lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

842112400.jpg

اروپا و ترکیه آسمان خود را به روی هواپیماهای روسیه برای حمله به داعش بستند

کشورهای اروپایی و ترکیه آسمان خود را بر روی پروازهای هواپیماهای نظامی روسیه که برای حمله به مواضع داعش در سوریه انجام می شود، مسدود کرده اند.

این مطلب را سرتیپ آناتولی کونوالوف معاون فرمانده هواپیمایی دورپرواز نیروی هوافضای روسیه اعلام کرده است.

کونوالوف امروز شنبه در جمع خبرنگاران با اعلام این موضوع تصریح کرد: " به این سبب خلبانان روس مجبور شده اند مسیر پروازهای خود را تغییر داده و خارج از حریم هوایی اروپا به سوریه پرواز کنند".

وی با اشاره به این که اروپا و ترکیه اجازه عبور از حریم هوایی خود را به هواپیماهای روسیه نمی دهند، خاطر نشان کرد: "اکنون برای سوخت گیری از پایگاه هوایی اولنگورسک واقع در شمال روسیه استفاده می شود".

کونوالوف افزود: "حتی در این شرایط هواپیمایی دورپرواز روسیه قادر به انجام وظایف خود است".

اسپوتنیک

1450503983355400.jpg

لاوروف و کری:

مردم سوریه خود آینده کشورشان را مشخص می‌کنند

وزیر امور خارجه امریکا، تاکید کرد: ما در آمریکا کم کم واقعیت را قبول کرده‌ایم چراکه پیش شرط برکناری اسد به طولانی شدن جنگ و رنج مردم سوریه می‌انجامد در نتیجه نباید موانع را ایجاد کرد بلکه باید اجازه داد تا تمامی طرف‌ها به مذاکره بپردازند.

لاوروف و کری: فقط مردم سوریه درباره سرنوشت‌شان تصمیم می‌گیرند

وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که دولت متحد سوریه می‌تواند ظرف شش ماه تشکیل شده و انتخابات در مدت زمان 18 ماه برگزار شود.

به گزارش راشا تودی، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و جان کری، همتای آمریکایی وی پس از رای‌گیری شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص طرح صلح سوریه گفت‌وگو کردند. در پی رای گیری مذکور، لاوروف در جمع خبرنگاران بر اهمیت مشارکت تمام طرف‌ها در مذاکرات تاکید کرد.

لاوروف در نیویورک گفت: تنها با سهیم کردن تمام بازیگران و عوامل که بر اتفاقات جاری در سوریه نفوذ دارند می‌توان به نتایج خوبی رسید.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه بار دیگر تاکید کرد که تنها خود مردم سوریه می‌توانند سرنوشت کشورشان را مشخص کنند.

وی افزود: همه با این اصول موافق هستند اما برخی حاضر نیستند دست از تعیین پیش‌شرط و یا ارائه نظراتشان برای چگونگی پیشبرد این روند دست بردارند. حتی برخی هنوز گزینه نظامی را در نظر دارند که از طرف ما کاملا غیرقابل قبول است. چارچوب اصلی در وین تایید شده که گامی بسیار مهم بود.

لاوروف همچنین درباره سرنوشت اسد گفت که روسیه نمی‌تواند اجازه دهد یک کشور برای سرنوشت و آینده کشور دیگری تصمیم گیری کند.

لاوروف در ادامه تاکید کرد که مرز سوریه و ترکیه همچنان باید بسته بماند تا حمایت از گروه‌های تروریستی داخل سوریه از خارج کاهش یابد.

وی افزود: می‌شنویم که برخی می‌گویند که بدون حل مساله اسد نمی‌توان مبارزه با تروریسم هماهنگی داشت. این منطق و رویکردی بسیار خطرناک است.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین تاکید کرد که لیست گروه‌های تروریستی تاکنون بسیار متناقض بوده است و برخی کشورها دیدگاه‌های متضادی در این رابطه دارند.

سرگئی لاوروف در کنفرانس مطبوعاتی خود با کری و استفان دی میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه گفت: صدور قطعنامه شورای امنیت درباره سوریه اقدام خوبی است و به متمرکز شدن بر نشست‌های طرف‌های بین‌المللی درباره سوریه و لزوم اجرای نتایج کنفرانس وین درباره مبارزه با تروریسم دعوت می‌کند.

وی گفت: موفقیت بزرگتری که در نشست شورای امنیت حاصل شد کارآمدسازی سند وین و دستیابی دی میستورا به اختیارات کامل جهت برگزاری نشست میان دولت و مخالفان سوریه است.

لاوروف گفت: یکی از ماموریت‌های دی میستورا ایجاد مکانیزمی برای تسهیل توافق میان دولت سوریه و مخالفان جهت تاسیس دولت فراگیر است. این ماموریت به سادگی محقق نمی‌شود بلکه هنر، دیپلماسی و بازگشت طرف‌های ذی ربط به سوی یکدیگر از طریق مذاکرات را می‌طلبد.

لاوروف گفت: درباره سرنوشت بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه همواره صحبت کرده‌ایم. ولادیمیر پوتین (رئیس جمهوری روسیه) نیز در کنفرانس سالانه خود در این باره صحبت کرد. ما هیچ گاه نمی‌توانیم این فرضیه را قبول کنیم که کشوری خارجی سرنوشت و شکل رهبری در سوریه را تعیین کند. هیچ کسی نمی‌تواند یک راهکار یکجانبه را برای حل بحران سوریه تحمیل کند.

وی به دشواری گردهم آوردن کشورهایی اشاره کرد که دارای مواضع متضاد درباره بحران سوریه و چگونگی حل و فصل آن هستند.

کری نیز تاکید کرد: هیچ گونه راهکار نظامی برای حل بحران سوریه وجود ندارد و حل سیاسی تنها راه حل است.

وی همچنین گفت که مردم سوریه خود آینده کشورشان را مشخص می‌کنند.

کری تاکید کرد: ما در آمریکا کم کم واقعیت را قبول کرده‌ایم چراکه پیش شرط برکناری اسد به طولانی شدن جنگ و رنج مردم سوریه می‌انجامد در نتیجه نباید موانع را ایجاد کرد بلکه باید اجازه داد تا تمامی طرف‌ها به مذاکره بپردازند.

وی گفت: برای آغاز روند سیاسی در سوریه زمان زیادی منتظر نخواهیم ماند. راه حل و اقدامات لازم ظرف یک ماه مشخص خواهد شد و همگان در ژنو، وین و شورای امنیت با این مساله موافقت کرده‌اند.

از سوی دیگر، کری گفت که معیارهای بیشتر برای تعیین یک گروه به عنوان تروریست در مرحله بعدی گفت‌وگوها درباره سوریه تعیین می‌شود.

جان کری در جمع خبرنگاران گفت که مذاکرات میان دولت و اپوزیسیون سوریه احتمالا اواخر ژانویه 2016 آغاز می‌شود.

وی همچنین با تاکید بر ادامه پیشرفتی که از سوی شورای امنیت در روز جمعه حاصل شد، گفت: برای اولین بار از زمان آغاز جنگ سوریه سازمان ملل متحد موفق شد تا به صورت موفقیت آمیز یک نقشه راه برای حل صلح آمیز بحران از طریق روند سیاسی ارائه کند.

از سوی دیگر، دی میستورا نیز گفت: جامعه جهانی وحدت موضع خود را در قبال حل بحران سوریه از طریق قطعنامه‌ای که در شورای امنیت به تصویب رسید، نشان داده است. ماموریتی که محال بود اکنون ممکن شده است. اوضاع دشوار و پیچیده خواهد بود اما حل مشکل ممکن است.

روز جمعه نشست طرف‌های بین‌المللی در شهر نیویورک آمریکا با حضور وزرای خارجه 18 کشور و دبیرکل سازمان ملل و فرستاده این سازمان به سوریه برگزار شد.

ایسنا

018929095400.jpg

شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه سوریه را تصویب کرد

کنفرانس سوریه در نیویورک با صدور قطعنامه جدیدی از سوی شورای امنیت سازمان ملل به پایان رسید. این قطعنامه فشار بر رژیم بشار اسد و گروه‌های اپوزیسیون را برای دستیابی به صلح بیشتر خواهد کرد.

پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت درباره سوریه به اتفاق آراء از سوی اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به تصویب رسید. بان کی‌ مون دبیر کل سازمان ملل در نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد (۱۸ دسامبر/ ۲۷ آذر) با قرائت متن پیش‌نویس قطعنامه آن را به رای گذاشت و هر ۱۵عضو دائم و موقت شورای امنیت به آن رای مثبت دادند.

فرانک-والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان ابراز امیدواری کرد که این نشست بتواند پیشرفتی برای پایان دادن به بحران جاری سوریه ایجاد کند.

نکات مهم و اساسی قطعنامه سوریه

مشکل اساسی در مذاکرات نیویورک انتخاب فهرست هیات‌های برگزیده مخالفان سوری بود. سرنوشت سیاسی بشار اسد نیز موضوعی پرچالش بود که در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل مطرح نشده است.

فرانک -والتر اشتاین مایر، وزیر امور خارجه آلمان در نیویورک گفت که سرنوشت بشار اسد نیازی نیست در حال حاضر رقم بخورد. وی تاکید کرد که ما برای یک لحظه تصمیم نگرفته‌ایم بلکه در جستجوی راهی طولانی برای استقرار صلح در سوریه هستیم تا بتوانیم آتش بس برقرار بکنیم.

این طرح شامل نقشه راه برای برقراری صلح در سوریه است که بر اساس آن مذاکره صلح میان رژیم بشار اسد و گروه‌های اپوزیسیون باید در اوایل ژانویه ۲۰۱۶ میلادی آغاز شود. طبق این طرح در سوریه باید یک دولت انتقالی تشکیل گردد و برگزاری انتخابات با نظارت سازمان ملل انجام بگیرد.

پنج سال است که جهانیان شاهد جنگی ویرانگر در سوریه هستند. بیش از ۲۵۰ هزار در این جنگ کشته، صدها هزار نفر زخمی و ۱۲ میلیون سوری نیز آواره شدند.

تصویب قطعنامه مربوط به سوریه بعد از دو کنفرانس جهانی سوریه در وین میسر شده است. وزرای خارجه ۱۷ کشور از جمله ۵ عضو دائمی شورای امنیت، بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد، نمایندگان اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب، به همراه دیپلمات‌هایی بلندپایه از کشورهای منطقه یعنی ترکیه ، عربستان سعودی و ایران در نشست نیویورک حضور داشتند.

به رغم توافق حاصله در نیویورک، برای اجرای بندهای قطعنامه مربوط به سوریه و پیشرفت برای برقراری صلح، ضمانت اجرائی وجود ندارد.

DW

درگزارش خبرگزاری اسپوتنیک در باره جزئیات این مصوبه آمده است: دیروز روسیه و آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل سخنرانی هماهنگی داشتند و پیشنهاد کردند اقدامات شدیدتری در رابطه با قطع کانال های حمایت مالی از سازمان های بین المللی تروریستی به انجام برسد. قطعنامه مصوبه به فعالیت قاچاقچیان پایان خواهد داد، به حامیان جهادیست ها ضربه وارد خواهد آورد که به شستشوی پول های ناپاک دست می زنند و مانع از تجارت نفت خواهد شد. نشست ستاد کل سازمان ملل متحد گواه پیشرفت جدی در مذاکرات و ایجاد خوشبنی در آستانه دور سوم فرایند وین خواهد بود که امروز در نیویورک برگزار می شود.

به نوشته « وال استریت ژورنال» فرمات نشست شورای امنیت در نوع خود بی نظیر است: وزرای مالی کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد در این نشست حضور داشتند و جک لیو وزیر دارایی آمریکا ریاست این نشست را عهده دار بود.

سند 28 صفحه ای بطور مشترک توسط هیأت نمایندگی روسیه و آمریکا تهیه شده است. مسکو و واشنگتن پیشنهاد کردند قطعنامه شورای امنیت به تاریخ 1999 میلادی بر علیه « طالبان» و « القاعده» احیا شود و عنوان « دولت اسلامی» به آن اضافه شود. این سند ضمیمه ماده VII اساسنامه سازمان ملل متحد است — اگر خطری صلح و امنیت بین المللی را تهدید کند اجرای اینگونه اقدامات برای تمام کشورها ضروری خواهد بود.

ویتالی چورکین نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل متحد اعلام نمود که مسکو روی ارزیابی صادقانه مسأله تأمین سرمایه داعش حساب می کند.

روسیه ابتکار مشابهی در ماه فوریه مطرح کرد اما بسیاری از کشورها در اتخاذ تصمیمات مقابله با تأمین مالی شبه نظامیان شتاب به خرج ندادند. اما اکنون در زمینه فرایند روند حل و فصل مسأله سوریه دیپلمات ها تصمیم گرفتند دوباره به این مسأله توجه کنند.

مطابق با داده های وزارت امور خارجه آمریکا ، داعش حدود 500 میلیون دلار در سال از فروش نفت درآمد دارد. تروریست ها به حساب باج گیری و کلاهبرداری و قاچاق موادمخدر و فروش آثار تاریخی هر ماه 80 میلیون دلار بدست می آورند. قبلا بخش اصلی درآمد آنها از فروش نفت تأمین می شد ، اما از آغاز کارزار هوایی روسیه در سوریه، سود نفت تا 43 درصد افت کرد.

در نیویورک وزرا خواستار قطع حمایت مالی از داعش شدند و اینکه مانعی در راه قاچاق مواد مخدر ایجاد شود و مقامات کشورها — اعضای سازمان ملل — مجبور شوند با حامیان جنایتکاران مبارزه کنند. این سند فعال تر شدن تبادل اطلاعات بین کشورها، طراحی استانداردهای مشترک در نظارت بر عملیات خاکستری، پیگرد مقامات دخیل در اغماض اعمال جهادیست ها (انجماد دارایی آنها و ممنوعیت سفر آنها به خارج از کشور)، تدقیق معیارهای « لیستینگ» با هدف برقراری محدودیت بر اشخاص حقیقی و حقوقی و مسئولیت جزایی بر علیه حامیان شبه نظامیان را در نظر می گیرد.

این سند حکم کمیته تصویب تحریم ها بر ضد « القاعده» را وسیعتر می کند. گروه طراحی اقدامات مبارزه با شستشوی پول های ناپاک و بانک های خصوصی به مبارزه با شستشوی پول های ناپاک خواهد پرداخت.

اما ممکن است مشکلاتی در اجرای قطعنامه بروز کند. « هنوز همه کشورها در باره دکترین سازمان ملل به توافق نرسیدند. تفسیر قانون اساسی در کشورهای مختلف موضوع بسیار ظریفی است. پولینا زمسکووا نامزد علم تاریخ و دانشیار حقوق بین الملل دانشگاه علوم انسانی روسیه در مصاحبه با « نزاویسیمایا گازتا» چاپ روسیه گفت: به عقیده من، اکنون این مسأله نه حالت حقوقی بلکه سیاسی دارد: اگر کشورها حسن نیت نشان بدهند بلافاصه به اجرای موازین قطعنامه خواهند پرداخت. مشکل با کشورهایی می تواند بروز کند که به بازی سیاسی در « اذهان ملی» و « دفاع از حاکمیت» خود دست می زنند.

پس از تصویب سند، پان گی مون دبیر کل سازمان ملل طی 45 روز باید گزارش ویژه ای در باره منابع درآمد داعش تهیه کند و این اطلاعات هر چهارماه به روز خواهند شد.

رسانه های آمریکایی متذکر شدند که بین مسکو و واشنگتن سه اختلاف اصلی باقی می ماند. آمریکا از همکاری با روسیه در کارزار نظامی بر علیه داعش خودداری می ورزد. کشورها هنوز نتواستند در باره تهیه فهرست سازمان های تروریستی و اپوزیسیون میانه رو به توافق برسند که باید از آنها دعوت شود در مذاکرات شرکت کنند. بالاخره اینکه، در روسیه و آمریکا از دیدگاه های متفاوتی در باره آینده بشار اسد رئیس جمهور سوریه برخوردارند. اما با وجود این تضادها قطعنامه ای که به تصویب رسیده است و توسط مسکو و واشنگتن تهیه شده گواه اهمیت پیشرفت در مناسبات است.

دیدار وزرای دارایی سنگ محکی در فعال کردن جنگ با داعش بود. امروز وزرای امور خارجه که در نشست سوریه به ریاست جون کری وزیر امور خارجه آمریکا شرکت دارند به این گفتگو ادامه خواهند داد. دیپلمات ها نقشه گذار سیاسی در کشورهای خاور نزدیک را بررسی می کنند که بعد از آن در چارچوب دور سوم فرایند وین در نیویورک این پیشنهاد به بحث گذاشته خواهد شد.

اسپوتنیک

13940523163233588587405400.jpg

دمشق:

آمریکا استقلال سوریه را نقض می‌کند

دمشق اعلام کرد که آمریکا با حضور خود در سوریه، استقلال این کشور را نقض کرده و با تروریست‌ها مبارزه نمی‌کند.

به گزارش راشاتودی، «فیصل المقداد» معاون وزیر خارجه سوریه از حضور آمریکا در این کشور انتقاد کرد.

فیصل المقداد گفت: «فکر نمی‌کنیم که آمریکایی‌ها در مبارزه علیه تروریسم جدی باشند. آنها عملیات‌ خود را با ارتش سوریه هماهنگ نمی‌کنند. بنابراین حضور نیروهای آنها در سوریه غیرقانونی بوده و آنها با این کار استقلال کشورمان را نقض کرده‌اند.»

نیروهای آمریکایی به عنوان عضوی از ائتلاف بین المللی ضد داعش، بدون اجازه دولت سوریه، در این کشور حضور دارند.

ایلنا

139210011145504361780344400.jpg

الاخبار:

آمریکا در حال ساخت یک پایگاه هوایی در سوریه است

گزارشات حاکی از آن است که آمریکا در حال بازسازی یک پایگاه هوایی متروکه در استان حسکه در شمال شرق سوریه به منظور فرود جت‌های جنگنده و تامین پشتیبانی هوایی است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، روزنامه لبنانی الاخبار گزارش داد که متخصصین نیروی هوایی آمریکا در حال بازسازی و تجهیز پایگاه هوایی "ابوهاجر" در شمال سوریه است.

فرودگاه "ابوهاجر" در استان حسکه در شمال شرق سوریه که تحت کنترل یگان‌های مدافع خلق کرد است. دولت سوریه اجازه ایجاد پایگاه در سوریه یا انجام حملات هوایی در آنجا را به دولت آمریکا نداده است.

براساس این گزارش متخصصین آمریکایی حدود دو ماه در این منطقه بوده‌اند و اقدام به گسترش این محوطه هوایی کرده‌اند که از سال 2010 مورد استفاده قرار نگرفته است.

باند این فرودگاه 5 / 2 کیلومتر است که می‌تواند توسط جت‌های جنگنده برای حملات هوایی و ارسال تجهیزات نظامی مورد استفاده قرار گیرد.

پیش از این گزارشی منتشر شده بود که براساس آن آمریکا و نیروهای کرد در حال همکاری برای ساخت یک پایگاه هوایی نظامی 10 هکتاری در حسکه هستند.

در پایان ماه نوامبر گزارش شد که دو بالگرد آمریکایی از شهر رمیلان پرواز کرده‌اند و هشت متخصص نیروی نظامی آمریکایی نیز سوار بر آن بودند. در ماه اوت آمریکا حملات هوایی علیه داعش را از پایگاه هوایی اینجرلیک در ترکیه آغاز کرد.

ایسنا

1753170400.jpg

بشار الجعفری اعلام کرد؛

مخالفت قاطعانه دمشق با اعزام نیروهای خارجی به خاک سوریه

«بشار الجعفری» نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در سخنانی تأکید کرد: هرگونه اعزام نیروهای خارجی به خاک سوریه توسط هر دولتی بدون موافقت دولت دمشق، نقض آشکار قوانین بین المللی است.

به گزارش خبرگزاری سانا، «بشار الجعفری» وزیر خارجه سوریه امروز پنجشنبه به برخی اخبار در خصوص اعزام نیروهای خارجی به خاک این کشور واکنش نشان داد.

بر اساس این گزارش، وی در این زمینه تصریح کرد: هیچ دولتی حق ندارد بدون هماهنگی قبلی با دولت دمشق و موافقت آن اقدام به اعزام نیروهای خود به خاک سوریه کند.

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل همچنین اظهار داشت: هرگونه اعزام نیروهای خارجی به خاک سوریه توسط هر دولتی بدون موافقت دولت دمشق، نقض آشکار قوانین بین المللی است.

وی همچنین تصریح کرد: کسانی که بدیهی ترین اصول احترام به حاکمیت ملی دیگر کشورها را درک می کنند باید بدانند که اعزام نیروهای نظامی به خاک سوریه بدون موافقت دولت دمشق با نص صریح منشور سازمان ملل در تعارض است.

مهر

145024180564400.jpgعربستان و اعراب حوزه خلیج فارس در حال بررسی اعزام نیرو به سوریه

وزیر خارجه عربستان فاش کرد که کشورش و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در حال بررسی اعزام نیرو به سوریه هستند.

به گزارش سایت شبکه اسکای نیوز عربی، عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان در جمع خبرنگاران در پاریس گفت که عربستان و دیگر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در چارچوب تلاش‌های آمریکا علیه داعش اعزام نیروهای ویژه به سوریه را بررسی می‌کنند.

الجبیر تاکید کرد که رایزنی‌هایی بین کشورهای شرکت کننده در ائتلاف مانند عربستان، امارات، قطر و بحرین در خصوص اعزام نیروهای ویژه به خاک سوریه وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد که رایزنی‌ها در این زمینه ادامه دارد و این مساله بعید نیست.

الجبیر تصریح کرد: رایزنی‌ها با هدف بررسی و مشخص کردن نیازها و اهداف چنین عملیاتی در جریان است و پیش‌بینی می‌شود که طی هفته‌های آتی چارچوب کلی این طرح مشخص شود.

در عین حال شبکه الجزیره به نقل از الجبیر گزارش داده است که اعزام نیرو به کشورها در چارچوب ائتلاف جدید امر بعیدی نیست.

ایسنا

1039133400.jpg

ستاد کل نیرو های مسلح روسیه:

هواپیما های روسی 1200 دستگاه نفتکش داعش در سوریه را نابود کردند

ژنرال سرگئی رودسکوی رئیس اداره کل عملیات ستاد کل نیرو های مسلح روسیه اعلام کرد که در طول چند هفته اخیر شدت ضربات به مواضع داعش و دیگر گروه‌های تروریستی در سوریه افزایش یافته است.

او گفت: جنگنده های روسی روز به روز بیشتر منابع حصول درآمد تروریست ها در سوریه را نابود می کنند. برای رسیدن به این هدف در سه روز اخیر به ضربات شدت داده شده و شش واحد غیر قانونی استخراج نفت و هفت ستون نفتکش ها و مقادیر چشمگیر فراورده های نفتی محو و نابود گردید. از آغاز عملیات هوایی روسیه تا کنون هواپیما های کشور ما متجاوز از 1200 دستگاه نفتکش داعش را در سوریه نابود کردند.

نماینده نظامی روسیه تأکید کرد که نیرو های مسلح سوریه با حمایت جنگنده های کشور ما به عملیات تعرضی در امتداد جبهه ادامه دادند. نبرد های مخصوصاً شدید در استان های لاذقیه، حلب، حما، حمص و حوالی دمشق جریان دارند. تشکیلات تروریستی تلفات چشمگیری می دهند.

مثلاً نیرو های دولتی در استان حلب باز هم دارند به وسعت حوزه امنیتی بدور فرودگاه کویرس را افزایش می‌دهند و به تعرض در سمت جنوب غربی به سوی ادلب ادامه می دهند. آن‌ها در هفته گذشته با خنثی سازی مقاومت سر سختانه اشرار، توانستند 9 قصبه مسکونی را از لوث وجود تروریست ها آزاد کنند.

دسته های ضربتی ارتش دولتی سوریه در استان لاذقیه در حال عملیات تعرضی در سمت های شمالی و غربی بودند و در مرز سوریه — ترکیه به کنترل خود بر یک بخش آن توسعه دادند.

در ناحیه شهر های السرمانیه و سالمه ارتفاعات تاکتیکی مهم و پاره‌ای از قصبات مسکونی از لوث دشمن پاکسازی شدند.

یگان های دولتی و نیروی مردمی بسیج سوریه در بخش مرکزی این کشور یک تعداد ارتفاعات و حوزه های مهم در ناحیه شهر میهن را اشغال کردند و در حومه های دمشق به هجوم پرداختند و دارند حلقه محاصره تشکیلات غیر قانونی مسلح در سمت های مرج السلطان و نوله و دوما و الزبدانی را تنگتر می سازند.

اسپوتنیک

turkey_isis_skitsi1400-3.jpg

به دنبال یک افشاگری متهم به خیانت به کشور شد

نماینده پارلمان ترکیه: داعش از ترکیه مقدار زیادی گاز سارین دریافت کرده است

دادستانی ترکیه علیه ارن اردم، نماینده پارلمان از طرف حزب جمهوری خواه خلق را به خیانت به کشورمتهم کرده و برای وی پرونده کیفری تشکیل داده و فردا نمایندگان پارلمان ترکیه درباره سلب مصونیت از وی رای گیری خواهند کرد.

به گزارش نشریه صباح، دادستانی آنکارا پس از مصاحبه ارن اردم ، نماینده پارلمان این کشور با شبکه تلویزیونی "راشا تودی" که در آن گفت داعشی ها در سال 2013 مقدار زیادی گاز سارین از ترکیه دریافت کرده اند، تحقیقات در رابطه با وی را آغاز کرده است. به گفته سیاستمدارترک از این گاز سمی در حملات شیمیایی به دمشق که صدها قربانی داشته، استفاده شده است.

یاداور می شود ارن اردم روز ده دسامبر شواهد و مدارک حاکی از ارسال گاز سارین از ترکیه به سوریه را به پارلمان ترکیه ارائه داد. به گفته این سیاستمدار در سال 2013 دادستانی شهر آدنا ترکیه علیه ده نفر به اتهام ارسال گاز سارین به سوریه پرونده کیفری تشکیل داد اما یک هفته بعد این متهمان را با وجود شواهد و مدارک درباره مقصر بودن آنها آزاد کرد.

نماینده پارلمان ترکیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "راشا تودی" اظهار داشت هم در ترکیه و هم در غرب می دانند که چه کسانی در ورای حملات شیمیایی در سوریه در سال 2013 قرار دارند اما بطور بی اساس دولت بشار اسد را به این کار متهم می کنند.

اسپوتنیک

184994400.jpgمخالفت «بان کی مون» با مرتبط کردن حل بحران سوریه با آینده «اسد»

دبیر کل سازمان ملل متحد مرتبط کردن حل بحران سوریه با آینده بشار اسد را غیر قابل قبول دانست.

به گزارش خبرگزاری الجزیره، دبیر کل سازمان ملل متحد مرتبط کردن حل بحران سوریه با سرنوشت بشار اسد را غیر قابل قبول دانست.

«بان کی مون» این مطلب را در کنفرانس پایان سال ۲۰۱۵ گفت و تصریح کرد که پیش از هر اقدام در سوریه باید آتش بس در همه مناطق آن برقرار شود.

وی همچنین گفت ادامه بحران در سوریه موجب بروز ناآرامی هایی در دیگر کشورهای منطقه شده است.

با کی مون نبود حاکمیت سیاسی را موجب رشد گروه های افراطی و سازمانهای تروریستی در سوریه دانست.

مهر

russia-S-400.jpg

استقرار 7 هزار نیروی روسی در مرزهای ترکیه

رئیس‌جمهور روسیه دستور استقرار هفت هزار سرباز این کشور را در مرزهای ترکیه و ارمنستان صادر کرد

به گزارش روزنامه "زمان" ترکیه، "ولادیمیر پوتین" -رئیس‌جمهور روسیه- به وعده خود جامه عمل پوشاند و هفت هزار سرباز خود را در مرزهای ترکیه و ارمنستان مستقر کرد.

برخی کارشناسان این اقدام را نشان‌دهنده آن دانستند که به دنبال سرنگونی جنگنده روسی از جانب ترکیه، مرزهای ارمنستان به عنوان مرز روسیه اعلام شده است.

رسانه‌های روسی گزارش دادند "ولادیمیر پوتین" به اعزام هفت هزار نفر از نیروهای ارتش روسیه به مرزهای ترکیه و ارمنستان و نیز تجهیز آنها به سامانه های پدافند هوایی، ضد تانک و موشک انداز دستور داده است.

این اقدام روسیه در چارچوب اجرای سیستم دفاع هوایی مشترک با ارمنستان صورت گرفته است، ولی با تهدیدات ترکیه علیه مسکو نیز مقابله خواهد کرد

مشرق

خبر آنلاین نیز از استقرار سامانه پدافند حرفه ای اس. 400 روسیه در ارمنستان خبر داد

1450083643799400.jpg

          وضعیت نابسامان دو شهرک شیعه‌نشین در سوریه /

                                                                          17 مورد فوت به دلیل کمبود دارو

در پی 9 ماه‌ محاصره دو شهر شیعه نشین «فوعه» و «کفریا» در استان ادلب به دست گروه تکفیری جبهه النصره جدیدترین اخبار از این مناطق حاکی از آن است که 17 غیرنظامی از جمله پنج زن و یک نوزاد شیرخوار در این دو منطقه شیعه نشین به دلیل کمبود دارو و تجهیزات پزشکی جان خود را از دست داده‌اند.

یک پزشک در بیمارستان صحرایی فوعه در مصاحبه با روزنامه الاخبار لبنان اعلام کرد که این 17 غیرنظامی در دوره آتش‌بس جان خود را از دست دادند و بیشتر داروهایی که برای درمان برخی از بیماری‌ها ضروری است، در آنجا وجود ندارد.

وی عنوان داشت که دلایل این فوت‌ها نبود مواد شستشوی کلیه و داروی‌های بیماران سرطانی و بیماران قلبی و بیماران مبتلا به آسم و خونریزی بوده است.

این پزشک تصریح کرد که در نتیجه کمبود شدید دارو و ملزومات درمانی که جان ده‌ها بیمار کلیوی را به دلیل نبود مواد لازم برای شستشوی کلیه تهدید می‌کند، وخیم‌تر می‌شود.

از آنجا که فعالیت ایستگاه پمپاژ به دلیل نبود سوخت متوقف شده است، این دو منطقه دچار بحران شدید تامین آب شرب هستند.

ساکنان این منطقه می‌گویند که همچنین با کمبود مواد غذایی از جمله برنج، شکر و بلغور مواجه هستند.

بهبود اوضاع در فوعه و کفریا – زبدانی همچنان از زمان اعلام آن در سپتامبر گذشته در حالت تعلیق به سر می‌برد و علت آن عدم هماهنگی میان گروه‌های مسلح است که تمامی راه‌ها و ورودی‌ها را تحت تصرف خود دارند و کمک‌ها تنها محدود به وارد کردن برخی از مایحتاج به این دو منطقه شده‌ است.

اخیرا دولت سوریه و مخالفان این کشور به توافق آتش‌بس در شهر زبدانی واقع در حومه دمشق و شهرک‌های شیعه‌نشین الفوعه و کفریا دست یافته بودند و براساس این توافق باید تمامی درگیری‌ها میان ارتش سوریه و حزب الله لبنان از یک سو و شبه نظامیان مخالف از سوی دیگر، در شهر زبدانی و شهرک‌های شیعه نشین الفوعه و کفریا در حومه ادلب برای شش ماه متوقف شود.

مخالفان و دولت سوریه با تمامی بندهای این توافقنامه موافقت کرده‌ بودند. قرار بود این توافقنامه با نظارت سازمان ملل اجرایی شود.

