lyssna_nu.png
پیوندها آرشیو رادیو سرگرمی علمی ورزشی فرهنگی مقاله ها خبرها خانه

اسد قول داد سلاح های شیمیایی اش را به کنترل بین المللی درآورد

Asad.jpg

بشار اسد، رهبر رژیم دمشق، قول داد که کلیه سلاح های شیمیایی اش را تحت کنترل بین المللی قرار بدهد. رهبر رژیم دمشق تصریح کرد که این اقدام را به دلیل مطالبۀ ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، انجام می دهد و نه به خاطر تهدید نظامی آمریکا.

بشار اسد اضافه نمود که به زودی اسنادی را در خصوص شرایط کنترل سلاح های شیمیایی اش به سازمان ملل ارسال خواهد کرد.

ساعاتی پیشتر یک مقام وزارت امور خارجۀ آمریکا که جان کری را در سفرش به ژنو برای ملاقات با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجۀ روسیه، همراهی می کند گفت که دولت آمریکا انتظار دارد که رژیم سوریه برای اثبات تعهدات و وعده هایش کل زاردخانۀ سلاح های شیمیایی اش را اعلام کند. همین منبع افزوده است که اقدام بشار اسد نشان خواهد داد که تا چه حد او و دولت روسیه در آنچه می گویند و پیشنهاد کرده اند جدی هستند.

دوشنبه گذشته دولت مسکو برای پیشگیری از حملۀ نظامی آمریکا و متحدانش علیه رژیم بشار اسد اعلام کرد که حکومت دمشق کلیه سلاح های شیمیایی اش را تحت کنترل بین المللی قرار می دهد. قرار است امروز وزرای امور خارجۀ آمریکا و روسیه در این خصوص در ژنو با یکدیگر دیدار و به مدت دو روز گفتگو کنند.

در این ملاقات کارشناسان آمریکایی و روسی خلع سلاح شیمیایی نیز حضور دارند که وظیفه شان اعلام چگونگی کنترل زرادخانۀ سلاح های شیمیایی بشار اسد است. سرگئی لاوروف در خصوص ابتکار عمل مسکو گفت که شانسی برای صلح در سوریه و پیشگیری از خطر جنگی فراگیر در کل منطقه شکل گرفته و نباید آن را از دست داد. قرار است ملاقات امروز کری و لاوروف مسیر حل سیاسی بحران سوریه را نیز هموار سازد.

در اظهاراتی جداگانه، فرانسوا اولاند، رییس جمهوری فرانسه با اشاره به ملاقات امروز سرگئی لاوروف و جان کری گفت که گفتگوهای وزرای امور خارجۀ آمریکا و روسیه باید به از میان رفتن سلاح های شیمیایی بشار اسد و آغاز حل سیاسی بحران سوریه منجر شوند. فرانسوا اولاند در عین حال تأکید کرد که کشورش به اعمال فشار سیاسی برای رسیدن به این اهداف ادامه می دهد.

به گزارش رادیو بین المللی فرانسه، برغم یک توافق اولیه، گفتگوهای میان جان کری، وزیر خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، درباره نابودی یا خنثی سازی سلاح های شیمیایی رژیم سوریه سوریه چندین روز به درازا خواهد کشید.

دیروز دولت آمریکا در واکنش به پیشنهاد روسیه گفت که روی این پیشنهاد باید کار بیشتری صورت بگیرد تا عملی کردن آن سریع و قابل بررسی باشد.

در حالیکه کارشناسان می گویند نابود کردن سلاحهای شیمیایی سوریه چندین سال به طول خواهد کشید، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا، تلاش خواهد کرد روی یک زمان بندی مشخص با طرف روسیه به توافق برسد تا به این وسیله آمریکا از دام بحث هایی که هدف از آن، دادن فرصت بیشتر به دمشق است، رهایی یابد.

گفته میشود که سوریه نزدیک به یک هزار تن ذخیرۀ سلاح شیمیایی در اختیار دارد.

