم در مقیاس جهانی، جشن و سرور گماشتگان نهادهای مالی تحت کنترل صهیونیسم بین الملی؛ امپریالیسم، مثل اوباما، کلینتون، سارکوزی، کامرون، مدوداوف، برلسکونی، مرکل، اشتون، راسموسن و بسیاری دیگر بخاطر ترور معمر قذافی چندان بطول انجامد. چرا که مردم جهان به پا خاسته و عنقریب «گواهی فوت» نظام ضد انسانی موجود را امضاء خواهد کرد.

از این گذشته، خواهشمندم تصاویر مربوط به نوشتار فوق را در نشانی منبع، (تارنمای جنگ و صلح)ملاحظه نمائید و ببینید که چگونه فقط همین چند تصویر، صحت ارزیابی نویسنده از پروژه آبرسانی لیبی بعنوان «هشتمین معجزه جهان» را تأئید می کنند! معجزه ای که خلق لیبی در دوره ۴٢ ساله استقلال ملی، در صحاری خشک و بی آب و علف آفریدند. معجزه ای که نتیجه اجرای طرح عظیم آبیاری و رودخانه سازی رژیم قذافی بحساب منابع مالی داخلی بود، کمپانی تروریستی ناتو در زیر پرچم سازمان ملل متحد تاکنون بخش اعظم آنها را به همراه جان دهها هزار لیبیایی، آوارگی و بیکاری ٢ میلیون نفر و فراری دادن یک میلیون کارگر خارجی از لیبی ۶ میلیون نفری، نابود ساخته و قرار است در اجرای قطعنامه شماره ٢٠٠٩ شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز هر جا که احتمالا اثری از این دستاوردهای معجزه آسا باقی مانده، بمباران نماید!

در همه حال، ما برای افشای جنایات امپریالیسم به واقعیات تکیه می کنیم. چرا که بدون خنثی کردن دسایس و دعلکاریهای امپریالیسم، هر گفت و سخنی از آزادی و استقلال و ترقی، یاوه ای بیش نخواهد بود و در همین حال، بگذار کارچاقکنها امپریالیسم هم تا دلشان می خواهد بر دهان جوجه دمکراتهایشان «دمکراسی» و «حقوق بشر» قی کنند.

نوشته پاول پامئتکین

مترجم: ا. م. شیری

٢٩ مهر ١٣٩٠

تارنمای جنگ و صلح

600px-Gulf_of_Sirt_Front.svg.jpg

پیشروی ارتش لیبی علیه داعش و شبه‌نظامیان تندرو/ درخواست سازمان ملل برای آتش‌بس در بنغازی

همزمان با آزادسازی پایگاه هوایی استراتژیک "القرضابیه" و فرودگاه سرت از دست تروریست‌های داعش، نیروهای ارتش لیبی امروز(یکشنبه) به آخرین پایگاه شبه نظامیان افراط‌گرا در مرکز شهر بنغازی وارد شدند. در همین حال سازمان ملل خواهان برقراری آتش‌بس در بنغازی شد.

به گزارش شبکه خبری اسکای نیوز عربی، محمد الغصری، سخنگوی نیروهای وابسته به دولت توافق ملی لیبی اعلام کرد که این نیروها موفق شدند در عملیاتی پایگاه هوایی استراتژیک "القرضابیه" در 20 کیلومتری شهر سرت و فرودگاه سرت را از کنترل داعش خارج کنند.

الغصری افزود:‌ این پایگاه به دلیل اینکه راه‌های امدادرسانی به داعش را قطع می‌کند و این گروه تروریستی را در داخل شهر سرت تحت فشار قرار می‌دهد، از اهمیت استراتژیکی برخوردار است.

سخنگوی نیروهای وابسته به دولت توافق ملی لیبی ادامه داد: در این عملیات 30 تن از نیروهای لیبی کشته شده و پنج تن دیگر زخمی شدند.

در حالی که نیروهای مذکور در حال پیشروی برای آزادسازی سرت، مرکز اصلی فعالیت و حضور داعش در لیبی هستند الغصری نسبت به پنهان شدن برخی از داعشی‌ها در میان ساکنان سرت ابراز نگرانی کرد.

تشکیل اتاق عملیات نظامی برای آزادسازی سرت

در همین حال و در پی گسترش دامنه نفوذ داعش در غرب لیبی و کنترل این گروه بر منطقه "ابوقرین" و برخی روستاهای اطراف، شورای ریاستی لیبی از تشکیل اتاق‌های عملیات نظامی برای آزادسازی این مناطق در اطراف دو شهر سرت و مصراته خبر داد.

اعضای این اتاق‌ها متشکل از بقایای شبه‌نظامیان گروه "فجر لیبی" است که در تخریب فرودگاه طرابلس مشارکت داشته و حدود یک سال قبل به منطقه هلال نفتی حمله کردند؛ شبه نظامیانی که به تازگی موفق به آزادسازی مناطق تحت کنترل داعش شده‌اند اما تا این لحظه نتوانسته‌اند وارد شهر سرت، پایگاه اصلی داعش در لیبی شوند و در حال حاضر در فاصله 30 کیلومتری غرب این شهر مستقر هستند.

همچنین شورای ریاستی لیبی اتاق عملیات آزادسازی اجدابیا - سرت را تشکیل داد و نیروهای وابسته به آن توانستند با عقب‌نشینی داعش، کنترل خود را بر دو شهر "بن جواد" و "النوفلیه" در شرق شهر سرت گسترش دهند. علاوه بر این گارد حراستی تاسیسات نفتی نیز مسئولیت امنیت این منطقه را برعهده گرفت.

ورود ارتش لیبی به آخرین پایگاه‌ شبه نظامیان افراط‌گرا در بنغازی

از سوی دیگر، شبکه اسکای نیوز عربی گزارش داد ارتش لیبی در نخستین ساعات صبح امروز (یکشنبه)موفق شد وارد آخرین پایگاه تروریست‌ها و گروه‌های تندرو در بنغازی شود.

این شبکه از درگیری شدید ارتش با تروریست‌ها و حملات توپخانه‌ای دو طرف به یکدیگر خبر داد. بنا به گفته منابع محلی ارتش به دو منطقه "الصابری" و بازار "الحوت" واقع در شمال شرق بنغازی که آخرین پایگاه تروریست‌ها در این شهر محسوب می‌شود، یورش برد.

از حدود دو ماه قبل که نیروهای دولت لیبی موفق به بیرون راندن گروه‌های تروریستی به ویژه داعش از بیشتر مناطق بنغازی شده بودند، این نیروها در تلاش هستند شهر بنغازی را از تروریست‌ها پاکسازی کنند.

پیشروی ارتش در منطقه الصابری و بازار الحوت نشان دهنده آن است که گروه‌های افراطی در آستانه از دست دادن پایگاه‌های خود در داخل بنغازی هستند و نیروهای دولتی به زودی می‌توانند مرحله دوم عملیاتشان را آغاز کنند.

برخی منابع از آغاز مرحله دوم این عملیات با حمله به مواضع تروریست‌ها در بیرون شهر به ویژه در محور شمال غربی و غرب خبر دادند.

پیوستن نیروهای خلیفه حفتر به دولت توافق ملی

از سوی دیگر نیروی عملیات ویژه مبارزه با تروریسم لیبی و گردان پشتیبانی امنیتی دستگاه اطلاعات نظامی این کشور که پیش از این برای خلیفه حفتر، فرمانده کل ارتش لیبی کار می کردند، از پیوستن خود به دولت توافق ملی لیبی خبر دادند.

مسئولان این دو دستگاه در شهر بنغازی کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با مهدی البرغثی، وزیر دفاع لیبی برای اعلام این موضوع برگزار کردند.

در همین حال نیروهای وابسته به خلیفه حفتر موافقت خود را با فعالیت هر یک از دستگاه‌های وابسته به دولت وفاق ملی در بنغازی مشروط به کسب رای اعتماد از پارلمان طبرق اعلام کردند.

درخواست سازمان ملل برای آتش‌بس در بنغازی

از سوی دیگر مارتین کوبلر، فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل به لیبی در نامه‌ای سرگشاده به تمامی طرف‌های درگیر در شهر بنغازی،‌ ضمن ابراز نگرانی نسبت به موارد مکرر نقض قوانین بین المللی حقوق بشر در شهر بنغازی، گفت: این موارد در سطح جنایات جنگی قرار می‌گیرند.

کوبلر ادامه داد: می خواهم به تمامی طرف‌ها بگویم علاوه بر حملات بی هدف، حملات مستقیم علیه شهروندان، مراکز درمانی و تاسیسات شهری نیز از جمله جنایات جنگی محسوب می‌شوند بنابراین تمامی طرف‌ها باید از اینگونه حملات دست بردارند.

وی افزود: همه طرف‌ها باید در راستای حفظ جان شهروندان و حفاظت از تاسیسات عمومی شهر تدابیری در پیش گیرند.

کوبلر در ادامه دوباره از طرف‌ها برای فراهم کردن شرایط خروج ایمن شهروندانی که در محاصره قرار داشته و متمایل به ترک مناطق درگیری هستند، دعوت کرد.

نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل اظهار داشت:‌ هیات سازمان ملل از ماه‌ها قبل در راستای جلب موافقت طرف‌ها برای برقراری آتش‌بس انسانی و خروج ایمن شهروندان و زخمی‌ها از شهر تلاش می‌کند.

وی در پایان این پیام از تمامی طرف‌های درگیر در لیبی خواست به قوانین بین‌المللی حفظ حقوق بشر پایبندی کامل داشته باشند. ‌

ایسنا

14500.jpg

پیشروی نیروهای دولتی لیبی در مناطق تحت اشغال داعش

نیروهای "دولت آشتی ملی" لیبی کنترل بخش‌هایی از مناطق تحت تصرف داعش در نوار ساحلی شمال این کشور را به دست گرفتند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، منابع دولتی لیبی می‌گویند، نیروهای دولت آشتی ملی لیبی که به تازگی اداره این کشور جنگ‌زده را بر عهده گرفته است، کنترل کامل نیروگاه تولید برق شهر سرت را به دست گرفته‌اند و آماده ورود به شهر هستند.

این منابع با اعلام شروع مجدد درگیری‌ها علیه تروریست‌های داعش در مرزهای مدیریتی شهر سرت تاکید کردند: نیروهای دولتی بعد از عقب نشینی داعش کنترل منطقه "وادی جارف" را نیز به دست گرفته‌اند.

