lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

82215122.jpg

پیام دبیرکل سازمان ملل؛

اجلاس شهرداران جاده ابریشم فرصتی برای ایجاد آینده بهتر برای بشریت است

یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم با حضور 600 نفر از میهمانان خارجی و داخلی به میزبانی شهرداری قزوین امروز و فردا به کار خود ادامه خواهد داد.

دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم - قزوین 2016، فرصتی بزرگ برای کنار هم قرار دادن مردم است تا آنها را یک گام به شهروندان جهانی نزدیک تر و دید آنها را برای ایجاد آینده بهتر برای بشریت وسیع تر کند.

پیام بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد در یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم روز شنبه توسط کواک یانگ هون رئیس سازمان جهانی شهروندی و مجمع جهانی شهرهای اسلامی wco در آیین افتتاحیه این نشست که در سرای سعدالسلطنه قزوین درحال برگزاری است، قرائت شد.

در این پیام آمده است: میهمانان محترم حاضر در یازدهمین اجلاس شهرداران جاده ابریشم روز به خیر، برای من باعث خوشحالی است که به شهر قزوین و سازمان شهروندان جهانی برای مشارکت در برگزاری یازدهمین اجلاس شهرداران جاده ابریشم تبریک بگویم.

می خواهم از شهر قزوین تشکر کنم برای زیبایی آن به عنوان یک شهر جاده ابریشم که تاریخ ایران کهن هنوز در آن زنده است و همچنین به تلاش های فراوان شهر برای حمایت از موسسات آموزشی آن برای ارتقای سطح آموزشی شهروندان اشاره کنم.

من همچنین با افتخار از WCO و موسس آن دکتر یون هونگ کواک برای تلاش های پایدار ایشان سپاسگزاری می کنم که منجر شده به اینکه جاده ابریشم به طور موفقیت آمیزی نقش خود را در همبستگی الهام بخش و ارتباط بین ملت ها، شهرها و شهروندان ایفا کند، این یک سرآغاز است که هدف سازمان ملل برای صلح جهانی را پرورش می دهد و یک نمونه از توسعه مثبت بشریت را ارائه می دهد.

همانطور که همه ما می دانیم، هزاران سال پیش جاده ابریشم یک مسیر تجاری بین شرق و غرب بوده و مردم زیادی از ملت های مختلف به طور آزادانه و بدون مرز با هم در ارتباط بوده اند و این به غنای آنها در خلال تبادل کالاها، افکار، نظریه ها و فرهنگ ها منتج شده، ما، سازمان ملل، امیدواریم که آن روحیه باستانی جاده ابریشم برای توسعه بهبود وضعیت بشریت ادامه پیدا کند.

شهروندان عزیز قزوین، امروز یک روز بسیار پرمعنا برای همه ماست، شهرداران جاده ابریشم، نمایندگان WCO، روسای موسسات و شهروندان جهانی عاشق صلح همه برای برگزاری این روز ویژه اینجا جمع شده اند.

من امیدوارم که شما از این اجلاس بهره فراوان ببرید، اما برای اینکه بتوانید منفعت کاملی از این رویداد داشته باشید لازم است که تجربیات منحصر به فردتان از جاده ابریشم را به اشتراک بگذارید و با نمایندگان سایر مناطق در ارتباط باشید تا همکاری های عملی در زمینه های علمی، فرهنگی و صنعتی را تحت عنوان دستیابی به 'جهش بنیادی برای بهبود کیفیت زندگی' را مورد بحث قرار بدهند.

در پایان پیام دبیرکل سازمان ملل متحد آمده است: من مثبت می اندیشم که یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم قزوین 2016 به عنوان یک فرصت بزرگ برای کنار هم قرار دادن مردم عمل خواهد کرد تا آنها را یک گام به شهروندان جهانی نزدیک تر کند و دید آنها را برای ایجاد یک آینده بهتر برای بشریت وسیعتر نماید و در خاتمه نیز از جمهوری اسلامی ایران و شهر قزوین برای امکان برگزاری این رویداد، تشکر می کنم.

بان کی مون

دبیرکل سازمان ملل

یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم با حضور 600 نفر از میهمانان خارجی و داخلی به میزبانی شهرداری قزوین امروز و فردا به کار خود ادامه خواهد داد.

040456-(2).jpg

آمادگی چین برای کمک به ایران در مدرنیزه کردن اقتصاد

ژانگ یی،رئیس کمیته کنترل و اداره اموال دولتی، وابسته به دولت چین آمادگی کشورش برای کمک به ایران در پیشبرد تاسیسات زیر ساختی و همچنین مدرننیزه کردن اقتصاد را اعلام کرد .

در اطلاعیه منتشره در سایت Sina Weibo ضمن اعلام این مطلب گفته می شود شرکت های چینی می توانند در بالا بردن سطح تکنولوژیک صنایع ایران و مدرنیزه کردن تولید در این کشور کمک کنند.

در این سند خاطرنشان می شود:" چین پس از دهها سال رشد پرتحرک دارای توان چشمگیری در زمینه تولید تجهیزات و ماشین سازی است. همکاری چین و ایران دارای تاریخ دیرینه بوده و دو کشور شرکای مناسبی برای رشد اقتصادی هستند".

اسپوتنیک

jaw400.jpg

چین و بازار تسلیحات ایران

فروش هواپیماهای نظامی، حمل ونقل سبک و متوسط چین به ایران ممکن است.

واسیلی کاشین کارشناس مرکز تحلیل استراتژی و فناوری معتقد است که امضای توافق جامع در باره برنامه هسته ای ایران امکانات جدید برای توسعه همکاری چین - ایران در عرصه دفاع می گشاید. چین حتی قبل از پایان تحریم 5 ساله تسلیحاتی سازمان ملل می توانست به پیشرفت جدی در یکسری جهات برسد. یکی از گام های آشکار در این زمینه می توانست فروش هواپیماهای نظامی - حمل ونقل سبک و متوسط چین به ایران باشد.

امضای توافق جامع در وین حفظ تحریم های بین المللی قبلی بر همکاری نظامی - فنی با ایران را درنظر می گیرد. اما این تحریم ها فقط به تسلیحات تهاجمی محدود می شوند. در عین حال، لغو تحریم های مالی به آن معناست که سازماندهی سیستم محاسبات مالی در اجرای قراردادها ساده تر خواهد بود.

چین در ده های 1990 و 2000 میلادی مهمترین منبع فناوری نظامی برای ایران بود. مجوزهای انواع مختلف تسلیحات موشکی و سیستم پدافند هوایی به ایران داده شد که نقش مهمی در پیشرفت صنعت دفاعی ایران ایفا کرد. پس از آن، چین همکاری نظامی - فنی با ایران را متوقف کرد، زیرا نگران عواقب منفی مناسبات خود با آمریکا بود.

اینک بازار بزرگ تسلیحاتی جدید در مقابل چین ظاهر می شود که از نظر مقیاس خود در آینده دور ممکن است با بازار پاکستان قابل مقایسه باشد. البته تحریم ها اجازه تحویل بعضی از بهترین کالاهای صادراتی چین به ایران را نخواهد داد، جنگنده « اف.اس - 1»، تانک، خمپاره انداز 155 میلیمتری، راکت انداز چندگانه سنگین، زیردریایی و کشتی های جنگی.

با وجود این، چین می توانست در یکسری جهات پیشرفت جدی حتی تا قبل از تحریم تسلیحاتی 5 ساله سازمان ملل داشته باشد. فروش هواپیماهای سبک ومتوسط نظامی - حمل و نقل می توانست گام آشکاری در این عرصه باشد. پارک هوایی نظامی - مسافربری ایران عمدتا از هواپیماهای قدیمی آمریکایی تشکیل شده است که قبل از انقلاب اسلامی به ایران تحویل داده شدند و تعداد کمی هواپیماهای قدیمی چینی « Y-7».

متأسفانه روسیه در حال حاضر فاقد هواپیماهای مسافربری متوسط است که بتواند آنها را صادر کند و این هواپیماها بتوانند با هواپیما های چینی « ئو-8» و « ئو-9» رقابت کنند. پارک هواپیماهای آموزشی و آموزشی — نظامی ایران نیز باید تازه شود. البته چینی ها در عرصه هواپیماهای جت آموزشی — نظامی مجبور می شوند رقابت شدیدی با روس ها را پشت سر بگذارند. بالگردهای سبک ترانسپورتی و آموزشی چینی نیز می توانند به ایران صادر شوند.

یک جهت دیگر همکاری برای چین، بدون نقض تحریم ها، می تواند تحویل کالاهای نظامی الکترونیک، سیستم رادار، سیستم کنترل خودکار و ارتباطات باشد که چین به موفقیت های زیادی در این عرصه نایل آمده است. و بالاخره اینکه برای ایران دریافت برخی از انواع وسایل نقلیه نظامی چین از جمله شاسی چند محوری سنگین برای نصب تسلیحات جالب خواهد بود. در برخی از این جهات، چین مجبور خواهد شد با روسیه به رقابت بپردازد اما در موارد چندی آنها از شانس خوبی در پیروزی در معاملات برخوردار خواهند بود - قیمت پایین با حفظ خصوصیات عالی. یکی دیگر از جهات مهم همکاری به غیر از تحویل فناوری نظامی، می تواند تحویل تجهیزات صنعتی برای تأمین نیازهای مدرنیزه کردن صنعت دفاعی ایران باشد.

در آینده نزدیک ایران باید بین پیشنهادات روسیه و چین دست به انتخاب بزند، زیرا هنوز نمی تواند از تسلیحات غربی برخوردار شود. مناسبات ایران با فدراسیون روسیه و جمهوری خلق چین دشوار است. در گذشته، مسکو و پکن بارها مناسبات خود با تهران را به خاطر حفظ مناسبات با ثبات با غرب قربانی کردند. ایران بطور کامل به روسیه و چین اطمینان ندارد و متعاقبا سعی می کند از وابستگی فقط به یک کشور در همکاری نظامی - فنی دوری کند.

اسپوتنیک

-400-3.jpg

برگزاری اجلاس شانگهای در روسیه

نشست سازمان همکاری شانگهای دیروز جمعه در حالی در شهر «اوفا» واقع در روسیه پایان یافت که طرح توسعه این نهاد منطقه ای مورد تایید قرار گرفت.

سازمان همکاری شانگهای یکی از ساختارهایی است که با محوریت روسیه و چین در سال ۱۹۹۶ میلادی شکل گرفت و هدف ابتدایی آن خاتمه دادن به درگیری های بین این دو کشور با همسایگان شان در آسیای مرکزی بود. اما، بعدها این سازمان با پذیرش اعضای ناظر در جهت تبدیل شدن به یک اتحادیه منطقه ای قدرتمند پیش رفت.

سازمان همکاری شانگهای ترکیبی از اهداف سیاسی، امنیتی و اقتصادی را به صورت همزمان دنبال کرده و مبارزه با تروریسم، جدایی طلبی و همچنین افراط گرایی را از اهداف اصلی خود می داند.

در این میان، مبارزه با نفوذ غرب و ناتو در منطقه آسیای مرکزی نیز از جمله مسائل راهبردی است که کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به آن توجه ویژه ای دارند.

نشست بعدی این سازمان در سپتامبر سال ۲۰۱۶ در کشور ازبکستان برگزار خواهد شد.

400--9.jpg

عضویت پاکستان و هند در سازمان شانگهای قطعی شد

سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای با امضای سندی با عضویت کامل پاکستان و هند در سازمان همکاری شانگهای موافقت کردند

به گزارش خبرگزاری روسیا سگودنیا، سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای روز جمعه در جریان اجلاس سران این سازمان در اوفا پایتخت جمهوری باشقیرستان روسیه، با عضویت کامل هند و پاکستان در این سازمان موافقت و سند مربوطه را امضا کردند.

در این گزارش گفته شده است: با امضای سند مربوطه، روند و مراحل عضویت کامل هند و پاکستان در سازمان همکاری شانگهای آغاز شد.

این دو کشور در ماه سپتامبر سال 2014 بطور رسمی درخواست عضویت در سازمان همکاری شانگهای کرده بودند.

در حال حاضر چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان اعضای سازمان همکاری شانگهای را تشکیل می دهند و جمهوری اسلامی ایران، هند، افغانستان، مغولستان و پاکستان هم در این سازمان عضو ناظر هستند.

ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در اجلاس امروز اعلام کرد که ارمنستان، کامبوج، نپال و جمهوری آذربایجان به عنوان شریک برای گفت وگو در سازمان همکاری شانگهای پذیرفته می شوند.

وی همچنین به علاقمندی شماری از کشورها و درخواست آنها برای همکاری با سازمان همکاری شانگهای به صورت های متفاوت ازجمله عضو ناظر و شریک گفتگو اشاره کرد.

پوتین روز پنجشنبه در دیدار با آلکساندر لوکاشنکو رییس جمهوری بلاروس هم گفت که تصمیم برای اعطای موقعیت عضو ناظر به بلاروس گرفته شده است.

بلاروس به همراه ترکیه و سریلانکا شرکای گفتگوی سازمان همکاری شانگهای هستند و روسای جمهوری و هیات های نمایندگی این کشورها به عنوان میهمانان ویژه در اجلاس اوفا شرکت دارند.

جمهوری اسلامی ایران که از سال 2005 به عنوان ناظر در سازمان همکاری شانگهای حضور دارد هم درخواست برای عضویت کامل در این سازمان داده است.

دمیتری مزنتسف دبیرکل سازمان همکاری شانگهای به تازگی در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد: سطح پیشرفت مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 1+5 ،تا اندازه زیادی میزان نزدیکی و مشارکت این کشور به سازمان همکاری شانگهای را تعیین خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری روسیا سگودنیا، مزنتسف عصر روز چهارشنبه در گفتگو با شبکه خبری روسیه24 خاطرنشان کرد: ایران در سال های اخیر به ویژه در دو سال گذشته بطور مستمر با سازمان همکاری شانگهای در سطوح وزیران، حتی دبیران شورای امنیت و دادستانان کل همکاری کرده است.

وی با بیان این که نمایندگان ایران در نشست های بسیار مهم سازمان همکاری شانگهای همواره حضور داشته اند، اظهار داشت: با این حال کشوری که مورد تحریم شورای امنیت سازمان ملل قرار دارد نمی تواند شرایط برای عضویت کامل در سازمان همکاری شانگهای را داشته باشد.

دبیرکل سازمان همکاری شانگهای گفت: البته آرزو می کنیم که پیشرفت در (مذاکرات مربوط به) برنامه هسته ای ایران بیشتر باشد. اطمینان دارم پیشرفت در مذاکرات هسته ای ، مراحل و سرعت حل مساله عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای را تعیین خواهد کرد.

آنتون کوبیاکوف مشاور ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه نیز اخیرا بر عضویت کشورمان در سازمان همکاری شانگهای پس از لغو تحریم های شورای امنیت تاکید کرد.

به گزارش پورتال خبری روسی 'ام.کا.اس' ، مشاور رییس جمهوری روسیه خاطرنشان کرد : با لغو تحریم های شورای امنیت در مورد ایران، این کشور به عضویت سازمان همکاری شانگهای درمی آید.

وی افزود: در دستور کار اجلاس شانگهای عضویت ایران در این سازمان قرار دارد.

ایرنا

400-2.jpg

نشست های سران بریکس و سازمان همکاری های شانگهای در روسیه با اهدافی بزرگ در پیش رو

امروز نشست های سران بریکس و سازمان همکاری های شانگهای (SCO) تحت ریاست روسیه در شهر اوفا، پایتخت جمهوری باشقرستان روسیه آغاز می شود و تا روز 10 ژوئیه ادامه پیدا می کنند.

انتظار می رود اعضای بریکس در پایان نشست سران خود اعلامیه اوفا و طرح اقدامات را به تصویب برسانند. علاوه بر این در نشست سران سازمان همکاری های شانگهای، آغاز روند گسترش این سازمان اعلام خواهد شد.

گروه بریکس متشکل از روسیه، برزیل، چین، هند و آفریقای جنوبی و سازمان همکاری شانگهای متشکل از روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان ، تاجیکستان و ازبکستان است و علاوه بر این هند، ایران، پاکستان، مغولستان و افغانستان دارای مقام ناظر در سازمان همکاری شانگهای هستند. روسیه امسال ریاست دوره ای در هر دو سازمان را بر عهده دارد.

رهبران بریکس قصد دارند در نشست خود در درجه اول سالم سازی اوضاع اقتصادی جهان و همچنین اقدامات لازم برای گسترش روابط در زمینه های تجارت و سرمایه گذاری و فعالیت بانک جدید توسعه این گروه را مورد بحث قرار دهند.

پیوستن اعضای جدید از جمله هند، پاکستان و دیرتر ایران از جمله موضوعات اساسی در نشست سران سازمان همکاری شانگهای است و سران کشور های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز به شرکت در نشست های سران در روسیه دعوت شده اند.

