lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

210424222222.jpg

روسیه و چین آماده اند از امنیت اینترنت جهانی دفاع کنند

به گزارش تارنمای رسمی کابینه وزیران فدراسیون روسیه، دولت روسیه پیشنویس توافقنامه با چین در باره تامین امنیت اطلاع رسانی جهانی را تصویب کرد و به وزارت امور خارجه این کشور وظیفه داده شده که با طرف چینی وارد مذاکره شده و بر اثر آن باید توافقنامه مربوطه به امضا برسد

در رمان های فانتاستیک دوران گذشته، عصر کامپیوتری صرفا با رنگ های صورتی معرفی می شد. لیکن پیدایش شبکه های رایانه ای که سراسر جهان را فرا گرفته نه تنها جهش پیشرفت فناوری بلکه چالش های جدید را هم ببار آورده. کلاه برداری سایبری و سرقت فناوری ها از طریق اینترنت و استفاده از شبکه ها برای رسیدن به مقاصد سیاسی مثلا برای تبلیغ تروریسم و عدم خویشتنداری مذهبی از جمله این چالش ها است. هدف قرارداد روسیه و چین که در نتیجه مشورت های مقدماتی با طرف چینی حاصل شده همانا مقابله با چالش های جدید ناشی از پیشرفت شبکه های کامپیوتری است.

در مقدمه این سند به خطر ناشی از استفاده از فناوری های اطلاع رسانی برای دزت درازی به حق حاکمیت و مداخله در امور داخلی کشور ها عطف توجه شده. یک دسته خطرات با نقض حریم زندگی خصوصی شهروندان و از ثبات اندازی موقعیت سیاسی داخلی و اجتماعی- اقتصادی و بر انگیختن خصومت میان ملت ها و ادیان مربوط است.

حتی از روی برشماری خطرهای موجود پیدا است که این سند نتیجه بحث های چندین ساله در مورد مسایل امنیت اطلاع رسانی شده است. این بحث ها همچین در چارچوب سازمان ملل متحد صورت می گیرد. روسیه و چین در رشته تامین امنیت اطلاع رسانی در صحنه بین المللی با موفقیت همکاری می کنند. نکته اشتراک آنها این است که هر دو کشور لازم می دانند که آیین رفتار عمومی در این رشته باید پذیرفته شود. در سند مشترک نیز مساله همکوششی روسیه و چین در تدوین حقوق و موازین بین المللی به قصد دفاع از امنیت اطلاع رسانی ملی و بین المللی مطرح شده.

دمیتری ملنیکوف کارشناس روس در امور اطلاع رسانی و کارمند ارشد "میفی" — دانشگاه تحقیقات هسته ای مسکو معتقد است که سند یاد شده وسیله خدمت فناوری های جدید بسود بشریت، نه خطر به آن است. این دانشمند به جنبه دیگر مساله نیز توجه کرده گفت:

برای حل قطعی مساله امنیت اینترنت باید ارگان های اداره آن از سطح ملی به سطح بین المللی منتقل کرد یعنی کاری کرد تا حل مساله به سازمان های بین المللی واگزار شود مانند اتحادیه بین المللی مخابرات و سازمان بین المللی استانداردسازی. اگر سامانه اداره انترنت در دست آمریکا نباشد و مثلا در قالب سازمان ملل متحد قرار گیرد حل مسایل در سطح بین المللی میسر خواهد شد. ولی موقعیت کنونی از این قرار است که کل پیشنهاد های ما به یک دیوار برخورد می کنند و این دیوار عدم تمایل آمریکا به از دست دادن اهرم های اداره کردن اینترنت است.

روسیه و چین بعید است که حتی با تشریک مساعی بتوانند این مساله را در مقیاس جهانی حل کنند. ولی نمونه آنها می تواند به مناظره در این باره تازگی بدهد که چگونه می توان اداره اینترنت را بیشتر عادلانه کرد تا منافع دیگر کشور ها نیز در نظر گرفته شود. عجالتا جدایی ملی فقط بسود جنایتکاران است. هر کلاه بردار سایبری در واقع بدون هیچ محدودیتی در اینترنت عمل کند. هر کلاه برداری می تواند ضمن نشستن در یک جزیره دوردست شماره های کارت اعتباری های دزدیده شده را از طریق اینترنت بفروشد ولی ارگان های حافظ قانون مجبور اند در محدوده قوانین کشور های خود اقدام کنند. روسیه و چین با عقد قرارداد جدید به جهانیان اعلام خواهند کرد که کل کشور ها برای جلوگیری از کلاه برداری و حمله جهانی به واحد های حساس زیربنایی از طرف جنایتکاران سایبری باید مساعی خود را متحد کرده و فضای مجازی را به محلی تبدیل کنند که در آن موازین حقوقی عمومی رعایت شود.

اسپوتنیک

22222-16.jpg

جنجال جاسوسی در آلمان

ممکن است پرونده جزایی بر علیه دولت فدرال و شخص مرکل تشکیل شود.

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان فدرال را متهم به آن می کنند که آژانس امنیت ملی آمریکا با حمایت سازمان اطلاعات آلمان با رضایت او به نظارت بر شرکت های آلمانی و اروپایی دست زده است. در سال 2013 میلادی مرکل این اتهامات را رد کرد.

اما مطابق با اطلاعات منتشره در رسانه های گروهی و مطبوعات، دولت آلمان طی سالهای طولانی از این موضوع مطلع بود که سازمان اطلاعات آلمان به همکاران آمریکایی خود در جمع آوری اطلاعات کمک می رسانده است.

آنگلا مرکل برای نخستین بار از زمان آغاز فعالیت خود در سمت صدراعظم آلمان با چنین مسأله ناخوشایندی روبرو شده است. مخالفان سیاسی در انتقاد از او شتاب به خرج دادند. بعضی از آنها حتی اعلام کردند که ممکن است پرونده جزایی بر علیه دولت فدرال و شخص مرکل تشکیل شود.

مخالفان سیاسی مرکل در انجام این کارها قاطعیت زیادی از خود نشان می دهند. نباید به این جنجال کم بها داد- بعید است که به این زودی ها آرام گیرد.

در قلب دولت آلمان گویی همه چیز به طور عادی جریان دارد ، اما در پشت این نمای بیرونی جنجالی مخفی است که سیاستمداران عالیمقام کشور در آن درگیر هستند. بازرسی های پارلمانی در باره فعالیت سرویس فدرال اطلاعات آلمان موجب مطرح شدن این موضوع شد که مطابق با بعضی اعلامیه ها سرویس مذکور به درخواست ایالات متحده بر فعالیت تعدادی از شرکت ها و نهادهای اروپایی نظارت می کرده است. توجه اصلی به دفتر صدر اعظم معطوف شده است که فعالیت سازمان اطلاعات تحت کنترل کامل دفتر آنگلا مرکل قرار دارد و باید قرار داشته باشد.

صدراعظم آلمان با کدام جنجال سیاسی روبرو شده است؟ پاسخ این پرسش با جواب این سوال پیچیده ارتباط دارد: کی، چطور و چه موقع از این موضوع باخبر شد و کی، چه چیزی را به چه کسی گزارش داد.

در سال 2013 میلادی افشاگری های ادوارد اسنودن در باره فعالیت جاسوسی آژانس امنیت ملی در اروپا و استراق سمع مکالمات تلفنی باعث عصبانیت آنگلا مرکل شد. وی خشمگین چند بار به واشنگتن زنگ زد و سفیر آمریکا در برلین برای دیدار فوری فراخوانده شد.

عصبانیت آنگلا مرکل در رابطه با اینکه در این قضیه سرویس ویژه آلمان دست داشته است دو نتیجه ناخوشایند را موجب می شود: یا صدراعظم آلمان از فعالیت این سرویس بی خبر بوده است که به معنای آن است که وی این سرویس را کنترل نمی کند و یا قبلا سرویس اطلاعات آلمان را کنترل نمی کرده است و یا مرکل از همه چیز باخبر بوده است و دولت وی آگاهانه پارلمان را فریب داده است.

تمام این چیزها حامل عواقب جدی برای دولت ائتلافی آلمان و اعتبار آنگلا مرکل به عنوان سیاستمدار و رهبری است که ملت آلمان باید به او اعتماد کند.

اسپوتنیک

st_cia_f22222-2.jpg

جاسوسی انبوه آژانس امنیت ملی آمریکا "غیرقانونی" اعلام شد

دادگاه استیناف فدرال آمریکا با صدور حکمی که ضربه‌ای مهم علیه آژانس امنیت ملی محسوب می‌شود، اعلام کرد جمع‌آوری "متا دیتای" (Meta Data) تلفن از سوی این سرویس اطلاعاتی فراتر از حدی است که کنگره "مجاز" خوانده بود.

به گزارش پایگاه خبری راشا تودی، دادگاه استیناف آمریکا روز پنج‌شنبه اعلام کرد، اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا می‌تواند مدیر اطلاعات ملی آمریکا را به دلیل برنامه جمع‌آوری فله‌ای آژانس امنیت ملی (NSA) مورد پیگرد قضایی قرار دهد.

پیش از این قاضی یک دادگاه محلی در آمریکا دادخواست اتحادیه آزادی‌های مدنی علیه سازمان مذکور را در ژوئن 2013 رد کرده بود. این تاریخ دقیقا یک هفته پس از افشای اسناد محرمانه از سوی ادوارد اسنودن، مقاطعه کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا رخ داد. اسنودن گفته بود که ان اس ای اطلاعات میلیون‌ها آمریکایی را جمع‌آوری کرده است. اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا در ژانویه 2014 درخواست استیناف داد و دادخواست آنها مجددا به دادگاه محلی مذکور ارجاع داده شد.

به‌رغم اظهارات پیشین دولت واشنگتن، دادگاه استیناف می‌گوید که برنامه جمع‌آوری متادیتا طبق بند 215 قانون میهن‌پرستی "غیرقانونی" بوده است.

در گزارش هیات سه‌نفره دادگاه استیناف آمده است: ما به این نتیجه رسیدیم که دادگاه منطقه‌ای در صدور حکم خود اشتباه کرده است و برنامه جمع‌آوری متادیتای تلفن شهروندان آمریکایی فراتر از مجوزهای کنگره و نقض قوانین است.

ایسنا

22222-12.jpg

در پی رسوایی همکاری آلمان با آمریکا در جاسوسی از کشورهای اروپایی؛

اتریش خواستار بازجویی از وزیر کشور آلمان شد

مقام‌های اتریش خواستار شفافیت عملکرد وزیر کشور آلمان درباره همکاری با آمریکا در جاسوسی از برخی کشورهای اروپایی شدند.

به گزارش اسپوتنیک، «یوهانا میکل لایتنر» وزیر کشور اتریش با انتشار شکایتی رسمی علیه همکاری آمریکا و «توماس دمایزیره» وزیر کشور آلمان در جاسوسی از برخی کشورهای اروپایی، خواستار شفاف‌سازی این مساله شد.

لایتنر با بیان این‌که مسئولان امنیتی اتریش با همتایان خود در آلمان در ارتباط هستند، گفت: «شکایتی رسمی علیه جاسوسی آمریکا و همکاری وزرای کشور و خارجه آلمان به اداره بازرسی این کشور ارسال کرده‌ایم.»

رسانه‌های آلمانی اخیرا اعلام کردند که مسئولان سازمان جاسوسی این کشور، در شهر «باد آیبلینگ» در ایالت بایرن اقدام به شنود مکالمات کاخ ریاست‌جمهوری فرانسه، ساختمان وزارت خارجه این کشور و همین‌طور کمیسیون اروپا کرده است.

درخواست جاسوسی از فرانسه و کمیسیون اروپا توسط مسئولان آژانس امنیت ملی آمریکا صادر شده است و به ویژه از آلمان درخواست شده بود که نسبت به نقض هرگونه تحریم‌های تجاری توسط فرانسه توجه بیشتری نشان دهد.

ایلنا

merkel-obama222222-2.jpg

مرکل به جاسوسی کشورش اعتراف کرد

بدنبال تشدید فشارها و انتقادات شخصیت های سیاسی و سران احزاب مخالف دولت ائتلافی آلمان، آنگلا مرکل صدر اعظم این کشور به همکاری سازمان اطلاعات خارجی تحت امر خود موسوم به BND با آژانس امنیت ملی آمریکا اعتراف کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آنگلا مرکل روز دوشنبه در اظهارنظری از آژانس اطلاعات خارجی کشورش در برابر اتهام نقض قوانین آلمان به دلیل کمک به آمریکا در جاسوسی از مقامات و شرکت

های اروپایی دفاع کرد و گفت که دفترش به طور کامل با تحقیقات پارلمانی درمورد این مسئله همکاری خواهد کرد.

این اولین واکنش رسمی مرکل درمورد مسئله همکاری سازمان اطلاعات آلمان با سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در جاسوسی از مقامات و شرکت های اروپایی است.

صدراعظم آلمان عنوان کرد که با این حال وی همچنان معتقد است که این برای کشورهای دوست قابل قبول نیست که از یکدیگر جاسوسی کنند.

مرکل افزود: اما از سوی دیگر، آژانس های اطلاعاتی تلاش می کنند تا امنیت عمومی را تضمین کنند و دولت آلمان نیز هر کاری که بتواند انجام خواهد داد تا برقراری امنیت را تضمین کند.

پیشتر، انتقادهایی در آلمان علیه صدراعظم این کشور درمورد مسئله همکاری سازمان اطلاعات خارجی با آمریکا مطرح شده بود. آنگلا مرکل به رغم اینکه در جریان جاسوسی سرویس اطلاعات فدرال آلمان برای آژانس های اطلاعاتی امریکا بوده اقدامی برای متوقف کردن جاسوسی ها انجام نداده است.

اخیرا این موضوع افشا شد که سرویس اطلاعات فدرال آلمان از ارتباطات شرکت ها و سیاستمداران اروپایی برای آژانس امنیت ملی آمریکا جاسوسی کرده است.با این حال دولت مرکل هیچ اقدامی برای توقف این گونه اقدامات به رغم اینکه در جریان این جاسوسی ها برای آمریکا قرار گرفت، انجام نداد.

هانس کریستین اشتروبله یکی از اعضای کمیته نظارت بر عملکرد سرویس های امنیتی در پارلمان آلمان اخیرا گفته بود: اگر مشخص شود این اقدام با رضایت دفتر مرکل انجام شده،این نقض قوانین آلمان است

در همین راستا،' آندره هان' رئیس این کمیته از آنچه ' عدم اراده مرکل برای شفاف سازی درباره جاسوسی های آمریکا' خواند انتقاد کرد و گفت: به نظر می رسد جاسوسی ها ابعاد گسترده تری از آنچه تا به حال فاش شده است داشته باشد.

این نماینده حزب چپ ها با انتقاد از عملکرد دولت آلمان و بویژه شخص آنگلا مرکل در این رابطه اظهار داشت: دولت باید به چیزی که دیگر نمی تواند آن را انکار کند اعتراف کند زیرا قابل تحمل نیست که پارلمان را با اطلاعات ناقص دست به سر کنیم. این نحوه برخورد با نمایندگان منتخب ملت نیست.

خبرآنلاین

139309161421248604237883.jpg

            ابعاد تازه ای از جاسوسی های آلمان برای امریکا،

                                                         موضوع شکایت از دولت مرکل

روزنامه بیلد نیز پیش از این به نقل از اسناد آژانس اطلاعاتی آلمان نوشته بود که دفتر مرکل در سال 2008 میلادی از همکاری سرویس های اطلاعاتی این کشور با آمریکا در زمینه جاسوسی اقتصادی اطلاع داشته ولی واکنشی نشان نداده است.

حزب سبز و حزب چپ آلمان تهدید کرده‌اند که اگر دولت آنگلا مرکل اعلام نکند که چه چیزی در خصوص همکاری اطلاعاتی آلمان و آمریکا می‌دانسته، به دادگاه شکایت خواهند کرد.

به گزارش روزنامه آلمانی ولت ام سونتاگ، حزب سبز و حزب چپ آلمان تهدید کردند که اگر دولت مرکل رسما اعلام نکند که چه چیزی از همکاری آژانس اطلاعات خارجی آلمان و آژانس امنیت ملی آمریکا در جاسوسی از شرکت ها و مقام های اروپایی مطلع بوده، این مساله را در دادگاه مطرح خواهند کرد.

کنستانتین وون نوتز معاون پارلمانی حزب سبز آلمان تاکید کرد که اگر ما به اطلاعاتی که از طریق آژانس اطلاعات خارجی آلمان برای آژانس امنیت ملی آمریکا تهیه شده، دسترسی نداشته باشیم، در این خصوص در دادگاه شکایت خواهیم کرد و این مساله را از طریق ابزارهای قانونی پیگیری خواهیم کرد.

مارتینا رنر از حزب چپ آلمان نیز در این باره تصریح کرد که اگر ما نظارتی در این مورد نداشته باشیم، این بدان معناست که جاسوس هایی که قانون را نقض کرده اند، مورد حمایت هستند. دولت باید تصمیم بگیرد که در طرف چه کسی قرار دارد. مخالفان می خواهند از این مساله آگاه شوند که اهداف آژانس امنیت ملی آمریکا از دستیابی به اطلاعات آژانس اطلاعات خارجی آلمان چه بوده است.

آژانس اطلاعات خارجی آلمان به مدت 10 سال به آژانس امنیت ملی آمریکا کمک کرده است تا از مقام های دولتی و شرکت های اروپایی از جمله شرکت ایرباس، جاسوسی کند.

در حالی که شرکت ایرباس از تصمیم خود برای شکایت از آژانس اطلاعات خارجی آلمان خبر داده است، فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان تاکید کرده است که دولت برلین باید هر چه سریعتر وضعیت اتهامات مطرح شده را روشن کند.

روزنامه آلمانی بیلد نیز تاکید کرده است که آژانس اطلاعات خارجی آلمان از اطلاعات جمع آوری شده برای آژانس امنیت ملی آمریکا برای اهداف خاص خود نیز استفاده کرده است. به نوشته این روزنامه، آلمان از شرکت ها، نهادها و وزارتخانه های اروپایی جاسوسی کرده است. این اطلاعات ابتدا توسط آژانس اطلاعاتی آلمان پردازش شده و در گزارش‌های داخلی مورد استفاده قرار گرفته است.

روز جمعه رسانه‌های آلمان گزارش دادند که سرویس اطلاعاتی آلمان از مقامات اتریش نیز برای آژانس امنیت ملی آمریکا خبرچینی می‌کرده است.

پیش‌تر روزنامه آلمانی زوددویچه و فرستنده‌های NDR و WDR این کشور در تحقیقاتی گزارش داده بودند که سرویس اطلاعاتی آلمان سال‌های طولانی به آژانس امنیت ملی آمریکا برای خبرچینی از مقامات بلندپایه دولت فرانسه و نیز سیاستمداران اتحادیه اروپا کمک کرده است. بدین منظور از یک تاسیسات شنود در "باد آیبلینگ" واقع در شمال ایالت بایرن آلمان استفاده شده است.

به گفته کارشناسان دولتی، این جاسوسی بیشتر از مقامات بلندپایه وزارت امور خارجه فرانسه و اداره ریاست جمهوری این کشور در پاریس و همچنین از کمیسیون اتحادیه اروپا در بروکسل صورت گرفته است. رسانه‌های یادشده این اطلاعات را بر پایه «تحقیقات داخلی از سرویس اطلاعاتی آلمان و اداره صدراعظمی این کشور» منتشر کرده‌اند.

این گزارش‌ها همچنین حاکی از آن ا‌ست که «جاسوسی اقتصادی هدفمند» نیز به صورت پراکنده صورت گرفته است

یکی از مسئولان روزنامه زوددویچه که به این تحقیقات آگاهی دارد، گفته است: «جاسوسی سیاسی از همسایگان اروپایی ما و نهادهای اتحادیه اروپا، هدف کانونی این ماجرا بوده است». دولت آلمان و سرویس اطلاعاتی این کشور هنوز در این زمینه موضع‌گیری نکرده‌اند.

نخستین افشاگری‌ها در زمینه همکاری‌های سرویس اطلاعاتی آلمان و آژانس امنیت ملی آمریکا از سوی مجله‌ آلمانی اشپیگل صورت گرفت. طبق گزارش این مجله، سرویس اطلاعاتی آلمان به آژانس امنیت ملی آمریکا کمک کرده تا از جمله از ارتباطات شرکت‌های اروپایی و نیز سیاستمداران اروپایی اطلاعات جمع‌آوری کند. کنسرن تسلیحاتی EADS و نیز شرکت هلیکوپترسازی Eurocopter و نیز مقامات فرانسوی از جمله هدف‌های این خبرچینی‌ها بوده‌اند.

طبق گزارش‌ها، آژانس امنیت ملی آمریکا در چارچوب این همکاری‌ها "سلکتورهایی" را برای سرویس اطلاعاتی آلمان ارسال می‌کرده است. "سلکتورها" سنجه‌هایی هستند که داده‌ها بر پایه آنها بررسی می‌شوند. برای نمونه شماره‌های تلفن همراه، آدرس‌های ایمیل و آی پی‌های اینترنتی همگی سلکتور هستند.

به گزارش اشپیگل، برنامه‌های نظارتی و جاسوسی سرویس اطلاعاتی آلمان با این سلکتورها تغذیه می‌شده است. سرویس اطلاعاتی آلمان سپس این سلکتورها را که گفته می‌شود هدف عمده آن مبارزه با خطر تروریسم بوده، در مناطق مختلف جهان تحت کنترل و نظارت قرار می‌داده است. موضوع فهرست این سلکتورها یکی از رازهای بزرگ ماجرای کنونی است.

ابعاد واقعی این ماجرا زمانی روشن‌تر می‌شود که حزب سبزهای آلمان از کمیسیون پارلمانی برای رسیدگی به ماجرای آژانس امنیت ملی آمریکا درخواست ارائه مدرک می‌کند.

این کمیسیون پارلمانی پس از افشاگری‌های ادوارد اسنودن از خبرچینی آژانس امنیت ملی آمریکا از آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، تشکیل شده است. در جریان بررسی دوباره سلکتورها این نتیجه حاصل می‌شود که تا ۴۰ هزار مورد بر ضد منافع آلمان و کشورهای اروپای غربی هدف‌گیری شده است.

بر طبق اطلاعاتی که تاکنون به دست آمده، آژانس امنیت ملی آمریکا نخستین بار در سال ۲۰۰۵ کلیدواژه‌هایی را وارد سیستم‌های اطلاعاتی آلمان کرده که شرکت‌های اروپایی را هدف جاسوسی قرار می‌داده‌اند. اما به گزارش رسانه‌های آلمان، سرویس اطلاعاتی این کشور در آن زمان از این امر جلوگیری می‌کند. این که چرا سرویس اطلاعاتی آلمان در این زمینه به مقامات اطلاعاتی آمریکا تذکر نداده است، روشن نیست.

کمیسیون پارلمانی رسیدگی به ماجرای NSA در آلمان هم اکنون مشغول بررسی این ماجراست و در هفته آینده نشستی خواهد داشت. اعضای این کمیسیون از اداره صدراعظمی آلمان که نهاد ناظر بر فعالیت‌های سرویس اطلاعاتی آلمان است، خواهان رویت سلکتورهایی هستند که ایالات متحده آمریکا در برنامه‌های سرویس اطلاعاتی آلمان وارد می‌کرده است.

فقط با رویت این سلکتورها می‌توان دید که آژانس امنیت ملی آمریکا در اروپا در پی چه هدف‌هایی بوده است.

اینکه آیا اعضای کمیسیون پارلمانی موفق خواهند شد فهرست این سلکتورها را ببینند، جای تردید دارد. دولت آلمان تاکنون اسناد مهمی را در اختیار اعضای این کمیسیون گذاشته، ولی از فهرست سلکتورها در میان آنها نشانی نیست. بعید است که مقامات ایالات متحده آمریکا نیز با ارائه فهرست سلکتورها به کمیسیون پارلمانی در آلمان موافقت کنند.

آنچه مسلم است این است که ماجرای اخیر فضای سیاسی برلین را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. دولت آنگلا مرکل زیر فشار است و اپوزیسیون از دولت خواسته که به تغییرات پرسنلی دست بزند و مسئولان این ماجرا را برکنار کند. اپوزیسیون متشکل از احزاب چپ و سبزها دولت آلمان را به لاپوشانی این ماجرا متهم می‌کند.

در این میان بیش از همه توماس دومزیر، وزیر کشور و گرهارد شیندلر، رئیس سرویس اطلاعاتی آلمان در معرض حملات انتقادی هستند. به اداره صدراعظمی آلمان نیز انتقاد می‌شود که به هشدارهای سرویس اطلاعاتی آلمان در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۰ مبنی بر فعالیت‌های جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا در آلمان بی‌توجه بوده است.

توماس دومزیر گفته است که اگر چه خواهان روشن شدن هر چه سریعتر این ماجراست، ولی اطلاعاتی که به این پرونده مربوط است، در زمره اطلاعات "محرمانه" و "فوق محرمانه" طبقه‌بندی شده‌اند و بنابراین او نمی‌تواند در حوزه عمومی درباره آنها صحبت کند. با این همه، نیروهای اپوزیسیون او را متهم می‌کنند که از ماجرای جاسوسی اقتصادی آژانس امنیت ملی آمریکا آگاهی داشته است.

ولی ناخشنودی از این ماجرا فقط به احزاب اپوزیسیون محدود نیست و اختلافاتی نیز میان احزاب تشکیل‌دهنده دولت ائتلافی یعنی دمکرات و سوسیال مسیحی‌ها از یکسو و سوسیال دمکرات‌ها از دیگرسو به چشم می‌خورد. حزب سوسیال دمکرات آلمان از آنگلا مرکل خواسته است که این ماجرا را با شفافیت کامل روشن سازد.

توماس اوپرمان، رئیس فراکسیون سوسیال دموکرات‌ها در پارلمان نیز گفت که از «ابعاد این بی‌سازمانی» وحشت کرده است. به گفته وی، به نظر می‌رسد که در سرویس اطلاعاتی آلمان بخش‌هایی وجود دارد که خودگردان شده‌اند و «خود را از پیروی از دستورها و قوانین معاف می‌دانند.»

در برابر، پاتریک زنسبورگ، رئیس کمیسیون پارلمانی رسیدگی به ماجرای NSA از حزب دموکرات مسیحی آلمان معتقد است که در حال حاضر تصویر کاملی از این ماجرا وجود ندارد و نباید در ارزیابی‌ها شتابزده بود. به باور وی، سرویس اطلاعاتی آلمان نقش "خادم رکاب" آژانس امنیت ملی آمریکا را نداشته است.

دامنه ناخشنودی‌ها در آلمان به احزاب سیاسی محدود نیست. بخش اقتصاد نیز از این پیشامد ناخرسند است و با لحنی تند از دولت آلمان انتقاد کرده است. اولریش گریلو، رئیس اتحادیه کل صنایع آلمان از دولت این کشور خواست که سریع و قاطعانه به اتهامات وارده رسیدگی کند. او گفت، اتحادیه صنایع آلمان از اتهامات مبنی بر پشتیبانی چندین ساله سرویس اطلاعاتی آلمان از جاسوسی اقتصادی آژانس امنیت ملی آمریکا از صنایع آلمان وحشت کرده است.

گریلو افزود که اعتماد میان دولت و صنایع آلمان شدیدا خدشه‌دار شده است و این اعتماد از دست رفته پیامدهای ناخوشایندی خواهد داشت. به گفته وی، نمی‌توان از کنار این ماجرا به سادگی گذشت. گریلو خواستار کنترل شدیدتر سرویس‌های مخفی آلمان شد و خواست شرکت‌هایی که هدف جاسوسی آمریکا بوده‌اند هر چه زودتر از این جریان مطلع شوند و به آنان گفته شود که چگونه اطلاعاتی از آنان در چه زمانی در اختیار آمریکایی‌ها گذاشته شده است.

فشار به دولت آلمان و بویژه اداره صدراعظمی این کشور هر روز با افشا شدن ابعاد تازه‌ای از این ماجرا در حال افزایش است.

آژانس جاسوسی آلمان همچنین اقدام به نظارت بر کلیه مکالمات تلفنی در مناطق متشنج جهان از جمله افغانستان و پاکستان کرده است. این آژانس تلفن های نمایندگی های اروپایی و شرکت های اروپایی در خاورمیانه را رهگیری کرده است.

پیش از این دولت آنگلا مرکل با چالش بزرگی به خاطر همکاری سرویس های اطلاعاتی این کشور با آمریکا در جاسوسی از شرکت های اروپایی روبرو شده بود و افشای اطلاعات جدید در خصوص همکاری آلمان با آمریکا برای جاسوسی از فرانسه و کمیسیون اروپا به این چالش ها افزوده است.

روزنامه بیلد نیز پیش از این به نقل از اسناد آژانس اطلاعاتی آلمان نوشته بود که دفتر مرکل در سال 2008 میلادی از همکاری سرویس های اطلاعاتی این کشور با آمریکا در زمینه جاسوسی اقتصادی اطلاع داشته ولی واکنشی نشان نداده است.

توماس دی مایزیر وزیر کشور آلمان قرار است طی روزهای آینده در یک کمیته پارلمانی توضیحاتی را در خصوص همکاری اطلاعاتی آلمان و آمریکا ارائه دهد . وی طی سال های 2005 تا 2009 میلادی رئیس دفتر مرکل بوده است.

خبرگزاری ها

2409767_2222-3.jpg

افشای جاسوسی آلمان از مقامات فرانسه و اتحادیه اروپا برای آمریکا

روزنامه آلمانی زود تسایتونگ امروز (پنج شنبه) در مقاله‌ای نوشت: سرویس‌های اطلاعاتی آلمان برای آژانس امنیت ملی آمریکا از مقامات ارشد فرانسه و کمیسیون اروپا جاسوسی کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این روزنامه در گزارش خود نوشت: آژانس اطلاعات خارجی آلمان به آژانس امنیت ملی آمریکا در انجام "جاسوسی سیاسی" با نظارت بر مقامات ارشد در وزارت امور خارجه فرانسه، کاخ الیزه و کمیسیون اروپا کمک کرده است.

دولت آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان که قربانی جاسوسی‌های متحدانش توصیف شده بود در چند روز گذشته با گزارش‌های شرم آور جاسوسی آلمان از شرکت‌های اروپایی برای آمریکا گرفتار شد.

روزنامه زودتسایتونگ با استفاده از اسناد و مدارک آژانس اطلاعاتی گزارش داد: دفتر صدراعظم آلمان در سال 2008 میلادی و در جریان دور نخست صدراعظمی مرکل از مشارکت آلمان در جاسوسی اقتصادی آمریکا مطلع شد اما هیچ واکنشی نشان داد.

براساس گزارش این روزنامه جاسوسی از کمپانی‌ها تنها در موارد استثنایی صورت می‌گیرد که آمریکا به دنبال اطلاعاتی در خصوص صادرات‌های غیرقانونی باشد.

این روزنامه مدعی شد: اصل این مشکل جاسوسی سیاسی از همسایگان اروپایی و موسسات اتحادیه اروپاست.

توماس دومزییر، وزیر کشور آلمان پیشنهاد کرده تا در چند روز آتی به یکی از کمیته‌های پارلمانی که در حال بررسی فعالیت‌های سازمان امنیت ملی آمریکا است توضیحی ارائه شود.

این در حالی است که مخالفان دولت برلین را که می‌گوید هیچ اطلاعی از جاسوسی اقتصادی آژانس امنیت ملی آمریکا نداشته به دروغ‌گویی متهم می‌کنند.

اشتفان زایبرت، سخنگوی دولت آلمان در کنفرانس خبری گفت: من این اتهام را که دولت حقیقت را نگفته رد می‌کنم.

​ایسنا

1974002_54322222.jpg

انتقاد از صدراعظم آلمان به خاطر بی تفاوتی در قبال جاسوسی های آمریکا

یک نشریه آلمانی با انتقاد از بی تفاوتی صدراعظم این کشور در قبال جاسوسی های اینترنتی آمریکایی ها نوشت: آنگلا مرکل به رغم اینکه در جریان جاسوسی سرویس اطلاعات فدرال آلمان برای آژانس های اطلاعاتی امریکا بوده اقدامی برای متوقف کردن جاسوسی ها انجام نداده است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، نشریه اخبار اقتصادی آلمان 'Deutsche Wirtschafts Nachrichten ' گزارش داد که سرویس اطلاعات فدرال آلمان سال ها برای آژانس های اطلاعاتی آمریکا جاسوسی کرده است این درحالی است که در سال 2008 دفتر آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در جریان این اقدام سرویس اطلاعات فدرال آلمان قرار گرفت اما دولت وی هیچ تدبیری برای متوقف کردن این جاسوسی ها انجام نداد.

اخیرا این موضوع افشا شده است که سرویس اطلاعات فدرال آلمان از ارتباطات شرکت ها و سیاستمداران اروپایی برای آژانس امنیت ملی آمریکا جاسوسی کرده است.

با این حال دولت مرکل هیچ اقدامی برای توقف این گونه اقدامات به رغم اینکه در جریان این جاسوسی ها برای آمریکا قرار گرفت، انجام نداد.

براساس اطلاعات بدست آمده، آژانس اطلاعات ملی آمریکا تلاش کرده بود تا اطلاعات مورد نیازش را در مورد شرکت های تسلیحاتی چند ملیتی بدست بیاورد که این مغایر با منافع آلمان بود و در زمانی آژانس اطلاعات خارجی آلمان این درخواست های واشنگتن را رد کرده بود.

با این حال اخیرا افشا شده است که آژانس اطلاعات خارجی آلمان به آژانس امنیت ملی آمریکا در جاسوسی از اهداف اروپای طی سالهای اخیر کمک کرده است.

شمار زیادی از سیاستمداران آلمانی این اقدام آژانس اطلاعات خارجی آلمان را رسواکننده توصیف کردند.

ایرنا

81434983-61563783333.jpg

حزب چپ های آلمان:مرکل در تحقیقات پیرامون شکنجه های سیا کارشکنی می کند

یک نماینده حزب چپ های آلمان دولت آنگلا مرکل را به کارشکنی در مسیر تحقیقات برای روشن شدن ابعاد رسوایی شکنجه زندانیان متهم به ترور توسط سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) متهم کرد.

پس از انتشار اسنادی از سوی نمایندگان مجلس سنا مبنی بر افشای شکنجه زندانیان آمریکایی توسط ماموران سازمان سیا، افکار عمومی، رسانه ها، سیاستمداران و احزاب سیاسی آلمان بحث ایفای نقش احتمالی برلین را در این شکنجه ها مطرح کرده و با اشاره به وجود پایگاه های متعدد نیروهای آمریکایی در آلمان ضرورت بررسی این موضوع را مورد تاکید قرار داده اند.

'دیتر دم' نماینده حزب چپ ها در پارلمان آلمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در برلین با بیان اینکه از فاش شدن چنین رسوایی در مورد آمریکا اصلا تعجب نکرده است، گفت: از نظر من سیا یک سازمان مخوف و جنایتکار است که وظیفه اصلی اش ترویج و تقویت تروریسم دولتی است.

این نماینده مجلس آلمان که به گفته خود از 16 سالگی علیه جنایات مخوف سازمان سیا فعالیت داشته و سعی کرده است در مورد ابعاد گسترده آن روشنگری کند، گفت: پس از افشای این رسوایی ضروری است، با توجه به وجود پرتعداد پایگاه های آمریکایی در آلمان، نقش احتمالی برلین در این شکنجه ها مورد بررسی دقیق قرار گرفته و درمورد آن شفاف سازی شود.

دیتر دم با بیان اینکه به نظر وی، سیا بدترین پدیده ای است که بعد از جنگ جهانی دوم به وجود آمده است، پیرامون مسوولیت آلمان در قبال جنایات سیا در شکنجه زندانیان گفت: با توجه به اینکه بسیاری از پروازهای سیا برای انتقال مظنونان و زندانیان به کشورهای مختلف و در نهایت شکنجه آنها از خاک آلمان انجام شده است، هرچه زودتر باید درمورد آن شفاف سازی شود.

این نماینده مخالف دولت مرکل تاکید کرد: در مورد ضرورت انجام این کار فقط باید به این جمله اکتفا کنم که 'دولت با سکوت معنا دار خود درقبال این جنایات،در واقع آن را تایید می کند.'

دیتر دم افزود: برای پیگیری درست و قانونی این پرونده به هیچ عنوان نمی توان به کاخ سفید اعتماد داشت، زیرا دولت آمریکا همان است که جان اف کندی رییس جمهوری وقت این کشور توسط سرویس های اطلاعاتی کشته شد اما تا امروز اسناد قتل وی را در اختیار افکار عمومی قرار نداده است.

این نماینده مجلس آلمان تاکید کرد: آنچه ما به دنبالش هستیم، تشکیل یک کمیسیون مستقل بین المللی با حضور نمایندگانی از اقشار مختلف برای تحقیق و بررسی درمورد این جنایات ضد بشری و روشن شدن ابعاد شکنجه ها است.

وی با اشاره به انجام این جنایات در دوره ریاست جمهوری جرج دبیلیو بوش افزود: بوش سیاستمدار کثیفی بود که حتما باید بخاطر اقدامات ضد انسانیش از جمله کشتار مردم بی دفاع عراق، مورد پیگیرد قضایی قرار گیرد.

'اشتفان لی بیش' دیگر نماینده حزب چپ ها در مجلس نیز طی اظهاراتی مشابه دولت آلمان را به کارشکنی در تحقیقات قضایی دادستان فدرال آلمان پیرامون شکنجه گران سیا متهم کرده است.

لی بیش در مصاحبه با روزنامه نویس دویچلند گفت: دولت آلمان بظاهر قصد همکاری با دادستان فدرال را در تحقیقات مقدماتی درمورد اعمال شکنجه زندانیان از سوی ماموران سیا ندارد.

این نماینده مجلس افزود: فراکسیون چپ ها در نامه ای خطاب به دولت آلمان، توضیح در این زمینه را خواستار شده است، اما وزارت امور خارجه در پاسخ به این نامه اعلام کرده است که دولت آمریکا گزارش مربوط به این موضوع را به خاطر مسائل امنیتی در اختیار عموم قرار نخواهد داد.

لی بیش تصریح کرد: دولت آلمان مدعی است هیچ اطلاعاتی در مورد نقش کشورهای اروپایی مانند لهستان، رومانی و کشورهای بالتیک و یا پادگان های آمریکایی در آلمان در شکنجه ماموران سیا ندارد و همه چیز فقط در حد اخبار رسانه ها است.

وی با ابراز انزجار از رفتار دولت آلمان در این زمینه گفت: دولت مرکل درمورد این رسوایی آمریکایی ها نیز درست مانند افشاگری های ادوارد اسنودن در مورد جاسوسی آمریکایی ها و شنود غیرقانونی مکالمات، بنا ندارد درمورد جنایاتی که به دست آمریکایی ها صورت می گیرد، اقدامی انجام دهد.

لی بیش افزود: دولت آلمان موظف است در چارچوب تعهدات خود در قبال کنوانسیون سازمان ملل علیه شکنجه، از دولت آمریکا بخواهد گزارش کامل و سانسورنشده مربوط به تحقیقات درمورد این جنایات را در اختیارش بگذارد.

ایرنا

Edward-Snowden22222.jpg

ادوارد اسنودن:

آژانس امنیت ملی آمریکا علیه چین عملیات جاسوسی انجام می‌داد

کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در گزارشی فاش کرد که این آژانس اقدام به جاسوسی از چین کرده است

به گزارش راشاتودی، «ادوارد اسنودن» کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا امروز-دوشنبه- در گزارش خود فاش کرد که این آژانس با همکاری سرویس جاسوسی نیوزیلند تلاش کرد از اعضای دیپلماتیک چین اطلاعات کسب کند.

اسنودن نوشت که اعضای سرویس اطلاعاتی نیوزیلند شرایط را برای اقدام‌های جاسوسی از کنسولگری چین در منطقه «آوکلند» نیوزیلند فراهم کردند.

«راسل نورمن» رهبر «حزب سبز» نیوزیلند گفت: «استراق سمع مکالمات اعضای دیپلماتیک اقدام توهین‌آمیزی بوده که توسط نخست‌وزیر این کشور انجام شده و به این ترتیب وی وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور را به خطر انداخته است.»

اسنودن افشاگر اطلاعاتی ۳۰ ساله‌ای‌ است که مدتی کارمند نهادهای امنیتی و اطلاعاتی آمریکا بود و از جاسوسی گسترده سازمان امنیت ملی آمریکا (ان‌اس‌ای) از شهروندان و رهبران سراسر جهان پرده برداشت.

وی با رد فرضیه‌های مطرح شده درباره اینکه یک تحلیلگر اطلاعاتی ساده است، تاکید کرد که به عنوان جاسوس و مامور مخفی پلیس فدرال آمریکا و سازمان امنیت ملی خارج از این کشور فعالیت کرده است.

ایلنا

2e0ce5b51ed0832cc4757b34413122222.jpg

شکایت عفو بین‌الملل از نهادهای امنیتی بریتانیا

نهادهای امنیتی بریتانیا در سطح وسیعی اینترنت و شبکه‌های اجتماعی را کنترل می‌کنند. برای توقف این کار شماری از نهادهای مدافع حقوق شهروندی از دولت بریتانیا به دادگاه حقوق بشر اروپا شکایت کرده‌اند.

عفو بین‌الملل می‌گوید دولت بریتانیا باید درباره کنترل اینترنت توسط نهادهای امنیتی این کشور در برابر دادگاه حقوق بشر اروپا پاسخگو باشد. عفو بین‌الملل به همراه سازمان بین‌المللی مدافع آزادی و حفظ حریم خصوصی شهروندان، از دولت بریتانیا شکایت کرده‌اند.

شاکیان می‌گویند نهادهای امنیتی بریتانیا مکالمات و مکاتبات، و بیش از همه تلفن‌ها، ای‌میل‌ها و حتی پیام‌های رمز‌شده شهروندان در اینترنت را کنترل و شنود می‌کند. عفو بین‌الملل می‌‌خواهد کنترل کاربران در گوگل، توییتر، یوتیوب و فیسبوک، مستقل از موارد خاص تحت پیگرد، مورد بررسی قرار گیرند.

نهادهای حقوق بشری شکایت‌کننده می‌گویند قوانین بریتانیا اصول کنوانسیون اروپایی حقوق بشر، از جمله حریم خصوصی شهروندان، آزادی بیان و ممنوعیت تبعیض را نقض می‌کند.

یک مشاور حقوقی عفو بین‌الملل می‌گوید، عملیات کنترل دولت بریتانیا بر مکالمات و مکاتبات شهروندان در مقیاسی وسیع و بدون در نظر گرفتن پیامدهای آن برای حق آزادی بیان و حفظ حریم خصوصی شهروندان پیش برده می‌شود.

به نظر مشاور عفو بین‌الملل دادگاه حقوق بشر اروپا باید روشن سازد که هیچ کس و هیچ نهادی بالاتر از قانون نیست.

شکایت از کنترل نهادهای امنیتی بر ارتباطات شهروندان پس آن مطرح شد که نتایج تحقیق از شیوه کنترل اینترنت و شبکه‌های اجتماعی توسط دولت بریتانیا، بردرستی ادعاهای نهادهای مدافع حقوق شهروندان صحه گذاشت. این نهادها هم‌چنین انتقاد می‌کنند که بخش قابل‌توجهی از نتایج تحقیق از افکار عمومی پنهان نگاه داشته شده است.

DW.DE

nsa-spying-2.jpg

آغاز جمع آوری اطلاعات درباره مکالمات تلفنی آمریکایی ها در سال 1992 بود

اداره مبارزه با قاچاق مواد مخدر آمریکا در سال 1992 اجرای برنامه محرمانه جمع آوری اطلاعات درباره مکالمات تلفنی بین المللی آمریکایی ها را آغاز کرد.

روزنامه " USA Today" ضمن اعلام این مطلب می نویسد به این ترتیب آژانس امنیت ملی آمریکا یگانه نهاد فدرال نبوده که این کار را انجام داده است.

روزنامه آمریکایی اضافه می کند بر اساس اطلاعات موجود دولت ایالات متحده ده سال قبل از عملیات تروریستی 11 سپتامبر سال 2001 که به دنبال آن فعالیت آژانس امنیت ملی بطور محسوس گسترده تر شد، جمع آوری اطلاعات درباره مکالمات تلفنی مردم را آغاز کرده بود و در چارچوب آن اداره مبارزه با قاچاق مواد مخدر و وزارت دادگستری آمریکا اطلاعات مربوط به مکالمات تلفنی آمریکایی ها با 116 کشور در رابطه با قاچاق مواد مخدر را جمع آوری می کردند.

به نوشته " USA Today" ، این برنامه فقط در سال 2013 به دنبال افشاگری های ادوارد اسنودن ممنوع شد که از جمله در بهار سال 2012 در مرکز منطقه ای آژانس امنیت ملی آمریکا در هاوایی مشغول کار بوده و مقدار زیادی از اطلاعات را درباره برنامه های جاسوسی الکترونیکی جمع آوری می کرد.

یادآور می شود اسنودن کارمند فنی سابق سازمان "سیا" آمریکا که به عنوان پیمانکار برای آژانس امنیت ملی این کشور نیز کار می کرد، در ماه ژوئن سال 2013 تعدادی از اسناد سری در خصوص برنامه های سرویس های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا در زمینه جاسوسی اینترنتی را به روزنامه های "واشینگتن پست" و "گاردین" واگذار کرد که جنجال بزرگی را در سراسر جهان برانگیخت. اسنودن پس از واگذاری این اسناد ابتدا به هنگ کنگ و سپس به مسکو پرواز کرده و در ماه اوت سال 2013 میلادی گواهینامه پناهندگی موقت یک ساله را در روسیه دریافت نمود. به دنبال آن در سال 2014 ، مدت پناهندگی این افشاگر آمریکایی در روسیه تا سه سال دیگر تمدید شد.

اسپوتنیک

10744922222.jpg

هکرها دهها سایت اسرائیلی را هک کردند

هکر ها روز سه شنبه با انجام حملات سایبری که آنرا آکسیون همبستگی با فلسطینی ها نامیده بودند، کار دهها سایت اسرائیلی را مختل کردند.

بیشترسایت های متعلق به شرکت های خصوصی کوچک و چند خواننده در اسرائیل هک شدند. سایت های ساختار های دولتی که گروه هکر ها به نام Anonymous آنها را هدف اصلی خود اعلام کرده بود، آسیب ندیدند.

هکرهای عضو گروه Anonymous طی سه سال اخیر در روز های 7 اوریل حملات سایبری خود علیه سایت های اسرائیلی تحت عنوان "هولوکوست الکترونیکی " را اجرا کرده اند.

هکرها متن حاوی اهداف خود در سایت های هک شده منتشر کردند. گفته می شود حملات امسال هکرها به سایت های اسرائیلی خسارت زیادی به این سایت ها وارد نکرده است.

اسپوتنیک

dapd-3722222.jpg

هکرهای "انانیمس" هزاران حساب کاربری داعش را در شبکه‌های اجتماعی افشا کردند

هکرهای گروه "انانیمس" در تازه‌ترین اقداماتشان علیه گروه تروریستی داعش، هزاران حساب کاربری را که در چند ماه اخیر توسط داعش و اعضایش در وب‌سایت‌ها، توییتر و فیس‌بوک استفاده می‌شد، شناسایی و افشا کردند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، گروه "انانیمس" در پیامی اعلام کرد: عید پاک بر همگان مبارک. فهرستی از حساب‌های کاربری داعش افشا می‌شود. داعش، ما شما را به دام می‌اندازیم و حساب‌های کاربری، ایمیل‌ها، صفحات و وب‌سایت‌های شما را هک کرده و از دسترس خارج می‌کنیم. شما نمی‌توانید چیزی را که وجود ندارد، در محاصره خود قرار دهید. انتظار ما را همیشه داشته باشید.

این هکرها امیدوارند با افشای این اسامی، توییتر را برای به تعلیق درآوردن این حساب‌های کاربری که همچنان فعال هستند تحت فشار قرار دهد.

توییتر اقداماتی را در راستای از کار انداختن حساب‌های کاربری مربوط به گروه تروریست داعش اتخاذ کرده است. این در حالی است که داعش به طور حیرت‌آوری ترمیم‌پذیری خود را ثابت کرده است. داعش حساب‌های کاربری چند دسته‌ای را ایجاد کرده که یکدیگر را ارتقاء می‌دهند. هر بار که توییتر یک حساب کاربری را به تعلیق درمی‌آورد، سه حساب کاربری دیگر یک شبه ایجاد شده و جایگزین می‌شود و شبکه داعش به رشد خود ادامه می‌دهد.

داعش ماه گذشته میلادی "جک دورسی"، یکی از بنیان‌گذاران توییتر را تهدید کرده بود.

در یکی از وب‌سایت‌های آنلاینی که توسط داعش استفاده می‌شد، این مطلب نوشته شد: ما از ابتدا به شما گفتیم که این جنگ شما نیست اما شما به این مساله اعتنایی نکرده و دائماً حساب‌های کاربری ما در توییتر را مسدود کردید اما ما همیشه با حساب‌های کاربری جدید بازگشتیم. اما هنگامی که ما وارد صحنه شده و نفس شما را بگیرند، شما دیگر به زندگی بازنخواهید گشت.

ایسنا

0914412222.jpg

نمایش فیلم مستند درباره اسنودن در RT

شبکه تلویزیونی RT، روز 13 آوریل فیلم مستند "ترمینالF" درباره ادوارد اسنودن، کارمند سابق سازمان سیا آمریکا را پخش خواهد کرد.

در آگهی پخش شده از RT گفته می شود این فیلم که توسط جان گیوتس روزنامه نگار آلمانی و اریک هلبوت، مستند ساز دانمارکی، برندگان جوایز متعدد در زمینه روزنامه نگاری و مستند سازی تهیه شده، حوادث اتفاق افتاده برای اسنودن از زمان ترک آمریکا به همراه اسناد محرمانه و آمدن به هنک کنگ تا واگذاری پناهندگی موقت به وی در روسیه را نشان می دهد.خود اسنودن در فیلم می گوید دیگر نمی توانست"با آرامش ناظر جاسوسی سرویس های اطلاعاتی آمریکا بر زندگی مردم و نقض حقوق آنها باشد".

فیلم مستند "ترمینالF" روز 13 آوریل برای اولین بار در مسکو به زبان روسی نمایش داده شده و روز بعد از شبکه تلویزیونیRussia Today Documentary (RTD)به زبان روسی پخش خواهد گردید.

یادآور می شود اسنودن کارمند فنی سابق سازمان "سیا" آمریکا که به عنوان پیمانکار برای آژانس امنیت ملی این کشور نیز کار می کرد، در ماه ژوئن سال 2013 تعدادی از اسناد سری در خصوص برنامه های سرویس های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا در زمینه جاسوسی اینترنتی را به روزنامه های "واشینگتن پست" و "گاردین" واگذار کرد که جنجال بزرگی را در سراسر جهان برانگیخت. اسنودن پس از واگذاری این اسناد ابتدا به هنگ کنگ و سپس به مسکو پرواز کرده و در ماه اوت سال 2013 میلادی گواهینامه پناهندگی موقت یک ساله را در روسیه دریافت نمود. به دنبال آن در سال 2014 ، مدت پناهندگی این افشاگر آمریکایی در روسیه تا سه سال دیگر تمدید شد.

اسپوتنیک

snowden222222-3.jpg

دیدار اعضای پارلمان سوئد با ادوارد اسنودن

رسانه‌های سوئد خبر دادند، سه تن از اعضای پارلمان این کشور با مقاطعه کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در مکانی مخفیانه در مسکو دیدار کرده و درباره جاسوسی گسترده واشنگتن از متحدانش به گفتگو پرداختند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این دیدار توسط یک سازمان مستقر در استکهلم پایتخت سوئد صورت گرفت؛ این سازمان در سال 2014 به ادوارد اسنودن مقاطعه کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا جایزه حقوق بشر اعطا کرد.

جاکوب دالونده یکی از اعضای پارلمان سوئد از حزب سبزها به شبکه خبری اس.وی.تی گفت: ما در این سفر با اسنودن دیدار کرده و او به ما شواهد و مدارکی را درباره چگونگی عملکرد آژانس‌های جاسوسی آمریکا ارائه کرد.

این مقام مسئول دولت سوئد همچنین ادامه داد:‌ اسنودن دیدگاه‌هایی را درباره عملکرد اقدامات ضد تروریسم در زمینه جاسوسی گسترده آمریکا مطرح کرد.

دیگر همراهان سفر به مسکو نماینده حزب لیبرال و محافظه کار میانه رو سوئد بودند که با اسنودن دیدار کردند.

این دیدار به دو ساعت به طول انجامید.

ادوارد اسنودن از 2013 و پس از افشای اطلاعات محرمانه آژانس امنیت ملی آمریکا در تبعید به سر می‌برد و در روسیه ساکن است.

ایسنا

ISISmeme3400.jpg

آسانژ: پیدایش داعش ثمره ماجراجویی غرب است

جولیان آسانژ، بنیانگذار سایت افشاگر "ویکیلیکس" در مصاحبه با نشریه آرژانتینی Pagina12 اظهار داشت پیدایش گروه تروریستی"دولت اسلامی" (داعش) ثمره ماجراجویی غرب در خاور نزدیک است.

آسانژ خاطرنشان کرد علت ماجراجویی ها غرب که باعث تخریب جامعه در لیبی، سوریه و عراق شده، تلاش برای دسترسی به منابع نفت و همچنین در رابطه با دیگر دلایل ژئوپلیتیک است.

بنیانگذار سایت افشاگر "ویکیلیکس" افزود:" بسیاری از تحویل اسلحه به لیبی و همچنین از تلاش برای کاهش نفوذ ایران در عراق پس از جنگ از طریق کمک به سنی ها با خبر هستند".

آسانژ همچنین به افزایش نفوذ عربستان سعودی، قطر و ترکیه و نیل این کشور ها به استقلال معین در برابر آمریکا اشاره کرد.

اسپوتنیک

eyespy-3.jpg

وزیر کشور بریتانیا: لطمه افشاگری های اسنودن به امنیت بریتانیا

ترزا می، وزیر کشور بریتانیا اعلام کرد انتشار اطلاعات سری درباره امکانات سرویس های اطلاعاتی کشور وی توسط ادوارد اسنودن، کارمند سابق سرویس های اطلاعاتی آمریکا به امنیت بریتانیا لطمه وارد کرده است.

به گزارش روزنامه"دیلی تلگراف"، ترزا می در سخنرانی در کمیته سیاست داخلی مجلس عوام بریتانیا ضمن بیان این مطلب اظهار داشت:" سرویس های اطلاعاتی باید تدابیری برای به حداقل رساندن ضرر افشاگری های اسنودن اتخاذ کنند" اما مخارج این کار برای مالیات دهندگان زیاد خواهد بود.

پیشتر پارلمان بریتانیا با استناد به گزارش کمیته پارلمانی امور اطلاعاتی و امنیتی در رابطه با پرونده اسنودن به سرویس های اطلاعاتی این کشور ( سازمان ضد اطلاعاتی ام آی 5، سازمان اطلاعات خارجی ام آی 6 و ستاد مخابرات دولتی GCHQ ) توصیه کرده بود، شفاف تر کار کنند.

