lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

Predictions_4_World_War_III__22222-3.jpg

نظرسنجی‌ گالوپ،

نیمی از آمریکایی‌ها دولت این کشور را تهدیدی علیه آزادی شهروندان می‌دانند

آخرین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که از هر دو شهروند آمریکایی، یک نفر دولت این کشور را تهدیدی علیه آزادی‌های فردی محسوب می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری سازمان گالوپ، تازه‌ترین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که نیمی از شهروندان آمریکایی بر این باور هستند که دولت این کشور تهدیدی فوری علیه حقوق و آزادی شهروندان به شمار می‌آید.

بر اساس نظرسنجی انجام شده گالوپ، ۴۹ درصد شهروندان آمریکایی اعلام کردند که دولت این کشور علیه حقوق و آزادی شهروندان عادی آمریکایی یک تهدید محسوب می‌شود این در حالی است که، در سال ۲۰۰۳ تنها یک سوم آمریکایی‌ها با این نظر موافق بودند و این میزان به مرور افزایش یافت به گونه‌ای که در سال ۲۰۰۶ به ۴۴ درصد و در سال ۲۰۱۰ به حدود ۴۹ درصد رسید.

نظرسنجی گالوپ طی روزهای ۹ تا ۱۳ ماه جاری میلادی انجام شد.

​ایلنا

Lawrence-Wilkerson400.jpg

مقام سابق آمریکایی:

400 سرمایه دار سیاست خارجی واشنگتن را دیکته می کنند

رییس دفتر وزیر خارجه پیشین آمریکا اعلام کرد: حدود 400 سرمایه دار بزرگ آمریکایی سیاست خارجی واشنگتن را به کاخ سفید دیکته و در واقع آن را اداره می کنند.

'لورنس ویلکرسون' رییس دفتر کالین پاول وزیر خارجه پیشین آمریکا در گفت و گو با رادیو 'بالت کوم' لتونی خاطرنشان کرد: حدود 400 سرمایه دار آمریکایی که مجموع سرمایه آنها بیش از یک هزار میلیارد دلار است، سیاست آمریکا را تعیین می کنند.

وی افزود: سرمایه داران تمام فرآیندهای سیاسی در آمریکا را از پشت صحنه مدیریت می کنند.

ویلکرسون با بیان این که تمرکز ثروت ها در آمریکا در دست گروهی از ثروتمندان غیرمنصفانه و ناعادلانه است، اظهار کرد: توزیع ثروت در آمریکا توهین آمیز و بسیار غیرمعقول است.

مقام سابق آمریکایی با انتقاد از نظام سرمایه داری این کشور خاطرنشان کرد: نابرابری شدیدی در آمریکا وجود دارد و در هیچ کشوری این قدر فاصله طبقاتی نیست.

وی ادامه داد: زمام امور آمریکا در دست حدود یک درصد افراد قرار دارد که با استفاده از موقعیت خود آن را از پشت صحنه اداره می کنند.

ویلکرسون از سال 2002 تا 2005 ریاست دفتر کالین پاول وزیر امور خارجه پیشین آمریکا را برعهده داشت.

رسانه های خبری بارها از نفوذ فراوان سیاسی سرمایه داران آمریکایی خبر داده اند که در واقع مدیریت آمریکا را برعهده دارند و شخص رییس جمهور در این سیستم مجری تصمیمات آنهاست که تمام اقدامات و تصمیم گیری ها را با هماهنگی سرمایه داران در پشت صحنه انجام می دهند.

این وضعیت بارها باعث شده است که سرمایه داران آمریکایی برای تامین منافع صنایع دفاعی یا بخش های تجاری نفتی تحت مالکیت خود جنگ هایی را از طرف آمریکا بر کشورهای دیگر تحمیل کنند که حمله این کشور و متحدانش به عراق در سال 2003 و اشغال دهساله آن از این جمله است.

ایرنا

1808483400.jpg

به منظور مبارزه با تروریسم؛ روسیه، مصر و سوریه تشکیل جبهه منطقه‌ای می دهند

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که در جریان دیدار با همتای مصری خود با وی بر سَر تشکیل جبهه منطقه ای متشکل از روسیه، مصر و سوریه برای مبارزه با تروریسم به توافق رسیده است.

به گزارش روسیا الیوم، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه امروز سه شنبه پس از دیدار با «عبدالفتاح السیسی» همتای مصری خود، با وی نشست خبری مشترک برگزار کرد.

بر اساس این گزارش، وی در جریان این نشست از توافق با همتای مصری خود بر سَر تشکیل یک جبهه منطقه ای متشکل از مصر، روسیه و سوریه برای مبارزه با تروریسم خبر داد.

پوتین همچنین بر لزوم تقویت روابط مسکو و قاهره در تمامی زمینه ها تأکید کرد.

رئیس جمهوری روسیه ضمن هشدار درباره خطر تروریسم برای منطقه و جهان، اظهار داشت: من و همتای مصری ام درباره خطرات تروریسم و گسترش افسارگسیخته آن در نقاط مختلف هم عقیده هستیم.

وی همچنین از توافق دو طرف برای آغاز پروژه های اقتصادی مشترک در آینده نزدیک خبر داد.

​مهر

Lavrov400.jpg

لاوروف:                              عصر سلطه غرب پایان یافته است

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: عصر سلطه غرب بر جهان که صدها سال به طول انجامید به سر آمده و پایان یافته است.

لاوروف روز دوشنبه در همایش سیاسی جوانان روسی با عنوان « عرصه اندیشه» که در کلیزما در غرب مسکو برگزار شد، گفت: در شرایط کنونی سلطه غرب با تضادهای واقعی و پیدایش مراکز جدید قدرت در منطقه آسیا و اقیانوس آرام مواجه شده است.

وی از اینکه غرب در صدد است بخشی از منافع سیاسی خارجی خود را با ترویج یا تحمیل ارزش های مورد نظر خود به کشورهای دیگر تامین کند، انتقاد کرد.

وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: امروز شاهد تلاش غرب برای حفظ سلطه خود در عرصه بین المللی از راه های غیرمعمول از جمله اعمال فشار بر کشورهای دیگر، استفاده از تحریم ها و بکارگیری نیروی نظامی هستیم که با نقض معیارهای قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل انجام می گیرد که این اقدامات موجب بروز هرج و مرج در عرصه بین المللی و مناسبات بین کشورها می شود.

لاوروف ادامه داد: تلاش های غرب برای حفظ سلطه خود، برخی کشورها را به مناطق در حال رشد و فعالیت گروه های تروریستی تبدیل می کند.

رییس دستگاه دیپلماسی روسیه در این رابطه به حملات کشورهای غربی به عراق و لیبی اشاره و اظهار کرد: اقدامات غرب در افغانستان به حمایت از طالبان منجر شد که قصد انتقام گیری از شوروی قبل از فرو پاشی را داشت و در این رابطه غرب پیدایش گروه تروریستی القاعده را نادیده گرفت.

لاوروف ادامه داد: در زمان حاضر هم تلاش می کنند همین اقدامات را در مورد سوریه انجام دهند و بر اثر این اعمال غرب در بخش هایی از عراق و سوریه داعش اعلام سلطه کرده است.

وی همچنین گفت: تروریسم هر بار ظاهر خود را تغییر می دهد، اما با هر تغییر وحشتناک تر می شود. این مساله ما را متقاعد می کند که باید با تروریسم بدون هر گونه معیارهای دوگانه مبارزه کرد و نباید از آن برای اهداف خود استفاده کرد.

لاوروف افزود: نخست این گونه رفتار غیراخلاقی و دوم این که کنترل تروریست ها محال و ناممکن است. تضاد واقعی میان پیشبرد دمکراسی به شیوه غربی و در عین حال خودداری کشورهای غربی از بحث واقعی در مورد برقراری دمکراسی در مناسبات بین المللی وجود دارد.

لاوروف در ادامه سخنان خود مدعی افزایش محبوبیت ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در سطح بین المللی شد و گفت: هنگامی که نظرسنجی های عمومی برگزار و با مردم در کشورهای دیگر گفت وگو می شود، افزایش محبوبیت پوتین در خارج محرز می شود. این امر به دلیل احترام به سیاستمداران مستقل و تمایل آنها برای رعایت معیارهای قوانین بین المللی و احترام و پایبندی به توافق هایی است که به دست می آورند.

وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: روسیه در حالی که برای گفت و گوهای سازنده و برابر با آمریکا و اتحادیه اروپا آماده است، قصد ندارد از سیاست های خارجی و داخلی مستقل خود صرف نظر کند.

وی افزود: اگر شرکای غربی با روسیه روابط یکسان برقرار می کردند و به منافع آن توجه می کردند رویارویی کنونی در رابطه با پیشروی ناتو به سوی مرزهای روسیه به وجود نمی آمد و بحران اوکراین بروز نمی کرد.

لاوروف خاطرنشان کرد: بحران اوکراین به دلیل خودداری غرب از همکاری با روسیه در مورد ساختار امنیتی منطقه اروپا و ایجاد ساختار واحد امنیتی در این قاره به وجود آمد. این یک مساله حاد است و بقیه مسایل از جمله تراژدی اوکراین از ان منشاء گرفته است.

ایرنا

01-Apollo-14-Edgar-Mitchell400.jpg

فضانورد آمریکا:

موجودات فضایی در دوران جنگ سردمانع بروز جنگ هسته ای شدند

فضانورد سابق آمریکایی و ششمین انسانی که قدم به سطح ماه گذاشت، مدعی شد که در دوران جنگ سرد میان اتحادجماهیر شوروی سوسیالیستی و آمریکا موجودات فضایی به قصد جلوگیری از بروز جنگ های هسته ای به زمین سفر کرده اند.

ادگار میچل فضانورد آمریکایی که ششمین فضانوردی بود که در سال 1971 قدم بر سطح ماه گذاشت، در گفت و گو با نشریه آمریکایی میرور مدعی شد که موجودات فضایی همزمان با انجام نخستین آزمایشات هسته ای آمریکا در سال 1945 به کره زمین سفر کرده اند.

به گفته وی ، موجودات فضایی با اطلاع از انجام آزمایشات هسته ای و به منظور آگاهی پیدا کردن از توانمندی های نظامی ساکنان زمین وجلوگیری از بروز یک جنگ هسته ای به زمین سفر کرده بودند.

وی ادعا کرد که بسیاری از افسران نیروی هوایی آمریکا در دوران جنگ سرد میان شوری و آمریکا ، این حرف را تایید می کنند و در گفت و گوهایی با او گفته اند که در آن دوران بشقاب پرنده های زیادی را دیده اند که بر فراز منطقه پرواز می کرده اند و درموارد زیادی موشک های هسته ای مستقر در این منطقه را از کار انداخته ومانع پرواز های آزمایشی این موشک ها شده اند.

این فضا نورد 84 ساله آمریکای از نخستین روز فرود سفینه فضایی آپولو 14 بر سطح ماه که او یکی از سرنشینان آن بود ، تا کنون همواره از نظریه وجود موجودات فضایی حمایت کرده و مدعی شده است که این موجودات حدود 70 سال پیش یک بار در نزدیکی شهر رازول در ایالت نیومکزیکو آمریکا به اسارت نیرو های آمریکایی در آمده اند.

وی مدعی شده است که مقامات دولت آمریکا از ترس این که فن آوری های ارزشمندی که در تماس با این موجودات به دست آورده اند به دست دولت شوروی سوسیالیستی بیافتد همواره خبرمربوط به این واقعه را تحت عنوان اطلاعات مافوق محرمانه از مردم کشور مخفی نگه داشته اند.

ایرنا

مهرگان: لازم به یادآوری است که پرفسور هشترودی در زمان حیات خود در مصاحبه با خبرنگار روزنامه کیهان (کیهان سابق) وجود سفینه های فضایی و حتی آمدنشان به کره زمین را تائید کرده بود.

400--12.jpg

بزرگترین شرکت آمریکایی در راه تهران

شرکت شلمبرژه آمریکایی و انگلیسی به‌عنوان بزرگترین شرکت خدمات نفتی جهان در حالی آماده بازگشت به ایران شده که پالایشگاه‌های آسیایی و آفریقایی برای خرید نفت ایران در دوران پساتحریم صف کشیده‌اند.

با توافق هسته‌ای ایران و غرب پیش بینی می‌شود در قالب یک برنامه زمان بندی وزنه ۱۱ تحریم بین‌المللی از پای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران باز شود.

براساس توافق ایران با گروه ۱+۵، صادرات و واردات و حمل نفت، فرآورده نفتی، گاز و پتروشیمی ایران، واردات تجهیزات یا تکنولوژی کلیدی نفتی به کشور، سرمایه گذاری خارجی در صنایع نفت و انرژی، طراحی و ساخت نفتکش، خدمات بیمه‌ای یا بیمه اتکائی نفتکش‌ها، ارائه خدمات پرچم و تعیین وضعیت برای کشتی‌های نفتکش و گازبر ایرانی آزاد خواهد شد.

همزمان با قوت گرفتن احتمال لغو یکجای تمامی تحریم‌های نفتی ایران بازارهای جهانی نفت و انرژی و همچنین شرکت های بزرگ چند ملیتی به لغو تحریم های نفتی ایران واکنش‌های مختلفی نشان داده اند.

شلمبرژه آماده بازگشت شد

پال کیبزگارد مدیر اجرایی شرکت انگلیسی-آمریکایی شلمبرژه که یکی از بزرگ ترین شرکت‌های خدمات نفتی در جهان به شمار می‌رود از بازگشت قریب الوقوع خود به صنایع نفت و گاز در صورت لغو تحریم‌ها خبر داده است.

آفریقای جنوبی مشتری نفت شد

آنکوانا ماشابان وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی هم با بیان اینکه با توجه به امضای توافق هسته‌ای به ایران و ۶ قدرت جهانی، آفریقای جنوبی به دنبال از سرگیری روابط تجاری با ایران از جمله واردات نفت است، گفت: آفریقای جنوبی هرگز موافق اعمال تحریم‌ها علیه ایران نبوده و پالایشگاه‌های نفت این کشور از منع صادرات نفت علیه ایران لطمه خوردند.

آسیایی‌ها کاندیدای خرید نفت ایران

خبرگزاری‌های بین‌المللی گزارش می دهند: پالایشگاه های آسیایی که انتظار دارند تهران در تلاش برای باز پس گیری سهم خود از بازار، نفت خام خود را با قیمتی رقابتی عرضه کند، آماده اند تا به محض شنیدن خبر لغو تحریم ها، نفت بیشتری از ایران وارد کنند.

بی کی نامدو رئیس چند پالایشگاه شرکت هندوستان پترولیوم در واکنش به لغو تحریم‌های نفتی ایران، تصریح کرد: اگر پس از توافق خدمات بیمه ای برای پالایشگاه‌های هند در دسترس باشد و ایران به ارائه تخفیف در قیمت نفت و هزینه حمل آن ادامه دهد، ما به دنبال خرید نفت این کشور خواهیم بود

رایزنی نفتی روس‌ها برای ایران در اوپک

الکساندر نوواک وزیر فدراسیون انرژی روسیه با بیان اینکه دولت روسیه با عبدالله البدری دبیرکل اوپک روز ۳۰ جولای در مسکو در مورد بازارهای نفت و وضعیت ایران رایزنی خواهند کرد، اعلام کرد: روسیه که رقم تولید خود را به بالاترین رقم از زمان فروپاشی شوروی سابق یعنی ۱۰.۷۱ میلیون بشکه در روز رسانده، سال آینده نیز تولید بالای خود را حفظ خواهد کرد.

علاقه مندی دوباره شل برای بازگشت

سخنگوی شرکت انگلیسی-هلندی هم با بیان اینکه این شرکت خواهان همکاری و مشارکت در پروژه های نفت و گاز ایران با رعایت کامل قوانین موجود در بندهای توافق هسته ای است، تاکید کرد: شل خواهان حضور در طرح های توسعه‌ای و ظرفیت های موجود در صنعت نفت و گاز ایران است.

در همین حال در طول یک ماه گذشته تاکنون شرکت انی ایتالیا، توتال فرانسه، لوک اویل و گازپروم روسیه و چندین شرکت سوئیسی، آلمانی و فرانسوی خواستار بازگشت به بازار و صنایع نفت و انرژی ایران شده اند.

واکنش نفتی ایران به لغو تحریم‌ها

سید محسن قمصری مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه قراردادهای فروش نفت برای سال ٢٠١٥ با مشتریان سنتی، به صورت کامل امضا شده است، گفت: مشتریان سنتی ایران آماده افزایش خرید نفت از ایران هستند.

حسین اسماعیلی مدیرکل اروپا، آمریکا و همسایگان دریای خزر وزارت نفت لینده، زیمنس، مرسدس دایملر، باسف، فولکس واگن، جی آی زد (GIZ) و دهها شرکت آلمانی، اوایل هفته آینده و بعد از توافق ایران و ١+٥ بعنوان نخستین هیئت بلند پایه اروپایی وارد تهران می شوند.

محمد حسن پیوندی معاون شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به برگزاری کنفرانس همکاری مشترک ایران و اتحادیه اروپا در هفته آینده، اظهار داشت: در این کنفرانس که می توان آن را نخستین اقدام مشترک اقتصادی ایران و اتحادیه اروپا باشد، بسیاری از مسئولان تجاری و صنعتی کشورمان سخنرانی خواهند داشت.

علی محمد بساق زاده مدیر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم تاکید کرد: با ورود مشتریان اروپایی به بازار جهانی محصولات پتروشیمی ایران قیمت این محصولات افزایش می یابد، زیرا پیش از این شرکت های پتروشیمی به دلیل محدودیت مشتری مجبور به کاهش قیمت ها بودند.

مهر

635674729865457230400.jpg

استقبال شرکت‌هاي نفتي جهان از توافق

فایننشال تایمز نوشت: با توافق هسته ای ایران، تولیدکنندگان غربی در صدد بازگشت به پروژه های قبل از تحریم اند.

روزنامه فایننشال تایمز در اینترنت امروز در گزارشی به قلم روبین میلز در مرکز بروکینگز در دوحه نوشت: شرکتهای نفتی بین المللی دچار مشکلند اما پس از توافق هسته ای روز سه شنبه، ایران ناگهان یک راه حل بنظر میرسد.

با توجه به احتمال تضعیف مجدد قیمتهای نفت و گاز با بازگشت ایران به بازار بین المللی نفت، مهارت اصلی شرکتهای بزرگ در اجرای پروژه های تجاری پیچیده که به لحاظ فنی چالش برانگیزند، بیشتر یک دردسر به نظر میرسد.

آنها از یک طرف با پروژه های پرهزینه در کانادا،‌ قطب شمال و بخش های دور افتاده آفریقا، استرالیا و آسیای مرکزی مواجه اند و از طرف دیگر سرمایه گذاری شان در تولید نفت و گاز شیل موفقیت چندانی نداشته است و سطح تولید کلی آنها راکد یا رو به کاهش بوده است. آنها به تولید عظیم، درازمدت و کم هزینه برای ایجاد توازن در پروژهای پرهزینه ترشان نیاز دارند.

شرکتهای بزرگ انرژی قبلا نیز دچار این وضعیت بوده اند. در سالهای دو هزار و نه تا دو هزار و ده با چند سال رکود قیمتهای نفت، شرکتهای رویال داچ شل، اکسون موبیل،؛ لوک اویل، بی پی، استات اویل و دیگران در سطح وسیعی برای بدست آوردن قراردادهای سخت در عراق وارد عمل شدند.

از آن زمان تاخیر در پرداختها، بالارفتن هزینه ها و مشکلات زیرساختاری منجر به کاهش درآمد و مشکلات دیگری برای شرکتهای بزرگ انرژی شده است.

قرارداد نفتی ایران که هنوز در دست تنظیم است، به لحاظ طرح کلی تفاوت چندانی با قراردادهای عراق ندارد اما در مرحله اجرا بسیار جذاب تر است. شرکتهای نفتی بین المللی همراه با کارشناسان مستقل متعدد در تنظیم چارچوب قرارداد جدید نقش داشته اند.

قراردادهای متقابل ایران نسبت به دهه هزار و نهصد و نود و اوایل دهه دو هزار بهبود چشمگیری یافته است. در قراردادهای قبلی خطرات زیادی متوجه سرمایه گذار بود و مشوقی برای انتقال تخصص یا افزایش تولید و ذخایر نبود.

در حالیکه هنوز مرکب قرارداد هسته ای خوش نشده است، شرکتهای نفتی غربی بدون شک در صدد بر می آیند به پروژه های ایران قبل از تحریم ها باز گردند. شرکت ئی ان آی به دارخوین، شل به یادآوران و توتال به آزادگان.

شرکتهای نفتی آسیایی عمدتا چینی که طی دوره تحریم ها در سطح پایین به فعالیت ادامه دادند، در آنجا باقی خواهند ماند اما توانایی های فنی شان از نظر ایرانیان چندان بالا نیست.

گرچه روسها با اهمیت سیاسی که دارند، در این عرصه نقش خواهند داشت. شرکت گازپروم نِفت قبلا در مورد حوزه آذر در ادامه پروژه بدرای خود در عراق وارد مذاکره شده است.

اما شاید شرکتهای بزرگ آمریکایی جالب تر از همه باشد. آنها اخیرا هیچ تجربه ای در این کشور ندارند اما به دلایل سیاسی ایرانیان تمایل زیادی به مشارکت آنها دارند. اکسون موبیل، شِورون، کونوکو فیلیپس و شاید اورینتال از جمله شرکتهایی اند که تمایلشان به همکاری مسلم است. اما آمریکایی ها همچنان با محدودیتهای ناشی از تحریم های آمریکا مواجهند ولی ممکن است در هر زمان ممکن در مورد گزینه های موجود وارد مذاکره شوند.

حضور در ایران برای بزرگترین شرکتهای نفتی یک ضرورت است. اما این امر فقط زمانی به حل مشکل آنها کمک خواهد کرد که بتوانند مشکلات موجود در قراردادها و خطرات متعدد حقوقی و سیاسی در خارج و داخل ایران را مدیریت کنند.

فرارو


obama.jpg

اوباما: این توافق هماهنگ با سنت رهبری آمریکا در دنیا است

هر اقدام کنگره در ممانعت از اجرای توافق را وتو می‌کنم

باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا پس از بیانیه مشترکی که توسط وزیر امور خارجه کشورمان و موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قرائت شد به سخنرانی پرداخت.

وی با بیان این‌ ادعا که یک دیپلماسی آمریکایی می‌تواند تغییر واقعی و معناداری را به وجود بیاورد، تغییراتی که کشور ما و دنیا را امن‌تر می‌کند، گفت: این توافق هماهنگ با سنت رهبری آمریکا در دنیا است.

اوباما ادامه داد: 50 سال پیش بود که کندی در مقابل مردم ‌آمریکا ایستاد و گفت «هرگز از سر ترس مذاکره نکنید و هرگز هم نترسید از مذاکره کردن». او درباره لزوم مذاکره با شوروی صحبت می‌کرد که در جهت کاهش و تکثیر سلاح‌های هسته‌ای بود. در آن زمان خطر احتمال وقوع یک جنگ بزرگ بین دو ابرقدرت بود.

وی گفت: من هر اقدام کنگره را که بخواهد جلوی اجرای موفقیت‌آمیز این توافق را بگیرد وتو خواهم کرد.


14342715476782222222.jpg

اولیور استون:

آمریکا همچنان به اسم دموکراسی و مقابله با تروریسم جنگ راه می‌اندازد

اولیور استون، کارگردان مشهورهالیوود ضمن ابراز تاسف از اینکه آمریکا از تاریخ درس نمی‌گیرد و به راه انداختن جنگ به اسم دموکراسی و مقابله با تروریسم ادامه می‌دهد، از روسیه و چین خواست تا

با یکدیگر همکاری کرده و تعادل قدرت جهانی را احیا کنند.

به گزارش سایت اینترنتی یاهو نیوز، اولیور استون، کارگردان مشهورهالیوود گفت: بسیار مهم است که جهان یک قطبی نباشد. بسیار مهم است که آمریکا بر جهان سلطه نداشته باشد چراکه زیر سلطه‌اش جنگ پدید می‌آید.

اولیور استون ضمن انتقاد از آنچه که آن را "فرهنگ پول و پرستش پول" در آمریکا می‌داند، گفت: حرص و طمع اصلاً خوب نیست. میزان پولی که درباره آن صحبت می‌کنیم، باور نکردنی است. در این بین یک چیزی اشتباه است.

وی همچنین به واشنگتن نسبت به سیاست خطرناکش درخصوص تلقی چین به عنوان یک تهدید نظامی بالقوه برای آمریکا، منطقه و سراسر جهان هشدار داد.

وی در «گردهمایی تجارت جهانی» که اخیراً در هنگ‌کنگ برگزار شد، گفت: فکر می‌کنم این صحبت‌های جدید درباره اینکه چین تهدیدی برای آمریکا است، غیرموثر و خطرناک است.

کارگردان فیلم‌های مشهوری همچون پلاتون، وال استریت و نیکسون افزود: برخلاف آمریکا که صدها پایگاه نظامی در سراسر جهان دارد، چین یک کشور توسعه‌طلب نیست. چین در حال رشد است اما تاریخ و ذات چین همواره توسعه‌طلبانه نبوده است. چین در تلاش است تا پولدار شود و با زیرکی با کشورهای مختلف ارتباط برقرار کرده و تلاش می‌کند تا قدرت تولید و رشد تاسیسات زیربنایی آنها را حمایت کند. آنها دورنما را می‌بینند و ما در جهان به این مساله نیاز داریم. ما نیازمند مردمی هستیم که آینده‌نگر باشند.

وی پیش از برگزاری این گردهمایی برای اتمام فیلمبرداری فیلم جدیدش به اسم «اسنودن» که درباره ادوارد اسنودن، مقاطعه‌کار سابق و افشاگر آژانس امنیت ملی آمریکا است، به هنگ‌کنگ رفته بود.

استون گفت: هیچ‌یک از استودیوهای بزرگی که با من کار کرده بودند از این فیلم حمایت نکردند. ما به سختی این فیلم را ساختیم اما نهایتاً موفق شده و آن را پخش خواهیم کرد.

اولیور استون 68 ساله، کارگردان فیلم‌های هالیوودی به عنوان یک مورخ رویزیونیست( revisionist ) بانفوذ تلقی می‌شود و به خاطر زیرسوال بردن عقاید متعارف پذیرفته شده یا تفکرات سنتی و همچنین یک مفسر اجتماعی باهوش مشهور شده است.

وزارت امور خارجه آمریکا هنوز هیچ اظهارنظری درباره دیدگاه‌های اولیور استون نکرده است.

​ایسنا

2014_03_13_ObamaKissinger22222.jpg

برنده جایزه صلح نوبل:                       اوباما دیگر اعتبار ندارد

موسس جنبش صلح و برنده جایزه پزشکان بین‌المللی برای جلوگیری از جنگ هسته‌ای گفت، رئیس‌جمهوری آمریکا تمام اعتبار خود را از دست داده است چراکه سیاست های خطرناک تشدید تهدید هسته‌ای علیه روسیه را در پیش گرفته است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا سال 2009 به رغم انتقادها جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. منتقدان بر این باورند که وی هنوز هیچ کار ارزشمندی انجام نداده است که مستحق دریافت جایزه نوبل باشد.

دکتر هلن کالدیکوت، برنده جایزه پزشکان بین‌المللی برای جلوگیری از جنگ هسته‌ای و برنده جایزه صلح نوبل در سال 1985 گفت: از نظر من اوباما تمام اعتبار خود را از دست داده است. اوباما روسیه را وادار به عصبانیت می‌کند که کاملاً غیرعادی است.

این فعال صلح درباره آن چیزی صحبت می‌کرد که آن را «تنش هشداردهنده» میان ایالات متحده آمریکا و روسیه بر سر درگیری اوکراین توصیف می‌کرد. اظهارات وی پس از انتشار گزارش‌هایی از نشست جی هفت در آلمان مطرح شد.

براساس گزارش‌ها، باراک اوباما و دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس درباره احتمال استقرار موشک‌های کروز آمریکا در خاک انگلیس به بهانه مقابله با تروریسم گفت‌وگو کرده است.

دکتر هلن کالدیکوت گفت: اوباما به چه چیز فکر می‌کند؟ خدا می‌داند.

وی تاکید کرده است: آمریکا و متحدان آن معمولا تحرکات نظامی در کشورهای حوزه بالتیک دارند و روسیه نیز دست به اقدام مشابهی می‌زند. ما به صورت بسیار خطرناکی به آغاز یک جنگ جهانی حتی به نحو تصادفی نزدیک هستیم.

به باور وی، افزایش تحرکات آمریکا و ناتو با هدف تحت فشار قرار دادن روسیه می‌تواند به بحرانی جدی تبدیل شود.

دکتر کالدیکوت یک پزشک استرالیایی و یکی از فعالان عرصه ضدهسته‌ای است.

وی همچنین موسس و رهبر نهاد هلن کالدیکوت برای آینده عاری از سلاح هسته‌ای و نویسنده بسیاری از کتاب‌ها از جمله «اگر شما این جهان را دوست دارید» و «خطر هسته‌ای جدید: مجتمع صنعتی نظامی جورج بوش» است.

ایسنا

2015-06-04T121144Z_1161758357_LR1EB640XV71V_RTRMADP_3_G7-SUMMIT2222222-2.jpg

سازمان بین المللی "آکسفام":

"گروه هفت"، مسبب اصلی گرم شدن کره زمین و گرسنگی در جهان!

سازمان بین المللی "آکسفام" همزمان با برگزاری نشست گروه هفت قدرت اقتصادی جهان اعلام کرد که "اعتیاد" این کشورها به زغال سنگ تا سال ۲۱۰۰ هزینه ای معادل ۴۵۰ میلیارد دلار در سال به جهان تحمیل خواهد کرد و گرسنگی در جهان را تشدید خواهد نمود.

سازمان آکسفام با اعلام این مطلب در گزارش سالانه اش افزوده است : نیروگاه های مصرف کنندۀ زغال سنگ سلاح های ویرانگری علیه محیط زیست و تشدیدکنندۀ گرم شدن کرۀ زمین هستند. به نوشتۀ "آکسفام" این روند هم نتایج فاجعه باری برای فرآورده های کشاورزی دارد و هم موجب افزایش قیمت مواد خوراکی و شمار گرسنگان در جهان می شود.

در این گزارش تأکید شده است که اعتیاد کشورهای عضو گروه هفت قدرت اقتصادی جهان به زغال سنگ تاثیر ویرانگری بر وضعیت آفریقا و دیگر کشورها و مناطق در حال توسعۀ جهان دارد. همین سازمان تأکید کرده است که وقت آن رسیده که رهبران گروه هفت قدرت اقتصادی جهان نسبت به زیان های سیاست هایشان در زمینۀ تولید انرژی و تاثیر ویرانگر آنها بر روند تشدید گرسنگی در جهان آگاه شوند. همین نهاد در گزارش اش افزوده است که مصرف فزایندۀ زغال سنگ در نیروگاه های برق قدرت های بزرگ اقتصادی موجب نابودی میلیون ها تُن فرآورده های مهم کشاورزی در جهان می شود و زیان ناشی از این نابودی به ۴۵۰ میلیارد دلار در سال بالغ می گردد.

تنها زیان ناشی از مصرف زغال سنگ در نیروگاه های برق کشورهای گروه هفت در آفریقا به ۴۳ میلیارد دلار در سال تا پایان سال ۲۰۸۰ و ۸۴ میلیارد دلار تا سال ۲۱۰۰ خواهد رسید. به نوشتۀ "آکسفام" زیان ۸۴ میلیارد دلاری ناشی از مصرف زغال سنگ در نیروگاه های کشورهای پیشرفته ۶۰ برابر بیشتر از کمک مالی است که گروه هفت به توسعۀ کشاورزی آفریقا اختصاص می دهد.

سازمان "آکسفام" از کشورهای "گروه هفت" قدرت اقتصادی جهان خواسته است که در اسرع وقت تولید انرژی به وسیلۀ زغال سنگ را متوقف کنند و استفاده از انرژی های قابل تجدید را به طور عاجل در اولویت و دستور کار خود قرار دهند.

به نوشتۀ "آکسفام" گروه هفت قدرت اقتصادی جهان باید در این مسیر پیشقدم باشد زیرا، نه فقط این قدرت ها مسببان اصلی گرم شدن گروه زمین به شمار می روند، بلکه وسایل و امکانات مادّی کنار گذاشتن تولید انرژی به وسیلۀ زغال سنگ را دارا هستند. "آکسفام" از قدرت های بزرگ اقتصادی جهان خواسته است که به بهانۀ افزایش تولید گازهای گلخانه ای توسط کشورهای در حال توسعه، به تولید فزایندۀ همین گازها که مسبب اصلی گرم شدن کرۀ زمین است ادامه ندهند. این سازمان همچنین از گروه هفت قدرت اقتصادی جهان خواسته است که پشتیبانی خود را از کمک سالانۀ صد میلیارد دلاری به مبارزۀ علیه گرم شدن کرۀ زمین اعلام کند.

Fri

325279Almaz-anti22222.jpg

عرضه بیش از 20 سامانه روسی مدیریت ایمنی حریم هوایی در تهران

آلماز آنتی"، بزرگترین کنسرن پدافند هوایی روسی در نمایشگاه بین المللی فناوری و نوآوری «INOTEX - 2015» که از روز 9 تا 12 ژوئن 2015 سال در تهران برگزار می شود ، بیش از 20 طرح جدید در زمینه مدیریت ایمنی حریم هوایی عرضه خواهد کرد.

به گزارش دفتر مطبوعاتی "آلماز آنتی"، مجموعه وسایل خودکار مدیریت حریم هوایی "سینتز ـ آ2"، مجموعه وسایل خودکار برنامه ریزی استفاده از حریم هوایی با مارک "ام دی پی آزان ـ و"سامانه رادار فرودگاهی "لیرا ـ آ 10"، سامانه رادار نظارتی "سوپکا ـ 2"، سامانه نظارتی "مرا" و سامانه راداری هواشناسی "دی ام پی ال ـ اس" از جمله وسایلی هستند که در نمایشگاه تهران به معرض تماشا گذاشته خواهند شد.

یکی از موسسات وابسته به "آلماز آنتی"ایستگاه مراقبت زمینی با مارک 1090 ES «НС-1А» را عرضه خواهد کرد.

در این گزارش خاطرنشان می شود هدف از شرکت "آلماز آنتی" در نمایشگاه تهران معرفی این کنسرن به عنوان یکی از موسسات پیشتاز در زمینه تولید وسایل و سامانه های مدیریت حریم هوایی برای فرودگاه ها است.

اسپوتنیک

1600658733333.jpg

دانشمندان آمریکایی به این نتیجه رسیدند که کشورشان دیگر دمکراتیک نیست

نشریه "اخبار اقتصاد آلمان" می نویسد: طرفداران پر و پا قرص ایالات متحده ادعا می کنند که کسانی که از سیاست آمریکا انتقاد

می کنند در مورد این "دمکراسی بسیار قدیم و قوی" خیانت نمودند.

زیرا همانا در اختلاف آمریکا و روسیه از "ارزش های غرب" دفاع می شود. روسیه در این هنگام بعنوان "کشور فاشیست" متهم می شود و این امر تحلیل هوشمنداته حقایق را غیر ممکن می سازد.

جدید ترین اثر پژوهشی دانشگاه پرینستون نشان می دهد که سیاستمداران آمریکایی برای تامین منافع چه کسانی کار می کنند. مارتین گیلنز و بنجامین پیج مولفان این اثر به این نتیجه رسیدند که "نخبگان اقتصادی و گروه های سازمان یافته نماینده منافع اقتصاد بر سیاست دولت آمریکا تاثیر چشمگیری می گذارند". بر عکس گروه های مدافع منافع اکثر آمریکایی ها هیچ تاثیری روی سیاست ایالات متحده نمی گذارند.

"اخبار اقتصاد آلمان" خاطرنشان کرد که این محققان نتایج نظرخواهی های اجتماعی را تحلیل کرده و به این نکته رسیدند که آنها بر سیاست آمریکا هیچ تاثیری نمی گذارند. ولی وضع امور با نظرسنجی های نخبگان چیز دیگری است. معلوم شد که تمایلات آنها در نهایت روی سیاست مشخص آن کشور تاثیر می گذارد.

به نوشته مولفان این اثر تحقیقی "در ایالات متحده اکثریت حکومت نمی کند، لا اقل نه به این معنا که بین تمایلات اهالی و قانونگذاری رابطه علت و معلول وجود دارد".

اگر اکثریت از عقیده ای حمایت می کند که با دیدگاه نخبگان فرق دارد اکثریت شکست می خورد. این در حالیست که اصل اطاعت از اراده اکثریت در قانون اساسی آمریکا مسجل شده ولی در عمل از آن پیروی نمی شود.

به عقیده نشریه "اخبار اقتصاد آلمان" این تحقیقان باید در حکم هشداری برای اروپاییان شود. اغلب مسایل اقتصادی و سیاسی مبرم، کار دست گروه های سیاسی معیینی است که به قشر محدودی از اشخاص ذینفع خدمت می کنند.

خوانندگان این مقاله در اینترنت با نتایج دانشمندان آمریکایی موافقت کرده و تفسیر های خود را درج نمودند.

کاربر "توماسکا" نوشت: برای اروپاییان دارای روحیه انتقادی این حقیقت از پیش معلوم بود و حالا دانشگاه آمریکا این را ثابت کرد. الان اروپایی ها باید دست به اقدام بزنند".

خواننده ای دارای نام مستعار "دسی" با او موافقت کرده نوشت: افراد جویایی که نه تنها از رسانه های اساسی اطلاع می گیرند مدت ها بدون تحقیقان علمی از این امر با خبر اند. شاید این اثر پژوهشی به بیداری کسانی کمک کند که هنوز هم از این جریان بی خبر اند".

اسپوتنیک

81587993-6417043.jpg

پشت کردن قبرس ترک نشین به آنکارا

مصصطفی آکینجی نامزد دست چپی و منفرد روز یکشنبه گذشته با کسب بیش از 60 در صد از کل آرا در انتخابات ریاست جمهوری بخش ترک نشین قبرس در مقابل درویش اراوغلو رئیس جمهور سابق این بخش که مناسبات نزدیکی با ترکیه دارد پیروز شد و به عنوان رئیس جمهور جدید بخش ترک نشین انتخاب شد.

جزیره قبرس حدود چهل سال پیش (1974 میلادی) با مداخله نظامی ترکیه به دو بخش ترک نشین و یونانی نشین تقسیم شد.

بخش یونانی نشین از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شده و هم اکنون عضو اتحادیه اروپاست ولی بخش ترک نشین به غیر از ترکیه از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.

هنوز پول ترکیه (لیره ترک) در بخش ترک نشین قبرس رایج است و بخش مهمی از بودجه این بخش را ترکیه تامین می کند.

رابطه بخش ترک نشین قبرس با ترکیه تا دیروز (دوشنبه) به عنوان رابطه فرزند و مادر بود و مقامات رسمی ترکیه از خود به عنوان 'مام میهن' و از بخش ترک نشین قبرس به عنوان 'فرزند وطن' یاد می کردند.

سخنان مصطفی آکینچی رئیس جمهور جدید بخش ترک نشین قبرس مبنی بر لزوم تغییر رابطه مادری و فرزندی بین این بخش و ترکیه با خشم رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه رو به رو شد.

مصطفی آکینجی پس از پیروزی در انتخابات قبرس در اولین نطق خود از رابطه بخش ترک نشین با ترکیه به عنوان دو کشور برادر یاد کرد و گفت: بخش ترک نشین قبرس پس از گذشت چهل سال دیگر کودک نیست و بزرگ شده است و می خواهد روی پای خود بایستد.

آکینچی، سیاستمدار با تجربه به سبب مواضع موافق خود با آشتی و همکاری بین دو بخش ترک نشین و یونانی نشین جزیره قبرس شهرت دارد و گفته می شود که وی خواهان وحدت دوباره قبرس می باشد.

طی چهل سال گذشته به رغم برگزاری بیش از یک صد نشست برای وحدت که رهبران وقت دو بخش قبرس برگزار کرده اند، نتیجه مثبتی از آن حاصل نشده است.

سخنان آکینجی با خشم و غضب رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه رو به رو شد و اردوغان در گفت وگو با خبرنگاران گفت: گویا گوش آکینجی آنچه از دهانش خارج می شود را نمی شنود.

رئیس جمهور ترکیه افزود: ترکیه برای بخش ترک نشین قبرس فداکاریهای زیادی انجام داده و هنوز هم نگاه ترکیه به آن بخش مانند مادری است که می خواهد از فرزند خود مراقبت کند.

رسانه های ترکیه روز سه شنبه درگیری لفظی میان اردوغان و آکینجی را در صدر اخبار خود قرار دادند.

مصطفی آکینجی رئیس جمهور جدید قبرس در پاسخ به سخنان اردوغان، گفت: ما دیگر بزرگ شده ایم و نمی خواهیم که همچنان فرزند باقی بمانیم؛ ما نمی خواهیم که همچنان کودک باشیم، می خواهیم که بزرگ بشویم و روی پای خود بایستیم و ترکیه نیز ما را بشناسد، به رغم اینکه در خاک کوچکی زندگی می کنیم، دوست داریم که خودمان باشیم و ترکیه نیز باید این واقعیت را بپذیرد.

این تحولات در شرایطی صورت می گیرئد که دبیرکل سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا در سال های اخیر تلاش زیادی را برای وحدت دو بخش ترک نشین و یونانی نشین قبرس انجام داده اند.

بخش یونانی نشین قبرس نیز از پیروزی مصطفی آکینجی استقبال کرده و آمادگی خود برای وحدت را ابراز داشته است.

مطبوعات و رئیس جمهوری بخش یونانی نشین قبرس دوشنبه گذشته درباره احتمال پیشرفت در روند یکپارچه سازی این جزیره در دریای مدیترانه با انتخاب رئیس جمهور جدید بخش ترک نشین شمال قبرس ابراز امیدواری کردند.

نیکاس آناستاسیادس رئیس جمهوری بخش یونانی نشین قبرس در گفتگو با خبرنگاران گفت: به صورت قطعی، این امیدواری وجود دارد که شاهد یکپارچگی دوباره جزیره قبرس باشیم و انتخاب آکینجی چشم انداز همکاری و صلح را می گشاید.

وی افزود: ما دست خود را برای همکاری دراز کرده ایم، امیدوارم پاسخی وجود داشته باشد تا جزیره شاهد چشم اندازهای امنیتی و رفاه باشد.

سازمان ملل از آکینچی و آناستاسیادس دعوت کرده تا برای ازسرگیری مذاکرات وحدت در اسرع وقت با هم دیدار کنند.

علاوه بر آناستاسیادس، مطبوعات بخش یونانی نشین قبرس نیز از پیروزی مصطفی آکینچی که نماد تبلیغاتی او شاخه زیتون بود، استقبال کردند.

آکینچی که برای پنج سال به این مقام انتخاب شده است، مدتی که آینده جزیره قبرس رقم خواهد خورد.

اکثریت مردم بخش ترک نشین قبرس نیز از حالت 40 ساله نامعلوم خود به ستوه آمده و خواهان تعیین سرنوشت قطعی خود هستند.

ایرنا

Ramstein-American-Air-Bas.jpg

پایگاه "رام‌اشتاین" در آلمان مرکز هدایت عملیات‌های مرگبار پهپادهای آمریکا

این واقعیت که پهپادهای آمریکایی از پایگاه هوایی "رام‌اشتاین" در آلمان هدایت می‌شوند، مدت‌هاست که موضوع شناخته‌شده‌ای است. اما بر اساس گزارش هفته‌نامه اشپیگل، رام‌اشتاین مرکز اصلی هدایت جنگ پهپادهاست.

دولت آلمان از عملیات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا علیه تروریست‌ها تا چه اندازه پشتیبانی می‌کند؟ براساس اطلاعاتی که هفته‌نامه اشپیگل آلمان به دست آورده این پشتیبانی بسیار فراتر از آن چیزی است که دولت این کشور به آن اذعان می‌کند.

اشپیگل بر اساس اسناد فوق‌ محرمانه‌ای که در اختیار این هفته‌نامه و پرتال اینترنتی دیگری به نام "اینترسپت" (The Intercept) قرار گرفته نوشته است، به عنوان مثال همه حملات مرگبار پهپادهای ارتش آمریکا در افغانستان، پاکستان، یمن و سومالی از پایگاه هوایی "رام‌اشتاین" واقع در جنوب غرب آلمان هدایت می‌شود.

این رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که اسناد را از "منبعی آمریکایی به دست آورده‌اند که گفته می‌شود به برنامه محرمانه نظامی دسترسی" داشته است. این دو نشریه همچنین نوشته‌اند که اطلاعات دولت آلمان از عملیات پهپادها فراتر از آن چیزی است تاکنون به آن اذعان کرده است.

این اسناد جزئیات بی‌سابقه‌ای از نحوه سازماندهی "جنگ علیه ترور" توسط ارتش آمریکا، که انطباق کامل با حقوق بین‌الملل ندارد، ارائه می‌دهند. در این استاد آمده است:همه سیگنال‌های هدایت‌کننده پهپادها و این که آنها چه کار باید بکنند، از پایگاه هوایی رام‌اشتاین صادر می‌شود.

به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه دویچه وله، سال ۲۰۱۴ گزارش‌هایی منتشر شد که پایگاه هوایی رام‌اشتاین در حملات مناقشه‌آمیز پهپادهای ارتش آمریکا نقش مهمی بازی می‌کند. براندن برایانت که در گذشته در اتاق کنترل هواپیماهای بدون سرنشین کار می‌کرد به چند رسانه‌ی آلمان، از جمله روزنامه زوددویچه سایتونگ گفته بود: بدون آلمان جنگ پهپادها غیرممکن است.

اکنون گزارش مفصل و تحقیقی هفته‌نامه اشپیگل در آخرین شماره‌اش نشان می‌دهد که ارتش آمریکا از پایگاه هوایی رام‌اشتاین به عنوان ایستگاه اصلی انتقال فرمان به پهپادها در سراسر جهان استفاده می‌کند.

اشپیگل نوشته است که اسناد جدید درباره نقش پایگاه رام‌اشتاین در جنگ ارتش آمریکا علیه تروریسم برای آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز درد سرآفرین خواهد شد، به ویژه از این نظر که آنچه که در رام‌اشتاین انجام می‌شود تا چه اندازه با قوانین آلمان تطابق دارد.

پایگاه هوایی رام‌اشتاین در نزدیکی شهر "کایزرس‌لاوترن" در ایالت "رایلند فالس" قرار دارد. رام‌اشتاین بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در خارج از مرزهای این کشور است و گفته می‌شود، ۱۶ هزار نفر در آن مشغول به کارند.

ایسنا

164023122222-2.jpg

تظاهرات گسترده ضد خشونت آمریکا را فلج کرد / موج اعتراضات در ۳۰ شهر

برگزاری تظاهرات گسترده توسط مردم آمریکا در اعتراض به خشونت پلیس این کشور که تقریبا در

۳۰ شهر برگزار شد موجب فلج شدن این کشور و مسدود گردیدن بسیاری از بزرگراه ها شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کشته شدن دو شهروند سیاه پوست توسط پلیس در کمتر از یک هفته موجب شد تا بار دیگر شهرهای مختلف آمریکا صحنه برگزاری تظاهرات علیه خشونت باشد.

بر اساس گزارشی که رویترز در این رابطه منتشر کرده، نیویوریک، منهتن، ویسکانسین، لس آنجلس، سیاتل، سان فرانسیسکو، اوکلند، مدیسون، کارولینای جنوبی، و میسوری از جمله شهرها و ایالت هایی بودند که شب گذشته شاهد برپائی تظاهرات ضد خشونت بودند.

بر اساس این گزارش، در اغلب مناطقی که مردم امریکا در آن دست به تظاهرات زده بودند پلیس اقدام به بازداشت گسترده معترضین کرده است.

در یک هفته اخیر دو تصویر ویدیویی منتشر شده که در هر دو مورد پلیس از پشت اقدام به هدف قرار دادن سیاه پوستان می کند.

کشته شدن سیاه پوستان در آمریکا بدست پلیس تبدیل به یک امر عادی شده و در هیچ یک از آنها پلیس قاتل محکوم نشده است.

برگزاری تظاهرات شب گذشته و برخورد پلیس با معترضین ممکن است بار دیگر آمریکا را همانند سال گذشته با تظاهرات های گسترده ضد پلیس مواجه کند.

در سال گذشته کشته شدن یک نوجوان سیاه پوست به نام «مایکل براون» در شهر فرگوسن ایالت میسوری بدست پلیس و سپس تبرئه قاتل در دادگاه، موجب به راه افتادن اعتراضات گسترده ای شد که تا چندین ماه ادامه داشت.

بر اساس گفته های فعالان حقوق بشر، کمتر اتفاق می افتد که در آمریکا پلیسی به دلیل به قتل رساندن فردی محکوم شود بویژه اگر فرد کشته شده از اقلیت های حاضر در ایالات متحده باشد، خیال فرد قاتل بسیار راحت خواهد بود و این مردی است که دست کم در یک سال اخیر بارها در آمریکا اتفاق افتاده است.

مهر

13940110093528555501522222.jpg

برای بررسی درگیری‌های منطقه‌ای‌ و بین‌المللی؛

وزرای خارجه چین و روسیه دیدار کردند

وزرای خارجه چین و روسیه راه‌های دستیابی به صلح و پایان دادن به درگیری‌های فعلی در سطح بین‌المللی را بررسی کردند.

به گزارش پرنسالاتینا، «سرگئی لاوروف» وزیرخارجه روسیه و «وانگ یی» همتای چینی وی برای بررسی راه‌های پایان دادن به درگیری‌ها در سطح منطقه و جهان گفت‌و‌گو کردند.

لاوروف با اشاره به درگیری‌های فعلی در شرق اوکراین، سوریه و یمن گفت که تنها راه پایان دادن به این درگیری‌ها، مذاکره است.

وی در ادامه تاکید کرد که تهاجم ائتلاف کشورهای عربی به سرکردگی عربستان سعودی به یمن باید هر چه زود‌تر متوقف شده و طرف‌های درگیر پای میز مذاکره بیایند.

لاوروف اخیرا در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که عربستان سعودی و ائتلاف «طوفان اراده» نخست به یمن حمله کردند و سپس تلاش کردند اقدام خود را در سازمان ملل توجیه کنند و این امر نشانگر آن است که تهاجم عربستان سعودی به یمن بدون دلیل قانونی انجام شده است.

وزیرخارجه روسیه گفت که مسکو و پکن بر اهمیت برگزاری مذاکرات میان دو کره اتفاق نظر دارند.

وزیر خارجه چین نیز تاکید کرد که روسیه و چین از صلح و ثبات در منطقه و در سطح بین‌الملل حمایت می‌کنند.

وزیر خارجه چین اخیرا از طرف‌های شرکت کننده در مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای کره‌شمالی درخواست کرد تا شرایط ازسرگیری این مذاکرات را فراهم کنند.

روسای جمهوری روسیه و چین وعده داده‌اند که مبادله تجاری میان دو کشور از مبلغی حدود ۸۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۴ به ۱۰۰ میلیارد دلار در سال جاری میلادی برسد.

ایلنا

16687986422222.jpg

بررسی تحویل "اس ـ 400" به ایران!

روسیه در حال بررسی تحویل سامانه پدافند هوایی "اس ـ 400" به ایران به عنوان گزینه ذخیره در صورت عدم موافقت تهران با تحویل "آنتی ـ 2500" به جای "اس ـ 300" است.

یک منبع در سیستم همکاری های نظامی ـ فنی روسیه ضمن اعلام این مطلب به روزنامه روسی "کومرسانت" گفت روسیه دیگر اس ـ 300 تولید نمی کند و به این دلیل پیشنهاد کرده بود به جای آن، "آنتی ـ 2500" به ایران صادر کند.

سرگی چمزوف، مدیرکل شرکت دولتی "روس تک" روسیه روز دوشنبه به خبرنگاران گفته بود روسیه پیشنهاد کرده به جای اس ـ 300 ، "آنتی ـ 2500" به ایران صادر کند.

به گزارش "کومرسانت" با استناد به یک منبع در وزارت خارجه ایران، تحویل "اس ـ 400" به جای اس ـ 300 روز 20 ژانویه در مذاکرات سرگی شویگو و حسین دهقان وزیران دفاع روسیه و ایران در تهران مورد بحث قرار گرفته و طرف روسی اعلام کرد آماده بررسی این مساله به شرط پس گرفته شدن دادخواست ایران علیه شرکت روسی"روس آبارون اکسپروت" است.