پیشتر گارد تاسیسات نفتی لیبی که وظیفه حمایت از پالایشگاه‌ها و نهادهای دولتی حساس را بر عهده دارد، از باز پس گیری دو شهر بن جواد و النوفلیه در شرق شهر سرت خبر داده بود.

ایسنا

o-ADNNE-MANSAR-570.jpg

حزب اراده تونس مدعی دخالت آمریکا در انتصاب رئیس جمهوری کشورش شد

دبیر کل حزب اراده تونس روز سه شنبه در گفت وگوی رسانه ای جنجالی اش مدعی شد: ‌یک کشور خارجی از جمله آمریکا بر نتایج انتخابات اخیر ریاست جمهوری تونس دست کاری کرده اند.

عدنان منصر در گفت و گو با شبکه فرانس 24، با ابراز تردید از مدیریت انتخابات ریاست جمهوری اخیر تونس، گفت: آمریکا به نتایج انتخابات تونس که واشنگتن از آن به انتخاباتی آزاد اما غیر شفاف یاد کرده، جهت داده است.

منصر در گفت و گو با رادیو «شمس اف ام» محلی تونس تصریح کرد: یکی از قدرت های جهان در توافق بین تونسی ها در انتخابات دست داشته که این مشکل ما و گروه های دیگر است.

دبیرکل حزب اراده تونس افزود: هر کشوری منافع خاص خود را دارد، اما وقتی کشوری در انتخابات ریاست جمهوری دخالت می کند، بین ما و هیات حاکمه در کشور مشکل ایجاد می شود، و مساله (یک مساله گروهی نیست) بلکه به حاکمیت ملی تونس مربوط می شود.

به گفته منصر، آمریکا و کشورهای دیگری در نتایج انتخابات ریاست جمهوری تونس دست داشته و به آن جهت داده اند.

دبیر کل حزب اراده تونس با اشاره به این که پس از پیروزی باجی قاید السبسی به عنوان پیروز انتخابات تونس، موجی از اعتراضات سراسر کشور را فرا گرفت، این اقدام را نتیجه ظلم و بی عدالتی دانسته است.

حزب اراده تونس یک حزب سیاسی تونس است که منصف مرزوقی رئیس جمهوری پیشین این کشور در بیستم دسامبر (29 آذرماه 94) پایه گذاری کرده است.

ایرنا

208.jpg

«محمد الناصر» اعلام کرد؛

مخالفت تونس با ایجاد پایگاه نظامی آمریکا و ناتو در این کشور

رئیس مجلس تونس در سخنانی در مسکو اعلام کرد که این کشور به آمریکا و ناتو برای ساخت پایگاه های نظامی در تونس اجازه نمی دهد.

به گزارش النشره، «محمد الناصر» رئیس پارلمان تونس در کنفرانس مطبوعاتی با «سرگئی ناریشکن» رئیس مجلس دومای روسیه در مسکو تاکید کرد که تونس با ایجاد پایگاه نظامی توسط آمریکا و ناتو در این کشور مخالف است.

بر اساس این گزارش محمد الناصر در سخنانی در این زمینه اظهار داشت: تونس اجازه نمی دهد آمریکا و ناتو در اراضی این کشور پایگاه های نظامی احداث کنند.

از سوی دیگر ناریشکن رئیس مجلس دومای روسیه تاکید کرد که آنچه در تونس در جریان است، مورد توجه مسکو می باشد و افزود: ما به تونس به عنوان یک شریک امین در آفریقای شمالی نگاه می کنیم.

وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: روسیه و تونس در آغاز ماه ژولای به مناسبت شصتمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان طرفین جشنی را برگزار خواهند کرد.

مهر

501400.jpg

فائز السراج:

با مداخله خارجی ها در لیبی مخالف هستیم

نخست وزیر دولت توافق ملی و رئیس شورای ریاست جمهور لیبی در سخنانی اعلام کرد که ما از خارجی ها فقط کمک نظامی را خواهان هستیم و با مداخله خارجی ها در لیبی مخالف هستیم.

به گزارش النشره، «فائز السراج» نخست وزیر دولت توافق ملی و رئیس شورای ریاست جمهوری لیبی طی سخنانی اعلام کرد که ما از برخی طرف های مربوطه درخواست کردیم که براری مبارزه با تروریسم در اسرع وقت ما را تجهیز کنند.

بر اساس این گزارش فائز السراج در سخنانی در این زمینه اظهار داشت: ما همچنین درخواست کردیم که از گارد ساحلی لیبی به منظور جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی حمایت گردد.

نخست وزیر دولت توافق ملی لیبی در ادامه عنوان کرد: ما مداخله خارجی ها را درخواست نکردیم بلکه کمک های بین المللی را خواستار شدیم.

لازم به ذکر است وزرای خارجه چندین کشور در وین گردهم آمده اند تا اوضاع لیبی را بررسی کنند.

مهر

tones400.jpg

تونس:

هرگونه مداخله در لیبی اشتباه است

نخست‌وزیر تونس ضمن تأکید بر حمایت کشورش از مردم لیبی، متذکر شد هرگونه مداخله در این کشور ناآرام، «اقدامی اشتباه» است.

به گزارش رای‌الیوم، «حبیب الصید» نخست‌وزیر تونس که به مراکش سفر کرده، طی کنفرانسی مطبوعاتی گفت که موضع‌ تونس درقبال لیبی واضح است؛ ما آن را مساله‌ای لیبیایی ‌- لیبیایی دانسته و هرگونه مداخله در امور این کشور را «اقدامی اشتباه» می‌دانیم. تونس از همان ابتدای بحران لیبی، موضع‌گیری روشنی داشت و تاکنون در امور این کشور دخالتی نکرده است.

الصید با تکذیب این‌که کشورش سیاستی در راستای ضربه زدن به مردم لیبی دارد، گفت: «تونس در تخریب یا مانع‌تراشی در جریان حل بحران لیبی نقشی ندارد و از مردم لیبی و از انتخاب آنها حمایت می‌کند و البته به حمایت خود از انتخاب‌های مردم این کشور ادامه می‌دهد.»

نخست‌وزیر تونس متذکر شد، در‌های تونس همواره به روی مردم لیبی باز بوده است و در حال حاضر نزدیک به ۴۰۰ هزار لیبیایی در تونس ساکن هستند.

در تحولی دیگر، وزارت کشور تونس از کشف و انهدام یک گروهک تروریستی وابسته به داعش در این کشور خبر داد که برای ترور نیروهای پلیس و ارتش برنامه‌ریزی می‌کرد.

ایلنا

4087400.jpg

لیبی خواهان ایفای نقش روسیه در جنگ این کشور با تروریسم شد

احمد معیتیق، رئیس شورای ریاست جمهوری لیبی خواهان ایفای نقش روسیه در جنگ با تروریسم در کشورش شده و گفت، لیبی و روسیه به لحاظ تاریخی روابط قوی داشته‌اند زیرا اکثر نظامیان لیبی در روسیه آموزش دیده‌اند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، احمد معیتیق در مصاحبه‌ای با این خبرگزاری گفت شورای ریاست جمهوری لیبی که نام دولت وحدت ملی این کشور است خواهان شرکت روسیه در جنگ با تروریست‌ها در این کشور آفریقایی است.

سازمان ملل میانجی تشکیل یک دولت وحدت ملی جدید در لیبی در اوایل سال جاری میلادی شد.

معیتیق اظهار داشت: ما روابط تاریخی قدرتمندی با لیبی داشته‌ایم و اکثر افسران ارتش لیبی در روسیه آموزش دیده‌اند. به همین دلیل است که ما همواره خواهان نقش روسیه در جنگ با تروریسم در لیبی و تشکیل ارتش قدرتمندی در کشورمان هستیم.

وی افزود: شورای ریاستی لیبی از هر گونه کمک بین‌المللی به این کشور در جنگ با تروریسم استقبال می‌کند.

وی در همین حال گفت، دولت وحدت ملی جدید لیبی به دنبال آن است که شبه نظامیان وابسته به گروه‌های مسلح مختلف در لیبی سلاح‌هایشان را زمین گذاشته و به دولت در بازسازی کشور کمک کنند.

معیتیق خاطرنشان کرد: نباید فراموش کنیم که شبه نظامیانی که در قالب این گروه‌های مسلح می‌جنگند لیبیایی هستند و ما به کمک آنها در برقراری نهادهای دولتی لیبی و نه فقط ایجاد نهادهای نظامی نیاز داریم. ما می‌خواهیم با همه همکاری کنیم.

وی افزود، مقامات دولت جدید لیبی برنامه ریزی کرده‌اند تا این گروه‌های مسلح را منحل و منزوی کنند.

ایسنا

20400-5.jpg

وزیر خارجه تونس:

مخالف هرگونه دخالت نظامی خارجی در لیبی هستیم

وزیر خارجه تونس در سخنانی در واکنش به اظهارات اخیر دبیرکل ناتو که برای اعزام نیرو به لیبی اعلام آمادگی کرده بود، گفت: تونس همچنان مخالف هرگونه دخالت نظامی خارجی در لیبی است.

به گزارش الیوم السابع، «خمیس الجهیناوی» وزیر خارجه تونس به اظهارات اخیر «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو که برای اعزام نیرو به لیبی اعلام آمادگی کرده بود، واکنش نشان داد.

بر اساس این گزارش، وی در این خصوص اعلام کرد: تونس همچنان با هرگونه دخالت نظامی خارجی در لیبی مخالف است و بارها موضع خود را به صورت رسمی اعلام کرده است.

وزیر خارجه تونس با بیان اینکه مبارزه با تروریسم در لیبی نیازی به دخالت نظامی خارجی ندارد، گفت: با تشکیل دولت وحدت ملی در لیبی مبارزه با تروریسم در این کشور به صورت سازمان یافته ای ادامه خواهد یافت و نیازی به نیروهای بیگانه نیست.

گفتنی است، «ینس استولتنبرگ» دیبرکل ناتو پیشتر با اعلام حمایت از دولت وحدت ملی در لیبی گفته بود: ناتو آماده است در سایه نظارت اتحادیه اروپا به سواحل لیبی نیرو اعزام کند.

استولتنبرگ در شرایطی از حضور نیروهای این سازمان در لیبی سخن گفته است که چندی پیش هرگونه مداخله نظامی ناتو در لیبی را رد کرده بود.