قرار است شرکت کنندگان در نشست سران سازمان همکاری شانگهای 14 تصمیم از جمله آغاز روند پیوستن هند و پاکستام به این سازمان را به نصویب برسانند.

نمایندگان یا سران "42 درصد جمعیت جهان" در نشست های گروه بریکس و سازمان همکاری شانگهای در شهر اوفا، پایتخت جمهوری باشقیرستان روسیه شرکت خواهند کرد.

آنتون کوبیاکوف، مشاور رئیس جمهور روسیه روز سه شنبه ضمن اعلام این مطلب گفت سران 12 کشور، دو نخست وزیر و روسای عفت سازمان بین المللی شرکت خود در نشست های گروه بریکس و سازمان همکاری شانگهای در شهر اوفا را مورد تایید قرار داده اند

کوبیاکوف خاطرنشان کرد:ما با تحریمات مبارزه نمی کنیم چون طوری که در آنجا بازی می کنند نمی توان علیه یک ششم خشکی های جهان تحریمات اعمال کرد".

به گفته مشاور رئیس جمهور روسیه، اتحادیه اروپا بر اثر تحریمات علیه مسکو تا به حال بیش از 100 میلیون دلار ضرر کرده و به این خاطر در لهستان و آلمان اعتصاباتی رخ داده است.

کوبیاکوف پذیرش قریب الوقع هند و پاکستان اعضای ناظر به عنوان اعضای اصلی سازمان همکاری شانگهای را تصمیم تحول سازی نامید و افزود در حال حاضر 11 کشور دیگر از جمله ایران، کامبوج ، مصر، شریلانکا و سوریه درخواست عضویت در این سازمان را تقدیم کرده اند.

به گفته مشاور رئیس جمهور روسیه در نظر است در نشست سازمان همکاری شانگهای در اوفا 14 اعلامیه صادر، 11 پیمان امضا شده و نقشه راه همکاری در زمینه های تجارت، اقتصاد و سرمایه گذاری متشکل از حدود 50 طرح مشترک در عرصه های انرژی، استخراج معادن، صنایع تبدیلی ، مجتمع کشت و صنعت و دیگر عرصه ها مورد بررسی قرار بگیرد

روسیه ، چین ، هند ، برزیل و آفریقای جنوبی قلّک مشترکی به مبلغ 200 میلیارد دلار ایجاد کرده و در مورد چگونگی مصرف پول های مشترک توافق کردند.

روز سه شنبه در مسکو ، مقامات مالی کشورهای عضو بریکس ، آغاز به کار بانک جدید توسعه را اعلام کرده و همچنین در خصوص شرایط حمایتهای متقابل از استخر ذخایر ارزی توافق نمودند. سرمایه بانک ، 100 میلیارد دلار بوده و همین مقدار در صندوق کمک های متقابل قرار دارد.

ایجاد این دو سازمان مالی، اولین اتفاق در چهارچوب اجلاس های سازمان همکاری های شانگهای و بریکس است. این جلسات هشتم تا دهم جولای در اوفا برگزار می شود. روسیه ای که ایالات متحده آمریکا و اروپای غربی سعی دارند، ایزوله اش کنند ، در محدوده ی خود نه تنها قویترین اقتصاد جهان بوده بلکه تقریبا سی درصد از تولید ناخالص داخلی را دارد. این کشورها با هم دیگر توافق کردند که پولهایشان را به اشتراک بگذارند ، در واقع فعلا قصد ندارند این قلک را باز کنند. الویرا نابیولینا ، رئیس بانک روسیه ، در خصوص نتایج دیدار وزرای دارایی و روسای بانک های مرکزی G5 بیان داشت:

ما پایه و اساسی نمی بینیم که بگوییم، یکی از کشورهای عضو مجبور شود در آینده ی قابل پیش بینی برای کمک به این ابزار مراجعه نماید. این ابزار ایمنی است که اجازه می دهد قابلیت پیش بینی بیشتر و ثبات بیشتر سیستم های مالی مان را داشته باشیم.

ضمنا پروژه های اولیه ای که می توانند پول های بانک جدید توسعه را دریافت کنند ، تا پایان سال جاری مشخص خواهند شد. در زمره ی آنها تاسیسات در چهارچوب ابتکار چین برای راه ابریشم و همچنین " روسنفت" قرار دارد. الکساندر سالیتسکی ، کارشناس دانشکده ی اقتصاد جهانی و ارتباطات بین الملل آکادمی علوم روسیه بعید نمی داند که در زمره ی آنها ممکن است پروژه های دیگری با حضور چین باشد.

آمریکای لاتین و آفریقا ، من منظورم کشورهای جنوبی تر صحرای آفریقاست که هنوز درپروژه های راه ابریشم از آسیا به اروپا جای نگرفته اند. ضمنا پایگاه بسیار قابل اطمینان آفریقای جنوبی هم هست. علاوه بر این چین ارتباطات کاری خوبی را با برزیل حفظ می کند، در این کشور پروژه ی خطوط راه آهن بزرگ سراسر قاره ای برنامه ریزی شده است. گمان می کنم که چینی ها بانک جدید توسعه را به پروژه ی زیر ساختی در این قاره پیوند دهند.

چه چیزی در وهله ی اول در بانک جدید برای چین قابل توجه و جالب است ، برداشتن پول یا برعکس از طریق این بانک به پروژه هایی در کشورهای ثالث وام داده و بدین ترتیب سود و منفعت تجاری بدست آورد. پروفسور ژن یوآنچژه، معاون ریاست مرکز تحقیقات چینی بریکس در این باره می گوید:

چین اهمیت فراوانی برای بانک توسعه قائل است از آنجا که ایجاد آن مرحله مهمی از توسعه مکانیزم همکاری کشورهای بریکس است. دفتر مرکزی آن در شانگهای خواهد بود و اولین ریاست آن ، برعهده ی نماینده ی هند است. ضمنا تمامی کشورهای بریکس می توانند به خوبی در چهارچوب این سازمان مالی همکاری نمایند. چین بالاترین اقتصاد را در بین کشورهای بریکس دارد و این نقش بسیار قابل توجهی را در فعالیت بانک بازی می کند. من فکر می کنم که چین از طریق این بانک کمک های اقتصادی به کشورهای درحال توسعه خواهد داشت ، در آنها سرمایه گذاری کرده و از اجرای پروژه های زیر ساختی پشتیبانی خواهد کرد. همه اینها پایه و اساسی برای همکاری اقتصادی آینده است. در واقع بانک توسعه بریکس ، نه فقط مکانیزم همکاری اقتصادی داخل خود گروه بوده بلکه مکانیزم مشترک همکاری بریکس با سایر کشورهای در حال توسعه است.

پشتیبانی بانک ممکن است به ویژه برای بازارهای در حال توسعه در ارتباط با افزایش جریان سرمایه ی غربی باشد. همچنین به خاطر محدودیت های بودجه ای که کشورهای بریکس مجبور می شوند در صورت سختگیری قابل انتظار سیاست پولی — اعتباری سیستم فدرال رزرو آمریکا به آن وارد شوند.

توقعات از دیدار سران سازمان شانگهای در شهر روسی "اوفا"

در دیدار سران کشور های سازمان همکاری شانگهای در "اوفا" روسیه ممکن است چند تصمیم بسیار مهم گرفته شود.

تاجیکستان یکی از بنیانگذاران این اتحادیه است و تحلیلگران این کشور معتقدند که سازمان همکاری شانگهای در آستانه اتخاذ تصمیم های مهمی قرار گرفته که می توانند فلسفه این سازمان را برای 10 سال آینده تعیین کنند. "علیم فصیح الدین اف" خبرنگار ویژه ما در تاجیکستان هفته گذشته به نشست میز گرد دوشنبه در خصوص مسایل پیشرفت این سازمان رفته و در حاشیه این نشست ضمن معاشرت با دانشمندان جویای عقاید آنها شد.

تحلیلگران تاجیکستان بر آن هستند که نشست اوفا یک همایش سرنوشت سازی خواهد شد و می گویند که در آن قرار است تصمیم هایی گرفته شود که آینده این سازمان را تعیین خواهند کرد. آنها به دو موضوع مرتبط اشاره می کنند. تصمیم گیری در باره ایجاد صندوق توسعه و تاسیس بانک سازمان همکاری شانگهای می باشند. این نهاد ها می توانند با مرور زمان با ساختار های بین المللی پولی به رقابت بپردازند. بعلاوه آنها قادرند به اجرای کلان پروژه ها در روسیه و آسیای مرکزی با شرکت همه کشور های عضو این سازمان تکان بخشند.

"شریق بابایف" محققی از دوشنبه، کارشناس در امور بین المللی و مولف کتابی با عنوان "سازمان همکاری شانگهای در ساختار ژئوپلیتیک خاور میانه" که این را گفته افزود:

"این بانک برای تشکیل آماده بوده و می تواند کدام مسایلی را حل کند؟ اولا این بانک برای جمع کردن و انسجام وجوه کشور های عضو این سازمان کمک خواهد کرد و ثانیا مبلغ جمع شده در این بانک امکان خواهد داد پروژه های بزرگتری مانند تاسیس بانک جهانی پیاده شود. تا بحال پروژه های دوجانبه بیشتر رایج بوده که امروز کمتر گسترش یافته و الان توجه بیشتری به پروژه های جهانی جهت ایجاد و توسعه تاسیسات در اراضی کشور های عضو سازمان شانگهای مبذول می شود".

این تحلیلگر دوشنبه از میان چنین پروژه ها به طرح هایی در رشته انرژتیک اشاره می کند. به عقیده او با استفاده از وجوه بانکی می توان برنامه هایی جهت کشیدن خطوط ترانزیت نیروی برق و مواد هیدروکربنی از کشور های کوچک کمتر رشد یافته به کشور های بزرگ راه اندازی کرد. رشته دیگر آینده دار — حمل و نقل است. یک سال پیش در جریان دیدار سران کشور های عضو این سازمان در دوشنبه توافقنامه ای به امضا رسید در باره ایجاد شرایط مساعد برای کار شرکت های حمل و نقل بین المللی از طریق جاده. حالا نوبت اجرای این توافق رسیده. در قرارداد مربوطه ساخت کوریدور های حمل و نقل متصل کننده روسیه به چین از طریق آسیای مرکزی در نظر گرفته شده. راستای مهم سوم — پیشرفت دادن مشترک دانش و فناوری های پیشرفته است. شریف بابایف کارشناس تاجیکستانی در ادامه گفت:

امروزه هدف پیشرفت علمی نه فقط حل مسایل نظامی بلکه رسیدن به هدف های غیر نظامی هم می باشد. منظور فضانوردی و حفظ سلامتی است و روسیه و چین — کشور های عضو، و ایران و هند — ناظران، در این رشته ها از پوتانسیل عظیمی برخوردار هستند.

در دوشنبه بر این عقیده هستند که پذیرش اعضای جدید به عضویت این سازمان می تواند تصمیم مهم دیگر همایش "اوفا" باشد. ایران، هند، پاکستان و مغولستان خواهان پذیرفته شدن به این سازمان می باشند. پیشتر در تاجیکستان به امکان افزایش اعضای سازمان شانگهای با احتیاط می نگریستند. در این جمهوری بر آن بودند که ظاهر شدن اعضای جدید، کشور های کوچکی مانند تاجیکستان را تحت شعاع قرار خواهد داد. امروز هم این صدا ها بگوش می رسند ولی کمتر از پیش. خانم "گوزل مایتدینووا" مدیر مرکز تحقیقات ژئوپلیتیک وابسته به دانشگاه اسلاوی روسیه و تاجیکستان می گوید که نباید از گسترش سازمان شانگهای هراس داشت. این مقام ادامه داد:

به نظرم حوزه مسوولیت سازمان همکاری شانگهای باید گسترش یابد. در حوزه اوراسیای مرکزی روند همگرایی جریان دارد. در این موقعیت عمده کشور های دارای ظرفیت اقتصادی عظیم مانند هند باید به عضویت سازمان شانگهای در آیند. نقش و مکان این سازمان در سیاست جهانی باید افزایش یابد. فضای این سازمان می تواند به یک قطب دیگر در سیاست جهانی بدل شود".

در دوشنبه اطمینان دارند که در همایش سازمان شانگهای در "اوفا" مسایل امنیت نیز بررسی خواهند شد. خبرگان تاجیکستان می خواهند بدانند که جویای آن هستند که سازمان شانگهای نسبت به خطر های ناشی از افغانستان و خاور نزدیک چه واکنشی نشان خواهد داد. تحلیلگران می گویند که برخی شرکت کنندگان این سازمان حتی ممکن است ایده واکنش مشترک به چالش های جهانی از جمله به اعمال داعش — خطرناکترین سازمان تروریستی را به زبان بیاورند. چین مایل نیست که راه داعش به سوی ناحیه خودمختار سین کیانگ این کشور مسکون به اویغور های مسلمان هموار شود. آسیای مرکزی و روسیه از نظر استخدام شهروندانشان برای عملیات نظامی جاری سوریه گزند پذیر هستد. در دوشنبه می گویند که کار تا تشکیل ائتلاف نظامی نخواهد رسید ولی احتمالا طرف ها در باره ایجاد نهاد مشترک مشاوران نظامی جهت دفع حملات گروه های تروریستی و افراطی به توافق برسند.

اسپوتنیک

2222222-11.jpg

بازیگر جدید سیاست پولی جهانی - چین

AIIB ( ای آی آی بی) - بانک سرمایه گذاری زیر ساخت آسیا است و در ترکیب آن سه عضو بریکس و سه عضو سازمان همکاری شانگهای قرار دارند.

بعلاوه یک عضو گروه جی 7 و دو کشور متحد آمریکا عضو این بانک هستند که فشار ایالات متحده را نادیده گرفته و به پروژه جهانشمول چین پیوستند. این حادثه پس از امضای توافقنامه ای در باره ایجاد AIIB در پکن در تاریخ 29 ژوئن از سوی 50 کشور بوقوع پیوست. هفت کشور دیگر هم پس از گذراندن مراسم تصویب داخلی، سند تاسیس این بانک را به امضا خواهند رساند.

روسیه صاحب 65 هزار و 362 سهام و 5/92 درصد آرای این بانک گردید و پس از چین و هند در جای سوم است. چین و هند به ترتیب دارای 20/06 و 7/5 درصد آرا می باشند و آلمان، کره جنوبی و استرالیا در گروه شش کشور های برتر این سازمان قرار گرفتند.

این تعداد سهام و آرا به روسیه امکان می دهد که به کسب مقام های عالی اداری در بانک AIIB امیدوار باشد. هم اینک چند پروژه روسی شایسته دسترسی به اعتبار های این بانک اعلام شدند. آنها راه آهن سریع السیر مسکو — قازان و کریدور ترابری اروپا — چین غربی هستند.

در همایش چندی پیش اقتصادی بین المللی در سنت پترزبورگ "ماکسیم سکولوف" وزیر ترابری روسیه اشاره کرد که روسیه می تواند مدعی کسب یک سوم و حتی نصف وجوه اعتباری AIIB تا سال 2020 باشد. مجموع سرمایه مجاز بانک بالغ بر 100 میلیارد دلار است. یک تعداد محققان در مصاحبه با "اسپوتنیک" توجه کردند که در گروه اول موسسان AIIB سه کشور بریکس و با احتساب اینکه هفته آینده هند در نشست سازمان شانگهای عضو کامل آن خواهد شد، سه کشور عضو سازمان شانگهای هستند. "سرگئی خستانف" در این خصوص چنین گفت:

بانک AIIB از نظر اصول تشکیل بندیخود تا اندازه ای به جایگزین بانک جهانی ویژه منطقه آسیا شباهت دارد. در ضمن از قراری که کدام کشور در این بانک سهمیه حد اکثر دارد می توان به سهولت حدس زد که نقش اول در این بانک با چین است.

در عین حال این به معنا آن نیست که گرفتن تصمیم در این بانک غیر شفاف باشد. ولی آمریکا و ژاپن همانا این دلیل را به منزله مانع اساسی در راه عضو شدن شان را عنوان می کنند. دیدگاه کارشناس "ویکتور پاولیاتنکو" در این باره که چرا ژاپن در میان 57 کشور موسس این بانک قرار نگرفته چنین است:

در این پروژه 57 کشور شرکت می کنند. در میان آنها انگلیس؛ فرانسه و آلمان از گروه هفت هستند. گمان نمی کنم که اگر این بانک غیر شفاف بود آنها عضو آن می شدند. ژاپنی ها ساده از خط مشی آمریکا پیروی کردند. این خط درست با آن رویارویی مطابقت دارد که آمریکا و ژاپن با استفاده از آن با چین مبارزه می کنند که می خواهد حوزه جدید نفوذ خود را ایحاد کند. ظاهرا این تصمیم گیری توکیو منعکس کننده کمبود استقلالش در دیپلماسی خود می باشد. در ضمن برخورد به این مساله در داخل ژاپن یک معنا نیست. کابینه حزب حاکم این تصمیم را اتخاذ کرده ولی به معنای آن نیست که در محافل بازگانی و اجتماعی آن کشور فقط این دیدگاه حمکفرما باشد. بر عکس این نقطه نظر هست که ژاپن با این رفتار به وجهه و منافع خود خدشه وارد کرده و برای شرکت نکردند در AIIB دلیل وزین و موجهی وجود ندارد.