قرارداد تحویل سیستم های "اس-300" در اواخر سال 2007 میلادی امضا شد و قرار بود روسیه 5 آتشبار از این سیستم های موشکی پدافند هوایی به ارزش حدود 800 میلیون دلار را به ایران تحویل دهد اما در ماه سپتامبر سال 2010 " دمیتری مدودف" رئیس جمهور وقت روسیه با صدور فرمانی تحت عنوان "تدابیر مربوط به اجرای قطعنامه شماره 1929 شورای امنیت سازمان ملل متحد، مورخه 9 ژوئن سال 2010 میلادی"، تحویل سیستم های اس ـ 300، تسلیحات زرهی و هواپیما، بالگرد و ناوهای جنگی به ایران را ممنوع کرد. مسکو قرارداد تحویل سیستم های "اس-300" را در سپتامبر همان سال لغو کرد. دیرتر ایران به خاطر عدم تحویل "اس-300 " از شرکت روسی "روس آبارون اکسپورت " به دادگاه بین المللی حکمیت ژنو شکایت کرده و تقاضای 4 میلیارد دلار غرامت نمود .

سیستم های "اس-300" ویژه دفاع از موسسات صنعتی، نهادهای دولتی، پایگاه های نظامی و مقرهای فرماندهی در برابر حملات هوایی و فضایی دشمن هستند. این سیستم قادر به نابودسازی اهداف بالستیک بوده و از قابلیت حمله به اهداف زمینی نیز برخوردار است. جدیدترین ترین مدل سیستم "اس-300" می تواند هواپیماهای دشمن را در فاصله 150 کیلومتری و ارتفاع 27 کیلومتری نابود کند .

صدای روسیه

9RIAN_01387553.LR.ru222.jpg

شبکه تلویزیونی کمونیست های روسیه

گنادی زیوگانف، رهبر حزب کمونیست های روسیه خبر راه اندازی شبکه تلویزیونی وابسته به این حزب را داد.

این حزب توانسته است تا مجوز لازم را از ادارات مربوطه دریافت کند.

او در جمع اعضای حزبی خود اعلام داشته است که به زودی پخش شبکه تلویزیونی در سراسر روسیه اغاز خواهد شد.

صدای روسیه

Predictions_4_World_War_III__22222.jpg

روایت هیلاری کلینتون از:

نقش امریکا در ایجاد داعش، ضربه انقلاب مصر به این برنامه و خطر رویارویی نظامی

توافق شده بود تا خبر تاسیس داعش در روز 5 ماه مه 2013 اعلام شود و ما منتظر اعلام تاسیس آن بودیم تا ما و اروپا هرچه سریع تر آن را به رسمیت بشناسیم. من به 12 کشور جهان سفر کرده بودم و با برخی از دوستان این توافق حاصل شد تا به محض اعلام تاسیس داعش این گروه به رسمیت شناخته شود . . .   (با این کودتا) همه چیز در مقابل چشمان ما بدون هشتار قبلی فرو ریخت.

خانم هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق آمریکا در کتاب خاطرات خود که اخیرا در آمریکا چاپ شده است اذعان کرده است که داعش در واقع ساخته و پرداخته امریکا است. او در این کتاب این گونه این مسئله را توضیح می دهد:

ما وارد جنگ عراق، لیبی و سوریه شدیم و همه چیز بر وفق مراد و بسیار خوب بود، اما ناگهان انفلاب (کودتا)مصر در 30 ژوئن رخ داد و همه چیز در ظرف 72 ساعت تغییر کرد.

وی در ادامه آورده است: اقدام هولناکی رخ داد ما به توسل به زور فکر کردیم، اما ارتش مصر ارتش سوریه یا لیبی نیست. ارتش مصر بسیار نیرومند است و مردم مصر هیچ گاه ارتش خود را تنها نمی گذارند.

زما نی که ما با ناوهای خود به سمت اسکندریه رفتیم از سوی گروهی از زیر دریائی های بسیار جدید با نام ، "گرگ های دریا"، زیر نظر گرفته شدیم. این زیر دریایی ها با جدید ترین سلاح ها و تجهیزات رهگیری مجهز بودند. زمانی که تلاش کردیم تا به دریای سرخ نزدیک شویم با جنگنده های قدیمی میگ 21 روسیه غافلگیر شدیم. اما مسئله عجیب تر از این بود که، رادارها نتوانسته بودند بفهمند این جنگنده ها از کجا آمده بودند و به کجا رفتند. کلینتون در ادامه نوشته است:

ما ترجیح دادیم برگردیم. حمایت و پشتیبانی مردم مصر از ارتش بیشتر شده بود. چین و روسیه نیز مخالفت خود را با این اوضاع اعلام کردند. و ناوها برگردانده شدند . هنوز هم نمی دانیم با مصر و ارتش آن چگونه تعامل و برخورد داشته باشیم . اگر علیه مصر متوسل به قدرت می شدیم شکست می خوردیم و اگر مصر را رها

می کردیم، چیز مهمی را از دست می دادیم.

توضیح: البغدادی رهبر داعش و بلحاج رهبر شورشیان بنیادگرای ضد قذافی لیبی پیشتر به وسیله آمریکاییان دستگیر و زندانی شده بودند ولی به شکل ناگهانی و غیر منتظره ای آزاد شدند.

برگرفته از نشریه دانش و مردم

مرداد و شهریور 93

III-World-War-by-PatryckZone-on-deviantART-Google-Chrome_2222.jpg

آمریکا، روسیه، چین و جنگ جهانی سوم

به نظر می‌رسد مقامات آمریکایی در تلاش برای ایجاد خشونت و خصومت نه‌تنها در روسیه بلکه در چین هم هستند. اقدامی که گمانه‌زنی‌ها درباره وقوع جنگ جهانی سوم را افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از راشاتودی، هم‌زمان با ادامه تنش‌ها در اوکراین و سایر نقاط جهان، نگرانی‌ها درباره وقوع جنگ جهانی سوم نیز افزایش می‌یابد. یک کارشناس مسائل بین الملل معتقد است که احتمالا آمریکا در صورت وقوع جنگ اتمی از روسیه و چین شکست می‌خورد.

تداوم حمله به فرودگاه اوکراین

با وجود اینکه آتش‌بس در اوکراین برقرار است، جدایی‌طلبان حامی روسیه به حملات خود به فرودگاه دونتسک ادامه می‌دهند.

در همین حال، آمریکا و نیمی از جهان غرب به متهم کردن روسیه ادامه می‌دهند و ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه را به کمک به جدایی‌طلبان برای تصاحب کریمه متهم می‌کنند.

یکی از سخنگویان شورای دفاع و امنیت ملی اوکراین در کنفرانسی خبری عنوان کرد، جدایی‌طلبان، در حال خارج کردن هر آنچه که می‌یابند، هستند- از جمله ذغال سنگ، آهن، وسایل نقلیه- و آنها را به فدراسیون روسیه منتقل می‌کنند.

این سخنگو هم‌چنین تاکید کرد، با وجود اینکه در اوکراین ظاهراً یک آتش‌بس برقرار است، جدایی‌طلبان به نقض آن و حمله به فرودگاه دونتسک حتی طی 24 ساعت گذشته، ادامه می‌دهند.

رویکرد ضدغرب پوتین

در طرف دیگر، مسکو به رد حمایت از جدایی‌طلبان از طریق تأمین سرباز و سلاح ادامه می‌دهد. با این حال، غرب هم‌چنان تأکید می‌کند که روسیه به آنها کمک می‌کند.

سایت فوربس اشاره می‌کند، مشکل بین غرب و پوتین سابقه طولانی دارد. رییس‌جمهوری روسیه، غرب را به دلیل تمام آنچه که کشورش را با مشکل روبه رو کرده سرزنش می‌کند و به نظر می‌رسد معتقد است نفاق در روسیه و سایر کشورها تنها در صورت دخالت‌های خارجی صورت می‌پذیرد.

او هم‌چنین غرب را به دلیل انقلاب نارنجی، که در سال 2004 دراوکراین رخ داد، سرزنش می‌کند. پوتین مکرراً بیان کرده که این انقلاب و ناآرامی‌های مشابه به دلیل دخالت آمریکا آغاز شده‌اند.

تاریخ سرزنش غرب توسط روسیه به زمان تزارها برمی‌گردد و این یک احساس دوجانبه است. دست‌کم این احساس بین روسیه و آمریکا از زمان جنگ سرد دوجانبه است. واقعه‌ای که پس از آن بسیاری را نگران این موضوع کرد که جهان در آستانه جنگ جهانی سوم قرار دارد. با وجود اینکه بسیاری معتقدند جنگ سرد در دهه 1990 میلادی پایان یافت، به نظر می‌رسد که این جنگ امروز با ادامه تنش‌ها بین آمریکا و روسیه حتی با وجود همکاری دو کشور در اکتشافات فضایی، هنوز ادامه دارد.

آمریکا عامل عصبانیت چین

آمریکا اخیراً روابط سردی را با چین آغاز کرده است. پکن به جاسوسی از آمریکا محکوم شده است و اکنون چین، آمریکا را به تحریف وقایع درباره اعتراضات هنگ‌کنگ متهم می‌کند.

نشریه بنسیس تایمز گزارش می‌دهد که چین، کنگره آمریکا را به «حملات عامدانه» علیه سیاست‌های پکن متهم می‌کند. این اظهارات در پی گزارش سالانه کمیسیون اجرایی- کنگره‌ایی آمریکایی درباره چین مطرح شد.

این گزارش، چین یا مدل حکومت مقامات دولتی آن را به محدود کردن آزادی بیان متهم می‌کند.

این گزارش همچنین از قانون‌گذاران آمریکایی می‌خواهد تا از اعتراضات دموکراسی‌خواهانه در هنگ‌کنگ حمایت کنند.

مقامات چینی اکنون خواهان توقف فعالیت‌های آمریکا و پایان دادن به دخالت در امور چین با اعمال فشار در شرایط هنگ‌کنگ هستند.

آمریکا بازنده جنگ جهانی سوم از دید جیمز هنزی

در همین حال یک کارشناس مسائل بین الملل معتقد است، اگر جنگ جهانی سوم رخ دهد، جنگی بین روسیه، چین و آمریکا خواهد بود. گرچه بسیاری معتقدند در صورت وقوع جنگ جهانی سوم، تمام جهان نابود می‌شود، این استاد بازنشسته آمریکایی می‌گوید: این آمریکا خواهد بود که در چنین جنگی شکست می‌خورد.

اینها ادعاهای جیمز هنزی است. او با این ادعا که آمریکا واقعه 11 سپتامبر را طرح‌ریزی کرده است، معروف شد.

او اکنون آمریکا را به تلاش برای محاصره کردن روسیه با سپرهای دفاع موشکی متهم می‌کند.

او هم‌چنین معتقد است که حملات هوایی آمریکا در سوریه با هدف حذف داعش نیست بلکه با هدف تخریب زیرساخت‌های این کشور صورت می‌گیرد.

این پروفسور دانشگاه منیسوتا همچنین می‌گوید، دخالت آمریکا در سوریه، چین و روسیه باعث می‌شود تا برترین قدرت‌های اتمی جهان به فکر تقویت قوای نظامی خود بیفتند.

او از آمریکا خواست عقب بنشیند و در غیر این صورت خطرهای وقوع جنگ جهانی سوم را متحمل شود.

ایسنا

turkaturkar2222.jpgسوریه محور مذاکرات رئیس سازمان اطلاعات ترکیه در آمریکا

رئیس سازمان اطلاعات ترکیه برای گفتگو درباره تحولات سوریه و گروه داعش به صورت غیرمنتظره به آمریکا سفر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حریت از سفر مخفیانه "هاکان فیدان" رئیس سازمان اطلاعات ترکیه به آمریکا از روز چهارشنبه برای گفتگو با همتایان آمریکایی درباره تحولات سوریه و گروه داعش خبر داد.

جزئیات سفر رئیس سازمان اطلاعات ترکیه به آمریکا تاکنون منتشر نشده است، اما این خبر همزمان با تلاشهای ایالات متحده برای مشارکت آنکارا در مداخله نظامی در عین العرب(کوبانی) است.

چاک هیگل وزیر دفاع آمریکا نیز اعلام کرده است که ایالات متحده خواهان دسترسی به پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه در نزدیکی مرز سوریه برای استقرار هواپیماهای مختلف و موافقت با کمک آنکارا برای آموزش و تجهیز جنگجویان مخالف دولت سوریه است

مهر

017955349_22222.jpg

طرد خلبان زن اماراتی از خانواده به دلیل بمباران مواضع داعش

در پیامی منتسب به خانواده المنصوری، نخستین خلبان زن جنگنده در امارات، از شرکت این خلبان در حملات علیه " دولت اسلامی" اعلام برائت شده است. از محتوی پیام برمی‌آید که نگارندگان آن از پیامدهای این اقدام نگرانند.

چندی پیش تصاویری از مریم المنصوری، نخستین زن خلبان جنگنده اهل اماراتی، منتشر شد؛ خلبانی که در قالب مأموریت بین‌المللی علیه "دولت اسلامی" (داعش)، مواضع این گروه تروریستی در عراق و سوریه را بمباران می‌کند.

این تصاویر در شبکه‌های اجتماعی هم دست به دست شدند. همزمان رسانه‌های بین‌المللی و بسیاری از کاربران دنیای مجازی این اقدام مریم المنصوری را ستودند. این خلبان ۳۵ ساله در کامنت‌های کاربران حتی پیشنهاد ازدواج هم گرفت

حال روزنامه "دیلی‌میل" انگلیس و شبکه خبری فلسطینی "وطن" گزارش می‌دهند که این اقدام خلبان اماراتی با واکنش منفی خانواده او روبه‌رو شده است. بر این اساس، در پیام بدون امضایی که از قرار معلوم توسط نزدیکان المنصوری تنظیم شده، آمده است: «ما، خانواده منصوری از امارات عربی متحده، بدین وسیله و به صورت علنی نسبت داشتن با فردی به نام مریم المنصوری را تکذیب می‌کنیم – همین‌طور [نسبت با] دیگر شرکت‌کنندگان در حمله خشونت‌آمیز بین‌المللی علیه برادران سوری‌مان را.»

تنظیم‌کنندگان این پیام تصریح کرده‌اند که به "قهرمانان سنی‌مذهبشان در عراق" افتخار می‌کنند.

از ادامه پیام این‌طور برمی‌آید که "خانواده" المنصوری نگران پیامدهای منفی اقدام این خلبان است: «ما از هموطنان خود می‌خواهیم، رفتار فرد موسوم به مریم المنصوری را به پای ما ننویسند».

"دیلی میل" خانواده منصوری را از قبایل پرنفوذ امارات عربی متحده معرفی کرده است. ظاهرا سلطان بن سعید المنصوری، وزیر اقتصاد فعلی امارات، نیز از بستگان این خلبان است.

هنوز مشخص نیست که پیام یادشده واقعا توسط خانواده المنصوری تنظیم شده باشد. این خانواده انتشار چنین پیامی را هنوز به‌طور رسمی تأیید نکرده است. خود مریم المنصوری نیز هنوز به این موضوع واکنشی نشان نداده است.

DW.DE

017958369_22222.jpg

درحالی که محمود عباس از حق حیات مردم فلسطین دفاع کرد،

آمریکا سخنرانی محمود عباس در سازمان ملل را "توهین‌آمیز" خواند

وزارت خارجه آمریکا اظهارات محمود عباس در مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره اسرائیل را "توهین‌آمیز" خواند. عباس در سخنرانی خود عملیات نظامی اسرائیل علیه فلسطینی‌ها در نوار غزه را "نسل‌کشی" توصیف کرد.

جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا شامگاه جمعه (۲۶ سپتامبر/ ۴ مهر) سخنان محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی‌ها در مجمع عمومی سازمان ملل را "توهین‌آمیز" و "زیان‌بخش برای فرایند صلح" خواند و گفت، ایالت متحده این اظهارات را "تحریک‌آمیز" و آن را مردود می‌داند.

به گفته جان ساکی، سخنان عباس "غیرسازنده" بود و "کوشش‌ها برای ایجاد فضای مثبت" و نیز "بازسازی اعتماد" میان اسرائيل و فلسطینی‌ها را از بین می‌برد.

محمود عباس روز جمعه در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه را "جنگ نسل‌کشی" توصیف و آن را محکوم کرد. عباس با اشاره به عملیات ۵۰ روزه ارتش اسرائیل در غزه گفت: «ما فراموش نخواهیم کرد، ما نخواهیم بخشید.»

عباس گفت، "در مقابل چشم‌ها و گوش‌های تمام جهان"، اسرائیل در نوار غزه مرتکب "یک سلسله جنایات جنگی" شد.

عباس همچنین تهدید کرد که خواستار آن خواهد شد که مسئولان این عملیات در اسرائیل به جرم "جنایات جنگی" تحت تعقیب قرار گیرند. علاوه‌ براین، رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی‌ها خواستار پایان اشغال سرزمین‌های فلسطینی‌ها توسط اسرائیل شد.

رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی‌ها در سخنان خود از تریبون سازمان ملل هم‌‌چنین گفت: «ملتی وجود دارد که خواهان آن است که هر چه سریع‌تر به آزادی دست یابد». او تاکید کرد زمان استقلال فلسطین فرارسیده است.

عباس در سخنرانی خود به زمان معینی برای اعلام استقلال فلسطین اشاره نکرد، اما خبرگزاری فرانسه به نقل از اطرافیان او گزارش داده که سال ۲۰۱۷ به عنوان زمان اعلام استقلال تشکیل دولت فلسطین تعیین شده است.

واکنش اسرائیل به اظهارات عباس

آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه اسرائیل سخنان محمود عباس را "اتهام‌های واهی" خواند و او به "تروریسم دیپلماتیک" متهم کرد.

لیبرمن هم‌چنین شب گذشته در صفحه خود در فیسبوک عباس را متهم کرد که مایل به صلح با اسرائیل نیست. وزیر خارجه اسرائیل نوشت، اظهارات عباس نشان می‌دهد که او نمی‌خواهد و نمی‌تواند شریکی برای یک راه‌حل سیاسی باشد.

لیبرمن در ادامه یادداشت خود در فیسبوک آورده است: «تا زمانی که محمود عباس در راس تشکیلات خودگران فلسطینی‌ها قرار دارد، مناقشه اسرائيل و فلسطینی‌ها ادامه خواهد یافت». به نوشته وزیر خارجه اسرائیل، محمود عباس "مرد صلح نیست".

به گزارش خبرگزاری آلمان، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل نیز موضع مشابهی در برابر سخنان محمود عباس در سازمان ملل اتخاذ کرده است. روزنامه اسرائیلی "هاآرتص" سخنان نتانیاهو را به نقل از نزدیکان او منعکس کرده که گفته است: سخنان عباس "پر از دروغ" و "تحریک‌آمیز" بوده است.

عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه اوایل تابستان امسال (۲۰۱۴) آغاز شد و ۵۰ روز ادامه یافت. این عملیات در پی ربایش و قتل سه نوجوان اسرائیلی آغاز شد. اسرائیل می‌گوید که اعضای حماس سه نوجوان اسرائیلی را ربوده و به قتل رسانده‌اند. حماس هرگونه مشارکت در این آدم‌ربایی را انکار کرده است.

در این عملیات حدود ۲۱۴۰ نفر فلسطینی کشته و بیش از ۱۰ هزار نفر زخمی شدند. این جنگ هم‌چنین به بی‌خانمانی و آوارگی بیش از ۵۰۰ هزار از ساکنان غزه منجر شد. شمار تلفات اسرائیل ۷۳ نفر بود.

ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد هم اسرائیل و هم حماس را به دلیل استفاده نظامی از اماکن غیرنظامی و همچنین هدف قرار دادن آنها، به ارتکاب جنایات جنگی متهم کرده است.

DW.DE

123569822222.jpg

90 میلیارد دلار، گردش کالا بین روسیه و چین

مناسبات روسیه و چین به بهترین سطح در تاریخ این مناسبات رسیده است

روسیه و چین بر طبق جمعبندی سال جاری قصد دارند به سطح رکورد گردش دو جانبه کالا - 90 میلیارد دلار برسند. والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون روز سه شنبه در گفتگویی با خبرنگاران از نتیجه سفر خود به چین صحبت کرد. وی متذکر شد که شاخص های گردش کالا در سال 2015 میلادی -100 میلیارد دلار و تا سال 2020 میلادی – 200 میلیارد دلار که توسط روسای دو کشور به توافق رسیده و مورد تأیید قرار گرفته است کاملا قابل اجراست.

ماتوینکو در توضیح گفت، رسیدن به چنین شاخص هایی از جمله به حساب تنوع نمنکلاتور ، تجارت مشترک و گسترش حیطه همکاری دو کشور ممکن خواهد شد. بعلاوه موافقت نامه گسترش همکاری انرژتیک بین روسیه و چین امکان تشکیل « ائتلاف انرژتیک روسیه – چین» را برای دو کشور فراهم می سازد.

روز سه شنبه، ماتوینکو یکسری دیدار با رهبران سیاسی از جمله شی جین پین، رئیس جمهور چین به انجام رساند. وی همچنین با چژان تزیان رئیس کمیته دائمی مجلس چین و لی کزیان نخست وزیر شورای دولتی ملاقات نمود. در این دیدارها حیطه وسیعی از مسائل بررسی شد. پس از جمعبندی نتایج این دیدارها، رئیس شورای فدراسیون روسیه ابراز داشت که مناسبات روسیه و چین به بهترین سطح در تاریخ این مناسبات رسیده است.

صدای روسیه

zwGTe401T6ezn2222.jpg

شبکه تلویزیونی فرانس 24 : ایران در حال همکاری پنهان با آمریکا در عراق است

در حالی که ایران و آمریکا به طور رسمی اعلام کرده‌اند که با یکدیگر علیه داعش در عراق همکاری نمی‌کنند، یک رسانه فرانسوی از «ائتلاف ناگفته» این دو کشور در این زمینه خبر داده و نوشته که ایران اکنون در حال همکاری با غرب است، اما به دلایلی از جمله ترس از عربستان سعودی، هنوز زود است که آن را به صورت رسمی اعلام کند.

شبکه تلویزیونی فرانس 24 در مطلبی در سایت اینترنتی خود به موضوع کنفرانس بین المللی امنیت عراق که دیروز در پاریس برای مقابله با گروه «دولت اسلامی» برگزار شد پرداخته و دلایل عدم حضور ایران در این کنفرانس را بررسی کرده است.

به نوشته این رسانه فرانسوی، این که جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا اعلام کرد که حضور ایران در کنفرانس پاریس مناسب نیست، به دلیل حمایت مؤثر ایران از رژیم سوریه بود و کشورهای غربی نمی خواستند با دعوت ایران در این شرایط، حمایت متحدان عرب سنی خود را که اعتبار مذهبی ائتلاف علیه داعش به شمار می رود، از دست بدهند.

فرانس 24 به اظهارات یک دیپلمات بلندپایه فرانسه در گفت وگو با خبرگزاری رویترز اشاره می کند که گفته است: ما به دنبال یک اجماع حول مسئله حضور ایران بودیم، اما در نهایت آنچه خیلی مهم‌تر از حضور ایران بود، شرکت برخی کشورهای عربی در این ائتلاف بود.

این رسانه فرانسوی سپس به اظهارات دیروز آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر رد درخواست آمریکا برای همکاری علیه داعش اشاره کرده و نوشته که این اظهارات با واکنش آمریکایی‌ها روبه رو شد که گفتند آمریکا برای عملیات نظامی علیه داعش با ایران هماهنگ نمی کند، اما این موضوع می تواند در سطح دیپلماتیک پیگیری شود.

سپس فرانس 24 تأکید می کند که با وجود این مواضع رسمی، واقعیت موجود در عراق که شامل منافع دو کشور ایران و آمریکا درباره مسئله داعش است، موجب یک همکاری ناگفته در این زمینه شده است؛ واشنگتن و تهران می دانند که همکاری شان در عراق حتی اگر غیرمستقیم باشد، در حال انجام است.

این رسانه فرانسوی به حمله هوایی آمریکا در روز سی و یکم ماه اوت اشاره می کند و می نویسد به دنبال این حمله بود که ارتش عراق با همراهی شبه نظامیان شیعه که رابطه تنگاتنگی با ایران دارند، توانست پایگاه شهر آمرلی در شمال عراق را از داعش پس بگیرد.

تی‌یری کویل، تحلیلگر مسائل ایران به فرانس 24 گفته است که آمریکایی ها مشاورانی را برای کمک به ارتش عراق به این کشور فرستاده؛ از سوی دیگر، ایران نیز چنین کاری کرده است. بنابراین می توان این فرضیه را مطرح کرد که این مشاوران به صورت غیرمستقیم به تبادل اطلاعات می پردازند، زیرا آنها در یک جبهه و در کنار یکدیگر به نبرد علیه داعش می پردازند.

وی اضافه می کند: ایرانی ها عملگرا هستند، آنها نمی خواهند مرزهای خود را به گروهی که ضدشیعی است واگذار کنند. آنها حتی اگر به زبان نیاورند، با این که آمریکا مواضع داعش را بمباران کند، موافق هستند.

فرانس 24 می نویسد از نظر سیاسی نیز مقامات ایران و آمریکا همسو هستند؛ زیرا وقتی جمهوری اسلامی به برکناری نوری مالکی از نخست وزیری عراق راضی می شود و از سوی دیگر، آمریکا از این برکناری استقبال می کند، این نشانگر یک همکاری غیرقابل اغماض ایران و آمریکا در این بحران منطقه ای است.

در پایان، این رسانه فرانسوی به نقل از یک تحلیلگر سیاسی دیگر می نویسد که ایران اکنون در حال همکاری با غرب است، اما به دلایلی از جمله ترس از عربستان سعودی، هنوز زود است که آن را به صورت رسمی اعلام کند.

FR

Merkel2222-2.jpgمرکل به سوسیال دموکرات‌ها درباره ائتلاف با حزب چپ هشدار داد

حزب سوسیال دموکرات آلمان که با حزب دموکرات مسیحی صدر اعظم ائتلاف کرده، در ایالت‌های «براندنبورگ» و «تورینگن» ائتلاف‌هایی را با حزب چپ ایجاد کرده است.

«آنگلا مرکل» صدر اعظم راست‌گرای آلمان، در آستانه انتخابات پارلمانی منطقه‌ای در دو ایالت شرقی این کشور، به حزب سوسیال دموکرات درباره ائتلاف با حزب چپ هشدار داد.

به گزارش ایلنا به نقل از یورونیوز، حزب سوسیال دموکرات آلمان که با حزب دموکرات مسیحی صدر اعظم ائتلاف کرده، در ایالت‌های «براندنبورگ» و «تورینگن» ائتلاف‌هایی را با حزب چپ ایجاد کرده است.

مرکل در این باره گفت: «در تورینگن اتفاقات عجیبی در حال وقوع است. حزب بزرگ اس‌پ‌د، می‌خواهد به ما اعلام کند که بدون در نظر گرفتن نتیجه انتخابات، با حزب چپ ائتلاف می‌کند زیرا برای آن‌ها این طور بهتر است.»

بنا بر آخرین نظرسنجی‌ها، در این انتخابات حزب راست‌گرای مرکل، ۳۶ درصد آرا، حزب چپ ۲۶، حزب سوسیال دموکرات ۱۶، حزب ضد اروپا هشت و حزب سبز‌ها هم حدود شش درصد آرا را از آن خود خواهند کرد.

ایلنا

016116975_22222.jpg

کاهش حدود یک‌سوم مصرف غذايی ايرانيان طی ده سال

بنا بر آمار بانک مرکزی متوسط مصرف سالانه اقلام خوراکی ایرانیان طی ۱۰ سال گذشته ۳۰ درصد کم شده است. مصرف اقلام خوراکی و آشامیدنی خانوارها در سال ۸۲ حدود ۱۳۹۲ کیلوگرم بوده که این رقم در سال ۹۱ به ۹۸۱ کیلوگرم رسیده است.

بنا بر آمار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، متوسط مقدار مصرف سالانه اقلام خوراکی و آشامیدنی خانوار ایرانیان طی ۱۰ سال گذشته ۳۰ درصد کم شده است. به گزارش روزنامه "شرق" این واقعیت جامعه‌ای است که مسئولان در سال‌های قبل بر بهتر شدن شرایط رفاه خانوار با توزیع یارانه نقدی تاکید داشته‌اند.

شرق می‌نویسد، کوچک‌ترشدن سبد غذایی خانوار در ایران و میزان فشار اقتصادی واردشده به آحاد مردم در طول سال‌های گذشته، درآمار بانک مرکزی قابل مشاهده است: «وقتی خوراک خانوارکم می‌شود، یعنی توان خرید آن‌ها کاهش یافته و سبد غذای آنها کوچک‌تر شده است.»

طی این دوره ده ساله مصرف نان، "قوت غالب مردم ایران" که نسبت به باقی اقلام غذایی ارزان‌ترین برآورد می‌شود، ۳۷ درصد کاهش یافته است. به غیر از نان، تمام اقلام‌اساسی یعنی گوشت قرمز، نان، برنج، روغن و تخم‌مرغ نیز بین ۲۷ تا ۳۷ درصد کاهش مصرف داشته‌اند. نکته جالب آن‌که مصرف شیر که ماده غذایی بدون جایگزین خوانده می‌شود؛ طی این مدت ۳۱ درصد کمتر شده است.

در طول ۱۰ سال یعنی از سال ۸۲ تا سال ۹۱، هزینه تامین خوراک، پوشاک و مسکن به عنوان نیازهای اولیه خانوار، بیش از ۳۶۵ درصد افزایش داشته و به عبارت دیگر مخارج خانوار چهاربرابر شده است.

این در حالی است که در این مدت دستمزد تعیین‌شده تنها ۲۵۰ درصد افزایش یافته که رقمی بسیار پایین‌تر از تورم نیازهای اولیه خانوار است.

هزینه خوراکی و آشامیدنی سالانه هر خانوارایرانی در سال ۸۲ برابر با یک‌ میلیون ‌و ۲۷۱ هزارتومان بوده و این رقم در سال ۹۱ به پنج‌میلیون ‌و ۶۸۳ هزارتومان افزایش یافته است که رشد ۳۴۷ درصدی را نشان می‌دهد. به عبارت ساده‌تر هر خانوار فقط برای تامین غذای خود باید ۴۷۳ هزارتومان در ماه هزینه کند که این رقم ۷۷ درصد از حداقل دستمزد خالص کارگران در سال ۹۳ است.

دولت احمدی‌نژاد نیمی از درآمد نفت کل تاریخ ایران را در اختیار داشت

بخش عمده کاهش خوراک ایرانیان در طول دو دوره ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد صورت گرفته است. دولتی که با شعار "آوردن پول نفت سر سفره ایرانیان" روی کار آمد.

شهریور سال ۹۱ اکبر ترکان معاون اسبق وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران و مشاور فعلی حسن روحانی اعلام کرد کل درآمد ۱۰۳ ساله نفت ایران ۱۱۱۶ میلیارد دلار بوده است که با افزایش قیمت نفت، سهم دولت نهم و دهم از این درآمد ۵۳۱ میلیارد دلار یعنی بیش از نیمی از درآمد نفتی کل تاریخ ایران بوده است.

به این ترتیب در طول ۸ سال ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد که ایران بالاترین درآمد نفتی را داشته است، همزمان ایرانیان کوچک‌تر شدن سفره خانواده‌ها به میزان بالای حدود یک سوم را هم تجربه کرده‌اند.

DW.DE

n00052772-b.jpg

هیات اعزامی اتحادیه اروپا: اسرائیل در غزه دست به نسل‌كشی زده است

این هیات که ۱۳ عضو پارلمان اروپا را شامل می‌شود، از اتحادیه اروپا خواسته است روابط دیپلماتیک خود با اسرائیل را قطع کرده و تحریم‌هایی علیه این رژیم اجرا کند.

یک هیات رسمی پارلمان اروپا که در پی تهاجم اخیر اسرائیل از نوار غزه بازدید کرد، اعلام کرد که رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان مرتکب «نسل‌کشی» شده است.

به گزارش ایلنا به نقل از پرس‌تی‌وی، این هیات که ۱۳ عضو پارلمان اروپا را شامل می‌شود، از اتحادیه اروپا خواسته است روابط دیپلماتیک خود با اسرائیل را قطع کرده و تحریم‌هایی علیه این رژیم اجرا کند.

«مارتینا اندرسون» عضو ایرلندی پارلمان اروپا در این باره گفت: «فکر نمی‌کنم وقتی شما به چگونگی توصیف نسل‌کشی فکر می‌کنید، واژه‌ای برای توصیف واقعی آن بیابید؛ این مساله به عنوان نابودی جزئی یا کلی افراد تعریف می‌شود و چیزی که ما در غزه در فلسطین دیدیم، نابودی فلسطینیان است.»

این هیات که به تازگی از خاورمیانه به بروکسل بازگشته است، غرب را به بی‌توجهی به جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان متهم کرده است.

این سیاستمداران همچنین تل‌آویو را به نقض مستمر قوانین بین‌المللی از طریق غصب اراضی فلسطینی به منظور احداث شهرک‌های اسرائیلی متهم کردند.

جنگ اخیر غزه در تاریخ ۲۶ آگوست با توافق آتش‌بس به می‌انجی‌گری مصر که پس از برگزاری مذاکرات در قاهره حاصل شد، به پایان رسید.

اسرائیل بمباران غزه را از اوایل ماه جولای آغاز کرد و خسارات سنگینی به این منطقه وارد کرد.

حدود دو هزار و ۱۴۰ فلسطینی که اغلب غیرنظامی بودند، از جمله زنان و کودکان و سالمندان در این تهاجم ۵۰ روزه کشته و حدود ۱۱ هزار فلسطینی نیز زخمی شدند.

ایلنا

Conroy_And_Belhaj_HumanTrash.jpg

بیش از 12 هزار خارجی در سوریه می‌جنگند

یکی از کارشناسان برجسته حوزه مبارزه با تروریسم گفت، بیش از 12 هزار شبه‌نظامی خارجی از 74 کشور برای جنگ به سوریه رفته‌اند که 60 تا 70 درصد از آنان از کشورهای خاورمیانه و حدود 20 تا 25 درصد از کشورهای غربی هستند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، پروفسور پیتر نومان، مدیر مرکز بین‌المللی مطالعات افراط‌گرایی در کالج کینگ لندن گفت: درگیری سوریه موجب بسیج شبه‌نظامیان خارجی شده است که از زمان جنگ افغانستان علیه شوروی دردهه 1980  بی‌سابقه بوده و طی یک دهه بیش از 20 هزار شبه‌نظامی خارجی در درگیری‌ها حضور یافته‌اند.

وی افزود: با توجه به اینکه بیش 12 هزار مبارز خارجی طی سه سال گذشته در سوریه وارد جنگ شده‌اند، این درگیری‌ در واقع در حال تبدیل شدن به یکی از بزرگترین بسیج نیروهای خارجی است.

نومان تاکید کرد که این مساله بسیار اهمیت دارد چرا که از کنار درگیری‌ افغانستان، القاعده و سایر گروه‌های تروریستی شکل گرفت و درگیری سوریه نیز هم‌اکنون باعث تشکیل شبکه‌های تروریستی جدیدی شده است. وی گفت: اطمینان دارم پس از بسیج مبارزان خارجی و طی نسل آتی، شاهد حملات تروریستی خواهیم بود.

این کارشناس مبارزه با تروریسم با شورای امنیت سازمان ملل پیش از نشست 24 سپتامبر رایزنی کرده است. این نشست قرار است به ریاست باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا برگزار شود و در خصوص مبارزان تروریست خارجی و تهدیدی که ایجاد می‌کنند، بحث خواهد کرد.

با این حال این کارشناس اعلام نکرد که چه تعداد نیرو برای گروه تروریستی دولت اسلامی موسوم به داعش می‌جنگند. وی گفت: تونس کشوری است که بیشترین شبه‌نظامیان از آن به سوریه رفته‌اند (بیش از 3000 تن). بین 1200 تا 2500 مبارز از عربستان در سوریه هستند و مراکش و اردن هر کدام حدود 1500 شبه‌نظامی در سوریه دارند. در میان کشورهای غربی نیز حدود 700 شبه‌نظامی از فرانسه، بیش از 500 شبه‌نظامی از انگلیس، 400 شبه‌نظامی از آلمان، 300 شبه‌نظامی از بلژیک و 100 شبه‌نظامی از آمریکا در سوریه در کنار گروه‌های افراطی علیه دولت اسد می‌جنگند.

ایسنا

BarackObamaHenryKissingerObamaBidenMeet22222-2.jpg

کسینجر: ایران مشکل بزرگتری از داعش است

هنری کسینجر وزیر خارجه اسبق و نظریه پرداز آمریکایی روابط بین الملل روز گذشته در یک مصاحبه رادیویی ایران را مشکلی بزرگ تر از داعش برای آمریکا دانست.

به گزارش هافینگتون پست، کسینجر در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا (NPR) با اشاره به جایگاه تاریخی ایران و نفوذ این کشوردر منطقه خاورمیانه ایران را مستعد ترین کشور منطقه برای ایجاد هژمونی و تشکیل یک امپراتوری قوی در خاورمیانه دانست.

کسینجر با اشاره به اینکه نقشه خاورمیانه در حال تغییر است و مرزهای کنونی که ماحصل سال های پس از فروپاشی عثمانی و جنگ اول جهانی (1919-1920) در حال از بین رفتن است، افزود: این مساله از منظر استراتژیک یک فرصت بی نظیر در اختیار ایران قرار داده است. من ایران را مشکل بزرگ تری از داعش می دانم. داعش گروهی متشکل از ماجراجویان نظامی با یک ایدئولوژی تهاجمی است. داعش اگر بخواهد تبدیل به یک واقعیت دائمی استراتژیک شود باید سرزمین های بیشتری را تحت سلطه خود گرفته و آنها را حفظ کند. از نظر من مقابله با گروهی چون داعش بسیار قابل کنترل تر از درگیری با کشوری چون ایران است.

کسینجر تاکید کرد در شرایط کنونی یک محور شیعه از ایران تا بغداد و سوریه و از آنجا تا جنوب لبنان و مرزهای مدیترانه کشیده شده است که این مساله در شرایط کنونی که مرزهای سیاسی سابق خاورمیانه در حال فرسایش است، امکان تشکیل به گفته او یک "امپراتوری " را به ایران در منطقه خاورمیانه می دهد.

او درباره بحران روسیه و اوکراین نیز گفت غرب و روسیه دیدگاه های متفاوتی درباره اوکراین دارند و روسیه اوکراین را جزئی از میراث تاریخی خود می داند.

از این رو کسینجر توصیه کرد بهترین راه حل برای حل بحران اوکراین تبدیل این کشور به یک فنلاند و یا اتریش است به نحوی که به جای اینکه غرب بخواهد از اوکراین به عنوان یک پاسگاه مرزی استفاده کند این کشور تبدیل به پلی بین روسیه و غرب شود.

کسینجر درباره احتمال نامزدی هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق آمریکا از حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 نیز گفت: او یک دوست خوب است و فکر می کنم رییس جمهور خوبی هم باشد. اما نامزدی او مرا در معذوریت قرار خواهد داد چون من (مثل همیشه) از جمهوریخواهان حمایت خواهم کرد.

فرارو

13862622222-2.jpg

تظاهرات کارگران آمریکا در ۱۵۰ شهر برای افزایش مزد

«معترضان خواستار افزایش حداقل دستمزد از هفت دلار و بیست و پنج سنت به پانزده دلار در ساعت و نیز تشکیل آزادانه سندیکاهای کارگری و شناسایی آن‌ها از سوی رستوران‌های زنجیره‌ای بزرگ هستند».

کارگران رستوران‌های عرضه خوراک فوری یا فست فود هفته گذشته در بیش از ۱۵۰ شهر ایالات متحده، اعتصاباتی را برای افزایش دستمزدشان به ۱۵ دلار در هر ساعت برپا کردند.

به گزارش ایلنا به نقل از یورونیوز، «کندال فیلز» مسئول برنامه‌ریزی جنبش مبارزه برای «هر ساعت ۱۵ دلار» در این‌باره گفته است: «ما قصد داریم اعتصاب را به سراسر کشور بکشانیم. ما از کارگران می‌خواهیم که هنگام ظهر دست از کار بکشند و یا محل کار را ترک کنند.»

بر اساس این گزارش معترضان خواستار افزایش حداقل دستمزد از هفت دلار و بیست و پنج سنت به پانزده دلار در ساعت بوده و نیز تشکیل آزادانه سندیکاهای کارگری و شناسایی آن‌ها از سوی رستوران‌های زنجیره‌ای بزرگ هستند.

در این گزارش به گفته چند تن از تظاهرکنندگان آن‌ها خواهان دستمزد حداقلی پانزده دلار در ساعت که مبلغ زیادی نیست هستند و معترض دیگر اعتراض خود را برای رشد در زندگی‌اش می‌خواهد چون که با حقوق کنونی پیشرفت نمی‌کند

گفتنی است، در همین حال «باراک اوباما» رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا نیز با حمایت از معترضان خواستار افزایش حداقل دستمزد فدرال و حمایت از برابری دستمزد‌ها برای زنان شده بود.

این اعتصاب در آستانه انتخابات میان دوره‌ای سنای آمریکا انجام شد و به نظر می‌رسد با توجه به احتمال شکست دموکرات‌ها، آن‌ها تلاش می‌کنند با حمایت از معترضان و اعتصاب کنندگان آرای بخشی از جامعه آمریکا را به خود اختصاص دهند.

آمارهای تازه از دستمزدهای متفاوت در صنایع امریکایی

در این گزارش اشاره شده است، بر اساس تحقیقات تازه پژوهشکده «سیاست اقتصادی»، یک کارگر ساده در صنعت رستوران در آمریکا هر یک ساعت ۱۰ دلار درآمد دارد در حالی این رقم در صنایع دیگر ۱۸ دلار در ساعت است.

در این گزارش آمده است، این در حالی است که کارگران فست فود‌ها فقیر‌تر از کارگران رستوران‌ها هستند و به‌طور متوسط برای هر ساعت کمتر از ۸ دلار کسب می‌کنند.

حداقل دستمزد در بریتانیا ۱۰ و ۳۸ دلار برای هر ساعت و در فرانسه ۱۲ و ۵۳ دلار است.

در پایان این گزارش آمده است، اگرچه تظاهرات در اغلب شهرهای آمریکا بدون خشونت پایان یافت، اما در شهر نیویورک نوزده نفر به اتهام اخلال در عبور و مرور خورو‌ها و ایجاد راه‌بندان دستگیر شدند.

ایلنا

IMG17450024.jpg

پوتین رهبران غرب را تهدید کرد:

می توانم ظرف دو هفته اوکراین را فتح کنم

رئیس جمهور روسیه در واکنش به اقدامات اخیر ناتو و اتحادیه اروپا علیه این کشور هشدار داد که اگر بخواهد می تواند ظرف دو هفته اوکراین را به تصرف خود دربیاورد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی تلگراف، ""ولادیمیر پوتین" در واکنش به اقدام ناتو برای تشکیل واحد واکنش سریع برای مقابله با روسیه و همچنین تهدید اتحادیه اروپا مبنی بر اعمال تحریم های جدید علیه مسکو، عنوان داشت که اگر بخواهد می تواند کی یف را ظرف دو هفته اشغال کند زیرا ارتش روسیه توانایی تصرف اوکراین را دارد.

به نوشته این روزنامه پوتین این سخنان را در گفتگو با "خوزه مانوئل بارسو" رئیس پارلمان اروپا، به اطلاع وی رسانده است.

علاوه بر دیلی تلگراف روزنامه "لا ریپابلیکا" چاپ ایتالیا نیز این خبر را پوشش داده و می نویسد که تهدید پوتین به تصرف اوکراین آن هم ظرف دو هفته می تواند نتیجه تهدیدهایی باشد که ناتو و اتحادیه اروپا علیه مسکو انجام داده اند.

این اظهارات پوتین در جلسه هفته گذشته رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به اطلاع آنها رسیده و بارسو جزئیات تهدید پوتین را با آنها در میان گذاشته و ناتو نیز اعلام کرده که می تواند ظرف 48 ساعت چهار هزار نیرو را در شرق اوکراین مستقر کند تا از این کشور در برابر اقدامات احتمالی روسیه محافظت کنند.

در این میان "فدریکا موگرینی" که به عنوان جانشین کاترین اشتون در پست ریاست دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا انتخاب شده نیز هشدار داد که گزینه نظامی راه حل بحران اوکراین نیست.

در همین رابطه "آندرس فوگ راسموسن" دبیر کل ناتو نیز اعلام کرد که این سازمان با بحران هایی در جنوب و شرق خود مواجه است که این بحران ها هرآن ممکن است به کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی سرایت کنند.

تهدید پوتین مبنی بر تصرف اوکراین ظرف دو هفته در حالی در نشریات غربی منتشر می شود که قرار است در هفته جاری ناتو در ولز نشستی را برگزار کند. یکی از اهداف برگزاری این نشست بررسی طرح تشکیل واحد نظامی ویژه متشکل از 10 هزار نیرو برای مقابله با اقدامات روسیه است.

علاوه بر این موضوع، روز یکشنبه آینده نیز زمان به انتها رسیدن دوره ای است که اتحادیه اروپا برای تغییر رفتار روسیه در برابر اوکراین تعیین کرده است.

بحران اوکراین بواسطه رویارویی روسیه با جبهه غرب هر روز پیچیده تر از قبل می شود و در این میان کسی به فکر نجات جان مردمی که در شرق اوکراین به دست ارتش این کشور کشته می شوند نیست. مداخله غرب در امور اوکراین موجب شده تا این کشور از نوامبر سال گذشته وارد بحران شود این بحران در ماه های اخیر بواسطه لشکر کشی ارتش به شرق حالت فوق العاده به خود گرفته و تاکنون بیش از دو هزار و 400 نفر در جریان آن کشته شده اند اما با این وجود غرب همچنان بر دخالت های خود در امور این کشور پافشاری می کند.

مهر

_46675966_abbas_070105getty226.jpg

طرح سه مرحله‌ای محمود عباس برای تشکیل "کشور فلسطین"

منابع آگاه فلسطینی اعلام کردند که محمود عباس طرحی سه مرحله‌ای را برای تشکیل کشور مستقل فلسطین تدوین کرده است که این گام توسط رهبران فلسطینی با توافق جنبش حماس در راس اولویت‌ها قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، منابع آگاه در مصاحبه با روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط اعلام کردند که بر اساس این طرح محمود عباس، رییس‌ تشکیلات خودگردان فلسطین، یک مهلت زمانی چهارماهه به آمریکایی‌ها داده می‌شود تا مرزهای کشور آتی فلسطین را ترسیم کنند تا بتوانند رژیم صهیونیستی را برای به رسمیت شناختن آن راضی کنند؛ در صورتی که دو طرف با این مساله موافقت کنند مذاکرات فوری که دارای سقف زمانی است آغاز می‌شود و در جریان آن از تل‌آویو خواسته می‌شود تا نقشه‌ای را که دارای مرزهای اسرائیل است ارائه دهد اما در صورتی که این اقدامات شکست بخورد مسئولان تشکیلات خودگردان فلسطین با حمایت کشورهای عربی به شورای امنیت می‌روند تا خواهان اخراج صهیونیست‌ها از اراضی فلسطین در دوره زمانی مشخص شوند اما در صورتی که این اقدام نیز شکست بخورد رهبران فلسطینی گزینه سوم را اجرا خواهند کرد و به تمام سازمان‌های بین‌المللی از جمله دادگاه کیفری ملحق خواهند شد و محاکمه رهبران رژیم صهیونیستی را آغاز خواهند کرد.

منابع تاکید کردند که این طرح در هنگام نشست اخیر سازمان آزادیبخش فلسطین تدوین شد و عباس در دیدار اخیر خود در دوحه با خالد مشعل، رییس دفتر سیاسی جنبش حماس در خصوص این طرح توافق یافتند.

قرار است که عباس یک هیات فلسطینی را با حضور صائب عریقات، مذاکره کننده ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین و ماجد فرج، مدیر دستگاه اطلاعات به واشنگتن اعزام کند تا آن‌ها در دیدار با جان کری، وزیر خارجه آمریکا این طرح محمود عباس را به صورت کامل مطرح کنند و از موضع آمریکا در قبال این طرح آگاه شوند اما این اقدام پس از نشست شورای وزرای عرب در قاهره برگزار خواهد شد.

مسئولان در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط تاکید کردند که این طرح تنها ضمانت برای جلوگیری از تکرار تجاوزات در حق مردم فلسطین است.

هم‌زمان روزنامه عبری‌زبان هاآراتص گزارش داد که عباس به آمریکایی‌ها اعلام کرده است که مردم فلسطین در مدت زمان طولانی منتظر نخواهند ماند تا اسرائیلی‌ها برای عقب‌نشینی از اراضی اشغالی قانع شوند.

این روزنامه اعلام کرد که عباس خواهان این است که هرچه سریع‌تر مرزها مشخص شود و وی در موارد بسیاری در گذشته تلاش کرد تا مرزها مشخص شود اما رژیم صهیونیستی با آن موافقت نکرد.

از سوی دیگر منابع آگاه در فلسطین اعلام کردند که مذاکره میان طرف‌های فلسطینی و اسرائیلی در اواسط هفته جاری از سر گرفته می‌شود تا مسائل حل و فصل نشده از جمله آزادی اسیران، بازسازی فرودگاه و ساخت اسکله مورد بررسی قرار بگیرد.

منابع در مصاحبه با الشرق الاوسط اعلام کردند که این مذاکرات به مدت یک ماه میان طرفین ادامه خواهد داشت تا آن‌ها به توافق نهایی در مورد آتش‌بس دست یابند.

منابع افزودند: در صورتی که مذاکرات به راه‌حل‌های مطلوب دست یابد می‌توان این توافقات را تا پیش از یک ماه امضا کرد.

​ایسنا

412222-2.jpg

محمود عباس: نتانیاهو با تشکیل کشور فلسطین مواقفت کرد

محمود عباس اعلام کرد که نخست وزیر رژیم صهیونیستی با تشکیل کشور فلسطین بر اساس مرزهای سال 1967 موافقت کرده است. امری که سخنگوی بنیامین نتانیاهو به سرعت آن را تکذیب کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران به نقل از سایت شبکه الجزیره، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنانی که از شبکه‌های فلسطینی پخش شد گفت: نتانیاهو در مقابل من با تشکیل کشور فلسطین بر اساس مرزهای 1976 موافقت کرد و تنها مشخص کردن مرزها باقی مانده که مذاکره کنندگان باید آن را حل کنند.

این سخنان با واکنش سریع رژیم صهیونیستی مواجه شد و سخنگوی نتانیاهو با تکذیب آن گفت: نخست وزیر به هیچ وجه با تشکیل کشور فلسطین موافقت نکرده و سخنان محمود عباس خالی از واقعیت است.

محمود عباس در ادامه سخنان خود گفت: دیگر مذاکرات جزئی پیرامون مناطق "الف" و "ب" و "ج" و چیزهای شبیه آن را نخواهیم پذیرفت بلکه ما خواهان این هستیم که هر یک از طرفین به شکل نهایی مرزهای خود را بدانند.

وی گفت: فلسطینیان بیست سال دیگر منتظر نخواهند ماند. ما نخواهیم پذیرفت که هر سال اسرائیل به ما حمله کند و اشغالگری دیگری بی‌آفریند. اگر اسرائیل این خواست ما را اجرایی نکند ما نیز گزینه‌های خود را داریم.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در خصوص حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه نیز گفت: می شد مانع شهادت بیش از 2000 فلسطینی و زخمی شدن هزاران تن شد. ما در طول 50 روزحمله به غزه به وعده‌های خود عمل کردیم و تلاش کردیم این جنگ متوقف شود اما دشمن اسرائیلی به دنبال وقت بود تا بیشتر بکشد و خرابی بیشتری به جای بگذارد.

وی ادامه داد: مسئله جنگ و صلح تنها به دست یک گروه خاص نیست بلکه رهبران فلسطینی باید درباره آن تصمیم بگیرند. ما در فلسطین جز یک دولت و یک ارتش را بر نخواهیم تابید و تصمیم گیری درباره صلح و جنگ در حوزه اختیارات تشکیلات خودگردان است وگرنه باعث ایجاد آشوب خواهد شد.

محمود عباس گفت: مسئله پایان دادن به جدایی میان گروه های فلسطینی نیز نیازمند به ماه‌ها وقت است و اولین آزمون برای سنجیدن توانایی دولت، در جریان توزیع کمک‌های انسان دوستانه میان مردم غزه مشخص خواهد شد.

‌ایسنا

2014-08-26T164100Z_1737391155_GM1EA8R01RW01_RTRMADP_3_MIDEAST-GAZA.JPG

اسرائیل با پیشنهاد آتش‌بس نامحدود مصر موافقت کرد

اسرائیل به گفته یکی از مسئولان بلندپایه این کشور، پیشنهاد مصر را مبنی بر آتش بس کامل و نامحدود در نوار غزه پذیرفته است.

این آتش بس که خبر آن کمی پیش‌تر توسط منابع فلسطینی و سپس مصری پخش شد، قرار است از ساعت 18 امروز به وقت پاریس به اجرا درآید.

بنا بر این توافق، همه پست‌های گذر از اسرائیل به خاک فلسطین، برای عبور کمک های بشردوستانه و تجهیزات بازسازی ویرانه‌ها، باز می شود.

