lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

160301145851.jpg

ژنرال دوستم:

حلقه هائی درصدد انتقال ۷هزارو ۵۰۰ داعشی به شمال افغانستان هستند

معاون اول رئیس جمهوری افغانستان گفت که حلقه هائی درصدد انتقال ۷ هزارو ۵۰۰ تن از عناصر گروهک تروریستی داعش به شمال افغانستان هستند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری «پژواک» افغانستان روز شنبه به نقل از ژنرال «عبدالرشید دوستم» افزود که این عناصر داعش از اتباع کشورهای «چچن»، «ازبکستان» و «تاجیکستان» هستند.

معاون رئیس جمهوری افغانستان گفت که حلقه هائی از داخل و خارج کشور تلاش می کنند تا این افراد وابسته به داعش تا اول فروردین ماه سال 1396 به مرزهای شمالی افغانستان منتقل شوند.

وی افزود که براساس اطلاعات وی، این عناصر داعش در حال حاضر در کشورهای عراق، سوریه، لبنان و لیبی در صفوف تروریست های این گروه سرگرم فعالیت هستند.

دوستم گفته است که هدف دقیق از انتقال این افراد را نمی داند، اما از فرماندهان نیروهای امنیتی و طرفداران خود در شمال افغانستان خواست که آمادگی کامل برای مقابله با این عناصر را داشته باشند و مواضع خود را پیشاپیش در مقابل این افراد تحکیم بخشند.

معاون رئیس جمهوری افغانستان هفته گذشته برای بازپس گیری شهرستان «غورماچ» از توابع استان فاریاب به شمال افغانستان رفت و عملیاتی را علیه شبه نظامیان طالبان آغاز کرده و قرار است از آنجا عازم استان قندوز شود.

در این حال برخی منابع افغان گزارش دادند که «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان با عزیمت وی به قندوز مخالفت کرده است.

دوستم همچنین در یک پیام ویدئویی که از شبکه های تلویزیونی افغانستان پخش شد، گفت که اگر حادثه غیرمترقبه ای رخ ندهد، تا پاکسازی کامل قندوز به کابل باز نخواهد گشت.

معاون اول رئیس جمهوری افغانستان علت سقوط شهرستان ها در شمال کشور بدست طالبان را ناشی از معامله فرماندهان بی کفایت با طالبان عنوان کرده و گفته است که آنان را مجازات خواهد کرد.

دوستم و «عطامحمد نور» استاندار بلخ واقع در شمال افغانستان، پیشتر نیز گفته بودند که دست هائی از داخل و خارج در تلاش ناامن کردن شمال افغانستان است.

رسانه های افغانستان بارها گزارش هایی از انتقال افراد ناشناس و مشکوک توسط بالگرد های خارجی در مناطق ناامن و تحت کنترل مخالفان دولت در شمال افغانستان منتشر کرده اند.

Capture23-3.jpgسخنگوی رئیس جمهوری افغانستان:

جنگ «قندوز» افغانستان از خارج کشور رهبری می شود

سخنگوی ریئس جمهوری افغانستان اعلام کرد که افغانستان با یک جنگ پیچیده اطلاعاتی در منطقه مواجه است و این جنگ از آن سوی مرزها هدایت و طالبان نیز از خارج تجهیز می شوند و آنان توان چنین جنگی را نخواهند داشت.

به گزارش ایرنا، «هارون چخانسوری» افزود که تجهیزات جنگی تروریست ها در افغانستان کاهش یافته بود و گروه طالبان تجهیزات قابل ملاحظه ای نداشتند، اما همزمان با نشست بروکسل، شاهد تجهیزات جنگی آنان بودیم که نشان می دهد آنان از خارج از مرزها تامین می شوند.

وی تاکید کرد که تروریست ها از منازل مردم و غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می کنند که پیشروی نیروهای افغان را با مشکل مواجه کرده است.

به گفته سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان ؛ به وزارت های دفاع و کشور دستور داده شده تا بزرگراه های استان ها را هرچه زودتر از وجود تروریست ها پاکسازی کنند.

وی گفت که فرماندهان جنگ در قندوز، هلمند، ارزگان و فراه خواستار حملات هوایی بیشتر شدند و رئیس جمهوری نیز دستور داده که حملات هوایی افزایش یابد.

چخانسوری گفت که کم کاری مقامات محلی مورد رسیدگی قرار می گیرد و درصورت اثبات آن، برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان گفت که دستور کمک های فوری به مردم استان های ارزگان و قندوز صادر شده است و به زودی این کمک ها در اختیار آنان قرار خواهد گرفت.

«صدیق صدیقی» سخنگوی وزارت کشور افغانستان نیز از حمله جدید طالبان به کمربند امنیتی شهر لشکرگاه مرکز استان هلمند خبر داد، اما گفت : نظامیان افغان، پاسخی سنگین به این حمله داده و ۷ جسد آنها هنوز در میدان نبرد باقی مانده و درگیری ها هنوز هم ادامه دارد.

وی گفت که نیروهای ارتش و نیروی ویژه برای دفاع از مرکز استان فراه به منطقه رسیده و از تمامی توان برای شکست طالبان در این استان استفاده خواهد شد.

صدیقی افزود که ۲۲ فرمانده طالبان در طی هشت روز جنگ در قندوز کشته شده و تلفات سنگینی در این استان به طالبان وارد شده است.

'محمد رادمنش' سخنگوی وزارت دفاع افغانستان نیز از ادامه ۲۹ عملیات در مناطق مختلف این کشور خبر داد و گفت: اگر سئوال شما این است که چرا در جنگ قندوز پیشروی صورت نمی گیرد؟ پاسخ این است که تروریست ها، وارد هر خانه ای شده اند، در انجا اقدام به بمب گذاری کرده و از مردم به عنوان سپر استفاده می کنند و پس از ترک منازل، آنجا را منفجر می کنند.

وی گفت که ۹ گروه تروریستی از کشورهای مختلف در این جنگ ها حضور دارند و تروریست ها با کمک خارجی به این جنگ ادامه می دهند.

تصرف دوباره استان قندوز به دست طالبان دولت افغانستان را به شدت تحت فشار داخلی قرار داده و کارشناسان سیاسی و نظامی و مجلس سنا و نمایندگان دولت را متهم به ناتوانی کرده و از معاملات پنهانی مقامات محلی با طالبان سخن گفته اند.

ژنرال «عبدالرشید دوستم» معاون اول رئیس جمهوری افغانستان نیز امروز اعلام کرد که شورای امنیت ملی افغانستان تصمیم گرفته تا وی به قندوز رفته و عملیات پاکسازی علیه طالبان را رهبری کند.

2231226.jpg

ارتش افغانستان پرچم طالبان را در قندوز پایین آورد

نیروهای ارتش افغانستان با پاکسازی شهر قندوز از وجود شورشیان طالبان صبح امروز پرچم این گروه را در میدان اصلی شهر پایین آوردند.

به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری «رشد»، مقامات امنیتی قندوز در شمال افغانستان اعلام کردند: نیروهای ارتش صبح امروز پرچم طالبان را از میدان اصلی شهر قندوز پایین آوردند.

مرکز شهر قندوز روز گذشته پس از حملات تهاجمی طالبان از کنترل نیروهای امنیتی افغانستان خارج شد و طالبان در همان لحظات اولیه پرچم خود را در این میدان برافراشتند.

این در حالی است که مقامات امنیتی، سقوط شهر قندوز به دست طالبان را رد کرده بودند.

با این حال نیروهای کماندو با انجام عملیاتی گسترده شورشیان طالبان را از مرکز شهر قندوز عقب رانده و گفته می شود در این عملیات تلفات سنگینی به نیروهای طالبان وارده شده است.

لازم به ذکر است «عبدالرشید دوستم» معاون رئیس جمهور افغانستان، فرماندهی جنگ علیه شورشیان طالبان را در شهر قندوز بدست گرفته است.

20137201843.jpg

حمله افراد مسلح به مقر ارتش هند در کشمیر

افراد مسلح صبح امروز - یکشنبه - به مقر ارتش هند حمله کردند که در جریان آن ۱۷ سرباز این کشور کشته شدند.

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز،‌ افراد مسلح صبح امروز به یک پست نظامی ارتش هند در نزدیکی مرز پاکستان حمله کردند که این حمله منجر به کشته شدن بیش از ۱۷ سرباز شد.

این مرگبارترین حمله از سال ۲۰۱۴ میلادی تا کنون در شمال منطقه کشمیر بوده است.

چهار شبه‌نظامی نیز در این درگیری‌ها کشته شدند. این افراد در تلاش بودند تا به پایگاه «اوری» در نزدیکی خط مرزی با پاکستان وارد شوند.

ارتش برای انتقال ۲۰ سرباز زخمی در این حادثه از هلی‌کوپتر استفاده کرد. این درگیری‌های مسلحانه حدود یک ساعت به طول انجامید.

این حمله زمانی رخ داده است که تنش‌ها در این منطقه افزایش یافته است. این تنش‌ها از هشتم جولای و در پی کشته‌ شدن یک فرمانده جدایی‌طلب در این منطقه توسط نیرو‌های هندی آغاز شده بود.

از آغاز درگیری‌های کشمیر، حداقل ۷۸ شهروند تا کنون کشته شدند و هزاران نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند.

«رانجا سینگ» وزیر کشور هند در این رابطه گفت که با رهبران سیاسی و نظامی صحبت کرده است و از مقام‌های ارشد خواسته تا بر شرایط نظارت کنند. وی در این راستا سفر خود را به روسیه و آمریکا لغو کرده است.

سینگ افزود: «‌ما همه نیروهای منطقه را فعال کرده و عملیات امنیتی و نظامی را به انجام رسانده‌ایم.»

وی ادامه داد: «‌به طور مشخص این یک حمله تروریستی بین مرزی است. اما ما نمی‌دانیم که کدام گروه تروریستی در این منطقه فعال بوده است.»

هیچ گروهی تا کنون مسئولیت این حمله‌ها را نپذیرفته است.