ایسنا

1937122400.jpg

تدوام تنش های آنکارا با همسایگان؛

ادامه اعتراضات ضد ترکیه از روسیه تا عراق

همزمان با گسترش اعتراضات ضد ترکیه از سوی مقامات و مردم عراق، روسیه نیز دور جدیدی از اعتراضات را علیه آنکارا مطرح کرد.

تنش های آغاز شده میان ترکیه و روسیه از یک سو، و عراق و ترکیه از سوی دیگر همچنان ادامه دارد بطوریکه روز گذشته شهرهای مختلف عراق صحنه های برپائی اعتراضات ضد ترکی بود.

گزارش‌ها حاکی است که روز شنبه دست کم چهار هزار نفر در مرکز بغداد علیه حضور نیروهای نظامی ترکیه در شمال عراق دست به تظاهرات زده‌اند. تظاهر کنندگان با تجمع در میدان «التحریر» با سر دادن شعارهای «مرگ بر ترکیه و مرگ بر اردوغان» پرچم ترکیه را آتش زده‌اند.

طبق این گزارش در شهر بصره در جنوب عراق نیز هزاران عراقی دست به راهپیمایی زده‌اند.

بر اساس این گزارش، روز گذشته هزاران عراقی در بغداد و بصره علیه حضور نیروهای نظامی ترکیه در نزدیکی موصل دست به راهپیمایی زدند و همزمان وزرای خارجه روسیه و عراق در گفتگویی تلفنی درباره حضور نیروهای ترک در شمال عراق مذاکره کرده‌اند.

همزمان با این اعتراضات «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه، نیز انتقادات جدیدی را از آنکارا مطرح کرد.

در همین رابطه وزارت امورخارجه روسیه اعلام کرد سرگئی لاوروف، در گفتگوی تلفنی با ابراهیم جعفری، همتای عراقی خود در خصوص «تهاجم غیرقانونی» ترکیه به شمال عراق مذاکره کردند.

به گزارش ایتارتاس، وزارت امور خارجه روسیه اعلام کردد: ابراهیم جعفری در این گفتگوی تلفنی آخرین تحولات در خصوص «تهاجم غیرقانونی نیروهای نظامی ترکیه در شمال عراق و همچنین شکایت بغداد به سازمان ملل دراین باره رایزنی کردند.»

طبق این گزارش، سرگئی لاوروف نیز، حمایت قاطع روسیه از حق حاکمیت و یکپارچگی عراق ر ا اعلام کرد. همچنین لاوروف از اقدامات قانونی دولت عراق براساس عرف بین المللی و قوانین سازمان ملل حمایت کرده است.

به گزارش رویترز، دولت عراق روز جمعه به طور رسمی نسبت به حضور نیروهای نظامی ترکیه در اردوگاه «بعشیقه» در نزدیکی موصل به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرده است.

عراق در شکایت خود به شورای امنیت، حضور نیروهای نظامی ترکیه در شمال این کشور را خوانده و خواهان «خروج فوری و بی‌قید و شرط» این نیرو‌ها شد.

هفته گذشته گزارش‌ها در خصوص حرکت یک هنگ زرهی ترکیه به اردوگاه «بعشیقه» در شمال موصل در استان نینوای عراق باعث بروز تنش بین آنکارا و بغداد شد.

عراق سفیر ترکیه را احضار کرد و ترکیه می‌گوید، این نیرو‌ها برای اموزش داوطلبان به منطقه اعزام شده‌اند و از شمال عراق خارج نخواهند شد.

پیشتر ترکیه گفته بود که اردوگاه و کمپ اموزشی «بعشیقه» که در ۳۰ کیلومتری شمال شرقی شهر موصل واقع شده، با هماهنگی وزارت دفاع عراق و فرمانداری موصل تاسیس شده است.

شهر موصل با بیش از یک میلیون نفر جمعیت تابستان سال گذشته به تصرف گروه حکومت اسلامی در آمد. از آن زمان تاکنون مقام‌های عراقی از احتمال آغاز عملیات آزاد سازی این شهر خبر داده‌اند، اما به دلایل مختلف چنین عملیاتی تاکنون به تعویق افتاده است.

این در حالی است که در دو هفته گذشته نیز شهرهای مختلف روسیه از جمله مسکو بواسط اقدام آنکارا در سرنگون کردن جنگنده روسی، صحنه اعتراضات ضد ترکیه بوده است.

مهر

zeman-400.jpg

رئیس‌جمهوری چک:

ترکیه به عنوان متحد داعش عمل می‌کند

رئیس‌جمهوری چک گفت که ترکیه‌ای که مانند متحد داعش عمل می‌کند، نباید بخشی از اتحادیه اروپا باشد.

به گزارش اسپوتنیک، «میلوش زمان»، رئیس‌جمهوری چک از پیشنهاد پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا با تاکید بر این‌که به نظر می‌رسد آنکارا به مثابه متحد شبه نظامیان داعش عمل می‌کند و نه قدرت‌های غربی، انتقاد کرد.

رئیس‌جمهوری چک، در پایان سفر به منطقه بوهمیا در شمال این کشور، طی سخنانی تصمیم مقام‌های اتحادیه اروپا برای تجهیز آنکارا به بسته کمکی سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری برای نگه داشتن پناهندگان گریخته از خشونت‌های سوریه به خاک ترکیه و جلوگیری از رسیدن آن‌ها به اروپا، را محکوم کرد.

وی افزود: «ترکیه به‌رغم این‌که یکی از اعضای ناتو است اما همچون متحد داعش و نه غرب، عمل می‌کند.»

زمان، مواضع خود را با این استدلال تشریح کرد که ترکیه می‌تواند پناهندگان سوری را در سرزمین خود که اکثریت جمعیت آن مذهب مشترک (اسلام) دارند، اسکان دهد.

رئیس جمهور چک همچنین گفت: «بروکسل باید با احتیاط بیشتری نسبت به آنکارا برخورد کند.»

زمان نخستین سیاستمدار اروپایی نیست که در پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا، دچار تردید است.

در اوایل ماه نوامبر، آنکارا قراردادی با بروکسل منعقد کرد که حاکی از آن است که ترکیه در عوض بسته کمکی سه میلیار دلاری و احیای مذاکرات درباره پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا، از عهده جریان مهاجرت فزاینده به اروپا برخواهد آمد.

ایلنا

245278390.jpg

بزرگترین انبار داعش در الرمادی کشف شد

نیروهای عراقی انبار بزرگی از تسلیحات مرگبار داعش را پس از بازپس گیری بخش‌هایی از شهر الرمادی در نزدیکی بغداد، کشف کرده‌اند.

به گزارش ابنا، نیروهای عراقی با حمله به یک انبار اسلحه داعش در شهر الرمادی، مقادیر اسلحه و راکت‌های دست ساز را کشف کردند.

براساس این گزارش، نیروهای عراقی انبار بزرگی از تسلیحات مرگبار داعش را پس از بازپس گیری بخش‌هایی از شهر الرمادی در نزدیکی بغداد، کشف کرده‌اند.

این نیرو‌ها راکت‌هایی را که از کپسول گاز درست شده‌اند، همراه با صد‌ها گلوله انفجاری، در این شهر محاصره شده، به نمایش گذاشتند.

گمان می‌رود حدود ۳۰۰ داعشی پس از منجر کردن پلی بر روی رودخانه فرات که با هدف جلوگیری از ورود نیروهای دولتی به الرمادی صورت گرفت، در نقطه‌ای در این شهر گرفتار شده‌اند.

داعش از اوایل این ماه که عراق حملات تازه‌ای را برای بازپس گیری الرمادی شروع کرد، همه پل‌های منتهی به مرکز این شهر را خراب کرد.

245277400.jpg

سرتیپ «اسماعیل المحلاوی» فرمانده عملیات نظامی غرب استان انبار گفت: نیروهای داعش در تلاش برای جلوگیری از پیشروی ما، آخرین پل منتهی به شهر را خراب کردند.

سخنگوی فرماندار استان الانبار گفت: گزارش‌هایی دریافت شده است که داعش علاوه بر این، سرگرم تخریب ساختمان‌ها و برج‌های رادیویی است.

وی گفت: ما قبلا هم شاهد این کار‌ها بوده‌ایم، آن‌ها نه فقط پل‌ها، که تعداد زیادی از زیرساخت‌های داخل شهر را از بین می‌برند.

این مقام امنیتی افزود: نیروهای داعش خارج کردن خانواده‌هایشان از الرمادی و منتقل کردن آن‌ها به شهر هیت را از دو ماه قبل آغاز کرده‌اند.

سخنگوی فرماندار الانبار گفت: در حال حاضر اوضاع در این استان علیه داعش است و تصمیم مسلح کردن جنگجویان قبیله‌ای سنی الرمادی علیه داعش، عامل مهمی بود که روند این جنگ را تغییر داد.

نیروهای عراقی اوایل این هفته به داخل الرمادی پیشروی کردند و کنترل یک مجتمع ارتش در شمال این شهر را به دست گرفتند.

ایلنا

P9400.jpg

پوتین: هر نيرويی كه نظاميان روسي مستقر در سوريه را تهديد كند، نابود ميشود،

                                                                                   دستور به مقابله جدی داده ام

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد هر نیروی تهدید کننده نظامیان روسی در سوریه باید نابود شود و دستور داد در این شرایط بطور فوق العاده شدید عمل شود.

پوتین در نشست مسئولان وزارت دفاع روسیه گفت: " می خواهم به کسانی که دوباره برای سازماندهی تحریکات علیه نظامیان ما تلاش کنند، هشدار دهم. ما تدابیر بیشتری برای تامین امنیت نظامیان و پایگاه هوایی روسیه در سوریه اتخاذ کرده ایم. این پایگاه با اعزام هواپیماها و وسایل جدید پدافند هوایی تقویت شده است".

پوتین تاکید کرد:" تمام عملیات نیروی هوایی تهاجمی با پشتیبانی جنگنده ها صورت می گیرد دستور می دهم با شدت فوق العاده زیاد عمل شود. هر هدف تهدید کننده نظامیان یا تاسیسات زمینی ما باید فورا نابود شود".

پوتین ضمنا به پیشبرد همکاری با کشور های ذینفع در از بین بردن تروریست ها فرا خواند.

اسپوتنیک

1_009_2222-10.jpg

عراق از ترکیه به شورای امنیت شکایت می کند

نخست وزیر عراق روز جمعه وزارت خارجه کشورش را مامور تنظیم یک شکایت رسمی در شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ترکیه کرد تا آنکارا را از طریق مجامع بین المللی به عقب نشینی از خاک عراق وادار کند.

حیدرالعبادی در بیانیه ای که دفتر وی عصر جمعه منتشر کرد، از وزارت خارجه کشورش خواسته است با تنظیم یک شکایت در شورای امنیت سازمان ملل از جانب عراق، از این شورا بخواهد که به مسئولیت های خود با توجه به منشور ملل متحد عمل کرده و ترکیه را ودار کند نیروهایش را از اراضی عراق خارج کند.

وی بر ضرورت بحث درباره این موضوع در یک جلسه ویژه شورای امنیت و نیز ارائه یک شکایت به عنوان سند رسمی در این نهاد بین المللی تاکید کرده است.

این بیانیه تاکید دارد اقدام ترکیه یک تخلف آشکار از مفاد و احکام بین المللی و نقض حرمت ارضی عراق است که بدون اطلاع و رضایت مقامات این کشور صورت گرفته است.

العبادی همچنین خواستار اقدام شورای امنیت درحمایت از امنیت، حاکمیت و صلح و وحدت ارضی شده و گفته است که انتظار دارد این شورا برای خروج فوری نیروهای ارتش ترکیه از اراضی عراق یک دستور صادر کند.

براساس این گزارش ابراهیم جعفری وزیر خارجه عراق نیز روز جمعه از سازمان ملل خواسته است به نقش خود درجهت حفاظت از حاکمیت و وحدت ارضی عراق عمل کند.

حیدرالعبادی روز پنجشنبه در پاسخ به اظهارات مقامات ترک در باره حضور نظامیانشان در خاک عراق گفته بود که تنها راه حل بحران عقب نشینی فوری نظامیان ترکیه از استان نینوا در شمال عراق است.

وزارت خارجه عراق نیز ادعاهای مقامات عراقی را مبنی بر اینکه ارسال نیروهایشان به استان نینوا با اطلاع و توافق دولت عراق بوده، رد کرده است.

رجب طیب اردوغان روز گذشته به درخواست سران عراق مبنی بر تخلیه شمال عراق پاسخ منفی داد و گفت درباره خروج نظامیان کشورش از استان نینوا با کسی گفت و گو نخواهد کرد.

اردوغان همچنین باردیگر مدعی شد که ورود این نیروها با توافق دولت عراق بوده است.

بیش از یک هزار و 200 نظامی ترکیه ای از روز جمعه گذشته وارد پایگاه نظامی بعشیقه در استان نینوا شده اند.

ترکیه می گوید، این نیروها را برای کمک به دولت عراق در جنگ علیه داعش و آموزش داوطلبان محلی ،به منطقه گسیل داشته است.

ایرنا

9T142456Z400-4.jpg

در دیدار با هیات اعزامی ترکیه در بغداد؛

العبادی: حل بحران آنکارا و بغداد منوط به خروج نیروهای ترکیه از عراق است

نخست وزیر عراق در دیدار با هیات اعزامی ترکیه به بغداد اعلام کرد: حل بحران ایجاد شده در روابط آنکارا و بغداد تنها از طریق خروج نیروهای ترکیه از عراق ممکن است.

به نوشته روزنامه مصری الیوم السابع، حیدر العبادی، نخست وزیر عراق روز پنج شنبه با هیاتی از مسئولان ترکیه در بغداد دیدار کرد.

وی در این دیدار که با حضور فریدون سینیرلی اوغلو، وزیر خارجه ترکیه و هاکان فیدان، رئیس سازمان اطلاعات این کشور برگزار شد، تنها راه حل بحران به وجود آمده در روابط دو کشور را خروج نیروهای ترکیه از خاک کشورش خواند.

این در حالی است که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز پنج شنبه مدعی شده بود که نیروهای کشورش به درخواست حیدر العبادی به عراق رفته‌اند.

هیات اعزامی ترکیه نیز ضمن اعلام پایبندی آنکارا به احترام به حاکمیت و تمامیت عراق به حمایت ترکیه از عراق در جنگ با تروریسم تاکید کرد.

العبادی نیز به نوبه خود اعلام کرد: خروج نیروهای ترکیه از خاک عراق عرصه را برای روابط مثبت و همکاری و هماهنگی بیشتر میان دو کشور همسایه عراق و ترکیه در عرصه‌های مختلف فراهم می‌کند.

دولت عراق پیشتر مکررا از ترکیه خواسته بود که نیروهای خود را از موصل در شمال غرب این کشور خارج کند. ترکیه سوم دسامبر بدون اطلاع دولت فدرال عراق نیروهایش را به موصل برد. عراق نیز به ترکیه 48 ساعت فرصت داده بود تا نیروهای خود را از این کشور خارج کند.

همچنین وزارت خارجه عراق پنجم دسامبر سفیر ترکیه در عراق را اظهار کرده و یادداشت اعتراض آمیز خود را به وی تقدیم کرد.

ایسنا

1796e144ff400.jpg

روزنامه اتریشی:

کنفرانس مخالفان اسد در ریاض کمک به داعش بود

روزنامه «استاندارد» چاپ اتریش در خصوص «مذاکرات دمکراسی سوریه» که در ریاض برگزار شد، نوشت: تشکیل این گونه کنفرانس ها و پیش از آن مانند کنفرانس قاهره نه تنها در راستای مبارزه با تروریسم نبود، بلکه منجر به افزایش توان گروهک تکفیری - تروریستی داعش شد.

این روزامه اتریشی امروز (پنجشنبه) در عین حال ضمن اشاره به کنفرانس های ژنو و وین که در مورد صلح سوریه برگزار شد، افزود: این کنفرانس ها با هماهنگی سازمان ملل و به همراه یک تیم ناظر برگزار شد تا تمامی پیشنهادها و عملکرد کشور های مختلف برای پیدا کردن یک راه حل سیاسی مد نظر قرار بگیرد و در پایان، نتایج جلسه با همانگی دیگر کشور ها اعلام شود.

در کنفراس ریاض نه تنها هیچ سازمان بین المللی نظاره گر نبود، بلکه گروه شبه نظامی احرار الشام خواستار نابودی تمام ارکان های نظام سوریه و روی کار آمدن مخالفان بود.

به نوشته استاندارد، از جمله گروه های مخالف دولت سوریه که سعی در به دست آوردن قدرت هستند، جیش الاسلام و اسلامگرایان قدرتمند احرار الشام است که از نظر ایدئولوژیکی به القاعده نزدیک هستند.

استاندارد افزود: عربستان به دنبال مشارکت و هماهنگ کردن گروه های مختلف در سوریه برای برکناری بشار اسد است.

ایرنا

در همین زمینه خبرگزاری اسپوتنیک درباره اختلاف بین واشنگتن و مسکو راجع به معرضان سوری می نویسد: واشنگتن «احرار الشام» و «جیش الاسلام» را تروریست ندانسته و اصرار بر شرکت آنان در مذاکرات در باره آینده سوریه دارد در حالیکه مسکو اصرار می ورزد که این سازمان ها در فهرست سازمان های تروریستی وارد شوند..

1929769400-3.jpg

نظامیان ترکیه به دنبال آموزش نیروهای عراقی نیستند

یک منبع آگاه عراقی اعلام کرد که نظامیان ترک مستقر در خاک عراق جزء نیروهای ویژه هستند و به دنبال آموزش نیروهای عراقی نیستند.

یک منبع بلندپایه عراق در گفتگو با المیادین اعلام کرد که نظامیان ترکیه که به خاک عراق نفوذ کرده اند به دنبال آموزش نیروهای عراقی نیستند.این منبع افزود: نیروهای ترک مستقر در اطراف موصل از نوع نیروهای ویژه هستند.

منبع عراقی در ادامه گفت که نیروهای ترکیه با نیروهای آمریکایی در منطقه «الیعربیه» هماهنگ هستند و هماهنگی این طرف ها از سوی عراق رصد می شود. بنا بر اعلام این منبع عراقی، نیروهای ترکیه و آمریکا با تلفن های ماهواره ای و تلفن های بی سیم با کدهای باز با یکدیگر هماهنگی می کنند.

گفتنی است ترکیه اخیرا شماری از نظامیان خود را که پیش از این عملا در اقلیم کردستان عراق حضور داشتند به منطقه «بعشیقه» در نزدیکی موصل منتقل کرده است.بنا بر ادعای ترکیه، این نیروها با آگاهی ائتلاف مقابله با داعش در عراق مستقر شده اند و هدف آنها آموزش نیروهای عراقی است. این در حالی است که مقامات عراقی از این اقدام ترکیه به عنوان نقض حاکمیت این کشور یاد کرده اند.

مهر

13931112000779400.jpg

کمیته دفاع پارلمان عراق خواهان لغو توافق امنیتی با آمریکا شد

پارلمان عراق توافق امنیتی با آمریکا را بازنگری خواهد کرد.

به گزارش راشا تودی، کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق بازبینی توافق امنیتی با آمریکا و لغو آن را خواستار شد.

کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق این توافق را برای این کشور نامناسب دانسته و خواستار تغییر و یا لغو آن شد.

ایلنا

154ee4d71e0b0e268f210532a7c7d426400.jpg

آغاز خروج گروه های مسلح از حمص در پی توافق با دولت سوریه

طلال البرازی استاندار حمص اعلام کرد در پی توافق گروههای مسلح در حمص با دولت ، این گروه ها شروع به خروج از منطقه الوعر کردند.

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا ) طلال البرازی افزود: صبح امروز در راستای اجرای توافق صورت گرفته با دولت ، نخستین گروه از این افراد مسلح ازاین منطقه خارج شد.

استاندارحمص پیش ازاین به فرانس پرس گفته بود براساس توافق صورت گرفته ، عناصر مسلح از آخرین محله تحت اشغال خود در شهر حمص خارج می شوند و ما این توافق را به صورت مرحله بندی شده اجرا خواهیم کرد و در نخستین مرحله 200 تا 300 فرد مسلح خروج از این شهر را آغاز می کنند.

وی جزییات بیشتری از این توافق میان دولت سوریه و مخالفان و میانجی احتمالی آن ارایه نداد و به این نکته بسنده کرد که این توافق با نظارت سازمان ملل و هلال احمر سوریه اجرا می شود.

بحران در سوریه از سال 2011 با تهاجم گسترده گروه های تروریستی مورد حمایت غرب و برخی کشورهای عربی منطقه ، برای سرنگون کردن دولت قانونی این کشور آغاز شده است.

کارشناسان امیدوارند این نخستین گام از پایان درگیری های جاری در سوریه باشد.

ایرنا

resized-42288400-2.jpg

بازگشت آوارگان سوری به میهن ادامه دارد

در پی عملیات ارتش سوریه که منجر به بازپس گیری شهرهای جدید از تروریست ها می شود، تعداد هر چه بیشتر آوارگان سوری به میهن باز می گردند.

چند آواره سوری که تابستان امسال به همراه صدها هزار نفر از هموطنان خود به آلمان رفته بودند، به سوریه باز گشتند. آنها در مصاحبه با خبرگزاری "ریا نووستی" گفتند که این تصمیم را به سه دلیل گرفته اند. اولا آوارگان معلوم کردند که هیچ بهشتی در اروپا وجود ندارد، ثانیا پس از حملات تروریستی پاریس بر روحیه اسلام هراسی و اسلام ستیزی در اروپا به تحو قابل توجهی افزوده شده و ثالثا اوضاع در سوریه در پی حملات هوایی روسیه رو به بهبودی گذاشته است.

آوارگان بر سر راه به سوی آلمان، با رنج ها و محرومیت های زیادی روبرو شده بودند و و پس از رسیدن به آنجا نیز در شرایطی مشکل و غیر قابل تحومل زندگی می کردند.

حملات تروریستی فرانسه و عملیات پلیس در محله های مهاجرنشین پاریس و بروکسل که به دنبال این حملات صورت گرفته، آخرین عاملی بود که آنها را وادار به بازگشت به سوریه کرده است.

اسپوتنیک

bilal-erdogan-400.jpg

روزنامه ایتالیایی کوریره دلاسرا اعلام کرد؛

تحقیق دادستانی شهر بولونیا ایتالیا علیه پسر اردوغان به اتهام پولشویی

روزنامه ایتالیایی کوریره دلاسرا اعلام کرد: دادستانی شهر بولونیا در شمال ایتالیا در پی شکایت یک تاجر ترک، پرونده ای علیه بلال اردوغان پسر رئیس جمهور ترکیه به اتهام پولشویی گشود.

به گزارش تارنمای این روزنامه ایتالیایی ، در پی شکایت یک تاجر ترک مخالف سیاسی دولت اردوغان، علیه بلال اردوغان پسر رئیس جمهوری ترکیه که اخیرا برای ادامه تحصیل به شهر بولونیا در شمال ایتالیا سفر کرده، دادستانی این شهر نیز پرونده ای برای تحقیقات در خصوص پول هایی که وی به همراه خود به ایتالیا منتقل کرده است، گشود.

بر اساس این گزارش، پسر 35 ساله رئیس جمهور ترکیه دو ماه است که برای ادامه تحصیل در دانشگاه ' جان هاپکینز ' به شهر بولونیا سفر کرده است. تاجر شاکی از دادستانی بولونیا خواست تا در باره پول هنگفتی که پسر اردوغان به همراه خود به ایتالیا آورده است، تحقیق کند.

پسر اردوغان به همراه همسر و فرزندان خود در اوایل اکتبر گذشته به ایتالیا سفر کرد که خود منجر به ایجاد مشاجره های فراوان در ترکیه شده است. دلیل رسمی سفر به ایتالیا، ادامه تحصیل اعلام شده اما به عقیده اپوزیسیون وی با مقادیر هنگفتی پول و برای فرار به ایتالیا سفر کرده است.

روسیه و ترکیه، این روزها یکدیگر را متهم به خرید نفت از داعش می کنند. روسیه ابتدا ادعا کرد که اردوغان و خانواده اش در ترافیک نفتی از سرزمین های تحت اشغال داعش نقش دارد در حالی که آنکارا در واکنش ادعا کرد که روسیه، نفت از داعش می خرد تا جایی که به تهدید رسیده و پوتین وعده داد که پیامد آن تنها به تحریم تجاری در قبال انکارا محدود نخواهد شد.

ایرنا

حمله موشکی روسیه به مواضع داعش از دریای خزر

تعدادی از ناوهای روسیه با استقرار در دریای خزر مواضع داعش را با شلیک موشک های بالدار مورد حمله قرار دادند

1419982819615_10164145462222-5.jpg

شکایت سوریه از ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا

سوریه از ائتلاف بین‌المللی علیه داعش، به دلیل حمله به نیروهای این کشور، نزد شورای امنیت سازمان ملل متحد شکایت کرد.

به گزارش راشا تودی، وزارت خارجه سوریه شکایت این کشور را از حمله ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا، به صورت رسمی به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرد.

دمشق با تایید کشته شدن سه تن از نیروهای ارتش سوریه و مجروح شدن ۱۳ نفر دیگر در حمله هوایی جنگنده‌های ائتلاف بین‌المللی، این عمل را محکوم کرده و آن را تجاوز دانست.

پیشتر، گروه موسوم به «دیده‌بان حقوق بشر سوریه»، اعلام کرده بود که حمله‌ای هوایی که گمان می‌رود توسط ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا انجام شده باشد، به کشته شدن۳ تن از نیروی‌های ارتش سوریه در استان «دیرالزور»، که تحت کنترل داعش است، منجر شد.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد این حمله، بخشی از پایگاه نظامی «الصاعقه» نزدیک شهر «العیاش» در استان دیرالزور را هدف قرار داده است.

ایلنا

etelaf400.jpg

جنگنده‌های ائتلاف آمریکایی ارتش سوریه را هدف قرار دادند

حمله جنگنده‌های ائتلاف آمریکایی به اصطلاح ضد داعش به مواضع ارتش سوریه، به کشته شدن 4 نظامی این کشور منجر شد.

به گزارش رویترز، گروه موسوم به «دیده‌بان حقوق بشر سوریه»، صبح دوشنبه اعلام کرد حمله‌ای هوایی که گمان می‌رود توسط ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا انجام شده باشد، به کشته شدن 4 نیروی ارتش سوریه در استان «دیرالزور»، که تحت کنترل داعش است، منجر شد.

یک منبع نزدیک به دولت سوریه با تایید این حمله، اعلام کرد حمله ائتلاف آمریکایی به مواضع ارتش تلفاتی جانی داشته و چندین خودرو نیز منهدم شده است.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد این حمله، بخشی از پایگاه نظامی «الصاعقه» نزدیک شهر «العیاش» در استان دیرالزور را هدف قرار داد و به زخمی شدن 14 نیروی ارتش این کشور نیز منجر شده است.

براین اساس، این نخستین حادثه از این دست از زمان آغاز حملات هوایی ائتلاف آمریکایی علیه داعش در سوریه است.

ایلنا

81866003400.jpg

ضرب‌الاجل 48 ساعته بغداد برای خروج نیروهای ترکیه از عراق

دولت بغداد هشدار داد، چنانچه ترکیه نیروهای خود را ظرف 48 ساعت آینده از عراق خارج نکند، از تمامی گزینه‌ها از جمله مراجعه به شورای امنیت سازمان ملل متحد استفاده خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق با انتشار بیانیه‌ای پس از نشست شورای امنیت ملی این کشور خواستار خروج نیروهای ترکیه از کشورش تا 48 ساعت آینده شد و هشدار داد، بغداد ممکن است از تمامی گزینه‌های موجود از جمله ارجاع مسأله به شورای امنیت سازمان ملل متحد استفاده کند.

در همین حال، خبرگزاری رویترز گزارش داد، خالد العبیدی، وزیر دفاع عراق خطاب به همتای ترک خود گفت: صدها نیروی ترکیه در داخل عراق در حالی مستقر شده‌اند که اعزام آن‌ها بدون اطلاع یا هماهنگی با بغداد بوده است.

العبیدی نیز خواهان آن شد که نیروهای ترک مستقر در خاک کشورش، عراق را ترک کنند.

وی در بیانیه‌ای اعلام کرد که وزیر دفاع ترکیه مدعی شده استقرار نیروهای کشورش در خاک عراق با هدف محافظت از مشاوران نظامی ترکی انجام گرفته که در عراق به آموزش نیروهای عراقی می‌پردازند.

با این حال وزیر دفاع عراق تاکید کرد که نیروهای اعزام شده ترکیه بسیار بیشتر از چیزی است که برای این هدف ممکن است مورد نیاز باشد. وی ادامه داد: نیروهای ترک مستقر در عراق هر تعداد که باشند باید کشور ما را ترک کنند.

ایسنا

81795329-70225400.jpg

حمایت چین از پیشنهاد پوتین

هوا چون یینگ سخنگوی وزارت خارجه چین امروز جمعه در سخنانی تصریح کرد: ما معتقدیم که دیدگاه های ما و موضع روسیه هماهنگ است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خواستار تشکیل یک جبهه متحد برای مقابله با تروریسم تحت نظارت سازمان ملل شده است. ما مخالف هرگونه تروریسم و مخالف استانداردهای دوگانه در این زمینه هستیم.

روز پنجشنبه، پوتین از جامعه بین المللی خواست تا یک جبهه متحد علیه تروریسم بر اساس قوانین بین المللی و نظارت سازمان ملل تشکیل دهند.

قانون

81837116400.jpg

رئیس کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق:

بغداد برای جلوگیری از نفوذ ترکیه به مسکو متوسل می شود

رئیس کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق ضمن خصصمانه خواندن اقدام اخیر ترکیه، از احتمال روی آوردن بغداد به مسکو برای جلوگیری از نفوذ آنکارا خبر داد.

به گزارش الیوم السابع، در پی استقرار نظامیان ترکیه به پایگاهی در نزدیکی موصل، «حاکم الزاملی» رئیس کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق، اعلام کرد پارلمان ترکیه به زودی موضوع «اقدام خصمانه ترکیه» را بررسی خواهد کرد.

وی در ادامه تاکید کرد که عراق توانایی لازم برای پاسخ دادن به این اقدام خصمانه ترکیه را دارد اما اگر مجبور شود برای جلوگیری از نفوذ ترکیه، به روسیه روی خواهد آورد. الزاملی افزود: اقدامی که ترکیه انجام داد نقض آشکار حاکمیت عراق بود.

این مقام عراقی افزود: حضور نظامیان ترکیه در اطراف استان نینوا با هماهنگی «اثیل النجیفی» استاندار پیشین موصل و بدون اطلاع دولت عراق صورت گرفته است.

الزاملی یادآور شد: وزارت پیشمرگه عراق نیز تاکید کرده است که از نفود نظامیان ترکیه بی اطلاع بوده است.

گفتنی است ترکیه روز گذشته شماری از نظامیان خود را که پیش از این عملا در اقلیم کردستان عراق حضور داشتند به منطقه «بعشیقه» در نزدیکی موصل منتقل کرده است. بنا بر اعلام ترکیه، این نیروها با آگاهی ائتلاف ضد داعش در این منطقه مستقر شده اند و هدف آنها آموزش نیروهای عراقی است.

مهر

IMG12431774.jpg

آمریکا قاچاق نفت داعش به ترکیه را تایید کرد

آمریکا سرانجام قاچاق نفت در اختیار گروه تروریستی داعش در سوریه به ترکیه را تایید کرد با این وجود میزان نفت قاچاق شده را «ناچیز» خواند.

به گزارش المیادین، «آموس هوشتاین» معاون وزیر خارجه آمریکا به قاچاق نفت داعش به ترکیه اذعان کرد.