فلسطینیان هم چنین به حق ماهی گیری تا فاصله ٣٠ مایلی در دریا دست می یابند؛ فاصله‌ای که تا امروز ٣ مایل بود.

قرار است مذاکرات غیرمستقیم بر سر مسائل دیگر در پی این آتش بس، در مصر آغاز شود.

بلافاصله پس از اعلام این خبر، هزاران تن از فلسطینیان به کوچه‌های غزه ریختند و جشن گرفتند. صدای شلیک گلوله از شادی، در همه‌جا شنیده می شد و از مساجد نیز صدای نیایش بر می آمد.

گفتنی است که در پنجاهمین روز یورش هوائی اسرائیل به نوار غزه، 2 فلسطینی کشته شدند که شمار کشته‌شدگان در نوار غزه را به 2130 نفر می رساند.

طی 16 یورش شب گذشته که به کشته شدن 2 تن انجامید، 2 مسجد نیز در "بیت حنون"- درشمال غزه، ویران شدند.

در اسرائیل، بنیامین نتانیاهو- نخست وزیر این کشور، گفته بود عملیات تا زمانی که اسرائیل به هدف‌های خود دست نیابد ادامه خواهند داشت.

FR

222222_otresh-2.jpg

اتریش خواهان عادی‌سازی روابط میان اتحادیه اروپا، روسیه و اوکراین شد

رئیس جمهوری اتریش تاکید کرد که برای پایان دادن به بحران اوکراین روابط میان اتحادیه اروپا ، روسیه و کی‌یف باید عادی و آرام شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری نووستی، هاینس فیشر، رئیس جمهوری اتریش در نشست‌ سیاسی اتحادیه اروپا در شهر آلپباخ گفت: امیدوارم که روسیه دست به هیچ اقدامی که تحریک آمیز توصیف شود، نزند و روابط میان اتحادیه اروپا، روسیه و اوکراین عادی شود.

وی افزود: اتحادیه اروپا، روسیه و اوکراین باید در یک ردیف قرار بگیرند و به طور جدی درباره منافع امنیتی خود مذاکره کنند. هر سیاستمداری باید بداند که چطور بازی را تغییر دهد. چنین رفتار و رویکردی برای اتحادیه اروپا، روسیه و اوکراین که درباره بحران اوکراین مذاکره می‌کنند، لازم و ضروری است.

ایسنا

dp-2222.jpg

اعدام رئیس اطلاعات داعش به اتهام جاسوسی

تشکیلات داعش، "رئیس سازمان اطلاعات" خود را به اتهام جاسوسی برای سازمان‌های اطلاعاتی غرب اعدام کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، براساس گزارش‌های منتشر شده گروه تروریستی داعش مسئول امنیتی این گروه با نام "ابوعبیده المغربی" که به مثابه رئیس سازمان اطلاعات این گروه به شمار می‌آمد را اعدام کرد.

داعش اعلام کرد که این فرد با سازمان‌های اطلاعاتی غربی در تماس بوده و برای آن‌ها جاسوسی می‌کرده است. هیات تشکیلات تروریستی داعش بعد از اثبات اتهامات این فرمانده برجسته داعش حکم اعدام وی را صادر کرد و هیچ تصویر فیلمبرداری شده‌ای از عملیات شلیک به سمت وی منتشر نشده است.

منابع مختلف داعش در سایت توئیتر اعلام کردند که ابوعبیده برای ترور ابوخالد السوری یکی از رهبران برجسته تشکیلات القاعده برنامه‌ریزی می‌کرده است.

ابوعبیده قرار بود از طریق یک انفجار گسترده مقر ابوخالد السوری را در چند ماه گذشته مورد هدف قرار دهد. ابوعبیده یکی از رهبران برجسته امنیتی تشکیلات داعش در سوریه و راس هرم امنیتی آن در مناطق اطراف حلب که کنترل آن به دست داعش است به شمار می‌آمد. وی همچنین فعالیت‌های طولانی در زمینه‌های اطلاعاتی داشته است. منابع آگاه اعلام کردند که ابوعبیده با سازمان اطلاعات انگلیس در تماس بود

ایسنا

015672462_2222.jpg

ایالات متحده تلاش کرد از امضای تفاهم نامه بین ایران و روسیه جلوگیری کند

روز چهارشنبه روزنامه "کومرسانت" گزارش داد که واشنگتن تلاش کرده است از امضای تفاهم نامه در مورد معامله چند میلیاردی بین مسکو و تهران جلوگیری کند.

روسیه در چارچوب این تفاهم نامه از ایران نفت را می خرد و ماشین آلات، تجهیزات، فلزات، غلات را تحویل و خدمات را ارائه می دهد. منابع روزنامه در دولت روسیه گفت: "ایالات متحده تلاش کرد در این معامله اخلال و به شرکت های روسی و ایرانی با اعمال تحریمات تهدید کند". به گفته منابع روزنامه، کاخ سفید معتقد است که فعال سازی همکاری بین مسکو و تهران به تحریمهای موجود علیه ایران و توافق های رسیده در سال گذشته در مورد مسئله هسته ای ایران مشکل می سازد. دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا نگران است که درآمد حاصل از این معامله با مسکو علاقمندی تهران به دستیابی به توافق بلند مدت در مورد برنامه هسته ای کاهش دهد. در همین حال، سفارت ایالات متحده در فدراسیون روسیه در مصاحبه با روزنامه "کومرسانت" در مورد این موضوع اظهار نظر نکرده است .

به گفته کارشناسان، امضای تفاهم نامه روسیه و ایران در حال حاضر تا حد زیادی به دلیل وخیم تر شدن روابط بین روسیه و غرب انجام گرفت. آندری باکلیتسکی، کارشناس مرکز مطالعات سیاسی روسیه در مصاحبه با روزنامه گفت: "مسکو که برای حل دیپلماتیک مسئله هسته ای ایران بسیار تلاش کرده حاضر بود هیچ اقدامی را انجام ندهد برای اینکه باعث واکنش شدید از سوی ایالات متحده نشود. اما وضعیت تغییر کرده است. روسیه در حال حاضر به توصیه های ایالات متحده بیشتر گوش ندهد و همچنین اهمیت ایران برای غرب تا حد زیاد افزایش یافته است و کشور با توجه به حوادث در عراق و در جست و جوی جایگزین ها به نفت و گاز روسیه آزادی بیشتری عملیات خود را به دست آورده است".

کارشناسان مبارزه حاد برای بازار ایران را دلیل دیگر اجرای سریعتر برنامه مبادله روسیه با تهران نامیدند.

طبق گزارش های قبلی الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه و بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران در مسکو ملاقات کردند و در این دیدار تفاهم نامه بین دو دولت به مدت 5 سال امضا شد.

صدای روسیه

cuba2.jpg

ایالات متحده تحت پوشش مبارزه با آچ ای وی در کوبا مشغول به خرابکاری بود.

ایالات متحده نوجوانان آمریکای لاتینی را به کوبا فرستاد برای این که آنها احساسات ضد دولتی در این جزیره در میان مردم محلی برانگیزند. روز دوشنبه خبرگزاری "آسوشیتد پرس" این مطلب را گزارش داد.

معلوم شد که این پروژه در اکتبر 2009 آغاز شد هنگامی که باراک اوباما "آغاز جدید" دوره در روابط بین ایالات متحده و دولت کمونیستی را اعلام کرد. پروژه تحت کنترل اداره توسعه بین‌المللی آمریکا

(USAID) بود. "ارائه کمک های بشردوستانه و توسعه اقتصادی در سراسر جهان به منظور حمایت از سیاست خارجی ایالات متحده از وظایف اصلی این سازمان می باشد."

برای اجرای این پروژه، USAID ، شرکت Creative Associates International را استخدام کرد که قبلا در رسانه ها به عنوان خالق به اصطلاح "توییتر کوبایی" ظاهر شده بود.

ایالات متحده نوجوانان از ونزوئلا، کاستاریکا و پرو را به کوبا به عنوان گردشگران فرستاد.

برخی از نوجوانان به کالج می رفتند در حالی که دیگران سمینارها در مورد پیشگیری از آچ ای وی را برگزار می کردند. این کار به منظور استخدام نوجوانان کوبایی و تبدیل آنها به فعالان سياسى انجام شد.

بنا به گزارش خبرگزاری "ریانووستی"، خرابکاران بالقوه در کالج ها مورد مصاحبه قرار گرفتند و ویژگی های رهبری آنها ارزیابی و در پایگاه داده ها ثبت شد.

صدای روسیه

IMG16160232.jpg

كن لوچ بی‌بی‌سی را برای پوشش مغرضانه جنگ در غزه سرزنش كرد.

كن لوچ فيلمساز سرشناس جهاني، بي‌بي‌سي را براي پوشش مغرضانه جنگ غزه به دفاع از اسراييل متهم کرد.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از مورنينگ استار، لوچ كه در جمع معترضاني حضور داشت كه در برابر ساختمان بي‌بي‌سي در بريستول گرد آمده بودند، گفت: مسئولان بي بي سي از زاويه اي كه به نفع اسراييل باشد به پوشش خبري جنگ در نوار غزه پرداخته است.

وي كه گفته است كادر بي‌بي سي از نحوه رفتار روساي خود شرمگين هستند، افزود: در مصاحبه‌هاي خبري بي‌بي‌سي نظرات مردم فلسطيني منعكس نمي‌شود در حالي كه همه جنايت جنگي صورت گرفته عليه مردم غزه به دست فراموشي سپرده مي‌شود.

لوچ يادآوری كرد كه سردبيران بي بي سي بايد به اعتراض مردم به نوع پوشش رسانه‌اي اين رويداد توجه كنند و اين سازمان خبري بايد روش‌هاي خود در قبال اين جنايت را تغيير دهد.

هواداران فلسطيني‌ها از هفته پيش صفي در برابر ساختمان بي بي سي در بريستول تشكيل داده‌اند و هنرمندان مشهوري چون مارك توماس نيز صداي خود را به حمايت از اين اعتراض وام داده اند.

توماس گفته است جنايت ارتش اسراييل در غزه با همه خشونتي كه در آن به چشم مي‌خورد، بارها و بارها از سوي بي بي سي ناديده گرفته شده است.

تاكنون بيش از 1822 نفر از جمله 400 كودك در اين جنايات كشته شده اند. بيش از 9400 نفر نيز از 8 جولاي تاكنون در جريان حملات هوايي و زميني اسراييل زخمي شده اند. اين در حالي است كه تاكنون 64 اسراييلي در اثر اين تهاجم جان باخته اند.

مهر

01782222222.jpg

رزمایش بزرگ نظامی روسیه آغاز شد.

پس از رزمایش پیمان ناتو، روسیه نیز رزمایش بزرگ خود را از جمله در مرز اوکراین آغاز کرد. این رزمایش که در آن بیش از ۱۰۰ هواپیمای جنگی شرکت دارند، پنج روز ادامه دارد. طی رزمایش هدف‌های زمینی و هوایی فرضی نابود خواهند شد.

نیروی هوایی روسیه اعلام کرد که رزمایش بزرگ اخیر این کشور که در آن بیش از ۱۰۰ هواپیمای جنگی شرکت خواهند کرد، در تاریخ این کشور بی‌سابقه است. ایگور کلیموف، سخنگوی نیروی هوایی روسیه گفت در این رزمایش انواع هواپیماها و بالگردهای جنگی شرکت خواهند کرد.

سخنگوی نیروی هوایی روسیه روز دوشنبه (۱۳ مرداد / ۴ اوت) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری روسی اینترفاکس گفت که مانور مزبور در سه منطقه مختلف، از جمله مرز اوکراین، برای نخستین بار در روسیه انجام می‌شود.

او خاطر نشان کرد که در این رزمایش که تا روز جمعه (۱۷ مرداد / ۸ اوت) ادامه خواهد داشت، هواپیماهای جنگی مدل SU-27 ، SU-34 و MiG-31 شرکت خواهند کرد. این نخستین عملیات نظامی است که در آن انواع تمرین‌های نظامی در هوا انجام می‌شود.

کلیموف در ادامه گفت در این رزمایش کلیه تمرین‌های نظامی برای نابودی اهداف فرضی در زمین و هوا در سه منطقه جغرافیایی متفاوت انجام خواهد شد و قرار است برنامه سوخت‌گیری هوایی و رابطه هواپیماها با سیستم دفاع موشکی در این رزمایش آزمایش شود.

رزمایش ناتو و برخوردها با روسیه

چندی پیش نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در پی بحران اوکراین به یک رزمایش دست زدند. رزمایش‌های ناتو و روسیه در شرق اروپا در نزدیکی اوکراین به خاطر رویارویی روسیه با غرب از درجه اهمیت بسیاری برخوردار هستند و توجه محافل سیاسی را به خود جلب می‌کنند.

تا کنون چندین بار برخوردهایی نیز میان هواپیماهای جنگی روسیه و ناتو رخ داده‌اند. گفته می‌شود یک هواپیمای تجسسی آمریکا روز جمعه (۱۸ ژوئیه) در حال گریز از یک هواپیمای جنگی روسیه، بدون اجازه وارد حریم هوایی سوئد شده است.

این حادثه یک روز پس از سقوط هواپیمای مسافری "ام اچ ۱۷" مالزی در منطقه زیرکنترل جدایی‌طلبان هوادار روسیه در شرق اوکراین روی داد، اما اکنون جزئیات آن فاش شده و در اختیار عموم قرار گرفته است.

در روزهای پایانی ماه آوریل سال جاری میلادی (۲۰۱۴) نیز یک جت جنگنده‌ی روسیه در نزدیکی مرز ژاپن و روسیه به یک هواپیمای تجسسی غرب حمله کرده و خود را تا ۳۰ متری این هواپیما رسانده و آن را به عقب‌نشینی وادار کرده است.

DW.DE

IMG19052782.jpg

آمریکا با شانه خالی کردن از تعهدات خود در قبال عراق همسو با رژیم اسرائیل حرکت می کند

یکی از نمایندگان ائتلاف دولت قانون شانه خالی کردن آمریکا از تعهداتش را همسویی با اسرائیل ضد ملتهای عربی توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه السومریه، عالیه نصیف عضو ائتلاف دولت قانون اعلام کرد: از زمان شروع حوادث غزه آمریکا حمایت تسلیحاتی و مالی گسترده ای از این رژیم برای حمله به غیرنظامیان فلسطینی به عمل آورده است. این حملات سبب شهادت صدها زن و کودک و پیر و آواره شدن هزاران خانواده شده است در حالی که آمریکا از حمایت تسلیحاتی از عراق شانه خالی کرده است به ویژه که عراق در معرض خطر تروریسم داعش قرار دارد.

نصیف تاکید کرد: جنگی که عراق علیه تروریسم دنبال می کند به نیابت از همه کشورهای دنیاست و اگر داعش جای پای خود را در عراق تثبیت کند همه دنیا در معرض خطر تروریسم قرار خواهد گرفت.آمریکا و دیگر کشورها از آن در امان نیستند.

نماینده ائتلاف دولت قانون بیان کرد: آمریکا در عمل به تعهدات خود در قبال عراق ضمن قراردادهای قبلی هم تعلل می کند و هیچ حمایتی به غیر از اعزام مشاوران نظامی انجام نداده است.آمریکا با شانه خالی کردن از تعهدات خود نشان داد که با اسرائیل ضد ملتهای عربی همسویی می کند.

مهر

017232222.jpg

سازمان ملل: دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر در فقر به سر می‌برند.

به گزارش سازمان ملل، دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر دنیا یا فقیرند یا با درآمد بسیار کم می‌زیند. سازمان ملل خواهان تامین حداقل زندگی اعضای جامعه و حمایت از انسان‌های آسیب‌پذیر با تقویت خصلت "برگشت‌پذیری" در آنهاست.

سازمان ملل متحد در گزارش جدیدی که روز پنج‌شنبه (۲۴ ژوئيه / ۲ مرداد) در توکیو منتشر کرده نوشته است که بیش از دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون انسان در سراسر جهان "فقیر یا تقریبا فقیر" هستند.

طبق این گزارش که توسط "برنامه توسعه انسانی" سازمان ملل انتشار یافته، حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر مجبورند هر روز را با درآمدی حدود یک دلار و ۲۵ سنت یا کمتر بگذرانند.

حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون نفر در "فقر چند بعدی" به سر می‌برند. آنان محروم از بیمه و بهداشت، آموزش و استانداردهای معمولی زندگی هستند.

فجایع و کشمکش‌ها آسیب‌پذیر می‌سازد

به گزارش سازمان ملل، بحران‌های مالی، فجایع طبیعی، افزایش بهای مواد غذایی و کشمکش‌های خشونت‌بار خطر وخیم‌تر شدن این وضعیت را افزایش می‌دهند.

گزارش سازمان ملل می‌گوید در حالی‌که فقر در سراسر جهان رو به نقصان گذاشته است، نابرابری رشدیابنده و "آسیب‌پذیری‌های ساختاری" خطری جدی باقی مانده است.

حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون نفر در ۹۱ کشور در حال رشد در فقر زندگی می‌کنند و ۸۰۰ میلیون نفر دیگر نیز در یک موقعیت اقتصادی‌ متزلزل به سر می‌برند و هر آن ممکن است به دامان فقر بغلتند.

گزارش سازمان ملل می‌گوید: «باید از کسانی که در برابر فجایع طبیعی، تغییرات جوی و شکست‌های مالی، بسیار آسیب‌پذیر هستند، حمایت کرد و باید به آنان نیرو بخشید.»

این گزارش می‌افزاید: «کاهش آسیب‌پذیری باید به موضوع محوری در برنامه‌های توسعه تبدیل شود و این تنها راهی است که می‌توان از طریق آن به پیشرفتی پیوسته دست یافت.»

به گفته مدیر "برنامه توسعه انسانی" سازمان ملل، هلن کلارک، این نخستین بار است که گزارش سالانه این نهاد به مفاهیم "آسیب‌پذیری (vulnerability)" و "برگشت‌پذیری

(resilience)" با هم و "از میان عدسی پیشرفت انسانی" نگاه می‌کند.

کلارک در جلسه‌ای که به مناسبت انتشار گزارش سال ۲۰۱۴ "برنامه توسعه انسانی" سازمان ملل برگزار شده بود گفت: «من شک ندارم که اگر چرخ زندگی و آسیب‌پذیری ساختاری را در نظر بگیریم و آگاهانه برای ارتقاء برگشت‌پذیری پس از تحمل بحران‌ها و فجایع تلاش ورزیم، می‌توانیم جلوی بسیاری از انواع شکست‌هایی را بگیریم که امروزه جلوی پیشرفت انسان‌ها را گرفته‌اند.»

عنوان گزارش "برنامه توسعه انسانی" سازمان ملل "تقویت توسعه انسانی: کاهش آسیب‌پذیری و تقویت برگشت‌پذیری" است.

در این گزارش گفته شده که سرویس‌های اولیه اجتماعی باید در اختیار همه اعضای جامعه قرار گیرد و مهم‌ترین هدف باید مبارزه با بیکاری در جوامع باشد.

DW.DE

10530867_281266562056230_2799203196111459700_n.jpg

"اف‌بی‌آی برخی مسلمانان آمریکا را به عملیات تروریستی ترغیب کرده است"

دیده‌بان حقوق بشر "تحقیقات ضد تروریستی محرمانه" اف‌بی‌آی را مورد انتقاد شدید قرار داده است. این سازمان با انتشار گزارشی، اداره تحقیقات فدرال را متهم کرده که مسلمانان آمریکا را به انجام اقدامات تروریستی ترغیب می‌کند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر تحقیقات ضد تروریستی محرمانه اداره تحقیقات فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی را مورد انتقاد شدید قرار داده است.

به نقل از این سازمان، اف‌بی‌آی پس از حوادث یازدهم سپتامبر، مسلمانان آمریکا را به طراحی حملات تروریستی ترغیب کرده و حتی در برخی موارد هزینه انجام آن را پرداخت کرده است.

دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی که دوشنبه (۲۱ ژوئیه/ ۳۰ تیر) منتشر کرد به نتیجه بررسی‌های خود از ۲۷ مورد عملیات معروف به "عملیات نیش" (Sting Operations) اشاره کرده است.

در این عملیات‌ها اداره تحقیقات فدرال آمریکا به طور محرمانه برای مقابله با "تروریست‌های احتمالی" وارد عمل می‌شود.

همکاری مأموران مخفی در طراحی عملیات تروریستی

دیده‌بان حقوق بشر در این گزارش اف‌بی‌ای را متهم کرده که "در برخی موارد با ارائه پیشنهاد یک اقدام تروریستی یا تشویق فرد مورد تحقیق به انجام اقدام تروریستی، می‌‌توانسته شهروندان بی‌گناه را تبدیل به تروریست کرده باشد".

در این گزارش آمده است: «در نیمی از موارد بررسی شده، متهم شدن مظنونان نتیجه مستقیم یک عملیات نیش بوده است. در ۳۰ درصد موارد، مأمور مخفی اف‌بی‌ای نقش فعالی در طراحی اقدام تروریستی داشته است.»

دیده‌‌بان حقوق بشر خاطر نشان کرده است: «به شهروندان آمریکا گفته شده است که دولت این کشور با پیشگیری و تعقیب قضایی تروریسم در خاک آمریکا از آنها حفاظت می‌کند.»

آندریا پراسو، سخنگوی دیده‌بان حقوق بشر در واشنگتن در این مورد می‌افزاید: «اگر دقیق‌تر نگاه کنیم متوجه می‌شویم که اگر ترغیب‌های اداره تحقیقات نبود، بسیاری از این افراد هرگز جرمی مرتکب نشده بودند.»

انتخاب مسلمانانی با مشکلات روانی یا ضریب هوشی پایین

دیده‌بان حقوق بشر در گزارش خود تصریح کرده است که اف‌بی‌آی گاه افرادی با مشکلات روانی یا ضریب هوشی پایین را زیر نظر می‌‌‌‌‌‌‌‌گیرد.

در این گزارش به عنوان مثال به تحقیقات اف‌بی‌‌ای در مورد چهار نومسلمان اهل ایالت نیویورک اشاره شده است که به طراحی بمب‌گذاری در یک کنیسه و در یک پایگاه ارتش آمریکا متهم شدند. قاضی دادگاه این متهمان اما به این نتیجه رسید که دولت این اتهام را از خود ابداع کرده و وسیله انجام آن را نیز فراهم کرده است.

مورد دیگر جوانی به نام رضوان فردوس است که به ۱۷ سال زندان محکوم شده است. فردوس به اتهام برنامه‌ریزی برای حمله به پنتاگون و ساختمان کنگره با یک هواپیمای مدل حاوی مواد منفجره، بازداشت و محاکمه شد.

به نقل از دیده‌بان حقوق بشر، یک کارمند اف‌بی‌آی به پدر رضوان فردوس گفته بود که پسر او "به وضوح" مشکل روانی دارد. این مشکل اما مانع آن نشده است که مأموران مخفی اف‌بی‌آی از این فرد برای طراحی یک عملیات چشم بپوشند.

"تروریست‌هایی در لیست انتظار"

اریک هولدر، دادستان کل آمریکا همواره تأکید کرده است که تحقیقات محرمانه اف‌بی‌آی در نبرد با تروریسم "غیرقابل چشم‌پوشی" است.

هولدر در جریان یک سفر رسمی به نروژ در اوایل ژوئیه (ماه جاری میلادی) گفته بود: «این عملیات‌ها با احتیاط‌ ویژه و دقت فراوان اجرا می‌شوند.»

او افزوده بود که اف‌بی‌آی برای اجرای این عملیات‌ها اطمینان حاصل می‌کند که مظنونان به انجام اقدامات تروریستی ترغیب نمی‌شوند.

در مقابل دیده‌بان حقوق بشر خواستار آن شده است که دولت آمریکا این نوع عملیات‌ها را متوقف کند و از برخورد با مسلمانان این کشور مانند "تروریست‌های در لیست انتظار" دست بردارد.

DW.DE

هواپيماي ساقط شده مالزیایی تنها مي توانسته از سوي يک سلاح فوق پيچيده مورد اصابت قرار گرفته باشد.

ukraine_malays.jpg

از نظر کارشناسان آمريکايي، هواپيماي ساقط شده تنها مي توانسته از سوي يک سلاح فوق پيچيده مورد اصابت قرار گرفته باشد. وال استريت ژورنال روز جمعه نوشت، موشک هاي قابل حمل بر روي دوش افراد، توان اين را ندارند که هواپيمايي در ارتفاع ۱۰ کيلومتري زمين را هدف گيرند.

جنجال بر سر سقوط هواپيماي مسافر بري خطوط هوايي مالزي در شرق اوکراين همچنان ادامه دارد.

يک پرواز خطوط هوايي مالزي با ۲۹۸ نفر سرنشين روز پنج شنبه هفته گذشته هنگام گذر از آسمان اوکراين در اثر اصابت موشکي که به سويش شليک شده بود سقوط کرد. تمام سرنشينان اين هواپيما جان باختند. هنوز هيچ کشور يا گروهي مسئوليت اين اقدام را بر عهده نگرفته، اما شبه نظاميان مورد حمايت روسيه در چند روز گذشته بيش از همه انگشت اتهام را به سوي خود ديده اند. باراک اوباما به طور غيرمستقيم، روسيه را در موضوع سقوط هواپيماي مسافربري در شرق اوکراين مسئول دانست. اوباما نامي از پوتين نبرد اما يادآوري کرد که جدايي طلبان مخالف دولت کي يف بدون پشتيباني روسيه قادر به چنين کاري نبودند. موضوع سقوط هواپيما در جلسه ويژه شوراي امنيت نيز به بحث گذاشته شد. سامانتا پاور، نماينده آمريکا در سازمان ملل پيش تر بر نقش روسيه در سقوط پرواز ام اچ 17 تاکيد کرده و گفته بود: «ما نمي توانيم نقش روسيه در کمک به جدايي طلبان را ناديده بگيريم.» روز جمعه اعلام شد که مخالفان دولت کي يف، هر دو جعبه سياه هواپيماي مالزيايي را در دونتسک پيدا کرده اند.

شايع شده بود که آنها جعبه ها را به روسيه تحويل داده اند اما سرگئي لاوروف، وزير خارجه روسيه اين خبر را مهمل خواند. تا عصر جمعه، بقاياي اجساد ۱۸۱ نفر از سرنشينان پرواز MH17 توسط امدادگران يافته شد. وزارت کشور اوکراين اعلام کرد که اجساد قربانيان به خارکيف منتقل شده است. بقاياي قربانياني نيز که قابل شناسايي نيستند، براي تعيين هويت به آزمايشگاهي ويژه انتقال يافت. در همين روز، ۲۰ کارشناس «سازمان امنيت و همکاري اروپا» وارد منطقه شدند تا تحقيقات خود را روي لاشه هواپيما و شواهد موجود آغاز کنند. روزنامه هاي گاردين در بريتانيا و فولکس کرانت در هلند، نوشته اند که جدايي طلبان شرق اوکراين مانع کار آنها شده اند. در عين حال يورونيوز درگزارشي متفاوت از همکاري با اين بازرسان خبرداد. کليه کشورهايي که شهروندان شان سرنشين پرواز MH17 بوده اند، تيمي براي تحقيق در اين باره تشکيل داده اند. پوتين هم خواستار پيگيري بين المللي  در اين زمينه شد. از ميان 298 مسافر هواپيما، ۸۰ نفرشان کودک بوده اند. ۱۸۹ نفر از سرنشينان هلندي و بقيه از استراليا، بريتانيا، آلمان، مالزي، اندونزي، بلژيک، فيليپين، کانادا و نيوزلند بودند. مليت ساير مسافران هنوز روشن نيست. ولاديمير پوتين خواستار آتش بس در شرق اوکراين و گفت وگوي طرفين با يکديگر شد. او در نشست کابينه روسيه در روز جمعه با اعلام يک دقيقه سکوت به ياد قربانيان، تاکيد کرد که تحقيق در مورد چگونگي ماجرا تنها در آرامش ميسر خواهد بود.

از نظر کارشناسان آمريکايي، هواپيماي ساقط شده تنها مي توانسته از سوي يک سلاح فوق پيچيده مورد اصابت قرار گرفته باشد. وال استريت ژورنال روز جمعه نوشت، موشک هاي قابل حمل بر روي دوش افراد، توان اين را ندارند که هواپيمايي در ارتفاع ۱۰ کيلومتري زمين را هدف گيرند. جدايي طلبان اوکراين هنوز به اين ادعاها واکنشي نشان نداده اند.

با اين حال، وزارت دفاع روسيه در بيانيه اي کشورهاي غربي را متهم کرد که عليه آن کشور "جنگ تبليغاتي" به راه انداخته اند و به دولت اوکراين گفته است که به جاي متهم کردن جدايي طلبان به دست داشتن در اين سانحه هوايي، توضيح دهد که سيستم دفاع هوايي اوکراين در منطقه مشغول چه کاري بوده است و چرا به هواپيماي مالزيايي اجازه داده شده بود به منطقه اي نزديک شود که درگيري در آن در جريان بود. سخنگوي وزارت دفاع روسيه نيز تاکيد کرد که کشورش هيچ سيستم دفاع هوايي يا جنگ افزار پيشرفته ديگري در شرق اوکراين ندارد.

100 پژوهشگر مشهور قرباني سقوط هواپيماي مالزي

در همين حال به گزارش مهر خبر مرگ 298 سرنشين هواپيماي مسافربري خطوط هوايي مالزي در حالي منتشر شده است که حدود 100 نفر از مسافران هواپيماي مالزي جزو فعالان و محققان مبارزه با ايدز و در حال ساخت واکسني عليه بيماري ايدز بودند.در اين ميان رئيس پيشين جامعه بين المللي ايدز نيز در ميان قربانيان است که به همراه ديگر محققان عازم ملبورن براي حضور در يک کنفرانس بين المللي بودند.

خراسان

BRIcs-2.jpg

پوتین: برنامه‌ای برای تشکیل یک ائتلاف سیاسی یا نظامی با گروه "بریکس" مدنظر نیست

رئیس‌جمهوری روسیه ضمن اعلام اینکه کشورهای عضو گروه "بریکس" خواستار به چالش کشیدن سیاست‌های مستقل آمریکا در سیستم اقتصاد بین‌المللی هستند، تاکید کرد، برنامه‌ای برای ایجاد یک ائتلاف نظامی یا سیاسی با اعضای بریکس مدنظر نیست.

رئیس‌جمهوری روسیه ضمن اعلام اینکه کشورهای عضو گروه "بریکس" خواستار به چالش کشیدن سیاست‌های مستقل آمریکا در سیستم اقتصاد بین‌المللی هستند، تاکید کرد، برنامه‌ای برای ایجاد یک ائتلاف نظامی یا سیاسی با اعضای بریکس مدنظر نیست.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در مصاحبه‌ای اقتصادی با خبرگزاری ایتارتاس گفت: کشورهای برزیل، روسیه، هند، آفریقای جنوبی و چین عضو بریکس به دنبال منافع استراتژیک هستند و اولین این موارد، اصلاح سیستم پولی و مالی جهان است. در حال حاضر این سیستم پولی برای کشورهای بریکس ناعادلانه است و به همین دلیل ما بایستی نقش فعال‌تری را در سیستم سیاستگذاری در صندوق بین المللی پول و بانک جهانی ایفا کنیم. سیستم بین‌المللی پول خود بر دلارهای آمریکا وابسته است و کشورهای عضو بریکس می‌خواهند این روند تغییرکند.

پوتین ادامه داد: در جهان مدرن، فاکتور مرزهای مشترک نقش تعیین کننده نیست بلکه پروسه‌های جهانی کشورها را برای به چالش کشیدن مشکلات و سهیم شدن در آن‌ها ترغیب می‌کند.

وی افزود: یک مساله مشترک دیگر تقویت اجرای قانون بین الملل و نقش رهبری سازمان ملل در سیستم بین‌المللی است. بدون جایگاه اصلی روسیه و چین در مساله سوریه در شورای امنیت سازمان ملل، سناریوی امنیتی و عراق بار دیگر تکراری شد و درباره اقتصاد کشورهای عضو بریکس، ضرورت مدرنیته شدن زیر ساخت‌ها اهمیت دارد. تلاش‌ ما برای ایجاد یک بانک توسعه با هدف گسترش همکاری‌ها در این زمینه بوده است.

مساله مهم دیگر ایجاد منابع ذخایر خارجی برای بریکس است این امر به کشورهای عضو کمک می‌کند تا مشکلات و چالش های اقتصادی مشترکشان را حل و فصل کنند.

پوتین تاکید می‌کند که بانک توسعه و ایجاد منافع ذخایر خارجی در گام‌های عملی خود قرار دارد و هدفش تقویت ساختار مالی بین‌المللی و ایجاد توازن و عدالت بیشتر است.

وی ادامه داد: فرصت‌های همکاری یک ضرورت مهم هستند. بریکس، بازاری با سه میلیارد مصرف کننده است. کشورهای عضو دارای مقادیر قابل توجهی ذخایر معدنی و طبیعی و تکنولوژی با ثبات، ظرفیت‌های بالقوه، صنعتی و مالی هستند. مورد دیگر، تلاش برای برگزاری نشستی درباره تحریم‌های یکجانبه است. در حال حاضر، روسیه با تحریم‌هایی از جانب آمریکا و متحدانش مواجه است. ما از شرکای بریکس خود به خاطر انتقاد از چنین تحریم‌هایی علیه مسکو قدردانی می‌کنیم. ما باید به دنبال سیستمی باشیم که به ما کمک کند تا در مقابل این تحریم‌ها و لطمات ناشی از آن زمین نخوریم.

رئیس جمهوری روسیه گفت: همکاری در ایجاد قوانینی مسئولیت پذیر در زمینه ارتباطات جهانی یک مساله مهم دیگر است. چنین قوانینی بایستی بر مبنای احترام به یکپارچگی کشورها، عدم دخالت در امور داخلی، احترام به حقوق بشر و آزادی و برابری تمام کشورهای عضو در مدیریت اینترنت و فضای مجازی باشد. اقدامات ما باید در راستای تقویت موضع کشورهای بریکس در حیطه امنیت اطلاعات بین‌الملل باشد. ما به دنبال شکل دادن سیاست مشترک اطلاعاتی در حیطه بین‌الملل در حمایت از فعالیت‌های بریکس و ارایه یک تصویر موجه از این کشورها در عرصه بین‌الملل هستیم. به عقیده من، زمان آن فرا رسیده تا نقش بریکس در سطح جدیدی مطرح شود و همکاری ما در سیستم مدیریت جهانی با تحولات پایدار صورت گیرد

ایسنا

legrain-2.jpg

جان فرانسوا لگرن در مصاحبه با لوموند: جنگ را اسرائیل آغاز کرد

جنگ را حماس شروع کرد یا اسرائیل؟ اینگونه القا شده که راکت های شلیک شده از سوی حماس منشا حملات سنگین چهار روز اخیر اسرائیل به مردم غزه است. حملاتی که اکنون بیش از صد کشته بر جای گذاشته و انتظار می رود تعداد کشته ها و زخمی ها نیز افزایش یابند. بسیاری از رسانه ها غربی گزارش های خود را با شلیک راکت های حماس شروع می کنند.راکت هایی که به زعم این رسانه ها خیابان ها را خلوت کرده، اسرائیلی ها را به پناهگاه فرستاده و امنیت آنها را سلب کرده است. اما آمار منتشر شده نشان می دهد تا کنون تعدادی اندک از اسرائیلی ها به صورت سطحی زخمی شده اند. طبق ادعای مقامات نظامی اسرائیل بیش از ۹۰ درصد راکت ها شناسایی شده اند. اما از آن سو کودکان و زنان غزه ای به وفور کشته و زخمی شده اند.

جان فرانسوا لگرن مورخ و پژوهشگر که در موسسه پژوهش ها و مطالعات جهان عرب و اسلام فعالیت می کند نظری متفاوت با رسانه های غربی دارد. او در مصاحبه با لوموند منشا جنگ را نه حماس که اسرائیل می داند.

در نظر این مورخ ، حماس عامل ربودن سه نوجوان اسرائیلی نبوده. او معتقد است اوصولا حماس در ماه های اخیر علاقه ای به راه اندازی جنگ با اسرائیل نداشته است. اما به رغم اینکه حماس دخالت خود را در کشتن این سه نوجوان اسرائیلی رد کرده کرانه باختری در طول سه هفته اخیر زیر سنگین ترین حملات هوایی اسرائیلی ها قرار داشته است. هدف این حملات نیز نابودی ساختار دفاعی حماس بوده. در طول این سه هفته هم حماس تحرک خاصی انجام نداد. تنها چند راکت شلیک شد که مسئولیت انها را نیز بر عهده نگرفت .

اسرائیل آتش بس را نقض کرد

فرانسوا لگرن با تاکید بر اینکه حماس نمی خواسته وضعیت بحرانی بشود به زمان حملات راکتی این گروه اشاره می کند. هفتم ژوئیه زمانی که هفت مبارز حماس در حمله اسرائیل کشته شدند. حماس کشته شدن این هفت مبارز را به عنوان تخطی اسرائیل از آتش بس دانست، آتش بسی که در نوامبر ۲۰۱۲ با مشارکت مصری ها میان آنها و اسرائیل به امضا رسیده بود. توافقنامه ای که قرار بود طبق آن هیچ یک از طرفین علیه یکدیگر عملیاتی را انجام ندهند. در این روز بود که حماس و شاخه نظامی اش عز الدین قسام تصمیم گرفت به حملات اسرائیل پاسخ دهد.

حماس یکدست نیست

لگرن سپس به اختلافات اساسی در حماس اشاره می کند. در نظر او هم اکنون میان گرایش های مختلف در حماس گفت و گوهایی در جریان است. در مورد انعقاد توافقنامه آشتی با محمود عباس و فتح نیز اختلافات شدید وجود دارد. اما همه گرایش ها در مورد ضرورت پاسخ به سطحی از خشونت اسرائیل اتفاق نظر دارند. سطح این پاسخ نیز به سیاست اسرائیل بستگی دارد.

ایران علاقه ای به بالا رفتن تنش ندارد

لگرن سپس به ارتباط حماس و جهاد اسلامی اشاره می کند و معتقد است جهاد اسلامی بازیگری مهم در فلسطین است که در سال ۲۰۱۲ به اندازه یا حتی بیشتر از حماس نیز راکت شلیک کرد. او می گوید جهاد اسلامی به ایران نزدیک است اما ایران هیچ علاقه ای به بالا رفتن آتش جنگ ندارد زیرا مذاکرات حساسی را با غربی ها در مورد پرونده هسته ای انجام می دهد. به اعتقاد این کارشناس مسائل جهان عرب میان حماس و جهاد اسلامی اختلاف و رقابت وجود دارد. جهاد اسلامی منتقد فرآیند صلح اسلو است و بر عکس حماس، در انتخابات تشکیلات خودگردان شرکت نکرد. این گروه هیچ گاه در پی توسعه شبکه های همکاری نبوده زیرا همیشه می خواسته آوانگارد باشد و از گروه های کوچکی نیز تشکیل شده است. لگرن این را هم اضافه کرده گروه های ناسیونالیستی هم هستند که به سوی اسرائیل راکت شلیک می کنند.

لگرن در پاسخ به پرسشی در مورد فراخوان عبدالمرزوق معاون رئیس دفتر سیاسی حماس برای راه اندازی انتفاضه سوم و امکان تحقق آن گفته است:” من به راه اندازی انتفاضه سوم اعتقادی ندارم.” او می گوید دردسامبر ۲۰۰۸ و نوامبر ۲۰۱۲ در جریان حملا ت اسرائیل خیزشی رخ نداد. به اعتقاد او میان نواز غزه و سایر مناطق فلسطینی نیز یک گسست شکل گرفته و حتی این گسست بر افکار عمومی فلطسین نیز تاثیر گذاشته و نوعی محلی گرایی در این کشور نیز رخ اده است.

عاقبت چه خواد شد؟

پاسخ لگرن به ین پرسش این هست: حماس عقب نخواهد نشست. در تهدید های حماس میزانی از بلوف وجود دارد اما حماس توانایی ضربه زدن را نیز دارد. همچنانکه شلیک به تل آویو و بیت المقدس این ظرفیت ها را نشان داد. لگرن می گوید به رغم هزینه های سنگین تحمیل شده حماس تسلیم نخواهد شد و از حمایت مردم و سایر جریانهای فلسطین نیز بهره خواهد گرفت. سطح بالای خشونت اسرائیل و اهمیت مسئله زندانیان فلسطینی برای مردم فلسطین که حماس به نوعی سخنگوی آنهاست باعث می شود حمایت ها نیز افزایش یابد.

لگرن سپس در مورد زمان توقف این جنگ نیز به انفعال کشورهای غربی و همسایه فلسطین اشاره می کند. او معتقد است آمریکایی ها و اروپایی ها به صدور بیانیه ها اکتفا کرده اند. بر خلاف حسنی مبارک و محمد مرسی روسای جمهور پیشین مصر، السیسی علاقه ای به دخالت در موضوع فلسطین ندارد. شایعات میانجیگری او هم از طرف فلسطینی ها تکذیب شد. محمود عباس هم هیچ کاری نمی تواند انجام دهد. میدان مانور او اندک است. به اعتقاد لگرن اینهم یکی از تناقض های سیاست اسرائیل در فلسطین است که در نهایت به تضعیف محمود عباس منجر می شود. این سیاست های تهاجمی به روند مشروعیت زدایی از عباس کمک می کند.

اسرائیل حماس را تقویت کرده!

لگرن در نهایت معتقد است سیاست های متناقض اسرائیل باعث تقویت حماس هم شده است. به اعتقاد این متخصص مسائل جهان عرب دوره ثبات در حاکمیت حماس بر نوازه غزه بیشتر از دوره خشونتش بوده. حماس در طول این هفت سال، ثبات مورد نظر همسایگاش را فراهم کرده است. به عبارتی سیاست های اسرائیل باعث کارآمدی و تحرک حماس نیز شده است و باعث شده تا حماس در هدف خود نیز یعنی تلاش جدایی غزه از کرانه باختری نیز موفق شود.

ملی مذهبی

ghaze.jpg

تعداد کشته ها و زخمی ها در نتیجه عملیات اسراییل در نوارغزه از هزارنفر تجاوز کرد

خبرگزاری«ریا نووستی»/ تعداد کشته ها و زخمی ها در بین فلسطینی ها طی پنج روز بمباران نوار غزه توسط ارتش اسراییل از هزار نفر تجاوز کرد.

تعداد کشته شدگان در نوار غزه در پنجمین روز حملات اسراییل روز شنبه به 121 نفر رسید و همچنین 920 نفر زخمی شده اند.

به گزارش پزشکان فلسطینی بیشتر قربانیان افراد غیر نظامی هستند.

عملیات نظامی اسراییل علیه نوار غزه که در پاسخ به حملات موشکی از خاک فلسطین آغاز شده، از روز سه شنبه انجام می شود. ارتش اسراییل در جریان این عملیات به حملات گسترده ای از دریا و هوا به نوار غزه دست زده و تاسیسات مختلف از جمله خانه های فعالین حماس و دیگر گروه ها را هدف گرفته است.

با این حال با وجود این که تعداد موشک های پرتاب شده از خاک فلسطین به سوی اسراییل به بیش از 500 عدد رسیده و حملات موشکی ادامه دارد، هیچ کس در اسراییل کشته نشده است. در نتیجه این حملات تنها دو نظامی اسراییلی به سختی زخمی شده و به یک نفر غیرنظامی در شهر اشدود آسیب رسیده است.

ریا نووستی

us-br-3.jpgلندن برنامه داشت که ارتش صد هزار نفری برای سرنگونی رژیم بشار اسد تشکیل دهد

نظامیان بریتانیا دو سال پیش یک برنامه مخفی را برای آموزش و تجهیز ارتش شورشی 100 هزار نفری برای سرنگونی رژیم بشار اسد، رئیس جمهور سوریه آماده کرد.

روز جمعه روزنامه لندنی "تایمز" این مطلب را گزارش داد. طرح برای "پشتیبانی، تجهیز و آموزش" شورشیان توسط ژنرال دیوید ریچاردز، رئیس سابق ستاد دفاع بریتانیا پیشنهاد شد. به گزارش "تایمز"، طرح ریچاردز بیش از حد رادیکال تلقی شد اما هفته گذشته اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده در اصل این طرح را در نظر گرفت و از کنگره ایالات متحده 500 میلیون دلار را برای آموزش شورشیان درخواست کرد.

روزنامه می نویسد که بر اساس این طرح قرار بود که 100 هزار نفر آمورش را در ترکیه ببینند و دولت جدید در تبعید تشکیل شود و سپس این ارتش به محض آماده شدن ارتش 100 هزار نفریی حمله به دمشق، پایتخت سوریه با پوشش جنگندههای غربی و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس آغاز شود و عملیات زمینی توسط سوری ها انجام گردد .

روسیه با مداخله خارجی در بحران سوریه با استفاده از "سناریوی لیبی" به شدت مخالف است.

صدای روسیه

017703083_40300-2.jpg

وزرای امور خارجه ی روسیه، آلمان، فرانسه و اکراین راه های حل و فصل بحران اکراین را مشخص کردند.

مهم ترین آن ، برقراری آتش بس طولانی مدت است شرایطی که باید در مذاکرات مستقیم بین نمایندگان کیف ، رهبران شبه نظامیان جنوب شرقی و واسطه های بین المللی انتخاب شود. مامورین ناظر سازمان امنیت و همکاری اروپا بر رژیم آتش بس و همچنین اوضاع مرزی روسیه، اکراین نظارت خواهند داشت.

روسیه آلمان، فرانسه و اکراین نیروهای خود را برای خاتمه ی درگیری ها در جنوب شرقی اکراین متحد می سازند. روز چهارشنبه، در جلسه ی اضطراری در برلین وزرای امور خارجه چهار کشور تاکید کردند: اولین کاری که باید انجام داد این است که صلح و آرامش را به مردم بازگرداند. اما نه به هر قیمتی.

شرایطی که در طرح صلح پترو پروشنکو مطرح شد یعنی شبه نظامیان در زمان آتش بس باید کشور را ترک کرده و یا سلاح های خود را تحویل داده و منتظر محاکمه باشند، غیر قابل قبول است.

درخواست ها باید برای تمامی شرکت کنندگان در درگیری یکی بوده و خودشان آنرا بپذیرند. تنها در این صورت آتش بس رعایت شده و می توان روند مذاکره در خصوص اقدامات بعدی برای حل و فصل اوضاع در اکراین را آغاز کرد. سرگی لاوروف وزیر امور خارجه ی روسیه خاطر نشان نمود:

تنها بر پایه ی گفتگو مستقیم طرفین درگیر و قبل از همه مقامات اکراین و نمایندگان جنوب شرقی اکراین می توان در خصوص حل و فصل بحران ، شرایط اعلام صلح و اینکه چطور می توان منافع و آرمان های تمامی ساکنین اکراین را به حساب آورد ، توافق کرد. این تنها راه رفتن به جلوست.

ارتباطات تاریخی روس ها و اکراینی ها آنقدر قوی است که خود مردم این یا آن کشور به سختی می توانند ملیت خود را مشخص کنند. بنابراین مردم گرفتار در جنوب شرقی اکراین قبل از همه برای کمک به مسکو مراجعه کردند. و از طریق مرز روسیه – اکراین سیل مهاجرین آغاز شد. مسکو فعالانه از کیف و شرکای غربی خواست که از عملیات های تلافی جویانه در اکراین دست بردارند. اکنون رئیس جمهور روسیه ولادیمیر پوتین اقدامی بی سابقه انجام می دهد و ناظرین خارجی را به پست های کنترل مرزی دولتی دعوت می کند. تصور می کنیم که این اقدام از درجه ی تنش بکاهد. سرگی لاورف وزیر امور خارجه ی روسیه افزود :

رئیس جمهور روسیه یک بار دیگر ابتکار سازنده ای را در جهت حل اوضاع ، تقویت اعتماد و از بین بردن اتهامات مطرح نمود. روسیه موافق است که مرزبانان اکراینی را در پست های کنترل مرزی روسیه – اکراین و در طرف روسی قرار دهد. البته این تصمیم ممکن است تنها پس از آشتی و اعلام آتش بس صورت گیرد. ما آماده ایم که ناظرین سازمان امنیت و همکاری اروپا را به پست های کنترل مرزی دعوت کنیم.

در جلسه سازمان امنیت و همکاری اروپا وزرا پیشنهاد می کنند که هیاتی برای نظارت بر آشتی تشکیل شود یعنی وقتی که طرفین به چنین توافقی دست برسند. تا نیروهای مخالف نتوانند همدیگر را به خاطر لغو رژیم آتش بس متهم سازند. این نقش در حکم سازمان امنیت و همکاری اروپا نوشته خواهد شد. سرگی لاوروف ، وزیر امور خارجه ی روسیه تاکید کرد که نظارت باید عینی و بی طرفانه باشد.

اکنون مسئله گروه ارتباطی است که در ساختار آن نماینده کیف ، نمایندگان جنوب شرقی ، نمایندگان روسیه و سازمان امنیت و همکاری اروپا جای دارند. این اواخر آنها دو بار دیدار داشتند اما گفتگو به دستور رئیس جمهور اکراین پترو پروشنکو در خصوص آتش بس متوقف شد. در حال حاضر زندگی هزاران ساکن دانباس به اعضای این گروه و توانایی آنها برای توافق و مصالحه وابسته است. نمایندگان شبه نظامیان آمادگی خود را برای گفتگو اعلام کردند. اکنون نوبت کیف است.

صدای روسیه

IMG13041276-2.jpgبا برپائی تظاهرات: مردم اسپانیا خواستار برچیده شدن نظام سلطنتی شدند

هزاران نفر از مردم اسپانیا پیش از ظهر امروز یکشنبه با برپائی تظاهرات در مادرید خواستار پایان دوره سلطنتی در این کشور شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی بی سی، تنها چند روز پس از آنکه "خوان کارلوس" از پادشاهی اسپانیا کناره گیری کرده و این سمت را به فرزند خود "فلیپ" واگذار کرد، مردم این کشور با برگزاری تظاهرات خواستار پایان دوره پادشاهی شدند.

در این تظاهرات که هم اکنون در خیایان های مادرید در حال برگزاری است مردم خواستار برگزاری همه پرسی برای برچیده شدن نظام سلطنتی در کشورشان شدند.

هر چند فلیپ در میان مردم اسپانیا از محبوبیت خوبی برخوردار است اما رسوائی های مالی که در سال های اخیر گریبان خاندان سلطنتی اسپانیا را گرفته موجب شده تا وی نیز قربانی این موضوع شود.

مهر

173754.jpg

سازمان جهانی کار: وضعیت امنیت اجتماعی در اتحادیه اروپا وخیم است

در حال حاضر در اتحادیه اروپا یکصد و بیست و سه میلیون نفر به لحاظ مسائل تامین اجتماعی با کمبود روبرو هستند که حدود یک چهارم جمعیت کل این اتحادیه را تشکیل می دهتد.

سازمان بین المللی کار (ILO) از وخامت امنیت اجتماعی در اتحادیه اروپا ابراز گلایه کرد.

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، شبکه اول تلویزیون دولتی آلمان، «آ.اِر.دِ» این سازمان که وابسته به سازمان ملل است در گزارش اخیر خود اعلام کرده است خدمات دولتی اجتماعی همزمان با بحران اقتصادی و مالی در اروپا بطور قابل ملاحظه ای با کاهش روبرو شده است.

براساس این گزارش به این چالش باید بیکاری فزاینده در بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، پایین بودن دستمزدها و بالا رفتن مالیاتها را که به فقر و محدودیتهای اجتماعی بیشتر منجر می شود، اضافه کرد.

در حال حاضر در اتحادیه اروپا یکصد و بیست و سه میلیون نفر به لحاظ مسائل تامین اجتماعی با کمبود روبرو هستند که حدود یک چهارم جمعیت کل این اتحادیه را تشکیل می دهتد.

ایلنا

امریکا، ستاره هایی که در حال افول اند !

223067_237.jpg

رسانه آمریکایی بررسی کرد؛ دلایل جدی نگرفتن خط قرمز آمریکا از سوی چین

یک رسانه آمریکایی با پرداختن به خط قرمزهای تعیین شده از سوی آمریکا برای پکن در دریای چین به بررسی علت اینکه چرا این خطوط قرمز جدی گرفته نخواهند شد پرداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر، رسانه آمریکایی بریت بارت در مطلبی به بررسی دلایل جدی گرفته نشدن خط قرمز آمریکا از سوی چین پرداخت.

در این مطلب با اشاره به اظهارات وزیر دفاع آمریکا که دیروز بعد از سخنان شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در سنگاپور درباره اقدامات چین در دریای چین گفت: ما بارها به وضوح گفته ایم که در مناقشات ارضی در کنار هیچ طرفی نمی ایستیم اما قویا با توسل به ارعاب و زور برای پیشبرد ادعاها مخالفیم.