یادآور می شود اسنودن کارمند فنی سابق سازمان "سیا" آمریکا که به عنوان پیمانکار برای آژانس امنیت ملی این کشور نیز کار می کرد، در ماه ژوئن سال 2013 تعدادی از اسناد سری در خصوص برنامه های سرویس های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا در زمینه جاسوسی اینترنتی را به روزنامه های "واشینگتن پست" و "گاردین" واگذار کرد که جنجال بزرگی را در سراسر جهان برانگیخت. اسنودن پس از واگذاری این اسناد ابتدا به هنگ کنگ و سپس به مسکو پرواز کرده و در ماه اوت سال 2013 میلادی گواهینامه پناهندگی موقت یک ساله را در روسیه دریافت نمود. به دنبال آن در سال 2014 ، مدت پناهندگی این افشاگر آمریکایی در روسیه تا سه سال دیگر تمدید شد .

صدای روسیه

018313571_4032222-3.jpg

سوئد حاضر شد از جولیان آسانژ در لندن بازجویی کند

دادگستری سوئد سرانجام راضی شد از جولیان آسانژ بنیادگذار سایت افشاگر ویکی‌لیکس، در لندن بازجوئی کند. این درخواست وکلای آسانژ تا کنون رد شده بود. آسانژ از سال ۲۰۱۲ به سفارت اکوادور در لندن پناهنده شده است.

مارینه نای، دادستان سوئدی، در تماس با وکلای جولیان آسانژ بنیان‌گذار "ویکی‌لیکس" اعلام کرد که حاضر است در لندن از وی بازجوئی کند و تست دی‌ان‌آ بگیرد. وکلای آسانژ در سال‌های گذشته بارها همین درخواست را با دولت سوئد درمیان گذاشته بودند، اما دادگستری سوئد همواره بر استرداد وی از سوی دولت بریتانیا پافشاری می‌کرد تا بتواند از او در محل بازجویی کند.

سوئد برای نخستین بار در سال ۲۰۱۰ به‌طور رسمی از دولت بریتانیا خواست که آسانژ را به استکهلم مسترد کند. این درخواست اندکی پس از آن مطرح شد که ویکی‌لیکس اسرار محرمانه فراوانی را در زمینه عملکرد منفی آمریکا در عراق و افغانستان و همچنین متن گفت‌وگو‌های محرمانه تعداد بی‌شماری از دیپلمات‌های آمریکائی را در اختیار افکار عمومی قرار داد و خشم دولت ایالات متحده را برانگیخت.

دادگستری سوئد ناگهان بنیادگذار ویکی‌لیکس را به چند مورد سوء‌استفاده جنسی و یک مورد تجاوز متهم کرد، اما آسانژ ضمن رد همه این اتهامات همچنان مدعی است که سوئد برای تسلیم کردن او به آمریکا برایش پرونده‌سازی کرده است.

پناهندگی به سفارت اکوادور

جولیان آسانژ در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ با کمک وکلای خود کوشید طرح سوئد را برای استرداد خود از لندن خنثی کند، اما هنگامی که احساس کرد همه راه‌های حقوقی به روی او بسته است و خطر استرداد جدی است، به سفارت اکوادور در لندن پناهنده شد و از همان زمان در آنجا زندگی می‌کند.

دادگستری سوئد به این دلیل پس از چند سال مقاومت سرسختانه حاضر به بازپرسی از آسانژ در لندن شده است که زمان قابل تعقیب بودن برخی اتهامات او در ماه اوت امسال به‌پایان می‌رسد. دادستان سوئدی معتقد است که بازجویی از آسانژ در سفارت اکوادور نمی‌تواند کامل باشد و در نهایت ضروری است که این کار در سوئد انجام شود، اما با توجه به تنگی وقت، مجبور است بازپرسی در لندن را بپذیرد.

در‌ حالی که مقامات آمریکائی جولیان آسانژ را به "خیانت" و "افشای اسرار محرمانه" دولتی متهم می‌کنند، بسیاری از مدافعان حقوق بشر و آزادی بیان، در این سال‌ها لقب "آیینه وجدان جهان معاصر" را به او داده‌اند. بنیان‌گذار ویکی‌لیکس به‌خاطر افشاگری‌های خود چند جایزه معتبر بین‌المللی از جمله جایزه روزنامه‌نگاری سازمان "عفو‌ بین‌الملل" را ربوده است.

DW.DE

018306028_40322222.jpg

بنیاد ویکی‌مدیا علیه آژانس امنیت‌ ملی آمریکا شکایت می‌کند

بنیاد پشتیبان ویکی‌پدیا "آژانس امنیت ملی آمریکا" را متهم کرده است آنچه که کاربران این دانشنامه مجازی می‌‌خوانند یا می‌نویسند را کنترل می‌کند. جیمی والز، رئیس این بنیاد، تصمیم دارد علیه آژانس امنیت ‌ملی شکایت کند.

بنیادی که دانشنامه آزاد ویکی‌پدیا را در شبکه جهانی اینترنت راه‌اندازی کرده، تصمیم به طرح دعوای حقوقی علیه "آژانس امنیت‌ ملی آمریکا" گرفته است. جیمی ویلز، بنیان‌گذار ویکی‌پدیا طی مقاله‌ای در نیویورک تایمز این تصمیم را اعلام کرده است.

به‌نوشته جیمی ویلز، آژانس امنیت‌ ملی آمریکا از مدت‌ها پیش کاربران ویکی‌پدیا را تحت کنترل قرار داده و آنچه را که آن‌ها در این دائره‌المعارف اینترنتی می‌خوانند یا می‌نویسند، دنبال می‌کند. این آژانس به این‌ترتیب حقوق استفاده‌کنندگان از دائرةالمعارف را نقض کرده است.

کنترل اطلاعات با برنامه آپ‌استریم

به‌گزارش تارنمای اینترنتی هفته‌نامه اشپیگل آلمان، آژانس امنیت‌ ملی آمریکا برای دنبال کردن آنچه کاربران ویکی‌پدیا می‌‌خوانند یا می‌نویسند و یا درباره آن بحث می‌کنند، از برنامه‌ای به نام Apstream استفاده می‌کند.

مقاله نیویورک‌تایمز با امضای مشترک جیمی ویلز، بنیان‌گذار ویکی‌پدیا و لیلا ترتیکوف رئیس "بنیاد ویکی‌مدیا" منتشر شده است. این دو می‌نویسند: «فعالیت‌های کاربران کاملا حساس و خصوصی است. این فعالیت‌ها تمام باورهای سیاسی و مذهبی، گرایش‌های جنسی و بیماری‌های آن‌ها را لو می‌دهد.»

شکایت علیه آژانس امنیت ملی آمریکا به وسیله ویکی‌مدیا و گروه‌های مدافع حقوق‌بشر

تنظیم شده است. در این کار سازمان عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق‌بشر نیز مشارکت دارند.

وکالت شاکیان را نیز سازمان حقوق‌بشر آمریکا برعهده دارد. شاکیان خواستار آن هستند که به کنترل وسیع آژانس امنیت‌ ملی آمریکا بر اینترنت پایان داده شود. در متن شکایت آمده که کنترل اینترنت بدون مناسبت مشخص برخلاف قانون اساسی آمریکا است.

همکاری سرویس‌های جاسوسی علیه کاربران اینترنت

در مقاله نیویورک تایمز به قلم بنیادگذار ویکی‌پدیا و رئیس ویکی‌مدیا ابراز نگرانی شده است که همکاری آژانس امنیت ملی آمریکا با سرویس‌های امنیتی سایر کشورها می‌تواند امنیت کاربران اینترنتی را که موضعی انتقادی نسبت به دولت‌های خود دارند تهدید کند. در حالی که نویسندگان باید بتوانند بدون ترس از کنترل، دیدگاه‌های خود را در ویکی‌پدیا منتشر کنند.

در حال حاضر دادگاه‌های آمریکا شکایت‌های زیادی را علیه آژانس امنیت ‌ملی در دست بررسی دارند. پیش از همه مدافعان حقوق ‌بشر می‌خواهند به‌ کنترل این آژانس بر اینترنت پایان دهند. مشکل اما آنجا است که شاکیان باید بتوانند ثابت کنند که تحت کنترل قرار گرفته‌اند.

اطلاعات ویکی‌پدیا و ویکی‌مدیا بر اسنادی متکی است که ادوارد اسنودن از پرونده‌های آژانس امنیت ‌ملی آمریکا بیرون کشیده است. این اسناد نشان داده‌اند که آژانس می‌تواند تمامی فعالیت‌های اینترنتی کاربران اینترنت را کنترل کند.

DW.DE

NZ-Echelon.gif

زلاند نو به جاسوسی به نفع آمریکا متهم شد

سازمان اطلاعات الکترونیکی زلاند نو به ریاست "جان کی" به عملیات جاسوسی خود گسترش زیادی بخشیده و تمام اطلاعات عظیمی جمع آوری شده را بطور اتوماتیک برای آژانس امنیت ملی آمریکا ارسال می نماید.

به گزارش خبرگزاری روسی "تاس"، این ادعا در مقاله منتشره در شماره امروز روزنامه New Zealand Herald بر اساس اسناد افشاگرانه جدید منتشره از سوی "ادوارد اسنودن" کارمند سابق سازمان سیا مطرح شده است.

در این مقاله گفته می شود سازمان اطلاعات الکترونیکی زلاند نو از سال 2009 به عملیات جاسوسی در کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه گسترش بی سابقه ای بخشیده است. طبق اسناد افشا شده عملیات جاسوسی زلاند نو در تقریبا 20 کشور از جمله کشور های کوچک و جزیره ای مجاور از جمله توالو، نوارو، کارباتی، وانواتو، جزایر سلیمان، کالدونی نو، فیجی، تونگا، جزایر پولینزی فرانسه صورت می گیرد

یادآور می شود اسنودن کارمند فنی سابق سازمان "سیا" آمریکا که به عنوان پیمانکار برای آژانس امنیت ملی این کشور نیز کار می کرد، در ماه ژوئن سال 2013 تعدادی از اسناد سری در خصوص برنامه های سرویس های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا در زمینه جاسوسی اینترنتی را به روزنامه های "واشینگتن پست" و "گاردین" واگذار کرد که جنجال بزرگی را در سراسر جهان برانگیخت. اسنودن پس از واگذاری این اسناد ابتدا به هنگ کنگ و سپس به مسکو پرواز کرده و در ماه اوت سال 2013 میلادی گواهینامه پناهندگی موقت یک ساله را در روسیه دریافت نمود. به دنبال آن در سال 2014 ، مدت پناهندگی این افشاگر آمریکایی در روسیه تا سه سال دیگر تمدید شد .

صدای روسیه

1392080421284628114110532222.jpg

افشاگری تازه‌‌ی اسنودن؛ همکاری آمریکا و بریتانیا در هک کردن میلیون‌ها تلفن همراه

آژانس امنیت ملی آمریکا به آژانس جاسوسی الکترونیک بریتانیا کمک کرده تا کد اصلی شرکتی هلندی را برای شنود کاربران هک کنند. این شرکت، تولیدکننده‌ی سنسورهای کارت‌های اعتباری و سیم‌کارت تلفن همراه میلیون‌ها کاربر در جهان است.

آژانس جاسوسی الکترونیک بریتانیا با همکاری "آژانس امنیت ملی آمریکا"، سرورهای یک شرکت ارتباطاتی هلندی را هک کرده و با سرقت کدهای امنیتی آن‌ها، دست به شنود تلفن‌های همراه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان زده است.

آخرین افشاگری ادوارد اسنودن، پیمان‌کار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا، اسنادی را علنی کرد که نشان می‌دهد این دو نهاد امنیتی آمریکا و بریتانیا به سرورهای شرکت ارتباطاتی بزرگ "گمالتو" در هلند رخنه کردند.

"گمالتو" به بسیاری از شرکت‌های دیگر مخابراتی در سراسر جهان خدمات ارائه می‌دهد. کمپانی‌های مخابراتی بزرگی مثل " تی موبایل"، "ورایزن" و "ای‌تی‌تی" همه از مشتریان محصولات الکترونیکی این شرکت هلندی‌اند. کار اصلی این شرکت، تولید سنسور ویژه‌ی الکترونیک برای کارت‌های اعتباری و سیم‌کارت تلفن‌های همراه است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که هنوز مشخص نشده که آیا این دو سرویس امنیتی با این رخنه تنها تلفن‌های همراه کاربرانی در آمریکا و بریتانیا را شنود کرده‌اند یا گستره‌ی شنود به دیگر کشورهای اروپایی و برخی کشورهای آسیایی نیز می‌رسد.

این خبرگزاری در گزارش خود تاکید کرده که به‌نظر می‌رسد سرویس‌های امنیتی و جاسوسی آمریکا و بریتانیا برای فعالیت‌های خود "هیچ مرزی" نشناخته و به هیچ منع قانونی اهمیتی نداده‌اند.

بنا به گزارش سایت "اینترسپت" که اخبار فن‌آوری را پوشش می‌دهد، شیوه‌ی هک آژانس جاسوسی الکترونیک بریتانیا و آژانس امنیت ملی آمریکا بسیار مشابه همان روش‌هایی است که چین علیه کشورهای غربی به کار می‌برد و آمریکا خود بارها این شیوه‌های هکرهای چینی را محکوم کرده است.

به گزارش این سایت، مهندسان در استخدام سرویس جاسوسی بریتانیا، کد اصلی داده‌های شرکت هلندی را رمزگشایی کرده و با این کار امکان دسترسی به مکالمات صوتی، مکتوب و دسترسی به ایمیل‌های کاربران بر روی تلفن‌های همراه‌آن‌ها را پیدا کردند.

آژانس امنیت ملی آمریکا و آژانس جاسوسی الکترونیک بریتانیا هنوز درباره‌ی این تازه‌ترین افشاگری رسوایی‌های شنود، واکنشی نشان نداده‌اند.

آژانس امنیت ملی آمریکا پیش از این چندین‌بار از اقدامات فراقانونی خود برای شنود ارتباطات کاربران دفاع کرده است. این نهاد مدعی است وقتی مظنونین تروریستی هم مثل بقیه افراد از همان دستگاه‌های ارتبط جمعی استفاده می‌کنند، آن‌ها چاره‌ای جز شنود گسترده برای یافتن و دنبال کردن ردپای دست‌اندرکاران تروریسم ندارند.

پیش از این نتیجه‌ی پژوهش "مرکز نوآوری رهبری بین‌المللی" نشان داد که ۳۹درصد کاربران اینترنت در جهان در پی افشاگری‌های ادوارد اسنودن درباره‌ی جاسوسی‌های آمریکا، به دنبال راه‌های "ایمن کردن زندگی دیجیتال" خود رفته و برای مقابله با اقدامات سازمان‌های جاسوسی، تدابیری اندیشیده‌اند.

این نهاد پژوهشی تاکید کرده که برخلاف ادعای رهبران آمریکا که افشاگری اسنودن تاثیر چندانی بر افکار عمومی نگذاشته، یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که افکار عمومی جهان به شیوه‌های مختلف تحت‌تاثیر افشاگری‌های اسنودن قرار گرفته است.

DW.DE

13931128000315_Photo2222222-2.jpg

افشای پروژه مرموز جاسوسی سایبری آمریكا

بررسی کد این نرم‌افزار نشان می‌دهد که سال‌ها از توسعه این برنامه جاسوسی می‌گذرد و قربانیان آن در بیش از ۳۰ کشور دنیا رویت شده‌اند و بیشترین میزان آلودگی به این بدافزار جاسوسی هم در سیستم‌های کامپیوتری ایران به چشم می‌خورد.

متخصصان امنیت دیجیتال در کمپانی کسپرسکی در نشست بزرگ تحلیلگران امنیت از کشف یکی از شیوه‌های قدیمی اما ناشناخته جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) خبر داده‌اند که همه معادلات و تصورات پیشین درباره جاسوسی دیجیتال را به هم می‌ریزد. به گفته آنها اکثر هارد دیسک‌های دنیا از سال‌ها پیش در دیدرس آژانس امنیت ملی آمریکا بوده است.

به گزارش ایلنا به نقل از دویچه‌وله، قابلیت خواندن اطلاعات اکثر هارد دیسک‌های موجود در جهان٬ از طریق یک نرم‌افزار جاسوسی جاسازی‌شده در پیش‌بینی‌ناپذیرترین اعماق هارد دیسک‌های تولید کمپانی وسترن دیجیتال٬ سی‌گیت و توشیبا و... برای NSA فراهم می‌شود؛ کمپانی‌هایی که کسر بزرگی از هاردهای جهان را تولید می‌کنند و تا کنون همگی از وجود چنین پروژه‌ای ابراز بی‌اطلاعی کرده‌اند. گفته می‌شود اجرای این پروژه احتمالا از سال ۲۰۰۱ یا شاید حتی از سال ۱۹۹۶ آغاز شده باشد.

به گزارش رویترز٬ بررسی کد این نرم‌افزار نشان می‌دهد که سال‌ها از توسعه این برنامه جاسوسی می‌گذرد و قربانیان آن در بیش از ۳۰ کشور دنیا رویت شده‌اند و آلودگی به این بدافزار در سیستم‌های کامپیوتری ایران هم به چشم می‌خورد. روسیه٬ پاکستان٬ افغانستان٬ مالی٬ سوریه٬ یمن و الجزیره از دیگر قربانیان بزرگ این شیوه شگفت‌انگیز و ناشناخته جاسوسی دیجیتال‌اند.

موسسات دولتی٬ سازمان‌های نظامی٬ کمپانی‌های مخابراتی٬ بانک‌ها٬ شرکت‌های فعال در حوزه انرژی٬ متخصصان انرژی اتمی٬ رسانه‌نگاران و فعالان اسلام‌گرا از مهم‌ترین اهداف این پروژه جاسوسی بوده‌اند.

کسپرسکی در گزارش تکان‌دهنده خود درباره این نرم‌افزار جاسوسی٬ به کشور یا کشورهایی که ممکن است در توسعه آن نقش داشته باشند اشاره‌ای نکرده٬ اما از ارتباط مستقیم و معنی‌دار آن با استاکس‌نت پرده برداشته؛ بدافزار ویرانگری که با هدف مختل کردن چرخه غنی‌سازی در ایران طراحی شده بود.

استاکس‌نت که پیش‌تر به عنوان بزرگ‌ترین و هوشمندترین جاسوس‌افزار دنیا شناخته می‌شد که به گمان متخصصان در نتیجه همکاری تنگاتنگ چندین سازمان اطلاعاتی فوق‌پیشرفته طراحی شده است٬ اكنون اطلاعات تازه‌منتشر‌شده نشان می‌دهد که از تبار این نرم‌افزار مرموز جاسوسی است.

41327cf36624fe6df766d3fe62c5e0620e13869d.jpg

اسنودن در سال ۲۰۱۳ اطلاعات طبقه بندی شده‌ای از برنامه‌های فوق سری ان‌اس‌ای را برای نشریات فاش کرد

یکی از کارکنان پیشین ان‌اس‌ای در گفت‌وگو با رویترز٬ صحت اطلاعات منتشرشده توسط کسپرسکی را تایید کرده و گفته کارکنان این سازمان جاسوسی از نظر اهمیت، آن را در حد استاکس‌نت رده‌بندی می‌کردند. یکی دیگر از مقامات اطلاعاتی آمریکا نیز گفته که از دست‌یابی به تکنیک جاسازی این جاسوس‌افزار در هارد دیسک‌ها باخبر بوده٬ اما مطلع نیست که مشخصا در چه پروژه‌هایی از آن بهره‌گیری شده است.

سخنگوی آژانس امنیت ملی آمریکا اعلام کرده که از انتشار گزارش کسپرسکی باخبر است٬ اما در محافل عمومی درباره آن اظهار نظر نخواهد کرد.

کمپانی کسپرسکی روز دوشنبه جزئیات فنی مرتبط با این نرم‌افزار و پروژه عظیم جاسوسی مبتنی بر آن را هم منتشر کرده تا موسساتی که سیستم‌ها و شبکه‌های کامپیوتری‌شان به آن آلوده است٬ بتوانند برای کشف و حذف آن اقدام کنند. برخی از سیستم‌ها از سال ۲۰۰۱ به این بدافزار آلوده بوده‌اند و از قربانیان قدیمی این پروژه محسوب می‌شوند.

با افشاگری کسپرسکی درباره پروژه‌ای که سال‌ها ناشناخته مانده٬ به نظر می‌رسد بار دیگر ان‌اس‌ای زیر باران انتقادات و حملات قرار خواهد گرفت. افشاگری‌های اسنودن در دو سال گذشته این سازمان جاسوسی را در موقعیتی سخت قرار داده٬ اما آنچه حالا افشا شده در سطحی فراتر از آن داده‌ها است و قربانیان بالقوه بسیاری در سراسر جهان دارد.

نفوذ در این ابعاد برای بسیاری از متخصصان و پژوهشگران امنیت در جهان تصورپذیر هم نبود و حالا باید منتظر پی‌آمدهای شوکی بود که با انتشار این گزارش تکان‌دهنده به دنیای امنیت وارد شده و در روزهای آینده با بازتاب گسترده در رسانه‌های جهانی به افکار عمومی جهان وارد خواهد شد.

متخصصان کسپرسکی می‌گویند تکنیکی که برای جاسازی این جاسوس‌افزار در هارد دیسک‌ها استفاده شده آن‌قدر پیشرفته است که توانسته سال‌ها خود را از همه رادارها پنهان نگه دارد٬ در حالی که این کد ویرانگر به گونه‌ای درون نرم‌افزار پیش‌فرض هارد جاسازی شده که با هر بار روشن شدن کامپیوتر٬ اتوماتیک کد نفوذ به هارد آن را هم اجرا می‌کند و این یعنی دسترسی به این سیستم متصل به هارد دیسک در همه طول زمان روشن بودن آن میسر است؛ به عبارت ساده‌تر دسترسی کامل و بی‌فیلتر به همه اطلاعات ذخیره شده روی دیسک٬ در هر زمانی که مشغول فعالیت است.

اگرچه طراحان این کد عملا می‌توانستند به کسر بزرگی از کامپیوترهای روی زمین نفوذ کنند٬ اما گزینشی عمل کرده‌اند و آن را به گونه‌ای ساخته‌اند که امکان کنترل از راه دور سیستم‌ها و شبکه‌های مهم خارجی را فراهم کند.

دسترسی به کد اصلی (منبع) هاردها پیش‌نیاز پروژه‌ای در این حد از پیچیدگی و خبرگی است. هنوز مشخص نیست که ان‌اس‌ای چگونه به این کدهای تماما محرمانه دسترسی پیدا کرده است. مدیران همه کمپانی‌ها هرگونه همکاری با ان‌اس‌ای در این زمینه را رد کرده‌اند. مدیر کمپانی سی‌گیت گفته بعید می‌داند که راهی برای تزریق کد خارجی به محصولات این شرکت وجود داشته باشد.

برخی از متخصصان می‌گویند این سازمان جاسوسی احتمالا از روش‌های قانونی و با بهره‌گیری از فرصت‌های موجود در پنتاگون برای بررسی امنیتی کدها٬ به کد منبع این کمپانی‌ها دسترسی یافته و در طول زمان مناسب‌ترین راه‌ها برای نفوذ را یافته و سپس با جاسازی آنها٬ همه محصولات را پیشاپیش آلوده به دست بسیاری از مشتریان در جهان رسانده است.

کسپرسکی طراحان این کد شگفت‌انگیز را به خاطر فرمول‌های بسیار پیچیده‌ای که در رمزگذاری استفاده کرده‌اند٬ (The Equation Group) «گروه معادله» خوانده است.

ایلنا

9shpionskuyu_programmu2222.jpg

صدای روسیه در این باره می نویسد: آژانس امنیت ملی آمریکا نرم افزارجاسوسی قادر به گرفتن پیام ها از اکثریت رایانه های جهان را ابداع کرده است. این مطلب را خبرگزاری "رویترز" با استناد به تحقیقات شرکت روسی "کاسپرسکی لب" گزارش داده است.

طبق این تحقیقات آژانس امنیت ملی آمریکا برنامه جاسوسی ویژه ای را در دیسک های ساخت شرکت های Western Digital, Seagate, Toshiba و دیگر تولید کنندگان بزرگ قرار می دهد که از امکان گرفتن پیام ها از رایانه ها برخوردار است.

متخصصان "کاسپرسکی لب" رایانه های آلوده به یک یا چند برنامه جاسوسی از این نوع را در 30 کشور جهان کشف کرده اند. بیشترین چنین رایانه هایی در ایران کشف شده و روسیه، پاکستان، افغانستان، چین، مالی، سوریه، یمن و الجزایر در مکان های بعدی قرار دارند.

اغلب رایانه های واقع در موسسات دولتی و نظامی، شرکت های مخابراتی، بانک ها، شرکت های انرژی ، شرکت های تحقیقات هسته ای و شرکت های رسانه ای و همچنین رایانه های متعلق به فعالان جنبش های اسلامی هک می شوند.

شرکت "کاسپرسکی لب" از نام بردن از کشوری که نرم افزار جاسوسی متعلق به آن است خودداری کرده اما به ارتباط نزدیک این نرم افزار به نرم افزار "استوکس نت" اشاره کرده که به سفارش آژانس امنیت ملی آمریکا برای حمله به تاسیسات غنی سازی اورانیوم در ایران ابداع شده است.

یک کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در مصاحبه با "رویترز" نتیجه گیری های شرکت روسی "کاسپرسکی لب" را مورد تایید قرار داده و یک مامور دیگر اطلاعاتی تایید کرد آژانس امنیت ملی آمریکا در گذشته تحقیقاتی برای استفاده از برنامه های جاسوسی در دیسک های سخت رایانه ای (هارد دیسک ها) انجام داده است.

صدای روسیه

mail-36400.jpg

اکوادور پرونده آسانژ را به شورای حقوق بشر سازمان ملل می‌برد

نماینده اکوادور در سازمان ملل گفت، هیات این کشور در حال آماده کردن جلسه‌ای حاشیه‌ای در چارچوب بیست و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل برای رسیدگی به پرونده موسس سایت افشاگر ویکی لیکس است که در سوئد و آمریکا تحت پیگرد قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ماریا فرناندا اسپینوزا، نماینده اکوادور در سازمان ملل گفت: ما با همکاری تیمی از وکلا به سرپرستی دکتر بالتازار گارزون و یک سازمان غیردولتی در حال آماده کردن یک جلسه حاشیه‌ای برای 19 یا 20 مارس سال‌جاری میلادی در چارچوب بیست و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل به منظور رسیدگی به پرونده جولیان آسانژ، موسس سایت افشاگر ویکی لیکس هستیم.

این ابتکار عمل به دنبال مطرح کردن دو پیشنهاد اکوادور به سوئد در جریان نشست اخیر «بررسی دوره‌ای جهانی» صورت گرفته است.

بررسی دوره‌ای جهانی سیستمی در داخل شورای حقوق بشر سازمان ملل است که پیروی کشورها از استانداردهای بین‌المللی در این منطقه را ارزیابی می‌کند.

هیات اکوادور در سازمان ملل به سوئد پیشنهاد کرد، اقداماتی را برای کاهش مدت بازداشت پیش از محاکمه یا فراهم کردن وضعیت مناسب آزادی مظنون، بدون اتهامات رسمی و با هدف تحقیق و بررسی اتخاذ کند.

این هیات همچنین مکانیسم‌های کارآمدتری را برای همکاری حقوقی بین‌المللی در هیات‌های قضایی و دادستانی برای افرادی که تحت حفاظت قوانین پناهندگی قرار دارند، پیشنهاد کرده است.

سوئد پیشنهاد دوم را رد کرده اما در حال بررسی پیشنهاد اول است.

آسانژ از سال 2010 میلادی به خاطر اتهام تعرض جنسی در سوئد تحت پیگرد است اما هرگز به صورت رسمی از سوی دادگاه متهم نشده است.

آسانژ بارها این اتهامات را رد کرده و می‌گوید آنها با انگیزه سیاسی صورت گرفته‌اند و نگران است که استرداد وی به سوئد به عنوان بهانه‌ای برای انتقالش به آمریکا استفاده شود.

این ابتکار عمل بیانگر خواسته اکوادور در شکستن بن‌بست به وجود آمده در پرونده آسانژ است که در دو سال اخیر در سفارت اکوادور در لندن پناهنده شده است.

ایسنا

15-2-9-175956screen-shot-2015-02-09-at-12-40-1822222.jpg

حمله بزرگ هکرهای ناشناس به داعشی‌های مجازی در شبکه‌های اجتماعی

گروه هکرهای ناشناس/ Anonymous با راه اندازی کمپین دیجیتالی بنام #OpISIS صدها حساب کاربری داعشی ها و طرفدارانشان را روی شبکه‌های اجتماعی مانند فیس بوک ، توئیتر و یوتیوب هک کرده و از کار انداختند.

هکرهای ناشناس که خود را از هر ملت و مذهبی نامیده‌اند در پاسخ به فعالین‌های مخرب مجازی داعش دست به این حمله زده و اسامی حساب کاربری‌های هک شده را نیز روی اینترنت منتشر کردند.{لینک}

آن‌ها اکانت هایی که به‌نوعی با این گروه وابسته هستند را مورد هدف قرار داده‌اند و اعلام کردند که به کار خود در زیرمجموعه کمپین #OpISIS ادامه خواهند داد. ایمیل‌ها، وی پی ان‌ها و گوگل پلاس داعشی‌ها و طرفداران آن‌ها نیز از این حمله در امان نمانده است.

به‌عنوان‌مثال یکی از حساب کاربری‌های هک شده متعلق به زنی بود که برای گرفتن نیرو در جبهه‌های سوریه کاربران را شستشوی مغزی داده و یارگیری می‌کرد. حساب کاربری داعشی‌هایی که ویدئوهای وحشیانه از سربریدن و آتش زدن مردم را منتشر می‌کردند نیز در این حمله از کار انداخته‌شده است.

خبرانلاین

زد دی نت

cartoon2222.jpg

گوگل اطلاعات اعضای ویکی لیکس را در اختیار اف بی آی قرار داده است

روزنامه ساندی مورنینگ هرالد چاپ سیدنی دوشنبه نوشت گوگل اطلاعات مربوط به سه خبرنگار پایگاه اینترنتی افشاگر ویکی لیکس را در اختیار اف بی آی (پلیس فدرال آمریکا) گذاشته و دو سال و نیم بعد این موضوع را به افراد موردنظر اطلاع داده است.

به نوشته این روزنامه، مقامات آمریکایی پنج آوریل 2012 به همه حساب‌های اینترنتی کریستین رافنسون سخنگوی ویکی لیکس، سارا هریسون دست راست جولیان آسانژ مؤسس ویکی لیکس و جوزف فارل یکی دیگر از کارکنان این تشکیلات، مطابق با حکمی که قاضی فدرال جان اندرسون در مارس 2012 صادر کرده بود، دسترسی پیدا کردند.

این خبرنگاران 23 دسامبر 2014 یعنی 32 ماه بعد از این ماجرا خبردار شدند.

گوگل می گوید درخواست مقامات آمریکایی مهر محرمانه داشت.

به گزارش ریانووستی از مسکو، ساندی مورنینگ هرالد افزود اف بی آی از گوگل خواسته بود همه نامه‌های الکترونیک و تماس‌ها همینطور تاریخچه ارتباطات این سه خبرنگار و شماره‌های کارت‌های بانکی متصل به حساب‌های آنها را در چارچوب تحقیق در مورد نقض قوانین ضد جاسوسی آمریکا در اختیار این سازمان بگذارد.

وکلای ویکی لیکس نامه‌ای به اریک اشمیت مدیر عامل گوگل فرستادند و در آن به اینکه گوگل بیش از دو سال و نیم بعد موکلانشان را در جریان حکم نظارت بر حساب‌های اینترنتی آنها گذاشته است، اعتراض کردند.

خبرآنلاین

388916_UK-GCHQ400.jpg

جاسوسی بریتانیا از خبرنگاران رسانه‌های بین‌المللی

مرکز ارتباطات دولتی بریتانیا ایمیل‌ها و ارتباطات دیجیتال کارمندان برخی از مهم‌ترین رسانه‌های جهان را کنترل کرده و آنها را "تهدید امنیتی" برشمرده است. بیش از صد وکیل و روزنامه‌نگار از دیوید کامرون خواسته‌اند وارد عمل شود.

سناد محرمانه‌ای که ادوارد اسنودن٬ پیمان‌کار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا منتشر کرده٬ نشان می‌دهد که مرکز ارتباطات دولتی بریتانیا (GCHQ) که نهادی معادل NSA در آمریکا است٬ ایمیل‌ها و ارتباطات دیجیتال روزنامه‌نگاران شاغل در بی‌بی‌سی و برخی دیگر از رسانه‌های بین‌المللی را تحت کنترل داشته است.

روزنامه گاردین روز دوشنبه (۲۹ دی/ ۱۹ ژانویه) با انتشار گزارشی که حاصل تفحص در اسناد افشاشده از سوی اسنودن است٬ خبر داده که خبرنگاران شاغل در بی‌بی‌سی٬ رویترز٬ نیویورک‌تایمز٬ لوموند٬ ان‌بی‌سی٬ واشنگتن‌پست و چندین رسانه دیگر از جمله قربانیانی بوده‌اند که ایمیل‌هایشان در یک عملیات آزمایشی در شبکه داخلی (اینترانت) مرکز ارتباطات دولتی به اشتراک گذاشته شده بود.

این ماجرا در حالی افشا شده که دولت بریتانیا به شدت تحت فشار است تا از ارتباطات محرمانه روزنامه‌نگاران٬ نمایندگان پارلمان و وکلای شاغل در این کشور به طور ویژه‌ای حراست کند.

بر اساس این گزارش٬ ایمیل‌های خصوصی روزنامه‌نگاران که در شبکه داخلی CGHQ قرار گرفته‌اند٬ جزو مجموعه بزرگ‌تری از ۷۰ هزار ایمیل بوده که در یکی از روزهای نوامبر ۲۰۰۸ و در نتیجه نفوذ به کابل‌های فیبر نوری در دیدرس کارکنان این سازمان جاسوسی دولتی قرار گرفته است.

طبقه‌بندی روزنامه‌نگاران در کنار تروریست‌ها و هکرها

گذشته از این٬ مدارک جدید منتشرشده درباره جاسوسی‌های GCHQ نشان می‌دهد که در یکی از ارزیابی‌های امنیت اطلاعات در این سازمان "روزنامه‌نگاران کاوشگر" به عنوان یک تهدید امنیتی در کنار گروه‌های دیگری نظیر تروریست‌ها و هکرها قرار گرفته‌اند.

در این اسناد که مربوط به جاسوسی نظامی است٬ هشدار داده شده که «روزنامه‌نگاران و خبرنگاران از همه رسانه‌های خبری٬ تهدیدی بالقوه برای امنیت محسوب می‌شوند.» روزنامه‌نگاران کاوشگر که متخصص مسائل دفاعی‌اند٬ به‌عنوان خطری جدی‌تر طبقه‌بندی شده‌اند. در این اسناد همچنین با اشاره به تلاش‌های خبرنگاران برای جمع‌آوری اطلاعات تاکید شده هرگونه مراجعه رسمی یا غیررسمی آنها باید «بلافاصله به مراکز فرماندهی گزارش شود.»

بیش از صد تن از دبیران و سردبیران رسانه‌ها و گروهی از وکلا در بریتانیا با ارسال نامه‌ای سرگشاده به دیوید کامرون٬ نخست‌وزیر بریتانیا٬ از او خواسته‌اند که به تجسس ارتباطات روزنامه‌نگاران اعتراض کند.

یکی از سخنگویان GCHQ در واکنش به انتشار این اسناد٬ در گفت‌وگو با گاردین گفت: «این سیاست دیرینه ما است که درباره موضوعات اطلاعاتی نظری نمی‌دهیم. همه فعالیت‌های این سازمان در هماهنگی کامل با چارچوب‌های قانونی و سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ای اجرا می‌شود که اطمینان حاصل می‌کنند آنچه انجام می‌دهیم مجاز٬ ضروری و متناسب است.»

او همچنین گفت: «فعالیت‌های ما به صورت جدی زیر نظر مقامات است؛ از جمله وزیر کشور و دیگر نهادهای اطلاعاتی و جاسوسی و کمیته‌های امنیت و اطلاعات پارلمان. همه واحدهای عملیاتی ما از این موضع حمایت می‌کنند و مجموعه قوانین مرتبط با شنود و جاسوسی در بریتانیا هم کاملا هم‌سو با کنوانسیون حقوق بشر اروپا است.»

DW.DE

nsa_gchq_logo2222.jpg

دیده‌بانی سرویس مخفی بریتانیا از هتل‌های محل اقامت دیپلمات‌ها

به گزارش هفته‌نامه اشپیگل، سرویس مخفی بریتانیا سیستم رزرو هتل‌های تمام کشورها را زیر نظر داشته است. هدف از این اقدام کسب اطلاعات از اقدامات و مکالمات دیپلمات‌های بین‌المللی بوده است.

سرویس مخفی "ستاد ارتباطات دولت" بریتانیا (GCHQ) به طور هدفمند سیستم رزرو بیش از ۳۵۰ هتل در سطح جهان را که مورد استفاده دیپلمات‌ها و هیأت‌های نمایندگی دولت‌ها بوده، زیر نظر داشته است.

به گزارش هفته‌نامه اشپیگل، سرویس اطلاعاتی بریتانیا از طریق برنامه به‌شدت سری موسوم به "پیشخدمت سلطنتی" که به صورت گزارش‌های روزانه تهیه می‌شده، از طرح سفرهای دیپلمات‌ها و هیأت‌های نمایندگی کشورها مطلع می‌شده است.

گزارش اشپیگل مبتنی بر اسنادی است که ادوارد اسنودن، همکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا، منتشر کرده است.

برنامه "پیشخدمت سلطنتی" قادر است به طور خودکار یک کپی از آدرس ایمیل‌ها و رزرو هتل‌ها را کپی کند و به طور هدفمند آدرس‌های شناخته‌شده ایمیلی دولت‌ها با پسوند gov.xx را شناسایی کند.

کسب اطلاع قبلی از محل اقامت دیپلمات‌ها، به "بخش فنی" سرویس مخفی بریتانیا این امکان را می‌دهد تا اقدامات متناسب با آن را تدارک ببیند؛ از جمله شنود مکالمات تلفنی و کنترل کامپیوترهایی که در آن اماکن نصب شده‌اند.

در اسناد "آژانس امنیت ملی" آمریکا آمده است که نتایج فعالیت برنامه سری "پیشخدمت سلطنتی" می‌توانسته پیش‌شرطی برای عملیات مختلف "هیومینت" (Humint) باشد. هیومینت اختصاری است برای "هیومن اینتلیجنس" که به معنای ورود یک جاسوس به صحنه عملیات است.

سرویس مخفی "ستاد ارتباطات دولت" بریتانیا (GCHQ) حاضر نبوده است به پرسش اشپیگل در این زمینه پاسخ دهد و این اطلاعات را تأیید یا تکذیب کند.

جاسوسی سرویس مخفی بریتانیا علیه کشورهای اتحادیه اروپا

طی ماه‌های گذشته فاش شد که سرویس مخفی بریتانیا همکاری بسیار نزدیکی با آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) داشته است. این سرویس مخفی برنامه جاسوسی گسترده‌ای را عملی می‌کند که هدفش حتی کشورهای عضو اتحادیه اروپاست.

"ستاد ارتباطات دولت" بریتانیا (GCHQ) و "آژانس امنیت ملی" آمریکا (NSA) در همکاری با یکدیگر ترافیک اینترنتی را زیر نظر دارند؛ به این صورت که شاخه‌‌ای از جریان داده‌های کابل شیشه‌ای زیر دریا را منشعب کرده و کل داده‌ها را کپی و ضبط می‌کنند تا در صورت نیاز به آن رجوع کنند.

سرویس مخفی بریتانیا توانسته است، با استفاده از همکاران ناآگاه شرکت نیمه‌دولتی خدمات اینترنتی بلژیکی "بلگاکوم" (Belgacom) به نوعی نر‌م‌افزار جاسوسی خود را بر روی سیستم آنها سوار کند.

مأموران سرویس مخفی "ستاد ارتباطات دولت" بریتانیا (GCHQ) به طور هدفمند به سیستم‌های کامپیوتری شرکت‌هایی حمله می‌کنند که در بازار تلفن‌های دستی، به‌عنوان سرویس‌دهنده، برای شرکت‌های دارای شبکه صورت‌حساب تهیه می‌کنند و به امور محاسبه مالی مکالمات مشتریان آنها رسیدگی می‌کنند.

DW.DE

1421657225795_ap42222.jpg

راشاتودی خبر داد:

اطلاعات مهمترین و پرهزینه ترین پروژه نظامی آمریکا به سرقت رفته است

اسناد جدید افشا شده حکایت از هک رایانه های اطلاعاتی آمریکا و به سرقت رفتن اطلاعات ساخت جنگنده اف ۳۵ توسط چین دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، «ادوارد اسنودن» کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا و سازمان سیا، که از سال ۲۰۱۲ شروع به افشاگری درباره اسناد محرمانه آمریکا کرده در جدیدترین اسنادی که منتشر کرده عنوان داشت اطلاعات ساخت جنگنده اف ۳۵ به سرقت رفته است.

به گفته اسنودن،حجم اطلاعاتی که در این رابطه به سرقت رفته است بسیار گسرده بوده و هکرهای چینی نتیجه ۲۵ سال تحقیق و پژوهش را به سزقت برده اند.بر اساس این گزارش حجم اطلاعاتی که چین با هک رایانه های آمریکایی به سزقت برده را اگر با کتابخانه کنگره آمریکا مقایبسه کنیم معادل پنج کتابخانه خواهد شد.

پروژه ساخت جنگنده اف ۳۵ مهمترین و پرهزینه ترین پروژه نظامی آمریکاست بطوریکه تا سال گذشته بیش از ۳۹۰ میلیارد دلار برای آن هزینه شده بود.

هرچند به گفته اسنودن چین اطلاعات ساخت اف ۳۵ توسط چین هک شده اما پروژه ساخت جنگنده اف ۳۵ به حدی برای آمریکا مهم است که این کشور برای تولید آن ناچار شده تا از چین نیز کمک بگیرد. در همین رابطه رویترز چندی پیش گزارش داده بود که پنتاگون به صورت مکرر از تحریم های اعمال شده علیه شرکت های چینی تولید کننده قطعات جنگنده چشم پوشی کرده است. این چشم پوشی برای زنده نگه داشتن پروژه ۳۹۲ میلیارد دلاری ساخت جنگنده اف ۳۵ انجام شده و بر اساس گزارش های موجود، آمریکا در سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ اقدام به این کار کرده است. بر اساس اسناد موجود شرکت های نورثروپ گرومن و هانیول اینترنشنال مجوز وارد کردن قطعات مروبط به ساخت سیستم های راداری جنگنده اف ۳۵ از چین را دریافت کرده اند.

نظر به هزینه های بالای پروژه ساخت جنگنده اف ۳۵ که عمود پرواز بوده و سرعت آن به دو هزار کیلومتر در ساعت می رسد آمریکا مجبور به کمک گرفتن از چند کشور دیگر شده است از همین رو پس از ساخت و آزمایش این جنگنده تعدادی از آنها در اختیار کشورهای کانادا، انگلیس، استرالیا، نروژ، ایتالیا، ترکیه، دانمارک و هلند قرار می گیرد که در ساخت آن به آمریکا کمک کرده اند.

مهر

140123-new-snowden-jsa-5.jpg

اسنودن به انتقادات رییس سابق سازمان سیا از روسیه و خود پاسخ داد

ادوارد اسنودن، کارمند سابق سرویس های اطلاعاتی آمریکا به انتقادات "مایکل هیدن" رییس سابق سازمان مرکزی اطلاعات ایالات متحده (از سال 2006 تا 2009) از روسیه و خود پاسخ داد.

اسنودن در مصاحبه با رادیوی PBS گفت:" هیدن در سخنرانی تحریک آمیزی در کلیسایی در واشنگتن اظهار داشت روسیه جای وحشتناکی است و در آنجا همه بدبخت هستند و من نیز به مشروب خواری پرداخته، به هیچ دستاوردی نرسیده و در نهایت بدبخت خواهم شد اما من مشروب نمی خورم و هیچگاه در زندگی مست نبودم. آنها می گویند روسیه بدترین جا در کره زمین می باشد اما روسیه عالی است".

یادآور می شود اسنودن کارمند فنی سابق سازمان "سیا" آمریکا که به عنوان پیمانکار برای سازمان امنیت ملی این کشور نیز کار می کرد، در ماه ژوئن سال 2013 تعدادی از اسناد سری در خصوص برنامه های سرویس های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا در زمینه جاسوسی اینترنتی را به روزنامه های "واشینگتن پست" و "گاردین" واگذار کرد که جنجال بزرگی را در سراسر جهان برانگیخت.

اسنودن پس از واگذاری این اسناد ابتدا به هنگ کنگ و سپس به مسکو پرواز کرده و در ماه اوت سال 2013 میلادی گواهینامه پناهندگی موقت یک ساله را در روسیه دریافت نمود. به دنبال آن مدت پناهندگی این افشاگر آمریکایی در روسیه تا سه سال دیگر تمدید شد.

صدای روسیه

329128_Edward-Snowden2222.jpg

اسنودن: جنگ سایبری بیش از هر کشور دیگری برای آمریکا مخرب است

مقاطعه‌کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در مصاحبه اخیر خود گفت: آمریکا بیش از هر کشور دیگری بر روی زمین از جنگ سایبری ضرر می‌کند و آسیب می‌بیند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ادوار اسنودن، مقاطعه‌کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در مصاحبه خود با برنامه Nova next شبکه خبری پی‌.بی.اس به چگونگی و چرایی این مساله پرداخت که تلاش‌های آمریکا برای تسلط بر فضای مجازی ممکن است به بی راهه رفته و در نهایت به تخریب امنیت ملی این کشور منجر شد.

اسنودن گفت: دفاع از خودمان در مقابل حملات بر مبنای اینترنت و فضای مجازی بسیار مهمتر از توانایی‌ها در انجام حملات علیه اهداف مشابه در کشورهای خارجی است، چون زمانی که این مساله به اینترنت می‌پردازد و به اقتصاد تکنیکی ما مربوط می‌شود ما بیش از هر کشور دیگری متضرر می‌شویم. اما رویکرد آمریکا در قبال فضای مجازی درست نیست، با اولویت دادن اقدامات تهاجمی، آژانس‌هایی چون امنیت ملی آمریکا به واقع امنیت آمریکا را تضعیف می‌کنند چون به جای تقویت امنیت فضای مجازی به دنبال کشف، ایجاد و بهره‌برداری از آسیب‌ها به همان شکلی هستند که کشور دیگری استفاده کرده و همین امر باعث تضعیف سرویس‌های امنیتی کشور می‌شود و اگر چنین اتفاقی بیفتد، کشورهای دیگر از همان موضع سایبری برای انجام حملات علیه آمریکا استفاده کرده که این اقدامات به خاطر اتکای بیش از حد و نفوذ گسترده آمریکا به اینترنت صدمات جبران‌ناپذیری بر کشور می‌گذارد و در صورتی که هکرهای مجازی از همان قابلیت برای دستیابی به اینترنت به جای هدف قرار دادن یک ساختار واحد نظیر نیروگاه برق استفاده کنند، پیامدهای اقتصادی بزرگ و ناگوار خواهد بود.

اسنودن افزود: آمریکا باید به جای انجام حملات سایبری علیه کشورهایی که به اندازه خودش قوی نیستند اهدافش را برای تمرکز بر قابلیت‌های دفاعی متمرکز کند. دفاع از قدرت اقتصادی و منابع عظیم بسیار مهمتر از انجام حملات سایبری به سایر کشورهاست.

این مقاطعه‌کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا گفت: اصلا درست نیست که هر بار با رویارویی با یک حمله هکری دست به اقدام متقابل بزنیم و این امر دو باره تکرار شود. مادام که آنها ما را مورد حمله قرار می‌دهند، ما شکست خورده‌ایم چون بیش از اندازه به قوای اینترنتی خود متکی هستیم، به همین دلیل است که باید بیش از پیش بر یک اینترنت قابل اعتماد، قوی و امن تمرکز داشته باشیم.

ایسنا

742237400-2.jpg

هزینه دیده‌بانی پلیس انگلیس از جولیان آسانژ

دیده‌بانی از بنیان‌گذار سایت ویکی‌لیکس ۹ میلیون پوند هزینه‌ مالیاتی به مردم انگلیس تحمیل کرده است.

پلیس لندن با صرف هزینه‌های بالا برای تحت نظارت قرار دادن «جولیان آسانژ» بنیان‌گذار سایت افشاگری ویکی لیکس، 9 میلیون پوند هزینه مالیاتی به مردم انگلیس تحمیل کرد.

روزنامه انگلیسی «دیلی میل» با انتشار این خبر امروز (یک‌شنبه) نوشت، یک سخن‌گوی پلیس متروپلیتن انگلیس دیروز گفت هزینه تحت نظارت قرار دادن آسانژ بین سال‌های 2012 تا 2014 میلادی، هزینه‌ی بسیاری برای پلیس لندن داشته که از محل مالیات‌های مردمی تامین شده است.

دادگاهی در کشور سوئد خواستار محاکمه آسانژ است به همین دلیل وی در انگلیس به سفارت‌خانه اکوادر پناه برده و روزانه سه افسر پلیس خارج ساختمان سفارت اکوادر برای دیده‌بانی حضور دارند و پلیس لندن موظف است در صورت تلاش وی برای خروج از این سفارت‌خانه وی را دستگیر کنند.

ویکی‌لیکس سایت افشاگریست که مدارک بسیاری از جاسوسی‌های ان اس ای منتشر کرده است.

گفته می‌شود پیگرد دادگاه سوئدی بهانه‌ایست تا آسانژ را به آمریکا تحویل دهد.

فرارو

017498252_403002222.jpg

حمله سایبری به دفتر صدراعظم آلمان

ظاهرا حمله‌ی سایبری به رایانه‌ی یکی از مشاوران ارشد دفتر آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، با بدافزاری موسوم به "رجین" صورت گرفته است. بر اساس گمانه‌زنی کارشناسان، بریتانیا و آمریکا در طرح‌ریزی این بدافزار دست داشته‌اند.

بنا بر گزارش "بیلد تسایتونگ" رایانه‌ی یکی از مشاوران ارشد آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در هفته‌ی گذشته هدف حمله‌ی سایبری قرار گرفته است. این روزنامه روز دوشنبه (۲۹ دسامبر) نوشت که استفاده از یک لپ تاپ شخصی، زمینه‌ی یورش سایبری بدافزار "رجین" (Regin) را فراهم آورده است.

ظاهرا این همکار نزدیک صدراعظم آلمان، متن سخنرانی مرکل درباره‌ی "سیاست اروپا" را از رایانه‌ی محل کار خود روی یو اس بی فلش (USB) کپی کرده، آن را در لپ تاپ شخصی خود تغییر داده یا تکمیل کرده و برای تصحیح‌های نهایی دوباره از رایانه‌ی محل کار خود استفاده کرده است. سایر کامپیوترها و لپ تاپ‌های دفتر مرکزی صدراعظم آلمان مورد حمله قرار نگرفته‌اند.

ویژگی‌های بدافزار "رجین"

طراحی بدافزار "رجین" به صورتی است که به مدت بسیار طولانی، بی آن‌که ردی از خود بر ‌جای بگذارد، به اعماق شبکه‌های رایانه‌ای نقب می‌زند و داده‌های ذخیره‌شده در آن‌جا را به بیرون منتقل می‌کند.

سیمنتک، شرکت امنیت فضای مجازی در آمریکا، این بدافزار را "تهدیدی بسیار پیچیده" ارزیابی کرده که برای جمع‌آوری منظم اطلاعات، به ‌ویژه در بخش‌های امنیتی طرح‌ریزی شده است. به گفته‌ی مدیر امنیت سیمنتک، "رجین" فایل‌های پاک‌شده را کپی می‌کند، با دقت زیاد از فایل‌ها و داده‌ها اسکرین شات می‌گیرد، حرکت‌های "ماوس" ( موشواره) را هدایت می‌کند، گذرواژه‌ها را به سرقت می‌برد و ارتباطات دیجیتال از جمله مکالمه با تلفن دستی را "شنود" می‌کند.

بنا بر گزارش این شرکت، تولید و اجرای بدافزار "رجین" به سرمایه‌گذاری کلان، امکانات شبکه‌ای و زمانی بسیاری نیاز دارد. از این‌رو گمان می‌رود که یک دولت، در طرح‌ریزی آن دست داشته است. به نوشته‌ی پایگاه خبری آمریکایی "اینترسپت"، سازمان‌های امنیتی بریتانیا و آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA ) با همکاری یک‌دیگر این برنامه‌ی جاسوسی را طراحی کرده‌اند.

خبرگزاری‌ها به نقل از ادوارد اسنودن، همکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا، در ماه سپتامبر گزارش دادند که این دو کشور، ماه‌ها به ارتباطات داخلی سرورهای شرکت‌های مخابراتی آلمان، از جمله تله​کام و نت‌کولون دسترسی داشتند و از این راه، مبادلات اطلاعاتی کاربران اینترنتی مشترک این شرکت​ها را کنترل می‌کردند.

پایگاه خبری آمریکایی "اینترسپت" گزارش می‌دهد که بد‌افزار "رجین" دست‌کم از سال ۲۰۰۸ برای جمع‌آوری اطلاعات مربوط به دولت‌ها، شرکت‌ها و نهادهای پژوهشی به کار گرفته شده است. کارشناسان احتمال می‌دهند که نمونه‌های اولیه‌ی "رجین" حتی از سال ۲۰۰۳ مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

DW

9EN_01135186_059222222.jpg

اسناد افشا شده از سیا درباره آموزش ماموران مخفی برای نفوذ به اتحادیه اروپا

سایت افشاگر ویکی لیکس دو سند محرمانه را منتشر کرد که در آن به ماموران مخفی سازمان اطلاعات و جاسوسی آمریکا (سیا) آموزش داده می‌شود که چگونه در حال انجام ماموریت‌های مخفی به بهترین شکل سیستم‌های امنیت جهانی را در فرودگاه‌های بین‌المللی از جمله فرودگاه‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا دور بزنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از پایگاه اینترنتی راشاتودی، نخستین سند که مربوط به سپتامبر سال 2011 میلادی می‌شود به ماموران مخفی توصیه می‌کند که چگونه در جریان بازرسی ثانویه فرودگاه از خود واکنش نشان دهند.

بازرسی‌های ثانویه با بازرسی دقیق و ویژه ماموران مخفی از طریق بازرسی‌ها و پرسش‌های جزئی خطراتی را برای ماموران مخفی به وجود می‌آورد.

این سند بر اهمیت داشتن یک مامور مخفی مصمم، مجرب و ماهر و همچنین حضور آنلاین ساختگی برای منحرف کردن بازجوها تاکید می‌کند.

در همین حال سند دوم که مربوط به ژانویه سال 2012 میلادی است نمای کلی و شرح مختصری از روند کنترل مرزی شینگن در اتحادیه اروپا را ارائه می‌دهد.

این نمای کلی اقدامات امنیتی الکترونیکی مختلف از جمله سیستم اطلاعات شینگن و پایگاه داده‌های اثر انگشت اروپا (EURODAC) که توسط کنترل مرزی استفاده می‌شود و خطراتی که این اقدامات می‌تواند برای ماموریت‌های مخفی ماموران سیا اعمال کند را تشریح می‌کند.