همزمان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه امروز در یک مقاله در روزنامه "نیویورک تایمز"، صریحا مخالفان مسلح بشار اسد را به حمله شیمیایی ٢١ اوت گذشته در حومه دمشق متهم کرد و نسبت به پیامدهای یک حمله نظامی به سوریه هشدار داد. رئیس جمهوری روسیه مدعی شد که مخالفان بشار اسد با به کارگیری سلاح های شیمیایی قصد تحریک حملۀ نظامی آمریکا به سوریه را دارند و به موج جدیدی از تروریسم دامن خواهند زد و تمامی تلاش های بین المللی را برای حل پرونده اتمی ایران و مساله اسرائیل و فلسطین زیر سوال خواهند برد

DR

IMG20474049.jpg

اوباما پیشنهاد مسکو را برای کنترل تسلیحات شیمیایی سوریه مثبت خوان

باراک اوباما در گفت‌وگو با شش شبکه تلویزیونی آمریکا اعلام کرد که پیشنهاد روسیه مبنی بر کنترل جامعه جهانی برزرادخانه شیمیایی رژیم اسد را "بالقوه مثبت" ارزیابی می‌کند، اما کاخ سفید هم‌چنان گزینه نظامی را منتفی نمی‌داند

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در پی اظهارات مقامات روسیه مبنی بر اینکه حکومت سوریه آماده است تا سلاح‌های شیمیایی خود را تحت کنترل جامعه بین‌المللی قرار دهد، اعلام کرد که این پیشنهاد می‌تواند "بالقوه مثبت" باشد.

رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگو با مجریان شش شبکه تلویزیونی آمریکا در روز سه‌شنبه (۱۰ سپتامبر /  ۱۹ شهریور) اعلام کرد که هنوز تردید دارد که رژیم اسد حاضر به عملی کردن این پیشنهاد باشد.

اوباما گفت: «این رویکرد از نوع برخوردهایی نیست که ما در سال‌های گذشته شاهد آن بوده‌ایم.» وی به شبکه "ان ‌بی ‌سی" گفت: «این پیشنهاد زمانی می‌تواند قرین موفقیت شود که واقعی باشد.»

رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگو با شبکه خبری "سی‌ان‌ان" تصریح کرد که آمریکا"این پیشنهاد را جدی می‌گیرد." وی افزود که دولت آمریکا در این‌باره با دولت روسیه گفت‌وگو خواهد کرد.

اوباما تصریح کرد که هنوز ترجیح می‌دهد بدون حمله نظامی برای بحران سوریه راه‌حلی یافته شود و تاکنون نیز دستوری مبنی بر حمله نظامی به رژیم اسد صادر نکرده است.

رئیس‌جمهور آمریکا به شبکه تلویزیونی "فاکس"گفت: «ما برای رایزنی مناسب در کنگره آمریکا هنوز وقت داریم.» وی افزود: «ما این راه دیپلماتیک را پی‌گیری خواهیم کرد. من صمیمانه امیدوارم که موضوع از طریق راه حلی غیرنظامی سرانجام یابد.»

اوباما: گزینه نظامی هم‌چنان بر روی میز است

رئیس‌جمهور آمریکا تاکید کرد که گزینه حمله نظامی هم‌چنان بر روی میز است و کاخ سفید در چنین شرایطی مجاز نیست که "پا را از روی پدال گاز بردارد."

اوباما تصریح کرد که روند وقایع نشان می‌دهد که تنها تهدید به حمله نظامی سبب شد که سوریه و روسیه حاضر به تغییر مواضع خود شوند.

رئیس‌جمهور آمریکا به شبکه تلویزیونی "پی‌بی‌اس" گفت که در سن‌پترزبورگ در حاشیه نشست گروه ۲۰ با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه این ایده را در میان گذاشته بود که "زرادخانه شیمیایی سوریه باید تحت کنترل جامعه بین‌المللی قرار گیرد."

زمانی که دیپلمات‌ها در "تله" می‌افتند

جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا در نشستی در لندن در روز دوشنبه (۱۸ سپتامبر) اعلام کرد که در صورتی که بشار اسد ظرف یک هفته آینده تسلیحات شیمیایی خود را به جامعه بین‌المللی تحویل دهد، می‌توان از یک حمله نظامی جلوگیری کرد.