این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفت: «ارزش میزان نفتی که از سوریه به ترکیه قاچاق شده، برای اینکه هر شخصی سود زیادی داشته باشد، ناچیز بوده است.»

وزارت دفاع روسیه، اخیرا با انتشار تصاویری ماهواره‌ای، اعلام کرد که مدارک دیگری نیز دارد که نشان می‌دهد «رجب طیب اردوغان» نخست‌وزیر ترکیه و خانواده‌اش از قاچاق نفت از مناطق تحت اشغال داعش در سوریه، استفاده می‌برند.

ایلنا

لازم به یاد آوریست که روسیه اعلام  کرده بود که مدارک مستند پیرامون «نقش ترکیه در قاچاق نفت داعش»، را به سازمان ملل و امریکا، ارسال کرده است.

coalition400.jpg

در پی ورود بی‌اجازه نیروهای ترکیه به خاک عراق

العبادی: نیروهای ترکیه فورا عراق را ترک کنند

در پی ورود بدون اجازه نیروهای ترکیه‌ای به خاک عراق حیدر العبادی خروج فوری این نیروها را از خاک کشورش خواستار شد. ​به گزارش رادیو آلمان محافل رسمی آمریکا ضمن تایید خبر اعلام کردند

که نقل و انتقال نیروهای نظامی ترکیه در عراق در چارچوب ائتلاف ضدداعش به رهبری ایالات متحده صورت گرفته است.

به گزارش شبکه المیادین، حیدر العبادی، نخست وزیر عراق از ترکیه خواسته است که حسن همجواری را رعایت کند

نخست وزیر عراق شب گذشته از نیروهای ترکیه‌ای که وارد منطقه‌ای در نزدیکی موصل در شمال عراق شده‌اند خواست فورا خاک این کشور را ترک کنند. او افزود:‌ این نیروها بدون اجازه دولت عراق وارد این کشور شده‌اند.

العبادی این مساله را نقض حاکمیت کشورش خواند.

یک مقام امنیتی ترکیه عصر جمعه اعلام کرده بود که دست کم صدها نیروی ترکیه‌ای برای ارائه خدمات آموزشی به نزدیکی موصل رفته‌اند و کشورهای عضو ائتلاف که علیه داعش عملیات انجام می‌دهند از این مساله آگاهند.

وزارت خارجه عراق نیز در بیانیه‌ای این اقدام ترکیه را نوعی "نقض" خوانده و هرگونه عملیات نظامی بدون هماهنگی با دولت فدرال بغداد را محکوم کرد.

در این راستا شبکه المیادین به نقل از یک مقام عراقی از حضور سربازان و تجهیزات نظامی ترکیه در خاک عراق خبر داد. این مقام عراقی در بغداد فاش کرد که در حال حاضر حدود 12 دستگاه تانک و مین روب به همراه سربازان ترکیه‌ای در خاک استان نینوا هستند.

خبرگزاری رویترز نیز به نقل از دو مقام آمریکایی اعلام کرد: آمریکا از اعزام نیروهای ترکیه به شمال عراق مطلع بوده اما این مقامات تصریح کردند که این اقدام ترکیه جزء فعالیت‌های ائتلاف تحت امر آمریکا نیست.

به گزارش المنار، ترکیه یگان های نظامی خود را در نزدیکی شهر موصل عراق جایی که تحت اشغال گروه تروریستی داعش قرار دارد مستقر کرد.

به گزارش رادیو آلمان محافل رسمی آمریکا ضمن تایید خبر اعلام کردند که نقل و انتقال نیروهای نظامی ترکیه در عراق در چارچوب ائتلاف ضدداعش به رهبری ایالات متحده صورت گرفته است.

alalam-400-2.jpg

توجیه اوباما برای لشکر کشی آمریکا به عراق

رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی برای توجیه تصمیم واشنگتن جهت اعزام نیروهای ویژه به عراق مدعی شد که اعزام این نیروها در راستای وارد کردن فشار هدفمند به داعش انجام می شود.

به گزارش نیویورک تایمز، «باراک اوباما» گفت نیروی نظامی تازه‌ای که قرار است برای برخی ماموریت های ویژه به عراق اعزام شود، به معنی آماده‌سازی مقدمات برای تهاجمی گسترده نیست، بلکه در راستای فشارهای هدفمندی‌ است که به منظور نابودی گروه داعش وارد می‌شود.

اوباما در گفتگو با شبکه خبری سی‌بی‌اس گفته است اعزام این افراد به معنی آماده‌سازی مقدمات برای تهاجمی گسترده به عراق یا سوریه نیست؛ «وقتی گفتم نیروی زمینی نمی‌فرستم، فکر می‌کنم ملت آمریکا منظور مرا فهمید، که قرار نیست عراق و سوریه را مانند عراق (در سال ۲۰۰۳ میلادی) با گردان‌های ارتش که در حال حرکت در بیابان‌ها هستند، اشغال کنیم».

رئیس جمهور آمریکا در ادامه گفت: آنچه همواره به وضوح گفته‌ام این است: ما به طور هدفمند به داعش فشار وارد خواهیم کرد و به طور کلی این گروه را نابود می‌کنیم. و برای این کار به مولفه‌های نظامی نیاز داریم.

این وضعیت در حالی است که نخست وزیر عراق «حیدر العبادی» در واکنش به اظهارات مقامات آمریکایی پیرامون لزوم اعزام نیروهای زمینی آمریکایی به عراق، گفت: اعزام نیروهای بیگانه به عراق بدون موافقت بغداد «اقدامی خصمانه» است.

العبادی با بیان اینکه دولت بغداد از هیچ دولتی ـ چه منطقه ای و چه بین المللی ـ درخواست اعزام نیروهای زمینی را نکرده است، تصریح کرد: در صورتی که چنین مسأله ای بدون موافقت دولت بغداد اتفاق بیافتد، ما آن را اقدامی خصمانه تلقی کرده و بر همین مبنا با آن تعامل خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه عراق در شرایط کنونی به هیچ نیروی زمینی بیگانه نیازی ندارد، اظهار داشت: بار دیگر تأکید می کنم که عراق از قدرت کافی برای مقابله با تروریست ها برخوردار است.

وزارت دفاع ایالات متحده روز چهارشنبه اعلام کرده بود نیروی تازه‌نفسی به عراق می‌فرستد که «قادر به انجام حملات، آزادسازی گروگان‌ها، جمع‌آوری اطلاعات و دستگیری سران داعش» است.

مهر

h65yhch983arwwgmyvpc400.jpg

فراخوان پوتین به تشکیل یک جبهه متحد علیه تروریسم زیر نظر سازمان ملل

رئیس‌جمهور روسیه خواستار تشکیل یک جبهه متحد علیه تروریسم و فعالیت آن زیرنظر سازمان ملل متحد شد. پوتین گفت که "سیاست دوگانه" و "میان‌بر زدن‌های" برخی کشورها، مهم‌ترین ناکامی در مبارزه با تروریسم است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در سخنرانی سالانه خود در "شورای فدرال" در روز پنج‌شنبه

دسامبر/۱۲ آذر) خواستار پایان دادن به "سیاست دوگانه" در مبارزه با تروریسم شد. پوتین این "سیاست دوگانه" را مهم‌ترین مانع در مبارزه با گسترش تروریسم دانست.

در این سخنرانی سالانه که به شکل زنده از تلویزیون دولتی روسیه پخش شد، پوتین گفت باید یک "مشت محکم" و یک جبهه قدرتمند برای مبارزه با تروریسم جهانی تشکیل شود.

پوتین بدون آن‌که به‌شکل مستقیم از آمریکا نام ببرد، واشنگتن و دیگر متحدان‌اش را متهم کرد که عراق و سوریه و لیبی را با سیاست‌های تغییر رژیم و براندازی حکومت‌ها به "منطقه هرج‌ومرج و آنارشی‌گری" و "خطری برای تمام جهان" تبدیل کرده‌اند.

پوتین در سخنرانی خود برخلاف گمانه‌زنی‌ها، بر لزوم تلاش‌ برای پایان بخشیدن به جنگ در سوریه تمرکز نکرد. تاکید اصلی او لزوم اتحاد بین‌المللی برای مبارزه با تروریسم بود.

پوتین گفت: «باید همه‌ اختلاف‌ها و بحث‌ها را کنار بگذاریم و مشتی محکم و جبهه‌ای متحد علیه تروریسم شده و بنا به قوانین بین‌المللی و زیرنظر سازمان ملل متحد علیه تروریسم وارد عمل شویم.»

رئیس‌جمهور روسیه که در کاخ کرملین حضور نمایندگان پارلمان صحبت می‌کرد، تاکید کرد: «هیچ کشوری نباید به شیوه‌ میان‌بر و دور زدن بقیه، استاندارد دوگانه و سیاست ناشفاف، توافق با گروه‌های تروریست و استفاده از آن‌ها برای مقاصد خودخواهانه کشور خود، معامله و تجارت مجرمانه و خونین با تروریست‌ها عمل کند.»

ولادیمیر پوتین بار دیگر در سخنرانی خود ترکیه را متهم کرد که از "دولت اسلامی" نفت می‌خرد و با تروریست‌ها معامله مالی دارد.

او تاکید کرد: «تروریست‌ها با پول فروش نفت به کشورهای مشتری، اسلحه می‌خرند و اقدامات تروریستی علیه شهروندان ما و شهروندان فرانسه، مالی، لبنان و دیگر کشورها ترتیب می‌دهند.»

کوتاه شده از دویچه وله

IMG21473665400.jpg

ایندیپندنت:

ارتش سوریه قدرتمندترین نیروی نظامی در این کشور است

روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در مقاله‌ای نوشت، ارتش سوریه قدرتمندترین نیروی نظامی در این کشور به شمار می‌رود.

این روزنامه در مقاله‌ای تحت عنوان "انگلیس در آستانه ورود به جنگی طولانی در سوریه " نوشت: حملات هوایی انگلیس هرگز به اندازه‌ای نخواهد بود که تفاوت بزرگی را در جنگ علیه تروریست‌های داعش صورت دهد.

این روزنامه افزود: بیشترین اهمیت مشارکت در بمباران سوریه این است که این مساله آغازی برای ورود انگلیس به میدان جنگ با داعش به شمار می رود و آن جنگی است که احتمالا به طول خواهد انجامید.

ایندیپندنت تاکید کرد : سیاست دولت دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس همان سیاستی است که انگلیس بواسطه آن وارد دو جنگ کوچک شد اما این دو جنگ در عراق و سوریه از سال 2003 ناموفق بوده است. انگلیس بدون یک شریک سوری مشخص وارد جنگ می‌شود و اتفاقی مانند قبل روی خواهد داد زیرا در شرایطی قرار خواهد گرفت که تعداد زیادی از طرف‌های درگیر وجود دارد که هریک دارای منافعی مخالف و کاملا متفاوت با طرف دیگری است.

روزنامه ایندیپندنت تاکید کرد: انگلیس در آغاز درگیری پیش بینی کرد که نظام بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در آستانه فروپاشی است اما هم اکنون ارتش سوریه قدرتمند ترین نیروی نظامی در سوریه است و از حمایت نیروی هوایی روسیه برخوردار است.

این روزنامه افزود: اما ارتش سوریه قادر به پیروزی در جنگ سوریه نیست. دولت اسد نیز به زودی فرو نمی‌پاشد و این ماهیت درگیری است که انگیس در آن مشارکت می‌کند اما از مخاطری که با آن روبه رو است درک اندکی دارد.

ایسنا،

newsimage-400.jpg

درخواست عراق از شورای امنیت برای تحقیق درباره قاچاق نفت توسط داعش

سخنگوی وزارت نفت عراق بیان کرد که بغداد قصد ندارد کشورهایی را به همکاری با داعش متهم کند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، عاصم جهاد، سخنگوی وزارت نفت عراق گفت: بغداد از شورای امنیت سازمان ملل می‌خواهد که درباره قاچاق نفت توسط گروه تروریستی داعش تحقیق کند.

وی ادامه داد: ما از شورای امنیت می‌خواهیم که یک کمیسیون بررسی برای اجرای قطعنامه‌های صادر شده درباره قاچاق تشکیل دهد. این قطعنامه هرکس یا شرکت و یا دولت که در بحث قاچاق دست داشته باشد را خلافکار می‌داند.

عاصم جهاد با بیان اینکه عراق قصد ندارد اتهاماتی را از روی هیجان به کشوری بزند، تاکید کرد: زمانی که بررسی بی‌طرفانه انجام شود، تمام جهان خواهد فهمید که چه کسی در این اقدامات دست داشته است.

پیش از این محمدناصر نوری، سخنگوی وزارت دفاع عراق، به خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرده بود که بغداد زمانی که شواهد کافی از دست داشتن ترکیه در تجارت غیرقانونی نفت به دست آورد نزد شورای امنیت سازمان ملل و سازمان‌های بین‌المللی دیگر درخواست تحقیق خواهد کرد.

ایسنا

1929108400.jpg

رئیس ستاد مشترک ارتش عراق:

بغداد با نیروی زمینی عربی - غربی در عراق مخالف است

رئیس ستاد مشترک ارتش عراق در گفتگویی اعلام کرد که بغداد با نیروی زمینی کشورهای عربی و غربی در عراق برای مقابله با داعش مخالف است.

«عثمان الغانمی» رئیس ستاد مشترک ارتش عراق در گفتگو با اسکای نیوز اظهار داشت: بغداد به شدت با هر گونه حضور نیروی زمینی کشورهای عربی و غربی در نبرد با گروه تروریستی داعش در عراق مخالف است.

وی درباره پیشنهاد «جان مک کین» سناتور جمهوریخواه آمریکا درباره استقرار ۱۰۰ هزار نیروی نظامی زمینی بیگانه در خاک عراق برای مقابله با داعش گفت: وزیر دفاع و رهبران نظامی عراق به جان مک کین ابلاغ کرده اند که بغداد با هر گونه نیروی زمینی بیگانه در خاک کشورش مخالف است.

عثمان الغانمی درباره دیگر پیشنهاد مک کین مبنی بر افزایش تعداد مستشاران نظامی غرب در عراق از ۳ هزار و ۵۰۰ نفر به ۱۰ هزار نفر نیز گفت: به سناتور آمریکایی ابلاغ کرده ایم که تعداد مستشاران کنونی در عراق کفایت می کند.

مهر

9T142456Z400-2.jpg

«حیدر العبادی»:

عراق نیازی به نیروهای زمینی بیگانه ندارد

نخست وزیر عراق در بیانیه ای اعلام کرد که بغداد نیازی به حضور نیروهای زمینی بیگانه در خاک کشورش ندارد.

به گزارش الفرات، حیدر العبادی نخست وزیر عراق در بیانیه ای اعلام کرد که کشورش نیازی به نیروهای زمینی بیگانه در خاک عراق ندارد.

در این بیانیه آمده است: دستگاه مبارزه با تروریسم و نیروهای ویژه عراق نقش بزرگی را در نبرد علیه گروه تروریستی داعش ایفا می کنند، این نیروها توانایی بی نظیر خود را در حمله به سرکردگان داعش و اجرای خطرناکترین ماموریت ها در نبرد با این گروه تروریستی و پاکسازی شهرهای عراق از تروریست ها و آزاد سازی مناطق حیاتی و استراتژیک از داعش ثابت کرده اند.

گفتنی است برخی مقامات آمریکا چند روز پیش از پیشنهاد افزایش کمک لجستیک به عراق در روند مقابله با گروه های تروریستی در این کشور خبر داده بودند.

مهر

989626400.jpg

ستاد کل ارتش روسیه:

تانکرهای نفت داعش بلامانع از مرز ترکیه عبور می کنند

سرلشگر سرگی رودسکوی، رییس اداره عملیاتی ستاد کل ارتش روسیه در نشست خبری چهارشنبه اعلام کرد ترکیه به هیچ نحوه ای مانع حمل غیر قانونی نفت توسط داعش نمی شود.

سرلشگر رودسکوی ضمن تفسیر ویدئویی که ورود بلامانع تانکرهای نفت داعش به خاک ترکیه را نشان می دهد، گفت: "مرز سوریه با ترکیه در این بخش تحت کنترل گروه های تروریستی مرتبط با جبهه النصره است که هیچ مانعی برای ورود کامیون ها و تانکرهای نفت به خاک ترکیه ایجاد نمی کنند".

به گفته رییس اداره عملیاتی ستاد کل ارتش روسیه، صدها تانکر از مرز ترکیه عبور می کنند و بازرسی از آنها انجام نمی شود.

اسپوتنیک

112431400-3.jpg

رسانه امریکایی:

پوتین جای امریکا را در مواضع پیشتاز در اروپا و خاورمیانه می گیرد

ربکا هاینریکس، کارمند علمی موسسه هادسون در مصاحبه با شبکه تلویزیونی Fox News اعلام کرد آمریکا از مواضع پیشتاز در اروپا و خاور میانه کنار رفته و حالا ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه جای آمریکایی ها را می گیرد. خانم هاینریکس ضمنا تاکید کرد آمادگی پوتین برای مبارزه با داعش می تواند فرانسه را به جانب وی جلب کرده و ناتو را در مرز فروپاشی قرار دهد.

کارمند علمی موسسه هادسون ضمن اعلام این مطلب خاطرنشان کرد امریکا البته در وضع دشواری قرار گرفته چون ملزم است از ترکیه به عنوان عضو ناتو حمایت و دفاع کند.

خانم هاینریکس معتقد است پس از اینکه ایالات متحده از موضع پیشتاز در اروپای شرقی اروپا در مجموع و همچنین خاور میانه عقب نشینی کرده ، مشاهده می شود که چگونه ولادیمیر پوتین به عنوان "حاکم مغرور" جای آمریکایی ها را می گیرد.

ربکا هاینریکس بازدید فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه از مسکو را با وجود موضع متناقض روسیه در رابطه با سرنوشت بشار اسد ، رئیس جمهور سوریه قابل انتظار می داند. به عقیده وی اکنون مبارزه با تروریسم در درجه اول اهمیت است و منافع استرتژیک جهان شمول قبلی را تحت الشعاع خود قرار می دهد.

کارمند علمی موسسه هادسون در پایان گفت:" اگر روسیه واقعا قصد مداخله و اتخاذ تدابیر جوابیه علیه داعش را داشته باشد، حتی اگر همچنین با برخی از گروه های مخالف اسد تسویه حساب کند، فرانسوی ها خواهند گفت: "این آدم ماست و ما می خواهیم به وی بپیوندیم".

اسپوتنیک

alalam400-9.jpgحیدر العبادی:

عراق برای مبارزه با داعش به نیروهای آمریکایی نیاز ندارد

نخست‌وزیر عراق گفت که نیروهای ارتش این کشور برای مبارزه با گروه تروریستی داعش کافی است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «حیدر العبادی» نخست‌وزیر عراق امروز-دوشنبه- گفت که ارتش این کشور نیروهای لازم و کافی را برای مبارزه با گروه ترویستی داعش در اختیار داشته و به نیروهای آمریکایی نیاز ندارد.

حیدر العبادی این سخنان را در پاسخ به درخواست یکی از سناتور‌های آمریکایی مبنی بر اعزام نیروهای آمریکایی بیشتر به عراق برای مبارزه با گروه تروریستی داعش، مطرح کرد.

نخست‌وزیر عراق گفت: «دولت عراق از هرگونه کمک‌های تسلیحاتی و آموزشی و همچنین حمایت‌های هوایی از سوی تمام کشور‌های جهان استقبال می‌کند. اما ما نیروهای کافی را برای مبارزه با داعش و دیگر گروه‌های تروریستی در اختیار داریم.»

«جان مک‌کین» و «لیندزی گراهام» سناتور‌های جمهوری‌خواه آمریکا روز گذشته-یکشنبه- طرح افزایش تعداد نیروهای آمریکایی حاضر در عراق را از ۳۵۵۰ نفر به ۱۰ هزار نفر مطرح کردند.

ایلنا

1884419400.jpg

یک مقام مسئول در ارتش آزاد؛

تصاویر خرید نفت داعش توسط ترکیه را در اختیار داریم

ارتش آزاد اعلام کرد تصاویری دال بر قراردادهای منعقده میان ترکیه و تروریست های داعش در راستای خرید نفت را در اختیار دارد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، یکی از مسئولان اطلاعاتی ارتش آزاد سوریه امروز گفت که تصاویری مربوط به امضاء برخی قراردادهای مربوط به خرید نفت توسط ترکیه از داعش را در اختیار دارد.

این مقام ارتش آزاد که خواست نامش فاش نشود، بر مستند بودن اسناد مذکور تأکید اما جزئیات بیشتری را در این خصوص مورد اشاره قرار نداد.

این در حالیست که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه روز گذشته اعلام کرده بود: اگر خبر خرید نفت از داعش توسط ترکیه درست باشد، از منصب خود استعفا می دهم. ترکیه از داعش نفت نمی خرد و هرکسی چنین ادعایی را دارد باید اثبات کند. ترکیه هیچ ارتباطی با هیچ گروه تروریستی ندارد.

مهر

640x392400.jpg

پایان 3 سال حضور نظامی مخالفان سوری در حمص

منابع سوری از امضای قریب الوقوع توافق میان شبه نظامیان مخالفان و ارتش این کشور در شهر حمص خبر دادند که به موجب آن این شهر به طور کامل به کنترل دولت سوریه درخواهد آمد.

به گزارش شبکه اسکای نیوز عربی، این توافق که پیشتر نیز مواردی از آن در حمص اجرا شده بود، موجب خوهد شد تا این شهر استراتژیک به طور کامل به کنترل دولت سوریه درآید و بیش از سه هزار شبکه نظامی مخالف، آخرین منطقه تحت تصرف مخالفان در حمص را ترک کنند.

مذاکرات برای نهایی کردن توافق حمص همچنان ادامه دارد و گفته می‌شود امضای آن توسط دو طرف امروز(سه‌شنبه) انجام می‌شود. طبق بندهای مندرج در آن مخالفان سوری باید ظرف دو ماه به همراه سلاح‌های سبک خود شهر را ترک کنند و به حومه شمالی آن یا استان ادلب بروند.

این توافق نامه که به توافق "الوعر" مشهور است به بیش از سه سال حضور نظامی مخالفان در استان حمص به طور کامل پایان خواهد داد. محله الوعر تنها بخش از شهر حمص، مرکز استانی به همین نام در حومه دمشق است که در اختیار مخالفان سوری باقی مانده بود.

در مه 2014 به موجب توافق مشابهی میان مخالفان سوری و دولت این کشور، مناطق وسیعی از شهر حمص که سال‌ها در اختیار مخالفان بود، به کنترل ارتش سوریه درآمد و شبه نظامیان آن را ترک کردند.

در همین حال دیده بان حقوق بشر سوریه نیز اعلام کرد که به زودی توافقی دیگر در شهر قدسیا در شمال غرب دمشق امضا می‌شود و شبه نظامیان محاصره شده در این شهر که بیش از دو سال است توسط ارتش احاطه شده‌اند، آن را ترک خواهند کرد و اداره شهر به دست نظام می‌افتد.

شبه نظامیان مخالف همراه با سلاح‌های سبک و خانواده‌هایشان باید به حومه دمشق یا استان ادلب بروند.

ایسنا

20124413526136279026379291.jpg

موافقت بغداد با درخواست مسکو برای تعلیق پروازها در شمال عراق

منابع رسانه‌ای از عملیات ویژه روسیه علیه داعش، به زودی در سوریه و موافقت بغداد با درخواست مسکو برای تعلیق پروازها به شمال عراق برای اجرای این عملیات خبر دادند.

پایگاه خبری «الیوم السابع» از احتمال عملیات ویژه و قریب‌الوقوع روسیه علیه داعش در سوریه و درخواست مسکو برای تعطیلی فرودگاه‌های شمال عراق خبر داد.

بر اساس این گزارش، روسیه اعلام کرده است که عملیات با استفاده از کشتی‌های جنگی خود در دریای خزر علیه تروریست‌ها در سوریه را ادامه خواهد داد و به همیه دلیل نیز مسکو از بغداد خواسته‌ است بار دیگر پروازها به دو استان «اربیل» و «سلیمانیه» در شمال عراق را به حالت تعلیق درآورد.

این پایگاه خبری مصری به نقل از خبرگزاری روسی «تاس» نوشت که مسکو به زودی عملیات نظامی گسترده‌ای را با عنوان «نابودی فراگیر» با مشارکت 69 جنگنده سوخو و بمب افکن‌های توپولف 160 و زیردریایی‌ها و ناوهای خود در دریای مدیترانه آغاز خواهد کرد.

از سوی دیگر، امروز یک منبع آگاه عراقی که خواست نامش فاش نشود، در گفت‌وگو با پایگاه خبری عراقی «السومریه نیوز»، گفت بار دیگر کلیه پروازهای فرودگاه‌های اربیل و سلیمانیه به حالت تعلیق درآمده است.

به گزارش فارس،وی بدون اشاره به درخواست مسکو و عملیات نابودی فراگیر علیه داعش در سوریه، اظهار داشت: این اقدام به منظور حفظ امنیت مسافران به دلیل عملیات‌های نظامی در شمال عراق و اقدام جنگنده‌های ترکیه در نقض حریم هوایی شمال عراق به بهانه بمباران مواضع پ‌ک‌ک، صورت می‌گیرد.

22 نوامبر گذشته نیز بغداد پروازهای مذکور را به مدت 48 ساعت به حالت تعلیق درآورده بود.

آفتاب

LES-RUSSES-EN-SYRIE400.jpg

۱۵۰ هزار نظامی روسیه به جنگ با داعش اعزام می شوند

روسیه می گوید در واکنش به درخواست کشورهای جهان ۱۵۰ هزار نیروی نظامی خود را برای نابودی کامل داعش اعزام خواهد کرد

به گزارش اکسپرس، رئیس جمهور روسیه می گوید کشورش قصد دارد برای نابودی کامل داعش ۱۵۰ هزار نیروی نظامی به سوریه اعزام کند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با اعلام این خبر گفت در آینده ای نزدیک این تعداد نیروی نظامی به سوریه اعزام خواهد شد. به گفته پوتین این اقدام روسیه در واکنش به درخواست فرانسه و دیگر کشورهای جهان برای نابودی کامل داعش در سوریه صورت می گیرد.

بر اساس این گزارش روسیه با همکاری کشورهای دیگر حملات گسترده ای علیه تروریست های داعش انجام می دهد که بیشتر آنها شامل حملات هوایی می شوند.

کارشناسان سیاسی نظامی اعتقاد دارند برای نابودی کامل داعش نیاز به عملیات زمینی گسترده ای وجود دارد. سناتورهای آمریکایی نیز بر لزوم شرکت صدهزار نفری نیروهای خارجی علیه داعش در سوریه تاکید دارند.

مک کین سناتور جمهوری خواه آمریکایی با حضور در کنفرانس خبری در کشور عراق گفت برای نابودی داعش کشورهای خارجی باید بیش از ۱۰۰ هزار نیروی خارجی به سوریه اعزام کنند.

مهر

788232400.jpg

هواپیمای اف 16 ترکیه از داخل خاک سوریه به سوخو 24 حمله کرده است

ژنرال روسی: طبق اطلاعات ارتش سوریه هواپیمای اف 16 ترکیه از فاصله 5 تا 7 کیلومتری و در خاک سوریه به سوخو 24 حمله کرده است

سپهبد ویکتور بوندرف،فرمانده کل نیروی هوا ـ فضای روسیه به خبرنگاران گفت طبق اسناد کنترل توسط وسایل پدافند هوایی سوریه، هواپیمای اف ـ 16 ترکیه مدت 40 ثانیه در حریم هوایی سوریه قرار داشت و به اندازه 2 کیلومتر وارد عمق خاک سوریه شده بود اما بمب افکن روسی "سوخو 24 ام" مرز ترکیه را نقض نکرده بود.

سپهبد ویکتور بوندرف ضمن اعلام این مطلب افزودک در جریان بررسی ویدئوی تهیه شده توسط وسایل مقر فرماندهی نیروی هوایی و پدافند هوایی سوریه، هدف هوایی در حال پرواز با سرعت 810 کیلومتر در ساعت از جانب ترکیه به سوی مرز دولتی با مسیر 190 درجه کشف شد".

اسپوتنیک

1448784031785400.jpg

اعتراضات در انگلیس و اسپانیا نسبت به پیوستن به کمپین حملات در سوریه

هم‌زمان با شدت گرفتن تحرکات سیاسی برای گسترش دامنه حملات هوایی انگلیس به سوریه، حدود 5000 تن در لندن علیه مشارکت بالقوه کشورشان در نبردی تازه دست به اعتراض زدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در این تظاهرات هزاران تن در لندن، پایتخت انگلیس تجمع کرده و پلاکاردهایی به دست گرفته بودند که روی آن‌ها نوشته شده بود "سوریه را بمباران نکنید" ، "کامرون را رها کنید نه بمب‌ها را" و "هیزم در آتش نریزید".

لیندزی برمن، بنیانگذار "ائتلاف جنگ را متوقف کنید" گفت: تراژدی وحشتناکی در پاریس رخ داد اما این وظیفه یک دولت مسئول است تا به شیوه‌ای مسئولانه به این مساله واکنش نشان دهد و نه اینکه تنها بگوید می‌خواهیم تروریست‌ها را بمباران کنیم.

وی افزود: ما می‌گوییم این کار را انجام ندهید، همان اشتباهی را که در جنگ عراق مرتکب شدید، دوباره تکرار نکنید.

این در حالی است که دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس در جریان سخنرانی‌اش در جمهوری مالت در نشست کشورهای مشترک‌المنافع بار دیگر دیدگاهش را مطرح کرده و گفت: داعش تهدیدی برای انگلیس محسوب می‌شود و انجام حملات هوایی در سوریه درست‌ترین کاری است که انگلیس باید انجام دهد.

در همین حال حدود 5000 تن نیز در اعتراضات مادرید علیه اقدام نظامی در سوریه شرکت کردند. آن‌ها نگرانند که اسپانیا بار دیگر به هدف شبه نظامیان و تروریست‌ها تبدیل شود.

در سال 2004 میلادی عوامل القاعده با بمب‌گذاری در چند قطار در پایتخت اسپانیا جان 191 تن را گرفتند.

بسیاری از مردم اسپانیا معتقدند این حمله اقدامی تلافی جویانه نسبت به مشارکت کشورشان در جنگ عراق بود.

اما از آنجایی که اسپانیا به انتخابات 20 دسامبر (29 آذر) نزدیک می‌شود، دولت محافظه کار ماریانو راخوی، نخست وزیر این کشور هرگونه تصمیم گیری را به تعویق انداخته است.

ایسنا

192099400.jpg

پشت پای زودهنگام ناتو به اردوغان

ترکیه از ناتو اخراج می شود؟

مواضع صریح اخیر اعضای ناتو علیه سیاست های ترکیه نشان دهنده عدم همراهی بخش اعظمی از این مجموعه با دولت آنکاراست. همین مسئله ادعای اردوغان مبنی بر حمایت تمام عیار ناتو از کشورش را خدشه دار ساخته است.

اگرچه «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو و باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا بر حمایت خود از ترکیه مطابق اساسنامه ناتو تاکید کرده اند، اما مواضع صریح دیگر اعضای ناتو در قبال ماجراجویی اخیر آنکارا و سقوط جنگنده سوخوی روسی نشان می دهد ناتو حتی در حوزه مناظره لفظی با مسکو نیز حمایت مورد انتظار اردوغان را از دولت ترکیه صورت نمی دهد.