چاک هیگل در ادامه در اظهاراتی که نویسنده مطلب از آن به عنوان تعیین" خط قرمز" برای چین از سوی آمریکا در دریای چین نام می برد، افزود: ما با هرگونه تلاش از سوی هر کشوری که باشد چه کشور بزرگ چه کشور کوچک برای ایجاد محدودیت برای پرواز هواپیماها و کشتیرانی چه نظامی و چه غیرنظامی مخالفیم. آمریکا در مواردی که اصول بنیادین حقوق بین الملل نقض شود اینگونه اقدمات را نادیده نخواهد گرفت.

نویسده مطلب در ادامه می نویسد: مشکل اینجا است وقتی که آمریکا خط قرمز تعیین می کند دیگر بسیاری در جهان آن را جدی نمی گیرند و به آن اهمیتی نمی دهند، زیرا آنها تجربیات تعیین خط قرمز از سوی آمریکا در سوریه و الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه و همچنین الحاق بسیاری از قسمت ها در دریای چین به خاک این کشور را شاهد بوده اند.

نویسنده همچنین با اشاره به سخنان اخیر باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا درباره سیاست خارجی آمریکا را نشان دهنده دانش ضعیف وی از تحولاتی که در جهان جاری است می خواند.

نویسنده در پایان با اشاره به یک گفته آبراهام لینکن خطاب به چاک هیگل و اوباما می گوید: وقتی نمی توانی کاری انجام دهی و سخنت باعث از بین رفتن تمام تردیدها می شود بهتر است ساکت بمانی.

مهر

zed-havaei.jpg

واشنگتن پست فاش کرد: پنتاگون به مخالفان سوری سامانه‌های ضد هوایی داده است

روزنامه واشنگتن پست آمریکا از تحویل موشک‌های ضد هواپیما از سوی پنتاگون به برخی گروه‌های معارض سوری خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، روزنامه واشنگتن پست به نقل از برخی منابع در وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) فاش کرد که به تازگی برخی گروه‌های وابسته به ارتش آزاد سوریه از سوی آمریکا تعداد محدودی سامانه‌ موشکی ضد هواپیما دریافت کرده‌اند که گمان می‌رود از نوع " اف‌آی‌ام -۹۲ استینگر" باشد.

بنا به نوشته این روزنامه سامانه‌های موشکی مذکور به یگان‌هایی از ارتش آزاد سوریه داده شده است که از نظر آمریکا معتدل‌تر هستند و از انضباط داخلی بیشتری برخوردارند.

پیشتر آمریکا به مخالفان سوری سامانه‌های موشکی تاو که موشک‌های موثری برای از بین بردن تانک‌ها و تاسیسات زرهی محسوب می‌شوند، داده بود که مخالفان با استفاده از این سامانه‌ها تاکنون چندین دستگاه تانک ارتش سوریه را منهدم کردند.

این اولین بار است که ارتش آمریکا مخالفان سوری را به موشک‌های ضد هواپیما مسلح می‌کند. پنتاگون بیم آن دارد که موشک‌های ضد هواپیما در سوریه به دست گروه‌های تندرو بیفتد که این امر امنیت هوایی منطقه را تهدید خواهد کرد.

استینگر یک سامانه موشکی زمین‌به‌هوای دوش‌پرتاب است که توسط شرکت ریتیون در آمریکا و شرکت ای‌ای‌دی‌اس آلمان تولید می‌شود. این سلاح سبک و با کاربردی آسان است که قادر است یک جسم پروازی را در محدودهٔ ۴۸۰۰ متری و در ارتفاع ۱۸۰ تا ۳۸۰۰ متری مورد اصابت قرار دهد.

ایسنا

R.ru.jpgمعاملۀ گاز روسیه و چین غربی‌ها را به چالش می‌کشد

بعد از یک دهه مذاکره و چانه‌زنی، سرانجام روسیه و چین یک قرارداد عظیم گازی امضا کردند که بر اساس آن، روسیه طی سی سال، معادل چهارصد میلیارد دلار گاز به چین خواهد فروخت. این در حالی است که مسکو اروپایی‌ها را تحت فشار قرار داده و آنها را تهدید به بستن شیرهای گاز می‌کند.

امروز، چهارشنبه، در شهر شانگهای، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و همتای چینی‌اش، شی جین پینگ، قراردادی را امضا کردند که در آن، روسیه تعهد می‌کند که از سال ٢٠١٨ به بعد و حداقل برای یک دورۀ سی ساله، به چینی‌ها گاز بفروشد. کل معامله برای این مدت سی ساله، حدود چهارصد میلیارد دلار برآورد شده است.

این قرارداد چند ساعت بعد از آن امضا شد که مقامات اروپایی از ولادیمیر پوتین خواستند تعهدات خود را برای تحویل گاز به اروپا محترم بشمارد. مسکو تهدید کرده که اگر تا دوهفتۀ دیگر دیرکرد پرداختی‌های اوکراین جبران نشود، شیرگاز را خواهد بست.

لوله‌های گاز روسی ابتدا به اوکراین و سپس به کشورهای اروپای غربی می‌رود.

اتحادیۀ اروپا حدود یک‌چهارم گاز مصرفی خود را از روسیه وارد می‌کند: نصف این مقدار، باید از خاک اوکراین بگذرد.

اینک خوزه مانوئل باروسو، رئیس کمیسیون اروپا به پوتین نامه نوشته و از او خواسته که حداقل تا زمانی که مذاکرات سه‌جانبه میان اتحادیه اروپا، اوکراین و روسیه ادامه دارد، شیر گاز را نبندد.

امضای قرارداد با چین را باید موفقیت دیگری برای ولادیمیر پوتین دانست. بعد از نزدیک به ده سال گفتگو و رایزنی و تردید، این قرارداد درست زمانی به امضا رسید که روسیه در جنگ قدرت با اروپایی‌ها و آمریکا است و اوکراین نیز در این میان به گروگان تبدیل شده است.

در واقع پوتین قصد دارد به غربی‌ها نشان دهد که برای فروش گاز نیازی به آنها ندارد و قادر است مشتریان دیگری پیدا کند.

با این حال، مقدار گازی که روسیه به چین خواهد فروخت بسیار کمتر از آن چیزی است که کشورهای اروپایی می‌خرند. در واقع، در ترازوی اقتصادی روسیه، اتحادیۀ اروپا به آسانی جایگزین نخواهد یافت.

Fr

Behbad-2.jpgامضاء سند قتل آمریکایی های مظنون به تروریسم دردسر تازه اوباما

دولت آمریکا تحت فشار است سندی را مربوط به قتل آمریکاییهای مظنون به تروریسم با هواپیماهای بدون سرنشین منتشر کند.

به گزارش شبکه تلویزیونی پرس تی وی ، با افزایش فشار افکار عمومی و قانونگذاران در آمریکا وزارت دادگستری آمریکا سندی را منتشر خواهد کرد که قبلا محرمانه محسوب می شد. این سند مربوط به استفاده از حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا برای کشتن اتباع آمریکایی است.

یک مقام آمریکایی که نامش را فاش نکرده است در این سند مقررات مربوط به قتل آمریکاییهای مظنون به تروریسم در خارج از این کشور است.

درخواست برای انتشار این سند پس از آن مطرح شد که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا دیوید بارون را به عنوان نامزد جنجال برانگیز برای پست قضاوت در دادگاه استیناف معرفی کرد. او یکی از نویسندگان این سند است.

برخی این سند را سند قتل می نامند. قانونگذاران از هر دو حزب تاکید کرده اند با فرد مورد نظر رئیس جمهور مخالفت می کنند مگر اینکه این سند علنی شود.

تا اینجا کاخ سفید اجازه داده است فقط چند سناتور خاص و آن هم پشت درهای بسته این سند را مشاهده کنند. برنامه ترورهای آمریکا با هواپیماهای بدون سرنشین هم در داخل و هم در سطح بین المللی انتقادات زیادی به همراه آورده است.

لاشل رادی فعال ضد ترور با هواپیماهای بدون سرنشین گفت در این حملات غیرنظامیان زیادی کشته می شوند که اصلا ربطی به تروریسم ندارند و هیچ تهدیدی برای آمریکا ندارند.

کاخ سفید سال گذشته اذعان کرد حملات هواپیماهای بدون سرنشین چهار شهروند آمریکایی را در یمن کشته است که از جمله آنها انور العولقی و پسرش بود. آمریکا همچنان استفاده از این روش را برای کشتن جنگجویان مخالفان آمریکا توجیه می کند.

لاشل رادی گفت برنامه ترورهای آمریکا با هواپیماهای بدون سرنشین در دراز مدت به امنیت ملی آمریکا آسیب می زند و جان عده زیادی انسانهای بی گناه را در سراسر جهان می گیرد.

یک دادگاه فدرال امسال حکم داد سیا، وزارت دفاع و وزارت دادگستری مجبور نیستند به درخواستها برای انتشار اسناد مربوط به قتل با هواپیماهای بدون سرنشین که بر اساس قانون آزادی اطلاعات باید انجام شود، پاسخ دهند.

خبرآنلاین

ch-ro.jpg

چین در پی ایجاد ساختار جدید همکاری امنیتی بدون آمریکا است

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: اظهارات رئیس جمهوری چین در نشست شانگهای نشان دهنده تلاش بی وقفه پکن یعنی رقیب استراتژیک واشنگتن برای کاهش نقش آمریکا در منطقه است.

نشست سران کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا موسوم به سیکا با محوریت گفتگو درباره بحران سوریه، اوکراین و موضوع همکاریهای امنیتی در آسیا درحالی برگزار شد که اکثر رسانه های غربی تلاش چین برای کاهش نقش آمریکا در منطقه و قرارداد گازی میان مسکو و پکن را تیتر کردند.

تلاش مسکو و پکن برای انعقاد توافق گازی

"بیزنس ویک" در گزارشی تحت عنوان "روسیه به دنبال قرارداد گازی با چین در نشست سران شانگهای است"، به اظهارات مدیر اجرایی گازپروم پرداخت و نوشت مسکو و پکن در پی دستیابی به توافق گازی هستند.

در همین حال "ایکاترینا رودینا" یک تحلیلگر نفتی و گازی در مسکو اعلام کرد که هنوز درباره دستیابی به توافق گازی گازپروم با چین پس از یک دهه مذاکرات امیدواریم.

رویترز و خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی به اظهارات معاون نخست وزیر روسیه پرداخته و گزارش دادند مسکو امیدوار به انعقاد قرارداد گازی با چین در ساعات آتی است.

در همین راستا "بلومبرگ" گزارش داد که توافق گازی میان دو کشور امضا شد.

چین در پی ایجاد ساختار جدید همکاری امنیتی بدون آمریکا است

دیلی میل نیز با پرداختن به محور مذاکرات نشست سران شانگهای گزارش داد که چین برای ایجاد ساختار جدید همکاری امنیتی با ایران و روسیه نه ایالات متحده آمریکا در تلاش است. این گروه که در دهه 1990 میلادی شکل گرفته، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

در ادامه این گزارش به اظهارات شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در مراسم گشایش نشست شانگهای پرداخته شده و آمده است که چین، روسیه و ایران نیازمند گسترش همکاریهای امنیتی و ایجاد ساختار جدید در روابط خود هستند.

رئیس جمهوری چین این اظهارات را در حضور رئیس جمهوری ویتنام، فیلیپین، ژاپن و بیش از 40 کشور و سازمان دیگر مطرح کرد و در این سخنرانی اشاره ای به آمریکا نکرد.

هشدار پکن درباره ائتلاف علیه چین

شی جینپینگ در این سخنرانی درباره تشکیل اتحاد نظامی برای مقابله با چین هشدار داد و گفت: تقویت قوای نظامی علیه کشوری سوم به نفع امنیت منطقه نیست.

همزمان با افزایش تنش ها میان پکن، ویتنام، فیلیپین و ژاپن، رئیس جمهوری چین وعده حل تنش های ارضی خود با همسایگانش را در دریای جنوبی و چین جنوبی داد.

رئیس جمهوری چین گفت: نمی توانیم تنها در پی تامین امنیت کامل خود یا تنها شماری از کشورها باشیم، درحالیکه ثبات و امنیت در دیگر کشورها حاکم نیست.

آسوشیتد پرس نیز گزارش داد که رئیس جمهوری چین با تاکید بر لزوم ایجاد ساختار جدید آسیایی برای همکاریهای امنیتی بر مبنای یک گروه منطقه‌ ای تاکید کرد که این گروه باید شامل روسیه و ایران باشد و آمریکا جایی در آن ندارد.

رئیس جمهوری قزاقستان نیز در دیدار با حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در حاشیه چهارمین نشست سیکا در شانگهای چین اعلام کرد که ایران و کشور متبوعش نقطه نظرات مشترک را در دریای خزر دارند و اختلافات در این زمینه باید از طریق گفتگوها و به روشی قانونی حل شود.

روسای جمهور قزاقستان و ایران همچنین در این دیدار درباره روابط دوجانبه، مسائل منطقه و موضوعات بین المللی گفتگو کردند.

تعهد پاکستان برای تامین امنیت منطقه

رسانه های پاکستانی همچون پاکستان تریبون نیز در گزارشهای متعدد اظهارات مانموهان سینگ نخست وزیر هند را درباره تعهد پاکستان در قبال ثبات و امنیت منطقه تیتر کردند.

مانموهان سینگ تاکید کرد که پاکستان علاقه مند به گسترش روابط دوستانه با کشورهای همسایه است و تصور می کند گسترش مبادلات دوجانبه به خصوص در زمینه اقتصادی و بازرگانی به نفع مردم منطقه است.

مهر

Kastro2.jpgلاوروف: فیدل کاسترو همچنان پیگیر تحولات جهان است

وزیر امور خارجه روسیه در یک برنامه تلویزیونی در رابطه با ملاقات اخیر خود با رهبر پیشین کوبا در سفر به آن کشور گفت: فیدل کاسترو 88 ساله پیگیر تمام اتفاقاتی است که در سراسر دنیا در حال رخ دادن است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری اینترفاکس، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌اش با سرگئی بریلیوف در کانال یک تلویزیون روسیه گفت: البته فیدل کاسترو، رهبر پیشین کوبا از نظر جسمانی ضعیف‌تر شده است اما شما باید چشمانش را می‌دیدید. در چشمانش قاطعیت و سرزندگی مشخص بود. چشمان وی برق می‌زد. او هر اتفاقی را که درهر جایی از دنیا بیفتد مو به مو پیگیری می‌کند؛ رخدادهای کریمه، اوکراین، حتی از کشف باکتری‌ای توسط دانشمندان که به کاهش دمای زمین کمک می‌کند،

با خبر است.

وزیر امور خارجه روسیه افزود: کاسترو همچنین قضاوت‌های ماهرانه‌ای درباره اکتشافات گاز و چگونگی تاثیر آن در صنعت انرژی جهان دارد.

وی اظهار داشت: او 88 سال سن دارد و از جراحت‌های عمیقی رنج می‌برد. او کسی است که قطعا در حال حاضر در بهترین شرایط جسمانی‌اش قرار ندارد.

ایسنا

جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک اعلام موجودیت کردند.

lugansk2-2.jpgبدنبال رای 89.7 درصد مردم در دونتسک و 96.2 درصد  مردم در لوهانسک به استقلال این دو استان،

جمهوری های خلقی دونتسک و لوهانسک اعلام موجودیت کردند. جمهوری خلق دونتسک از روسیه خواستار بررسی پیوستن این جمهوری به فدراسیون روسیه شد و جمهوری خلق لوهانسک نیز از سازمان ملل متحد خواستار به رسمیت شناختن استقلال این جمهوری شد.

89.7 درصد از رای دهندگان در رفراندوم برای استقلال دولتی دونتسک رای دادند. رمان لیاگین، رئیس کمیسیون مرکزی انتخاباتی جمهوری خلق دونتسک این مطلب را گزارش داد.

در رفراندوم فقط 10.19 درصد از رای دهندگان رای منفی دادند و 0.74 درصد از رای دهندگان رای ممتنع دادند. بقیه 89.7 درصد از رای دهندگان برای استقلال دولتی دونتسک رای دادند.

رمان لیاگین مهر را در پروتکل کمیسیون مرکزی انتخاباتی در مورد نتایج رای گیری در رفراندوم در مقابل دوربین های شبکه های تلویزیونی گذاشت. پروتکل توسط همه اعضای کمیسیون امضا شد.

در استانهای دونتسک و لوهانسک اوکراین روز یکشنبه رفرانوم در مورد وضعیت مناطق برگزار شد. در این رفراندوم فقط یک مسئله در مورد حمایت از استقلال دولتی جمهوری های خلق لوهانسک و دونتسک مطرح شد. با توجه به داده های نهایی کمیسیون مرکزی انتخاباتی، 96.2 درصد از ساکنان لوهانسک برای استقلال جمهوری خلق لوهانسک رای دادند.

جمهوری خلق دونتسک با توجه به نتایج رفراندوم در مورد وضعیت منطقه، خود را یک کشور مستقل اعلام کرد. روز دوشنبه دنیس پوشیلین، یکی از روسای دولت موقت جمهوری خلق دونتسک این مطلب را گزراش داد .

روز دوشنبه پوشیلین بیانیه جمهوری خلق دونتسک را خوانده است: مردم جمهوری خلق دونتسک با توجه به نتایج رفراندوم روز 11 مه 2014 و بر اساس اعلامیه حاکمیت جمهوری خلق دونتسک اعلام دارد که جمهوری خلق دونتسک از این به بعد یک کشور مستقل است".

در بیانیه آمده است: "با توجه به خواست مردم جمهوری خلق دونتسک و برای بازگرداندن عدالت تاریخی از فدراسیون روسیه تقاضا می کنیم که مسئله الحاق جمهوری خلق دونتسک به فدراسیون روسیه بررسی شود".

جمهوری خلق لوهانسک از سازمان ملل متحد خواهان به رسمیت شناختن استقلال

جمهوری خلق لوهانسک (استقلالش در نتیجه رای گیری در همه پرسی روز 11 مه اعلام شد) قصد دارد از سازمان ملل به رسمیت شناختن بین المللی دریافت کند. روز دوشنبه واسیلی نیکیتین، دبیر مطبوعاتی ارتش جنوب شرقی این مطلب را به خبرنگاران گزارش داد.

وی گفت: "ما درخواست نامه به رسمیت شناختن را برای سازمان ملل متحد و جامعه بین المللی آماده می کینیم".

نیکینین همچنین اظهار داشت که جمهوری خلق لوهانسک قصد ندارد در انتخابات ریاست جمهوری اوکراین برنامه ریزی شده برای 25 مه شرکت کند.

روز یکشنبه در استان های دونتسک و لوهانسک رفراندوم در مورد تعیین وضعیت مناطق برگزار شد. در برگ رای فقط یک سوال در مورد حمایت از استقلال دولتی جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک نوشته شد.

سطح شرکت مردم در رفراندوم در دونتسک تقریبا 75 درصد و در لوهانسک 81 درصد بود. با توجه به داده های نهایی کمیسیون مستقل انتخاباتی 96.2 درصد از شرکت کنندگان در رفراندوم برای استقلال منطقه لوهانسک رای دادند.

صدای روسیه

همه‌پرسی انجام شده در جنوب شرق اوکراین این امر را تأیید کرد که مردم این نواحی می‌خواهند آزاد و در صلح و صفا زندگی کنند

file-19.jpg

اکثر اهالی جنوب شرق اوکراین رأی خود را بر له دولتمداری مستقل مناطق خود بنام جمهوری های خلق دونتسک و لوگانسک دادند.

با وجود ادامه عملیات سرکوبی کی یف 11 مه در روز رفراندوم حضور مردم در آن اقدام از 70 درصد بیشتر بود. مقامات کی یف همه‌پرسی مردمی را قانونی ندانسته اعلام کردند که نتایج همه‌پرسی هیچ نتیجه‌ای در تمامیت ارضی اوکراین نخواهد داشت. ولی این نتیجه نشانه آن است که کشور اوکراین در‌واقع متلاشی شده است.

همه‌پرسی در نواحی صنعتی جنوب شرق اوکراین در تاریخ 11 مه صورت پذیرفته است. در آن برگ رایگیری به زبان روسی و اوکراینی فقط یک پرسش بود: آیا شما سند استقلال جمهوری دونتسک ( یا لوگانسک) را قبول دارید؟ اکثریت شکننده «بله» گفتند. «رومان لیاگین» رئیس کمیسیون انتخاباتی مرکزی دونتسک در کنفرانس مطبوعاتی اظهار کرد:

هر کدام از شما ها یقین حاصل کرده که همه‌پرسی یک اقدام واقعی بود. و هر کس امکان داشته جریان آن در حوزه ها را مشاهده کند. ارقام چنین است: تعداد آرای موافق 89/07 درصد و رأی مخالف – 10/19 درصد بود.

رژیم کی یف سعی کرد از برگزاری رفراندوم ممانعت کند و مردم زیر رگبار مسلسل ها پای صندوق های رأی رفتند. یگان ها، اطراف «اسلاویانسک» را نیز به توپ بستند. نظامیان مسلح گارد ملی سوار بر ماشین‌های زرهی بانکی به «کراسنوارمیسک» رخته شدند. این گارد چندی پیش از ملی گرایان افراطی تشکیل شده بود. آن‌ها ساختمان اداری را بزور گرفتند که در آنجا مردم رأی می‌دادند و با شلیک و تیراندازی مردم را به فاصله راندند و ابتدا به هوا شلیک کرده و بعد از چندی به طرف مردم آتش گشودند و دو رایدهنده در حضور ساکنان و روزنامه نگاران کشته شدند.

ولی با هر شلیک و انفجاری قاطعیت مردم برای ابراز اراده خود فقط بیشتر می شد. مردم بوسیله همه‌پرسی نشان دادند که عزم راسخ دارند عقیده خود را در باره رژیم کی یف و نسبت به افرادی که با انجام کودتای مسلحانه حکومت را تصرف کرده و به افراد ناموافق با سیاست شان ارتش گسیل کردند ابراز کنند. سیاستشناس «ویاچسلاو نیکونوف» معتقد است که همه‌پرسی نشان داد که کی یف و جنوب شرق اوکراین راه‌های متفاوتی دارند. وی گفت:

این رفراندوم صورت پذیرفت و عقیده مردم بوضوح دیده می شود. این گام اول در راه بسوی دولتمداری خاص این واحد های اوکراینی است. البته تعداد این گام ها در آینده بس زیاد است. گمان نمی‌کنم که الان حفظ تمامیت ارضی اوکراین امکان‌پذیر است. مردم نمی‌خواهند زیر بار حکومتی زندگی کنند که آن‌ها آنرا قانونی نمی دانند. فرایندی راه که راه افتاد بازگشت ناپذیر است.

حتی مقامات کنونی اوکراین با این امر موافقت کردند که «بسیاری در استان های دونتسک و لوگانسک به دولت مرکزی اعتماد ندارند» . چنین است گفته «سرگئی پاشینسکی» رئیس موقت دفتر ریاست جمهوری اوکراین . با این حال کی یف نتایج رفراندوم را برسمیت نشناخته و می‌خواهد سازمان دهندگان آنرا سرکوب کند. در غرب هم این بیان اراده مردم را خلاف قانون دانستند. ولی اهالی مناطق لوگانسک و دونتسک اراده خود را آشکارا بیان کردند و نادیده گرفتن آن محال است. مردم جنوب شرق آماده اند با قیمت جان خود از این حق دفاع کنند.

در مسکو به ابراز اراده اهالی استان های دونتسک و لوگانسک با احترام نگریسته بر آن می‌باشند که تحقق بخشیدن عملی به این قصد از طریق متمدنانه و بدون زورگویی و از راه گفت و گو نمایندگان کی یف، دونتسک و لوگانسک صورت پذیرد. در کرملین تأکید کردند که مسکو از همه گونه مساعی میانجیگرانه جهت برقراری چنین مذاکراتی از جمله در قالب سازمان امنیت و همکاری اروپا استقبال خواهد کرد.

صدای روسیه

ok-2.jpg

خشنودی جدایی‌طلبان شرق اوکراین از استقبال از همه‌پرسی استقلال

رفراندوم در شرق اوکراین با صف‌های طولانی رأی‌دهندگان و در آرامش برگزار شده است. در حالیکه رهبران کی‌یف از رفراندوم به عنوان "کمپین بزهکاران" نام می‌برند، رأی‌دهندگان در دونتسک و لوگانسک نسبت به "سرکوبگران" هشدار می‌دهند.

از نخستین ساعات صبح روز یکشنبه (۱۱ مه / ۲۱ اردیبهشت) افرادی که مایل به شرکت در رفراندوم استقلال در دونتسک و لوگانسک بودند در برابر مکان‌های رأی‌دهی منتظر ایستاده بودند.

به گزارش رسانه‌ها، در شهر ماریوپول که ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد مردم در برابر ۸ محل جمع‌آوری آرا صف‌‌های چند صد نفره بسته بودند. شرکت‌کنندگان در همه‌پرسی‌ای که توسط جدایی‌طلبان طرفدار روسیه سازمان‌دهی شده قرار است نظر خود را درمورد استقلال دونتسک و لوگانسک، واقع در شرق اوکراین را اعلام کنند. روشن نیست این "استقلال" تا چه حد خواهد بود. جمعیت دونتسک و لوگانسک در مجموع ۶ میلیون و پانصد هزار نفر است.

جدایی‌طلبان شرق اوکراین از روند رفراندوم ابراز رضایت کرده‌اند. مسئول برگزاری رفراندوم، الکساندر مالیچین، روز یکشنبه به خبرگزاری اینترفاکس گفت که017628016_40300.jpg در منطقه لوهانسک تا کنون دو سوم واجدین شرکت در انتخابات در رفراندوم شرکت جسته‌اند.

گزارش‌هایی که حاصل برآورد افراد مستقل باشد در دسترس نیست. رفراندوم تا ساعت ۱۰ شب به وقت محلی (۹ شب به وقت اروپای مرکزی) ادامه خواهد داشت.

همه‌پرسی "بزهکاران"

دولت موقت اوکراین از رفراندوم با عنوان "کمپین بزهکاران" نام می‌برد. وزارت امور خارجه اوکراین اعلام کرد: «رفراندومی که در روز ۱۱ مه با کمک مالی کرملین برگزار می‌شود به لحاظ حقوقی بی‌ارزش است و هیچ گونه پیامدی برای تمامیت ارضی اوکراین نخواهد داشت.»

در عین حال رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین، سرگئی پاشینسکی، به خبرنگاران گفت که اعتماد شهروندان در مناطقی که رفراندوم برگزار می‌شود به دولت در کی‌یف کم شده و "از این رو بایست بتوان به توافقی سیاسی رسید".

در کنار دولت موقت اوکراین، اتحادیه اروپا و آمریکا نیز رفراندوم امروز یکشنبه را غیرقانونی دانسته‌اند و اعلام کرده‌اند که نتیجه آن را به رسمیت نخواهند شناخت.

017628481_40300.jpg

گزارش درباره سربازان آمریکایی در اوکراین

در این میان خبر از درگیری‌های جدید در اسلویانسک میان نیروهای دولت موقت اوکراین و جدایی‌طلبان طرفدار روسیه می‌رسد.

وزیر دفاع اوکراین گفت که نیروهای طرفدار روسیه به واحدی نظامی که از برج تلویزیون اوکراین حفاظت می‌کرد حمله کرده‌اند. یک سرباز بر اثر این حمله زخمی شده است. همچنین طبق اعلام دولت موقت اوکراین بر اثر درگیری‌ها یک پایگاه جدایی‌طلبان و چند ایست کنترل در حومه اسلویانسک و کراماتورسک ویران شده‌اند.

به گزارش روزنامه "بیلد ام زونتاگ"، صدها سرباز آمریکایی از نیروهای نظامی دولت در اوکراین شرقی حمایت کرده‌اند. این روزنامه با استناد به اطلاعات سازمان امنیت آلمان می‌نویسد که حدود ۴۰۰ سرباز آمریکایی شرکت امنیتی خصوصی آمریکایی "آکادمیا" در کنار پلیس وارتش اوکراین می‌رزمند.

به گزارش این روزنامه آلمانی، این مردان مسلح در شهر لوهانسک به عملیات چریکی می‌پردازند. یک سخنگوی "آکادمیا" این خبر را تکذیب کرده است.

شرکت "آکادمیا" در گذشته "بلاک واتر" نام داشت و سربازان واحدهای ویژه ارتش آمریکا آن را تاسیس کرده بودند. سربازان مزدبگیر این شرکت از جمله در جنگ‌های عراق و افغانستان شرکت داشتند. طبق افشاگری‌های ویکی‌لیکس این سربازان در شکنجه و قتل غیرنظامیان در عراق سهیم بودند.

DW.DE

2014-05-11T074843Z_1523645966_GM1EA5B17UV01_RTRMADP_3_UKRAINE-CRISIS-2.JPGاکراین: همه پرسی خودمختاری در دونتسک و لوگانسک

همه پرسی برای خودمختاری در دو منطقه دونتسک و لوگانسک* از صبح روز یک شنبه (یازدهم ماه مه) به وقت محلی آغاز شد.

دولت موقت اکراین، پیش از این، برگزاری همه پرسی خودمختاری از سوی جدائی طلبان طرفدار روسیه را محکوم نموده بود

طرفداران دولت موقت اکراین ضمن همراهی با واکنش دولت موقت اوکراین، همه پرسی روز یک شنبه را تحریم نمودند.

به گزارش فرستاده ویژه رادیوی بین المللی فرانسه به دونتسک، رای گیری برای همه پرسی خودمختاری از ساعت 8 صبح به وقت محلی (5 صبح به وقت گرینویچ) در یکهزار و دویست شعبه رای گیری آغاز شد.

سازماندهندگان این همه پرسی می گویند بیش از هفت و نیم میلیون نفر واجد شرایط رای دادن، سرنوشت آینده منطقه خود را در این همه پرسی رقم خواهند زد.

در همین حال درگیریها در شرق اکراین در منطقه اسلویانسک میان نیروهای طرفدار روسیه و ارتش اکراین امروز یک شنبه نیز ادامه یافت.

بر پایه گزارشهای خبرگزاریهای بین المللی از مراکز رای دهی در دونتسک و لوگانسک، سازماندهندگان همه پرسی به هیچ یک از ناظران اکراینی و بین المللی اجازه ورود به مراکز رای دهی را نداده اند.

روز گذشته، فرانسوا هولاند، رئیس جمهوری فرانسه و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، برگزاری همه پرسی خودمختاری در اکراین را غیرقانونی اعلام کردند.

Fr

referendum.si.jpg

برگزاری همه‌پرسی استقلال 2 شهر جدایی‌طلب اوکراین در هفته آتی

شورای جمهوری مردمی شهرهای دونتسک و لوگانسک در جنوب شرقی اوکراین اعلام کردند که رفراندوم استقلال طبق برنامه در 11 مه (21 اردیبهشت) برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از پایگاه اینترنتی راشا تودی، تصمیم برای برگزاری رفراندوم در موعد مقرر به اتفاق نظر در شورای جمهوری مردمی دوناتسک تصویب شد.

در همین حال شورای جمهوری مردمی شهر لوگانسک در شرق اوکراین نیز اعلام کرد که تصمیم گرفته است تا رفراندوم استقلال را به تعویق نیندازد و آنرا در روز یکشنبه هفته آتی برگزار کند.

این شورا اعلام کرد: انتخابات طبق برنامه انجام می‌شود و صندوق‌های رای‌گیری و برگه‌های مخصوص رفراندوم آماده شده است و هیچ چیز موجب تغییر تصمیم ما نمی‌شود.

این در حالی است که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه روز چهارشنبه از معترضان ضد دولتی درخواست کرد تا رفراندوم استقلال از اوکراین را به تعویق بیندازند که با مخالفت گروه‌های معترض مواجه شد.

​ایسنا

سرکرده گروه بوکوحرام: دختران ربوده شده را در بازار می‌فروشم

017613576_40300-2.jpg

سرکرده گروه افراطی بوکوحرام ضمن قبول مسئولیت ربودن 276 دختر محصل در نیجریه، متعهد شد تا آن‌ها را در بازار بفروشد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری فرانسه، "ابوبکر شیکاو"، سرکرده گروه بوکوحرام در فیلمی ویدیویی مسئولیت ربودن 276 دختر محصل نیجریه‌ای در ماه گذشته میلادی را بر عهده گرفته و گفت: من دختران شما را ربودم و آن‌ها را در بازار خواهم فروخت.

گروه بوکوحرام سال‌هاست در شمال نیجریه دست به حملات تروریستی می‌زند اما این آدم‌ربایی بزرگ‌ترین اقدام آن‌ها تاکنون بوده است

شیکاو در ادامه این فیلم گفت: این آدم‌ربایی باعث خشم و عصبانیت مردم شده چرا که این گروگان‌ها برای ما همانند "برده" هستند.

‌این دختران اواسط آوریل سال جاری میلادی ربوده شدند اما دولت نیجریه هنوز هیچ واکنش تهاجمی نسبت به آن نداشته و تنها گودلاک جاناتان، رئیس جمهوری نیجریه متعهد شده تا این دختران را پیدا و آن‌ها را به خانه‌هایشان بازگرداند. وی در یک برنامه تلویزیونی زنده گفت: این دخترها هر کجا که باشند، آن‌ها را پیدا خواهیم کرد.

اما یکی از رهبران معترضان گفت: بانوی اول نیجریه نسبت به این رویداد مشکوک است و گمان می‌کند که این آدم ربایی اصلاً اتفاق نیفتاده است.

‌شیکاو در این فیلم 57 دقیقه‌ای افزود: من یک دختر را از یک مدرسه غربی ربودم و شما مضطرب و نگران شدید. من گفته بودم که آموزش‌های غربی باید پایان یابند. دخترهای شما باید ترک تحصیل کرده و ازدواج کنند.

وی مدعی شد: خدا به من دستور داد آنها را بفروشم، آنها اموال خدا هستند و من دستورات او را اجرا می کنم.

پیش از این گفته شده بود که 53 تن از این دختران توانسته بودند فرار کنند اما هنوز بیش از 276 تن از آن‌ها گروگان هستند.

‌گزارش‌هایی به دست آمده که برخی از آن‌ها را به زور به عقد گروگان گیرها درآورده‌اند و تعداد دیگر را در کشورهای چاد و کامرون به عنوان عروس به قیمت 12 دلار (9 یورو) فروخته‌ شده‌اند.

نیروهای امنیتی و ارتش از چند سال پیش با پیکارجویان "بوکو حرام" درگیر بوده‌اند. بوکوحرام به زبان هوسا یعنی "آموزش غربی حرام است." نام رسمی این گروه به عربی "جماعة أهل السنة للدعوة والجهاد" است

ایسنا

120420140903253363392-2.jpgدرخواست کارمندان سابق سیا و اف.بی.آی از اوباما برای احیای روابط با پوتین

9 تن از کارمندان سابق وزارت امور خارجه، سازمان سیا و اداره پلیس فدرال آمریکا نامه‌ای به رئیس جمهوری کشور خود ارسال کرده و از وی خواستند تا روابط بر پایه اعتماد با همتای روسی خود را احیا کرده و به دنبال راهی مشترک برای کاهش تنش‌ها در اوکراین باشد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از صدای روسیه، این پیشکسوتان که اعضای کمیته متخصصان کهنه کار اطلاعاتی هستند از باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا خواستند تا از برنامه‌های توسعه بیشتر ناتو به سمت شرق دست برداشته و به اوکراین یک موضع خنثی شبیه به موضع فنلاند را پیشنهاد دهد.

این پیشکسوتان افزودند، اوباما باید فورا یک نشست دو جانبه با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه به منظور احیای اعتماد دو جانبه و مذاکره درباره راه‌حل‌های احتمالی برای بحران اوکراین برنامه‌ریزی و تنظیم کند.

ایسنا

017582328_40300.jpg

رئیس سازمان امنیت و همکاری اروپا به مسکو می‌رود

در پی گفت‌وگوی تلفنی صدر اعظم آلمان و رئیس جمهور روسیه برای پایان بخشیدن به بحران اوکراین، سازمان امنیت و همکاری اروپا نیز دست به تلاشی جدید زده است. رئیس این سازمان نیز به همین منظور به روسیه خواهد رفت.

رئیس سازمان امنیت و همکاری اروپا برای پایان بخشیدن به بحران اوکراین راهی روسیه خواهد شد. وزارت خارجه سوئيس اعلام کرد، دیدیر بورکهالتر، رئيس دوره‌ای این سازمان و وزیر خارجه سوئیس قرار است روز چهارشنبه

(۷ مه/ ۱۷ اردیبهشت) به مسکو سفر کرده و با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دیدار و گفت‌وگو کند.

وزارت خارجه سوئیس عصر یکشنبه (۴ مه) اعلام کرد، در این دیدار قرار است درباره "ابزارهای دیپلماتیک برای جلوگیری از بالا گرفتن خشونت‌ها" در اوکراین بحث و تبادل نظر شود. سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) متقاعد شده که برای اجرای توافق ژنو و تنش‌زدایی در اوکراین باید دست به تلاش‌های جدید زد.

این سازمان ملاقات بورکهالتر و پوتین را نیز در همین راستا ارزیابی کرده است.

تماس تلفنی مرکل و پوتین

سفر رئيس سازمان امنیت و همکاری اروپا به روسیه از مباحث کلیدی گفت‌وگوی تلفنی آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان و پوتین در روز یکشنبه (۴ مه) بود. این سازمان در نظر دارد به برقراری "گفت‌وگوهای ملی" در اوکراین پیش از انتخابات ریاست جمهوری در ۲۵ مه، کمک کرده و آن را تسهیل کند.

کرملین می‌گوید، مرکل و پوتین در گفت‌وگوی خود بر اهمیت "تبادل نظر کارآمد ملی، به‌ویژه به واسطه سازمان امنیت و همکاری اروپا" به منظور کاهش تنش‌های اوکراین تأکید کردند. بر همین پایه، پوتین ایجاد گفت‌وگو میان دولت طرفدار غرب در کی‌یف و جدایی‌طلبان هواخواه روسیه در شرق کشور را ضروری خوانده است.

صدر اعظم آلمان همچنین با اشاره به آزادی ناظران نظامی بازداشت‌شده در اوکراین از این اقدام استقبال کرد. ۷ ناظر سازمان امنیت و همکاری اروپا، از جمله ۴ آلمانی که در شرق اوکراین توسط شبه‌نظامیان هوادار روسیه بازداشت شده بودند روز شنبه (۳ مه) بعد از بیش از یک هفته اسارت آزاد شدند.

تأکید بر برگزاری دومین کنفرانس ژنو

فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان، خواستار برگزاری دومین کنفرانس ژنو برای حل و فصل بحران اوکراین شده است. او عصر یکشنبه (۴ مه) در مصاحبه با شبکه تلویزیونی آلمان گفت، در گفت‌‌وگوهایی با جان کری و سرگئی لاوروف، وزیران خارجه آمریکا و روسیه از این که "نخستین کنفرانس ژنو را اینک باید با دومین کنفرانس پی گرفت" دفاع کرده است.

اشتاین‌مایر عقیده دارد که باید با برپایی دومین کنفرانس در ژنو سوئیس به "توافق‌هایی روشن" دست یافت تا راه حل سیاسی بحران اوکراین قابل دست‌یابی شود.

اوکراین و روسیه در نیمه آوریل سال جاری در ژنو به همراه اتحادیه اروپا و آمریکا بر سر خلع سلاح تمامی گروه‌های مسلح غیر قانونی اوکراین و تخلیه ساختمان‌های اشغال‌شده به توافق رسیدند. این توافق هم شامل هواداران اروپا و هم شامل شبه‌نظامیان طرفدار روسیه در شرق اوکراین می‌شود.

با این حال هر دو طرف تا کنون از اجرای این تفاهم‌نامه سر باز زده‌اند. روسیه و آمریکا یکدیگر را متهم می‌کنند که به اندازه کافی برای پایبندی به این توافق تلاش نکرده‌اند.

DW.DE

131284264.jpgخبرنگار "نیویورک تایمز" : نیروهای مردمی شرق اوکراین به سلاح های متعلق به خود اوکراین مسلح هستند

خبرگزاری «ریا نووستی»/ به نوشته روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز"، اعضای نیروهای مردمی مدافع شهر اسلاویانسک، واقع در شرق اوکراین، بیشتر به سلاح های سبک کهنه متعلق به ارتش اوکراین مسلح هستند و به گفته فرمانده آنها در میان نیروهای مردمی اتباع روسیه وجود ندارد.

خبرنگار "نیویورک تایمز" که مدت نزدیک یک هفته را در محل استقرار گروهان شماره 12 نیروهای مردمی جمهوری خود خوانده مردمی دونتسک اوکراین گذرانده، می گوید اکثریت اعضای این نیروها از تجارب نظامی برخوردار هستند.

در گزارش این خیرنگار می گوید نیروهای مردمی از جمله به تفنگ های خودکار "کالاشنیکوف"، تپانچه های ماکاروف، تفنگ های تک تیراندازی "دراگونوف"، تیربار های سبک و نارجک اندازهای ضد تانک مسلح هستند. نارنجک انداز "ار پی گ ـ 7" از جمله سلاح های نیروهای مردمی بود که به خاطر جدید بودن و تمیز بودن خود توجه خبرنگار "نیویورک تایمز" را به خود جلب کرد اما نیروهای مردمی گفتند آنرا به همراه 12 نارنجک به مبلغ دو هزار دلار از نظامیان اوکراینی خریداری کرده اند.

آنها همچنین ادعا نمودند دیگر سلاح های خود را نیز از نظامیان فاسد اوکراینی خریده یا از آنها گرفته اند.

یادآور می شود در روزهای اخیر عملیات گسترده نظامیان اوکراین برای سرکوب هواداران فدرالی کردن این کشور در جنوب شرق اوکراین جریان دارد. اسلاویانسک، کرماتورسک و دیگر شهرهای استان دونتسک اوکراین و همچنین شهر لوگانسک مراکز اصلی رویارورویی هستند. هواداران فدرالی کردن اوکراین در این شهر بخش از نهاد های دولتی را تحت کنترل خود قرار داده اند.

روز جمعه درگیری های های گسترده و خونینی بین حامیان و مخالفان مقامات جدید کییف در شهر ادسا رخ داد که در جریان آنها حداقل 40 نفر کشته شدند. در این رابطه در اوکراین عزای عمومی اعلام شده است.

ریا نووستی

rt-180-2.jpg

ران پل: غرب محرک درگیری‌های اوکراین است / آمریکا مداخله نکند به نفع اوکراینی‌هاست

یک عضو سابق کنگره آمریکا و کاندیدای ریاست جمهوری این کشور ضمن بیان اینکه غرب آغازگر ناآرامی‌ها در اوکراین بوده از آمریکا خواست مانع تشدید درگیری‌ها در اوکراین شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از شبکه خبری راشو تودی، ران پل، عضو سابق کنگره آمریکا و کاندیدای ریاست جمهوری این کشور عنوان کرد که اوکراین در آستانه جنگ داخلی قرار دارد و باید به کی‌یف اجازه داد تا بدون دخالت و تحریک غرب اختلافات خود با جدایی‌ طلبان را حل کند.

وی در این خصوص گفت: اوکراین غربی اکنون از سوی ناتو، اتحادیه اروپا، آمریکا و صندوق بین‌المللی پول حمایت می‌شود.

به گفته پل، آمریکا و متحدانش با تحریک اعتراضات علیه ویکتور یانوکوویج، رئیس جمهوری مخلوع اوکراین ناآرامی‌های این کشور را تشدید کردند.

وی همچنین تصمیم واشنگتن برای اختصاص 5 میلیارد دلار به تلاش‌ها در راستای کنترل اوکراین را مداخله‌ای آشکار خوانده که به فاجعه منجر خواهد شد.

ران پل اقدام صندوق بین‌المللی پول به منوط کردن وام 17 میلیارد دلاری خود به سرکوب حامیان روسیه در شرق اوکراین را درخواستی عجیب خواند و گفت: به نظر می‌رسد که صندوق بین‌المللی پول تلاشی برای کمک به مردم اوکراین ندارد.

وی همچنین اقدام کی‌یف به تشکیل یک پیش‌نویس نظامی را نشان دهنده یک موضوع خواند که آن‌ها در موضع دفاعی در مقابل روسیه قرار دارند.

ران پل عنوان کرد: اگر اروپایی‌ها، روس‌ها و آمریکایی‌ها سیاست عدم مداخله را در پیش بگیرند، به نفع اوکراینی‌ها خواهد بود.

ایسنا

title2-2.jpgهم‌زمان با روز جهانی کارگر؛ پلیس و معترضان در ترکیه درگیر شدند

روز جهانی کارگر در ترکیه به عنوان روز «کارگر و همبستگی» نام‌گذاری شده و دولت، برگزاری هرگونه مراسم مربوط به این روز در میدان تقسیم را ممنوع کرده است.

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه٬ این درگیری‌ها همزمان با اول ماه می و روز جهانی کارگر و بین پلیس و معترضانی که به مناسبت این روز به خیابان‌ها آمده بودند٬ رخ داد.

روز جهانی کارگر در ترکیه به عنوان روز «کارگر و همبستگی» نام‌گذاری شده و دولت، برگزاری هرگونه مراسم مربوط به این روز در میدان تقسیم را ممنوع کرده است.

در جریان روز جهانی کارگر در سال ۱۹۷۷ میلادی که به عنوان «اول ماه می‌خونین» شناخته می‌شود، ۳۷ نفر توسط افراد مسلح نا‌شناس کشته شدند و از آن زمان، برگزاری مراسم روز کارگر در ترکیه همواره مساله‌ای جنجال‌برانگیز بوده است.

ایلنا

81145300-5662744-2.jpg

استانبول آبستن درگیریها در روز کارگر؛

سندیکاهای کارگری: به رغم اعلام ممنوعیت، فردا در میدان تقسیم هستیم

در اعتراض به اعلام دولت ترکیه مبنی بر اینکه به هیچ وجه فردا - پنجشنبه - اجازه برگزاری مراسم ˈروز جهانی کارگرˈ در میدان تقسیم استانبول داده نخواهد شد ؛ سندیکاهای کارگری و نهادهای غیر دولتی اعلام کردند که فردا در میدان تقسیم تجمع خواهند کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری حریت، کمیته برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در استانبول متشکل از نمایندگان سندیکای کارگران انقلابی ، سندیکای کارکنان شاغل در بخش دولت ، اتحادیه اطاقهای معماران و مهندسان و اتحادیه پزشکان ترکیه روز چهارشنبه در نشستی در استانبول اعلام کردند که اعضا و هواداران این نهادها فردا در میدان تقسیم استانبول خواهند بود.

سخنگویان این کمیته اعلام دولت مبنی بر ممنوعیت برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در میدان تقسیم استانبول را غیر قانونی و غیر منطقی ارزیابی کردند.

این نشست با شعارهای همه جا اعتراض ، همه جا تقسیم و همه راهها به میدان تقسیم منتهی می شود پایان یافت.

این در حالیست که صبح امروز (چهارشنبه ) پیش از برگزاری این نشست استانداری استانبول در اطلاعیه ای اعلام کرد که به دلیل مشکلات امنیتی و نامناسب بودن میدان تقسیم برای حضور هزاران تن اجازه برگزاری بزرگداشت روز جهانی کارگر در این میدان داده نشده است.

در این اطلاعیه آمده است ؛ کارشناسان گفته اند که در صورت بروز مسایل امنیتی امکان تخلیه میدان وجود ندارد و احتمال بروز آسیبهای جانی و مالی برای حاضریند درتجمع وجود دارد.

به رغم اصرارهای سندیکاهای کارگری ، برخی از احزاب سیاسی و سازمانهای غیر دولتی برای برگزاری مراسم در میدان تقسیم ، پیشتر نیز وزارت کشور و نخست وزیر ترکیه اعلام کرده بودند که به هیچ وجه اجازه برگزاری مراسم ˈروز جهانی کارگرˈ در میدان تقسیم استانبول داده نخواهد شد.

این در حالیست که دو حزب سیاسی مخالف هواداران خود را به حضور در مراسم روزکارگز در میدان تقسیم استانبول دعوت کرده اند.

ˈشامل آلتانˈ سخنگوی حزب مخالف ˈدمکراتیک خلقلهای ترکیه ˈ هفته گذشته در یک کنفرانس خبری در استانبول اعلام کرد ، برخلاف مخالفت دولت و آنانی که در صدد برقراری استبداد در کشور هستند همه عناصر و هواداران این حزب در روز جهانی کارگر در میدان تقسیم استانبول تجمع و این روز را جشن خواهند گرفت.

این در حالیست که رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه در سخنرانی سه شنبه هفته گذشته خود در مجلس ترکیه گفته بود :آنانی که برای برگزاری تظاهرات در میدان تقسیم برنامه ریزی کرده اند، در ˈخیال خامˈ هستند.

وی تاکید کرد که با برگزاری هرگونه تظاهراتی برای اول مه ( 11 اردیبهشت ) امسال در میدان تقسیم استانبول مخالف است و در صورت برگزاری تظاهرات در این میدان، این تظاهرات سرکوب خواهد شد.

سخنگوی حزب دمکراتیک خلقها که بیشتر از سوی مخالفان کرد مورد حمایت قرار دارد ، افزود: پس از پیروزی اخیر حزب حاکم در انتخابات شهرداریها اعمال فشارها به مخالفان افزایش یافته و ما با حضور در میدان تقسیم قدرت مقاومت خود به دولت را نشان خواهیم داد.

از سوی دیگر خانم عارفه چنار سخنگوی شعبه حزب صلح و دمکراسی در استانبول نیز در گفت و گو با خبرنگاران گفت : هواداران این حزب برای سر دادن شعار عدالت و برادرای و مقابله با ناعدالتیها روز جهانی کارگر در میدان تقسیم استانبول تجمع خواهند کرد و در حمایت از کارگران در تظاهرات اتحادیه های سندیکاهای کارگری در این میدان شرکت خواهند کرد.

میدان تقسیم استانبول یاد آور تظاهراتهای ضد دولتی در چند دهه اخیر است.

مقامات دولت ترکیه برای محو خاطرات اعتراضات مردمی سال گذشته در میدان ˈتقسیمˈ استانبول اعلام کردند که به هیچ وجه امسال اجازه برگزاری مراسم ˈروز جهانی کارگرˈ در این میدان را نخواهند داد.

دولتهای ترکیه به ویژه در 20 سال گذشته تلاش کرده اند که با عنوان احتمال بروز درگیری و حوادث تروریستی و یا با انجام امور ساختمانی و احداث پل و زیر گذر و یا دیگر بهانه ها از برگزاری تظاهرات به ویژه بزرگداشت روز جهانی کارگر در میدان تقسیم جلوگیری کنند.

در ماه می سال 1977 میلادی زمانی که ترکیه شاهد درگیری های شدید گروههای چپ و راست بود، تظاهرات حدود نیم میلیون نفری کارگران که از شهرهای مختلف به استانبول آمده بودند، در این میدان به خاک و خون کشیده شد که بیش از 30کشته و نزدیک به 150 زخمی بر جای گذاشت. پلیس در این ماجرا بیش از 500 نفر را بازداشت کرد.

ایرنا

81136619-5647894.jpg

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اوکراین حکومت این کشور را به جنگ افروزی متهم کرد

اولگ تساریف نامزد انتخابات ریاست جمهوری اوکراین حکومت این کشور را به جنگ افروزی در مناطق شرقی و جنوبی اوکراین متهم کرد.

به گزارش ایرنا، تساریف روز پنجشنبه در گفتگو با کانال تلویزیون روسیه 24 گفت: متاسفانه هجوم نیروهای نظامی اوکراین به شهر اسلاویانسک شماری کشته و مجروح برجای گذاشته است و عملیات نظامی جریان دارد.

وی افزود: مقامهای اوکراینی باید پاسخگوی این اقدامات غیرقانونی خود و بکارگیری ارتش علیه مردم باشند.

تساریف با بیان این که مقامهای اوکراینی اعلام کرده اند اسلاویانسک را به استالینگراد دوم تبدیل می کنند، اظهار داشت: اما در این شهر افراد غیرمسلح و اکثرا زن و کودک زندگی می کنند و چگونه می توان ارتش را علیه مردم خود بکار برد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اوکراین گفت: کی یف تمام تلاش خود را برای خونریزی هر چه بیشتر به عمل می آورد و به رغم تلاش و علاقه فراوان آنها جنگ هنوز در مناطق جنوب و شرق این کشور شروع نشده است.

وی اضافه کرد: ماموران سازمانهای امنیتی و نیروهای نظامی اوکراین مخالف تیراندازی و حمله به مردم و غیرنظامیان هستند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اوکراین مقامهای این کشور را به اجرای سیاستهای ضدمردمی در مناطق جنوب و شرق اوکراین متهم و ازجمله به افزایش دو برابری بهای دارو در این مناطق و بروز مشکلات شدید در بین مردم در این رابطه اشاره کرد.

نیروهای امنیتی اوکراین و واحدهای نظامی این کشور با پشتیبانی تانک و واحدهای هوایی از بامداد امروز حملات گسترده ای را به شهر اسلاویانسک داشته و گفته می شود دست کم پنج نفر از شبه نظامیان این منطقه کشته و دهها نفر دیگر مجروح شدند.