این سخنان پس از چندی از سوی وزارت امورخارجه آمریکا تصحیح و گفته شد که اظهارات کری تنها استدلالی "لفظی" بوده است. اما روسیه به سرعت این گفته‌ی کری را به عنوان پیشنهادی عملی طرح کرد و کنترل تسلیحات شیمیایی سوریه را گامی عملی دانست. در پی آن ولید معلم، وزیر امورخارجه سوریه نیز از پیشنهاد مسکو استقبال کرد.

معلم در مسکو نگفت که آیا بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه با این پیشنهاد موافقت کرده است یا خیر. اما وزیر امورخارجه سوریه پیشنهاد کرملین را سازنده و مثبت ارزیابی کرد چرا که "از تجاوز آمریکا علیه مردم سوریه جلوگیری به عمل می‌آورد."

واکنش بین‌المللی به پیشنهاد اخیر

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان این پیشنهادات را "جالب" خواند. وی اما تاکید کرد که باید منتظر اقدامات عملی مقامات سوری ماند و تنها به سخنان صرف آنان بسنده نکرد.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد می‌کوشد که شورای امنیت سازمان ملل را وا دارد تا خود را سرگرم بررسی این پیشنهاد کند.

دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا نیز از تسلط جامعه جهانی بر زرادخانه شیمیایی رژیم اسد استقبال کرد. کامرون در پارلمان بریتانیا گفت: «ما باید مراقب باشیم که این پیشنهاد تنها یک مانور فریبکارانه نباشد.»

لوران فابیوس، وزیر امورخارجه فرانسه نیز اعلام کرد که این پیشنهاد ارزش آن را دارد که به محک گذاشته شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز جمهوری اسلامی ایران نیز از پیشنهاد روسیه مبنی بر نظارت بین‌المللی بر تسلیحات شیمیایی سوریه حمایت کرده است.

در مقابل اپوزیسیون سوریه اعلام کرد که تردید دارد رژیم اسد حاضر باشد سلاح‌های شیمیایی خود را در اختیار جامعه جهانی قرار دهد. سخنگوی ارتش آزاد سوریه در این‌باره گفت: «ما بر این باوریم که رژیم سوریه تنها در پی کسب زمان است. ما درباره تمامی وعده‌های رژیم سوریه تردید داریم، زیرا آنها را تنها دروغ‌پراکنی می‌دانیم.»

DW.DE.

اخوان‌المسلمین مصر به عنوان یک سازمان غیردولتی ممنوع می‌شود

دولت انتقالی مصر فشار بر اخوا‌ن‌‌المسلمین را افزایش می‌دهد. اخوان‌المسلمین به عنوان یک سازمان غیردولتی غیرقانونی می‌شود. وزارت امور اجتماعی مصر دلیل این تصمیم را «نگهداری اسلحه در مقر این سازمان » اعلام کرده است.

خبرگزاری رویترز از قاهره گزارش داده است که رسانه‌های دولتی مصر خبر از غیرقانونی شدن اخوان‌المسلمین به عنوان یک "ان جی او" (سازمان غیردولتی) داده‌اند. این گروه دیگر به عنوان یک نهاد غیردولتی در مصر شناخته نخواهد شد و منحل اعلام می‌شود.

روزنامه الاخبار به نقل از وزیر امور اجتماعی مصر نوشته است که اخوان‌المسلمین از مرکز اصلی خود به عنوان انبار اسلحه استفاده کرده و از آن‌جا دست به تیراندازی زده است.

غیرقانونی شدن اخوان‌المسملین به این بهانه ضربه‌ای دیگر بر این سازمان است. ضربه‌ای که پس از برکنار کردن محمد مرسی، سرکوب اعتراض‌هواداران این گروه و دستگیری شمار زیادی از آنان وارد می‌شود.