هند،‌ پاکستان را به حمایت از حمله‌های شبه‌نظامیان در منطقه جامو و کشمیر متهم کرده است. ‌

2249219_853.jpg

درپی تصمیم نظامی اوباما مطرح شد:

انتقاد شدید کرزای از واشنگتن؛ رابطه باافغانستان ارباب-رعیتی نباشد

رئیس جمهوری سابق افغانستان با تاکید بر تمامیت ارضی افغانستان از خودسری واشنگتن به افزایش حدود اختیارات نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «حامد کرزای» رئیس جمهور پیشین افغانستان از دولت فعلی کابل به دلیل اعطای آزادی عمل بیشتر به نظامیان آمریکایی برای مبارزه با طالبان به شدت انتقاد کرد و گفت که این امر به تضعیف هر چه بیشتر تمامیت ارضی کشور منجر می شود.

وی که همچنان نقشی موثر در صحنه سیاست افغانستان ایفا می کند، با توجه به وقفه ایجاد شده در مذاکرات صلح، از رهبران جهادی افغانستان خواست تا در ارائه مطالبات خود واقع گرایانه تر باشند.

اظهارات اخیر کرزای در تضاد با رویکرد «اشرف غنی» رئیس جمهور کنونی افغانستان است که از حمایت نظامی و سیاسی آمریکا استقبال می کند.

کرزای در ادامه انتقاد های خود گفت: چگونه «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا به نیروهای این کشور دستور می دهد تا خودسرانه به حملات نظامی در افغانستان روی بیاورند؟ مگر ما در اینجا دولت نداریم؟ آیا ما (افغانستان) یک کشور مستقل نیستیم؟

احکام جدید اوباما که مورد تایید دولت غنی نیز قرار گرفت، افزایش اختیار نظامیان آمریکایی از پشتیبانی صرفا هوایی به پشتیبانی زمینی را شامل می شود حال آنکه کرزای حتی با گسترش دامنه عملیات هوایی آمریکا با توسل به هر ابزاری از جت جنگنده گرفته تا بالگرد و پهپاد، مخالف بود.

با این حال، کرزای از تمایل خود به ادامه هم پیمانی با آمریکا سخن گفت اما تاکید کرد که این رابطه باید در غالب همکاری باشد و نه ارباب- رعیتی.

وی در این باره گفت: ما باید صاحب این خانه (افغانستان) باشیم و آمریکا فقط حکم میهمان را داشته باشد.

کرزای همچنین گفت که در سیاست های طالبان از زمان مرگ «ملا اختر منصور» رهبر پیشین این گروه، تغییر زیادی حاصل نشده است و از این گروه خواست تا خود را از قید نفوذ بیگانگان به ویژه پاکستان رها کنند.

افغانستان علیرغم انکار دولت اسلام آباد، پاکستان را مسئول تشدید درگیری های اخیر می داند.

2195309-2.jpg

اعتراضات کارگری، هند را به تعطیلی کشاند؛

               اعتصاب ۱۸۰ میلیون نفری در هند

                                                         اعتراض به حداقل دستمزدها ادامه دارد

میلیون‌ها نفر از کارگران بخش دولتی هند روز جمعه در سراسر این کشور علیه سیاست‌های اصلاحات اقتصادی جدید نارندرا مودی، نخست‌وزیر این کشور دست به اعتصاب زدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از «ای بی سی نیوز»، طرح دولت برای بالا بردن حداقل دستمزد کارگران غیر ماهر به نظر می‌رسد که با رضایت این کارگران همراه نبوده است و به همین دلیل روز جمعه ۱۸۰ میلیون نفر از کارگران در سراسر هند دست به اعتصاب سراسری زدند.

دولت نارندرا مودی می‌گوید که این اصلاحات، ازجمله باز شدن برخی بخش‌ها به روی سرمایه‌گذاری و حضور بخش خصوصی خارجی باید اجرایی شود. بااین‌حال تعداد زیادی از اتحادیه‌های کارگری اعلام کردند که دولت این کشور باید امنیت اجتماعی و بهداشتی تمام کارگران را با این اقدامات بیمه کند و باید میزان حداقل دستمزد را نیز به دو برابر میزان پیشنهادی فعلی افزایش دهد تا جوابگوی نیازهای کارگران با توجه به تورم فعلی باشد. برخی از ایالت‌ها مانند کرالا و دهلی در حال حاضر حداقل دستمزدی دارند که بالاتر از سطح فعلی در نظر گرفته‌شده توسط دولت است دولت سطح حداقل دستمزد را به ۹۱۰۰ روپیه تا ۱۳ هزار و ۵۹۸ روپیه افزایش داده است که این میزان معادل ۱۳۶ تا ۲۰۴ دلار در هرماه است.

تاپان کومارسن، یکی از روسای اتحادیه‌های کارگری هند دراین‌باره گفت: «اعتصاب نتایج خود را در پی خواهد داشت و ما به نتیجه این اعتصاب کارگری امیدواریم.» اتحادیه‌های کارگری همچنین راجع به برنامه‌های دولت برای باز کردن بخش‌های دولتی به روی سرمایه‌گذاران خارجی نیز بدبین هستند.

اتحادیه‌های کارگری گفته‌اند که در حدود ۱۸۰ میلیون کارگر شامل کارگران بخش بانک، معلمان مدرسه، کارگران پست، کارگران معدن و کارگران ساختمانی در این اعتصاب شرکت کرده بودند. این اعتصاب شامل حال کارگران بانک‌ها و بخش‌های تجاری خصوصی نشده است.

به گزارش نشریه کوارتز، در سال گذشته میلادی نیز چنین اعتصابی در سراسر هند صورت گرفت که باعث زیان ۲۵ هزار کروری و یا ۴ میلیارد دلاری در اقتصاد این کشور شد.

کارگران بیانیه‌ای شامل ۱۲ خواسته خود را منتشر کرده‌اند که شامل حقوق و دستمزد ماهانه ۱۸ هزار روپیه ای و حقوق بازنشستگی ۳ هزار روپیه ای شده‌اند. اعتصاب بخش حمل‌ونقل عمومی، برخی از ایالت‌های هند را نیز فلج کرده است. در برخی دیگر از ایالات معترضان با پلیس درگیری‌هایی داشتند.

1425890243539-2.jpg

رهبر چچن:

ناتو و آمریکا در منطقه بی ثباتی ایجاد می‌کنند

رمضان قدیرف در پیامی آمریکا را به گسترش جنگ داخلی در افغانستان و کشورهای اسلامی متهم کرد و از سیاستمداران این کشورها خواست که اختلافات را کنار گذاشته و در برابر دشمن متحد شوند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری "آر تی"، در طول 37 سال، جنگ در افغانستان هرگز به پایان خود نزدیک نشده و حتی یک گام نیز در مسیر صلح برداشته نشده است. آمریکا به بهانه مبارزه علیه بن لادن، رهبر سابق بن لادن باعث ایجاد جنگ داخلی شده است.

رمضان قدیرف، رهبر چچن در پیامی در شبکه اجتماعی اینستاگرام گفت: ناتو و آمریکا در منطقه بی‌ثباتی ایجاد می‌کنند و گام به گام جنگ‌ها را در کشورهای اسلامی به راه می‌اندازند. در همین راستا می‌توان به کشورهای عراق، افغانستان، سوریه، لیبی، مصر و یمن اشاره کرد.

وی در ادامه از تمام سیاستمداران افغانی و مسئولان کشورهای اسلامی خواست که منافع و تفاوت‌های شخصی، قومی و مذهبی را کنار گذاشته و در برابر تهدید مشترک متحد شوند.

2094867.jpg

یوناما:

یک سوم تلفات غیرنظامیان در افغانستان را کودکان تشکیل می‌دهند

دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با انتشار گزارش ۶ ماه نخست سال ۲۰۱۶ میلادی گفت که یک سوم تلفات غیرنظامیان در افغانستان را کودکان تشکیل می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از «بخدی»، دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) صبح امروز گزارش ۶ ماه نخست سال ۲۰۱۶ میلادی خود را منتشر کرد.

این گزارش در مورد مصونیت غیرنظامیان افغانستان در جنگ‌های طرف‌های درگیر در این کشور به نشر رسیده است.

گزارش مذکور تصریح می‌کند که تلفات غیرنظامیان در ۶ ماه نخست سال ۲۰۱۶ میلادی نسبت به زمان مشابه خود در سال ۲۰۱۵ میلادی به طور قابل توجهی در افغانستان افزایش یافته است.

نمایندگان یوناما در کابل اظهار داشتند: این گزارش برای شفاف‌سازی بیشتر در مورد مصونیت غیرنظامیان افغانستان در جنگ‌های طرف‌های درگیر این کشور تهیه شده و در اختیار همه قرار خواهد گرفت.

آنها تصریح کردند: دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان برای کاهش تلفات غیرنظامیان با همه طرف‌های درگیر این کشور که دولت کابل، نیروهای خارجی و طالبان هستند وارد مذاکره شده است.

در ادامه نمایندگان یوناما افزودند: طرف‌های درگیر در افغانستان باید از قوانین بین‌المللی، حقوق بشر و قوانین جنگ برای کاهش تلفات غیرنظامیان پیروی کنند.

این نمایندگان تأکید کردند: گزارش اخیر یوناما در بر گیرنده شکایت‌هایی از غیرنظامیان افغانستانی است که در جنگ طرف‌های درگیر در افغانستان صدمه دیده‌اند.

گزارش یوناما تصریح می‌کند: در ۶ ماه نخست سال ۲۰۱۶ میلادی ۵۱۶۶ مورد تلفات و آسیب به غیرنظامیان افغانستان به ثبت رسیده است که از این میان ۱۶۶۱ نفر کشته و ۳۵۰۵ نفر زخمی شده‌اند.

براساس این گزارش: در سال جاری میلادی با توجه به افزایش تلفات غیرنظامیان، ۴ درصد جنگ‌های زمینی میان طرف‌های درگیر در افغانستان افزایش یافته است.

گزارش یوناما می‌افزاید: طبق بررسی‌ها و آمار به ثبت رسیده از تلفات غیرنظامیان در افغانستان یک سوم از قربانیان جنگ در میان طرف‌های درگیر را کودکان تشکیل می‌دهند.

1333.jpg

هند و پاکستان عضو کامل سران سازمان همکاری شانگهای شد

سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای امروز جمعه ۴سرطان ۱۳۹۵ در نشست تاشکند تفاهم نامه عضویت رسمی هند و پاکستان در این سازمان را امضا کردند

به گزارش افق به نقل از روسیه امروز٬ روسای جمهور روسیه، چین، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان و قرقیزستان تفاهم نامه پیوستن هند و پاکستان به این سازمان را در نشست تاشکند امضا کردند.