واشنگتن به ژاپن هم مانند کره جنوبی، استرالیا و آلمان فشار شدیدی وارد می کرد ولی در سئول عقل سلیم برتری پیدا کرد. چنین است عقیده محقق "آلکساندر وارانتسوف" وی در ادامه گفت:

موضع بالای کره جنوبی در سرمایه مجاز این بانک انسان را به حیرت می اندازد. این متحد نزدیک آمریکا است و این امر گویای خیلی چیز ها است. مثلا نشانه آن است که سئول این بانک را بعنوان وسیله توسعه جدی منطقه ای تلقی می کند. کره جنوبی خود را به منزله یکی از قدرت های اقتصادی پیشتاز منطقه معرفی می کند و بر خلاف عدم تفاهم های سیاسی با برادر بزرگ و متحد نظامی- سیاسی در این خصوص، تصمیم گرفت در AIIB فعالانه شرکت کند. حضور آلمان در AIIB گویای آن است که این بانک یک نهاد بین المللی است و تعدادی از دیگر کشور ها هم نسبت به آن علاقه نشان می دهند. از سوی دیگر این امر گویای علاقمندی آلمان نه فقط به جنبه اقتصادی بلکه به راستای ژئوپلیتیک این قضیه هم هست. آلمان مایل است در این منطقه نقش چشم گیری ایفا کند و این کار را می کند.

چین با پیاده کردن پروژه بانک AIIB آمریکا را به چالش کشید. آمریکایی که عجالتا از طریق صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در فعالیت های پولی جهانی برتری دارد. امروز پروژه جهانی AIIB رسما راه اندازی شده که به معنای آن است که ده ها کشور به متزلزل کردن مواضع آمریکا در جهان پرداختند.

اسپوتنیک

087536222222-2.jpg

در راه تحکیم موضع جهانی،

چین صندوق اقتصادی «راه کبیر ابریشم» را تأسیس می کند.

با اطمینان می توان گفت که بدون وابستگی به تمایل و تلاش واشنگتن و بروکسل، «باشگاه مستقل» کشورهای « بریکس» بخش لاینفک سیستم سیاسی و اقتصادی جهان شده است.

موضوعات مربوط به مسائل معماری مالی، دورنمای نظم جهانی ، امنیت بین المللی و اصلاحات نهادهای جهانی، بطور منظم در اجلاس « بریکس» و تعداد زیادی از میزگردها و انواع مختلف نشست ها بررسی می شوند.

آشکار است که کشورهای عضو « بریکس» از دیدگاه های متفاوتی برخوردارند، اما این موضوع مانع از طراحی دیدگاه واحد نسبت به ساختار جهان نمی شود. با گذشت هر سال مشخص تر می شود که کشورهای عضو بریکس خواهان ایفای نقش معینی در دنیای متغییر هستند و خودشان برای شکل دهی مقررات بازی و بحث در باره مسائل و شرکت در فرایندهای سیاسی و اقتصادی مهم جهان آماده هستند.

نظمی که مقام های رهبری در سیستم جهانی را بین کشورهای معینی تقسیم کرده بود تا چندی پیش مورد شک و تردید قرار نمی گرفت. اما امروزه، توازن قوا تغییر کرده است و این به معنای آن است که قوانین باید تغییر کنند. در وهله نخست این امر در اقتصاد نمایان است که کشورهای در حال توسعه تقریبا نقش تعیین کننده ای بازی می کنند. دفاع از مواضع آنها به بریکس محول شده است.

ولادیمیر زاخاروف استاد ارشد مدرسه عالی اقتصاد در این خصوص گفت: از ایجاد ساختار های جهانی دیگر صحبت می شود که پاسخگوی نیازهای کشورهای در حال توسعه باشند. از اینرو ما از یکسو شاهد ایجاد بانک « بریکس» هستیم و از سوی دیگر ساختار مالی مانند بانک آسیایی سرمایه گذاری زیر ساخت که بودجه آن حدود 100 میلیارد دلار است و 50 میلیارد دلار آن را چین می پردازد. چین بنیاد کمربند اقتصادی راه کبیر ابریشم را ایجاد می کند که 40 میلیارد دلار سرمایه آن تأمین شده است. از اینرو از نظم جهانی جدید سیاسی و اقتصادی صحبت می شود که کشورهای عضو «بریکس» نقش مهمی در آن بازی می کنند.

ساختارهای گوناگونی در « بریکس» در حال طراحی ابتکارات و پیشنهاداتی هستند که تمام عرصه های زندگی را دربر خواهند گرفت.

در داخل « بریکس» شِمای متفاوت همکاری، مناسبات هماهنگ کننده بین کشورها در اکثر عرصه ها فعال هستند: مالی، اقتصادی و صنعت. در این جا دفاع از منافع اقتصادی و سیاسی نقش اصلی را بازی می کند. دنیا در آستانه تغییرات قابل توجه توازن نیرو قرار دارد.

اما هنوز تمام مسائل در ساختار داخلی « بریکس» حل و فصل نشده اند. هنوز کارهای زیادی در راه توسعه تماس ها بین نمایندگان حکومتی و کارشناسان باقی مانده است. این کار باید هم در هر کشور بطور جداگانه و هم در سطح اتحادیه « بریکس» صورت گیرد.

ولادیمیر کولوتوف مدیر انستیتوی «هوشی مین» وابسته به دانشگاه دولتی سنت پطربورگ در این خصوص گفت: من شخصا توجه هر چه بیشتری به مناسبات تنگاتنگ تر بین کارشناسان سازمان و قدرت مبذول می داشتم. هنگام تأسیس چنین فرمات جدید باید به این نقطه ضعیف توجه بیشتری شود و اقداماتی به انجام برسند که کارایی این تعامل را افزایش بدهد.

چارچوب « بریکس» برای روسیه، برزیل، چین، هند و آفریقای جنوبی تنگ شده است. این کشورها برای کار با اتحادیه های موجود اقتصادی و سیاسی و رواج ابتکارات خود و دفاع از منافع مشترک آماده هستند. اجلاس « اوفا» پله ای دیگر در راه تأیید نقش « بریکس» در جهان است. زیرا آنها دیگر نمی توانند با بی عدالتی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کنار بیایند. شرایط واقعی نیز اجازه چنین کاری را نمی دهد.

اسپوتنیک

3665652222.jpg

گشایش همایش اقتصادی بین المللی در سن پترزبورگ روسیه

تقریبا 1700 نفر از بازرگانان و کارآفرینان از روسیه و 65 کشور دیگر از جمله نمایندگان بزرگترین شرکت های جهان اعلام کرده اند در همایش اقتصادی بین المللی سن پترزبورگ که امروز گشایش می یابد، شرکت می کنند.

امروز 19ـ مین همایش اقتصادی بین المللی سن پترزبورگ که مقامات سیاسی و بزرگترین بازرگانان و کارآفرینان از سراسر جهان بطور سنتی در آن شرکت می کنند، کار خود را آغاز می کند.1669 نفر از بازرگانان و کارآفرینان از روسیه و 65 کشور دیگر از جمله آمریکا، فرانسه، سوئیس،ژاپن، بریتانیا، آلمان، فنلاند و چین اعلام کرده اند در این همایش حضور خواهند داشت.

همایش اقتصادی سازمان همکاری های شانگهای و گروه "بریکس" در چارچوب همایش اقتصادی بین المللی سن پترزبورگ برگزار خواهد شد. ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه با بازرگانان و کارآفرینان دیدار کرده و تعدادی از مذاکرات دوجانبه را انجام خواهد داد.

اسپوتنیک

1333582222-2.jpg

     اعضای جدید سازمان همکاری شانگ های

                        یکی از وظایف سازمان شانگهای خروج از سیستم تک قطبی جهان بود.

اعضای جدید، سازمان همکاری شانگهای را کامل تر می کند. در اجلاس ماه ژوئیه در اوفا، روند عضویت پاکستان و هند به عنوان اعضای تمام و کمال سازمان آغاز خواهد شد. بعلاوه روند عضویت ایران به این سازمان نیز بررسی خواهد شد.

ظاهر شدن اعضای جدید به نفع تمام کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای است. همانا به این دلیل کارشناسانی که رادیو « سپوتنیک» با آنها به گفتگو نشست، امید خود را نسبت به این موضوع که در «اوفا» تصمیمات جدی سیاسی به تصویب خواهند رسید تا هند و پاکستان و ایران به دریافت مقام عضو کامل سازمان همکاری شانگهای نزدیک تر شوند را پنهان نمی دارند. شایان ذکر است که اعضای کنونی سازمان همکاری شانگهای عبارتند از روسیه، چین، قزاقستان ، قرقیزستان و تاجیکستان و ازبکستان. کشورهای مغولستان، هند و ایران و پاکستان و افغانستان از مقام ناظر برخوردارند. اما در سپتامبر سال 2014 میلادی پاکستان و هند تقاضای رسمی برای ورود به سازمان را ارسال کردند و ایران نیز خواهان عضویت کامل در این سازمان است. ارمنستان و سریلانکا نیز تقاضای دریافت مقام ناظر را مطرح می کنند. چنین گام هایی نشانگر آن است که جهان در آستانه تغییرات جدی ژئوپلیتیکی است.

سرگی ساناکویف رئیس مرکز تحلیلی روسیه — چین در این خصوص گفت: اگر تمام کشورهایی که تقاضای عضویت خود را ارسال می کنند در نظر گرفته شوند — عملا بیش از نیمی از جمعیت جهان را تشکیل خواهند داد. البته صدای سازمان همکاری شانگهای هر چه رساتر و مهم تر می شود. یکی از وظایف این سازمان خروج از سیستم تک قطبی جهان بود.

در عین حال نباید فراموش کرد که سازمان همکاری شانگهای در وهله اول یک اتحادیه اقتصادی است. پذیرش اعضای جدید به صفوف آن امکان اجرای طرح های بزرگ مقیاس اقتصادی را فراهم خواهد ساخت.

میخائیل چرنوف معاون مدیر مرکز وضعیت استراتژیکی در این رابطه گفت: سازمان همکاری شانگهای — در وهله اول یک سازمان اقتصادی است که گسترش خواهد یافت. ایران مناسبات تنگاتنگی با روسیه برقرار کرده است و قراردادهای بزرگی بین آنها به امضا رسیده است. این قراردادها در رشته های نظامی ، اقتصادی و همکاری مدنی به امضا رسیده اند. موافقتنامه هایی در عرصه ارتباطات و ایجاد کریدورهای حمل و نقل از طریق اوستیای شمالی ، اوستیای جنوبی و ارمنستان وجود دارند. خط راه آهن در سواحل شرقی دریای خزر افتتاح شده است. ایران و روسیه در مرحله توسعه عرصه اقتصادی و رشد وتوسعه تمام مناسبات قرار دارند که در صد سال اخیر وجود نداشت. عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای — گام مهمی است که موجب تحکیم ائتلاف اقتصادی خواهد شد.

سازمان همکاری شانگهای در ماه ژوئن سال 2001 میلادی تأسیس شد و در جهات مختلفی گسترش یافت: امنیت، اقتصاد و فرهنگ و آموزش و پرورش. راه های منتخب کشورهای عضو سازمان با گذشت هر سال طرفداران بیشتری جلب می کند. نمی توان به شکل دیگری توجه کشورهای جدید نسبت به این سازمان را توضیح داد. تلاش هند و پاکستان برای ورود به سازمان همکاری شانگهای ممکن است به تصحیح اشتباهاتی کمک د کند که اواسط قرن گذشته بروز کردند.

الکساندر سوبیانین رئیس سرویس انجمن برنامه ریزی استراتژیک همکاری مرزی در این خصوص گفت: کارهای مقدماتی بسیار خوب دیپلمات ها، اقتصاددانان و نظامیان شرایط مناسبی برای عضویت هند و پاکستان در سازمان ایجاد کرد. این نکته بسیار مهم است. وقتی امپراطوری بریتانیا بخودی خود پس از نتایج جنگ جهانی دوم از هم پاشید، انگلیسی ها « مین های» ساعتی را برای دهه ها و یا صد سال آینده به صورت خط مرزی با پاکستان کار گذاشتند.همانا این «مین» ها مانع از همزیستی مسالمت آمیز هند و پاکستان و هند و چین و بنگلادش می شود که کشورهای مستعمره امپراطوری سابق بریتانیا بودند. اینکه پاکستان و هند اعضای تمام و کمال سازمان همکاری شانگهای خواهند شد — فوق العاده مهم است.

اما نباید فراموش کرد که راه ورود به سازمان همکاری شانگهای، کارهای طولانی مقدماتی را طلب کرد، هر چند دورنما های جدید اقتصادی را به روی آنها گشود.

سفر نخست وزیر مودی به چین و امضای قرارداد — رویداد بسیار مهمی است. شاید بتوان آن را مهمترین رویداد در مناسبات هند و چین طی 50-40 سال اخیر دانست. هند بزرگترین خریدار تسلیحات روسی است. اگر همکاری نظامی — فنی حذف شود، کمتر چیزی باقی می ماند. مناسبات ما با هند بمراتب کمتر از قزاقستان است و با چین اصلا قابل مقایسه نیست. اما حالا همکاری تمام و کمال بین روسیه وهند توسعه خواهد یافت که فقط به تحویل تسلیحات و برنامه های نظامی ختم نخواهد شد.

عضویت در سازمان همکاری شانگهای امکان شرکت فعال تر در تحکیم ثبات و امنیت در منطقه و کل جهان را برای این کشورها فراهم می سازد. در اینجا توجه اصلی به مبارزه با تروریسم ، جدایی طلبی و افراط گرایی و قاچاق موادمخدر مبذول خواهد شد.

اسپوتنیک

965519a32f7c19fe5c9a9024167592f6_verybig.jpg

استراتژی پیشرفت برای امروز - استقلال در آینده

قرار است در نشست سران بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) در شهر روسی "اوفا" استراتژی اشتراک اقتصادی این کشور ها پذیرفته شود که ان را می شود از مهمترین اسناد این سازمان نامید. پایه آنرا پیشنویس روسیه و چین تشکیل می دهد. الان خبرگان بریکس بروی هماهنگ ساختن مفاد آن فعالانه کار می کنند.

این استراتژی تا سال 2020 در نظر گرفته شده. به عقیده روسیه این سند فرمولبندی هدف های دقیق و درازمدت همکاری کشور های بریکس در رشته های جداگانه و در قالب پیشنهاد های نظری را هموار خواهد کرد.

عجالتا این سند ابتکار های روسیه و چین را بازتاب می دهد. مسکو تدوین استراتژی مشترک را پیشنهاد کرده و چین طرفدار مشخص سازی اصول همکاری های اقتصادی است.

الان این استراتژی بیست رشته همکاری را در بر می گیرد از مخابرات گرفته تا رشته انرژتیک. علایق همه گونه بنگاه ها صرف نظر از حجم سرمایه گذاری آنها در نظر گرفته می شود. با جرات می توان گفت که این استراتژی منعکس کننده همه شرکت کنندگان بریکس خواهد شد که سعی دارند این قانون فیزیکی را ثابت کنند که پدیده های متناقض بهم دیگر جذب می شوند. "سرگئی خستانوف" رییس گروه شرکت های "آلور" در این باره چنین گفت:

نکات تناقض بین کشور های بریکس بیشتر از شباهت آنها است. با این حال همانا در این کشور ها بخش چشمگیر محصول جهانی تولید می شود و در دهه های اخیر مخصوصا آنها بالاترین آهنگ های پیشرفت اقتصادی را نشان دادند. این حقیقت که وزن اقتصادی بریکس در زمان اخیر بالا رفته رهبری این کشور ها را به ایجاد نهاد های خودی سرمایه گذاری و سرویس آنها را وا می دارد. از نقطه نظر تتنوع دادن به منظره جهانی اقتصادی از این نیت فقط می توان استقبال کرد.

وظیفه سند در باره استراتژی — مشخص کردن هدف ها برای فعالیت شورای کار و بلوک اقتصادی کل کشور های عضو است. اتاق های بازرگانی و صنایع بریکس و شرکت کنندگان بازار پولی به مفاد این استراتژی متکی خواهند بود.