مهر

lybianato400.jpg

عقب‌نشینی داعش از بنغازی لیبی ؛

ایتالیا برای دخالت نظامی تحت فشار است

همزمان با عقب نشینی تروریست‌های داعش از شهر بنغازی به سمت سرت لیبی نخست وزیر ایتالیا اعلام کرد که از سوی برخی طرف‌ها برای دخالت نظامی در لیبی تحت فشار قرار گرفته است. در همین حال منابع محلی از کشف یک گور دسته جمعی در غرب شهر بنغازی خبر دادند.

به گزارش روزنامه رای الیوم، نیروهای امنیتی لیبی اعلام کردند که تروریست‌های داعش ظرف چند روز گذشته شروع به عقب نشینی از مناطق تحت سلطه خود در شهر بنغازی در شمال شرق لیبی به سمت شهر سرت در مرکز این کشور کرده‌اند.

این منابع اعلام کردند که احتمالا این عقب نشینی طرحی استراتژیک برای بسیج نیروهای داعش در شهر سرت و آمادگی برای یک حمله نظامی گسترده و قوی در شرق و غرب است.

اکرم بو حلیقه، سخنگوی اتاق عملیات آزادسازی سرت وابسته به ارتش ملی گفت: ارتش لیبی با مشارکت ارتش از غرب و شرق آماده است اواخر هفته جاری عملیات خود را آغاز کند.

فرماندهی نیروهای وابسته به پارلمان طبرق روز چهارشنبه گذشته اعلام کرد که نیروهایشان آماده ورود به جنگی برای آزادی شهر سرت از چنگال داعش بوده و منتظر اوامر خیلفه حفتر فرمانده کل نیروهای مسلح برای حرکت به شهر سرت هستند.

همزمان شماری از نیروهای نظامی وابسته به کنگره منحل شده لیبی (دولت طرابلس) نیز در بیانیه‌های جداگانه اعلام کردند، برای آزادسازی شهر سرت از اشغال داعش آماده‌اند.

براساس گزارش منابع امنیتی لیبی، حدود 200 تن از تروریست‌های داعش طی چند روز اخیر شهر بنغازی را به سمت شهر سرت ترک کرده‌اند. در حالی که تعداد تروریست‌های که هنوز در بنغازی به سر می‌برند از 100 تن تجاوز نمی‌کند.

گروه تروریستی داعش از چند هفته پیش منطقه حی اللیثی در بنغازی را به اشغال خود درآورد.

منابع لیبیایی همچنین اعلام کردند که داعش از دو هفته قبل از شهر درنه در شرق بنغازی به طور کامل عقب نشینی کرده است.

داعش از سال‌ها قبل و در پی ناآرامی‌هایی که در لیبی پس از سقوط دولت معمر قذافی دیکتاتور سابق این کشور به وجود آمد در این کشور ظهور کرده و شهر سرت را به اشغال کامل خود در آورده است تاکنون اتحادیه اروپا و کشورهای غربی در بیانیه‌ها و اظهاراتی تاکید کردند که از لیبی با همه امکانات در جنگ علیه داعش حمایت می‌کنند به شرطی که در لیبی دولتی متحد تشکیل شود.

همزمان ماتئو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا اعلام کرد که کشورش برای دخالت نظامی در لیبی تحت فشار است.

وی گفت که ایتالیا بارها مقابل این فشارها ایستادگی کرده و راه دیگری را در پیش گرفته است.

رنتزی در ادامه گفت که فشارها برای دخالت نظامی در لیبی از چند ماه گذشته ادامه داشته ولی سیاست خارجه ایتالیا مسیر دیگری را برگزیده است.

از سوی دیگر، گردان سائقه 2 وابسته به ارتش لیبی روز دوشنبه اعلام کرد که یک گور دسته جمعی را در منطقه ام الرحیمین در نزدیکی شهر بنغازی کشف کرده‌اند.

سخنگوی این گردان اعلام کرد که این گور در اثنای عملیات بازسازی این منطقه کشف شد و تاکنون دو جسد بیرون آورده شده است.

ایسنا

lybia400.jpg

دبیر کل ناتو از آمادگی این نهاد برای اعزام نیرو به لیبی خبر داد

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «ینس استولتنبرگ» با اعلام حمایت از دولت وحدت ملی در لیبی اظهار داشت: ناتو آماده است در سایه نظارت اتحادیه اروپا به سواحل لیبی نیرو اعزام کند.

دبیر کل ناتو با بیان اینکه ناتو با هرگونه نا امنی در جهان مقابله می کند، افزود: ناتو در مناطق نا امن جهان براساس توافقنامه ورشو صورت خواهد گرفت.

استولتنبرگ در شرایطی از حضور نیروهای این سازمان در لیبی سخن می گوید که چندی پیش هرگونه مداخله نظامی ناتو در لیبی را رد کرده بود.

دولت وحدت ملی لیبی با پشت سر گذاشتن پنج سال بحران سرانجام با تلاش های بین المللی تشکیل شد.

مهر

202295400.jpg

سخنگوی نیروهای مسلح لیبی:

ترکیه و قطر مهم‌ترین حامیان داعش هستند

سخنگوی نیروهای مسلح لیبی با اعلام این‌که ارتش این کشور دستاوردهای متعددی در جنگ با داعش به‌دست آورده است، تأکید کرد ترکیه وقطر مهم‌ترین حامیان این گروه تروریستی هستند.

سرهنگ «محمد الحجازی» سخنگوی نیروهای مسلح لیبی در گفت‌وگوی تلفنی با تلویزیون «الحیات» تأکید کرد، ارتش لیبی مواضع تروریست‌های داعشی و شبه‌نظامیان «انصار الشریعه» را بمباران می‌کنند و ارتش طی مدت اخیر دستاوردهای زیادی کسب کرده است.

سرهنگ الحجازی افزود، نبرد امروز نبرد کشوری است که همه فرزندان شریفش در آن مشارکت دارند و نمی‌توان از این تحولات بهره‌برداری سیاسی کرد.

این سخنگوی نظامی در ادامه سازمان اطلاعات ترکیه و قطر را حامیان اصلی تروریسم در لیبی خواند.

در حال حاضر، لیبی با توجه به ضعف دولت و ناتوانی آن در محافظت از امنیت مرز‌ها، بهترین مکان برای تحقق خواسته‌ها و طرح‌های داعش شده است.

ایلنا،

CIA-MI6-Libya-400.jpg

اوباما:

جلوگیری از حمله به لیبی بزرگترین اشتباه من در مقام ریاست‌جمهوری بود

رییس‌جمهوری آمریکا از حوادث لیبی به عنوان بزرگترین اشتباه خود یاد کرد

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «باراک اوباما» رییس‌جمهوری فرانسه از حوادث لیبی به عنوان بزرگترین اشتباه خود از زمان ورود به کاخ سفید، یاد کرد.

اوباما در مصاحبه با اینترفکس، بزرگترین اشتباه دوران ریاست جمهوری خود را عدم برنامه‌ریزی مناسب برای دوران پس از سقوط «معمر قذافی» رهبر متوفی لیبی، عنوان کرد.

رییس‌جمهوری آمریکا ماه گذشته نیز از «دیوید کامرون» نخست‌وزیر انگلیس و «نیکولاس سرکوزی» رییس‌جمهوری سابق فرانسه به دلیل نقش لندن و پاریس در سقوط قذافی انتقاد کرده بود.

باراک اوباما تاکید کرد عدم برنامه‌ریزی مناسب موجب شد لیبی پس از سقوط قذافی به هرج و مرج و بی‌ثباتی کشیده شود.

ایلنا

RTXZ4Q6400.jpg

تایمز:

سلاح انگلیسی در فیسبوك به تروریست‌ها فروخته می‌شود

روزنامه تایمز روز شنبه در گزارشی فاش كرد كه سلاح های انگلیسی به‌صورت مخفیانه بر روی شبكه‌های اجتماعی از جمله فیسبوك برای فروش به دلالان تروریست عرضه می‌شود.

این روزنامه نوشت: سلاح كمری، مسلسل و تفنگ‌هایی كه در انگلیس طراحی یا ساخته ‌شده‌اند برای فروش در گروه های مخفی تجارت سلاح در شبكه‌های اجتماعی به فروش گذاشته می‌شوند.

به نوشته تایمز، علاوه بر سلاح‌های یاد شده، در این شبكه‌های اجتماعی سلاح‌های ضدتانك، خمپاره‌انداز، مسلسل‌های سنگین، سلاح های ضد هوایی قابل‌حمل و نارنجك‌اندازهایی كه در اروپا، روسیه و آمریكا ساخته ‌شده‌اند نیز عرضه می‌شوند.

تایمز افزود: كشف این فهرست از سلاح برای فیسبوك كه مدعی است براساس قوانین ضد فروش سلاح  و سایر فعالیت‌های غیرقانونی فعالیت می‌كند، شرم‌آور هست.

این روزنامه افزود: تصاویر و توضیحات داده‌شده در مورد این سلاح‌ها بر روی شبكه فیسبوك و سایر شبكه‌های اجتماعی در لیبی، توسط سرویس تحقیقات سلاح ( آی آر یی اس ) كه یك‌نهاد مشاوره‌ای در زمینهٔ اطلاعات سلاح است، كشف‌شده است.

به نوشته این روزنامه، بعد از تبلیغ این سلاح‌ها بر روی شبكه‌های اجتماعی، فروشندگان بر این باور هستند كه مذاكرات برای معامله با خریداران از طریق شبكه‌های خصوصی پیام‌رسانی و گفت‌وگوی تلفنی صورت خواهد گرفت.

این روزنامه افزود: 'نیك جونز' مدیر سرویس تحقیقات سلاح می‌گوید كه سلاح‌های انگلیسی می‌توانند از طریق چندین طریق وارد لیبی شود .

تایمز افزود: براساس برآورد آمریكا، در حال حاضر بیش از 6 هزار افراط‌گرای مسلح در لیبی فعالیت دارند.

ایرنا

egypt-saudi-400.jpg

توافق مصر و عربستان برای ساخت پل میان دو کشور

پادشاه عربستان سعودی در سفر به قاهره اعلام کرد که دو کشور برای ساخت یک پل ارتباطی توافق کرده‌اند. عربستان سعودی یکی از حامیان اصلی دولت مصر است و تاکنون میلیاردها دلار به این کشور کمک کرده است.

ملک سلمان گفت که در مورد طرح ساخت این پل میان عربستان و مصر، با عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور این کشور به توافق رسیده است.