شرکت کنندگان در نشست سران سازمان همکاری شانگهای دیدگاه ها و نقطه نظرات خود را در مورد توسعه این سازمان اعلام و خاطرنشان کردند که پیوستن هند و پاکستان به سازمان شانگهای موجب ارتقاء سطح این سازمان در عرصه بین المللی خواهد شد.

اجرای تشریفات پذیرش عضویت هند و پاکستان در سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۱۵ میلادی آغاز شد.

انتظار می رود این تشریفات در سال۲۰۱۷ به پایان برسد و هند و پاکستان در سال آینده شرایط عضویت کامل را کسب کنند.

هیات افغانستان به ریاست محمد اشرف غنی نیز در نشست سران تاشکند شرکت دارد.

137937.jpg

وال استریت ژورنال افشا کرد؛

سربازان امریکایی از نظامیان افغان به عنوان سپر در جنگ‌ها استفاده می‌کنند

روزنامه امریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی افشاکرده است که در آن از طعمه قرار دادن سربازان افغان توسط نیروهای آمریکایی در میدان جنگ خبر می‌دهد.

بر اساس گزارش این روزنامه، نظامیان آمریکایی سربازان افغانستان را در میدان‌های جنگ سپر خود قرار می‌دهند و از آنها به عنوان طعمه استفاده می‌کنند تا دشمن بودن یا نیودن افراد مسلح را مشخص کنند.

این روزنامه با افشای این خبر گفته است نیروهای آمریکایی در میدان‌های جنگ برای شناسایی دشمن بودن و نبودن افراد مسلح که در نزدیکی آنها قرار دارند از سربازان افغانستان استفاده می‌کنند و به آنها دستور می‌دهند تا به سوی آنها پیش‌روی کنند.

بر اساس این گزارش اگر افراد مسلح به سوی این سربازان تیر اندازی کنند دشمن بودن آنها مشخص می‌شود .

این در حالیست که بارک اوباما رییس جمهور آمریکا با دادن اختیارات بیشتر نظامی به نیروهای امریکایی در افغانستان در میدان‌های جنگ از آنها خواست که با نیروهای افغانستان در مقابله با طالبان همکاری بیشتر داشته باشند.

2109264-2.jpg

نماینده پاکستان در حقوق بشر سازمان ملل:

حملات هوایی آمریکا در پاکستان ناقض حقوق بشر سازمان ملل است

«تهمینه جنجوعه» در واکنش به حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی و کشته شدن مردم بیگناه پاکستان از شورای حقوق بشر سازمان ملل درخواست کمک کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از «داون نیوز»، «تهمینه جنجوعه» نماینده پاکستان حقوق بشر سازمان ملل در نشست این شورا در ژنو گفت: کشته شدن مردم بیگناه پاکستان در حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی ناقض حقوق بشر سازمان ملل و نیز نقض تمامیت ارضی پاکستان است.

وی در ادامه افزود: اسلام آباد بارها تاکید کرده است حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی بر خلاف موازین بین المللی و ناقض حقوق بشر سازمان ملل است.

وی از سازمان ملل و نهادهای بین المللی خواست در مقابل این حملات هوایی موضعی مناسب اتخاذ نمایند.

لازم به ذکر است چندی پیش در حمله هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی در منطقه «نوشکی» ایالت بلوچستان پاکستان «ملا اختر منصور» رهبر سابق طالبان کشته شد. دولت اسلام آباد در واکنش به این حمله هوایی نیروهای آمریکایی اعلام کرده بود این حمله نقض تمامیت ارضی پاکستان است.

daesh-2222-3.jpgاوباما با افزایش نقش نیروهای آمریکایی در افغانستان موافقت کرد

یک مقام پنتاگون اعلام کرد که رئیس‌جمهوری آمریکا با افزایش نقش نیروهای این کشور در افغانستان موافقت کرده است.

به گزارش رویترز، یک مقام پنتاگون که خواست نامش فاش نشود، گفت که «باراک اوباما» موافقت کرده است امکانات بیشتری در اختیار ارتش آمریکا قرار بگیرد تا بتوانند به نیروهای افغان در جنگ علیه طالبان کمک کنند.

بر اساس این گزارش، اوباما همچنین مجوز استفاده بیشتر از نیروی هوایی آمریکا از جمله بهره‌گیری از عملیات پیشتیبانی هوایی را صادر کرده است.

این مقام وزارت دفاع آمریکا در عین حال تاکید کرد که تصمیم جدید اوباما به منزله دستوری فراگیر برای هدف قرار دادن طالبان نخواهد بود.

ایلنا

00-4.jpg

نخست وزیر چین:

پروژه چابهار و کریدور اقتصادی چین و پاکستان مکمل یکدیگرند

نخست وزیر چین گفت: ساخت بندر چابهار توسط هند؛موقعیت کریدور مشترک اقتصادی چین و پاکستان را به خطر نمی اندازد.

به گزارش «داون نیوز»، «لی کا گیانگ» نخست وزیر چین گفت: ساخت بندر چابهار توسط هند موقعیت کریدور مشترک اقتصادی چین و پاکستان را به خطر نخواهد انداخت بلکه تکمیل کننده آن می باشد. با وصل شدن این دو پروژه مهم، مشکل اقتصادی و معیشتی مردم منطقه نیز مرتفع می شود.

وی در ادامه افزود: برای بر طرف شدن بحران اقتصادی در منطقه لازم است کشورهای منطقه با هم همکاری داشته باشند. چین خواهان استفاده از بندر چابهار است.

لازم به ذکر است که توافقنامه سه جانبه توسعه بندر چابهار در هفنه های گذشته با حضور روسای جمهور ایران و افغانستان و «نارندرا مودی» نخست وزیر هند در تهران به امضا رسید. هند ۵۰۰ میلیون دلار برای طرح توسعه بندر چابهار سرمایه گذاری کرده است. با وصل شدن این بندر مهم ترانزیتی به افغانستان، هند می تواند تولیدات خود را به آسانی به کشورهای آسیای میانه منتقل کند.

از سویی دیگر چین قصد دارد با ساخت کریدور مشترک اقتصادی با پاکستان و وصل نمودن شهر «کاشغر» به بندر «گوادر» در ایالت بلوچستان پاکستان تولیدات و کالاهای خود را به کشورهای آسیای میانه ترانزیت کند. بندر چابهار با بندر «گوادر» در پاکستان ۷۴ کیلومتر فاصله دارد و این خود می تواند به وصل شدن این دو بندر تجاری در منطقه کمک کند.

مهر

82.jpgسناتوران:

امریکا در پی تقویت طالبان است

به گزارش صدای افغان: کمیته‌ی نظامی کانگرس امریکا به نیروهای این کشور برای مبارزه با تروریست ها از جمله طالبان، شبکه ی حقانی و داعش در افغانستان، صلاحیت‌های ویژه داد. شماری از سناتوران با ابراز نگرانی از تصمیم تازه کانگرس امریکا می‌گویند که امریکا هیچ‌گونه وضاحتی در مورد این تصمیم خود ارایه نکرده است.

به‌گزارش خبرگزاری آوا، این کمیته طی قانونی تصریح کرده است، این نیروها ضمن برخوردار از منابع بشری بیشتر باید تا ماه اپریل ۲۰۱۷ در افغانستان بمانند.

نثاراحمد حارس، عضو مجلس سنا در نشست عمومی امروز این مجلس در واکنش به این تصمیم کانگرس امریکا گفت: امریکا هیچ نوع وضاحت در این مورد به مردم افغانستان نداده است که این صلاحیت‌ها شامل چه مواردی می باشد.

آقای حارس افزود: این مایه نگرانی ما است و باید حکومت افغانستان در این راستا روشنی بیندازد.

طیبه زاهدی، عضو دیگر مجلس سنا هرچند از این تصمیم کانگرس امریکا استقبال کرد، اما تاکید کرد که اگر امریکا را صادقانه علیه تروریزم عمل کند، ریشه این پدیده به زودی خشک خواهد شد.

خانم زاهدی افزود: هدف قرار دادن ملامنصور در امریکا ثابت ساخت که امریکا اگر خواسته باشد، صداقت در میان باشد می‌تواند ریشه تروریزم را در افغانستان نابود کند.

این عضو مجلس سنا همچنان اضافه کرد که کشته شدن ملامنصور در پاکستان نشان داد که این کشور لانه تروریستان است؛ لذا امریکا باید تروریستان را درپاکستان جستجو کند و آنان را از بین ببرد.

گل احمد عظیمی، عضو دیگر مجلس سنا نیز گفت که اگر امریکا طرفدار صلح در افغانستان است باید نیروهای امنیتی و دفاعی کشور را تمویل و تجهیز کند.

آقای عظیمی افزود که امریکا تاکنون به نیروهای امنیتی کشور هواپیماهای شکاری و ترانسپورتی کمک نکرده است؛ در حالی که هندوستان این کار را کرده است.

وی نیز تاکید کرد که اگر می‌خواهد ریشه تروریزم را بخشکاند باید علیه پاکستان که حامی تروریستان است، فشار وارد کند.

امریکا در پی تقویت طالبان است

«باراک اوباما»، رئیس جمهوری امریکا، در سفرش به چاپان در مورد رهبر جدید طالبان گفت: انتظار نداشتم که یک فرد لیبرال دموکرات به رهبری این گروه تعیین شود.

این اظهارات رئیس جمهور امریکا در جلسه امروز مجلس سنا واکنش برانگیز شد.

نثاراحمد حارس، عضو مجلس سنا گفت: این سخنان اوباما نشان می‌دهد که امریکا در پی تقویت طالبان است. به خاطر که یک آدم جنگجو و شخصی که دستش در خون مردم افغانستان آغشته است هیچ وقت لیبرال دموکرات شده نمی تواند. امریکا نباید یک تروریست را لیبرال دموکرات خطاب کند.

طیبه زاهدی، عضو دیگر مجلس سنا در واکنش به لیبرال دموکرات خواندن رهبر جدید طالبان نیز گفت: وقتی امریکا اینقدر از رهبران طالبان شناخت دارد، این مفهوم را می رساند که امریکا خودش این‌ها را تربیه می کنند و به جان ما می فرستند.

وی اضافه کرد: امیدوارم بعداز این صداقت در میان باشد و امریکا با اتخاذ اقدام جدی به اساس پیمان امنیتی، صداقت خود را به اثبات برساند.

