lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

1227.jpg

دبیر کل خانه پرستار:

وزیر بهداشت به جای اصرار بر خصوصی سازی به مطالبات پرستاران توجه کند

                                                 سپردن سلامت مردم به بخش خصوصی خطرناک است

دبیرکل خانه پرستار با اشاره به وضعیت نابسامان پرستاران در بخش خصوصی می‌گوید: غیرحاکمیتی خواندن بخش درمان در شرایطی که آحاد مردم توان پرداخت خدمات گران بخش خصوصی را ندارند، خطرناک است.

«محمد شریفی مقدم»، دبیرکل خانه پرستار در گفتگو با ایلنا در ارتباط با اظهارات وزیر بهداشت مبنی بر سوسیالیستی خواندن مخالفت با خصوصی سازی درمان و تاکید بر غیر حاکمیتی بودن این حوزه گفت: ایرادات بسیاری به این اظهارات وارد است.

وی افزود: بنای توسعه کشورها، بخش سلامت و درمان است و حتی در کشورهای سرمایه داری دنیا مانند انگلستان نیز که اکثریت مردم جامعه از سطح دستمزد بالاتری نسبت به ایران برخوردارند، حداقل های بهداشتی و درمانی را به صورت رایگان برای مردم فراهم می کنند و این دقیقا به معنای حاکمیتی بودن حوزه درمان است.

شریفی مقدم ادامه داد: از طرف دیگر اصل 29 قانون اساسی صراحتا تامین بهداشت، درمان و بیمه رایگان را بر عهده دولت گذاشته است و ترویج خصوصی سازی و سپردن خدمات اساسی و پایه ای درمان به بخش خصوصی به معنای تخطی از این اصل قانونی است.

وی تاکید کرد: با توجه به مشکلات متعدد در ساختار بهداشت کشور و استیلای جریانات خاص که به صورت مافیایی عمل می‌کنند، سپردن سلامت مردم به بخش خصوصی خطرناک است.

دبیر کل خانه پرستار در ادامه به مشکلات کادر درمان در بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: پرستاران بخش خصوصی تمام مشکلات و مطالبات برآورده نشده پرستاران بخش دولتی را دارند و علاوه بر آن از مشکلات علیحده‌ای مانند فقدان امنیت شغلی نیز رنج می‌برند، چرا که در بخش خصوصی اخراج پرستاران و بیکار نمودن آنها به مراتب آسانتر است.

شریفی مقدم با بیان این مطلب که وزیر بهداشت به جای کوبیدن بر طبل خصوصی سازی بهتر است نیم نگاهی نیز به وضعیت شغلی و معیشتی پرستاران بخش خصوصی بیندازد، افزود: کارفرمایان حوزه درمان در بخش خصوصی از قوانین لازم الاجرا نیز تمکین نمی‌کنند.

وی به عنوان نمونه به قانون ارتقاء بهره وری پرستاران اشاره کرد وگفت: این قانون که در سال 89 در هیات دولت تصویب شده برای همه پرستاران در همه بخش‌ها لازم الاجراست ولی کارفرمایان بخش خصوصی، اغلب این قانون را اجرا نمی‌کنند و همین مساله بر وخامت اوضاع شغلی پرستاران این بخش می افزاید.

وی در پایان تصریح کرد: وزارت بهداشت بهتر است به وظایف قانونی خود باز گردد و وزیر نیز با فرافکنی و برچسب زدن، ارائه خدمات پایه ای به مردم را به دست فراموشی نسپارد.