جولیان آسانژ، رئیس سایت افشاگر ویکی لیکس، توضیح داد: این اسناد نشان می‌دهد که سازمان سیا تحت دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا همچنان قصد دارد به مرزهای اتحادیه اروپا نفوذ کرده و عملیات‌های مخفیانه‌ای را در کشورهای عضو اتحادیه اروپا انجام دهد.

این اسناد همچنین نشان دهنده نگرانی رو به افزایش سازمان سیا نسبت به خطراتی است که به واسطه پایگاه‌های داده‌های بیومتریک برای هویت‌های دروغین ماموران مخفی به وجود می‌آید.

این سیستم‌ها مشابه سیستم‌هایی است که آمریکا پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر سال 2001 میلادی از آن‌ها استفاده می‌کند.

ویکی لیکس همچنین روز جمعه یکی از گزارش‌های سازمان سیا را منتشر کرد که حاکی از آن است اگر چه برنامه‌های کشتار هدفمند از جمله حملات پهپادی در برخی موارد موثر هستند اما همچنان این خطر وجود دارد که این برنامه‌ها نتیجه معکوس بدهند. به طور مثال حملات هدفمند ممکن است باعث شود که مردم محلی با شبه نظامیان همدردی کرده و یا شبه نظامیان باقی مانده را افراطی تر کنند.

ایسنا

018079551_40322222.jpg

مقابله ۷۰۰ میلیون نفر با جاسوسی دولتی در پی افشاگری‌های اسنودن

نتایج یک پژوهش بین‌المللی نشان می‌دهد که بر اثر افشاگری‌های گسترده ادوارد اسنودن درباره سیستم عظیم جاسوسی دیجیتال دولت‌های آمریکا و بریتانیا بیش از ۷۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان برای مقابله با آن تدابیری اندیشیده‌اند.

در پی افشاگری‌های تکان‌دهنده ادوارد اسنودن٬ پیمان‌کار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) درباره اقدامات پنهانی سازمان‌های جاسوسی آمریکا و بریتانیا برای تجسس در زندگی دیجیتال شهروندان و کسب داده‌های خصوصی آنها٬ ۳۹ درصد از کاربران اینترنت در سراسر جهان برای امن‌تر کردن حریم خصوصی خود اقدام کرده‌اند.

این یکی از صدها نتایج پژوهشی جهانی درباره امنیت دیجیتال و اعتماد در اینترنت است که نتایج آن به تازگی منتشر شده است.

مرکز نوآوری‌های رهبری بین‌المللی (CIGI) این پژوهش را انجام داد و در پی آن به این نتیجه رسیده است که ۴۳ درصد کاربران اینترنت اکنون برای ارتقای امنیت خود٬ استفاده از برخی وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها را متوقف کرده‌اند و ۳۹ درصد کاربران هم رمزهای عبور خود را به صورت مرتب تغییر می‌دهند تا از تهدیدات امنیتی در امان باشند.

این تحقیقات با پرسش از بیش از ۲۳ هزار کاربر اینترنت در ۲۴ کشور جهان و در فاصله‌ی زمانی ۷ اکتبر تا ۱۲ نوامبر ۲۰۱۴ انجام شده است.

استرالیا٬ کانادا٬ چین٬ فرانسه٬ آلمان٬ بریتانیا٬ ژاپن و آمریکا از جمله کشورهایی بودند که کاربران‌شان در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند.

بروس اشنایر٬ از متخصصان برجسته امنیت دیجیتال٬ در واکنش به انتشار نتایج این پژوهش از نحوه انتشار آن در رسانه‌ها ابراز تأسف کرده است.

به گفته او رسانه‌ها تلاش کرده اند تا با تاکید بر عدد ۳۹ درصد نشان دهند که کسر کوچکی از کاربران جهان تحت تاثیر افشاگری‌های تکان‌دهنده اسنودن قرار گرفته‌اند٬ در حالی که به اعتقاد او این ناشی از فهم نادرست یافته‌های این پیمایش است.

به گفته او بر اساس این پژوهش ۶۴ درصد از کاربران گفته‌اند که امسال نسبت به سال گذشته نگرانی‌های بیشتری پیرامون حریم خصوصی خود در دنیای دیجیتال دارند و برای حاکمیت اینترنت ۵۷ درصد کاربران از رویکرد "مشارکتی" که حاصل تصمیم‌سازی گروهی متشکل از متخصصان٬ فعالان نهادهای مدنی٬ کمپانی‌های تکنولوژیک٬ بخش خصوصی و دولت‌ها است، حمایت کرده‌اند.

بنابر اظهارات بروس اشنایر ۵۴ درصد کاربران گفته‌اند که به نهادی بین‌المللی متشکل از مهندسان و متخصصان تکنولوژی برای ذخیره‌سازی داده‌های خود اعتماد می‌کنند٬ اما تنها ۳۶ درصد آنها گفته‌اند که به حاکمیت آمریکا بر اینترنت اعتماد خواهند داشت.

۷۲ درصد کاربرانی که در این پژوهش شرکت کرده‌اند، خواهان آن هستند که اطلاعات خصوصی آنها روی سرورهایی که در کشور خودشان مستقر است، ذخیره شوند.

۸۳ درصد کاربران هم گفته‌اند که دسترسی ارزان‌قیمت به اینترنت باید جزو حقوق اساسی بشر محسوب شود.

به اعتقاد بروس اشنایدر مجموع این یافته‌ها نشان‌هنده این است که ادوارد اسنودن اثری عظیم بر افکار عمومی جهان داشته و اگرچه درست است که بیشتر کسانی که گفته‌اند گام‌هایی برای تامین امنیت و حراست از حریم خصوصی خود برداشته‌اند٬ ممکن است واقعا اقدام موثری علیه جاسوسی دولتی نکرده باشند و این هم درست است که شاید برخی از آنها هیچ اقدامی نکرده باشند و فقط این فکر را در سر پرورانده باشند٬ یا دوست داشتند که قادر به انجام چنین کاری بودند. اما همین که نزدیک به ۷۵۰ میلیون نفر به اندازه کافی با اطلاعاتی که از افشاگری‌ها کسب کرده‌اند نگران حریم خصوصی خود شده‌اند٬ خود نشان از یک تاثیر و تحول شگرف در جهان دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این پژوهش٬ اینجا مراجعه کنید:

DW.DE

Is_NSA_whistleblower_Ed_Snowden_a_CIA_As_100892457_thumbnail-2.jpg

اسنودن باز هم جایزه گرفت

ادوارد اسنودن کارمند سابق دستگاه اطلاعاتی آمریکا که اسناد جاسوسی این کشور را افشا کرده است مدال کارل فون اوسیتسکی را از اتحادیه بین المللی حقوق بشر دریافت کرد.

به جز اسنودن این مدال به گلن گرینوالد روزنامه نگار آمریکایی که افشاگری های اسنودن را منتشر کرد و لارا پویتراس کارگردانی که فیلم افشاگری های اسنودن را ساخته است اعطا شد. پویتراس این جایزه را از طرف هر سه نفر دریافت کرد. اسنودن در حال حاضر در روسیه اقامت دارد.

اسنودن به علت افشای اسناد طبقه بندی شده آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا تاکنون جوایز زیادی دریافت کرده است. وی در ماه سپتامبر جایزه حقوق بشر سوئد را دریافت کرد که جایزه ای معادل نوبل صلح تلقی می شود.

به گزارش ریانووستی از مسکو، اسنودن که پیش از این کارمند قراردادی آژانس امنیت ملی آمریکا بوده است در ژوئن 2013 میلادی اسناد فعالیت های جاسوسی آمریکا را افشا کرد. مستند موسوم به شهروند چهار به کارگردانی لورا پویتراس جلسه ای که اسنودن با خبرنگاران داشت و در آنجا اسنادی که به دست آورده بود در آن نشست افشا کرد به تصویر کرده است. این مستند جایزه بهترین فیلم اتحادیه بین المللی فیلم مستند را دریافت کرد و نامزد دریافت جایزه مستقل اسپریت نیز شده است.

خبر آنلاین

UK_spy_agency_GCHQ_Government_Communications_Head_Quarters__NSA_scanned_entire_countries_with__Hacienda__programme2222-3.jpg

هشدار کمیسیونر حقوق بشر شورای اروپا به آمریکا و انگلیس

کمیسیونر حقوق بشر شورای اروپا هشدار داد، آمریکا و انگلیس نباید به بهانه نگرانی‌های امنیت ملی و مقابله با تروریسم، حقوق بشر را نقض کنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، نیلس موتیزنیکس، کمیسیونر حقوق بشر شورای اروپا خواستار افزایش شفاف‌سازی و نظارت دموکراتیک بیشتر بر عملکردهای نظارتی آژانس اطلاعاتی آمریکا و اروپا شد و گفت: اقدامات این آژانس‌ها برای مقابله با تروریسم نباید باعث نقض حقوق بشر و زیر پا گذاشتن حقوق اولیه مردم شود.

وی همچنین خواستار انتشار شرایط و عملکردهای گروه نظارتی «پنج چشم»- معاهده بین‌المللی میان انگلیس، استرالیا، نیوزلند، آمریکا و کانادا- شد و گفت: در این گزارش مربوط به معاهده مذکور با عنوان «اجرای قانون درباره اینترنت در جهان دیجیتال» آمده که نگهداری گسترده داده‌ها در نبود ظن و گمان، مغایر با قانون و غیرموثر است.

همچنین در این گزارش هشدار داده شده که کشورهای عضو اتحادیه اروپا نباید از این اقدامات استفاده کنند یا به گردهم‌آوری داده‌ها از طریق یک سازمان ثالث مبادرت ورزند.

موتیزنیکس در این گزارش تحقیقی آورده که افشای اولین اقدامات آژانس امینت ملی آمریکا توسط ادوارد اسنودن، مقاطعه‌کار سابق همین آژانس نشان می‌دهد که برنامه‌های آژانس‌های جاسوسی نه‌ تنها در آمریکا بلکه توسط انگلیس نیز نقض آشکار حقوق بشری و اولیه ملت‌هاست.

وی در پاسخ به سوالی درباره دخالت در مساله نظارت آژانس‌های جاسوسی آمریکا و اروپا به روزنامه گاردین گفت که تمایل دارد تا در این باره به تحقیق و بررسی بپردازد چراکه این موارد بر اجرای قانون سایه افکنده و باعث نقصان در امور دموکراتیک کشورها می‌شوند و بایستی به آنها رسیدگی کرد.

ایسنا

IMAGE635161637220625000-3.jpg

جاسوسی آمریکا از شرکت‌های بزرگ موبایل جهان

ادوارد اسنودن آخرین افشاگری خود اعلام کرد: آژانس امنیت ملی آمریکا از شرکتهای بزرگ مخابراتی (تلفن همراه) در سطح جهانی جاسوسی می کند.

ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در آخرین افشاگری خود اعلام کرد: آژانس امنیت ملی آمریکا از شرکتهای بزرگ مخابراتی (تلفن همراه) در سطح جهانی جاسوسی می کند.

به گزارش ایرنا به نقل از ایتارتاس، اسنودن روز جمعه اسناد جدیدی را در نشریه اینترنتی 'اینترسپت' منتشر کرد که بر اساس آن آژانس امنیت ملی آمریکا در چارچوب برنامه ای به نام Aurora Gold به جستجوی نقاط ضعف سیستمهای امنیتی صدها شرکت اپراتور بزرگ تلفن همراه در کشورهای مختلف جهان می پردازد.

در اسناد منتشر شده توسط اسنودن گفته شده است: آژانس امنیت ملی آمریکا این اقدام را برای یافتن امکان جاسوسی در مکالمات تلفنی مشترکین اپراتورهای تلفنهای همراه در سطح جهانی انجام می دهد.

علاوه بر آن، در این اسناد به تلاشهای آژانس آمریکایی برای ایجاد نقاط ضعف و نقص در سیستمهای امنیتی شرکتهای اپراتور تلفن همراه برای شنود اشاره شده است.

براساس یکی از این اسناد، سازمانهای اطلاعاتی آمریکا تا ماه می 2012، اطلاعات فنی مربوط به 70درصد اپراتورهای تلفن همراه را در کشورهای مختلف به دست آوردند.

اسنودن در این اسناد همچنین از جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا در مورد انجمن انگلیسی اپراتورهای تلفن همراه موسوم به GSM Association پرده برداشت.

به گزارش ایتارتاس، شرکت های بزرگ اپراتور تلفن همراه روسیه همچون مگافون و بی لاین عضو این انجمن هستند.

اسنودن پارسال پس از افشای برنامه شنود مکالمات سازمان امنیت ملی آمریکا، ابتدا به هنگ کنگ و کوبا و از آنجا به روسیه گریخت و مدتی در فرودگاه مسکو بلاتکلیف ماند.

وی در نهایت توانست از روسیه اجازه اقامت سه ساله بگیرد که این مساله خشم آمریکا را برانگیخت.

اسنودن در یک سال اخیر از طریق چند روزنامه، اطلاعات محرمانه و طبقه بندی زیادی را از جاسوسیهای آمریکا علیه کشورهای دیگر به ویژه سران کشورهایی چون آلمان افشا کرده که دردسرهای زیادی برای دولت آمریکا ایجاد کرده است.

تابناک

018104567_403002222-2.jpg

جایزه نوبل آلترناتیو به ادوارد اسنودن تعلق گرفت

ادوارد اسنودن، همکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا به همراه چهار شخصیت دیگر برنده جایزه نوبل آلترناتیو ۲۰۱۴ شد. این جایزه روز دوشنبه در استکهلم در شرایطی به اسنودن اهدا شد که او در مراسم حضور نداشت.

دوارد اسنودن، همکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) که به روسیه پناهنده شده، امکان شرکت در مراسم دریافت جایزه نوبل آلترناتیو را نداشت و از راه ویدئو به طور مستقیم ناظر ‌این مراسم بود. پدر اسنودن و وکیل آلمانی او اما در این مراسم حضور داشتند.

اعضای کمیته انتخاب در توضیح اهدای این جایزه معتبر به اسنودن اعلام کردند که وی "با جسارت و مسئولانه از شنود و کنترل بی‌سابقه دولتی که نقض‌کننده حقوق اولیه فرایندهای دمکراتیک و قانون اساسی است، پرده برداشته است."

ادوارد اسنودن با افشاگری‌هایش در مورد جاسوسی‌های آژانس امنیت ملی آمریکا از شهروندان و دولت‌ها، در تابستان سال ۲۰۱۳ به خبرسازترین چهره در جهان تبدیل شد و بحث‌های گسترده ‌ای را در این رابطه دامن زد. پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) از آن زمان تا کنون حکم دستگیری همکاری پیشین آژانس امنیت‌ملی آمریکا را صادر کرده است.

کمیته جایزه نوبل آلترناتیو آن‌گونه که اعلام کرده در نظر دارد مخارج پرونده حقوقی اسنودن را به عهده گیرد، زیرا اسنودن در صورت بازگشت به کشورش دستگیر و محاکمه خواهد شد.

چهار برنده دیگر جایزه نوبل آلترناتیو

به غیر از ادوارد اسنودن، چهار شخصیت جهانی دیگر به نام‌های آلن راس‌بریجر، سردبیر روزنامه گاردین بریتانیا، اسما جهانگیر، فعال حقوق بشر پاکستان، بازیل فرناندو همراه با کمیسیون حقوق بشر آسیا و همچنین بیل مک‌کیبن فعال محیط‌زیست از آمریکا، برندگان جایزه "نوبل آلترناتیو" در سال ۲۰۱۴ بودند.

ادوارد اسنودن، همکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا تمامی اطلاعات طبقه‌بندی شده و محرمانه از برنامه‌های جاسوسی ایالات متحده از جمله برنامه شنود "پریزم" را در اختیار روزنامه گاردین قرار داد.

آلن راس‌بریجر، سردبیر گاردین، تیمی به سرپرستی گلن گرین‌والد را مسئول پیگیری، تحقیق و تهیه گزارش از این موضوع کرد. به این تیم سپس کارشناسان فناوری، وکلا و مشاوران مسائل امنیتی اضافه شدند.

به نوشته اعضای کمیته انتخاب جایزه "نوبل آلترناتیو" این روزنامه‌ بریتانیایی با رعایت اصول "روزنامه‌نگاری مسئولانه و مبتنی بر منافع عمومی" با مقاومت نشان دادن در برابر مخالفت‌ها، دست به افشاگری اقدامات غیرقانونی سازمان‌ها و دولت‌ها زد.

جایزه نوبل آلترناتیو که در اصل " Right Livelihood Award" نام دارد، از سال ۱۹۸۰ به فعالان حقوق‌بشر، محیط زیست، صلح، بهداشت و آموزش اهدا می‌شود. این جایزه برخلاف نامش، ارتباطی با جایزه نوبل ندارد، اما یکی از جایزه‌های معتبر در زمینه حقوق‌بشر، محیط زیست و توسعه به شمار می‌رود.

تا کنون ۱۵۳ شخصیت و سازمان از ۶۴ کشور به دلیل مقاومت در برابر مشکلات و "یافتن راه‌کار برای مشکلات عاجل عصر حاضر و اجرای موفقیت‌آمیز آن‌ها" برنده جایزه نوبل آلترناتیو شده‌اند. مبلغ نقدی این جایزه امسال یک‌و‌نیم میلیون کرون سوئد، برابر با ۱۶۲ هزار یورو است و از سوی اهداکنندگان خصوصی تأمین می‌شود.

DW.DE

wikileaks-veroeffentlicht-251-287-vertrauliche-tel-595x396.jpg

آسانژ اسناد جدیدی را در زمینه فعالیت گوگل برای آمریکا منتشر کرد

بنیانگذار ویکی‌ لیکس اسناد جدیدی را در زمینه فعالیت گوگل برای وزارت خارجه آمریکا منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دیلی میل در گزارشی تحت عنوان حمله بنیانگذار ویکی‌ لیکس به گوگل گزارش داد که جولیان آسانژ در کتاب خود که قرار است اول دسامبر سال جاری میلادی (10 آذرماه) رونمایی شود، اسناد جدیدی را در زمینه فعالیت گوگل برای وزارت خارجه آمریکا منتشر کرده است.

آسانژ این اسناد را در کتاب خود پس از دیدار با "اریک اشمیت" رئیس گوگل و "جرد کوهن" یکی از اعضای هیئت رئیسه گوگل در سال 2011 فاش کرده و اعلام کرده است که شرکت گوگل به اف‌ بی‌ آی و سیا را برای دسترسی نامحدود به ارتباطات کاربرانش داده که چنین دسترسی بدون تایید دادستان یا حکم دادگاه میسر نیست.

بنیانگذار ویکی‌ لیکس همچنین هزاران صفحه اطلاعات محرمانه دیپلماتیک آمریکا درباره افغانستان و عراق را در سایت خود افشا کرده است. علاوه بر این آسانژ در سوئد نیز برای بازجویی به اتهام سوء رفتار جنسی تحت پیگرد حقوقی قرار دارد اما حامیان او بیم دارند تلاش به استرداد به سوئد برنامه طرح ریزی شده واشنگتن برای محاکمه کردن وی در ایالات متحده است.

مقامات سوئدی و دو زنی که آسانژ را متهم کرده اند انگیزه سیاسی دستگیری او را رد می کنند.

آسانژ اسناد جدیدی را در زمینه فعالیت گوگل برای آمریکا منتشر کرد

مهر

016012945_4032222.jpg

"سازمان‌های جاسوسی آمریکا و بریتانیا، خالقان ویروس رجین"

کارشناسان می‌گویند، ویروس کامپیوتری رجین را سازمان‌های «ان اس ای» و «جی سی اچ کیو» روانه دنیای مجازی کرده‌‌اند. رجین می‌تواند سال‌ها به‌طور ناشناس کامپیوترها را کنترل کند و حتی در حالت آفلاین فعال باشد.

وبسایت «اینترسپت» که اخبار و اسناد مربوط به افشاگری‌های ادوارد اسنودن را منتشر می‌کند، گزارش داد که "رجین" (Regin) از بدافزارهای ویژه جمع‌آوری اطلاعات «سازمان‌ امنیت ملی» آمریکا

(ان اس ای) و سازمان جاسوسی «جی سی اچ کیو» بریتانیا است.

نخستین بار شرکت «سیمانتک» از فعالیت ویروس رجین گزارش داده بود. سازمان‌های جاسوسی آمریکایی و بریتانیایی این ویروس را در سال ۲۰۰۸ به جریان انداخته و در سال ۲۰۱۱ فعالیت آن را متوقف کرده بودند.

شرکت سیمانتک معتقد است که این ویروس دوباره در سال ۲۰۱۳ فعال شده و هم‌اکنون نیز در حال دزدیدن اطلاعات از کشورها، شرکت‌ها، مؤسسات تحقیقاتی و اشخاص حقیقی است. علاوه بر دزدی اطلاعاتی، رجین می‌تواند از صفحه کامپیوترهای آلوده اسکرین‌شات بگیرد، ماوس کامپیوتر و صفحه‌کلید را کنترل کند و حتی اطلاعات حذف شده را بازسازی نماید.

018082544_4010222.jpgفعالیت رجین در کشورهای گوناگون

حدود نیمی از کامپیوترهایی که دچار این ویروس شده‌اند به مؤسسه‌ها و شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی و تلفنی تعلق دارند. «بلگاکوم» بلژیک یکی از عمده‌ترین این شرکت‌ها به‌شمار می‌رود.

مؤسسه‌های آلمانی که مأموریت ردیابی جاسوسی در دنیای مجازی را دارند، معتقدند که رجین به کامپیوترهای دولتی این کشور راه نیافته، اما به گفته کارشناسان شرکت «کاسپرسکی»، شبکه‌های اینترنتی آلمان هم آلوده به رجین هستند.

شرکت مخابراتی آلمانی «تله‌کوم» گزارش داد که از سال‌ها پیش ویروس رجین را شناسایی کرده و برنامه‌های مناسبی برای مقابله با آن تولید نموده است.

بر اساس داده‌های شرکت سیمانتک، روسیه و عربستان بیش از کشورهای دیگر هدف این ویروس قرار گرفته‌اند. مکزیک، بلژیک، اتریش ایران، ایرلند، افغانستان، هندوستان، و پاکستان نیز در فهرست سیمانتک قرار دارند.

                                                                                                                                                             گستر‌ه‌ی نفوذ ویروس رجین در جهان

محمود واعظی، وزیر ارتباطات ایران نفوذ رجین به کامپیوترهای این کشور را تکذیب کرد. وی ضمن بیان این که «مرکز مخابراتی امام خمینی» قابلیت شناسایی ویروس‌ها و نرم‌افزارهای خارجی را دارد، تاکید نمود: «ما تاکنون گزارشی از ورود ویروس رجین نداشته‌ایم.»

DW.DE

9o_882881-3.jpg

اسنودن از پناهنده شدن به آلمان صرف نظر کرده است

عامل افشای جاسوسی اطلاعاتی آمریکا از شهروندان کشورهای جهان از درخواست خود برای پناهندگی به آلمان چشم پوشی کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاگس اشپیگل، "ادوارد اسنودن" کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) دیگر به دنبال پناهنده شدن به آلمان نیست. بر این اساس عامل افشای جاسوسی اطلاعاتی آمریکا از شهروندان و مقامات کشورهای جهان از تقاضای پناهندگی خود صرفنظر کرده است.

این مطلب در پی درخواست توضیح حزب چپ های آلمان از دولت این کشور مطرح شده است. این در حالی است که پناهندگی اسنودن در ماه آگوست تا سه سال دیگر توسط روسیه تمدید شده است. دولت آلمان پیشتر در تابستان 2013 درخواست پناهندگی اسنودن را به بهانه وجود مشکلات رسمی، رد کرده بود.

طبق این گزارش حزب چپ ها در درخواست خود به دنبال یافتن پاسخ به این سوال بوده که دولت آلمان در ازای افشاگری های اسنودن، چگونه به وی پاداش داده است. با این حال دولت آلمان اعلام کرده این اقدامات نیازی به پاداش نداشته زیرا در مجموع حرف تازه ای را مطرح نکرده است.

گفتنی است افشاگری های اسنودن 31 ساله از اقدامات سازمان های جاسوسی آمریکا و انگلیس انتقادهای زیادی را متوجه دولت های این دو کشور کرد به گونه ای که دستگاه قضایی آمریکا وی را به اتهام افشای اطلاعات محرمانه و تهدید امنیت ملی تحت تعقیب قرار داد.

مهر

baghdadi-cia222.jpg

ادوارد اسنودن: داعش ساخته آمریکا، انگلیس و اسرائیل است

آژانس امنیت ملی آمریکا با همکاری آژانس امنیت انگلیس و مرکز اطلاعات و ماموریت‌های ویژه موساد زمینه را برای پیدایش داعش فراهم کردند. «ادوارد اسنودن» کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا فاش کرد که آمریکا، انگلیس و اسرائیل گروه تروریستی داعش را به وجود آورده‌اند.

به گزارش ایلنا به نقل از سومریه نیوز، اسنودن فاش کرد که آژانس امنیت ملی آمریکا با همکاری آژانس امنیت انگلیس و مرکز اطلاعات و ماموریت‌های ویژه موساد زمینه را برای پیدایش داعش فراهم کردند.

بر اساس اسنادی که اسنودن فاش کرده است، سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا، انگلیس و اسرائیل برای به وجود آمدن یک گروه تروریستی که بتواند همه تندرو‌ها را از سراسر جهان در یک مکان جمع كند، همکاری کردند.

این اسناد نشان می دهد كه عملیات گردآوری تندروهای جهان در یک مکان «لانه زنبور» نام دارد.

همچنین بر اساس اسنادی که اسنودن فاش کرده است، سازمان امنیت ملی آمریکا طرح قدیمی انگلیسی‌ها به نام لانه زنبور را برای حمایت از اسرائیل اجرایی كرده است.

بر اساس این طرح، دینی با شعارهای اسلامی و مجموعه‌ای از احکام تند به وجود می‌آید که هیچ گونه اندیشه مخالف یا رقیب خود را نمی‌پذیرد.

ایلنا

گزارشی دیگر از گلوبال ریسرچ در همین رابطه:

ISIS Leader Abu Bakr Al Baghdadi Trained by Israeli Mossad, NSA Documents Reveal

The former employee at US National Security Agency (NSA), Edward Snowden, has revealed that the British and American intelligence and the Mossad worked together to create the Islamic State of Iraq and Syria (ISIS).

Snowden said intelligence services of three countries created a terrorist organisation that is able to attract all extremists of the world to one place, using a strategy called “the hornet’s nest”.

NSA documents refer to recent implementation of the hornet’s nest to protect the Zionist entity by creating religious and Islamic slogans.

According to documents released by Snowden, “The only solution for the protection of the Jewish state “is to create an enemy near its borders”.

Leaks revealed that ISIS leader and cleric Abu Bakr Al Baghdadi took intensive military training for a whole year in the hands of Mossad, besides courses in theology and the art of speech.

globalresearch

IMG0822222.jpg

4 توصیه امنیتی اسنودن به کاربران اینترنت /                                                             

                                                                   فیس‌بوک و گوگل خطرناک‌ترین سرویس‌ها

با پیشرفت علم و فناوری، یکی از نگرانی‌های کاربران اینترنتی افشا شدن اطلاعات هویتی یا هک شدن حساب‌های شخصی‌شان در فضای اینترنتی و مجازی است. ادوارد اسنودن در همین راستا بزرگترین افشاگر تاریخ جاسوسی اطلاعات جهان 4 توصیه به کاربران اینترنتی ارائه کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، ادوارد اسنودن افشاگر بزرگترین توطئه و جاسوسی اطلاعات جهان است که اسناد محرمانه طبقه بندی شده‌ ای از برنامه‌ های فوق سری مقامات امریکایی را در اختیار نشریات امریکایی مانند گاردین، نیویورک تایمز و واشنگتن پست قرار داده بود، 4 توصیه مهم امنیتی را به کاربران اینترنتی ارائه داده تا بتوانند اطلاعات خود را از دست هکرها محفوظ نگه دارند.

* هرگز نگویید، من که اطلاعاتی برای مخفی کردن ندارم

اسنودن می گوید: زمانی که با کاربران اینترنتی مواجه می شوید و از آنها می خواهید که اطلاعات شخصی و امنیتیشان را محفوظ نگه دارند، می گویند:"ما که چیزی برای مخفی کردن در فضای اینترنتی و مجازی نداریم." کاربرانی که چنین جمله ای را بر زبان می آورند همانند این است که می گویند:"من برایم اهمیتی ندارد که اطلاعات شخصیم فاش شود!" اما در پاسخ به این کاربران باید گفت، مسلما هر شخصی اطلاعات مهمی از خود، خانواده، حساب بانکی و ... دارد که می تواند برای هکرها جذاب باشد. هکرها به کوچکترین اطلاعات شما نیز علاقه مند هستند پس دیگر این جمله را تکرار نکنید.

*حساب های کاربری خود در دراپ باکس را ببندید

دراپ باکس، یک جعبه‌ ی آنلاین برای اطلاعات کاربران است. این سرویس به کاربران اجازه می‌ دهد تا فایل‌ هایشان را در یک فضای مجازی، ذخیره و بین سایر سیستم هایی که می ‌خواهند به اشتراک بگذارند. دراپ باکس روی سیستم عامل‌ های مختلف مانند ویندوز، مک، لینوکس و .. قابل اجراست.

اسنودن معتقد است:"دراپ باکس، یکی از راه های جاسوسی و نفوذ به اطلاعات کاربران است. پس بایستی حساب های کاربری خود در دراپ باکس را ببندید."

* فیس بوک و گوگل ، سرویس امنیتی و خطرناک

بزرگترین هکر تاریخ معتقد است: "فیس بوک و گوگل جزو خطرناک ترین سرویس هایی هستند که به سادگی و بدون آگاهی کاربران اطلاعات آنها را به سرقت می برند. پس مراقب اطلاعات امنیتی خود در این 2 سرویس باشید."

* اس ام اس هایی با محتوای اطلاعات شخصی ارسال نکنید

فضاهای اینترنتی به شدت تحت کنترل هستند از ارسال پیامک در اپلیکشن هایی مانند شبکه های اجتماعی که با اینترنت در ارتباط هستند نیز بپرهیزید.

مهر

snowden1-3.jpg

جمع‌آوری میلیونی عکس توسط آژانس امنیت ملی آمریکا

برمبنای تازه‌ترین افشاگری ادوارد اسنودن، آژانس امنیت ملی آمریکا (ان.اس.ای) انبوهی از عکس انسان‌ها را از اینترنت جمع‌آوری کرده تا برای تشخیص هویت افراد از آنها بهره گیرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" در ارتباط با تازه‌ترین افشاگری ادوارد اسنودن، همکار پیشین "آژانس امنیت ملی" آمریکا، نوشته است که هدف سازمان‌های امنیتی آمریکا از جمع‌آوری گسترده عکس انسان‌ها از اینترنت مقایسه آنها با نرم افزارهای تشخیص هویت و تعیین هویت افراد در هر نقطه جهان بوده است.

برمبنای اطلاعات جمع‌آوری شده مربوط به سال ۲۰۱۱ میلادی آژانس امنیت ملی آمریکا روزانه میلیون‌ها عکس جمع‌آوری می‌کرده و از این مجموعه ۵۵ هزار عکس با کیفیت مناسب را برای تشخیص هویت افراد به کار می‌برده است.

اطلاعات فاش شده نشان می‌دهند که سازمان امنیت ملی آمریکا همچنین در پی جمع‌آوری اثر انگشت و هرگونه اطلاعات بیومتریک دیگر مربوط به افراد مختلف بوده است.

گفته می شود که مهم‌ترین نرم‌افزار آژانس امنیت ملی آمریکا نامش "Tundra Freeze" نام دارد و می‌تواند هویت افراد را حتی زمانی که فرد موی سرش را از ته تراشیده باشد، تشخیص دهد. این نرم افزار اما در ارتباط با سبیل افراد با مشکل روبرو می‌شود.

سخنگوی سازمان امنیت ملی آمریکا حاضر نشد به سوال خبرنگار روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" در ارتباط با دسترسی این سازمان به بانک اطلاعاتی وزارت امور خارجه آمریکا پاسخ گوید.

به گزارش دویچه وله، این سخنگو همچنین پاسخی به این سوال نداد که آیا عکس‌هایی که برای صدور ویزا تحویل سفارت‌خانه‌های آمریکا داده می‌شوند در جایی ذخیره می‌شوند یا نه.

حدود یک سال پیش بود که افشاگری‌های ادوارد اسنودن، همکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا، جنجال‌های فراوانی در سراسر جهان برانگیخت. شنودهای تلفنی میلیونی سازمان امنیت ملی آمریکا سبب شد که این سازمان با انتقادهای فراوان جهانی مواجه شود.

ایسنا

sno-3.jpgاسنودن اعلام کرد وی را در آمریکا به عنوان جاسوس آموزش داده اند

خبرگزاری «ریا نووستی»/ "ادوارد اسنودن" کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا که پناهندگی موقت در روسیه دریافت کرده، بیانات مقامات ایالات متحده در باره گویا کار وی به عنوان مدیر معمولی سیسستم های رایانه ای را تکذیب کرد.

اسنودن در اولین مصاحبه خود با تلویزیون آمریکا که روز چهارشنبه شبکه تلویزیونی NBC بخش هایی از آنرا منتشر کرد، اظهار داشت: "مرا به عنوان جاسوس به معنای سنتی این کلمه آموزش داده اند و به این معنا من در خارج تحت پوشش زندگی کرده و وانمود می کردم کاری را انجام می دهم که در واقع انجام نمی دادم. من حتی خود را به نام واقعی خود معرفی نمی کردم".

اسنودن در سال 2013 با افشای برنامه های گسترده جاسوسی سرویس های اطلاعاتی آمریکا جنجال بزرگی را بر انگیخت. به دنبال آن مقامت آمریکا اعلام کرد اسنودن به عنوان مدیر معمولی سیسستم های رایانه ای در تعدادی از شرکت های همکاری کننده با سازمان سیا و آژانس امنیت ملی آمریکا کار می کرد. خود اسوندن می گوید متخصص فنی بوده، در بالاترین سطح برای دولت آمریکا کار کرده، در آکادمی ضد اطلاعات تدریس کرده و تحت پوشش در عملیات سازمان سیا و آژانس امنیت ملی آمریکا شرکت می نمود.

کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا گفت: "به این ترتیب وقتی آنها می گویند مدیر معمولی سیسستم در سطح پایین بوده و نمی دانم درباره چه صحبت می کنم ، آنها همه را گمراه می کنند".

پیشتر شبکه تلویزیونی NBC اعلام کرده بود دیدار "برایان ویلیامز" مجری تلویزیون با اسنودن روز 21 ماه مه در یکی هتل های مسکو انجام شده وئ نزدیک چهار ساعت طول کشیده است.

ریا نووستی

snowden2.jpgپوتین در باره اسنودن گفت: روسیه به تحویل مدافعان حقوق بشر تن نمی دهد

"ولادیمیر پوتین" (Vladimir Putin) رییس جمهور روسیه اعلام کرد خود آمریکایی ها تقصیر کرده اند که "ادوارد اسنودن" کارمند سابق سرویس های اطلاعاتی این کشور در سالن تراتنزیت فرودگاه مسکو پیدا شود، و اما آنچه به روسیه مربوط است، کشور ما هرگز با تحویل مبارزان راه حقوق بشر موافقت نمی کند.

پوتین در همایش بین المللی اقتصتدی سن پترزبورگ گفت: "آمریکایی ها در پی پیدا شدن اسنودن در سالن ترانزیت روسیه جنجال راه انداخاتند ولی ما چه گزینه ای داشتیم؟ معلوم شده که هیچ کس برای پذیرش اسنودن آمادگی ندارد و اما آنچه به روسیه مربوط است، ما هر گز با تحویل کسانی که برای دفاع از حقوق بشر فعالیت می کنند، موافقت نمی نماییم".

رییس جمهور روسیه با یاداوری این که آمریکایی ها حتی هواپیماهای حامل روسای جمهور کشورهای خارجی را مجبور به فرود می کردند، خاطر نشان کرد: "ممکن بود هواپیمای حامل اسنودن در هر جایی از سوی آمریکایی ها توقیف شود".

یادآور می شود اسنودن در ماه ژوئن سال 2013 تعدادی از اسناد سری در خصوص برنامه های سرویس های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا در زمینه جاسوسی اینترنتی را به روزنامه های "واشینگتن پست" و "گاردین" واگذار کرد. به گزارش آژانس امنیت ملی آمریکا ممکن است حدود 200 هزار سند سری در اختیار خبرنگاران قرار داده شده باشد. اسنودن پس از واگذاری این اسناد ابتدا به هنگ کنگ و سپس به مسکو پرواز کرده و از روسیه درخواست پناهندگی نمود. وی در ماه اوت سال 2013 میلادی گواهینامه پناهندگی موقت یک ساله را در روسیه دریافت نمود.

ریا نووستی

IMG18023519.jpgآمریکا در انگلیس بزرگترین قطب جاسوسی‌ خارجی‌اش را ایجاد می‌کند

واشنگتن قصد دارد تا مبلغ 317 میلیون دلار برای تغییر پایگاه‌ نظامی خود در انگلیس و تبدیل آن به بزرگترین قطب جاسوسی خارج از آمریکا هزینه کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ، به نوشته روزنامه ایندیپندنت، این تغییر و تبدیل احتمالا 2017 کامل می‌شود. این قطب که عملیات جاسوسی و اطلاعاتی در آفریقا را پوشش می‌دهد، 1250 پرسنل خواهد داشت که نمایندگانی از آژانس اطلاعاتی انگلیس نیز از جمله آن‌ها خواهند بود.

پایگاه رویال ایرفورس کرافتون که پایگاه نیروی هوایی آمریکا در نورث همپتون‌شایر است، در حال حاضر به عنوان پشتیبان ارتباطات جاسوسی سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) فعالیت می‌کند. گمان می رود که این پایگاه مسئول تامین پشتیبانی برای حملات پهپادی آمریکا علیه القاعده در یمن و حملات هماهنگ کننده در خاورمیانه و آفریقا باشد.

این پایگاه همچنین به صورت مستقیم با آژانس اطلاعات انگلیس در ارتباط است.

بنابر گزارش‌های موجود، پایگاه رویال ایرفورس کرافتون در نورث همپتون‌شایر انگلیس برای جمع آوری داده‌ها از شبکه‌ جهانی پایگاه‌های جاسوسی در داخل سفارتخانه‌های آمریکا مورد استفاده قرار گرفته و این اطلاعات را به واشنگتن ارجاع می‌دهد.

اسناد محرمانه که توسط ادوارد اسنودن، مقاطعه کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا به خبرنگاران داده شد، نشان می‌دهد که آمریکا در کنار سایر اعضای ائتلاف اشتراک اطلاعاتی انگلیسی‌زبان‌ها موسوم به باشگاه "پنج چشم" از رهبران جهان و سیاستمداران ارشد از جمله رهبران کشورهای متحد ایالات متحده جاسوسی می‌کرده است.

هر زمان که این پروژه کامل شود، تمرکز بیشتری بر پایگاه رویال ایرفورس کرافتون گذاشته می‌شود که هدف آن پشتیبانی از فعالیت‌هایی شامل عملیات‌ تهاجمی جهانی است و اخیرا هم سازمان‌ دهی‌های امنیتی خود را تشدید کرده است.

سیاستمداران و فعالان می‌گویند که یک ضرورت فوری برای بررسی عمومی فعالیت‌های این پایگاه همزمان با افزایش نگرانی‌ها در این باره وجود دارد که انگلیس با هیات‌های آمریکایی در پایگاه‌ هوایی کرافتون همکاری می‌کند.

تام واتسون، نماینده پارلمان از حزب کارگر و وزیر پیشین دفاع انگلیس گفت: هزینه جدید این تاسیسات در پایگاه هوایی مذکور به مبلغ 317 میلیون دلار شوکه کننده است. شکی در این نیست که فعالیت‌های ارتباطاتی باید کاملا مورد بررسی قرار گیرد و سازماندهی و مدیریت استفاده از این پایگاه به روز شود.

لیندیس پرس، یکی از هماهنگ کنندگان کمپین مسئولیت پذیری پایگاه‌های هوایی آمریکا گفت: این تغییر و تبدیل گسترده و جدید در این پایگاه‌ هوایی برای ارتش و دولت آمریکا از اهمیت ویژه‌ برخوردار است اما آنچه که پارلمان یا وزارت دفاع انگلیس می‌گویند، چیست؟ مساله پرداختن به فعالیت پایگاه‌های آمریکا در پارلمان انگلیس مورد مناظره قرار گرفته که یک مناظره معنادار و معتبر است و از جانب مردم انگلیس مطرح شده است.

​ایسنا

mkmde-2.jpgاز آژانس جاسوسی انگلیس شکایت شد

سازمان بین المللی حمایت از حریم خصوصی بر ضد برنامه های آژانس جاسوسی انگلیس شکایت کرده است.

به نوشته شماره امروز روزنامه گاردین در اینترنت: سازمان بین المللی حمایت از حریم خصوصی روز سه شنبه با طرح یک شکایت حقوقی در دادگاه اختیارات تحقیقاتی (آی پی تی) خواستار غیرقانونی شدن فنون مربوط به هک کردن شد که طبق اسناد فاش شده، تلفن های همراه را نیز هدف قرار می دهد.

آی پی تی یک دادگاه نیمه سری است که با اختیارات وسیع به شکایات درباره ام آی پنج، ام آی شش، جی سی اچ کیو و استفاده از اختیارات جاسوسی توسط دولت، پلیس و مقامات محلی انگلیس رسیدگی می کند. بسیاری از جلسات آن غیرعلنی برگزار می شود.

به گفته این سازمان، اقدام مقر ارتباطات دولت انگلیس (جی سی اچ کیو) که آژانس نظارتی دولتی انگلیس- معادل آژانس امنیت ملی آمریکا (ان اس ای) - است، در توسعه برنامه های جاسوسی اش برای کنترل از راه دور دوربین و میکروفون های رایانه ای بدون رضایت کاربران غیرقانونی بوده است.

این ادعا در پی افشاگریهای ادوارد اسنودن درباره عملیات جاسوسی جمعی جی سی اچ کیو و ان اس ای همتای آمریکایی اش مطرح می شود.

در این سند بیست و یک صفحه ای جزئیات مجموعه ای از بدافزارها - نرم افزاری که برای کنترل یا تخریب رایانه فرد دیگر طراحی می شود- ارائه شده است. جزئیات این برنامه ها که اسامی عجیبی از قبیل Warrior Pride, Gumfish, Dreamy Smurf, Foggybottom and Captivatedaudience دارند،‌ در گاردین و مجله اینترنتی اینترسپت منتشر شده است.

سازمان بین المللی حمایت از حریم خصوصی ادعا می کند، این بدافزارها جاسوسی در مورد هر گونه مطالب ذخیره شده را امکان پذیر می سازد و بدتر آنکه وسایل آسیب پذیر را در معرض حملات دیگران از جمله کلاهبرداران از کارتهای اعتباری قرار می دهد و بدین ترتیب اطلاعات شخصی کاربران در معرض خطرات وسیعتری قرار می گیرد.

این سازمان ضمن اذعان به اینکه معلوم نیست چه تعداد رایانه یا تلفن همراه آلوده شده است، خاطرنشان می کند اسناد فاش شده نشان می دهد آژانس های جاسوسی توانایی استفاده از این برنامه را در مورد میلیونها رایانه و وسایل دیگر در سراسر جهان دارند.

این شکایت جدیدترین مورد در یک سری شکایتهای حقوقی از طرف گروههای آزادی های مدنی در پی افشاگریهای اسنودن است.

دادگاه اختیارات تحقیقاتی (آی پی تی) قبلا رسیدگی به شکایات مطرح شده در مورد استفاده جی سی اچ کیو و ان اس ای از برنامه های رهگیری جمعی از قبیل پریزم و تمپورا -Prism and Tempora- را شروع کرده است. ادعاهای دیگری علیه دیگر دولتهای اروپایی در دادگاه حقوق بشر اروپا و سازمان توسعه و همکاری اقتصادی مطرح شده است که به سوء‌استفاده از تجهیزات مخابراتی مربوط می شود.

خبرآنلاین

snowde.jpgپارلمان آلمان جزئیات شنود را از زبان اسنودن می‌شنود

نمایندگان پارلمان آلمان تصمیم گرفته‌اند سوالات خود پیرامون شنود و تجسس ارتباطات دیجیتال شهروندان آلمان از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا را بی‌واسطه با ادوارد اسنودن در میان بگذارند و پاسخ‌های او را مستقیم بشنوند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، قانون‌گذاران آلمانی تصمیم گرفتند تا سوالات خود درباره جاسوسی گسترده ارتباطات دیجیتال شهروندان آلمان از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا را بی‌واسطه از پیمان‌کار سابق این سازمان و افشاگر این رسوایی٬ ادوارد اسنودن٬ بپرسند.

به گزارش خبرگزاری رویترز٬ رودریش کیزه‌وتر٬ سرپرست محافظه‌کار کمیته ویژه بررسی فعالیت‌های آژانس امنیت ملی آمریکا در آلمان که در پارلمان آلمان تشکیل شده٬ اعلام کرد: اکثریت اعضای این کمیته تصمیم گرفته‌اند که دیدگاه‌های اسنودن را مستقیم و بی‌واسطه بشنوند.

هنوز تصمیم قطعی درباره چگونگی مشارکت ادوارد اسنودن در روند پاسخ‌گویی به این سوالات گرفته نشده است. این که آیا ادوارد اسنودن که با دریافت پناهندگی موقت همچنان در روسیه به سر می‌برد٬ برای پاسخ‌گویی به پرسش‌های نمایندگان پارلمان آلمان به برلین دعوت خواهد شد، هنوز مبهم است اما پارلمان به زودی درباره آن تصمیم‌گیری خواهد کرد.

واهمه ادوارد اسنودن و وکلا و مشاورانش این است که با توجه به حساسیت موضوع٬ ورود او به خاک هر کشوری که از هم‌پیمانان آمریکا است، موجب بازداشت و استرداد او به ایالات متحده شود. اگرچه افشاگری‌های اسنودن درباره شنود ارتباطات دیجیتال شهروندان آلمان و رهگیری مکالمات آنگلا مرکل٬ صدراعظم این کشور٬ روابط دوستانه واشنگتن و برلین را تیره کرده است.

نماینده حزب سبزهای آلمان در کمیسیون پارلمانی، از عدم همکاری دولت این کشور در پرونده شنود تلفنی انتقاد کرد. دولت آلمان پس از افشای فعالیت‌های جاسوسی آمریکا از مقامات آلمانی، نگران تیرگی مناسبات برلین و واشنگتن است.

ادوارد اسنودن تا کنون به‌صورت ویدئو‌کنفرانس در بسیاری از رویدادهای مهم از جمله در نشست شورای اروپا شرکت کرده و می‌تواند از طریق ارتباطات آنلاین پاسخ‌گوی سوالات نمایندگان پارلمان آلمان هم باشد٬ اما برخی از قانون‌گذاران آلمانی از احزاب مخالف سبز و چپ‌گرا می‌گویند او تنها در صورتی می‌تواند آزادانه عقایدش را بیان کند که در آلمان حضور یابد.

ایسنا

0-3.jpg

اسنودن: همه مردم تحت نظارت و جاسوسی مداوم هستند

افشاگر آژانس امنیت ملی آمریکا گفت: هم‌اکنون شرایط به گونه‌ای است که کل جمعیت‌ جهان به جای

یک فرد خاص، تحت برنامه‌های دائم نظارت و جاسوسی زندگی می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ، به نقل از صدای روسیه، ادوارد اسنودن، مقاطعه‌کار سابق و افشاگر آژانس امنیت ملی آمریکا که اطلاعات مربوط به برنامه‌های جمع‌آوری داده‌های دولت واشنگتن را افشا کرده است، از طریق ارتباط تصویری در محل برگزاری نشستی در تورنتوی کانادا گفت:  نظارت دولتی در حال حاضر حسن تعبیری برای نظارت گسترده است.

وی افزود: این برنامه‌های نظارتی دیگر بر مبنای اقدامات سنتی استراق سمع هدفمند در خصوص مظنونین خلافکار نیست، بلکه این برنامه تماس‌های تلفنی، ایمیل‌ها، متن پیغام‌ها، سایت‌های جست‌وجو شده، اینکه شما چه چیزی می‌خرید، دوستانتان چه کسانی هستند، کجا می‌رود و چه کسی را دوست دارید، پوشش می‌دهد.

این ارتباط تصویری زمانی برقرار شد که دو تن از مناظره‌کنندگان از جمله ژنرال‌ مایکل هایدن، رئیس پیشین اداره امنیت ملی آمریکا و آلن درشویتز، وکیل مشهور آزادی‌های مدنی و استاد قانون دانشگاه هاروارد به نفع عنوان این مناظره مبنی بر "حل و فصل برنامه‌ نظارت دولتی، یک دفاع مشروع از آزادیمان است" صحبت می‌کردند.

در مقابل آن‌ها گلن گرینوالد، خبرنگاری که کارش برمبنای اطلاعات افشا شده از سوی اسنودن است و الکسینر اوهانیان، یکی از موسسان وب‌سایت رسانه‌های اجتماعی "ردیت" قرار داشتند.

گرینوالد در مناظره ضمن محکوم کردن شعار آژانس امنیت ملی آمریکا گفت: منظور از برنامه نظارت دولتی چیست؟ مگر نه اینکه این برنامه با هدف شناسایی افرادی صورت می‌گیرد که به کشور لطمه وارد می‌کنند، اما سیستم واقعی نظارت دولتی هیچ ارتباطی با این مساله ندارد. برنامه نظارت دولتی در اصل از شعار واقعی آژانس امنیت ملی آمریکا مبنی بر "همه چیز را جمع‌آوری کنید" حمایت می‌کند.

ایسنا

9o_882881-2.jpg

اسنودن رییس دانشگاه گلاسگو شد

دفتر مطبوعاتی دانشگاه گلاسگوی اسکاتلند اعلام کرد، ادوارد اسنودن، مقاطعه‌کار سابق آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا به عنوان رییس این دانشگاه انتخاب شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از پایگاه اینترنتی صدای روسیه، ادوارد اسنودن، افشاگر اطلاعات محرمانه سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا که هم‌اکنون به روسیه پناهنده شده است، سمت ریاست دانشگاه گلاسگو را به صورت غیابی عهده‌دار شد.

وی با شرکت در یک کنفرانس ویدیویی از دانشجویان دانشگاه گلاسگو به خاطر انتخاب وی به عنوان رییس دانشگاه، قدردانی کرد. اسنودن همچنین از این که نتوانسته به صورت فیزیکی در مراسم معارفه شرکت کند، عذرخواهی کرد.

خبرگزاری اینترفاکس گزارش داد، اسنودن برای انجام وظایف خود، از جمله ارتباط با شورای دانشجویان لازم نیست از روسیه خارج شود.

ایسنا

944-p11.jpgمعتبرترین جایزه روزنامه نگاری آمریکا به پوشش خبری اسناد اسنودن

"پولیتزر" یکی از معتبرترین جوایز روزنامه نگاری در جهان است که امسال به نشریه های "واشینگتن پست" و "گاردین" اهدا شد. تقدیر هیئت داوران از افشاگران جاسوسی های آژانس امنیت ملی آمریکا حرکت معناداری برشمرده میشود.

برای "واشینگتن پست" و "گاردین" افتخار بزرگی است. این دو روزنامه جایزه "پولیتزر" در مهمترین بخش را از آن خود کردند.

بنا بر اعلام کمیته اعطای جوایز پولیترز در دانشگاه کلمبیا نیویورک، از نشریه آمریکایی "واشینگتن پست" به دلیل "افشای جاسوسی گسترده آژانس امنیت ملی ایالات متحده، بهویژه انتشار گزارش های پی درپی و روشنگر که به افکار عمومی کمک کردند، ابعاد موضوع را درک کنند" تقدیر شد.

به اعتقاد هیئت داوران، نشریه "گاردین" چاپ لندن نیز با "خبررسانی استدلالی خود سبب شد بحث جاسوسی دولتی و تضادهای موجود در عرصه حفظ امنیت و نقض حریم خصوصی گرم شود".

این دو روزنامه با انتشار افشاگری های ادوارد اسنودن، پیمانکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا، جنجالی دامنهدار بر پا کردند. از ژوئیه ۲۰۱۳ اسنادی که اسنودن از جاسوسی های آژانس امنیت ملی آمریکا و سرویسهای امنیتی همکار در اختیار دارد، منتشر شدهاند. در جریان این افشاگریها مشخص شده که آژانس امنیت ملی آمریکا نه تنها به شکل گسترده به کنترل ایمیل ها و گفت وگوهای تلفنی شهروندان کشورهای مختلف میپردازد، بلکه از سیاستمداران ارشد کشورهای هم پیمان ایالات متحده نیز جاسوسی میکند.

برندگان پولیتزر ۲۰۱۴

"واشینگتن پست" و "گاردین" در مصاف با نشریه "نیوزدی" گوی سبقت را ربودند. "نیوزدی" گزارشهای مفصلی در مورد خشونت پلیس منتشر کرده بود. جایزهای دیگر در بخش "روزنامهن گاری تحقیقی" به کریس همبی (Chris Hamby) رسید. این روزنامه نگار شبکه ای از وکلا و پزشکان را کشف کرده بود که با نیرنگ مانع م یشدند معدنچیان بیمار خسارت دریافت کنند.

روزنامه "بوستون گلوب" (Boston Globe) به دلیل "اطلاع رسانی تأثیرگذار و زنده" درباره انفجار در ماراتون بوستون در سال ۲۰۱۳ جایزه پولیترز را دریافت کرد.

به خبرگزاری رویترز هم به دلیل اطلاع رسانی در مورد تعقیب اقلیتی مسلمان در برمه و فشارها بر آن جایزه پولیترز اهدا شد.

دانا تارت، رماننویس زن آمریکایی، برای رمان "گلدفینچ" (The Goldfinch) که به "سهره" هم ترجمه شده، "جایزه ادبی پولیترز" را از آن خود کرد. این رمان روایتگر زندگی پسر نوجوانی است که مادرش در انفجار بمب کشته میشود. پسر ۱۳ ساله در ادامه به سرنخ هایی از یک راز برمی خورد.

از نظر هیئت داوران پولیترز، "دشمن داخلی، بردهداری و جنگ در ویرجینیا، ۱۸۳۲ – ۱۷۷۲" بهترین اثر تاریخی حاضر در بخش مسابقه بوده است. آلن تیلور در این کتاب به موضوع بردهداری در ایالت ویرجینیا، زادگاه جورج واشینگتن و توماس جفرسون (دو تن از رؤسای جمهور ایالات متحده)، پرداخته است.

جایزه پولیترز در بخش "بهترین زندگینامه" هم به "مارگارت فولر: یک زندگی جدید آمریکایی" اثر خانم میگن مارشال اهدا شد.

جایزه پولیتزر از سال ۱۹۱۷ اعطا میشود. مبتکر آن جوزف پولیتزر، ناشر نیویورکی بود. برندگان این جایزه ۷ هزار یورو هم به صورت نقدی دریافت میکنند. این جایزه در ۲۱ بخش مختلف اعطا می شود. جایزه اصلی که "خدمت به افکار عمومی" نامیده میشود، همواره به روزنامه ها تعلق می گیرد، نه به اشخاص.