پادشاه عربستان گفت: «تصمیم تاریخی ساخت این پل که قارۀ آسیا را با آفریقا پیوند خواهد زد، جهشی کیفی در مبادلات اقتصادی دو قاره ایجاد خواهد کرد و آن را به سطحی بی‌سابقه خواهد رساند».

عبدالفتاح سیسی هم به نوبۀ خود پیشنهاد کرد که این پل به اسم ملک سلمان نامگذاری شود.

سابقۀ طرح پل مصر-عربستان

هیچ توضیحی در مورد جزییات طرح پل و محل ساخت آن ارائه نشده است. اما این اولین بار نیست که موضوع ساخت چنین پلی مطرح می‌شود.

در زمان ریاست جمهوری محمد مرسی، شرکت ساختمانی بن‌لادن (متعلق به خانوادۀ اسامه بن‌لادن) به دولت مصر پیشنهاد کرده بود که یک پل ٣٢ کیلومتری روی دریای سرخ بسازد.

قرار بود که این پل، شهر مصری رأس نصرانی را با عبور از جزیرۀ تیران به شهر سعودی تبوک وصل کند. در سال ٢٠١٣، هزینۀ ساخت پل بین سه تا پنج میلیارد دلار برآورد شده بود.

رادیو فرانسه

327056-400.jpg

روزنامه چاپ ترکیه دلیل اصلی سفر ملک سلمان به مصر را تشریح کرد

پایگاه خبری وطن ترکیه هدف از سفر پادشاه عربستان به ترکیه را آشتی دادن این کشور و قطر با مصر دانست.

به نوشته این پایگاه، ملك سلمان پادشاه عربستان به دعوت رسمی رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری تركیه روز دوشنبه 23 فروردین به تركیه سفر خواهد كرد و پس ازمذاكراه با مقامات تركیه درنشست سران سازمان همكاری اسلامی در استانبول شركت می كند.

وطن با اشاره به اینكه پادشاه عربستان پیش از سفر به تركیه از مصر دیدار می كند، افزود : ملك سلمان در طول اقامت پنج روزه خود درمصر تلاش خواهد كرد كه عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر را برای شركت در نشست سران سازمان همكاری اسلامی و آشتی با تركیه متقاعد كند.

مصر اعلام كرده است كه در این نشست در سطح وزیر خارجه شركت خوهد كرد.

حمایت های تركیه و قطر از محمد مرسی رئیس جمهور مخلوع مصر موجب تیرگی در روابط آنان با قاهره شده است.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری مصر پیشتر گفته بود كه تركیه هرگز با دولت السیسی كه یك كودتاگر است همكاری نخواهد كرد و آنكارا محمد مرسی را رئیس جمهور مشروع مصر می شناسد.

پایگاه خبری وطن افزود: عربستان در راستای همكاریهای جدید در منطقه تلاش دارد كه مناسبات تركیه و قطر با مصر را بهبود و همه این كشورها را در یك صف قرار دهد.

نهاد ریاست جمهوری تركیه در اطلاعیه ای اعلام كرد كه ملك سلمان روزدوشنبه 23 فروردین برای سفر رسمی به آنكارا خواهد آمد و به دنبال دیدارهای دوجانبه خود، عازم استانبول خواهد شد تا در نشست سران سازمان همكاری اسلامی كه 26 و27 فروردین ماه جاری دراین شهر برگزار می شود، شركت كند.

سفر ملك سلمان به تركیه درپاسخ به سفر سه ماه پیش اردوغان به عربستان می باشد.

خبر آنلاین

2011-01-10T193359Z-400.jpg

دادگاه تونس بن علی را 10 سال حبس محکوم کرد

به گزارش رسانه های تونسی، دادگاه بدوی تونس حکم 10 سال زندان را به طور غیابی برای زین العابدین بن علی، رییس جمهور سابق و فراری این کشور صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، کمال بربوش، سخنگوی دادستان تونس اعلام کرد که دادگاه تونس زین العابدین بن علی را در پی افشا شدن یک فساد جدید و به اتهام سوء استفاده از شغل دولتی برای معامله و کسب سود نامشروع به 10 سال زندان محکوم کرده است.

در این پرونده بن علی متهم شده است که در خرید یک شرکت رسانه‌ای برای یکی از نزدیکانش به صورت غیر قانونی اعمال نفوذ کرده و پس از آن این شرکت را به نام دولت از امتیازات ویژه‌ای برخوردار کرده بود.

زین العابدین بن علی پس از انقلاب سال 2011 به همراه خانواده‌اش به عربستان فرار کرده و در حال حاضر در ریاض به سر می‌برد.

از سال 2011 تاکنون دادگاه‌های تونس بارها بن علی را به اتهامات فساد به حبس‌های مختلفی محکوم کرده‌اند.

ایسنا

aca381dd151faf0988afe86c0e592e2e6ce16893400.jpg

عبدالفتاح السیسی:

کشور‌های غربی نباید در امور داخلی لیبی دخالت کنند

رییس‌جمهوری مصر از کشور‌های غربی خواست از مداخله نظامی در لیبی پرهیز کنند و ثبات این کشور را از بین نبرند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «عبدالفتاح السیسی» رییس‌جمهوری مصر به کشور‌های غربی هشدار داد که مداخله نظامی آن‌ها در لیبی می‌تواند ثبات این کشور را از بین برده و به مشکلات لیبی و منطقه شمال آفریقا دامن بزند.

السیسی تاکید کرد که قدرت‌های غربی به جای مداخله در امور داخلی لیبی، می‌بایست به ارتش دولت به رسمیت شناخته شده این کشور کمک کنند تا آنها از داخل، نظم و ثبات را برقرار کنند.

رییس‌جمهوری مصر گفت: «اگر به ارتش ملی لیبی کمک‌های تسلیحاتی کرده و از آن حمایت کنیم، این ارتش بهتر از هر کس دیگری می‌تواند نظم و ثبات را برقرار کند.»

وی افزود: «تاریخ مشکلات برقراری صلح در یک کشور توسط نیروهای خارجی را به وضوح نشان داده است.»

السیسی ادامه داد: «می‌توانیم از افغانستان و سومالی درس بگیریم. کشور‌هایی که نیروهای خارجی طی ۳۰ سال گذشته برای برقراری صلح در آن‌ها تلاش کرده‌اند و مشاهده می‌کنیم که پیشرفت خوبی در این کشور‌ها حاصل نشده است.»

ایلنا

1885911400.jpg

ارتش نیجریه ۴۰ نفر از تروریستهای بوکوحرام را کشت

به گفته ارتش نیجریه در حال حاضر بیشتر مناطق استان بورنو در شمال شرقی این کشور در اختیار نیروهای دولتی قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری شین هوا، در حمله نظامیان نیجریه به محل استقرار بوکوحرام در شمال این کشور حدود ۴۰ نفر از اعضای این گروهک تروریستی به هلاکت رسیدند.

«سانی عثمان» سخنگوی ارتش نیجریه علاوه بر اعلام آمار کشته شده ها، از نابودی تجهیزات نظامی واقع در کمپ تروریست ها خبر داد.

وی گفت: در حال حاضر ارتش نیجریه در حال پاکسازی منطقه از تروریست ها است که اکثر آنها در شمال شرقی کشور نیجریه مستقر هستند.

به گفته ارتش نیجریه در حال حاضر بیشتر مناطق استان بورنو در شمال شرقی این کشور در اختیار نیروهای دولتی قرار دارد.

پیش از این در حمله نیروهای نیجریه چند نفر از اعضای تروریست های بوکوحرام در این منطقه کشته شده بودند.

مهر

1413721539400-2.jpg

وزیر خارجه الجزایر:

دخالت مجدد نظامی در لیبی ویرانگری و کشتار بیشتر را به دنبال دارد

وزیر خارجه الجزایر ضمن هشدار درباره هر گونه دخالت نظامی مجدد در لیبی آن را عامل ویرانی بیشتر و کشته شدن شمار دیگری از لیبیایی ها دانست.

به گزارش پایگاه النشره، رمطان لعمامره وزیر خارجه الجزایر اعلام کرد: هر گونه دخالت نظامی دیگر در لیبی به ویرانی و تلفات انسانی بیشتر منجر خواهد شد.

وی افزود: ماجراجویی های نظامی چه در کوتاه مدت چه دراز مدت برای حل مشکل لیبی چاره ساز نیست.

وزیر خارجه الجزایر تاکید کرد: الجزایر با نظامی که ملت لیبی آن را مناسب بداند است و به این حق لیبیایی ها احترام می گذارد.

مهر

1452411927935400.jpg

مخالفت نماینده سازمان‌ملل با مداخله خارجی در لیبی

فرستاده سازمان ملل به لیبی بر مخالفت خود با هرگونه مداخله خارجی در لیبی در زمینه مبارزه با داعش و گروه‌های تروریستی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، مارتین کوبلر، فرستاده سازمان ملل به لیبی عنوان داشت که مردم این کشور خود باید با تشکیلات داعش مبارزه کنند.وی مخالفت خود را با هرگونه مداخله نظامی خارجی در لیبی اعلا م کرد.

وی تاکید کرد:مداخلات بیگانگان همواره نقایصی را به دنبال دارد و در دراز مدت نتایج خوبی در بر نخواهد داشت چرا که این مساله را در سال 2011 در لیبی دیدیم.

از سوی دیگر درجریان حمله هوایی نیروهای لیبیایی به مواضع داعش 7 تن از این نیروهای تروریستی کشته شدند.

نیروهای امنیتی شهر صبراته واقع در غرب لیبی اعلام کردند که طی حمله هوایی به مواضع تروریستها 7 تن از نیروهای مسلح وابسته به داعش کشته شدند.

صبری کشاده، سخنگوی شورای نظامی صبراته عنوان داشت که این حمله هوایی در 20 کیلومتری جنوب شهر صبراته به دنبال شلیک گلوله از سوی نیروهای تروریستی به سمت نیروهای امنیتی و وقوع درگیری بین دو طرف صورت گرفت.

ایسنا

400x225_324821-2.jpg

شهر «صبراته» لیبی از سیطره داعش آزاد شد

منابع رسانه ای اعلام کردند که نظامیان لیبی موفق شدند کنترل شهر «صبراته» را از دست تروریست های تکفیری داعش خارج کرده و آن را آزاد کنند.

به گزارش رای الیوم، وزارت دفاع لیبی با صدور بیانیه ای از آزادسازی شهر صبراته واقع در غرب این کشور از دستان تروریست های داعش خبر دادند.