یک ابتکار دیگر روسیه — "نقشه راه" همکاری ها در رشته سرمایه گذاری ها است. کشور های بریکس هم اینک به این توافق رسیدند که سند مربوطه را در نیمه دوم سال جاری تهیه خواهند کرد. روشن است که طرحریزی "نقشه راه" پس از تاسیس بانک توسعه و صندوق ذخایر پولی این اتحادیه گام بعدی در پیشرفت همکاری ها خواهد شد. به عقیده "ولادیمیر فیگین" رییس انستیتو انرژتیک و دارایی روسیه و عضو گروه بریکس، "نفشه راه" به ما امکان خواهد داد که در کار مشترکمان به ایده های جدیدی برسیم. فیگین گفت:

کشور های در حال رشد در تنوع بخشی بیشتری علاقمندی بالایی دارند. مثلا برزیل. این کشور مدت ها مشغول فناوری های دریایی و زیر آبی است چون ذخایر آینده دار آن کشور در آنجا قرار دارد. چین نیز همین کار را می کند. برای روسیه هم بخاطر مناطق پهناور شمالگان و خاور دور اش این رشته از اهمیت بسیار زیاد برخوردار است. این موقعیت هایی می باشند که کل اعضا از آن سود می برند و برای این کار باید امکانات فناوری جهت تحویل تجهیزات و برای پیاده کردن پروژه های بزرگ را توسعه داد. این یکی از نمونه ها از هدف های متحد کننده کشور های عضو است. برای رسیدن به موفقیت باید هدف های مشخص بر گزیده شده و برای رسیدن به آنها "نقشه راه" تهیه شود.

نباید فراموش کرد که در حال حاضر چنین پروژه بزرگی در دست طرح ریزی است. "ولادیمیر کولوتف" رییس انستیتو "هو شی مین" وابسته به دانشگاه دولتی "سن پترزبورگ" که این را گفته ادامه داد:

از میان پروژه های جدی دارای دامنه اوراسیایی فقط یک طرح در دست بررسی است و آن احیای راه بزرگ ابریشمی زیر سرپرستی چین است. این راه قاره ای است و از آن برای رساندن اجناس و مواد طبیعی از چین به اروپا و بالعکس می توان استفاده کرد.

پروژه های این نوع بار دیگر ثابت می کنند که کشور های بریکس به اجرای خط مستقل در سیاست و اقتصاد جهانی علاقمندی زیادی دارند. البته این کار برای سال های درازی است ولی بسیاری خبرگان حالا هم می گویند که شک نیست که تدوین و اجرای خط مشی مستقل در آینده حتما توام با سودآوری های بالایی خواهد بود.

اسپوتنیک

087536222222.jpg

کشورهای عضو بریکس یک گام دیگر برای پایان سلطه بانک جهانی برداشتند

کشورهای روسیه،چین، برزیل و هند (بریکس ) روز دوشنبه با انتخاب «کی. وی. کامات» هندی به عنوان رییس بانک توسعه بریکس گام دیگری را برای مقابله با سلطه بانک جهانی برداشتند.

مشاور وزیر دارایی هند با تایید انتخاب این فرد به عنوان رییس بانک توسعه بریکس اعلام کرد، این بانک در سال آینده عملیاتی می شود.

بانک توسعه بریکس قرار است 50 میلیارد دلار در بخش طرح های زیربنایی هزینه کند و همچنین مبلغ یکصد میلیارد دلار را به عنوان ذخیره در این بانک نگهداری کند.

بسیاری از کارشناسان، تاسیس بانک توسعه بریکس را تهدیدی برای بانک جهانی زیر نفوذ غرب که از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون سلطه خود را بر کشورهای مختلف به ویژه کشورهای درحال توسعه داشته می دانند.

تولید ناخالص کشورهای بریکس که 40 درصد ازجمعیت جهان را در خود جای داده است به 16 هزار میلیارد دلار می رسد.

گروه بریکس را کشورهای روسیه ،چین ،برزیل و هند درسال 2001 تاسیس کردند و در سال 2011 آفریقای جنوبی نیز به این گروه پیوست .

درحال حاضر برخی از کشورها از جمله مصر و آرژانتین نیز برای عضویت در بریکس ابراز علاقه مندی کرده اند و انتظار می رود در سال های آینده تعداد اعضای این بانک افزوده شود.

کشورهای عضو بریکس مقر این بانک را در شانگهای چین قرارداده است .

صندوق بین المللی پول به سبب تحمیل شرایط دشوار این بانک برکشورهای درحال توسعه و جلوگیری از حضور این کشورها در کمیته های با نفوذ آن با انتقادهای شدیدی رو به رو بوده است.

صندوق بین المللی پول از سال 1945 شروع به کار کرد ، ساختار این نهاد اقتصادی بین المللی به این شکل است که سهمیه هر کشور تعیین کننده حق دریافت وام و حق رای است و در این شرایط آمریکا با در اختیار داشتن 17 درصد سهام این صندوق به نوعی صاحب حق وتو است ، چین چهار درصد و ایران 63 صدم درصد از سهام این بانک را در اختیار دارد.

هدف اصلی بانک جهانی اعطای وام برای توسعه و گسترش طرح های تولیدی آن دسته از کشورهای درحال توسعه عضو بانک جهانی است.

به اعتقاد کیت یکی از پژوهشگران نهادهای بین المللی ، ایالات متحده که بزرگترین سهام دار این بانک است از حق وتو برای عدم پرداخت وام به کشورهایی که از نظر سیاسی با آن ها مشکل دارد و اعطای وام به طرفداران خود استفاده می کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، کشورهای درحال توسعه و نوظهور همواره از انتخاب یک آمریکایی به عنوان رییس بانک جهانی انتقاد کرده اند.

براساس یک قانون نانوشته پس از جنگ جهانی دوم تاکنون رییس بانک جهانی از سوی آمریکا و رییس صندوق بین المللی پول از سوی اروپا تعیین شده است که این اقدام همواره با مخالفت کشورهای در حال توسعه مواجه بوده است.

بسیاری از کارشناسان تاسیس بانک کشورهای بریکس را به عنوان چالشی مهم برای سازمان های بین المللی غربی از قبیل صندوق بین المللی پول و بانک جهانی که در واشنگتن مستقر هستند، می دانند.

ایرنا

sicbsIGT_439.jpg

3 مقام دیگر ارتش چین به فساد مالی متهم شدند

ارتش چین تاکید کرد، سه مقام ارشد دیگر در این نهاد به اتهام فساد مالی تحت بازجویی قرار گرفتند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس کمیسیون مرکزی ارتش چین که نیروهای مسلح 2.3 میلیون نفره این کشور را کنترل می‌کند، در این باره اعلام کرد: هدف شی جینپینگ، رئیس‌جمهور چین ریشه‌کن کردن فساد در ارتش است.

در همین حال در بیانیه‌ای که روز گذشته منتشر شد، وزارت دفاع چین از سه مقام دیگر ارتش این کشور به عنوان افراد درگیر در اختلاس مالی نام برد و اعلام کرد که پرونده این افراد در دست پیگیری است.

این نهاد از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرده است.

این در حالی است که این سه تن نیز در اداره پشتیبانی ارتش چین خدمت می‌کردند؛ نهادی که طی یک سال اخیر اکثر افراد خاطی از این قسمت ارتش بوده‌اند.

علاوه بر این رئیس‌جمهور چین کمپین وسیعی را علیه فساد در تمامی نهادها و بخش‌ها به راه انداخته و متعهد شده است تا گام‌های موثری را در این مسیراتخاذ کند. هفته گذشته دفتر اینترپل چین لیستی از 100 فعال اقتصادی فراری منتشر کرد. رسانه‌های چینی پس از آن گزارش دادند که نفر اول این لیست بازداشت شده است.

ایسنا

photo44444.jpg

تحلیلگران سیاسی:

دوران انحصارطلبی آمریکا به سر آمده است

کارشناسان اقتصادی و سیاسی بر این باور هستند که آمریکا در شرایط جدید نمیتواند به انحصارطلبی خود ادامه دهد.

به گزارش راشاتودی، «پائول فارل» تحلیلگر سیاسی-اقتصادی و ستوننویس پایگاه خبری «مارکت واچ» در گزارش روز- یکشنبه - خود نوشت که دوران انحصارطلبی و تکروی های آمریکا به پایان رسیده است.

فارل تصریح کرد: «آمریکا توانایی مقابله و رقابت با کشورهایی مانند چین را از دست داده است و حتی نمیتواند سیاست خارجی خود را کنترل کند و به همین دلیل دوران انحصار و سلطه طلبی این کشور بر سایر کشورها رو به اتمام است.»

وی در مقاله خود نوشت: «پیشرفت سریع چین و سایر کشورهای در حال توسعه هر بار بیش از گذشته معنای انحصارطلبی آمریکا را کمرنگ میکنند و به این ترتیب دیگر این کشور قدرت برتر جهان نیست.»

«رابرت گوردون» اقتصاددان دانشگاه «نورث وسترن» در ایالت ایلینوی آمریکا در تازهت رین آمارگیری خود بیان کرد که تغییر جمعیتی، رکود آموزشی و عملکرد ضعیف سازمان ها و شرکت ها از دلایلی هستند که قدرت اقتصادی آمریکا تا پایان قرن بیست و یکم تا حدود دو دهم درصد کاهش مییابد.

ایلنا

047247.jpg

آغاز کار بانک جدید گروه بریکس تا ماه ژوئیه

وزیران دارایی بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) در اولین دیدار خود به ریاست روسیه درباره تصویب توافقنامه تشکیل بانک جدید توسعه قبل از برگزاری دیدار سران این گروه که روزهای 9 و 10 ژوئیه در شهر اوفا در روسیه برگزار می شود، به توافق رسیدند.

آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه ضمن اعلام این مطلب افزود که وزیران دارایی بریکس قرار گذاشتند رئیس بانک جدید از طرف هند تعیین شود.

روسیه در اواسط ماه مارس توافقنامه تشکیل بانک توسعه بریکس با سرمایه اولیه 100 میلیارد دلار را به تصویب رسانده است. این توافقنامه روز 15 ژوئیه سال 2014 در جریان ششمین اجلاس سران بریکس در برزیل به امضا رسیده است. رهبری فعالیت این بانک از سوی شورای حکام، شورای مدیران و رئیس صورت خواهد گرفت. رئیس اول شورا حکام از طرف روسیه و رئیس اول شورای مدیران توسط برزیل تعین خواهد شد.

اسپوتنیک

16224712222-2.jpg

اعضای جدید بانک آسیایی معرفی شدند

بانک آسیایی با رهبری چین، ۵۷ عضو اصلی خود را بعد از اضافه کردن اعضای جدید، معرفی کرد.

به گزارش راشاتودی، سوئد، آفریقای جنوبی، آذربایجان، ایسلند، پرتغال، لهستان و اسرائیل اعضایی بودند که به فهرست اعضای اصلی بانک آسیایی اضافه شدند.

وزیر اقتصاد چین اعلام کرده است که قوانین این بانک تا اواسط سال جاری میلادی نهایی می‌شود.

اعضای اصلی بانک آسیایی با دارا بودن حق وضع قوانین بانک، نسبت به اعضایی که در آینده اضافه شوند دارای ارجحیت هستند.

روسیه از اعضای اصلی بانک آسیایی بوده و کشورهای آمریکا و ژاپن تنها اقتصادهای بزرگ دنیا هستند که به عضویت بانک آسیایی در نیامده‌اند.

باتوجه به اینکه مرکزیت بانک جهانی در واشنگتن است و بانک آسیایی می‌تواند رقیبی برای بانک جهانی باشد، ایالات متحده آمریکا برای اینکه متحدانش به عضویت این بانک در نیایند، تلاش زیادی کرده است.

ژاپن نیز به دلیل روابط نزدیک با واشنگتن و بانک توسعه آسیا به عضویت بانک آسیایی در نیامده است.

ایلنا

aiib-(1).jpg

ایران عضو بانک سرمایه گذاری آسیا شد

ایران به عنوان عضو موسس در بانک سرمایه گذاری زیر بنایی آسیا (AIIB) که با هدایت چین برای سرمایه گذاری در بخش های زیرساختی این منطقه تاسیس شده، پذیرفته شد.

به گزارش خبرگزاری "رویترز" به نقل از خبرگزاری چینی "شین هوا"، تصمیم عضویت ایران در بانک سرمایه گذاری زیربنایی آسیا توسط اعضای حاضر منجمله چین، بریتانیا، فرانسه، هند و ایتالیا انجام شده است. امارات متحده عربی نیز به عضویت این بانک پذیرفته شده است.

بانک سرمایه گذاری زیربنایی آسیا موسسه مالی بین المللی است که به میزبانی چین تاسیس شده و مقر آن احتمالا در پکن مستقر خواهد بود. این بانک سرمایه ای بیش از صد میلیارد دلار خواهد داشت.

این بانک سرمایه‌ای بیش از صد میلیارد دلار خواهد داشت که در اکتبر 2014 تعداد 21 کشور آن را امضا کردند.

پیش از این انگلستان، سوئیس، آلمان، فرانسه، استرالیا، اتریش و ایتالیا به این بانک پیوستند،‌ بسیاری کشورها نظیر روسیه، برزیل، اسپانیا و هلند هم قرار بود به عضویت این بانک درآیند.

بانک زیرساخت آسیایی 45 عضو دارد که آخرین مهلت برای عضویت از سوی چین 31 مارس اعلام شده بود.

چارلز چن سخنگوی ریاست جمهوری تایوان گفته است که پیوستن به بانک آسیایی کمک خواهد کرد تا اقتصاد مناسبی داشته باشند و فرصت‌های مناسبی برای مشارکت امور بین المللی و نیز فرصت‌های شغلی بین‌المللی ایجاد خواهد کرد.

پیش از این کره شمالی درخواست پیوستن به این بانک را کرده بود که با مخالفت چین روبه‌رو شد.

آمریکا به شدت از تأسیس این بانک در منطقه آسیا انتقاد می‌کند و آن را رقیبی برای بانک جهانی اعلام کرده است. آمریکا بارها به کشورهایی که قصد دارند به این بانک بپیوندند هشدار داده تا درباره تصمیم خود تجدیدنظر کنند.

چین اعلام کرده است که در صورت تصویب نهایی 12 آوریل این کشور عملا از اعضای بانک آسیایی خواهد بود.

اسپوتنیک

0681842222-3.jpg

عضویت روسیه در بانک سرمایه گذاری آسیا

روسیه به عضویت Asian Infrastructure Investment Bank در خواهد آمد

معاونت نخست وزیری روسیه گفته است، تلاش می شود تا روسیه به عضویت

Asian Infrastructure Investment Bank در آید.

به گفته وی رییس حمهور روسیه شخصا با اجرای این طرح موافق می باشد. این بانک در سال 2014

میلادی، یک سال قبل تاسیس شده است و هدف آن تامین نقدینگی طرح های زیربنایی کشورهای منطقه

آسیا و اقیانوسیه می باشد.

اسپوتنیک

81361495-6034357.jpg

بانک جدید آسیایی سرمایه گذاری برای زیر ساخت ها، رقیب تازه بانک جهانی

پس از بریتانیا، کشورهای فرانسه، آلمان و ایتالیا امروز، سه شنبه 17 مارس تصمیم گرفتند تا به بانک آسیایی سرمایه گذاری برای زیر ساخت ها (AIIB) بپیوندند. این بانک که با ابتکارکشور چین ایجاد گردیده میتواند رقیب آینده بانک جهانی در زمینه سرمایه گذاری و توسعه در کشورهای آسیایی و دیگر کشورهای جهان باشد.

با وجود ناخشنودی ایالات متحده آمریکا از حضور کشورهای قدرتمند غربی در بانک آسیایی تحت رهبری چین، این سه کشور مهم اتحادیه اروپا، امروز سه شنبه 17مارس از پیوستن خود به این پروژه مهم اقتصادی خبر دادند.

بریتانیا، چند روز پیش درخواست رسمی خود را برای پیوستن به این بانک و به عنوان عضو بنیانگذار، به چین اعلام کرد. این موضوع، نارضایتی آمریکا را در پی داشت و این کشور اعلام کرد که اقدام لندن، هم پیمانی دو کشور را خدشه دار کرده است.

در همین حال، آژانس چین نو امروز اعلام کرد که کشورهای سویس، لوکزامبورگ، و کره جنوبی در نظر دارند که به این بانک بپیوندند.

افزون بر کشورهای یاد شده، تا کنون 26 کشور که اکثراً کشورهای آسیایی و خاورمیانه ای هستند، به عنوان عضو بنیانگذار به این بانک پیوسته اند.

آخرین روز برای پیوستن به بانک آسیایی سرمایه گذاری برای زیر ساخت ها (AIIB) 31 مارس تعیین شده است. به همین مناسبت، تمامی کشورهای بنیانگذار این بانک در روزر 31 مارس در شهرآلماتی در کشور قزاقستان در گرد هم آیی کشورهای بنیانگذار شرکت خواهند کرد.