هیئت داوران پولیتزر از ناشران و نویسندگان تشکیل شده است. برندگان را در چند مرحله و از میان هزاران اثری برمی گزینند که هرسال به دانشگاه کلمبیا در نیویورک ارسال میشوند.

DW.DE

آیا اوباما اجازه بهرهگیری از حفرههای امنیتی را به NSA داده است؟

آژانس امنیت ملی آمریکا، NSA پس از کشف حفره امنیتی "هارتبلید" و افشاگری درباره اطلاع پیشینی این سازمان از آن٬ در مخمصه جدیدی گرفتار شده. آیا دولت آمریکا موافق "مهندسی آسیبپذیریهای آنلاین" توسط سازمانهای جاسوسی است؟

با افشاگریهای صورتگرفته درباره سوءاستفاده آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) از حفرههای امنیتی و خودداری از اطلاعرسانی درباره آنها برای کمک به رفع این آسیب پذیری های اینترنتی٬ بحث درباره اقدامات این سازمان عظیم جاسوسی بار دیگر در آمریکا بالا گرفته است.

به گزارش نیویورکتایمز٬ باراک اوباما٬ رئیسجمهور آمریکا در پی افشاگریهای ادوارد اسنودن از NSA خواسته بود که در صورت کشف حفرههای عظیم و خطرناک در امنیت اینترنت٬ این سازمان "باید در اکثر شرایط" از آنها پردهبرداری کند تا به فرآیند رفع این آسیبپذیریها کمک کند٬ نه اینکه کشف این حفرهها را مسکوت بگذارد تا در جاسوسی سایبری یا حملات سایبری علیه دیگران از آنها بهره ببرد.

اما آنچه در دستور رئیس جمهور آمریکا آمده٬ راه آژانس امنیت ملی را برای امتناع از افشاگری درباره حفرهها و آسیبپذیریهای امنیتی در دنیای اینترنت باز میگذارد. آنها میتوانند با روزنه "در اکثر شرایط" که در این دستور آمده٬ همچنان به سوءاستفاده (Exploit) از این آسیبپذیریها ادامه دهند و از آنها راهی برای شکستن رمزگذاریها و تولید تسلیحات سایبری و نفوذ به سیستمها و شبکههای گوناگون در جهان بسازند.

باگ "خونریزی قلبی" دردسری جدید برای NSA 

حفره امنیتی "هارتبلید" یا "خونریزی قلبی" که گفته میشود از بزرگترین تهدیدهای امنیتی تاریخ اینترنت است٬ این روزها کار را برای آژانس امنیت ملی آمریکا سختتر از همیشه کرده است. ماجرا از آنجا آغاز شد که خبرگزاری بلومبرگ روز جمعه خبر داد NSA دستکم دو سال است که از وجود این باگ در معماری اینترنت باخبر است اما آن را اعلام نکرده تا بتواند در مواقع لزوم برای نفوذ به سیستمهای گوناگون در سراسر جهان از آن بهره ببرد.

بلافاصله پس از انتشار این گزارش در بلومبرگ٬ مقامات آژانس امنیت ملی آمریکا موارد مطرح شده در آن را با قاطعیت رد کردند. کاخ سفید هم مجبور به موضعگیری شد و اعلام کرد که هیچ آگاهی قبلی از وجود باگ "هارتبلید" نداشته است. به گفته کاخ سفید٬ موضع رسمی دولت این است که اگر چنین حفرههایی کشف شد باید بلافاصله اطلاعات آن در اختیار تولیدکنندگان نرمافزار و سختافزار کامپیوتری قرار گیرد تا تمهیدات لازم برای رفع آسیبپذیری اندیشیده شود.

باراک اوباما پس از افشاگریهای ادوارد اسنودن٬ کمیتهای از مشاوران خود را مامور بررسی زوایای ماجرا کرد تا مقدمات اصلاحات در آژانس امنیت ملی آمریکا هم فراهم شود. هنوز از نتایج بررسیهای این کمیته خبر دقیقی منتشر نشده اما به نظر میرسد قرار است تغییرات عمدهای در شیوههای جمعآوری اطلاعات از ارتباطات دیجیتال دستکم شهروندان آمریکایی صورت گیرد.

آیا سوء استفاده از حفرههای امنیتی پایان خواهد یافت؟

نیویورکتایمز میگوید یکی از پیشنهاداتی که به NSA ارائه شده پایان دادن به روند تضعیف سیستمهای رایج رمزگذاری دادهها و تعبیه Backdoor در سیستمهای کامپیوتری برای نفوذ به آنهاست. کمپانیهای بزرگ تکنولوژیک آمریکا هم پس از افشاگریهای اسنودن٬ بارها از مقامات دولتی خواستهاند که اقداماتی از این دست را متوقف کند.

با این حال٬ همین اقدامات در بسیاری از پروژههای بزرگ، برگ برنده آمریکا بوده است. مثلا در طراحی استاکسنت برای مختل کردن برنامه هستهای ایران٬ آمریکا از چهار حفره امنیتی که پیش از آن ناشناخته بود در عملیاتی بزرگ موسوم به "بازیهای المپیک" بهرهبرداری کرد و توانست دستکم به هزار سانتریفیوژ فعال ایران آسیب جدی وارد کند و به گفته برخی از تحلیلگران از همین طریق طرف ایرانی را وادار کند که به پای میز مذاکره بازگردد.

بحث درباره این موضوع حساس امنیتی ادامه خواهد داشت و برای روشن شدن نتایجش باید منتظر ماند. مقامات سازمانهایی نظیر NSA میگویند نباید آنقدر دست آنها در بهرهگیری از حفرههای امنیتی ناشناخته بسته بماند که به نوعی "خلع سلاح یکجانبه" منجر شود. آنها میگویند تامین امنیت ملی آمریکا کار بینهایت دشواری است که بهرهگیری از چنین تکنیکهایی را توجیه میکند.

DW.DE

017440937_30300.jpg

اتهامی تازه علیه آژانس امنیت ملی آمریکا: آگاهی از "هارتبلید"

خبرگزاری بلومبرگ اعلام کرد آژانس امنیت ملی آمریکا از دو سال پیش از وجود حفرهای امنیتی موسوم به "هارتبلید" که از بزرگترین تهدیدهای پیشروی دنیای اینترنت است٬ مطلع بوده. NSA این اتهامات را رد کرده است.

کشف یک آسیبپذیری مخوف امنیتی موسوم به "هارتبلید" (Heartbleed) بمب خبری دنیای فنآوری اطلاعات و امنیت آنلاین در روزهای گذشته بود. این باگ امنیتی که حاصل ضعفی در سیستم متنباز رمزگذاری دادهها در دنیای آنلاین است «مخربترین و گستردهترین آسیبپذیری تاریخ اینترنت» نام گرفته چون خطری است که بهطور بالقوه بیش از دو سوم کاربران اینترنت در جهان را تهدید میکند.

حالا خبرگزاری بلومبرگ در ساعات پایانی روز جمعه (۲۲ فروردین٬ ۱۱ آوریل) با انتشار گزارشی اختصاصی اعلام کرده که آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) دستکم دو سال است که از وجود این آسیبپذیری امنیتی آگاه است و به تناوب از این حفره برای نفوذ به سیستمهای کاربران گوناگون در سراسر جهان بهره گرفته است. اتهامی که این سازمان را زیر فشارها و انتقادات بیشتر و گستردهتری قرار خواهد داد.

بلومبرگ این خبر جنجالبرانگیز را به نقل از دو منبع آگاه منتشر کرده که با توجه به حساسیت موضوع نخواستهاند هویتشان افشا شود. با توجه به افشاگریهای گسترده و تکاندهنده ادوارد اسنودن درباره عملیات گسترده جاسوسی NSA حالا با انتشار این خبر حملات بیشتری متوجه این سازمان جاسوسی خواهد شد.

تحلیلگران و متخصصان امنیت میگویند آژانس امنیت ملی آمریکا با بهرهگیری از این حفره امنیتی میتوانست به همه پسوردها و اطلاعات خصوصی طیف گستردهای از کاربران دست یابد٬ اما با آگاه نکردن افکار عمومی نسبت به تهدیدهای آن٬ میلیونها نفر را در برابر هکرهای دولتی و دیگر مجرمان سایبری از دیگر کشورهای جهان بیدفاع و آسیبپذیر گذاشته است.

با این همه٬ NSA به سرعت به گزارش بلومبرگ واکنش نشان داده و قویا محتویات این گزارش را رد کرده است. به گفته مقامات این سازمان «آژانس امنیت ملی آمریکا از آسیبپذیری تازه کشفشده در سیستم OpenSSL بیخبر بوده و هر گزارشی که چیزی بر خلاف این مساله بگوید٬ نادرست است.»

هارتبلید چیست٬ چه میکند و برای مقابله با آن چه باید کرد؟

هارتبلید (خونریزی قلبی) نامی است که متخصصان دنیای امنیت برای یک ضعف بزرگ امنیتی در دنیای وب برگزیدهاند. آسیبپذیریهای امنیتی از طریق روزنههایی که باز میکنند به هکرها این امکان را میدهند که به سادگی به سیستمها و شبکههای ارتباطی و اطلاعاتی نفوذ کنند.

ریشه این باگ که از دسامبر ۲۰۱۱ به وجود آمده٬ در پروتکلهای امنیتی و روشهای مرسوم برای رمزگذاری دادهها است. با هارتبلید٬ دیگر حتی اگر از HTTPS هم که استفاده کنید٬ به طور بالقوه اطلاعاتتان در دسترس و دیدرس هکرها خواهد بود٬ چون این باگ در OpenSSL کشف شده که ستون بیش از ۶۶ درصد ارتباطات امن دنیای آنلاین است.

گفته میشود این آسیبپذیری در بسیاری از سرویسهای محبوب و پرکاربر جهان٬ از جمله جیمیل٬ یوتیوب٬ فیسبوک٬ اینستاگرم٬ یاهو٬ توییتر٬ آمازون٬ پینترست٬ تامبلر و ... هم یافته شده و به همین خاطر ممکن است اطلاعات حساس و خصوصی بسیاری از کاربران این سرویسها (از جمله رمزهای عبور و اطلاعات کارتهای اعتباری آنها) از همین طریق در طول دو سال گذشته در دسترس هکرها قرار گرفته باشد.

توصیه اکید متخصصان امنیت به کاربران اینترنت در شرایط کنونی این است که همه پسوردهای خود برای ورود به سرویسهایی که روزانه از آنها استفاده میکنند را در اسرع وقت تغییر دهند. اگر از پسوردهای مشابه برای سرویسهای گوناگون استفاده میکردید٬ حتما همه پسوردهای خود را تغییر دهید و برای هر سرویس پسوردی جداگانه تعیین کنید.

مدیران سیستم ها و شبکه های ارتباطی هم باید به سرعت بسته های امنیتی ارائه شده برای مقابله با هارتبلید را روی سرورهای خود نصب کنند تا کاربرانشان بیش از این در معرض تهدید هکرها قرار نگیرند.

DW.DE

IMG16261295-3.jpgسایه فضاحت جاسوسی آمریکا بر سفر مرکل به آمریکا

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان درحالی اوایل ماه آینده میلادی به دعوت رسمی باراک اوباما و در پاسخ به سفر رییس جمهوری آمریکا به برلین، راهی واشنگتن خواهد شد که ادامه جنجال ها درمورد جاسوسی های اینترنتی

و شنود غیرقانونی مکالمات تلفن مقام های اروپایی از سوی آمریکایی ها براین سفر سایه انداخته است.

به گزارش روز شنبه ایرنا،بعد از اینکه روزنامه انگیسی گاردین که نقش فعالی در افشای رسوای جاسوسی های تلفنی و اینترنتی دولت آمریکا از شهروندان و مقامات سایر کشورها داشت، از مخالفت واشنگتن با درخواست آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان برای دسترسی داشتن به پرونده جاسوسی اش در آژانس امنیت ملی آمریکا خبر داد، رسانه های آلمانی نیز این روزها از بالا گرفتن اختلاف ها در میان اعضای کمیسیون ویژه پارلمانی برای تحقیق از جاسوسی های اینترنتی و شنود غیرقانونی تلفن مرکل از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA)، خبر می دهند و در همین راستا دعوا بر سر پرسش از ادوارد اسنودن، پیمان کار و کارمند سابق سرویس مخفی آمریکایی NSA باعث ایجاد شکاف در کمیسیون تحقیقاتی این پرونده شده است.

فراکسیون های احزاب ائتلافی در نشست روز پنج شنبه خود از این مرجع خواسته خود را مبنی بر این که تصمیم گیری درباره شنیدن اظهارات اسنودن به تعویق افتد،پیش بردند درحالی که احزاب مخالف دولت بارها در برابر این تأخیر مقاومت کرده و به طور مشخص حزب چپ و سبزها خشمگینانه نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند.

چپ ها و سبزها احزاب ائتلافی دولت را متهم به ایجاد فرصت کردند و از این که دولت بر کار کمیسیون تأثیر گذاشته و مانع از روند طبیعی آن می شوند بشدت انتقاد می کنند.

هانس کریستیان اشتروبله، سیاستمدار با سابقه سبزها معتقد است که احزاب دموکرات/سوسیال مسیحی (CDU/CSU) به ریاست مرکل و همچنین سوسیال دموکرات (SPD) شریک ائتلافی دولت به رهبری زیگمار گابریل قصد دارند، تصمیم گیری در این باره را تا بعد از دیدار صدراعظم آلمان از ایالات متحده آمریکا که در آینده نزدیک انجام می گیرد، به تعویق بیندازند.

درهمین راستا،ˈکاتیا کیپینگˈ،رئیس حزب مخالف چپ نیز از آنگلا مرکل خواسته است تا اوایل ماه می به هنگام دیدارش از آمریکا از اسنودن حمایت کند.

این نماینده مجلس آلمان تاکید کرد: مرکل باید در گفت و گو با باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا خواستار آزادی رفت و آمد شود تا اسنودن بتواند، در کمیسیون تحقیقاتی شهادت دهد.

کیپینگ گفت: ˈترس و بزدلی در برابر آمریکایی ها باید سرانجام پایان گیرد. آنگلا مرکل نمی تواند به واشنگتن برود، بدون آن که درباره این جاسوسی صحبت کند. او باید در گفت و گو با اوباما برای تضمین امنیت اسنودن تلاش کند.ˈ

کمیسیون ویژه تحقیقاتی جاسوسی های اینترنتی آمریکایی ها در پارلمان آلمان هفته گذشته فعالیت خود را آغاز کرد و احزاب مخالف دولت نیز از همان ابتدای آغاز فعالیت این کمیسیون تقاضایی را درمورد دعوت از اسنودن ارائه داده و خواستار سرعت بخشیدن به این مسأله شدند اما احزاب حاکم دموکرات/سوسیال مسیحی و سوسیال دموکرات با آراء خود باعث شدند تا ابتدا دولت تا دوم ماه مه در این باره موضع گیری کند که تحت چه شرایطی امکان پرسش از اسنودن وجود دارد.

براساس این تصمیم رأی گیری درباره دعوت از شاهدان دیگر نیز که از جمله درباره شنیدن اظهارات رؤسای سرویس های مخفی آلمان و چند وزیر سابق از جمله رونالد پوفالا، وزیر سابق اداره صدراعظمی نیز به آینده موکول شده است که این مسئله با انتقاد شدید حزب چپ و سبزها مواجه شده است.

ˈکنستانتین فن نتسˈیک نماینده سبزها در این زمینه، نسبت به آنکه ایجاد وقفه در کار کمیته از سوی احزاب ائتلافی دولت خواند انتقاد کرد و مارتینا رنر، نماینده حزب چپ ها نیز از ترفند سخن گفته و تاکید می کند که مخالفان دولت از این مسئله نه تنها عصبانی بلکه نگران نیز هستند.

اشتروبله، سیاستمدار با سابقه حزب سبزها نیز احزاب دموکرات/سوسیال مسیحی و سوسیال دموکرات را متهم به سوء استفاده از اکثریت داشتن خود در این کمیسیون کرده و می گوید: به نظرم دیدار مرکل از ایالات متحده آمریکا در آینده نزدیک دلیل اصلی این تعلل است.

روابط برلین - واشنگتن به خاطر آنچه ˈرسوایی NSAˈ خوانده می شود، لطمه دیده و اگر پارلمان آلمان به طور رسمی از اسنودن به عنوان شاهد برای حضور در کمیته ویژه تحقیق دعوت کند،پیش بینی ها این است که این روابط به احتمال زیاد بیشتر از این تحت فشار قرار خواهد گرفت.

نمایندگان احزاب دموکرات/سوسیال مسیحی و سوسیال دموکرات در کمیسیون تحقیق اتهامات مطرح شده از سوی مخالفان دولت را رد کرده و تاکید می کنند که هیچ گونه فشاری بر نمایندگان فراکسیون های دولتی اعمال نمی شود.

ˈگلن گرین والدˈخبرنگار افشاگر جاسوسی های اینترنتی معتقد است که پارلمان آلمان بدون پرسش از اسنودن نمی تواند به طور کامل پرده ابهام از رسوایی شنود مکالمات توسط سرویس مخفی NSA بر دارد.

این خبرنگار آمریکایی در مصاحبه ای با خبرگزاری آلمان از این مسأله که اعضای کمیسیون تحقیقاتی NSA از اسنودن در باره این رسوایی جاسوسی سؤال کنند، حمایت کرده است.

گرین والد در شمار خبرنگارانی قرار دارد که اسنودن به او اطمینان کرده و آرشیو مدارک محرمانه خود را در اختیار او قرار داده است و از آن زمان به بعد، گرین والد از جمله در روزنامه انگلیسی ˈگاردینˈ، از برنامه جاسوسی Prism پرده برداشت که این سرویس مخفی آمریکایی با کمک آن، اطلاعاتی را در فیس بوک، گوگل یا مایکروسافت جمع آوری می کند.

گرین والد به ˈد.پ.آˈ،گفت : من فکر می کنم که اگر کسانی که در این باره تحقیق می کنند، نهایت تلاش خود را برای پرسش از شخص اسنودن به عمل نیاورند، حاکی از بی مسؤولیتی خواهد بود و اگر آن ها این کار را نکنند، نقص بزرگی در تحقیقات خود خواهند داشت.

درآستانه سفر مرکل به واشنگتن، درمورد شنیدن اظهارات اسنودن درمورد جاسوسی اینترنتی آمریکایی ها در آلمان و شنود غیر قانونی تلفن مقام های این کشور دعوای سختی در برلین در گرفته است به طوری که مخالفان اصرار می ورزند که از اسنودن در کمیسیون تحقیق سؤال شود اما احزاب دولتی تردید دارند که وی بتواند اطلاعات مهمی را برای رفع ابهام از رسوایی جاسوسی در اختیار بگذارد.

حزب سبزها هم اکنون درحال بررسی این مسأله هستند که از راه قانونی برای دعوت از اسنودن فشار بیاورند درهمین رابطه ˈفن نتسˈ یک نماینده این حزب درگفت و گو با راینیشه پست، اظهار داشت:ما در حال بررسی ارجاع این مسأله به دادگاه فدرال هستیم تا در مدتی کوتاه روشن شود که آیا در این مورد به شیوه ای غیر قانونی از حقوق اقلیت تخطی می شود یا خیر؟

این نماینده مجلس آلمان با بیان اینکه نباید تاخیری در روند کار ایجاد شده و در اسرع وقت انجام شود،گفت: فرصت زیادی برای این کار نمانده چون مهلت اجازه اقامت این کارمند سابق NSA برای ماندن در روسیه به سر می رسد و دیگر کاری از دست ما بر نخواهد آمد.

آمریکا با صدور حکم بازداشت اسنودن در تعقیب این کارمند سابق سرویس امنیتی این کشور است که در روسیه پناهندگی گرفته است.

ایرنا

nsa-government-spying-2-2.jpgبی‌توجهی آمریکا نسبت به درخواست آنگلا مرکل

افشای شنود تلفن همراه آنگلا مرکل توسط آژانس امنیت ملی آمریکا انتقادهای فراوانی را در آلمان به همراه داشت. به گفته مقامات آلمانی تا کنون آمریکا توجهی به درخواست صدراعظم آلمان برای کسب اطلاعات بیشتر نکرده است.

به گزارش نشریه آلمانی "زکسیشه سایتونگ" در روز چهارشنبه (۹ آوریل/۲۰ فروردین) آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در اکتبر ۲۰۱۳ از آمریکا درخواست کرده بود تا نگاهی به پرونده شنود تلفنی خود که از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) صورت گرفته بود، بیندازد.

این درخواست که رسما از سوی وزارت کشور آلمان تسلیم آمریکا شده بود، تاکنون بدون جواب مانده است.

این روزنامه به نقل از پاسخی که وزارت کشور آلمان به پرسش فراکسیون حزب سبزها در مجلس داده، می‌نویسد: «دولت ایالات متحده آمریکا اطلاعات مورد نیاز را به دولت آلمان نداده است.»

تابستان سال گذشته مشخص شد که آژانس امنیت ملی آمریکا در ابعادی گسترده، سال‌های مدید ارتباطات مخابراتی و اینترنتی در آلمان را شنود کرده و تحت کنترل داشته است. در این میان همچنین روشن شد که تلفن همراه آنگلا مرکل نیز از چند سال پیش توسط این سازمان اطلاعاتی آمریکا شنود می‌شده است.

انتقاد شدید وزیر کشور آلمان از آمریکا

توماس دمزیر، وزیر کشور آلمان، به تازگی در گفت‌وگویی با مجله "اشپیگل" به شدت از رفتار دولت آمریکا در مورد پرونده شنود اطلاعاتی آژانس امنیت ملی این کشور انتقاد کرد و گفت که آمریکا تا کنون توجهی به درخواست آلمان مبنی بر دریافت اطلاعات مورد نیاز نشان نداده است.

در این گفت‌وگو که روز شنبه (۵ آوریل) منتشر شده بود، وزیر کشور آلمان اظهار داشت: «چنانچه دو سوم گفته‌های ادوارد اسنودن یا اطلاعاتی که او به نقل از منابع آگاه ذکر می‌کند، صحیح باشد، من به این نتیجه می‌رسم که ایالات متحده بدون هیچ مرز و معیاری عمل می‌کند.»

وی با اشاره به سفر آتی صدراعظم آلمان به آمریکا در ماه مه، نسبت به پیشبرد مذاکرات در زمینه امضای تفاهم‌نامه امنیتی اطلاعاتی میان آلمان و آمریکا اظهار ناامیدواری کرد و گفت: «بعد از همه چیزهایی که من می‌شنوم، انعقاد یک پیمان ضد جاسوسی روی نخواهد داد.»

DW

017388466_40300-4.jpgمالزی در پی افشاگری اسنودن: با هرگونه جاسوسی مخالفیم

مالزی درپی افشاگری های ادوارد اسنودن پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در مورد جاسوسی آمریکا از چندین کشور از جمله مالزی اعلام کرد کوالالامپور با هرگونه جاسوسی و نظارتی که حاکمیت ملی و روابط دو کشور را تحت تاثیر قرار دهد مخالف است.

به گزارش ایرنا، ˈشهیدان کاسیمˈ وزیر دفتر نخست وزیر مالزی روز چهارشنبه در پارلمان این کشور، گفت که دولت، از طریق وزارت امور خارجه و دیگر سازمان های مرتبط نظارت بر تحولات در مورد این موضوع را ادامه می دهد و در صورت وجود شواهد قوی اقدام مناسبی انجام خواهد داد.

وی در پاسخ به سوال چند نماینده مجلس مالزی در پارلمان این کشور، گفت که دولت مالزی سیاست امنیت سایبری، حفاظت از سیستم های زیرساخت و اطلاعات ملی و حیاتی را پیگیری می کند.

وزیر دفتر نخست وزیر مالزی گفت که تمرکز سیاست مالزی بر استفاده از فناوری داخلی به منظور ایمنی زیرساخت ها و تولید به منظور کاهش وابستگی به فناوری های خارجی است.

وی گفت که بدنبال افشاگری اسنودن مالزی 10 بخش بانکداری و امور مالی، اطلاعات و ارتباطات، انرژی، حمل و نقل، آب، خدمات بهداشتی، دولت، خدمات اورژانس و مواد غذایی و کشاورزی را برای افزایش امنیت اطلاعات شناسایی کرده است.

وزارت خارجه مالزی پس از افشاگری پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در مورد جاسوسی واشنگتن از چندین کشور از جمله مالزی، با هشداری خواستار توقف فعالیت های جاسوسی آمریکا شد.

شهیدان کاسیم گفته بود که وزارت امور خارجه بعد از افشای این اطلاعات شرایط را تحت نظارت کامل دارد.

وزارت خارجه مالزی آبان ماه سال گذشته با فراخواندن سفیر آمریکا در مالزی نامه اعتراض آمیز خود را به وی تحویل داده بود.

ادوارد اسنودن افشارگر کنونی و کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا مرداد ماه سال گذشته اسنادی را در مورد جاسوسی آمریکا از برخی کشورها از جمله مالزی منتشر کرد.

وی ادعا کرد که سنگاپور نیز به عنوان یک کشور ثالث در جاسوسی آمریکا از مالزی نقش داشته است.

مقامات مالزی در همان زمان تنها اعلام کردند در حال تحقیق بر روی گزارش رسانه ها در مورد نقش برخی کشورها بویژه سنگاپور برای جاسوسی بر علیه مالزی هستند.

مالزی و اندونزی دو هدف کلیدی برای بخش های اطلاعاتی سنگاپور و استرالیا بوده اند و از دهه 1970 میلادی اغلب ترافیک های اینترنتی اندونزی از این منطقه عبور می کرده است.

اطلاعات درزیافته توسط اسنودن نشان می دهد سنگاپور که تا سال 1965 بخشی از مالزی بوده، شریک کلیدی اطلاعاتی آمریکا شده و ارتباطات و مکالمات تلفنی در کوالالامپور را شنود کرده است.

رییس جمهوری اندونزی و نخست وزیر مالزی آذر ماه سال گذشته در نشست سالیانه خود در جاکارتا توافق کردند مساله شنود تلفنی و جاسوسی از این کشورها در نشست سال جاری میلادی اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) بررسی شود.

ایرنا

171-350x250.jpg

افشای جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا از 122 رهبر جهان

بر اساس افشاگری‌های جدید ادوارد اسنودن در خصوص فعالیت‌های جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا، یکی از پایگاه‌های اطلاعاتی این آژانس حاوی اطلاعات مربوط به جاسوسی از 122 تن از رهبران جهان است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از راشاتودی، نشریه اشپیگل آلمان اقدام به بررسی یک سند فوق محرمانه متعلق به مرکز استخراج محتوای آژانس امنیت ملی آمریکا که از سوی ادوارد اسنودن، مقاطعه‌کار سابق این آژانس افشا شد، کرده است. این مرکز مسؤل تحلیل اتوماتیک همه انواع اطلاعات متنی است.

بر اساس این سند 122 تن از رهبران کشورهای جهان در میان اهداف رده‌ بالای جاسوسی‌های آمریکا قرار داشته‌اند. با این وجود خبرنگاران این رسانه آلمانی در گزارش خود 12 مورد از اسامی این رهبران را به عنوان مثال فاش ساخته‌اند.

بر اساس این گزارش در فهرست این پایگاه اطلاعاتی، اسامی رهبران این کشورها به ترتیب حروف الفبا بر اساس نخستین حرف نام آنها مرتب شده است.

این فهرست با حرف a و با اسم «عبدالله بداوی»، نخست‌وزیر سابق مالزی آغاز می‌شود و پس از وی نام «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با استناد به لقب وی یعنی «ابو مازن» قرار دارد.

این فهرست اسامی رهبران کشورهای پرو، سومالی، گوآتمالا و کلمبیا را در برداشته و در آن اسم «الکساندر لوکاشنکو»، رئیس‌جمهوری بلاروس نیز وجود دارد.

در پایان این فهرست و در شماره 122 نام «یولیا تیموشنکو»، نخست‌وزیر سابق اوکراین قرار دارد.

همچنین در این فهرست نام «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان بین نام «آمادو تومانی توره»، رئیس‌جمهور سابق مالی و همچنین «بشار اسد»، رئیس‌جمهوری سوریه ذکر شده است.

این سند عنوان کرده که نام صدراعظم آلمان در پایگاه اطلاعاتی موسوم به «پایگاه شناخت هدف» که شامل پرونده کامل مقامات تحت نظر می‌باشد، قرار دارد.

بر اساس این گزارش، سیستمی به نام سیستم «نیمرود» در آژانس امنیت ملی آمریکا به شناسایی اتوماتیک اسامی و تحلیل رونوشت‌های مربوط به جاسوسی از ارتباطات برقرار شده از طریق فکس، صدا و کامپیوتر می‌پردازد.

بر اساس این سند، این سیستم نزدیک به 300 گزارش را به تنهایی درباره آنگلا مرکل تهیه کرده است.

همچنین نویسندگان این سند به طور خاص بر تاثیر سیستم نگهداری اتوماتیک تاکید کرده و نگهداری دستی پایگاه اطلاعاتی اهداف بلند پایه را یک فرآیند کند و پر زحمت دانسته‌اند.

نشریه اشپیگل همچنین یک گزارش متعلق به واحدی در آژانس امنیت ملی آمریکا به نام «واحد عملیات‌های منابع ویژه» را مشاهده کرده که ثابت می‌کند این آژانس برای جاسوسی از آنگلا مرکل مجوز دادگاهی داشته است.

بر اساس این سند، دادگاه نظارت بر اطلاعات خارجی آمریکا که مسؤل بررسی درخواست‌های آژانس‌های اطلاعاتی این کشور است، به آژانس امنیت ملی آمریکا در تاریخ 7 مارس 2013 مجوز نظارت بر مقامات آلمان را داده است

ایسنا

9china_0kollaj.jpgجاسوسی آمریکا از شرکت مخابراتی و فن‌آوری چینی

اسناد تازه‌ای که ادوارد اسنودن افشا کرده نشان می‌دهد که آژانس امنیت ملی آمریکا به سیستم شرکت چینی "واه‌وی" نفوذ کرده بود. این نهاد اطلاعاتی به دنبال آن بوده تا با کنترل محصولات شرکت، فعالیت کاربران در جهان را تعقیب کند.

نیویورک تایمز" و "اشپیگل" افشا کردند که آژانس امنیت ملی آمریکا به شکل مخفیانه به سیستم مخابراتی چین نفوذ کردند تا درباره‌ی فعالیت‌ها و امکانات شرکت فن‌آوری و مخابراتی چینی "واه‌وی" جاسوسی کنند.

این دو نشریه‌ی آمریکایی و آلمانی بر مبنای اسناد تازه‌ای که ادوارد اسنودن، پیمان‌کار سابق آژانس امنیت ملی امریکا افشا کرده است، گزارش دادند که این نهاد امنیتی آمریکا به ایمیل‌های مدیران این شرکت چینی و برخی اسناد محرمانه‌ی داخلی شرکت دسترسی پیدا کرده بود.

"اشپیگل" در وب‌سایت خود گزارش داد که یکی از اسناد آژانس امنیت ملی آمریکا که اسنودن افشا کرده است می‌گوید در حال حاضر این نهاد اطلاعاتی به تعداد بسیار زیادی از اسناد "واه‌وی" دسترسی دارد و نمی‌داند با این همه اطلاعات و سند چه کند.

شرکت چینی "واه‌وی" که در سال ۱۹۸۷ به دست یکی از مهندس‌های سابق ارتش چین تاسیس شد، امکان فعالیت گسترده در آمریکا و استرالیا را ندارد. دولت‌های این دو کشور به دلیل ترس از احتمال جاسوسی چین در داخل مرزهای خود، فعالیت گسترده این شرکت را ممنوع کرده‌اند.

اسناد افشاشده از آژانس امنیت ملی آمریکا نشان می‌دهد که یکی از مهم‌ترین اهداف جاسوسی از این شرکت چینی امکان دسترسی و کنترل محصولاتی بوده که این شرکت چینی به کشورهای دیگر از جمله بسیاری از کشورهای خاورمیانه می‌‌فروخته است.

در یکی از این اسناد آمده: «با این نفوذ به سیستم شرکت چینی می‌خواهیم مطمئن شویم که محصولات این شرکت در سراسر جهان را تحت کنترل داریم.»

این افشاگری در حالی صورت می‌گیرد که برخی مدیران شرکت‌‌های معروف و بزرگ تکنولوژی از جمله مارک زاکربرگ، مدیرعامل "فیس‌بوک" و اریک اشمیت، مدیراجرایی "گوگل" در کاخ سفید با باراک اوباما دیدار کرده‌اند تا درباره‌ی نگرانی‌های جدی خود از فعالیت‌های جاسوسی نهادهای امنیتی آمریکا صحبت کنند. اوباما در این دیدار به مدیران وعده داد که روش جمع‌آوری اطلاعات نهادهای امنیتی اصلاح خواهد شد.

DW.DE

دیدار مدیران غول‌های تکنولوژیک، گوگل و فیس‌بوک با اوباما در کاخ سفید

مدیران شش کمپانی بزرگ تکنولوژیک مستقر در آمریکا٬ از جمله گوگل٬ فیس‌بوک٬ نت‌فلیکس و دراپ‌باکس٬ در دیدار با اوباما درباره پی‌آمدهای نفوذ به حریم خصوصی کاربران توسط سازمان‌های جاسوسی گفت‌وگو کردند.

در پی افزایش نگرانی‌ها پیرامون جاسوسی گسترده ارتباطات دیجیتال توسط آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) مدیران و بنیان‌گذاران چندین غول تکنولوژیک مستقر در ایالات متحده روز جمعه (اول فروردین/ ۲۱ مارس) در کاخ سفید با باراک اوباما٬ رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کردند.

به گزارش گاردین٬ مارک زاکربرگ٬ بنیان‌گذار فیس‌بوک و اریک اشمیت ٬مدیر اجرایی گوگل٬ رید هستینگز٬ مدیرعامل نت‌فلیکس و مدیران سه کمپانی عظیم تکنولوژیک دیگر از جمله باکس٬ دراپ‌باکس و پلنتیر٬ از جمله کسانی بودند که به کاخ سفید رفتند تا نگرانی‌های خود پیرامون نقض حریم خصوصی کاربران اینترنت توسط سازمان‌های جاسوسی در آمریکا و دیگر نقاط جهان را با باراک اوباما و دستیاران ارشدش در میان بگذارند.

کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای پس از برگزاری این دیدار که نخستین دیدار رسمی و تکنولوژیک-سیاسی باراک اوباما با محوریت رسوایی جاسوسی‌های NSA است٬ اعلام کرد: «رئیس‌جمهور تلاش کرد تا بار دیگر به مدیران این کمپانی‌ها اطمینان دهد که اصلاحات وعده داده شده درباره روش‌های جمع‌آوری اطلاعات را اجرایی خواهد کرد.»

در پی افشاگری‌های تکان‌دهنده ادوارد اسنودن پیرامون تلاش‌های گسترده آژانس امنیت ملی آمریکا برای نفوذ به حریم خصوصی شهروندان با توسل به شیوه‌های پنهان‌کارانه و غیرقانونی٬ فشار افکار عمومی بر دولت اوباما چنان افزایش یافت که رئیس‌جمهور آمریکا در ماه ژانویه ۲۰۱۴ وعده داد به زودی روش‌های جمع‌آوری اطلاعات در سازمان‌های جاسوسی را متحول خواهد کرد.

در بیانیه کاخ سفید همچنین آمده است: «رئیس جمهور بر تعهد دولت‌اش به برداشتن گام‌هایی در جهت اطمینان دادن به مردم درباره حراست از حقوق اساسی آنها تاکید کرد و گفت با این حال از ابزارهای مهمی که به امن‌تر نگه داشتن ما کمک می‌کنند٬ بهره خواهد گرفت.»

سیاست‌های جاسوسی آمریکا زیر باد انتقادات مارک زاکربرگ

مارک زاکربرگ ۲۹ ساله٬ بنیان‌گذار و مدیرعامل فیس‌بوک از جمله کسانی است که بیشترین انتقادات و اعتراضات را درباره برنامه‌های گسترده جاسوسی ارتباطات دیجیتال٬ از دولت آمریکا کرده است.

پس از دیدار مدیران تکنولوژیک با اوباما٬ یکی از سخنگویان مارک زاکربرگ گفت او در این نشست هم تاکید کرد که «اگرچه دولت آمریکا قدم‌های مهمی در جهت اصلاح شیوه‌های شنود٬ رهگیری و جمع‌آوری اطلاعات برداشته٬ اما این اقدامات کافی نبوده است. به همین سادگی.»

به گفته مارک زاکربرگ، «مردم در سراسر جهان این حق را دارند که بدانند اطلاعات‌شان امن است و از حریم خصوصی‌شان حراست می‌شود و فیس‌بوک همچنان از دولت آمریکا خواهد خواست که درباره شیوه‌هایی که برای جمع‌آوری اطلاعات به کار می‌برد شفافیت بیشتری نشان دهد و از حقوق و آزادی‌های مدنی کاربران بیشتر حفاظت کند.»

تا کنون اطلاعات و جزئیات بیشتری درباره این دیدار مهم و محرمانه منتشر نشده است. یکی از منابع آگاه در این باره به گاردین گفته است که دعوت‌نامه‌های مربوط به این دیدار یک هفته پیش از برگزاری آن (در روز ۱۵ مارس) ارسال شده بود؛ دو روز پس از آن‌که مارک زاکربرگ در یک پست عمومی فیس‌بوکی سیاست‌های جمع‌آوری اطلاعات دولت آمریکا را به باد انتقاد گرفت.

زاکربرگ در آن پست در صفحه شخصی خود نوشته بود: «با رئیس‌جمهور اوباما تماس گرفتم تا نگرانی‌هایم درباره خسارتی که دولت او دارد به آینده همه ما وارد می‌کند را ابراز کنم. متاسفانه به نظر می‌رسد تا عملی شدن اصلاحات واقعی زمانی طولانی باقی مانده است.»

از زمان آغاز افشاگری‌های ادوارد اسنودن٬ بسیاری از کمپانی‌های تکنولوژیک از جمله گوگل٬ یاهو٬ توییتر و فیس‌بوک خواستار شفافیت بیشتر دولت ایالات متحده درباره شیوه‌های جمع‌آوری اطلاعات شده‌اند. آنها همچنین تلاش کرده‌اند تا با شفاف‌سازی بیشتر پیرامون روابط خود با سازمان‌های جاسوسی آمریکا٬ از جمله NSA نشان دهند که نقش فعال و همکاری موثری در این زمینه با آنها ندارند.

DW.DE

017398255_40300.jpg«آژانس امنیت ملی آمریکا می‌تواند تمام تلفن‌های یک کشور را ضبط کند»

ابعاد فعالیت‌های جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا بسیار فراتر از آنی است که تاکنون تصور می‌شد. به نقل از روزنامه "واشنگتن ‌پست" این آژانس می‌تواند تمام ارتباطات تلفنی صورت گرفته در یک کشور را ضبط و به مدت یک ماه ذخیره کند.

روزنامه آمریکایی "واشنگتن‌ پست" سه‌شنبه (۱۸ مارس/ ۲۷ اسفند) گزارش تاز‌ه‌ای از ابعاد برنامه‌های جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا منتشر کرده است. بر اساس این گزارش، آژانس امنیت ملی آمریکا قادر است تمامی ارتباطات تلفنی صورت گرفته در یک کشور را ضبط کند.

واشنگتن پست بر اساس اسنادی که ادوارد اسنودن، کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در اختیار این روزنامه گذاشته است، به برنامه‌ای به نام "Mystic" در آژانس امنیت ملی آمریکا اشاره کرده که که سال ۲۰۰۹ میلادی آغاز شده است.

این برنامه برای نخستین بار در سال ۲۰۱۱ میلادی برای ضبط تمامی ارتباطات تلفنی یک کشور به کار گرفته شده است. نام این کشور به درخواست دولت آمریکا در گزارش واشنگتن پست ذکر نشده است.

بر اساس این گزارش، آژانس امنیت ملی آمریکا قادر است تک تک ارتباطات تلفنی یک کشور را ضبط و برای مدت ۳۰ روز ذخیره کند. این زمان ۳۰ روزه در صورت نیاز می‌تواند تمدید شود.

امکان شنود دوباره تلفن‌هایی که مفهوم نبود‌ه‌اند

تاکنون تنها روشن شده بود که آژانس امنیت ملی آمریکا در ابعاد گسترده‌ای در زمینه ارتباطات تلفنی جاسوسی می‌کند.

بر اساس اطلاعاتی که تا کنون از فعالیت‌های این آژانس منتشر شده بود، اطلاعات جمع‌آوری شده شامل این می‌شد که " چه کسی چه زمانی با چه کسی تلفنی گفتگو کرده یا برای که ایمیل نوشته است."

ما اطلاعاتی که در برنامه "Mystic" جمع‌آوری می‌شوند به کارمندان آژانس امنیت ملی آمریکا این امکان را می‌دهد که گفتگو‌های تلفنی را که در زمان ضبط مفهوم نبوده‌اند، دوباره گوش کنند.

برای جستجو در اطلاعات ذخیر‌ه‌شده نیز از یک برنامه کامپیوتری به نام "Reto" استفاده می‌شود.

واشنگتن‌ پست در گزارش خود خاطر نشان کرده که در این اطلاعات ذخیره شده "نشانه‌های مهمی" وجود داشته است.

به نقل از این روزنامه، برنامه "Mystic" قرار بوده برای استفاده در چند کشور دیگر نیز گسترده شود. در بودجه سال ۲۰۱۳ میلادی آژانس امنیت ملی آمریکا نام پنج کشور مطرح بوده که قرار بوده تمامی اطلاعات تلفنی آنها ضبط شود.یک کشور دیگر نیز قرار بوده تا پایان سال ۲۰۱۳ به این جمع اضافه شود.

آژانس امنیت ملی آمریکا به درخواست واشنگتن‌ پست حاضر برای تأیید یا تکذیب این گزارش واکنش نشان نداده است. این آژانس اما در یک بیانیه تأکید کرده است که جمع‌آوری اطلاعات "به صورت خودسرانه صورت نمی‌گیرند و حریم خصوصی شهروندان آمریکا و سایر کشورها محترم شمرده می‌شود."

بررسی فعالیت‌های آژانس امنیت ملی آمریکا در آلمان

از تابستان سال گذشته اسنادی از فعالیت‌های جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا توسط ادوارد اسنودن در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته است.

بر اساس این اسناد، آژانس یادشده حتی از شماری از سیاستمداران برجسته کشورهای متحد آمریکا، از جمله صدراعظم آلمان نیز جاسوسی کرده است.

رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به اعتراض‌های شدید داخلی و خارجی، کمیسیونی برای بررسی فعالیت آژانس امنیت ملی آمریکا تعیین کرد.

این کمیسیون در دسامبر ۲۰۱۳ میلادی (آذر ۱۳۹۲) بیش از ۴۰ طرح پیشنهادی برای اصلاح فعالیت این نهاد پیشنهاد کرد که تنها بخشی از آنها با موافقت رئیس‌جمهور آمریکا اجرا خواهند شد.

مجلس نمایندگان آلمان نیز کمیسیونی برای بررسی فعالیت‌های جاسوسی آژانس امینت ملی آمریکا در آلمان تشکیل داده است. از جمله وظایف این کمیسیون روشن کردن این نکته است که سازمان امنیت ملی آلمان در مورد فعالیت‌های شنود آژانس امنیت ملی آمریکا در آلمان از سال ۲۰۰۱ میلادی، چه اطلاعاتی داشته است.

DW.DE

nsa17_00-(1).jpgبنیان‌گذار فیس‌بوک خطاب به اوباما: از جاسوسی دولتی خسته شده‌ایم

بنیان‌گذار فیس‌بوک خطاب به باراک اوباما گفته از آنچه "جاسوسی دولتی از شهروندان" خوانده شده "خسته و درمانده" شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران: مارک زوکربرگ در فیس‌بوک نوشته: "دولت (آمریکا) باید طلایه‌دار اینترنت باشد نه تهدیدی برای آن."

اظهار نظر بنیان‌گذار بزرگترین شبکه اجتماعی جهان یک روز پس از آن منتشر می‌شود که گزارشی تازه نشان داده سازمان امنیت ملی آمریکا (ان.اس.ای) از فیسبوک‌نماها در ساخت بدافزارهای اینترنتی سود برده است.

او در یادداشت اخیرخود آورده: "وقتی مهندسان ما سخت تلاش می‌کنند تا امنیت (فیسبوک) را بالا ببرند، تصور ما این است که داریم از کاربران در برابر تبه‌کاران حفاظت می‌کنیم نه دولت. آنها (دولت آمریکا) باید شفاف‌تر عمل کنند وگرنه، مردم بدترین حدس و گمان‌ها را در این باره متصور خواهند شد."

به گزارش بی.بی.سی، اطلاعات مربوط به برنامه‌های گسترده سازمان امنیت ملی آمریکا برای جاسوسی از شهروندان آمریکا و جهان، نخستین بار با افشاگری‌های ادوارد اسنودن، کارمند سابق نهادهای اطلاعاتی آمریکا، برملا شد.

در میان هزاران مدرک و سند افشا شده توسط اسنودن، آمده بود ان.اس.ای به طریقی به حسابهای کاربران ۹ شبکه بزرگ اجتماعی و ارتباطی در اینترنت دسترسی دارد.

شرکت‌هایی که در این اسناد نام آنها ذکر شده بود عبارتند از: گوگل، فیس‌بوک، یاهو، اسکایپ، ای.او.ال، اپل، یوتیوب، پل‌تاک و مایکروسافت.

پس از انتشار این مدارک، فیس‌بوک، یاهو، لینکدین، گوگل، اپل، مایکروسافت، توییتر و ای.او.ال به اتفاق گروهی تشکیل دادند که ماموریت آن "اصلاحات در نظارت دولتی" تعریف شده است.

این گروه خواستار تغییرات گسترده و ساختاری در برنامه های نظارتی و اطلاعاتی دولت آمریکا شده است

ایسنا

افشاگری جدید اسنودن: جاسوسی واشنگتن از مردم آمریکا بیشتر از روس ها بود

ادوارد اسنودن در گفتگویی تازه مسائل پشت پرده جدیدی درباره فعالیتهای سرویسهای جاسوسی در آمریکا را افشا کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، "ادوارد اسنودن" عضو سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در گفتگو با روزنامه آمریکایی واشنگتن پست اظهار داشت: من و همکارانم در آژانس امنیت ملی با نگرانی و بدبینی به فعالیتهای سرویسهای اطلاعاتی در آمریکا می نگریستیم.

وی افزود: من و بسیاری از همکارانم وقتی متوجه شدیم که از مردم آمریکا (در آمریکا) بیشتر از مردم روسیه (در روسیه) جاسوسی می کنیم، دچار شگفتی شدیم.

اسنودن همچنین با تکذیب این مسئله که هدف وی بدنام کردن و انحلال آژانس امنیت ملی آمریکا بوده، افزود: هدف من بهبود عملکرد و فعالیتهای این آژانس بود.

خاطرنشان می شود افشاگریهای اسنودن طی ماههای اخیر لطمات زیادی به روابط آمریکا به کشورهای دیگر به ویژه اتحاده اروپا وارد آورده است.

«مهر»

اسنودن: ماموریت انجام شد!

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران به نقل از خبرگزاری ‌آسوشیتدپرس، ادوارد اسنودن، مقاطعه‌کار سابق و افشاگر آژانس امنیت ملی آمریکا در مصاحبه‌ای به روزنامه واشنگتن پست گفت، راضی و خرسند است چرا که خبرنگاران می‌توانند داستان برنامه‌های نظارتی و جمع‌آوری داده‌های تلفنی و اینترنتی دولت آمریکا را بازگو کنند؛ اقدامی که از حملات تروریستی 11 سپتامبر سال 2001 میلادی در دهه اخیر به طور چشمگیری رشد کرده است.

اسنودن افزود: از نظر من و از نظر رضایت شخصی ماموریتم انجام شده است. من در حال حاضر برنده هستم. مادامی که خبرنگاران قادر به انجام کار باشند، اقداماتی که من برای آنها تلاش کرده‌ام، موفقیت‌آمیز بوده است چرا که به یاد آورید من نمی‌خواستم جامعه را تغییر دهم. من می‌خواستم شانسی به جامعه دهم که تصمیم بگیرد آیا باید خودش را تغییر دهد یا خیر.

باراک اوباما،‌ رئیس‌جمهوری آمریکا روز جمعه اعلام کرد،‌ تغییراتی را درخصوص برنامه‌های نظارتی و جمع‌آوری گسترده داده‌های تلفنی آژانس امنیت ملی آمریکا از مردم این کشور مد نظر گرفته تا به نگرانی‌های عمومی در خصوص حفظ حریم شخصی پایان دهد. اظهارات اوباما در هفته‌ای منتشر شد که یک قاضی فدرال اعلام کرد، برنامه‌های نظارتی آژانس امنیت ملی آمریکا غیرقانونی بوده است. یک هیات مشورتی ریاست جمهوری 46 پیشنهاد را درباره تغییر برنامه‌های این آژانس ارائه داده‌اند.

بارتون گلمن، خبرنگار روزنامه واشنگتن که تعدادی از اسناد و مدارک محرمانه را از سوی اسنودن دریافت کرده بود، مسئولیت مصاحبه با وی در مسکو را بر عهده داشت.

گلمن، اسنودن را در این مصاحبه دو روزه آرام و سر حال توصیف کرد.

اسنودن 30 ساله گفت: من به آمریکا یا کارفرمای سابقم بی‌وفا نیستم. من قصد ندارم آژانس امنیت ملی آمریکا را سرنگون کنم بلکه من در راستای بهبود این سازمان فعالیت می‌کنم. من در حال حاضر نیز برای آژانس امنیت ملی آمریکا کار می‌کنم، آنها تنها افرادی هستند که این مساله را نمی‌فهمند.

کیتلین هایدن، سخنگوی کاخ سفید در خصوص این مصاحبه اسنودن گفت: آقای اسنودن در آمریکا با اتهامات جنایتکارانه روبرو است و باید هر چه زودتر به آمریکا بازگردد.

«ایسنا»

                                                                       عفو بین‌الملل: برزیل به درخواست اسنودن رسیدگی کند

8729b68decdcd8ed30eafafb5d9b5a20_XL-2.jpg

سازمان عفو بین‌الملل از دولت برزیل خواست تا درخواست پناهندگی ادوارد اسنودن افشاگر آمریکایی را به طور کامل مورد توجه قرار دهد و به آن رسیدگی کند.

آفتاب: ادوارد اسنودن در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مردم برزیل که در شبکه اجتماعی فیس‌بوک و روزنامه‌های برزیلی منتشر شد، گفت که مایل است به دولت این کشور در انجام تحقیقات در خصوص برنامه‌های جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) کمک کند.

وی که پیش از این از کارکنان آژانس امنیت ملی بوده است هم‌اکنون در روسیه پناهنده شده و در اوت 2014 مجبور به ترک این کشور می‌باشد. از این رو وی تاکید کرد که بدون گرفتن پناهندگی سیاسی دائمی قادر به کمک به برزیل نخواهد بود.

اسنودن در ژوئیه گذشته درخواست پناهندگی خود را مطرح کرد که تاکنون پاسخی برای آن دریافت نکرده است.

عفو بین‌الملل اعلام کرد: درخواست پناهندگی این افشاگر آمریکایی باید به صورت عادلانه و پس از گذراندن مراحل قانونی مربوطه مورد بررسی قرار گیرد. برزیل موظف است بر اساس قوانین بین‌المللی به درخواست وی رسیدگی و طبق کنوانسیون پناهندگی به آن پاسخ دهد.

دولت برزیل اعلام کرده است: تا زمانی که استودن به طور رسمی تقاضای خود را مطرح نکند به آن رسیدگی نخواهد کرد.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی عفو بین‌الملل، این سازمان در ادامه اسنودن را نیازمند حمایت‌های بین‌المللی از جمله گرفتن پناهندگی دانست. آمریکا پیش از این وی را در بیانیه‌ای خائن نامیده بود که این امر موجب بروز نگرانی در مورد عادلانه بودن محاکمه‌اش در صورت بازگشت به آمریکا شده و حق وی برای گرفتن پناهندگی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا،‌وی پیش‌تر اطلاعاتی را منتشر کرد که به عقیده بسیاری از مردم و رهبران دنیا به صلاح شهروندان مختلف دنیا بود. چون این اطلاعات نشان می‌داد که آژانس امنیت ملی آمریکا ارتباطات اینترنتی و مکالمات تلفنی میلیون‌ها شهروند را در سراسر دنیا کنترل و ذخیره می‌کند. حجم بالای نظارت بر اطلاعات شخصی افراد نقض حریم خصوصی و در نتیجه حقوق بین‌الملل محسوب می‌شود.

عفو بین‌الملل همچنین اعلام کرد: اسنودن یک افشاگر است که اطلاعات مربوط به برنامه‌های جاسوسی غیرقانونی آمریکا در سطح جهان را فاش کرد.

آفتاب

روابط آلمان و آمریکا در سال ۲۰۱۳ در سایه رسوایی آژانس امنیت ملی آمریکا

سال ۲۰۱۳ میلادی سال افشاگری‌ها‌ بود. سال رسوایی آژانس امنیت ملی آمریکا که از تلفن‌های‌همراه و وسایل ارتباط جمعی جاسوسی می‌کند. این سازمان از میلیون‌ها شهروند آلمانی‌، از جمله صدراعظم این کشور هم جاسوسی کرده است.

017246690_40300.jpg

یک وظیفه مجلس نمایندگان آلمان در سال آینده میلادی از هم اکنون روشن است: یک کمیسیون باید ابعاد رسوایی جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا در آلمان را روشن کند.

اپوزیسیون کوچک بوندس‌تاگ متشکل از نمایندگان احزاب چپ و سبزها اصرار دارد که این کمیسیون ادوارد اسنودن، کارمند سابق آژانس‌امنیت ملی را به عنوان شاهد به آلمان دعوت کند.

ادوارد اسنودن،‌کارشناس کامپیوتر که به صورت قراردادی برای آژانس امنیت ملی آمریکا کار می‌کرد، ماه مه سال ۲۰۱۳ (خرداد ماه) با ۳۰ هزار سند محرمانه این سازمان به هنگ‌کنگ گریخت.

او در هنگ‌کنگ اسناد خود را ‎به دو خبرنگار، گلن گرینوالد و ایون مک‌اسکیل و یک مستندساز آمریکایی، لورا پویترس داد.

نرم‌افزارهای جاسوسی "پریسم" و "تمپورا"

روزنامه‌های "گاردین" و "واشنگتن ‌پست" از ماه ژوئن (تیر) انتشار این اسناد محرمانه را آغاز کردند. آن‌ها با انتشار این اسناد از بخشی از فعالیت‌های آژانس امنیت ملی آمریکا و مشابه بریتانیایی آن، ستاد ارتباطات دولت بریتانیا پرده برداشتند که در ابعاد بسیار بزرگ اطلاعات تماس‌های‎ تلفنی‎ میلیون‌ها شهروند آمریکا و خارج از آمریکا را جمع‌آوری کرده بودند.

به زودی مشخص شد که این دو سازمان علاوه بر آن، محتوای تلفن‌ها، ایمل‌ها و دفترچه آدرس‌و حتی فعالیت‌های اینترنتی را هم جمع‌آوری کرد‌ه‌اند. آمریکایی‌ها و بریتانیایی‌ها برای انجام این کار به کابل‌های انتقال اطلاعات و اینترنت متصل می‌شوند.