بر اساس این گزارش تروریست های تکفیری داعش سه شنبه گذشته با حمله به شهر صبراته، کنترل یک مرکز فرماندهی پلیس و بخشی از مناطق مرکزی این شهر را در دست گرفته بودند.

شایان ذکر است در پی درگیری میان تروریست ها و نظامیان لیبیایی، ۶ نفر از نظامیان لیبی کشته و ۵ نفر از تروریست ها به هلاکت رسیدند.

مهر

1455366653371400.jpg

نخستین اشاره رسمی مصر به ساقط شدن هواپیمای روسی

رئیس جمهور مصر برای نخستین بار به صورت رسمی به ساقط شدن هواپیمای روسیه در حریم هوایی این کشور اشاره کرد.

عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر عنوان داشت: کسی که هواپیمای روسیه را مورد هدف قرار داد و آن را ساقط کرد قصد داشت روابط مصر و روسیه را خدشه دار کند.

وی در ادامه عنوان داشت: این مساله نه تنها بخش گردشگری مصر را تحت تاثیر قرار داد بلکه روابط دو کشور را نیز خدشه دار کرد.

سیسی تاکید کرد: آیا تروریسم به پایان رسیده است؟ نه، اما ما در کنار هم می‌توانیم در مقابل آن مقاومت کنیم.

این نخستین باری است که مصر به صورت رسمی نسبت به ساقط شدن هواپیمای روسی به صورت عمد اشاره کرده است.

پیشتر روسیه اعلام کرده بود که هواپیمای کشورش به دنبال انفجار یک بمب جاسازی شده ساقط شده است اما مصر تاکید کرده بود که هیچ دلیلی در این خصوص وجود ندارد.

هواپیمای روسیه در ماه اکتبر در استان سینای شمالی بعد از آنکه از فرودگاه شرم الشیخ برخاست با 224 مسافر خود سقوط کرد.

ایسنا

8197334400-2.jpg

انتقاد الجزایر از حمله های هوایی آمریکا به لیبی

مقام های الجزایری روز یکشنبه ضمن انتقاد از حمله های هوایی آمریکا به شهر صبراته لیبی، خواستار مبارزه با تروریسم در چارچوب مشروعیت بین المللی در لیبی شدند.

به گزارش الجزایر، «رمطان لعمامره» وزیر خارجه الجزایر امروز در دیدار با «توماس شانون» معاون سیاسی وزارت خارجه آمریکا از حملات هوایی روز جمعه جنگنده های آمریکایی به شهر صبراته لیبی به شدت انتقاد کرد.

لعمامره ادامه داد: الجزایر بر ضرورت حل مسالمت آمیز و سیاسی بحران لیبی در چارچوب مشروعیت بین المللی و احترام به حاکمیت این کشور و حفظ ثبات تاکید دارد.

وزیر خارجه الجزایر افزود: در این دیدار دو طرف وخامت اوضاع در لیبی را مورد بررسی قرار دادند و بر ضرورت دستیابی به راهکارهای سیاسی مطابق با مشروعیت بین المللی در خصوص همه بحران ها و نزاع ها به ویژه در منطقه آفریقا تاکید کردند.

بر اساس این گزارش، الجزایر به طور قاطع و روشن با هر گونه مداخه نظامی خارجی علیه کشورها مخالف است و آن را خارج از مشروعیت بین المللی می داند. همچنین این کشور در سال 2011 نسبت به خطرات مداخله نظامی در لیبی از سوی ناتو هشدار داده و اعلام کرده بود که این مداخله منجر به وخامت بیشتر اوضاع امنیتی این کشور می شود؛ که همینطورهم شد.

در همین راستا گروه های سیاسی و حقوقی در الجزایر نیز نسبت به خطرات دخالت نظامی خارجی و تبعات آن بر کشورهای همسایه به ویژه الجزایر هشدار دادند.

انجمن دفاع از حقوق بشر الجزایر نیز با بیان اینکه حمله به لیبی سبب هجوم گسترده آوارگان لیبیایی به الجزایر می شود، اعلام کرد که کشورهای عربی که حمایت خود را از این حملات اعلام کردند از تجارب پیشین دخالت های خارجی در افغانستان و عراق و سوریه عبرت نگرفتند.

sabratha-400.jpg

دولت لیبی حمله آمریکا به صبراته را محکوم کرد

دولت لیبی ضمن محکوم کردن حمله آمریکا به مقر داعش در شهر صبراته این حمله را نقض حاکمیت خود دانست.

به نوشته روزنامه مستقل رای الیوم، دولت لیبی در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما حملات نیروی هوایی آمریکا به پایگاه‌های مشخصی در شرق صبراته را محکوم می‌کنیم چرا که حمله آمریکا بدون هماهنگی و مشورت با آنها صورت گرفته است.

دولت لیبی اعلام کرد: هر گونه مداخله‌ای شبیه به حمله‌ای که صورت گرفته نقض آشکار حاکمیت لیبی و معاهده‌های بین‌المللی است.

آمریکا روز جمعه مقر داعش در نزدیکی شهر صبراته را هدف قرار داد که به کشته شدن بیش از 50 تن انجامید.

به گفته واشنگتن، یکی از سرکرده‌های تونسی داعش در این حمله کشته شد.

از زمان سرنگونی معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی شبه نظامیان کنترل بیشتر مناطق در این کشور را در دست گرفته و اخیرا نیز داعش با استفاده از وضعیت وخیم امنیتی و سیاسی این کشور برخی مناطق را اشغال کرده است.

ایسنا

41912400-3.jpg

پشیمانی دختر انتحاری در واپسین لحظات!

دختر نوجوان مجهز به کمربند انفجاری که توسط بوکوحرام فرستاده شده بود، کمی پیش از شروع عملیات نظرش را تغییر داد.

به گزارش فرادید به نقل از ایندیپندنت، دختر نوجوان برای انجام عملیات انفجاری از طرف گروه تروریستی بوکوحرام روانه اردوگاه پناهندگان شده بود، اما در آخرین لحظه نظرش را تغییر داد. او می‌گوید که از کشته شدن مردم ترسیده بود.

دو شخص همراه این دختر کمربندهای انفجاری خودشان را در اردوگاه پناهندگان دیکوا در شمال شرقی نیجریه منفجر کردند. در نتیجه این انفجارها دست کم 58 نفر جانشان را از دست دادند.

آن دختر نوجوان که در لحظات آخر پشیمان شد، در نهایت توسط نیروهای امنیتی محلی دستگیر شد. او در حال حاضر در بازداشت به سر می‌برد و به مقامات اطلاعاتی در مورد بمب گذاری‌های برنامه ریزی شده‌ی دیگر داده است. او به نیروهای امنیتی کمک کرده تا امنیت اردوگاه افزایش یابد.

مادو اوامی، مبارزی که در بازجویی این دختر شرکت داشت، می‌گوید: «او گفت که ترسیده بود، زیرا می‌دانست جان انسان‌های بی‌گناه زیادی را می‌گرفت. از طرفی هم از اینکه مخالف دستورات بوکوحرام عمل کند، هراس داشت.»

41913400.jpg

پشیمانی دختر انتحاری در واپسین لحظات

الگونی لاوان، سخنگوی محلی انگالا می‌گوید: «آن دختر جزو هزاران نفری بود که ماه‌ها توسط افراطی‌ها به اسارت گرفته شده بودند. آن دختر در بازجویی‌های نیروهای امنیتی ما اعتراف کرد که اگر کارش را ادامه می‌داد، ممکن بود پدر خودش را هم که در اردوگاه بود، بکشد.»

وی همچنین در ادامه گفت که آن دختر تلاش‌هایی برای منصرف کردن دو تروریست انتحاری دیگر نیز انجام داده بود، گرچه موفقیت آمیز نبود. ماجرای دختر زمانی تایید شد که خودش کمربند انفجاری را به سربازان نشان داده بود.

شش سال است که گروه تروریستی بوکوحرام فعالیت می‌کند و در طول این مدت جان 20 هزار نفر گرفته شده و 2.5 میلیون نفر نیز بی‌خانمان شده‌اند.

فرادید

arabstoday400.jpg

رأی الیوم:

رویکرد الجزایر در خصوص منطقه با عربستان متفاوت است

تارنمای 'رأی الیوم' نوشت: سیاست خارجه و مواضع الجزایر طی سه سال گذشته نشان داد که این کشور دارای رویکردی کاملا متفاوت با عربستان است.

پایگاه اینترنتی روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم نوشت : عربستان در صدد مهار اختلاف های سیاسی خود با الجزایر است.

رأی الیوم افزود : روابط میان ریاض و الجزیره طی سه سال گذشته به دلیل اختلاف بر سر مسائل جهان عرب با تنش قابل ملاحظه ای روبرو شده است .عربستان به الجزایر به عنوان سخنگوی اردوگاه مقابل خود در جهان عرب و اسلام می نگرد و از سوی دیگر الجزایر به مخالفت با طرح های عربستان در اتحادیه عرب مانند تشکیل نیروی مشترک عربی پرداخته است و با طرح دخالت در عراق و سوریه مخالفت کرده و از جنگ علیه یمن انتقاد می کند.

این روزنامه اینترنتی فرامنطقه ای اضافه کرد : الجزایر در سیاست ها و مواضع خود در مورد عربستان شدت عمل بیشتری در پیش گرفته است، چرا که این کشور را عامل اصلی کاهش قیمت جهانی نفت می داند و ریاض را به شرط بندی بر سر این سیاست جهت در هم کوبیدن نظام های مخالف سیاست مزبور متهم می کند.

' مطبوعات الجزایر، پیوسته عربستان را آماج حملات خود قرار داده و از سوی دیگر ریاض در صدد نزدیک شدن به این کشور با هدف فعال کردن روند گفت وگوهای دو جانبه است و چاره ای جز گفت وگو و تفاهم ندارد، در حالی که الجزایر برعکس سودان، موریتانی و سنگال نیاز به کمک های مالی کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) ندارد تا به این وسیله بتوان فریبش داد. '

عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان در اواخر سپتامبربا سفر به الجزایر٬ سعی کرد از تنش موجود میان دو کشور را بکاهد اما نتوانست الجزایر را در خصوص تغییر مواضع سیاسی اش متقاعد کند.

پس از این سفر، عربستان در اواسط ژانویه سامی عبدالله صالح را به عنوان سفیر ریاض در الجزایر و جانشین محمود بن حسین قطان برگزید. سامی در گذشته به مدت 13 سال سفیر عربستان در الجزایر بود .