چین سهام دار اصلی بانک آسیایی سرمایه گذاری برای زیر ساخت ها

کشور چین که سهام دار اصلی بانک آسیایی سرمایه گذاری برای زیر ساخت ها (AIIB) میباشد، امروز اعلام کرد که منشور نهایی پایه گذاری این بانک به عنوان یک نهاد مالی جهانی تا پایان سال جاری و پس از رایزنی ها و توافق نهایی به امضای کشورهای بنیانگذار این بانک خواهد رسید.

استرالیا و کره جنوبی دو قدرت اقتصادی منطقه ای در حال بررسی های نهایی برای پیوستن به بانک آسیایی سرمایه گذاری برای زیر ساخت ها (AIIB) هستند، اما هنوز پیوستن قطعی خود به این بانک را رسماً اعلام نکرده اند.

ژاپن تنها قدرت منطقه ای است که برای پیوستن به این بانک تا کنون اظهار تمایل نکرده و خود را کنار کشیده است.

خبر گزاری فرانسه گزارش میدهد که شانس بسیار کمی وجود دارد که توکیو به بانک آسیایی سرمایه گذاری برای زیر ساخت ها (AIIB) بپیوندد. ژاپن رقیب تاریخی چین در منطقه به همراه آمریکا پیش تر بانک آسیایی توسعه را ایجاد کرده که مرکز آن در شهرمانیل، پایتخت فیلیپین است.

پیوستن کشورهای عمده اروپایی به این بانک چه تأثیراتی میتواند در جهت نهادینه شدن بانک آسیایی سرمایه گذاری برای زیر ساخت ها (AIIB) به عنوان یک نهاد تازه و قدرتمند جهانی داشته باشد؟

این بانک تا کجا میتواند پیش برود و آیا هژمونی بانک جهانی را در زمینه سرمایه گذاری و توسعه، به چالش نخواهد کشید؟

این پرسش ها را با مهرداد عمادی، اقتصاد دان و متخصص بازارهای مالی جهانی مقیم لندن در میان گذاشه ایم.

مهرداد عمادی اعتقاد دارد که طرح بانک آسیایی سرمایه گذاری برای زیر ساخت ها دو سال و نیم پیش از سوی چینی ها طراحی شده ویکی از اهدف عمده آن، جهانی کردن واحد پول چین یعنی "یوان" است. رقابت با بانک جهانی در زمینه طرح های توسعه اقتصادی در جهان، از دیگر اهداف طرح است. مهرداد عمادی اعتقاد دارد که اجرای این طرح به منزله پرشی تجاری، اقتصادی و سیاسی برای چین در جهان خواهد بود...

سرمایه بانک آسیایی سرمایه گذاری برای زیرساخت ها و مدیریت و رهبری طرح های بین المللی توسط چین

سرمایه اولیه بانک آسیایی سرمایه گذاری برای زیر ساخت ها (AIIB) 100 میلیارد دلار است. پکن 50 درصد سرمایه این بانک را با پرداخت 50 میلیارد دلار در دست خواهد گرفت.در نتیجه چین سهام دار اصلی این بانک خواهد بود و عملیات سرمایه گذاری برای توسعه زیر ساخت ها در کشورهای آسیایی وکشورهای دیگر جهان را هدایت خواهد کرد.همانگونه که بانک جهانی تحت نفوذ ایالات متحده آمریکا میباشد، بانک آسیایی سرمایه گذاری برای زیر ساخت ها (AIIB) تحت نفوذ کشور چین خواهد بود. این موضوع، ظرفیت بسیار بالایی را به چین ارائه میکند که ضمن گسترش نفوذ تجاری و اقتصادی، هژمونی سیاسی خود را گسترش دهد. بنا براین، طرح ایجاد این بانک، به عنوان یکی از مؤلفه های توسعه "هژمونیک" چین به عنوان قدرت اقتصادی-سیاسی برتر جهانی تبیین میگردد.

پشتوانه مالی عظیم چین برای رشد شتابان بانک آسیایی سرمایه گذاری برای زیر ساخت ها

سرمایه و همچنین منابع مالی در اختیار این بانک، پس از آغاز به کار میتواند با حمایت مالی چین به سرعت گسترش یابد. ذخایر 4000 میلیارد دلاری چین میتواند به عنوان پشتوانه مالی پیشرفت شتابان این بانک مورد استفاده قرار گیرد.

در آستانه ایجاد بانک آسیایی سرمایه گذاری برای زیر ساخت ها (AIIB)، چین عملیات سرمایه گذاری گسترده ای را در خاک خود و کشورهای مجاور طرح ریزی کرده است.

آغاز طرح چندین هزار میلیارد دلاری "راه ابریشم جدید" توسط چین

به گزارش بلومبرگ، چین مبلغی بیش از 1100 میلیار دلار در پروژه های زیر ساختاری سرمایه گذاری میکند. در این رابطه 400 پروژه بزرگ در زمینه زیر ساخت ها از هم اکنون تا سال 2016 آغاز به کار خواهد کرد. این طرح ها، در خاک چین و کشورهای مجاور چین و در چهارچوب پروژه ای که "راه ابریشم جدید" نام گرفته به مرحله اجرا در خواهد آمد.

Fri

81526557-630987122222.jpg

ضرب‌الاجل ونزوئلا به آمریکا برای کاهش کارکنان سفارتش

دولت ونزوئلا اعلام کرد، واشنگتن 15 روز فرصت دارد تا تعداد کارمندان سفارت خود در کاراکاس را از 100 نفر به 17 تن کاهش دهد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری شینهوا، دلسی رودریگز، وزیر امور خارجه ونزئلا تاکید کرد، این بستگی به دولت واشنگتن دارد که بخواهد کدام یک از دیپلمات‌هایش را از ونزوئلا خارج کرده و از تعداد 100 تن ازکارمندانش بکاهد.

وی پس از دیدار سه ساعته با دیپلمات‌ ارشد آمریکا در کاراکاس گفت: دولت آمریکا می‌تواند 17 دیپلمات در خاک ما داشته باشد و ما به آنها 15 روز فرصت داده‌ایم تا لیست افرادی که قرار است در اینجا باقی بمانند ارائه کنند.

نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا در پاسخ به تحریم‌ها و محدودیت‌های آمریکا علیه مقام‌های کشورش، روز شنبه یکسری اقدامات تلافی جویانه را اعلام کرد که از جمله شامل درخواست ویزای شهروندان آمریکایی و تهیه لیست "ضد تروریستی" است؛ اقدامی که علنا اجازه نمی‌دهد برخی از مقام‌های خاص از جمله جورج بوش و یا برخی از سناتورهای آمریکایی وارد کاراکاس شوند. این تدابیر همچنین ایجاب می‌کند که دیپلمات‌های آمریکایی پیش از دیدار با گروه‌های سیاسی اپوزیسیون درخواست ارائه دهند و این اقدام عمدتا به این دلیل صورت می‌گیرد که از نظر کاراکاس، دولت واشنگتن در نظر دارد تا با تحریک افراطگرایان راست‌گرا در این کشور ناآرامی ایجاد کند.

ایسنا

Screen-Shot-2014-09-21-at-3.50.29-PM-22222-2.jpg

اتحاد آمریکای لاتین در قبال حملات آمریکا

یک رسانه غربی در گزارشی از اتحاد آمریکای لاتین در قبال حملات آمریکا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، هفته نامه گرین لفت در گزارشی تحت عنوان اتحاد آمریکای لاتین در قبال حملات آمریکا از نشست کمیسیون ویژه انجمن کشورهای آمریکای لاتین و کشورهای کارائیب در این باره در روزهای آتی در اروگوئه خبر داد.

در این نشست که وزرای خارجه ونزوئلا، اکوادور، کلمبیا، برزیل و ارنستو سامپر رئیس جدید اتحاد اوناسور حضور دارند، علاوه بر تحلیل روابط آمریکا و ونزوئلا، اوضاع کاراکاس نیز بررسی می شود.

این نشست درحالی برگزار می شود که نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا ضمن هشدار به توطئه‌ های سفارت آمریکا در کشورش از طرح کودتا در ونزوئلا از سوی یکی از مشاوران سفارت آمریکا خبر داده است.

مهر

1423813931386_54dd8949611e9bc07b8b45d322222.jpg

خنثی شدن طرح کودتا به رهبری آمریکا علیه مادرو

رئیس‌جمهوری ونزوئلا اعلام کرد که دولت وی کودتایی تحت رهبری آمریکا را که شامل طرح حمله هوایی به کاخ ریاست‌جمهوری بوده، خثی کرده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از شبکه سی ان ان، نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا، در یک سخنرانی تلویزیونی اظهار داشت: این دولت آمریکا بوده که پشت طرح بی‌ثبات‌سازی و کودتا علیه ونزوئلا است. من اینجا آمده‌ام که این مساله را محکوم کنم. ما تلاشی برای کودتا علیه دموکراسی و ثبات سرزمین‌مان را خنثی کردیم.

مادورو خاطرنشان کرد: در جریان این کودتا قرار بود گروهی از مقامات نیروی هوایی ونزوئلا دست به یک اقدام خشونت‌آمیز و اجرای حمله بزنند. در این طرح که با هدایت واشنگتن صورت گرفته، پنج مقام نیروی هوایی ونزوئلا برنامه‌ریزی کرده بودند تا به کاخ ریاست‌جمهوری یا یک هدف دیگر حمله کنند. یکی از این افراد ژنرال هرناندز معروف به «ال اوسو» شناسایی شده است.

به گفته رئیس‌جمهوری ونزوئلا دولت آمریکا با هماهنگی گروه‌های مخالف راستگرا در ونزوئلا عامل برنامه‌ریزی این حمله بوده است.

مادورو همچنین با اعلام اینکه مقامات ونزوئلا روز چهارشنبه و پنجشنبه عاملان این توطئه را دستگیر کرده‌اند، گفت: در این توطئه قرار بوده یک جت جنگنده از نوع سوپر توکانو به کاخ ریاست‌جمهوری ونزوئلا و یا یک تجمع مردمی با حضور شخص رئیس‌جمهور حمله کند.

مادورو ادامه داد: چند ساختمان دیگر شامل ساختمان رادیو و تلویزیون و وزارت دفاع ونزوئلا هدف این حمله هوایی تعیین شده بودند.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا تصریح کرد: مقامات آمریکا به کسانی که قراربوده در این توطئه دست داشته باشند ویزا، پول و وعده مقام داده‌اند.

از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری رویترز، روز پنجشنبه مخالفان دولت ونزوئلا در چند شهر مهم این کشور در سالگرد اعتراضات سال 2014 تظاهرات کردند. به گفته مقامات در جریان این اعتراضات دست‌کم هشت نفر بازداشت شدند.

تظاهرات روز پنجشنبه که در چند شهر شامل دو شهر مهم سن کریستوبال و کاراکاس برگزار شد، در سالگرد اعتراضات خشونت‌آمیز سال 2014 که باعث کشته شدن دستکم 43 تن در ونزوئلا شد، انجام پذیرفت.

در شهر سن کریستوبال نیروهای گارد ملی ونزوئلا با گاز اشک‌آور به معترضانی که ککتل مولوتوف و اشیای دیگر پرتاب می‌کردند، حمله کردند.

همزمان حامیان مادورو نیز در سالگرد حوادث 2014 تجمعی را در حمایت از دولت برگزار کردند.

ایسنا

018121855_40300400-2.jpg

مامور سابق سیا: شکنجه زندانیان گوانتانامو به دستور شخص رئیس جمهور بود

مامور سابق سازمان جاسوسی آمریکا گفت: رئیس‌جمهوری آمریکا دستور داد تا تروریست‌های زندانی در گوآنتانامو شکنجه شوند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، جان کریاکو در مصاحبه‌ای که با این خبرگزاری روسی داشت با بیان اینکه دستور شکنجه زندانیان گوآنتانامو را رئیس‌جمهوری آمریکا صادر کرده است، مسوولیت این کار را به گردن سازمان سیا انداخت.

وی که به دلیل فاش کردن این جزییات به دو سال حبس محکوم شده بود، پس از اتمام حکمش به خبرنگار اسپوتنیک اظهار کرد: سازمان سیا زندانیان را شکنجه کرد ولی دستور از رئیس‌جمهور صادر شده بود و این سیاست رسمی دولتی آمریکاست.

جان کریاکو که به دلیل کارهای مفیدش در سازمان جاسوسی پاداش‌های بسیاری گرفته بود و مدت‌ها از برنامه دولت برای راهکارهای ضدتروریستی حمایت کرده بود، گفت: به ما گفته بودند که شکنجه با آب بسیار موثر است و اصلا شکنجه نیست و می‌توان به وسیله آن اطلاعات مهمی به دست آوریم. ولی چند سال بعد متوجه شدم به هیچ عنوان درست نیست. در آژانس به ما دروغ گفتند. شکنجه با آب وحشتناک است. برای کشور خوب نبود، سیاست درستی هم نبود و از ابتدا یک اشتباه بود.

زمانی که اطلاعات شکنجه‌ها به خارج از سازمان درز کرد ریاست‌جمهوری مسوولیت را به گردن سازمان سیا و مامورانش انداخت.

جان کریاکو تنها مامور سازمان جاسوسی بود که در این پرونده محکوم شد. وی متهم به نقض قانون جاسوسی به خاطر گفتن اظهاراتی درباره شکنجه کردن تروریست‌ها توسط آمریکا شد.

به گفته وی، ایالات متحده از قانون جاسوسی به عنوان یک چکش استفاده می‌کند.

او ادامه داد: این قانون برای محاکمه کردن افرادی که با خبرنگاران صحبت می‌کنند نوشته نشده است و برای افرادی است که با فروش اطلاعات محرمانه به آمریکا خیانت می‌کنند.

وی همچنین درباره دوران محکومیتش در زندان اظهار کرد: خیلی احمقانه فکر می‌کردم که یک حریم خصوصی دارم ولی ماموران در زندان نامه‌هایی که می‌نوشتم را باز می‌کردند، بعضی اوقات آنها را کپی می‌کردند و سپس با نوار چسب می‌بستند. آنها هیچ وقت این را به من نگفتند و من این اطلاعات را از افرادی که پاسخ نامه‌هایم را می‌دادند، متوجه شدم.

جان کریاکو با اشاره به اینکه می‌بایست اصلاحاتی در سیستم حاکم بر زندان‌های آمریکا صورت گیرد، بیان کرد: باید با این فکر که با تو مثل یک سگ رفتار می‌کنند، که تو یک آدم پست هستی و مستحق این نیستی که با تو مثل یک آدم رفتار شود، کنار بیایی. اگر مقاومت کنی تو را به جرم گستاخی به سلول انفرادی که همانند جهنم است می‌برند.

ایسنا

139311031131166754574183.jpg

كوبا بهبود روابط سیاسی با آمریكا را مشروط كرد

هاوانا به واشنگتن هشدار داد که پیش از بازگشایی سفارت‌خانه‌های دو کشور، باید حمایت خود از مخالفان دولت کوبا را کاهش دهد.

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، «جوزفینا ویدال» مسئول سیاست خارجی کوبا در حوزه آمریکا به واشنگتن هشدار داد که قبل از بازگشایی سفارت‌خانه‌های دو کشور، باید حمایت خود از مخالفان دولت کوبا را کاهش دهد.

ویدال گفت: «آزادی کامل جنبش‌ها، آن‌گونه که آمریکا مدافع آن است، با تحولات سیاسی و وظایف دیپلماتیک رابطه مستقیم دارد.»

وی افزود که عملکرد دیپلمات‌های کوبایی در واشنگتن بی‌عیب و نقص بوده است، اما آمریکا همچنان در مسائل داخلی کوبا دخالت می‌کند.

مقام‌های واشنگتن اخیرا اعلام کردند که از فعالان سیاسی که برای بیان حق آزادی در کوبا تلاش می‌کنند، حمایت می‌کنند.

ایلنا

51c0e321cfe1ea0df9d573cac828e57d.jpg

آمریکا: گوآنتانامو را به کوبا پس نمی‌دهیم

کاخ سفید اعلام کرد،‌ اقدامات برای بهبود روابط با کوبا شامل برگرداندن خلیج گوآنتانامو به هاوانا نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری فرانسه، "جاش ارنست"، سخنگوی کاخ سفید گفت: باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا معتقد است که زندان گوآنتانامو باید تعطیل شود اما این پایگاه نیروی دریایی چیزی نیست که ما خواستار تعطیلی آن باشیم.

این پایگاه واقع درجنوب شرق کوبا در حال حاضر محل یک پایگاه نیروی دریایی بزرگ و همچنین زندان بسیار بحث‌برانگیزی است که برای زندانی کردن مظنونان فعالیتهای تروریستی بدون محاکمه استفاده می‌شود.