آوا

Capturjpg.jpg

چین مسکن ارزان قیمت در افغانستان می سازد

چین به افغانستان وعده داده است که خانه های ارزان قیمت را با کمک 100 میلیون دلاری به این کشور در کابل، بسازد. این توافق در جریان سفر «عبدالله عبدالله» رئیس اجرائی دولت افغانستان به پکن صورت گرفته است.

دفتر مطبوعاتی رئیس اجرائی دولت افغانستان روز پنجشنبه اعلام کرد که عبدالله و هیأت بلندپایه همراه وی، شامگاه سه شنبه پس از یک سفر سه روزه به کشور بازگشتند.

بر اساس این گزارش، احیای راه ابریشم برای تبدیل افغانستان به مرکز ترانزیت منطقه و صادرات زعفران این کشور به چین از توافق های دیگر رئیس اجرایی دولت افغانستان در سفر به چین بوده است.

عبدالله به دعوت رسمی نخست وزیر چین، به پکن سفر کرد و در این سفر علاوه بر دیدار و گفت وگو با نخست وزیر، با رئیس جمهوری،‌ معاون رئیس جمهوری و شماری دیگر از مقام های این کشور دیدار و گفت وگو کرد.

دفتر مطبوعاتی رئیس اجرایی دولت افغانستان گزارش داده است که «لی کی چیانگ» نخست وزیر چین در دیدار با عبدالله گفته است که کشورش برای پشتیبانی از درخواست عضویت افغانستان به سازمان شانگهای، تجهیز نیروهای امنیتی، سرمایه گذاری در زمینه سنگ های قیمتی افغانستان، گفت وگوهای صلح میان افغانستان و مخالفان مسلح و تلاش برای بهبود روابط میان کابل و اسلام آباد اعلام آمادگی کرده است.

عبدالله پیش از عزیمت به چین، سفر برنامه ریزی شده خود به اسلام آباد را لغو کرد و به دعوت دوباره مقام های پاکستان برای سفر به آن کشور، پاسخ مثبت نداد.

لغو سفر رئیس اجرایی دولت افغانستان به اسلام آباد، کمتر از یک هفته پس از انفجار مهیب در مقابل اداره دهم ریاست امنیت ملی افغانستان که 64 کشته و 347 زخمی برجای گذاشت، صورت گرفت.

کابل از اسلام آباد خواسته است تا مطابق با توافق های انجام شده در گفت وگوهای صلح چهارجانبه با شرکت افغانستان، پاکستان، چین و آمریکا، با آن دسته از گروه های مسلح مخالف دولت که به روند صلح با دولت افغانستان نمی پیوندند، برخورد کند.

اغلب فرماندهان گروه طالبان و شبکه حقانی در خاک پاکستان سکونت دارند و به گفته «سرتاج عزیز» مشاور سیاست خارجی و امنیت ملی پاکستان، به همین دلیل اسلام اباد بر آنان نفوذ دارد.

ایرنا

2079433400.jpg

چین و افغانستان ۶ سند همکاری دو جانبه امضا کردند

در جریان سفر رسمى هئیت عالی رتبه دولت افغانستان به چین، شش سند همکارى در حضور سران دو هئیت، توسط وزیران دو کشور به امضا رسید.

به گزارش «اطلس»، «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت و حدت ملی افغانستان، به طور رسمی با «لی که چانک»، نخست‌وزیر کشور چین و دیگر سران این کشور دیدار و گفتگو کرد.

محور‌های اصلی این مذاکرات نقش چین در پروسه صلح افغانستان، کمک به نیرو‌های امنیتی کابل در عرصه تجهیز این نیرو‌ها، خصوصا تجهیز نیروی هوایی و نیرو‌های ویژه، همکاری در بخش‌های توسعه‌ای و هم‌چنین سرمایه‌گذاری تاجران چینی در عرصه‌های زراعت، تکنولوژی و آی‌تی در افغانستان بود.

در جریان این دیدارها شش سند همکاری بین دو کشور به امضا رسید. یکی از این تفاهم نامه ها ساخت کمر بند ی است که برای افغانستان این زمینه را مهیا می‌سازد تا تبدیل به مرکز ترانزیت در منطقه شود. چین با این پروژه، زمینه‌های رشد اقتصادی را برای افغانستان مهیا می‌کند.

امضاء تفاهمنامه تولید و صدور زعفران افغانستان به چین نیز یکی دیگر از این تفاهمنامه است که باعث می شود پس از این زعفران افغانستان بازار پرجاذبه‌ای را در چین به دست آورد. توافق‌نامه‌ای که در این زمینه بین وزرای زراعت چین و افغانستان به امضا رسید، امکان فروش زعفران افغانستان را در چین مهیا می سازد.

لازم به ذکر است که چین، در حال حاضر روابط گسترده و محکمی با افغانستان دارد. در کنار حضور در عرصه‌های اقتصادی و تجارتی، کشور چین جز چهار کشوری است که در گفتگو‌های چهارجانبه برای ایجاد نقشه راه، درجهت تامین صلح در افغانستان تلاش همه‌جانبه کرد.

گفتنی است که مقام‌های دولتی چین هم‌چنین با رهبری گروه طالبان نیز گفتگو کرده‌اند. به نظر می‌رسد تلاش چین برای زمینه‌سازی تفاهم و گفتگو میان دولت افغانستان و مخالفان، ناشی از نگرانی این کشور از نفوذ افراط‌گرایی در منطقه «سین کیانگ» این کشور باشد.

دولت چین تلاش می‌کند با ایجاد فضای با ثبات در افغانستان از نفوذ افراط ‌گرایی در منطقه آشوب‌زده سین کیانگ خود، جلوگیری کند.

مهر

20793400-2.jpg

راحیل شریف با نخست وزیر چین دیدار کرد

رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان که به چین سفر کرده در ادامه دیدارهای خود با «لی که چیانگ» نخست وزیر این کشور، دیدار و گفتگو کرد.

به نوشته «روزنامه پاکستان»، محور گفتگوهای «راحیل شریف» رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان با نخست وزیر چین همکاری های نظامی و دفاعی و گسترش مناسبات اقتصادی دو کشور بود.

نخست وزیر چین در این دیدار ضمن ستایش پاکستان به خاطر ایفای نقش مثبت در تامین امنیت و پیشبرد کریدور اقتصادی چین- پاکستان، سال ۲۰۱۶ را سال گسترش مناسبات و روابط راهبردی اسلام آباد- پکن نامید.

راحیل شریف روز گذشته نیز با همتای چینی خود دیدار در مورد مسایل امنیتی و منطقه ای به تبادل نظر پرداختند.

لازم به ذکر است که «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان نیز در راس هیئتی عالی رتبه عازم پکن شده است.

مهر

asdg400.jpg

سخنگوی وزارت خارجه افغانستان:

کابل و مسکو توافقنامه نظامی امضا کرده‌اند

سخنگوی وزارت خارجه افغانستان گفت: افغانستان و روسیه توافقنامه نظامی به امضا رسانده اند.

به گزارش خبرگزاری «جمهور»، «شکیب مستغنی» سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان اعلام کرد: توافقنامه نظامی میان افغانستان و روسیه چند روز پیش به امضا رسید.

سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتگو با خبرگزاری جمهور گفت: بر اساس این توافقنامه روسیه در زمینه فنی و نظامی، نیروهای امنیتی افغانستانی را کمک و آموزش می دهد.

مستغنی در ادامه افزود: در مواردی که نیاز باشد، روسیه آمادگی دارد تا در بخش های مختلف با ارتش

و پلیس افغانستان همکاری کند.

از سویی دیگر شماری از آگاهان سیاسی، همکاری های نظامی روسیه را در جنگ افغانستان تاثیرگذار دانسته و به سود دولت افغانستان عنوان می کنند.

«احمد سعیدی» آگاه امور سیاسی افزود: روسیه نگاهی منفی به سرنوشت افغانستان ندارد؛ بلکه یک همسایه و دوست خوب برای دولت افغانستان بوده است.

وی در ادامه افزود: آمریکا باید به این نتیجه رسیده باشد که به تنهایی نمی تواند افغانستان را از مشکلات نجات دهد؛ اما یقینا توافقنامه نظامی میان افغانستان و روسیه سود زیادی برای دولت کابل خواهد داشت.

توافقنامه نظامی میان کابل – مسکو در حالی امضا شده است که چند ماه پیش، مسکو هزار قبضه سلاح برای نظامیان افغانستانی ارسال کرد.

مهر

1934485400.jpg

ویتالی چورکین:

داعش در حال گسترش به سوی لیبی؛ افغانستان و اروپاست

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با انتقاد از عملکرد گروه ائتلاف ضد داعش، از افزایش گستره فعالیت های این گروه تروریستی به سمت لیبی، افغانستان و اروپا خبر داد.

به گزارش ایتارتاس، «ویتالی چورکین»، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نسبت به بسط گستره فعالیت های گروه تروریستی داعش به سمت لیبی، افغانستان و اروپا هشدار داد.

«ویتالی چورکین»، با بیان اینکه فعالیت های فزاینده داعش، عملکرد گروه ائتلاف را زیر سوال می برد گفت: ما کاملا از تلاش های دولت عراق در مبارزه با داعش حمایت می کنیم اما رشد فعالیت های تروریستی به ویژه در بغداد نگرانی ما را افزایش داده و تاثیر گزار بودن فعالیت های ائتلاف را که اخیرا خود را «جهانی» نیز خوانده، زیر سوال می برد.

وی افزود: در ضمن، منطقه تحت عملیات تروریستی به شکلی غیر قابل کنترل در حال گسترش به سوی لیبی، افغانستان، و اروپا است.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل همچنین رویکرد همه جنبه در تلاش علیه تروریسم و رعایت حقوق بین الملل را تنها راه مبارزه با تروریسم خواند و گفت: اینجا، جای وجود هیچ گونه مشروعیت دو گانه نیست. مبارزه با این اهریمن نیازمند رویکرد محکم و اصولی همه اعضای مسئول در جامعه جهانی است.

گفتنی است، «جرارد ون بوهمن»، رئیس کمیته تحریم ها علیه داعش و القاعده روز پنجشنبه گفته بود که اقدامات مشترک دولت ها علیه داعش، این گروه را تضعیف کرده اما گستره جغرافیایی فعالیت های این گروه به سمت افغانستان، یمن و لیبی رو به پیشروی است.