در همین راستا محمد بن نایف ولیعهد عربستان چند روز پیش به الجزایر رفت و با عبدالعزیز بوتفلیقه رییس جمهوری و برخی دیگر از مقامات این کشور دیدار کرده و راه های تحکیم روابط دوجانبه را مورد بحث و بررسی قرار داد.

ناظران سیاسی معتقدند که عربستان شاید بتواند تنش موجود میان دو کشور را مهار کند، اما نخواهد توانست الجزایر را به تغییر مواضع سیاسی اش متقاعد کند.

رأی الیوم در ادامه نوشت :سیاستی که الجزایر در روابط بین الملل در پیش گرفته ٬ با سیاست های روسیه و ایران در خاورمیانه همخوانی دارد و در محافل بین الملل در حال هماهنگی با این کشورها و دیگران به سر می برد و این کشور در عین حال مایل است تا نقش برجسته خود را در مسائل یاد شده حفظ کند، در حالی که عربستان مایل است الجزایر را به دنباله روی از خود تبدیل کند و نمی خواهد در جهان عرب دو محور در خصوص مسائل بین الملل وجود داشته باشد.

ایرنا

LIBYA-OIL400.jpg

لیبی بهانه جدید جنگ افروزی؛

تهدید اوباما برای حمله به نقاط مختلف جهان به بهانه مبارزه با داعش

حضور داعش در لیبی بهانه‌ای شده تا رئیس جمهور آمریکا در جدیدترین اظهارات خود از امکان لشکرکشی به نقاط مختلف جهان برای مبارزه با این گروه تروریستی سخن بگوید.

به گزارش رویترز، «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا، تهدید کرده که نبردها علیه داعش در لیبی و هرجای دیگر که لازم باشد ادامه پیدا خواهد کرد.

بر اساس اعلام کاخ سفید، اوباما این اظهارات را روز پنج‌شنبه در دیدار با اعضای شورای امنیت ملی آمریکا ایراد کرده است.

بنابر این گزارش، رئیس جمهوری آمریکا از تیم امنیت ملی خود خواسته است تا تلاش‌ها علیه داعش در لیبی و هر کشور دیگری که ممکن است محل حضور این گروه باشد ادامه یابد.

یک روز پیش‌تر اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا، گفته بود که گروه داعش پایگاه‌هایی آموزشی در لیبی ایجاد کرده و در حال جذب نیروهای خارجی‌ است.

لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی و پس از سرنگونی معمر قذافی، دیکتاتور پیشین آن کشور، دستخوش بحران سیاسی شده و گروه‌های مختلف شورشی مناطق این کشور را تحت کنترل دارند.

در بیانیه کاخ سفید که پس از دیدار باراک اوباما با اعضای شورای امنیت ملی آمریکا، منتشر شده، آمده است: رئیس‌جمهوری آمریکا از تیم امنیت ملی خود خواسته‌است تا به تلاش‌ها برای حمایت از اقدامات ضدتروریستی علیه «داعش» در لیبی و هر کشور دیگری که این گروه ممکن است در آن حضور پیدا کند، ادامه دهند.

نگرانی‌ها در مورد افزایش حضور گروه داعش در لیبی یا برخی دیگر کشورها درحالی‌ست که این گروه طی هفته‌های گذشته بخش‌هایی از مناطق تحت کنترل خود را در عراق و سوریه از دست داده و شماری از افراد رده‌بالای آن نیز کشته شده‌اند.

روز چهارشنبه گذشته پیتر کوک، سخنگوی پنتاگون، وزات دفاع آمریکا، گفته بود این کشور در حال حاضر هم «شماری کوچک از پرسنل نظامی» خود را به لیبی فرستاده تا «با گروه‌های محلی تعامل کرده و متوجه شوند دقیقا چه اتفاقی در حال افتادن است».

مهر

1453355912871400.jpg

گسترش اعتراضات مردمی در تونس و ممنوعیت رفت‌و‌آمد شبانه در سراسر این کشور

درگیری‌هایی که از روز شنبه در ولایت القصرین تونس میان نیروهای امنیتی و معترضان آغاز شده، شب گذشته نیز ادامه یافت و در حال تبدیل شدن به مشکلی بزرگ برای دولت تازه تاسیس این کشور است. دولت تونس نیز امروز به دلیل شدت گرفتن درگیری‌ها و افزایش خشونت‌ها رفت‌وآمد شبانه در سراسر این کشور را ممنوع اعلام کرد.

به گزارش شبکه خبری اسکای نیوز عربی، با بالاگرفت درگیری‌ها میان جوانانی که از قفر و بیکاری خسته شده‌اند و نیروهای امنیتی و پلیس، حبیب الصید، نخست وزیر تونس تصمیم دارد سفر خود به اروپا را مختصر کرده و برای رسیدگی به مساله اعتراضات که با کشته شدن یکی از معترضان شدت یافته،‌ به کشور بازگردد.

دولت تونس نیز امروز به دلیل شدت گرفتن درگیری‌ها و افزایش خشونت‌ها رفت‌وآمد شبانه در این کشور را ممنوع اعلام کرد.

الصید روز شنبه آتی ریاست نشست فوق العاده کابینه این کشور را برعهده خواهد داشت و روز شنبه نیز یک کنفرانس مطبوعاتی برگزار خواهد شد.

قرار است نخست وزیر تونس که روز پنج شنبه برای شرکت در همایش اقتصادی داووس به سوئیس رفته،‌ برای مذاکره با مقامات فرانسه و در راس آنها مانوئل والس، نخست وزیر فرانسه و رئیس سنای این کشور به پاریس برود.

در درگیری‌های پیشین ولایت القصرین میان پلیس و صدها معترضی که مراکز پلیس را آتش زده و به ساختمان های دولتی یورش بردند، پلیس از گاز اشک‌آور برای متفرق کردن معترضان استفاده کرد و در این بین یک پلیس نیز کشته شد.

در حال حاضر اعتراضات و درگیری‌ها به پایتخت این کشور و نیز شهرهای باجه،‌ قبلی،‌ تطاوین، توزر،‌ قابس و سیدی بوزید نیز گسترش یافته است.

تونس با جمعیتی نزدیک به 11 میلیون نفر درآمدهای بالایی دارد و از صادر کنندگان بزرگ نفت و گاز و ذخایر معدنی محسوب می‌شود که این امر موجب نشده تا نرخ بیکاری بالای 15 درصد و فقر روز افزون آن کاهش یابد.

این بدترین اعتراضاتی است که از انقلاب سال 2011 که منجر به سقوط دولت زین العابدین بن علی و آغاز انقلاب‌های موسوم به بهار عربی شد،‌ تونس شاهد آن بوده است.

در استان قابس، معترضان به مقر اداره امنیت ملی شهر الحامه یورش بردند. در حالی که اعتراضات در شهرهای صفاقس، سوسه، النفیضه،‌ الجریصه و الدهمانی ادامه داشت، در استان قبلی معترضان مرکز اداره امنیت ملی در شهر دوز را به آتش کشدند.

ایسنا

1962307400.jpg

ناتو آماده دخالت جدید در لیبی،

صدای پای فاجعه می‌آید

یک رسانه عرب زبان با اشاره به نتایج فاجعه بار دخالت سابق ناتو در پنج سال قبل، از آماده شدن غربی ها برای دخالت دوباره در این کشور شمال آفریقا و هرج و مرج و مصیبتی که در راه است پرده برداشت.

به گزارش پایگاه رای الیوم در مطلبی با اشاره به اوضاع لیبی نوشته است: پس از ۵ سال از دخالت نظامی ناتو و براندازی رژیم معمر قذافی، باید لیبی کشورش دموکراتیک و با ثبات که مردمان آن در رفاه فوق العاده به سر می بردند، می بود.مردم لیبی از طاغوت رها شدند و نفت و گاز زیادی دارند اما چه شد که اوضاع این گونه نشد و ثبات از این کشور رخت بر بست و شبه نظامیان برای تسلط بر کشور در ستیز هستند و هرج و مرج خونین در هر نقطه آن وجود دارد؟

این رسانه می نویسد: در ۱۷دسامبر گذشته طرف های درگیر در لیبی در شهر «الصخیرات» مغرب توافقی درباره تشکیل دولت ملی به ریاست فایز السراج برگزار کردند اما ساعاتی نگذشت که این توافق از بین رفت و این در نتیجه اعتراض دو دولت و دو پارلمانی که با یکدیگر در جنگ هستند، بود.

رای الیوم می افزاید: زمانی که ما در هنگام دخالت ناتو به این دخالت اعتراض کردیم برخی بر ما خرده گرفتند و معتقد بودند که ناتو داروی شفا بخش برای مردم لیبی می آورد و از همه مصائب آنها را نجات می دهد.

تحرکات داعش در لیبی که از امارت سرت شروع شد، اخیرا به تسلط بر بن جواد و هجوم به هلال نفتی و بنادر السدره و راس لانوف منتهی شده است.این گواه وضعیت لیبی و حرکت سریع آن به سمت و سویی است که عراق و سوریه دیگری و چه بسا بدتر از آن را به وجود آورد.

این رسانه می نویسد: ناتو آماده بازگشت به لیبی برای غلبه بر این خطر جدید که منافع نفتی و امنیتی را تهدید می کند، است.مایکل فالون وزیر دفاع انگلیس چند روز قبل اعلام کرد که نیروهای اروپایی و آمریکایی که تعداد آنها بالغ بر ده هزار نفر می شود از جمله هزار سرباز انگلیسی آماده دخالت نظامی در لیبی برای مقابله با داعش و ممانعت از تسلط آن بر چاه های نفتی هستند.

رای الیوم بیان کرد: مسئولان آمریکایی تاکید کرده اند که کماندوهای آمریکایی و انگلیسی به لیبی رسیده اند تا اوضاع را ارزیابی کنند و تاکتیک های نظامی لازم را اتخاذ کنند.دخالت ناتو در ۵ سال قبل به بی ثباتی و هرج و مرج در لیبیی منجر شد و فکر نمی کنیم که دخالت جدید نتیجه ای بهتر از دخالت قبلی داشته باشد.این دخالت به داعش کمک می کند.

این رسانه در پایان می نویسد: مردم لیبی هم اکنون در آستانه دخالت جدید ناتو قرار گرفته اند، دخالتی که جان تعداد دیگری از مردم لیبی را خواهد گرفت و بحران این کشور را طولانی تر می کند بحرانی که چه بسا دهه ها ادامه یابد.دردناک این است که برخی برای این دخالت کف می زنند و عجله می کنند بدون اینکه به تبعات و فجایع دخالت اول ناتو توجه داشته باشند.