منابع آگاه اعلام کرده اند در نشست اخیر سران ناتو که پس از سقوط جنگنده روسی توسط ارتش ترکیه برگزار شد، مقامات فرانسوی به شدت نسبت به اقدام ترکیه اعتراض کرده و آن را برای مجموعه خود هزینه بر دانسته اند. علاوه بر این، نماینده یونان نیز نسبت به سیاست های ترکیه اعتراض کرده است. یونان اعلام کرده است که ترکیه مدام حریم هوایی این کشور را نقض کرده و هم اکنون به نقض حریم هوایی خود توسط روسیه اعتراض می کند!

این اعتراض ها در حالی شدت گرفته است که اخیرا «زیگمار گابریل» معاون صدر اعظم آلمان نیز اقدام ترکیه در مورد هدف قرار دادن جنگنده روسی را نادرست دانست و رفتارهای ترکیه را یک تهدید خواند. مواضع صریح مقامات آلمانی، فرانسوی و یونانی به همراه برخی دیگر از اعضای ناتو علیه اقدام ترکیه نشان می دهد ناتو قصد پرداخت هزینه استراتژیک ناشی از خطاهای آنکارا را در برهه فعلی و حتی در آینده ندارد.

در این میان حتی برخی تحلیلگران و کارشناسان نظامی در غرب تاکید دارند هم اکنون زمان طرح گزینه ای به نام «اخراج ترکیه از ناتو» فرا رسیده است. اخیرا «پل والیلی» کارشناس نظامی و ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا در مصاحبه با شبکه راشاتودی تاکید کرده است که سیاست های ترکیه در منطقه از هماهنگی لازم با سیاست های ناتو برخوردار نیست و در چنین شرایطی می توان گزینه ای به نام اخراج این کشور از ناتو را در دستور کار قرار داد.

ترکیه از سال ۱۹۵۲ به ناتو پیوسته است. پس از سقوط جنگنده سوخوی روسی، رجب طیب اردوغان نه تنها بابت اقدام ترکیه عذرخواهی نکرده، که خواستار عذرخواهی مقامات روسی هم شده است! رفتاری که منجر به تقویت نارضایتی و خشم مقامات کاخ کرملین از آنکارا گردیده است.

مهر

2f7715cc400.jpg

وال استریت ژورنال گزارش داد:

آمریکا خواستار مسدود شدن مرز ترکیه با سوریه است

یک روزنامه غربی از فشار آمریکا به آنکارا برای مسدود کردن مرز ترکیه با سوریه خبر داد.

به گزارش وال استریت ژورنال، آمریکا در راستای محدود کردن فعالیت های داعش از ترکیه خواسته تا مرز خود با سوریه را مسدود کند.

نظر به آنکه مرز ترکیه با سوریه یکی از مهمترین محورهای مبادلاتی داعش و دیگر گروه های تروریستی است به نظر می رسد که آمریکا برای جدی نشان دادن خود در امر مبارزه با داعش چنین درخواستی را از ترکیه مطرح کرده باشد.

این وضعیت در حالی است که شب گذشته وزیر امور خارجه روسیه ضمن تاکید بر لزوم همکاری با دولت دمشق از تمایل مسکو برای بستن مرز ترکیه – سوریه در راستای مبارزه با داعش سخن گفت. «سرگئی لاوروف» بعد از دیدار با «ولید المعلم» همتای سوری خود از آمادگی مسکو برای هماهنگی گام های مؤثر در زمینه بستن مرز ترکیه – سوریه در همکاری با دولت دمشق سخن گفت.

وی با اشاره به درخواست «فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری فرانسه مبنی بر لزوم اتخاذ اقداماتی در جهت انسداد مرز ترکیه – سوریه، گفت: ما به گونه ای فعال از این طرح حمایت می کنیم. روسیه از هماهنگی گام های مؤثر در این زمینه به ویژه در همکاری با دولت سوریه استقبال می کند.

وی ادامه داد: مسکو بر این باور است که با انسداد این خط مرزی، می توان از بسیاری جهات به مسئله ریشه کن کردن داعش در خاک سوریه پاسخ داد.

مهر

IMG13152241400.jpg

          عملیات "کوبنده" روسیه در سوریه نزدیک است /

                                                                           فرودگاه‌های شمال عراق تعطیل شود

دولت روسیه به عراق اعلام کرده که قصد انجام عملیاتی "کوبنده" علیه داعش در سوریه را دارد و از بغداد خواست فعالیت فرودگاه‌های اربیل و سلیمانیه را برای جلوگیری از بروز هرگونه حادثه متوقف کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، خبرگزاری ایتارتاس روسیه اعلام کرد که مسکو به زودی عملیات نظامی گسترده‌ای را با عنوان "نابودی فراگیر" با مشارکت 69 جنگنده سوخو و بمب افکن‌های توپولف160 و زیردریایی‌ها و ناوهای خود در دریایی مدیترانه آغاز خواهد کرد.

در همین راستا دولت روسیه از عراق خواسته تا فرودگاه‌های اربیل و سلیمانیه را با هدف آمادگی برای انجام این عملیات ببندد.

روسیه که از مدت‌ها پیش حملات هوایی خود را در سوریه علیه داعش آغاز کرده تصمیم دارد دامنه عملیات خود را گسترش دهد. این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که اخیرا یک جنگنده روسی به دست ارتش ترکیه در سوریه سرنگون شده است.

ارتش روسیه غالبا حملات موشکی کروز خود علیه داعش در سوریه را از دریای خزر انجام می‌دهد که این امر مستلزم آن است که موشک‌های شلیک شده از حریم هوایی ایران و شمال عراق عبور کنند تا به سوریه برسند.

منابع سوئدی نیز اعلام کردند که این کشور تمامی پروازهای خود را به شمال عراق به دلیل افزایش فعالیت نظامی در این منطقه به حالت تعلیق درآورده است.

هفته گذشته عراق حریم هوایی در شمال این کشور را به مدت 48 ساعت به دلیل افزایش فعالیت نظامی روسیه در سوریه بسته بود.

پرواز هواپیماها در شمال عراق روز چهارشنبه از سر گرفته شد اما سوئد اعلام کرد که پروازهای خود را از امروز (شنبه) به حالت تعلیق در می‌آورد.

ایسنا

1874301059ru0ng400).jpg

هراس آنکارا از مقابله به مثل روسیه؛

ترکیه مشارکت خود در ائتلاف بین‌المللی علیه داعش را تعلیق کرد

یک روزنامه ترکیه ای اعلام کرد که آنکارا مشارکت خود در ائتلاف بین المللی علیه داعش به زعامت آمریکا را به حالت تعلیق درآورده است.

به گزارش روزنامه «حریت» ترکیه، آنکارا مشارکت جنگنده های ارتش این کشور در ائتلاف بین المللی علیه داعش در سوریه را به حالت تعلیق درآورده است.

بر اساس این گزارش، گفته می شود مقامات آنکارا از بیم آنکه جنگنده های آن توسط ارتش روسیه هدف قرار گرفته شوند، تصمیم به تعلیق پروازهای جنگنده های خود در آسمان سوریه گرفته اند.

در همین ارتباط، یک منبع امنیتی در گفتگو با روزنامه حریت گفته است: طرف های روسی و ترکی توافق کرده اند تا به منظور کاهش تنش ها میان یکدیگر، کانال هایی را جهت گفتگو دوجانبه فراهم کنند.

مهر

1448623144143400-5.jpg

انتشار عکسی از پسر اردوغان در کنار رهبران داعش

رسانه‌های روسیه تصویری از پسر اردوغان در کنار رهبران داعش منتشر کرده و تاکید دارند که این مساله نشان‌دهنده روابط نزدیک و مستحکم خانواده اردوغان با داعش است.

به گزارش روزنامه مصری الیوم السابع، رسانه‌های روسیه همراه با انتشار این عکس گزارش‌هایی درباره اقدام ترکیه در خرید نفت از داعش نوشتند. در این تصویر بلال اردوغان، پسر رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه که در کنار رهبران داعش نشان‌ داده شده است.

رسانه‌های روسیه تاکید کردند احتمال دارد بلال اردوغان مستقیماً در بازار سیاه و خرید نفت از تروریست‌ها حضور دارد.

برخی دیگر از سایت‌های روسی نیز اعلام کردند سمیه اردوغان، دختر اردوغان نیز را بیمارستانی در نزدیکی مرزهای سوریه را با هدف درمان و رسیدگی به زخمی‌های داعش تجهیز کرده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در کنفرانس مطبوعاتی اخیر خود گفت که طبق اطلاعات به دست آمده از ماهواره‌ها، داعش نفت تولیدشده در مناطق تحت تصرف خود در سوریه را به ترکیه منتقل می‌کند.

ایسنا

89435400.jpg

پوتین:

در بشکه های نفتی که ترکیه از تروریست ها می خرد، خون شهروندان ما وجود دارد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ضمن پاسخ به سوالات خبرنگاران در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد طبق اطلاعات حاصله در جریان شناسایی ماهواره ای، تروریست های داعشی مقدار زیادی از نفت سوریه را به ترکیه منتقل می کنند.

رئیس جمهور روسیه گفت:" سخن بر سر ابعاد صنعتی صادرات نفت از اراضی تحت تصرف تروریست ها در سوریه است. منظور درست همین اراضی و نه اراضی دیگر است. ما از هوا میبینیم که این ماشین ها روز و شب به ترکیه می روند".

پوتین این ادعا را که نفت تصرف شده توسط شبه نظامیان در خاک ترکیه نابود می شود " رد کرده و گفت "ما دود ناشی از سوزاندن و نابود سازی نفت را نمی بینیم".

رئیس جمهور روسیه همچنین ابراز تردید کرد که داد وستد غیر قانونی نفت با تروریست های داعشی بدون اطلاع مقامات رسمی در آنکارا انجام می شود.

پوتین افزود:"اما اگر مقامات سیاسی عالی رتبه ترکیه هیچ چیزی در اینباره نمی دانند، بگذار بدانند. احتمال می دهم که در آنجا برخی از عناصر فساد مالی و رشوه خواری و تبانی وجود داشته باشد که باید مورد تحقیق قرار بگیرد".

رئیس جمهور روسیه تاکید کرد وجوه دریافتی توسط تروریست ها از طریق فروش نفت غصب شده در سوریه صرف تامین مخارج اجرای عملیات تروریستی می شود و کشتار در پاریس و اقدام تروریستی در هواپیمای ایرباس روسی در مصر را یادآور شد.

پوتین در پایان گفت:"قطعنامه ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد در اینباره وجود دارد که خریداری مستقیم نفت از تروریست ها را ممنوع می کند چون در این بشکه هایی که منتقل می کنند، نه فقط نفت بلکه خون شهروندان ما وجود دارد و تروریست ها با این وجوه اسلحه و مهمات خریده و سپس عملیات خونین ترتیب می دهند".

اسپوتنیک

123051400.jpg

پوتین:

آمریکا از قبل مسیر پروازی هواپیمای ساقط شده ما را می‌دانست

ولادیمیر پوتین اعلام کرد که روسیه از قبل اطلاعات مربوط به مسیر پروازی هواپیمای خود را که در سوریه هدف قرار گرفت، به آمریکا داده بود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه در کنفرانس خبری مشترک با فرانسوا اولاند، همتای فرانسوی‌اش در کرملین اعلام کرد: طرف آمریکایی، ائتلافی را که ترکیه نیز عضو آن است، رهبری می‌کند و آنها اطلاعات مربوط به مکان و زمان پرواز هواپیماهای ما را می‌دانند.

پیش از دیدار با اولاند، پوتین گفته بود که منتظر عذرخواهی از سوی رجب طیب اردوغان، همتای ترکیه‌ای‌اش است اما اردوغان چنین اقدامی را رد کرده بود.

رییس جمهوری روسیه هم‌چنین با اعلام اینکه ادعای ترکیه درباره ناآگاهی از ملیت هواپیمای ساقط شده بی ارزش است، آن را رد کرد.

وی افزود: هواپیماهای ما علامت‌های شناسایی دارند و علائم آنها نیز کاملا مشهود است. به جای اینکه به ما اطمینان داده شود چنین اتفاقی دیگر نمی‌افتد، توضیحاتی غیرمنطقی و بیانیه‌هایی منتشر می‌شود که هیچ توجیهی ندارند.

پوتین هم چنین ترکیه را به خرید نفت از مناطق تحت کنترل تروریست‌ها در سوریه متهم کرد.

وی ادامه داد: ما از آسمان شواهدی داریم که نشان می‌دهد خودروی‌های حامل نفت روز و شب به سمت ترکیه می‌روند.

رییس جمهوری روسیه ادامه داد: این تانکرها نه تنها نفت بلکه خون شهروندان ما را نیز حمل می‌کنند چون آنها با تامین مالی تروریست ها، تسلیحات و مهمات در اختیار آنها می‌گذارند و آنها نیز حملات خونینی را سازماندهی می‌کنند.

ایسنا

964662400.jpg

رسانه های غربی:

ترکیه با سرنگونی هواپیمای روسی به داعش پیوسته است

مجله با نفوذ فوربس با جملات شدیداللحنی اعلام کرده که ترکیه باید از ناتو اخراج شود. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نه فقط به خاطر تصمیم گیری عجولانه برای سرنگونی هواپیمای روسی مورد سرزنش قرار گرفته بلکه بطور آشکار به حمایت از گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی (داعش) متهم شده است.

شبکه تلویزیونی سی ان ان، تصمیم ترکیه درباره سرنگونی هواپیمای بمب افکن روسی را بزرگترین خطر برای کل ناتو نامیده که به دیپلماسی محتاطانه این اتحادیه نظامی از جمله طی دهها سال جنگ سرد و مسابقه تسلیحاتی با اتحاد شوری سابق که مبتنی بر خونسردی، آرامش و خردمندی بوده ، لطمه وارد می آورد.

فوربس خاطرنشان می سازد آنکارا با سرنگونی سوخو 24 نشان داده که هوادار داعش و مخالف غرب است و اکنون برای ادامه عضویت ترکیه در ناتو و واگذاری تضمینات امنیتی آمریکا به این کشور هیچ اساسی باقی نمانده است.

اسپوتنیک

2015_11_26_0_49_37.jpg

روسیه واکنش نشان داد:

هواپیماهای جنگی روسیه ۲۰ کامیون ترک را منفجر کردند

جنگنده های روسی در حملاتی به کامیون های ترک دست کم ۷ نفر را کشتند

به گزارش خبرگزای آناتولی ترکیه در گزارشی اشاره کرده روسیه به حدود ۲۰ کامیون ترکیه که حامل مواد غذایی و کمکی برای آوراگان سوری بوده است حمله کرده است. منابع محلی با تایید این اقدام گفته اند در این اقدام دستکم ۷ تن کشته و بیش از ۱۰ نفر هم مجروح شده اند.

این حملات بعد از حمله ترکیه به جنگنده روسی در مرز سوریه و ترکیه انجام می گیرد. اقدامی که به شدت از سوی روسیه محکوم شد و آقای پوتین تاکید کرده بود این حمله به آینده روابط روسیه و ترکیه به شدت آسیب می زند.

خبرآنلاین

5655cc23c3618883778b4589400-2.jpg

خلبان جنگنده روسی:

جنگنده‌های ترکیه پیش از شلیک به ما اخطار ندادند

خلبان نجات یافته جنگنده روسی که توسط ترکیه منهدم شد، گفت که به آنها اخطاری داده نشده است.

به گزارش راشا تودی، خلبان نجات یافته روسیه در اولین مصاحبه خود اعلام کرد که جنگنده‌های ترکیه پیش از شلیک به آنها اخطاری نداده‌اند.

وی همچنین تاکید کرد که جنگنده سوخو-24 روسیه حریم هوایی ترکیه را نقض نکرده و ادعای ترکیه بی‌اساس است.

«کنستانتین موراختین» مسیریاب جنگنده روسی که توسط اف-16 ترکیه منهدم شد، گفت: «غیرممکن است که ما حتی برای یک سانیه حریم هوایی ترکیه را نقض کرده باشیم. ما در ارتفاع شش هزار متری و در هوای کاملا صاف و با دید کامل پرواز می‌کردیم و من با دقت کامل مسیر پرواز را کنترل می‌کردم.»

وی افزود: «هیچ هشداری به ما داده نشد. نه از طریق پیام رادیویی و نه حتی از طریق دیداری. شما باید تفاوت سرعت میان یک بمب‌افکن مانند سوخو24 را با یک جنگنده اب16 بدانید، آنها اگر می‌خواستند، می‌توانستند روی بال ما نشسته و از این طریق به ما هشدار دهند.»

خلبان روسی ادامه داد: «بدون آنکه متوجه شویم، ناگهان موشک به عقب هواپیما برخورد کرد و ما حتی فرصت نداشتیم برای گریختن تلاش کنیم.»

ایلنا

1418118716537400.jpg

لاوروف:                                             اقدام ترکیه عمدی بود

وزیر امور خارجه روسیه در نشستی خبری درباره تحولات اخیر در روابط این کشور با ترکیه تاکید کرد که مسکو در روابط خود با آنکارا به طور اساسی بازنگری خواهد کرد و نه سفری به ترکیه انجام خواهد شد و نه به مقامات ترکیه اجازه داده می‌شود که به مسکو بروند.

به گزارش شبکه اسکای نیوز عربی، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در این کنفرانس خبری در مسکو گفت: اقدام ترکیه در سرنگون کردن یک جنگنده نظامی ما بسیار عواقب بدی دارد و ما امیدواریم از این مساله به عنوان دستاویزی به عنوان منطقه پرواز ممنوع در سوریه استفاده نشود.

وی گفت: ترکیه بارها خواستار ایجاد "منطقه‌ای امن" در مرزهای خود با سوریه شده بود و اقدام دیروز نیز در راستای همین خواست ترک‌هاست. اقدام آنکارا در سرنگون کردن جنگنده ما یک اقدام تحریک کننده عمدی از نظر ماست.

لاوروف گفت: پیشتر نیز چنین حوادثی در مرز با ترکیه رخ داده بود و هواپیماهای ما اشتباها چند ثانیه‌ای در حریم هوایی ترکیه وارد شده بودند اما هیچ گاه کار به درگیری هوایی نکشید. گرچه در مورد دیروز باید اطمینان بدهم که جنگنده روسیه وارد حریم هوایی ترکیه نشده بود. در زمانی که یک جنگنده ترکیه توسط سوریه هدف قرار گرفت اردوغان که در آن زمان نخست وزیر ترکیه بود با این ادعا که ورود یک جنگنده به حریم هوایی کشور دیگر برای چند ثانیه دلیل قانع کننده‌ای برای هدف گرفتن آن نیست این اقدام ارتش سوریه را محکوم کرد. اما چگونه اکنون خود دست به چنین اقدامی می‌زنند و از آن دفاع می‌کنند؟!

لاوروف گفت: علاوه بر اینکه دیدار من از ترکیه لغو شد، از این پس هیچ برنامه رسمی برای هیچ یک از مقامات روسیه جهت سفر به ترکیه در کار نخواهد بود و مسکو به مسئولان ترکیه نیز اجازه نخواهد داد که به سوریه سفر کنند. اما امکان دارد که در حاشیه نشست‌های جهانی گفت‌وگوهایی با مقامات ترک داشته باشیم و این چیزی است که آنکارا نیز از آن سخن گفته است.

وزیر خارجه روسیه در ادامه اطمینان داد که این کشور به جنگ خود علیه تروریسم ادامه می‌دهد و گفت: ما همچنان به رویارویی با تروریست‌ها در سوریه ادامه می‌دهیم و همزمان اقداماتمان را برای حل بحران به شکل سیاسی پی می‌گیریم. در مذاکراتی که روز گذشته با پادشاه اردن و وزیر خارجه این کشور در مسکو داشتیم سخنانی درباره مشخص کردن گروه‌های تروریستی در سوریه انجام شد. تا این لیست تهیه نشود و نیز تصمیمات نشست وین به اجرا درنیاید عملا سخن گفتن از آغاز مرحله انتقالی در سوریه بی‌معنی است.

وی ادامه داد: ائتلاف تحت رهبری آمریکا با معیارهای چندگانه‌ای با تروریسم در سوریه برخورد می‌کند، از سویی کردهای این کشور که علیه داعش می‌جنگند و پیروزی‌های چشمگیری در این زمینه داشتند از سوی ترکیه تروریسم خوانده می‌شوند و شبه نظامیان افراط گرای سلفی که بسیار به النصره و داعش نزدیک هستند از سوی برخی اعضای ائتلاف حمایت می‌شوند. تروریست‌ها نیز از خاک ترکیه برای انجام فعالیت‌های خود استفاده می‌کنند و این بر کسی پوشیده نیست.

وی افزود: ما در حال حاضر سرنگونی جنگنده روسی را بررسی می‌کنیم. ما در حال تحقیق هستیم. ترکیه باید بررسی کند که باید چه کاری انجام دهد که روابط به حالت عادی برگردد. ما براین مساله تاکید می‌کنیم که اجازه تکرار این حملات را نمی‌دهیم. ما شنیدیم که وزیر خارجه ترکیه نسبت به سرنگون کردن این جنگنده اظهار تاسف می‌کرد اما در عین حال درصدد توجیه این اقدام نیز بر می‌آمد.

وی افزود: ترکیه چطور اجازه عبور جنگنده‌های خود به سوریه را می‌دهد همچنین ترکیه حریم هوایی یونان را بسیار نقض می‌کند و این مساله تبدیل به یک رخداد عادی شده است و یونان اعلام کرده است که ترکیه 1005 بار حریم هوایی یونان را نقض کرده است و این اقدامات قابل توجیه نیست.

لاوروف گفت: ولادیمیر پوتین در مورد همین مساله صحبت کرد که چگونه ترکیه به تروریست‌ها اجازه عبور و مرور می‌دهد؟ در کنفرانس خبری فرانسوا اولاند و باراک اوباما دیدیم که اولاند پیشنهاد بستن مرزها با ترکیه را مطرح کرد اما اوباما هیچ حرفی در این خصوص نزد اما ما آماده‌ایم که به صورت جدی به بررسی این مساله بپردازیم و می‌توانیم با بستن مرزها مانع رسیدن تروریست‌ها شویم.

وزیر خارجه روسیه در خصوص اهداف واقعی ترکیه در سرنگون کردن جنگنده روسی عنوان داشت: من نمی‌توانم اهداف واقعی ترکیه را تعیین کنم. اطلاعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد سرنگون کردن این جنگنده از پیش طراحی شده و گفته می‌شود که این اقدام یک کمینی بود که ترتیب داده شد. نمی‌دانیم که این اقدام مربوط به وضعیت داخلی ترکیه است یا مربوط به روابط ترکیه با همپیمانانش است و نمی‌خواهم به مناقشه بر این مساله بپردازم.

وزیر خارجه روسیه عنوان داشت: شورای امنیت پیش نویس‌هایی را درباره توقف خرید و فروش نفت و تعاملات با تروریست‌ها صادر کرده است اما ما شاهد هیچ فعالیتی در راستای اجرای این پیش نویس‌ها نیستیم. بان کی مون نیز برای ما اعلام کرده است که چگونه داعشی‌ها با فروش نفت و حمایت‌های صورت گرفته از آنها تغذیه می‌شوند.

وی افزود: ما در مورد توافق‌های شراکتی با ترکیه بازنگری می‌کنیم و این اقدام ترکیه یک اقدام تهدیدآمیز عمدی بود. بررسی‌ها نشان می‌دهد که جنگنده‌های ما حریم هوایی ترکیه را نقض نکرده‌اند.

سرگئی لاوروف در پاسخ به این سوال که سرنگون کردن این جنگنده بر نشست وین تاثیر می‌گذارد یا خیر پاسخ داد: بله این وضعیت بر تلاش‌های ما در وین تاثیر می‌گذارد که در چارچوب این نشست چشم اندازهای سیاسی شکل می‌گیرد. همچنین مساله برخورد با تروریست‌ها مطرح است، ما با ترکیه نمی‌جنگیم و روابط ما با مردم ترکیه تغییر نکرده است. اما این اقدام ترکیه را بدون پاسخ نمی‌گذاریم.

وی افزود: تروریست‌ها از خاک ترکیه استفاده می‌کنند، فروش نفت و آثار باستانی مسروقه نیز صورت می‌گیرد در آن مناطقی که در ترکیه تروریست‌ها در آنها احساس امنیت می‌کنند اعضای بدن نیز قاچاق می‌شود.

کوتاه شده از ایسنا

NATO-Russia22222-2.jpg

ژنرال بازنشسته آمریکایی:

ساقط کردن جنگنده روسی احتمالا نقشه اردوغان بود

ژنرال بازنشسته نیروی هوایی آمریکا گفت، اقدام ترکیه در ساقط کردن جنگنده روسی ممکن است اقدام تحریک آمیزی از سوی رئیس‌جمهوری ترکیه باشد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، توماس مک‌اینرنی، ژنرال بازنشسته نیروی هوایی آمریکا گفت که اقدام ترکیه در هدف گرفتن جنگنده سوخوی روسیه می‌تواند اقدامی از پیش طراحی شده از سوی رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه باشد تا میان روسیه و ناتو شکاف ایجاد کند.

مک‌اینرنی در گفت‌وگو با فاکس نیوز تاکید کرد، این حمله از پیش توسط اردوغان برنامه ریزی شده بود و هدف از آن تنش‌زایی میان روسیه و ناتو و همچنین ناکام گذاشتن همکاری بالقوه در سوریه بود چرا که آنکارا مخالف حمایت آمریکا از شبه‌نظامیان کرد است.

این ژنرال بازنشسته نیروی هوایی آمریکا گفت: گمان می‌کنم تحریک عمدی ممکن است از سوی اردوغان انجام شده باشد. ترکیه کشور بسیار سکولاری بوده است اما اردوغان آن را به سمت یک جامعه اسلامی با شریعت و غیره سوق داده است. بنابراین گمان می‌کنم که ممکن است او دستورکاری پنهان داشته باشد. قطعا برای اردوغان اصلا مهم نیست که روسیه و ناتو درست همانند اوکراین درگیر شوند و ما اصلا به چنین چیزی نیاز نداریم.

مک‌اینرنی می‌گوید که ادعای ترکیه را مبنی بر این که جنگنده روس وارد حریم هوایی آن شده را می‌پذیرد اما حضور این جنگنده آن قدر طولانی نبوده که بخواهد اقدامی بر خلاف منافع ملی ترکیه انجام دهد.

وی افزود: جنگنده روسیه هیچ گونه اقدامی در راستای انجام حمله در داخل خاک ترکیه انجام نداد. ورود جنگنده به حریم هوایی یک کشور و تحریک خط قرمزها می‌تواند نگران کننده باشد اما شما نباید تنها به همین علت یک جنگنده را ساقط کنید.

ایسنا

81794903400-3.jpg

روسیه سامانه اس 400 خود را به سوریه می‌برد

وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که روسیه سیستم دفاع هوایی اس 400 خود را در پایگاه هوایی حمیمیم در لاذقیه سوریه مستقر می‌کند.

به گزارش اسکای نیوز عربی، تصمیم دولت روسیه بعد از سرنگونی جنگنده این کشور توسط ترکیه صورت می‌گیرد.

سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه در جلسه ستاد فرماندهی در وزارت دفاع روسیه با اعلام این خبر هم‌چنین گفت، یکی از خلبانهای جنگنده ساقط شده روسیه در عملیات مشترک ارتش روسیه و سوریه نجات یافته است.

ایسنا

1860206400.jpg

خلبانان جنگده ساقط شده روسیه کشته شده‌اند

یکی از فرمانده های ترکمن های سوریه مدعی شد دو خلبان جنگنده ساقط شده روس پیش از رسیدن به زمین مورد اصابت گلوله قرار گرفته اند.

به گزارش حریت، جانشین فرمانده ترکمن های سوریه اعلام کرد که دو خلبان جنگنده روسیه که امروز توسط ترکیه ساقط شده است را کشته است.

«آلپاسلان چلیک» جانشین فرمانده ترکمن های سوریه در گارد دوم ساحلی در گفتگویی با خبرگزاری دوغان ترکیه کشته شدن دو خلبان روسی جنگنده ساقط شده این کشور توسط ترکیه را تأیید کرد.

چلیک گفت: ما این خلبانان را در حالیکه با چتر در حال فرود آمدن بودند، هدف قرار دادیم و اجساد آن ها در حال حاضر نزد ما است.

پیشتر، نخست وزیر ترکیه در سخنانی که پس از ساقط شدن جنگنده روسی توسط ترکیه انجام شد، تأکید کرد جهان باید بداند که ترکیه «هر اقدام لازم» در راستای تضمین امنیت کشور خود را به کار خواهد بست.

وی در این باره گفته بود: همه باید بدانند که حق به رسمیت شناخته شده و وظیفه ما این است که همه تدابیر لازم را در برابر نقض حریم هوایی یا مرزهای خود اتخاذ کنیم.

مقامات ترکیه می گویند این هواپیما را به دنبال نقض حریم هوایی این کشور مورد هدف قرار داده اند؛ ادعایی که توسط وزارت دفاع روسیه مورد تکذیب قرار گرفت.

مهر

a3f1f3ca1f29400.jpg

هشدار جدی روسیه به عربستان و قطر

پرتیراژترین روزنامه روسیه در هشداری شدید و صریح به عربستان و قطر، این دو کشور را در طراحی و هدایت حملات تروریستی دخیل دانست و از امکان حمله به این دو کشور عربی با استناد به منشور سازمان ملل متحد خبر داد.

به گزارش سایت رأی الیوم به نقل از روزنامه «پراوْدا» مهمترین و پرتیراژترین روزنامه روسیه گزارش داد: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه سال 1999 تهدید به تعقیب و قتل تروریست ها حتی

در سرویس های بهداشتی کرد و او توانست با کشتن جنگ سالاران چچن، وعده خود را عملی کند.

پراودا نوشت: حملات موشکی اخیر روسیه در سوریه که با بمب افکن های استراتژیک و زیردریایی ها اجرا شد، هشداری به کشورهای حامی تروریست ها بود. پراودا افزود: پوتین درباره مبارزه با تروریسم گفت که روسیه طبق ماده 51 منشور سازمان ملل متحد عمل خواهد کرد؛ ماده ای که به کشورها حق دفاع از خود را داده است و سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز در دیدار با همتای لبنانی گفت که مسکو این ماده را با همه روش های نظامی، دیپلماتیک و مالی اجرا خواهد کرد. ماده 51 منشور سازمان ملل به هر کشور ِعضو این سازمان حق دفاع از خود را در صورت حمله مسلحانه به آن کشور تا زمان وارد عمل شدن شورای امنیت برای برقراری صلح و امنیت بین المللی می دهد. این روزنامه روسی نوشت: روسیه پس از حمله تروریستی بر فراز شبه جزیره سینای مصر می تواند از ماده 51 برای کشاندن جنایتکاران به پای میز محاکمه یا درپیش گرفتن تدابیری دیگر علیه آنان (سرکوب) استفاده کند. پراودا قطر را یکی از عاملان حملات تروریستی شبه جزیره سینا توصیف کرد و نوشت: در قطر و عربستان جنایتکارانی وجود دارند که حملات تروریستی را در سوریه و عراق طراحی و هدایت می کنند. پراودا همچنین از عدم محاکمه عربستان به علت دست داشتن در حملات تروریستی 11 سپتامبر ابراز تعجب کرد و نوشت: روسیه پس از این نمی تواند این واقعیت را نادیده بگیرد که نزاع در سوریه و عراق منافع حیاتی مسکو را به خطر می اندازد و دیگر به تروریست ها اجازه کشتار اتباع روس را نخواهد داد. پراودا در پایان مقاله خود خواستار محاکمه سران قطر ، عربستان و ترکیه شد و نوشت: زمان درخواست کردن از سازمان ملل برای تشکیل دادگاه بین المللی محاکمه سران ترکیه ، قطر و عربستان به اتهام دست داشتن در تروریسم فرارسیده است.