حملات نیروهای امنیتی به ماریوپل در استان دونتسک هم منجر به کنترل بر شهرداری این شهر و بیرون راندن شبه نظامیان طرفدار روسیه از این ساختمان و عقب نشینی آنها شده است.

ایرنا

klavs.jpgرییس جمهوری سابق چک: غرب عامل بروز بحران در اوکراین است

واتسلاو کلاوس رییس جمهوری سابق چک گفت: آمریکا و متحدان غربی این کشورعامل بروز بحران در اوکراین هستند.

به گزارش ایرنا به نقل از ایتارتاس، کلاوس روز چهارشنبه گفت : روسیه مسئولیتی در اعتراضات خیابانی در کی یف و بروز بحران سیاسی در اوکراین ندارد.

وی افزود : تمام قرائن و شواهد موجود حاکی از آن است که ایالات متحده و کشورهای اروپای غربی به بحران در اوکراین دامن زدند.

رییس جمهوری سابق چک گفت : به غرب هشدار داده بودم که به اوکراین فشار وارد نیاورد زیرا چنین اقدامی ممکن است موجب تجزیه این کشور شود.

وی اضافه کرد : متاسفانه شاهد هستیم که اقدامات غرب منجر به وقوع همین سناریوی قابل پیش بینی شد.

کلاوس گفت : اوکراین در مرحله بسیار دشواری قرار دارد و نمی توان به صراحت گفت که این کشور خواهان داشتن روابط گسترده با روسیه یا کشورهای غربی است. به هر حال اوکراین باید به طور مستقل درمورد سرنوشت خود تصمیم گیری کند.

وی افزود : مردم اوکراین باید بدون مداخله خارجی سرنوشت کشور خود را تعیین کنند.

بحران سیاسی در اوکراین به دنبال تشدید خشونت در اعتراضات مردمی و خروج ˈویکتور یانوکوویچˈ رییس جمهوری برکنار شده اوکراین از قدرت وارد مرحله تازه ای شد.

استقرار نیروهای نظامی روسیه در منطقه خودمختار شبه جزیره کریمه در جنوب اوکراین تحولات این کشور را در مرکز توجهات بین المللی قرار داد.

فعالان طرفدار روسیه که برخی از آنان مسلح هستند، در هفته های اخیر ساختمان های دولتی را در چند شهر شرقی اوکراین از جمله ˈدونتسکˈ ،ˈاسلاویانسکˈ ،ˈکراماتورسکˈ و ˈلوگانسکˈ اشغال کرده اند.

ایرنا

ukr_fascists-usa-1.jpg

دست امپریالیسم امریکا پشت بهم ریختگی امروز اکراین:

سرمایه‌گذاری 5 میلیارد دلاری آمریکا برای "گسترش دموکراسی" در اوکراین

معاون وزیر خارجه آمریکا این مساله را تایید کرد که واشنگتن پنج میلیارد دلار برای حمایت از تمایل مردم اوکراین به داشتن دولتی قوی‌تر و دموکراتیک اختصاص داده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از صدای روسیه، ویکتوریا نولاند، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور اروپا و اوراسیا در جریان سخنرانی دسامبر سال گذشته میلادی خود گفته بود که ایالات متحده پنج میلیارد دلار برای حمایت از دموکراسی در اوکراین از زمان فروپاشی شوروی اختصاص داده است.

بعدتر، سرگئی گلازیف، مشاور رئیس‌جمهوری روسیه در پاسخ گفته بود که تحولات در اوکراین، از جانب آمریکا و سایر کشورهای عضو ناتو سرچشمه می‌گیرد. وی همچنین به اطلاعاتی که از جانب نولاند درباره کمک میلیارد دلاری به اوکراین مطرح شده بود، اشاره کرد.

نولاند در مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی.ان.ان همچنین گفت: این مبلغ برای تمایل مردم اوکراین در داشتن دولتی قدرتمند و دموکراتیک که بیانگر تمایلات و علایقشان است، اختصاص یافته است

ایسنا

017580206_40300.jpg

بحران اوکراین: معاهده ژنو در سایه درگیری در اسلاویانسک

حمله به سنگر هواداران مسکو در حوالی اسلاویانسک، تشنج در شرق اوکراین را دامن زده است. مسکو این اقدام را اهمال کی‌یف در اجرای تصمیمات ژنو خواند. جدایی‌طلبان هم در واکنش به این حمله، رفت و آمد شبانه را ممنوع کرده‌اند.

دولت موقت کی‌یف اعلام کرده بود که شرق اوکراین در ایام عید مذهبی پاک، آرام خواهند بود و دستوری برای اقدام نظامی و خشونت مسلحانه علیه جدایی‌طلبان هوادار روسیه صادر نمی‌شود.

اما این آتش‌بس، در بامداد یکشنبه (۲۹ اوریل/۳۱ فروردین) شکسته شد و سنگر خیابانی شبه‌نظامیان متمایل به مسکو، در ساعت ۳ بامداد مورد حمله قرار گرفت. محل تیراندازی در روستای "بیل‌باسویک" در نزدیکی اسلاویانسک بود.

هنوز دلیل تیراندازی، عاملان آن و تعداد دقیق کشته شدگان روشن نیست. خبر این حمله نخست از سوی رسانه‌های نزدیک به کرملین و تلویزیون دولتی روسیه پخش شد.

منابع مختلف، آمار مختلفی از قربانیان این درگیری داده‌اند. رسانه‌های روسی به فوریت خبر کشته شدن ۵ نفر، شامل سه شورشی و دو عامل حمله را منتشر کردند اما رهبر یکی از گروه‌های هوادار مسکو گفته است که قربانیان ۴ نفرند.

وزارت کشور اوکراین تاکید کرده که این حمله یک کشته و دو مجروح داشته است.

گزارشگر رویترز عنوان کرده که شخصا جنازه دو نفر را در سنگر دیده که یکی لباس رزم و دیگری لباس عادی به تن داشته است.

تصاویر صحنه حمله، تعدادی خودروی سوخته را نشان می‌د‌هند که درهایشان با گلوله سوراخ شده است.

هم‌چنین گزارشگران رسانه‌هایی چون "ان تی‌وی" و "بی‌بی‌سی"، از پیدا شدن مقداری دلار و کارت شناسایی مربوط به گروه فاشیستی "رایت سکتور" در محل حادثه خبر داده‌اند.

وزارت کشور اوکراین بدون ذکر هر گونه جزییات اعلام کرده که این درگیری، نزاع میان دو گروه مسلح متخاصم بوده است. اما جدایی‌طلبان هوادار مسکو "رایت سکتور" را عامل این حمله معرفی کرده‌اند. این گروه دست راستی افراطی در جریان تظاهرات ماه فوریه در میدان استقلال کی‌یف و سقوط یانوکوویچ نقش قاطعی داشت.

رهبر شبه‌نظامیان مستقر در اسلاویانسک، روز یکشنبه (۲۰ آوریل/۳۱ فروردین) با تاکید بر عاملیت رایت سکتور در حمله یاد شده، از مسکو خواست که نیروهای حافظ صلح به منطقه اعزام کند.

پونوماریوف گفت این اقدام برای حفاظت جان مردم شرق اوکراین در برابر نیروهای گارد ملی کی‌یف و "رایت سکتور" ضرورت دارد.

او افزود: «آنها برادران ما را می‌کشند و تنها روسیه می‌تواند شهر ما را در امان نگاهدارد.»

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش می‌دهد که پونوماریوف مقررات منع عبور و مرور شبانه در اسلاویانسک برقرار کرده است: «از ساعت دوازده شب تا شش صبح هرگونه تردد در خیابان‌های اسلاویانسک ممنوع خواهد بود.»

وزارت خارجه روسیه، درگیری روز یکشنبه در اسلاویانسک را اقدامی "تحریک‌آمیز" خوانده و تاکید کرده که این رویداد نشانگر اراده اندک مقامات کی‌یف برای خلع سلاح و مهار ملی‌گرایان و افراط‌گرایان است.

در اطلاعیه وزارت خارجه روسیه آمده که تعدادی از مردم بیگناه غیرنظامی در حمله افراد مسلح وابسته به "رایت سکتور" کشته شده‌اند. مستند این مدعا، عکس‌هایی هستند که توسط مردم در زمان حمله گرفته شده‌ و آرم "رایت‌ سکتور" را روی لباس مهاجمان نشان می‌دهند. مسکو اینک دولت اوکراین را متهم به نقض توافق ژنو و اهمال در تخفیف مناقشه در شرق می‌کند.

این در حالی است که سخنگوی ملی‌گرایان افراطی، اتهام مشارکت در حمله به اسلاویانسک را رد کرده و متقابلا نیروهای ویژه روسی را عامل چنین یورشی خوانده است.

مطالبات اشغالگران

نشست ژنو برای کاهش تنش در شرق اوکراین تصمیماتی گرفته که تاکنون توجهی به آنها نشده است. وزیران خارجه روسیه، آمریکا، اوکراین و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز پنجشنبه (۱۷ آوریل/۲۸ فروردین)، بر سر خلع سلاح گروه‌های شبه‌نظامی غیرقانونی و آزاد شدن ساختمان‌های اشغال شده توسط آنها به توافق دست یافتند.

اما گروه‌های مسلح و اونیفورم پوش هوادار روسیه تاکنون به فراخوان این نشست گردن ننهاده‌اند و همچنان مراکز و ساختمان‌های دولتی را تحت اشغال خود دارند. ‌‌آنها گفته‌اند که امضای روسیه در پای این توافق برایشان الزام‌آور نیست.

این گروه‌ها برای پایان دادن به اشغال مراکز دولتی سه شرط عمده تعیین کرده‌اند که شامل خلع سلاح "رایت سکتور" و سایر گروه‌های فاشیستی در منطقه، برگزاری رفراندوم برای الحاق شرق اوکراین به روسیه و تخلیه میدان استقلال کی‌یف از نیروهای هوادار غرب می‌شود.

از سوی دیگر، عملیات "ضد ترور" واحدهای ویژه ارتش اوکراین موفقیتی در شرق این کشور نداشته‌اند و حتی برخی سربازان اوکراینی به هواداران روسیه پیوسته‌اند.

با این همه، آرسنی آواکف، وزیر کشور اوکراین در روز یکشنبه (۲۰ آوریل/۳۱ فروردین) اعلام کرد که سه نفر در لوهانسک با سلاح‌هایشان بدون خونریزی دستگیر شده‌اند.

سرویس امنیتی اوکراین نیز گفت که اعضای "رایت سکتور" در شهر "سشیتومیر" در شمال اوکراین، ۲۱ محموله مهمات خود را تحویل داده‌اند.

وزیر خارجه آلمان در این میان خواستار به کارگیری دیپلماسی برای کاهش تنش در شرق اوکراین شد. او به روزنامه "بیلد آم زونتاگ" گفت: «ما فرصت زیادی برای پایان مسالمت‌آمیز بحران اوکراین نداریم.»

فرانک والتر اشتاین‌مایر تاکید کرده که انجام تصمیمات نشست ژنو چندان هم ساده نیست زیرا گروه‌هایی مخاطب آن هستند که نه از کی‌یف حرف شنوی دارند و نه از مسکو.

DW.DE

81127544-5632543.jpgپوتین: ایده نظام تک قطبی به رهبری آمریکا باطل است

ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه ضمن هشدار به سران آمریکا اعلام کرد: ایده برقراری نظام

تک قطبی جهان به رهبری آمریکا باطل شده و قدرت های جدیدی در عرصه بین المللی ظهور کرده اند.

به گزارش ایرنا به نقل از ریانووستی، پوتین روز جمعه گفت: آمریکا با تلاش های خود برای مجازات دیگر کشورها در واقع به خود ضربه می زند.

وی افزود: کشورهای مختلف در عصر معاصر به قدری به یکدیگر وابسته شده اند که اگر ایالات متحده برای مجازات کشوری تلاش کند در واقع شاخه زیر خود را قطع می کند.

رییس جمهوری روسیه خاطرنشان کرد: وضعیت جهان تغییر کرده است و سران آمریکا باید این واقعیت را بپذیرند.

وی اضافه کرد: آمریکا مانند سابق نمی تواند به دلخواه خود کشورهای دیگر را مانند کودکان تنبیه کند و در این حال هیچ مساله ای پیش نیاید.

رییس جمهوری روسیه با اشاره به فضای بی اعتمادی حاکم بر روابط روسیه و آمریکا اظهار داشت: اعتماد به دو کشور پس از حمله آمریکا و متحدانش به لیبی و سرنگونی حکومت ˈمعمر قذافیˈ (رهبر معدوم لیبی) در این کشور از بین رفت.

وی افزود: اعتماد بین دو کشور مساله حال نیست و در رابطه با کریمه از بین نرفته است بلکه چند سال پیش و به دنبال حوادث لیبی (تهاجم غرب به لیبی در سال 2011) رخ داد.

پوتین یادآوری کرد: دمیتری مدودیف رییس جمهوری وقت روسیه در سال 2011 با برقراری محدوده پرواز ممنوع در لیبی موافقت کرد اما این اقدام به کجا انجامید؟ به این کشور حمله و قذافی کشته شد و به دنبال آن سفیر آمریکا در این کشور به قتل رسید.

وی اضافه کرد: از اینجا بی اعتمادی بین دو کشور ناشی می شود.

رییس جمهوری روسیه در عین حال گفت: اما علاقمند به توسعه روابط با آمریکا هستیم و تمام تلاش خود را برای اعتمادسازی میان دو کشور به عمل می آوریم.

ایرنا

نماینده مجلس ترکیه از اردوغان به علت تامین گاز سارین برای گروه های تروریستی سوریه شکایت کرد

s920111517106-2.jpg

آنکارا- ایرنا - نماینده حزب جمهوری خواه خلق از ˈرجب طیب اردوغانˈ نخست وزیر، ˈهاکان فیدانˈ رییس سازمان اطلاعات و امنیت وˈاحمد داوداوغلوˈ وزیر خارجه ترکیه به اتهام اقدام به تامین گاز ˈ سارین ˈبرای گروه های تروریستی و ارتکاب جرم علیه بشریت شکایت کرد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا ، ˈحسین آیگونˈ نماینده مردم ˈتونجعلیˈ از حزب ˈ جمهوری خواه خلق در مجلس ملی ترکیه ، با عنوان اینکه این سه نفر در حملات با گاز سارین توسط گروه های تروریستی در سوریه نقش دارند ، علیه آنان به اتهام ارتکاب جرم علیه بشریت به دادگاهی در ترکیه اقامه دعوی کرد.

آیگون در شکایت نامه خود با اشاره به اینکه ترکیه به گروه های مخالف سوری کمک تسلیحاتی انجام می دهد ، آورده است : گروه های تروریستی در سوریه ، ترکیه را به عنوان پایگاه مورد استفاده قرار می دهند و دست به عملیات های تروریستی در این کشور می زنند.

وی با اشاره به اینکه نخست وزیر ترکیه از جنگ در سوریه که تاکنون منجر به مرگ بیش از یکصد هزار نفر شده است ،حمایت می کند به مساله کشته شدن صدها نفر در سوریه بر اثر استفاده از گاز سارین توسط گروه های تروریستی اشاره و اضافه کرد : در روزهای نخست که حملات با گاز سارین در سوریه انجام شده بود ادعاهایی مرتبط با مسوولیت داشتن دولت سوریه مطرح می شد ولی نتیجه تحقیقات سازمان ملل بیانگر آن است که این حملات از سوی دولت سوریه انجام نشده است.

نماینده مجلس ترکیه با اشاره به اینکه بسیاری از رسانه های بین المللی این نکته را که حملات با گاز سارین در سوریه توسط گروههای تروریستی ˈداعیش و النصره ˈ وابسته به القاعده صورت گرفته را منتشر کرده اند افزود : طبق اطلاعات مندرج در این اخبار گاز سارین که در حملات در سوریه مورد استفاده قرار گرفته با اطلاع اردوغان و توسط سازمان اطلاعات و امنیت و ژاندارمری ترکیه تامین شده است و حتی ˈسیمور هرشˈروزنامه نگار مشهور آمریکایی نیز مقاله ای در این زمینه منتشر کرده است.

iDuDBsHQeFkE.jpgآیگون در شکایت خود با یادآوری بازرسی از تریلرهای متعلق به سازمان اطلاعات و امنیت حامل تسلیحات نظامی برای گروه های تروریستی در سوریه در شهر آدانا و یادآوری نشست وزارت خارجه که در آن داوداوغلو و فیدان شرکت کرده بودند و نوار صوتی آن منتشر شد نوشت: به این دلایل اردوغان، فیدان و داوداوغلو در تامین کمکهای لجستیکی و مهمات برای گروههای تروریستی در جنگ داخلی سوریه مشارکت کرده اند و زمینه قتل غیرنظامیان را فراهم آورده اند.

آیگون در بخش پایانی شکایت خود به استناد ماده 76 قانون 5237 جزایی ترکیه در مورد ارتکاب جرایم علیه بشریت خواستار محاکمه و مجازات اردوغان ، فیدان و داوداوغلو شده است.

ˈسیمور هرشˈ روزنامه نگار سرشناس آمریکایی به تازگی ،ˈ رجب طیب اردوغانˈ نخست وزیر ترکیه را به آگاه بودن از تامینˈ گاز سارینˈ توسط این کشور برای تروریست های النصره در سوریه خبر داده بود.

هرش در مطلبی در پایگاه خبری تحلیلی ˈLondon Review of Booksˈ نوشت: حمله شیمیایی 21 اوت سال 2013 در سوریه توسط گروهˈ النصرهˈ صورت گرفت و هدف از آن زمینه سازی برای حمله آمریکا و غرب به سوریه برای سرنگونی دولت دمشق بود.

وی افزود: گاز سارین مورد استفاده در این حمله شیمیایی، از ترکیه برای گروه النصره تامین شد و شخص اردوغان در جریان این اقدام بود.

در تابستان سال گذشته نیز به دنبال وقوع این حمله شیمیایی، در برخی از رسانه های منطقه و جهان، مطالبی درباره رد ادعای حمله شیمیایی به حومه دمشق توسط دولت بشار اسد منتشر شد و برخی از رسانه ها نیز با انتشار اسناد و مدارکی گفتند که گاز سارین از طریق ترکیه برای گروه های تروریستی تکفیری تامین شده است.

در سال گذشته ادعاهای گوناگونی در رسانه های ترکیه در خصوص کشف گاز سارین در این کشور منتشر شد. شهریورماه سال گذشته دادﮔﺎﻫﯽ در ترکیه با ادعای اینکه ﻋﻨﻮان اﯾﻨﮑﻪ ﻣﻮاد ﮐﺸﻒ ﺷﺪه از ﺗﺮورﯾﺴﺖ ﻫﺎی اﻟﻨﺼﺮه در ﺟﻨﻮب ﺗﺮﮐﯿﻪ ﺿﺪﯾﺦ ﺑﻮده، ﻣﺘﻬﻤﺎن اﯾﻦ ﭘﺮوﻧﺪه را آزاد ﮐﺮد اما دادﺳﺘﺎﻧﯽ آداﻧﺎ اﻋﻼم ﮐﺮد ﮐﻪ ﻣﻮاد ﻣﮑﺸﻮﻓﻪ در ﺗﻮﻟﯿﺪ ﮔﺎز ﺳﺎرﯾﻦ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ.

12 ﻋﻀﻮ ﮔﺮوه تروریستی اﻟﻨﺼﺮه واﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ اﻟﻘﺎﻋﺪه، اردﯾﺒﻬﺸﺖ ﻣﺎه سال گذشته در ﺷﻬﺮ آداﻧﺎ در ﺟﻨﻮب ﺗﺮﮐﯿﻪ دﺳﺘﮕﯿﺮ ﺷﺪﻧﺪ ﮐﻪ از آﻧﻬﺎ دو ﮐﯿﻠﻮﮔﺮم ﻣﻮاد ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده در ﺗﻮﻟﯿﺪ ﮔﺎز ﺳﺎرﯾﻦ و ﻣﻘﺎدﯾﺮ زﯾﺎدی اﺳﻨﺎد و ﻣﺪارک در راﺑﻄﻪ ﺑﺎ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﺗﺮورﯾﺴﺖ ﻫﺎی واﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ اﯾﻦ ﮔﺮوه ﮐﺸﻒ و ﺿﺒﻂ ﺷﺪ.

ایرنا

14.jpgمشاور سابق وزیر دارایی آمریکا : واشنگتن حل و فصل صلح آمیز بحران اکراین را نمی خواهد

پل رابرتس ، مشاور سابق وزیر دارایی ایالات متحده آمریکا معتقد است : اعمال واشنگتن ممکن است بحران اکراین را به جنگ تبدیل کند. وی در مقاله ی خود که به طور ویژه برای روزنامه " تایمز عمان " نوشته است این مسئله را خاطر نشان نمود.

رابرتس خاطر نشان نمود: اگر زمین های سابق روسیه به این کشور بازگردند ، واشنگتن برای اذیت کردن آنها یک کودتا را درکیف سازمان دهی خواهد کرد برای آنکه از چنین مسئله ی نامطلوبی بگریزد واشنگتن بحران را به جنگ تبدیل خواهد کرد. به گفته ی وی ، جان برنان رئیس سازمان سیا که به کیف رفته بود ، دولت گمارده واشنگتن را نصیحت کرد از جمله به انها گفت که برای در خواست کمک و دفاع از سرزمین های خود که مورد تهدید روسیه هستند به سازمان ملل متحد مراجعه کنند. این کارمند سابق می نویسد : " در زبان واشنگتن تصمیم گرفتن برای خود ، نشانه ی مداخله ی روسیه است. "

دراین مقاله آمده است : " واشنگتن در طرح محاصره ی اکراین در نظر نگرفته بود که روس ها و روس زبان های اکراین قصد ندارند بدون دردسر به اتحادیه ی اروپا و ناتو بپیوندند و به راحتی با مسئله آزار و اذیت روس زبان ها کنارنمی آیند."

" واشنگتن می داند که وقتی یکی از دولت های دست نشانده ی واشنگتن به روس ها حمله می کند، رهبر روسیه نمی تواند در گوشه ای بنشیند. و علی رغم همه این مسائل واشنگتن بحران در اکراین را به جنگ مبدل می کند. " به گفته ی رابرتز " تصور روسیه از اینکه واشنگتن وجدان درست و نیکی دارد ، اشتباه بزرگی است. واشنگتن هیچ حسن نیتی نداشته و همه چیز ناشی از حیله گری است. رابرتز معتقد است که سستی روسیه به واشنگتن فرصتی برای مجهز کردن نیروهای خود در مرز روسیه و در دریای سیاه و دیو ساختن از روسیه با تبلیغات های بیشمار را می دهد.

مشاور سابق وزیر دارایی همچنین خاطر نشان می کند که روسیه ، چین و ایران برای هژمونی جهانی واشنگتن مزاحمت ایجاد می کنند و برای همین اهداف حمله محسوب می شوند. رابرتز روشن می کند که مسئله ی حمله به روسیه شتاب گرفته است.

صدای روسیه

81121489-5622837.jpgنامزد ریاست جمهوری اوکراین: ماموران امنیتی آمریکا در اوکراین فعال هستند

ˈاولگ تسارفˈ نامزد انتخابات ریاست جمهوری اوکراین اعلام کرد: ماموران امنیتی آمریکا در رویدادها و حوادث اوکراین نقش فعال دارند.

تسارف روز دوشنبه در گفت وگو با شبکه تلویزیونی خبری ˈروسیه 24ˈ گفت: دهها مامور و عامل سازمان سیا در اوکراین فعالیت می کنند.

وی افزود: ماموران امنیتی آمریکا یک طبقه ساختمان سازمان امنیت اوکراین را به خود اختصاص داده اند و تردد افسران اوکراینی به این طبقه ممنوع است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اوکراین اضافه کرد: بسیاری از افسران سازمان امنیت اوکراین در تماس با من به نقش فعال ماموران سازمان های اطلاعاتی آمریکا در حوادث اوکراین اشاره کرده اند.

رسانه های خبری روسیه روز گذشته از سفر مخفیانه رییس سازمان سیا به کی یف و دیدار وی با سران اوکراین خبر دادند.

به گزارش این رسانه ها، جان برنان با ˈآلکساندر تورچینوفˈ رییس جمهوری موقت و ˈ آرسن آواکوفˈ وزیر کشور موقت اوکراین دیدار کرد و به نظر می رسد دستور اجرای عملیات ضدتروریستی در شهر اسلاویانسک در شرق اوکراین هم با چراغ سبز این مقام آمریکایی صادر شده است.

در همین حال، سازمان سیا این خبر را رد کرد و روزنامه لس آنجلس تایمز به نقل از یک مقام این سازمان، اخبار مبنی بر تحریک سران اوکراین به آغاز عملیات ضدتروریستی از طرف رییس سیا را ادعای بی اساس خواند.

ایرنا

                                                رهبر حزب کارگر ترکیه: اسد و مردم سوریه پیروز شده اند

81121884-5623442.jpg

ˈدوغو پرینچکˈ رهبر حزب کارگر ترکیه گفت :ˈ بشار اسدˈ رییس جمهوری و مردم سوریه در جنگ علیه این کشور پیروز شده اند.

به گزارش ایرنا، وی در گفت وگو با شبکه تلویزیونی سوریه با تاکید براینکه ترکیه با سوریه در نبرد نیست، بلکهˈ رجب طیب اردوغانˈ با سوریه جنگ دارد، گفت: اردوغان نمایانگر مردم ترکیه نیست.

وی گفت: طرح های آمریکا و اردوغان در سوریه با شکست روبه رو شده است و طرح توطئه آمیز علیه سوریه که مبتنی بر صدور تروریسم به این کشور بود ، شکست خورده است.

رهبر حزب کارگر ترکیه گفت: اردوغان که زمینه حضور تروریست ها از این کشور به سوریه را فراهم کرده بود اکنون خود با خطر ورود تروریست ها به ترکیه روبه رو است.

پرینچک با تاکید بر اینکه سوریه در خط مقدم جبهه جنگی که ترکیه را نیز رهایی خواهد بخشید ، قرار دارد، افزود : مردم سوریه به نام ما نیز در جنگ هستند .

وی در مورد ساقط کردن هواپیمای نظامی سوریه توسط جنگنده های ترکیه در هفته های گذشته گفت : این یک توطئه ترتیب داده شده توسط آمریکا بود . ترکیه سودی در ساقط کردن جنگنده سوریه نمی توانست داشته باشد . این مساله برای رودر رو قرار دادن ترکیه و سوریه طراحی شده بود چرا که اگر ترکیه با سوریه ، عراق و برخی دیگر از کشورهای منطقه حامی سوریه رودر رو قرار گیرد طرح های آمریکا اجرایی شده است.

پرینچک با یادآوری سخنان نخست وزیر ترکیه پس از شروع ناآرامی ها در سوریه مبنی بر اینکه به دمشق خواهیم رفت و در مسجد اموی این شهر نماز اقامه خواهیم ، افزود : در جنگ سوریه پیروزی را مردم این کشور کسب کرده اند و حتی آمریکا و غرب نیز به این مساله اذعان دارند .

ایرنا

1907bk1.jpgمیخائیل گورباچف و "گناه از هم پاشیدن اتحاد جماهیر شوروی"

گروهی از نمایندگان پارلمان روسیه با اشاره به بحران اوکراین انگشت اتهام به سوی میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی، دراز کرده‌اند و خواهان محاکمه او به خاطر "نقش وی در فروپاشی" شوروی سابق شده‌اند.

«آن‌ها که در سال ۱۹۹۱ در کرملین حکومت می‌کردند و این سرزمین پهناور را نابود کردند، مسئول کشته‌های اوکراین هستند.» این‌سخنان را امروز (پنج‌شنبه ۱۰ آوریل) میخائیل دگریاریوف، یکی از نمایندگان "حزب لیبرال دمکرات روسیه" در پارلمان این کشور در رادیو "اکو"ی مسکو بر زبان آورد.

به گزارش "ایزوستیا" دگریاریوف همراه با چهار نماینده دیگر، دو نماینده از حزب "روسیه متحد" که حزب حاکم در مجلس است و دو نماینده از "حزب کمونیست‌ فدراسیون روسیه"، خواهان انجام تحقیق درباره نقش گورباچف در از هم گسیختن "اتحاد جماهیر شوروی" پیشین شده‌اند.

میخائیل دگریاریوف گفته است که گورباچف ۸۴ ساله را کسی به زندان نخواهد انداخت اما "بدون محاکمه او ملت و کشور ما نمی‌تواند جلو برود".

همه آن‌ها که به انحلال رای دادند

میخائیل گورباچف آخرین رهبر حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی و در عین حال اولین رئیس جمهوری آن در سال‌‌های ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۱ بود. برنامه اصلاحات او سوت پایان "جنگ سرد" و هم‌چنین پایان عمر اتحاد جماهیر شوروی را کشید. گورباچف در ۲۵ دسامبر ۱۹۹۱، یعنی درست چهار روز پس از آن که پارلمان روسیه (دوما) به انحلال اتحاد جمهوری‌های شوروی رای داد، از مقام خود کناره گرفت.

گورباچف به رادیوی "اکو"ی مسکو گفته است که "نیازی به محاکمه نیست"، همه نمایندگانی که به انحلال رای دادند باید بر "قطاری سوار شوند که به سوی ماداگون می‌رود". ماداگون اردوگاه کار اجباری در شرق روسیه بوده است.

این نمایندگان یادآوری می‌کنند که در چهارم نوامبر سال ۱۹۹۱ دادستانی کل خواهان تحقیق و تفحص درباره گورباچف شد، اما فردای آن روز تحت فشار گورباچف درخواست خود را پس گرفت.

پس‌‌لرزه‌های فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی

یوگنی فیودورف از حزب "روسیه متحد" اطمینان می‌دهد که با گذشت ۲۳ سال، فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی هم‌چنان موضوع روز است، موضوعی که با توجه به حوادث اوکراین باید بررسی شود. به نظر او یک داوری حقوقی درباره آن‌چه ۲۳ سال پیش رخ داد برای ارزیابی کانون‌های قدرت کنونی اهمیت دارد. بیشتر بخوانید

این نمایندگان گورباچف را متهم به تشکیل شورای دولتی اتحاد جماهیر شوروی می‌کنند که در قانون اساسی وجود نداشت. این شورا استقلال کشورهای حوزه بالکان را پذیرفت، اگرچه حتی یک حکومت قانونی هم اجازه چنین کاری نداشت.

این نمایندگان امیدوارند که این تحقیقات به اولین ارزیابی درست از حوادث دو دهه اخیر در تاریخ معاصر این حوزه بیانجامد. به باور آن‌ها فاکت‌ها "نشان از یک اقدام برنامه‌ریزی شده دارند" و "گناهکاران، از جمله گورباچف باید مجازات شوند" زیرا پیامدهای آنچه رخ داده ‌هم‌چنان ادامه دارد و "مردم در کیف به خاطر تصمیمات کسانی کشته می‌شوند که در کرملین به فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی رای دادند".

مارینا بوبوکف، تاریخدان از آکادمی علوم روسیه، می‌گوید حقوقدانان باید به این پرسش پاسخ دهند که آیا این فروپاشی قانونی بود یا نه. او می‌گوید اولین نفری که این رخداد را درست ارزیابی کرد ولادیمیر پوتین بود که آن را "یک فاجعه بزرگ ژئوپلیتیک" خواند.

به باور این کارشناس می‌توان نظرات گوناگونی در این باره داشت. اما نسبت به این ارزیابی نمی‌توان شک کرد که "حکومتی خود به نابودی خود رای داد".

DW.DE

images-(2).jpg

کری: آمریکا با وجود قدرتمند بودن نمی‌تواند هر چه می‌خواهد دیکته کند

به گفته جان کری به علت تغییرات اخیر در سیاست جهانی، آمریکا با وجودی که بسیار قدرتمند است نمی‌تواند هر چه را که می‌خواهد به دیگران دیکته کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری هند، جان کری، وزیر خارجه آمریکا خطاب به اعضای کمیته روابط خارجی سنا گفت: همانطور که می‌دانید آمریکا بسیار قدرتمند است ولی ما لزوما قادر به دیکته کردن همه نتایجی که می‌خواهیم نیستیم، به خصوص در دنیای امروز.

همچنین وی اظهار داشت: ما در شکل‌گیری قدرت‌های اقتصادی نظیر چین، هند، مکزیک، کره و برزیل نقش داشتیم همینطور افرادی که هم‌اکنون به بازیگران اصلی تبدیل شده‌اند. همانطور که می‌دانید 11 کشور از 15 کشوری که از کمک‌های صندوق بی‌المللی پول بهره می‌بردند، هم اکنون جزو کشورهای اهداکننده هستند. ما در جهان تغییر یافته‌ای زندگی می‌کنیم.

وی اعلام کرد: ما در جهانی بسیار پیچیده زندگی می‌کنیم؛ جهانی که برخلاف آن چیزی است که ما با آن بزرگ شدیم.

وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد امروز با جوانان بسیاری مواجهیم که پر از اشتیاق و ایده هستند زیرا آنها در جهانی به سر می‌برند که از طریق رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی با یکدیگر در ارتباطند و از هر چه اتفاق می‌افتد با خبرند.

دیپلمات ارشد آمریکا با این حال با وجود تاکید بر قدرت آمریکا در جاهای مختلف گفت: سیاست دولت اوباما در مورد توازن مجدد قوا در منطقه آسیا اقیانوسیه مورد حمایت و استقبال مردم در سراسر منطقه قرار گرفته است

ایسنا

hqdefault.jpgدر گفت و گو با رسانه ترکیه ای:

روزنامه نگار آمریکایی : گاز سارین از ترکیه به سوریه منتقل شده است

آنکارا – ایرنا – ˈسیمور هرشˈ روزنامه نگار سرشناس آمریکایی در گفت و گو با رسانه ترکیه ای تاکید کرد منابعی که خبر ارسال گاز سارین از ترکیه به معارضان سوری را داده اند، منابعی موثق هستند و طرح انتقال سلاح شیمیایی به معارضان را سازمان اطلاعات ترکیه طرح ریزی کرده است.در پی گزارش روز یکشنبه گذشته سیمور هرش در خصوص اینکه حمله شیمیایی در سال گذشته در حومه دمشق را نه دولت سوریه بلکه گروه تروریستی ˈالنصرهˈ وابسته به القاعده انجام داده است، پایگاه خبری تحلیلی ˈدیکنˈ ترکیه مصاحبه ای با این روزنامه نگار در خصوص جزئیات این گزارش انجام داد.

هرش در این گفت و گو تاکید کرد: گزارش وی با اتکا به منابع بسیار موثق تهیه شده است.

این روزنامه نگار آمریکایی گفت : طرح حمله شیمیایی به حومه دمشق را سازمان اطلاعات ترکیه (میت) طراحی کرد و مواد شیمیایی مورد استفاده در گاز سارین توسط سازمان اطلاعات ژاندارمری ترکیه به حلب سوریه حمل شد.

وی در خصوص تکذیب کاخ سفید از مطلع شدن ˈباراک اوباماˈ رییس جمهوری آمریکا از ماجرای انتقال مواد شیمیایی از ترکیه برای معارضان سوریه و انصراف از حمله هوایی به آن کشور گفت: البته که آنها مایل نیستند چنین چیزی افشا شود ولی من به گزارشی در این زمینه دست یافته ام که تاریخ آن 20 ژوئن 2012 ( 30 خرداد 1391 ) است و به ˈدیوید شیدˈ معاون سازمان اطلاعات وزارت دفاع آمریکا ارائه شده است.

این گزارش به تولید گاز سارین توسط گروه النصره اشاره صریح دارد.

هرش با تاکید بر اینکه در گزارش یادشده مرکز تولید گاز سارین در داخل سوریه قرار دارد، گفت: گروه النصره مواد شیمیایی مورد نیاز در تولید این گاز را از ترکیه تامین کرده و سازمان جاسوسی آمریکا از این زد و بند آگاه شده است.

وی افزود معلوم است که ماموران سازمان جاسوسی آمریکا نیروهای سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه را همواره تحت نظر دارند.

او در پاسخ به اینکه به دنبال انتشار این گزارش دولت سوریه تماسی با وی داشته است؟ گفت: نه خیر تاکنون مراجعه ای نشده است.

این روزنامه نگار افزود سازمان اطلاعات روسیه به دنبال حمله شیمیایی اوت (مرداد ) سال گذشته در سوریه، اولین سازمان اطلاعاتی جهان بود که اطلاعاتی در خصوص استفاده تروریست های سوری از گاز سارین در سوریه به دست آورد و این داده ها را به سازمان اطلاعات انگلیس داد.

وی سپس افزود که اطلاعاتی در دست دارد که نشان می دهد پیش از روسیه ، سازمان های اطلاعاتی انگلیس و آمریکا از این کار با خبر بودند و موضوع را در گزارشی از طرف ستاد فرماندهی ارتش آمریکا به اطلاع باراک اوباما رسانده بودند.

او با تکرار این مطلب که ترکیه در تولید گاز سارین به معارضان سوریه کمک کرده است، گفت: البته دولت آمریکا نیز هنوز هم مدعی است معارضان سوریه سلاح شیمیایی ندارند ولی در ماه گذشته در مرکز فرماندهی فلوریدای آمریکا که مرتبط با خاورمیانه است، چگونگی راههای خارج کردن گروههای تکفیری و جهادی خارجی از سوریه بحث شد. در این جلسات ابراز نگرانی شد که اگر این معارضان گاز سارین و سلاحهای شیمایی را از سوریه خارج و به مراکز فعالیت خود در خاورمیانه و آفریقای شمالی منتقل کنند، چه باید بکنند؟

گزارش یکشنبه گذشته سیمور هرش در این خصوص بازتاب بسیار گسترده ای در رسانه های مخالف دولت ترکیه داشت.

این رسانه ها گزارش کردند که سیمور هرش می گوید نخست وزیر ترکیه از تامین گاز سارین توسط ترکیه برای تروریست ها در سوریه با خبر بوده است.

هرش در مطلبی در پایگاه خبری تحلیلی ˈLondon Review of Booksˈ نوشت: حمله شیمیایی 21 اوت سال 2013 در سوریه توسط گروهˈ النصرهˈ صورت گرفت و هدف از آن زمینه سازی برای حمله آمریکا و غرب به سوریه برای سرنگونی دولت سوریه بود.

وی افزود: گاز سارین مورد استفاده در این حمله شیمیایی، از ترکیه برای گروه النصره ارسال شد و شخص اردوغان در جریان این اقدام بود.

هرش می نویسد که آمریکا در آخرین لحظه به واقعیت پی برده و از حمله به سوریه منصرف شده است زیرا افشای این مساله می توانست نتایج بسیار بدی در پی داشته باشد؛ از این رو واشنگتن واقعیت را کتمان کرد.

این نویسنده آمریکایی با تاکید بر اینکه افشای این موضوع نتیجه گفت وگو با مسوولان اطلاعاتی و وزارت دفاع آمریکا و ماهها تحقیق و بررسی است، ادامه داد: در حمله شیمیایی 21 اوت سال گذشته در حومه دمشق، صدها غیرنظامی از جمله شماری زیادی زنان و کودکان کشته شدند.

به نوشته این روزنامه نگار آمریکایی، ترکیه با این پیش فرض چنین کاری را انجام داد که استفاده از سلاح شیمیایی خط قرمز آمریکا بود و منجر به دخالت نظامی واشنگتن در سوریه می شود اما اوباما با اقدام غیرمترقبه ای، موضوع حمله به سوریه را به کنگره ارجاع داد و دولت سوریه نیز با میانجیگیری روسیه، به نابودی سلاح های شیمایی در کشورش تن داد.

سایت خبری تحلیلی ˈدیکنˈ در این باره نوشت: تحلیل هرش، واقعیت بسیار متفاوتی را از این جنایت هولناک و دسیسه چینی برای سرنگونی بشار اسد نشان می دهد.

این سایت ترکیه ای به مطلب هرش اشاره کرد و به نقل از وی نوشت: این روزنامه نگار آمریکایی با تاکید بر اینکه اردوغان، پیروزی بشار اسد در این جنگ را فلاکتی برای خود قلمداد می کرد، گفته است که اردوغان از سال 2012 میلادی که جنگ به سود بشار اسد تغییر کرد، تلاش می کرد آمریکا را به کارزار بکشاند؛ برای تحقق این هدف نیز با کمک سازمان اطلاعات و ژاندارمری ترکیه، امکانات و تجهیزات مورد استفاده در ساخت سلاح های شیمیایی را برای گروه النصره مرتبط با القاعده تامین کرد.

در تابستان سال گذشته نیز به دنبال وقوع این حمله شیمیایی، در برخی از رسانه های منطقه و جهان، مطالبی درباره رد ادعای حمله شیمیایی به حومه دمشق توسط دولت بشار اسد منتشر شد و برخی از رسانه ها نیز با انتشار اسناد و مدارکی گفتند که گاز سارین از طریق ترکیه برای گروه های تروریستی تکفیری تامین شده است.

برخی از رسانه های مستقل ترکیه نیز گزارش تحلیلی ˈسیمور هرشˈ را در شرایط فعلی و به ویژه بعد از اعلام نتایج انتخابات محلی در ترکیه که پیروزی بزرگی برای حزب حاکم به رهبری اردوغان به دنبال داشت، قابل تامل ارزیابی کرده اند.

در سال گذشته ادعاهای گوناگونی در رسانه های ترکیه در خصوص کشف گاز سارین در این کشور منتشر شد. شهریورماه سال گذشته دادﮔﺎﻫﯽ در ترکیه با ادعای اینکه ﻣﻮاد ﮐﺸﻒ ﺷﺪه از ﺗﺮورﯾﺴﺖ ﻫﺎی اﻟﻨﺼﺮه در ﺟﻨﻮب ﺗﺮﮐﯿﻪ ﺿﺪﯾﺦ ﺑﻮده، ﻣﺘﻬﻤﺎن اﯾﻦ ﭘﺮوﻧﺪه را آزاد ﮐﺮد اما دادﺳﺘﺎﻧﯽ آداﻧﺎ اﻋﻼم ﮐﺮد ﮐﻪ ﻣﻮاد ﻣﮑﺸﻮﻓﻪ در ﺗﻮﻟﯿﺪ ﮔﺎز ﺳﺎرﯾﻦ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ.

12 ﻋﻀﻮ ﮔﺮوه تروریستی اﻟﻨﺼﺮه واﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ اﻟﻘﺎﻋﺪه، اردﯾﺒﻬﺸﺖ ﻣﺎه سال گذشته در ﺷﻬﺮ آداﻧﺎ در ﺟﻨﻮب ﺗﺮﮐﯿﻪ دﺳﺘﮕﯿﺮ ﺷﺪﻧﺪ ﮐﻪ از آﻧﻬﺎ دو ﮐﯿﻠﻮﮔﺮم ﻣﻮاد ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده در ﺗﻮﻟﯿﺪ ﮔﺎز ﺳﺎرﯾﻦ و ﻣﻘﺎدﯾﺮ زﯾﺎدی اﺳﻨﺎد و ﻣﺪارک در راﺑﻄﻪ ﺑﺎ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﺗﺮورﯾﺴﺖ ﻫﺎی واﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ اﯾﻦ ﮔﺮوه ﮐﺸﻒ و ﺿﺒﻂ ﺷﺪ.

روزﻧﺎﻣﻪ آﯾﺪﯾﻨﻠﯿﮏ از رﺳﺎﻧﻪ ﻫﺎی ﻣﺨﺎﻟﻒ دوﻟﺖ اردوﻏﺎن ﺑﻪ ﻧﻘﻞ از دادﺳﺘﺎﻧﯽ ﮔﺰارش داد ﮐﻪ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت دادﺳﺘﺎﻧﯽ ﺗﺮﮐﯿﻪ ادﻋﺎﻫﺎی ﻣﻘﺎم های دوﻟﺘﯽ اﯾﻦ ﮐﺸﻮر مبنی بر اینکه ﻣﻮاد ﮐﺸﻒ ﺷﺪه از ﮔﺮوه اﻟﻨﺼﺮه ضدیخ بوده را تکذیب کرده است.

اﯾﻦ روزﻧﺎﻣﻪ ﻧﻮﺷﺖ: دادﺳﺘﺎﻧﯽ ﺗﺮﮐﯿﻪ ادﻋﺎﻧﺎﻣﻪ ﺧﻮد درﺑﺎره ﭘﺮوﻧﺪه ﮐﺸﻒ ﮔﺎز ﺳﺎرﯾﻦ و ﻣﺘﻬﻤﺎن دﺳﺘﮕﯿﺮ ﺷﺪه را ﺗﻬﯿﻪ ﮐﺮده اﺳﺖ و ﺑﻪ دادﮔﺎه ﺗﺴﻠﯿﻢ ﺧﻮاﻫﺪ ﮐﺮد.

در ﺻﻮرت ﭘﺬﯾﺮش ادﻋﺎﻧﺎﻣﻪ دادﺳﺘﺎﻧﯽ در دادﮔﺎه، روﻧﺪ ﻗﻀﺎﯾﯽ ﭘﺮوﻧﺪه ﮔﺮوه تروریستی اﻟﻨﺼﺮه واﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ اﻟﻘﺎﻋﺪه در ﺗﺮﮐﯿﻪ اﺑﻌﺎد ﺟﺪﯾﺪی ﺑﻪ ﺧﻮد ﺧﻮاﻫﺪ ﮔﺮﻓﺖ

ایرنا

US-control-of-Cuba.jpg

پروژه آمریکا برای ایجاد ناآرمی ها در کوبا فاش شد

خبرگزاری آسوشیتد پرس پروژه "توئیتر کوبایی" دولت آمریکا برای ایجاد ناآرامی در کوبا را فاش کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی به افشای پروژه سری آمریکا برای ایجاد ناآرامی های اجتماعی در کوبا پرداخت.

براساس این گزارش، دولت آمریکا تلاش کرده است با ایجاد یک شبکه اجتماعی به نام توئیتر کوبایی در کوبا، به ایجاد ناآرامی و برپایی تظاهرات‌های ضددولتی در این کشور مبادرت کند.

در راستای پیشبرد این پروژه جو مک اسپدون از سوی دولت آمریکا مسئول ایجاد این شبکه اجتماعی بوده است که در سال 2010 با هدف ایجاد این شبکه و تکمیل مراحل پایانی این پروژه به اسپانیا رفته است.

وی با هدف اینکه بتواند این شبکه را از دید دولت کوبا پنهان نگه دارد، شبکه‌ای از شرکت‌های صوری را ایجاد کرده است و این شرکت‌ها بدون آنکه اعلام شود با دولت آمریکا ارتباط دارند وظیفه جذب نیرو برای اجرای این پروژه را ایفا کرده‌اند.

بر اساس اسناد منتشر شده، سازمان توسعه بین‌الملل آمریکا که کمک‌های بشردوستانه ارائه می کند تامین کننده بودجه این پروژه بوده است.

مهر

آمریکا پروژه‌ای را به نام "توییتر کوبا" که گفته می‌شود برای جذب عضو از میان کاربران کوبایی و به منظور "ایجاد ناآرامی" طراحی شده بود، در سال ۲۰۰۹ راه‌اندازی کرد. مبنای چنین اقدامی بر اساس قوانین آمریکا پرسش‌برانگیز است.

به گفته خبرگزاری‌ها دولت آمریکا برای ایجاد ناآرامی در کوبا یک شبکه‌اجتماعی آن‌لاین را که اصطلاحا به "توییتر کوبا" شناخته می‌شود راه‌اندازی کرده بوده است. بر اساس یافته‌های خبرگزاری آسوشیتدپرس هدف از ایجاد این شبکه از سوی دولت آمریکا "تضعیف دولت کمونیست کوبا" بوده است.

از این شبکه اجتماعی آن لاین برای محرمانه ماندن حمایت دولتی آمریکا از آن از طریق شرکت‌های پوشش و با پرداخت هزینه‌ها در بانک‌های خارجی پشتیبانی می‌شده است. پروژه توییتر کوبا که بیش از دو سال مشغول به کار بوده و ده‌ها هزار عضو داشته است در پی شکستن سد کنترل نفس‌گیر دولت کوبا بر اینترنت بوده است.

اما مساله این‌جاست که کاربران آن نمی‌دانسته‌اند که این شبکه اجتماعی از سوی وزارت امور خارجه آمریکا پشتیبانی می‌شود و پیمانکاران آمریکا در حال جمع‌آوری مشخصات شخصی افراد هستند تا روزی از اطلاعات گردآوری شده برای اهداف سیاسی استفاده شود.

جزییات این طرح که از سوی آسوشیتد پرس فاش و در بسیاری از نشریات منتشر شد مشخص می‌کند که در راه‌اندازی توییتر کوبا به نقش شبکه‌های اجتماعی و اینترنت در ناآرامی‌های پس از انتخابات ریاست‌جمهوری مناقشه‌انگیز ۲۰۰۹ در ایران نیز اشاره شده بوده است.

مشخص نیست که اجرای چنین طرحی بر اساس قوانین آمریکا که برای انجام عملیات‌های پنهانی مجوز کتبی رئیس‌جمهور و کنگره را می‌طلبد قانونی بوده است یا خیر.

این پروژه از سوی آژانس نمایندگی آمریکا در توسعه بین‌المللی (USAID) حمایت مالی می‌شده است اما مسئولان این سازمان فردی را که پروژه توییتر کوبا بر اساس دستور مستقیم وی انجام گرفته به رسانه‌ها معرفی نکرده‌اند و همچنین پاسخی به این سوال که آیا کاخ سفید از این موضوع با خبر بوده است، نداده‌اند.

پروژه توییتر کوبا به نام "ZunZuneo" که در کوبا مشهور بوده است در ۲۰۰۹ راه‌اندازی شد.

بودجه آن در طول دو سال فعالیت ۶/ ۱ میلیون دلار بوده است و در این دو سال توانست به ۴۰ هزار نفر عضو دست یابد. این پروژه در پی اتمام کمک دولتی در سپتامبر ۲۰۱۲ متوقف ماند.

خطر از بین رفتن اعتماد

بر اساس گزارش آسوشیتد پرس USAID و کارکنان‌اش برای پنهان کردن حمایت واشنگتن از طرح مورد بحث چندین کمپانی در اسپانیا و جزایر کیمن٬ در جنوب کوبا٬ تشکیل داده بودند تا "ره‌گیری منبع تزریق مالی پوشیده بماند." حتی به مدیران استخدام شده برای کمپانی‌ها نیز چیزی در این باره که دارند به عنوان مامورهای آمریکا کار می‌کنند گفته نشده بود

در بیانیه‌ای که USAID در این باره صادر کرده، آمده است که به کار خود در کوبا برای فراهم کردن کمک‌های بشر دوستانه و همچنین توسعه حقوق بشر و آزادی‌های اساسی افتخار می‌کند. در این بیانیه آمده که USAID به جریان آزاد اطلاعات و دسترسی مردم کوبا به آن کمک می‌کرده است.

با این‌همه گفته می‌شود افشای پروژه توییتر کوبا اعتبار آژانس آمریکایی توسعه بین‌المللی (USAID) را که همواره اعلام کرده است پروژه‌های مخفی انجام نمی‌دهد خدشه‌دار می‌کند و ممکن است در انجام وظایف این سازمان که ارسال کمک به نیازمندان و افراد آسیب‌پذیر در جهان است اختلال ایجاد کند چرا که انجام برنامه‌های این چنینی نیازمند وجود اعتماد به متولی آن است.

پروژه توییتر کوبا پس از آن کلید خورد که آلن گروس٬ مقاطعه‌کار آمریکایی٬ در سال ۲۰۰۹ در کوبا دستگیر شد.

آلن گروس تا پیش از دستگیری خود به کرات به کوبا سفر کرده بود. گفته می‌شود وی مشغول انجام ماموریتی از سوی USAID بوده است که هدف آن بسط دسترسی به اینترنت و تکنولوژی‌های مهم بوده که معمولاً در انحصار دولت‌ها هستند.

DW.DE

    همکاری رژیم صهیونیستی با گروه های مسلح در سوریه؛ از ژست انسان دوستانه تا آموزش نظامی

IMG10392975-2.jpg

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: رژیم صهیونیستی در راستای سیاست های ضد دولت سوریه و سرنگونی نظام بشار اسد با گروه های مسلح در سوریه همکاری همه جانبه ای دارد که شامل درمان تروریست ها و آموزش نظامی گروه های مسلح است.

به گزارش خبرگزاری مهر، بحران سوریه که از 15 مارس 2011 آغاز و تا امروز ادامه دارد همواره با حمایت کشورهای غربی و عربی منطقه همراه بوده است. در این میان رژیم صهیونیستی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با تمام توان برای سرنگونی نظام بشار اسد و حامی مقاومت در منطقه تلاش کرده است.