مهر

999400.jpg

دبيركل سازمان پيمان امنيت جمعی:

داعش بی سر و صدا در افغانستان درحال گسترش است

دبيركل سازمان پيمان امنيت جمعی گفت: افزايش تعداد ۱۰ هزار نفری داعشی ها در افغانستان یک تهدید جدی برای کشورهای منطقه است.

به گزارش خبرگزاری آوا به نقل از اسپوتنیك روسیه، نیكولای بوردیوژا گفت: افغانستان كه در حال گذر سیاسی و بی ثباتی اجتماعی و امنیتی است شاهد فعالیت گروه های افراطی همچون طالبان و داعش بوده و حملات این گروه ها علیه اهداف غیرنظامی و دولتی همچنان ادامه دارد.

وی افزود: با توجه به شواهد موجود ؛ تعداد داعشی ها در این كشور به حدود ۱۰ هزار نفر رسیده درحالی كه این تعداد در چند سال پیش تنها چند صد نفر بود.

بوردیوژا ادامه داد: بیشتر داعشی ها از سوریه و عراق در این كشور جمع شده اند و این تهدیدی جدی و بزرگ برای كشورهای منطقه است.

دبيركل سازمان پيمان امنيت جمعی تصریح کرد: داعش بی سر و صدا در افغانستان درحال گسترش بوده و با جمع آوری نیرو ؛ منتظر فرصتی مناسب برای اقدام است.

از سوی دیگر امریكا معتقد است كه حضور این گروه در افغانستان با توجه با اعمال فشار از سوی نیروهای دولتی و خارجی علیه آنها، به طور قابل توجهی كاهش یافته است.

اوا

afgha400.jpg

رسانه افغان:

اورانیوم هلمند افغانستان توسط هواپیماهای غول پیكر امریكایی قاچاق می شود

یك رسانه افغان گزارش داد كه اورانیوم هلمند افغانستان توسط هواپیماهای غول پیكر آمریكایی قاچاق می شود و شماری از نمایندگان مردم این استان از دولت این كشور خواسته اند تا این موضوع را بررسی و در این زمینه شفاف سازی كند.

خبرگزاری «صدای افغان» روز چهارشنبه به نقل از «نسیمه نیازی» نماینده مردم هلمند در مجلس نمایندگان نوشت: معدن اورانیوم افغانستان در شهرستان «خانشین» هلمند كه در تصرف طالبان قرار دارد، واقع شده و نیروهای خارجی مستقر در شهرستان «گرمسیر»، در همسایگی خانشین، دارای پایگاه و فرودگاه هستند كه هواپیماهای آنان در طول 24 ساعت به این مناطق پرواز می كنند.

این نماینده مردم هلمند افزوده است كه نمایندگان این استان در مجلس، «در یك تاریكی قرار دارند.»

استان هلمند در جنوب افغانستان، از ناامن‌ترین استان های این كشور در شش ماه گذشته بوده است و یكی از مراكز اصلی تولید و قاچاق مواد مخدر در جهان به حساب می آیند. اواخر سال گذشته با شدت یافتن ناامنی و درگیری میان نیروهای دولتی و طالبان در هلمند، امریكا و انگلیس نیروهای تازه نفس به این استان اعزام كردند.

این عضو مجلس نمایندگان در مورد استخراج معدن اورانیوم گفته است كه ما بارها موضوع استخراخ اورانیوم را با دولت و خارجی‌ها در میان گذاشته ایم، اما حكومت می‌گوید كه استخراج این معادن كاری ساده نیست و هر كسی نمی تواند آن را استخراج كند.

نیازی تصریح كرده است كه تنها نیروهای خارجی می توانند در منطقه ای كه معادن اورانیوم از آن استخراج می شود، رفت و آمد كنند.

صدای افغان به نقل از «عطاالله افغان»، یك عضو شورای استان هلمند نیز نوشته است كه در شهرستان خانشین معدن اورانیوم وجود دارد و امریكایی‌ها و انگلیسی ها در این منطقه قرارگاه داشته اند و گمانه زنی هایی مبنی بر استخراج اورانیوم توسط خارجی ها در این منطقه و انتقال آن به پایگاه های خود وجود دارد.

این عضو شورای استانی هلمند با بیان اینكه «خارجی‌ها خودسرانه در این مناطق پایگاه ساخته اند»، افزوده است كه هیچ كس نمی داند خارجی ها در این منطقه به چه كاری مشغول هستند.

وی تصریح كرده است كه ریاست معادن هلمند توانایی بررسی كوه های خانشیش - جایی كه گفته می شود اورانیوم دارد - را ندارد و در آن مناطق به جز خارجی‌ها، افراد دیگری اجازه تردد به آنجا را ندارند.

خبرگزاری صدای افغان گزارش داده است كه وزارت معادن و نفت افغانستان از اظهار نظر در این باره خودداری كرده است.

وزیر معادن و نفت افغانستان حدود یك ماه قبل از سمت خود استعفاء داد و برخی از رسانه های افغان نوشتند كه وی در اعتراض به برداشت های بدون مجوز از معادن این كشور استعفاء داده است.

این خبرگزاری به نقل از «عثمان همدرد»، یكی از نویسندگان افغان نوشته است كه لندن و واشنگتن پس از سال ها همكاری در افغانستان، پس از توافق انگلیس با گروه طالبان بر سر تقسیم مواد مخدر و ذخایر اورانیوم هلمند، با یكدیگر اختلاف پیدا كرده اند.

همدرد احتمال داده است كه «هواپیماهای غول پیكر آمریكایی كه كار جابه جایی نظامیان و تسلیحات را به پایگاه هوایي آنان در بیابان شورآب - بین شهرستان دلارام و گرشك استان هلمند- برعهده دارند، سرگرم انتقال بعضی مواد معدني به خصوص اورانیوم از هلمند هستند.

افغانستان دارای معادن متعدد از جمله آهن، نقره، طلا، مس، اورانیوم، نفت و گاز و سیمان، گچ، آهك و انواع سنگ های قیمتی، شامل زمرد، یاقوت و لاجورد، است.

ایرنا

295167400.jpg

کرزای:

آمریکا باید درباره شکست کمپین ضد ترور در افغانستان توضیح دهد

رئیس‌جمهوری سابق افغانستان گفت، ‌شرایط امنیتی وخیم افغانستان مثال روشن و تبعات افراطگرایی است که برخی کشورها از آن به عنوان یک ابزار ژئوپولتیک استفاده می‌کنند.

حامد کرزای، رئیس‌جمهوری سابق افغانستان در مصاحبه با راشا تودی پیش از کنفرانس امنیت بین‌المللی مسکو گفت: نباید اجازه دهیم که هیچ کسی و هیچ کشوری از افراطگرایی به عنوان یک ابزار سوءاستفاده کند و اصلا نباید اهمیت داشته باشد که آن کشور کجاست.

وی افزود: مداخله آمریکا در افغانستان در دوره جنگ سرد بهانه‌ای برای آغاز جنگ علیه کشور رقیب آن شوروی بود. کشورهایی همانند آمریکا و پاکستان افراطگرایی را به عنوان بهترین راه برای جنگ علیه اتحاد جماهیر شوروی می‌دانستند. این سیاست به گسترش گروه‌های تروریستی‌ ختم شد که امروز افغانستان شاهد آن است و برای همین موضوع افغانستان و آمریکا امروز بهای سنگینی می‌پردازند.

رئیس‌جمهوری سابق افغانستان گفت: کابل همواره می دانسته که این "ایده بدی" است و تلاش داشت تا در این رابطه با آمریکا مذاکره کند. وی گفت: ما همان زمان هم می‌دانستیم که این ایده بدی است و همان زمان به آمریکایی‌ها گفتیم که نباید از نیروهای افراطگرا حمایت کنند. واشنگتن در حملات پس از 11 سپتامبر نتوانست دستاوردهای زیادی کسب کند و در حمله به افغانستان بر خلاف پیروزی‌های اولیه و امید فوق‌العاده نتوانست آن امنیتی که مد نظر بود، پیاده کند. ما در مهمترین مساله که همان امنیت و کمپین اثرگذار علیه افراطگرایی و تروریسم بود، موفق عمل نکردیم. امروز هم شاهد آسیب‌پذیری هستیم.

کرزای گفت: اگر آمریکا همچنان برای مبارزه با ترور به هر شکلی مصمم باشد و نیات آن صادقانه باشد، باید بر روی قطع درآمدهای افراطگرایان و قطع کمک‌های مالی و زمینه‌های آموزشی آنها باشد. جنگ علیه تروریسم موفق نمی‌شود، مگر اینکه ما جنگ را به پناهگاه‌های امن شبه‌نظامیان و پایگاه‌های آموزشی آنها بکشانیم و بتوانیم منبع مالی آنها را قطع کنیم. دلیل اصلی اینکه آمریکا و متحدانش نتوانستند امنیت پایدار در افغانستان ایجاد کنند، این است که آنها جنگ با آن را در روستاهای افغان آغاز کردند که تروریسم خاستگاه آن نبود. آنها به پناهگاه‌های امن که پاکستان بود، نرفتند. آنها به منبع مالی شبه‌نظامیان که می‌دانستند کجاست، نرفتند. آنها با عوامل اصلی مبارزه نکردند.

رئیس‌جمهوری سابق افغانستان در ادامه مصاحبه با راشا تودی تاکید کرد: اگر این جنگ واقعا علیه تروریسم است، اگر آمریکا می‌خواهد موفق شود، این مساله بسیار روشن است که موفقیت بدون کشاندن جنگ به پناهگاه‌ها و مقابله با منابع مالی به دست نمی‌آید. آمریکا باید توضیح دهد چرا کارها به درستی پیش نرفت گمان می‌کنم آمریکا شاید در این مورد به دنبال کمک بگردد در غیر این صورت باید به ما و جهان توضیح دهد. امروز شاهد تروریسم بیشتر، افراط‌گرایی بیشتر جوانان نسبت به زمان قبل از حمله آمریکا نه تنها در منطقه بلکه فراتر از خاورمیانه و حتی آسیای میانه هستیم.

ایسنا

n00124691-t.jpg

مجلس نمایندگان افغانستان خطاب به امریکا؛

موضوعات داخلی افغانستان به امریکا ربطی ندارد

شماری از نمایندگان مجلس در واکنش به سخنان دو روز پیش وزیر خارجه امریکا خطاب به این کشور می‌‌گویند، موضوعات داخلی افغانستان به امریکا ربطی ندارد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان، اعضای مجلس نمایندگان در واکنش به سخنان وزیر امور خارجه امریکا، برگزاری انتخابات و فراهم سازی زمینه انتخابات و تشکیل لوی جرگه قانون اساسی را مربوط به تصمیم مردم افغانستان دانسته و اظهارات آقای کری در این مورد را مداخله در امور افغانستان عنوان کردند.