خبر آنلاین

alalam400-5.jpg

مایکل مور خانه‌اش را به آوارگان سوری داد

کارگردان مشهور آمریکایی با انتشار نامه‌ای سرگشاده، ضمن انتقاد به اقدام فرماندار میشیگان نسبت به ممنوع کردن ورود آوارگان سوری به این ایالت، خانه خود را به این آوارگان اهدا کرد.

مایکل مور نامه‌ای خطاب به "ریک اشنایدر" فرماندار میشیگان در فیسبوک منتشر کرد؛ او که خود از اهالی میشیگان است در این نامه با اقدام فرماندار این ایالت برای جلوگیری از ورود آوارگان سوری مخالفت کرد.

مور در این نامه نوشت: «من به شخصه قصد دارم با پیشکش کردن خانه خود به همان آوارگان سوری که شما قصد ممنوع کردن ورودشان را دارید، ممنوعیت وضع شده از سوی شما را به چالش بکشم.» او در این نامه اقدام اشنایدر را «ضد آمریکایی» دانست و اضافه کرد: «این آن چیزی نیست که قرار بود باشیم.»

مایکل مور کارگردان و تهیه کننده مستند فارنهایت 11/9 است که پرفروش ترین مستند تاریخ است و در سال 2002 جایزه نخل طلایی جشنواره کن را به خود اختصاص داد؛ دو فیلم مستند دیگر وی به نام سیکو و بولینگ برای کلمباین نیز جزو 10 مستند پرفروش جهان هستند.

وی در سال 2002 با فیلم بولینگ برای کلمباین موفق به کسب جایزه اسکار شد و یک سال پس از آن نخل طلایی جشنواره فیلم کن را برای فیلم «فارنهایت 9/11» دریافت کرد.

مایکل مور در نامه‌اش به فرماندار میشیگان چنین آورده است:

فرماندار اشنایدر عزیز!

مایلم به اطلاع شما برسانم که من با تصمیم‌تان برای ممنوعیت اسکان آوارگان سوری در ایالت میشیگان مخالفم، من به شخصه قصد دارم با پیشکش خانه خود در تراورس‌سیتی میشیگان به همان آوارگان سوری که شما قصد دارید از میشیگان دور نگاهشان دارید، این ممنوعیت را به چالش بکشم. من با وزارت امور خارجه تماس خواهم گرفت تا اعلام کنم که حاضرم برای هر زوج آواره‌ای که سابقه‌اش از سوی نهاد مسئول در دولت اوباما، که کاملا مورد اطمینان من است، تائید شده باشد، بهشتی امن فراهم کنم.

"کار شما علاوه بر ننگین بودن، برخلاف قانون اساسی آمریکا است؛ این کار یک اقدام ضدآمریکایی است؛ این آن چیزی نیست که قرار بود باشیم؛ خوب یا بد ما همگی اعقاب سه گروه هستیم : برده‌هایی که با غل و زنجیر به این کشور آمدند تا نیروی کار رایگانی برای ساختن این کشور باشند، بومیان آمریکا که تقریبا در کشتارهای دسته‌جمعی از سوی مسیحیان سفید‌پوست از بین رفتند و مهاجرانی که از هر گوشه‌ای از جهان به آمریکا آمدند؛ خوشبختانه ما در ایالت میشیگان ده‌ها هزار عرب و مسلمان آمریکایی را در میان خود داریم.

من به دلیل کارهای سنگدلانه، غیرمسیحی و پیوستن شما به جمع 25 فرماندار دیگر (همه به جز یک نفر جمهوری‌خواه هستند) که خواستار ممنوعیت ورود آوارگان قانونی سوری به ایالات ما هستند، از شما ناامید شدم. خوشبختانه من یک آمریکایی هستم و جمهوری‌خواه نیستم.

فرماندار، مرا از هر آن‌چه که گمان می‌کنید معنای میشیگانی بودن است خارج بدانید، من انتظار می‌کشم که به مهاجران سوری در خانه‌ام خوشامد بگویم و دیگر آمریکایی‌ها را نیز تشویق به این کار می‌کنم.

فرارو

4bhi866dd84b0713nm400.jpg

بمباران های روسیه داعشی ها را از سوریه به یمن فراری داد

پایگاه خبری 24 امارات روز یکشنبه به نقل از منابع آگاه یمنی از فرار صدها تروریست داعشی از سوریه به یمن در پی بمباران های نیروی هوایی روسیه خبر داد.

این پایگاه خبری به نقل از روزنامه کویتی القبس نوشت: صدها تن از تروریست های داعش که تا پیش از این در خاک سوریه حضور داشتند از طریق ترکیه به یمن فرار کرده اند.

این تروریست های عضو گروه داعش که از جنسیت های مختلف از جمله چچن، پاکستان، افغانستان، تونس، مصر، عربستان و یمن هستند بیشتر در استان های شبوه، حضرموت، عدن، ابین و المهره حضور دارند و برخی افراد این گروه نیز در استان های شمالی متمرکز شده اند.

گروهک تروریستی داعش به دنبال حملات گسترده نیروی هوایی روسیه و در ادامه حملات زمینی ارتش سوریه و متحدین این کشور دچار فروپاشی نظامی گردیده و هم اکنون با بحران های مختلفی از جمله نفت روبرو است و همین امر باعث شده تا این گروهک حالت فوق العاده نفتی اعلام کند.

همچنین اخیرا در خصوص تامین هزینه های مالی داعش اختلافاتی پیش آمده و همین امر بر تنگنای مالی داعش شدت بخشیده است و این گروهک را در آستانه فروپاشی اقتصادی قرار داده است.

کشته شدن صدها تن از تروریست های داعش براثر حملات پی در پی ارتش سوریه و هواپیماهای جنگی روسیه، راهی برای اعضای این گروه بجز فرار باقی نگذاشته است.

ایرنا

77110722222-4.jpg

نمایندگان آمریکایی:

اوباما برای مقابله با داعش اقدام کند، نه براندازی اسد

گروهی از نمایندگان دموکرات و جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا از رییس‌جمهوری این کشور خواسته‌اند تلاش‌ها برای سرنگون کردن بشار اسد را متوقف و بر مبارزه با داعش تمرکز کند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، گروهی از نمایندگان جمهوری‌خواه و دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از باراک اوباما، رییس‌جمهوری این کشور خواسته‌اند که تلاش‌های خود برای برانداختن بشار اسد، رییس‌جمهوری سوریه را متوقف کند و تمام اقداماتش را بر مبارزه با گروه تروریستی داعش متمرکز سازد.

تولسی گابارد، نماینده دموکرات و آستین اسکات، نماینده جمهوری‌خواه به دنبال آن هستند تا قانونی را برای پایان دادن به جنگی که آمریکا برای سرنگون کردن اسد به راه انداخته است، به تصویب برسانند.

آستین در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس اظهار کرد: تلاش برای برکنار کردن اسد در این مرحله مفید نیست و نباید هدف اصلی ما باشد.

گابارد نیز خاطرنشان کرد: آمریکا مشغول دو جنگ در سوریه است که جنگ نخست علیه داعش و افراط‌گرایان بوده و کنگره مجوز آن را پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر صادر کرده است. جنگ دوم اما جنگی غیر قانونی برای براندازی دولت اسد در سوریه است.

وی تاکید کرد که کنگره با تلاش‌های سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) برای حمایت از گروه‌های جناح مخالف سوریه موافق نبوده و مجوزی برای این کار صادر نکرده است.

این نماینده دموکرات در گفت‌وگو با شبکه خبری سی.ان.ان تصریح کرد: فکر نمی‌کنم که اسد باید کنار گذاشته شود.

وی ادامه داد:‌ چنانچه اسد کنار گذاشته شود، داعش، النصره، القاعده و گروه‌های افراط‌گرای دیگر تمام سوریه را خواهند گرفت و قوی‌تر خواهند شد.

ایسنا

حمله روسیه به 500 نفتکش داعش

وزارت دفاع روسیه، فیلم مربوط به عملیات جنگنده‌های روسی و حمله به 500 نفتکش داعش در سوریه را منتشر کرد.

در این فیلم جزئیات حمله خلبانان روسی به نفتکش های داعش که از سوریه عازم عراق بودند، به تصویر در آمده است.

روز چهارشنبه رییس اداره عملیات ستاد کل نیروهای مسلح روسیه اعلام کرد که جنگنده های روسی در سوریه حدود 500 نفتکش داعش را در مسیر عزیمت به عراق، منهدم کردند.

این مسئول نظامی از آغاز عملیات جنگنده های روسیه در شکار کردن نفتکش های داعش خبر داد و گفت: می خواهم تاکید کنم که امروز تصمیمی اتخاذ شد که به موجب آن هواپیماهای جنگی روسیه عملیات خود در شکار کردن تانکرهایی که فرآورده های نفتی را برای تروریستها در مناطق تحت سیطره داعش منتقل می کنند، آغاز کردند.

مقام های سوریه پیش از این اعلام کرده بودند که آمریکا و همپیمانان آن به جای هدف قراردادن تانکرهای حامل سوخت گروههای تروریستی، تاسیسات زیربنایی و پالایشگاههای سوریه را هدف حملات خود قرار می دهند تا به این ترتیب ضربات جبران ناپذیری به سرمایه های ملی سوریه وارد کنند.

ایلنا

1862167400.jpg

پلیس کویت:

داعشی ها در اوکراین اسلحه می خریدند

ماموران انتظامی کویت شش عضو یک گروه افراط گرای حامی گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی (داعش) را بازداشت کردند.

به گزارش خبرگزاری"آسوشیتدپرس" با استناد به خبرگزاری کویت، سرکرده این گروه یک تبعه لبنان به نام اوسامه حیات می باشد که به استخدام شبه نظامیان و جمع آوری پول برای داعش که سپس به حساب های این گروه تروریستی در بانک های ترکیه واریز می شد، اقرار کرده است.

خاطرنشان می شود که اوسامه حیات همچنین به خریداری اسلحه در اوکراین اشتغال داشت و سلاح های خریداری شده را سپس از طریق ترکیه برای داعشی ها در سوریه ارسال می کرد.

داعش پس از تصرف اراضی پهناوری را در شمال و شرق سوریه و شمال و غرب عراق ، روز 29 ژوئن سال گذشته تشکیل دولت خلافت اسلامی در این نواحی به رهبری سرکرده خود را اعلام کرد. این گروه وحشی و بیرحم که در حال گسترش فعالیت خود در دیگر کشور ها بویژه لیبی، مصر ، افغانستان، یمن، تونس و نیجریه بوده و در دیگر نقاط جهان از جمله کشور های اروپایی عملیات تروریستی اجرا  می کند، یکی از بزرگترین معضلات فعلی در دنیا می باشد.

داعش همچنین به تبلیغات و استخدام نفر در بسیاری از کشور ها از جمله روسیه اشتغال دارد.

اسپوتنیک

قبلا خبرگزاری اسپوتنیک خبری در همین رابطه منتشر کرده بود :

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، یک کارشناس مرکز مطالعات اوکراین در روسیه مدعی شد تروریست های داعش از طریق کشور ترکیه به اوکراین برده می شوند تا آنجا علیه نیروهای مردمی بجنگند.

این کارشناس روس می گوید بسیاری از کسانی که در اوکراین علیه نیروهای مردمی و جدایی طلبان شرق این کشور می جنگند را تروریست های داعشی تشکیل می دهند که از سوریه به دونتسک و لوگانسک آورده می شوند.

ایگور کواسنیوک کارشناس مرکز روسی مطالعات راهبردی اوکراین از افزایش تعداد تروریست های داعش در اوکراین خبر می دهد و اعتقاد دارد کشورهای غربی به خصوص آمریکا عامل این انتقال است.

به گفته وی شمار تروریستها در جنوب شرقی اوکراین به صورت مستمر روبه افزایش است و تعداد آنها به دهها هزار نفر رسیده است.

این افراد مسلح از مرز ترکیه عبور کرده و پس از آن به رومانی رسیده اند و از آنجا از طریق دریا به اوکراین آمده اند. شمار زیادی از تروریستها در اودسا هستند.

به گفته ساکنان اودسا در این شهر تعداد زیادی افراد تیره پوست رفت و آمد می کنند که بسیار شبیه عربها هستند.

این موضوع در حالی مطرح می شود که در ماه گذشته اعلام شده بود با توجه به آرام شدن شرایط در مناطق جدایی طلب اوکراین، جدایی طلبان قصد سفر به سوریه برای مبارزه علیه تروریست ها را دارند.

​مهر

61499400.jpg

انتقاد روسیه از حملات فرانسه به تاسیسات نفتی سوریه

یک دیپلمات ارشد در دولت روسیه گفت حملات فرانسه علیه تاسیسات نفتی سوریه به بهانه حمله به داعش نمی تواند توجیه منطقی داشته باشد.

به گزارش اسپوتنیک، دولت روسیه اعلام کرده است که با حملات هوایی فرانسه علیه تاسیسات نفتی سوریه تحت اشغال داعش مخالف است و در هر شرایطی به زیرساختارهای این کشور آسیب نخواهد زد.

یک دیپلمات ارشد در دولت روسیه گفت حملات فرانسه علیه تاسیسات نفتی سوریه به بهانه حمله به داعش نمی تواند توجیه منطقی داشته باشد.

ایلا روگاچف رئیس دپارتمان تهدیدات و چالش های دولت روسیه (DNCT) اعتقاد دارد حملات هوایی فرانسه در سوریه بیشتر از داعش به زیرساختارهای سوریه آسیب می زند و این از نظر دولت روسیه قابل قبول نیست.

این مقام ارشد در وزارت خارجه روسیه یادآور شد کشورش به هیچ عنوان از حملات هوایی بدون هدف و برنامه حمایت نخواهد کرد. وی می گوید حملات هوایی فرانسه در سوریه به بهانه دفاع از امنیت ملی فرانسه است در حالی که امنیت مردم سوریه را به خطر می اندازد.

روگاچف تاکرد کرد از نظر دولت فرانسه، بشار اسد و داعش هر دو دشمن این کشور محسوب می شوند و حمله هوایی به تاسیسات سوریه در هر شرایطی موجه است در حالی که این اقدام از نظر دولت روسیه توجیهی ندارد.

فرانسه از تمام کشورهای همپیمان خود خواسته است این کشور را در حمله به داعش در سوریه کمک کنند. پاریس مدعی است در چند روز اخیر بارها مواضع داعش توسط جنگنده های فرانسوی مورد حمله قرار گرفته است.

مهر

siria400.jpg

               پیشروی ارتش درحومه لاذقیه، حمص و حلب،

                                                    انهدام ۵۰۰ تانکر نفت داعش

انهدام ۵۰۰ تانکر نفت داعش در حمله هوایی روسیه در سوریه و کنترل ارتش سوریه بر چند روستا در حومه لاذقیه، حمص و حلب ازجمله اخبار مهم سوریه است.

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، ارتش سوریه با همکاری نیروهای مردمی این کشور توانست کنترل روستای «الرشوان» در حومه لاذقیه را به دست گیرد.

در همین حال ستاد مشترک ارتش روسیه اعلام کرد جنگنده های این کشور، ۵۰۰ تانکر نفت وابسته به داعش را در سوریه هدف قرار داده و منفجر کردند.

بر این اساس، این تانکرها در حال انتقال نفت از خاک سوریه به عراق بودند، شمار زیادی از تاسیسات نفتی تحت سیطره داعش نیز در اراضی سوریه مورد هدف جنگنده های روسیه قرار گرفت.

همچنین مواضع داعش در حومه حلب و ادلب مورد هدف حملات هوایی روسیه قرار گرفته و شمار زیادی از ادوات این گروه تروریستی در حلب و ادلب منهدم شد.

از سوی دیگر، پایگاه العهد، از کنترل ارتش سوریه بر بلندی های ظهر الدکان در جومه جنوبی حمص خبر داد. این پایگاه در خبری دیگر اعلام کرد ارتش سوریه کنترل دو روستای حمیمه و تل حمیمه در حومه شرقی حلب را به دست گرفت.

مهر

188611400.jpg

انتقاد تند لاوروف از آمریکا: آمریکا در حال گسترش جهانی داعش است /

                                                                           بازی خطرناک اوباما در سوریه

وزیر امور خارجه روسیه در اظهاراتی با اشاره به نحوه عملکرد آمریکا در سوریه، واشنگتن را متهم به انجام یک بازی خطرناک در سوریه کرد.

به گزارش خبرگزاری راشاتودی، «سرگئی لاوروف» گفت: آمریکا و متحدانش در حال انجام یک بازی خطرناک در سوریه هستند. آنها (آمریکا و متحدانش) از داعش به عنوان ابزاری برای ضعیف کردن حکومت «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه، استفاده می کنند.

وزیر خارجه روسیه در ادامه گفت: به رغم اعلام یک برنامه مبهم برای مبارزه با داعش، تحلیل حملاتی که توسط آمریکا و متحدانش علیه داعش انجام گرفته نشان می دهد که این کشور به صورت انتخابی دست به حمله می زنند و من می گویم که این حملات در اغلب اوقات به اهداف خود که ضعیف کردن و از بین بردن داعش است نرسیده اند.

لاوروف در ادامه گفت: آمریکا در حال انجام یک بازی خطرناک در سوریه است و این موجب شده تا تعیین هدف اصلی واشنگتن در سوریه مبهم باشد. از یک سو آمریکا می خواهد تا داعش در سریعترین زمان ممکن حکومت سوریه را ضعیف کند و از سوی دیگر نمی خواهد که این گروه بیش از حد قدرت بگیرد.

مهر

1908317400-2.jpg

نامه سناتور بلک به اسد:

طرح سرنگونی نظام سوریه از ۲۰۰۱ مطرح بود

«ریچارد بلک» سناتور جمهوری خواه آمریکایی تاکید کرد، دلیل اصلی جنگ کنونی در سوریه تلاش برخی کشورها برای ساختن نظامی مزدور و نه اختلافات داخلی این کشور است.

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، «ریچارد بلک» سناتور جمهوری خواه آمریکایی در نامه ای خطاب به «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه تاکید کرد دلیل اصلی جنگ سوریه، چالش های داخلی در این کشور نیست بلکه دلیل اصلی بحران این کشور، نزاع میان کشورهایی است که در تلاش هستند سوریه را مزدور خود کنند.

وی در ادامه گفت: «ویسلی کلارک» فرمانده سابق نیروهای همپیمان در اروپا در سال ۲۰۰۱ گفت «کشورهای غربی طرحی را در راستای سرنگونی نظام سوریه پی ریزی کرده اند» و هم اکنون پس از گذشت ۱۵ سال از توطئه نظامی میان اعضای ائتلاف ناتو، عربستان و قطر علیه سوریه، آنها هنوز نتوانسته اند فرمانده ای از میان آنچه که خود از آن با عنوان انقلابیون یاد می کنند، تعیین کنند.

وی در ادامه از پیشروی های ارتش سوریه بویژه در فرودگاه کویرس واقع در حومه حلب، ابراز خوشحالی کرد. این سناتور آمریکایی تاکید کرد: کشورهای غربی حق ندارند نظامی را که بر اساس انتخابات رسمی مردمی در سوریه روی کار آمده برکنار کنند، این شهروندان سوری هستند که باید در این زمینه تصمیم بگیرند.

بلک تاکید کرد: قبل از آغاز جنگ در سوریه، این کشور یکی از پیشرفته ترین کشورهای عربی در زمینه حقوق زنان بود. سناتور آمریکایی ایالت ویرجینیا با اشاره به حملات غرب از جمله آمریکا به سوریه گفت: قبل از اینکه از سوریه انتقاد شود، متحدان آمریکا از جمله عربستان، قطر و کویت باید به ملت‌های خود آزادی بدهند.

وی تصریح کرد: بسیار نامید کننده است که آمریکا با تحویل کامیون‌های موشک ضد تانک « تاو» به تروریست‌ها با کمک های مسکو به سوریه مقابله کرد. سناتور آمریکایی، تاکید کرد که تجهیز «تروریست‌های خوب» به سلاح و عدم تجهیز «تروریست‌های بد» یک بازی گمراه کننده است.

مهر

404313400-5.jpg

موشک های بالدار، 14 مرکز مهم تروریستی را نابود کردند.

ژنرال والری گراسیموف، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه روز سه شنبه اعلام نمود: « روسیه از موشک های بالدار هوا پایه در عملیات هوایی در سوریه استفاده کرده است.

امروز در جریان اولین ضربه هوایی ، 34 موشک بالدار هوا پایه دور برد، 14 مرکز مهم تروریستی را نابود کردند — نقاط کنترل تشکیلات غیر قانونی مسلح که عملیات دسته های شبه نظامیان «داعش» در شهرهای ادلب و حلب را هماهنگ می کردند، انبار بزرگ مهمات جنگی و دیگر وسایل در شمال غرب سوریه نابود شدند».

وی متذکر شد که اطلاعات مربوط به ضربات هوایی مدتی قبل از اجرای آنها به اطلاع فرماندهی نیروی هوایی آمریکا و دیگر کشورهای ائتلاف رسانده شد.

اسپوتنیک

به گزارش روزنامه فرانسوی لوموند، موشک های کروز روسیه بر فراز خاک ترکیه پرواز کرده اند و هدف این حمله موشکی شهر رقه در سوریه بوده است. وزارت دفاع روسیه فعلا این خبر را تائید نکرده است.

لوموند می نویسد صبح سه شنبه موشک های کروز روسیه از رزمناو های روسیه در دریای مدیترانه شلیک شده و شهر رقه در سوریه را که تکیه گاه اصلی گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی (داعش) محسوب می شود، مورد هدف قرار دادند.

این روزنامه فرانسوی می نویسد 17 موشک از آسمان ترکیه عبور کرده اند.

در ماه اکتبر نیز ناو های روسیه در دریای خزر مواضع داعش در سوریه را مورد حمله موشکی قرار داده بودند. این موشک ها با عبور از حریم هوایی ایران و عراق به مواضع داعش در خاک سوریه اصابت کرده بودند.

اسپوتنیک

1394081822543749709872400.jpg

"30 هزار تبعه خارجی از 100 کشور در سوریه و عراق کنار تروریست‌ها می‌جنگند"

وزیر امور خارجه بلژیک اعلام کرد، تنها از طریق تبادل گسترده‌تر داده‌های اطلاعاتی با فرانسه است که می‌توان افراد دارای تفکرات افراطی شدید را شناسایی کرد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، دیدیر ریندرز، وزیر امور خارجه بلژیک همچنین اعلام کرد، دست‌کم 30 هزار تبعه از 100 کشور مختلف در حال حاضر در عراق و سوریه در کنار گروه‌های تروریستی می‌جنگند.

وی پیش از نشست وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا اظهار کرد: ما در حال حاضر شاهد فعالیت بیش از 30 هزار تبعه خارجی در سوریه و عراق هستیم که این اتباع از 100 کشور می‌آیند.

به گفته رییس دستگاه دیپلماسی بلژیک، تبادل گسترده داده‌های اطلاعاتی با فرانسه می‌تواند به مقام‌های این کشور در شناسایی افراد دارای عقاید افراطی کمک کند.

ریندرز تصریح کرد که بلژیک و فرانسه با یکدیگر در راستای یافتن عوامل حملات اخیر پاریس همکاری کامل دارند.

ایسنا

n004041400.jpg

کشف ۹ گور دسته‌جمعی با ۱۳۰ جنازه در سنجار

پس از کشف یک گور شامل جنازه ۸۰ زن ایزدی، هشت گور دسته‌جمعی دیگر در سنجار کشف شدند.

این گورهای شامل جنازه ۵۰ غیر نظامی متعلق به اقلیت ایزدی‌ها هستند. این افراد احتمالا توسط داعش اعدام شده‌اند.

پس از آزادسازی سنجار (شنگال) از اشغال نیروهای "دولت اسلامی" توسط پیشمرگه‌های کرد در روز جمعه ۱۳ نوامبر (۲۲ آبان) تا کنون ۹ گور دسته‌جمعی در این شهر کشف شده است. گورهای کشف‌شده مجموعا حاوی ۱۳۰ جنازه وابستگان و پیروان اقلیت ایزدی‌هستند.

روز یک‌شنبه هشت گور دسته‌جمعی در نزدیکی سنجار که حاوی جنازه ۵۰ شهروند ایزدی بود کشف شده است. روز شنبه نیز یک گور شامل جنازه ۸۰ زن ایزدی در حومه سنجار کشف شده بود. به احتمال قوی این جنازه‌ها متعلق به کسانی است که توسط نیروهای داعش اعدام شده‌اند.

در تابستان سال ۲۰۱۴ (سال گذشته میلادی) نیروهای دولت اسلامی شهر سنجار را اشغال کردند و در نتیجه ده‌ها هزار نفر از ساکنان این شهر به کوهستان‌های اطراف فرار کردند اما به دلیل نبودن هرگونه امکان زندگی از جمله خوردن و آشامیدن، در مدت کوتاهی یا کشته و یا اسیر شدند.

گروه "دولت اسلامی" اقلیت ایزدی را "شیطان‌پرست و کافر" می‌داند و در نتیجه مردان آنها را کشته و زنان را به بردگی جنسی می‌گیرد. سازمان ملل متحد اقدامات داعش در سنجار را "کشتار قومی" دانسته است.

پس از بیش از یک سال اشغال سنجار، سرانجام جمعه شب پیشمرگه‌های کرد توانستند این شهر را آزاد کنند . سنجار موقعیت استراتژیکی دارد چرا که همانند پلی بین دو منطقه تحت اشغال داعش در سوریه و عراق است. این شهر، رقه در سوریه را به موصل در عراق وصل می‌کند.

"دولت اسلامی" اما همچنان کنترل بخش‌هایی در شمال و غرب عراق را در دست دارد.

DW

1905771400.jpg

شناسایی مغز متفکر حملات پاریس

همزمان با یورش نیروهای امنیتی بلژیک به یکی از مراکز احتمالی داعش در شهر بروکسل، پلیس فرانسه نیز از شناسایی مغز متفکر حملات تروریستی پاریس خبر داد.

به گزارش رویترز، پلیس فرانسه از شناسایی یک شهروند بلژیکی به نام «عبدالحمید عبُد» به عنوان مغز متفکر حملات پاریس خبر داد. گفته می شود که وی یکی از جلادان معروف داعش است.

این خبر در حالی منتشر شد که پلیس بلژیک نیز طی عملیات ضربتی که حدود یکصد نیروی ویژه پلیس در آن شرکت دارند به منطقه «مولنبیک» بروکسل یورش برد.

گفته می شود که این منطقه مهاجرنشین بروکسل یکی از مراکز فعالیت داعش در کشور بلژیک به عنوان اصلی ترین صادرکننده تروریست های خارجی به سوریه است.

ناگفته نماند که دادستانی شهر پاریس دیروز یکشنبه اعلام کرد که سرنخ حملات تروریستی جمعه شب پاریس به چند خودرو سواری می رسد که از کشور بلژیک کرایه شده و در نزدیکی یکی از محل های انفجار (سالن کنسرت باتاکلان) رها شده بودند.

دیروز نیز سه مظنون در ارتباط با حملات تروریستی پاریس در منطقه مولنبیک شهر بروکسل دستگیر شدند.

منطقه مولنبیک به نوعی با دیگر درگیری های اخیر فرانسه نیز در ارتباط بوده است. در حادثه گروگان گیری در سوپر مارکت یهودیان که در ماه ژانویه اتفاق افتاد، عامل تروریستی تسلیحات خود را از این منطقه تامین کرده بود و ادعا می شود که در حادثه قطار سریع السیر بروکسل – پاریس نیز که در ماه میلادی آگوست رخ داد، عامل سوء قصد با افراد این محله در ارتباط بوده است.

مهر

18425000.jpg

حفاظت بالگرد آمریکایی از کاروان نظامیان داعش

پایگاه خبری اخبارالساعه امارات روز یکشنبه یک فیلم ویدئویی از حرکت کاروان خودروهای تویوتا هایلوکس گروه تروریستی داعش را منتشر کرد که با حمایت یک بالگرد آپاچی آمریکایی در سوریه در حال حرکت بودند.

این پایگاه خبری افزود: در این کاروان حدود 200 خودرو حامل نیروهای تروریستی داعش با حمایت آپاچی آمریکایی در یک بزرگراه در سوریه حرکت می کردند.

براساس این گزارش، آپاچی آمریکایی در ارتفاع خیلی پایین این کاروان را همراهی می کرد بدون اینکه گلوله ای از سوی این خودروها بسوی این آپاچی شلیک شود.

خاطرات هیلاری کلینتون وزیر سابق امور خارجه آمریکا،حمایت واشنگتن از شکل گیری گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام «داعش» را فاش کرد.

پیش از این هیلاری کلینتون وزیر سابق امور خارجه آمریکا در کتاب جدید خاطرات خود گفته بود که قرار بود دولت اسلامی ( همین داعش امروزی) بر اساس توافق آمریکا و اخوان المسلمین در مصر تشکیل شود.

کلینتون نوشت: ما در جنگ عراق، سوریه و لیبی شرکت کردیم و همه چیز خوب بود اما به یکباره انقلاب سی ام ژوئن در مصر علیه دولت اخوان المسلمین روی داد و همه چیز در مدت 72 ساعت تغییر کرد. ما با اخوان المسلمین در مصر توافق کرده بودیم دولت اسلامی در سینا تشکیل شود. قرار بود بخشی از سینا به حماس و بخش دیگر آن به اسرائیل واگذار شود و حلایب و شلاتین به سودان ملحق شود و دولت مصر مرزها با لیبی را در منطقه السلوم باز کند.

وی افزود: قرار بود ما در روز پنجم ماه ژوئیه سال 2013 در نشستی با دوستان اروپایی خود، دولت اسلامی را به رسمیت بشناسیم. من به 112 کشور سفر کردم تا نقش آمریکا و توافق با بعضی از دوستان را درباره به رسمیت شناختن دولت اسلامی بلافاصله پس از تشکیل آن، توضیح دهم. اما به یکباره همه چیز در برابر چشمان ما فرو ریخت.

وزیر سابق امور خارجه آمریکا در ادامه بیان طرح های واشنگتن برای منطقه خاورمیانه نوشت: ما از طریق اخوان المسلمین در مصر و دولت اسلامی که قرار بود تشکیل شود منطقه را تقسیم می کردیم و پس از آن توسط عوامل خود از اخوان المسلمین به سراغ کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس می رفتیم. ابتدا کار از کویت آغاز می شد و به ترتیب به سراغ امارات، بحرین و عمان می رفتیم. در پی آن، تقسیمات منطقه عربی و مغرب عربی به طور کامل تغییر می کرد و ما تسلط کامل بر منافع نفتی و گذرگاه های دریایی پیدا می کردیم.

اسنودن پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا نیز داعش را مولود سازمان های اطلاعاتی آمریکا، انگلیس و اسرائیل دانسته بود.

وی گفته بود: سازمان های اطلاعاتی آمریکا، انگلیس و اسرائیل در شکل گیری گروه موسوم به دولت اسلامی در عراق و شام «داعش» نقش داشتند و در عملیاتی با نام 'لانه زنبور' گروه داعش را تشکیل دادند.

ایرنا

017532752400.jpg

گزارش ها از 11 سپتامبر دیگری با هدف آماده سازی برای یورش وسیع امپریالیسم به سوریه خبر می دهد!

تفسیر سردبیر دویچه وله:                   

اعلام جنگ به اروپا

یک روز پس از وقوع ترور هولناک پاریس، "دولت اسلامی" مسئولیت این حملات را که بیش از ۱۲۰ قربانی بر جای گذاشته، به عهده گرفته است. آلکساندر کوداشف، سردبیر دویچه وله، در تفسیری که در زیر می‌خوانید به این موضوع پرداخته است.