کمک های غربی - عربی به گروه های مسلح و تروریستی در سوریه اشکال مختلفی دارد و شامل کمک تسلیحاتی، مالی، تبلیغاتی و رسانه ای است اما کمک های رژیم صهیونیستی در این زمینه شکل دیگری دارد به طوری که این رژیم در اراضی فلسطین اشغالی به آموزش نظامی مخالفان سوری می پردازد و در راستای حمایت همه جانبه از گروه های مسلح، تروریست هایی را که در درگیری با ارتش سوریه زخمی می شوند در بیمارستان های اراضی اشغالی فلسطین معالجه می کند.

منابع سوری بارها در این زمینه گزارش هایی را ارائه کرده اند، با وجودی که اشغالگران قدس از افشای تعداد دقیق تروریستهایی که در بیمارستانهای آنها مداوا شده اند، خودداری می کنند، اما روزنامه یدیعوت آحارونوت فاش کرد برآوردها نشان می دهد که 800 نفر از این افراد از ابتدای بحران سوریه در بیمارستانهای اسرائیلی مداوا شده اند.

رسانه های رژیم صهیونیستی برای منحرف کردن افکار عمومی از نقش خود در حمایت از تروریستها و تشدید بحران سوریه، از تروریستهای مجروح به عنوان کلی مجروحان سوری یاد می کنند و حتی ژست انسان دوستانه هم به خود می گیرند.

تروریستهای مجروح از سوریه به سه بیمارستان نهاریا، زیف در صفد و بوریا در طبریا منتقل می شوند، اما برخی از تروریستها هم درمان اولیه را در بیمارستانهای میدانی ارتش رژیم صهیونیستی دریافت کرده اند.

روزنامه معاریو نوشته است بیمارستان زیف تاکنون، 145 تروریست را معالجه کرده است و همچنان 11 تروریست در این بیمارستان تحت درمان هستند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از سایت عبری زبان "والاه" از زبان یک افسر عالی رتبه صهیونیست گزارش داد: برای انتقال هر یک از مجروحین ابتدا نماینده ای از مخالفان سوری طی تماس با طرف های امنیتی اسرائیل، وضعیت کامل پزشکی و حتی ویژگی های شخصی وی را اعلام کرده و سپس مراجع امنیتی اسرائیل در مورد انتقال وی به واحدهای درمانی ارتش در مناطق مرزی یا انتقال به بیمارستان های داخل سرزمین های اشغالی تصمیم می گیرند.

تماس های نهادهای امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی با مخالفان سوری، علاوه بر مسئله انتقال و مداوای مجروحان همچنین با هدف هماهنگی های بیشتر جهت آمادگی برای از بین رفتن احتمالی کنترل نظامی بر جولان صورت گرفته است.

در مورد آموزش های نظامی رژیم صهیونیستی به گروه های مسلح نیز روزنامه معاریو اخیرا با انتشار اطلاعاتی به نقل از سایت گلوبال ریسرچ مبنی بر اینکه "عبدالله البشیر النعیمی" فرمانده ارتش آزاد سوریه دوره آموزش نظامی ویژه ای در داخل فلسطین اشغالی گذرانده است، نوشت: البشیر سال گذشته پس از آنکه در نبرد با ارتش سوریه مجروح شد، در اسرائیل مداوا شد و به منظور سرپوش گذاشتن بر حضورش در اسرائیل برای گدراندن آموزش، اعلام شد که وی مرده و در درعا دفن شده است اما شورای عالی نظامی ارتش آزاد اخیرا از استعفای "سلیم ادریس" و جایگزینی البشیر به جای وی خبر داد.

مرکز امنیت ملی رژیم صهیونیستی در گزارش سالانه خود 4 سناریو برای سوریه مطرح کرده است:

1- سناریوی سومالی یعنی استمرار جنگ تا زمان نامعلوم و از دست رفتن کامل توانمندی های نظام سوریه

2- سناریوی سایکس پیکو (تقسیم سوریه به کشورهای کوچکتر)

3- پیروزی نظام پس از جنگی چند ساله و خونین

4- پیروزی مخالفان پس از یک جنگ فرسایشی طی سال های آتی

این گزارش امکان بهره برداری رژیم صهیونیستی از این شرایط را مورد بررسی قرار داده و توصیه هایی کرده است که ارسال سلاح های پیشرفته از طریق بلندی های جولان برای مخالفان سوری مسلح و همچنین ایجاد آمادگی رژیم صهیونیستی برای دخالت نظامی موقت و محدود در خاک سوریه از جمله آنها به شمار می رود.

"حسن هانی زاده" کارشناس مسائل خاورمیانه در این باره می گوید: همکاری گروه های تروریستی سوریه با رژیم صهیونیستی از آغاز بحران سوریه در 15 مارس 2011 کاملا مشخص بود حضور ده ها هزار تروریست از 83 کشور مختلف جهان در سوریه با همکاری اطلاعاتی و لجستیکی موساد و "بندر بن سلطان" رئیس سازمان اطلاعات عربستان سعودی صورت گرفته است.

از آنجایی که رژیم صهیونیستی همچنان از پیامدهای جنگ 33 روزه لبنان در سال 2006 رنج می برد و پیروزی حزب الله را نتیجه همکاری و کمک سوریه می داند لذا درصدد انتقام گیری از نیروهای مسلح سوریه برآمده است. در جریان پاکسازی منطقه القصیر در مرز مشترک سوریه و لبنان، نیروهای مسلح سوریه مدارکی به دست دارند که نشان می دهد افسران ارتش رژیم صهیونیستی در کنار تروریست ها در یک اتاق جنگ حضور داشتند.

رژیم صهیونیستی در طول 3 سال گذشته آموزش جنگ شهری و نحوه جمع آوری اطلاعات میدانی را به گروه های تروریستی در سوریه همچون داعش، القاعده، ارتش آزاد و جبهه النصره داده است. هدف رژیم صهیونیستی از کمک به گروه های تروریستی سوریه تضعیف نیروهای مسلح این کشور است زیرا فرسایش ارتش سوریه بخشی از سیاست های مشترک آمریکا و رژیم اسرائیل تلقی می شود.

مهر

حقوق ماهانه روسای جمهور آمریکای لاتین

در حالی که دو اقتصاد مهم آمریکای لاتین (برزیل و ونزوئلا) درگیر تنش های اجتماعی و اعتراضات مردمی به سیاستهای اقتصادی دولت هاست و تودۀ مردم، دولت ها را به فساد متهم  

می کنند، یک ماهنامۀ شیلیایی، اقدام به انتشار گزارشی کرده که در آن، حقوق روسای جمهور مهمترین کشورهای آمریکای لاتین ذکر شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجلۀ ال سیو دادانو، چاپ سانتیاگو در این گزارش آورده است:

پنانیه تو، رئیس جمهور مکزیک با 20 هزار دلار در صدر قرار دارد.

سباستین پینه را، رئیس جمهور شیلی با 15 هزار دلار در رتبۀ دوم است.

جالب است بدانید که در این گزارش حقوق ژوزه ماژیکا، رییس جمهور اروگوئه 12500 دلار است، اما 90% آن را می بخشد. می پرسید به چه کسی؟ او 1250 دلار را برای هزینه های زندگیش بر می دارد و بقیه را به نهادها و سازمانهای خیرخواهانه و بشردوستانه اهدا می کند.

گزارش مجلۀ ال سیو دادانو را در اینفوگرافیک ذیل می بینید:

14-3-3-945221217-Carte-Copy-2.jpg

خبر آن لاین

4RIAN_02324131.LR.ru.jpg

نخست وزیر ترکیه مرکز جنجال مالی

مکالمات تلفنی نخست وزیر ترکیه با پسرش برای دومین بار در اینترنت قابل دست رسی می باشد. در این فایل صدا صحبت آنها درباره رشوه گیری از یکی از تجار محلی می باشد.

این موضوع درباره ساخت خط لوله نفت انتقال نفت ایران می باشد که با حمایت کابینه وزیران این شرکت در این طرح از پرداخت مالیات معاف می شد.

در این مکالمه آمده است صاحب این شرکت پیشنهاد ده میلیون دلار کرده است و نخست وزیر ترکیه از فرزندش خواسته است تا مبلغ پیشنهادی باید افزایش یابد

روسیه امروز

افشای مکالمۀ اردوغان با پسرش، ترک ها را به خیابان ها کشاند

پس از انتشار مکالمه تلفنی منتسب به رجب طیب اردوغان، صدها جوان و دانشجو به خیابانهای استانبول و آنکارا آمدند و خواهان استعفای نخست وزیر شدند.

نیروهای پلیس ضدشورش تلاش کردند با گلوله های لاستیکی و گاز اشک آور معترضان را متفرق کنند. روز سه شنبه انتشار مکالمه تلفنی که گفته می شود رجب طیب اردوغان و پسرش بلال درباره مخفی کردن میزان زیادی پول نقد صحبت می کنند بحران تازه ای را برای نخست وزیر ترکیه ایجاد کرد.

نمایندگان مخالف دولت این مکالمه را در صحن پارلمان پخش کردند.

آقای اردوغان در مقابل نمایندگان این کار را عملی «خائنانه» علیه نخست وزیر ترکیه خواند. او گفت: «من می خواهم تاکید کنم که هدف این حملات رجب طیب اردوغان یا رهبر حزب عدالت و توسعه نیست، بلکه نخست وزیر کشور ترکیه هدف این حملات است.»

دفتر آقای اردوغان در وب سایت رسمی خود این مکالمه را ساختگی و مونتاژ شده خوانده است.

یک روزنامه نگار از روزنامه ملیت می گوید: «این بحران با همه بحرانهای قبلی تفاوت زیادی دارد. اینجا صحبت از مخفی کردن مقدار زیادی پول در منزل نخست وزیر است. صحبت از سوء استفاده شخص نخست وزیر است. شاید قبلا گفته می شد که نخست وزیر از قدرت خود برای تاثیر بر رسانه ها استفاده می کند یا دوستانش برای او ویلا می سازند. اما صحبت از این مسائل نیست، این بار صحبت از پول نقد است.»

به گفته مخالفان دولت این مکالمه تلفنی در روز هفدهم دسامبر صورت گرفته است. روزی که شمار زیادی از بازرگانان سرشناس که به دولت و نخست وزیر نزدیک بودند بازداشت شدند و بحرانی جدی برای آقای اردوغان رقم خورد.

در دو ماه گذشته دولت ترکیه با جدیت تمام به پاکسازی دستگاه قضایی و امنیتی این کشور دست زد و صدها افسر پلیس و قاضی و دادستان را برکنار کرد یا به پست های دیگری منتقل کرد.

خبرآنلاین

haemta-5.jpgشنود مکالمه تلفنی جنجالی اردوغان و پسرش درباره فساد مالی

انتشار بخشی از چند مکالمه تلفنی منسوب به نخست‌وزیر ترکیه و پسرش شایعه دست داشتن اردوغان در رسوایی بزرگ فساد مالی در این کشور را تقویت کرده است. اردوغان از پسرش می‌خواهد ده‌ها میلیون یورو را از خانه خارج کند.

گروه‌های اپوزیسیون ترکیه خواستار کناره‌گیری رجب طیب اردوغان شدند. انگیزه‌ی این درخواست انتشار بخشی از یک گفتگوی احتمالی تلفنی میان نخست‌وزیر ترکیه و پسرش بلال اردوغان اعلام شده است.

ظاهرا در این گفتگو اردوغان و پسرش درباره مبلغ هنگفتی پول گفتگو کرده‌اند که قرار بوده از دید ماموران دادستانی پنهان بماند. نخست وزیر ترکیه این اتهام را به عنوان "حمله‌ای حقیرانه" رد کرد.

به گزارش اشپیگل آنلاین، در پی انتشار این مکالمات تلفنی در شبکه یوتیوب، فقط پیش‌ازظهر سه‌شنبه (۲۵ فوریه) بیش از یک میلیون و ۲۰۰هزار نفر آن را کلیک کرده‌اند.

ادعا می‌شود مکالمه‌ی اول ساعت ۸ و ۲دقیقه صبح صورت گرفته است.

صدای مردی مسن پای تلفن به زبان ترکی می‌پرسد: "خانه هستی، پسر؟"

صدایی که جوان به نظر می‌رسد پاسخ می‌دهد: "بله، پدر؟"

پدر: "همه را خارج کن، هرچه که در خانه داری!"

پسر: "پول تو در گاوصندوق است."

پدر: "منظورم همان است."

در مکالمات صحبت بر سر ارقام بزرگ است. یکبار از ۳۰میلیون یورو و بار دیگر از ۲۵میلیون دلار سخن می‌رود.

در مکالمه تلفنی چهارم صدای جوان‌تر می‌گوید: "ما هنوز ۳۰میلیون یوروی دیگر داریم که نمی‌دانیم آن را چکار کنیم."

در این مکالمه نام دیگر فرزندان اردوغان و یا خویشاوندان برده می‌شود که می‌توانند در پنهان کردن پول کمک کنند.

در جریان رسیدگی به پرونده جنجالی فساد مالی مقام‌های بلندپایه دولت ترکیه، بلال اردوغان نیز در روزهای پایانی سال گذشته میلادی متهم به مشارکت در سازماندهی یک اختلاس چند میلیون دلاری شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه اردوغان روز سه‌شنبه (۲۵ فوریه/ ۶ اسفند) در دیدار با اعضای فراکسیون حزب حاکم عدالت و توسعه در پارلمان ترکیه اعلام کرد که عاملان انتشار گفتگوی تلفنی او و فرزندش بی‌مجازات نخواهند ماند.

دولت ترکیه از میانه ماه دسامبر ۲۰۱۳ درگیر بزرگترین رسوایی مالی تاریخ این کشور است. در این پرونده که به کناره‌گیری و برکناری شماری از اعضای کابینه اردوغان منجر شد پای چند وزیر و اعضای خانواده آنها نیز به میان کشیده شده است.

نخست وزیر ترکیه شنود و افشای مکالمه تلفنی سیاستمداران را توطئه حامیان رقیب اسلام‌گرای خود، فتح‌الله گولن عنوان کرده که به گفته‌ی او قصد سرنگونی دولت را دارند.

گولن از رهبران مذهبی پرنفوذ ترکیه محسوب می‌شود که ساکن آمریکاست و حامیان و نزدیکانش بخشی از پست‌های کلیدی در دستگاه قضایی و پلیس این کشور در اختیار دارند.

اردوغان در ماه دسامبر سال پیش اتهام‌های وارد شده به اعضای کابینه را یک "توطئه خارجی" خواند و ده‌ها مقام دستگاه قضایی و پلیس را برکنار کرد.

در روزهای گذشته انتشار چند مکالمه تلفنی شنود شده‌ی دیگر در اینترنت، بحث دست داشتن سیاستمداران ارشد ترکیه و اعضای حزب حاکم عدالت و توسعه در فساد مالی و اختلاس را وارد مرحله تازه‌ای کرد.

مطابق گزارش‌ها گفتگوی تلفنی اردوغان و پسرش هفدهم دسامبر، و همزمان با افشای رسوایی مالی بزرگ در ترکیه انجام شده است. در این گفتگو به میران پولی که ظاهرا این دو نفر درباره پنهان کردنش رایزنی کرده‌اند اشاره‌ای نمی‌شود.

نخست وزیر ترکیه شامگاه دوشنبه، پنجم اسفند، پس از دیدار با مشاورانش در آنکارا ادعا کرد که گفتگوی منسوب به او و فرزندش "مونتاژ" شده و ارتباطی با واقعیت ندارد.

به گزارش اشپیگل آنلاین، وقتی اردوغان از "مونتاژ" صدا سخن می‌گوید، بدین معناست که او صحت صدای خود را نفی نکرده است.

حزب جمهوری‌خواه خلق ترکیه، قدرتمندترین تشکل سیاسی اپوزیسیون، ضمن تایید اصالت گفتگوی تلفنی منتشر شده در اینترنت، اعلام کرد که دولت رجب طیب اردوغان مشروعیت خود را از دست داده و او باید کناره‌گیری کند.

همزمان با این تحولات دو روزنامه دولتی ترکیه روز سه‌شنبه، ششم اسفند پلیس این کشور را متهم به شنود مکالمه تلفنی هزاران شهروند ترک و مقام‌های ارشد دولتی، از جمله اردوغان و اعضای دولت کرده‌اند.

به نوشته روزنامه دولتی "استار" طرفداران گولن در دستگاه پلیس از سه سال پیش به بهانه مبارزه با تهدیدهای تروریستی مکالمه‌ی بیش از هفت هزار نفر را شنود می‌کنند.

از زمان افشای فساد مالی سیاستمداران در ترکیه، دولت تلاش گسترده‌ای برای تسلط بیشتر بر دستگاه قضایی و پلیس که مطابق قانون از استقلال نسبی برخوردارند آغاز کرده است.

در پرونده فساد مالی و اختلاس در ترکیه پای چند ایرانی نیز در میان است که ظاهرا برای دور زدن تحریم‌ها و پولشویی با حکومت جمهوری اسلامی همکاری داشته‌اند.

DW

روسیه مشروعیت دولت انتقالی اوکراین را رد کرد

نخست‌وزیر روسیه رهبری سیاسی جدید اوکراین را نامشروع دانست و گفت، نمی‌توان افرادی با سلاح و نقاب سیاه را مقامات دولتی تلقی کرد. پرداخت اقساط کمک مالی وعده شده به اوکراین نیز منوط به مشخص شدن طرف گفتگو با روسیه شده است.

این که رهبران روسیه از تعویض قدرت سیاسی در اوکراین به وجد نیامده باشند، جای تعجب ندارد، اما سخنان صریح دیمیتری مدودف در قبال تحولات این کشور تعجب‌آور است. نخست‌وزیر روسیه، مشروعیت دولت انتقالی کیف را رد کرده و گفته است: «کسی نیست که ما با او بتوانیم وارد صحبت شویم.»

دمیتری مدودف افزوده است: «اگر دولت اوکراین را اشخاص نقاب‌زده و کلاشنیکف به دستی بشناسیم که سرگرم پرسه زدن در کیف هستند، کار با آن بسیار دشوار خواهد بود.»

خبرگزاری"اینترفاکس" به نقل از مدودف نوشته است که هم‌اینک طرف جدی و معقولی برای مذاکره در کیف وجود ندارد بلکه تنها افراد خشونت‌طلب و مسلح به چشم می‌خورند.

مدودف با اشاره به مشروع خواندن دولت جدید اوکراین توسط برخی شرکای غربی روسیه افزوده است: «نمی‌دانم آنها چه از قانون خوانده‌اند اما اشتباه است که حاصل یک شورش مسلحانه را مشروع بدانیم.»

در سه روز گذشته و پس از سقوط دولت یانوکوویچ، روسیه از وقوع "کودتا" در اوکراین انتقاد کرده و نسبت به روی کارآمدن تندروها و افراطیون دست راستی هشدار داده است.

روسیه در شامگاه یکشنبه (۲۳ فوریه) سفیر خود از کیف را نیز برای مشورت در باره اوضاع اوکراین به مسکو فراخواند. مدودف تاکید کرده که زندگی و سلامتی شهروندان روس در اوکراین در خطر است.

توصیف دولت روسیه همانند اظهاراتی است که یانوکوویچ تا روز شنبه ۲۲ فوریه بیان ‌کرد. او آزادی تیموشنکو را "غیرقانونی" نامید و رویدادهای جاری کشورش را "کودتایی مشابه قدرت‌‌گیری نازی‌ها" نامید.

در عین حال، رای پارلمان اوکراین به عزل یانوکوویچ در همه جای اوکراین با استقبال روبرو نشد و در استان‌های شرقی و غربی این کشور مورد پرسش مردم بود.

وزارت کشور اوکراین، روز دوشنبه (۲۴ فوریه/۵ اسفند) حکم جلب یانوکوویچ را به دلیل "کشتار غیرنظامیان" صادر کرد و از فراری بودن او خبر داد. گفته می‌شود که یانوکوویچ در شبه‌جزیره کریمه به سر می‌برد.

مدودف به‌رغم همه انتقادها به اوضاع اوکراین، یادآوری کرده که قراردادهای روسیه با اوکراین از جمله قرارداد ارسال گاز تا مهلت تعیین شده به قوت خود باقی خواهند ماند.

مدودف گفته که پس از سپری شدن زمان این قراردادها، باید با شرکت‌های اوکراینی و دولت این کشور به گفتگو پرداخت: «البته وقتی که دولتی تشکیل شود.» وزیر انرژی اوکراین در این میان ابراز امیدواری کرده که قیمت گاز روسی ثابت بماند.

روسیه وعده ۱۵ دلار کمک مالی به اوکراین را داده بود اما پرداخت اقساط این کمک با توجه به بحران سیاسی در اوکراین و احتمال ورشکستگی این کشور، پا در هوا مانده است.

وزیر کمک‌های عمرانی و اقتصادی روسیه در این میان اعلام کرده که کشورش آماده پرداخت ۲میلیارد دلار کمک به اوکراین است اما در وهله نخست باید بداند طرف اوکراینی‌اش کیست

DW

images-(9)-3.jpgگزارش و نظر منفی وزارت اطلاعات برای رفع حصر به بیت رهبر جمهوری اسلامی

شنیده شده است که وزارت اطلاعات نظر کارشناسی منفی در باره رفع حصر رهبران جنبش سبز به بیت رهبر ج.ا داده است.

گفته می شود این تحلیل مدعی است رفع حصر تبعات امنیتی برای کشور و نظام خواهد داشت. چون هم استقبال مردمی از رهبران رفع حصر شده و هم مواضع غیرقابل کنترل و غیر قابل پیش بینی آنان برای نظام خطرناک خواهد بود.

طبق همین شنیده تحلیل داده شده به بیت رهبر ج.ا از سوی وزارت اطلاعات هشدار داده که فعلا با سرسختی و عدم انعطافی که رهبران در حصر دارند نمی توان تبعات امنیتی این اقدام را کنترل کرد و نیروهای امنیتی نمی توانند مسئولیت چنین اقدامی را بپذیرند.

شایان ذکراست طی چند ماه گذشته این دومین باری است که چنین شنیده ای به گوش می رسد.

ملی مذهبی

-.pngیونسی دروغ می‌ گوید , حکم اعدام سرهنگ بیژن کبیری و سرهنگ هوشنگ عطاریان را صادر کرده است!

ایرج مصداقی از زندانیان سیاسی سابق ادعای علی یونسی مشاور روحانی را در عدم شرکت در محاکمه اعضای حزب توده را  رد کرده و نوشته حکم اعدام دست کم دو تن از افسران توده ای توسط وی صادر شده است …

علی یونسی مشاور حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی و وزیر اطلاعات دوران خاتمی، اخیرا ادعا کرده است که در محاکمه ی اعضای ارشد حزب توده ی ایران که به اعدام ده نفر از آن ها انجامید، نقشی نداشته است. ایرج مصداقی زندانی سیآسی سابق که تحقیقات زیادی در مورد زندان های دهه ی شصت انجام داده با انتشار مقاله ای در سایت «پژواک ایران» این ادعای یونسی را دروغ خوانده و نوشته است که او دست کم حکم اعدام دو تن از افسران ارشد حزب توده ی ایران را صادر کرده است.

این یادداشت را در زیر می خوانید:

تکذیب محاکمه‌ و صدور حکم اعدام اعضای وابسته به سازمان نظامی حزب توده از سوی علی یونسی وزیر اطلاعات دولت خاتمی و دستیار ویژه روحانی درامور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی در گفتگویی که روز گذشته با وی صورت گرفت مرا وا می‌دارد تا در رابطه با دروغ‌پردازی‌های وی توضیح دهم.

در جلد ۱ کتاب چهارجلدی خاطرات زندانم که با نام «غروب سپیده» انتشار یافت در صفحه‌‌ی ۳۷۰ آورده‌ام: «زندانیان بند ۳۳۶ اوین و دیگر متهمان دادرسی ارتش برای دادگاه به پادگان «قصر فیروزه» که محل زندگی محمد‌ محمدی ری‌شهری رئیس دادگاه انقلاب ارتش و علی ‌یونسی که آن روز‌ها با نام مستعار ادریسی شناخته می‌شد و علاوه بر معاونت ری‌شهری حاکم شرع دادگاه‌های ارتش نیز بود، برده می‌شدند.»

در واقع من اولین کسی بودم که از از نقش یونسی در دادگاه انقلاب ارتش با نام مستعار ادریسی پرده برداشتم.

سپس در مقاله‌ی «فراز و نشیب حزب توده ایران در دهه ۶۰؛ از کامروایی تا اعدام» که در سایت بی بی سی انتشار یافت، نوشتم:

«در پاییز و زمستان ۶۲، بیش از یک صد نفر از اعضای شبکه مخفی و نظامی حزب توده در هشت گروه جداگانه در دو شعبه دادگاه نظامی به ریاست محمد محمدی‌ ری‌شهری و علی یونسی با نام مستعار «ادریسی» محاکمه شدند. در این دادگاه‌ها ۱۰ نفر به اعدام، ۷ نفر به حبس ابد، ۴ نفر به ۳۰ سال حبس، ۵ نفر به ۲۰ سال حبس، ۱ نفر به ۱۴ سال حبس، ۳ نفر به ۱۳ سال حبس، ۶ نفر به ۸ سال حبس، ۱۵ نفر به ۱۰ سال حبس، ۱ نفر به ۷ سال حبس، ۱ نفر به ۶ سال حبس، ۳۰ نفر به ۵ سال حبس، ۹ نفر به زیر ۵ سال و ۳ نفر به زیر ۱‌ سال حبس محکوم شدند.»

و همچنین در همان مقاله تأکید کردم: «از آن‌جایی که ری‌شهری شخصاً سرهنگ هوشنگ عطاریان و سرهنگ بیژن کبیری را می‌شناخت و عملیات‌های مختلف اطلاعاتی و از جمله به تور انداختن صادق قطب‌زاده را همراه با آقای کبیری انجام داده و نسبت به گرایشات‌ سیاسی او آشنایی داشت محاکمه این دو را به عهده علی یونسی گذاشتند چرا که نمی‌خواستند با این دو نفر در مقابل نمایندگان دست‌چین شده جراید و مطبوعات روبرو شوند. این احتمال می‌رفت که کبیری با دیدن ری‌شهری روی موارد یادشده تأکید کند و ناسپاسی ری شهری و دستگاه قضایی و امنیتی نظام را برملا کند.»

وقتی در ۳۰ تیرماه ۱۳۹۲ روزنامه‌ی «تهران امروز» وابسته به شهرداری تهران در درگیری‌های درونی نظام و به منظور ممانعت از تصدی وزارت کشور و … توسط وی، روی گذشته‌ی او دست گذاشت و نوشت:

«در نیمه دوم سال ۱۳۶۲ در مقام ریاست شعبه دادگاه نظامی، بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای شبکه مخفی و نظامی حزب توده ایران و ۳۰ نفر از اعضای سازمان فداییان، شاخه اکثریت را محاکمه و برخی را نیز به اعدام محکوم کرد».

در گفتگو با تلویزیون بی بی سی توضیح دادم که این گزارش دقیق نیست و این آمار شامل کسانی می‌شود که در سال ۱۳۶۲ توسط حکام شرع دادگاه انقلاب ارتش مرکب از محمد محمدی ری‌شهری و یونسی و … محاکمه و تعدادی از آن‌ها اعدام شدند.

در گفتگوی اخیر با یونسی، گزارشگر از وی می‌پرسد: «شما سال ۱۳۶۲ رئیس شعبه نظامی بودید و ۱۰۰ نفر از اعضای شبکه های مخفی اعم از حزب توده و منافقین را محاکمه کردید آیا این صحت دارد و اگر صحیح است روند بررسی پرونده ها به چه شکل بوده است؟»

و او با قاطعیت می‌گوید: «اصل خبر دروغ است. البته هدف از جعل این خبر این بوده تا بنده را تخریب کنند تا نتوانم به برخی پست ها دست یابم. من از سال ۶۰ قاضی دادگاه بودم و حرف برای گفتن زیاد دارم. اگر شرایط مهیا شود آنها را خواهم گفت.» و در ادامه تأکید می‌کند:‌ «وقتی هم به دادگاه ارتش آمدم ماجرای کودتا و حزب توده تمام شده بود و محاکمه این افراد دست من نبود. البته همزمان وقتی مسئول دادگاه نظامی ارتش بودم مسئولیت‌های دیگری هم داشتم. از کارهای نظارتی و امنیتی تا نماینده فرمانده کل قوا در حفاظت اطلاعات ارتش و از بنیانگذاران سازمان قضایی نیروهای مسلح بودم.»

یونسی مانند کلیه‌ی حکام شرع، مسئولان قضایی دهه‌ی ۶۰، بازجویان، شکنجه‌گران و … که در ارتباط با جنایات دهه‌ی شصت مورد پرسش قرار می‌گیرند و یا به نقل خاطره و نگارش زندگینامه می‌پردازند، دروغ می‌گوید.

در این مورد خاص هم که وی از اساس شرکت خود را در دادگاه اعضای نظامی حزب توده انکار می‌کند و ورود خود به دادگاه انقلاب ارتش را پس از پایان محاکمه‌ی این افراد اعلام می‌کند، دروغ می‌گوید.

اگر در بعضی موارد مجبور هستم به شهادت خود و دوستانم اکتفا کنم، در این مورد اسناد غیرقابل انکاری از حضور یونسی در محاکمات اعضای سازمان نظامی حزب توده و صدور حکم اعدام آن‌ها توسط وی در دست است.

محمد محمدی ری‌شهری رئیس دادگاه انقلاب ارتش و اولین وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی در مورد نقش یونسی در دادگاه نظامیان وابسته به حزب توده می‌گوید:‌ «در فاصله‌ی محاکمه‌ی «بهرام افضلی» و گروه اول از نفوذی‌های حزب توده در نیروهای مسلح، یک جلسه‌ی دادگاه به محاکمه‌‌ی مهم‌ترین نفوذی‌های حزب توده در نیروی زمینی اختصاص داشت که به ریاست «حجت‌الاسلام علی یونسی» در تاریخ ۱۷ آذر ۱۳۶۲ برگزار شد و گزارش آن به اطلاع اینجانب رسید. در آن جلسه به اتهامات سرهنگ «هوشنگ عطاریان» و سرهنگ «بیژن کبیری» رسیدگی شد.

خاطره‌ها، جلد دوم، (نفوذی‌های حزب توده در نیروهای مسلح)، محمد محمدی ری‌شهری، مرکز اسناد انقلاب اسلامی ، چاپ اول بهار ۱۳۸۵، صفحه‌ی ۱۳۱

وی کمی جلوتر به تشریح محاکمه پرداخته و می‌نویسد: «سپس رئیس دادگاه «حجت‌الاسلام یونسی» از «پرتوی» [مهدی پرتوی مسئول سازمان نظامی حزب توده] می‌خواهد در باره‌ی نحوه‌ی فعالیت «عطاریان» در شبکه‌‌ی مخفی توضیح دهد» همان منبع صفحه‌ی ۱۳۳

محمدی‌ری‌شهری سپس شرح کشافی از دادگاه مزبور می‌دهد.

وی در ادامه در مورد نقش یونسی می‌نویسد:‌ «سپس رئیس دادگاه «حجت‌الاسلام یونسی» به اتهامات متهم دیگر، سرهنگ «بیژن کبیری» می‌پردازد. همان منبع صفحه‌ی ۱۳۵

و در خاتمه‌ی شرح این دادگاه ، محمدی ری‌شهری می‌نویسد:‌ «پس از دفاع دادستان [لطف‌الله اتابکی] از کیفرخواست، که به مستندات موارد اتهامی مربوط می‌شد، رئیس دادگاه «حجت‌الاسلام یونسی» از «کبیری» می‌خواهد که آخرین دفاع خود را بیان کند .» همان منبع صفحه‌ی ۱۳۷

در زیر نویس صفحه‌ی ۱۹۳ جلد دوم خاطرات ری‌شهری آمده است:‌ تا آن هنگام، این چهارمین دادگاهی بود که در این زمینه تشکیل می‌شد که ریاست یکی از آن‌ها –چنانکه گفته شد- بر عهده‌ی برادر ارجمند حجت‌الاسلام یونسی بود. »

چنانچه ملاحظه می‌کنید وی حداقل ریاست دادگاهی را که سرهنگ بیژن کبیری و سرهنگ هوشنگ عطاریان و … در آن حضور داشتند به عهده داشته و حکم اعدام هر دو را صادر کرده است.

در حالی که ادعا می‌کند که «وقتی هم به دادگاه ارتش آمدم ماجرای کودتا و حزب توده تمام شده بود و محاکمه این افراد دست من نبود.»

آیا محمدی‌ری‌شهری دروغ می‌گوید؟ آیا شهادت شهود غیرواقعی است؟

پرسشگر از او می‌پرسد «گفته شده شما عضو گروه قضایی دادگاه های صحرایی در دوران جنگ هم بودید؟»

او دوباره پاسخ می‌دهد: «نه این هم شایعه است. »

پرسشگر پافشاری کرده و می‌گوید:‌ «در خاطرات آقای هاشمی رفسنجانی گفته شده شما به همراه آقای پورمحمدی و رازینی اعضای قضایی متخلفان جنگی بودید؟»

او که راه گریز را بسته می‌بینید می‌گوید: «خب این درست است. البته باید گفت که یکی از خواسته‌های فرماندهان در آن دوران این بود که دادگاه صحرایی تشکیل شود ولی ضابطه ای برای ایجاد این دادگاهها نداشتیم و در قانون هم این چنین دادگاهها تعریف نشده است. البته وجود دادگاه صحرایی برای مجرمان نظامی جنگ شایعه و توهم بود.

خبرنگار می‌پرسد:‌ «یعنی خائنان جنگ را در همان دادگاه های نظامی استانها محاکمه می کردید؟»

او می‌گوید:‌ «بله در همان استانها محاکمه می شدند. البته فرماندهان آن دوران می گفتند اگر دادگاه صحرایی باشد نظامیان با قدرت بیشتری فرماندهی می کنند که انجام نشد.»

در این مورد خاص نیز او از سفسطه‌ی آخوندی استفاده کرده و موضوع «دادگاه‌های صحرایی» را پیش می‌کشد؛ گویا «دادگاه صحرایی» در «صحرا» تشکیل می‌‌شود!

در حالی که تمامی دادگاه‌های انقلاب از ابتدای سقوط نظام سلطنتی تا کنون و به ویژه دادگاه‌های دهه‌ی ۶۰ اعم از آن که در دادگاه انقلاب اسلامی ارتش برگزار شده باشند و یا در دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان‌ها، «دادگاه‌های صحرایی» بوده‌اند. اما آن‌چه یونسی می‌کوشد تکذیب کند موضوع صدور فرمان ۲ مرداد ۱۳۶۷ خمینی خطاب به علی رازینی برای قلع و قمع نیروهای نظامی است. در این حکم آمده است:

«جناب حجت الاسلام آقای علی رازینی، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح . جنابعالی موظف می باشید: ۱ – دادگاه ویژه تخلفات جنگ را در کلیه مناطق جنگی تشکیل و طبق موازین شرع بدون رعایت هیچ یک از مقررات دست و پاگیر، به جرایم متخلفان رسیدگی نمایند. ۲– هر عملی که به تشخیص دادگاه موجب شکست جبهه اسلام و یا موجب خسارت جانی بوده و یا می باشد، مجازات آن اعدام است .والسلام، ۲/۵/ روح الله الموسوی الخمینی»

کتاب «صحیفه امام»، جلد بیست یکم، صفحه ۱۰۲، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی.

رفسنجانی در خاطرات چهارشنبه ۵ مرداد ۱۳۶۷ خود در ارتباط با برپایی دادگاه‌‌های ویژه می‌نویسد:

‌«عصر آقایان فلاحیان و رازینی آمدند. درباره‌ دادگاه زمان جنگ و بازرسی ویژه و امور جاری جنگ مذاکره شد. اخیراً امام حکم محکمی به آقای رازینی برای تشکیل دادگاه و محاکمه مقصران در جنگ داده‌اند.»

در تاریخ یاد شده رفسنجانی به عنوان فرمانده کل قوا در کرمانشاه حضور داشت و از قرار معلوم در دیدار با فلاحیان و رازینی مقدمات برپایی دادگاه‌های صحرایی در کرمانشاه و شهرهای دیگر مرزی را فراهم کرده بود. وی یک روز قبل به درخواست شمخانی، احمد وحیدی را به عنوان فرماندار نظامی کرمانشاه منصوب کرده بود. وحیدی در دوران مذکور به عنوان فرماندار نظامی یک پای جنایات انجام گرفته در استان‌ کرمانشاه بود.

بر اساس حکم خمینی، محمد سلیمی یکی از جنایتکاران علیه بشریت که بعدها مدعی شد حاضر است حکم اعدام آیت‌الله منتظری را صادر کند حاکم شرع «دادگاه‌های صحرایی» غرب کشور شد.

وی در این زمینه می‌گوید:‌ « … در عملیات مرصاد در دادگاهی که برای رسیدگی به پرونده منافقین در خطوط مقدم تشکیل شد، با حکم حضرت امام(ره) و درخواست رئیس وقت دیوان عالی کشور حضور داشتم که این دادگاه‌ها بلافاصله پس از آزادسازی مناطق اشغالی برای رسیدگی به امور برپا می‌شد . »

منظور سلیمی از «رسیدگی به امور»، قتل‌‌عام اسرای مجاهد و مردمی است که متهم به همکاری با آن‌ها بودند و یونسی یکی از کارگزاران آن بود. گوشه‌ای از بیرحمی سلیمی و هیئت همراه وی را در عکس‌های زیر می‌توانید ملاحظه کنید.

صدای مردم

علی یونسی: محاکمه توده‌ای‌ها دست من نبود

13911012000239_PhotoL.jpg

دادستان اسبق تهران، وزیر اطلاعات دوره خاتمی و مشاور حسن روحانی تاکید کرده که محاکمه اعضای شاخه ‌مخفی و نظامی حزب توده و فداییان اکثریت بر عهده او نبوده است. علی یونسی هدف چنین اخباری را تخریب خود خوانده است.

علی یونسی، دادستان اسبق تهران، در گفتگویی تفصیلی با خبرگزاری "مهر" در باره موضوعاتی چون محاکمات دادگاه‌های انقلاب در دهه شصت، دادگاه‌های صحرایی دوران جنگ، استقلال قضایی قضات و لایحه جرم سیاسی صحبت کرده است.

یونسی در سال ۱۳۶۲ رئیس شعبه نظامی دادگاه‌های انقلاب بوده و در جواب خبرنگار مهر که از محاکمه ۱۰۰ نفر از اعضای حزب توده می‌پرسد، می‌گوید: «اصل خبر دروغ است و هدف از جعل این خبر آن بوده که بنده را تخریب کنند تا نتوانم به برخی پست‌ها دست یابم.»

طبق شواهد موجود، فردی به نام "علی ادریسی" مسئول محاکمه و صدور حکم اعدام دست‌کم ده نفر از کادرهای نظامی و مخفی حزب توده ایران بوده است. برخی از بازماندگان این قربانیان می‌گویند "علی ادریسی" همان "علی یونسی" است.

بهرام افضلی، فرمانده نیروی دریایی وقت، بیژن کبیری، فرمانده نیروهای هوابرد وقت، هوشنگ عطاریان، مشاور وزیر دفاع، حسن آذرفر، معاون پرسنلی نیروی زمینی و استاد دانشکده افسری، شاهرخ جهانگیری، عضو مشاور کمیته مرکزی حزب توده، ابوالفضل بهرامی‌نژاد، محمد بهرامی‌نژاد، فرزاد جهاد، غلامرضا خاضعی و خسرو لطفی از جمله کادرهای حزب توده بودند که در زمستان ۱۳۶۲

به حکم "علی ادریسی" به جوخه اعدام سپرده شدند.

پرسش خبرنگار مهر معطوف به یادداشتی است که ۳۰ تیر ۱۳۹۲ در روزنامه "تهران امروز" منتشر شد. آن زمان یونسی به عنوان یکی از نامزدهای پست وزارت اطلاعات در دولت یازدهم مطرح می‌شد.

"تهران امروز" در یادداشت خود نوشته بود که علی یونسی در نیمه دوم سال ۱۳۶۲ در مقام ریاست شعبه دوم دادگاه نظامی، بیش از ۱۰۰ تن از اعضای شبکه مخفی و نظامی حزب توده ایران و ۳۰ تن از اعضای سازمان فداییان، شاخه اکثریت را محاکمه و برخی را نیز به اعدام محکوم کرده است.

خبرنگار مهر در پرسش خود از یونسی ، واژه اعدام را حذف کرده و به جای سازمان فداییان اکثریت نیز، نام مجاهدین را نشانده است.

«حرف‌های زیادی برای گفتن دارم»

"تهران امروز" در گزارش خود به چرخش یونسی از محافظه‌کاری به اصلاح‌طلبی پس از دوم خرداد اشاره کرده و آورده بود که "راهبرد تبدیل دشمنان به مخالفان و جذب مخالفان" در دوران وزارت اطلاعات یونسی، ناموفق بود و فضا را برای "یکه‌تازی تندروها و افراطیون" گشود.

این روزنامه نزدیک به محمد باقر قالیباف، هشدار داده بود که علی‌یونسی در صورت احراز پست وزارت اطلاعات در دولت روحانی، می‌تواند این وزارت‌خانه را به "محلی برای تسویه‌حساب‌های سیاسی" مبدل کند.

یونسی به خبرنگار "مهر" گفته که از سال ۱۳۶۰قاضی دادگاه بوده و حرف‌های زیادی برای گفتن دارد که در صورت آماده شدن شرایط آنها را خواهد گفت.

علی یونسی مدعی شده که وقتی به دادگاه ارتش آمد، ماجرای کودتا و حزب توده تمام شده و«محاکمه این افراد دست من نبود.»

«وجود دادگاه‌های صحرایی شایعه و توهم بود»

یونسی از پاسخ به وجود دادگاه‌های صحرایی دوران جنگ نیز طفره رفته و گفته است: «یکی از خواسته‌های فرماندهان در آن دوران این بود که دادگاه صحرایی تشکیل شود ولی ضابطه‌ای برای ایجاد این دادگاه‌ها نداشتیم و در قانون هم چنین چیزی تعریف نشده است. وجود دادگاه صحرایی برای مجرمان نظامی جنگ شایعه و توهم بود.»

این در حالی است که رفسنجانی در خاطرات خود، یونسی را به همراه پورمحمدی و رازینی، اعضای قضایی متخلفان جنگی معرفی کرده است.

او تایید می‌کند که "خائنان جنگ" در دادگاه‌های نظامی استان‌ها محاکمه می‌شدند. یونسی در جواب این‌که چرا پس از گذشت ۲۶ سال از پایان جنگ، اسامی افراد "خائن به جنگ" اعلام نمی‌شود، گفته است: «خیانت به جنگ ظاهرا ‌سـئوالی جهت‌دار و سیاسی است و هنوز زود است این مسائل بازگو شوند... این‌که جریان شناخته شده‌ای اعم از دولت یا فرماندهی سازمان یافته به دنبال خیانت در جنگ بودند، اصلا چنین چیزی نبوده است.»

بازدید سرزده از زندان‌ها

علی یونسی در بخش دیگری از این مصاحبه، بازدید سرزده از زندان‌های ایران و به ویژه زندانیان سیاسی را لازم دانسته و گفته است: «ملاقات سرزده مقالمات قضایی و اجرایی مخصوصا ملاقات سرزده سران قوا از زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها خیلی لازم و بازدارنده از مظالم احتمالی است.»

او افزوده که اقدام دیرهنگام احمدی‌نژاد برای بازدید سرزده از زندان‌ها، رنگ و بوی سیاسی گرفت و به همین دلیل ناکارآمد و بی‌اثر بود.

یونسی از تصویب لایحه جرم سیاسی نیز دفاع کرده و گفته است: «فقدان قانون جرم سیاسی به عدالت سیاسی آسیب می‌زند. این خلاء قانونی بیشتر دست قضات و ماموران قانون گریز را در شیوه برخورد با مجرمان سیاسی باز می‌کند.»

وزیر اطلاعات دوران خاتمی خاطرنشان کرده که تصویب قانون جرم سیاسی، فعالیت‌های سیاسی و قانونی را از غیرقانونی جدا و عرصه سیاست را از غلطیدن در جرایم سیاسی وسوسه‌انگیز باز می‌دارد.

لایحه یاد شده که از چند سال قبل در دست بررسی مجلس و قوه قضاییه است، روز هشتم بهمن ۱۳۹۲ به کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ایران تحویل داده شده است. مدافعان این لایحه می‌گویند که با این لایحه، تعریف مشخصی از جرم سیاسی ارائه خواهد شد و به این ترتیب می‌توان مجرم را از غیر مجرم تفکیک کرد.

DW

Okrain-4.jpgارتش اوکراین خواهان اتخاذ تدابیر امنیتی شد

ارتش اوکراین از رئیس جمهور این کشور درخواست کرده است تا برای برگرداندن این کشور به ثبات، تدابیر لازم را بگیرد.

اوکراین از دو ماه به اینسو، با مبارزات شدید مردم این کشور بر ضد حکومت، در بن بست سیاسی قرار دارد. در حالیکه ارتش این کشور قبلاً تأکید کرده بود که در این مسایل دخالت نخواهد کرد، چون در صورت دخالت ارتش، خطر جنگ داخلی وجود دارد، ولی امروز در یک اعلامیه، نظامیان و کارمندان وزارت دفاع اوکراین، با ابراز اینکه اشغال ساختمان‌های رسمی این کشور توسط شورشیان قابل قبول نیست، از رئیس کل ارتش یعنی رئیس حمهور این کشور، درخواست کرده اند که تدابیر لازم را بگیرد.

بعد از اینکه رئیس جمهور اوکراین، برخلاف میل مردم این کشور، قراردادی برای نزدیک شدن با روسیه امضا کرد، مردم وارد شورش شدند و در نهایت نخست وزیر اوکراین- "میکولا آزاراوف"، مجبور به استعفا شد. حکومت همچنان عفو عمومی و آزادی زندانیانی را که طی تظاهرات مختلف دستگیر شده بودند را اعلام کرد، ولی ظاهراً مردم اوکراین به این عقب نشینی‌ها اکتفا نمیکنند و خواهان کنار رفتن رئیس جمهور هستند.

در سطح بین المللی هم جان کری گفته است که تدابیر رئیس حمهور اوکراین کافی نیست ولی یکی از مشاوران کاخ کرملین از حکومت اوکراین درخواست کرده است که شورشیان را سرکوب کند.

مردم شرق اوکراین که روسی زبان هستند، تمایل بیشتر به نزدیکی با روسیه دارند و از حکومت پشتیبانی میکنند ولی مردمان غرب این کشور، طرفدار نزدیکی با کشورهای غربی هستند. درخواست عمدۀ شورشیان هم نزدیک شدن کشور آنان به غرب است.

FR

رئیس سابق سیا: در جاسوسی بهترین هستیم و عذرخواهی نمی‌کنیم

رئیس سابق سازمان سیا گفت: خشم آلمان‌ها از جاسوسی‌های ‌آمریکا حقیقی است و آژانس امنیت ملی آمریکا نباید تماس‌های تلفنی صدراعظم آلمان را شنود و جمع‌آوری می‌کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، مایکل هایدن، رئیس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) که پیشتر رئیس سابق آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) نیز بود در مصاحبه‌ای با خبرگزاری دویچه‌وله گفت: چند روزی را که در آلمان گذرانده‌ام شاهد احساسات مردم این کشور نسبت به افشای اسناد و مداکر محرمانه آژانس امنیت ملی آمریکا بودم. این مساله تا حدودی دیدگاه مرا تغییر داد. در این مدت در دو نشست شرکت کرده‌ام و مذاکرات خوبی داشتیم. اما عمق و شدت عصبانیت آلمان‌ها چیزی است که یک آمریکایی زمانی که وزیر امور خارجه این کشور شود، متوجه آن می‌شود. آلمان‌ها این مساله را خیلی شخصی برداشت کرده‌اند اما باور کنید که تمامی کشورها اقدامات جاسوسی انجام می‌دهند.

این مقام آمریکایی که در دوره‌ای سمت رئیس اطلاعات ملی این کشور را بر عهده داشت، افزود: مایک راجرز، رئیس کمیته اطلاعات آمریکا نیز اخیرا در آلمان بود و برنامه خوبی ارائه داد. راجرز گفت بیایید با این حقیقت روبرو شویم. بیایید گفتگوی بالغی درباره اینکه سرویس‌های امنیتی ما چه کاری انجام می‌دهد و چه کاری انجام نمی‌دهند، داشته باشیم و فکر می‌کنم که در پی این مکالمه خوب، آلمان‌ها در حال حاضر ایده بهتری نسبت به آنچه که سازمان‌های امنیتی آنها انجام می‌دهد و انجام نمی‌دهد دارند. من شرط می‌بندم که بر اساس افشای اسناد و مدارک محرمانه آژانس امنیت ملی آمریکا، اکثر آلمان‌ها در حال حاضر اطلاعات بیشتری نسبت به آژانس امنیت ملی آمریکا دارند تا نسبت به سرویس اطلاعات فدرال آلمان (BND).

مایکل هایدن ادامه داد: بله آمریکا درست همانند تمامی آژانس‌های اطلاعاتی دیگر کشورها جاسوسی کرده اما ظرفیت‌های آژانس امنیت ملی آمریکا در مقایسه با دیگر آژانس‌ها کاملا متفاوت است. من تاکید می‌کنم که تمامی سازمان‌های اطلاعاتی جهان در تلاشند تا بتوانند اقداماتی را که آژانس امنیت ملی آمریکا انجام می‌دهد، انجام دهند. من به دلیل اینکه ما در این مساله بهتریم عذرخواهی نمی‌کنم. به طور مثال می‌دانم که مساله جمع‌آوری متادیتا در این کشور مساله حساسی است. تمامی سازمان‌های اطلاعاتی در جهان می‌دانند که به منظور رسیدگی و کنترل مکالمه‌های مدرن باید با متادیتا سر و کار داشته باشیم. من به خاطر اینکه ما در این حوزه نیز موفق‌تریم عذرخواهی نمی‌کنم. همه تلاش می‌کنند تا به پای ما برسند. فکر نمی‌کنم که مردم شکی داشته باشند که شما باید تروریست‌ها یا جانیان را هدف قرار دهید اما سوال اینجاست که آیا شما به منظور دستگیری این اقلیت کوچک باید تمامی افراد را زیر نظر بگیرد و داده‌های همه را جمع‌آوری کنید و زندگی دیجیتالی دیگران را نیز قربانی این مساله کنید؟ نخست آنکه اگر شما فکر می‌کنید که دولت‌ها زندگی دیجیتال شما را قربانی می‌کنند یک لحظه تصور کنید که کمپانی‌های تبلیغاتی خصوصی چه کاری با زندگی دیجیتالی شما می‌کنند. دوم آنکه آژانس امنیت ملی آمریکا یک سازمان اجرای قانون نیست. ما به دنبال افراد شرور هستیم اما تمایز ما میان افراد خوب و بد نیست بلکه میان مکالمه‌هایی است که آمریکا و دوستانش را امن و آزاد نگهدارد.

رئیس سابق سیا تاکید کرد: در نهایت، گرفتن هدف مورد نظر زمان و انرژی بسیاری می‌برد و آژانس امنیت ملی آمریکا نیز دارای منابع نامحدود زمان و انرژی نیست. شما واقعا می‌خواهید تا هدف درست را پیدا کنید اما مشکل این است که چه طور به این هدف پی ببرید؟ چطور باید بفهمید که کدام خط تلفن، کدام شماره تلفن، کدام آدرس ایمیل همانی است که باید رهگیری شود؟ متادیتا یکی از راه‌هایی است که شما را به اهداف مورد نظر می‌رساند؛ روشی که مطمئن است و حریم خصوصی افراد را خیلی نقض نمی‌کند چرا که این یک جمع‌آوری انبوه است و نه جمع‌آوری جزء به جزء. اما در حال حاضر سوال اصلی این جا است: در حالی که همه موافقند که شما باید تروریست‌ها و افراط‌گرایان را هدف قرار دهید اما استنباط‌های مختلفی از جمع‌آوری اطلاعات و حریم خصوصی وجود دارد، چطور به کار خود ادامه می‌دهید؟

وی گفت: اول اینکه آلمان همچنان یکی از دوستان خوب آمریکاست. هیچ سازمان اطلاعاتی بر روی کره زمین ظرفیت‌های خود را با جزئیات توضیح نمی‌دهد و آن‌ها را محدود نمی‌سازد اما آمریکا دو هفته پیش این کار را کرد. دوم آنکه اقداماتی که ما در رابطه با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و تماس‌های تلفنی‌اش انجام دادیم، توهین نیست. این مساله باعث ناراحتی یکی از دوستان خوب ما شد و او این مساله را توهینی شخصی تلقی کرد و باعث مشکلات سیاسی بسیاری برای مرکل شد. این اشتباه ما بود که نتوانستیم با محرمانه نگه داشتن این مساله از ناراحتی و مشکل‌تراشی برای مرکل اجتناب کنیم.