اعضای مجلس نمایندگان اظهارات جان کری در مورد این که، "ادامه کار حکومت وحدت ملی تا ۵ سال قانونی است یا خیر" را دخالت در امور داخلی افغانستان خواندند.

عثمانی فراهی یکی از اعضای این مجلس در این مور گفت: "جان کری می‌آید و سیاست خارجی افغانستان را تعیین می‌کند، دوره کار حکومت وحدت ملی را تمدید کرد و گفت که انتخابات نکنید، این موضوعات داخلی افغانستان است به امریکا چه ربطی دارد؟".

از سویی دیگر برخی نمایندگان نیز می‌گویند، توافقنامه تشکیل حکومت وحدت ملی را مردم افغانستان مشروعیت داده اند و آقای کری حق ندارد در مورد مشروعیت حکومت چنین اظهاراتی داشته باشد.

زهیر سعادت در این مورد گفت: "توافقنامه تشکیل حکومت وحدت ملی را که در آن روی فراهم سازی زمینه برگزاری لویه جرگه قانون اساسی، برگزاری انتخابات شفاف و آغاز روند توزیع تذکره‌های برقی توافق شده، مردم مشروعیت داده است نه آقای کری".

آقای سعادت تصرحی کرده؛ حکومت وحدت ملی باید به تعهداتی که در توافقنامه سیاسی داده بود، عمل کند و گرنه مشروعیت خود را نزد مردم از دست خواهد داد.

قابل ذکر است که دو روز پیش جان کری وزیر امور خارجه امریکا در یک نشست مشترک با رییس جمهور غنی در پاسخ به سوالی گفته که در توافقنامه سیاسی، تاریخی برای پایان کار حکومت وحدت ملی مشخص نشده است و این حکومت می‌تواند تا پنج سال به کارش ادامه دهد.

این اظهارات او واکنش‌های زیادی را به همراه داشت و روز گذشته مجلس سنا نیز این گونه اظهارات آقای کری به شدت انتقاد کردند.

آوا

Afghan-400-2.jpg

وزارت کشور افغانستان اعلام کرد:

شهر «خانشین» ولایت هلمند از تصرف طالبان خارج شد

وزارت کشور افغانستان با انتشار خبری اعلام کرد: شهر خانشین ولایت هلمند صبح امروز از تصرف طالبان خارج شده است.

به گزارش خبرگزاری «افق»، وزارت کشور افغانستان در خبری که امروز منتشر کرد، آورده است: نیروهای امنیتی افغانستان شامل ارتش و پلیس افغانستان شب گذشته برای باز پس گیری شهر «خانشین» علمیات مشترکی را انجام داده و در نتیجه آن این شهر صبح امروز به طور کامل از تصرف طالبان خارج شده است.

وزارت کشور افغانستان در مورد تلفات نیروهای امنیتی و گروه طالبان جزئیاتی ارائه نکرد. با بر اعلام این وزارتخانه، جزئیات خبر باز پس گیری شهر «خانشین» متعاقبا از طریق رسانه ها منتشر خواهد شد.

لازم به ذکر است شهر خانشین ولایت هلمند هفته گذشته در نتیجه تهاجم اعضای طالبان به تصرف این گروه در آمده بود.

مهر

afghanestan-400.jpg

نماینده روسیه در سازمان ملل:

مأموریت ناتو در افغانستان شکست خورده است

به گزارش خبرگزاری صدای افغانستان، به نقل از منابع خبری «ویتالی چورکین» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل طی سخنانی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد گفته است که ناتو در افغانستان به اهداف خود نرسیده و تا به حال موفق نبوده است.

به گفته نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، افغانستان همچنان دچار فساد اداری و دیگر بحران ها است.

ویتالی چورکین همچنین به گسترش فعالیت های طالبان و دیگر جنبش‌های ضد دولت افغانستان اشاره کرده و گفته است که نیروهای نظامی افغانستان هنوز قادر به مقابله کافی با تهدیدات نیستند.

این دیپلمات برجسته روس، همچنین از برنامه های آموزشی ناتو در افغانستان انتقاد کرده و تاکید کرده که اهداف ماموریت ناتو در افغانستان برآورده نشده است.

وی می گوید: نیروهای نظامی افغانستان در جنگ با مخالفین دولت، زیان های قابل توجهی دیده اند و این نشان دهنده ناتوانی در جلوگیری از یورش های مخالفین مسلح دولت افغانستان است.

در عین حال نماینده دائم روسیه در سازمان ملل از پشتیبانی کشورش از افغانستان سخن گفت و تاکید کرد مسکو همچنان در کمک به افغانستان پایبند است.

این در حالی است که چندی قبل دولت روسیه ده هزار میل کلاشینکوف نوع «‌ای‌کی۴۷» به دولت افغانستان تحویل داد.

مقامات افغانستان از کمک‌های روسیه به افغانستان استقبال کرده‌اند و می‌گویند این کمک‌ها برای افغانستان خاص است و تداوم آن دوستی افغانستان و روسیه را بیشتر تقویت می کند.

آوا

1394052400-2.jpgیک فعال مدنی عنوان کرد:

امریکا و پاکستان برای حفظ منافع خود نمی خواهند صلح در افغانستان برقرار شود

طالبان در افغانستان یک پروژه است که توسط امریکا و پاکستان اداره می شود و این گروه به دستور این دوکشور حملات تروریستی را در افغانستان انجام می دهد.

امریکا و پاکستان برای حفظ منافع خود نمی خواهند صلح در افغانستان برقرار شود

سید ناصرموسوی، فعال مدنی می گوید که امریکا و پاکستان برای اینکه منافع شان در خطر قرارنگیرند نمی خواهند که در این کشور صلح برقرار شود.

به گزارش خبرگزاری آوا، این فعال مدنی در گفت وگو به آوا گفت: طالبان در افغانستان یک پروژه است که توسط امریکا و پاکستان اداره می شود و این گروه به دستور این دوکشور حملات تروریستی را در افغانستان انجام می دهد.

این فعال مدنی با بیان اینکه هر گونه تغییری که در رهبری شورای عالی صلح بوجود آید در صلح افغانستان کمک نخواهد کرد زیرا درچند سال گذشته تجربه ثابت نمود که شورای عالی صلح یک ارگان مصرفی بوده است.

وی اظهارداشت تاوقتی که امریکایی ها بازی دوگانه خود در مقابل حکومت افغانستان را خاتمه ندهد در افغانستان صلح و امنیت نخواهدآمد.

به گفته این فعال مدنی شورای عالی صلح افغانستان بیشتر از یک سمبول چیزی دیگری نیست تغیر و تبدیل افراد در این شورا هیچ تغییری در رفتار گروه های طالبان بوجود نمی آورد.

اوگفت تا زمانی که روی منبع اصلی گروه طالبان فشاروارد نشود هیچ وقت تغییرات در شورای عالی صلح، امنیت را در افغانستان آورده نمی تواند.

همچنان سید علی اکبرمصباح، استاد دانشگاه می گوید تازمانی که شورای عالی صلح یک موضوع جدی و پلان مشخص نداشته باشند هیچ ثمری در آوردن صلح نخواهد داشت.

مصباح، تصریح نمود: شورای عالی صلح در چند سال گذشته آنچه که لازم بود انجام نداده به همین علت فعالیت گروه های تروریستی درکشور افزایش یافته است.

اوگفت اگر شورای عالی صلح با کشورهای دخیل در ناامنی افغانستان هماهنگی درست و پلان مشخص نداشته باشد صلح واقعی در کشور به وجود نخواهد آمد.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد درسطح کلان سیاسی رهبران سیاسی که در قدرت اند یک دیدگاه واحد به صلح ندارند و شورای عالی صلح با این ترکیب که فعلا تشکیل شده است هیچ راه کشایی در پروسه صلح نخواهد داشت.

او گفت تازمانی که یک اجماع ملی بین سیاسیون از لحاظ فکری درسطح ملی خلق نشود با تشکیل یک شورا و یا کمیسیون به صلح واقعی دست نخواهیم یافت.

آوا

afghanistan-400-4.jpgتسلیم شدن 130 عضو طالبان به نیروهای ارتش افغانستان

در میان تلاش‌های بسیار برای بازپس‌گیری شهر میمنه، پایتخت ولایت فاریاب در 425 کیلومتری شمال غربی کابل، 130 نفر از نیروهای طالبان با زمین گذاشت سلاح خود را تسلیم کردند.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، سید انوار سعادت، فرماندار ولایت فاریاب در مراسمی برای استقبال از این 130 شبه نظامی که از عضویت طالبان خارج شده و خود را تسلیم کرده‌اند، گفت: ما از این افراد استقبال می کنیم که سلاح را بر زمین گذاشته و امروز در روند مصالحه و صلح شرکت کرده‌اند.

وی ادامه داد: مقامات این ولایت از هیچ تلاشی برای کمک به این افراد و پیوستن دوباره آنها به خانواده‌هایشان دریغ نمی کند و به دنبال ایجاد شغل و درآمد منظم برای آنها خواهد بود.

هم چنین فرماندار ولایت فاریاب از دیگر شبه نظامیان طالبان درخواست کرد که سلاح خود را بر زمین گذاشته و تسلیم شوند.

ژنرال عبدالرشید دوستم، معاون رییس جمهور در این ولایت در این مراسم اعلام کرد: روز شنبه 120 نفر از اعضای طالبان شامل سه فرماندار در روستا‌های منطقه آزاده شده خواجه سبز پوش دستگیر شده‌اند.

ایسنا

dustum-400.jpg

بازگشت «ژنرال» به میدان نبرد،

«دوستم» برای مقابله با طالبان به «جوزجان» رفت

معاون اول رئیس جمهور افغانستان پس از چند ماه سکوت امروز با صدها سرباز برای مبارزه با مخالفان مسلح به ویژه طالبان به ولایت جوزجان در شمال افغانستان رفت.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، ژنرال «عبدالرشید دوستم» معاون اول اشرف غنی امروز با صدها سرباز برای مبارزه با مخالفان مسلح دولت افغانستان به شهرستان «قوش تپه» در ولایت جوزجان رفت.