گفته شده است که این تصمیم اوایل هفته آینده به شکل رسمی اعلام خواهد شد. درحالی‌که روزنامه "الشروک" نوشته است که چنین تصمیمی ابتدا در روزهای پیش رو گرفته خواهد شد.

منع قانونی ۶ ماه پس از ثبت

اخوان المسلمین اوایل ماه مارس خود را به عنوان یک سازمان غیردولتی ثبت کرد تا حق ادامه فعالیت خود را تضمین کند. پیش از آن قانونی بودن فعالیت این سازمان از سوی دادگاه مورد سئوال قرار گرفته بود. مخالفان اخوان‌المسلمین به ثبت این سازمان به‌عنوان یک نهاد غیردولتی اعتراض کردند. آن‌ها گفتند که اخوان‌المسلمین به عنوان یک گروه در قدرت برای خود مجوز صادر کرده است.

دولت مصر با این اقدام مبارزه با اخوان‌المسلمین را ادامه می‌دهد. تاکنون از غیرقانونی شدن شاخه سیاسی این گروه سخنی به میان آورده نشده بود. اخوان‌المسلمین قدیمی‌ترین جنبش سیاسی مصر است که در سال ۱۹۵۴ رسما توسط مقامات نظامی مصر منحل شد. پس از سقوط مبارک در سال ۲۰۱۱ بر دامنه نفوذ این سازمان به سرعت افزوده شد. اخوان‌المسلمین در نخستین انتخابات مصر پس از دوران مبارک، با نامزد خود محمد مرسی پیروز انتخابات از آب درآمد.

با قدرت گیری اخوان‌المسملین میزان محبوبیت این گروه رو به کاهش گذاشت. وضعیت بد اقتصادی و تلاش برای تغییر قانون اساسی مصر به قوانین اسلامی، انبوهی را به خیابان‌ها کشاند. ارتش مصر با تکیه بر این نارضایتی روز سوم ماه ژوئیه محمد مرسی را برکنار کرد و یک دولت انتقالی را روی کار آورد.

اکنون بسیاری از رهبران و اعضای مهم اخوان‌المسلمین در زندان‌ها بسر می‌برند و خود محمد مرسی نیز قرار است به اتهام تحریک به قتل محاکمه ‌شود.

DW.DE

پوتین: استفاده دولت سوریه از سلاح شیمیایی "یاوه‌گویی محض"است

رئیس‌جمهور روسیه در اولین واکنش خود به آمریکا بعد از حمله‌ی شیمیایی در سوریه، ادعای استفاده اسد از سلاح شیمیایی را "یاوه‌گویی محض" دانست. او گفت آمریکا اگر شواهد دقیقی دارد باید این شواهد را به سازمان ملل تحویل دهد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز شنبه (۳۱ اوت/۹ شهریور) ادعاهای مطرح‌شده درباره‌ی استفاده دولت سوریه از سلاح شیمیایی را "یاوه‌گویی محض" دانست.

پوتین که در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد گفت در شرایطی که نیروهای ارتش سوریه در حال پیشروی‌اند و کنترل برخی مناطق را باردیگر در دست گرفتند، دولت سوریه دلیلی ندارد که چنین بهانه‌ای به دست کشورهایی که خواهان حمله‌ی نظامی‌اند دهد و از سلاح شیمیایی استفاده کند.

رئیس‌جمهور روسیه که بعد از انتشار گزارش امنیتی آمریکا درباره استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه صحبت کرد، گفت که این گزارش و یافته‌های آمریکا کافی و مستدل نیست که دلیلی برای "تصمیم‌گیری‌های اساسی" علیه سوریه باشد.

باراک اومابا می‌گوید، هنوز "تصمیم قطعی" برای حمله نظامی را اتخاذ نکرده، ولی نمی‌توان شاهد کشته شدن "زنان و کودکانی بی‌گناه در مقیاسی دهشتناک با گاز" بود.

او گفت اگر آمریکا واقعا شواهد مستدلی دارد که دولت بشار اسد از سلاح شیمیایی استفاده کرده است، موظف است این شواهد را در اختیار شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار دهد تا تصمیم‌گیری در آن‌جا انجام شود.