ایسنا

80 درصد آمریکایی‌ها دیدگاه منفی نسبت به اوضاع کشورشان دارند

بر اساس نظرسنجی که اخیرا توسط یکی از مراکز آمریکایی صورت گرفت 80 درصد آمریکایی‌ها دیدگاه منفی نسبت به اوضاع کشورشان دارند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از سایت اینترنتی النشره، در یک نظرسنجی که از سوی مرکز آمریکایی "هریس اینترکتیو" صورت گرفت مشخص شد که از میان 2047 آمریکایی شرکت‌کننده در این نظرسنجی 80 درصد دیدگاهی منفی و 20 درصد از آنها دیدگاهی مثبت نسبت به اوضاع کشورشان دارند.

بر اساس این نظرسنجی 61 درصد از آمریکایی‌ها نظری منفی در خصوص اوضاع کلی آمریکا دارند. 67 درصد نسبت به نظام آموزشی، 71 درصد نسبت به وضعیت بهداشتی، 74 درصد نسبت به اقتصاد، 75 درصد به وضعیت مهاجرت و 78 درصد به اوضاع شغلی و کارگزینی دیدگاه منفی دارند.

همچنین در جواب این سوال که دوست دارند در اظهارات سالانه باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا چه چیزی را بشنوند، 56 درصد موضوع اقتصاد، 46 درصد موضوع شغل و کارگزینی و 38 درصد مساله بهداشت را انتخاب کردند و در این میان تنها 28 در صد از شرکت‌کنندگان در این نظر سنجی اعلام کردند که سخنرانی سالانه اوباما را گوش می‌دهند.

ایسنا

حسن روحانی رئیس‌جمهور: گاز ارزان به خارجی‌ها می‌دهیم

رئیس جمهوری ایران در حاشیه اجلاس داووس با برخی از غول‌های نفتی دیدار و گفتگو کرد و ضمن معرفی ۴۰ قرارداد توسعه میادین نفت، گاز و توسعه پتروشیمی، اعلام کرد: دولت به سرمایه گذاران خارجی گاز ارزان می‌دهد.

به گزارش مهر، یکی از سیاست‌های وزارت نفت در دولت تدبیر و امید برای توسعه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی استفاده از مشارکت غول‌های نفت و گاز جهان است و در این بین بیژن زنگنه وزیر نفت ایران حتی برای بازگرداندن غول‌های نفتی از ظرفیت و پتانسیل‌های دولت و رئیس جمهوری هم استفاده می‌کند.

در این بین همزمان با به تعویق افتادن برگزاری کنفرانس معرفی ویژگی های نسل جدید قراردادهای نفتی ایران در لندن، در حاشیه برگزاری چهل و چهارمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، مذاکراتی به صورت مستقیم بین غول های نفت و گاز جهان و رئیس جمهوری و وزیر نفت ایران انجام شده است.

پس از مکاتبات و رایزنی‌های مستقیم و غیر مستقیم زنگنه، رئیس جمهوری در حاشیه اجلاس داووس با برخی از غول های نفتی جهان همچون شرکت‌های توتال فرانسه، انی ایتالیا و برتیش پترولیوم انگلیس پشت درهای بسته دیدار و گفتگو کرده است.

رویترز هم با انتشار گزارشی، اعلام کرد: رئیس جمهوری و وزیر نفت ایران در راستای تلاش برای افزایش تبادلات تجاری با غرب و جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی پنجشنبه تعدادی از مدیران شرکت‌های بین‌المللی فعال در حوزه نفت و گاز دیدار و گفت‌وگو کردند. در این دیدار طرف ایرانی به شرکت‌ های غربی وعده داد که از سپتامبر آینده ایران قراداهای نفتی جذابی را در قالب و شیوه‌ای نوین عرضه خواهد کرد.

پائول اسکارونی مدیر ارشد شرکت نفی انی ایتالیا هم پس از پایان این نشست مشترک، گفت: واقعیت این است که حضور رئیس جمهوری ایران در این نشست نشانه‌ای آشکار از تمایل ایران برای بازکردن فضا برای حضور شرکت‌های نفتی بین‌المللی است.

یکی دیگر از مدیران ارشد حاضر در این نشست که نخواست نامش فاش شود گفت: ایران گفته در حال کار روی یک مدل جدید همکاری با سرمایه گذاران بوده و از دیدار با ما خوشحال هستند. آن‌ها نه‌ تنها به پول بلکه به فناوری نیز نیاز دارند و از مشورت درباره چگونگی قرادادهای آتی شادمان هستند. ایران قصد دارد تا سپتامبر آینده در مورد شیوه جدید قرادادهای همکاری تصمیم‌گیری کند.

با این حال هنوز مشخص نشده است که آیا مسئولان ارشد شرکت‌های نفتی آمریکایی همچون اکسون موبیل و شورون در این نشست که تحت تدابیر شدید امنیتی و پشت درهای بسته برگزار شده حاضر شده‌اند یا خیر.

گاز ارزان به سرمایه گذار خارجی می‌دهیم

حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران هم در حاشیه اجلاس داووس با بیان اینکه امروز شرایط به گونه‌ای است که تحریم‌ها به زودی خواهد رفت چرا که ما دنبال آنیم ثابت کنیم که فعالیت ما صلح‌آمیز است، گفت: با مدل‌های جدید قراردادی و رفع موانع گذشته، همه چیز برای آغاز دوره‌ای نو از همکاری‌ها بین ایران و شرکت‌های بزرگ و معتبرنفتی فراهم گردیده است. وی از معرفی ۴۰ میدان نفتی جدید به جهان و آمادگی برای عقد قراردادهای بلند مدت در حوزه پتروشیمی خبر داد.

رئیس کابینه دولت تدبیر و امید با یادآوری اینکه برای شرکت‌هایی که زودتر سرمایه‌گذاری‌های خود را در صنایع پتروشیمی و برق آغاز کنند، قیمت‌های ارزان‌تر گاز و تسهیلات ویژه‌ در نظر گرفته می‌شود، تصریح کرد: بنا داریم تا با ارائه پیشنهادهای جذاب، شرکتهای بزرگ خودروسازی جهان را در مالکیت شرکتهای خودروساز داخلی شریک نماییم.

ملی مذهبی

                                          نیمی از ثروت جهان در اختیار یک درصد جمعیت جهان

016743060_30300.jpg

آمار جدید سازمان امداد "اوکسفام" نشان می‌دهد که نيمی از کل ثروت جهان در دست يک درصد از جمعيت جهان است. میزان ثروت ۸۵ نفر اول لیست ثروتمندان دنیا با میزان ثروت نیمه فقیر دنیا برابر است.

آمار جدید سازمان امدادرسان اوکسفام (Oxfam) تایید می‌کند که فاصله میان فقرا و ثروتمندان همچنان در حال افزایش است. بر اساس آمار اوکسفام نيمی از کل ثروت جهان در دست يک درصد از جمعيت جهان است. این یک درصد صاحب ۱۱۰ تریلیون دلار ثروت است.

مبلغ ۱۱۰ تریلیون دلار ۶۵ برابر مقدار پولی است که نیمه فقیر دنیا در کل دارند. ثروت نیمه فقیر دنیا با میزان ثروت ۸۵ نفر اول در لیست ثروتمندان دنیا برابر است.

وینی بیانیما، مدیر سازمان امداد اوکسفام، در گفت‌وگو با روزنامه "گاردین" از این فاصله طبقاتی انتقاد کرده است. او این موضوع را مایوس‌کننده خواند که در قرن ۲۱ ثروت نیمی از جمعیت جهان (سه و نیم میلیارد نفر) از گروه کوچکی که به گفته او در یک اتوبوس دوطبقه جا می‌گیرند، بیشتر نیست.

در تحقیق سازمان امداد اوکسفام آمده است که قدرت سیاسی و اقتصادی هرچه بیشتر میان انسان‌ها فاصله ایجاد ‌کرده است. این فاصله خطر تنش‌های اجتماعی و فروپاشی جامعه را افزایش می‌دهد.

طبق نظرسنجی که اوکسفام در شش کشور (آمريکا، بريتانيا، اسپانيا، آفريقای جنوبی، هند و برزيل) انجام داده است، اکثر مردم معتقدند که قوانين به نفع ثروتمندان اجرا می‌شوند.

تحقیق اوکسفام در حالی منتشر می‌شود که اجلاس سالانه مجمع جهانی اقتصاد "داووس ۲۰۱۴" از فردا ۲۲ ژانویه به مدت ۴ روز در شهر داووس سوئيس برگزار می‌شود. عنوان اجلاس امسال "طرحی نو برای جهان: پیامدهایی برای جامعه، سياست و اقتصاد" است.

نویسندگان تحقیق سازمان امداد اوکسفام، شرکت‌کنندگان اجلاس سالانه مجمع جهانی اقتصاد را مورد خطاب قرار داده‌اند، چرا که معتقدند شرکت‌کنندگان این اجلاس "قدرت آن را دارند که به این بی‌عدالتی روزافزون پایان دهند".

DW.DE

"سوریه آموزشگاه القاعده برای غربی‌ها شده است"

shorshiyan-syria-2.jpg

القاعده صدها شهروند انگلیسی و اروپایی را در سوریه آموزش داده و از آن‌ها می‌خواهد تا برای اجرای اقدامات تروریستی به کشورهایشان بازگردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نوشته روزنامه دیلی تلگراف، یک فراری القاعده و منابع امنیتی غربی عنوان کردند که این گروه تروریستی برخی شهروندان انگلیسی را در سوریه آموزش داده و سپس آن‌ها را ترغیب می‌کند تا برای اجرای حملات در خاک انگلیس، به کشورشان بازگردند.

یک فراری القاعده که پیشتر در دولت اسلامی عراق و شام بوده است، در مرز ترکیه و سوریه گفت که نیروهای جدید از انگلیس، اروپا و آمریکا چگونگی انفجار یک خودرو بمب گذاری شده و یا جلیقه انفجاری را آموخته و به کشورهایشان بازمی‌گردند تا دست به ترور بزنند.

این اولین باری است که یک شورشی سوریه، آموزش ایدئولوژی افراطی ضد غربی به جوانان غربی را تایید می‌کند.

این اظهارات در حالی مطرح شد که سرویس‌های امنیتی انگلیس در خصوص احتمال تلاش بیش از 500 شهروند این کشور که در سوریه و برای القاعده می‌جنگند، برای بازگشت به این کشور و انجام حملات گسترده تروریستی نگرانند.

این عضو فراری القاعده به نام مراد گفت: مبارزان انگلیسی، فرانسوی و آمریکایی اغلب در خصوص اهداف خود در کشورهایشان و مکان‌هایی که می‌خواهند منفجر کنند صحبت می‌کردند، برای مثال آرزوی یک آمریکایی افراطی، منفجر کردن خود در کاخ سفید بود.

وی گفت: برخی از خارجی‌ها تنها با هدف مبارزه علیه دولت سوریه به این کشور می‌آیند اما توسط القاعده شست و شوی مغزی شده و برای اجرای حملات به کشور خود بازمی‌گردند.

هفته گذشته دو جوان انگلیسی و دو نوجوان فرانسوی که قصد عزیمت به سوریه را داشتند، دستگیر شدند.

مانوئل والس، وزیر کشور فرانسه روز یکشنبه گفت که احتمالا حدود 700 فرانسوی یا به سوریه رفته، یا در آنجا به سر می‌برند و یا اینکه به فرانسه بازگشته‌اند. تاکنون 21 فرانسوی نیز در سوریه کشته شده‌اند.

مراد که خود پیش از پیوستن به دولت اسلامی عراق و شام با هدف دفاع از اسلام و مسلمانان در دانشگاه حلببه تحصیل حقوق مشغول بوده‌ است گفت: احساسات زهرآگین ضد غربی در این گروه موج می‌زد.

وی سپس به دلیل مبارزه این گروه با دیگر مخالفان سوری، از اقدام خود پشیمان شده و به سوی مرکز ترکیه فرار کرد.

مراد در نهایت خطاب به دیگر مجاهدین گفت: به سوریه نیایید. این جهاد نیست القاعده دیگر مسلمانان را می‌کشد

(ایسنا)

کاهش شدید اعتماد مردم اروپا و آمریکا به رهبرانشان

یک مطالعه بین‌المللی که نتایج آن امروز (دوشنبه) منتشر شد، نشان داد که اعتماد مردم اروپا و آمریکا به رهبران خود به طور چشمگیری کاهش یافته و از جمله علت‌های این مساله درگیری بر سر بودجه در واشنگتن و همچنین میزان پاسخ‌دهی ضعیف اروپا به بحران بدهی است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، یک شرکت روابط عمومی به نام شرکت "ادلمان" در آستانه گردهمایی رهبران سیاسی یا تجاری جهان در داووس سوئیس به این مسئله پی برد که تنها 44 درصد از افراد دارای تحصیلات دانشگاهی که در مطالعه این شرکت پاسخ داده‌اند، به دولت خود اعتماد دارند. این میزان چهار درصد نسبت به گذشته میلادی کاهش داشته است.

این در حالی است که در سال 2011 براساس این مطالعه، اعتماد سیاستمداران برابر با 52 درصد بود. این مطالعه موسوم به سنجش‌گر اعتماد ادلمان برای سال 2013 دریافت که در این سال بیشترین میزان شکاف در میان اعتماد به دولت و اعتماد به تجار طی 14 سال تاریخ برگزاری آن به وجود آمده که معادل 14 درصد بوده است.

ریچارد ادلمان، مدیرعامل این شرکت گفت این نشان دهنده یک تحول عمیق در دور نمای مربوط به اعتماد از سال 2009 که در آن رهبران تجاری مجبور به شراکت با دولت‌ها برای کسب اعتماد بودند، تاکنون است.

وی هشدار داد که کاهش اعتماد مردم به دولت‌ها می‌تواند منجر به حمایت از احزاب سیاسی افراطی بویژه در انتخابات ماه مه پارلمان اروپا شود.

براساس این مطالعه، آمریکا شاهد کاهش چشمگیر 16 درصدی در سطح اعتماد به سیاستمداران و رسیدن این میزان به 37 درصد بوده است که به گفته ادلمان چندین عامل از جمله مناقشه بر سر سقف بدهی دولت در کنگره آمریکا، افشای جاسوسی‌های گسترده آژانس امنیت ملی و همچنین آغاز فاجعه بار اصلاحات بهداشت و درمان باراک اوباما در آن دخیل بوده‌اند.

در اروپا نیز آمار و ارقام به همین میزان برای رهبران آن دلسرد کننده است. یکی از کشورهایی که کاهش چشمگیر اعتماد عمومی به دولت بوده کشور فرانسه است که در آن هرچه بیشتر نگرانی درباره ناتوانی دولت فرانسوا اولاند برای بهبود اقتصاد افزایش می‌یابد.

براساس این مطالعه تنها 32 درصد از مردم فرانسه به دولتشان اعتماد دارند که نشان دهنده 17 درصد کاهش بوده است. با این وجود به گفته ادلمان رهبران تجاری نیز چندان نباید آسوده خاطر باشند.

با وجود آنکه سطح کلی اعتماد به رهبران تجاری به میزانی پایدار معادل 28 درصد بوده است این مطالعه دریافته که از میان هشت گروهی که برآن نظارت داشته است تنها رهبران دولت‌ها از سطح اعتماد کمتری به نسبت رهبران تجاری برخوردار شده‌اند و هر دو گروه تنها گروه‌هایی هستند که مورد بی‌اعتمادی اکثریت پاسخگویان قرار گرفتند.

از میان این گروه‌ها دانشگاهیان بیشترین اعتماد را از جانب مردم کسب کرده‌اند و پس از آن کارشناسان فنی و کارمندان عالی بوده‌اند.

براساس این مطالعه 84 درصد از پاسخگویان عقیده دارند که رهبران تجاری می‌توانند در عین حال که کاری مفید برای جامعه انجام می‌دهند منفعت شخصی خود را دنبال کنند.

ادلمان تاکید کرد که رهبران تجاری نباید این مساله را به عنوان فرصتی برای آزادسازی و حذف نظارت بر خود تلقی کنند در حالی که این اقدام از نظر بسیاری مقصر بحران مالی سال 2008 بود.

این مطالعه به صورت اینترنتی انجام شده و 27 هزار نفر را در 27 کشور مورد پرسش قرار داده است.

ایسنا

دو هزار اسلامگرای اروپایی درگیر جنگ داخلی سوریه

مانوئل والس، وزیر کشور فرانسه، نسبت به موج اسلامگرایانی که این کشور را به قصد سوریه ترک می کنند، ابراز نگرانی کرد. او گفت که این پدیده بزرگترین خطری است که فرانسه را در سال های آینده تهدید می کند.

وزیر کشور فرانسه با اشاره به دامنۀ این پدیده افزود که در سال های پیش رو فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی در وضعیتی دشوار و شکننده با این پدیده روبرو خواهند شد.

وی در ادامه تصریح کرده است : هر چند اسلامگرایان فرانسوی درگیر در خشونت های افغانستان، مالی یا سومالی اندک به نظر می رسند، اما دست کم هفتصد اسلامگرای فرانسوی مستقیم یا غیرمستقیم در جنگ داخلی سوریه مشارکت دارند.

مانوئل والس که این سخنان را با استناد به گزارش های سرویس های اطلاعاتی کشورش ایراد میکرد همچنین گفت که 250 اسلامگرای فرانسوی یا اسلامگرایان خارجی ساکن فرانسه هم اکنون در جنگ داخلی سوریه شرکت دارند، حدود صد تن دیگر آنان در حال سفر به سوریه هستند، صد و پنجاه نفر دیگرشان برای شرکت در این جنگ ابراز تمایل کرده اند، هفتاد و شش نفر آنان از این جنگ بازگشته اند و بالاخره بیست و یک نفرشان نیز در این جنگ کشته شده اند.

مانوئل والس سپس گفته است که در هفته های گذشته شمار اسلامگرایان فرانسوی که مایل بودند راهی سوریه شوند به شدت افزایش یافته و در میان داوطلبان دوازده کودک نیز وجود داشته است. وزیر کشور فرانسه سپس تصریح نموده است که به کارگیری و اعزام اسلامگرایان داوطلب سفر به سوریه نه از طریق مساجد که به وسیلۀ شبکۀ اینترنت صورت می پذیرد.

مانوئل والس تأکید کرده که این پدیده تنها منحصر به فرانسه نیست، بلکه شامل کلیه کشورهای اروپایی و غربی، حتا استرالیا، کانادا، آمریکا و به ویژه کشورهای مغرب نیز می شود.

در دسامبر گذشته وزرای کشور فرانسه و بلژیک در بروکسل هشدار دادند که شمار فزاینده ای از جوانان اروپایی پس از ورود به سوریه در صفوف سازمان ها و گروه های وابسته به القاعده می جنگند و به همین دلیل خطری بالقوه برای کشورهای اتحادیۀ اروپا و متحدان شان به شمار می روند. وزرای کشور فرانسه و بلژیک معتقدند که بین 1500 تا 2000 تن از جوانان اروپایی وارد سوریه شده اند، در حالی که شمار آنان در ژوئن گذشته 600 نفر برآورد می شد.

وزیر کشور فرانسه در پایان اظهارات امروزش تصریح کرده است که مهمترین خطر این افراد برای منافع فرانسه و کشورهای اروپایی بازگشت شان از سوریه است.

RF

                           نامه قانون‌گذاران آمریکا درباره خودکشی هکر آزادیخواه

--15.jpg

با گذشت یک سال از خودکشی آرون سوارتز٬ نابغه آمریکایی٬ برخی از قانون‌گذاران خواستار توضیح مقامات قضایی‌ درباره اتهامات وی شدند. سوارتز پیش از خودکشی با اتهامات سنگینی به علت فعالیت‌های دیجیتال خود رو‌به‌رو بود.

یک سال از خودکشی آرون سوارتز٬ نابغه‌ای که گفته می‌شود اتهامات مربوط به فعالیت‌های دیجیتال‌اش٬ او را به استیصال کشاند می‌گذرد. در آستانه سالگرد خودکشی وی گروهی متشکل از هشت قانون‌گذاران آمریکایی از هر دو حزب بزرگ این کشور در نامه‌ای خواستار پاسخگویی دستگاه قضایی به سوالاتی در باب اتهامات سوارتز شدند. اتهاماتی که خانواده و دوستان‌اش آن‌ها را زمینه‌‌ساز خودکشی آرون می‌دانند که در هنگام خودکشی ۲۶ سال داشت.

سوارتز، برنامه‌نویس کامپیوتر، فعال اینترنتی و هکری شناخته‌شده و طرفدار آزادی بیان بود. سوارتز در حالی سال گذشته در آپارتمان خود در بروکلین نیویورک خودکشی کرد که قرار بود تا یک ماه پس از آن دادگاه رسیدگی به اتهاماتش برگزار شود. اتهاماتی که در صورت تایید احتمالاً به ۳۵ سال زندان و پرداخت جریمه یک میلیون دلاری منجر می‌شد.

اما اتهاماتی که گریبان‌ سوارتز را گرفته بود دقیقا چیزی بود که مدافعان او از آن تقدیر به عمل می‌آوردند. او متهم بود که با هک کردن شبکه کامپیوتری دانشگاه "ام آی تی" توانسته به جی‌استور٬ یک سرویس آن‌لاین برای ارائه مقالات علمی٬ دسترسی پیدا کند. او ۴/۸ میلیون مقاله و سند علمی٬ یعنی چیزی در حدود کل مقالات و اسناد را دانلود کرده بود. گفته می‌شود او قصد داشته این مقالات را برای استفاده رایگان افراد در دیگر وب‌سایت‌ها قرار دهد.

اکنون هشت تن از قانون‌گذاران آمریکا در نامه‌ای به اریک هولدر٬ دادستان کل آمریکا٬ خاطرنشان کردند که در پی پاسخی برای سوالات خود هستند. به گزارش مشابل آن‌ها در نامه‌ی خود این گفته هولدر را که پرونده سوارتز را استفاده‌ی خوب از "اختیار دادستانی" خوانده بود زیر سوال برده و اعلام کردند با او "موافق نیستند."

آن‌ها روند رسیدگی به اتهامات سوارتز را "تهاجمی" خوانده و نوشتند که هنوز با گذشت یک سال وزارت دادگستری موفق به توجیه نحوه کار خود در پرونده سوارتز نشده است. آن‌ها تاکید کردند که این نخستین نامه از این دست نیست که در یک سال گذشته نوشته شده است.

جان کورنین٬ و ال فرانکن دو تن از قانون‌گذارانی بودند که سال گذشته نیز در نامه‌ای به دادستانی کل آمریکا خواستار توضیح درباره پرونده آرون سوارتز شده بودند. ‌آن‌ها اطلاعاتی را که تا به امروز درباره پرونده سوارتز ارائه شده "راضی‌کننده نمی‌دانند."

دادگاه سوآرتز قرار بود برای رسیدگی به اتهاماتی که در زمان دستگیری‌اش در ژوئیه ۲۰۱۱ به وی وارد شده بود تشکیل شود.

«خودکشی نیست٬ قتل است»

قانون‌گذاران آمریکا در نامه خود خودکشی سوارتز را "مرگی تراژیک" خوانده و از وی با عنوان "کارشناس درخشان تکنولوژی" یاد کردند.

این در حالی‌ست که گروهی از هکرهای گروه ناشناس تنها چند روز پس از خودکشی سوارتز٬ با اشاره به آن‌چه برای سوارتز رقم خورد٬ مرگ وی را نه خودکشی که قتل قلمداد کرده بودند. آن‌ها در ویدئویی که همان روزها منتشر کردند گفتند: «آرون سوارتز در واقع کشته شد. کشته شد چون هیچ امکان دیگری در اختیار او نبود. کشته شد چون مجبورش کردید وارد بازی‌ای شود که بازی او نبود و او در برابر سیستم و قدرت محکوم به شکست بود. بنابراین مرگ او تنها یک خودکشی ساده نیست.»

سوارتز محقق دانشگاه هاروارد در زمینه اصول اخلاق٬ و برنامه‌نویس نابغه کامپیوتر بود٬ وی همچنین کسی بود که در نوجوانی نامش را با مشارکت در آفرینش آر اس اس در میان نوابغ اینترنت ثبت کرد. آر اس اس به کاربر امکان می‌دهد تا به صورت اتوماتیک فید اخبار و دیگر تولیدات وب را دریافت کند.

سوارتز بنیان‌گذار گروه Demand Progress (برای دفاع از آزادی‌های مدنی) بود. او در "مانیفست پارتیزانی دسترسی آزاد" (Guerrilla Open Access Manifesto) که در سال ۲۰۰۸ نوشته بود٬ تاکید کرده بود: «اینک زمان آن است که به روشنی و بر اساس سنت بزرگ نافرمانی مدنی٬ مخالفت خود را با دزدی خصوصیِ فرهنگِ عمومی بیان کنیم.»

او از طریق مانیفست خود در پی آن بود تا دیگر فعالان حوزه وب و حقوق مدنی را برای مبارزه با "مصادره مقالات و داده‌های علمی" برپاخیزاند. مدافعان دسترسی رایگان به منابع علمی بر این اعتقادند که دستمزد تحقیق علمی و ارائه مقاله پیش از آن پرداخته شده و چون مثل گذشته درباره شکل سنتی مقاله در قالب کتاب حرف نمی‌زنیم٬ فروش نسخه دیجیتال مقالات هیچ ضرورتی ندارد.

DW.DE

احمد خاتمی: سلطان و امیر نام‌های دیگر ولایت‌ فقیه است

احمد خاتمی٬ عضو مجلس خبرگان رهبری گفته نام دیگر ولایت فقیه «حاکم»٬ «امیر» و «سلطان» است و در حال حاضر «پنج جریان» در ایران مخالف ولایت فقیه هستند.

به گزارش ایرنا٬ آقای خاتمی شامگاه پنجشنبه (۱۹ دی) در همدان گفته ولایت فقیه پس از انقلاب اسلامی در ایران ایجاد نشده و سابقه آن به قرن چهارم هجری باز می‌گردد.

وی افزوده «از قرن چهارم هجری تا قرن چهاردهم یک هزار و ۱۳۲ بار فقها به ولایت فقیه با هفت نام حاکم، امام، فقیه، سلطان، ناظر، نایب ال فقیه و امیر اشاره کرده‌اند.»

این عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود از وجود پنج جریان در ایران که مخالف ولایت فقیه هستند خبر داد و درباره هر یک از آن‌ها توضیحات کوتاهی ارائه کرده است.

احمد خاتمی گروه نخست را «فقیهانی» دانسته که «ادله» آن‌ها با ولایت فقیه مطابقت ندارد٬ اما این افراد «تضعیف نظام جمهوری اسلامی را حرام می‌دانند.»

وی در معرفی گروه دوم نیز گفته که این افراد در ولایت فقیه «شبهه» دارند که باید به شبهات آن‌ها پاسخ داده شود.

خاتمی گروه سوم را کسانی معرفی کرده که «اصل ولایت فقیه را پذیرفته اند٬ اما با شخص ولی فقیه مخالف هستند که رهبری هم مخالفتی با این افراد ندارند.»

امام جمعه موقت تهران گروه چهارم از مخالفان ولایت فقیه را افرادی دانسته که علیه ولایت فقیه هستند٬ اما «تا زمانی که به دنبال شبهه افکنی در دین و کشور نباشند نیز نظام با این افراد کاری ندارد.»

خاتمی پنجمین گروه مخالف ولایت فقیه را «براندازان» دانسته و گفته که باید با آن‌ها برخورد

دیگربان

پوتین: رژیم عربستان تروریستی است

رئیس جمهوری روسیه با تروریستی خواندن رژیم عربستان خاطر نشان کرد روسیه به زودی پاسخ عاملان انفجارهای ولگوگراد را خواهد داد.

آفتاب: به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه الغد، ولادیمیر پوتین گفت: روسیه به زودی پاسخ عاملان انفجارات ولگوگراد را خواهد داد.

وی با تاکید بر اینکه این انفجارها شبیه انفجارهای عراق، سوریه و لبنان است، افزود: برای شناسایی مجرمان نیاز به فرصت بیشتری نیست و ما به زودی پاسخ آنها را خواهیم داد.

پوتین افزود: پاسخ ما طوری خواهد بود که نقشه خاورمیانه را تغییر خواهد داد. وی همچنین رژیم حاکم بر عربستان را رژیمی تروریستی توصیف کرد.

این در حالی است که پس از انفجارهای تروریستی شهر ولگوگراد اعلام شد بندر بن سلطان رئیس دستگاه جاسوسی عربستان سعودی در دیدار با ولادیمیر پوتین که در سال جاری شمسی برگزار شده بود مسکو را تهدید کرده بود که اگر همچنان به حمایت خود از نظام بشار اسد ادامه دهد ریاض از نفوذ خود در میان گروههای افراطی حاضر در قفقاز و چچن برای فشار بر روسیه استفاده خواهد کرد.

بعد از این تهدیدها "دکو عمراف" رهبر افراطیان حاضر در قفقاز از تمامی نیروهای خود خواست تا تمام توان خود را برای جلوگیری از برگزاری بازیهای المپیک زمستانی که در ماه فوریه در سوچی برگزار می شود به کار بگیرند.

لازم به ذکر است عمراف صراحتا اعلام کرده بود که از طریق انجام فعالیتهای انتحاری از برگزاری این مسابقات جلوگیری خواهد کرد.

برخی اخبار حکایت از آن دارند که روسیه پیش نویس قطعنامه ای مبنی بر تروریست خواندن عربستان را تقدیم شورای امنیت کرده است.

آفتاب

                                مطهری به دادستان تهران: از این اعلام جرم‌ها بوی استبداد به مشام می‌رسد

017253765_40300.jpg

در پی انتشار بیانیه دادستان تهران که در آن از علی مطهری نماینده مجلس خواسته بود با حضور در مرجع قضایی در برابر اظهاراتش پاسخگو باشد، علی مطهری توضیحاتی داده و در آن از جمله قوه قضائيه را به ایجاد رعب متهم کرده است.

در نامه علی مطهری به دادستان تهران که روز یکشنبه (۱۵ دی) در رسانه‌ها منتشر شده، از جمله آمده است که اشاره به مستقل نبودن و تاثیرپذیری قوه قضائيه در یک نطق "توهین" یا "افترا" به قضات شمرده نمی‌شود، زیرا روشن است که مخاطب قضات نیستند، بلکه مدیریت قوه است و بیانیه‌نویس خواسته است قضات را به کمک خود بیاورد.

مطهری خاطر نشان ساخته که "توهین" و "افترا" در قانون مجازات اسلامی تعریف شده است: توهین، جمله یا عبارتی است که شامل الفاظ رکیک باشد و "افترا" نیز دادن یک نسبت ناروا به شخصی با علم به ناروا بودن آن است. وی سپس نتیجه می‌گیرد: «آنچه که در نطق من بود، صرفا اعتقاد اینجانب بوده و حداکثر این است که قوه قضائيه بگوید این طور نیست، این قوه مستقل است».

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، یک روز پیش از آن با انتشار بیانیه‌ای اظهارات علی مطهری را "مطالب خلاف واقع و کذب علیه قوه قضائیه" خوانده، آن را "واجد چندین وصف مجرمانه" دانسته و وی را برای پاسخگویی احضار کرده بود.

درباره زندانیان سیاسی سال ۸۸

مطهری در نامه خود همچنین یادآور شده که در خصوص زندانیان سیاسی سال ۸۸ نیز وی در نطق خود صرفا به "سختگیرانه" بودن این احکام اشاره کرده و از رئیس قوه قضائيه خواسته که به مردم توضیح دهد و برای آنان استدلال کند که این احکام عادلانه است.

به گفته مطهری: «ما همچنان در انتظار توضیح رئیس قوه قضائيه برای مردم درباره عادلانه بودن احکام زندانیان سیاسی سال ۸۸ و نیز حصر خانگی طولانی‌مدت آقایان موسوی و کروبی بدون محاکمه هستیم».

نماینده مردم تهران در مجلس سپس افزوده است: «اینها انتقاد است و انتقاد یا وارد است یا وارد نیست، این طور نیست که انتقاد اگر از نظر انتقادشونده وارد نباشد نشر اکاذیب یا توهین و افتراست. در غیر این صورت انتقاد معنی و مصداق پیدا نمی‌کند».

علی مطهری با این توضیحات نتیجه گرفته که اعلام جرم قوه قضائيه علیه وی "وجاهت قانونی" ندارد و "خلاف اصول ۸۴ و ۸۶ قانون اساسی است". به گفته وی، نماینده مجلس حق دارد درباره همه امور کشور اظهارنظر کند و "از این اعلام جرم‌ها بوی استبداد به مشام می‌رسد".

دخالت قوه قضائیه در حوزه مطبوعات

مطهری همچنین در بخش دیگری از نامه خود در باره دخالت قوه قضائيه در حوزه مطبوعات یادآور شده که اگر شاکی خصوصی در کار باشد، قوه قضائيه موظف به رسیدگی است، اما اینکه این قوه دائم به عنوان مدعی‌العموم وارد حوزه کاری هیئت نظارت بر مطبوعات شود و قبل از بررسی در این هیئت، دست به توقیف و لغو امتیاز نشریات بزند، علاوه بر مخدوش کردن آزادی بیان، فلسفه وجود هیئت نظارت بر مطبوعات را زیر سؤال می‌برد.

این نماینده مجلس در نامه خود به دادستان تهران همچنین "رسانه‌ای کردن اعلام جرم" علیه وی توسط قوه قضائيه قبل از اعلام آن به خود و پیش از اثبات جرم را "عملی مجرمانه" ارزیابی کرده است؛ اقدامی که، از نظر او، نشان می‌دهد قوه قضائيه "دنبال تبلیغات و ایجاد رعب برای سایر منتقدان" است.

مطهری ضمن اشاره به این موضوع که "قاضی و داور واقعی مردم و افکار عمومی هستند" تصریح کرده که: «به عنوان نماینده ملت در مجلس شورای اسلامی و به عنوان فرزند شهید آیت‌الله مطهری به نوبه خود اجازه ایجاد اختناق در کشور و انحراف در انقلاب اسلامی را نخواهم داد».

وی در پایان همچنین فیلتر شدن سایت خود را اقدامی "خلاف قانون" دانسته که "دلیل موجهی ندارد".

گفتنی است که یک روز پیش از نامه علی مطهری به دادستان تهران و همزمان با انتشار بیانیه عباس جعفری دولت‌آبادی، رسانه‌ها گزارش داده بودند که سایت علی مطهری فیلتر و دسترسی به آن ناممکن شده است.

رمضانعلی سبحانی‌فرد، عضو ناظر مجلس در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه، در این رابطه به خبرگزاری ایسنا گفته بود که این کارگروه امروز (شنبه ۱۴ دی) جلسه‌ای نداشته است.

DW.DE

حیدر مصلحی٬ وزیر سابق اطلاعات: آمریکا با تفاهم‌نامه ژنو دنبال بازی دادن ایران است

حیدر مصلحی٬ وزیر سابق اطلاعات می‌گوید آمریکا قصد دارد با تفاهم‌نامه ژنو جمهوری اسلامی را «بازی» دهد تا «کینه» این کشور از دل‌های مردم بیرون برود.

به گزارش خبرگزاری فارس٬ آقای مصلحی شامگاه پنجشنبه (۱۲ دی) در جمع گروهی از مردم اصفهان به طور تلویحی مذاکرات و تقاهم‌نامه ژنو را دنباله «فتنه ۸۸» دانسته است.

وی افزوده «اگرچه فتنه ۸۸ متوقف شد اما این فتنه تمام نشده و استکبار تا زمانی که انقلاب دست از شعار‌های خود برندارد به مقابله با آن برمی‌خیزد و آمریکا در توافقنامه ژنو می‌خواهد ایران را بازی بدهد.»

حیدر مصلحی که در حال حاضر مشاور عالی فرمانده سپاه است در هفته‌های اخیر حملات تندی متوجه اصلاح‌طلبان٬ اکبر هاشمی رفسنجانی٬ دولت حسن روحانی و تفاهم‌نامه ژنو کرده است.

وزیر سابق اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود به حوادث سال ۸۸ اشاره کرده و گفته این «فتنه» از سوی «حزب توده» طراحی شده بود.

وی افزوده سال ۸۸ جزوه‌ای از ستاد یکی از «سران فتنه» پیدا شده بود که وقتی یکی از «بزرگان نظام» {علی خامنه‌ای} آن را مطالعه کرد به ما گفت «این جزوه ادبیاتش ادبیات حزب توده است.»

مصلحی اضافه کرده «ما نیز بر همین اساس بررسی کردیم دیدیم پاراگراف‌ها دقیقا از حزب توده گرفته شده و این {حوادث سال ۸۸} طراحی‌ای بود که آمریکایی‌ها برای این انقلاب» کشیده بودند.

دیگربان

اگر مردم طوفان تبلیغاتی علیه فتنه گران را باور کرده بودند شما ۱۹ میلیون و جلیلی چهار میلیون رای می آورد؟

دکتر صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران در نامه ای سرگشاده به حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران با اشاره به موضع گیری روحانی در مورد نهم دی ماه آورده است: ”اصولگرایان – که همه‌ تریبونهای رسمى کشور را در کف دارند – بیش از چهار سال و نیم، شبانه‌روز و لاینقطع، هر اتهام و جرم و تهمت و هر افترا و نسبتی را که متصوّر مى‌توانستند بود به معترضان نتایج انتخابات ۲۲ خرداد ۸۸ نسبت دادند. خودشان بریدند؛ خودشان دوختند؛ خودشان قواره کردند؛ دریغِ آنکه حتی یک‌بار به معترضان اجازه دهند ایشان هم روایت خودشان را بگویند. به نظر شما اگر مردم این طوفان تبلیغاتی چهارساله را علیه فتنه و فتنه‌گران باور کرده بودند، هفت ماه پیش دکتر سعید جلیلی ۴ میلیون و دکتر حسن روحانى قریب به ۱۹ میلیون رأی آورده بود؟”

وی در این نامه ضمن درخواست از رئیس جمهور برای پیگیری رفع حصر بر بی اثری تبلیغات علیه جنبش سبز ایران تاکید کرده است.

متن کامل این نامه به نقل از صفحه فیس بوک زیبا کلام به شرح زیر است:

سرور ارجمند،

جناب آقای دکتر حسن روحانی،

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، دامت شوکته

پس از سلام و ارادت و تحیت،

اظهارات حضرتعالی در خصوص «۹ دی» بى‌درنگ بر صدر رسانه‌های اصولگرا نشست و همان اندازه که براى ایشان دلخواه و دلنواز بود، کسرِ قابل توجهی از دل‌‌سپردگانتان را سرد و ناامید کرد. اگرچه فهم مى‌توان کرد که دایرهء وسیع تلاش و تقلاهای اصولگرایان چو نقطه در میانتان گرفته بود – که مصمم بودند داستان «فتنه» و «۹ دی» را امسال هرچه باشکوه و جلال‌تر برگزار کنند – و حضرتعالى ناگریزانه و ناگزیر می‌بایست محض خالی نبودن عریضه هم که شده نظرى اظهار کنید.

پوشیده نیست که ٩ دى سال پیش چندان جوش و جلا نداشت و اصولاً ضرورتى هم نداشت، از سرِ آنکه انتخابات ۲۴ خرداد در پیش بود و همدلی و وفاق ملی نیاز بود تا مشارکتِ هرچه بیشتر رأی‌دهندگان را و انتخاباتى پرشور را رقم بزند. این شد که به استثناء یکی از نامزدهای اصولگرا که کوشید از نمد فتنه کلاهی تمام‌پشم ببافد و توفیق یارش نبود، مابقی اصولگرایان رامشگرانِ سمفونیِ وحدت بودند و ترنمِ وفاقِ ملى بر لبانشان بود؛ اما امسال که فعلاً انتخاباتی در پیش و بالتّبَع تحبیب قلوبى هم نیاز نیست تا به بالا بردن مشارکت مردمى بینجامد، سنگ تمام براى ٩ دى مى‌بایست گذاشت تا مبادا احدى در صدد رفع حصر برآید. خاصّه که اصولگرایان پس از گذشت چهار سال و نیم اسناد و مدارک جدیدی هم به دست آورده‌اند دال بر همکاری گستردهء آقایان موسوی و کروبی با سازمان‌های جاسوسی آمریکا و انگلستان و اسراییل، و مجرم بودنشان برایشان محرز شده که جز با لفظ «طاغی» و «باغی» و «محارب» و «مفسد فی الارض» خطابشان نمى‌کنند و از «رأفت نظام» هنوز به مجازات اعدامشان نسپرده‌اند.

جناب آقای روحانی،

نمی‌دانم به عنوان «یک حقوقدان» نظر حضرتعالى دربارهء بازداشت سه‌سالهء دکتر زهرا رهنورد و همسرشان و جناب کروبی، بى که هیچ محکمهء صالحی به اتهاماتشان رسیدگی کرده باشد، چیست. مفسد و محارب و باغی و طاغی و دیگراتهاماتی که به سهلىِ آب نوشیدن به آنان نسبت داده شده و می‌شود نزدِ کدام مرجع صالح و بی‌طرف و – بالاتر از همه – مستقلى به اثبات رسیده است؟

جناب آقای روحانی،

اصولگرایان – که همه‌ تریبونهای رسمى کشور را در کف دارند – بیش از چهار سال و نیم، شبانه‌روز و لاینقطع، هر اتهام و جرم و تهمت و هر افترا و نسبتی را که متصوّر مى‌توانستند بود به معترضان نتایج انتخابات ۲۲ خرداد ۸۸ نسبت دادند. خودشان بریدند؛ خودشان دوختند؛ خودشان قواره کردند؛ دریغِ آنکه حتی یک‌بار به معترضان اجازه دهند ایشان هم روایت خودشان را بگویند. به نظر شما اگر مردم این طوفان تبلیغاتی چهارساله را علیه فتنه و فتنه‌گران باور کرده بودند، هفت ماه پیش دکتر سعید جلیلی ۴ میلیون و دکتر حسن روحانى قریب به ۱۹ میلیون رأی آورده بود؟

جناب روحانی،

به همان میزان که ناگزیرىِ جنابتان از هم‌نوازى با سمفونی فتنه در ۹ دی قابل درک است، نیز انتظار می‌رود عزم و اراده‌ای را که به نظر مى‌رسید از ابتداى دولتتان براى رفع حصر و آزادی زندانیان سیاسی داشتید، همچنان و پیگیرانه وجههء همت خویش بدارید.

صادق زیباکلام

دوازدهم دی‌ماه یک‌هزار و سیصد و نود و دو

ملی مذهبی

کابل گزارش سرویس های اطلاعاتی آمریکا را بی اساس خواند

مقامات کابل گزارش سرویس های اطلاعاتی آمریکا را در مورد وضعیت امنیتی افغانستان در دورنمای سال 2017 بی اساس توصیف کرده اند.

شانزده نهاد اطلاعاتی آمریکا در گزارشی که توسط نشریۀ آمریکایی واشنگتن پست دیروز منتشر شد گفته اند که بخش بزرگی از پیشرفت‌های صورت گرفته توسط آمریکا و متحدانش در افغانستان طی سه سال گذشته تا سال 2017 از میان خواهد رفت، حتا اگر برخی واحدهای ارتش آمریکا در افغانستان باقی بمانند.

سرویس های اطلاعاتی آمریکا در گزارش شان تصریح نموده اند که اگر واشنگتن و کابل بر سر یک توافقنامۀ امنیتی با یکدیگر به توافق نرسند، افغانستان وارد دوره ای از آشوب خواهد شد.

در واکنش به این گزارش سخنگوی رییس جمهوری افغانستان گفته است که پیش بینی های سرویس های اطلاعاتی آمریکا در مورد افغانستان همانند گذشته بی اساس و نادقیق هستند.

با این حال، در نبود پیمان امنیتی میان آمریکا و افغانستان، نیروهای آمریکایی در پایان سال 2014 خاک افغانستان را ترک خواهند کرد و رییس جمهوری این کشور، حامد کرزی، را در مقابل مشکلات و تهدیدهای امنیتی تنها خواهند گذاشت.

مقامات آمریکایی معتقدند که اگر پیمان امنیتی کابل و واشنگتن بر سر حفظ هشت هزار نیروی آمریکایی در افغانستان به امضا نرسد، صعود طالبان در قدرت تکرار خواهد شد و افغانستان مجدداً به پایگاه شبکۀ القاعده مبدل خواهد گشت.

شانزده نهاد اطلاعاتی آمریکا در گزارش جدیدشان تصریح نموده اند که در غیبت نیروهای آمریکایی و همچنین پشتیبانی مالی آمریکا از افغانستان، وضعیت امنیتی این کشور به سرعت رو به وخامت خواهد گذاشت. با این حال، نشریۀ واشنگتن پست به نقل از برخی مقامات آمریکایی نوشته است که گزارش سرویس های اطلاعاتی افغانستان به نحو اغراق آمیزی بدبینانه است و وخامت اوضاع امنیتی در افغانستان لزوماً به روی کار آمدن طالبان منجر نخواهد شد

FR

تقابل مرد یخی و بیوه های سیاه در روسیه/دو ماه سخت در انتظار کرملین

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: وقوع دو انفجار تروریستی در روسیه ظرف کمتر از 24 ساعت و اینکه انفجار روز یکشنبه توسط یک زن انجام شده بار دیگر موجب شده تا واژه "بیوه های سیاه" تبدیل به تیتر اول رسانه های جهان شوند.

IMG12041641.jpg

واژه بیوه های سیاه در روسیه به زنان انتحاری گفته می شود که شوهرانشان در عملیات های انجام شده در قفقاز کشته شده اند و آنها برای گرفتن انتقام همسرانشان دست به عملیات های انتحاری می زنند.

ظهر دبروز یکشنبه ایستگاه قطر ولگوگراد صحنه انفجاری انتحاری بود که در نتیجه آن دست کم 16 نفر کشته شده و نزدیک به 40 نفر دیگر نیز زخمی شدند در حالیکه مسکو هنوز از شوک این انفجار خارج نشده بود انفجار دیگری در ولگو گراد که در جنوب مسکو واقع شده رخ داد که 10 کشته و 10 زخمی برجا گذاشت. این انفجار موجب شد تا امنیت روسیه بویژه در زمان برگزاری بازی های المپیک زمستانی که در ماه فوریه انجام می شوند، تبدیل به یکی از سوژه های داغ رسانه های جهان شود.

پس از انفجار روز یکشنبه اعلام شد که یک زن عامل این انفجار بوده است. رسانه های روسی اعلام کرده اند که این زن با یک دستگاه اتوبوس از داغستان به ولگوگراد آمده و سپس در نزدیک درب ورودی ایستگاه قطار این شهر خود را منفجر کرده است.

در ماه اکتبر نیز روسیه شاهد دو انفجار بود که در این انفجارها نزدیک به 40 نفر کشته شدند. عامل این دو انفجار نیز زنان یا به قول روس ها همان بیوه های سیاه بودند. نکته جالب در مورد انفجارهای ماه اکتبر آنکه این انفجارها نیز در همین شهر ولگوگراد انجام شده بودند.

در آوریل سال 2010 میلادی نیز مسکو شاهد یک انفجار انتحاری بود که در آن نزدیک به 50 نفر کشته شدند. عامل این انفجار نیز همسر یکی از افراطیون کشته شده در تحولات قفقاز شمالی بود.

این انفجارها در حالی رخ می دهند که روسیه در ماه فوریه سال 2014 میلادی (کمتر از شش هفته دیگر) میزبان بازی های المپیک زمستانی خواهد بود. در همین رابطه "دکوعمراف" رهبر تروریست های حاضر در داغستان اعلام کرده که تمام توان خود را به کار می گیرد تا از برگزاری این مسابقات در روسیه جلوگیری کند.

IMG12042672.jpg

کشته شدن یکی از معاونان عمراف در هفته گذشته، می تواند انگیزه ای باشد برای افزایش تحرکات نیروهای عمراف در روسیه و انجام عملایت های تروریستی از سوی آنها.

عمراف که خطرناک ترین تروریست حاضر در منطقه لقب گرفته از نیروهای خود خواسته تا با انجام عملیات های تروریستی روسیه را ناآرام کرده و بدین ترتیب امکان برگزاری مسابقات المپیک از بین برود. این در حالی است که مسکو برای برگزاری این بازی ها میلیاردها روبل سرمای گذاری کرده و "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه، نیز خواستار بالا بردن تدابیر امنیتی برای برگزاری بهتر بازی های المپیک زمستانی شده است.

فعالیت گروه های افراطی در داغستان از مدت ها قبل مورد نگرانی کرملین بوده است. انجام انفجارهای تروریستی در مناطق مختلف روسیه از سوی این گروه ها موضوعی بوده که وقوع آن همواره در رسانه های جهان درج شده و برخی از کشورهای مخالف روسیه نیز این خبرها را با توجه بیشتری پوشش داده اند.

نکته دیگری که در این بین باید در نظر گرفته شود این است که تعداد زیادی از افراطیون حاضر در قفقاز، برای کمک به تروریست های حاضر در سوریه به این کشور عربی نقل مکان کرده اند و ممکن است با شدت گرفتن تحولات در روسیه این افراد قصد بازگشت به آسیای میانه و اقدام علیه مسکو را داشته باشند.

اکنون در فاصله شش هفته مانده به برگزاری بازی های المپیک باید دید که آیا تدابیر مرد یخی روسیه می تواند امنیت این مسابقات را فراهم کند یا آنکه نیروهای دکو عمراف که خود را امیر قفقاز می داند این کشور را تبدیل به منطقه ای جدید برای جولان تروریست ها می کنند

مهر

بیش از ۹۹۰۰ عضو القاعده در سوریه کشته شده‌اند

IMG12214221-3.jpg

جریان سلفی اردن اعلام کرد که از زمان آغاز بحران در سوریه تا کنون ۹هزار و ۹۳۶ عضو گروه تروریستی القاعده کشته شده‌اند. بر اساس این آمار‌ها بیشتر اعضای کشته شده القاعده از کشورهای تونس، لیبی و عراق بودند.

به گزارش ایلنا به نقل از الحیات، بر اساس آماری که جریان سلفی اردن اعلام کرد، تعداد افراد مسلحی که به گروه‌های وابسته به القاعده در سوریه پیوسته و از آ‎غاز بحران در این کشور در مارس ۲۰۱۱ کشته شدند، به ۹ هزار و ۹۳۶ نفر رسیده است.

بر اساس این آمار‌ها بیشتر اعضای کشته شده القاعده از کشورهای تونس، لیبی و عراق بودند.

این آمار نشان می‌دهد که تعداد تونسی‌های عضو القاعده که در سوریه کشته شدند، به هزار و ۹۰۲ نفر، شهروندان لیبیایی عضو القاعده هزار و ۸۰۷ نفر، عراقی‌ها هزار و ۴۳۲ نفر، اردنی‌ها ۴۱۲ نفر و فلسطینی‌های داخل و خارج از اردوگاه‌ها در سوریه به ۸۰۰ نفر رسیده است.

همچنین بر اساس آمار جریان سلفی اردن، ۸۲۸ لبنانی، ۸۲۱ مصری، ۷۱۴ عربستانی، ۵۷۱ یمنی، ۴۱۲ مراکشی، ۲۷۲ الجزایری، ۷۱ کویتی، ۴۲ سومالیایی، ۲۱ بحرینی، ۱۹ عمانی، ۹ اماراتی، هشت قطری، سه سودانی، یك موریتانیایی و ۳۰ عضو القاعده نیز از کشورهای قفقاز و آلبانی در سوریه کشته شدند.

در همین حال، این جریان تندرو تاکید کرد که بیشتر این کشته‌شدگان در سوریه عضو گروه‌های تروریستی «جبهه النصره» و «داعش» هستند.

ایلنا

دمشق از آمادگی آمریکا برای گفتگو با تروریست ها متعجب است

مسکو، 27 آذر، خبرگزاری «ریا نووستی»/ وزارت امور خارجه سوریه در رابطه با موضع دولت آمریکا که آمادگی خود را برای گفتگو با گروه شبه نظامی "جبهه اسلامی" اعلام کرده است، ابراز تعجب و نارضایتی کرد. این مطلب را خبرگزاری "سانا" سوریه گزارش داده است.

پیشتر "جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرده بود واشنگتن امکان گفتگو با اسلام گرایان سوری را منتفی نمی داند. رسانه های عربی به نقل از نماینده گروه "جبهه اسلامی" اطلاع دادند که این گروه در واقع برای انجام مذاکرات با مقامات آمریکایی دعوت شده بود، اما همانطوری که "روبرت فورد" سفیر آمریکا در سوریه روز چهار شنبه گفت، این گروه از پیشنهاد گفتگو با آمریکا امتناع کرده است.

یادآور می شود "جبهه اسلامی" سوریه در ماه نوامبر امسال در نتیجه متحد شدن چند گروه اسلامگرای کوچک تر برای مقابله با رژیم بشار اسد تشکیل شده است

«ریا نووستی»

تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران به تهران بازگشت

جواد ظریف در فرودگاه مهرآباد گفت ایران آماده است از فردا برای توافق نهایی با قدرت‌های جهانی وارد مذاکره شود. استقبال‌کنندگان از وزیر خارجه ضمن حمایت از توافق هسته‌ای شعار «زندانی سیاسی آزاد باید گردد» را سردادند.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران پس از بازگشت از ژنو در فرودگاه تهران گفته: «جمهوری اسلامی ایران این آمادگی را دارد که از فردا برای توافق نهایی وارد مذاکره با قدرت‌های جهانی طرف مذاکره شود.»