آژانس امنیت ملی آمریکا با نرم‌افزار "پریسم"، که از سال ۲۰۰۷ میلادی کار با آن را آغاز کرده، به سرور‌های اصلی شرکت‌های اینترنتی فیس‌بوک، گوگل، مایکروسافت و اپل هم دسترسی داشته است.

این آژانس با برنا‌مه‌ای به نام XKeyscore داد‌ه‌های اینترنتی، چت‌ها و ایمل‌ها را بررسی می‌کرده است.

سازمان اطلاعات بریتانیا هم از سال ۲۰۱۰ میلادی از نرم‌افزاری به نام "تمپورا" استفاده می‌کند که توانایی‌های بیشتری برای جاسوسی اطلاعاتی دارد.

سفر اوباما به برلین در میانه جنجال

در برلین سیاستمداران آلمانی ابتدا واکنش چندانی به گزارش‌های منتشر شده در این زمینه نشان ندادند. دولت آلمان تنها تأکید کرد که آلمان در نبرد علیه تروریسم از ایالات متحده آمریکا اطلاعاتی دریافت کرده است که مانع انجام حملات تروریستی در آلمان شده‌‌اند. رسوایی جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا همچنین سبب نشد که خشم افکار عمومی در سفر رئیس‌جمهور آمریکا به برلین بازتابی پیدا کند. باراک اوباما پس از مدت‌ها انتظار ۱۹ ژوئن (۱۰ تیر) وارد برلین شد.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در یک کنفرانس خبری مشترک با باراک اوباما توضیح داد که او با میهمانش در مورد "امکانات و خطرات" فعالیت‌های جاسوسی صحبت کرده و خواسته است که چهارچوب‌های تعیین شده در این زمینه رعایت شود.

مرکل در ادامه با لحنی‌آشتی جویانه افزود: «اینترنت برای همه ما سرزمینی جدید است که برای دشمنان هم این امکان را فراهم می‌کند شیوه زندگی‌مان را به خطر بیاندازند.» اوباما اما به مرکل اطمینان داد که بدون مجوز‌قانونی، محتوای هیچ تلفنی شنود و متن هیچ ایمیلی خوانده نخواهد شد.

وزیر کشور آلمان و "حق اساسی ویژه"

در ماه ژوئيه (مرداد ماه) هانس- پتر فریدریش، وزیر کشور آلمان که حفاظت از اطلاعات‌شخصی بخشی از وظایف وی به شمار می‌رفت، به واشینگتن سفر کرد تا اتهامات مطرح شده در مورد فعالیت آژانس امنیت ملی آمریکا در آلمان را روشن کند.

او در بازگشت تأیید کرد که با برنامه "پریسم" محتوی تلفن‌ها و متن ایمل‌ها هم "بررسی" شده‌اند‌، اما "کاملأ هدفمند" و بر اساس مفاهیمی که با آن‌ها تروریست‌ها جستجو می‌شوند، اما ارتباطات جمعی به طور کلی اسکن نشده‌اند.

وزیر کشور آلمان این اقدام را دارای "هدفی ارزشمند ‎برای نجات جان انسا‌‌ن‌ها در آلمان" خواند و همکاری نهادهای اطلاعاتی آلمان و آمریکا را در جلوگیری از حملات تروریستی توجیه کرد.

او پس از جلسه پرسش‌و پاسخ در کمیسیونی در مجلس فدرال آلمان حقی به نام "حق اساسی ویژه امنیت" را مطرح کرد که با واکنش شدید و خشم اپوزیسیون در محافل عمومی همراه شد. احزاب اپوزیسیون با انتقاد از سخنان وزیر کشور او را متهم کردند که با دست خالی از آمریکا برگشته است. حتی نمایندگان لیبرال‌ها هم، که در ائتلاف دولتی حضور داشتند، سخنان وزیر کشور را رد کردند.

اما فریدریش موضع خود را تغییر نداد. او در نشست ویژه بوندس‌تاگ پس از انتخابات هم با "فرضی" خواندن ‎فعالیت‌های جاسوسی و اسناد ادوارد اسنودن خشم نمایندگان را برانگیخت و همزمان بر همکاری اطلاعاتی نزدیک آلمان و آمریکا تأکید کرد.

رسوایی شنود تلفن همراه صدراعظم آلمان

اواخر ماه اکتبر (آبان) روشن شد که تلفن همراه آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان هم در لیست تلفن‌های مورد شنود آژانس امنیت ملی آمریکا قرار داشته است. مجله آلمانی اشپیگل با استناد به مدارک ادوارد اسنودن از شنود تلفن آنگلا مرکل از سال ۲۰۰۲ میلادی خبر داد.

این شنود از سفارت آمریکا صورت می‌گرفته که در "محله دولت" برلین و در مجاورت ساختمان‌های دولت آلمان قرار دارد. بر اساس این گزارش‌، بر روی سقف ساختمان سفارت آمریکا در قلب برلین، تجهیزاتی نصب شده‌اند که توسط آن‌ها تلفن همراه صدراعظم و سایر سیاستمداران آلمانی شنود می‌شدند.

این گزارش خشم صدراعظم آلمان را برانگیخت. آنگلا مرکل ضمن تأکید بر این‌که: «شنود دوستان به هیچ‌وجه قابل پذیرش نیست.» شخصأ به رئیس‌جمهور آمریکا تلفن زد و با او گفت‌وگو کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به صدراعظم آلمان اطمینان داد که او از این ماجرا خبر نداشته و بلافاصله آن را متوقف کرده است. او علاوه بر این تأکید کرد که تلفن همراه آنگلا مرکل "حال و آینده" شنود نخواهد شد.

دیدار نماینده سبزها با اسنودن در مسکو

انتشار خبر شنود تلفن صدراعظم آلمان به رسوایی آژانس امنیت ملی آمریکا ابعاد تاز‌ه‌ا‌ی بخشید و بار دیگر ادوارد اسنودن را به مرکز توجه افکار عمومی بازگرداند. اسنودن پس از چهار هفته اقامت در بخش ترانزیت فرودگاه مسکو موفق به دریافت یک سال پناهندگی از روسیه شد.

اواخر ماه اکتبر هانس-کریستین اشتروبله، نماینده ۷۴ ساله حزب سبزها در مجلس فدرال آلمان ،همراه دو خبرنگار راهی پایتخت روسیه شد تا با ادوارد اسنودن دیدار کند.

اشتروبله نخستین سیاستمداری بود که حاضر شده بود با ادوارد اسنودن، مردی که کار او مورد تحسین مردم اما تقبیح دولت‌ها بود، دیدار کند. اشتروبله در مکانی محرمانه با اسنودن دیدار و با این جوان پناهنده در مورد وضعیت کنونی زندگی و برنامه‌های او برای آینده‌اش گفتگو کرد.

اشتروبله از اسنودن پرسید که آیا حاضر است در جلسه کمیسیون حقیقت‌یاب مجلس فدرال آلمان در برلین به عنوان شاهد حاضر شود. اسنودن ضمن اعلام موافقت با این کار با تاکید بر وضعیت حقوقی پیچیده اقامت خود در روسیه، ابراز تمایل کرد که از آلمان پناهنگی یا اقامت دریافت کند.

خواست اسنودن اما با مخالفت دو حزب سوسیال مسیحی و سوسیال دمکرا‌ت آلمان همراه شد که پس از انتخابات در حال تشکیل ائتلاف دولتی بودند. آن‌ها معتقد بودند نمی‌توان اسنودن را به آلمان آورد چون آمریکا پیش‌تر خواستار تحویل او شده است.

کمیسیون حقیقت‌‌یاب بوندس‌تاگ

خواست نمایندگان اپوزیسیون برای تشکیل یک کمیسیون حقیقت‌یاب هم مورد استقبال ائتلاف دولتی قرار نگرفت. به‌نظر نمایندگان احزاب ائتلاف دولتی دعوت شاهدانی از آمریکا، بریتانیا یا حتی نمایندگان سفارت‌هایی که در آلمان جاسوسی کرده‌اند برای پاسخگویی در جلسه کمیسیون مجلس فدرال کاملأ بی‌نتیجه است.

آن‌ها معتقدند که نمایندگان می‌توانند به جای آن، تحقیق کنند که دولت آلمان از فعالیت‌های سازمان اطلاعات مخفی آلمان چه می‌د‌انسته است. البته چنین تحقیقی هم می‌تواند برای احزاب دولتی دردسرساز شود.

در این صورت سیاست‌مدارانی مانند رولاند پوفالا، (سوسیال مسیحی) وزیر دفتر صدراعظم یا فرانک والتر اشتاین‌مایر (سوسیال دمکرات) که پیش از پوفالا عهده‌دار این سمت بود و اکنون وزیرخارجه دولت جدید است، باید پاسخ‌گو باشند.

با این حال بوندس‌تاگ یک کمیسیون حقیقت‌یاب تشکیل خواهد داد. دولت آلمان باید تکلیف اتهامات مطرح شده را روشن کند. علاوه بر آن دولت ائتلافی بزرگ نمی‌تواند به درخواست احزاب اپوزیسیون در مجلس فدرال‎ رسیدگی نکند.

DW.DE

دادگاهی در آمریکا: جمع‌آوری اطلاعات تلفنی مغایر قانون اساسی است

برای نخستین بار دادگاهی در آمریکا برخی فعالیت‌های آژانس امنیت ملی آمریکا را مغایر قانون اساسی این کشور دانست. این حکم می‌تواند راه را برای شکایت دیگر شهروندان آمریکایی علیه جمع‌آوری اطلاعات انبوه هموار کند.

ریچارد لئون، رئیس دادگاه فدرال آمریکا، اعلام کرد که جمع‌آوری انبوه اطلاعات تلفنی از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) احتمالاً نقض قانون اساسی این کشور است. گفته می‌شود که این حکم می‌تواند سرآغازی برای ارائه شکایت‌های جدید علیه "ان اس ‌ای" باشد.

رئیس دادگاه روش‌های آژانس امنیت ملی آمریکا را یادآور حوادث رمان "جورج اورول" با عنوان "۱۹۸۴" دانست. در آن رمان نیز دولت پلیسی به شکل دلهره‌آوری بر تمامی فعالیت‌های شهروندان نظارت دارد. قاضی دادگاه گفت که احتمالاً جمع‌آوری اطلاعات با بخش‌هایی از قانون اساسی آمریکا که در پیوند با "حفاظت از سپهر خصوصی" است مغایرت دارد.

در متمم چهارم قانون اساسی آمریکا بر احترام به عرصه خصوصی شهروندان و حفاظت از آن تصریح شده است.

حکمی موقت

رأی دادگاه فدرال آمریکا اعتباری موقت دارد و دولت آمریکا می‌تواند علیه این حکم درخواست استیناف دهد. گفته می‌شود که دولت اوباما می‌تواند به دلیل "اهمیت موضوع و حفظ منافع امنیت ملی" خواستار تشکیل دادگاه تجدیدنظر شود.

در صورتی که حکم اولیه دادگاه فدرال مورد تایید قرار گیرد، آژانس امنیت ملی آمریکا دیگر اجازه جمع‌آوری انبوه اطلاعات تلفنی از شهروندان این کشور را نخواهد داشت.

رئیس دادگاه درباره پیامدهای رأی خود گفت: « شاکیان شانس زیادی دارند که با مستندسازی شکایت خود نشان دهند که حقوق شخصی آنان در سپهر خصوصی بر منافع دولتی ارجحیت دارد.»

حکم اخیر در پی شکایت دو شهروند آمریکایی به نام‌های "لری کلی‌من" و "چارلز استرینج" صادر شده است. دادگاه در حکم خود تصریح کرده است که شرکت ‌تلفنی "ورایزن" (Verizon) اجازه ندارد که اطلاعات این مشتریان را ضبط و در اختیار نهادهای امنیتی قرار دهد.

شرکت خدمات تلفنی "ورایزن" پیشتر در رسانه‌های آمریکا به همکاری با آژانس امنیت ملی این کشور متهم شده بود. افشاگری‌های ادوارد اسنودن، همکار پیشین "ان اس ای"، پیشتر فعالیت‌های جاسوسی و جمع‌آوری انبوه اطلاعات از سوی این نهاد امنیتی را فاش ساخته بود.

گفته می‌شود که "ان اس ای" روزانه بیش از ۵ میلیارد اطلاعات گوناگون در حوزه مکالمات تلفنی ثبت و بایگانی می‌کرده است.

آیا جمع‌آوری فله‌ای اطلاعات مانع از عملیات تروریستی شده است؟

کاخ سفید تا کنون بارها مدعی شده که جمع‌آوری انبوه اطلاعات مجاز و در خدمت مقابله با فعالیت‌های تروریستی بوده است. جورج لئون، رئیس دادگاه فدرال آمریکا، ضمن ابراز تردید نسبت به این ادعای دولت اوباما گفت: «دولت آمریکا تا کنون نتوانسته یک نمونه ارائه دهد که "ان اس ای" بر اساس اطلاعات جمع‌آوری شده‌ قادر به جلوگیری از یک اقدام تروریستی شده باشد.»

سناتور مارک اودال، یکی از مخالفان سرسخت فعالیت‌های خبرچینی و جمع‌آوری اطلاعات از سوی "ان اس ای"، از رأی دادگاه استقبال کرد.

وی گفت که حکم دادگاه تاییدی بر انتقادهای مکرر در سال‌های گذشته است که فعالیت‌های آژانس امنیت ملی را در تقابل با قانون اساسی آمریکا می‌دانسته‌اند.

در ماه‌های گذشته صداهای اعتراضی و انتقادی در کنگره‌ی آمریکا علیه "ان اس ای" رساتر شده ‌و دولت آمریکا و نهادهای امنیتی را مجبور به اتخاذ موضعی تدافعی کرده‌اند.

ادوارد اسنودن، همکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا، با افشاگری‌های خود توانست از فعالیت‌های پنهانی و بعضاً غیرقانونی آژانس امنیت ملی آمریکا در درون و بیرون از آمریکا پرده بردارد.

اسنودن با فرار از آمریکا و دریافت پناهندگی از روسیه توانست از اعمال مجازات‌های دولتی بگریزد، اما دولت آمریکا وی را هم‌چنان "خائن" تلقی می‌کند. به گفته کاخ سفید، اسنودن به امنیت ملی آمریکا "خدشه" وارد ساخته است.

در هفته گذشته یک مقام ارشد امنیتی در آمریکا پیرامون عفو احتمالی اسنودن سخنانی گفت که در روز دوشنبه از سوی کاخ سفید به شدت رد شد. جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید در روز دوشنبه (۱۶ دسامبر / ۲۵ آذر) تصریح کرد که "موضع دولت آمریکا در قبال اسنودن به هیچ‌وجه تغییر نیافته است".

DW.DE

اسنودن درصورت گرفتن پناهندگی در تحقیق فعالیت جاسوسی آمریکا به برزیل کمک می کند

مسکو، 26 آذر، خبرگزاری «ریا نووستی»/ "ادوارد اسنودن" کارمند سابق سازمان سیا آمریکا قول داد در صورت واگذاری پناهندگی سیاسی به وی در تحقیقات پیرامون فعالیت جاسوسی آمریکا به مقامات برزیل کم کند.

روزنامه "Folha de S. Paulo's" روز سه شنبه ضمن اعلام این مطلب به نامه سرگشاده اسنودن به ملت و دولت برزیل استناد می کند. وی در این نامه خاطرنشان می کند که تحت تاثیر انتقاد شدید دولت برزیل از فعالیت سرویس های اطلاعاتی ایالات متحده و جاسوسی آمریکایی ها قرار گرفته است.

کارمند سابق سازمان سیا می افزاید تا زمانی که برزیل به وی پناهندگی سیاسی واگذار نکند، آمریکا مانع تلاش های وی برای افشای اطلاعات خواهد شد.

یادآور می شود پیشتر کمیسیون تحقیق مجلس سنای برزیل برای بررسی موارد جاسوسی آمریکا علیه این کشور، سخنان "گلن گریوالد" خبرنگار آمریکایی ساکن برزیل را استماع نمود کا قبلا اسنودن تعداد زیادی از اسناد افشاگرانه را به وی واگذار کرده بود.

ادوارد اسنودن کارمند سابق سازمان سیا آمریکا که به عنوان پیمانکار برای سازمان امنیت ملی نیز کار می کرد، اوایل ژوئن سال 2013 میلادی اطلاعات محرمانه ای را افشا کرد که از برنامه های گسترده این کشور برای کنترل مکالمات و مراسلات الکترونیکی در فضای مجازی پرده بر داشته است. وی از جمله حکم سری دادگاه آمریکا را منتشر کرد که طبق آن سرویس های اطلاعاتی به تمام مکالمات مردم در شرکت تلفنی بسیار بزرگ Verizon دسترسی پیدا کردند. مقامات ایالات متحده اعلام کردند افشای این اطلاعات به امنیت ملی کشور لطمه جدی وارد کرده است.

اسنودن پس از فرار از آمریکا به عنوان مسافر ترانزیتی از هنک کنگ به روسیه آمد. روز 31 ژوئیه سال 2013 گواهینامه پناهندگی موقت در روسیه به اسنودن صادر شده که تا 31 ژوئیه سال 2014 میلادی اعتباردارد. وی در ماه نوامبر در یک شرکت بزرگ اینترنتی روسیه برای خود کار پیدا کرد

«ریا نووستی»

نروژ اطلاعات جاسوسی علیه روسیه را با آمریکا در میان می گذاشت

مسکو، 26 آذر، خبرگزاری «ریا نووستی»/ سازمان اطلاعات نروژ اطلاعات جمع آوری شده در جریان جاسوسی علیه مقامات روسیه در منطقه قطب شمال را به سرویس های اطلاعاتی آمریکا واگذار می کرد.

این مطلب را روزنامه Local روز سه شنبه با استناد به اسناد رسانده شده به رسانه های گروهی نروژ از سوی "ادوارد اسنودن" کارمند سابق سازمان سیا آمریکا گزارش داده است.

«ریا نووستی»

آیا جمع آوری اطلاعات اینترنتی قانونی است؟

مشاور ارشد دیوان عالی اروپا به این نتیجه رسیده است که ذخیره انبوه اطلاعات اینترنتی مغایر حقوق اساسی شهروندان است. دادگاه اروپایی در چند ماه آینده حکم خود را صادر میکند. شاکیان پرونده هزاران شخص حقیقی و حقوقی هستند.

چند سال است که شرکت های ارتباطات در اتحادیه اروپا موظفند، اطلاعات اینترنتی و تلفنی مشترکان خود را بدون هیچ گونه بهانه یا دلیلی ذخیره کنند، تا در صورت نیاز در اختیار مقامات امنیتی کشورهای عضو اتحادیه قرار دهند.

اکنون پدرو کروز ویلالون (Pedro Cruz Villalon)، مشاور ارشد دیوان عالی اروپا پس از تحقیقات گسترده به این نتیجه رسیده است که چنین اقدامی با حقوق پایه ای شهروندی مغایرت دارد و این دادگاه باید آیین نامه اتحادیه اروپا را که در سال ۲۰۰۶ برای این منظور وضع شده، اصلاح کند.

ویلالون به این نتیجه رسیده است که جمع آوری و ذخیره اطلاعات تفلن های شهروندان در چند مورد حقوق آنها، از جمله حق حریم خصوصی افراد را نقض میکند. مشاور ارشد دیوان عالی اروپا علاوه بر این، به مدت زمان ذخیره داده ها که دو سال است انتقاد دارد و توصیه کرده است که دادههای اینترنتی و تلفنی حداکثر به مدت یک سال ذخیره شوند.

مشاوری که نظرش قانون می شود

به گزارش رسانه های آلمانی زبان، پدرو کروز ویلالون به دیوان عالی اروپا توصیه کرده است که آیین نامه ۲۰۰۶ را معلق نکند، زیرا "یک قانون بد بهتر از بی قانونی است."

در سال ۲۰۱۰ دیوان عالی آلمان، آیين نامه ای را که بر اساس آن ذخیره اطلاعات صورت می گرفت مغایر قانون اساسی تشخیص داد و آن را لغو کرد. از آن زمان تاکنون در این کشور مقرراتی برای ذخیره اطلاعات وجود ندارد.

شاید به همین دلیل ویلالون از دادگاه اروپایی خواسته است که به قانون گذاران اروپایی فرصت کافی برای وضع آییننامه جدید را بدهد.

شاکیان پرونده ذخیره اطلاعات، یک شرکت ایرلندی، استانداری کرنتن (Kärnten) اتریش و چندهزار فرد حقیقی اتریشی هستند. آنها معتقدند که دسترسی به اطلاعات اینترنتی و تلفنی بدون هیچگونه تناسبی صورت می گیرد و در بسیاری از موارد حق حریم شخصی شهروندان، آزادی حفظ اطلاعات شخصی و آزادی بیان را نقض میکند و به همین دلیل باید قانونمند شود.

دیوانعالی اروپا قرار است حکم خود را در ماه های آینده اعلام کند. اینکه آیا دادگاه به توصیه ی مشاور ارشد خود توجه نشان خواهد داد یا خیر هنوز معلوم نیست، اما این دادگاه معمولا توصیه های ویلالون را عملی میکند.

شیوه های کنترل

چندی پیش روزنامه بریتانیایی گاردین در رابطه با عدم رعایت حریم خصوصی کاربران اینترنت و تلفن های همراه شهروندان اروپایی، از شیوه های گوناگونی، از جمله از برنامه تجسسی تمپورا (Tempora) برای جاسوسی در اینترنت و تلفن های همراه گزارش داد. تمپورا از سوی ستاد ارتباطات دولت بریتانیا، روی صدها کابل فیبر نوری در سطح بریتانیا و اروپا نصب شده و اطلاعات و داده های کاربران صدها میلیون مشترک را به مدت ۳۰ روز ذخیره می کند.

به گفته رِیس "آژانس امنیت ملی" ایالات متحده سازمان های اطلاعاتی اروپایی در گرد آوری و ذخیره داده های شهروندان این قاره نقشی اساسی دارند.

کیت الکساندر میگوید که تمام عملیات کنترل و شنود در چارچوب همکاری و تبادل اطلاعات میان سازمان های اطلاعاتی آمریکا و دیگر کشورها صورت می گیرد.

رسانه های آلمانی زبان نیز در ماه سپتامبر گزارش دادند که سازمان اطلاعات برون مرزی آلمان (بی ان دی) و سازمان امنیت داخلی این کشور به طور منظم اطلاعاتی در اختیار سرویس های امنیتی و اطلاعاتی آمریکا، از جمله "آژانس امنیت ملی" قرار داده اند.

DW.DE

اقدام غول های دنیای مجازی علیه سازمانهای جاسوسی

هشت شرکت بزرگ اینترنتی از دولتها خواستند، جاسوسی اینترنت توسط سازمانهای اطلاعاتی را کنترل کنند. اپل، ای او ال، توئیتر، فیس بوک، گوگل، لینکد این، مایکروسافت و یاهو همچنین خواستار اصلاح قوانین شنود شدهاند.

نامه سرگشاده هشت شرکت آمریکایی به کنگره و رئیس جمهور این کشور نخستین اقدام جامع از جانب شرکت هایی است که در سالهای اخیر از یک طرف اعتماد کاربران را به خود جلب کردهاند و از طرف دیگر ناچار به همکاری با سازمان های جاسوسی بودهاند. آنها علاوه بر این نامه سرگشاده، اقدام به پخش آگهی در روزنامه های گوناگون نیز نمودها ند.

هشت غول اینترنتی خواستار اصلاح قوانینی شده اند که به سازمان های جاسوسی، از جمله "آژانس امنیت ملی آمریکا" این امکان را میدهد، دست به شنود بی حد و مرز تلفن ها و کنترل کاربران اینترنتی بزنند.

شرکت های معترض در یک وبسایت مشترک، "پنج اصل" را برای اصلاح سیستم های کنترل و شنود دولتی برشمرده ا ند. بر این اساس، سازمان های جاسوسی باید موظف شوند، از کنترل گسترده کاربران در اینترنت پرهیز کنند و تنها در موارد مشخص و در چهارچوب قوانین، برای کنترل افراد مظنون اقدام نمایند.

علاوه بر این سازمانهای جاسوسی باید تحت کنترل شدیدتر قرار بگیرند و شرکت های اینترنتی مجاز باشند، افکار عمومی را در جریان همکاری خود با سازمانهای امنیتی و جاسوسی قرار دهند.

شرکت های اینترنتی آمریکایی همچنین خواستار "گردش آزاد اطلاعات" شده اند و از سازمان های اطلاعاتی خواسته اند، مانع انجام این کار نشوند یا با کنترل شدید، به این امر لطمه نزنند. ایجاد یک چهارچوب قانونی بینالمللی برای درخواست اطلاعات کاربران از جانب دولت ها، از دیگر خواسته های هشت شرکت اینترنتی است.

زمان تغییر و تحولات اساسی

شرکتهای اینترنتی در نامه سرگشاده خود به کنگره و باراک اوباما تاکید کردهاند که زمان تغییر و تحولات اساسی فرارسیده است.

مارک زاکربرگ، رئیس فیس بوک میگوید: «گزارشهایی که در رابطه با کنترل های دولتی منتشر شد، بیانگر ضرورت ایجاد یک چهارچوب مشخص برای جمعآوری اطلاعات از جانب دولتها هستند ».

برد اسمیت، سرپرست مشاوران حقوقی مایکروسافت نیز تاکید میکند: «مردم از تکنولوژی هایی که به آن اعتماد نداشته باشند استفاده نخواهند کرد. دولتها این اعتماد را به مخاطره انداختند و اکنون موظف به جلب اعتماد مردم هستند».

بر اساس اطلاعاتی که ادوارد اسنودن به تازگی در اختیار "واشنگتن پست" گذاشته است، "آژانس امنیت ملی آمریکا" و سازمان اطلاعاتی بریتانیا ارتباطات داخلی بین سرورهای گوگل و یاهو را نیز هک کرده اند و از این طریق مبادلات اطلاعاتی میلیونها کاربر اینترنتی را کنترل و ذخیره نمودهاند.

خطری برای دموکراسی

رنه اوبرمن، مدیرعامل شرکت تله کوم آلمان نیز ضمن انتقاد از کنترل و شنود گسترده از جانب سازمان های اطلاعاتی آمریکا در آلمان، از دولت این کشور خواست "واکنش مناسب" نشان دهد.

اوبرمن در گفتوگو با روزنامه آلمانی "هندلس بلات" واکنش دولت آلمان به فعالیتهای سازمان جاسوسی آمریکایی و بریتانیایی در این کشور را منفعلانه خواند و اظهار داشت:     «من نمی فهمم که چرا این قد محتاطانه (به موضوع شنود و کنترل اینترنت) برخورد میشود».

اوبرمن ضمن تاکید بر اینکه اعتماد کاربران از شرکت های اینترنتی سلب شده است، گفت، این گونه اقدامات خطری برای دموکراسی به شمار میروند.

DW.DE

پارلمان اروپا امیدوار است هفته آینده سخنان اسنودن را استماع کند

بروکسل، 21 آذر، خبرگزاری «ریا نووستی»/ سخنرانی "ادوارد اسنودن" در برابر اعضای پارلمان اروپا به شکل پخش پاسخ های ویدئویی ضبط شده کارمند سابق سازمان سیا به پرسش های دریافتی از آنها خواهد بود و ممکن است در همین هفته آینده انجام شود.

"پائولو آلبرتی" عضو فراکسیون سوسیالیست های اروپا، دومین فراکسیون بزرگ در پارلمان اروپا در مصاحبه با خبرگزاری «ریا نووستی» ضمن اعلام این مطلب گفت: "فعلا تاریخ این سخنرانی به تصویب نرسیده اما ممکن است وابسته به امکانات اسنودن هفته آینده یا دیرتر انجام شود".

پارلمان اروپا در رابطه با جنجال بپا شده در کشورهای اروپایی در رابطه با انتشار اسناد واگذار شده از سوی اسنودن، تعدادی از نشست های گفت و شنود را برگزار می کند. طبق این اسناد آژانس امنیت ملی آمریکا تلفن های رهبران حداقل 35 کشور جهان از جمله "آنگلا مرکل" صدر اعظم آلمان را شنود می کرد.

روزنامه آلمانی "اشپیگل" روز پنج شنبه گزارش داد سخنرانی ویدئویی اسنودن به خاطر نگرانی نمایندگان "حزب مردم اروپا"، بزرگترین فراکسیون در پارلمان اروپا از واکنش منفی آمریکا در معرض خطر برهم خوردن قرار دارد

«ریا نووستی»

آژانس امنیت آمریکا اجازه مراقبت بر تلفن های موبایل را سال 1981 دریافت نموده است

واشینگتن،16 آذر، خبرگزاری «ریا نووستی»/ آژانس امنیت ملی آمریکا روز جمعه اعلام کرد مراقبت بر حرکت تلفن های موبایل در سراسر جهان طبق دستورالعمل صادره در بیش از 30 سال قبل انجام می شود.

پیشتر روزنامه"واشینگتن پست" گزارش داده بود آژانس امنیت ملی آمریکا هر روز در درمورد محل استقرار تلفن های موبایل در سراسر جهان اطلاعات جمع آوری می کند و این امر امکان می دهد رفت و آمد صاحبان آنها تعقیب شده و تماس های آدمهای معمولی با یکدیگر کنترل شود.

سخنگوی آژانس امنیت ملی آمریکا اعلام کرد این کار بر اساس دستورالعمل شماره 12333 دولت ایالات متحده انجام می شود که "رونالد ریگان" رییس جمهور اسبق آمریکا در سال 1981 آنرا امضا کرده است. وی دوباره تاکید کرد این مراقبت در رابطه با شهروندان خارجی انجام می شود.

یادآور می شود طوری که پیشتر بر اساس اطلاعات "ادوارد اسنودن" کارمند سابق سرویس های اطلاعاتی آمریکا معلوم شده آژانس امنیت ملی آمریکا همچنین در خصوص مکالمات تلفنی از جمله شماره تلفن هاو زمان و مدت مکالمات ا عملا در سراسر ایالات متحده اطلاعات جمع آوری می کند.

«ریا نووستی»

شرکت Google قانون دفاع از حریم خصوصی در هلند را نقض کرد

مسکو، 8 آذر، خبرگزاری «ریا نووستی»/ شرکت "گوگل" (Google) ضمن راه اندازی نرم افزار جدید خود در سال گذشته، قانون هلند در باره دفاع از حق حریم خصوصی کاربران را نقض کرد. این مطلب را خبرگزاری "اسوشیتد پرس" به نقل از سازمان حفاظت از اطلاعات خصوصی در این کشور گزارش داده است.

به گزارش این سازمان، شرکت "گوگل" پس از جمع آوری اطلاعات شخصی از پایگاه های مختلف اینترنتی، این اطلاعات را در یک سایت نا مرئی اداره می کند. این کار بدون اجازه کاربران انجام می شود و بر اساس قوانین هلند ممنوع است. سازمان هلندی همچنین به این موضوع اشاره کرده که شرکت "گوگل" معلومات لازم را در مورد فعالیت خود در این زمینه به کاربران ارائه نمی دهد.

علاوه بر هلند فرانسه، اسپانیا، آلمان، بریتانیا و ایتالیا نیز تحقیقات در مورد فعالیت "گوگل" در راستای دستیابی به اطلاعات شخصی را انجام می دهند.

ریانوستی

اذعانات استثنائی وزارت بازرگانی ایالات متحده :

دروغ های بزرگ گوگل و مایکروسافت

Dan SCHILLER

خانم دیما روسف رئیس جمهور برزیل با لغو سفر خود به واشنگتن که برای ماه اکتبربرنامه ریزی شده بود، به مسئولیت کاخ سفید در مورد «مسئله اسنودن» اشاره می کند. ولی شرکتهای چند ملیتی اینترنت از جانب مفسران در امان قرار می گیرند. این شرکتها با وجود اظهارات خیر خواهانه شان، بخش جدایی ناپذیری از سیستم نظارت، هماهنگ شده توسط سرویس های مخفی آمریکا هستند.

در طی سالها، مقامات ایالات متحده آمریکا با کشورهائی که به شهروندان خود محدودیت هائی در دسترسی به اینترنت واستفاده از آنرا تحمیل می کردند رفتاری خشونت آمیز داشت. در صدر این کشورها چین وایران را می توان نام برد. افشا گری های آقای ادوارد اسنودن درمورد وسعت سیستمهای نظارتی واشنگتن بر ارتباطات جهانی از راه دور، شک وتردید ها در مورد صداقت انتقادهای آمریکا نسبت به کشور های دیگر را افزایش داد. اما مسئله فرا تر از ریاکاری آشکار است.

در سال ۲۰۱۰ ، یک کمیسیون تحقیق وزارت بازرگانی ایالات متحده نگرانی فعالان مهم اینترنتی را بر رسی می کند (۱). در گزارش این کمیسیون به این مطلب اشاره شده که سیاستهای اینترنتی ایالات متحده توسط فعالان مهم اینترنتی، با احتیاط فراوان محکوم می شود( برای مثال این فعالان اینترنتی هرگز بطور مستقیم به برنامه پریسم«پی آر آی اس ام»* تحت نظر آژانس امنیت ملی«ان اس ای» اشاره نمی کنند).

انجمن«تیچ امریکا» متشکل از ۱۲۰۰ شرکت که در سال ۲۰۰۹ تاسیس شد، از تمایل اداره فدرال تحقیقات(اف بی آی) به گسترش قانون تنظیم نظارت الکترونیکی درسطح تمام رسانه ها، انتقاد می کند. و نشان می دهد که چنین تغییری می تواند به عنوان «مدلی» برای سایر کشور ها وبا « همان عواقب در داخل آمریکا و حتی وخیم تر از آن، برای آزادی های مدنی» بکار گرفته شود. بر این اساس انجمن«تیچ امریکا» خواهان استقرار سیاستهائی است که« آزادی اطلاع رسانی در کشور را تضمین کند(۲)».

میکروسافت، بدون طرح دقیق ومشخص مطلب چنین ارزیابی می کند: در خارج از کشور« کار بران از جمع آوری اطلاعات مربوط به خود وذخیره آنها در ایالات متحده ابراز نگرانی کرده اند، زیرا آنها احساس می کنند که دولت ایالات متحده می تواند آزادانه به آن دسترسی داشته باشد. » و چنین نتیجه گیری می کند: « ایالات متحده ودیگر کشورها باید اثرات سیاست های داخلی خو د بر سایر کشور های جهان را در نظر بگیرند»(۳). بعد ها روشن شد که میکروسافت شرکت بیل گیت در همان زمان با آژانس امنیت ملی«ان اس ای» در کمک به دور زدن نرم افزارهای رمز گذاری، پی گیری ایمیل ها ومکالمات اسکایپ ودیگر خدمات موجود در سایت شرکت چند ملیتی، همکاری می کرده(۴).

سانسور و طبقه بندی محتوی اینترنتی

دراین مسابقه ریاکارانه ، گوگل از مایکروسافت دست کمی ندارد واز این قاعده مستثنی نیست. این شرکت چند ملیتی در سا ل ۲۰۱۰ با افتخار ادعا می کند که:« حفاظت و ترویج پخش اطلاعات و آزادی بیان، ارزش های اساسی گوگل است» او علیه «کشورهائی که ابزار نظارتی را در ساختار انترنتی خود بکار می برند» انتقاد می کند و از ایالات متحده « زادگاه انترنت می خواهد که به بر قراری مقررات مسئولانه در گردش آزادانه اطلاعات برای افراد وشرکتها و جریان آزاد اطلاعات انترنتی ادامه دهد» (۵). گوگل مدتها انکار می کرد که اجازه دسترسی اطلاعات اینترنتی را به آژانس امنیت ملی«ان اس ای» داده است، ولی مدارک اخیر آژانس امنیتی خلاف آنرا نشان می دهد: این شرکت غول پیگر موتور جستجو دراینترنت، واقعا با سرویسهای اطلاعاتی آمریکا، چون دیگر همکارانش یاهو، فیس بوک، آپل، آ او ال یا میکروسافت همکاری کرده است(۶).

گروه لابی با نفوذ انجمن صنعت ارتباطات(سی سی آی ای) متشکل از شرکتهای بزرگ و کوچک، فاضلانه چنین موضع گیری می کند: « ما باید قبول کنیم که آزادی اینترنت باید از داخل کشور آغاز شود. او در برابرکمیسیون تحقیق گفت : ما نباید سانسور، نظارت ، مسدود کردن و اولویت بندی محتوای اطلاعاتی را تشویق کنیم. اگر این فرایند ها اجتناب ناپذیرند، باید در زمان محدود ، به درستی به شیوه ای شفاف از آنها استفاده شده وبه اجرا در آید. در نهایت، ما نباید بجای سرویسها خدماتی اینترنت، به پلیس اینترنت مبدل شویم. اگر آمریکا قادر به حفظ اینترنتی آزاد ودر دسترس نباشد، احتمال اینکه دیگر کشورها چنین توانائی را داشته باشند بسیار اندک است (۷)».

اثر بومرنگ** برنامه های نظارت

هدف آشکار این اظهار نظر ها، طرح لایحه ای سخت گیرانه جدیدی به منظورکنترل اینترنت بود. پس از دو سال مبارزه ، در نهایت متن لایحه به خاک سپرده شد . با این حال با نگاهی به گذشته، اظهارات این شرکت ها به وزارت بازرگانی بسیارجالب به نظر می رسد. بر خلاف آژانس امنیت ملی«ان اس ای»، شرکتهای میکروسافت ، گوگل و دیگران پیش بینی اثر بومرنگ برنامه های نظارت ایالات متحده را می کردند، که پس از کشف ، نه تنها برای واشنگتن آسیب هائی در بر دارد، بلکه شهرت شرکت ها، و در نتیجه منافع اقتصادی آنها را به مخاطره می اندازد. اینها خطر های بزرگی هستند زیرا همانگونه که انجمن صنعت ارتباطات(سی سی آی ای) اشاره می کند:« وقتی صحبت از جریان آزاد اطلاعات بر روی اینترنت جهانی می کنیم مسئله هزاران میلیارد دلار است»

بسیاری از کشورها بر فعالیت های اینترنتی مردم خود نظارت می کنند، اما ایالات متحده این کار را در مقیاسی غیر قابل تصور اعمال می کند و بقول تام انگلهاردت متخصص این موضوع، مبدل به « کشور نظارت جهانی » شده است واین به لطف وهمدستی فعالان موتور های جستجوسایت های خرید اینترنتی، شبکه های اجتماعی اپراتور های مخابراتی انجام می پذیرد. برای متوقف کردن این روند ، باید به بحث های ۱۹۷۰-۱۹۸۰ در مورد لزوم مسئولیت های دمکراتیک شبکه های ارتباطات باز گردیم.

*پریسم(پی آرآی اس ام)، برنامه نظارت الکترونیکی آمریکا از طریق جمع آوری اطلاعات از اینترنت و خدمات دیگر این برنامه تحت نظر آژانس امنیت ملی(ان اس ای)انجام می شود.

** یک وسیله وابزار شکار چوبی که اگر با مهارت پرتاب شود، دوباره به سمت دستهای پرتاب کننده باز میگردد

۱- « گردش آزاد اطلاعات جهانی بر روی اینترنت"، وزارت بازرگانی، دفتر ثبت فدرال، ۷۵ (۱۸۸)، واشنگتن، ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۰

۲ – گزارش تک آمریکا به کمیسیون تحقیق "جریان آزاد جهانی اطلاعات بر روی اینترنت"، گزارش تک امریکا به وزارت بازرگانی، ۶ دسامبر۲۰۱۰

۳ – گزارش میکرو سافت به کمیسیون تحقیق « گردش آزاد اطلاعات جهانی»، وزارت بازرگانی ۶ دسامبر ۲۰۱۰

۴-

Glenn Greenwald, Ewan MacAskill, Laura Poitras, Spencer Ackerman and Dominic Rushe, « How Microsoft handed the NSA access to encrypted messages », The Guardian, Londres, 11 juillet 2013.

۵ – گزارش گوگل به کمیسیون تحقیق« گردش آزاد اطلاعات جهانی» وزارت بازرگانی ۶ دسامبر ۲۰۱۰

۶- Charles Arthur, « Google is not “in cahoots with NSA”, says chief legal officer », The Guardian, 20 juin 2013.

لوموند دیپلوماتیک

اندونزی همکاری با استرالیا را بخاطر قضیه شنود متوقف می کند

مسکو، 29 آبان، خبرگزاری «ریا نووستی»/ اندونزی همکاری با استرالیا را در زمینه های نظامی و اطلاعاتی بخاطر قضیه جنجالی شنود تلفن های مقامات عالی رتبه این کشور از سوی سرویس های اطلاعاتی استرالیا متوقف کرده و از کانبرا تقاضا نمود در رابطه با این رویداد رسما معذرت بخواهد. این مطلب را خبرگزاری"رویتر" با استناد به بیانیه رییس جمهور اندونزی گزارش داده است.

پیشتر مناسبات دو کشور در اوایل نوامبر پس از انتشار گزارش هایی در خصوص استفاده نمایندگی های دیپلماتیک استرالیا و امریکا در اندونزی برای شنود تلفن های شهروندان معمولی مقامات این کشور، از جمله "سوسیلیو بامبانگ یودهویونو" رییس جمهور و همسرش به شدت تیره شده بود. این اطلاعات توسط "ادوارد اسنودن" کارمند سابق سرویس های اطلاعاتی آمریکا افشا شده است. اندونزی روز دوشنبه سفیر خود را از کانبرا برای رایزنی فرا خواند.

یادآور می شود اخبار منتشره در خصوص شنود متحدان آمریکا از سوی سرویس های اطلاعاتی ایالات متحده که بر اساس اسناد ارائه شده توسط اسنودن تهیه شده، باعث بروز تشنج در مناسبات واشینگتن با آلمان،فرانسه، اسپانیا،برزیل، مکزیک و دیگر کشورها شده است.

«ریا نووستی»

اسنودن ۲۰۰ هزار سند محرمانه را در اختیار رسانه‌ها گذاشته است

رییس آژانس امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که احتمال می‌رود «ادوارد اسنودن» کارمند سابق سازمان سیا تا ۲۰۰ هزار سند محرمانه سرویس‌های اطلاعاتی این کشور را در اختیار رسانه‌های گروهی گذاشته باشد.

به گزارش ایلنا به نقل از نووستی، خبرگزاری «رویترز» گزارش داد که ژنرال «کیت آلکساندر» رییس آژانس امنیت ملی آمریکا تاکید کرد: «ممکن است اسنودن بین ۵۰ تا ۲۰۰ هزار سند را به روزنامه‌نگاران داده باشد و انتشار این اسناد ادامه دارد.»

رویترز با استناد به منابع دولتی انگلیس اعلام کرد که حداقل ۵۸ هزار سند محرمانه مرکز ارتباطات دولتی این کشور که با آژانس امنیت ملی آمریکا همکاری می‌کرده، به دست اسنودن افتاده است.

ادوارد اسنودن کارمند سابق سازمان سیا آمریکا که به عنوان پیمانکار برای سازمان امنیت ملی نیز کار می‌کرد، اوایل ماه ژوئن سال ۲۰۱۳ میلادی اطلاعات محرمانه‌ای را افشا کرد که از برنامه‌های گسترده این کشور برای کنترل مکالمات و مراسلات الکترونیکی در فضای مجازی پرده بر داشته است. وی از جمله حکم سری دادگاه آمریکا را منتشر کرد که طبق آن سرویس‌های اطلاعاتی به تمام مکالمات مردم در شرکت تلفنی بسیار بزرگ «وریزون» دسترسی پیدا کردند.

مقام‌های آمریکا اعلام کردند که افشای این اطلاعات به امنیت ملی این کشور لطمه جدی وارد کرده است.

اسنودن پس از فرار از آمریکا به عنوان مسافر ترانزیتی از هنک کنگ به روسیه آمد. در تاریخ ۳۱ ماه جولای سال ۲۰۱۳ میلادی گواهینامه پناهندگی موقت در روسیه به اسنودن صادر شده که تا ۳۱ جولای سال ۲۰۱۴ میلادی اعتباردارد.

اخیرا ادوارد اسنودن تعدادی از اسناد جنجالی در مورد شنود رهبران تعدادی از کشور‌ها توسط سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا را در رسانه‌های گروهی منتشر کرد.

ایلنا

دسترسی اسنودن به اطلاعات با استفاده از رمز عبور همکاران

ادوارد اسنودن از طریق متقاعد کردن همکاران خود در آژانس امنیت ملی آمریکا برای در اختیار قرار دادن رمز عبورشان توانسته به بخشی از اطلاعات امنیتی محرمانه‌ای که بعد آن‌ها را افشا کرده است دست یابد.

بر اساس گزارش‌ها ادوارد اسنودن٬ پیمان‌کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا٬ از طریق دسترسی به رمز عبور همکاران خود در این آژانس به بخشی از اطلاعات طبقه‌بندی‌شده‌ای که در حال افشای آن است دست یافته است.

اسنودن به شیوه‌های مختلف حدود ۲۰ تا ۲۵ تن از همکاران سابق خود در هاوایی را راضی کرده بود تا رمز عبور خود را در اختیار وی قرار دهند؛ امری که به اسنودن این امکان را داد تا به بخشی از اسنادی که بعد در اختیار رسانه‌ها قرار گرفت دست یابد.

خبرگزاری رویترز در آخرین ساعات روز پنج‌شنبه (۷ نوامبر/ ۱۶ آبان) به نقل از یک منبع نزدیک به تحقیقات انجام‌شده پیرامون افشاگری‌های اسنودن در آمریکا٬ گزارش داد که اسنودن همکاران خود را متقاعد کرده بود که به رمز عبور آن‌ها به عنوان مدیر بخش کامپیوتر احتیاج دارد. یک منبع آگاه دیگر در گفت‌وگو با رویترز گفت، برخی از کارکنان که رمز عبور سیستم‌های خود را در اختیار وی گذاشته بودند بازجویی و از ماموریت‌های خود منفک شده‌اند. با این همه مشخص نیست که آیا این افراد به مشاغل دیگری در آژانس امنیت ملی گماشته یا اخراج شده‌اند.

همچنین مشخص نیست که این افراد با ارائه رمز عبور خود به فردی دیگر چه مقرراتی را نقض کرده‌اند.

ادوارد اسنودن بهار گذشته برای حدود یک ماه در دفتر هاوایی آژانس امنیت ملی آمریکا مستقر بود و در آن‌جا کار کرد که طی این مدت توانست به هزاران سند محرمانه دست یابد و آن‌ها را دانلود کند.

داخلی‌ها هم می‌توانند "قابل اعتماد" نباشند

اطلاعات به دست آمده‌ی جدید درباره شیوه کار اسنودن مشخص می‌کند که گاهی بهترین و حرفه‌ای‌ترین سیستم‌های امنیتی در برابر خطرهای ساده امنیتی کارا نیستند. در آژانس امنیت ملی آمریکا که به پیشرفته‌ترین سیستم‌ها برای حفاظت از اطلاعات طبقه‌بندی‌شده مجهز است رد و بدل کردن رمز عبور برای نشت اطلاعات در مقیاسی جهانی کافی بود.

در جهان اطلاعات ‌طبقه‌بندی‌شده یکی از چالش‌های اصلی مرز بین اعتماد و بی‌اعتمادی به عوامل داخلی و خارجی است. یک تحلیل‌گر امنیتی به رویترز گفت که مشکل بسیاری از سازمان‌ها در تله افتادن توسط عوامل داخلی‌ است. چون فرض بر این است که "اگر از اعضای داخلی سازمان هستی٬ قابل اعتمادی."

بنا به گفته دست‌اندرکاران، تحقیقات درباره میزان نفوذ امنیتی که اسنودن در آژانس امنیت ملی آمریکا داشته "کند" پیش می‌رود چرا که اسنودن موفق شده بسیاری از نشانه‌ها را که دال بر چگونگی کسب اطلاعات او است را بر ملا کند.

در حالی که دولت آمریکا اعتقاد دارد می‌داند اسنودن به چه داده‌هایی دسترسی یافته است٬ به گزارش رویترز٬ بازرسان پرونده نسبت به این موضوع دیدی مثبت ندارند و نمی‌توانند با اطمینان از اینکه چه میزان داده و چه داده‌هایی به دست اسنودن رسیده است سخن بگویند.

طرحی برای ارتقای امنیت اطلاعات محرمانه

موضوع دسترسی اسنودن به داده‌های طبقه‌بندی‌شده آژانس امنیت ملی آمریکا از طریق متقاعد کردن همکاران آژانس برای ارائه رمز عبورهایشان در هنگام تصویب طرحی در سنای آمریکا مشخص شده است. این طرح درباره ارتقای امنیت اطلاعات محرمانه آمریکاست. بر اساس بخشی از این طرح، پیمان‌کاران امنیتی آمریکا ملزم هستند هر اتفاقی که موجب نفوذ به شبکه‌های اطلاعاتی آنها شد را سریعا به آژانس‌های امنیتی گزارش دهند.

ادوارد اسنودن، متخصص شبکه‌های کامپیوتری، اوایل ماه ژوئن امسال اطلاعات مربوط به شبکه عظیم جاسوسی دیجیتال آمریکا، موسوم به "پریسم" را در اختیار روزنامه‌های "گاردین" و "واشنگتن ‌پست" قرار داد. او به هنگام انتشار این گزارش‌ها در هنگ‌کنگ به‌سر می‌برد، اما پس از چند روز مخفی‌شدن از آنجا به مسکو رفت و همان جا پناهنده شد.

دولت آمریکا ادوارد اسنودن را به "خیانت" و "افشای اسناد محرمانه" متهم کرده و مدعی است که با اقدامات او، امنیت ملی آمریکا به خطر افتاده است. اما این متخصص کامپیوتر گفته است تنها به دلیل "حراست از حقوق پایه‌ای شهروندان جهان" دست به افشاگری زده است.

DW.DE

اسنودن روسای سازمان‌های‌ اطلاعاتی بریتانیا را به صحنه کشاند

017213028_40300.jpg

روسای سه سازمان اطلاعات مخفی بریتانیا برای نخستین بار با حضور همزمان در پارلمان بریتانیا از عملکرد خود دفاع کردند. آنها افشاگری‌های اسنودن را کمکی برای القاعده دانسته و تمامی فعالیت‌های خود را قانونی خواندند.

روسای سازمان‌های اطلاعات مخفی بریتانیا به طور سنتی، پشت صحنه و در خفا عمل می‌کنند. اما افشاگری‌های ادوارد اسنودن، کارمند سابق آژانس امینت ملی آمریکا و در پی آن افزایش انتقادها از عملکرد این سازمان‌ها، روسای آنها را مجبور به حضور همزمان در پارلمان بریتانیا کرد.

سازمان اطلاعات داخلی (ام‌ای ۵)، سازمان اطلاعات خارجی (ام آی ۶) و ستاد ارتباطات و شنود دولت بریتانیا متهم هستند که به طور فراگیر از کامپیوترهای شخصی و ارتباطات تلفنی شهروندان بریتانیا و همینطور متحدان این کشور جاسوسی می‌کردند.

اندرو پارکر، رئیس سازمان اطلاعات داخلی (ام‌ای ۵)، جان ساورز، رئیس سازمان اطلاعات خارجی (ام آی ۶) و ایان لویان، رئیس ستاد ارتباطات و شنود دولت بریتانیا پنج‌شنبه (۷ نوامبر/ ۱۶ آبان) در یک جلسه ۹۰ دقیقه‌ای در کمیته امور امینتی و اطلاعاتی پارلمان حاضر شدند. آنها در این جلسه که با دو دقیقه تأخیر از تلویزیون پخش شد به پرسش‌های نمایندگان پاسخ دادند.

ایان لوبان، رئیس ستاد ارتباطات شنود دولت بریتانیا که بیش از همه در مظان اتهام جاسوسی است ایان لوبان، رئیس ستاد ارتباطات شنود دولت بریتانیا که بیش از همه در مظان اتهام جاسوسی است

تأکید بر قانونی بودن تمامی فعالیت‌های اطلاعاتی

روسای سازمان‌های اطلاعات مخفی بریتانیا در حضور تاریخی خود در پارلمان این کشور از عملکرد سازمان‌های تحت نظارت خود دفاع کردند. هر سه آنها تأکید کردند که تمامی فعالیت آنها در چهارچوب قانون است.

ایان لوبان، رئیس ستاد ارتباطات و شنود دولت بریتانیا، نهادی که متهم است با همکاری آژانس امنیت ملی آمریکا به طور فراگیر از شهروندان بریتانیا جاسوسی می‌کرده است، این اتهام را به شدت رد کرد.

ایان لوبان گفت: «چنین اقدامی منطقی و قانونی نیست و ما آن را انجام نمی‌دهیم.» وی در ادامه تأکید کرد که حاضر است تضمین بدهد که ستاد تحت نظارات او کاملأ در چهارچوب قانون عمل می‌کند.

رئیس ستاد ارتباطات و شنود دولت بریتانیا در پاسخ به پرسشی در این زمینه افزود: «ما به قانون متعهد هستیم و من اطمینان دارم که این مطلب در مورد دو سازمان همکار ما نیز صادق است.»

سازمان‌های اطلاعاتی بریتانیا اتهام جاسوسی فراگیر را رد کردند سازمان‌های اطلاعاتی بریتانیا اتهام جاسوسی فراگیر را رد کردند

افشاگری‌های اسنودن کمک به القاعده

جان ساورز، رئیس سازمان اطلاعات خارجی بریتانیا نیز ضمن رد اتهامات وارد شده به سازمان تحت نظارت خود، افشاگری‌ها اسنودن را "مخرب" خواند.

جان ساورز گفت که این افشاگری‌ها خطری برای فعالیت ‌سازمان‌های اطلاعات مخفی هستند.

رئیس سازمان اطلاعات خارجی بریتانیا افزود: «دشمنان ما از خوشحالی دست‌هایشان را به هم می‌مالند.»

اندرو پارکر، رئیس سازمان اطلاعات داخلی بریتانیا نیز ضمن حمایت از فعالیت سازمان تحت نظارت خود از خنثی شدن ۳۴ طرح عملیات تروریستی در بریتانیا پس از بمب‌گذاری در متروی لندن در سال ۲۰۰۵ میلادی خبر داد. اندرو پارکر گفت که غیر از دو مورد، تمامی این طرح‌ها مربوط به حملات تروریستی بزرگ بودند.

او در ادامه ضمن انتقاد از افشاگری‌های ادوارد اسنودن، افزود که سازمان‌های اطلاعات مخفی بریتانیا نشانه‌هایی دریافت کردند که نشان می‌دهد با این افشاگری‌ها حساسیت تروریست‌ها برانگیخته شده است. رئیس سازمان اطلاعات داخلی بریتانیا گفت که تروریست‌ها اکنون برخی از روش‌ها از جمله راه‌های ارتباطی ‌خود را تغییر می‌دهند.

DW.DE

افشاگری اپل در مورد جاسوسی سازمان‌های امنیتی آمریکا

کنسرن آمریکایی اپل برای نخستین بار آمار درخواست‌های نهادهای امنیتی آمریکا برای دستر‎سی به اطلاعات مشتریان خود را منتشر کرد. اپل همزمان از محدودیت‌های‌تحمیل شده برای عدم انتشار کامل اطلاعات انتقاد کرد.

در پی افشاگری‌های ادوارد اسنودن، کارمند پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا در مورد جاسوسی سایبری نهادهای امنیتی آمریکا از شرکت‌های اینترنتی،‎ کنسرن آمریکایی اپل نیز در کانون توجه قرار گرفته است.