روز ۱۳ نوامبر به عنوان "جمعه‌ی سیاه" فرانسه، اروپا و کشورهای غربی در کتاب‌های تاریخ به ثبت خواهد رسید. "دولت اسلامی" با این حملات تروریستیِ دقیقا برنامه‌ریزی ‌و هماهنگ‌شده‌ که هم‌زمان در مکان‌های گوناگونی در پاریس، در یکی از زیباترین شهرهای جهان به اجرا در آورد، اعلان جنگ کرد؛ اعلان جنگی از سوی جهادگرایان اسلامی به همه‌ی ما در اروپا، به روش و شیوه‌ی زندگی ما، به برداشت سیاسی، اجتماعی و انسانی ما از آزادی.

این اعلان جنگ ما را که امروز، یک روز پس از این حادثه، خود را بیش از پیش به مردم فرانسه نزدیک ‌احساس می‌کنیم، آشفته و منقلب می‌سازد. ما از این بابت متاثر، مایوس یا... بله، حتی خشمگین می‌شویم. خشمگین از تمایل بربرمنشانه‌ی "دولت اسلامی" به قتل و کشتار که در پاریس، گذشته‌ از تعداد بی‌شماری زخمی، تا کنون بیش از ۱۲۰ قربانی گرفته است.

Hadaf-Syria400.jpg

این حملات ضربه‌ای به قلب اروپا بود. ضربه‌ای به شیوه‌ی بدیهی زندگی ما. این ترورها، ضربه‌ی کشنده‌ای بود به دولت فرانسه که با وجود ایجاد امکانات گسترده‌ی جدید حفاظت و مراقبت، نتوانست امنیت شهروندان خود را تامین کند. این ترورهای مرگبار در ضمن بر آرایش سیاسی نیروها در فرانسه نیز تاثیر می‌گذارد و گرایش و حرکت به سوی جناح راست یا حتی راست افراطی را سبب می‌شود. فرانسه در آینده خود را محصور و از روند جهانی شدن، کنار خواهد کشید. برنده‌ی سیاسی کابوس ۱۳ نوامبر در فرانسه، جبهه‌ی ناسیونالیست‌های این کشور خواهد بود و فرانسوا اولاند، رییس‌جمهور نامحبوب و بدشانس آن، بازنده‌ی اصلی.

"جمعه‌ی سیاه" فرانسه، اروپا را تغییر خواهد داد. هر چند که هنوز معلوم نیست، تروریست‌هایی که به این حملات دست زده‌اند، به کدام منطقه و شهر تعلق دارند. آیا در "بنلیوها" زندگی می‌کنند؟ در حاشیه‌ی شهرهای بزرگ فرانسه که مدتهاست در آنجا جوامعی موازی از جوانان بی‌ریشه‌ای با زمینه‌ی اسلامی پدید آمده است؛ در جایی که به قول نویسنده‌ی الجزایری بوعلام صنصال "مدت‌ها است که تنها ریشوها حرف آخر را می‌زنند"؛ کسانی که شیوه‌ی زندگی فرانسوی و غربی را به‌کلی رد می‌کنند؟ یا تروریست‌هایی هستند که از سوریه یا عراق بازگشته‌اند و خود را به عنوان پناه‌جو جا زده‌اند؟ این پرسش‌ها، موضوع اصلی بحث‌هایی است که در اروپا و نیز در آلمان در خواهد گرفت.

روز ۱۳ نوامبر، روز احساس درماندگی و ناتوانی است. روزی که مانند کابوس فرانسوی‌ها و اروپایی‌ها را راحت نخواهد گذاشت. روز احساس شکست و استیصال و روز خشمی بی‌هدف. این روز، در ضمن روزی هم هست که جوامع آزاد و لیبرال این قاره‌ی کهن با غرور باید بگویند: ما شیوه‌ی زندگی خود را تغییر نخواهیم داد.

روز ۱۳ نوامبر، هم‌چنین روزی است که در کمال خونسردی و با منطق باید دریافت: اگر کسی بخواهد با ریشه‌های آوارگی مبارزه کند، باید با اسد و "دولت اسلامی" بجنگد. اعلان جنگ "دولت اسلامی" چاره‌ی دیگری برای غرب ـ و نه تنها غرب ـ باقی نمی‌گذارد.

DW

1029359790-400.jpg

نشست وین بر سر برخی موضوعات کلیدی در مورد سوریه به تفاهم مشترک رسید

متن کامل بیانیه پایانی نشست وین

شرکت‌کنندگان در نشست وین، بیانیه‌ای را صادر و در آن بر لزوم پیشبرد فرآیندی سیاسی در سوریه تأکید کردند.

بر اساس این بیانیه قرار است ظرف 6 ماه دولت انتقالی در سوریه شکل گیرد و ضمنا قانون اساسی تازه‌ای برای این کشور نوشته شود. همچنین قرار است طی 18 ماه انتخاباتی منطبق با قانون اساسی جدید در سوریه برگزار شود.

نگارش لیستی مشترک از گروه‌های تروریستی و تلاش برای برقراری آتش‌بس سرتاسری در سوریه از دیگر مفاد مهم این بیانیه است.

در ادامه متن این بیانیه آمده است:

اعضای «گروه بین‌المللی حمایت از سوریه» متشکل از اتحادیه عرب، چین، مصر،‌ اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، ایران، عراق، ایتالیا، اردن، لبنان، عمان، قطر، روسیه، عربستان سعودی، ترکیه، امارات متحده عربی، انگلستان، سازمان ملل و اتحادیه اروپا روز 14 نوامبر 2015 برای بحث در مورد نحوه تسریع پایان دادن به درگیری‌ها در سوریه، در وین دیدار کردند. شرکت‌کنندگان نشست را با یک دقیقه سکوت به احترام قربانیان حملات تروریستی فجیع 13 نوامبر پاریس و حملات اخیر در بیروت، عراق، آنکارا و مصر آغاز کردند. اعضا به اتفاق و با قوی ترین لحن این حملات وحشیانه علیه غیرنظامیان بی‌گناه را محکوم کرده و در کنار مردم فرانسه می‌ایستند.

پس از آن، اعضا گفت‌وگویی سازنده داشتند تا به پیشرفتی که در نشست 30 اکتبر صورت گرفت، ادامه دهند. اعضای گروه حمایت بین‌المللی از سوریه به اتفاق بر فوریت نیاز به پایان دادن به آلام مردم سوریه، تخریب فیزیکی سوریه، ثبات زدایی از منطقه و افزایش شمار تروریست‌هایی که برای نبرد به سوریه می‌روند، تأکید کردند.

گروه حمایت بین‌المللی از سوریه بر ارتباط نزدیک میان آتش بس و روند سیاسی موازی منطبق با بیانیه 2012 ژنو و لزوم پیشبرد این دو ابتکار در اسرع وقت، اذعان کردند. آن‌ها تعهد خود بر کسب اطمینان از یک انتقال سیاسی تحت رهبری سوری‌ها و تحت مالکیت سوری‌ها بر اساس کلیت بیانیه ژنو، را ابراز داشتند. گروه بر سر برخی موضوعات کلیدی به تفاهم مشترک رسید.

گروه بر حمایت و تلاش برای اجرای یک آتش‌بس ملی در سوریه که به محض آغاز گام‌های ابتدایی در راستای انتقال (سیاسی) تحت نظارت سازمان ملل و بر مبنای بیانیه ژنو، اجرایی می‌شود، توافق کردند. 5 عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متعهد شدند که از قطعنامه‌‌ای در شورای امنیت سازمان ملل برای تقویت یک هیئت نظارت بر آتش‌بس مورد تائید سازمان ملل که در نقاطی از کشور مستقر می‌شوند که در معرض تهدید حملات تروریست‌ها قرار نداشته باشند، و همچنین از یک روند انتقال سیاسی بر اساس بیانیه ژنو، حمایت کنند. تمام اعضای گروه حمایت بین‌المللی از سوریه همچنین متعهد شدند که به عنوان کشورهای مجزا و به عنوان حامیان طرف‌های مختلف درگیر، تمام گام‌های ممکن را بردارند که گروه‌ها یا افرادی را که از آن‌ها حمایت و پشتیبانی کرده یا بر آن‌ها نفوذ دارند، بر آتش‌بس پایبند کنند. آتش‌بس شامل حمله یا دفاع در برابر اقدامات داعش، جبهه النصره یا هر گروه دیگری که گروه بین‌المللی حمایت از سوریه آن‌ها را تروریست خوانده،‌ نخواهد شد.

شرکت‌کنندگان از بیانیه بان کی مون دبیر کل سازمان ملل که دستور داد سازمان ملل برنامه‌ریزی برای حمایت از اجرای آتش‌بس سرتاسری را تسریع کند، استقبال کردند. گروه توافق کرد که سازمان ملل باید این تلاش را با مشورت با طرف‌های ذی‌نفع و برای مشخص کردن ملزومات و چارچوب‌های آتش‌بس، رهبری کند.

گروه «بین‌المللی حمایت از سوریه» اراده خود برای برداشتن گام‌های فوری برای تشویق تمهیدات اعتمادساز که به ممکن شدن فرآیند سیاسی کمک کرده و راه را برای برقراری آتش‌بس سرتاسری هموار می‌کند، را ابراز کرد. در این چارچوب و منطبق با بند 5 بیانیه وین، گروه بین‌المللی حمایت از سوریه در مورد لزوم برداشتن گام‌هایی برای اطمینان از دسترسی انسانی فوری در سرتاسر اراضی سوریه بر اساس قطعنامه 2165 شورای امنیت سازمان ملل بحث کرده و خواستار موافقت با درخواست سازمان ملل برای انتقال کمک‌های بشردوستانه، شد. گروه «بین‌المللی حمایت از سوریه» نگرانی خود را از وضعیت پناهجویان و بی‌خانمان‌های داخل سوریه و همچنین لزوم فراهم کردن شرایط بازگشت امن آن‌ها بر اساس عرف قوانین انسانی بین‌المللی و در نظر گرفتن منافع کشورهای میزبان، ابراز کردند. حل و فصل مسئله پناهجویان برای حل نهایی درگیری‌های سوریه حائز اهمیت است. گروه «بین‌المللی حمایت از سوریه» همچنین آثار مخرب استفاده از تسلیحات غیردقیق در مناطق مسکونی و دسترسی‌های انسانی، آنطور که در قطعنامه 2139 شورای امنیت سازمان ملل آمده، را تکرار کردند. گروه «بین‌المللی حمایت از سوریه» توافق کردند که به طرف‌ها برای توقف فوری استفاده از چنین تسلیحاتی غیردقیقی، فشار آورند.

گروه «بین‌المللی حمایت از سوریه» بر اهمیت پایبندی بر تمام قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت سازمان ملل از جمله قطعنامه 2199 مربوط به توقف تجارت غیرقانونی نفت، عتیقه جات و گروگان‌ها، که موجب سودرسانی به تروریست‌ها می‌شود، تأکید کرد.

مطنبق با بیانیه 2012 ژنو و عطف به بیانیه 30 اکتبر وین و قطعنامه 2118 شورای امنیت سازمان ملل، گروه «بین‌المللی حمایت از سوریه» بر لزوم برگزاری مذاکرات رسمی میان دولت سوریه و نمایندگان معارضین تحت نظارت سازمان ملل و در سریع‌ترین زمان ممکن، با تاریخ هدف 1 ژانویه، تأکید کردند. گروه از تلاش‌های استفان دی میستورا نماینده ویژه سازمان ملل استقبال کرده و با وی برای گردهم آوردن فراگیرترین گروه ممکن از طیف‌های مختلف معارضین که از سوی سوری‌ها که در مورد نمایندگانشان در مذاکرات تصمیم‌گیری کرده و موضعشان در مذاکرات را تعیین می‌کنند، انتخاب شده‌اند، همکاری می‌کند تا بتوان امکان آغاز فرآیند سیاسی را ایجاد کرد. تمام گروه‌ها در فرآیند سیاسی باید بر مبانی راهنما که در نشست 30 اکتر مشخص شد، از جمله تعهد بر اتحاد، استقلال، تمامیت ارضی، نداشتن شاخصه قومیتی، اطمینان از دست نخورده ماندن نهادهای دولتی و حفاظت از حقوق تمام سوری‌ها، فارغ از قومیت یا مذهب آن‌ها، پایبند باشند. گروه «بین‌المللی حمایت از سوریه» توافق کردند که این‌ها اصول بنیادین هستند.

اعضای گروه «بین‌المللی حمایت از سوریه» بر حمایت خود از روند انتقالی مصرح در بیانیه 2012 ژنو، تأکید کردند. در این راستا، آن‌ها بر حمایت خود از آتش‌بس به صورت فوق الذکر و همچنین روند تحت رهبری سوری‌ها که در یک دوره هدف 6 ماهه، حاکمیتی معتبر، فراگیر و غیرقومیتی ایجاد کرده و زمانبندی‌ و روندی برای نگارش یک قانون اساسی جدید را ایجاد می‌کند، تاکید کردند. ظرف 18 ماه، انتخابات‌هایی آزاد و عادلانه بر اساس قانون اساسی جدید، برگزار می‌شود. این انتخابات‌ها باید تحت نظارت سازمان ملل بر اساس رضایت حاکمیت و بر اساس بالاترین استانداردهای بین‌المللی شفافیت و پاسخگویی برگزار شود و تمام سوری‌ها از جمله آن‌هایی که خارج از کشور هستند، امکان شرکت در آن را داشته باشند.

در ارتباط با مبارزه با تروریسم و بر اساس بند 6 از بیانیه وین، گروه «بین‌المللی حمایت از سوریه» تأکید کرد که داعش، جبهه النصره و دیگر گروه‌های تروریستی که توسط شورای امنیت سازمان ملل شناسایی شده‌اند و (لیست آن‌ها) مورد توافق شرکت‌کنندگان است و از سوی شورای امنیت نیز تائید شده، باید شکست داده شوند. پادشاهی هاشمی اردن موافقت کرد که کمک کند نمایندگان جامعه اطلاعاتی و نظامی تفاهمی مشترک از گروه‌ها و افرادی که احتمالا باید به عنوان تروریست معرفی شوند، تهیه کنند و به این منظور تاریخ هدف برای تکمیل آن زمان آغاز فرآیند سیاسی تحت نظارت سازمان ملل، مقرر شد.

انتظار می‌رود که شرکت‌کنندگان ظرف حدود یک ماه دیگر برای بررسی پیشرفت در راستای اجرای آتش‌بس و آغاز فرآیند سیاسی، بار دیگر دیدار کنند.

فرارو

81837107-70299787.jpg

دمشق:  تروریسم دامن حامیانش را گرفت

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد در واکنش به حملات و انفجارهای خونین تروریستی در پایتخت فرانسه، گفت: تروریسم دامن حامیانش را گرفته است.

به گزارش الاخباریه، «بشار الجعفری» نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد، امروز- شنبه- در گفت‌وگویی مطبوعاتی تأکید کرد: سوریه در مبارزه با تروریسم پیروز شده است.

الجعفری با بیان اینکه «تنها روش مبارزه با تروریسم پیوستن به ائتلافی واقعی و جدی که همان ائتلاف روسیه و سوریه است، می باشد، متذکر شد آمریکا، فرانسه و ترکیه در تشخیص هویت تروریسم دچار اشتباه شدند.

الجعفری تأکید کرد: تروریسم در سوریه، لبنان و فرانسه یکسان است.

این دیپلمات سوریه به اقدامات غیرقانونی نیروهای فرانسوی اشاره کرد و گفت: ارتش و پلیس فرانسه یک‌بار 300 گلوله به یک تروریست مراکشی‌تبار شلیک کردند. ارتش فرانسه اولین ارتشی است که با سربریدن قربانیان خود در الجزایر، این شیوه را معمول کرد.

وی اعلام کرد: محبوبیت «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه در فرانسه بیشتر از محبوبیت رئیس‌جمهوری این کشور (فرانسوا اولاند) است زیرا نظرسنجی از 23 هزار نفر در فرانسه نشان داد که حدود 20 درصد از فرانسوی‌ها از اولاند حمایت می‌کنند در حالی‌که محبوبیت بشار اسد در این کشور 72 درصد است.

الجعفری با اشاره به حملات و انفجارهای تروریستی عصر جمعه در پاریس، پایتخت فرانسه که گروه تروریستی داعش مسئولیت آن را برعهده گرفته است، متذکر شد تروریسم دامن حامیانش را فراگرفته است.

ایلنا

01771763400.jpg

تمرکزعملیات هوایی آمریکا بر میدان‌های نفتی تحت اشغال داعش

حملات هوایی ارتش آمریکا به پالایشگاه‌های میدان‌های نفتی ‌تحت اشغال "دولت اسلامی" در سوریه و عراق با عنوان "عملیات امواج سیل ۲" آغاز شد. هدف این بمباران‌ها از بین‌بردن منبع درآمد داعش است.

بنا بر گزارش وزارت دارایی آمریکا، در آمد ماهانه‌ "دولت اسلامی" از فروش نفت،‌ هر ماه ۴۰ میلیون دلار است. وزارت دفاع آمریکا اکنون قصد دارد این منبع درآمد کلان را "بخشکاند."

استیو وارن، سخن‌گوی این وزارت‌خانه در این رابطه گفت: «ما می‌خواهیم همه‌چیز را از کار بیندازیم. هدف این است که ۶ تا ۱۲ ماه پس از حملات، نتوان از میدان‌های نفتی بهره‌برداری کرد.»

اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکانیز پیش از این و در ماه اکتبر، در جلسه‌ پاسخ‌گویی به مجلس سنای این کشور از آغاز این عملیات خبر داده و گفته بود که ارتش این کشور قصد دارد، مراکز فرآوری میدان‌های نفتی‌ تحت کنترل گروه تروریستی "دولت اسلامی" را از بین ببرد تا مهم‌ترین راه درآمد اسلام‌گرایان افراطی مسدود شود.

اهداف آتی

به گزارش نیویورک‌تایمز و به نقل از وزارت دفاع آمریکا، ‌ایالات متحده در صدد است در هفته‌های آینده،‌ هشت حوزه‌ نفتی و دو سوم پالایشگاه‌های میدان‌های نفتی‌ تحت اشغال داعش را منهدم کند یا دست‌کم به آن‌ها خسارات اساسی وارد آورد.

نیروی هوایی آمریکا تا کنون به طور پراکنده این حوزه‌های نفتی را هدف قرار می‌داد اما مهندسانی که با این گروه تروریستی همکاری می‌کنند، می‌توانستند خسارات وارده را به سرعت تعمیر و ترمیم کنند. جنگنده‌های نیروهای ائتلاف، هم‌چنین از بمباران تانک‌های حمل و نقل فرآورده‌های نفتی به دلیل احتمال آسیب‌رسانی به غیرنظامیان پرهیز می‌کردند.

"عملیات امواج سیل ۲"

حملات هوایی آمریکا، از ماه اکتبر بر بمباران ۲۶ پایگاه "دولت اسلامی" در میدان نفتی "عمر" در سوریه متمرکز بود. به گزارش خبرگزاری‌ها در این ماه جنگنده‌های نیروهای ائتلاف، از جمله یک پالایشگاه و اتاق کنترل واقع در میدان نفتی "عمر" را هدف قرار دادند و ویران کردند.

این عملیات با عنوان "عملیات امواج سیل ۲" صورت می‌گیرد. "عملیات امواج سیل ۱" به حملات هوایی ارتش آمریکا به حوزه‌های نفتی واقع در مجارستان که در سال ۱۹۴۵ هنوز در اشغال آلمان نازی بود، گفته می‌شد. این عملیات موفقیت‌آمیز، ‌سرانجام به سرنگونی رایش سوم در این کشور انجامید.

DW

914302400.jpg

شهرسنجارعراق از شر داعشی ها کاملا آزاد شد

شهر سنجار در نتیجه عملیات نیروهای پیشمرگه کرد که دیروز آغاز شده، بطور کامل از تروریست های داعشی پاکسازی شد.

سعید مموزینی، سخنگوی رسمی حزب دمکرات کردستان عراق در شهر موصل در مصاحبه با خبرگزاری"اسپوتنیک" گفت:" شهر سنجار ، واقع در فاصله 120 کیلومتری از موصل بطور کامل تحت کنترل نیروهای پیشمرگه کرد قرار دارد و حالا پرچم کردستان عراق در مرکز این شهر برافراشته شده است. داعشی ها در حال عقب نشینی به سوی شهرهای موصل و تل عفار هستند. بامداد امروز صدها داعشی در جریان یک نبرد سنگین با پیشمرگه ها کشته شدند. تلفات پیشمرگه ها فقط یک نفر بود. مسعود بارزانی رهبر اقلیم خودگردان کردستان عراق بطور مستقیم رهبری عملیات در سنجار را بر عهده دارد. در حال حاضر کارهای مین روبی در این شهر انجام می شود. آزادی سنجار روحیه رزمی رزمندگان ما را بالا برده و باعث خوشحالی و شادی ساکنان محل شده است".

گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی (داعش) پس از تصرف اراضی پهناوری را در شمال و شرق سوریه و شمال و غرب عراق ، روز 29 ژوئن سال گذشته تشکیل دولت خلافت اسلامی در این نواحی به رهبری سرکرده خود را اعلام کرد. این گروه وحشی و بیرحم که در حال گسترش فعالیت خود در دیگر کشور ها بویژه لیبی، مصر ، افغانستان، یمن، تونس و نیجریه بوده و در دیگر نقاط جهان از جمله کشور های اروپایی عملیات تروریستی اجرا می کند، یکی از بزرگترین معضلات فعلی در دنیا می باشد.

داعش تا به حال تعداد زیادی از "کافران" (مسیحیان، خبرنگاران، خارجیان، مسلمانان مخالف خود و نظامیان) را به اشکال ددمنشانه اعدام کرده و ویدئوهای آنرا در اینترنت منتشر ساخته است.

اسپوتنیک

80918134-5235218-3.jpg

کری در موسسه «صلح ایالات متحده»:

برای پایان دادن به درگیری‌های سوریه باید برای اسد جایگزین پیدا کنیم

وزیر خارجه آمریکا درباره استراتژی این کشور در سوریه سخنرانی کرده و برکناری رئیس جمهوری سوریه را یکی از شروط پایان دادن به جنگ در این کشور دانست.

به گزارش اسپوتنیک، «جان کری» وزیرخارجه آمریکا امروز -پنجشنبه- در موسسه «صلح ایالات متحده» درباره استراتژی این کشور در سوریه علیه گروه تروریستی داعش سخنرانی کرد و مدعی شد که برای پایان دادن به درگیری‌ها در سوریه باید «بشار اسد» رئیس‌جمهوری این کشور برکنار شود.

وزیر خارجه آمریکا گفت: «بدون یک انتقال قدرت واقعی درگیری‌ها ادامه پیدا می‌کنند و جنگ هیچ‌گاه پایان نمی‌یابد. اگر قرار است جنگ تمام شود، باید برای اسد یک جایگزین پیدا کنیم.»

کری در سخنرانی خود گفت که اوضاع در سوریه از این پیچیده‌تر نمی‌شود اما، ایالات متحده در مسیر درستی قرار دارد و با دستیابی به اهداف خود در این منطقه، نقشه آینده آمریکا در این مسیر مشخص است.

وی تصریح کرد که دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا سه هدف اصلی را برای پایان دادن به درگیری‌ها در سوریه در نظر دارد: نخست نیاز به شکست گروه تروریستی داعش، دوم تاکید بر تلاش‌های دیپلماتیک و سوم جدیت در حمایت از متحدان منطقه‌ای به منظور حصول اطمینان از این‌که بی‌ثباتی سوریه فرا‌تر از مرزهای این کشور نمی‌رود.

وزیر خارجه آمریکا همچنین مدعی شد که دولت سوریه مسئول اصلی ایجاد گروه تروریستی داعش است. این در حالی است که جامعه بین‌الملل بر این باور است که حمله آمریکا به عراق باعث ایجاد بی‌ثباتی در منطقه و تشکیل گروه‌های تروریستی شده است.

ایلنا

alalam400-4.jpg

نشنال اینترست:

تلاش‌های ترکیه و قطر برای براندازی اسد به بن‌بست می‌رسد

شماری از تحلیلگران سیاسی در تازه‌ترین مقاله خود اعلام کردند که اقدام‌های ترکیه و قطر برای خارج کردن رئیس‌جمهوری سوریه از صحنه به نتیجه نمی‌رسد.

به گزارش نشنال اینترست، «جیورجیو کافی‌یرو» و «دنیل واگنر» تحلیلگران سیاسی در تازه‌ترین مقاله خود نوشتند که تلاش‌های ترکیه و قطر برای سرنگونی «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه به بن‌بست برمی‌خورد و این مساله با عملیات نظامی روسیه علیه گروه تروریستی داعش در این کشور پررنگ‌تر شده است.

تحلیلگران سیاسی در مقاله خود نوشتند: «اگرچه ترکیه با سوریه مرز مشترک دارد و قطر نیز تمام شرایط برای تامین تجهیزات گروه‌های مخالف ارتش سوریه را در اختیار دارد، این موضوع که آنکارا

و دوحه به هدف خود دست پیدا کرده باشند غیرواقعی به نظر می‌رسد.»

مقاله همچنین تصریح می‌کند که بمباران‌هیا جت‌های جنگنده روسیه علیه گروه‌تروریستی داعش نیز باعث شده است که احتمال سقوط اسد کاهش پیدا کند.

ایلنا

13940821000522400.jpg

ارتش سوریه شهر الحاضر را از تروریست ها پس گرفت

ارتش سوریه شهر مهم و راهبردی الحاضر در استان حلب واقع در شمال این کشور را از دست تروریست ها خارج کرد و به کنترل خود در آورد.

خبرگزاری رویترز، تلویزیون رسمی سوریه روز پنجشنبه به نقل از یک منبع نظامی اعلام کرد که ارتش سوریه و نیروهای متحد آن، امروز شهر راهبردی «الحاضر» در ریف حلب جنوبی را به کنترل خود درآوردند.

در پی کنترل کامل ارتش و هم پیمانان آن بر این شهر، تروریست پا به فرار گذاشتند.

این درحالی است که ارتش سوریه اخیرا با همکاری گروه های دفاع مردمی و متحدان خود پیروزی های قابل توجهی در رویارویی با تروریست ها به دست آورده است.

از سوی دیگر ارتش سوریه پس از آغاز همکاری نظامی با روسیه در بمباران مواضع تروریست ها و اعلام آغاز عملیات پشتیبانی جنگنده های سوخو از حمله نظامیان، پیشروی ها و هجوم خود را در مناطق مختلف به ویژه جبهه حلب و لاذقیه افزایش داده است.

روسیه در چارچوب قراردادهای همکاری نظامی خود با سوریه، حدود 50 فروند جنگنده سوخو و مجموعه ای از رزمناوها، یک ناو تجسسی و همچنین پهپادها را در خاک این کشور برای مبارزه علیه تروریست ها به کار گرفته است.

مسکو اعلام کرده که این همکاری ها در چارچوب مقررات بین المللی و برای اجرای قرارداد همکاری با دولت قانونی سوریه آغاز شده است و ادامه خواهد یافت.

آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ترکیه، قطر و عربستان همراه رژیم صهیونیستی اسرائیل پنج سال پیش با هدف سرنگونی حکومت «بشار اسد» برنامه جذب و اعزام تروریست ها از سراسر جهان به سوریه و همچنین سازماندهی و تقویت گروه های تروریستی از جمله جبهه النصره و داعش را آغاز کردند و بر اساس گزارش ها، هم اکنون شهروندان 100 کشور در صفوف تروریست ها در عراق و سوریه می جنگند.

ایرنا

90741400.jpg

بازگشت بیش از یک میلیون آواره سوری به میهن

بیش از یک میلیون آواره سوری پس از آغاز عملیات هوایی روسیه در سوریه، به میهن باز گشته اند.

این مطلب را آلکسی مشکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرده است.

وی امروز در کنفرانس مطبوعاتی در خبرگزاری "روسیه امروز" گفت: "طبق اطلاعات بعضی از ساختارهای سازمان ملل متحد، بیش از یک میلیون نفر پس از آغاز عملیات روسیه، به خانه های خود در سوریه باز گشته اند".

روسیه از 30 سپتامبر بمباران دقیق مواضع داعش و دیگر گروه های تروریستی در سوریه را آغاز کرده است.

به گزارش وزارت دفاع روسیه، هواپیماهای روسی از آن زمان ده ها هدف از تاسیسات زیرساختی از جمله مراکز فرماندهی و انبارهای مهمات متعلق به تروریست ها را منهدم کرده اند.

اسپوتنیک

81833630400-2.jpg

جزئیات شکسته شدن محاصره فرودگاه نظامی کویرس

ارتش سوریه بعداز سه سال مقاومت و نبرد با تروریست های تکفیری و جلوگیری از صدها هجوم عناصر مسلح گروه تروریستی تکفیری داعش، محاصره فرودگاه نظامی کویرس در ریف شرقی حلب را شکست.

شبکه المنار به نقل از منابع میدانی اعلام کرد که نیروهای پیشرو ارتش سوریه سرانجام به نیروهای مدافع فرودگاه نظامی کویرس رسیدند و به یکدیگر محلق شدند و به این ترتیب محاصره این فرودگاه پایان یافت.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نیز خبر شکسته شدن محاصره فرودگاه کویرس را تایید کرده است.

براساس این گزارش، نیروهای پیاده و پیشرو ارتش سوریه موفق شدند با گشودن یک معبر خود را به فرودگاه کویرس برسانند و این درحالی بود که یگان هایی دیگر از ارتش سوریه بر روستاهای کویرس شرقی و رسم العبود سیطره یابند.

ارتش سوریه قبل از این موفقیت توانسته بود بر روستای راهبردی الشیخ احمد سیطره یافته و آن را از اشغال تروریست های تکفیری آزاد کند.

شکسته شدن محاصره فرودگاه نظامی کویرس در میان درگیری های شدید ارتش عربی سوریه با عناصر مسلح گروه تروریستی تکفیری داعش و تحت حمایت گسترده عملیات هوایی صورت گرفت که در آن از انواع سلاح های سبک و سنگین استفاده شد.

در این عملیات تعداد زیادی از تروریست های تکفیری مسلح به هلاکت رسیده و یا زخمی شده اند و تعدادی دیگر هم به روستاهای مجاور فرودگاه کویرس فرار کرده انند.

ارتش سوریه عملیات نظامی برای شکستن محاصره فرودگاه کویرس را از شهرک السفیره شروع و این عملیات را تا روستای رسم عبود ادامه داد.

وسعت تقریبی منطقه عملیاتی ارتش سوریه در ریف شرق حلب حدود 107 کیلومتر مربع اعلام شده و به عبارت دیگر نیروهای ارتش موفق شدند مساحتی را با عرض سه تا 5 کیلومتر و طول 23 کیلومترآزاد و بر سه روستای مهم سیطره یابند.

پایگاه خبری العهد نیز به نقل از ژنرال بازنشسته امین حطیط گفت که نمی توان پیروزی های قبلی ارتش سوریه را فراموش کرد که از جنوب حلب شروع و تا شرق آن که منجر به شکستن محاصره فرودگاه نظامی کویرس شد، ادامه یافت.

وی گفت که نخستین اهمیت شکسته شدن محاصره فرودگاه کویرس « تاکتیکی» است زیرا به آزادسازی بخشی از خاک سوریه از اشغال گروه های مسلح منجر شد.

ژنرال حطیط در باره اهمیت راهبردی این موفقیت ارتش سوریه تصریح کرد:

خاطرنشان کرد: اکنون برای داعش تحرک از شهر الرقه به سوی حلب سخت و در مقابل شرایط برای ارتش سوریه به منظور تسریع در نبرد حلب آسان شده است.

ایرنا

IMG15045632222-3.jpg

در نامه‌ای به سازمان ملل اعلام شد؛

بمباران هدفمندانه زیرساخت‌های سوریه توسط آمریکا

مسئولان وزارت خارجه سوریه با ارسال نامه‌هایی به سازمان ملل و شورای امنیت تأکید کردند که حمله‌های جنگنده‌های ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا به صورت هدفمندانه‌ای، تصمیم به نابودی زیرساخت‌ها و تاسیسات حیاتی سوریه دارد.