وزیر امور خارجه ایران که در فرودگاه مهرآباد تهران سخن می‌گفت مرحله مهم و اساسی را "راه حل نهایی" برای برنامه هسته‌های ایران عنوان کرده که طی آن "تحریم‌ها برداشته شود". او ادامه داده است: «هیچ برنامه و مرکز هسته‌ای ایران تعطیل نمی‌شود بلکه با شفافیت آنچنان که همواره سیاست جمهوری اسلامی بوده، ادامه می‌یابد.»

017249380_30300.jpg

​استقبال‌کنندگان از وزیر خارجه ایران در فرودگاه مهرآباد شعار «یا حسین، شیخ حسن و میرحسین» و «زندانی سیاسی آزاد باید گردد» را سردادند.

محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس‌جمهور، حسین فریدون دستیار ویژه رییس‌جمهور، علاالدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه از جمله مقامات دولتی بودند که برای استقبال از تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران به فرودگاه مهرآباد رفته بودند.

در نخستین ساعات روز ۳ آذر ۱۳۹۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۱۳) اعلام شد که نمایندگان ایران و گروه موسوم به ۱ + ۵ (اعضای دائم شورای امنیت و آلمان) بر سر ادامه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی با هم به توافق رسیدند؛ بر اساس این توافق دو طرف در ۶ ماه آینده متعهد به انجام تعهداتی می‌شوند. این توافق پس از ۴ روز جلسات فشرده در نشست "ژنو ۳" در سوئیس به دست آمد.

وزیر امور خارجه ایران که در فرودگاه مهرآباد گفته است: «نکته بسیار این است که هم در اهداف مشترک و هم در تصویر نهایی، برنامه غنی‌سازی به عنوان یک جز غیرقابل انفکاک برنامه هسته ای ایران باقی خواهد ماند.»

کاخ سفید واشنگتن در آخرین ساعات شنبه ۲۳ نوامبر (۲ آذر) فهرستی از جزئیات توافق هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی را منتشر کرد. در این متن به صراحت به "حق غنی‌سازی اورانیوم برای ایران" اشاره‌ای نشده است.

در همین زمینه بیشتر بخوانید • زیباکلام: با توافق ژنو برای اولین‌بار نگاه غضب‌آلود ایران به غرب ترک برداشت

در همین زمینه علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی نیز در پیامی گفته است: «امید است طرف‌های مقابل از فرصت به وجود آمده جهت تعامل و همکاری متوازن و بر اساس احترام متقابل، استفاده نمایند.»

بر اساس توافق ژنو، در صورت پایبندی جمهوری اسلامی به تعهدات خود در طول ۶ ماه مدت این توافق، تحریم‌های بین‌المللی جدیدی علیه برنامه هسته‌ای ایران وضع نخواهند شد.

DW.DE

متن کامل تفاهمنامه ایران و 5+1 / جزئیات دقیق و تعهدات متقابل مذاکرات ژنو

017248955_30300.jpg

مذاکرات فشرده ایران و 1+5 در ژنو 3 به توافقنامه چهار صفحه​ای ختم شد که حدود 7 میلیارد دلار حاصل از لغو تحریمها بخش کوچکی از دستاوردهای ایران از این توافق است.

آفتاب: در این توافقنامه آمده است: فعالیت در سایتهای هستهیی اراک نطنز و فردو به شکل کنونی ادامه پیدا خواهد کرد و تحریمها افزایش نخواهد یافت.

متن این توافقنامه را به نقل از ایسنا بخوانید:

درک گام های اولیه در زمینه برنامه هسته یی ایران

در این تفاهمنامه که به امضاء طرفین رسیده به نقل از گروه 1+5 (آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، روسیه و چین به کمک اتحادیه اروپا) با بیان اینکه در مذاکرات جدی و اساسی با ایران با هدف رسیدن به یک راه حل دیپلماتیک و قابل راستی آزمایی که مانع دستیابی ایران به یک سلاح هسته یی میشود، شرکت داشته اند، آمده است: رییس جمهور اوباما با صراحت گفته است که دستیابی به یک راه حل صلح آمیز که ایران را از رسیدن به بمب هسته یی بازدارد به نفع منافع ملی آمریکاست.

این ادعا در متن آنچه منتشر شده آمده است که «امروز ایران و گروه 1+5 به مجموعه ای از درک های اولیه رسیدند که پیشرفت برنامه هسته یی ایران را متوقف میکند و آن را از نظر جنبه های کلیدی عقب میراند.

اینها اولین محدودیت های معناداری است که ایران پس از نزدیک به یک دهه در زمینه برنامه هسته یی اش پذیرفته است.»

1+5 معتقدند: گام شش ماهه اولیه شامل محدودیت های قابل توجه برای برنامه هسته یی ایران است و به مهمترین نگرانی های ما از جمله در زمینه توانایی های غنی سازی ایران، ذخایر اورانیوم غنی شده، تعداد و توانایی های سانتریفیوژه ایش و توانایی ایران برای تولید پلوتونیوم در سطح تسلیحاتی با استفاده از رآکتور اراک میپردازد. مصالحاتی که ایران متعهد شده است به عنوان بخشی از این گام اولیه انجام دهد علاوه بر آن شفافیت بیشتر و نظارت های سرزده تر برنامه هسته یی اش را در اختیار ما قرار میدهد.

مذاکره کنندگان با ایران در متن توافقنامه منتشر شده آورده اند: در گذشته این نگرانی مطرح شده بود که ایران از مذاکرات برای خرید زمان به منظور پیشبرد برنامه هسته یی اش استفاده خواهد کرد. این اقدامات گام اولیه اگر با یکدیگر اتخاذ شود کمک می کند که ایران نتواند از پوشش مذاکرات برای تداوم پیشبرد برنامه هسته یی اش در مدتی که ما درباره یک راه حل درازمدت و جامع که همه نگرانی های جامعه بین المللی را برطرف می کند مذاکره می کنیم، استفاده کند. در ازای آن و به عنوان بخشی از این گام اولیه، گروه 1+5 لغو تحریم های محدود، موقتی، هدفمند و قابل بازگشتی را به ایران ارایه می کند. ساختار این لغو تحریم ها طوری است که بخش اعظم رژیم تحریم ها از جمله ساختار تحریم های کلیدی نفت، بانکداری و مالی در جای خود باقی میماند. گروه 1+5 به اعمال شدید این تحریم ها ادامه خواهد داد. اگر ایران به تعهداتش عمل نکند، ما لغو تحریم های محدود را لغو خواهیم کرد و تحریم های اضافی به ایران اعمال می کنیم.

گروه 1+5 و ایران علاوه بر آن درباره پارامترهای کلی یک راه حل جامع که برنامه هسته یی ایران را در درازمدت محدود خواهد کرد، تضمین های قابل راستی آزمایی مبنی بر ماهیت منحصرا صلح آمیز فعالیت های هسته یی ایران به جامعه بین المللی ارایه خواهد کرد و اطمینان حاصل میکند که هرگونه تلاشی از جانب ایران برای دنبال کردن سلاح هسته یی بلافاصله تشخیص داده خواهد شد، گفت وگو کردند.

مجموعه درک ها علاوه بر آن شامل اذعان ایران به این است که باید به همه قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل و همینطور مسائل گذشته و حال مربوط به برنامه هسته یی ایران که توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی مشخص شده است بپردازد. این شامل حل سوالات مربوط به ابعاد نظامی احتمالی در برنامه هسته یی ایران از جمله فعالیت های ایران در پارچین است.

به عنوان بخشی از یک راه حل جامع، ایران علاوه بر آن کاملا به وظایفش تحت معاهده منع گسترش تسلیحات هسته یی (ان پی تی) و وظایفش در قبال آژانس عمل کند. در زمینه یک راه حل جامع، تا زمانی که همه چیز مورد توافق قرار نگیرد، توافقی حاصل نم یشود. به طور خلاصه این گام اولیه تا شش ماه اعتبار دارد و یک وضعیت نهایی قابل پذیرش برای آمریکا یا شرکای ما در گروه 1+5 به حساب نمی آید.

بر اساس توافقنامه منتشر شده از سوی 1+5:

ایران متعهد شده است که غنی سازی بالاتر از 5 درصد را متوقف کند و ارتباطات فنی لازم برای غنی سازی بالای 5 درصد را برچیند.

ایران تعهد کرده است که همه ذخایر اورانیوم غنی شده تا نزدیکی 20 درصد خود را پیش از به پایان رسیدن فاز اولیه به زیر 5 درصد تضعیف کند و یا به شکلی تبدیل کند که برای غنی سازی بیشتر مناسب نیست.

ایران متعهد شده است که پیشرفت توانایی غنی سازیاش را متوقف کند.

هیچگونه سانتریفیوژ نسل بعدی برای غنی سازی اورانیوم نصب نکند یا از آنها استفاده نکند.

تقریبا نیمی از سانتریفیوژهای نصب شده در نطنز و سه چهارم سانتریفیوژهای نصب شده در فردو را به کار نیندازد؛ طوری که نتوان از آنها برای غنی سازی اورانیوم استفاده کرد.

تولید سانتریفیوژش را به تعدادی که برای تعویض ماشین های خراب شده لازم است محدود کند؛ طوری که ایران نتواند از این شش ماه برای جمع آوری سانتریفیوژها استفاده کند.

ایران متعهد شده است که ذخایر اورانیوم با غنای پایین 3/5 درصد خود را افزایش ندهد، طوری که میزان آن در پایان شش ماه نسبت به آنچه در آغاز (این مدت زمانی) داریم بیشتر نشود و هرگونه اورانیوم غنی شدهی 3/5 درصدی که به تازگی غنی سازی شده به اکسید تبدیل شود.

ایران متعهد شده است که فعالیت هایش در اراک را بیشتر از این پیش نبرد و پیشرفت در زمینه مسیر پلوتونیوم را متوقف کند.

ایران متعهد شده است که رآکتور اراک را راه اندازی و سوختگذاری نکند و تولید سوخت برای رآکتور اراک را متوقف کند. سوخت رآکتور اراک را بیشتر از این آزمایش نکند. هیچیک از قطعات اضافی رآکتور در اراک را نصب نکند. سوخت و آب سنگین را به سایت رآکتور منتقل نکند. تاسیساتی که قابلیت بازفرآوری داشته باشد، نسازد.

ایران بدون بازفرآوری نمیتواند پلوتونیوم را از سوخت مصرف شده جدا کند.

شفاف سازی بی سابقه و نظارت سرزده روی برنامه هسته یی ایران

ایران متعهد شده است که:

دسترسی روزانه به نطنز و فردو را در اختیار بازرسان آژانس قرار دهد. این دسترسی روزانه به بازرسان اجازه میدهد که تصاویر دوربین های امنیتی را بررسی کنند تا از نظارت جامع مطمئن شوند. این دسترسی اجازه شفافیت بیشتر در زمینه غنی سازی را در این سایت ها میدهد و زمان تشخیص هرگونه خودداری از پایبندی (نسبت به تعهدات) کوتاهتر میکند.

دسترسی به تاسیسات مجموعه سانتریفیوژها را برای آژانس فراهم کند.

دسترسی به تاسیسات تولید و انبار قطعات گرداننده ی سانتریفیوژها را برای آژانس فراهم کند.

دسترسی به معادن و کارخانه های تولید اورانیوم را برای آژانس فراهم کند.

دسترسی به اطلاعات طراحی رآکتور اراک را که از مدت ها پیش خواستار آن بودیم فراهم کند. این اقدام، اطلاعاتی بسیار مهم را درباره این رآکتور که پیش از این در دسترس قرار نداشت، ارایه میکند.

دسترسی بیشتری به رآکتور اراک را برای بازرسان فراهم کند.

برخی داده ها و اطلاعات کلیدی که در پروتکل الحاقی توافقنامه پادمانی آژانس بین المللی انرژی اتمی و کد اصلاح شده3/1 به آن اشاره شده است، ارایه کند.

مکانیزم راستی آزمایی

از آژانس بین المللی انرژی اتمی خواسته میشود که بسیاری از این گام های راستی آزمایی را که در راستای نقش این سازمان در زمینه بازرسی ها در ایران است، انجام دهد. علاوه بر آن گروه 1+5 و ایران نسبت به برقراری یک کمیسیون مشترک برای همکاری با آژانس به منظور نظارت بر اجرا و حل مسائلی که ممکن است پیش آید متعهد شده اند.

این کمیسیون مشترک علاوه بر آن با آژانس برای تسهیل رفع نگرانی های حال و گذشته در زمینه برنامه هسته یی ایران از جمله گام نظامی احتمالی برنامه هسته یی ایران و فعالیت های ایران در پارچین، کار میکند.

لغو محدود، موقتی و قابل بازگشت تحریم ها

در ازای این گام ها، گروه 1+5 لغو تحریم های محدود، موقتی، هدفمند و قابل بازگشتی را ارایه می کند و در عین حال بخش اعظم تحریم های مان از جمله ساختار تحریم های نفتی، مالی و بانکداری را حفظ می کنیم. اگر ایران به تعهداتش عمل نکند، لغو تحریم ها را لغو می کنیم. گروه 1+5 به طور مشخص متعهد شده است که:

به مدت شش ماه، اگر ایران به تعهداتش تحت این توافق عمل کند، تا جایی که تحت سیستم های سیاسی شان امکان پذیر باشد تحریم های هسته یی جدیدی را اعمال نکنند.

برخی تحریم ها در زمینه طلا و فلزات گران بها، بخش خودروسازی ایران و صادرات پتروشمی ایران را به حالت تعلیق درآورد و احتمالا حدود 1/5 میلیارد دلار درآمد را در اختیار ایران قرار دهد.

مجوز بازرسی ها و تعمیرات مرتبط با ایمنی در داخل ایران را برای برخی خطوط هوایی خاص ایرانی بدهد.

اجازه دهد که خرید نفت ایران در سطح فعلی که به نحو قابل توجهی کاهش یافته است یعنی سطوحی که 60 درصد کمتر از دو سال پیش است باقی بماند.

در مدتی که ایران به تعهداتش عمل میکند، 4/2 میلیارد دلار از این فروش ها اجازه پیدا میکند در اقساط به ایران انتقال یابد.

اجازه دهد که 400 میلیون دلار به صورت کمک های تحصیلی دولتی از صندوق های ایرانی محدودی مستقیما به موسسات آموزشی شناخته شده در کشورهای ثالث انتقال یابد تا هزینه های تحصیلی دانشجویان ایرانی تسویه شود.

تعاملات انسان دوستانه

تعاملات انسان دوستانه که طبق قانون آمریکا اجازه آن داده شده است را تسهیل بخشند. تعاملات انسان دوستانه با صراحت از تحریم های کنگره مستثنی قرار داده شده است تا این کانال، دسترسی به هیچگونه منبع جدید درآمدی را در اختیار ایران قرار ندهد. تعاملات انسان دوستانه، تعاملات مربوط به خرید غذا، کالاهای کشاورزی، دارو، ابزارآلات پزشکی توسط ایران است؛ ما علاوه بر آن معاملات مربوط به هزینه های پزشکی را که در خارج از کشور به وجود آمده است تسهیل می بخشیم. ما این کانال را برای نفع رسانی به مردم ایران برقرار خواهیم کرد.

مدنظر قرار دادن لغو محدود تحریم ها

به طور کلی حدود 7 میلیارد دلار حاصل از لغو تحریم ها بخش کوچکی از هزینه هایی است که ایران در مدت زمان این فاز اولیه تحت تحریم هایی که در جای خود باقی خواهد ماند دریافت خواهد کرد. دسترسی به بخش اعظم دارایی های خارجی ایران که حدود 100 میلیارد دلار است به واسطه تحریمها امکان پذیر نیست یا محدود است.

در شش ماه آینده فروش نفت خام ایران نمی تواند افزایش یابد. تحریم های نفتی به تنهایی در مقایسه با آنچه ایران در یک دوره شش ماهه در سال 2011 یعنی پیش از اجرایی شدن این تحریم ها به دست آورد، باعث از دست رفتن حدود 30 میلیارد دلار درآمد توسط ایران میشود که حدود 5 میلیارد دلار در ماه است. اگرچه ایران اجازه دسترسی به 4/2 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی اش را خواهد داشت، حدود 15 میلیارد دلار از درآمدهایش در طول این مدت به حساب های مسدود شده اش در خارج از کشور ریخته خواهد شد. به طور خلاصه ما انتظار داریم که موجودی پول ایران در حساب های مسدود شده اش در خارج از کشور تحت مفاد این توافق افزایش یابد، نه کاهش.

گروه 1+5 با تاکید بر «حفظ فشار اقتصادی به ایران و حفظ ساختار تحریم هایشان» آورده اند: در طول فاز اولیه، ما به اعمال شدید تحریم هایمان علیه ایران از جمله اتخاذ اقدامات علیه کسانی که سعی می کنند از تحریم هایمان اجتناب کنند یا آنها را دور بزنند ادامه خواهیم داد. تحریم هایی که روی فروش نفت خام تاثیر می گذارند همچنان به دولت ایران فشار وارد خواهند آورد.

1+5 در توافقنامه منتشر شده مدعی شده اند: ما در همکاری با شرکای بین الملل یمان فروش نفت ایران را از 2/5 میلیون بشکه در روز در اوایل سال 2012 به یک میلیون بشکه در روز در مرحله کنونی رسانده ایم و توانایی فروش تقریبا 1/5 میلیون بشکه در روز را از ایران گرفته ایم. یعنی از دست رفتن بیش از 80 میلیارد دلار از اوایل سال 2012 که ایران هرگز نمیتواند آن را جبران کند. تحت این گام اولیه، ممنوعیت فروش نفت خام به اتحادیه اروپا در جای خود باقی خواهد ماند و فروش نفت ایران به حدود یک میلیون بشکه در روز محدود خواهد شد که موجب میشود ایران هر ماه 4 میلیارد دلار بیشتر را در زمینه فروش نفت از دست بدهد.

تحریم هایی که روی صادرات کالاهای نفتی به ایران تاثیر می گذارد که باعث از دست رفتن میلیاردها دلار درآمد می شود، در جای خود باقی خواهد ماند.

بخش اعظم حدود 100 میلیارد دلار ایران که در منابع ارزی خارجی این کشور قرار دهد طبق تحریم ها همچنان خارج از دسترس یا محدود است.

بخش های مهم دیگر رژیم تحریم های ما در جای خود باقی می مانند، از جمله:

تحریم ها علیه بانک مرکزی ایران و حدود 24 بانک ایرانی مهم و موسسات مالی دیگر؛

تحریمهای ثانویه، به موجب قانون تحریم های جامع ایران، پاسخگویی و بی بهره سازی (CISADA) و برخی قوانین دیگر، علیه بانک هایی که با افراد و موسسات تحریم شده توسط آمریکا تعامل تجاری دارند.

تحریم ها علیه کسانی که دامنه گستردهای از دیگر خدمات مالی مانند انواع مختلف بیمه را به ایران ارائه می کنند؛ و دسترسی محدود شده به سیستم مالی آمریکا همه تحریم های مربوط به ششصد شخص و موسسه که به خاطر حمایت از برنامه هسته یی و موشک بالستیک ایران هدف قرار داده شدند، در جای خود باقی خواهد ماند.

تحریم ها علیه سرمایه گذاری های درازمدت و ارائه خدمات فنی به بخش انرژی ایران در جای خود باقی خواهد ماند.

تحریم ها علیه برنامه نظامی ایران در جای خود باقی خواهد ماند.

تحریم های گسترده آمریکا علیه تجارت با ایران در جای خود باقی خواهد ماند و جلوی دسترسی ایران به هرگونه تعاملی با بزرگترین اقتصاد جهان را خواهد گرفت.

همه تحریم های شورای امنیت سازمان ملل در جای خود باقی خواهد ماند.

همه تحریم های هدفمند ما در رابطه با حمایت ایران از تروریسم، نقش بی ثبات کننده ایران در بحران سوریه و سابقه بد حقوق بشرش در میان نگرانی های دیگر در جای خود باقی خواهد ماند.

یک راه حل جامع

در فاز اولیه شش ماهه، گروه 1+5 درباره محتوای یک راه حل جامع مذاکره خواهد کرد. تا اینجا خطوط پارامترهای کلی راه حل جامع گام های ملموسی را ترسیم می کند که به جامعه بین المللی اطمینان میدهد که فعالیت های هسته یی ایران منحصرا صلح آمیز خواهد بود. در رابطه با این راه حل جامع: هیچگونه توافقی در زمینه راه حل جامع صورت    نمی گیرد، تا زمانی که موافقت در زمینه همه چیز حاصل شود. در شش ماه آینده ما تشخیص خواهیم داد که آیا راه حلی که به ما اطمینان کافی دهد که برنامه هسته یی ایران صلح آمیز است وجود دارد یا خیر؟ اگر ایران نتواند نگرانی های ما را حل کند، ما آماده ایم که تحریم ها و فشار را افزایش دهیم.

نتیجه گیری:

به طور خلاصه این گام اولیه به نوبه خود پیشرفت بسیار زیادی است. بدون این توافقنامه مرحله ای ایران میتواند چرخش هزاران سانتریفیوژ دیگر را آغاز کند.  

میتواند سانتریفیوژهای نسل جدید را که مدت زمان فوران (اشاره به رسیدن ایران به آنچه غرب توانایی ساخت سلاح هسته یی میکند) را کوتاهتر میکند، نصب کند.

میتواند راکتور آب سنگین اراک را سوخت گذاری و راه اندازی کند. می تواند ذخایر اورانیوم 20 درصدی خود را از آستانه اورانیوم لازم برای ساخت بمب فراتر ببرد. ایران تحت شرایط درک گام اولیه هیچ یک از این موارد را نمی تواند انجام دهد.

علاوه بر آن بدون این رویکرد مرحله ای، ائتلاف تحریم های بین المللی تضعیف خواهد شد، زیرا ایران این استدلال را برای جهان مطرح خواهد کرد که درباره رسیدن به یک راه حل دیپلماتیک جدی بود و ما نبودیم. در آن صورت نمی توانستیم شرکای مان را در زمینه عمل مهم اعمال تحریم های مان با خود همراه کنیم. ما با این گام اولیه برنامه هسته یی ایران را متوقف می کنیم و به عقب میرانیم و یک گزینه مشخص را در اختیار ایران قرار می دهیم؛ به تعهداتش عمل کند و با حسن نیت برای رسیدن به یک توافق نهایی مذاکره کند یا کل جامعه بین المللی با انزوا و فشار بیشتر واکنش نشان خواهد داد.

مردم آمریکا یک راه حل صلح آمیز و پایدار را که مانع دستیابی ایران به سلاح هسته یی شود و رژیم منع اشاعه جهانی را تقویت کند ترجیح میدهند.

این راه حل پتانسیل تحقق این هدف را دارد. آمریکا از طریق دیپلماسی قاطع و اصولی نقش خود را برای تحقق صلح بیشتر، امنیت و همکاری در میان کشورها ایفا خواهد کرد.

آفتاب

میرحسین: آنها مرا می شناسند و می دانند که با هیچ فشاری سفید را سیاه نمی بینم

images-(9)-2.jpg

چکیده :سید ما به همراه همسر ظلم ستیزش توسل به راه گشوده سید الشهدا دارد و اینگونه است که در همین محرم در دیدارمان بعد از آن فیلم هتاکانه و دروغ پردازانه تلویزیون، هم چون گذشته، خواهش بر توبه ایشان را غلط خواند و گفت: «آن‌ها مرا می‌شناسند و می‌دانند وقتی به نتیجه برسم سفید سفید است نمی‌توانند تحت هیچ فشاری وادارم کنند که بگویم سیاه است.» خدایا نعمت چنین پدر و مادری چه قدر بزرگ است ما را یاری کن که شاکرش باشیم....

پس از هجمه‌های شدید روزهای اخیر به میرحسین موسوی زهرا رهنورد و مهدی کروبی از سوی سیاسیون رسانه‌های مجری نظرات حاکمیت و ادامه همین مسیر از سوی دبیر شورای نگهبان از تریبون نماز جمعه دختران زهرا رهنورد و میرحسین موسوی به این هتاکی و قلب واقعیت‌ها واکنش نشان دادند و نقل قولی از دیدار با پدر و مادر را منتشر کردند.

به گزارش کلمه، دختران میرحسین موسوی در یادداشتی ضمن اشاره به هجمه‌های اوج گرفته از تریبون‌های مختلف و با منبع واحد تاکید کرده‌اند که میرحسین موسوی خواهش بر توبه ایشان را غلط خوانده و گفته است: «آن‌ها مرا می‌شناسند و می‌دانند وقتی به نتیجه برسم سفید سفید است نمی‌توانند تحت هیچ فشاری وادارم کنند که بگویم سیاه است.»

احمد جنتی دیروز همسو با تریبون‌های دیگر که به نظر می‌رسد از منبع واحدی هدایت می‌شود گفته بود الآن فتنه‌گران بر سر مواضعشان هستند. آن‌ها اگر یک کلمه می‌گفتند ما اشتباه کردیم، شاید یک راه فرجی پیدا می‌شد.

به گزارش کلمه متن یادداشت کوکب، زهرا و نرگس موسوی به شرح زیر است:

«حسین (ع) می‌دید که باطل را لباس حق می‌پوشانند و حق را باطل جلوه می‌دهند. حسین (ع) می‌دید که این بار ارادهٔ قدرت طلبان، نه تنها دستیابی به تمامیت قدرت، بلکه نگه داشت آن به هر قیمت و با تکیه بر زر و زور و تزویر است، که اینجا خود دین است که هدف آماج خودکامگان قرار گرفته، که دیگر سکوت نیست که می‌تواند به بقای کورسوی نور ایمان کمک کند، که زمانهٔ ایستادگی در مقابل همهٔ کسانی است که به نام جانشینی پیامبر (ص) و امارت بر مؤمنان، چوب حراج بر دین و دینداری زده‌اند تا دمی بیش بر مسند قدرت تکیه زنند. حسین (ع) می‌دانست که ملات سنگ‌های کاخ قدرت، دروغ است و فریاد حقیقت خواهی است که به زوال آن می‌انجامد. حسین (ع) می‌دانست که در این راه چه رنج‌های بزرگی در انتظار اوست: مفتیان مزدبگیر، او را به خروج از دین و ایجاد فتنه متهم خواهند کرد، خاندان پیامبر (ص) را در محاصره ی تنگنا‌ها و بی‌حرمتی‌های پیاپی قرار خواهند داد، و او را بر سر دوراهی انتخاب میان زندگی ذلت بار یا ایستادگی برای حق خواهی قرار خواهند داد؛ و او ایستادن را برگزید.» میرحسین موسوی محرم ۱۳۸۹

آقای جنتی چنان که عادت معهود این سال های کودتاییست از بین جمعیت تصمیم گیر سیاست‌ها، مسئولیتی برگردن داشته و در نماز جمعه آن را بیان داشته است. سخنان شخص ایشان هم، از این رو که تکرار صحبت های محافلی مشخص است جای پاسخ ندارد.

ما، کوکب، زهرا و نرگس، دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد اما آن سوی دیگر این قضیه را دیده‌ایم و و روایت آن را چنان که شایسته دیده‌هایمان است امانت دارانه برای شما مردم حق جو، بازگو می‌کنیم.

برای آقای جنتی در سال های پایانی عمر قضاوت الهی نزدیک است و چه سخت خواهد بود کشیدن پرونده‌ای تاریک از فحش و دروغ و تهمت و ستم نزد بارگاه الهی که بخشی بزرگ از سنگینی آن را در نماز جمعه فراهم نموده است و چه هولناک که محکمه این قضاوت سالیان سال است که در پیش چشم مردم برپا شده و تاریخ بلند یک کشور نگارش این قضاوت طولانی را برعهده گرفته است.

برای ما اینکه ایشان همیشه بلندگوی خشونت خواهی‌ها بوده عجیب نیست، اگرچه درست به همین دلیل گفته‌‌هایشان در باب رافت آنهم اسلامی تعجب آور است؛ از دوران کودکیمان در سالهای جنگ، صدای ضجه‌های طفل همسایه زیر ضرب و شتم و آزار پدربزرگ و مادربزرگ در گوشمان است. طفلی که سرپرستیش به خاطر مرگ پدر در خانه‌های تیمی، به آنان سپرده شده بود. آن بچه دبستانی پاره تن ایشان بود و از آن روز‌ها خاطره و نشانه کم باقی نیست. کسی که به نوه‌اش چنین خشونت بورزد با غریبه‌ها چه خواهد کرد؟

اما سوای این خوی و این خاطرات ما از پدر و مادرمان می‌گوییم. برای آن‌ها سال هاست که ترس خصلتی فراموش شده است. و اینک در آن حصر پر از رنج، به قول خودشان؛ «دست در دست خدا دارند و در بهشت غوطه ورند، در بی‌زمانی این بهشت، هر روز خود را میهمان یکی از ائمه می‌کنند و تا شب استمداد از راه نورانی ایشان می‌نمایند.» آن‌ها را چه جای نیاز برای توبه برای آن روشی که بر طبق الگوی حسینی در برابر ظلم پیشه کرده‌اند؟

چنین است که در تمامی این سال‌ها که مجریان و آمران این حصر بی‌بدیل و نا‌حق، پیدا و نهان با خشونت و نرمش از آن‌ها طلب توبه داشته‌اند، هر دو با یاد آوری اینکه هرگز از مرگ در راه باورشان نمی‌هراسند بار‌ها محکم و قاطع توبه را وظیفه آنهایی دانسته‌اند که برای قدرت و منافعشان ظلم کرده در امانت مردم دست برده، خون ریخته و زندان‌ها را با یاران دلسوز کشور و معتقدان به حقیقت پر کرده‌اند.

خوب هم که نگاه کنیم توبه راهی باز است برای آن‌ها که با رفتاری اینچنین، سیمایی ترسناک از دین خدا ساخته و جوانان خوب و پاک کشور را از آن می‌گریزانند. اینکه از هزاران حق ربوده شده از عزیزان ما یک جزء ناچیز آنهم از نگرانی خشم شما مردم که دوستدار یاران محصورتان هستید درمانشان را با هزار تاخیر و بعد از رسیدن جان در بندشان به لب، انجام می‌دهند تا مبادا جسم آسیب دیده آن‌ها آواری بر قدرت لرزانشان باشد که رافت اسلامی نیست. اسلام دین محبت است و مدارا، نه دین دروغ و خشونت. و جان آن‌ها هم که نه در دست ایشان و نه هیچ کس جز خدای مهربان نیست و در تقدیر او هنگامی که برای راستی برخاسته باشی مرگ و زندان و آزادی هرسه زیباست.

آن‌ها ساکنان اقلیم عشق شده‌اند:

گر به اقلیم عشق روی آری همه آفاق گلستان بینی

بر همه اهل آن زمین به مراد گردش دور آسمان بینی

آنچه بینی دلت‌‌ همان خواهد وانچه خواهد دلت‌‌ همان بینی

و چنین هم بود که زینب علیها سلام دربارگاه یزید فریاد برداشت که والله ما رایت الا جمیلا…

بین انسان و خدایش هزار گفتگوست که غریبه‌ها در آن راه ندارند. اگرچه در خلوت و آشکار صحبت های والدین ما ذکر شکر بر تحمل این سختی است. سید ما به همراه همسر ظلم ستیزش توسل به راه گشوده سید الشهدا دارد و اینگونه است که در همین محرم در دیدارمان بعد از آن فیلم هتاکانه و دروغ پردازانه تلویزیون، هم چون گذشته، خواهش بر توبه ایشان را غلط خواند و گفت: «آن‌ها مرا می‌شناسند و می‌دانند وقتی به نتیجه برسم سفید سفید است نمی‌توانند تحت هیچ فشاری وادارم کنند که بگویم سیاه است.»

خدایا نعمت چنین پدر و مادری چه قدر بزرگ است ما را یاری کن که شاکرش باشیم.

‫کوکب، زهرا و نرگس موسوی‬

۲ آذر ۱۳۹۲

کلمه

ولادیمیر پوتین: جان کری دروغگو است

پوتین که در جمعی گروهی از اعضای شورای حقوق بشر روسیه در کرملین صحبت می‌کرد، گفت که جان کری این مساله را انکار می‌کند که جبهه النصره که وابسته به القاعده است، در کنار مخالفان مسلح سوری با دولت می‌جنگد.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری طی سخنانی «جان کری» وزیر خارجه آمریکا را فردی دروغگو خواند و گفت که کری انکار می‌کند که القاعده در کنار مخالفان مسلح سوری با نیروهای دولتی این کشور می‌جنگد.

به گزارش ایلنا به نقل از آسوشیتدپرس، پوتین که در جمعی گروهی از اعضای شورای حقوق بشر روسیه در کرملین صحبت می‌کرد، گفت که جان کری این مساله را انکار می‌کند که جبهه النصره که وابسته به القاعده است، در کنار مخالفان مسلح سوری با دولت می‌جنگد.

وی تاکید کرد که این مساله بسیار تعجب آور و در عین حال ناراحت کننده است؛ آمریکایی‌ها دروغ می‌گویند و خودشان هم به آن واقف هستند.

پوتین با اعلام اینکه جلسات استماعیه قانون گذاران آمریکایی درباره حمله به سوریه را به دقت دنبال می‌کند، گفت که زمانی که در یکی از این جلسات از کری پرسیده شد که القاعده با مخالفان سوری ارتباط دارد یا خیر، وی هرگونه ارتباطی را رد کرده و گفت که به اعتقاد وی فعالیت مخالفان سوری مبتنی بر اعتدال گرایی است.

پوتین تاکید کرد که سخنان کری در حالی بیان شد که آمریکایی‌ها می‌دانند که جبهه النصره که در سوریه فعالیت می‌کند یکی از شاخه‌های القاعده است.

وی افزود که زمانی که این دروغ را از کری شنیدم، به شدت احساس ناراحتی کردم.

ILna

اوباما: نمی‌توان شاهد کشته شدن زنان و کودکان با گاز شیمیایی بود

باراک اومابا می‌گوید، هنوز "تصمیم قطعی" برای حمله نظامی را اتخاذ نکرده، ولی نمی‌توان شاهد کشته شدن "زنان و کودکانی بی‌گناه در مقیاسی دهشتناک با گاز" بود. وی گفت کاربست سلاح شیمیایی تهدیدی علیه "منافع امنیت ملی" آمریکاست.

رئیس‌جمهوری آمریکا روز جمعه (۳۰ اوت/۸ شهریور) در واشنگتن گفت که دولت او اطلاعات سرویس‌های مخفی آمریکا درباره اتهام کاربست‌سلاح شیمیایی توسط بشار اسد را منتشر کرده‌اند.

باراک اوباما برای نخستین بار شخصا اعلام کرد که او حمله نظامی "محدود" علیه رژیم سوریه را در نظر دارد، ولی در این باره هنوز "تصمیم قطعی" اتخاذ نکرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنان اوباما به گونه‌ای بود که تردیدی باقی نمی‌گذارد که او به طور جدی قصد یک اقدام نظامی تنبیهی علیه بشار اسد را در دست اجرا دارد.

رئیس‌جمهور آمریکا گفت: «ما نمی‌توانیم جهانی را بپذیریم که در آن زنان و کودکان و مردم بی‌گناه در مقیاسی دهشتناک با گاز کشته شوند.» وی افزود که از سوی دیگر، کاربست سلاح شیمیایی تهدیدی جدی علیه "منافع امنیت ملی" آمریکا و متحدانش، اسرائیل، ترکیه و اردن است.

پیش از اظهارات باراک اوباما، جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که حمله شیمیایی هفته گذشته سوریه ۱۴۲۹ قربانی داشته که ۴۲۹ نفر از آن‌ها کودک بوده‌اند. وزیر ‌خارجه آمریکا از حمله شیمیایی سوریه به‌عنوان "جنایت علیه بشریت" یاد کرد و گفت که آمریکا در برابر این جنایت واکنش نشان خواهد داد.

انتقاد اوباما از شورای امنیت سازمان ملل

باراک اوباما که روز گذشته در کاخ سفید در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، با "ناکارآمد" خواندن شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت که این سازمان نتوانسته است در برابر نقض قوانین بین‌المللی از سوی سوریه از خود واکنش مناسبی نشان دهد.

رئیس‌جمهوری آمریکا تاکید کرد، در صورتی که کشورش در برابر کاربست سلاح شیمیایی واکنش از خود نشان ندهد، این امر می‌تواند پیامدهای منفی در پی داشته باشد. اوباما همچنین افزود: «هیچ کس به اندازه من از جنگ خسته نیست، اما آمریکا به عنوان قدرت جهانی موظف به نظارت بر رعایت موازین بین‌المللی است.»

اولاند در تماس با اوباما: باید برای اسد "پیامی قدرتمند" فرستاد

دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه در پاریس طی بیانیه‌ای اعلام کرد که فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه، در پی سخنان باراک اوباما در آخرین ساعات جمعه شب تماسی تلفنی با رئیس‌جمهور آمریکا داشته است.

در این بیانیه آمده که سران دو کشور، جامعه بین‌الملل را فراخوانده‌اند در پی کاربست بسیار محتمل گاز شیمیایی در ۲۱ اوت، "پیامی قدرتمند" برای رهبری دمشق بفرستند.

بیانیه دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه که در آخرین ساعات جمعه شب انتشار یافت، آمده است: «جامعه بین‌الملل نمی‌تواند کاربست سلاح شیمیایی را تحمل کند، و به همین دلیل باید رژیم سوریه را مسئول آن بداند و برای تقبیح چنین عملی، پیامی قدرتمند بفرستد.»

واکنش رژیم اسد: این‌ها حرف‌هایی‌ست که تروریست‌ها قبلا گفته‌اند

دولت سوریه در واکنش به اظهارات روز گذشته‌ی رهبری ایالات متحده، اتهام به کارگیری سلاح‌های شیمیایی را رد کرد. وزارت خارجه سوریه با "دروغ" و "ساختگی" خواندن ادعاهای رهبری آمریکا مبنی بر استفاده از سلاح شیمیایی از سوی حکومت بشار اسد، اعلام کرد که این اظهارات با هدف توجیه اقدام نظامی علیه سوریه صورت می‌گیرد.

در بیانیه‌‌ای که وزارت خارجه سوریه در این رابطه انتشار داد و در شبکه تلویزیونی سوریه قرائت شد، آمده که "اسناد اثباتی" که ادعا می‌شود ثابت می‌کنند دمشق در حمله با گاز شیمیایی دست داشته است، "دروغی" بیش نیست. آنچه که واشنگتن به عنوان "اسناد اثباتی غیرقابل تردید" ارائه کرده، چیزی نیست جز داستان‌سرایی‌هایی که "تروریست‌ها" از یک هفته‌ پیش آن را پخش کرده‌اند.

از سوی دیگر کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد که باراک اوباما با دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا و فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه بر سر بحران جاری در سوریه به طور جداگانه گفت‌و‌گویی تلفنی داشته است. رهبران آمریکا، بریتانیا و فرانسه تاکید کرد‌ه‌اند که کاربست سلاح شیمیایی قابل قبول نیست و نباید مورد مسامحه قرار گیرد.

احتمال انتشار نتایج تحقیقات بازرسان سازمان ملل تا دو هفته دیگر

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد به پنج عضو دائم شورای امنیت اعلام کرده است که نتیجه تحقیقات بازرسان این سازمان ممکن است تا دو هفته دیگر منتشر شود.

با وجود این، وزیر خارجه آمریکا روز جمعه گفت که این کشور، منتظر نتایج تحقیقات بازرسان سازمان ملل نخواهد ماند. جان کری در توضیح دلایل این تصمیم گفت: «تحقیقات بازرسان تنها نشان خواهد داد که آیا سلاح شیمیایی در سوریه به کار رفته است یا خیر. این آزمایشات اما قرار نیست مشخص کند که سلاح شیمیایی از سوی کدام یک از طرفین درگیری به کار گرفته شده است.»

جان کری: در حمله شیمیایی در سوریه ۱۴۲۹ نفر کشته شده‌اند

در حالی که بازرسان سازمان ملل تازه به تحقیقات خود در سوریه پایان داده‌اند، جان کری وزیرخارجه آمریکا اعلام کرد که مدارک روشن و مستدلی وجود دارد که ثابت می‌کند رژیم اسد از سلاح‌های شیمیایی علیه ملت خود استفاده کرده است.

کری تاکید کرد که سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا به شواهد کافی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد، سلاح‌های شیمیایی از سوی رژیم سوریه مورد استفاده قرار گرفته است.

واکنش نخست وزیر ترکیه به اظهارات اوباما

از سوی دیگر رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهوری آمریکا، موضع‌گیری اوباما در قبال سوریه را ناکافی دانست.

به گزارش شبکه ان تی وی ترکیه، اردوغان در جمع خبرنگان تاکید کرده که اقدام نظامی محدود نمی‌تواند رضایت‌بخش باشد. نخست وزیر ترکیه گفت، باید رژیم سوریه را به رعایت تعهداتش مجبور کرد.

علاوه بر این جیمی کارتر، رئیس جمهور پیشین آمریکا نیز در مورد حمله احتمالی نظامی آمریکا به سوریه واکنش نشان داد. کارتر روز جمعه گفت که اقدام نظامی بدون حمایت و پشتیبانی از سوی سازمان ملل متحد از منظر حقوق بین‌الملل قانونی و مجاز نیست.

رئیس جمهور پیشین آمریکا تاکید کرد که اقدام نظامی تغییری در جنگ داخلی سوریه ایجاد نخواهد کرد و تنها به پیچیده‌ترشدن اوضاع موجود در این کشور دامن می‌زد.

مرکل: روسیه و چین جایگاه سازمان ملل را تضعیف می‌کنند

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، رویکرد روسیه و چین در قبال بحران سوریه را مورد انتقاد شدید قرار داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، صدراعظم آلمان به روزنامه "آگسبورگر تسایتونگ" گفت: «باعث تأسف شدید است که روسیه و چین از اتخاذ یک موضع مشترک در قبال مناقشه سوریه طفره می‌روند و این امر در شرایط کنونی نقش سازمان ملل متحد را به‌شدت تضعیف کرده است.»

آنگلا مرکل تأکید کرد که "شکستن تابوی کاربست گاز شیمیایی با صدها کشته، نمی‌تواند بدون پیامد باقی بماند".

وی گفت ضمن رد کردن مشارکت آلمان در یک عملیات نظامی بدون مأموریت از سوی سازمان ملل، افزود: «وقتی مردان و زنان و کودکان با گاز سمی به قتل می‌رسند، جهانیان نمی‌‌توانند به راحتی آن را بپذیرند.» از نظر صدراعظم آلمان، بحران سوریه فقط می‌تواند راه حل سیاسی داشته باشد.

DW.DE

سوریه : صدای طبل جنگ را می‌شنویم

Reuters

با افزایش تنش بین‌المللی پیرامون وضعیت سوریه و تهدید کشورهای غربی علیه رژیم بشار اسد، وزیر خارجۀ سوریه گفت که صدای طبل جنگ اینک به گوش می‌رسد. او هشدار داد که در واکنش به هر نوع مداخلۀ نظامی، سوریه از خود دفاع خواهد کرد. ایران نیز برای چندمین بار هشدار داد که جنگ در سوریه تمامی منطقه را به آشوب خواهد کشاند. از نظر مسکو، اقدام نظامی غربی‌ها در سوریه، برای کشورهای خاورمیانه و V-Mouallem_0.jpgآفریقای شمالی فاجعه‌بار خواهد بود.

با بالا گرفتن احتمال مداخلۀ نظامی در سوریه، ولید معلم وزیر خارجۀ این کشور هشدار داد که چنین حمله‌ای کار آسانی نیست. معلم گفت: "دو گزینه داریم: یا باید تسلیم شویم و یا با اتکاء به امکاناتی که داریم از خود دفاع کنیم. گزینۀ دوم بهترین است: از خود دفاع خواهیم کرد". او افزود: "حمله به سوریه کار سهلی نیست. امکانات دفاعی ما غافل‌گیرکننده خواهد بود".

ولید معلم که با خبرنگاران سوری صحبت می‌کرد بدون نام بردن، از کشورهایی انتقاد کرد که می‌خواهند بدون ارائۀ کوچک‌ترین مدرک برای اثبات کاربرد سلاح شیمیایی، به سوریه حمله کنند. معلم گفت: "دور و برمان صدای طبل جنگ را می‌شنویم. اگر می‌خواهند به سوریه حمله کنند، بهانه قرار دادن سلاح‌های شیمیایی کار درستی نیست. اگر راست می‌گویند، فقط یک مدرک در این مورد نشان دهند". به گفتۀ معلم اقدام نظامی علیه سوریه به نفع اسرائیل و جبهۀ اسلام‌گرای النصره خواهد بود.

و در تهران، عباس عراقچی، سخنگوی وزارت خارجه در نشست مطبوعاتی هفتگی خود به "همه دولت‌های منطقه و از جمله دوستان ترکیه" هشدار داد که چنین جنگی فقط به نفع اسرائیل خواهد بود. او گفت: "هرگونه اقدام به عملیات نظامی در سوریه تبعات خطرناکی برای منطقه خواهد داشت". عراقچی به "فضاسازی عظیمی" اشاره کرد که در جهت آغاز مداخلۀ نظامی به راه افتاده و سپس مسئولیت کاربرد سلاح‌های شیمیایی را به گردن "گروه‌های تروریستی" انداخت.

به گفتۀ عراقچی، روسیه اسنادی به شورای امنیت ارائه کرده که این ادعا را ثابت می‌کند. روزنامۀ لبنانی السفیر چند روز پیش نوشته بود که روسیه تصاویر ماهواره‌ای در اختیار دارد که نشان می‌دهد موشک‌های حامل سلاح‌های شیمیایی از محلی شلیک شده که تحت كنترل یکی از تشکل‌های اسلام‌گرای مخالف رژیم دمشق -گروه لواء الاسلام- قرار دارد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسش‌های مکرر در بارۀ احتمال آغاز جنگ، فقط گفت "اجازه دهید فعلا در رابطه با جنگ صحبت نکنیم" و ابراز امیدواری کرد که غربی‌ها رفتاری عقلانی داشته باشند.

مسکو نیز همچنان مخالفت خود را با مداخلۀ نظامی در سوریه گوشزد می‌کند. امروز هم وزارت خارجۀ این کشور هشدار داد که "تلاش برای دور زدن شورای امنیت" و دامن زدن به جنگ در سوریه، پیامدهای فاجعه‌بار برای خاورمیانه و آفریقای شمالی خواهد داشت.

چینی‌ها در این پرونده با احتیاط بیشتری عمل می‌کنند. روز سه‌شنبه، خبرگزاری رسمی چین نوشت که مداخلۀ نظامی در سوریه "غیرمسئولانه و خطرناک" خواهد بود.

در میان کشورهای اروپایی، تاکنون فقط ایتالیا مخالفت خود را با هرگونه مداخلۀ نظامی بدون اجازۀ شورای امنیت اعلام کرده است. به گفتۀ وزیر خارجۀ این کشور، اقدام نظامی پاسخگوی مشکلات سوریه نیست.

بان کی‌مون: ملت سوریه مستحق صلح هستند/ به دموکراسی فرصت دهید

دبیرکل سازمان ملل با ابراز نگرانی از تحولات جاری پیرامون سوریه از جامعه جهانی خواست تا به صلح و دموکراسی فرصت دهند و از برافروختن آتش جنگ در سوریه بپرهیزند.

آفتاب: بان کی مون دبیرکل سازمان ملل در سخنانی که در لاهه ایراد کرد گفت: گروه تحقیقاتی سازمان ملل هم اکنون در سوریه در حال انجام ماموریت خود است و در روز اول نیز مدارک و نمونه‌های بسیاری جمع آوری کرد و ما خواهان ادامه ماموریت آنها هستیم.

وی گفت: ما از همه می‌خواهیم به دموکراسی و صلح فرصت بدهند. بحران سوریه منطقه را به آتش کشیده و شما با این کار بر شعله‌های این آتش می‌افزایید.

وی ادامه داد: بگذارید به شورای امنیت برویم و آنجا سرنوشت امور را مشخص کنیم. بان کی مون گفت: مساله سوریه اکنون به بزرگترین چالش برای صلح و جنگ در جهان تبدیل شده. باید به اتحادی برای صلح دست یابیم چرا که مردم سوریه مستحق صلح و آرامش هستند.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی،‌ وی گفت: ما بارها شاهد موفقیت تلاش‌های دیپلماتیک بوده‌ایم و باید از فجایع پیش روی ملت‌ها جلوگیری کرد.

اولین گزارش شفافیت فیسبوک درباره درخواست دولت‌ها

فیسبوک با تاکید بر این‌ که ''شفافیت و اعتماد'' را ارزش‌های اصلی خود می‌داند، گزارش درخواست دولت‌های مختلف برای دسترسی به اطلاعات کاربران این شبکه را منتشر کرد. این گزارش مربوط به درخواست‌های شش ماه اول سال ۲۰۱۳ است.

تلاش دولت‌ها برای دسترسی به اطلاعات کاربران اینترنت امر تازه‌ای نیست. این بار شبکه اجتماعی فیسبوک روز سه‌شنبه (۲۷ اوت/۵ شهریور) گزارشی در مورد تلاش دولت‌های مختلف برای دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران این شبکه اجتماعی منتشر کرد.

فیسبوک با اشاره به ''اعتماد و شفافیت'' به عنوان ارزش‌های اصلی کار خود تصریح کرد که انتشار این گزارش برای نشان دادن ماهیت خدماتی است که به کاربران آن ارائه می‌شود و همچنین تنگناهای قانونی که فیسبوک با آن روبرو است.

نام هفتاد و چهار کشور در گزارش فیسبوک

در این گزارش اسامی ۷۴ کشوری که اطلاعاتی از برخی کاربران فیسبوک را درخواست کرده‌اند، منتشر شده است. این گزارش همچنین تعداد درخواست‌های هر کشور، تعداد کاربران مشخص شده در این درخواست‌ها و درصد درخواست‌هایی که فیسبوک بر اساس قانون به آن‌ها پاسخ داده را شامل می‌شود.

اولین گزارش شفافیت فیسبوک

https://www.facebook.com/about/government_requests

این گزارش تأکید می‌کند که فقط به درخواست‌هایی پاسخ داده شده که دلایل قانونی کافی برای افشای بخشی از اطلاعات کاربران را ارائه کرده‌اند. همچنین به بسیاری از درخواست‌های ''مبهم و نامشخص'' پاسخی داده نشده است.

اداره کنندگان فیسبوک تأکید کرده‌اند که این آخرین گزارش از این دست نخواهد بود و امیدوارند در گزارش های بعدی جزئیات بیشتری از درخواست دولت ها و روندهای قانونی طی شده ارائه کنند تا مشخص شود چه سخت‌گیری‌هایی در ارائه اطلاعات کاربران به دولت‌ها صورت می‌گیرد.

آمریکا در صدر، ایران و چین غایب

بر اساس گزارش شفافیت فیسبوک، ایالات متحده آمریکا با نزدیک به ۱۱ تا ۱۲ هزار مورد، بیشترین تعداد درخواست را ارائه کرده است. این درخواست‌ها، خواستار دریافت اطلاعات ۲۰ تا ۲۱ هزار کاربر فسبوک بوده، که فیسبوک به ۷۹ درصد از آن‌ها پاسخ مثبت داده است.

هند و بریتانیا به ترتیب با ۳۲۴۵ و ۱۹۷۵ درخواست در رتبه های بعدی قرار دارند که به ۵۰ و ۶۸ درصد از درخواست‌هایشان پاسخ داده شده است. آلمان، ایتالیا و فرانسه نیز در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

ایالات متحده تنها کشوری است که تعداد درخواست‌های آن برای دسترسی به اطلاعات کاربران فیسبوک به صورت مشخص بیان نشده است. این موضع به علت محدودیت‌های قانونی است که شرکت‌ها را از انتشار تعداد درخواست‌هایی از این دست بر حذر می‌دارد.

همچنین داده‌های این گزارش نشان می‌دهد که قسمت قابل توجهی از درخواست‌ها از سوی آمریکا و کشورهای اروپای غربی ارائه شده است.

از سوی دیگر در شش ماه گذشته روسیه، صربستان و اوگاندا، ژاپن، ایسلند، هنگ کنگ، کامبوج، بلغارستان نیز تنها اطلاعات کاربری یک نفر را درخواست کرده‌اند که در این میان تنها به درخواست ایسلند و هنگ کنگ پاسخ مثبت داده شده است.

در میان کشورهای درخواست کننده، نامی از ایران و چین دیده نمی شود. در هر دو کشور، فیسبوک فیلتر است. با کاربران چینی اکثرا از شبکه اجتماعی مشابهی که توسط حکومت کنترل می‌شود، استفاده می کنند. کاربران درون ایران نیز برای دسترسی به فیسبوک از فیلترشکن بهره می‌برن