این کنسرن اکنون آمار درخواست‌های نهادهای امنیتی آمریکا برای دسترسی به حساب‌های کاربری مشتریان خود را منتشر کرده است.

اپل سه‌شنبه (۵ نوامبر/ ۱۵ آبان) اعلام کرد که در نیمه نخست سال ۲۰۱۳ میلادی بین یک تا دو هزار درخواست از نهادهای امنیتی دولت آمریکا برای دسترسی به اطلاعات کاربران خود دریافت کرده است.

این درخواست‌ها برای دسترسی به اطلاعات دو تا سه هزار حساب‌کاربری مشتریان اپل بوده است. اپل همچنین اعلام کرد که اطلاعات حساب‌های کاربری صفر تا یک هزار کاربر خود را در اختیار سازمان‌های امنیتی دولت آمریکا قرار داده است.

محدودیت در تفکیک و اعلام جزئيات آمار

اپل نیز مانند سایر شرکت‌های اینترنتی مجاز به انتشار جزئیات کامل این آمار نیست. پیش از اپل، شرکت‌های اینترنتی مایکروسافت، گوگل و فیس‌بوک نیز دست به انتشار چنین آماری زده بودند.

شرکت‌های اینترنتی دسترسی مستقیم نهادهای امنیتی آمریکا به سرورهای خود را تکذیب می‌کنند

بر اساس قوانین وضع شده از سوی دولت ایالات متحده آمریکا اما شرکت‌های اینترنتی تنها مجاز به انتشار آمار در محدوده هزار رقمی هستند.

تفکیک درخواست‌های‌پلیس و نهادهای امنیتی نیز هنگام انتشار این آمار ممنوع است.

شرکت‌های اینترنتی نگران از دست دادن مشتریان

کنسرن اپل همزمان با انتشار آمار درخواست‌های سازمان‌های امنیتی آمریکا برای دسترسی به اطلاعات کاربران خود، از دولت آمریکا خواست الزامات محدود کننده در انتشار این آمار را لغو کند.

اپل ضمن تأکید بر این نکته که خواستار شفا‌فیت بیشتر است، خواهان آن شد که به شرکت‌های اینترنتی اجازه داده شود این آمار را با جزئیات کامل اعلام کنند.

افشاگر‌ی‌های ادوارد اسنودن، کارمند پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا، ان‌اس‌ای، این تصور را ایجاد کرده که کنسرن‌های اینترنتی به سازمان‌های امنیتی دولت آمریکا اجازه دسترسی به سرورهای خود را داد‌ه‌ند.

چنین امکانی دسترسی مستقیم به اطلاعات خصوصی مشتریان این شرکت‌ها را فراهم می‌کند. این نظر اما به شدت از سوی شرکت‌های بزرگ اینترنتی که نگران بازار جهانی خود هستند، تکذیب می‌شود.

DW.DE

قطعنامۀ آلمان و برزیل در دفاع از آزادی های شخصی

آلمان و برزیل دیروز طرح قطعنامه ای را به سازمان ملل پیشنهاد کردند، که متعاقب افشا شدن تجسسات سازمانهای جاسوسی ایالات متحده توسط ادوارد سنودن، از آزادی های فردی پشتیبانی میکند.

در این طرح، که به کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل، پیشکش شده است، بصورت مشخص ایالات متحده متهم نشده است، ولی به گفتۀ یکی از دیپلومات های برزیلی، در این طرح در خواست شده است که همه تصامیم ضروری، برای پایان دادن به تعرض به حقوق مربوط به زندگی خصوصی، گرفته شود. این طرح تصریح میکند که ارتباطات دیجیتال باید از تعرض محفوظ باشد و سازمان ملل باید کشورهای جهان را مجبور به اجرای مسئولیت های آنان در چهار چوب قوانین بین الملل بسازد.

این اعتراض متعاقب افشاگری های ادوارد سنودن و مشخص شدن اینکه سازمانهای جاسوسی ایالات متحده، هزاران مکالمۀ تلفونی مردم را در سراسر جهان گوش و ثبت میکنند صورت گرفت طی این افشا گری ها، صحبت از گوش کردن مکالمات شخصی آنگلا مرکل، توسط سرویس های امریکایی هم بود.

به دلیل اینکه شبکه های اجتماعی در سراسر انترنت، مورد تجسس ان اس آ، سازمان جاسوسی ایالات متحده قرار میگیرد، شرکت های گوگل، اپل، فیس بوک، میکروسوفت، یاهو، و آ، او، ال هم متعاقب این افشا گری ها، از سنای ایالات متحده درخواست کردند تا سازمان جاسوسی این کشور را مهار کند. آنان همچنان خواهان شفافیت بیشتر در امورات حکومتی شدند.

ادوار سنودن، افشاگر مهم این مسایل، که در روسیه پناهنده شده است، میخواهد در محاکمۀ تجسس غیرقانونی سخنان آنگلا مرکل، در آلمان شرکت کند، ولی به دلیل اینکه او حالت پناهندۀ سیاسی را دارد، نمیتواند از روسیه خارج شود. وکیل مدافع او گفته است که او حاضر است، بدون ترک روسیه، در این محاکمه سهم بگیرد و شهادت بدهد.

RFI

افشاگری تازه اسنودن؛ جاسوسی آمریکا از سفر خامنه ای به کردستان

تازهترین بخشهای منتشر شده از اسناد فعالیت "آژانس امنیت ملی آمریکا" (اِن.اس.اِی) نشان میدهد که سفر آیتالله علی خامنهای در سال ۱۳۸۸ به دقت زیر نظر و رصد این سرویس اطلاعاتی بوده است.

ادامه انتشار اسناد فاش شده توسط ادوار اسنودن از فعالیتهای جاسوسی "آژانس امنیت ملی آمریکا" (NSA) نشان میدهد که رهبر جمهوری اسلامی نیز تحت نظر دقیق بوده است.

روز شنبه دوم نوامبر (۱۱ آبان) روزنامه نیویورک تایمز بخشهایی تازه از اسناد فعالیتهای ان.اس.ای را منتشر کرد که در آن به یک پروژهی جاسوسی پیشرفته با عنوان «عملیات دِرِدنوت» (Operation Dreadnought) اشاره شده است.

بر اساس این گزارش در ماه مه ۲۰۰۹ (بهار ۱۳۸۸) مقامات امنیتی آمریکا متوجه سفر نادر آیتالله خامنهای به استان کردستان شدند. پس از آن تصمیم گرفته شد در یک ماموریت بسیار ویژه رهبر جمهوری اسلامی و تیم همراهاش تحت نظارت کامل قرار بگیرند.

کنترل مکالمات رهبر جمهوری اسلامی و تیم حفاظتی

سازمان اطلاعات و امنیت ملی آمریکا در این عملیات همکاری نزدیکی را با سازمان ملی اطلاعات جغرافیایی و نقشه آمریکا و همچنین مرکز ارتباطات رسمی بریتانیا داشته است.

در این عملیات تیم همراه رهبر جمهوری اسلامی، وسايل نقلیه و سلاحهای آنها از طریق ماهواره مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین مکالمات ترافیک هوایی هواپیماها و هلیکوپترها در زمان برخاستن و فرودشان شنود شده است.

اسناد منتشر شده نشان میدهد که ماموران امنیتی آمریکا شنیدهاند که تیم همراه آیتالله خامنهایدر مورد یافتن یک جرثقیل برای قرار دادن یک آمبولانس و یک ماشین آتشنشانی بر روی کامیونهای کاروان همراه وی صحبت میکنند.

همچنین با استفاده از تجهیزات پیشرفته، یک سخنرانی عمومی رهبر جمهوری اسلامی در یک ورزشگاه فوتبال در کردستان شنود شده است.

جاسوسی از مقامات ایرانی در مواقع بحرانی

نیویورک تایمز تصریح میکند که بر اساس اسناد منتشر شده توسط ادوارد اسنودن،در این عملیات ایستگاههای دفاع هوایی ایران و مختصات مربوط به ماهوارههای ایران مورد مطالعه قرار گرفتهاست.

اگرچه گزارش میافزاید که هدف اصلی از این عملیات پیشرفته جاسوسی دستیابی به سخنان آیتالله خامنهای نبوده است، ولی به نظر میرسد ماموران اطلاعاتی آمریکا تلاش کردهاند توان جمع آوری اطلاعات مهم در مواقع بحرانی را بررسی کنند.

در اسناد منتشر شده ان.اس.ای از این اقدام با عنوان «انگشتنگاری ارتباطات» یاد شده است که به معنای امکان ردگیری ارتباطات بینالمللی و مکاتبات مرتبط با رهبر جمهوری اسلامی است.

به عنوان نمونه به برنامه هستهای ایران اشاره شده که بر این اساس توانایی شنود مکالمات رهبران ایران، مقامات نظامی و دانشمندان هستهای یک مزیت مهم برای آژانس امنیت ملی آمریکا است.

در اسنادی که روز شنبه ۲ نوامبر توسط نیویورک تایمز منتشر شد، به فعالیتهای اطلاعاتی ان.اس.ای در دیگر کشورهای جهان نیز اشاره شده است.

DW.DE

افشای همکاری سرویس های اطلاعاتی اروپایی در فعالیتهای جاسوسی

روزنامهی گاردین، در تازهترین افشاگری خود مینویسد که سرویسهای اطلاعاتی اروپایی از جمله سرویس اطلاعات برونمرزی آلمان (BND) در اجرای برنامهی تجسسی "ماسکولار" سرویس مخفی بریتانیا همکاری فعال داشتهاند.

روزنامه ی گاردین، چاپ بریتانیا به استناد مدارکی که ادوارد اسنودن در اختیار این رسانه قرار داده، نوشته است که سازمانهای امنیتی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در اجرای برنامه های جاسوسی گسترده علیه شهروندان اروپایی با سرویس مخفی بریتانیا، موسوم به "ستاد مرکزی ارتباطات دولت" (GCHQ) همکاری تنگاتنگ داشته اند.

بر پایهی این گزارشها، مقامات امنیتی کشورهای آلمان، فرانسه، اسپانیا و سوئد در طرحریزی برنامه های جاسوسی برای ذخیره کردن داده ها و تماسه ای اینترنتی شهروندان خود سهیم بودهاند.

آموزش کادر "جاسوسی"

این اسناد نشان میدهند که "ستاد مرکزی ارتباطات دولت" بریتانیا در آموزش ماموران امنیتی این چهار کشور "در جهت دورزدن قوانین ملی محدودکننده ی برنامه های تجسسی"، نقش رهبری کننده داشته است.

گاردین در این رابطه به سندی استناد می کند که در آن آمده است: «ما از تلاشهای اداره ی سرویس اطلاعات برون مرزی آلمان در جهت اصلاحات قوانین محدودکنندهی ناظر بر فعالیت های تجسسی ادارات آلمان و تعبیر و تفسیرهای جدید از آنها پشتیبانی کردیم.»

در این اسناد همچنین توانایی های فنی دستگاه های سرویس اطلاعات برونمرزی آلمان (BND) مورد تحسین قرار گرفته است.

گاردین: سرویس اطلاعات برونمرزی آلمان BND با ستاد مرکزی ارتباطات بریتانیا همکاری داشته است گاردین: سرویس اطلاعات برونمرزی آلمان BND با ستاد مرکزی ارتباطات بریتانیا همکاری داشته است

ابعاد برنامه ی تجسسی تمپورا

روزنامه گاردین در ادامه ی افشاگری های خود درباره ی عدم رعایت حریم خصوصی کاربران اینترنت و تلفنه ای همراه شهروندان اروپایی، از جمله از برنامه ی تجسسی تمپورا          (Tempora) یاد میکند.

این برنامه از سوی ستاد ارتباطات دولت بریتانیا، روی صدها کابل فیبر نوری در سطح بریتانیا و اروپا نصب شده است و اطلاعات و داده های کاربران صدها میلیون مشترک را برای مدت ۳۰ روز ذخیره میکند.

گاردین در توصیف ابعاد این برنامه و "قانونشکنی های" سرویس اطلاعاتی بریتانیا به گفته ی وزیر دادگستری آلمان، زابینه لویتهویزر- اشنارنبرگر استناد میکند که گفته بود: «اتهاماتی که به دستگاههای امنیتی بریتانیا میزنند، مثل کابوسهای فیلمهای هولیوودی است.»

رئیس آژانس امنیت ملی: با شرکای اروپایی همکاری داشته ایم

به نوشته ی اشپیگل آنلاین، افشاگریه ای تازهی گاردین نشان میدهد که اظهارات کیت الکساندر، رئیس آژانس امنیت ملی ایالات متحده در برابر کمیته ی سازمانهای اطلاعاتی مجلس نمایندگان این کشور "منطقی" به نظر میرسد.

کیت الکساندر روز ۲۹ اکتبر گفته بود که هدف فعالیتهای ادارهه ای تحت مسئولیت او، تنها بخشهای "عملیات نظامی" کشورهایی را دربر میگیرد که هم پیمانان ناتو و ایالات متحده هستند.

رئیس آژانس امنیت ملی همچنین اعلام کرده بود که سازمانهای اطلاعاتی "شرکای اروپایی" در گردآوری دادهه ای شهروندان این قاره نقش عمدهای بازی میکنند.

به گفتهی الکساندر تمام عملیات در چارچوب همکاری و تبادل اطلاعات صورت میگیرد: «اینها اطلاعاتی نیستند که ما درباره ی شهروندان اروپایی جمع کرده باشیم، بلکه اطلاعاتی هستند که ما و متحدان ما در پیمان ناتو به خاطر دفاع از ملتهای خود و حمایت از فعالیتهای مشترک نظامی گردآورده ایم.»

روزنامه ی والت استریت ژورنال پیش از این نوشته بود که سازمان های اطلاعاتی فرانسه و اسپانیا، ارتباطات تلفنی شهروندان خود را ذخیره کرده و در اختیار آژانس امنیت ملی ایالات متحده قرار دادهاند.

همکاری سرویسهای اطلاعاتی آلمان

رسانه های آلمان نیز در ماه سپتامبر فاش کردند که نه تنها سازمان اطلاعات برونمرزی آلمان، بلکه همچنین سازمان امنیت داخلی این کشور به نام "ادارهی فدرال برای حراست از قانون اساسی" (BfV)، که سازمان امنیت داخلی آلمان است، به طور منظم اطلاعاتی در اختیار سرویسهای امنیتی و اطلاعاتی آمریکا، از جمله آژانس امنیت ملی این کشور (NSA) قرار میدهند.

طبق این گزارش، سازمان امنیت داخلی آلمان در مقابل، اطلاعات و نرمافزارهای جاسوسی دریافت کرده است.

هانس گئورگ ماسن، رئیس "اداره فدرال برای حراست از قانون اساسی"، در رابطه با این خبر اعلام کرد که همکاری نهاد تحت سرپرستی او "اکیدا در چارچوب اختیارات قانونی" خود عمل کرده است.

آقای ماسن گفت که اداره ی کل حراست از قانون اساسی، با چند سرویس اطلاعاتی خارجی، از جمله سرویس های آمریکایی "همکاری تنگاتنگ و بر اساس اعتماد متقابل" دارد.

DW.DE

سوئیس، در کنار آلمان، خواهان دیدار با اسنودن است

پس از دیدار هانس کریستیان اشتروبله، نمایندهی مجلس آلمان از حزب سبزها با ادوارد اسنودن در مسکو، احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی این کشور نیز خواستار گفتوگو با این همکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا شدند.

به گزارش روزنامه ی آلمانی "بیلد آم زونتگ"، احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی آلمان موافقت خود را با دیدار و گفت وگو با ادوارد اسنودن اعلام کردند. به گفته المار بروک، نماینده ی اتحاد احزاب مسیحی و رئیس "کمیته ی امور خارجه ی پارلمان اروپا"، این ملاقات میتواند در مسکو صورت گیرد. بروک در این رابطه به روزنامه ی "بیلد آم زونتگ" گفته است: «یک هیئت نمایندگی از سوی مجلس آلمان میتواند با اسنودن به عنوان شاهد در سفارت آلمان در مسکو گفتوگو کند.»

تمایل دولت سوئیس به گفت وگو

بنا به گزارش روزنامه ی سوئیسی "تاگس آنتسایگر"، دولت سوئیس نیز تمایل خود را به دیدار با اسنودن اعلام کرد. کارلو سوماروگا، نماینده ی این کشور در پارلمان اروپا در این رابطه گفت: «اسنودن از فعالیتهای ماموران اطلاعاتی آمریکا در سوئیس باخبر است و میداند که آیا سازمان امنیت این کشور با ماموران آمریکایی همکاری داشته است یا نه.» نمایندگان حزب محافظهک ار مردم سوئیس (SVP) در مجلس این کشور نیز موافقت خود را با این دیدار و گفت وگو ابراز کرده است.

ژنو به خاطر استقرار مراکز بین المللی مانند سازمان ملل و تعداد بیشماری از نمایندگی های خارجی کشورهای غربی و مرکز جهانی معاملات مواد خام، به عنوان "کانون جاسوسی" در اروپا همواره مورد توجه سازمانها و نهادهای جاسوسی بین المللی بوده است. کارشناسان معتقدند که نزدیکی محل سفارت آمریکا به مقر سازمان ملل در ژنو، امکانات فنی مناسبی برای "جاسوسی" در اختیار مقامات اطلاعاتی آمریکا قرار میدهد.

آژانس امنیت ملی آمریکا، دستکم از ۱۰ سال پیش، مکالمات تلفنی صدراعظم آلمان را از محل سفارت آمریکا در برلین شنود می کرده است.

به نوشته ی اشپیگل آنلاین، واحد "خدمات جمع آوری ویژه" این آژانس، ستادی غیرقانونی و مخفی در سفارت آمریکا برپا کرده است. در این ستاد کارمندان آژانس امنیت ملی (ان.اس.ای) و همچنین آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا) با گیرنده های بسیار قوی، ارتباطات مخابراتی محوط های را کنترل میکنند که ساختمانهای دولتی آلمان در آن قرار دارند.

واکنش آمریکا

بنا به گزارش روزنامه ی "کومرسانت" که در مسکو منتشر میشود، ایالات متحده ی آمریکا از "برخورد نامناسب" روسیه در رابطه با دیدار نمایندهی مجلس آلمان با ادوارد اسنودن ناخرسند است.

اسنودن در این ملاقات آمادگی خود را برای دادن اطلاعات درباره ی فعالیتهای تجسسی آژانس امنیت ملی آمریکا در اروپا، به ویژه آلمان اعلام کرده است.

به گزارش این روزنامه، یک مقام ارشد آمریکایی که نخواسته نامش فاش شود، گفته است: «فعالیتهای اسنودن در روسیه، به زیان منافع آمریکاست.»

ولادیمیر پوتین، هنگام پذیرش تقاضای پناهندگی اسنودن، تاکید کرده بود که "منافع آمریکا از این پس، بیش از پیش به خطر نخواهد افتاد.» اسنودن در این رابطه "زیرکانه" گفته بود که "هیچ یک از اقدامات او به زیان آمریکا نیست."

این همکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا، تاکید کرده بود که "تمام اسناد خود را در اختیار خبرنگاران گذاشته و هیچ مدرک محرمانهای همراه خود به روسیه نیاورده است."

ولادیمیر پوتین، تا به حال واکنشی نسبت به "ناخرسندی" آمریکا نشان نداده است. مسکو تاکید میکند که هیچ یک از اسناد افشاگر جدید در روسیه منتشر نشدهاند. سخنگوی دولت پوتین در مصاحب های در مورد دیدار اسنودن با نمایندهی پارلمان آلمان گفت: «اسنودن آزاد است، با هر کس که مایل است ملاقات کند.»

DW.DE

نامه ادوراد اسنودن به مقامات دولتی آلمان

017198717_40300.jpg

هانس کریستین اشتروبله، نماینده حزب سبزهای آلمان در پارلمان سراسری این کشور، نامه‌ای از عامل افشاگری جاسوسی‌های آژانس امنیت ملی آمریکا خطاب به مراجع دولتی آلمان را ارائه کرد. اشتروبله با اسندون دیدار کرده بود.

ادوارد اسنودن در نامه‌ای خطاب به دولت، پارلمان و دادستانی آلمان، نسبت به حضور در آلمان و گفت‌و‌گو با مقامات این کشور اعلام آمادگی کرد. کارمند پیشین آژانس امنیت ملی ایالات متحده در این نامه نوشته که در جریان کارش به عنوان متخصص کامپیوتر در آژانس امنیت ملی آمریکا شاهد "قانون شکنی‌های برنامه‌ریزی شده دولت آمریکا" بوده است و این قانون‌شکنی‌ها بودند که سبب شدند او به عنوان "انسانی اخلاق‌گرا" موظف به واکنش شود.

هانس کریستین اشتروبله، نماینده پارلمان آلمان از حزب سبزهای این کشور، که روز پنجشنبه (۳۱ اکتبر/۹ آبان) با ادوارد اسنودن در مسکو دیدار کرد، در باره این ملاقات گفته است: «ادوارد اسنودن آماده است به آلمان کمک کند و برای ادای توضیح و روشن کردن موضوع جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا به این کشور سفر کند، اما شرایط برای این اقدام باید مهیا شود.»

اسنودن در ادامه نامه نوشته است، پس از انتشار مواردی از تخلف‌های دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا، برخوردها با او چنان شدید بودند که او مجبور شد خانواده و وطن خود را ترک کند و به روسیه پناه برد، زیرا این کشور بر مبنای قوانین بین‌المللی به او امکان پناهندگی موقت داده است.

ادوارد اسنودن واکنش‌ها در آمریکا و دیگر کشورهای جهان نسبت به اقدام خود را بسیار امیدوارکننده توصیف کرده و افزوده که مردم جهان و بسیاری از مقامات دولتی کشورها نیز برملا کردن فعالیت‌های سیستمی را محکوم کرده‌اند که دیگران را به شدت زیر نظر دارد و به هیج نهادی پاسخگو نیست.

اسنودن سپس به واکنش‌ها نسبت به برملا شدن شنودهای آژانس امنیت ملی آمریکا پرداخته است. به گفته او، خدشه‌دار شدن اعتماد سبب شد کشورهای دیگر طرح‌های امنیتی جدید را بررسی کنند وبه فکر وضع قوانین تازه بیافتند تا مانع این شنودها شوند.

محل زندگی اسنون در روسیه مشخص نیست؛ گهگاه تصاویری منتسب به او منتشر می‌شوند که حاوی اطلاعات روشنی نیستند محل زندگی اسنون در روسیه مشخص نیست؛ گهگاه تصاویری منتسب به او منتشر می‌شوند که حاوی اطلاعات روشنی نیستند

به اعتقاد این کارمند پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا، دولت ایالات متحده نتایج مثبت افشاگری‌های اخیر او را نمی‌بیند و اقدامات انجام شده را مجرمانه ارزیابی می‌کند و در پی محاکمه اوست.

در انتها اسنودن برای ملاقات با مقامات آلمان اعلام آمادگی کرده و نوشته است: بیان حقیقت جرم نیست.

واکنش مقامات دولتی آلمان

هانس پتر فریدریش، وزیر کشور آلمان، روز جمعه (۱۰ آبان/ ۱ نوامبر) در مصاحبه‌ای مطبوعاتی در برلین نامه اسنودن را به خبرنگاران نشان داد و گفت: «در صورتی که آقای اسنودن خواستار مذاکره با مقامات آلمان باشد، می‌توانیم راهکاری برای این دیدار بیابیم.»

توماس اوپرمن، یکی از مقامات بلندپایه حزب سوسیال دمکرات آلمان، اما نگران آن است که گفت‌و‌گو با کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا رابطه آلمان و ایالات متحده را تیره کند. اوپرمن در این باره گفت اگر پرسش از اسنودن روابط میان آلمان و آمریکا را "ویران نکند" باید با او صحبت کرد و سوالاتی را با او در میان گذاشت.

این رابطه در هفته‌های اخیر و در پی افشاشدن جاسوسی آمریکا از صدراعظم آلمان و برخی دیگر از مقامات بلندپایه این کشور دچار تنش شده است.

هانس کریستین اشتروبله، نماینده پارلمان آلمان از حزب سبزهای این کشور، که روز پنجشنبه (۳۱ اکتبر/۹ آبان) با ادوارد اسنودن در مسکو دیدار کرد، در باره این دیدار گفته است: «ادوارد اسنودن آماده است به آلمان کمک کند و برای ادای توضیح و روشن کردن موضوع جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا به این کشور سفر کند، اما شرایط برای این اقدام باید مهیا شود.»

دولت ایالات متحده گذرنامه ادوارد اسنودن را باطل کرده است. اسنودن پس از چند هفته اقامت در بخش ترانزیت یکی از فرودگاه‌های مسکو سرانجام از دولت روسیه تقاضای اقامت موقت کرد. با خروج اسنودن از مرزهای روسیه اجازه اقامت او باطل می‌شود. به همین خاطر خروج احتمالی او برای حضور در آلمان باید از نظر حقوقی مورد بررسی قرار بگیرد.

DW.DE

دیدار نماینده مجلس آلمان با ادوارد اسنودن در مسکو

017197730_40300.jpgیک نماینده مجلس آلمان با ادوارد اسنودن، همکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در مسکو دیدار کرد.

به گفته کریستین اشتروبله، اسنودن آمادگی دارد به آلمان در ارتباط با فعالیت‌های تجسسی آژانس امنیت

ملی آمریکا در این کشور کمک کند.

هانس کریستین اشتروبله، نماینده مجلس آلمان از حزب سبزها روز پنجشنبه (۳۱ اکتبر/۹ آبان) با ادوارد اسنودن، همکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در مسکو دیدار کرد.

هدف از این دیدار، بررسی شرایطی عنوان شد که تحت آن اسنودن بتواند با سفر به آلمان در مقابل مجلس و دادستانی این کشور به ابراز نظر درباره وقایع اخیر در ارتباط با فعالیت‌های تجسسی آژانس امنیت ملی آمریکا در آلمان بپردازد.

مشکلات حقوقی برای سفر به آلمان

بنا به گزارش‌های منتشر شده، نماینده مجلس آلمان به اسنودن اطمینان داده است که بتواند در آزادی کامل به برلین وارد شود. همکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا نیز ضمن استقبال از این دعوت به مشکلات پیچیده حقوقی‌ای اشاره کرده است که احتمالا مانع از سفر وی به آلمان خواهد شد.

نماینده مجلس آلمان در گفت‌و‌گو با شبکه تلویزیون دولتی آلمان گفت: «ادوارد اسنودن آماده است تا برای ارائه توضیحات و روشن کردن موضوعات مرتبط با جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا به آلمان سفر کند و به این کشور کمک کند، اما باید شرایط برای این اقدام مهیا باشد.»

وی گفت که اسنودن اطلاعات بسیاری دارد و آماده است تا در برابر مجلس آلمان شهادت دهد. اشروبله همچنین گفت که به زودی گزارش کاملی از دیدار خود با ادوارد اسنودن ارائه خواهد کرد.

نماینده مجلس آلمان خبر دیدار روز گذشته خود با اسنودن را با قرار دادن عکس و توضیحی، نخستین بار در توییتر منتشر کرد. خبرنگار شبکه دولتی و یک روزنامه‌نگار مستقل، نماینده مجلس آلمان را در این سفر همراهی کرده‌اند. دیدار سه ساعته نماینده مجلس آلمان با ادوارد اسنودن در هتلی در مسکو تحت تدابیر شدید امنیتی صورت گرفته است.

نامه اسنودن به دولت و مجلس آلمان

اشتروبله همچنین اعلام کرد نامه‌ای از اسنودن خطاب به دولت، مجلس و دادستانی آلمان دریافت کرده است که وی درباره آن در کنفرانس خبری روز جمعه، اول نوامبر توضیحات بیشتری ارائه خواهد کرد.

از سوی دیگر وکیل ادوارد اسنودن پیش از دیدار وی با نماینده مجلس آلمان در گفت‌وگو با شبکه خبری اینترفاکس روسیه اعلام کرد که اسنودن در صورت سفر به آلمان درباره شنود تلفنی آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا اظهار نظری نخواهد کرد.

وکیل اسنودن در توضیح این موضع‌گیری گفت که همکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا در روسیه بر اساس قوانین این کشور اقامت دارد و در صورت سفر به خارج موقعیت حقوقی مرتبط با اقامت فعلی خود را از دست خواهد داد. وی گفت که توافقی صورت گرفته که بر اساس آن اسنودن نمی‌تواند اطلاعات بیشتری را فاش کند.

وکیل ادوارد اسنودن همچنین افزود که وی قرار است در هفته جاری مسئولیت راه‌اندازی یکی از مهم‌ترین سایت‌های اینترنتی در روسیه را برعهده گیرد و در شرکتی در همین ارتباط مشغول به کار شود.

DW.DE

(به گزارش ریانوستی: اسنودن در صورت سفر به آلمان در معرض خطر بازداشت به درخواست مقامات آمریکا قرار خواهد گرفت)

جان کری به خطای فعالیت‌های جاسوسی آمریکا اعتراف کرد

وزیر خارجه آمریکا اعتراف کرد که "آژانس امنیت ملی" در فعالیت‌های جاسوسی خود دچار خطا شده است. در این میان گفته می‌‌شود رئیس‌جمهور آمریکا جاسوسی علیه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول را متوقف کرده است.

وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که دولت متبوعش در فعالیت‌های جاسوسی زیاده‌روی کرده و در آینده چنین چیزی دیگر رخ نخواهد داد.

جان کری گفت: «رئیس‌جمهور و من از مسائلی مطلع شدیم که از جنبه‌های گوناگون به طور خودکار عمل می‌کرده‌اند، زیرا تکنولوژی و توانمندی‌ها این امکان را می‌داده‌اند.»

وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه (۳۱ اکتبر/ ۹ آبان) اطمینان خاطر داد که در روند تلاش برای جمع‌آوری اطلاعات "از انسان‌های بی‌گناه سوءاستفاده نخواهد شد".

به گزارش اشپیگل آنلاین، جان کری تلاش کرده با این اظهارات به اشتباهات دولت متبوعش اعتراف کند، ولی به نظر می‌آید که این بخشی از استراتژی دولت آمریکا در دفاع از عملیات جاسوسی باشد.

وزیر امور خارجه ایالات متحده اما تأکید کرد که آمریکا توانسته با کمک برنامه‌های کسب اطلاعات خود بارها مانع از اجرای سوءقصدهای تروریستی شود.

آژانس امنیت ملی آمریکا به مدت ده سال تماس‌های تلفنی صدراعظم آلمان را شنود می‌کرده است آژانس امنیت ملی آمریکا به مدت ده سال تماس‌های تلفنی صدراعظم آلمان را شنود می‌کرده است

وی گفت: «ما واقعا هم توانستیم مانع از آن شویم که هواپیماها سقوط کنند، ساختمان‌های منفجر شوند و انسان‌ها به قتل برسند، زیرا قادر بودیم به موقع از این نقشه‌‌ها مطلع شویم.»

روز سه‌شنبه گذشته (۲۹ اکتبر/ ۷ آبان) کیت آلکساندر، رئیس آژانس امنیت ملی آمریکا و رئیس او، جیمز کلاپر، رئیس سرویس مخفی آمریکا، در برابر کنگره ایالات متحده قرار گرفتند و با قاطعیت تمام از فعالیت‌های جاسوسی الکترونیک آمریکا دفاع کردند.

به گزارش رسانه‌های آمریکایی، این دو مقام ارشد امنیتی در این جلسه‌ی سه ساعته بارها به ترورهای ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ اشاره کردند. از نظر آن‌ها، اگر در آن زمان اطلاعات دقیق کسب می‌شدند و این اطلاعات در رابطه با انگیزه‌ها و پیش‌زمینه‌ها قرار می‌گرفتند، آمریکا می‌توانست مانع از اجرای عملیات تروریستی ۱۱ سپتامبر شود.

دستور توقف عملیات جاسوسی علیه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول

در حالی که سنای آمریکا قصد دارد عملیات جاسوسی سرویس‌های مخفی آمریکا را محدود سازد، رئیس‌جمهور آمریکا به جاسوسی علیه دو نهاد بین‌المللی بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول پایان داده است.

از قرار معلوم بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول نیز از اهداف جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا بوده‌اند. از دامنه‌ی جاسوسی و کسب خبر علیه این دو نهاد گزارشی در دست نیست.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در پی بازبینی فعالیت‌های سرویس‌های مخفی آمریکا، باراک اوباما، رئیس‌جمهور این کشور، دستور متوقف ساختن عملیات کسب خبر از این دو نهاد بین‌المللی را صادر کرده است. مقر اصلی این دو نهاد مالی جهانی در واشنگتن قرار دارد.

به نظر می‌آید دولت آمریکا مصمم است در رابطه با اتهامات جاسوسی که به آژانس امنیت ملی آمریکا وارد می‌شود، اقداماتی صورت دهد.

خبرگزاری رویترز با استناد به اطلاعات فردی از درون هیأت حاکمه آمریکا که نامش فاش نشده، گزارش داده که اوباما هفته‌ی گذشته دستور پایان دادن به عملیات جاسوسی علیه این دو نهاد بین‌المللی را صادر کرده است.

یک همکار دولت آمریکا به خبرگزاری رویترز گفته است: «ایالات متحده آمریکا بر مقر اصلی صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی نظارت الکترونیک ندارد". این پاسخ، با فعل زمان حال بیان شده و این به معنای تکذیب احتمال عملیات شنود در گذشته نیست.

این همکار دولت آمریکا در پاسخ به این پرسش رویترز که ایالات متحده در گذشته چه رفتاری داشته، سکوت اختیار کرده است.

لایحه سنای آمریکا برای محدود ساختن عملیات جاسوسی الکترونیک

سنای آمریکا با ارائه یک لایحه به افشا‌گری‌های ادوارد اسنودن، همکار پیشین سرویس مخفی آمریکا، در مورد فعالیت‌های گسترده جاسوسی آژانس امنیت ملی ایالات متحده واکنش نشان داد. سنا قصد دارد فعالیت‌های این نهاد را محدود سازد.

منتقدان این لایحه را ضعیف ارزیابی می‌کنند، زیرا با آن نمی‌توان رویکرد جاسوسی از حریم شخصی میلیون‌ها شهروند را تصحیح کرد. سناتور مارک یودال، از حزب دمکرات، پس از رأی‌گیری گفت: «من تلاش بسیار کردم اصلاحاتی واقعی به جای این لایحه تصویب شود.»

خانم دایان فاین‌استاین، رئیس کمیسیون از حزب دمکرات، در عوض از لایحه اصلاحی دفاع کرد و گفت که از حریم شخصی شهروندان به این‌گونه بهتر حفاظت می‌شود و فعالیت‌های آژانس امنیت ملی آمریکا نیز زیر کنترل شدیدتر قوه قضائیه قرار خواهد گرفت.

این سناتور دمکرات هم‌زمان به تهدیدهای جدی تروریسم و سلاح‌های کشتار جمعی و حملات سایبری اشاره کرد و افزود که تهدیدها "واقعی هستند و واقعی خواهند ماند".

این قانون برای اجرایی شدن باید نخست به تصویب اجلاس عمومی سنا برسد و سپس مورد تأیید مجلس نمایندگان قرار گیرد. پس از آن قانون به باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، ارائه خواهد شد تا حکم اجرایی آن را امضا کند.

DW.DE

دسترسی آژانس امنیت ملی آمریکا به فایل‌های میلیون‌ها کاربر اینترنتی

طبق گزارشی که واشنگتن پست منتشر کرده است، سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا با نفوذ به مسیر‌های انتقال اطلاعات ذخیره شده در گوگل و یاهو به اسناد میلیون‌ها نفر دسترسی داشته‌اند.

017196462_40300.jpg

خبرگزاری آلمان به نقل از "واشنگتن پست" نوشته، اسنادی که ادوارد اسنودن، تحلیلگر پیشین اطلاعاتی آمریکا فاش کرده است نشان می‌دهد که سازمان امنیت ملی آمریکا با همکاری مرکز ارتباطات دولتی بریتانیا به ایمیل‌ها و سایر داده‌های میلیون‌ها کاربر اینترنتی دسترسی داشته‌اند.

گوگل داده‌های کاربران را در ابعاد گوناگون و در مراکز مختلف ذخیره می‌کند. این فایل‌ها بهم متصل‌اند و آژانس امنیت ملی آمریکا (ان‌اس‌ای) توانسته وارد مسیرهایی شود که مراکز داده‌های این شرکت‌ها را به یکدیگر وصل می‌کنند.

دولت آمریکا هنوز واکنشی به افشاگری "واشنگتن پست" نشان نداده است. اما کیت آلکساندر، رئیس ان‌اس‌ای این ادعا را رد کرده و گفته است که «ما هیچ دسترسی به سرور‌های گوگل، یاهو و غیره نداریم.»

بنابر این گزارش اطلاعات ذخیره شده توسط برنامه‌‌ای به نام Muscular دسته‌بندی و ارزیابی می‌شده است. سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا میلیو‌ن‌ها فایل، از جمله داده‌های کلان (Meta Data)، فایل‌های نوشتاری‌، شنیداری و ویدیویی را جمع‌آوری و ذخیره کرده‌اند.

گوگل و یاهو تلاش زیادی برای حفظ داده‌های کاربران و اطلاعات جمع‌آوری شده می‌کنند. با این حال حجم بزرگی از اسناد بدون هیچ فیلتر حفاظتی منتقل می‌شوند و "ان‌اس‌ای" هم به همین نقاط ضعیف دست‌یافته‌ است.

غربال اطلاعات

براساس گزارش واشنگتن پست، حجم فوق‌العاده بزرگ داده‌هایی که در گوگل یا یاهو رد و بدل می‌شوند، ابتدا توسط "ان‌اس‌ای" در جایی ذخیره می‌شوند که برای پنج روز ظرفیت ذخیره دارد. این داده‌ها سپس با همکاری مرکز ارتباطات دولتی بریتانیا دسته‌بندی و غربال می‌شوند. در این روند، آن‌بخش از اطلاعاتی حفظ می‌شود که برای آژانس امنیت آمریکا اهمیت دارد.

این داده‌ها براساس کدواژه‌هایی که "ان‌اس‌ای" به برنامه می‌دهد غربال می‌شوند؛ کدهایی که آژانس امنیت ملی آمریکا می‌تواند تا ۱۰۰ هزارتای آن را در طی هفته وارد برنامه کند.

شرکت گوگل، از آژانس امنیت آمریکا سخت انتقاد کرده و گفته است «ما واقعا از این مسئله خشمگین هستیم که حکومت تا کجا جلو رفته و چقدر به حریم خصوصی کابل‌های فیبرنوری ما دست درازی کرده است.»

سفر هیئت آلمانی به آمریکا

انتشار اخبار مربوط به جاسوسی اینترنتی، با سفر هیئتی آلمانی به آمریکا برای گفتگو با مقام‌های آمریکایی درباره شنود تلفن آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان همراه شده است.

شماره تلفن صدراعظم آلمان نیز از سال ۲۰۰۲ در فهرست سرویس گردآوری ویژه آژانس امنیت ملی آمریکا قرار داشته و تا چند هفته پیش از سفر اوباما به آلمان در ماه ژوئن سال جاری میلادی همچنان در این فهرست بوده است.

آژانس امنیت ملی آمریکا و سازمان سیا از داخل سفارت ایالات متحده در برلین به وسیله تجهیزات بسیار پیشرفته، ارتباطات دفاتر دولت آلمان را شنود می‌کردند. به دنبال این افشاگری‌، کشورهای اتحادیه اروپا از ایالات متحده به خاطر عملیات تجسسی در اروپا انتقاد کردند.

حال هیئت آلمانی به واشنگتن سفر کرده تا راهی برای بازیافتن "اعتماد" از دست رفته بیابد. این هیئت خواهان توضیح درباره شنود تلفن آنگلا مرکل است و هدف دیگرش روشن کردن این مسئله است که از این پس همکاری اطلاعاتی میان دو کشور، باید چگونه پیش برده شود.

درباره جزییات این دیدار چیزی منتشر نشده است. قرار است گفتگوها در روزهای آینده ادامه یابد. هم‌چنین هیئت اتحادیه اروپا که آن‌هم به همین دلیل به واشنگتن سفر کرده، اعلام کرده است که پس از سه روز گفتگو هنوز مسایل زیادی باقی‌مانده‌اند که باید روشن شوند.

جاسوسی علیه رهبران سیاسی کشورهای متحد آمریکا در مناسبات اروپا و آمریکا شکاف عمیقی ایجاد کرده است. هیئت نمایندگی پارلمان اروپا روز دوشنبه (۲۸ اکتبر) برای یک سفر سه ‌روزه به واشنگتن رفت. هدف این هیئت کسب توضیح درباره استراق سمع میلیون‌ها شهروند عادی و رهبران سیاسی اروپا است.

DW.DE

چین خواستار توضیح آمریکا در مورد فعالیت‌های"جاسوسی" شد

بر اساس گزارشی در رسانه‌ها، دستگاه اطلاعاتی آمریکا از سفارتخانه‌های استرالیا در آسیا، از جمله چین برای فعالیت‌های "جاسوسی" خود استفاده می‌کرده است. در پی انتشار این گزارش چین از آمریکا در این باره توضیح خواست.

افشاگری‌های فعالیت‌‌های "جاسوسی" آمریکا در کشورهای مختلف جهان از قرار شامل فعالیت‌های ایالات متحده در چین نیز می‌شود.

به گزارش روز پنج‌شنبه (۳۱ اکتبر/ ۹ آبان) وب‌سایت آلمانی "اشپیگل"، سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد، دولت چین از آمریکا خواسته است در مورد گزارش‌هایی که در باره استفاده "جاسوسی" از سفارتخانه‌ استرالیا در چین منشتر شده توضیح دهد.

روزنامه استرالیایی "سیدنی مورنینگ هرالد" گزارش داده که نمایندگی‌های دیپلماتیک استرالیا در آسیا، از جمله چین قسمتی از برنامه شبکه جاسوسی آمریکا به حساب می‌‌آیند. به نوشته این روزنامه، بخش بزرگی از دیپلمات‌های استرالیایی از این موضوع اطلاع ندارند.

سخنگوی وزارت خارجه چین خطاب به استرالیا افزود، چین انتظار دارد که کارکنان سفارتخانه‌های خارجی در این کشور به تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی پایبند مانده و به امنیت و مصالح چین لطمه وارد نیاورند.

چین شریک مهم تجاری استرالیا به حساب می‌آید. هر دو کشور در حال حاضر مشغول انجام مذاکراتی در باره تفاهم‌نامه‌ای بر سر تجارت آزاد هستند.

افشاگری‌های ادوارد اسنودن، همکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا روابط ایالات متحده و آلمان را نیز خدشه‌دار کرده است. بر اساس این افشاگری‌ها، مکالمات تلفن همراه آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان سال‌ها توسط دستگاه اطلاعاتی آمریکا شنود می‌شده است.

DW.DE

"شنود مکالمات تلفنی میلیون‌ها اسپانیایی در چند هفته توسط آمریکا"

بر اساس گزارش یک روزنامه اسپانیایی، آژانس امنیت ملی آمریکا در پایان سال ۲۰۱۲ تنها ظرف چند هفته میلیون‌ها مکالمه تلفنی در اسپانیا را شنود و ضبط کرده است. بیش از ۶۰ میلیون مکالمه از این طریق شنود شده است.

به موجب گزارش روز دوشنبه (۲۸ اکتبر/ ۶ آبان) روزنامه اسپانیایی "ال‌موندو" چاپ مادرید، آمریکا بین دسامبر سال ۲۰۱۲ و ژانویه ۲۰۱۳ میلادی علاوه بر شنود مکالمات تلفنی بیش از ۶۰ میلیون و پانصد هزار نفر در اسپانیا شماره‌ تلفن‌ها‌ و اطلاعات مربوط به محل برقراری این تماس‌ها را ضبط کرده است.

این گزارش به قلم "گلن گرین‌والد"، روزنامه‌نگار روزنامه "گاردین" نگاشته شده که پیش از این اسناد و مدارک ادوارد اسنودن، افشاگر اطلاعات محرمانه آژانس امنیت ملی آمریکا را در "گاردین" به چاپ رسانده است.

خبرگزاری آلمان در این باره گزارش می‌دهد که محتوای مکالمات در گزارش‌های به دست‌رسیده وجود ندارد.

بر اساس این گزارش، آمریکا اطلاعات مربوط به ایمیل‌، فیس‌بوک و توییتر کاربران اسپانیا را نیز ضبط و گردآوری کرده است.

گرین‌والد گزارش خود را بر اساس اسناد و مدارک افشا شده توسط ادوارد اسنودن، همکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) تهیه کرده است.

ماریانو راخوی، نخست‌وزیر اسپانیا، روز جمعه (۲۵ اکتبر) گفت، مدرکی در دست ندارد که جاسوسی آمریکا در اسپانیا را ثابت کند.

احضار سفیر آمریکا

بر اساس گزارش خبرگزاری آلمان، دولت اسپانیا در همین رابطه روز دوشنبه (۲۸ اکتبر) سفیر آمریکا را احضار کرده است.

روزنامه اسپانیایی "ال پاییس" پیش از این با استناد به اظهارات محافل امنیتی اسپانیا گزارش داده بود، ظن آن می‌رود که در اسپانیا هم میلیو‌ن‌ها مکالمه تلفنی شنود شده و در مورد میلیون‌ها ایمیل و "اس ام اس" نیز جاسوسی انجام گرفته باشد.

شنود مکالمات تلفنی شهروندان اروپا و برخی از مقام‌های عالی‌رتبه از جمله آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، خشم کشورهای اروپایی را برانگیخته و آنها را به واکنش واداشته است.

قرار است یک هیأت اروپایی از سوی اتحادیه اروپا با مقام‌های آمریکایی دیدار و در این باره گفت‌وگو کند. آلمان نیز قرار است هیأتی را به منظور بحث و گفت‌وگو در باره شنود مکالمات تلفنی صدر اعظم و مسائل مربوط راهی واشنگتن سازد.

ادوارد اسنودن، افشاگر برنامه جاسوسی دستگاه اطلاعاتی آمریکا، هم‌اینک با اخذ پناهندگی موقت در روسیه به سر می‌برد.

DW.DE

آیا امکان مجازات عاملان شنود تلفنی در آلمان وجود دارد؟

017185584_40300.jpg

مردم آلمان از شنود مکالمات تلفنی صدراعظم خود توسط آمریکا خشمگین‌اند. بسیارند کسانی که خواستار مجازات عاملان آن هستند، اما آیا در آلمان یا اتحادیه اروپا قوانینی برای مجازات عاملان چنین اقدامی وجود دارند؟

ناخشنودی و خشم مردم آلمان از شنود مکالمات تلفنی صدراعظم این کشور افزایش یافته است. این شنود از سال ۲۰۰۲ میلادی، بیش از ۱۰ سال ادامه داشته و سبب شده تا لحن سیاست‌مداران آلمان نسبت به این اقدام آمریکا تغییر کند.

شمار کسانی که خواستار تشکیل کمیسیون ویژه‌ای در بوندس‌تاگ، پارلمان فدرال آلمان، برای بررسی دقیق شنودهای تلفنی دستگاه‌های جاسوسی آمریکا هستند همواره افزایش می‌یابد.

هانس پتر فریدریش، وزیر کشور آلمان، روز یک‌شنبه (۵ آبان/۲۷ اکتبر) در مصاحبه با خبرنگار روزنامه آلمانی " بیلد آم زونتاگ" در این باره گفت: «آمریکایی‌ها با شنود تلفن‌های همراه شهروندان آلمانی ‌قوانین این کشور را نقض کرده‌اند. این اقدام آمریکا نقض حاکمیت آلمان است و از جانب ما پذیرفتنی نیست.»

آیا این اقدام آمریکا جرم محسوب می‌شود و مجازات قانونی دارد؟

اکنون پرسش‌های زیادی در آلمان در باره شنود تلفنی صدراعظم آلمان و قوانین این کشور برای مجازات چنین اقدامی مطرح شده‌اند؛ سوالاتی مانند: جرم بودن این اقدام، محاکمه متهمان در دادگاه‌های این کشور یا بازجویی از ادوارد اسنودن، کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در این باره.

اقدام آمریکا در ارتباط با شنود تلفنی صدراعظم آلمان برطبق ماده ۹۴ حقوق جزایی آلمان که به موضوع خیانت می‌پردازد، جرم محسوب می‌شود.

ماده ۹۹ کتاب حقوق جزایی آلمان نیز به موضوع جاسوسی می‌پردازد و جاسوسی از بخش‌های مخفی این کشور را از طرف عوامل خارجی جرم می‌داند.

آیا می‌توان پرونده‌ای برای به دادگاه کشیدن مجرمان تهیه کرد؟

دادستانی آلمان به طور رسمی علیه این اقدام آمریکا وارد عمل نشده است، زیرا برای تهیه پرونده و طرح مسئله در دادگاه باید مجرمانی که بتوان به دادگاه آورد موجود باشند. قوانین جزایی آلمان هدف‌شان اثبات جرم افراد مشخص است.

این مجرمان را باید ابتدا به آلمان آورد و سپس در دادگاه به جرم‌شان رسیدگی کرد. اما مسئولان سفارت دارای مصونیت دیپلماتیک هستند و تنها کاری که علیه آنها می‌توان کرد اخراج‌ آن‌ها از خاک کشور است.

مصونیت حقوقی دیپلمات‌ها در ماده ۳۱ تفاهم دیپلماتیک کشورهای اتحادیه اروپا در ارتباط با روابط دیپلماتیک تنظیم شده است. در این ماده آمده است که اگر دیپلمات‌ها در کشور مهمان جرمی مرتکب شوند می‌توان آنها را اخراج کرد.

آیا می‌توان از ادوارد اسنودن بازجویی کرد؟

پرسش دیگر مطرح شده، دعوت مقامات قضایی آلمان از ادوارد اسنودن، کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا است تا در باره شنود تلفنی صدراعظم آلمان توضیحاتی بدهد.

این اقدامی قانونی است و می‌تواند در آلمان عملی شود. بر طبق قوانین این کشور می‌توان از شهودی که در خارج از آلمان زندگی می‌کنند خواست برای کمک به حل موضوع پرونده، در باره موضوعی خاص نظرشان را مطرح کنند.

در صورت تمایل آلمان به این موضوع باید مقامات این کشور چنین خواستی را با مقامات روسیه مطرح کنند. آنها در صورت توافق روسیه می‌توانند با ادوارد اسنودن، کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا، ملاقات کنند و سوالات‌ خود را با او در میان بگذارند.

البته این امکان هم وجود دارد که اسنودن به آلمان دعوت شود و در این کشور به سوالات مقامات حقوقی آلمان پاسخ گوید. در چنین شرایطی دولت آلمان بر طبق قوانین اتحادیه اروپا متعهد است تحقیق کند آیا امکان تحویل اسنودن به آمریکا وجود دارد یا نه.

آیا قوانین بین‌الملل جاسوسی را ممنوع کرده است؟

گرچه بعضی کشورهای جهان جاسوسی را جرم دانسته‌اند، اما قوانین بین‌الملل آن را ممنوع نکرده است. به‌طور معمول اما هر کشوری اعلام می‌کند در ارتباط با کشورهای دوست خود اقدام به جاسوسی نخواهد کرد.

در تفاهم‌نامه وین نیز تنها در ارتباط با روابط دیپلماتیک کشورهای اتحادیه اروپا به طور غیرمستقیم به این موضوع اشاره شده و در باره آنچه نباید در ساختمان سفارت انجام شود آمده است: «در سفارت‌خانه‌ها نباید اقداماتی انجام شوند که با وظایف قانونی آنها ناهماهنگ باشند.»

به نوشته نشریه آلمانی اشپیگل آنلاین، ستادی غیرقانونی و مخفی به نام واحد "خدمات جمع‌آوری ویژه" در سفارت آمریکا در برلین برپا بوده است. در این ستاد کارمندان آژانس امنیت ملی آمریکا (ان.اس‌.ای) و همچنین آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا) با گیرنده‌های بسیار قوی ارتباطات مخابراتی محوطه‌ای را کنترل می‌کردند که ساختمان‌های دولتی آلمان در آن قرار دارند.

DW.DE

جزئیات "ده سال" شنود مکالمات صدراعظم آلمان توسط آمریکا

آژانس امنیت ملی آمریکا از قرار معلوم از بیش از ۱۰ سال پیش مکالمات تلفنی صدراعظم آلمان را شنود می‌کرده است. از سفارت آمریکا در برلین مکالمات در تمام محوطه‌ای که ساختمان‌های دولتی آلمان در آن قرار دارند، شنود می‌شده است.

پایگاه اینترنتی "اشپیگل‌آنلاین" گزارش داد که آنگلا مرکل از سال ۲۰۰۲ در فهرست اهداف جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا قرار داشته است. اشپیگل‌آنلاین این خبر را بر پایه یکی از اسناد امنیتی ایالات متحده منتشر کرده است. در صورت صحت این گزارش، آمریکا حتی پیش از این‌که مرکل صدراعظم آلمان شود، از او جاسوسی می‌کرده است. آنگلا مرکل از سال ۲۰۰۰ رئیس حزب دمکرات مسیحی آلمان و از نوامبر ۲۰۰۵ صدراعظم این کشور است.

سند محرمانه‌ای که در اختیار اشپیگل است همچنین نشان می‌دهد که دستور برای جاسوسی از صدراعظم آلمان تا اندکی پیش از سفر اخیر باراک اوباما به آلمان – ژوئن ۲۰۱۳ – نیز پابرجا بوده است.

باراک اوباما پیش از این گفته بود که از ماجرای شنود مکالمات تلفنی صدراعظم آلمان بی‌خبر بوده، وگرنه دستور توقف آن را صادر می‌کرده است.

جزئیات شنود و واحدهای اجرایی

بر پایه سند مزبور، شماره تلفن مورد جاسوسی در مقابل عنوان "صدراعظم آلمان" نوشته شده است؛ واحدی به نام "S2C32" که مسئول اروپا بوده نیز مرکل را هدف جاسوسی برشمرده است. در سند یاد شده واحدی به نام "خدمات جمع‌آوری ویژه" (SCS) مسئول انجام کار معرفی شده است. این مدرک محرمانه نشان نمی‌دهد که جاسوسی از صدراعظم آلمان دقیقا در چه حدی بوده است؛ آیا تمام مکالمات آنگلا مرکل ضبط شده یا تنها داده‌های مربوط به تماس‌های تلفنی (طرف گفت‌وگو، زمان ...) ذخیره شده‌اند؟

به نوشته اشپیگل‌آنلاین، واحد "خدمات جمع‌آوری ویژه" ستادی غیرقانونی و مخفی در سفارتخانه آمریکا در برلین برپا کرده است. در این ستاد کارمندان آژانس امنیت ملی (ان.اس‌.ای) و همچنین آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا) با گیرنده‌های بسیار قوی ارتباطات مخابراتی محوطه‌ای را کنترل می‌کنند که ساختمان‌های دولتی آلمان در آن قرار دارند.