به گزارش سانا، وزارت خارجه سوریه، روز گذشته -دوشنبه- با ارسال ۲ نامه به دبیرکل سازمان ملل و رئیس دوره‌ای شورای امنیت، تأکید کرد بمباران تاسیسات زیربنایی در مناطق مختلف سوریه توسط جنگنده‌های ائتلاف موسوم به ائتلاف بین‌المللی که آمریکا آن را فرماندهی می‌کند، نوعی جنایت و تجاوزی آشکار است.

دمشق بار دیگر تأکید کرد: حمله‌های هوایی جنگنده‌های آمریکا و همپیمانان آن در سوریه که بدون اجازه دولت و بدون هماهنگی با این کشور صورت می‌گیرد، «نامشروع و غیرقانونی» است.

وزارت خارجه سوریه خاطرنشان کرد حمله‌های هوایی جنگنده‌های ائتلاف آمریکایی که با بهانه هدف قرار دادن گروه تروریستی داعش صورت می‌گیرد، روز شنبه ۱۰ اکتبر ۲۰۱۵ منطقه «الرضوانیة» در شرق شهر حلب را هدف قرار دادند. در این حمله هوایی ۲ نیروگاه حرارتی تولید انرژی برق بمباران شد و خسارت‌های بسیار سنگینی به این نیروگاه‌های حرارتی وارد شد.

وزارت خارجه سوریه تأکید کرد بمباران نیروگاه‌های حرارتی شرق حلب و دیگر تاسیسات زیربنایی در سایر مناطق سوریه جنایتی آشکار و مغرضانه است که با هدف از بین بردن زیربنای اقتصادی و صنعتی و خدماتی در کشور سوریه صورت می‌گیرد تا منابع ملت سوریه تعمدانه نابود شود و این ملت نتواند بار دیگر کشورش را بازسازی کند و رشد اقتصادی نداشته باشد.

ایلنا

3777020400-2.jpg

پس از سه سال محاصره رخ داد؛

ارتش سوریه در آستانه شکستن محاصره فرودگاه "کویرس" در حومه حلب

اطلاعات رسیده از حلب حکایت از آن دارد که ارتش سوریه به شکستن محاصره فرودگاه کویرس نزدیک شده و درگیری‌های دو طرف در شرق فرودگاه نظامی کویرس ادامه داشته است.

به گزارش شبکه المیادین، ارتش سوریه عملیات نظامی خود را در حومه حلب ادامه داده به طوریکه اطلاعات رسیده حاکی است که ارتش در آستانه شکستن محاصره فرودگاه کویرس است که از سه سال قبل در محاصره داعش است، در حالی که نیروهای هوایی سوریه مقرهای افراد مسلح را در دو شهرک خان طومان و حمیمه در حومه حلب هدف قرار دادند.

ارتش سوریه همچنین چند روستا در جنوب شهر الحاضر در حومه جنوبی حلب را از تروریست‌ها پس گرفته و مانع حمله تروریست‌های جبهه النصره و جیش المهاجرین در مثلث (تپه‌های) التلال المحیط در روستای السابقیه شده است.

کنترل بر این تپه‌ها خطر را از ارتش سوریه که در حال پیشروی به سمت تپه العیس است دور می‌کند و به این ترتیب ارتش می‌تواند حومه جنوبی و غربی حلب را تحت کنترل داشته و به روستاهای حومه شمالی ادلب برسد.

استراتژی تسلط ارتش بر تپه‌های مذکور ارتش را قادر ساخته تا تحرکات افراد مسلح را در حومه جنوبی حلب تحت کنترل داشته و آنها را هدف قرار دهد و مساحت‌های بیشتری را تحت کنترل گرفته و در آستانه جاده بین‌المللی حلب و ادلب قرار بگیرد.

همچنین سخنگوی ارتش سوریه اعلام کرد که نیروهای مسلح طی عملیات خود علیه تروریست‌ها کنترل روستاهای "الصفصافه، الشیخ احمد، براوی، عزیزه، عزیزیه سمعان و تل ممو" در حومه حماه و حلب را در دست گرفتند.

به گفته سخنگوی ارتش سوریه، نیروی هوایی ارتش 98 حمله را ظرف سه روز گذشته به تجمعات تروریست‌ها و مراکز فرماندهی آنها در حومه دمشق، حمص، حلب، ادلب، دیر الزور و رقه انجام داده است که موجب نابودی بسیاری از مراکز آن‌ها شده است.

در عملیات ارتش سوریه در استان‌های مختلف بیش از 156 تروریست از پای درآمدند.

ارتش سوریه اخیرا عملیات‌های گسترده‌ای را با کمک جنگنده‌های روسیه برای آزادسازی مناطق و از پای درآوردن تروریست‌ها آغاز کرده و کنترل مناطق زیادی را در دست گرفته است.

همچنین ارتش روسیه اعلام کرد که ظرف 72 ساعت گذشته در جریان 137 حمله هوایی به تروریست‌ها در استان‌های حلب، ادلب، لاذقیه، حماه، حمص، رقه و حومه دمشق 448 هدف متعلق به داعش را بمباران کرده است.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: ما شاهد تغییرات چشمگیری در تاکتیک‌های تروریست‌ها در سوریه هستیم. تروریست‌ها تلاش می‌کنند تا در برابر حملات ارتش سوریه و جنگنده‌های روسی قرار نگیرند.

ایسنا

11b3a56e182be98f4872877e4883f262400-2.jpg

داعش 200 کودک را قتل عام کرد

پایگاه خبری اخبارالساعه امارات روز یکشنبه نوشت: گروه تروریستی داعش فیلمی را از کشتار دسته جمعی 200 کودک منتشر کرد که از پیوستن به این گروه سرباز زده بودند.

براساس این گزارش، این کودکان در یکی از مناطق تحت سیطره داعش، خواسته رهبران این گروه برای برداشتن سلاح و پیوستن به آنها را نپذیرفتند بنابر این بطور دسته جمعی هدف رگبار مسلسل های افراد داعشی قرار گرفته و همگی کشته شدند.

محل و کشوری که کشتار دسته جمعی این کودکان در آن صورت گرفته در این فیلم ویدیویی قابل تشخیص نیست.

فاضل الغراوی عضو کمیساریای عالی حقوق بشر پیش از این گفته بود: داعش چهار پایگاه نظامی مخصوص آموزش کودکان انتحاری در موصل دارد و تکفیری ها یکهزارو 200 کودک ربوده شده را در این پایگاه ها برای انجام عملیات انتحاری آموزش می دهند.

وی افزود که داعش بالغ بر چهار هزار کودک را برای انجام حملات تروریستی در موصل آموزش می دهد.

الغراوی گفت: کمیساریای عالی حقوق بشر و جامعه بین الملل تأکید دارند که داعش مرتکب جنایت جنگی و جنایت های ضد بشریت می شود و ما شش هزار سند از اقدامات مخالف حقوق بشر داعش در دست داریم.

گروه تروریستی تکفیری داعش از زمان اشغال برخی مناطق در عراق و سوریه، مرتکب جنایات بی شماری شده است و هر کودک، زن یا مردی را که با آنها همکاری نکند به شکل های گوناگون و وحشیانه ای اعدام و فیلم های آن را برای ایجاد رعب و وحشت منتشر می کند.

ایرنا

78-google400.jpg

منطقه وسیعی در جنوب حلب آزاد شد

ارتش سوریه با آزادسازی ۲۵۰ کیلومتر مربع از مناطق تحت اشغال گروه تروریستی جبهه النصره در حومه جنوبی حلب ، خسارات و تلفات سنگینی به تروریست ها وارد کرد و همچنان به پیشروی خود ادامه می دهد.

ارتش سوریه حدود دویست و پنجاه کیلومتر مربع از مناطق حومه جنوبی حلب و بیش از پنجاه منطقه و تپه راهبردی را آزاد کرد که در نتیجه آن بزرگترین پایگاه ها و مناطق استقرار عناصر جبهه النصره در تیررس ارتش سوریه قرار گرفت.

مرکز هماهنگی گروه های مسلح از هلاکت حدود 90 نفر از عناصر این گروه ها از جمله بیست و پنج نفر از سرکرده ها و مسئولان نظامی جبهه النصره خبر داد.

هلاکت یکی از سرکرده های عربستانی داعش در سوریه

العهد از هلاکت یکی از سرکرده های عربستانی گروه تکفیری- صهیونیستی داعش در سوریه خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری العهد، عدنان العطوی ملقب به «ابو سلیم التبوکی» یکی از سرکرده های عربستانی گروه داعش بر اثر تیراندازی یکی از تک تیراندازهای ارتش سوریه در شهرک «مهین» واقع در جنوب شرقی حمص به هلاکت رسید.

این تروریست اهل شهر تبوک عربستان سعودی بود و از جمله اولین افرادی بود که به گروه تروریستی القاعده در افغانستان پیوست و سال دو هزار و دوازده نیز با گذرنامه جعلی وارد سوریه شد.

خبر آنلاین

1400.jpg

در گفت‌و‌گویی تلفنی؛

پوتین و السیسی برای همکاری امنیتی هوایی توافق کردند

روسای جمهوری روسیه و مصر در گفت‌و‌گویی تلفنی برای همکاری در زمینه امنیت هوایی به توافق رسیدند.

به گزارش راشاتودی، مسئولان سرویس خبری کرملین اعلام کردند که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه و «عبدالفتاح السیسی» همتای مصری وی در گفت‌و‌گویی تلفنی برای همکاری در زمینه امنیت هوایی به توافق رسیدند.

مسئولان سرویس خبری کرملین در بیانیه خود اعلام کردند: «با توجه به تفاهم مشترک در قبال نیاز به تضمین بالا‌ترین استانداردهای امنیتی برای روس‌های مقیم در مصر و همین طور چارچوب تعلیق پرواز‌ها به این کشور از طرف مسکو، روسای جمهوری دو کشور همکاری فعال خود را در حوزه سازمان‌های مربوطه، به ویژه هماهنگی در خدمات امنیتی ادامه می‌دهند.»

پوتین در پی سقوط هواپیمای «ایرباس۳۲۱» این کشور با ۲۲۴ سرنشین در تاریخ ۳۱ اکتبر گذشته که منجر به کشته شدن تمام افراد در این پرواز شد، موافقت خود را برای لغو پروازهای روسیه به مصر اعلام کرد.

ایلنا

891909400.jpg

پلیس دانمارک گذرنامه دختر جوانی را به دلیل جنگ با داعش مصادره کرد

ماموران پلیس دانمارک گذرنامه دختر 22 ساله ای به نام جوانا بالانی را که در سوریه در صفوف کردها با تروریست های داعشی جنگیده بود، بلافاصله پس از بازگشت به دانمارک مصادره کردند.

جوانا بالانی عکس های خود از جمله عکس های جبهه های جنگ را در شبکه های اجتماعی منتشر کرده که در یکی از آنها تفنگ به دست است و در زیر آن نوشته شده:"دلم برای جبهه تنگ شده، ببینید چقدر خوشبخت بودم…"

جوانا بالانی از سه سالگی در کپنهاک زندگی کرده اما در اردوگاه آوارگان عراقی به دنیا آمده و والدینش از کردستان شرقی هستند.

این دختر 22 ساله می گوید پس از حمله داعشی ها به شهر رمادی عراق و اسیر شدن دختران کرد و تبدیل شدن آنها به بردگان جنسی تصمیم گرفت برای کمک به کردها به این منطقه برود.

جوانا در صوف پیشمرگه های کرد که تعداد آنها حدود 200 هزار نفر است ، با داعش جنگیده است.

مقامات دانمارک در چارچوب قانونی که بر اساس آن پلیس باید اسناد شرکت کنندگان در درگیری های نظامی را مصادره کند، گذرنامه این دختر 22 ساله را گرفته اند. هدف این قانون در واقع کاهش تعداد افراد خواستار جنگیدن به نفع داعش است.

جوانا بالانی وکیل مدافع استخدام کرده و برای بازگرداندن گذرنامه خود از طریق دادگاه تلاش خواهد کرد. این دختر 22 ساله قصد دارد تمام اسناد لازم را ارائه دهد تا ثابت شود که نه در صفوف داعش بلکه در صفوف پیشمرگه، ارتش منظم کردستان علیه داعش جنگیده است.

اسپوتنیک

018309045400.jpg

"استفاده از گاز خردل" در درگیری‌های داعش و شورشیان سوریه

کارشناسان مستقل در جریان تحقیقات خود به این نتیجه رسید‌ه‌اند که در نبردی میان گروه "دولت اسلامی" و گروهی از شورشیان سوری در شمال حلب از گاز خردل استفاده شده است. هنوز مشخص نیست چه گروهی از این گاز استفاده کرده است.

دولت آمریکا شواهدی دال بر این در دست دارد که ستیزه‌جویان "دولت اسلامی" (داعش) در مقابله با پیشمرگه‌های کرد در عراق سلاح‌های شیمیایی به کار برده‌اند.

یکی از مقام‌های بلندپایه آمریکا روز جمعه (۱۴ اوت) به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما اطلاعاتی قابل‌باور در اختیار داریم که سلاحی که به کاررفته، گاز خردل بوده است.»

گاز خردل ترکیبی شیمیایی است که در آن از گاز کلر و گوگرد استفاده شده است. این گاز به ویژه در جنگ جهانی اول و همچنین در جنگ ایران و عراق به کار گرفته شده بود.

وزارت دفاع ایالات متحده اعلام کرد که دولت آمریکا در حال حاضر سرگرم جمع‌آوری اطلاعات بیشتر در این باره است. جف دیویس، سخنگوی پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) در این باره گفت: «ما چنین احتمالات و اتهاماتی را که در ارتباط با استفاده از سلاح‌های شیمایی مطرح می‌شوند، جدی می‌گیریم.»

پیشتر نیز روزنامه آلمانی بیلد با استناد به گزارش محرمانه ارتش آلمان از استفاده گاز خردل توسط شبه‌نظامیان گروه "دولت اسلامی" خبر داده بود. طبق این گزارش داعش در نبرد با پیشمرگه‌های کرد در شمال عراق از نارنجک‌های حاوی گاز شیمیایی استفاده کرده است.

"حمله‌ای شیمیایی" که در این گزارش ذکر شده، روز چهارشنبه (۱۲ اوت) در شهر مخمور در جنوب اربیل رخ داد. وزارت دفاع آلمان که آموزش پیشمرگه‌های کرد در این منطقه را عهده‌دار است، اعلام کرد که ده‌ها تن از این نیروها در درگیری با داعش دچار مشکلات تنفسی شده‌ا‌ند.

اثبات استفاده‌ی داعش از گاز خردل گواهی بر این مدعا خواهد بود که "دولت اسلامی" سلاح‌هایی بس خطرناک‌تر از آنچه گمان می‌رفت، در اختیار دارد.

به نوشته‌ی "اشپیگل آنلاین" سازمان‌های امنیتی آمریکا پیشتر گزارش داده بودند که داعش در عملیات خود از گاز کلر استفاده کرده است، اما گاز کلر برخلاف گاز خردل یک سلاح شیمیایی ممنوع محسوب نمی‌شود.

در جستجوی منبع

هنوز مشخص نیست که "دولت اسلامی" چگونه به گاز خردل دست یافته است. به نوشته "اشپیگل آنلاین" احتمال می‌رود که این سلاح شیمیایی متعلق به تسلیحات رژیم بشار اسد بوده باشد.

حکومت سوریه در سال ۲۰۱۳ اعلام کرده بود که تمامی گازهای خردل را که در اختیار داشته، نابود کرده است، اما بازرسان تسلیحاتی خارجی در نهایت نتوانستند صحت این مدعا را تأیید کنند. سازمان‌های امنیتی آمریکا بر این باورند که رژیم سوریه بخشی از سلاح‌های شیمیایی خود را مخفی و از انظار بازرسان دور نگاه داشته است.

نشریه وال استریت ژورنال به نقل از محافل دولتی آمریکا احتمالی دیگر را نیز مطرح کرده و آن اینکه ممکن است، این گاز به زرادخانه‌ی قدیمی رژیم عراق در دوران صدام حسین متعلق باشد.

لازم به یادآوری است که در ماه ژوئن سال ۲۰۱۴ نیروهای "دوت اسلامی" تأسیسات شیمیایی المثنی را فتح کردند که در دوران رژیم صدام حسین در دهه هشتاد میلادی برای تولید سلاح‌های کشتار جمعی ساخته شده بود.

تسخیر این انبار شیمیایی و تایید رسمی آن از سوی دولت عراق نگرانی‌های زیادی در محافل بین‌المللی برانگیخته بود. وزارت دفاع آمریکا اما در آن زمان از "کم‌اهمیت بودن این حادثه" سخن گفته و تصریح کرده بود که "مواد و تجهیزات در این انبار قدیمی بوده و قابل استفاده نیستند".

DW

81610379-6456384.jpg

تمامی راه‌های امدادرسانی به داعش در الرمادی قطع شد

ارتش عراق با پیشروی به سمت شهر الرمادی، مرکز استان الانبار تمام راه‌های امدادرسانی به داعش به در مرکز این شهر را قطع کرد.

به گزارش روزنامه الصباح الجدید، نیروهای ارتش عراق توانستند در یک پیشروی سریع و ناگهانی خسارت‌های زیادی را به نیروهای تروریستی داعش وارد کنند و این بعد از آن بود که آنها توانستند منطقه الجزیره را از مرکز شهر الرمادی محاصره کنند.

در جریان این عملیات که با مشارکت نیروهای مشترک صورت گرفت، مراکز تجمع نیروهای تروریستی داعش مورد هدف قرار گرفته و تجهیزات آنها از بین رفت.

اداره تبلیغات جنگی عراق نیز اعلام کرد که مسیرهای امدادرسانی به داعش به سمت شهر الرمادی قطع شده و نیروهای عراقی توانستند کنترل پل ارتباطی با محور شمالی این منطقه را به دست بگیرند.

در بیانیه این اداره آمده است: نیروهای فرماندهی عملیات الانبار، توانستند پرچم عراق را روی پل الجرایشی برافراشته و کنترل آن را به صورت کامل به دست بگیرند و بدین ترتیب تمام راه‌های امدادرسانی به داعش به سمت مرکز شهر الرمادی قطع شد.

نیروهای عراقی همچنان به پیشرو‌ی‌های خود به سمت مرکز این شهر برای آزادسازی کامل آن ادامه می‌دهند.

در جریان درگیری نیروهای عراقی با نیروهای داعش در استان الانبار دست‌کم 20 داعشی از جمله امیر جزیره الخالدیه کشته شد.

در بیانیه اداره تبلیغات جنگ عراق آمده است: در جریان این درگیری‌ها 20 داعشی و امیر آنها کشته و 15 تن دیگر در منطقه البوشجل مجروح شدند.

این در حالی است که حیدر العبادی، نخست وزیر عراق در تماس تلفنی خود با همتای ترکش احمد داوود اوغلو بر ضرورت ادامه یافتن همکاری‌های مشترک علیه تروریسم که منطقه و جهان را تهدید می‌کند تاکید کرد.

داوود اوغلو نیز عنوان داشت که ترکیه از عراق در مبارزاتش علیه تروریسم حمایت می‌کند و روابط دو جانبه بین دو کشور باید بیش از پیش مستحکم شود. وی همچنین نسبت به سفر به عراق برای بررسی مسائل مشترک از جمله مبارزه با داعش ابراز تمایل کرد.

ایسنا

1443341086462ap6400.jpg

عبدالفتاح السیسی:

مصر همچنان در مسیر انقلاب دموکراتیک خود حرکت می‌کند

عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر از اجرای مقررات امنیتی در کشورش دفاع کرده اما گفته است که مصر همچنان در مسیر تحقق دموکراسی حرکت می‌کند. رئیس جمهوری مصر امروز (چهارشنبه) به دعوت دولت انگلیس برای دیدار از این کشور وارد لندن می‌شود.

سیسی در گفت‌وگو با بی.بی.سی می‌گوید که کشورش در معرض تهدید گروه‌های افراطی قرار دارد و نگران فروپاشی کشورهای همسایه و آثار آن بر شرایط داخلی خود است. او تصویب قانون شرایط اضطراری در مصر و به خصوص برخورد شدید با برخی گروه‌های سیاسی را برای حفاظت از امنیت کشور لازم دانسته است.

رئیس جمهوری مصر در عین حال تاکید کرده است که وجود شرایط فعلی به معنی انحراف از مسیر "انقلاب دموکراتیک" سال ۲۰۱۱ مصر و هدف نهایی استقرار دموکراسی کامل در این کشور نیست بلکه اقدامات دولت برای جلوگیری از هرج و مرج و دفاع از امنیت این کشور لازم بوده است. در فوریه سال ۲۰۱۱، حسنی مبارک، رئیس جمهوری وقت مصر، در واکنش به چند هفته تظاهرات ضد دولتی به خصوص تجمع هزاران نفر از مخالفان در میدان التحریر مصر، از سمت خود کناره‌گیری کرد و یک دولت موقت نظامی زمام امور را در دست گرفت. از این واقعه به عنوان "انقلاب دموکراتیک" مصر نام برده می‌شود.

رئیس جمهوری مصر سختگیری‌های سیاسی فعلی را موقتی دانست و گفت: "ما در نظر داریم اراده مردم مصر را تحقق بخشیم، مردم چهار سال است که خواستار تحول هستند و ما ملزم به اجرای خواست مردم و تلاش هر چه بیشتر برای ساختن آینده دموکراتیک و بهتری برای آنان هستیم." وی در عین مطلوب نبودن شرایط کنونی کشورش را پذیرفت و اظهار داشت: "در نظر ما، آنچه که به دست آمده ممکن است بهترین وضعیت ممکن نباشد، اما ما به تلاش ادامه می‌دهیم و در آینده پیشرفت بیشتری خواهیم داشت."

عبدالفتاح السیسی از قانون مبارزه با تروریسم که در ماه اوت سال جاری تصویب و اجرایی شد دفاع کرده و آن را در شرایط فعلی لازم دانسته است. مخالفان دولت گفته‌اند که این قانون حقوق اساسی شهروندان را مخدوش می‌کند و به استقرار وضعیت اضطراری دایم در مصر منجر می‌شود. رئیس جمهوری مصر این نظر را رد کرد و گفت: "ما در پی ثبات سیاسی هستیم و نمی‌خواهیم این هدف را با توسل به زور یا سرکوب به دست آوریم بلکه خواستار قانونمندی و سامان‌دهی در جامعه هستیم."

سیاست دولت مصر با انتقاداتی از سوی برخی سازمان‌های مدافع حقوق سیاسی و شماری از دولت‌های اروپایی مواجه بوده که این سیاست را با موازین دموکراتیک منطبق ندانسته‌اند. رئیس جمهوری مصر در پاسخ به این انتقادات گفت که منتقدان او در غرب باید به خطرات خاصی که مصر را تهدید می‌کند توجه داشته باشند و یادآور شد که طی دو سال گذشته، ششصد تن از نیروهای امنیتی به دست تندروهای مسلح کشته شده‌اند. وی افزود: "محیط کشورهای اروپایی را در مصر برقرار سازید، آنوقت دیگر به اقدامات فعلی نیازی نخواهد بود."

به گفته منتقدان دولت مصر، در حال حاضر هزاران نفر به دلایل امنیتی در زندان هستند و شماری از مخالفان محاکمه و به اعدام محکوم شده‌اند. السیسی در مورد این گروه از محکومان گفت که بعید است که این احکام به اجرا گذاشته شود زیرا یا در نتیجه محاکمات غیابی صادر شده یا اینکه قابل فرجام خواهی است.

در مورد سرنوشت گروه اخوان‌المسلمین نیز وی گفت که اعضای این گروه بخشی از جامعه مصر هستند و مردم مصر باید در مورد نقشی که باید در آینده ایفا کنند تصمیم یگیرند.

در پی استعفای حسنی مبارک، انتخابات پارلمانی در نوامبر سال ۲۰۱۱ برگزار شد و گروه اخوان المسلمین، به عنوان سازمان یافته‌ترین گروه فعال در مبارزه علیه دولت سابق، توانست به پیروزی چشمگیری دست یابد و در ماه ژوئن سال ۲۰۱۲ نیز محمد مرسی، وابسته به همین گروه، به ریاست جمهوری انتخاب شد. با اینهمه، اقدامات مرسی مخالفت‌هایی را در پی آورد که سرانجام به برگزاری تظاهرات گسترده و برکناری او توسط ارتش در اوایل ژوئیه سال بعد منجر شد. در آن زمان، عبدالفتاح السیسی فرماندهی کل نیروهای مسلح را برعهده داشت. وی پیشتر توسط محمد مرسی به این سمت منصوب شده بود.

مخالفان مرسی او را به ناتوانی در اداره امور کشور و همچنین تلاش برای استقرار یک نظام سیاسی دینی و جلوگیری از استقرار دموکراسی در مصر متهم می‌کردند. برکناری محمد مرسی به چندین ماه تظاهرات به خصوص توسط اعضا و هواداران اخوان المسلمین و درگیری‌های خونین بین آنان و نیروهای امنیتی منجر شد. از آن زمان، مصر شاهد اقدامات خشونت‌آمیز به ویژه علیه نیروهای نظامی و امنیتی بوده که دولت مصر گروه‌های اسلامگرا از جمله اخوان‌المسلمین را عامل آنها می‌داند. اخوان‌المسلمین توسل به خشونت را تکذیب کرده است.

در ژانویه سال ۲۰۱۴، قانون اساسی جدید به تصویب رسید و در انتخابات ریاست جمهوری ماه مه همان سال، عبدالفتاح السیسی با اکثریت قابل توجه آرا به ریاست جمهوری انتخاب شد و دوره زمامداری خود را در ماه ژوئن آغاز کرد.

ایسنا

alalam-400.jpg

در پی 12 روز درگیری‌؛

ارتش سوریه کنترل تنها جاده امدادرسانی به حلب را از داعش پس‌گرفت

ارتش سوریه در ادامه پیشروی‌های خود در شمال این کشور کنترل جاده بین‌المللی حلب - أثریا - خناصر و السلمیه را در حومه حلب به دست گرفت.

به گزارش سایت اینترنتی النشره، ارتش سوریه پس از درگیری‌های شدید 12 روزه با تروریست‌ها و وارد آوردن خسارت‌های شدید به آنها توانست جاده اثریا به خناصر در حومه جنوبی حلب را از داعش پس بگیرد.

این جاده استراتژیک تنها مسیر امدادرسانی به نیروهای دولتی سوریه مستقر در حلب بود که چندی پیش بخش‌هایی از آن به تصرف داعش درآمده بود. جاده حلب-خناصر در جنوب حلب، مناطق حضور نیروهای دولتی در این شهر را به مناطق مرکزی و غربی سوریه که تحت کنترل دولت این کشور است، مرتبط می‌کند.

یک مقام نظامی در این راستا به سانا گفت: یگانهای ارتش و نیروهای مسلح با همکاری دفاع مدنی به طور کامل در نابودی تروریست‌های داعش جاده بین‌المللی حلب - خناصر - أثریا و السلمیه را تحت کنترل گرفتند.

این مقام گفت: این جاده بین‌المللی به طور کامل امن شده و نیروها به طور کامل بمب‌های کار گذاشته شده در این جاده را پاکسازی کرده‌اند.

منابع میدانی نیز به خبرنگار سانا گفتند که این جاده از فردا (پنجشنبه) به روی شهروندان باز خواهد شد.

ارتش سوریه خسارت‌های شدیدی را به جیش الاسلام طی عملیات خود وارد آورد.

ارتش سوریه همچنین عملیات خود را علیه تروریستها در غوطه شرقی دمشق ادامه داده و کنترل مراکزی را در منطقه حرستا واقع در حومه دمشق در دست گرفت.

یگا‌نهای ارتش و نیروهای مسلح سوریه همچنین در درعا البلد که گذرگاه اصلی نفوذ تروریستها به سوریه است ضربات سختی به مقرهای داعش وارد کردند. در این عملیات تعدادی از تروریستهای جبهه النصره کشته شدند.

ارتش سوریه در دوره اخیر عملیات خود را برای مقابله با تروریستها و آزادسازی مناطق با کمک جنگنده‌های روسی افزایش داده و به پیشروی قابل توجهی دست یافته است.

ایسنا

20400.jpg

کامرون حمله‌های هوایی علیه داعش در سوریه را متوقف کرد

نخست‌وزیر انگلیس دستور توقف عملیات هوایی علیه مواضع گروه تروریستی داعش در سوریه را صادر کرد.

به گزارش تایمز، «دیوید کامرون» نخست‌وزیر انگلیس عملیات هوایی علیه مواضع گروه تروریستی داعش در سوریه را به دلیل عدم جلب حمایت اعضای حزب کارگر این کشور متوقف کرد.

براساس گزارش منتشر شده در تایمز، رای‌گیری درباره تمدید اقدام نظامی در مرزهای عراق که قرار بود تا پایان سال جاری میلادی انجام شوند، برگزار نمی‌شود.

کامرون نتوانست «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر را برای ادامه حمله‌ها در سوریه متقاعد کند.

ایلنا

IMG1436488400-3.jpg

پشت پرده عدم درخواست کمک نظامی العبادی از مسکو در جنگ علیه داعش

سفیر روسیه در عراق ناگفته هایی را از چرایی درخواست کمک نظامی نکردن بغداد از مسکو در جنگ علیه داعش برملا کرد.

به گزارش شبکه خبری روسیاالیوم، ایلیا مورگانوف سفیر روسیه در عراق اعلام کرد: بغداد درخواست رسمی از روسیه برای جنگ علیه داعش نکرده است.

وی افزود: این موضوع یعنی درخواست، از طریق کانالهای دیپلماتیک صورت نگرفته و طرف روسی درخواستی در این زمینه دریافت نکرده است.

مورگانوف تاکید کرد: مسکو مشکل خاصی با مشارکت جنگنده های روسیه در جنگ علیه داعش در عراق ندارد.مواضع واشنگتن مبنی بر اینکه مشارکت روسیه در جنگ علیه تروریسم در عراق، اقدامات ائتلاف بین المللی را با مانع روبرو می کند موضع گیری سیاسی و انگیزه های سیاسی در پس از آن نهفته است.

این دیپلمات روس گفت: روند اقدامات آمریکا در عراق گواه این است که سالهای طولانی این روند ادامه می یابد.بعید نیست که واشنگتن به عراق به شیوه های مختلف فشار وارد می کند تا بغداد از مسکو درخواست کمک نظامی ضد داعش نکند.

وی فاش کرد: با وجود کارشکنی های طرف سوم(احتمالا آمریکا) همکاری نظامی میان روسیه و عراق روند طبیعی دارد.روسها به تعهدات خود پایبند هستند و مبادی همکاری نظامی با عراق فراهم است.

مهر

869909400.jpg

بان کی مون:

باید فوری به راه حل صلح آمیزی برای حل بحران سوریه دست یابیم

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد اعلام کرد که سازمان ملل متحد آماده است با همه طرف های سوری برای دستیابی به آتش بس کامل در این کشور کار کند.

بان کی مون روز شنبه در نشست خبری در ژنو با اشاره به این که جامعه بین المللی باید فوری به راه حل صلح آمیزی برای حل بحران سوریه دست یابد، اظهار داشت: "سازمان ملل متحد آماده است همه آنچه را که دستش ساخته است، انجام دهد تا روند سیاسی در این کشور آغاز و پیش برود. ما آماده ایم با همه طرف های سوری در این زمینه کار کنیم".

وی گفت: "هدف از این روند دستیابی به مدیریت ملی در سوریه است که به دنبال آن تصویب قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات خواهد بود".