پوتین گفت:«اگر آمریکا مدرکی دارد، خب این مدارک را در اختیار شورای امنیت قرار دهد. وگرنه معلوم می‌شود که مدرکی ندارد و این رویه آمریکا بی‌احترامی به متحدان و دیگر قدرت‌های جهانی است که بی‌ارائه مدرک انتظار همراهی دارد.»

ولادیمیر پوتین مدعی شد که او مطمئن است این حملات شیمیایی از سوی کسانی صورت گرفته است که خواهان مداخله‌ی نظامی دیگر کشورها در سوریه‌اند.

این اولین اظهارنظر عمومی ولادیمیر پوتین به موضع آمریکا بعد از حملات شیمیایی هفته‌ی گذشته در سوریه است. این اظهارات پوتین بعد از آن‌که باراک اوباما مواجهه با سوریه را "چالش جهان" خواند، ابراز می‌شود.

ولادیمیر پوتین با انتقاد از رویه‌ی آمریکا گفت:« در سال‌های اخیر همه جهان و حتا من ناچار شدم عادت کنم به این‌که آمریکا تصمیم‌های بزرگ و اساسی‌ای بدون نظر و همراهی دیگر کشورها اتخاذ کند. این رویه قابل قبول نیست.»

وزارت امور خارجه‌ی روسیه نیز روز شنبه اعلام کرد که مایکل مک‌فال، سفیر ایالات متحده‌ی آمریکا در مسکو دیداری با سرگی رایباکوف، معاون وزیر امور خارجه‌ی روسیه داشت تا برنامه‌ی آمریکا برای مقابله با سوریه را برای این وزارت‌خانه توضیح دهد.

بیانیه‌ی وزارت امور خارجه‌ی روسیه می‌گوید که در این دیدار معاون وزیر به سفیر آمریکا هشدار داد که هرگونه مداخله نظامی اوضاع را بدتر خواهد کرد. روسیه همچنین از تصمیم پارلمان بریتانیا که به مداخله‌ی نظامی علیه دولت بشار اسد رای نداد، استقبال کرد.

DW.DE

رئیس جمهوری آمریکا حمله به سوریه را به تصمیم کنگره واگذار کرده است.

در حالی که پارلمان بریتانیا و بخشی از مردم آمریکا با این حمله مخالف‌اند، برخی از مخالفان بشار اسد از تعویق اقدام نظامی علیه رژیم سوریه ناخرسندند. با واگذاری مسئولیت نهایی حمله نظامی به سوریه به کنگره آمریکا از سوی باراک اوباما٬ حالا نیروهای نظامی این کشور در منطقه خاورمیانه در انتظارند تا به محض دریافت دستور٬ عملیات را آغاز کنند.

باراک اوباما٬ رئیس‌جمهور آمریکا روز شنبه (۹ شهریور/ ۳۱ اوت) اعلام کرد که حمله نظامی آمریکا به سوریه در پاسخ به "حملات شیمیایی رژیم بشار اسد علیه شهروندان این کشور" در صورتی انجام خواهد شد که کنگره با آن موافقت کند. اعلام نظر کنگره آمریکا درباره حمله نظامی ۱۰ روز به طول خواهد انجامید. کنگره آمریکا اکنون در تعطیلات تابستانی است و قرار است چهارم سپتامبر (۱۴ شهریور) به درخواست رئیس‌جمهور رسیدگی کند.

دیوید کامرون٬ نخست‌وزیر بریتانیا که در هفته گذشته در متقاعد کردن پارلمان این کشور برای مشارکت در حمله نظامی به سوریه ناکام ماند و طرحش رای منفی گرفت٬ و فرانسوا اولاند٬ رئیس‌جمهور فرانسه٬ تا کنون از تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا استقبال کرده‌اند. مخالفان فرانسوا اولاند درعین حال از او خواسته‌اند تصمیم در مورد اقدام نظامی علیه رژیم اسد را مانند بریتانیا و آمریکا به پارلمان واگذارد.