رائول کاسترو، رئیس جمهوری کوبا گفت، بازگرداندن کنترل این مکان یکی از پیش شرط‌ها برای عادی سازی روابط با آمریکا است.

کاسترو و اوباما به طور همزمان 17 دسامبر سال گذشته میلادی تمایل خود را برای پایان دادن به یک قرن خصومت و عادی سازی روابط که از سال 1961 میلادی مخدوش شد، اعلام کردند.

آمریکا به دنبال معاهده سال 1903 میلادی کنترل زندان گوآنتانامو را برعهده گرفت. اوباما بارها اعلام کرده است که نگه داشتن زندانیان درگوآنتانامو یکی از ابزارهای سربازگیری برای گروه‌های تروریستی است اما تاکنون موفق به تعطیل کردن این زندان نشده است.

ایسنا

خبرگزاری فرانسه به نقل از تلویزیون دولتی کوبا نامه‌ای را منتشر کرده بود که وی دراین اعلام کرد: من به آمریکایی‌ها اعتمادن ندارم .

در این نامه که یک هفته پس از مذاکرات تاریخی کوبا و آمریکا برای عادی سازی روابط نوشته شده، آمده است: من به آمریکایی‌ها اعتماد ندارم و با آنها نیز گفت‌وگو نکردم با این حال حل صلح آمیز درگیری‌ها را رد نمی‌کنم.

در ادامه نامه فیدل کاسترو آمده است: رئیس جمهوری کوبا گام‌هایی را در راستای اختیاراتش برداشته است و این اختیارات از سوی مجلس ملی و حزب کمونیست کوبا به وی اعطا شده است. ما همواره از همکاری و دوستی با تمام مردم جهان و خصوصا دشمنان سیاسی مان حمایت می‌کنیم.

مهرگان

1422513994592222.jpg

رائول کاسترو به آمریکا هشدار داد / " آمریکا گوانتانامو را پس بدهد"

رائول کاسترو هشدار داد که کشورش مداخلات آمریکا در امور داخلی‌اش را تحمل نخواهد کرد و مداخله آمریکا در امور داخلی کوبا روند شکل گرفته جدید میان دو کشور را بی معنی خواهد ساخت. وی همچنین ضمن درخواست بازگرداندن گوانتانامو به کوبا از آمریکا خواست برای عادی‌سازی روابط دوجانبه، تحریم‌های کوبا را لغو کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری فرانسه، اظهارات رائول کاسترو، رئیس‌جمهوری کوبا به دنبال سخنان روبرتا جاکوبسن، عالی‌رتبه‌ترین مقام آمریکایی که پس از 40 سال به این جزیره سفر کرده و دیدارش با مخالفان کوبایی آن هم یک روز پس از مذاکره با مقام‌های دولتی این کشور ایراد شد.

کاسترو در در سخنرانی در نشست سران جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب در کاستاریکا گفت: همه چیز حاکی از این است که هدف ایجاد یک موضع سیاسی غیرمنطقی با استفاده از ابزارهای اقتصادی، سیاسی و ارتباطی است. اگر این مشکلات حل نشود روند شکل گرفته دیپلماتیک میان کوبا و آمریکا بی‌معنی خواهد بود.

با این حال کاسترو تصریح کرد که به رغم نگرانی‌هایش از واشنگتن برای تلاش جهت ایجاد یک اپوزیسیون داخلی در داخل کوبا به مذاکرات ادامه خواهد داد.

وی گفت: عادی‌سازی روابط میان دو کشور راهی «طولانی و دشوار» خواهد بود.

کاسترو اعلام کرد: برقراری روابط دیپلماتیک آغاز فرایندی به منظور عادی سازی روبط دو جانبه است اما مادامی که تحریم‌ها برقرار است، روابط عادی نخواهد شد. مشکل اصلی حل نشده است. تحریم اقتصادی، تجاری و مالی که خسارت های انسانی و اقتصادی عظیمی را برای کوبا به وجود آورده و حقوق بین‌المللی را نقض کرده است، باید متوقف شود.

کاسترو با توجه به درخواست باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا از کنگره این کشور برای پایان دادن به تحریم ها علیه کوبا که از سال 1962 برقرار شده است، تدابیر تسهیل کننده ای را که اوباما وعده داده است، «محدود» ارزیابی کرد و از وی خواست فراتر از این اقدام کند.

رئیس‌جمهور کوبا ابراز اطمینان کرد، اوباما به عنوان رهبر آمریکا حتی بدون تصمیم گیری کنگره برای لغو تحریم ها، می تواند از امتیازهایی که جایگاه وی به او اعطا می کند، برای کاهش اعمال تحریم ها، به نحویی اساسی اقدام کند.

کاسترو هشدار داد: برخی نیروها در آمریکا تلاش می‌کنند در برابر این روند در حال شروع مانع ایجاد کنند.

پایگاه نظامی آمریکا در سال 1903 در گوآنتانامو تاسیس شد و دولت کنونی کوبا خواهان بازگرداندن این زمین‌ها به دولت کوبا می‌باشد.

کاستروگفت: دولت آمریکا باید سرزمین‌هایی را که به طور غیرقانونی در پایگاه دریایی گوآنتانامو اشغال کرده به این کشور بازگرداند.

وی همچنین خواستار قطع برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی ضدکاسترو شده و گفت که آمریکا باید به مردم کشور خسارت‌ مشکلات انسانی و اقتصادی که متحمل شده‌اند را پرداخت کند.

ایسنا

018216242_403002222.jpg

تصمیم رئیس‌جمهور آرژانتین برای انحلال سازمان امنیت کشور

رئیس جمهور آرژانتین اعلام کرد که قصد دارد سازمان امنیت این کشور را منحل و سازمانی فدرال زیر نظر مستقیم رئیس جمهور تأسیس کند. مرگ مشکوک دادستان پرونده "آمیا" خانم کیرشنر را به دردسر انداخته است.

رئیس جمهور آرژانتین قصد دارد سرویس امنیتی این کشور را منحل و سرویسی فدرال راه‌اندازی کند که مستقیما زیر نظر رئیس جمهور اداره شود. کریستینا فرناندز کیرشنر روز دوشنبه (۲۶ ژانویه/ ۶ بهمن - به وقت محلی) این خبر را در گفت‌وگویی تلویزیونی اعلام کرد.

مرگ مشکوک آلبرتو نیسمن، دادستان پرونده "آمیا"، رئیس جمهور آرژانتین را به شدت در تنگنا قرار داده است. نیسمن یک روز قبل از آنکه در پارلمان آرژانتین حاضر شود و درباره "نقش بازدارنده کیرشنر برای رسیدگی به پرونده انفجار مرکز یهودیان" صحبت کند، در منزلش خودکشی کرد. بر اساس گزارش‌های اولیه، نیسمن خودکشی کرده است. هر چند ابعاد مرگ او هنوز به درستی مشخص نیست. یک احتمال مطرح این است که دادستان آرژانتینی مجبور به خودکشی شده باشد.

روز ۱۸ ژوئيه سال ۱۹۹۴ بمب‌گذاری در مرکز فرهنگی یهودیان آرژانتین در بوئنوس‌آیرس (آمیا) باعث مرگ ۸۵ نفر و زخمی شدن ۳۰۰ نفر شد. تحقیق درباره این واقعه مرگبار حدود ۱۰ سال متوقف مانده بود، تا این که آلبرتو نیسمن در سال ۲۰۰۴ وظیفه دنبال کردن پرونده را بر عهده گرفت. او در سال ۲۰۱۳ چند تن از مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی ایران را متهم کرد به اینکه شبکه‌ای تروریستی در آمریکای جنوبی ایجاد کرده و دستور بمب‌گذاری در مرکز فرهنگی یهودیان را صادر کرده‌اند.

نیسمن همچنین اندکی قبل از مرگ رئیس جمهور آرژانتین، خانم فرناندز کیرشنر، را متهم کرد به اینکه تلاش کرده به قصد بهبود روابط آرژانتین با ایران و انجام معامله‌ای پرمنفعت، جلوی تحقیقات درباره ایرانیان مظنون به دست داشتن در حمله یاد شده را بگیرد.

خودکشی مشکوک

رئیس جمهور آرژانتین، مرگ نیسمن را "توطئه‌ای" علیه دولت خوانده است. در اولین بازرسی‌های پس از مرگ نیسمن، مشخص شد که او خودکشی کرده است. در کنار پیکر بی‌جان او سلاح کمری پیدا شد، اما اثری از گرد باروت متصاعد شده از شلیک روی دست نیسمن دیده نشد.

به همین دلیل گروهی از منتقدان دولت معتقدند نیسمن به دستور دولت آرژانتین کشته شده تا جلوی افشاگری‌های او علیه رئیس جمهور گرفته شود.

حتی رئیس جمهور آرژانتین نیز که از سوی منتقدان به عنوان متهم دیده می‌شود پنج‌شنبه گذشته اظهار داشت که ردپای یک جنایت را در مرگ نیسمن می‌بیند. وی اما مستنداتی برای این سخنش اعلام یا کسی را به طور مشخص متهم نکرد.

با این حال برخی نگاه‌ها متوجه رئیس سابق اداره امنیت آرژانتین است که ماه دسامبر گذشته پس از وقوع بحران در سیستم امنیتی آرژانتین، از سوی کیرشنر برکنار شد.

بیشتر بخوانید: مجموعه مطالب درباره مرگ مشکوک یک دادستان

حالا کیرشنر اعلام کرده که می‌خواهد سیستم امنیتی فدرال را راه‌اندازی کند که ریاست آن مستقیم توسط رئیس جمهور انتخاب می‌شود اما مجلس سنا باید او را تایید کند. به گفته کیرشنر قوانین جدید در این باره باید هرچه سریعتر به پارلمان ارائه شوند.

خودکشی با سلاح دیگری

بر اساس آخرین تحقیقات انجام‌شده درباره مرگ نیسمن، وی مجوز حمل سلاح نداشته و بنابراین باید شخص دیگری سلاح در اختیار او گذاشته باشد. بر همین اساس از دیگو لوگومارسینو، یکی از همکاران نزدیک نیسمن، به اتهام تهیه سلاح شکایت شده است.

پس از آنکه دامیان پاختر، اولین خبرنگاری که از مرگ مشکوک نیسمن گزارش تهیه کرده بود، از آرژانتین گریخت، توجه‌ها بیشتر به این پرونده جلب شده است. رئیس کابینه کیرشنر روز دوشنبه تضمین کرد که تمام روزنامه‌نگاران در آرژانتین در امنیت کامل به سر می‌برند.

پاختر که به اسرائیل گریخته، اعلام کرده بود که در آرژانتین به مرگ تهدید شده است. وی همچنین گفته بود که مکالمات تلفنی‌اش کنترل می‌شده است. رئیس کابینه دولت آرژانتین اما اظهار داشته که هیچ مانعی در هیچ جا مقابل روزنامه‌نگاران برای آنچه می‌خواهند بگویند، وجود ندارد.

DW.DE

شادی و امید یونانیها، پس از پیروزی حزب "سیریزا"

بلافاصله پس از پیروزی حزب چپ رادیکال یونان موسوم به “سیریزا“، در انتخابات پارلمانی این کشور، الکسیس تسیپراس، رهبر این حزب، در میان هواداران خود حاضر شده و نتیجه این انتخابات را پایان ریاضت اقتصادی و نابودی یونان دانست.

او گفت: “یونان پنج سال ریاضت اقتصادی، نابودی، ترس، استبداد و در یک کلام پنج سال رنج و تحقیر را پشت سر می گذارد.”

نخست وزیر آینده یونان همچنین افزود: “این انتخابات آغاز خوشبینی، امید، زندگی شرافتمندانه و اتخاذ تدابیر با ثبات در یک اروپای در حال تغییر است. مردم یونان تصمیم خود را گرفته و دیگر ریاضت و نابودی را نمی پذیرد.”

یکی از هواداران این حزب می گوید: “این انتخابات مهمترینِ آن در تاریخ معاصر یونان است. ما جوانان راه را باز کردیم. یونان و اروپا تغییر خواهد کرد.”

دیگری هم می گوید: “همه چیز تغییر خواهد کرد. ریاضت پایان خواهد یافت. ما دیگر شاهد بی خانمانها در خیابان نخواهیم بود و بانکها هم دیگر نخواهند توانست خانه های ما را به تصرف خود درآورند.”

خبرنگار یورونیوز در یونان هم می گوید: “هزاران نفر برای گوش فرادادن به اولین سخنرانی الکسیس تسیپراس، پس از اعلام نتیجه انتخابات در پروپیلایا جمع شده اند. همه آنها امیدوارند که یونان نهایتا ریاضت اقتصادیِ اتحادیه اروپا، بانک مرکزی اروپا و صندوق بین المللی پول را پشت سر بگذارد.”

018204829_403002222.jpg

استعفای رهبر پگیدا بعد از انتشار عکسش در هیبت هیتلر

در پی انتشار عکس خصوصی رهبر جنبش "ضد اسلامی‌سازی غرب" (پگیدا) در هیبت هیتلر وی از سمت خود کناره‌گیری کرد. برخی می‌گویند، دلیل اصلی استعفای لوتس باخمن نه این عکس بلکه افشای اظهارات ضد خارجی او در شبکه‌های اجتماعی بود.

لوتس باخمن٬ بنیان‌گذار و رهبر جنبش «پگیدا» (اروپایی‌های میهن‌پرست علیه اسلامی‌شدن غرب)

که در ماه‌های اخیر با شتابی چشمگیر طرفدارانی در آلمان دست‌وپا کرده٬ در پی انتشار عکسش با «سبیل مسواکی» و ظاهری شبیه به آدولف هیتلر و افشای مجموعه‌ای از توهین‌هایش به پناه‌جویان و مهاجران٬ روز چهارشنبه (۱ بهمن٬ ۲۱ ژانویه) از سمت خود کناره‌گیری کرد.

باخمن در ابتدا تلاش کرده بود تا نشان دهد که هدف از ثبت این عکس که دو سال پیش گرفته شده صرفا شوخی بوده و او قصد خاصی از انجام آن نداشته٬ اما انتشار این عکس در رسانه‌های مهم آلمان٬ از جمله روزنامه «بیلد» و فشار افکار عمومی در نهایت او را عصر چهارشنبه وادار به تسلیم کرد.

دیگر مسئولان جنبش پگیدا درباره این ماجرا گفته‌اند که خطای اصلی بنیان‌گذار جنبش نه ثبت این عکس جنجال‌برانگیز٬ که کامنت‌هایش در فیس‌بوک درباره پناه‌جویان بوده که آنها را «حیوان» و «کیسه‌های مدفوع» خطاب کرده است.

لوتس باخمن ۴۱ ساله در پی افشای کامنت‌های توهین‌آمیزش درباره مهاجران و پناه‌جویان٬ با انتشار یک پیام عذرخواهی گفت: «متاسفم که این‌گونه چنین آسیبی به منافع جنبش‌مان وارد کردم و از همه شهروندانی که با پست‌های من آزرده‌خاطر شده‌اند عذرخواهی می‌کنم.» او گفته، انتشار این نظرات حاصل بی‌احتیاطی بوده است.

«یا احمق یا نازی»

پس از انتشار عکس جنجال‌برانگیز لوتس باخمن در روزنامه پرخواننده «بیلد» در آلمان٬ جنبش پگیدا که در هفته‌های اخیر محبوبیتی فزاینده در شهرهای درسدن و لایپزیگ در شرق آلمان داشته و چندین تظاهرات پرجمعیت را برگزار کرده٬ با چالشی جدی مواجه شده است. حتی بسیاری از فعالان این جنبش٬ کارهای او را «غیر قابل ‌پذیرش» خوانده‌اند.

زیگمار گابریل٬ از معاونان آنگلا مرکل٬ صدراعظم آلمان٬ در واکنش به این ماجرا گفت: «هرکسی که در عرصه سیاست فعال است و ظاهر خود را به شکل هیتلر درمی‌آورد یا احمق است٬ یا نازی.» او با اشاره به تظاهرات پگیدا که اخیرا بیش از ۲۵ هزار حامی این جنبش را به خیابان‌های درسدن کشاند٬ گفت: «همه کسانی که دنباله‌روی چنین کسانی هستند باید در اقدام خود تجدیدنظر کنند.»

بسیاری از فعالان سیاسی چپ‌گرا و مدافع مهاجرت و پذیرش پناه‌جویان در آلمان٬ حالا از این‌که پگیدا روی «دگرستیز و دگرهراس» خود را نشان داده ابراز رضایت می‌کنند. اولا یلپکه٬ از نمایندگان چپ‌گرای پارلمان آلمان می‌گوید: «بالاخره لباس میش از تن گرگ درآمده و روی واقعی‌اش آشکار شده است.»