بان کی مون خاطر نشان کرد که بحث در خصوص سرنوشت بشار اسد نیز باید در این مسیر باشد.

روز جمعه مذاکرات چند جانبه درباره مسئله سوریه در وین برگزار شد. این مذاکرات با شرکت نوزده هیئت از جمله نمایندگان پنج کشور عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد ، ایران و عربستان سعودی صورت گرفت.

شرکت کنندگان در این نشست توافق کردند که از سازمان ملل متحد بخواهند روندی را جهت برقراری آتش ‌بس و برگزاری انتخابات تازه در این کشور آغاز کند اما در مورد آینده بشار اسد به توافق نرسیدند.

یادآور می شود درگیری در سوریه میان دولت و اپوزیسیون این کشور از ماه مارس سال 2011 میلادی تا به حال ادامه دارد. طی این مدت طبق اطلاعات سازمان ملل متحدЕ بیش از 190 هزار نفر کشته و تعداد آوارگان نیز حدود 5 میلیون نفر تخمین زده می شود.

اسپوتنیک

06fb14ef400-3.jpgدو فعال سوری مخالف داعش در ترکیه سر بریده شدند.

صبح جمعه ۳۰ اکتبر جنازه‌های سر بریده دو فعال سوری مخالف گروه دولت اسلامی موسوم به داعش در جنوب ترکیه پیدا شد.

«ابو محمد» یکی از فعالان کمپین «الرقه در سکوت سر بریده می‌شود»، به خبرگزاری فرانسه گفته است: «جنازه‌های ابراهیم عبدالقادر از اعضای گروه ما و دوستش فارس حمادی در حالی که سر بریده شده‌اند، در منزلشان در شهر اورفا در ترکیه پیدا شد.»

او افزود: «دوست این دو مرد به منزلشان رفت و ابتدا در را چندین بار زد اما کسی به استقبالش نیامد. از این رو وارد منزل شد و آن‌ها را غرق به خون یافت.»

او ادامه داد: «عبدالقادر از بیش از یک سال پیش در ترکیه اقامت دارد. او و دوستش از شهر الرقه مرکز اصلی داعش در سوریه هستند.»

شماری از فعالان کمپین در سوریه در معرض دستگیری و حتی اعدام از سوی داعش قرار گرفتند. اما این نخستین بار است که فعالان این کمپین در خارج از سوریه، کشته می‌شوند.

کمپین «الرقه در سکوت سر بریده می‌شود» که تجاوزهای داعش در داخل سوریه را مستند می‌کند، این گروه را مسئول کشته شدن دو فعال سوری در ترکیه دانست.

این کمپین از سال ۲۰۱۴ به صورت سری فعالیت خود را در الرقه آغاز کرد، این کمپین اقدام به نشر تصاویر و اخبار این شهر که ورود خبرنگاران به آن ممنوع شده می‌کند.

از سویی خبرگزاری آناتولی گزارش داد که «جنازه سر بریده دو خبرنگار سوری پیدا شد.» بنا بر این گزارش، پلیس هفت سوری را در پی این حادثه بازداشت کرد.

شهر اورفا در حدود ۲۲ کیلومتری مرز ترکیه با استان الرقه سوریه قرار دارد.

العربیه

SORYEH400.jpg

واکنش طرف‌های شرکت‌کننده در نشست وین به نتیجه مذاکرات

وزرای خارجه کشورهای آمریکا، روسیه، عراق، فرانسه، انگلیس، آلمان و رئیس سیاست خارجه اتحادیه اروپا در پایان نشت وین در اظهاراتی جداگانه با تاکید بر لزوم حل سیاسی بحران سوریه اذعان کردند که در وین بر سر آینده بشار اسد به توافق نرسیدند.

به گزارش پایگاه خبری سوریه نیوز، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و جان کری همتای آمریکایی‌اش روز جمعه در پایان نشست وین که با حضور 17 کشور جهان از جمله ایران برای حل بحران سوریه برگزار شد، کنفرانس مطبوعاتی مشترکی برگزار کردند.

در جریان این کنفرانس جان کری، وزیر خارجه آمریکا خواهان تشکیل دولتی مورد اطمینان و فراگیر در سوریه شد و تاکید کرد "فرصت‌هایی برای حل دیپلماتیک بحران سوریه وجود دارد چراکه همه طرف‌های ذی‌ربط در کنفرانس وین حاضر شدند."

وی افزود: نمی‌توان به داعش اجازه داد که در سوریه و بر مردم سوریه حکومت کند.

وزیر خارجه آمریکا در عین حال ادامه داد: مردم سوریه مستحق گزینه‌ای دیگر غیر از بشار اسد (رئیس‌جمهور سوریه) هستند. اسد نمی‌تواند در سوریه بماند و ما نیازمند مذاکراتی برای حل نهایی بحران سوریه هستیم و اطمینان داریم که باید اقداماتی برای پایان دادن به کشتارها در سوریه اتخاذ شود.

کری اعلام کرد: آمریکا نیروهای ویژه‌ای را به سوریه برای هماهنگی با مخالفان علیه گروه تروریستی داعش اعزام خواهد کرد.

لاوروف نیز به نوبه خود تاکید کرد که مذاکرات متعددی میان طرف‌های ذی‌ربط در کنفرانس وین درخصوص سوریه صورت گرفت اما هیچ‌یک از این مذاکرات درخصوص سرنوشت بشار اسد به نتیجه نرسید.

وی افزود: در کنفرانس وین درباره آتش‌بس در سوریه همزمان با آغاز روند سیاسی و نیز مبارزه با تروریسم و قرار دادن گروه‌های تروریستی در فهرست تروریسم توافق کردیم. ما نمی‌خواهیم که تروریست‌ها در سوریه به قدرت برسند.

لاوروف عنوان داشت: روند سیاسی یک مساله مربوط به سوری‌هاست و خود سوری‌ها هستند که آینده کشورشان را مشخص خواهند کرد.

وزیر خارجه روسیه گفت: در کنفرانس وین درباره تضمین وحدت در سوریه و حفظ نهادهای حکومتی و پایان دادن به تروریسم با همراهی دولت‌های ذی‌ربط و یا شورای امنیت توافق کردیم.

روسیه همچنین هشدار داده است که اعزام نیروی ویژه آمریکا به شمال سوریه، خطر جنگ نیابتی در منطقه را بیش از پیش می‌کند.

لاوروف پس از دیدار با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در وین گفت که در چنین شرایطی، نیاز به همکاری‌های نظامی میان روسیه و آمریکا افزایش می‌یابد.

آمریکا اعلام کرده است که قصد دارد ده‌ها نیروی عملیاتی ویژه برای همکاری مستشاری در جنگ علیه داعش به شمال سوریه اعزام کند.

لاوروف گفت: آمریکا "یک‌جانبه و بدون مراجعه به رهبری سوریه" دست به چنین کاری زده است.

استفان دی‌میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه نیز به نوبه خود اعلام کرد که اصلاح قانون اساسی و برگزاری انتخابات در سوریه تحت نظارت سازمان ملل به زودی صورت خواهد گرفت.

وی افزود: اگر در این خصوص پیروز شویم دولت و مخالفان سوریه را در نشست آتی وین سر یک میز جمع خواهیم کرد.

لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه نیز در پایان کنفرانس وین اعلام کرد: تحکیم صلح در سوریه نیازمند آن است که اسد در آینده این کشور نقشی نداشته باشد.

فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس نیز گفت که همچنان اختلافات درباره سرنوشت بشار اسد ادامه دارد و آنها دو هفته دیگر برای مشخص کردن نتیجه بار دیگر نشست برگزار خواهند کرد.

فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان نیز تاکید کرد: هیچ توافقی درباره سرنوشت بشار اسد در پایان دوره انتقالی صورت نگرفت البته ما انتظار اتفاق خاصی در این باره را نداشتیم.

وی از ادامه مذاکرات در دو هفته آینده و احتمالا در وین خبر داد و گفت: شرکت کنندگان قصد دارند درباره تشکیل دولت انتقالی، انتخابات جدید و آتش‌بس منطقه‌ای یا فراگیر کار کنند.

ابراهیم جعفری، وزیر خارجه عراق نیز روز جمعه اعلام کرد که نشست وین در رسیدن به توافق درباره نقش بشار اسد در آینده سوریه شکست خورده و حاضران درخصوص مساله مبارزه با تروریسم در سوریه و توقف خشونت‌ها در این کشور توافق کردند.

فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجه اتحادیه اروپا نیز در پایان این نشست گفت: نشست وین آنچنان که باید آسان نبود اما یک نشست تاریخی محسوب می‌شود. مذاکرات آتی براساس چهارچوب‌های تعیین شده از سوی سازمان ملل برگزار خواهد شد. همچنان برخی از مسائل اصلی لاینحل باقی مانده‌اند البته ما در برخی موارد نیز به اشتراکاتی دست یافته‌ایم.

کنفرانس وین روز جمعه با هدف حل سیاسی بحران سوریه و با مشارکت 17 کشور جهان از جمله ایران، روسیه، عربستان، آمریکا و ترکیه و سازمان ملل و اتحادیه اروپا برگزار شد.

این در حالی است که هیچ‌یک از نمایندگان سوریه اعم از مخالفان و چهره‌های نظام حاکم در این کشور در این کنفرانس حضور نداشتند.

ایسنا

13400.jpg

مقام‌های بغداد:

از آمریکا درخواست عملیات زمینی نکرده‌ایم

سخنگوی نخست‌وزیر عراق اعلام کرد بغداد هیچ‌گاه از آمریکا درخواست عملیات زمینی علیه داعش نکرده است و به چنین کمکی نیاز ندارد.

«سعد الحدیثی» سخنگوی دفتر «حیدر العبادی» نخست‌وزیر عراق، روز چهارشنبه در گفت‌وگو با تلویزیون «ان‌بی‌سی‌نیوز» با اعلام این‌که عراق در حوزه عملیات‌های زمینی سربازان کافی در اختیار دارد، گفت: «این مساله مربوط به عراق است و دولت از وزارت دفاع آمریکا نخواسته است مستقیما وارد عملیات‌ها شود.»

این در حالی است که «اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده است که پنتاگون گزینه انجام عملیات زمینی علیه گروه تروریستی داعش در عراق را رد نمی‌کند.

این سخنگو افزود، عراق از واشنگتن خواسته است تمام فعالیت‌های نظامی خود در خاک این کشور، از جمله حملات هوایی ائتلاف ضد داعش را با بغداد هماهنگ کند.

ایلنا

1029242919400.jpg

پوتین:

هیچ‌ کشوری نمی‌تواند به تنهایی با تروریسم مبارزه کند

رئیس‌جمهوری روسیه اعلام کرد که اولویت اول در سوریه مبارزه با تروریسم بوده و هرگونه مذاکرات برای تغییرات سیاسی در این کشور باید پس از آن صورت بگیرد.

به گزارش شین هوا، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه گفت که اولویت نخست در سوریه باید مبارزه با تروریسم و نابود کردن آن باشد.

پوتین اضافه کرد که هرگونه مذاکره‌ای در رابطه با تغییرات سیاسی در سوریه باید پس از نابودی گروه‌های تروریستی صورت بگیرد.

وی تاکید کرد که هیچ کشوری به تنهایی نمی‌تواند مبارزه نتیجه‌بخشی علیه تروریسم داشته باشد؛ ما نیاز به مبارزه مشترک با این پدیده نامطلوب داریم.

ولادیمیر پوتین این سخنان را در دیدار با «زیگمار گابریل» وزیر اقتصاد و معاون صدراعظم آلمان، بیان کرد.

وی همچنین از پیدا کردن راه‌حلی سیاسی برای سوریه و ایجاد ثبات در این کشور حمایت کرد.

ایلنا

bzlgnagcuaa4vg400.jpg

عزل براي كود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تاي تروريستي

«احرارالشام» با د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ستور قطر برکنار شد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌فرماند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه نظامي‌

اعضای شورای رهبری گروهک تروریستی «احرارالشام» به د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ستور قطر، فرماند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه کل نظامي‌خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ را برکنار کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

روزنامه السفیر پیش از این د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر گزارشی از اختلاف بین شاخه القاعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه و سیاسی این گروه تروریستی خبر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. همچنین رهبران این گروه از قطر خواسته‌ بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تا موشک‌های ضد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ جنگند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر اختیار آن‌ها قرار د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. اختلافات د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رونی «احرار الشام» تا جایی پیش رفته است که اعضای شورای این گروهک گرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هم آمد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه و تصمیم به عزل یکی از اعضای با نفوذ خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به نام «ابوصالح الطحان» فرماند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه نظامي‌احرار الشام گرفته‌اند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

یک منبع نزد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یک به شورای احرار الشام، د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر گفت‌و‌گو با روزنامه السفیر لبنان می‌گوید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: تصمیم برای عزل «الطحان» با اکثریت آرا د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر شورا تصویب شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است. وی از چرایی برکناری فرماند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه نظامي‌احرار الشام سخنی نگفته و صرفا به این جمله بسند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است که برکناری «الطحان» د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر راستای تزریق خون جد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر رگ‌های احرار الشام صورت گرفته است.

چند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هفته پیش نیز به هنگام برکناری «ابوجابر‌هاشم الشیخ» یکی از فرماند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هان نظامی، رهبران احرار الشام اعلام کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که می‌خواهند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ خون تازه‌ای به رگ‌های گروه تزریق کنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. السفیر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌امه می‌نویسد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: جناح القاعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اخل «احرارالشام» برای تشکیل «هیأت آزاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی بخش ملی» با پشتیبانی قطر، شرط گذاشته است که قطر موشک‌های ضد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ جنگند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه به آن‌ها بد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تا این جناح نیز از موضع مخالفت خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با تشکیل هیأت آزاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یبخش ملی کوتاه بیاید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

بنا به این گزارش، قطر با جناح سیاسی «احرار الشام» ارتباط د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و جناح القاعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ را ملزم به تبعیت از «د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وحه» نمی‌بیند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. جناحی که «ابوصالح الطحان» آن را تشکیل د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است. به نوشته السفیر، سازمان اطلاعات قطر، نمی‌تواند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به این شیوه با جناح القاعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه «احرار الشام» تعامل کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. اعضای سلفی تکفیری احرارالشام پیش از این مشخصا نشان د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که حاضر به حرف‌شنوی و اطاعت از د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ستورات «د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وحه» نیستند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. موضوع از این قرار است که مد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تی پیش «خالد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ العطیه» وزیر خارجه قطر، اعلام کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که «احرار الشام» با القاعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه ائتلاف نخواهد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و پس از این سخنان بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که جناح سلفی تند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روی احرار الشام، اعلام کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر «غوطه شرقی» با «جبهة النصره» اتاق عملیات مشترک تشکیل د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است و اینگونه بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که برای قطر مشخص شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که باید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تغییراتی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر احرار الشام اعمال کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تا بیش از این مشکل‌ساز نشود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

السفیر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر انتها می‌نویسد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: هر چند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برکناری «الطحان» قطعی شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه و حتی به خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ وی نیز به طور شخصی اطلاع د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است، اما رهبران احرار الشام د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر اعلان رسمي ‌این برکناری عجله‌ای ند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و عقید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که اوضاع باید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برای اعلام این خبر مناسب شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و حتی پیش‌بینی می‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که با اعلام برکناری الطحان، جناح القاعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه احرار الشام، شورش کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. همچنین رهبران احرارالشام از عکس العمل «جبهة النصره» نیز واهمه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که با الطحان رابطه خوبی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اشته است.

برگرفته از قانون

39400.jpg

ژنرال آمریکایی:

توازن قدرت به نفع «بشار اسد» در حال تغییر است

فرمانده ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا اعلام کرد توازن نیروهای نظامی حاضر در سوریه به نفع «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه در حال تغییر است.

به گزارش رویترز، ژنرال «جوزف دانفورد» فرمانده ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، روز سه‌شنبه در سخنانی در سنا گفت: «توازن نیروهای نظامی حاضر در سوریه از این پس به نفع نظام اسدخواهد بود.»

دانفورد که در گذشته از تفنگداران دریایی آمریکا بود، افزود: «چنانچه حضور نظامی (در عراق) تاثیر عملیاتی یا راهبردی داشته باشد و همچنین ما بتوانیم میزان موفقیت‌های خود را افزایش دهیم، من دستور اعزام نیروهای کمکی آمریکایی را به خاک عراق صادر می‌کنم تا در کنار نیروهای عراقی در مبارزه با داعش شرکت کنند.»

ایلنا

IMG12183473-3.jpg

افسران اسراییلی در میان تروریست های داعش عراق

اسارت یکی از افسران رژیم صهیونیستی اسرائیل در روز پنجشنبه گذشته در یکی از محورهای عملیاتی در عراق، گمانه زنی ها را در خصوص رابطه تشکیلاتی بین گروه تروریستی داعش با سازمان جاسوسی موساد و ارتش این رژیم تقویت کرده است.

از انتشار خبر اسارت این افسر رژیم صهیونیستی اسرائیل در خبرگزاری کانادایی  'گلوبال ریسرج'         (GLOBAL RESEARCH) به دست تشکیلات داوطلب مردمی معروف به 'الحشد الشعبی' در یکی از محورهای عملیاتی در عراق ، یکی از روزنامه نگاران این کشور روز سه شنبه، شک و تردید در صحت خبر را بعید دانست.

'رائد عمر العیدروسی' با انتشار یادداشتی در سایت خبری 'سومر نیوز' عراق افزوده است که این خبر   با توجه به انتشار آن در یکی از خبرگزاری های معروف جهانی مانند گلوبال ریسرج کانادا نمی تواند عاری از صحت باشد اما جای تعجب است که چرا دولت عراق تاکنون در قبال آن سکوت کرده است.

به نوشته این روزنامه نگار عراقی، رژیم صهیونیستی اسرائیل معمولا سربازان و افسران امنیتی و نظامی خود را در اسارت رها نمی کند و انتظار می رود که تل آویو بزودی از طریق سفارت آمریکا در بغداد یا مشاوران و فرماندهان آمریکایی تلاش های خود را برای آزادی این اسیر اسراییلی آغاز کند.

براساس اعلام خبر گلوبال ریسرج، افسر اسراییلی اسیر شده، مسوولیت یک گروه مسلح داعشی را در عراق برعهده داشته و اعتراف کرده که بعد از سقوط موصل در ژوئن 2014، افسران ارتش اسراییل (رژیم صهیونیستی) و موساد با داعش در عراق همکاری داشته اند.

به نوشته گلوبال ریسرج، عناصر داعشی دستگیر شده در این عملیات، اعترافات این افسر اسراییلی را تایید و به همکاری داعش با دستگاه اطلاعاتی و نظامی اسراییل اعتراف کرده اند.

خبرگزاری کانادایی افزوده است: افسر دستگیر شده 'یوسی اولین شحاک' نام دارد که دارای درجه نظامی سرهنگ و وابسته به تیپ موسوم به 'جولان' است که شماره سری اطلاعاتی و نظامی وی RE34366578765A2231434 می باشد.

این خبرگزاری از محل دستگیری و چگونگی دستگیری فرد نامبرده و دیگر اعترافات اسیر اسراییلی سخن نگفته است.

همکاری رژیم اسراییل با گروه های مسلح تروریستی در سوریه برای براندازی دولت این کشور و ایجاد بی نظمی هدایت شده در سوریه با توجه به مداوای مستمر زخمی های گروه های تروریستی در بیمارستان های رژیم صهیونیستی اسرائیل کاملا آشکار است، اما وجود عوامل اسراییلی در میان داعش در اراضی عراق در نوع خود جدید است.

یادآور می شود که اخیرا تعدادی تبعه اسراییلی که خود را از یهودی های کردتبار می خوانند به صورت قانونی و به بهانه گردشگری از سرزمین های اشغالی وارد منطقه کردستان عراق شده اند.

از طرفی در طول یکسال گذشته کردستان عراق و ترکیه مهمترین محور انتقال نفت قاچاق از چاه های تحت تصرف داعش در عراق به سمت اراضی اشغالی بوده اند.

پیش از این نیز در جریان سقوط رژیم صدام در مارس 2003 گزارش های مختلفی در خصوص همراهی افسران اسراییلی با ارتش آمریکا در عراق منتشر شد و حتی برخی از زیارت منطقه 'ذوالکفل' توسط این سربازان اسراییلی خبر داده بودند.

ایرنا

1871078400.jpg

وزارت دفاع:

نیروی هوافضای روسیه انبار بزرگ مهمات جبهه النصره را منهدم کرد

نیروی هوافضای روسیه یک انبار بزرگ سلاح و مهمات گروه جبهه النصره را در حومه دمشق هدف گرفته و منهدم کرد.

این مطلب را سرتیب ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه گزارش داده است.

سرتیپ کوناشنکوف گفت: "یک انبار بزرگ سلاح و مهمات جبهه النصره که در غوطه شرقی در حومه دمشق واقع شده بود، هدف حمله قرار گرفت".

به گفته وی، این انبار بر اثر اصابت دقیق به هدف و منفجر شدن مهمات آن منهدم شده است.

روسیه از 30 سپتامبر حملات هوایی دقیق به مواضع داعش در سوریه را آغاز کرده است. به گزارش وزارت دفاع روسیه، هواپیماهای روسی از آن زمان ده ها هدف از تاسیسات متعلق به تروریست ها را منهدم کرده اند.

اهداف بر اساس داده های سرویس های اطلاعاتی روسیه و سوریه از جمله از طریق شناسایی هوایی انتخاب می شوند.

اسپوتنیک

831196400.jpg

هواپیماهای روسیه طی سه روز اخیر به 285 موضع تروریست ها در سوریه حمله کردند

سرتیپ ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه از ادامه حملات نیروی هوافضای روسیه به مواضع تروریست های مرتبط با داعش و جبهه النصره در سوریه خبر داد و گفت طی سه روز اخیر 285 موضع تروریست ها هدف حمله قرار گرفتند.

سرتیپ کوناشنکوف روز دوشنبه در نشست خبری گفت: "طی سه شبانه روز اخیر هواپیماهای روسیه با انجام 164 پرواز رزمی، به 285 موضع تروریست ها در سوریه حمله کردند. طی شبانه روز گذشته 59 پرواز رزمی انجام شد که در نتیجه آن 94 موضع تروریست ها در استان های حما، ادلیب، لاذقیه، دمشق، حلب و دیرالزور هدف حمله قرار گرفتند".

روسیه از 30 سپتامبر حملات هوایی دقیق به مواضع داعش در سوریه را آغاز کرده است. به گزارش وزارت دفاع روسیه، هواپیماهای روسی از آن زمان ده ها هدف از تاسیسات متعلق به تروریست ها را منهدم کرده اند.

اهداف بر اساس داده های سرویس های اطلاعاتی روسیه و سوریه از جمله از طریق شناسایی هوایی انتخاب می شوند.

اسپوتنیک

1421230740649_5779177_1418370189400-3.jpg

نماینده پارلمان روسیه:

اسد در صورت لزوم با شرکت در انتخابات زودهنگام موافقت کرده است

رئیس‌جمهوری سوریه اعلام کرد که با برگزاری انتخابات زودهنگام به شرط آنکه این اقدام مورد حمایت مردم کشورش باشد، موافق است.

به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه با هیات پارلمانی روسیه که از صبح جمعه به سوریه سفر کرده است، دیدار کرد.

الکساندر یوشنکو، از اعضای حزب کمونیست پارلمان روسیه به نقل از بشار اسد به ایتارتاس گفت: رئیس جمهور روسیه گفت که آماده مذاکره درباره اصلاح قانون اساسی، برگزاری انتخابات پارلمانی با مشارکت تمامی گروه‌های سیاسی خواهان صلح و ثبات است و در صورتی‌ که مردم سوریه لزوم آن را احساس کنند آماده برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری است.

به گفته یوشنکو که با اسد در دمشق دیدار کرده، رئیس‌جمهور سوریه کاملا به پیروزی خود در صورت برگزاری انتخابات مطمئن است.

این نماینده روسی تصریح کرد که اسد اعلام کرده است که منتظر سفر دیمیتری روگوزین، معاون نخست‌وزیر روسیه است.

ایسنا

841446400-3.jpg

مجوز حمله روسیه به داعش در خاک عراق صادر شد

«حاکم الزلمی»، رئیس کمیته دفاعی و امنیتی مجلس عراق اعلام کرد: دولت کشورش به روسیه اجازه داد کاروان‌های داعش را که از سوریه وارد عراق می‌شوند، هدف قرار دهد.

به گزارش فارس، رئیس کمیته دفاعی و امنیتی پارلمان عراق خبر داد دولت این کشور به روسیه اجازه داد کاروان‌های داعش را در خاک عراق هدف قرار دهد.

در حالی که حملات روسیه به مواضع داعش و تروریست‌ها در سوریه ادامه دارد، یک مقام عراقی از اجازه دولت بغداد به مسکو برای هدف قرار دادن داعشی‌ها در خال عراق خبر داده است.

رئیس کمیته دفاعی و امنیتی پارلمان عراق به خبرگزاری آناتولی ترکیه گفت، دولت عراق به روسیه اجازه داد کاروان های داعش را که از سوریه وارد عراق می‌شوند در خاک عراق هدف قرار دهد.

«حاکم الزلمی» ضمن اعلام حمایت از اجازه هدف قرار دادن داعش توسط روسیه در خاک عراق تاکید کرد که چنین اقدامی سبب قطع مسیرهای تدارکاتی و ارتباطی داعش و تضعیف تروریستها خواهد شد.

این خبر در حالی مطرح می‌شود که پیشتر رسانه‌ها و مقامات مختلف خبر ایجاد یک مرکز هماهنگی مقابله با داعش و تروریست ها توسط ایران، روسیه، سوریه و عراق در بغداد را مخابره و اعلام کرده بودند

فرارو

187626400-3.jpg

رئیس حزب جمهوری خلق ترکیه:

دیدار «پوتین» و «اسد» نماد شکست سیاست خارجی ترکیه است

به گزارش خبرگزاری حریت دیلی، «کمال قلیچدار اوغلو» رئیس حزب جمهوری خلق ترکیه دیدار

«بشار اسد» رئیس جمهور سوریه با «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود را بیانگر شکست سیاست خارجی حزب حاکم عدالت و توسعه به رهبری اردوغان دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از حریت دیلی، «کمال قلیچدار اوغلو» رئیس حزب جمهوری خلق ترکیه دیدار «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه با «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود را بیانگر شکست سیاست خارجی حزب حاکم عدالت و توسعه به رهبری اردوغان دانست.

وی با ذکر این نکته که بارها به دولت ترکیه هشدار داده بود که سیاست های منطقه ای خود را متوازن کند گفت: عکس های منتشر شده از دیدار اسد و پوتین به معنی شکست سیاست خارجی دولت حزب حاکم عدالت و توسعه است.

قلیچدار اوغلو گفت: و حالا در سال ۲۰۱۵ ترکیه در منطقه در باتلاقی فرو رفته است که نخواهد توانست از آن بیرون بیایید. ترکیه به جای اینکه حل کننده مشکلات باشد، شد شلاق زن خاورمیانه.

وی در ادامه گفت برای حل این مشکلات سیاست خارجی ترکیه باید ۱۸۰ درجه تغییر کند.

مهر

1945788400-3.jpg

در میان سکوت خبری چینی ها خود را برای مشارکت در حمله به سوریه آماده می کنند

روزنامه لبنانی الاخبار نوشت:هیاتی از وزارت امور خارجه چین در سفری به چند کشور منطقه ازجمله لبنان، آخرین اوضاع سوریه بعداز مشارکت مستقیم روسیه در جنگ علیه تروریست ها و امکان مشارکت پکن در حملات روسیه را بررسی کرد.

به گزارش ایرنا، الاخبار افزود:هیات چینی در دیدار با جبران باسیل وزیر امور خارجه لبنان، همچنین نقش لبنان در مبارزه با تروریسم را بررسی کرد.

این روزنامه لبنانی خاطرنشان کرد که این سفر در میان سکوت خبری صورت گرفت و معلوم نیست هیات چینی با دیگر مقامات لبنانی هم دیدار کرده است و یا نه.

الاخبار به نقل از منابع خود تصریح کرد: سفر سریع هیات چینی به لبنان در چارچوب سفر منطقه ای این هیات ویژه امور گروه های تکفیری و مبارزه با تروریسم صورت گرفت.

این روزنامه لبنانی نوشت: هیات چینی در سفر منطقه ای خود همچنین اوضاع سوریه را بعداز مشارکت مستقیم روسیه در جنگ علیه تروریست های تکفیری بررسی کرده است.

الاخبار افزود: هیات چینی همچنین شرایط مشارکت پکن در حملات روسیه علیه گروه های تروریستی تکفیری مسلح را هم مورد بررسی قرار داده است.

خبر آنلاین

1862261400.jpg

پیشروی گسترده ارتش سوریه در حلب، لاذقیه حمص و دمشق

ارتش سوریه با ادامه پیشروی‌های خود در حلب، لاذقیه حمص و دمشق، حمله گسترده‌ای را از شش محور برای به دست گرفتن کنترل مناطق استراتژیک شمال سوریه آغاز کرده است.

به گزارش روزنامه السفیر، ارتش سوریه در 24 ساعت گذشته توانست به پیشروی‌هایی در منطقه شمالی حمص دست یابد به صورتی که کنترل دو روستای سنیسل و تریمعلة را به دست آورد و بدین ترتیب گستره حضور خود را در حمص شمالی افزایش داد.

ارتش سوریه هم‌اکنون به سمت حومه حمص که پایگاه اصلی گروه‌های تروریستی در مناطق مرکزی سوریه به شمار می‌آید در حال پیشروی است. در حلب نیز ارتش سوریه توانست به پیشروی‌هایی خوبی در حومه جنوبی آن دست یابد به صورتی که کنترل مناطق رسم الشیح، بلاس، کفر عبید، کفر بیش، دیر صلیبه، الایوبیه و القیقان را در یک عملیات گسترده که حومه جنوبی و غربی حلب را در بر می‌گرفت به دست آورد .

بخش دیگری از نیروهای ارتش سوریه نیز در حومه شرقی حلب در حال پیشروی هستند و تلاش دارند تا محاصره فرودگاه نظامی کویرس را که از سوی نیروهای تروریستی داعش محاصره شده است بشکنند. ارتش سوریه توانست کنترل منطقه الجدیده بعد از کنترل منطقه استراتژیک تل سبعین را به دست بگیرد.

گروه‌های تروریستی نیز در واکنش به این پیشروی‌های ارتش مناطق مسکونی در حلب را مورد هدف قرار دادند.

در حومه شمالی لاذقیه نیز ارتش سوریه عملیات نظامی خود را به سمت مناطقی که تحت کنترل گروه‌های مسلح است گسترش داده به طوری که عملیات نظامی و گلوله‌باران توپخانه‌ای و حملات هوایی با مشارکت جنگنده‌های روسی مواضع ائتلاف موسوم به جیش الفتح را به شدت زیر آتش گرفته است.

یک منبع میدانی در لاذقیه عنوان داشت که نیروهای ارتش سوریه به سمت ارتفاعات کف العذر و کتف الغنمه که دو منطقه استراتژیک به شمار می‌آیند حرکت کرده‌اند.

این منابع در گفت‌وگو با روسیه الیوم عنوان داشتند که ارتش سوریه حمله خود را از شش محور برای به دست گرفتن کنترل منطقه استراتژیک جب الاحمر واقع در شمال لاذقیه آغاز کرده‌ است.

در جنوب و در حومه پایتخت نیز نیروهای ارتش سوریه کنترل منطقه المجبل واقع در حرستا در ریف دمشق را به دست گرفته و مواضع گروه‌های تروریستی را مورد هدف قرار دادند.

ایسنا