به گزارش رویترز٬ با اعلام این تصمیم از سوی باراک اوباما٬ بسیاری از مخالفان سوری که به حمله نظامی این کشور علیه مواضع کلیدی رژیم بشار اسد چشم داشتند٬ ناامید شده‌اند.

یکی از کنشگران سوری در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز٬ گفت: «ما تبدیل به بازیچه‌ای برای دیگران شده‌ایم. [تصمیم باراک اوباما] زندگی را برای همه مایی که در خاک سوریه زندگی می‌کنیم٬ سخت‌تر خواهد کرد.» او می‌گوید: «این همان نگرانی دیرینه‌ای است که آمریکا از زمان آغاز خیزش مردم سوریه با آن ما را شکنجه کرده است».

مخالفت‌های گسترده آمریکایی‌ها با حمله نظامی به سوریه

به گفته کارشناسان٬ به نظر می‌رسد تصمیم باراک اوباما در تعویق حمله نظامی٬ تصمیمی شخصی است٬ چون پیش‌تر در دایره مشاوران او بحثی در این‌باره صورت نگرفته بود. یکی از علل اصلی این تصمیم "محافظه‌کارانه" باراک اوباما در واگذاری مسئولیت نهایی به گردن کنگره٬ بیش از هر چیز مخالفت‌های گسترده‌ای است که از هم‌اکنون در آمریکا علیه این اقدام آغاز شده است.

بر اساس نظرسنجی‌ها بسیاری از شهروندان آمریکا به خصوص پس از جنگ عراق و افغانستان٬ با حمله نظامی به سوریه مخالف‌اند. با این حال٬ مقامات ارشد دولت آمریکا می‌گویند کنگره طرح حمله به سوریه را تصویب خواهد کرد٬ چون تسلیحات شیمیایی استفاده شده در حمله به شهروندان سوری٬ تهدیدی برای امنیت اسرائیل و دیگر هم‌پیمانان ایالات متحده محسوب می‌شوند.

آمریکا در انتظار موافقت کنگره

به گزارش خبرگزاری رویترز٬ این تصمیم باراک اوباما در شرایطی که ناوهای جنگی آمریکا در منطقه منتظر صدور فرمان جنگ و آغاز حمله نظامی‌اند٬ به "فشردن پدال ترمز" تعبیر شده است. حمله نظامی به سوریه در واکنش به حملات شیمیایی به شهروندان سوری است که بر اساس آخرین آمار ارائه‌شده از سوی مقامات آمریکایی٬ در جریان آن ۱۴۲۹ نفر کشته شده‌اند. آمریکا رژیم بشار اسد را مسئول این حملات مرگ‌بار می‌داند اما دولت سوریه٬ مخالفان این کشور را متهم به به‌کارگیری تسلیحات شیمیایی کرده است.

هنوز مشخص نیست که آیا کنگره با حمله نظامی به سوریه موافقت خواهد کرد یا نه؛ بسیاری از نمایندگان جمهوری‌خواه و دموکرات کنگره نسبت به مداخله نظامی در یک جنگ داخلی که در دو سال و نیمی که از آغازش می‌گذرد بیش از ۱۰۰ هزار قربانی گرفته٬ تردیدهای جدی دارند.

باراک اوباما در پیام خود به کنگره آمریکا از نمایندگان خواست که این پیام را به جهان برسانند «که ما آماده‌ایم تا به عنوان یک ملت این تصمیم را اجرایی کنیم.» رئیس‌جمهور آمریکا به قانون‌گذاران این کشور هشدار داد که بی‌عملی در قبال بحران سوریه هزینه سنگینی برای ایالات متحده خواهد داشت.

باراک اوباما گفت: «نمایندگان کنگره باید از خود بپرسند که اگر در برخورد با دیکتاتوری که با حمله شیمیایی به کودکان به زندگی آنها پایان می‌دهد هزینه‌ای تحمیل نکنیم٬ این [بی‌عملی] چه پیامی برای جامعه جهانی خواهد داشت؟» با این همه٬ اوباما از سوی مخالفان جمهوری‌خواه خود به بی‌عملی در قبال بحران سوریه متهم شده و به شدت تحت فشار است.

استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه٬ مرگ‌بارترین مورد حمله از آغاز بحران سوریه در مارس ۲۰۱۱ است و پیش از این فقط حمله شیمیایی صدام حسین به کردها در سال ۱۹۸۸ بود که بدترین مورد استفاده از این گونه سلاح‌ها را رقم زد.

DW.DE

فرانسه هم عقب‌نشینی کرد

دفتر ریاست جمهوری فرانسه اعلام کرد، این کشور نیز با تبعیت از سیاست آمریکا برای حمله به سوریه منتظر تایید پارلمان می ماند این در حالی است که فرانسوآ اولاند برای اعلام جنگ نیازی به تایید پارلمان ندارد.

آفتاب: به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، پس از آنکه باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد که در واکنش به حملات شیمیایی در سوریه باید دست به اقدامات نظامی زد، پاریس در عین حفظ استقلال خود از واشنگتن تبعیت کرد.

فرانسه تنها کشوری است که بیش‌ترین تمایل را برای پیوستن به آمریکا در حمله نظامی علیه دولت بشار اسد نشان می‌دهد. آمریکا مدعی است که در پی حملات شیمیایی 21 اوت حکومت سوریه به غیرنظامیان حومه دمشق 1429 تن از جمله 400 کودک کشته شده‌اند.

یکی از مقامات دفتر ریاست جمهوری فرانسه اعلام کرد، اوباما پیش از سخنرانی درباره سوریه در خارج از کاخ سفید ابتدا تصمیم‌اش را به صورت تلفنی برای فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهوری فرانسه توضیح داد. فرانسه اشاره کرد که در حال حاضر تصمیم گرفته تا پارلمان فرانسه را روز چهارشنبه فراخواند تا درباره حمله به سوریه مذاکره کنند.

این مقام که خواست نامی از وی برده نشود، گفت: این دو رئیس‌جمهور بر تمایل مشترک خود برای حمله به سوریه بار دیگر تاکید کردند و تایید کردند که حکومت اسد مسئول این حملات شیمیایی است.

فرانسوا اولاند بر خلاف انگلیس نیازی به اجازه پارلمان کشورش برای دستور حمله به سوریه ندارد. مقامات فرانسه اعلام کرده‌اند که نیروهای مسلح این کشور آماده دستور حمله اولاند هستند.

آفتاب

دبیر کل اتحادیه عرب با حمله به سوریه مخالفت کرد

یک منبع دیپلماتیک از مخالفت نبیل العربی دبیر کل اتحادیه عرب با حمله نظامی غرب به سوریه خبر داد.

آفتاب به نقل از روزنامه الرای کویت:یک منبع دیپلماتیک در دبیرخانه اتحادیه عرب در سخنانی اظهار داشت:"نبیل العربی" دبیر کل اتحادیه عرب با حمله نظامی آمریکا بر ضد سوریه موافقت نخواهد کرد.

وی در ادامه در واکنش به اظهارات "باراک اوباما" رئیس جمهور سوریه درخصوص حمله نظامی به سوریه اظهار داشت: موضع اتحادیه عرب روز سه شنبه از طرف وزرای امورخارجه عرب اتخاذ شده وهمچنین مخالفت با حمله نظامی به سوریه چندین بار هم از طریق "نبیل العربی" ابراز داشته شده است.

این منبع دیپلماتیک در پایان تصریح کرد:تصمیم واضحی برای اتحادیه عرب وجود دارد که بر اساس آن اجازه مداخله نظامی در سوریه داده نشده وتنها تصویب شورای امنیت ملاک است.