لوتس باخمن حالا با تلاش دادستان‌های آلمانی با تعقیب قضایی به اتهام «نفرت‌پراکنی» و «برانگیختن تنفر نژادی» هم مواجه شده است. دادستان‌های درسدن اعلام کرده‌اند که در پی انتشار گزارش مبسوط روزنامه بیلد٬ کارهای مقدماتی پی‌گیری قضایی ماجرا را آغاز کرده‌اند.

عکس خصوصی لوتس باخمن با ژست و ظاهری شبیه به هیتلر با سرعتی برق‌آسا در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی دست به دست گشت و ترند شد.

DW.DE

018199546_403002222.jpg

نیمی از ثروت جهانی در دست یک درصد جمعیت جهان

به گزارش موسسه اکسفام شکاف میان ثروتمندان و تنگدستان بیش از پیش افزایش یافته است.

درآمد روزانه یک میلیارد نفر زیر یک دلار و ۲۵ سنت است، در حالی که دارایی ۸۰ ثروتمند برتر دنیا به اندازه دارایی تمامی تنگدستان جهان است.

دو روز پیش از برگزاری نشست سالیانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس موسسه بین‌المللی اکسفام تازه‌ترین گزارش خود پیرامون فقر و ثروت را منتشر کرد. در این گزارش آمده است که بی‌عدالتی اجتماعی رشد نگران‌کننده‌ای یافته است.

بر اساس گزارشی که روز دوشنبه (۱۹ ژانویه / ۲۹ دی) منتشر شد، تا سال آینده میلادی یک درصد از کل جمعیت جهان نیمی از ثروت جهانی را در اختیار خواهد داشت. آمار این موسسه نشان می‌دهد که دارایی ۸۰ ثروتمند برتر جهان در فاصله بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ دو برابر شده است.

به این ترتیب دست‌کم ۴۸ درصد ثروت ‌جهانی متعلق به این افراد است. حدود ۴۶ درصد از ۵۲ درصد ثروت باقی‌مانده هم در دست ۲۰ درصد از جمعیت جهان است.

بر اساس این آمار، ۸۰ درصد جمعیت کره‌زمین حدود ۵ درصد دارایی جهانی را در اختیار دارد. درآمد روزانه یک میلیارد نفر زیر یک دلار و ۲۵ سنت است، در حالی که دارایی ۸۰ ثروتمند برتر دنیا به اندازه دارایی تمامی تنگدستان جهان است.

بیشتر بخوانید: حضور روحانی و نتانیاهو در اجلاس جهانی داووس

موسسه اکسفام که با هدف مبارزه با فقر و بی‌عدالتی ایجاد شده، سال گذشته میلادی نیز در آستانه نشست داووس گزارش مشابهی منتشر کرد و نسبت به افزایش شکاف میان ثروتمندان و تنگدستان هشدار داد.

ر چهل و پنجمین نشست مجمع جهانی اقتصاد که از چهارشنبه (۲۱ ژانویه) تا جمعه (۲۳ ژانویه) برگزار می‌شود، قرار است بیش از ۳۰۰ تن از سران کشورها، سیاستمداران بلندپایه، صاحبان سرمایه، کارشناسان اقتصادی و نمایندگان سازمان‌های مدافع حقوق بشر شرکت کنند.

وینی بیانیما، رئیس موسسه آکسفام نیز در این نشست به عنوان نایب‌رئیس جلسه حضور خواهد داشت. او در جمع خبرنگاران ضمن انتقاد از گسترش نابرابری در سطح جهانی، تاکید کرد که از نشست داووس برای هشدار مستقیم به سران کشورها استفاده خواهد کرد.

براساس گزارشی که سه سازمان وابسته به سازمان ملل در تابستان گذشته انتشار دادند، در سراسر جهان حدود ۸۰۵ میلیون نفر از گرسنگی رنج می‌برند. به این ترتیب از هر ۹ نفر، یک نفر گرسنگی می‌کشد.

فقر در اروپا و ایران

طبق گزارش‌های متعددی که در ماه‌های گذشته منتشر شده‌، فقر تنها مختص کشورهای فقیر نیست، بلکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته صنعتی نیز مشهود است.

آخرین گزارش "سازمان همکاری و توسعه اقتصادی" حاکی از آن است که در همه کشورهای توسعه‌یافته، فاصله فقر و ثروت افزایش یافته است. در این گزارش آمده است که قشر پردرآمد این کشورها در میانه دهه ۱۹۸۰ حدود ۷ برابر قشر فقیر درآمد داشته، اما در سال ۲۰۱۴ به ۹ و نیم برابر رسیده است.

به گزارش اداره آمار آلمان، در سال ۲۰۱۳ بیش از ۱۶ میلیون نفر، یعنی حدود ۲۰ درصد جمعیت این کشور در معرض خطر فقر بوده‌اند.

در ایران آمار درست و جامعی از شمار ثروتمندان و فقیران منتشر نشده، اما بر اساس آمار پراکنده و اظهار نظرهای مسئولان حکومتی و کارشناسان، شکاف میان فقیر و غنی به سرعت در حال افزایش است.

علی ربیعی، وزیر کار ایران در اواسط آذرماه از شناسایی ۱۲ میلیون نفر خبر داد که در فقر شدید به سر می‌برند و دچار سوءتغذیه هستند.

خط فقر برای خانواده‌های ساکن تهران تا ۳ میلیون تومان برآورد شده، در حالی که حداقل دستمزد کسانی که مشمول قانون کار می‌شوند در سال ۹۳ حدود ۶۰۰ هزار تومان تعیین شده است. خط فقر برای یک خانواده روستایی حدود یک میلیون تومان است.

تابستان گذشته علیرضا محجوب، رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی گفت که معیشت ۹۰ درصد جامعه کارگری ایران زیر خط فقر قرار دارد و وضع ده درصد بقیه نیز چندان بهتر نیست.

DW.DE

barn_16977168.jpg

بیش از نیمی از دانش‌آموزان آمریکایی از فقر اقتصادی رنج می‌برند

آخرین گزارش منتشر شده از وضعیت دانش‌آموزان در مدارس آمریکا حاکی از آن است که بیش از نیمی از دانش‌آموزان این کشور توان مالی برای خرید ناهار ندارند.

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، براساس آخرین گزارش منتشر شده توسط سازمان آموزش جنوب آمریکا حدود ۵۱ درصد دانش‌آموزان آمریکایی به دلیل فقر مالی قادر به خرید ناهار در مدارس نیستند و از فقر اقتصادی رنج می‌برند.

این در حالی است که حدود ۷۱ درصد دانش‌آموزان ایالت می‌سی‌سی‌پی در طبقه‌بندی اجتماعی زیر خط فقر قرار می‌گیرند.

مسئولان سازمان آموزش جنوب آمریکا اعلام کردند که میزان فقر مالی میان خانواده‌هایی که فرزند مدرسه‌ای دارند همچنان رو به افزایش است.

در همین راستا، مسئولان سازمان آمارگیری آمریکا اعلام کردند که دانش‌آموزان به دلیل مشکلات اقتصادی به حمایت بسیار بیشتری از دولت نیاز دارند.

در این میان، ایالت «نیوهمپشایر» در آمریکا با ۲۷ درصد، ‌بالا‌ترین میزان فقر دانش‌آموزی را دارد.

​ایلنا

20141012161942_22222.jpg

العربیه می گوید 5000 هزار اروپایی به صف داعش پیوسته اند

راب وینرایت رئیس پلیس اتحادیه اروپا «یوروپُل» اعلام کرد که حدود ۵هزار تن از شهروندان اروپا، به گروه‌های تروریستی پیوسته‌اند.

به گزارش وب سایت شبکه العربیه به نقل از خبرگزاری فرانسه، راب وینرایت که در حضور کمیسیون امور داخلی مجلس عوام برتانیا سخن می‌گفت، در پاسخ به سوالی درباره شمار شبه نظامیان اروپایی که به تروریست‌ها پیوسنده‌اند، گفت: «ما از حدود ۳هزار تا ۵هزار شهروند اروپایی سخن می‌گوییم.»

او ادامه داد: «ما با مجموعه‌ای بزرگ از افراد تعامل داریم که اکثر آن‌ها از جوانان هستند. آن‌ها ممکن است به کشور‌هایشان باز گردند و نیت یا توان انجام حملاتی همچون حملات هفته گذشته پاریس را داشته باشند.»

راب وینرایت همچنین خواستار نظارت بیشتر بر کاربرد شبکه‌های اجتماعی توسط گروه‌های تروریستی شد.

او در همین راستا گفت: «باید رابطه‌ای نزدیک‌تر و بهتر میان دستگاه‌های مجری قانون و شرکت‌های تکنولوژی وجود داشته باشد.»

او ادامه داد: «یکی از پیشرفت‌های مهمی که اکنون در تهدیدهای تروریستی شاهد آن هستیم روش استفاده از اینترنت است. پر واضح است که گروه‌های تروریستی توان بالایی در استفاده از این فضا دارند.»

خبر آنلاین

china_11152222-4.jpg

چین رقیب اقتصادی اش را کنار زد.

یک نشریه غربی با اشاره به ایستادگی چین در برابر بزرگترین اقتصاد دنیا نوشت تبدیل پکن به قدرت برتر اقتصادی آمریکا را نگران کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشنال اینترست در گزارشی چین را بزرگترین چالش در عصر حاضر خواند و نوشت چین در سال 2014 به عنوان قدرت اقتصادی شناخته شد و ژاپن نیز به عنوان بازیگر معمولی در عرصه امنیتی در آسیا ایفای نقش کرد.

این نشریه آمریکایی در ادامه با اشاره به چالش های چین و برگزاری انتخابات پارلمانی در ژاپن نوشت شینزو آبه نخست وزیر این کشور فرصتی را برای بازسازی نقش استراتژیک خود در ژاپن ایجاد کرده است اما توکیو نمی تواند در برابر ایده هدایت از سوی چین مقاومت کند.

به نوشته نشنال اینترست، چین به عنوان قدرت برتر اقتصادی معرفی شده و توانسته با ایستادن در برابر بزرگترین اقتصاد دنیا یعنی آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد دنیا قد علم کند و واشنگتن هم اکنون در جایگاه دوم به لحاظ اقتصادی قرار گرفته است.

این نشریه آمریکایی در ادامه می نویسد چین به خوبی می داند دغدغه روانی آمریکا که همان تبدیل پکن به قدرت برتر اقتصادی است، چیست. شی جینپینگ درباره تبدیل چین به قدرت برتر اقتصادی می اندیشد و به همین منظور بر لزوم بکارگیری رویکرد دیپلماسی تاکید کرده است.

نشنال اینترست در ادامه با اشاره به توافق تجاری چین و استرالیا در سال 2014 نوشت کانبرا در پی یافتن روشهای موجود برای تبدیل به شریک استراتژیک چین است و در نشست رهبران سالانه نیز این موضوع را نشان داد.

کانبرا همچنین در پی حفظ تعادل است و تلاش می کند تا "متحد" ژاپن باقی بماند. شینرو آبه و تونی آبوت نخست وزیران ژاپن و استرالیا از "رابطه ویژه" با هدف همکاریهای استراتژیک خبر می دهند که هیچ رهبر دیگر آسیایی نمی تواند به آن دست یابد.

این نشریه آمریکایی در پایان می نویسد افزایش نفوذ چین تغییر عمده را در شرایط استرالیا ایجاد می کند و این کشور باید دیدگاه گسترده تری را نسبت به منافع ملی خود داشته باشد و قابلیت های نظامی اش را گسترش دهد.

مهر

018173385_403002222.jpg

بازجویی از افشاگر فعالیت‌های تقلب‌آمیز سیا در رابطه با ایران

جیمز رایزن، روزنامه‌نگار برجسته "نیویورک تایمز" که در سال ۲۰۰۶ عملیات کارشکنانه سازمان سیا در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران را افشا کرده بود، در جلسه بازجویی حاضر به همکاری با دادستان و نام بردن از منابع اطلاعاتی خود نشد.

روزنامه‌نگار آمریکایی، جیمز رایزن (James Risen)، روز دوشنبه (۶ ژانویه / ۱۶ دی) برای انجام یک بازجویی‌ غیرمعمول در دادگاه محلی شهر الکساندریا واقع در ایالت ویرجینیا در جایگاه شهود قرار گرفت. قرار است هفته آینده در همین دادگاه محاکمه جفری استرلینگ، کارمند سابق سیا، آغاز شود.

اتهام جفری استرلینگ این است که اطلاعاتی مربوط به امنیت ملی آمریکا را به طور غیرقانونی در اختیار جیمز رایزن گذاشته که این روزنامه‌نگار سپس از آن‌ها در کتاب خود "حکومت جنگ" استفاده کرده است.

جیمز رایزن، روزنامه‌نگار "نیویورک تایمز" که به خاطر مقاله‌های انتقادی خود در سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ برنده جایزه پولیتزر شد، دو کتاب در باره سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) نوشته است.

کتاب او با نام "حکومت جنگ: تاریخ محرمانه سیا و دولت بوش" که در سال ۲۰۰۶ منتشر شد حاوی اطلاعاتی درباره "عملیات مرلین" در سال ۲۰۰۰ است. طی این عملیات اطلاعات کلیدی اشتباهی برای ساخت تسلیحات اتمی از طریق واسطه‌ای روسی به ایران داده شده بود.

مقاومت در برابر دادستان

01852039_400.jpg

جیمز رایزن از سال ۲۰۰۸ تا کنون با تاکید بر این‌که موظف به حمایت از منابعی است که او را قابل اعتماد دانسته‌ و اطلاعات در اختیارش گذاشته‌اند، در برابر تلاش‌های دادستانی برای گرفتن شهادت مقاومت کرده است.

سرانجام اما یک دادگاه فدرال آمریکا حکم داد که رایزن باید شهادت بدهد، چون به عنوان روزنامه‌نگار از امتیاز ویژه‌ای برخوردار نیست تا بتواند از شرکت در بازجویی خودداری کند.

جلسه بازجویی روز دوشنبه برای این بود که تصمیم گرفته شود دقیقا چه چیز قرار است از رایزن به هنگام برگزاری دادگاه جفری استرلینگ پرسیده شود، البته اگر رایزن مجبور شود به عنوان شاهد در دادگاه حضور پیدا کند.

پیش از این مقامات قضایی آمریکا زیر فشار مدافعان آزادی مطبوعات در آمریکا گفته‌اند که رایزن را زیر فشار نخواهند گذاشت تا بگوید آیا استرلینگ منبع اطلاعاتی او بوده است یا نه. آن‌ها اطمینان داده‌اند که پرسش‌های خود را محدود خواهند کرد.

رایزن در بازجویی تصدیق کرد که مقاله‌هایی مشخص برای مطبوعات و کتاب "حکومت جنگ" را تالیف کرده و نام منابع اطلاعاتی خود را در نوشته‌هایش ذکر نکرده است.

او حاضر به پاسخ به این پرسش نشد که آیا توافق‌هایی محرمانه با منابع اطلاعاتی خود، که از آن‌ها نام نبرده، داشته است یا نه.

رایزن پس از مشورت با وکلای خود تایید کرد که به برخی منابع اطلاعاتی خود قول محرمانه نگاه داشتن گفت‌وگوهای‌شان را داده است. او همچنین در برابر دادستان تکرار کرد که تحت هیچ شرایطی حاضر نیست در مورد هویت منابع خود یا اطلاعاتی که آن‌ها به او داده‌اند شهادت بدهد.

"مردم باید مطلع شوند"

خبرگزاری اسوشیتدپرس می‌نویسد، هنگامی که وکلای رایزن پرسش از او را شروع کردند، به نظر می‌رسید که این روزنامه‌نگار همکاری بیشتری از خود نشان می‌دهد.

رایزن در پاسخ به یک سوال وکیل خود گفت که در توضیحاتی که پیش‌تر داده، گفته است که تصمیمی آگاهانه برای انتشار کتاب "دولت جنگ" گرفته بوده چون احساس می‌کرده که مردم حق دارند از "عملیات تقلب آمیز دستگاه امنیتی" مطلع شوند.

این گفته رایزن برای وکلای او بسیار مهم است. این وکلا می‌توانند با اتکا به این گفته از موکل خود در برابر تلاشی دفاع کنند که می‌خواهد او را به همان اندازه استرلینگ، به عنوان افشاگر اسرار دولتی، مقصر بخواند.

وکیل رایزن، ادوارد مک ماهون گفت که باید از محاکمه علیه استرلینگ صرف نظر کرد، چون رایزن مایل به شهادت درباره جزئيات نیست و این باعث می‌شود که دولت نتواند ادعاهای مطرح شده علیه استرلینگ را ثابت بکند.