مهر

alarabiya400-2.jpg

اعلام آمادگی خلیفه حفتر برای همکاری با روسیه در زمینه مبارزه با تروریسم

فرمانده نیروهای لیبیایی حامی دولت طبرق اعلام کرد که نیروهای وی آماده هستند با روسیه در مسئله مبارزه با تروریسم در لیبی همکاری کنند و این امر در صورتی است که مسکو طرحی را پیرامون این مسئله ارائه دهد.

به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، خلیفه حفتر، فرمانده کل "ارتش ملی لیبی" که وابسته به دولت طبرق است، پس از دیدار با مارتین کوبلر، رئیس هیئت سازمان ملل برای حمایت از لیبی عنوان داشت: آنچه که ما در مورد روس‌ها می‌بینیم این است که آنها دست به فعالیت بسیار خوبی علیه تروریسم می‌زنند و ما نخستین مشکلمان تروریسم است.

وی افزود: هر کس که بتواند در این زمینه کمکی ارائه دهد، ما در کنار آن می‌ایستیم و ما می‌بینیم که روس‌ها در مقابله با تروریسم جدی هستند و چه بسا در آینده ما نظر و دیدگاهی در این خصوص داشته باشیم.

وی افزود: هر کشوری که بتواند در این زمینه کمکی ارائه دهد، ما آماده همکاری با آن هستیم به ویژه اگر این کشور روسیه باشد، چرا که ما در اقدامات روسیه شاهد جدیت هستیم.

همزمان، مارتین کوبلر نیز عنوان داشت که برداشتن ممنوعیت ارسال سلاح به لیبی ایجاب می‌کند که یک دولت در این کشور وجود داشته باشد و در حال حاضر دو دولت در لیبی است و به همین دلیل مهم است که یک دولت وحدت ملی در لیبی تشکیل شود.

وی افزود:‌ مبارزه با تروریسم در لیبی باید سازماندهی شود. شبه نظامیان باید به درگیری میان خود پایان دهند و ارتش و پلیس نظامی وجود داشته باشد. پس از آن لیبیایی‌ها باید خودشان با تروریسم مقابله کنند و نیروهایشان را یکپارچه سازند و این امر می‌طلبد که سلاح‌هایی وجود داشته باشد، اما چه بسا این مسئله را هم ایجاب کند که در صورت درخواست دولت لیبی یک کمک خارجی نیز صورت بگیرد.

ایسنا

81631323400.jpg

آمادگی لیبی برای همکاری با روسیه برای مبارزه با داعش در این کشور

مقامات لیبی اعلام آمادگی کردند تا با روسیه در خصوص عملیات علیه داعش در این کشور همکاری کنند

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، عبدالله الثنی، نخست وزیر لیبی آمادگی کشورش را برای اجرای هماهنگی با روسیه در در زمینه مبارزه با داعش در این کشور اعلام کرد.

الثنی اعلام کرد: ما از روسیه می‌خواهیم تا با داعش در لیبی وارد جنگ شود. دولت لیبی آماده اتخاذ گامهای هماهنگ در بالاترین سطح برای همکاری با روسیه در این زمینه است.

نخست وزیر لیبی افزود که مقامات این کشور از ابتکار هر کشوری که منجر به حمایت از لیبی و بازگشت ثبات به آن شود حمایت می‌کنند.

وی افزود که مقامات لیبی پیش بینی می کنند که شمار زیادی از شبه نظامیان داعش که در پی حملات هوایی روسیه از سوریه گریخته‌اند وارد این کشور شوند.

ایسنا،

1440488503038400-4.jpg

سازمان ملل:

بوکوحرام حدود 1000 مدرسه را در چند کشور تخریب کرده است

نماینده سازمان ملل اعلام کرد: بوکوحرام نزدیک به 1000 مدرسه را امسال در منطقه تحت تصرف خود در اطراف دریاچه چاد را تخریب کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، توبی لانزر ادامه داد: مدرسه‌های تخریب شده در کشورهای کامرون، چاد، نیجر و نیجریه قرار دارند. این چهار کشور در معرض بیشترین حملات شبه‌نظامیان افراطی است.

گروه بوکوحرام تاکنون حملاتی را علیه مدارس و دانشگاه ها انجام داده است که در طول این ناآرامی‌ها از سال 2009 تاکنون دست کم 17 هزار نفر کشته شدند.

همچنین لانزر رقم جدید و به روز شده ای از آوارگان این درگیری‌ها اعلام کرد.

وی ادامه داد: در کل دو میلیون و ششصد هزار نفر به دلیل درگیری مجبور شده‌اند خانه و کاشانه خود را رها کنند که دو میلیون و دویست نفر از آنها نیجریه‌ای هستند.

نماینده سازمان ملل افزود: پناهجویان فراری از بوکوحرام در حال حاضر چندان در میان پناهجویانی که به سمت اروپا سرازیر شده اند، نیستند. اما اگر اوضاع وخامت خود را حفظ کند، در این صورت ممکن است تعداد این پناهجویان به سمت اروپا افزایش یابد.

محمد بوهاری، رییس جمهور نیجریه که در ماه می امسال، قدرت را در دست گرفته است، دستور سرکوب شورشیان توسط فرماندهان نظامی خود تا پایان سال داده است.

ایسنا

IMG10532222-3.jpg

لاوروف:

روسیه بدهی های کشورهای آفریقایی به مبلغ 20 میلیارد دلار را بخشید

حذف بدهی ها یکی از موثر ترین ابزارها در شرایط کنونی می باشد. روسیه بدهی های اصلی کشورهای آفریقایی را به مبلغ 20 میلیارد دلار بخشید

سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک گفت که از بین بردن فقر، هدف اصلی سیاست دولت روسیه در زمینه مساعدت به توسعه بین المللی در سطح جهانی می باشد.

وزیر روسیه اظهار داشت: "حذف بدهی ها یکی از موثر ترین ابزارها در شرایط کنونی می باشد.

روسیه بدهی های اصلی کشورهای آفریقایی را به مبلغ 20 میلیارد دلار بخشید".

اسپوتنیک

1819338250.jpg

کارشناس مسائل استراتژیک:

سازمان ملل در لیبی نقش منفی دارد

یک کارشناس مسائل استراتژیک با اشاره به نقش منفی سازمان ملل در لیبی گفت موضع این سازمان متاثر از مواضع آمریکا و کشورهای اروپایی است.

به گزارش اسکای نیوز، عماد جاد معاون مدیر مرکز مطالعات سیاسی و استراتژیک «الاهرام» عنوان کرد: موضع سازمان ملل در لیبی برگرفته از موضع آمریکا و کشورهایی اروپایی در مورد این کشور است و آنها نیز به دنبال عدم حل و فصل سیاسی و طولانی شدن درگیری ها هستند.

وی با بیان اینکه واشنگتن و کشورهای اروپایی در مورد عدم حل و فصل سیاسی بحران از طریق گفتگو توافق دارند، افزود: موضع فعلی این کشورها یادآور توافق در مورد حمله به لیبی و سرنگونی معمر قذافی است.

به اعتقاد این کارشناس مسائل سیاسی، برناردینو لیون فرستاده سازمان ملل به لیبی اساسا مطابق خواسته آمریکا و اتحادیه اروپا عمل می کند و واشنگتن و اروپایی ها تمایلی به حل سیاسی بحران لیبی ندارند.

جاد با تاکید بر اینکه دیدگاه آمریکا در لیبی عدم مواجهه مستقیم با طرف های درگیر است، یادآور شد: واشنگتن معتقد است که طولانی شدن درگیری ها مناسبترین راهکار است. وی یادآور شد: طولانی شدن بحران می تواند در تقسیم لیبی به چندین کشور و یا امضای توافقنامه با گروه های اسلامی سیاسی از طریق قطر و ترکیه به عنوان حامیان این گروه ها و تداوم فروش سلاح، سهیم باشد.

به گفته جاد، موضع سازمان ملل متحد تنها با تغییر سیاست های واشنگتن و کشورهای اروپایی تغییر می کند و روسیه نیز پرونده لیبی را در این مقطع به خاطر مشغول بودن به اوضاع سوریه، در اولویت نمی داند.

بر این اساس برخی تحلیلگران معتقدند «کنگره ملی لیبی» تلاش می کند مانع از دسترسی به هر گونه توافق برای حل و فصل سیاسی بحران در این کشور شود. این در حالی است که شهر بنغازی روز شنبه شاهد درگیری های شدید میان نیروهای وابسته به دولت و عناصر افراطی بود و در نتیجه آن دست کم ۶ نفر کشته شدند و تنش در مذاکرات صلح که در حال حاضر در مغرب در جریان است، تشدید یافت.

دولت های غربی مدعی اند که توافق تحت نظارت سازمان ملل برای تشکیل دولت وحدت ملی بهترین راه حل برای نزاع لیبی است، ولی جنگ و فشارهای ناشی از عناصر افراطی باعث پیچیده شده مذاکرات شده است.

در همین راستا نمایندگان سازمان ملل، آمریکا و اتحادیه اروپا از تشدید درگیری ها انتقاد کرده و طرف های درگیر را به رسیدن به توافق دعوت کردند. برناردینو لیون فرستاده سازمان ملل روز یکشنبه را مهلت نهایی پایان مذاکرات تعیین کرده است.

مهر

boko400.jpg

شمار کودکان آواره در حملات بوکوحرام به یک میلیون و 400 هزار تن رسید

آژانس کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز جمعه اعلام کرد که شمار کودکانی که به علت حملات تروریستی بوکوحرام در نیجریه و کشورهای همسایه وادار به فرار از خانه وکاشانه خود و آواره شده اند به یک میلیون و 400 هزار تن رسیده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز از ابوجا، یونیسف افزود: فقط حدود 500 هزار نفر در 5 ماه گذشته در پی اوجگیری حملات این گروه تروریستی آواره شده اند.

هزاران تن در عملیات تروریستی این گروه که از 6 سال پیش برای تاسیس کشوری در شمال شرقی نیجریه شروع شده است، کشته و بیش از 2 میلیون تن آواره شده اند که بیشتر کودک هستند.

بیانیه یونیسف افزود: تنها در شمال نیجریه حدود یک میلیون و200 هزار کودک که بیش از نیمی از آنان کمتر از 5 سال سن دارند، وادار به فرار از خانه هایشان شده اند.