جاسوسی آمریکا در برلین سنتی دیرینه است؛ تجهیزاتی مستقر در برلین که ایالات متحده و بریتانیا در زمان جنگ سرد از آن برای جاسوسی از بلوک شرق استفاده می‌کردند جاسوسی آمریکا در برلین سنتی دیرینه است؛ تجهیزاتی مستقر در برلین که ایالات متحده و بریتانیا در زمان جنگ سرد از آن برای جاسوسی از بلوک شرق استفاده می‌کردند

واحد "خدمات جمع‌آوری ویژه" در آیین‌نامه "فوق محرمانه" داخلی خود تأکید کرده است که اگر مشخص شود سفارتخانه‌های ایالات متحده امکانات فنی این‌چنینی را برای اهداف جاسوسی به خدمت می‌گیرند، این موضوع می‌تواند "پی‌آمدهای منفی سنگینی برای مناسبات ایالات متحده با دولت‌های دیگر" داشته باشد.

مرکز جاسوسی دیگری در فرانکفورت

بر اساس سند محرمانه‌ای به تاریخ سال ۲۰۱۰، واحدهای مشابهی که در سال‌های پایانی دهه ۱۹۷۰ میلادی پایه‌گذاری شده‌اند، در ۸۰ نقطه مختلف جهان برای دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا جاسوسی می‌کنند. در این میان ۱۹ پایگاه در قاره اروپا قرار دارد. این واحدها در پاریس، مادرید، رم، پراگ و ژنو مستقرند. در مورد آلمان، بر پایه اسناد داخلی آژانس امنیت ملی آمریکا، نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده علاوه بر برلین یک مرکز هم در فرانکفورت دارند. فرانکفورت، شهر بانک و بورس و بیمه، قلب اقتصادی آلمان است.

بیشتر بخوانید: آژانس امنیت ملی آمریکا و شنود تلفن‌های ۳۵ تن از رهبران جهان

در گفت‌وگوهای دولت آلمان و طرف آمریکایی بر سر جاسوسی از آنگلا مرکل، ایالات متحده اصل جاسوسی از صدراعظم آلمان را رد نکرده است. سوزان رایس، مشاور امنیتی باراک اوباما، به کریستف هویسگن، مشاور سیاست خارجی آنگلا مرکل، گفته است که تنها می‌توان جاسوسی از صدراعظم آلمان در زمان حال و آینده – و نه در گذشته – را منتفی دانست.

در پی افشای جاسوسی دستگاه‌های اطلاعاتی ایالات متحده از آنگلا مرکل، اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی آلمان (نهاد اطلاعات و امنیت داخلی آلمان) قصد دارد ظرفیت‌های ضد جاسوسی خود را تقویت کند. یکی از کارمندان ارشد امنیتی آلمان به پایگاه خبری اشپیگل گفته است: «هدف تجدید اساسی ساختار است».

دایره ۴ اداره حفاظت از قانون اساسی آلمان که در حال حاضر ۱۰۰ کارمند در آن مشغول به کار هستند، بر اساس طرح تجدید ساختار، ممکن است در آینده دو برابر این پرسنل را به خدمت بگیرد. یکی از گام‌های مورد نظر، نظارت بر سفارتخانه‌هایی است که در اطراف ساختمان‌های دولتی آلمان در برلین قرار دارند.

DW.DE

آژانس امنیت ملی آمریکا تلفن‌های ۳۵ تن از رهبران جهان را شنود کرده است

طبق اسنادی که در اختیار روزنامه "گاردین" قرار گرفته، تلفن‌های دست‌کم ۳۵ تن از رهبران جهان از سوی آمریکا شنود شده است. این اسناد می‌گوید که آژانس امنیت ملی آمریکا کارکنان کاخ سفید و پنتاگون را به همکاری تشویق کرده است.

سند تازه‌ای از افشاگری‌های ادوارد اسنودن در اختیار روزنامه‌ی "گاردین" قرار گرفت که مدعی است آژانس امنیت ملی آمریکا مکالمات تلفنی ۳۵ رهبر جهان را شنود کرده است.

این سند تازه می‌گوید که آژانس امنیت ملی آمریکا کارکنان عالی‌رتبه‌ی خود در کاخ سفید، پنتاگون یا وزارت امور خارجه را تشویق می‌کرده که شماره تلفن‌های خصوصی که از رهبران جهان یا معاونان و مشاوران آنان دارند، در اختیار ماموران آژانس امنیت ملی آمریکا قرار دهند.

طبق این اسناد تازه یک مقام نظامی آمریکایی دست‌کم ۲۰۰ شماره تلفن شخصی را که شماره‌های ۳۵ رهبر جهان نیز بخشی از آن بوده، در اختیار آژانس امنیت ملی آمریکا قرار داده است.

با این‌حال اسامی این ۳۵ رهبر جهان که اسنادشان از سوی آژانس امنیت ملی امریکا شنود شده، افشا نشده است. روزنامه‌ی "گاردین" پیش‌بینی کرد که این سند تازه روابط آمریکا با متحدان خود را بیش از پیش بحرانی کند.

روزنامه‌ی گاردین اطلاع داد که اسناد به دست آمده متعلق به سال ۲۰۰۶ است و در میان آنها رهنمودی از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا نیز به چشم می‌خورد که کارکنان نهادهای آمریکایی را به همکاری با این نهاد تشویق کرده از آنان خواسته با در اختیار قرار دادن شماره‌ها به این نهاد به حفظ "امنیت ملی و خارجی" کمک کنند.

افشای شنود تلفن‌های آنگلا مرکل روابط آمریکا و آلمان را بحرانی کرده است افشای شنود تلفن‌های آنگلا مرکل روابط آمریکا و آلمان را بحرانی کرده است

در بخشی از این اسناد که گزارش کاری میان کارکنان آژانس امنیت ملی آمریکا است، تاکید شده که این شماره تلفن‌ها کمک بزرگی برای اهداف جاسوسی این نهاد امنیتی بوده و اضافه شده که هنوز به شماره تلفن‌های بیشتری نیاز است.

در بخشی دیگر از اسناد تاکید شده که این نهاد از هرگونه شماره‌ی تلفن ثابت، تلفن همراه، فکس و شماره ‌منازل مسکونی مقام‌های سیاسی و نظامی کشورها استقبال می‌کند.

روزنامه‌ی "گاردین" اطلاع داد که درباره‌ی اسناد تازه با دفتر باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا تماس گرفته است. اما مقامات کاخ سفید از هرگونه اظهارنظر درباره‌ی این اسناد سرباز زده‌اند و بار دیگر به صحبت‌های جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید ارجاع داده‌اند.

جی کارنی در کنفرانس خبری هفتگی اخیر خود گفت:« این افشاگری‌ها در روابط آمریکا و متحدان تنش ایجاد کرده است و به دنبال آنیم که سوء تفاهم‌ها را برطرف کنیم.»

بعد از آن‌که اسناد افشاشده مشخص کرد که تلفن‌های دفتر آنگلا مرکل نیز از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا شنود شده است، رابطه آلمان و آمریکا که متحدان دیرینه محسوب می‌شوند، با تنش و چالش مواجه شد.

آلمان سفیر آمریکا در برلین را احضار کرد و آنگلا مرکل در تماس تلفنی با باراک اوباما، شخصا به این جاسوسی سخت اعتراض کرد. اوباما مدعی است که تلفن‌های مرکل شنود نمی‌شده است.

شنود تلفن‌های مرکل واکنش شدید سران کشورهای اروپایی را نیز به دنبال داشت. رهبران کشورهای اروپایی در نشست روز پنج‌شنبه(۲۴ اکتبر) در بروکسل از هرمان فان رامپوی، رئیس اتحادیه‌ی اروپا و ژوزه مانوئل باروسو، رئیس کمیسیون این اتحادیه خواستند تا کمبودهای فنی در زمینه‌ی ارتباطات و تبدال اطلاعات را جبران کرده و کشورهای اتحادیه به بهترین تجهییزات مجهز شوند.

DW.DE

تنش میان اروپا و آمریکا برسر شنود مکالمات تلفنی آنگلا مرکل

Merkel-Oland.jpg

در پی شنود مکالمات تلفنی صدراعظم آلمان توسط آژانس امنیت ملی آمریکا، کشورهای اروپایی خواستار اقدامی متحد علیه فعالیت‌های "جاسوسی و جمع‌آوری اطلاعات" هستند. آلمان و فرانسه مسئول تنظیم فعالیت‌های امنیتی با آمریکا شدند.

به گفته محافل دیپلماتیک شنود مکالمات تلفنی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) سبب واکنش مشترک و شدید سران کشورهای اروپایی شده است.

رهبران کشورهای اروپایی در نشست خود در روز پنج‌شنبه (۲۴ اکتبر/۲ آبان) در بروکسل از هرمان فان رامپوی، رئیس اتحادیه اروپا و ژوزه مانوئل باروسو، رئیس کمیسیون این اتحادیه خواستند که کمبود‌های فنی در زمینه امنیت ارتباطات و تبادل اطلاعات را جبران و کشورهای اروپایی را در این عرصه به کارآمدترین دستاوردهای فنی مجهز کنند.

فعالیت‌های "جاسوسی، خبرچینی و جمع‌آوری اطلاعات" از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا ظاهراً تنها به شنود مکالمات تلفنی صدراعظم آلمان محدود نبوده و ۳۵ رهبر دیگر کشورهای جهان را نیز در بر می‌گیرد.

به گفته هرمان فان رامپوی کشورهای اروپایی از آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه خواسته‌اند که مسئولیت گفت‌وگو با دولت آمریکا را پیرامون "چگونگی و محدوده‌ی فعالیت سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی" برعهده گیرند. این دو هم‌چنین موظف‌اند قراردادی در این زمینه میان اتحادیه اروپا و آمریکا تهیه کنند.

بنا به ارزیابی رهبران اروپایی باید تا سال ۲۰۱۵ بازار دیجیتالی اروپا جنبه اجرایی به خود گیرد. باروسو، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا پیشتر گفته بود که "از قواعد و قوانین کاملا متفاوت در عرصه دیجیتالی در ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا" ناخشنود است.

در بیانیه مشترک و پایانی کشورهای اروپایی آمده است: «ایجاد بازار مشترک و دیجیتالی ارتباطات ضرورتی عاجل در اتحادیه اروپاست. به‌رغم امضای این بیانیه مشترک، برخی از کشورهای اروپایی مایل به واگذاری مسئولیت‌های نظارتی خود در سطح ملی به اتحادیه اروپا نیستند.

در این میان می‌توان به ناخشنودی کشورهای بریتانیا و ایرلند اشاره کرد. در این دو کشور بسیاری از شرکت‌های بزگ آمریکایی در بخش "فناوری اطلاعات" شعبه دارند و مایل نیستند که به قوانین اتحادیه اروپا در زمینه رعایت اطلاعات شهروندان گردن بگذارند.

واکنش شدید رهبران اروپایی به فعالیت‌ نهادهای امنیتی آمریکا

انتشار خبر شنود تلفن همراه آنگلا مرکل موجی از خشم و نارضایتی رهبران اروپایی را بدنبال داشت. برخی از سیاستمداران اروپایی خواستار تعلیق مذاکرات میان اتحادیه اروپا و آمریکا بر سر ایجاد منطقه آزاد تجاری شدند.

ایجاد منطقه آزاد تجاری از اهمیت زیادی برای آمریکا و اروپا برخوردار است. تخمین زده می‌شود که انعقاد چنین بازار مشترکی می‌تواند به ایجاد دست‌کم ۲ میلیون فرصت شغلی در اروپا بیانجامد. یکی دیگر از پیشنهادات لغو خدمات بانکی سوئیفت و انتقال اطلاعات آن به آمریکا است.

برخی رهبران اروپایی حتی پیشنهاد کردند که اتحادیه اروپا هرگونه تبادل اطلاعاتی خود با آمریکا را متوقف کند. میشائیل اشپیندلگر، معاون صدراعظم اتریش گفت: «در بین کشورهای دوست نمی‌توان پذیرفت که کسی مورد شنود قرار گیرد یا اطلاعات وی جمع‌آوری و سپس بکار گرفته شود.»

فردریک راین‌فلت، نخست‌وزیر سوئد نیز تصریح کرد که شنود مکالمات تلفنی رهبر یک کشور "غیرقابل پذیرش" است. نخست وزیر بلژیک نیز گفت که "خبرچینی سیستماتیک به هیچ‌وجه پذیرفتنی نیست و مقابله‌ی اروپا با این اقدام ضروری است."

مارک روته، نخست‌وزیر هلند نیز در این‌باره گفت: «من شواهدی در دست ندارم که آیا تحت کنترل و مورد شنود قرار گرفته‌ام. اما هیچ‌کس نمی‌تواند کاملاً مطمئن باشد.»

DW.DE

گفت‌وگوی تلفنی اوباما و اولاند درباره شنود شهروندان فرانسوی

در پی ابراز ناخشنودی و اعتراض شدید فرانسه به شنود گسترده شهروندان خود توسط آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA)، باراک اوباما، رئیس‌جمهور این کشور مستقیماْ با فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه گفت‌وگو کرد.

بنا به گزارش کاخ سفید، اوباما در یک گفت‌وگوی تلفنی با فرانسوا اولاند تاکید کرده است که روش‌های گذشته برای جمع‌آوری اطلاعات مورد بازبینی قرار گرفته‌اند و مسئولان آمریکایی می‌کوشند که "توازنی میان تامین امنیت و مراقبت از اطلاعات شهروندان" برقرار کنند.

اوباما ضمن دلجویی از اولاند تصریح کرده است که برخی رسانه‌ها بازتابی نادرست ازفعالیت آژانس امنیت ملی آمریکا در فرانسه ارائه داده‌اند. بنا به گزارش این رسانه‌های سازمان‌های امنیتی آمریکا در فرانسه تنها به شنود و جمع‌آوری اطلاعات از "دشمنان" سرگرم نبوده‌اند.

اوباما در این تماس تلفنی اعتراف کرده است که برخی پرسش‌های رسانه‌ای در مورد فعالیت "ان اس ای" در فرانسه "بجا و درست" هستند.

خشم دولت فرانسه از اقدامات جاسوسی

کاخ الیزه با انتشار یک بیانیه رسمی اعلام کرد که اولاند "مخالفت و ناخرسندی عمیق" خود را از اقدامات آژانس امنیت ملی آمریکا به باراک اوباما منتقل کرده است.

به گفته کاخ الیزه، فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه به شدت به فعالیت‌های آژانس امنیت ملی آمریکا در فرانسه اعتراض کرده است به گفته کاخ الیزه، فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه به شدت به فعالیت‌های آژانس امنیت ملی آمریکا در فرانسه اعتراض کرده است

اولاند در تماس تلفنی به اوباما گفته است: «این اقدامات علیه دوستان و متحدان غیرقابل پذیرش است، زیرا که حریم خصوصی شهروندان فرانسوی را خدشه‌دار کرده است.»

اولاند از اوباما خواسته است که در این‌باره توضیحات بیشتری ارائه و پیشاپیش اعلام کند که ادوارد اسنودن، همکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا چه اطلاعات دیگری هنوز در اختیار دارد. اولاند همچنین خواستار پایان‌ سریع جمع‌آوری اطلاعات و شنود از شهروندان فرانسوی شده است.

براساس گزارش روزنامه لوموند رهبران دو کشور خواهان همکاری برای تعیین کمیت و کیفیت جمع‌آوری اطلاعات در فرانسه شده‌اند.

اعلام افشاگری‌های جدید از سوی گرین‌والد

گلن گرین‌والد، روزنامه‌نگار آمریکایی که به عنوان همکار ادوارد اسنودن، جمع‌آوری اطلاعات و شنود از سوی "ان اس ای" را در ماه‌های گذشته فاش ساخت، بنا به گزارش لوموند درصدد است که افشاگری‌های تازه‌ای را منتشر کند.

در گزارش لوموند آمده است که آژانس امنیت ملی آمریکا دست به جمع‌آوری اطلاعات از شهروندان فرانسوی زده است که در عرصه‌‌های اقتصادی، سیاسی و مدیریت دولتی فعالیت داشته‌اند.

بنا به گزارش لوموند در فاصله کوتاه اواخر سال ۲۰۱۲ تا اوایل سال ۲۰۱۳ بیش از ۷۰ میلیون ارتباطات تلفنی در فرانسه از سوی "ان اس ای" ثبت و ذخیره شده‌اند.

گلن گرین‌والد در تنظیم این گزارش افشاگرانه با روزنامه لوموند همکاری داشته است. گرین‌والد همچنین در یک کنفرانس ویدئویی به همکاران خود در دنور آمریکا گفت که بزودی افشاگری‌های "خیره‌کننده‌ای" را منتشر خواهد کرد. گرین‌والد تصریح کرد که اطلاعات را از طریق ادوارد اسنودن بدست آورده است. وی افزود که این افشاگری‌های به سود افکار عمومی جهان خواهد بود.

تاکنون گزارش‌ها و افشاگری‌های اسنودن و گرین‌والد موجی از ناخشنودی در کشورهای آلمان، بریتانیا، برزیل و مکزیک از فعالیت‌های آژانس امنیت ملی آمریکا بدنبال داشته است.

DW.DE

احضار سفیر آمریکا به وزارت خارجه آلمان

merkel-obama.jpg

وزیر خارجه آلمان در اقدامی کم‌سابقه سفیر آمریکا در برلین را فراخوانده تا در مورد کنترل احتمالی تلفن همراه صدراعظم، آنگلا مرکل با او گفتگو کند. ظاهرا این کار توسط آژانس امنیت ملی آمریکا  انجام شده است.

سخنگوی دولت آلمان، اشتفن زایبرت، روز چهارشنبه (۲۳ اکتبر/ ۱ آبان) در جمع خبرنگاران از احتمال کنترل تلفن همراه صدراعظم این کشور آنگلا مرکل توسط آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) خبر داد.

بنابر گزارش‌ها گیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان در واکنش به این ماجرا سفیر ایالات متحده در برلین را فراخوانده تا عصر پنج‌شنبه در دفتر وزارت خارجه حاضر شود.

"اشپیگل آنلاین" صبح‌پنج‌شنبه، ۲۴ اکتبر در گزارشی این اقدام را در روابط میان دو کشور "غیرمعمول" خوانده و به نقل از منابع نزدیک به وزارت خارجه آلمان تاکید می‌کند که وستروله قصد دارد شخصا با جان امرسون، سفیر آمریکا صحبت کند.

ناخشنودی شدید آلمان

اقدام وزیرخارجه آلمان از این جهت کم‌سابقه خوانده می‌شود که در عرف دیپلماتیک تذکر و دیدگاه‌های کشور میزبان از طریق دیپلمات‌های زیر دست وزیر به سفیر کشور مورد نظر منتقل می‌شود.

به گزارش اشپیگل در مورد اخیر به علت حساسیت موضوع، وستروله شخصا با سفیر جدید آمریکا، که از میانه ماه اوت سال جاری در برلین مستقر شده گفتگو می‌کند.

به گفته منابع نزدیک به وزارت خارجه آلمان، وستروله قصد دارد در این دیدار "عدم تفاهم و خشم" دولت این کشور را به خاطر آنچه شنود احتمالی و کنترل مکالمات هم‌پیمانان نزدیک خوانده می‌شود، به صراحت به طرف آمریکایی منتقل کند.

این منابع می‌افزایند وزیر خارجه آلمان خواهان روشنگری در مورد ابعاد کنترل و شنود تلفن مرکل، و بررسی میزان پایبندی ماموران امنیتی آمریکا به تعهدات آنها پس از افشاگری‌های اخیر در مورد فعالیت‌های NSA است.

گلایه شدید آنگلا مرکل از باراک اوباما

مطابق اسنادی که ادوارد اسنودن، همکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا افشا کرده، نهادهای امنیتی آمریکا در بسیاری از کشورهای "دوست و هم‌پیمان" خود، نظیر آلمان، فرانسه و ایتالیا دست به جمع‌آوری گسترده اطلاعات و مکالمات تلفنی شهروندان اروپایی زده‌اند.

بر اساس گزارشی که در هفته‌نامه اشپیگل منتشر شده بررسی‌های "سازمان امنیت خارجی آلمان" (BND) و "اداره امنیت در عرصه فناوری اطلاعات" این کشور نشان می‌دهد که شنود و کنترل احتمالی تلفن همراه آنگلا مرکل منتفی نیست.

صدراعظم آلمان با اتکا به نتایج تحقیق سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی این کشور روز چهارشنبه، ۲۳ اکتبر با باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا تلفنی گفتگو کرد و مراتب ناخشنودی عمیق خود را به اطلاع او رساند.

سخنگوی دولت آلمان می‌گوید مرکل تاکید کرده، چنانچه احتمال کنترل و شنود تلفن همراه او واقعیت داشته باشد این اقدام را با قاطعیت محکوم می‌کند و آن را عملی فیرقابل قبول می‌داند.

نشست فوق‌العاده کمیسیون نظارتی پارلمان آلمان

خبرهای مربوط به کنترل احتمالی تلفن آنگلا مرکل در پارلمان آلمان نیز با واکنش‌های شدیدی روبرو شده و با حساسیت دنبال می‌شود.

گیدو وستروله، وزیر امورخارجه آلمان سفیر آمریکا در برلین را برای ادای توضیحات فراخواند گیدو وستروله، وزیر امورخارجه آلمان سفیر آمریکا در برلین را برای ادای توضیحات فراخواند

کمیسیون نظارتی پارلمان آلمان از ماه‌ها پیش بررسی اتهامات و شایعات مبنی بر ضبط میلیون‌ها مکالمه تلفنی و جمع‌آوری گسترده اطلاعات شهروندان این کشور از سوی نهادهای امنیتی آمریکا را آغاز کرده است.

توماس اوپرمن، رئیس کمیسیون نظارتی صبح پنج‌شنبه، ۲۴ اکتبر به خبرنگاران گفت اعضای کمیسیون امروز برای رایزنی در مورد تحولات اخیر یک نشست فوق‌العاده برگزار می‌کنند.

اوپرمن گفت: «کسانی که صدراعظم آلمان را شنود کنند، شهروندان را نیز شنود می‌کنند.» این کمیسیون، نظارت بر فعالیت‌های امنیتی و اطلاعاتی را بر عهده دارد و نشست‌های آن غیرعلنی است.

کنترل و شنود تلفن همراه مقام‌های ارشد اروپایی، که در فرانسه و ایتالیا نیز با واکنش‌های تندی روبرو شده در روزهایی به خبر اول رسانه‌های تبدیل شده که سران اتحادیه اروپا برای دیدار دوره‌ای خود در بروکسل با هم ملاقات می‌کنند.

رایزنی مرکل و اولاند

به اعتقاد ناظران، به نظر می‌رسد که رویدادهای اخیر، دستور کار نشست سران اتحادیه اروپا در روزهای پنج‌شنبه و جمعه (۲۴ و ۲۵ اکتبر) را تحت تاثیر قرار دهد.

بنابر گزارش‌ها انتظار می‌رود موضوع فعالیت آژانس امنیت ملی آمریکا در اروپا در بروکسل به بحث گداشته شود. قرار است رئیس جمهور فرانسه، فرانسو اولاند و آنگلا مرکل در این مورد رایزنی و تبادل نظر کنند.

منابع نزدیک به دولت فرانسه اعلام کرده‌اند که دیدار اولاند و مرکل پیش شروع رسمی نشست سران اتحادیه اروپا انجام خواهد شد.

در واکنش به فعالیت آژانس امنیت ملی آمریکا سفیر این کشور در پاریس نیز به وزارت خارجه فرانسه فراخوانده شده. گفته می‌شود این آژانس طی یک ماه ۷۰ میلیون مکالمه تلفنی شهروندان فرانسه را شنود کرده است.

فرانسوا اولاند هفته گذشته و یک روز پس از احضار سفیر آمریکا، شخصا در گفتگوی تلفنی با باراک اوباما ناخشنودی شدید خود را از فعالیت‌های احتمالی جاسوسی ماموران آمریکایی علیه شهروندان اروپایی به اطلاع او رساند.

DW.DE

مرکل درباره شنود مکالمات تلفنی خود به اوباما اعتراض کرد

merkel.jpg

دولت آلمان بر اساس اطلاعاتی احتمال می‌دهد که تلفن همراه آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا مورد شنود قرار گرفته است. مرکل در یک تماس تلفنی با اوباما به شدت به این اقدام اعتراض کرده است.

خبر شنود احتمالی مکالمات تلفنی صدراعظم آلمان در روز چهارشنبه (۲۳ اکتبر/ ۱ آبان) از سوی اشتفن زایبرت، سخنگوی دولت آلمان در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام شد. به گفته سخنگوی دولت آلمان آنگلا مرکل درباره شنود احتمالی تلفن موبایل خود با باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا گفت‌وگویی تلفنی داشته است.

صدراعظم آلمان از اوباما خواسته است که "بی‌درنگ" این شنود تلفنی متوقف شود. مرکل تصریح کرده است که آمریکا و آلمان ده‌ها سال است که کشورهای دوست و هم‌پیمان هستند. شنود مکالمات رئیس یک دولت دوست و هم‌پیمان نباید صورت پذیرد. مرکل گفته است: «این اقدام سلب اعتمادی عمیق در پی دارد.»

آنگلا مرکل پیشتر از آمریکا خواسته بود که درباره جمع‌آوری اطلاعات و شنود مکالمات شهروندان آلمانی روشنگری کند. سخنگوی دولت آلمان ضمن اشاره به فعالیت گسترده آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) گفت که دولت فدرال آلمان از ماه‌ها پیش از مسئولان آمریکایی خواسته بود که پرسش‌ها موجود در این زمینه را پاسخ دهند.

پس از افشاگری‌های ادوارد اسنودن، همکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا معلوم شد که نهادهای امنیتی آمریکا در بسیاری از "کشورهای دوست" نظیر آلمان، فرانسه و مکزیک دست به جمع‌آوری گسترده اطلاعات و مکالمات تلفنی شهروندان کشورهای دیگر زده‌اند.

پاسخ اوباما به صدراعظم آلمان

گفته می‌شود که اوباما در گفت‌وگوی تلفنی با مرکل این اتهامات را رد کرده و منکر شنود تلفن موبایل صدراعظم آلمان شده است.

جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید اطمینان داد که «مکالمات تلفنی صدراعظم آلمان کنترل نمی‌شود و در آینده نیز کنترل نخواهد شد.» اما سخنگوی کاخ سفید درباره شنود احتمالی این مکالمات در گذشته سکوت کرد.

جی کارنی وعده داد که آمریکا فعالیت‌های سازمان‌های امنیتی خود را مورد بررسی قرار خواهد داد. وی گفت که آمریکا در پی ایجاد "توازنی قابل‌قبول" میان تامین امنیت و حفظ اطلاعات خصوصی افراد است.

واکنش شدید پارلمان آلمان

کمیسیون نظارتی پارلمان آلمان از ماه‌ها پیش بررسی اتهامات و شایعات مبنی بر ضبط میلیون‌ها مکالمه تلفنی و جمع‌آوری گسترده اطلاعات شهروندان این کشور از سوی نهادهای امنیتی آمریکا را آغاز کرده است.

گفته می‌شود که در صورت صحت این اتهامات، حقوق شهروندان آلمانی بر طبق قوانین این کشور مورد تعرض نهادهای امنیتی ‌آمریکا قرار گرفته است.

گفته می‌شود که واکنش پارلمان آلمان به فعالیت‌های "جاسوسی" آمریکا در پی انتشار گزارشی از سوی مجله اشپیگل بوده است. در این گزارش آمده است که "سازمان امنیت خارجی آلمان" (BND) و "اداره امنیت در عرصه فناوری اطلاعات" این کشور در یک بررسی و تحقیق مشترک در می‌یابند که امکان چنین شنودی منتفی نیست و دولت آلمان را از نتیجه تحقیقات خود آگاه می‌کنند.

هانس پتر اول، سخنگوی امور داخلی فراکسیون حزب دمکرات مسیحی در پارلمان آلمان ضمن ابراز ناخشنودی شدید در این‌باره گفت: «اگر مهم‌ترین متحد آلمان دست به شنود مکالمات تلفنی صدراعظم زده باشد، این اقدام باید پیامدهایی به دنبال داشته باشد.» وی افزود: «تنها نمی‌توان به احضار سفیر آمریکا در برلین اکتفا کرد.»

ولفگانگ بوزباخ، کارشناس امور داخلی حزب دمکرات مسیحی نیز گفت: «این فعالیت‌ها تهدیدی برای مناسبات آمریکا و آلمان محسوب می‌شوند.»

رالف اشتگنر، رئیس حزب سوسیال دمکرات در ایالت شلزویگ –هولشتاین نیز در این‌باره اظهار داشت: «نه تنها شنود و کنترل مکالمات تلفنی سیاستمداران آلمانی، بلکه جمع‌آوری اطلاعات از شهروندان این کشور توسط سازمان‌های امنیتی آمریکا به هر صورت یک رسوایی تلقی می‌شود.»

حزب سبزها و حزب چپ آلمان نیز از تعلل و عدم قاطعیت دولت مرکل در قبال اقدامات نهادهای امنیتی آمریکا انتقاد کردند. کنستاتین نوتس، کارشناس امور داخلی حزب سبزها در این‌باره تصریح کرد که در جریان برملا شدن فعالیت‌های آژانس امنیتی آمریکا، دولت مرکل در قبال رسوایی‌های این آژانس دست به "مماشات" زد و از روشنگری جلوگیری کرد. "اما هم اکنون به خاطر شنود مکالمات صدراعظم آلمان خشمناک و برافروخته است."

در هفته گذشته نیز فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه در تماسی تلفنی با اوباما ناخشنودی و اعتراض خود را در قبال جمع‌آوری اطلاعات از شهروندان فرانسوی توسط آژانس امنیت ملی آمریکا ابراز داشته بود.

DW.DE

افشاگری اسنودن: سالها جاسوسی آنلاین آمریکا در دولت مکزیک

بر اساس سند تازهای که از سوی اسنودن فاش شده، آمریکا در سال ۲۰۱۰ ایمیل رئیسجمهور مکزیک را هک کرده و در جریان ارتباطات کابینه این کشور بوده است. پیشبینی میشود روابط دو کشور با چالشهایی جدید روبرو شود.

بر اساس یک سند فاش شده از سوی ادوارد اسنودن که نشریه آلمانی "اشپیگل" آن را تحلیل کرده، مشخص شده است که آژانس امنیت ملی آمریکا سالها به طور سیستماتیک در حال جاسوسی ارتباطات دولت مکزیک بوده است. "اشپیگل آنلاین" روز یکشنبه (۲۰ اکتبر/ ۲۸ مهر) خبر داد که ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۰ با نفوذ به آدرس ایمیل رئیس جمهور پیشین مکزیک در جریان دقیق سیاست گذاری و اداره نظام سیاسی مکزیک بوده است.

بر اساس گزارش "اشپیگل"، ایمیل فلیپه کالدرون در سال ۲۰۱۰ در جریان عملیاتی با عنوان "فلتلیکیوئید (Flatliquid)" هک شد. این ایمیل هک شده که اعضا کابینه دولت مکزیک نیز از آن استفاده میکردند دربرگیرنده ی اطلاعات مربوط به ارتباطات اقتصادی٬ سیاسی و اداره کشور بود.

این موضوع میتواند به تیره شدن روابط مکزیک و آمریکا بیانجامد. پیش از این در تابستان امسال (۲۰۱۳) نیز افشاگریهای اسنودن روابط دو کشور را با چالش مواجه کرده بود.         گلن گرینوالد، روزنامهنگار افشاگر "گاردین"، اول سپتامبر امسال (۱۰ شهریور) در گفتوگو با برنامه "فنتستیکو" در شبکه تلویزیونی "گلوبو" برزیل، از جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا در اطلاعات و ارتباطات دیجیتال روسای جمهور برزیل و مکزیک پرده برداشته بود.

گلن گرینوالد در این برنامه تلویزیونی گفته بود که آژانس امنیت ملی آمریکا پیش از انتخاب انریکه پنیا نیهتو٬ رئیس جمهور فعلی مکزیک٬ به ریاست جمهوری به محتوای ایمیل های شخصی او دسترسی پیدا کرده بود.

افشاگری جدید بخصوص از این جهت میتواند روابط بین دو طرف را تیره کند که فلیپه کالدرون٬ رئیس جمهور سابق مکزیک٬ از دیگر روسای جمهور این کشور به واشینگتن نزدیکتر بوده است.

"اشپیگل" بر اساس لحن سندی که از موفقیت عملیات هک رئیس جمهور سابق مکزیک خبر میدهد رویکرد ایالات متحده در این مورد را "تهاجم آمیز" میخواند.

اسنودن "راحت" به افشاگری ادامه میدهد

ادوارد اسنودن متخصص ۲۹ ساله امنیت دیجیتال و همکار پیشین سازمان امنیت ملی آمریکا است که همچنان به افشاگریهایش درباره جاسوسی ارتباطات دیجیتال ادامه میدهد.

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه (۱۶ اکتبر/ ۲۴ مهر) به نقل از پدر ادوارد اسنودن که اخیرا توانسته با پسر خود در روسیه ملاقات کند، می نویسد که افشاگری ها ادامه دارد. رویترز به نقل از لون اسنودن خبر داد که ادوارد اسنودن رازهای بیشتری برای افشاگری در اختیار دارد و ماندگاریاش در روسیه، کشوری که به آن پناهنده شده، ضامن افشای این اطلاعات است.

پدر اسنودن در گفت وگو با خبرنگاران پسرش را "راحت٬ خوشحال٬ و کاملا متعهد به آنچه انجام داده" توصیف کرد.

گفته میشود ژنرال کیث الکساندر، مدیر آژانس امنیت ملی آمریکا، در ماه مارس یا آوریل سال آینده (اسفند ۹۲ یا فروردین ۹۳) از سمت خود کناره گیری خواهد کرد. وی از هشت سال پیش تا کنون رئیس آژانس امنیت ملی آمریکا است. این نهاد بزرگترین سازمان امنیت خارجی آمریکاست و بیشترین رقم بودجه را در بین سازمان های اطلاعاتی آمریکا دریافت میکند.

معاون ژنرال الکساندر نیز تا پایان سال جاری میلادی از سمت خود کناره گیری خواهد کرد.

DW.DE

همکاری روزنامه‌نگار افشاگر با سرمایه‌گذار ایرانی‌تبار

گلن گرین‌والد٬ روزنامه‌نگاری که اسناد فوق‌محرمانه ادوارد اسنودن را در رسانه‌های جهانی منتشر کرد٬ به کار خود در گاردین پایان داد تا با همکاری پیر امیدیار٬ سرمایه‌گذار ایرانی-آمریکایی٬ رسانه‌ای مستقل ‌راه‌اندازی کند.

016962027_30300.jpg

در ماه‌های اخیر هیچ روزنامه‌نگاری در جهان به اندازه گلن گرین‌والد٬ روزنامه‌نگار آمریکایی ساکن برزیل٬ تیتر رسانه‌های جهانی نبوده است. آقای گرین‌والد نخستین کسی بود که اسناد فوق‌محرمانه‌ای که ادوارد اسنودن از سیستم عظیم جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) در اختیار داشت را در گاردین و دیگر رسانه‌های جهانی منتشر کرد و حالا قصد دارد با همکاری پیر امیدیار٬ میلیاردر ایرانی-‌آمریکایی و بنیان‌گذار وب‌سایت Ebay رسانه‌ای متفاوت و تحول‌ساز تاسیس کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز٬ گلن گرین‌والد روز سه‌شنبه (۲۳ مهر٬ ۱۵ اکتبر) روزنامه گاردین را ترک کرد تا با همکاری پیر امیدیار و کمپانی رسانه‌ای تحت مدیریت او٬ رسانه‌ای افشاگر بسازد. او در وبلاگ خود پیشنهاد امیدیار برای همکاری را "فرصتی رویایی" در زندگی حرفه‌ای خود خوانده که به هیچ ترتیبی نمی‌توانست به آن پاسخ منفی بدهد.

ادامه افشاگری‌ها                                                                                                                                                 گلن گرین‌والد، روزنامه‌نگار آمریکای

هنوز جزئیات بیشتری درباره این همکاری و رسانه‌ای که به زودی از دل این همکاری متولد خواهد شد منتشر نشده٬ اما آقای گرین‌والد وعده داده که به زودی اطلاعات بیشتری در این‌باره در اختیار افکار عمومی قرار خواهد داد.

016112828_40400.jpgپیر امیدیار٬ موسس ۴۶ ساله کمپانی عظیم Ebay تابعیت دوگانه ایرانی-آمریکایی دارد و متولد فرانسه است. بر اساس رده‌بندی مجله فوربس٬

او با ثروتی بالغ بر ۸/۵ میلیارد دلار در جایگاه ۱۴۱ ثروتمندترین اشخاص جهان قرار دارد.

امیدیار تا کنون فعالیت‌های انسان‌دوستانه بسیاری انجام داده و همواره از ابتکارهای آموزشی و رسانه‌ای پیش‌رو حمایت کرده است. این حمایت‌ها عموما از طریق «شبکه امیدیار» (Omidyar Network) که او موسس‌اش بوده انجام می‌شود. او همچنین بودجه ویژه‌ای برای توسعه و ترویج دموکراسی اختصاص داده که در راه تقویت پاسخ‌گویی سیستم‌های سیاسی به مطالبات افکار عمومی صرف می‌شود.

پیر امیدیار در صفحه توییتر خود بارها نسبت به پی‌آمدهای جاسوسی گسترده NSA روی ارتباطات دیجیتال کاربران در سراسر جهان ابراز نگرانی کرده و حالا با پیشنهاد همکاری به گلن گرین‌والد٬ که شخصیتی محوری در افشای رسوایی‌های آژانس امنیت ملی آمریکا بوده و هست٬ نشان داده که قصد دارد برای تداوم افشاگری‌ها و مقابله با نقض سیستماتیک حریم خصوصی اقدامات منسجمی انجام دهد.

چهار ماه از آغاز افشاگری‌های ادوارد اسنودن درباره اقدامات آژانس امنیت ملی آمریکا گذشته٬ اما اسنودن و گلن گرین‌والد بارها تاکید کرده‌اند که هنوز بخش بزرگی از اسناد فوق‌محرمانه‌ای که در اختیار دارند منتشر نشده و انتشار آنها می‌تواند برای شهروندان سراسر جهان تکان‌دهنده‌تر از اطلاعاتی باشد که تا کنون منتشر شده است. به نظر می‌رسد در ادامه این مسیر٬ رسانه‌ای که گرین‌والد و امیدیار به زودی راه‌اندازی خواهند کرد٬ نقشی کلیدی خواهد داشت.

DW.DE

طرح آلمان برای گریز از جاسوسی دیجیتال: تغییر مسیر ترافیک اینترنت

دویچه تله‌کام٬ بزرگ‌ترین خدمات‌دهنده ارتباطات در آلمان٬ قصد دارد با اجرای طرحی گسترده مسیر ترافیک اینترنت کاربران آلمانی را تغییر دهد. این طرح در آینده کل حوزه «شنگن»

را پوشش خواهد داد.

افشای جاسوسی‌های گسترده آمریکا و بریتانیا روی ارتباطات دیجیتال و اتصالات اینترنتی٬ خدمات‌دهنده‌های اروپایی ارتباطات را به تکاپو انداخته تا هرچه زودتر راه‌های جای‌گزینی

برای گریز از رادارهای جاسوسی این دو کشور بیابند.

به گزارش خبرگزاری رویترز٬ دویچه‌تله‌کام٬ بزرگ‌ترین کمپانی مخابراتی آلمان٬ روز شنبه (۲۰ مهر٬ ۱۲ اکتبر) اعلام کرد که برای تحقق این هدف قصد دارد با تغییر مسیرهای پیشین و انتقال ترافیک اینترنت آلمان به اتصالات تماما داخلی در این کشور٬ ارتباطات دیجیتال این کشور را از گزند سیستم‌های عظیم جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا و سازمان‌های اطلاعاتی مشابه در دیگر کشورها دور نگه دارد.

دویچه تله‌کام پیش‌تر اعلام کرده بود که فقط قصد دارد ترافیک مربوط به ایمیل‌های کاربران آلمانی را از سرورهایی در داخل آلمان انتقال دهد٬ اما حالا با طرح جدید می‌خواهد این تغییر مسیر را به همه داده‌هایی که در ارتباطات دیجیتال رد و بدل می‌شوند٬ تعمیم دهد.

در جریان افشاگری‌های ادوارد اسنودن٬ متخصص امنیت دیجیتال و پیمان‌کار پیشین NSA اطلاعاتی هم درباره جاسوسی سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا روی ارتباطات دیجیتال شهروندان آلمان منتشر شده بود و این مساله نگرانی‌های گسترده‌ای پیرامون حراست از امنیت و حریم خصوصی دیجیتال در این کشور پدید آورد و اعتراضات گسترده‌ای در پی داشت.

مجله آلمانی اشپیگل پیش‌تر با استناد به مدارکی که ادوارد اسنودن در اختیار مدیرانش قرار داده بود٬ اعلام کرده بود که آژانس امنیت ملی آمریکا تنها در یک ماه بیش از نیم میلیارد مکالمه تلفنی٬ ارتباط ایمیلی و پیام‌های متنی کاربران ساکن آلمان را مانیتور کرده است. با توجه به پیشینه تاریخی آلمان در زمینه جاسوسی روی ارتباطات شهروندان٬ این موضوع مساله‌ای بسیار حساس و غیرقابل پذیرش در میان شهروندان این کشور است.

این طرح در ابتدا تنها برای حراست از حریم خصوصی کاربران آلمانی اجرا خواهد شد٬ اما آن‌طور که مسئولان دویچه تله‌کام اعلام کرده‌اند در گام بعدی و در آینده نزدیک کل حوزه «شنگن» را هم تحت پوشش قرار خواهد داد. کشورهای عضو پیمان شنگن ۲۶ کشور اروپایی‌اند که کنترل‌های مرسوم مرتبط با امور مهاجرت را در درون مرزهای خود برداشته‌اند. علاوه بر شماری از کشورهای شرق و جنوب اروپا بریتانیا هم عضو پیمان شنگن نیست.

یکی از سخنگویان دویچه تله‌کام اعلام کرد که این کمپانی برای اجرای طرح گسترده تغییر مسیر ترافیک اینترنت٬ باید با دیگر خدمات‌دهنده‌های اینترنت درون آلمان هم به توافق برسد تا داده‌های کاربران آلمانی از این پس فقط و فقط از مجرای سرورهای مطمئن و امنی منتقل شود که در درون مرزهای این کشور قرار دارند.

کمپانی QSC که از مهم‌ترین رقبای دویچه تله‌کام است٬ تردیدهایی را نسبت به امکان پیاده‌سازی این طرح بلندپروازانه مطرح کرده است. آن‌طور که مسئولان این کمپانی به یک هفته‌نامه آلمانی گفته‌اند٬ معماری اینترنت به‌گونه‌ای است که حصول اطمینان از این‌که ترافیک اینترنتی از مرزهای ملی منتقل می‌شود یا از مرزهای بین‌المللی، عملا ناممکن است. با این حال٬ کمپانی‌های دیگر از جمله ودافون و تلفونیکا در حال بررسی پیشنهاد دویچه تله‌کام‌اند و ممکن است به زودی همکاری‌های گسترده‌ای را برای اجرای این ابتکار دیجیتال آغاز کنند.

در کنار این طرح٬ آلمان درصدد است یک سیستم ذخیره‌سازی ابری (Cloud) در مقیاس ملی هم ایجاد کند٬ تا کاربران این کشور با خیال آسوده‌تری بتوانند داده‌های مورد نیاز خود را در اینترنت ذخیره کنند تا هر جایی که می‌خواهند روی کامپیوترها یا تجهیزات موبایل خود به آنها دسترسی داشته باشند٬ بدون این‌که رادارهای جاسوسی بتوانند محتوای این داده‌ها را بررسی و تحلیل کنند. گفته می‌شود این طرح هم به زودی کل قاره اروپا را تحت پوشش قرار خواهد داد.

DW.DE

ادوارد اسنودن و زلزله در دنیای حریم خصوصی و امنیت آنلاین

افشاگریهای اسنودن تاثیری زلزلهآسا بر پیشفرضهای رایج درباره ارتباطات داشت. حالا میدانیم که در عصر انفجار اینترنت٬ از حریم خصوصی چیزی جز "توهم" باقی نمانده و امنیت بر لبه تیغ است.

افشاگریهای ادوارد اسنودن٬ متخصص جوان امنیت دیجیتال درباره پروژه «پریسم» و جاسوسیهای گسترده آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) روی ارتباطات دیجیتال شهروندان در سراسر جهان آنقدر تکاندهنده بود که حالا بحث درباره «تاثیر اسنودن» (Snowden Effect) را در عرصههای گوناگونی میتوان پی گرفت؛ از معادلات ژئوپلتیک و دیپلماتیک سیاست جهانی گرفته تا زیر و بم زندگی آنلاین و آفلاین شهروندان در هر نقطهای از کره زمین که به شبکههای جهانی ارتباطات متصل است.

اسنودن با صدایی رسا و به شکل مستند اهمیت حراست از حریم خصوصی و امنیت آنلاین کاربران در برابر تلاشهای پنهان و سیستماتیک دولتها برای شنود٬ رهگیری و تجسس الکترونیک ارتباطات دیجیتال را به دنیا نشان داد. او نشان داد که اینترنت در کنار همه مواهبی که برای جوامع بشری به ارمغان میآورد٬ تا چه اندازه شهروندان را در برابر جاسوسی مخوف دولتها آسیبپذیر میکند.

اسنودن نشان داد که در عصر اینترنت دست دولتها آنقدر برای تجسس در ارتباطات باز است که حتی دادهها و پیامهای رمزگذاریشده هم از گزند برنامههای تهاجمی آنها برای جاسوسی در امان نیستند و در یک کلام٬ حریم خصوصی حتی اگر نمرده باشد٬ عملا در عصر انفجار اینترنت "توهمی بیش نیست" و روشهای رایج کاربران سراسر جهان برای به اشتراکگذاری داده ها٬ در برابر سیستم جاسوسی دولتها آسیب پذیری های بسیار بزرگی دارد.

آگاهی بخشی و شفافیت٬ مقدمه تغییر روند مسلط

اگر اسنودن نبود حتما به این زودی ها نم یفهمیدیم که تمرکز حاکمیت اینترنت در دست آمریکا چه مخاطرات عظیمی برای آینده اینترنت دارد. وقتی همه غول های جهان تکنولوژی از مایکروسافت و گوگل گرفته تا اپل و فیسبوک برای تسهیل رفت وآمد جاسوسان آژانس امنیت ملی به سرورهای خود "در پشتی" برای آنها تعبیه میکنند٬ دیگر اعتماد کردن به سرویس هایی که ارائه میکنند به سادگی ممکن نیست.

پیش از رسوایی NSA تا این اندازه روشن نمیدانستیم با پروژههای عظیم دادهکاوی (Data Mining) که دولتها و بهخصوص دولت آمریکا در دست اجرا دارند٬ برای آنکه دادهها و فعالیتهای خصوصی کاربران در اینترنت واقعا خصوصی بماند٬ انقلابی بزرگ باید در عرصه امنیت و حریم خصوصی رخ دهد.

در پی همین افشاگری های ادوارد اسنودن است که حالا متخصصان امنیت در بسیاری از کشورهای جهان به تکاپو افتاده اند تا روند جاری را متحول کنند؛ با راه اندازی سرویس های ملی در برابر سرویس های جهانگیری که با آژانس امنیت ملی آمریکا همکاری های تنگاتنگی دارند٬ با تلاش برای خلق پروتکل های قدرتمندتر امنیتی٬ با طرح ریزی ساختاری متفاوت برای بازگرداندن حقوق ازدست رفته دیجیتال به زندگی آنلاین کاربران.

آنطور که گلن گرینوالد٬ روزنامه نگار گاردین میگوید: «اسنودن از اینکه چنین بحثهای گسترده ای درباره امنیت آنلاین و حریم خصوصی در سراسر جهان برانگیخته بسیار خشنود است؛ این دقیقا مهمترین هدف او از افشاگری پیرامون جاسوسی های پنهانی آژانس امنیت ملی آمریکا است».

اطلاع رسانی به شهروندان سراسر جهان و آگاهی بخشی به آن ها درباره پیآمدهای این سیاست های تهاجمی٬ مقدمه ایجاد تغییر است٬ چون در نهایت چیزی جز قدرت شهروندان نمیتواند سازمانهایی نظیر NSA را وادار به بازنگری در سیاست های خود کند.

تلاش آمریکا برای "خطرناک" جلوه دادن افشاگریهای اسنودن

در کنار جنبه های مثبت افشاگری های اسنودن٬ سویه های تاریکی هم وجود دارد. تروریست ها٬ هکرها٬ فعالان "بازار سیاه دیجیتال" و دیگر مجرمان هر دو جهان آنلاین و آفلاین مطمئنا از اطلاعات محرمانه ای که افشا شده سوء استفاده خواهند کرد. اما دولت آمریکا سخت در تلاش است تا با تمرکز صرف روی این سویه های تاریک٬ ادوارد اسنودن را پدیدهای خطرناک نشان دهد که امنیت ملی این کشور را در معرض تهدیدات جدی قرار داده است.

هفته گذشته آژانس امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که گروه های تروریستی پس از افشای اطلاعات محرمانه توسط اسنودن٬ روشهای ارتباطی خود را تغییر داده اند تا از رادارهای جاسوسی این سازمان عظیم بگریزند. کیث الکساندر٬ رئیس NSA این مساله را "خسارتی بزرگ و برگشت ناپذیر" خوانده است.

مقامات اطلاعاتی آمریکا همچنین می گویند کنترل پیآمدهای این افشاگری ها از عهده ادوارد اسنودن و دیگر کسانی که با او برای تحقق اهدافش همکاری میکنند٬ خارج است و بسیاری از آسیب هایی که از جانب این افشاگری ها به امنیت ملی آمریکا وارد شده٬ جبران ناپذیر است.

اینکه اسنودن برای جهان امروز "تهدیدی بزرگ" است یا "فرصتی بین ظیر" مسال های است که تاریخ درباره آن قضاوت خواهد کرد. هنوز این بازی به پایان نرسیده و مشخص نیست که بازنده ها و برنده های بزرگ این افشاگری ها چه کسانی خواهند بود. گذشته از این٬ روزهای پرخبر بیشتری هم در پیش است. اما این نکته آشکار است که روایت محافل اطلاعاتی وابسته به دولت آمریکا٬ همه ماجرا نیست و "تاثیر اسنودن" دامنه گستردهای به پهنای سراسر جهان دارد.

DW.DE

افشای تجسس آژانس امنیت ملی آمریکا روی مبادلات بانکی بین المللی

016974126_40300.jpg

مدارکی که ادوارد اسنودن٬ افشاگر آمریکایی در اختیار مجله آلمانی اشپیگل قرار داده است، نشان میدهند که آژانس امنیت ملی ایالات متحده آمریکا به طور نامحسوس مبادلات بانکی بین المللی را هم کنترل میکند.

افشاگری پیرامون فعالیت های محرمانه و جاسوسی های گسترده آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) همچنان ادامه دارد. بر اساس آخرین اطلاعاتی که ادوارد اسنودن٬ پیمانکار پیشین این سازمان در اختیار مجله آلمانی اشپیگل قرار داده٬ آژانس امنیت ملی آمریکا مبادلات بانکی بین المللی و نقل و انتقالات انجام شده از طریق کارت های اعتباری را هم به دقت تحت نظارت و کنترل خود دارد.

به گزارش اشپیگل٬ آژانس امنیت ملی آمریکا علاوه بر تجسس در مبادلاتی که از طریق کمپانی های عظیمی نظیر «ویزا» انجام میشود٬ بانک داده های مالی عظیمی هم ایجاد کرده که جریان انتقال پولهای بین المللی را در یک واحد ویژه در این سازمان اطلاعاتی ذخیره می کند.

اسنادی که ادوارد اسنودن منتشر کرده نشان میدهد که تجسس مبادلات بانکی بین المللی توسط واحد مخصوصی به نام Follow the Money (با نام اختصاری FTM) انجام میشود.

اطلاعات به دست آمده از جریان انتقال پولهای بین المللی در بانک دادهه ای این واحد موسوم به «ترکفین» (Tracfin) ذخیره می شود. تا سال ۲۰۱۱ این بانک داده ها بیش از ۱۸۰ میلیون مورد از مبادلات بین المللی را ذخیره کرده بود. ۸۴ درصد از این موارد٬ مرتبط با نقل و انتقالات صورت گرفته از طریق کارت های اعتباری است.

اسناد دیگری هم که مربوط به سال ۲۰۱۰ است، نشان می دهد که آژانس امنیت ملی آمریکا به طور گسترده ای روی مبادلات بانکی مشتریان کمپانی های بزرگی نظیر ویزا تجسس می کند. گفته میشود تحلیلگران NSA در یکی از کنفرانس های داخلی این سازمان اطلاعاتی در سال ۲۰۱۰ شیوه هایی را که از طریق آن به جستجو در ساختار پیچیده این شبکه های مالی میپردازند، تشریح کرده بودند.

هدف: تجسس در جریان گردش پول در خارج از آمریکا

هدف اصلی آژانس امنیت ملی آمریکا از تجسس روی مبادلات بانکی بین المللی٬ دستیابی به جزئیات جریان گردش پول در اروپا٬ خاورمیانه و آفریقا است. یکی از سخنگویان کمپانی ویزا در پاسخ به پرسش نشریه اشپیگل درباره این موضوع اعلام کرد که احتمالا این داده ها از طریق نفوذ به شبکه های اطلاعاتی این کمپانی در اختیار NSA قرار میگیرد.

اسناد جدیدی که اسنودن در اختیار این رسانه آلمانی قرار داده٬ همچنین نشان میدهد که بانک دادههای «ترکفین» آژانس امنیت ملی آمریکا اطلاعات شبکه سوئیفت٬ مستقر در بروکسل را هم به طور پنهان جمع آوری میکند.

سوئیفت از مهمترین شبکه های مالی جهان است که توسط هزاران بانک در سراسر دنیا برای انتقال اطلاعات مرتبط با مبادلات امن بین بانکی مورد استفاده قرار می گیرد.

اسناد جدید نشان می دهد که نفوذ به پرینترهای شبکه سوئیفت و خواندن پنهان ترافیک پرینترهای بسیاری از بانک ها٬ یکی از روشهای متخصصان و جاسوسان آژانس امنیت ملی آمریکا برای جمع آوری اطلاعات حساس و خصوصی بانکی شهروندان اروپا٬ خاورمیانه و آفریقا بوده است.

اطلاعات اقتصادی در همه کشورهای جهان جزو اطلاعات کاملا خصوصی شهروندان است و اسناد منتشرشده نشان می دهد که حتی جاسوسان و تحلیل گران این سازمان عظیم اطلاعاتی آمریکا هم از افشای جزئیات این شیوه جاسوسی که مصداق بارز نقض حریم خصوصی است٬ بسیار نگران بوده اند.

جاسوسی در سیستم اقتصادی جهان٬ رسوایی دیگری است که احتمالا ایالات متحده را با اعتراضات گسترده هم پیمانان اروپایی و دیگر کشورهای خاورمیانه و آفریقا روبرو خواهد کرد

DW.DE

تغذیه اطلاعاتی سرویس‌های امنیتی آمریکا توسط اداره امنیت داخلی آلمان

رسانه‌های آلمانی فاش کردند که اداره امنیت داخلی این کشور نیز به‌گونه‌ای منظم داده‌هایی در اختیار سرویس‌های اطلاعاتی ایالات متحده و از جمله آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) قرار می‌دهد.