این در حالی است که در ماههای اخیر دوستم زمان طولانی در رسانه‌های دولتی دیده نشده است.

عدم حضور ژنرال عبدالرشید دوستم معاون اول رئیس جمهور افغانستان در نشست‌های کابینه، امنیت ملی و نشست‌های مناسبتی همچنین و رفت و آمدهای چندی قبل برخی مقامات امنیتی و دفاعی این کشور به منزل وی را نشانه افزایش اختلافات سران حکومت وحدت ملی می‌دانند.

گروه طالبان چندی قبل پس از اسارت 25 نظامی وفادار به ژنرال «عبدالرشید دوستم» را در شهرستان «شیرین تگاب» ولایت فاریاب در شمال افغانستان کشتند.

معاون اول رئیس‌جمهور افغانستان گفته بود که ناامنی‌ها در این کشور توسط دست‌های خارجی تحمیل می‌شوند

تسنیم

537252400.jpg

زلزله در پاکستان، افغانستان و تاجیکستان: دهها مجروح در پیشاور

به دنبال وقوع زمین لرزه ای به بزرگی 6.9 درجه در مقیاس امواج درونی زمین که در نخستین دقایق بامداد شنبه به وقت محلی مناطق وسیعی از پاکستان، افغانستان و تاجیکستان را لرزاند، اخبار اولیه حاکی از انتقال دهها مجروح به بیمارستان پیشاور است.

اخبار اولیه از تلفات زلزله در پاکستان: دهها مجروح در پیشاور

شبکه های خبری پاکستان دقایقی پیش گزارش دادند دست کم 40 مجروح به بیمارستان های شهر پیشاور مرکز ایالت خیبرپختونخوا در شمال غرب پاکستان منتقل شده اند.

هنوز گزارش دقیقی از میزان و شدت خرابی های ناشی از زلزله اعلام نشده است.

شدت زمین لرزه در پایتخت پاکستان باعث شکسته شدن شیشه پنجره های برخی منازل و ساختمان ها شد.

دولت پاکستان برای تمام بیمارستان ها و مراکز درمانی مناطق زلزله زده پاکستان (ایالت های خیبرپختونخوا و پنجاب و مناطق قبایلی شمال غرب این کشور) آماده باش کامل و وضعیت اضطراری اعلام کرده است.

علاوه بر شبکه های تلویزیونی پاکستان، اخبار و اطلاعات مربوط به زلزله در بسیاری از شبکه های اجتماعی در پاکستان به سرعت منتشر شد.

مرکز این زمین لرزه شدید که به مدت بیش از 'یک دقیقه' ادامه داشت، نقطه ای در نزدیکی شهر 'فیض آباد' مرکز ولایت 'بدخشان' در شمال شرقی افغانستان، حدود 250 کیلومتری شمال شرقی کابل و در نزدیکی مرز تاجیکستان و پاکستان اعلام شده است. این منطقه جزو مناطق کوهستانی، کم جمعیت و دارای آب و هوای سرد است و بسیاری از نقاط آن به دلیل کوهستانی بودن، صعب العبور است.

موسسه لرزه نگاری آمریکا (USGS) بزرگی این زمین لرزه را 6.2 ریشتر اعلام کرده است.

با توجه به شدت زمین لرزه و طولانی بودن زمان آن، احتمال تلفات وجود دارد اما با توجه به زمان وقوع زلزله (نیمه شب) و صعب العبور بودن بسیاری از روستاهای منطقه ای که مرکز زمین لرزه اعلام شده است، ممکن است اخبار دقیق مربوط به خسارات و تلفات احتمالی، در ساعات آتی مشخص شود.

روز چهارم آبان ماه سال جاری زمین لرزه ای به بزرگی هفت و نیم ریشتر مناطقه وسیعی از پاکستان، افغانستان، تاجیکستان و هند را لرزاند که موجب کشته شدن دست کم 300 نفر در پاکستان شد.

مرگبار ترین زمین لرزه پاکستان در دهه اخیر، در مهر سال 84 رخ داد. این زمین لرزه ای به بزرگی هشت و شش دهم ریشتر در منطقه کشمیر تحت کنترل پاکستان، 74 هزار کشته و بیش از سه و نیم میلیون نفر آواره بر جای گذاشت.

در شهریور 1392 (سپتامبر 2013) نیز وقوع زمین لرزه در مناطق مختلف ایالت بلوچستان در جنوب غربی پاکستان به بزرگی 7.7 مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) بیش از 852 نفر کشته و هزاران نفر را مصدوم و تحت تاثیر قرار داد.

ایرنا

RTR2SYKR400.jpg

انتقاد‌ وزیر امور خارجه سابق پاکستان از د‌خالت های آمریکا

«حنا‌ ربانی» وزیر امور خارجه سابق پاکستان د‌ر مصاحبه با شبکه الجزیره اظهار د‌اشت: باید‌ به جای تلاش برای حفظ روابط با آمریکا و انگلیس مناسبات خود‌ را با افغانستان و هند‌ گسترش د‌هیم.وی افزود‌: آمریکا همیشه با د‌خالت د‌ر امور پاکستان موجب عملکرد‌ ناد‌رست و د‌یکتاتوری ارتش و فساد‌ و بی کفایتی سیاستمد‌اران شد‌ه است.

ربانی تأکید‌ کرد‌: آمریکا همیشه فقط منافع خود‌ را د‌ر نظر گرفته و از نظامیان و سیاستمد‌اران پاکستانی استفاد‌ه ابزاری کرد‌ه است.وزیر امور خارجه سابق پاکستان اظهار د‌اشت: اسلام‌آباد‌ باید‌ به جای جنگید‌ن با د‌هلی‌نو به فکر گسترش روابط تجاری با هند‌ باشد‌ اما متأسفانه د‌سیسه‌های واشنگتن سبب شد‌ه همیشه د‌ر این زمینه مشکل د‌اشته باشیم.

حنا‌ربانی گفت: آمریکا نقش مهمی د‌ر به چالش کشید‌ه شد‌ن نظام د‌موکراسی پاکستان د‌ارد‌ و قوانین تصویب شد‌ه توسط حامیان نظام جمهوری فقط د‌ر سال‌های 1956 تا 1958 میلاد‌ی و بعد‌ از آن د‌ر سال 2010 برای مد‌ت کوتاهی اجرایی شد‌.

وی افزود‌: آمریکا همیشه از د‌یکتاتورها حمایت می‌کند‌ و برایش فرقی ند‌ارد‌ که آن فرد‌ یک نظامی باشد‌ یا سیاستمد‌ار.ربانی تأکید‌ کرد‌: نظام‌های د‌یکتاتوری بهتر اهد‌اف واشنگتن را تأمین می‌کنند‌ همین موضوع سبب شد‌ه آمریکا نظام حکومتی پاکستان را به این سمت هد‌ایت کند‌.

حنا‌ربانی متولد‌ 19 نوامبر 1977 سیاستمد‌ار پاکستانی و وزیر سابق امور خارجه این کشور است که د‌ر ماه جولای سال 2011 به این سمت منصوب شد‌. وی جوان‌ترین شخص و نخستین زنی است که به عنوان وزیر امور خارجه پاکستان انتخاب شد‌. ربانی که د‌ر خانواد‌ه قد‌رتمند‌ کهر، به د‌نیا آمد‌ه به واسطه پد‌رش غلام‌مصطفی‌کهر، سیاستمد‌ار برجسته پاکستانی و از فئود‌ال‌های بزرگ این کشور از همان ابتد‌ا با امور سیاسی آشنا شد‌. وی د‌ر سال‌های 2002 و 2008 به عنوان نمایند‌ه مجلس ملی پاکستان انتخاب و د‌ر سال‌های 2008 تا2011 به عنوان وزیر اقتصاد‌ این کشور بود‌.

قانون

15-11-9-400.jpg

ازدواج دختر افغان ۱۱ ساله با پیرمرد ۸۵ ساله

اجبار کودکان برای ازدواج در سنین خردسالی در حالی که کودک در حال کسب تجربه‌های ارتباط با محیط پیرامون و کسب مهارت‌های زندگی است و هنوز قادر به تجزیه و تحلیل قواعد پیچیده زندگی زناشویی و چگونگی برخورد مناسب با زوج خود در شرایط مختلف نیست، ظلم بزرگی به دخترانی است که تجربه زندگی مشترک‌شان برای همیشه در هاله‌ای از ترس خواهد بود.

از بین مسائل مختلفی نظیر سوء تغذیه، کمبود شیر مادر، بی سرپرستی، بی هویتی فرزندان خارج از ازدواج رسمی، فقدان خدمات بهداشتی و درمانی لازم، فقر آموزشی، بیسوادی، بهره‌کشی جسمی و جنسی و ده‌ها مورد دیگر، ازدواج کودک در برخی از کشورها مانند افغانستان و برخی از کشورهای خاورمیانه و قاره آفریقا یکی از مهمترین مسائلی است که گریبان ده‌ها هزار دختر و پسر واقع در سن کودکی را به مخاطره انداخته است که با پیشگیری آن می‌توان میلیون‌ها کودک را از ورطه فقر و محرومیت رها ساخت.

ازدواج کودک یا ازدواج زودهنگام مربوط به ازدواج با کودک زیر ۱۸سال است. در این میان با وجودی که هر دو جنس پسر و دختر در معرض ازدواج‌های زودهنگام هستند ولی دختران بیشترین قربانیان این پدیده بشمار می‌روند.

15-11-9-1-400.jpg

ازدواج اجباری ازادواجی است که بدون توافق معتبر یکی از طرفین یا هر دو زوج صورت می‌گیرد و در آن اجبار عاطفی یا بدنی یک عامل اصلی است. از این منظر بدلیل اینکه هر فرد زیر ۱۸ سالی نمی‌تواند اطلاعات لازم برای یک انتخاب سرنوشت‌سازی مانند ازدواج را براحتی بدست آورد، هر ازدواج در بین کودکان علاوه بر زودهنگام بودن، ازدواج اجباری هم محسوب می‌شود.

در برخی از کشورهای آفریقایی مانند نیجر، چاد، مالی، گینه و بورکینافاسو حدود ۸۰ درصد دختران قبل از رسیدن به سن ۱۸ سالگی مجبور به ازدواج کردن می‌شوند.