همچنین 265 هزار کودک در کشورهای کامرون، چاد و نیجر آواره شده اند.

bfvi84lxx6_nigeriamap-(1).jpg

بوکوحرام که تا اوایل سال 2015 بخش های گسترده ای از 3 ایالت شمال شرقی نیجریه را اشغال کرده بود، در پی حملات نیروهای نظامی نیجریه با کمک ارتش های چاد، نیجر و کامرون، وادار به عقب نشینی از برخی از این مناطق شد.

اکنون جناح های به شدت متلاشی شده بوکوحرام به روش های چریکی، حمله به روستاها برای به غنیمت گرفتن و تامین مواد مورد نیاز و بمب گذاری در اهداف آسان مانند اماکن عبادت، بازارها و ایستگاه های اتوبوس روی آورده اند.

یونیسف در سال جاری میلادی با گسترش فعالیت های خود، بیش از 315 هزار کودک را علیه سرخک و سرخجه واکسینه و امکان دسترسی 200 هزار نفر را به آب سالم آشامیدنی فراهم کرده است.

این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد اعلام کرده است به علت تامین تنها 32 درصد از بودجه 50 میلیون دلاری مورد نیاز در سال جاری، برای فعالیت های انساندوستانه در منطقه دریاچه چاد با مشکلات بودجه ای روبه رو شده که سبب کاهش واکسیناسیون و دیگر کمک ها در این منطقه شده است.

عمده ترین مکان تمرکز آوارگان در داخل نیجریه و کودکان در اردوگاه ها یا جوامع میزبان در مایدوگوری مرکز ایالت بورنو است که پایگاه اصلی بوکوحرام به شمار می رود.

با وجود آنکه نیروهای ارتش نیجریه، آخرین شهرک های تحت اشغال بوکوحرام را آزاد کرده است، اما آوارگان هنوز در مورد بازگشت به خانه هایشان تردید دارند.

ایرنا

bouteflika400.jpg

بوتفلیقه تعد‌اد‌ی از افسران را برکنار کرد‌

«عبد‌العزیز بوتفلیقه» رئیس جمهور الجزایر د‌ر تازه ترین اقد‌ام برای جلوگیری از نفوذ پنهانی سرویس اطلاعات نظامی بر حیات سیاسی کشور چند‌ افسر بلند‌پایه را برکنارکرد.

فرماند‌ه امنیت ریاست جمهوری و مد‌یر امنیت د‌اخلی از جمله افسران بر کنار شد‌ه هستند‌ که تحت فرماند‌هی «محمد‌ مد‌ین» رئیس سرویس اطلاعات نظامی کار می‌کرد‌ند‌. محمد‌ مد‌ین د‌ر د‌هه های گذشته با تلاش های پنهانی برای تاثیر گذاری د‌ر روند‌ انتخاب فرماند‌هان، د‌ر واقع عامل تصمیم گیری د‌ر مورد‌ رهبران سیاسی الجزایر بود‌.

تغییرات د‌ر سرویس امنیتی الجزایر به د‌قت زیر نظر گرفته شد‌ه است، زیرا این کشور از زمان کشمکش خونین با گروهه ای افراطی اسلامگرا شریک اصلی غرب د‌ر مبارزه با این گروه ها به شمار می آید‌.

این کشمکش های خونین از سال 2002 آغاز شد‌ و بیش از 10 سال طول کشید‌ و د‌ر جریان آن 200 هزار نفر جان باختند‌.

بوتفلیقه سال گذشته برای چهارمین بار رئیس جمهور الجزایر شد‌ اما پس از سکته مغزی د‌ر سال 2013 جز د‌ر موارد‌ اند‌ک حضور علنی ند‌اشته است و همین باعث شد‌ گمانه زنی رسانه های د‌اخلی این کشور د‌ر مورد‌ قد‌رت او برای تکمیل د‌وره ریاست جمهوری تا سال 2019 شد‌ت پید‌ا کند‌.

قانون

647881400.jpg

آنگولا دین اسلام را ممنوع اعلام کرد

آنگولا اولین کشور در جهان است که دین اسلام را ممنوع اعلام کرده و تمامی مساجد در این کشور را تعطیل کرد

به نوشته نشریه Conservative Post، "ژوزه ادواردو دوش سانتوش" رییس جمهور آنگولا ضمن توضیح این اقدام اظهار داشت: "ممنوعیت دین اسلام به نفوذ این دین در کشور ما پایان می دهد".

رزا کروز سیلوا، وزیر فرهنگ آنگولا با اشاره به این که این اقدام بر اساس مبارزه با فرقه های مذهبی صورت گرفته است، تاکید کرد: "دین اسلام توسط وزارت دادگستری و حقوق بشر آنگولا مورد تایید واقع نشده است و به همین سبب این دین و پیروانش غیرقانونی اعلام شده و تمامی مساجد آنها بسته شده اند".

آنگولا کشوری با جمعیت 95 در صد از مسیحیان است. طبق اطلاعات وزارت خارجه آمریکا، در این کشور حدود 90 هزار مسلمان زندگی می کنند که اکثریت آنها مهاجرانی از آفریقای غربی و لبنان هستند.

اسپوتنیک

1665666400.jpg

دستور ژاکوب زوما برای رسیدگی به پرونده قتل عام ماریکانا

رئیس جمهوری آفریقای جنوبی دستور رسیدگی به اتهامات کمیسر «ریاح فیگا» رئیس پلیس شهر ماریکانا در پرونده قتل عام سال ۲۰۱۲ را صادر کرد.

به نوشته مورنینگ استار، درخواست برای برکناری و پیگرد قانونی رئیس پلیس شهر ماریکانا کشور آفریقای جنوبی به اتهام قتل عام مردم در سال ۲۰۱۲ شدت گرفته است.

بر اساس گزارشهای رسیده از این کشور درخواست های مردمی برای پیگرد کمیسر «ریاح فیگا» رئیس پلیس شهر ماریکانا، رئیس جمهور را وادار به صدور دستوری برای رسیدگی به این پرونده کرده است.

در تظاهرات معدنچیان آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۲ ، پلیس با شلیک مستقیم به سوی تظاهرات کنندگان ۳۴ نفر از کارگران معدن را به قتل رساند. «ژاکوب زوما» رئیس جمهور در دستور خود تاکید کرده است که تعلیق این مقام پلیس بعد از اعلام نتیجه پرونده صورت گیرد و قبل از آن اقدامی علیه وی انجام نشود.

هرچند تصمیم رئیس جمهور برای پیگرد قانونی رئیس پلیس ماراکانا واکنش های منفی در میان اتحادیه های پلیس این کشور به همراه داشته ولی این اقدام از سوی پارلمان آفریقای جنوبی مورد حمایت قرار گرفته است.

در همین رابطه کمیته مخصوص رسیدگی به پرونده های پلیس در پارلمان آفریقای جنوبی اعلام کرده تا زمان به نتیجه رسیدن این پرونده حمایت کامل خود را از رئیس جمهور حفظ خواهد کرد.

مهر

320115222222--2.jpg

رسوایی جدید صلح‌بانان سازمان ملل در آفریقای مرکزی

سخنگوی سازمان ملل، دیروز- سه‌شنبه- از طرح اتهامات تازه‌ای علیه صلح‌بانان سازمان ملل مستقر در جمهوری افریقای مرکزی مبنی بر تعرض جنسی به کودکان خیابانی در پایتخت این کشور، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل، دیروز از طرح اتهامات تازه‌ای علیه صلح‌بانان سازمان ملل مستقردر جمهوری افریقای مرکزی مبنی بر تعرض جنسی به کودکان خیابانی در پایتخت این کشور، خبر داد و اعلام کرد دفتر صلح‌بانان سازمان ملل تحقیق درباره این اتهامات را آغاز و خواستار همکاری مقامات جمهوری آفریقای مرکزی در این خصوص شده است.

این سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد در صورتی‌که این اتهامات اثبات شود، به منزله نقض شدید اصول سازمان ملل و دستورالعمل‌های صلح‌بانان این سازمان خواهد بود.

این اتهامات پس از آن مطرح شد که دفتر صلحبانان سازمان ملل اوایل ماه ژوئن تحقیقات دیگری را درباره یکی از صلحبانان متهم به سوءاستفاده جنسی از یک کودک در جمهوری آفریقای مرکزی، آغاز کرده بود.

موضع ضعیف سازمان ملل درخصوص گزارش داخلی که ژوئیه 2014 درباره احتمال حمله جنسی نظامیان خارجی به کودکان در جمهوری آفریقای مرکزی منتشر شده بود، انتقادهای شدیدی را موجب شده است.

ایلنا

L0091238257622222.jpg

ژاکوب زوما: غرب هنوز با افریقا مثل اتباع سابق خودش رفتار می کند

رئیس جمهور آفریقای جنوبی با استقبال از سرمایه گذاری چین در کشورش گفت کشورهای غربی علاقه ای به توسعه کشورش ندارند.

«ژاکوب زوما» رئیس جمهور افریقای جنوبی در گفتگو با راشاتودی گفت: کشورهای استعمارگر غربی علاقه ای به توسعه افریقای جنوبی ندارند و به دنبال منابع طبیعی این کشور هستند؛ و این سرمایه گذاری چین است که برای آفریقا شکوفایی می آورد.

وی در ادامه تاکید کرد که غربی ها و بخصوص کشورهای اروپایی در قرن نوزدهم برای استعمار به آفریقا وارد شدند و آنان منابع افریقا را با خود به یغما بردند.

زوما می گوید: حتی بعد از اینکه قاره افریقا از استعمارپاکسازی شد، روابطش با کشورهای آمریکا، انگیس، فرانسه و سایر کشورهای غربی همانند گذشته باقی مانده است.

رئیس جمهور افریقا توضیح می دهد که آنان هنوز ما را به عنوان جهان سوم قلمداد کرده وتمایلی ندارید که کشورهای مستعمره سابق توسعه پیدا کنند.

ژاکوب زوما در ادامه می گوید که موضوع در رابطه با چین بسیار متفاوت است و آنها برای تجارت آمده اند و آماده کمک هستند و در نتیجه این به کشورهای افریقا کمک خواهد کرد که قدرتمند شوند.

وی افزود چین به کودکان آفریقایی آموزش می دهد و در بسیاری از کشورها بزرگراه ساخته است، در حالی که دولت های غربی تنها از معادن بسمت بنادر جاده درست کرده اند.

شایان ذکر است چین بزرگترین شریک تجاری افریقای جنوبی است.

مهر ،