روشن نیست که موضع‌گیری رایزن چه تاثیری بر تصمیم دولت آمریکا بگذارد. پست‌های الکترونیکی و مکالمات تلفنی رد و بدل شده میان رایزن و استرلینگ توسط دولت آمریکا کنترل و ضبط می‌شده‌اند. این مکاتبات و مکالمات نشانگر رابطه‌ای نزدیک میان این دو تن هستند.

قاضی دادگاه، خانم لیونی برینکما، پیشنهاد کرده است که دولت می‌تواند به این شواهد اتکا کند و نیازی به شهادت رایزن ندارد.

برینکما گفته است که حال بستگی به خواست دادستان دارد که آیا رایزن را برای هفته دیگر به دادگاه محاکمه جفری استرلینگ احضار کند یا نه.

DW.DE

13930329203157904303930322222.jpg

واشنگتن پست بررسی کرد:

ناکامی داعش در تشکیل دولت

به نظر می رسد لاف دولت خودخوانده اسلامی برای تشکیل دولت رو به زوال است چراکه شرایط زندگی در سراسر قلمروی تحت کنترل این گروه رو به وخامت است و کمبودهای گروهی را نشان می دهد که بخش عمده انرژی خود را صرف جنگ در میدان و اعمال قوانین سختگیرانه می کند.

به گزارش فرارو به نقل از واشنگتن پست، خدمات رو به افت هستند، قیمت ها رو به اوج است و دارو در شهرهای تحت کنترل «خلافت» ادعا شده در عراق و سوریه نایاب شده تا لاف زدن های این گروه مبنی بر اینکه در حال ارائه مدل حکومتی برای مسلمانان است، چهره ای دروغین به خود بگیرد.

ارز دولت خودخوانده اسلامی یا همان داعش که چندی پیش در بوق و کرنا شد، هنوز صورت خارجی به خود نگرفته، پاسپورت هایی که این گروه وعده اش را داده بود نیز همینطور. مدارس به ندرت فعال هستند، تعداد پزشکان اندک است و نرخ ابتلا به بیماری رو به افزایش است.

به گفته خبرنگاری در شهر عراقی موصل، آب قابل آشامیدنی در این شهر نیست چراکه کلر مورد نیاز تامین نمی شود. هپاتیت رو به گسترش است، آرد نایاب شده و «زندگی در این شهر تقریبا مرده است و بیشتر به نظر می رسد که در حال زندگی در زندانی بزرگ هستیم.»

در شهر سوری رقه که داعش به عنوان پایتخت خود معرفی اش کرده، آب و برق تنها سه تا چهار ساعت روز جریان دارد، زباله هایی که جمع آوری نشده روی هم انباشته شده اند و خیابان ها مملو از آشغال جمع کن هایی است که قصد دارند هرچه از میان زباله ها می یابند را با جار زدن به فروش برسانند.

KHOSH-GOZARANI-DAESH2222.jpg

تصاویر ویدئویی که به طور محرمانه از شرایط این شهر گرفته شده، زنان و کودکانی را به نمایش

می گذارد که برای تکه ای غذا التماس می کنند و این در حالی است که تصاویر منتشر شده از نیروهای خارجی داعش، آنها را در حال اسراف غذا نشان می دهد و همین تفاوت ها است که موجب گسترش

خشم عمومی شده است.

در این میان شاهد نیروهایی هستیم که در حال از دست دادن روحیه شان هستند چراکه حملات ائتلاف آمریکا علیه داعش باعث شده انتظارات آنها از پیروزی های آسان و سریع تامین نشده بماند.

اطلاعیه ای که طی ماه جاری میلادی در رقه توزیع شد فراخوان جنگجویانی بود که وظایف خود را تا

حد ارسال گزارش از خط مقدم تقلیل داده بودند و نیروی پلیس جدیدی ایجاد شده تا برای شناسایی آنها

خانه به خانه برود.

هیچ نشانه ای به چشم نمی خورد که سختی های امروز منجر به آشوب شود، دست کم در آینده ای نزدیک چنین نخواهد بود. به گفته یکی از ساکنین، ترس از مجازات شدید و نبود جایگزین مانع از آن می شود که شهروندان با صدای بلند شکایت کنند.

اما زوال دست کم یک جنبه مهم از هویت خودخوانده داعش را نشانه گرفته است- و آن دولتی است که قرار بود خلافت قرن هفتم که روزی حکمران جهان اسلام محسوب می شد را احیا کند. حکمرانی همان اندازه برای داعش اهمیت دارد که پیروزی های نظامی که این گروه سال گذشته با یورش به عراق و سوریه کسب کردند.

در پی تشکیل کمپین هوایی به سرکردگی آمریکا، سرعت پیشروی این گروه در میدان جنگ کند شده و حال این گروه توانایی تامین خدمات مناطق تحت کنترل خود را ندارد و همین مسئله بلندپروازی های بعدی آن را زیر سوال برده است.

یکی از فعالان سیاسی در شهر دیرالزور سوریه با اشاره به شرایط بد تامین خدمات در این شهر گفت: «داعش یک هیولای شکست ناپذیر نیست که بتواند همه چیز را تحت کنترل درآورد و همه را شکست دهد. کل این ایده که داعش به خوبی سازمان دهی شده و یک نهاد اداری است، اشتباه و تنها یک تصور است.»

فرارو

C089783F-713B-4B94-90ED-C16553FFA39C_mw1024222.jpg

کوبا از آمریکا خواست به نظام این کشور احترام بگذارد

رئیس‌جمهوری کوبا از مقام‌های آمریکا خواست تا در جریان از سرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور، به سیستم کمونیستی کوبا احترام بگذارند و هشدار داد که در صورت عدم اجرای این امر، این امکان وجود دارد که روابط سیاسی به حالت گذشته بازگردد.

رئیس‌جمهوری کوبا در حاشیه برقراری روابط مجدد سیاسی واشنگتن - هاوانا، از آمریکا خواست تا به سیستم دولتی این کشور احترام بگذارد.

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، «رائول کاسترو» رئیس‌جمهوری کوبا از مقام‌های آمریکا خواست تا در جریان از سرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور، به سیستم کمونیستی کوبا احترام بگذارند و هشدار داد که در صورت عدم اجرای این امر، این امکان وجود دارد که روابط سیاسی به حالت گذشته بازگردد.

کاسترو گفت که برای مذاکره درباره مسائل گوناگون آماده است، اما تصریح کرد که کوبا از قوانین سوسیالیستی خود دست نمی‌کشد.

«باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا اخیرا برخی تحریم‌ها را علیه کوبا لغو کرد و دو کشور پس از حدود ۱۸ ماه مذاکره محرمانه، تعدادی از زندانی‌های خود را مبادله کردند.

018140544_3032222.jpgآمریکا و کوبا چهارشنبه گذشته از آغاز روند عادی‌سازی روابط میان دو کشور خبر دادند و چندین زندانی سیاسی را نیز آزاد کردند.

آمریکا از بیش از نیم قرن پیش و از زمان به قدرت رسیدن «فیدل کاسترو» و انقلاب کمونیستی در کوبا روابط خود با این کشور را قطع کرد و از سال ۱۹۶۰ علیه کوبا، تحریم اقتصادی به اجرا گذاشت.

فیدل کاسترو در سال ۲۰۰۶ قدرت را به رائول، برادرش تحویل داد و از آن زمان حضور چندانی در محافل عمومی نداشته است.

کوبا از سال ۱۹۹۱ میلادی و در پی سقوط اتحاد جماهیر شوروی سابق از لحاظ اقتصادی با دشواری‌های زیادی رو‌به‌رو بوده است.

رائول کاسترو سال گذشته خواهان آن شده بود که کشورش «روابط متمدنانه» با آمریکا داشته باشد.

ایلنا

us-cubablockade2222.jpg

کری به کوبا می‌رود

جان کری از سفر قریب‌الوقوعش به کوبا به دنبال اعلام عادی سازی روابط دو کشور پس از 5 دهه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری فرانسه، جان کری، وزیر خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: منتظرم تا به عنوان اولین وزیر خارجه آمریکا طی 60 سال گذشته به کوبا سفر کنم.

این اقدام در پی اعلام عادی سازی روابط آمریکا - کوبا از سوی باراک اوباما و باز کردن سفارت آمریکا در کوبا و کاهش محدودیت‌های اقتصادی و مسافرتی میان دو کشور صورت می گیرد.

به گفته کری روبرتا یاکوبسن، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور نیمکره غربی برای مذاکرات بیشتر ماه ژانویه به کوبا می‌رود . واشنگتن همچنین وضعیت کوبا به عنوان کشور حامی تروریسم را مورد بازنگری قرار می‌دهد.

کری که یک کهنه سرباز جنگ ویتنام است عادی سازی روابط با کوبا را به عادی سازی روابط با ویتنام تشبیه کرد و گفت: همانند ویتنام نوع روابط ما با کوبا نیز تغییر خواهد کرد و این روابط نیازمند زمان انرژی و منابع است.

وی افزود: سیاست ما در قبال کوبا شکست خورده و بیشتر از آنکه باعث انزوای کوبا شود باعث انزوای آمریکا شده است.

ایسنا

440487_1280x7202222.jpg

اوباما از عادی‌سازی روابط با کوبا خبر داد

«به رویکرد منسوخ خود در قبال هاوانا پایان می‌دهیم»

رییس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد که کشورش به رویکرد قدیمی و منسوخ خود در قبال کوبا که مانع پیگیری منافع واشنگتن می‌شود، پایان خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، باراک اوباما، رییس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد که واشنگتن و هاوانا توافق کرده‌اند روابط دیپلماتیک خود را از سر گیرند و همکاری‌های اقتصادی و مسافرتی آزاد داشته باشند.

وی با اعلام این که آمریکا روابط خود را با کوبا تغییر می‌دهد، تصریح کرد: در 50 سال گذشته این مهم‌ترین تغییر در سیاست خارجی آمریکا در قبال کوبا است. انزوا موثر نبوده و لازم است رویکردی جدید به کار گرفته شود.

رییس‌جمهوری آمریکا گفت که بدین ترتیب واشنگتن اکنون عادی‌سازی روابط خود را با کوبا آغاز می‌کند و به دنبال رقم زدن فصلی جدید است.

وی همچنین تصریح کرد که آمریکا در نظر دارد فرصت‌های بیشتری را برای همکاری آمریکایی‌ها و کوبایی‌ها فراهم کند.

خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد، باراک اوباما قبل از این اظهارات تلفنی 45 دقیقه با رائول کاسترو، رییس‌جمهوری کوبا درباره تغییر در سیاست آمریکا در قبال هاوانا گفت‌وگو کرد. خبرگزاری فرانسه همچنین اعلام کرد، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان نقش مهمی در مذاکرات برای عادی‌سازی روابط کوبا و آمریکا ایفا کرده است.

از سوی دیگر، خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی دیگر به بررسی اصلی‌ترین سرفصل‌های تغییرات سیاست خارجی واشنگتن در قبال هاوانا پرداخته است. در این گزارش ایجاد روابط دیپلماتیک، بهبود امکان سفر آمریکایی‌ها به کوبا، امکان تعاملات تجاری بیشتر میان دو کشور و بازبینی واشنگتن در این که هاوانا از تروریسم حمایت می‌کند، به عنوان محوری‌ترین سرفصل‌های تغییر در سیاست‌های طرف آمریکایی مطرح شده است.

بعد از آن که واشنگتن و هاوانا از تصمیم تاریخی خود برای از سر گیری روابط دیپلماتیک خبر دادند، کاخ سفید احتمال سفر باراک اوباما به کوبا را رد نکرد.

جاش ارنست، سخنگوی کاخ ریاست‌جمهوری آمریکا گفت: چیزی تاکنون پیش‌بینی نشده است اما من سفر رییس‌جمهور به کوبا در آینده را رد نمی‌کنم.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ارنست افزود: اگر رییس‌جمهور فرصتی برای سفر به کوبا داشته باشد، آن را از دست نخواهد داد.

ایسنا

PAP20131211022401034_22222.jpg

تغییر در سیاست‌های آمریکا در قبال کوبا با سخنرانی همزمان روسای جمهور ۲ کشور

رئیس جمهور آمریکا و همتای آمریکایی وی قرار است در سخنرانی‌های همزمان تغییر در سیاست‌‌های متقابل را اعلام کنند.

به گزارش تسنیم به نقل از راشاتودی، باراک اوباما تغییر در سیاست‌ آمریکا در قبال کوبا را بزودی

اعلام می‌کند.

کوبا، آلن گراس شهروند آمریکا را که در زندان های این کشور به سر می‌برد با سه زندانی کوبا معاوضه کرد. گفته می‌شود این معاوضه زندانیان راه را برای از سرگیری روابط دوجانبه هموار خواهد کرد و احتمالا به پنج دهه روابط سرد دیپلماتیک میان واشنگتن-هاوانا پایان می‌بخشد.

مقامات آمریکایی اعلام کردند گراس روز چهارشنبه با یک هواپیمای دولتی و پس از درخواست کاخ سفید آزاد و منتقل شده است.

پنج سال زندانی بودن گراس در کوبا مانعی برای بهبود روابط میان هاوانا و واشنگتن به شمار می‌رفت.

کاخ سفید اعلام کرده اوباما رئیس جمهور آمریکا نیز قرار است بزودی بیانیه‌ای در خصوص روابط دیپلماتیک با کوبا منتشر کند.

انتظار می‌رود اوباما تغییر در سیاست واشنگتن در قبال کوبا را در این بیانیه اعلام کند. رائول کاسترو رئیس جمهور کوبا نیز قرار است به صورت همزمان درباره رابطه با آمریکا سخنرانی کند.

خبرنگار المیادین خبر داد که اوباما در سخنرانی خود که تا دقایقی دیگر آغاز می‌شود تاکید خواهد کرد که سیاست نابودی دولت کوبا در راستای منافع آمریکا نیست.

این خبرنگار اعلام کرد که اوباما تاکید خواهد کرد که آمریکا دیگر توانایی ادامه مسیر سابق در قبال کوبا را نداشته و باید منتظر نتایج متفاوت دیگری باشیم.

بر اساس این خبر، اوباما اذعان خواهد کرد که سیاست آمریکا در قبال کوبا سبب انزوای کشورش از شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی شده است.

وی بر پایان سیاست‌های گذشته در راستای ترسیم آینده‌ای بهتر در روابط با کوبا تاکید خواهد کرد.

رئیس جمهور آمریکا در نطق خود بر شکست سیاست آمریکا در انزوای کوبا اقرار می‌کند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامات آمریکایی اعلام کرد واشنگتن مذاکرات عادی سازی روابط دیپلماتیک با کوبا و افتتاح سفارت آمریکا در هاوانا را آغاز خواهد کرد. به گفته مقامات آمریکایی سفارت آمریکا در کوبا احتمالا در طی چند ماه آینده افتتاح خواهد شد.

سناتور مارک روبیو از ایالت کالیفرنیا نیز گفته است توافق بهبود روابط دیپلماتیک میان آمریکا و کوبا شامل عادی سازی روابط بانکی و تجاری خواهد بود.

خبرآنلاین

Fidel-Castro2222.jpg

جایزه صلح چین به فیدل کاسترو تعلق گرفت

مرکز تحقیقات صلح چین 'فیدل کاسترو' رییس جمهوری سابق کوبا را برنده جایزه صلح کنفسیوس اعلام کرد.

آفتاب:‌ به گزارش روز پنجشنبه خبرگزاری فرانسه از پکن، چین برای تقدیر از تلاش فیدل کاسترو در 'حل بحران های بین المللی'، وی را برنده جایزه کنفسیوس اعلام کرد.

این جایزه مشابه جایزه صلح نوبل است.

به نوشته روزنامه 'گلوبال پست'، 'لیو ژیکین' یکی از سازمان دهندگان جایزه صلح کنفسیوس گفت: کاسترو در زمانی که قدرت را در دست داشت برای حل بحران ها و نزاع های مربوط به روابط بین المللی هیچگاه به زور و خشونت متوسل نشد.

وی افزود: پدر انقلاب کوبا از زمان کناره گیری از قدرت در سال 2008 میلادی تا کنون، با رهبران و سازمان های خارجی دیدار کرده و به طور خستگی ناپذیری در جهت حذف سلاح هسته ای تلاش کرده است.

علاوه بر کاسترو، نام ' پارک چونگ هی' رییس جمهوری کره جنوبی، 'بان کی مون' دبیرکل سازمان ملل، سازمان همکاری های شانگهای و یک گروه محلی در فهرست نامزدان دریافت جایزه صلح کنفسیوس برای سال 2014 میلادی بود.

به گزارش ایرنا، نخستین جایزه کفسیوس در سال 2010 میلادی به 'لیان شان' معاون سابق رییس جمهوری تایوان تعلق گرفت و در سال 2011 میلادی نیز 'ولادیمیر پوتین' به عنوان برنده این جایزه معرفی شد.

آفتاب

​​

 ادامه در صفحه بعد