نه تنها سازمان اطلاعات خارجی آلمان (BND)، بلکه همچنین سازمان امنیت داخلی این کشور به نام "اداره کل برای حراست از قانون اساسی" (BfV) بطور منظم اطلاعاتی در اختیار سرویس‌های امنیتی و اطلاعاتی آمریکا و از جمله آژانس امنیت ملی این کشور (NSA) قرار می‌دهند.

این موضوع را روزنامه آلمانی "زوددویچه" (شنبه ۱۴ سپتامبر) و فرستنده آلمانی NDR با استناد به یک سند محرمانه گزارش داده‌اند که در اختیار وزارت کشور آلمان بوده است. طبق این گزارش، اداره امنیت داخلی آلمان در مقابل اطلاعات و نیز نرم‌افزارهای جاسوسی دریافت کرده است.

۸۶۴ سری داده‌های اطلاعاتی

در این گزارش همچنین آمده است که اداره امنیت داخلی آلمان تنها در سال گذشته ۸۶۴ سری داده‌های اطلاعاتی در اختیار مقامات امنیتی آمریکا گذاشته است. در کنار آن همچنین از ۶۵۷ مورد "ارسال داده‌ها" به سرویس مخفی بریتانیا سخن در میان است.

هنوز معلوم نیست موضوع بر سر چگونه داده‌هایی است. "اداره کل برای حراست از قانون اساسی" فقط به جمع‌آوری اطلاعات در داخل آلمان می‌پردازد و فعالیت برون‌مرزی ندارد.

این نهاد امنیتی شامگاه جمعه (۱۳ سپتامبر) در نخستین موضعگیری خود در رابطه با این خبر اعلام کرد که در همکاری‌های اطلاعاتی خود با سرویس‌های امنیتی و اطلاعاتی آمریکا "اکیدا در چارچوب اختیارات قانونی خود" عمل کرده است.

هانس گئورگ ماسن، رئیس این اداره گفت، نهاد تحت مسئولیت او "در چارچوب انجام وظایف قانونی خود، همکاری تنگاتنگ و پراعتمادی" با چند سرویس اطلاعاتی خارجی و از جمله سرویس‌های آمریکایی دارد. وی افزود که این همکاری‌ها در "جلوگیری از حملات تروریستی و حفاظت از جسم و جان انسان‌ها در آلمان نقش چشمگیری دارد".

به گفته این مقام امنیتی، همکاری‌های اطلاعاتی مطابق حقوق و قوانین انجام می‌گیرند. وی "هرگونه ادعایی بر خلاف آن" را قاطعانه رد کرد. ماسن خاطر نشان ساخت که گفت‌وگوها و ملاقات‌ها میان سرویس‌های اطلاعاتی به اطلاع نهاد کنترل‌کننده پارلمانی می‌رسند.

وزارت کشور آلمان در پی استعلام، این گفته‌های رئیس اداره امنیت داخلی آلمان را تایید کرد.

در گزارشی که رسانه‌های آلمان منتشر کرده‌اند همچنین آمده است که افزون بر تبادل اطلاعات، به‌گونه‌ای منظم گفت‌وگوهایی میان نمایندگان آژانس امنیت ملی آمریکا و اداره امنیت داخلی آلمان صورت می‌گیرد.

برای نمونه یکی از همکاران آژانس امنیت ملی آمریکا بطور هفتگی دیدارهایی با مقامات امنیت داخلی آلمان در برلین برگزار می‌کند تا تازه‌ترین اطلاعات از بخش تحقیق درباره اسلام‌گرایان توسط سازمان امنیت داخلی آلمان را به دست آورد. به همین منظور هم ملاقاتی میان کارشناسان هر دو سرویس اطلاعاتی در پادگان آمریکایی "داگر کامپلکس" واقع در شهر دارمشتات آلمان صورت گرفته است.

افزون بر آن مقامات امنیت داخلی آلمان گاهی سفرهایی شغلی به ایالات متحده آمریکا انجام می‌دهند تا در آنجا با همکاران خود در آژانس امنیت ملی آمریکا دیدار و تبادل‌نظر کنند. گفته می‌شود که در چهار سال گذشته شراکتی میان دو سرویس اطلاعاتی پدیدآمده که برای هر دو طرف سودمند است.

نام آژانس امنیت ملی آمریکا این اواخر به دلیل افشاگری‌های ادوارد اسنودن، همکار پیشین این نهاد که سرانجام به روسیه پناهنده شد بر سر زبان‌ها افتاده است. رسوایی مربوط به جمع‌آوری گسترده اطلاعات مربوط به شهروندان توسط آژانس امنیت ملی آمریکا که در رسانه‌های جهان بازتابی گسترده داشت، در کشورهای مختلف با انتقادات و اعتراضات چندی همراه بوده است.

DW.DE

افشاگری جدید اسنودن: آمریکا اطلاعات شهروندان خود را به اسرائیل می‌دهد

بر اساس افشاگری جدید اسنودن که سند آن روز چهارشنبه در گاردین منتشر شد آژانس امنیت ملی آمریکا اطلاعات خود را که شامل اطلاعات درباره شهروندان آمریکا نیز می‌شود با نهاد مشابه خود در اسرائیل به اشتراک می‌گذارد.

بر اساس اسناد جدید افشا شده از سوی ادوارد اسنودن٬ کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا٬ این سازمان داده‌های اطلاعاتی خود از جمله اطلاعات درباره شهروندان آمریکا را با دولت اسرائیل به اشتراک می‌گذارد.

ادوارد اسنودن از اوایل ژوئن سال جاری (۲۰۱۳) افشای گسترده برنامه جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) را آغاز کرد. برملا ساختن جاسوسی آمریکا در جهان، از جمله در اروپا و آلمان، وجهه ایالات متحده را در سطح بین‌المللی خدشه‌دار کرده است.

بر اساس یک تفاهم‌نامه که متن آن روز چهارشنبه (۱۱ سپتامبر/ ۲۰ شهریور) توسط روزنامه "گاردین" در لندن منتشر شد مشخص می‌شود که آژانس امنیت ملی آمریکا نه تنها اطلاعات خود را با نهاد مشابه خود در اسرائیل به اشتراک می‌گذارد بلکه حدی قانونی ندارد تا معین باشد چه چیزهایی می‌تواند به اشتراک گذاشته شود.

اگرچه در این سند قید شده که آژانس اطلاعات اسرائیل باید به حریم شخصی آمریکایی‌ها بر اساس قوانین آمریکا احترام بگذارد اما هیچ ساز و کار نظارتی‌ای برای این امر در نظر گرفته نشده و اطلاعات به صورت "خام" به اشتراک گذاشته شده‌اند؛ به این معنا که این اطلاعات بدون هیچ‌گونه "تصفیه" یا اقدام برای ناشناس کردن افراد به اشتراک گذاشته شده‌اند.

به گزارش "گاردین"‌ تفاهم‌نامه بین اسرائیل و آمریکا در سال ۲۰۰۹ امضا شده است و بر اساس آن اسرائیل مجاز است تا یک سال هر فایلی شامل اطلاعات هویتی مردم آمریکا را حفظ کند.

البته این قرارداد می‌گوید که آژانس اطلاعات اسرائیل در مواجهه با داده‌های شهروندان آمریکایی باید با نهاد مشابه آمریکایی خود مشورت کند. آژانس اطلاعات اسرائیل نیز در مقابل باید به محض دریافت فایلی در مورد ارتباطات دولت آمریکا آن را نابود کند. این موضوع فایل‌هایی درباره مقامات کاخ سفید٬ بخش‌های مختلف کابینه٬ و همچنین سنا، مجلس نمایندگان و سیستم دادگاه فدرال ایالات متحده را در بر می‌گیرد.

بر اساس سند منتشر شده، اسرائیل مجاز است داده‌های اطلاعاتی خارجی را منتشر کند به شرط این‌که اطلاعات شهروندان آمریکا از آن به گونه‌ای حذف شود که افراد قابل شناسایی نباشند.

در بیانیه‌ای که از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا در پاسخ به پرسش‌های "گاردین" ارسال شده است یک سخنگوی این آژانس اعلام کرده است که به اطلاعات افراد آمریکایی که در پی "فعالیت‌های نظارتی" آژانس امنیت ملی آمریکا به دست می‌آید در "روندی مبتنی بر حفظ حریم شخصی افراد" رسیدگی می‌شود.

این سند روز گذشته (۱۱ سپتامبر / ۲۰ شهریور) انتشار یافت. در همین روز ادوارد اسنودن از سوی فراکسیون سبزها و چپ‌های پارلمان اروپا در استراسبورگ به‌عنوان نامزد دریافت جایزه حقوق بشر پارلمان اروپا ۲۰۱۳ معرفی شد. جایزه حقوق بشر پارلمان اروپا که از سال ۱۹۸۸ با شعار "برای آزادی اندیشه" اعطا می‌شود، به نام آندری ساخاروف، فیزیکدان اتمی روس و برنده جایزه نوبل صلح (۱۹۸۹ - ۱۹۲۱) نامگذاری شده است.

ایالات متحده آمریکا پس از افشاگری ادوارد اسنودن در مورد جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا از شهروندان آمریکایی و دیگر کشورها، گذرنامه اسنودن را باطل کرد. این کارمند پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا پس از چند هفته سکونت در بخش ترانزیت فرودگاه مسکو، از روسیه اجازه پناهندگی موقت گرفت و از فرودگاه خارج شد.

DW.DE

تلاش گسترده آمریکا و بریتانیا برای رخنه به داده‌های رمزدار

"گاردین" و "نیویورک‌تایمز" بر مبنای اسناد افشاشده‌ی ادوارد اسنودن از سرمایه‌گذاری عظیم آمریکا در یک دهه اخیر برای رخنه به داده‌های رمزگذاری کاربران خبر دادند. کارشناسان می‌گویند امنیت وب عملا آسیب‌پذیر شده است.

دو روزنامه‌ی "نیویورک‌تایمز" و "گاردین" به انتشار اسنادی که به دست ادوارد اسنودن لو رفت ادامه می‌دهند. این دو روزنامه به‌ استناد این اسناد گزارش دادند که آژانس امنیت ملی آمریکا و دولت بریتانیا مخفیانه امکان رمزگذاری مکاتبات و تبادل داده‌ها در وب را دستکاری کردند.

این گزارش می‌گوید آژانس امنیت ملی آمریکا در سیستم رمزگذاری داده‌ها در بسیاری از مکاتبات روزمره‌ی کاربران اینترنت و سایت‌های تجارت الکترونیک رخنه کرده و تبادل داده‌های آن‌ها را زیرنظر داشته است.

بسیاری از کاربران به سیستم رمزگذاری داده‌ها به عنوان یکی از امن‌ترین راه‌ها برای جلوگیری از شنود و کنترل تبادل اطلاعات خود اتکا می‌کنند.

پروژه پرخرج بالران

گزارش گاردین و نیویورک‌تایمز، ‌که براساس اسناد افشاشده‌ی نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا تنظیم شده است، نشان می‌دهد که دولت آمریکا چگونه از سال ۲۰۰۰ میلیاردها دلار را در پروژه‌ای با نام "بالران" خرج شنود و رخنه به ارتباطات شهروندان کرده است.

گزارش می‌گوید نهادهای امنیتی آمریکا "ابر کامپیوترهایی" برای شکست رمزگذاری طراحی کرده اند و با کمپانی‌هایی که نام آن‌ها در اسناد افشا نشده، قرارداد بسته‌اند تا این شرکت‌ها رخنه‌ای برای شنود اطلاعات در نرم‌افزارهای خود طراحی کنند.

رخنه به نهادهای امنیتی آمریکا این امکان را داده که قبل از این‌که داده‌های کاربران رمزگذاری شود، نهادهای امنیتی نسخه‌ای از داده‌ها را در اختیار داشته باشند.

نیویورک تایمز و گاردین بر مبنای یکی از اسناد سال ۲۰۱۰ آژانس امنیت ملی آمریکا گزارش داده‌اند:«آژانس امنیت ملی امریکا در یک دهه‌ی اخیر تلاش‌های جدی، متمرکز و پیچیده‌ی بسیاری برای شکستن رمز داده‌های کاربران به کار برده و قوانین حریم شخصی را به بدترین شکل نقض کرده است.»

این دو روزنامه از قول کارشناسان امنیت وب نوشتند که این تلاش‌های جدی و چندجانبه برای رخنه به رمزگذاری داده‌های کاربران، امنیت کلی اینترنت و وب‌گردی را با مخاطرات جدی روبرو و عملا همه‌ی اطلاعات و داده‌های کاربران را بسیار آسیب‌پذیر کرده است.

رخنه به شبکه‌های اجتماعی

این گزارش می‌گوید که در سال‌های اخیر بخش عمده‌ای از تلاش‌های نهادهای امنیتی آمریکا برای رخنه به اطلاعات رمزگذاری کاربران در سایت‌هایی مثل فیس‌بوک، یاهو و گوگل بوده است.

گاردین همچنین گزارش می‌دهد که این اسناد نشان می‌دهد که نهادهای امنیتی بریتانیا نیز در سال‌های اخیر تلاش‌های بسیاری برای رخنه به داده‌های رمزگذاری‌شده کاربران انجام داده‌اند. این روزنامه می‌گوید بسیاری از این تلاش‌های بریتانیا موفق بوده وداده‌های کاربران در بریتانیا در برابر نهادهای امنیتی بسیار آسیب‌پذیر است.

گزارش این دو روزنامه می‌گوید که براساس اسناد تنها نهادهای امنیتی بریتانیا، نیوزلند و استرالیا از تلاش و سرمایه‌گذاری گسترده آمریکا برای رخنه به داده‌های رمزگذاری باخبر بوده‌اند.

DW.DE

جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا از روسای جمهور برزیل و مکزیک

در ادامه افشاگری‌ها درباره دامنه گسترده جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا، اعلام شد که این سازمان روسای جمهور برزیل و مکزیک را هم زیر رادارهای جاسوسی خود داشته است. انتشار این خبر خشم مقامات برزیلی را برانگیخته است.

گلن گرین‌والد، روزنامه‌نگار افشاگر گاردین که با همکاری ادوارد اسنودن، متخصص ۲۹ ساله امنیت دیجیتال و از پیمان‌کاران پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) در هفته‌های اخیر اسناد و اطلاعات محرمانه بسیاری را درباره فعالیت‌های مخوف و ناشناخته این سازمان منتشر کرده، حالا یک آس دیگر رو کرده است.

آقای گرین‌والد روز یک‌شنبه (۱۰ شهریور، ۱ سپتامبر) در گفت‌وگو با برنامه "فنتستیکو" در شبکه تلویزیونی "گلوبو" برزیل، از جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا روی اطلاعات و ارتباطات دیجیتال روسای جمهور برزیل و مکزیک پرده برداشته است. مقامات برزیل در واکنش به افشای این خبر، سفیر امریکا در این کشور را فراخواندند تا توضیحات لازم را ارائه کند. دولت آمریکا هنوز به افشای این اطلاعات واکنشی رسمی نشان نداده است

گلن گرین‌والد که یک روزنامه‌نگار آمریکایی ساکن ریو است و اخیرا زندگی خصوصی‌اش هم سخت تحت تاثیر افشاگری‌های تحول ‌سازش درباره سیستم جاسوسی NSA قرار گرفته، در این برنامه تلویزیونی گفته که آژانس امنیت ملی آمریکا پیش از انتخاب انریکو پنیا نیه‌تو به ریاست‌جمهوری مکزیک، به محتوای ایمیل‌های شخصی او دسترسی پیدا کرده بود.

به گفته او سند محرمانه مرتبط با این ماجرا، تاریخ ژوئن ۲۰۱۲ را دارد. تاریخ این مدارک درست یک ماه پیش از انتخاب آقای نیه‌تو به ریاست‌جمهوری مکزیک است، اما هنوز مشخص نیست که او و رئیس‌جمهور برزیل چه مدتی تحت نظارت این آژانس جاسوسی بوده‌اند.

گلن گرین‌والد در مکاتبه با خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته است که جزئیات بیشتری درباره تجسس در ارتباطات دیجیتال دیلما روسف، رئیس‌جمهور برزیل، در اختیار ندارد، اما این احتمال وجود دارد که این عملیات جاسوسی همچنان در جریان باشد.

ادواردو کاردوزو، وزیر دادگستری برزیل گفته است که در صورت صحت این گزارش‌ها "دولت آنها را بسیار جدی خواهد گرفت چون چنین اقدامی نقض آشکار حق حاکمیت ملی برزیل است." او معتقد است در صورتی که مقامات آمریکایی مرتکب چنین خطایی شده باشند "استاندارد اعتماد میان دو طرف که لازمه روابط استراتژیک برزیل و ایالات متحده است، آسیب جدی خواهد دید."

گلن گرین‌والد، پیش‌تر درماه ژوئیه اعلام کرده بود اسنادی که ادوارد اسنودن از جاسوسی‌های پنهان‌کارانه آژانس امنیت ملی آمریکا در اختیار دارد، نشان می‌دهد که این سازمان میلیاردها ایمیل، مکالمات تلفنی و داده‌های خصوصی کاربران این کشور را مانیتور و محتوای آنها را تحلیل کرده است. به گفته او NSA از طریق یک شرکت واسطه میان کمپانی‌های ارتباطات دوربرد آمریکا و برزیل، به این داده‌های خصوصی دست یافته است

اسناد اسنودن جزئیات "بودجه سیاه" آمریکا را برملا کرد

سازمان‌های اطلاعاتی ـ امنیتی آمریکا سالانه چه بودجه‌ای به خود اختصاص می‌دهند؟ آنها چند نفر را به خدمت گمارده‌اند و کدامیک بیش از همه هزینه می‌برد؟ اسناد اسنودن، افشاگر برنامه جاسوسی آمریکا به این پرسش‌ها پاسخ داده است.

اسنادی که توسط ادوارد اسنودن، همکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) در مورد دستگاه‌های اطلاعاتی این کشور برملا شده این بار اسرار "بودجه سیاه" یا بودجه مخفی نهادهای اطلاعاتی دولت آمریکا را برملا کرده است.

طبق گزارش روز جمعه (۳۰ اوت/ ۸ شهریور) روزنامه آلمانی "زود دویچه"، به موجب اسناد اسنودن، آمریکا ۴۰ میلیارد یورو را سالانه برای بیش از ۱۰۰ هزار همکار ۱۶ مرکز اطلاعاتی ـ امنیتی خود هزینه می‌کند.

از اسناد فاش‌شده "بودجه سیاه" آمریکا که تا کنون در خفا نگه داشته بود بر می‌آید که "سی آی ای"، "ان اس آ" و " ان آر او" که همان سازمان‌اطلاعات مرکزی (سیا)، آژانس امنیت ملی و دفتر شناسایی ملی آمریکا هستند چه هزینه‌ای بر دوش دولت و مالیات‌دهندگان این کشور می‌گذارند.

افشاگری‌های ادوارد اسنودن گوشه‌ای تازه‌ای از بودجه‌ به شدت محرمانه سرویس‌های اطلاعاتی ـ امنیتی آمریکا را روشن ساخته است.

روزنامه آمریکایی "واشنگتن پست" در پایگاه اینترنتی خود خلاصه‌گزارشی از "بودجه سیاه" دولت آمریکا را منتشر کرده است.

تا کنون مشخص شده بود که "بودجه سیاه" سال مالی ۲۰۱۳ آمریکا بالغ بر ۶ / ۵۲ میلیارد دلار (نزدیک به ۴۰ میلیارد یورو) بوده است. اینک برای اولین بار جزئيات چگونگی مصرف این بودجه اعلام می‌شود.

چگونگی تقسیم "بودجه سیاه" آمریکا

"واشنگتن پست" می‌نویسد، از برنامه مالی آمریکا چنین برمی‌‌آید که ۱۶ مرکز اطلاعاتی این کشور ۱۰۷ هزار و ۳۵ نفر را در استخدام خود دارند. بزر‌گ‌ترین بخش بودجه سال مالی جاری آمریکا که بالغ بر ۱۴ میلیارد و هفتصد میلیون دلار است نصیب سازمان سیا می‌شود.

دومین جایگاه در این تقسیم مالی با ۱۰ میلیارد و هشتصد میلیون دلار را شنود ارتباطات الکترونیکی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) به خود اختصاص می‌دهد.

جایگاه سوم تقسیم "بودجه سیاه" ایالات متحده با ۱۰ میلیارد و سیصد میلیون دلار را دفتر شناسایی ملی آمریکا (NRO) دارا است. این دفتر مسئول ماهواره‌های جاسوسی ایالات متحده است.

افشاگری‌های اسنودن

ادوارد اسنودن که به عنوان کارشناس شبکه‌های کامپیوتری با آژانس امنیت ملی آمریکا همکاری می‌کرد پرده از اسناد حساسی در باره سرویس‌های مخفی آمریکا برداشته است.

او اسناد قابل توجهی‌، از جمله در مورد پایش اینترنتی آژانس امنیت ملی آمریکا را فاش کرده که موجی از خشم در سراسر دنیا را پدید آورده است.

اسنودن که با اتهام جاسوسی از سوی دستگاه قضایی آمریکا روبرو است از ماه مه امسال  (۲۰۱۳) دست به فرار زده است. او که توانسته به مدت یک سال پناهندگی موقت روسیه را دریافت کند هم‌اکنون در این کشور به سر می‌برد.

DW.DE

ادوارد اسنودن از روسیه پناهندگی موقت گرفت

کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا سرانجام اجازه یافت پا به خاک روسیه بگذارد. ادوارد اسنودن از دولت روسیه پناهندگی موقت دریافت کرده است. وی از ۲۳ ژوئن به دلیل ابطال

گذرنامه در فرودگاهی در مسکو گرفتار شده بود

خبرگزاری فرانسه به نقل از وکیل ادوارد اسنودن گزارش داد که وی اجازه حضور در خاک روسیه را دریافت کرده است. اسنودن کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا بود که افشاگری‌های او در مورد جاسوسی نهادهای امنیتی آمریکا از شهروندان ایالات متحده و دیگر کشورها در ماه‌های اخیر خبرساز شد

ایالات متحده که در پی دستگیری و بازگرداندن اسنودن به آمریکاست، گذرنامه وی را باطل کرده است. اسنودن ابتدا به هنگ‌کنگ گریخته بود و از آنجا راهی روسیه شد. وی در پی ابطال

گذرنامه، از ۲۳ ژوئن در بخش ترانزیت فرودگاه "شرمتیووی" مسکو گرفتار شده بود. او از روسیه و چند کشور دیگر تقاضای پناهندگی کرده بود.حال آناتولی کوچرنا، وکیل اسنودن، می‌گوید که مدارک پناهندگی موقت موکلش صادر شده و او اجازه یک سال اقامت در روسیه را دارد

پدر اسنودن روز چهارشنبه از فرزندش خواسته بود در روسیه بماند. او به شبکه تلویزیونی روسیا ۲۴" گفته بود: «فکر می‌کنم روسیه مصمم است و می‌تواند از پسرم حفاظت کند». لونیاسنودن بازگشت پسرش به خانه را خواست قلبی خود خوانده، اما در عین حال ابراز تردید کرده بود که در آمریکا "دادگاهی عادلانه" در انتظار فرزندش باشد

به گفته لونی اسنودن، پلیس فدرال آمریکا هفته‌ها قبل از وی خواسته بود با فرزندش در روسیه دیدار کند. اف‌بی‌آی ظاهرا درخواست مشخصی را مطرح نکرده است. لونی اسنودن می‌گوید آماده است به خواست پلیس فدرال با فرزندش دیدار کند، اما در ابتدا باید بداند اف‌بی‌آی دقیقا به دنبال چیست

پایگاه اینترنتی ویکی‌لیکس که پیش از افشاگری‌های اسنودن مکاتبات سری دولتی آمریکا را منتشر کرده بود، خبر اقامت موقت کارمند سابق آژانس امنیت ملی ایالات متحده در روسیه را

تأیید کرده است. جولین آسانژ، پایه‌گذار ویکی‌لیکس، نیز همچون اسنودن تحت تعقیب است و از مدت‌ها پیش در سفارت اکوادور در لندن زندگی می‌کند

DW.DE

مردم آمریکا موافق افشاگریهای اسنودن هستند

Edward-Snowden-gives-a-ne-010-2.jpg

پبیشتر آمریکایی ها بر این باورند که اسنودن برنامه غیرقانونی و نادرست گردآوری اطلاعات شخصی مردم توسط دولت را افشا کرده و مستحق مجازات نیست

با وجود آنکه مقام های آمریکایی ادوارد اسنودن، افشاگر برنامه جاسوسی سازمان امنیت ملی آمریکا، را یک خائن می نامند، نتایج یک نظر سنجی در آمریکا نشان می دهد که ۵۵ درصد افراد واجد شرایط رای در این کشور فکر می کنند اسنودن با افشا کردن برنامه مخفی سازمان امنیت ملی آمریکا، اقدامی درست انجام داد

به گزارش ایرنا بر اساس یک نظر سنجی انجام شده توسط دانشگاه کوینیپک آمریکا، بیشتر آمریکایی ها بر این باورند که اسنودن برنامه غیرقانونی و نادرست گردآوری اطلاعات

شخصی مردم توسط دولت را افشا کرده و مستحق مجازات نیست۴۵درصد شرکت کنندگان در این نظر سنجی گفته اند که دولت آمریکا در راه مبارزه با تروریسم، بیش از اندازه آزادی های مدنی را زیر پا گذاشته است

پیتر بروان، یک مسول مرکز نظرسنجی دانشگاه کوینیپک در رابطه با نتایج این نظر سنجی گفت: نظر مردم درباره خائن نبودن اسنودن کاملا برخلاف آنچیزی است که سیاسیون آمریکا می گویند

ادوارد اسنودن پیمانکار فنی و کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا سیا اطلاعات طبقه بندی شده ای از برنامه های فوق سری سازمان امنیت ملی آمریکا را به روزنامه های

گاردین و واشنگتن پست لو داد

اسنودن می گوید دولت آمریکا مکالمات تلفنی شهروندان را شنود می کند

اما مقام های آمریکا او را متهم به دروغگویی کرده و می گویند هیچگاه مکالمات تلفنی را شنود نکرده اند

هفته گذشته مدیر سازمان امنیت ملی آمریکا، ادوارد اسنودن را به دلیل افشای برنامه جاسوسی دولت آمریکا علیه شهروندان این کشور خائن نامید و از برنامه شنود و جاسوسی

این آژانس به عنوان وسیله ای برای مقابله با تروریسم دفاع کرد

اسنودن روز چهارشنبه اعلام کرد که هیچ گونه اطلاعاتی را به دولت های روسیه و چین نداده است.

.وی افزود: این دو کشور هیچگاه به اطلاعات من دسترسی نداشته اند

برخی رسانه های خبری روسی امروز به نقل از گزارش روزنامه انگلیسی گاردین از همکاری اسنودن با سازمان های اطلاعاتی روسیه و چین و ارائه برخی اطلاعات از طرف وی به این دو کشور خبر دادند

مقامهای روسیه پیش تر اعلام کرده بودند که این کشور هیچگاه با اسنودن همکاری نکرده است و در حال حاضر هم چنین همکاری با این کارمند سابق سازمان سیا ندارد

ادوارد جوزف اسنودن ۳۰ ساله کارمند سابق سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) و پیمانکار پیشین آژانس امنیت ملی این کشورNSA از برنامه جاسوسی دولت اوباما پرده برداشته است

اسنودن ماه گذشته در مصاحبه با روزنامه انگلیسی گاردین در هنگ کنگ هویت خود را فاش کرد و سپس از بیم استرداد به آمریکا راهی مسکو شد و در فرودگاه این شهر پناه گرفت

وی همچنین با ارائه اسنادی به هفته نامه آلمانی اشپیگل فاش کرد که دفاتر اتحادیه اروپا در آمریکا و بروکسل نیز توسط سازمان های جاسوسی آمریکا شنود می شود

آمریکا تماس‌های صوتی و تصویری اسکایپ را هم کنترل می‌کند

گاردین در ادامه افشاگری درباره جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا، از همکاری‌های نزدیک مایکروسافت با این سازمان پرده برداشت. مایکروسافت زمینه دسترسی به مکالمات صوتی و تصویری اسکایپ را برای این نهاد امنیتی فراهم کرده است

روزنامه گاردین در ادامه افشاگری‌ها پیرامون سیستم عظیم و مخوف جاسوسی آژانس امنیت ملی(NSA) و پروژه جنجال برانگیز پریسم در این سازمان، اعلام کرده اسناد فوق محرمانه ای به دست آورده که نشان می دهد که کمپانی آمریکا ای، مایکروسافت که مالکیت سرویس محبوب اسکایپ را در اختیار دارد امکان تجسس در تماس‌های متنی، صوتی و تصویری کاربران اسکایپ را برای آژانس امنیت ملی آمریکا فراهم کرده است

این اسناد هم همچون مدارک تکان‌دهنده دیگری که گاردین در هفته‌های اخیر درباره فعالیت‌های پنهان آژانس امنیت ملی آمریکا منتشر کرده توسط ادوارد اسنودن، متخصص ۲۹ ساله امنیت دیجیتال و پیمانکار پیشین این سازمان در اختیار این روزنامه بریتانیایی قرار گرفته و روز پنج شنبه (۲۰ تیر، ۱۱ ژوئیه) منتشر شده است

ادوارد اسنودن می‌گوید هدفش از انتشار این اسناد نشان دادن همکاری‌های نزدیک غول‌های تکنولوژیک جهان، از جمله گوگل، فیس بوک و مایکروسافت با نهادهای اطلاعاتی در ایالات متحده در سه سال گذشته است

آخرین اسناد منتشرشده در گاردین، نقطه پایانی است بر تصور امن بودن و غیرقابل‌ کنترل بودن مکالمات مبتنی بر سرویس اسکایپ؛ تصوری رایج در جهان که به گواه این اسناد، چیزی جز توهم نبوده است

یکی از دلایل محبوبیت چشمگیر اسکایپ در سراسر جهان، همین تصور عمومی درباره امن بودن این سرویس و رمزگذاری مکالمات متنی، صوتی و تصویری آن است، اما ظاهرا کمپانی مایکروسافت پس از دریافت دستور، از فوریه ۲۰۱۱ به آژانس امنیت ملی آمریکا اجازه داده سیستم رمزگذاری این سرویس را دور بزند و به اطلاعات خصوصی شهروندان دست پیدا کند

رسوایی بزرگ برای مایکروسافت و دولت آمریکا

بر اساس این اسناد فوق محرمانه، با امکان ویژه‌ای که مایکروسافت ۹ ماه پس از خرید اسکایپ قرار داده، داده هایی که این سازمان از سرویس اسکایپ به دست می آورد سه NSA در اختیار

برابر شده است. آژانس امنیت ملی امریکا این داده‌های خصوصی، که شامل مکالمات متنی، و همچنین سازمان (FBI) صوتی و تصویری می‌شود را به طور مستمر با پلیس فدرال آمریکا

به اشتراک گذاشته است(CIA) اطلاعات مرکزی ایالات متحده​

این در حالی است که اسکایپ که امروز بیش از ۶۵۰ میلیون کاربر ثبت شده در سراسر جهان دارد، همواره مدعی بوده که از حریم خصوصی کاربران و محرمانگی داده‌های خصوصی آن‌ها

حفاظت می‌کند و محتوای ارتباطات و ترافیک داده‌ها را در اختیار هیچ شخص یا نهاد دیگری قرار نمی‌دهد

پیش‌تر یک پژوهشگر ایرانی امنیت شبکه اعلام کرده بود که نشانه‌هایی مبنی بر کنترل مکالمات متنی اسکایپ یافته است

بر اساس اسنادی که گاردین منتشر کرده، مایکروسافت اجازه دسترسی به سرویس ایمیل، هات‌میل، و سرویس ذخیره‌سازی ابری «اسکای درایو» را هم به آژانس امنیت ملی امریکا داده است؛ سرویسی که حالا در سراسر جهان بیش از ۲۵۰ میلیون کاربر دارد

تنش در روابط غول‌های دنیای اینترنت با دولت اوباما

اسناد جدید همچنین نشان می‌دهد که رابطه غول‌های تکنولوژیک با دولت اوباما رابطه‌ای پرتنش است. مدیران این کمپانی‌ها بار‌ها از مقامات دولتی خواسته‌اند به آن‌ها اجازه دهند تا اطلاعات

لازم درباره همکاری‌های خود با آژانس امنیت ملی را منتشر کنند تا کاربران از جزئیات ماجرا باخبر شوند، اما مقامات دولتی همواره مانع از انجام این کار شده‌اند

مایکروسافت در واکنش به انتشار این اسناد در گاردین، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده که «در مواردی که درخواستی مرتبط با امنیت ملی دریافت کرده، با نهادهای دولتی آمریکا همکاری

کرده و اطلاعات را در اختیارشان قرار داده، اما جنبه‌های مختلفی پیرامون این موضوع وجود دارد که امیدوار است بتواند در آینده با آزادی بیشتری درباره آن‌ها اطلاع‌رسانی کند

پیش از این ادوارد اسنودن اعلام کرده بود اسنادی در اختیار دارد که نشان می‌دهد آژانس امنیت ملی آمریکا از طریق برنامه بحث‌برانگیز پریسم به سیستم کمپانی‌های اصلی دنیای اینترنت، از

جمله گوگل، فیس بوک، اپل، یاهو و … دسترسی مستقیم دارد

اگرچه همه این کمپانی‌ها اعلام کردند که از وجود چنین برنامه‌ای بی‌خبرند و فقط در صورت دریافت حکم قانونی از سوی دادگاه با این آژانس امنیتی همکاری کرده‌اند، اسناد جدید نشان

می‌دهد که همکاری غول‌های «سیلیکون ‌ولی» یا «دره سیلیکون» با نهادهای اطلاعاتی آمریکا عمیق و ادامه‌دار است

دولت آمریکا ادوارد اسنودن را به «خیانت» و «افشای اسناد محرمانه» متهم کرده و مدعی است که با اقدامات او، امنیت ملی آمریکا به خطر افتاده است. در مقابل، آقای اسنودن گفته که به‌رغم

خطرات جدی، تنها به دلیل «حراست از حقوق اساسی شهروندان جهان» دست به افشاگری زده است.

او همچنان در بخش ترانزیت فرودگاه مسکو مترصد دریافت تاییدیه پناهندگی است، اما همان‌طور که گفته بود به افشاگری‌های خود ادامه می‌دهد؛ افشاگری‌هایی که به نظر می‌رسد

دولت آمریکا را در برابر چالشی بزرگ قرار داده است

DW.DE

ونزوئلا: حضور در فیس‌بوک همکاری با سازمان سیاست

یکی از مقامات دولتی ونزوئلا به شهروندان این کشور هشدار داد که حضور در فیس‌بوک به است وبرای در امان ماندن از خطرات این (CIA)نوعی همکاری با سازمان جاسوسی آمریکا همکاری، بهتر است اکانت‌های خود را ببندند

Snowden.jpg

وزیر خارجه ونزوئلا: کاراکاس برای واکنش واشنگتن به پناهندگی اسنودن آمادگی دارد

بوئنوس آیرس، 19 تیر، خبرگزاری «ریا نووستی»/ "الیاس خوا" وزیر امور خارجه ونزوئلا اعلام کرد که کاراکاس برای واکنش احتمالی آمریکا نسبت به دادن پناهندگی به "ادوارداسنودن" افشاگر آمریکایی و کارمند سابق سازمان سیا آمادگی دارد

وی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی Telesur آمریکای لاتین گفت: "اقدامت احتمالی واشنگتن در رابطه با پرونده اسنودن به هیچ وجه نگرانی را برای ونزوئلا ایجاد نمی کند"

یادآور می شود "ادوارد اسنودن" افشاگر فعالیت های جاسوسی اینترنتی و کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) است که به عنوان پیمان کار برای آژانس امنیت ملی این کشور (ان سی ای) کار می کرد. وی

اوائل ژوئن اطلاعات محرمانه ای را منتشر کرد که از برنامه های گسترده ان سی آی برای کنترل مکالمات و مراسلات الکترونیکی در فضای مجازی پرده بر داشته است. مقامات ایالات متحده اعلام کردند افشای این اطلاعات به امنیت ملی آمریکا لطمه جدی وارد کرده، و خواستار بازداشت و تحویل اسنودن هستند

بر اساس اطلاعات منتشره در سایت WikiLeaks، اسنودن از 21 کشور درخواست پناهندگی کرده اما بسیاری از این کشورها درخواست وی را رد کردند. "نیکلاس مادورو" رییس جمهور ونزوئلا پیشنهاد پناهندگی را به اسنودن ارائه داده و علاوه بر ونزوئلا، نیکاراگوئه و بولیوی نیز آمادگی خود را برای پذیرفتن افشاگر آمریکایی ابراز نمودند

اسنودن چهار کامپیوتر کوچک همراه خود دارد

لیبراسیون می نویسد که توقف "اسنودن" در ترانزیت فرودگاه مسکو به احتمال نزدیک به یقین فرصتی فراهم آورد تا سرویس های اطلاعاتی روسیه اورا بازجویی کنند.  روزنامه نگارانی که در هنگ کنگ با اسنودن ملاقات کردند، تأیید می کنند که او چهار کامپیوتر کوچک به همراه خود دارد که هزاران مدرک محرمانه مربوط به سازمانهای اطلاعاتی آمریکا را در درون خود مخفی کرده است

تیترها و عناوین صفحه نخست روزنامه های امروز فرانسه به مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی فرانسه اختصاص یافته است. در زمینه بین المللی، روزنامه های امروز فرانسه گزارش ها و تحلیل های زیادی را در باره موضوع "ادوارد اسنودن" و تیره شدن احتمالی روابط آمریکا با روسیه بر سر این مسئله اختصاص داده اند

اعتراضات گسترده در برزیل و تلاش دیلما روسف رئیس جمهوری این کشور برای برون رفت از این بحران، از دیگر موضاعاتی است که روزنامه های امروز فرانسه بدان پرداخته اند

روزنامه لیبراسیون، این روزنامه متمایل به چپ فرانسه مینویسد که ادوارد اسنودن، این کارشناس انفورماتیک که برای ان اس آ (آژانس امنیت ملی آمریکا ) یکی از نهادهای اصلی اطلاعاتی آمریکا کار می کرد، پس از افشای برنامه جمع آوری اطلاعات شهروندان از سوی این آژانس، به هنگ کنگ گریخت و از آنجا به مسکو رفته و در انتظار فرصت مناسبی است که به کشور اکوادور پناهنده گردد

لیبراسیون می نویسد که "اسنودن" هزاران مدرک محرمانه اطلاعاتی آمریکا را در اختیار دارد و کشورهای چین و روسیه زیر بار فشارهای آمریکا برای استرداد او نرفته اند

"ادوارد اسنودن" روز 20 ام ماه مه گذشته از طریق هاوایی در خاک آمریکا به هنگ کنگ گریخت. روز 23 ژوئن از سوی آمریکا وی متهم به خیانت علیه آمریکا شد. "ادوارد اسنودن" در همانجا از کشور اکوادور تقاضای پناهندگی سیاسی کرد و سپس به مسکو رفت تا از آنجا در زمان مقتضی به سوی کشوراکوادور که مقصد نهایی اش می باشد، پرواز کند

جولیان آسانژ بنیان گذار سایت "ویکی لیکس" نیز از اکوادور تقاضای پناهندگی کرده و هم اکنون در سفارتخانه این کشور در لندن پناه گرفته است

لیبراسیون می نویسد که توقف "اسنودن" در ترانزیت فرودگاه مسکو به احتمال نزدیک به یقین فرصتی فراهم آورد تا سرویس های اطلاعاتی روسیه اورا بازجویی کنند. کامپیوترهایی که اسنودن با خود همراه دارد، به زعم کارشناسان آمریکایی، اطلاعات بسیار گسترده ای را در درون خود جای داده اند که می توانند برای سرویس های اطلاعاتی روسیه بسیار با اهمیت باشند

روزنامه نگارانی که در هنگ کنگ با اسنودن ملاقات کردند، تأیید می کنند که او چهار کامپیوتر کوچک به همراه خود دارد که هزاران مدرک محرمانه مربوط به سازمانهای اطلاعاتی آمریکا را در درون خود مخفی کرده است. "فیلیپ میود" یکی از مسئولان اسبق سازمان سیای آمریکا گفته که هیچ تردیدی نیست که سرویس های اطلا عاتی روسیه خواستار ملاقات با "اسنودن" بودند تا به این اسناد محرمانه دست یابند

این مسئول سابق سازمان سیا می گوید که رد درخواست آمریکا از سوی چین و روسیه برای استرداد "اسنودن" به آمریکا و عدم همکاری این دوکشور با آمریکا برای کشورش آمریکا بسیار تحقیر آمیز بوده است. با این وجود، وی می گوید که رد تقاضای آمریکا از سوی چین و روسیه در این مورد منطقی به نظر میرسد. وی تأکید می کند اگر موضوع بر عکس بود ویک چینی ویا یک روسی با اطلاعات محرمانه این کشورها به آمریکا آمده بودند، آمریکا نیز همان کاری را میکرد که اکنون چین و روسیه در مورد "اسنودن" کرده اند. وی به موارد بسیار زیادی در این خصوص و در گذشته اشاره کرده است

روزنامه فیگارو مینویسد که موضوع "اسنودن" روابط آمریکا و روسیه را به تیرگی سوق میدهد. اگر سخن ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را قبول کنیم، "اسنودن" هنوز در فرودگاه مسکو بوده و در انتظار فرصتی برای پروازبه سوی مقصد پناهنگی خود یعنی کشوراکوادور می باشد. فیگارو می نویسد که "اسنودن" برای تأمین امنیت پرواز خود، رد گم می کند. به عنوان مثال، در حالی که صندلی شماره 17آ ایرباس 330 شرکت هوایی ایروفلت روسیه می بایست اسنودن را روز دوشنبه گذشته به هاوانا ببرد، همگان با تعجب دریافتند که اسنودن با این پرواز مسافرت نکرده است

فیگارو مینویسد ، به محض ورود اسنودن به هنگ کنگ، "ساراهریسون"، یک وکیل مدافع انگلیسی از شبکه اینترنتی"ویکی لیکس" واز همکاران جولیان آسانژ اورا همراهی می کند

دیروز سرگئی لاورف وزیر امور خارجه روسیه به اظهارات روز دوشنبه جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در باره "اسنودن" پاسخ داد. لاورف گفت که "اسنودن" از خاک روسیه گذر نکرده و در ترانزیت است و روسیه هیچ رابطه ای با او ندارد و اتهامات آمریکا علیه روسیه مبنی بر تجاوز به حقوق آمریکا و تبانی با "اسنودن" هیچ مبنایی ندارد. وی تأکید کرد که "اسنودن" مسیر خود را خود ش انتخاب کرده و ما نمی دانیم که مسیر آینده او چیست؟

فیگارو مینویسد به نظر میرسد که تنها یک فرد از کم و کیف نحوه اقدام اسنودن کاملاً خبردارد و آن جولیان آسانژ بنیان گذار سایت ویکی لیکس است که از یک سال پیش در سفارت اکوادور در لندن پناهنده می باشد

جولیان آسانژ پریروز اعلام کردکه ادوارد اسنودن در سلامت کامل به سر میبرد و از هم اکنون ویزای پناهندگی سیاسی کشور اکوادر را در اختیار دارد و به زودی به آنجا خواهد رفت

فیگارو مینویسد که جولیان آسانژ فرد بسیار محبوبی در روسیه محسوب میشود. او در سال گذشته در برنامه ای به نام "دنیای فردا" در شبکه تلویزیون دولتی روسیه به نام "روسیه امروز" شرکت میکرده است

در این برنامه، "مارگاریتا سیمونیان" سردبیر خبر این شبکه تلویزیونی نگرش روسیه به جهان را چنین تبیین میکرده است:" روسیه نگاهی متفاوت به روابط بین المللی در جهان دارد. در حالی که برخی کشورها به نام آزادی و دمکراسی اقدام به بمباران لیبی می کنند، ولی در برابر اعمال قرون وسطایی برخی از کشورهای عرب منطقه، مانند سنگسار و دست بریدن و پا بریدن سکوت می کنند، روسیه نگرش متفاوتی با اینگونه کشورها دارد و کار آنها را صرفاً ریاکاری و تزویر میداند"

​روزنامه ها

هویت افشاگر سیستم ‌محرمانه جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا

ادوارد اسنودن٬ یک متخصص جوان شبکه‌های کامپیوتری٬ کسی است که همه اطلاعات مرتبط با شبکه عظیم جاسوسی دیجیتال آمریکا٬ موسوم به "برنامه پریسم" را منتشر کرده است. او حالا به هنگ‌کنگ گریخته است

با گذشت پنج روز از افشاگری روزنامه گاردین و واشنگتن‌پست درباره سیستم عظیم و مخوف جاسوسی در آژانس امنیت ملی آمریکا که به "پرونده پریسم" مشهور شده و موضوع مهم این روزهای رسانه‌های جهانی است٬ حالا فردی که این اطلاعات را در اختیار روزنامه‌نگاران قرار داده با پرواز به هنگ‌کنگ خود را رسما معرفی کرده است.

او یک جوان ۲۹ ساله آمریکایی به نام ادوارد اسنودن و از کارکنان سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) است که می‌گوید از این افشاگری هدفی به جز "حراست از آزادی‌های اساسی مردم سراسر جهان" نداشته است. هویت واقعی او روز یک‌شنبه (۲۰ خرداد٬ ۱۰ ژوئن) در گاردین و واشنگتن‌پست منتشر شد.

او در یک مصاحبه ویدئویی با گاردین٬ به تفصیل درباره اهداف خود از این افشاگری سخن گفته است. ادوارد اسنودن که مدتی به عنوان پیمانکار و تحلیل‌گر زیرساخت‌ها در آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) هم مشغول فعالیت بود٬ می‌گوید کاملا هوشیارانه تصمیم به انتشار جزئیات این سیستم فوق‌محرمانه گرفته و می‌داند که تا آخر عمر خود با پی‌آمدهای این تصمیم دست به گریبان خواهد بود.

آقای اسنودن می‌گوید آمریکا در حال تاسیس یک سیستم کاملا پنهان و محرمانه جاسوسی بود که زندگی همه آمریکایی‌ها را زیر نظر می‌گرفت و او قصد داشت با افشاگری مانع از نابودی حریم خصوصی با توسعه این ماشین مخوف جاسوسی شود.

بیشتر بخوانید: ادامه افشاگری‌ گاردین درباره جاسوسی‌های مخوف اینترنتی آمریکا

گفته می‌شود آژانس امنیت ملی آمریکا با برنامه Prism همه مکالمات تلفنی شهروندان آمریکا را کنترل می‌کند و گذشته از آن به رهگیری ارتباطات دیجیتال کاربران سراسر جهان و سرویس‌های آنلاین٬ از جمله گوگل٬ فیس‌بوک٬ اپل٬ مایکروسافت٬ یاهو٬ اسکایپ و... می‌پردازد.

چشم‌پوشی از زندگی برای دفاع از حریم خصوصی

ادوارد اسنودن در گفت‌وگو با گاردین می‌گوید: «آژانس امنیت ملی آمریکا زیرساختی تدارک دیده که تقریبا همه ارتباطات انسانی را به صورت اتوماتیک ذخیره می‌کند. با استفاده از این سیستم می‌توانستم ایمیل‌های هر کسی را ببینم٬ مکالمات تلفنی‌اش را شنود کنم و رمزهای عبور شخصی‌ترین اکانت‌های هر کاربری را به دست بیاورم.»

مقر آژانس امنیت ملی آمریکا در مریلند

این همان چیزی است که فعالان آزادی ارتباطات و حقوق دیجیتال کاربران از آن با عنوان "مرگ حریم خصوصی" یاد می‌کنند. حالا با افشاگری درباره این سیستم مخوف٬ دولت آمریکا با چالشی بزرگ و جدی مواجه شده است. مقامات آمریکایی٬ از جمله باراک اوباما٬ با تایید وجود این سیستم گفته‌اند کارکرد آن کاملا قانونی و هدف از بهره‌گیری از آن مبارزه با تروریسم و تامین امنیت شهروندان و امنیت ملی آمریکا است.

بیشتر بخوانید: دفاع اوباما از جمع‌آوری اطلاعات مکالمات شهروندان

کاری که ادوارد اسنودن انجام داده٬ یکی از بزرگ‌ترین افشاگری‌های امنیتی تاریخ ایالات متحده را رقم زده و تبدیل به رسوایی بزرگی برای دولت باراک اوباما شده است. گاردین او را از این حیث با بردلی منینگ مقایسه می‌کند؛ سربازی که با زمینه‌سازی انتقال اسناد محرمانه به ویکی‌لیکس به جرم هم‌دستی با دشمنان از طریق انتشار اسناد محرمانه نظامی و دولتی محاکمه شده است.

آقای اسنودن می‌گوید او زندگی مرفه و دوست‌دخترش را در هاوایی رها کرده٬ بدون آن که به کسی چیزی بگوید٬ و به هنگ‌کنگ گریخته تا بتواند موقتا امنیت خود را پس از این افشاگری‌ها تامین کند. او می‌گوید بیش از هرچیز از این می‌ترسد که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا برای خانواده و دوستان و بستگانش مشکلاتی ایجاد کند.

ادوارد اسنودن می‌گوید بابت کاری که در NSA انجام می‌داده سالانه ۲۰۰ هزار دلار دریافت می‌کرده٬ اما با این حال زندگی خود را قربانی و همه پل‌های پشت‌سرش را خراب کرده تا از مرگ حریم خصوصی و آزادی اینترنت و حقوق دیجیتال به دست دولت آمریکا جلوگیری کند. او امیدوار است بتواند از ایسلند که "بهشت آزادی اینترنت" در جهان است٬ پناهندگی سیاسی دریافت کند تا بقیه عمر خود را در آن کشور بگذراند.

یک مقام روسی اعلام کرد که دلیلی برای استرداد ادوارد اسنودن به آمریکا وجود ندارد. آمریکا دستور دستگیری اسنودن را صادر کرده است. اسنودن برای جلوگیری از بازداشت خود، نخست قصد سفر به کوبا و سپس به اکوادور را دارد

کاخ سفید از روسیه خواسته بود که ادوارد اسنودن، افشاگر برنامه شنود و جمع‌آوری اطلاعات آمریکا معروف به "پریسم" (Prism) را به این کشور باز گرداند. کیتلین هایدن، سخنگوی آژانس امنیت ملی آمریکا، در این‌باره گفت: «ما انتظار داریم که دولت روسیه تمام امکانات را بررسی کند تا بازگشت اسنودن به ایالات متحده را میسر سازد.» وی افزود: «اسنودن برای اتهاماتی که متوجه اوست، محاکمه خواهد شد.»

ولادیمیر لوکین، مسئول حقوق‌بشر دولت روسیه، در این زمینه موضع گرفت و گفت: «آمریکایی‌ها نمی‌توانند از ما تقاضایی داشته باشند. تنها روسیه می‌تواند در این باره تصمیم بگیرد.»

به گفته مقامات آمریکایی، با توجه به همکاری نزدیک میان ایالات متحده و روسیه در قضیه انفجار ماراتن بوستون، کاخ سفید امیدوار است که روسیه مخالفتی با استرداد اسنودن نداشته باشد؛ در غیر این‌صورت می‌‌تواند به مناسبات دو کشور خدشه وارد شود.

ادوارد اسنودن در روز یک‌شنبه (۲۳ ژوئن/۲ تیر) با شرکت هوایی "ایروفلوت" متعلق به روسیه از هنگ‌کنگ به مسکو سفر کرد. گفته می‌شد که اسنودن قرار است با هواپیمایی در ساعت ۱۲ و پنج دقیقه به وقت اروپای مرکزی از مسکو به مقصد هاوانا در کوبا پرواز کند. ده‌ها روزنامه‌نگار نیز بلیط‌هایی برای این پرواز خریداری کرده‌اند. اما بنا به آخرین خبر رسیده از مسکو، اسنودن به‌رغم داشتن بلیط، با این هواپیما عازم هاوانا نیست.

اسنودن از کشور اکوادور درخواست پناهندگی کرده است، اما بنا به آخرین خبرهای رسیده مقامات این کشور هنوز تصمیم نهایی خود را در این‌باره اعلام نکرده‌اند. این احتمال وجود دارد که اسنودن نخست مدتی در کوبا اقامت گزیند تا پاسخی از درخواست پناهندگی خود از اکوادور دریافت کند.

اکوادور به جولیان آسانژ، موسس ویکی‌لیکس نیز در سفارت خود در لندن پناه داده است. ویکی‌لیکس با افشای هزاران سند محرمانه، از فعالیت‌های نظامی آمریکا در کشورهای عراق و افغانستان پرده برداشت. آسانژ با درخواست پناهندگی از کشور اکوادور مانع استرداد خود به آمریکا شد.

انتقاد آمریکا از هنگ‌کنگ و چین

به گفته مقامات آمریکایی کشورهایی که تا کنون به اسنودن برای فرار از دادگاه یاری رسانده‌اند، "دغدغه دمکراسی و دفاع از حقوق شهروندی" را ندارند. یک مقام ارشد آمریکا در این‌باره گفت: «از آنجایی‌که اسنودن رژیم‌هایی هم‌چون چین، روسیه، کوبا، ونزوئلا و اکوادور را مورد انتقاد قرار نمی‌دهد، مشخص می‌شود که هدف اصلی وی ضربه زدن به امنیت ملی آمریکا بوده است.»

سخنگوی آژانس امنیت ملی آمریکا تصریح کرد که ایالات متحده از طریق مجاری دیپلماتیک عملکرد نهادهای اجرایی در هنگ‌کنگ و چین را به شدت مورد انتقاد قرار داده است. وی افزود: «چنین رفتارهایی به روابط دو جانبه ما با هنگ‌کنگ و پکن آسیب می‌رساند

گفته می‌شود که ادوارد اسنودن قصد دارد مسکو را به مقصد هاوانا در کوبا ترک کند

اسنودن که پیشتر به عنوان کارشناس کامپیوتر و شبکه‌های مجازی برای آژانس امنیت ملی آمریکا مشغول به کار بود، در اوایل ژوئن امسال با افشای برنامه جاسوسی و جمع‌آوری اطلاعات معروف به "پریسم" سازمان‌های امنیتی آمریکا و بریتانیا را به دردسر انداخت

دولت آمریکا رسماَ از اسنودن به دادگاه شکایت کرده و اتهام وی را "خیانت در نگهداری اسناد محرمانه" دانسته است. حکم دستگیری اسنودن نیز از سوی مقامات آمریکایی صادر شده است. ادارات هنگ‌کنگ درخواست کتبی آمریکا مبنی بر استرداد اسنودن را ناقض خواندند و به این دلیل از اجرای آن خودداری کردند

گفته می‌شد که پس از ارسال درخواست کتبی آمریکا به مقامات هنگ‌کنگی، وکیل اسنودن از وی خواسته است که هر چه زودتر هنگ‌کنگ را ترک کند. به گفته مقامات آمریکایی ادارات هنگ‌کنگ با این اقدام از دردسرهای حقوقی خود را خلاص کرده‌اند و امکان سفر اسنودن به مسکو را فراهم آورده‌اند

ادوارد اسنودن می‌گوید که با افشای فعالیت‌های نهادهای امنیتی آمریکا و بریتانیا تنها تلاش کرده که از "حقوق ‌پایه‌ای شهروندان جهان حراست" کند. هویت واقعی اسنودن یک هفته پس از افشای برنامه "پریسم" در روزنامه‌های "گاردین" و "واشنگتن پست" اعلام شد

DW.DE