نشریه «فارین پالیسی» نگاهی تحلیلی همراه با تصاویر انداخته به این پدیده غمبار و تاسف بار در کشور محروم افغانستان.

حدود ۵۰ میلیون دختر زیر ۱۷ سال در کشورهای در حال توسعه مجبور شده‌اند متاهل شوند. پدیده ازدواج کودکان در افغانستان بویژه در مناطق روستایی شایع است. ۵۷ درصد از دختران افغان قبل از رسیدن به سن ۱۶ سالگی عروس می‌شوند و آمار مرگ آنان به علت حاملگی زودرس بسیار بالاست. در عکس فوق سعید محمد ۵۵ ساله با روشن کاظم ۸ ساله در مراسم نامزدی دیده می‌شوند.

پدر عروس، عبدل کاظم ۶۰ ساله با بیان اینکه راضی به این ازدواج نبوده اما فقر شدید مجبور به رضایت وی برای این ازدواج شده است. فایز محمد ۴۰ ساله با غلام حیدر ۱۱ ساله در روستای دمردر در حال برگزاری مراسم ازدواج هستند. این عکس به عنوان نماد و عکس برگزیده از سوی یونیسف انتخاب و از عکاس آمریکایی آن قدردانی شد.

آفتاب

1890283400.jpg

پارلمان افغانستان خواستار لغو پیمان امنیتی کابل - واشنگتن است

نمایندگان پارلمان افغانستان خواستار بازنگری و لغو پیمان امنیتی کابل ـ واشنگتن شدند.

پس از افزایش درگیری ها در ولایت های مختلف افغانستان، نماینگان پارلمان این کشور با انتقاد از آمریکا خواستار بازنگری و لغو پیمان امنیتی کابل ـ واشنگتن شدند. به عقیده نمایندگان پارلمان افغانستان، آمریکا به مفاد پیمان نامه عمل نکرده و نیروهای امنیتی افغان را تجهیز نکرده است.

برخی از نمایندگان با انتقاد از امریکا خواستار لغو این پیمان و امضای قرار داد جدید با روسیه شدند. نمایندگان تاکید کردند آمریکا در اجرای تعهداتش صداقت ندارد و بهتر است از روسیه درخواست پشتیبانی نظامی گردد.

«عبدالرئوف ابراهیمی»، رئیس پارلمان افغانستان در واکنش به لغو پیمان امنیتی و درخواست تجهیز نظامی از روسیه گفت: اشرف غنی باید طرح سیاست خارجی را برای تصویب به پارلمان بفرستد.

مهر

056718400-2.jpg

افغانستان از روسیه درخواست کرد در مبارزه با طالبان کمک کند

روزنامه امریکایی "وال استریت ژورنال" می نویسد مقامات افغانستان در شرایط وخامت اوضاع در داخل این کشور و عمایت موفق نیروی هوا ـ فضای روسیه در سوریه از مسکو درخواست کرده اند بالگرد های جنگی و دیگر تسلیحات را به این کشور ارسال کنند.

به گزارش روزنامه امریکایی "وال استریت ژورنال" ، رئیس جمهور افغامستان از مسکو درخواست کرده به این کشور توپخانه و بالگرد های جنگی می ـ 35 تحویل دهد که از جمله از نگرانی کرملین به خاطر اوضاع در افغانستان حکایت می کند که می تواند باعث بی ثباتی در سراسر آسیای میانه شود.

"وال استریت ژورنال" یادآور می شود سیاست خارجی نوین مسکو این امید را در میان سیاستمداران افغانی به وجود آورده که روسیه در شرایط خروج ارتش های غربی به عنوان متحد و کشور دوست به افغانستان بازگردد.

به نوشته روزنامه امریکایی ، پیشتر وزارت دفاع امریکا بالگرد های ترابری نظامی می 17 را از روسیه برای افغانستان خریداری کرده و روسیه تکنیسین های افغانی را برای بهره برداری از این بالگردها آموزش می داد اما واشینگتن پس از رویداد های اوکراین این همکاری را متوقف ساخت.

آلکساندر مانتیسکی، سفیر روسیه در افغانستان گفت مسکو می تواند برخی از کمک ها را برساند اما سربازان خود را به افغانستان اعزام نخواهد کرد.

همچنین چندی پیش عبدالرشید دوستم، معاون رئیس جمهور افغانستان با سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه و اطرافیان وی دیدار کرده و کمک های احتمالی را مورد بحث قرار داده بود. همچنین دوستم با رمضان قدیروف، رئیس دولت چچن دیدار کرد که قدیروف خبر آن و عکس های خود با شخصیت افغانی را در شبکه های اجتماعی منتشر نمود. رهبر چچن نوشت کابل همچون سوریه به کمک روسیه نیاز دارد.

اسپوتنیک

220722400.jpg

«پزشکان بدون مرز»:

ضربه هوایی آمریکا به بیمارستان کندوز باید مانند جنایت نظامی مورد رسیدگی قرار بگیرد!

در سازمان بین‌المللی خیریه «پزشکان بدون مرز» معتقدند که ضربه نیروی هوایی ایالات متحده به بیمارستان کندوز افغانستان عمل اشتباهی نبود. به گفته «کریستوفر استوک» مدیر کل آن سازمان به  این حادثه باید بعنوان تبهکاری نظامی رسیدگی شود

بر اثر حمله هوایی ایالات متحده به بیمارستان «پزشکان بدون مرز» در شهر افغانی کندوز در تاریخ  3 اکتبر، 22 نفر از بیماران و کارمندان آن بیمارستان کشته شدند. به گفته استوک به خبرگزاری Associated Press آن حمله اشتباهی نبود.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا ازبابت آن عذرخواهی کرده و ژنرال جان کمپبل فرمانده نیروهای مسلح آمریکا در افغانستان اعلام کرد که نظامیان افغانی خواستار حمایت هوایی بودند. با همه این‌ها هنوز هیچ‌کس توضیح نداده که آن فاجعه چطور ممکن بود بوقوع بپیوندد و چه کس فرمان آنرا داده بود.

کریستوفر استوک در مصاحبه با «ای پی» تأکید کرد که به نمای ساختمان بیمارستان و به بخش عقبی آن چند ضربه وارد آمد و حمله با وجود اینکه ما کل مختصات را به همه طرفهای درگیر افغانی دادیم یعنی به نظامیان افغانی و نمایندگان آمریکا واگزار کردیم رخ داد.

استوک گفت: تخریب محدود دقیق نشانه اشتباه نیست بلکه حاکی از آن است که بیمارستان هدف چند ضربه داده شده بود. با وجود فراخوانی مکرر ما از نیرو های مسلح افغانستان و نظامیان آمریکا و ناتو که ضربات را قطع کنند بمباران بیش از یک ساعت طول کشید.

کریستوفر استوک تأکید کرد که وی به انجام رسیدگی مستقل در مورد حمله به بیمارستان دعوت می کند. به گفته وی پزشکان خواهان آن هستند که «توضیحات صریحی ارائه داده شود زیرا همه چیز حاکی از آن است که حقوق بین‌المللی انسانی به نحو فاحشی نقض شده و به این خاطر جنایتکاری نظامی صورت پذیرفته است». استوک گفت: «در ساختمان بیمارستان طالبان مسلح وجود نداشتند. ما از قول کارمندان ما و محافظان می‌دانیم که موقعیت در داخل و بیرون ساختمان بیمارستان تحت کنترل بود و چند ساعد قبل از حمله هیچ تیراندازی های متقابل نبود".

«پزشکان بدون مرز» پیام خود را در اینترنت درج کرده و از مقامات آمریکایی خواستار رسیدگی مستقل به این فاجعه شدند. برای آغاز آن لازم است که 75 هزار امضا ذیل آن بوده و آمریکا با انجام رسیدگی موافقت کند. به گفته نماینده این سازمان خیریه آن‌ها منتظر توضیحات مفصل از واشنگتن می باشند.

اسپوتنیک

CQaNXSfWgAIGQc0400-2.jpg

سازمان پزشکان بدون مرز:

حمله آمریکا به بیمارستان ما در قندوز جنایت جنگی است.

یک روز پس از حمله هوایی نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا به بیمارستانی متعلق به سازمان پزشکان بدون مرز در شهر قندوز افغانستان، مدیرکل این سازمان با جنایت جنگی خواندن آن، تحقیق یک هیات بی طرف بین المللی در مورد این حمله را خواستار شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، «کریستوفر استوک» مدیرکل سازمان پزشکان بدون مرز گفته است که آنها نمی توانند به تحقیقی که تنها به وسیله ارتش آمریکا انجام شود، اعتماد کنند.

وی در بیانیه ای گفته است «با این فرض روشن که جنایت جنگی اتفاق افتاده، پزشکان بدون مرز خواهان تحقیقی کامل و شفاف از سوی یک هیات بی طرف بین المللی در مورد این حادثه است.»

به دنبال تصرف شهر قندوز توسط نیروهای طالبان، نیروهای دولتی با پشتیبانی هوایی نیروهای ائتلاف بین المللی کوشیدند متجاوزان را از این شهر بیرون برانند.

در جریان این درگیری، بامداد شنبه بیمارستانی در شهر قندوز که پزشکان بدون مرز در آن مشغول به مداوای بیماران بودند، هدف حمله هوایی قرار گرفت.

به گفته سازمان پزشکان بدون مرز، در این حمله که نزدیک به یک ساعت طول کشید، ۲۲ تن از جمله ۱۲ کارمند این نهاد و ۱۰ تن از بیماران کشته شدند که در میان آنها سه کودک نیز مشاهده می شود.

سازمان پزشکان بدون مرز در بیانیه خود گفته است که در هنگام این حمله، به غیر از کارمندان این سازمان و بیماران، هیچ کس در بیمارستان نبوده است و کارمندان آن نیز در مورد درگیری در داخل بیمارستان گزارشی نداده اند.

این نهاد در ادامه افزوده است «مهم است به خاطر داشته باشیم که مطابق با قوانین بشردوستانه، هر فرد مجروحی که در بیمارستان بستری است، فارغ از اینکه پیش از این برای چه گروهی می جنگیده، یک فرد غیر نظامی به حساب می آید.»

تعلیق فعالیت ها در قندوز

این سازمان همچنین اعلام کرده است فعالیت های خود در قندوز را تا زمانی که در مورد حمله هوایی به بیمارستانِ این شهر، تحقیقات انجام نشود، به حالت تعلیق درمی آورد.

خبرانلاین