آفتاب

دستور بازداشت رهبران اخوان‌المسلمین مصر صادر شد

016937127_30300-2.jpg

دادستان مصر حکم بازداشت محمد بدیع و چندتن دیگر از رهبران اخوان‌المسلمین مصر را صادر کرده است. اتهام این افراد «تحریک به خشونت» در برابر مقر گارد ریاست جمهوری است

در مجموع ۲۰۰ نفر متهم‌‌اند که در تحریک مردم به خشونت در روز دوشنبه (۱۷ تیر/ ۸ ژوئیه) دست داشته‌اند. در این روز در برابر مقر گارد ریاست جمهوری در قاهره دست‌کم ۵۱

نفر کشته شدند که بیشتر آن‌ها به برکناری محمد مرسی، رئیس جمهوری پیشین مصر اعتراض داشتند

دادستان کل مصر دستور بازداشت این گروه را داده است که رهبران بلندپایه اخوان‌المسلمین نیز در میان آن‌ها هستند. اتهام آن‌ها «تحریک به خشونت، قتل، حمل اسلحه و ایجاد ناآرامی» است. این افراد دو هفته در بازداشت می‌مانند و بازجویی خواهند شد

سخنگوی وزارت خارجه مصر گفته است که محمد مرسی در یک مکان امن است و با او با احترام برخورد می‌شود

تلاش برای آشتی ملی

حکم بازداشت رهبران اخوان‌المسلمین در شرایطی صادر می‌شود که دولت موقت مصر آمادگی خود را برای مصالحه اعلام کرده و گفته است که نمایندگان اخوان‌المسلمین می‌توانند در کابینه بعدی شرکت داشته باشند. اخوان المسملین تاکنون به این پیشنهاد روی خوش نشان نداده‌ و اعلام کرده که "تا برگشتن رئیس جمهوری منتخب و قانونی مصر" به عتراض ادامه خواهد داد.

عدلی محمود منصور، رئیس‌جمهوری موقت مصر اعلام کرده که می‌خواهد اقداماتی برای آشتی ملی انجام دهد. حتی گفته شده که اعضای «حزب نور» حزب سلفی‌های مصر هم می‌توانند در دولت موقت حضور داشته باشند

عدلی منصور هم‌چنین وعده برگزاری رفراندم برای اصلاحات در قانون اساسی و برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست‌جمهوری را داده است. همه این وعده‌ها با مخالفت آشکار اخوان‌المسلمین روبرو شده است

ابتکار آشتی ملی رئیس‌جمهور موقت مصر پس از آن اعلام شد که وضعیت این کشور در پی سقوط اخوان‌المسلمین رو به وخامت گذاشت. در درگیری اسلام‌گرایان و ارتش در قاهره پس از برکناری و بازداشت محمد مرسی ده‌ها تن کشته و صدها نفر زخمی شدند

پاشنه آشیل دولت جدید

پاشنه آشیل دولت مرسی اقتصاد ورشکسته مصر بود. او در یک سال عمر دولت خود نتوانست در وضع مردم مصر بهبودی ایجاد کند. دولت جدید نیز راهی جز ایجاد رونق اقتصادی بویژه در صنعت توریسم و جلب اعتماد سرمایه‌های خارجی ندارد. راهی که با توجه به ناآرامی‌های اخیر بسیار دشوار به نظر می‌رسد

اکنون عربستان سعودی از تصویب کمک پنج میلیارد دلاری خبر داده و امارات متحده عربی نیز وعده کمکی سه میلیارد دلاری را به مصر داده است

میزان ذخیره ارزی موجود در مصر در ماه ژوئن سال جاری میلادی با ۱/۱ میلیارد دلار کاهش به نزدیک ۱۵ میلیارد دلار رسیده است که بر اساس آمارهای صندوق بین‌المللی پول حتی نمی‌تواند برای پرداخت هزینه‌های واردات سه ماه کشوری پرجمعیت مانند مصر کافی باشد. گذشته از این، فقط نیمی از این مبلغ به صورت نقد یا شکل‌های قابل خرج در دسترس مقامات مصری است

به گفته کارشناسان کمک‌های مالی نظیر آن چه عربستان سعودی و امارات در نظر دارند، مشکل اقتصاد مصر را حل نمی‌کند و در بهترین حالت اثری کوتاه مدت دارد

DW.DE